A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok Lányok,

Feleségem diktája hogy mit irjak: :)

Mindenkire igyekszem majd amikor tudok reagálni. Koszonjuk a sok pozitiv energiat, nagyon aranyossak vagytok.

Allapotom nem valtozott, fajdogal a hasam, de elviselheto. Meg maradok a korhazban egy ideig biztosan, de egyelore nem mutenek.

Bogyesz jol van, mindenkit nagyon puszilok.

zsufi: Kerlek ha mesz jogara, mond meg a jogatanarnak, hogy mi a helyzet velem.

yve: Nagyon vigyazz magatokra!

Es mindenki nagyon vigyazzon magara es a babara.

Jelentkezem amint tudok.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Szoptatás téma: én is nagyon szoptatáspárti vagyok! De az 1 éves koron túli szoptatásnak már nem vagyok híve.

Zsu: a te pocid is szépen növekszik! Köszi a köszöntést! Kerek szülinap lesz (40.), ettől kicsit el van kenődve, ezért direkt aznapra szerveztem az UH-t, h kicsit felviduljon!

Pmonika: várjuk a képeket!
kreiszi

Sziasztok!
Most csak egy gyors jelentkezés, megyek Szávának a haját szárítani, aztán fél 9-kor ágybadugom, reggel suli.
Brrr, de rossz lesz ebben a hidegben menni.

Julcsi, remélem nem fog már sokáig fájdogálni a pocakod, várunk haza, addig is pihenj.

Hajni, én is csatlakozom. Nagyon fontos a szoptatás, de mikor egy gyerek már jön-megy, rohangál, beszél, nekem nagyon visszás dolog, hogy a cicit szedi elő.... Száva 13 hónapos koráig szopott, és szerintem ez pont ideális, elég. Most sem tervezem 1 évnél tovább a szopizást.

Holnap meglesem majd az új fotókat, most rohanok, puszi mindenkinek

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Kangu, Zsu: az igazat megvallva a vizeletvizsgálat előtt kb. 1,5 órával zuhanyoztam, szóval én is abban reménykedem, hogy csak a folyásból került be valami.Remélem Nektek lesz igazatok... Mindenesetre a héten majd csinálunk még egyet...

Amy: a frontot most Én is nagyon megéreztem, napokig furcsa nyugtalanság volt rajtam, de ma már Én is jobban vagyok... És olyan szép havazás volt a hétvégén, egy része meg is maradt, de azért jó hideg is társul hozzá. Itt már jócskán 0 fok alatt van a hőmérséklet...

Zetibebi: várunk vissza nagyon, remélem hamarosan bekötik az internetet!

Hajnski: szuper, hogy nálatok is minden rendben van! Nálam is a dokinál mértek 130-as vérnyomást, de nekem sajnos néha itthon is ennyi. Ma mondjuk szerencsére csak 117 volt, de azért Én is folyamatosan figyelem. Remélem ennél tovább már nem fog emelkedni, mert ha magas lesz, akkor császározni fognak. Babóca nálunk meg kisebb, de a határértékeken belül van és nálunk is teljesen arányos minden mérete.

Julcsi: kitartást Neked, remélem hamarosan jobban leszel és hazaengednek!

Megyek Én is fotókat nézegetni... :)

Panna
pandusika

Sziasztok!
annyit írtatok, hogy megincsak képtelen vagyok visszanézni, csak futtában.... :)
Julcsi! Ezerrel gondolunk rád mi is!!!! Jó olvasni, hogy már jobban vagytok!És jó fej a férjed, hogy tudósítgat! :)

Imádom a havat, és annyira örültem hogy esett, de nálunk mindent elfújt a viharos szél, és semmi se maradt...a jeges szelet meg utálom :( Aludni se tudok tőle, annyira hallom a zúgást! Mostanság megin felébredek éjszaka, és veszettül mocorog a pocaklakó...:) ezek után meg iszonyat fáradtan ébredek....a napok meg telnek...

Szoptatás: Én szerintem az az egészséges, ha a gyerek szép fokozatosan fél éves kortól kezd normál kajákra szokni, és mire jár, már nem cicizik....de egy éves korig jó ha kajál tejcsit, bár sajna nekem nemsikerült addig szopiztatni egyik gyerkőcöt se. Én utálnám, ha a játszin (mint másoknak) jön a járóbaba, és odazuttyan az ölembe, mikor épp beszélgetek, leszedi rólam a ruhát, mert épp olyanja van, hogy enne.....ha az anyukának ez jó, csinálja, mert addig jól műkszik, ha mindkét félnek jó, és nem kellemetlen, de nekem ez nem jönne be... Ha lesz elég tejem, és épp nem megyek epekőműtétre se, akkor nagyon szeretném fél éves korig kizárólag szoptatni a babaát, és onnantól hozzátáplálni, majd egy éves korára leszoktatni....persze van olyan, hogy nem lehet leszoktatni a babaát, ezért kell a fokozatosság, időben, és akkor nem lesz akaratos, és nem esik neki szarul, ha anya már nem szeretné.... :) Nem könnyű ám ez. Nekem Andris hiány miatt 4 hónaposig evett ciciből, Ági pontban 3 hónaposig, mert akkor mentem epeműtétre, utána már nem kelett neki a tej, mert megváltozott az íze... :( Leszoktatós gondom így nem volt. :)

nagyon fáradt vagyok, rossz itt ücsörögni, mert pindurika folyton rugdos....lefekszek vizszintbe! Jó éjt mindenkinek! Vigyázztaok a jeges utakon!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Julcsi: Továbbra is nagyon szorítunk!

Kreiszi: Köszönöm! :)
Pedig az a 40 nem is olyan sok! Az én férjem már a 30-nál is el volt kenődve, hogy elhagyta a 20-as éveit! :) Na de már megszokta, most augusztusba volt 34! 8)

Panna: Majd jelentkezz, hogy mi volt!

Ikverus: Nálam is ez a helyzet Bencus éjszaka szétrúgja az oldalamat! Bár ma éjszaka nyugi volt, nappal rugdosott, meg most is, remélem éjszaka megint nyugi lesz! :)

Jó éjszakát lányok!
zsu83

Zsu: én is augusztusban töltöttem a 34-et :D . Egyébként a férjem meg simán letagadhat 10-15 évet, olyan kölyökképű, csak a haja őszül nagyon.
kreiszi

Akkor ugy latom megsem vagyok annyira egyedul. :wink:

Lkverus - teljesen egyetertek azzal, amit irtal. Amit infot eddig osszeszedtem (ismet itteni eu. ajanlasok, mint a matracos stb.) szerint is fel eves koraig csak anyatej, utana fokozatosan egyeb kajak is... stb ahogy irtad. Persze ez sem szentiras, mint ahogy gondolom gyereknevelesben semmi sem. :?
Persze, nalam is amit irtam az csak az, amit en szeretnek - de ha nem lesz a babanak eleg tej vagy valami mas jon kozbe, mint nalad az epeko, az ellen semmit nem lehet tenni. :roll:

De jo, hogy otthon mar volt ho! Itt is volt mar egyszer oktoberben, de csak masfel napig azota pedig semmi. Most hideg van es majdnem egesz nap esett az eso. :(

Ja - szulinapok! Mivel a babo ket hettel nagyobb, ha ugy dont, hogy korabban jon akkor van ra esely, hogy osztoznak a ferjemmel a szulinapon. :lol: O januar 27-en szuletett.

Na eldugulok, mert szokatlanul sokat irtam. Valoszinuleg het kozben ugysem nagyon lesz idom, de azert majd igyekszem. Nem akarok mindenrol lemaradni. :wink:

PS: A turos kuglof receptje nagyon jol hangzik es mindenki ugy dicseri. Sajnos itt nem lehet rendes turot kapni, szoval most Niabali marvanyos valtozataval szemezek - az is nagyon jol hangzik. :P

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok!

A hétvégi hóesés nagyon klassz volt (persze az ablakból nézve :lol: ).

Szoptatás: Az én lányom 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott, utána kezdtük a hozzátáplálást, bár nem volt valami lelkes. 14 és fél hónapos koráig szopizott, az elválasztás nagyon simán ment, nekem szép lassan elfogyott a tejem, ő pedig észre sem vette, amikor egyik este cici nélkül aludt el. És soha többet nem kérte, egyszer sem fordult elő sem ez idő alatt, sem utána, hogy a blúzomat rángatta volna, sem otthon, sem nyilvános helyen. Szóval én nagyon örülnék most is valami hasonlónak. Cumisüveget sosem használtunk, nem teázott, vizet sem kapott, igaz, igény szerint szopizott, ami nála gyakran, kis mennyiségű, és nagyon gyors (5 perces) evéseket jelentett. Nem voltam egy tejcsárda, de ezzel a rendszeres, gyakori szoptatással éppen elegendő tejem lett. Amikor a vége felé átálltunk a reggeli-esti szopira, már nem is tartott sokáig a tej.

Én nem ítélek el senkit, alányomnak volt olyan csoporttársa az oviban, aki öt évesen még esténként szopott... Én nem csinálnám ezt, de alapvetően nagyon fontosnak tartom az anyatejet, észszerű határokon belül.

Kép
mist

Köszi a lelkesedést a "tanfolyammal" kapcsolatban! :)

Mist: Biztosan szuper lesz a karácsonyi kép, én is már alig várom, hogy a gyerkőccel együtt kreatívkodhassak. :) Annak is örülök, ha egy két ötletet tudtál meríteni belőlem.

Stelly: Nyugodtan szavamon foghatsz, csak szólj előre egy kicsivel, hogy elkészítsem a nasikat. :wink:

Andus: annyi ötletet szerzek a kreámányaimhoz, hogy azért elég gyakran forgolódok hobbyboltban és látom ott mik vannak, de általában a pénztárcám az úr és inkább saját dolgokat csinálok... pl. be a 300 Ft-s anyagboltba, és ami megtetszik anyag megveszem, aztán meglátjuk mire lesz jó. :) Amiket meg látok ötleteket, azokhoz hasonlókat megpróbálok jóval olcsóbban megvalósítani, ha lehet. A zsebes tárolókat ugye láttam bababoltokban, megnéztem a méretet és azalapján próbálok valami szépet csinálgatni...
Kár, hogy nincs időd varrni mostanában, pedig akkor te profi vagy etéren...

Babakocsi sajnos nem jött össze, élőben egész más volt, mint képen... szörnyű... nehéz, kezelhetetlen, a színe sem olyan volt. :( Ezentúl nem is keresgélek neten, csak majd élőben.

Gjéti: te hogy állsz a takaróval? :)

Én nem örülök a télnek, őszpárti vagyok, mindennel csak a baj van most... Nálunk még a karácsony sem olyan lesz mint régen, úgyhogy ahogy közeledik csak egyre jobban zuhanok megint magamba... :( Az utak is lefagynak és csúsznak, hideg is van... még kedvem sincs ahhoz, hogy jobb kedvem legyen...

Tegnap a lakást is átrendeztük, hogy majd beférjen a hálószobába a bababútor, de mire a végére értünk, és következett végre a nagyszekrény kihozása a hálóból, kiderült, hogy fizikai képtelenség a nappaliajtón behozni, úgyhogy vissza a helyére... gyakorlatilag ugyanott állunk mint eddig, csak gazdagabb lettem egy napos munka okozta derékfájással. :( Ja, és mostmár egyáltalán nem tudom, hogy hová fogjuk legalább a kiságyat betenni... Ez is annyira feldobott, szinte egész este sírtam és néztem magam elé...

Kép
Kép
elif

Sziasztok!!!

Rengeteget írtatok a hétvégén!

A pocakok nagyon csinosak, és jó látni, hogy lassan készülnek a babaszobák is. Tényleg hihetetlen, hogy bő 2 hónap és már mindegyik kiságynak lakója is lesz!!! :D

Julcsi: kitartás!!! Örülök, hogy minden rendben veletek!!!
Pisti, Kata: nagyon köszönjük az infókat!!! Kata, gyönyörű a kislányod! Gratulálok hozzá!

Hajni: jó hallani rólatok is!!! írj, minél többet!!! :)

Vera: teljesen egyetértek a szoptatási elveiddel! Sajnos nekem fogalmam sincs, hogy mennyi tejem lesz, de én is a fél évig csak tejcsi dolgot tűztem ki célul.. Aztán majd látjuk mi lesz belőle...
Elif: sajnálom, hogy nem sikerült a kocsi, és a szoba átrendezés sem... Azért ne keseredj el, biztos kitalálok valami szuperjó megoldást!

Mi ma töltöttük be a 30. hetet... Hihetetlen... ennek örömére csinálok én is pocakfotót, amit fel is töltök nektek!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Elif, hol van az a 300 ft-os anyagbolt?
Mert pár dolgot azért én is szeretnék varrogatni, de az állam leesik a 2-3000 forintos méterenkénti anyagárakon, amiket néha látok.

Száva 4 és fél hónapos kortól kapott Hipp gyümiket tízórainak és uzsinak, nekünk a doktornéni ajánlotta. Sőt, mikor vásárolni mentünk, és gondoltam, hogy szomjas lesz, és ott nem állok neki ciciztetni, vittem gyümilevet cumisüvegben, nagyon szerette.
Mikor már ücsörögnek, nagyobbak, 6-8 hónaposak, akkor meg úgyis meg akarnak mindent kóstolni amit az ember eszik.

Én is annyira utálom ezt a hideget, nagyon fázom, és nincs egy normális kabátom sem, nem tudtam venni, most a sídzsekimet hordom, de szerintem 2-3 hét, és nem fog az sem beírni rajtam.

Én nem mondhatok semmit a babóra, nagyon rendes, éjszaka hagy aludni, ő is szunyál, és csak reggel kel, amikor én is. Este van egy óra, mikor mocizik, aztán szunya. Remélem megtartja a jó szokását születés után is :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

kreiszi: a babakocsit meg tudod nézni a képek között, oda felraktam.

Lányok!! itt nálunk világ vége van! ugy esik a ho h nem látok ki az ablakon. a szombati sajna nem maradt meg de most nagyon hideg van:-4 fok.

tegnap nagyon finomat föztem, felrakom a receptet majd.
szombaton megrendeltük a babakocsit, már nagyon várom.
kell mennem fogorvoshoz, fáj a fogam, de ma nincsenek ott :? :?

andus70: a kabáttal nekem is problémám van, ugy érzem magam benne mint egy hurka ha jobban felöltözöm. gondoltam veszek egy olcsot vhol.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Hú, nagyon hideg volt kint, le kellett mennem a boltba pár dologért, de majd megfagytam! :x
Ráadásul az éjszakám se volt túl jó megint, Bence 3-kor úgy döntött, hogy neki elég volt az alvásból! :?

Kreiszi: Csak nem augusztus 5-én születtél, mint a férjem!? :wink: :)

Elif: Sajnálom, hogy nem jött össze a babakocsi! :(
Csak találtok valami megoldást a szobarendezésre is! :roll:

Amy: Nagyon szép pocid van, szépen gömbölyödik! :wink: :)
zsu83

Nicko: Továbbra is irigykedem a hó miatt! :wink: :lol:
Küldjél felénk is a hóból! :wink:
zsu83

Sziasztok!

előszőr is elifnek:ne keseredj el nagyon,eyik rossz nap után jön egy sokkal jobb,és neked annyi ötleted van mindig,hogy egyszercsak kipattan a megoldás a fejedből!Karácsony biztosan apud nélkül szomorú lesz idén,de arra gondolj,hogy jövőre már a gyerkőccel karácsonyoztok!Ja,és a túrós kuglóf isteni lett,el is fogyott hamar,a pűárom azt mondta,hogy mostantól kell a túrós és a márványos is egyszerre....marha jó neki,mert ehet amennyit csak akar!

julcsi:örülük,hogy jobban vagy,sokat gondolunk rátok,kitartás a kórházhoz.

A szoptatás témával kapcsolatban,én is hat hónapig csag tejcit szeretnék adni a bébinek,remélhetőleg lesz is,és igény szerint szeretnék szoptatni,a szoros napirand szerintam is túlzás egy csecsemőnek és kell,hogy tudja a bébi,hogy ott vagyok neki,amikor szüksége vn rám,mert a bizalom így alakul ki...de ez csak terv,majd meglátjuk,hogy mit hoz az élet és persze milyen is lesz Kisbalázs,az kiderül,majd akkor.

ma voltam tanácsadáson,mindent rendben találtak,most el is ell búcsúznom,mert 1-ra uh-ra megyünk,majd később még benézek,addig is mindenkinek szép napot!

Kép
nilabali

Sziasztok Lányok!

Hú de sok minden történt szerda óta...
Julcsi! Jobbulást kívánok én is, ha a SOTE-n járok meglátogathatlak? Bár remélem addig nem leszel bent, mert 12-én megyek UH-ra. Köszönjük Istinek és Katának a tájékoztatást!

Elif: Csodaszép a zsebes tartó. Engem nagyon érdekelne az elkészítés pontos menete. Nemrég vettem varrógépet, most járok varrótanfolyamra és én is szeretnék ilyet küldeni. A leírást képekkel illusztrálva el tudnád nekem küldeni? andabella@gmail.com , azt is megköszönném, hogy hol szerezted be az anyagokat, milyet vettél, mennyit, ár stb. Előre is nagyon köszönöm!

Ha már a főzésnél tartunk. Tegnap én lekváros diós piskótatekercset sütöttem, ja és csináltam ecetes céklasalátát.

Dokinál voltam szerdán, eddig minden rendben nálunk:) Még nem tudjuk biztosra a babó nemét, talán Karácsony előtt megmutatja magát:)
Készülget nálunk is a babaszoba. Nekünk van egy komódunk és arra sógornőm feleségének az édesapja készít fából pelenkázó feltétet. Nagyon ügyes, az unokájának saját kezűleg készített bölcső. Majd ha elkészül, küldök róla képet, jó?

Sziasztok, jók legyetek!

Andabella :D

Kép
Kép
andabella

Lányok!

Itt olyan viharos szél fúj, hogy komolyan félek, hogy elviszi a házat a fejem felől........ :shock: :?

Nico: milyen kocsitok lesz??? Nagyon irigy vagyok a hóra.... ide is küld már az a felhőt, lécccccíííííííííííííííííí!!!!

Zsu: köszönöm, aranyos vagy.... egyébként én szentül meg voltam győződve, hogy most 3 hét alatt semmit nem nőttünk, és amikor megláttam a 27. heti pocakfotót akkor döbbentem rá, hogy hihetetlen nagy a pocakom... Nemhiába röhög tesóm, hogy amikor bemegyek az ajtón, akkor elöl megy a pocak, utána szünet, és utána jövök én.... :lol: :lol: :lol:
Apa meg csak kedvesen szudáni vízilónak hív... :twisted: De aztán mindig hozzáteszi, hogy imádja, ahogy most kinézek.... Hiszek neki... :roll:

Andabella: gartula a jó eredményekhez!!! Kis szégyellős a babóca, hogy még mindig nem mutatja meg mije van... 8) :lol:

Mi csütörtökön megyünk uhra, már nagyon várom.... Jó lenne, ha azt tudná mondani a dokibácsi, hogy Vendel baba szépen megfordult... csakhát én ezt még egyáltalán nem éreztem.,,, :?

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok,

Vegre jo hirekkel szolgálhatok :)

Julcsinak tegnap este elmultak a fajdalmai.
Ma reggel kikerult az intenzivrol.
Volt ultrahangon es a doki megallapitotta, hogy a ciszta osszement a felere.

Szegeny Dragam eppen sirt mikor hivtam, gyorsan meg is nyugtatott hogy oromeben sirdogal :)

2 nap mulva ismet ultrahang.

Udv.: Istvan

Julcsi

KépKép
julcsi-79

hú de sokat írtatok :D

b79andi üdv a blogomban, köszi :) hát ezek a dolgok mindig körbeérnek, kicsi a világ :D

julcsinak továbbra is mennek a drukkok részemről. nagyon örülök, hogy jó irányba haladnak a dolgok! :D

én múlt héten feltettem a karácsonyi díszeket, égősorokat a házban. a gyerekek imádják, és tényleg nagyon hangulatos lett így a ház.

Kép
Kép
Kép
iricc

Julcsi: Nagyon örülünk a jó híreknek! :D Csak így tovább! :wink:

Nilabali: Mi volt az uh-n? :)

Andabella: Örülök, hogy minden ok Nálatok! :)
Várjuk a képeket! :wink:

Amy: Nekem se tűnt fel, hogy nőtt volna a pocim az elmúlt időbe, de a tegnapi képem meggyőzött! :)
zsu83

amy81: a képeim között fennt van a kocsi. nálunk sem akar megfordulni a babo, csak popoval lefelé jo biztos.

hát már jo sok ho esett, pont most vtam kicsit elturni és nem is ugy néz ki hogy el akar állni. már jo 10cm biztos esett.
küldöm küldöm a felhöket de nem akarnak tovább menni.

iricc: de jo!!!én is lehozattam a férjemmel már a padlásrol a diszeket, csak elöbb még ablakot kell pucolnom holnap meg kicsit takaritani és én is elkezdem.

Kép
Kép
nicko

Elif, a hímzést még nem kezdtem el sajnos... Tudod suli, 2 család :) ,
dokik, Oli... Először is össze kell írnom pontosan, h milyen
színekre van szükségem, h apukám beszerezhesse őket. :P

A kiságy kérdés is megoldódik majd. Ne legyél szomorú,
próbáld pozitívan felfogni a dolgokat. :)

Amy, szép pocid van. :)

Lányok, úgy érzem mégsem úsztam meg a jégeső utána betegséget... Egész nap rosszul vagyok, fáj mindenem, hányingerem van... Ittam teát is, de valahogy az sem esik jól. Holnap irány a doki,
jah és még fogdokihoz is kell mennem... :?

Kép

Kép
gjéti

Megint itt vagyok egy kicsit, most anyánál, kicsit olvastam, nagyon örülök Julcsinak!!! :D Nagyon sokat gondolok Bogyeszra és nagyon szurkolok neki! Ha így megy lehet, hogy teljesen fel is szívódik a ciszta? Meg gondolom így, hogy feleakkora még baj esetén is kisebb kárt csinál, vagy ez nem így működik? :oops: Mindegy, a lényeg hogy jobb a helyzet! :D

Most megyek dokihoz, csak egy hét múlva kellene de valami nem stimmel :roll: este extra kemény voltam, és a gyógyszer sem segített csak a fekvés, lehet hogy csak másikra van szükségem mert megszoktam vagy nem tudom...meg a hasam alja is sajog egy kicsit, csak fekve múlik el, de sajna nem vághatom magam hanyatt bármikor, Z nagyon fürge, sokszor fel kell ugrani hozzá. Úgyhogy ha még van egy kis pozitív energia amellett ami Julcsinak megy akkor most én is kérek kicsit :roll: de Julcsitól semmiképp ne vegyetek el, úgy látszik használ :D :D Ha legközelebb gépnél vagyok megírom mi volt a dokinál.
Nah megyek, puszi mindenkinek, Julcsi kitartás a kórházban!!!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

sziasztok!

Zsu:köszi kérdésed,ultrahangon minden ok,de a doki azt mondta,szerinte 1héttel kisebb a bébink,és most sem mutatta meg a fütyijét-kis szégyenlős-ebben nem az apjára hasonlít :lol:

gjéti és zetibebei:nektek is jut a pozitív energiából,az enyémből biztosan,ma csak jó híreket kaptam ezért még több is van.Gyógyulgassatok szépen.

Már kezd sötétedni,annyira ronda idő van és nagyon hideg is,itt van az idee a téli leveseknek,holnapra tervezek is egy jó sűrű és fini lencselevesst..nyami,már most megenném!

további szép napot nektek!

Kép
nilabali

Nilabali, köszi az energiát! :)
Lencseleves nekem is jöhet, imádom!!! :P

Kép

Kép
gjéti

Andus70: Maximálisan egyetértek veled otthonszülés ügyben, mivel én is keresztülmentem ezen a cukros-problémán. Én nem akartam ennek a véleményemnek hangot adni, mert úgy hiszem, hogy az otthon-szülést levezetni kívánó orvos, ha elég lelkiismeretes, a körülmények ismeretében átgondolja a helyzetet.
Engem befektettek 1 héttel a szülés előtt, de igencsak hisztis páciens voltam, és az éjszakai otthon-alvást kihisztiztem magamnak. A köldökzsinor-áramlást majdnem minden nap megnézték, a magzatvíz tisztaságát is ellenőrizgették néhányszor. A szülés alatt viszont folyamatosan nézték a szívhangot, ha gond lett volna azonnal "kikapják" a gyereket :?

Szoptatás: Én is maximum 1 évet tervezek, de minimum 6 hónapot. Az előző gyerekeknél viszont sajnos csak 4-4 hónap sikerült. Ennyit a tervezgetésről :(

Kép
kangu

Julcsi: Örülök, hogy javul a helyzet. :)

Kép
kangu

Jajjjj Nilabali, leírod nekem, h te h csinálod a lencselevest, ha nagyon
szépen megkérlek??? Nálunk mindenki máshogy csinálja, kíváncsi
vagyok h te hogyan. :) Előre is köszönöm!!!

Kép

Kép
gjéti

Hát szép hetet mindenkinek :D

Stelly, izgi ez a visszaszámlálás így, hogy Utolső Hétfőm, Utolsó Keddem...Szuper, nem? :lol:

ZSu: Szerdán megyek a dokinőhöz, kiváncsi vagyok már nagyon.

Andus, Kangu: Egyáltalán nem haragszom, ha leírjátok a véleményeteket, sőt, megható, hogy aggódik értem valaki így "ismeretlenül" is... Persze hogy én sem akarok semmi rosszat sem a babácskának, sem magamnak, nem kísértem a sorsot. Az otthonszülést /ami az én esetemben nem otthon, hanem a születésházban lenne/ az elejétől fogva úgy gondolom, hogy csak akkor, ha az állapotunk megengedi, nem pedig mindenképpen. És az is igaz, hogy Geréb Ági sem vállal megának kockázatot, és ő az az ember, aki ha azt mondja nekünk, hogy kockázatos kicsit is, akkor mi nem erőltetjük majd.
Egyébként ma lett meg a pénteki diabetológiai véreredményem, és az éhgyomri 2.9 lett (az ottani ujjbegyes méréshez képest, ami 4.2 volt) a másfél órás pedig 5.5 (szemben az ujjbegyből mért 6.7-tel :shock: ). Ami tök jónak tűnik, pedig akkor még csak találomra diétáztam. De hogy lehet ennyire eltérő a két vér cukorszintje, ezt értitek? Vagy ez így szokott lenni?

Voltam szombaton a 15 éves osztálytalin, 4-en voltunk kismamák. Szuper volt együtt lenni (nem emlékezett rám az ofő :o ) Ja, és 3-an közülünk rákosak, vagy voltak régebben, ez döbbenetes és szomorú. :(

Hajni: A te férjecskéd és az enyém ugyanaznap születtek :lol: (az enyém 67-ben :oops: )

Mist, amit a szoptatásról írtál, azt szóról szóra így szeretném én is!

Nico, köszi a havat, hozzánk ideért a felleg!

Gjéti, Vera: Nekem is van fölös + energia, küldöm nektek is, és remélem, jobban jesztek hamarosan.

Julcsi, nagyon örültem a jó hírnek, és tisztelem a kitartásodat is, hogy pozitívan gondolkodsz, és bírsz ott feküdni, meg így vigyázni, meg minden, és még velünk is jut erőd törődni! :wink:

Na annyit írtam, bőven sok, megyek, megnézem a fotókat.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Nicko: Hozzánk már megérkeztek a felhők amit küldtél! :wink: :lol:

Gjéti: Remélem hamarosan jobban leszel, és holnap tényleg menj el dokihoz!

Zétibébi: Örülök, hogy megint jöttél! :D
Sajnálom hogy megint így keményedsz! :( De küldjük neked a pozitív energiát, és nem a Julcsiéból vesszük el! :wink: :)

Nilabali: Örülök, hogy minden ok! Bencus se hajlandó megmutatni a fütyijét, csak 2d-be, a 4d-be nem! :?

Zsuzsi: Majd írd meg, hogy mi volt a doktornőnél!
Örülök, hogy jó lett a cukoreredményed! :)
zsu83

Talán el sem hiszitek, de tettem fel a közösbe néhány képet. HURRÁÁÁÁÁ! :lol:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!
Egész nap carakodott a net, csak most tudtam jönni, de már megyek is mindjárt aludni.

Nicko: jól néz ki a babakocsi.

Zsu: majdnem! Én 10-én.

Amy: neked is szépen növekszik a pocid!

Zsuzsi: végre téged is „megismerhettünk”! Neked is szép pocid van!

Julcsi, ZétiVera: megy a pozitív energia!

A karácsonyt már én is várom, addigra már csak készen leszünk és végre feldíszíthetem a lakást!

Jó éjt!
kreiszi

Sziasztok!

Hát mire ideértek a felhők eltűnt belőlük a hó, és csak az eső esik... :evil: :cry: :cry:
Minden lucskos... ki sem megyek ma, az biztos......

Julcsi, Zétivera: mennek az energiák!!!

Zsuzsi: megyek és megleslek!! :wink:

Képzeljétek el, nekem tegnap este elkezdett vérezni az orrom.... Még soha életemben nem vérzett..... Lehet, hogy felszaladt a vérnyomásom???? :shock: :? Elég ijesztő volt, főleg, hogy nekem mindig is alacsony volt... Nincs itthon vérnyomásmérő.............. :(
Holnap megyek tanácsadásra, majd ott megmérik... remélem többet nem lesz ilyen................

Nálunk Apa minden este elmondja, hogy még hányat kell aludni, amíg megérkezik a pici.... :lol:
És a jövő héttől mi is elindulunk beszerző körútra... Már alig várom... :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsuzsi, Zsu, Amy, Edina, Kreszi: olyan szépen gömbölyödtök! Nagyon jó látni a változást. :) Magamon én sem veszem észre, hogy előrefelé terjeszkedem, csak a képeken látom, meg a köldököm simul ki egyre jobban.

Tegnap olyan jó dlgok történtek, úgy látszik a sors mégsem akarta, hogy szomorkodjak. Férjem 1-kor hazaállított, mert a cégben nem volt internet és hazaküldték, hogy dolgozzon itthonról. Annyira örültem. :) Befejeztem a zsebest is, majd mutatok képet. (Andabella: bocsi, most olvasom, amit írtál, hááát ezt már folyamatában nem tudom fényképezni, de majd a paplant. :) )
Aztán voltunk Kikában is, semmi extrát nem vettünk, viszont jó volt csavarogni, bár ilyenkor az útviszonyok miatt egyfolytában stresszelek az autóban.
És kiderült, hogy apóca kapott egy hét szabit bayramkor (1 hetes török ünnep), ami dec. 8-al kezdődik, így majd mindent szépen azon a héten elintézünk, hogy ne kelljen BKV-znom. Épp a dokihoz is akkor kell mennem, úgyhogy hurrá, de lesz fogorvos is mindkettőnknek, meg talán 4D, bababoltok... :)
Ágykérdés még nem oldódott meg, de azért van remény.

Gjéti: keresztszemezni fogsz?

Andus, Andabella: boltadatokkal jövök igérem még ma, valahol a körúton van több is, de engem mindig barátnőm cipel el, úgyhogy megkérdem a pontosat tőle. Máshol általában tényleg nagyon drágák az anyagok, de itt minden métere 300 Ft, de még kevesebbért is akad.

Julcsi, Zetibebi: most nekem is lett egy kis fölös energiám, úgyhogy gyorsan küldöm is nektek. Julcsi csak így tovább a gyógyulgatással! :)

Kép
Kép
elif

Amy: most minden tiszta lucsok itt is, még a kutyát sincs erőm levinni, pedig muszály lesz, és kocsiba is kéne ülnöm. :(
Orrvérzés idáig nekem sem volt soha életemben, most viszont nem erősen, de előfordul, azt olvastam, hogy ez normális a várandosság alatt...

Ha minden jól megy talán ma sütök török pogácsát, páromnak említettem, úgyhogy már teljesen oda van... :D Hasonlóan bevált nálunk, mint a kuglóf (amit már ti is ismertek sokan :P ), de ez ezerszer macerásabb sajnos.

És a képek:
Kép Kép

Kép
Kép
elif

Jaj Elif, ez valami meseszép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hihetetlen ügyes vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezek szerint akkor normális ez az orrvérzés dolog... ez most megnyugtatott...
Én pont most fogok nekiállni a túrós kuglófnak... :P :D
Azért a pogi receptet is leírod????? 8)

Ma még én sem vittem ki a kutyákat, mondjuk ők kertben vannak, de akkor is legalább kétszer sétálunk, de azt hiszem ez a ma délelőtti ma tutira elmarad.... nem tudom rávenni magam.... :oops:

Apa nálunk is szabin lesz decemberben 2 hétig, mi akkorra tervezzük a vásárlást...

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy: Köszi szépen. :)
Persze leírom a receptet, csak előbb megsütök egy adagot (vagy többet), mert az eredeti receptet már rendesen átalakítottam aszerint, hogy a magyar hozzávalók hogyan viselkednek de persze nem írtam le a módosításokat, úgyhogy majd most. Legalább nem vész feledésbe. :D (Azok a szép napok... amikor suli helyett kétnaponta pogit sütöttem 8) .)

Nálatok is megváltoztak a mocorgások? Én egyre inkább úgy érzem, hogy manó reagál az érintésemre, és szűkülhet a hely, mert a rúgások ritkábbak (de fájdalmasabbak :roll: ), viszont egyre többször dugja ki valamelyik testrészét és huzogatja is, nagyon cápás... :D Annyira imádom ezt a kölköt már most. Mondjuk ha hű lesz a nevéhez... (Efehan úgy is fordítható, hogy a lázadók vezére) és ráadásul vízöntő... szóval akkor nem lesz egy egyszerű eset. :lol:

Kép
Kép
elif

Elif: Igen, nálunk is egyértelműen változnak a mozgások... Tegnap este éreztem először azt is, hogy csuklott... Nagyon édes volt...
Mi csak Alien-nek hívjuk, de ez a cápás sem rossz.... :lol: :lol: :lol:

A Vendel meg a vandálok törzséből valót jelent.... Gondolhatod.... 8) :lol:

Ja, és nálunk Apja is vízöntő, és az öcsém is... Úgyhogy el tudom képzelni milyen is egy vízöntő pasi.... :twisted: :wink: Nem mindig egyszerű esetek.... :shock:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy: na akkor ti is jó nevet választottatok. :) A szülői megérzés... meglátjuk bejön-e... :lol:
Végül levittem a kuttyot és milyen jól tettem, találtunk havat és olyan jót játszott benne, öröm volt nézni. :) Az esőt utálja, kimenni sem hajlandó, de a hóban ellenne egy napig is. Ráadásul az olvadás pozitívuma, hogy a kocsi is hamarosan teljesen leolvad és nem kell takarítani postáramenés előtt, hurrá.

Ja érdekességből a babakocsit, amit babyoutletben néztünk (és nem tetszett végül) Kikában tegnap duplaannyiért láttuk :shock: .

Asszem kicsit átvettük a topik felett az uralmat. :oops:

Kép
Kép
elif

Olyan mérges vagyok! :twisted:
VOltam dokinál, erre ma délelőtt nincs rendelés, mert vmi dolga van,
de ez persze sehova nincs kiírva... Végül is minek???
Mondtam az asszisztensnek, h nekem igenis kell a doki, h megvizsgáljon! Szóval most vissza kell mennem délután, de 2-kor
már a fogdokinál kellene lennem... Csodálatos, rohanhatok. :?

Elif, nem is tudom leírni, h mennyire tetszik a műved! MESESZÉP!!!!
Szerintem Efehan már belülről is büszke rá, h mennyire ügyes anyukája van. :lol:

Egyébként az ágytakaró nagy része keresztszemes, de vannak másmilyen öltések is benne. :)

Várjuk a pogi receptjét! :lol:

Babóca nálam is máshogy kezd mozogni, mint eddig.
Jobban érzem, h mikor mijét mozgatja, vagy h h fekszik épen.

Jó, h mondjátok, eddig rá sem jöttem, h vízöntő lesz. :oops: :P

Kép

Kép
gjéti

Elif: háááááááááááát, nemtom... reméljük a Srácok majd rácáfolnak a nevükre..... :wink: :lol:
Nálunk a farkas olyan, hogy az esőben ki sem dugja az orrát........
Mivel itt most szakad, nem kellett őket sokáig győzködni, hogy ma nincs reggeli séta........ :D
A havat ezek is imádják.... :)

Egyébként tényleg hihetetlen különbségek vannak az árak között.....

Nem vettük át az uralmat, hanem ébren tartjuk a topikot..... :lol: :lol: :lol: 8)

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Írjatok csak, szerintem senki nem sértődik meg érte! :)
Milyen kutyusaitok vannak??? Én imádom az állatokat, meséljetek
róluk nyugodtan! :lol:

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: na a keresztszemezés az tipikusan egy olyan dolog, amit eddig nem próbáltam, de hátha majd rajtad felbuzdulok én is, már alig várom a takaródat. :)
Bizony mi vagyunk a többnyire vízöntő hónap, elején egy kis bak (ha január közepétől nézem), és végén egy kis halak periódussal, de a vízöntő tulajdonságok szerintem mindannyiunknál bejöhetnek a képbe... :)
Én bika vagyok, férjem oroszlán, és ha most kapunk egy vízöntőt... hááát nem leszünk a "legnyugisabb család" cím nyertesei, :D de ezt nem is bánom.
Egyébként soha nem olvasok horoszkópokat, de a jegyek jellemzői valahogy eddig igaznak bizonyultak az ismerettségi körömben.

Amy:
Eső... :( azt én is utálom, hát akkor tényleg sehová, szerencse, hogy van kert.
Ébren tartjuk bizony, elég rendesen... :)

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Zsuzsi: Nagyon szép pocid van! Nem is értem eddig miért rejtegetted Magad! :wink: :lol:

Kreiszi: Az apósom meg aug. 11-én született! :)

Amy: Nekem is szokott kicsit vérezni az orrom mióta kismama vagyok, valamelyik babás újságba olvastam, hogy ez is tipikus kismama tünet, mint pl. a fogínyvérzés! :? De azért jobb ha megnézik a vérnyomásodat, de biztos nem lesz gond, nekem is nagyon alacsony mindig a vérnyomásom!

Elif: Köszönöm! :)
De jó, hogy otthon lesz a férjed egy hétig! :)
Ez a zsebes tartó gyönyörűűűűűűűűű!!!!!!!!!! :lol:
A mocorgások nálunk is megváltoztak pont úgy érzem, ahogy te, kevesebb, de erőteljesebb rúgások, főleg az oldalamba, és a köldökömnél, és tegnap este nálunk is kidugta valamelyik hegyes testrészét, végigsimította vele a hasam! A férjem is látta, teljesen odavolt érte! :lol:

Gjéti: Remélem délutánra megérkezik az orvosod! Annyira idegesítő tud lenni, hogy amikor szükséged van orvosra nincs ott! :?

Olvad a hó, tiszta latyak minden! :evil: Nem is megyek ma sehova!
zsu83

Én is várom h kész legyen Elif, legszívesebben egész nap csinálnám,
de sajnos nem lehet... Most keresgéltem éppen hozzá való színeket, ha minden igaz akkor délután el is tudom kezdeni. :)

Én nyilas vagyok, párom nálunk is oroszlán, Oli meg valószínűleg vízöntő. Lala (párom nagyobbik öccse) skorpió, Pintyő, a kisebbik szintén nyilas, szóval... :lol:

Elif, nem meséltél nekem a kutyusodról. :lol:

Igen Zsu, már lenyugodtam végül is, de lassan megint kezdhetek készülődni... :roll:

Kép

Kép
gjéti

Én Bak vagyok, férjem Oroszlán, Bencus várhatóan Vízöntő! :)
zsu83

Helló Csajok!

Vagyok ám én is, csak most valahogy felgyülemlettek a dolgok a melóhelyen, ezért tegnap is itt ültem 7-ig :cry: Aztán meg a szakadó hóesésben haza ... Ráadásul emiatt még a jógára sem tudtam elmenni, pedig azt mindig úgy várom :wink:

Na mindegy nem panaszkodom, már csak 18 munkanap !!!! És egyébként meg jól vagyunk, és kisalien is úgy tűnik, hogy nagyon tevékeny. Mi is alien-nek nevezzük mostanában, főleg mióta valamelyik este azt hittük, hogy most aztán tényleg kijön a hasfalamon :lol:

Amy: azt én is olvastam, hogy az orrvérzés "rendes" kismamatünet, ne aggódj!

Mindenki nagyon szépen gömbölyödik, nálam is alakul hordóka. Azt hiszem a kicsinyítőképző lassan el is hagyhatnám, már akkora a pocak. :lol:

Isti: várjuk a további jó híreket, vigyél a kórházba jó sok könyvet Julcsinak, hogy valamivel el tudja tölteni az időt.

Zétiverus: már nagyon várunk vissza, remélem a doki ki tudott találni valamit végre a keményedésre, tényleg nagyon rossz lehet.

Pozitív energiák mennek!!!

Elif: örülök, hogy ma jobb kedved van :)

Zsuzsi: remélem, hogy beáll a cukrod, és nem kell inzulinozni.

Vigyázzatok magatokra ebben a trutyi időben!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Hajni, akkor ezek szerint nálatok már januárban várhatjuk a manócskát? :) azért érdekes, hogy előre találd ki, hogy aznap fogsz-e szülni vagy sem :shock: bár hallottam több olyan sztorit is, hogy anyuka megérezte, hogy ma van a nap, de szerintem azért ez nem 100%.

Mi is voltunk tegnap ultrahangon, 1600 gramm körül becsülik picikém súlyát, úgyhogy ő se kisnövésű :D kezd már egészen összegabalyodni odabent, de nagyon édi :)

Zsu, szép nagy már a pocakod! :)

Andi, lépcső, emelkedő: dehogynem, alig kapok levegőt utána. Nem is csoda, jópár plusz kilót kell már cipelnünk, és az egyensúlyi pontunk is szépen elcsúszott :D

Elif, ne szomorkodj!!! Ez a sötét se tesz valami jót az ember lelkiállapotának, tudom, de ne hagyd magad elkeseríteni! Még van több mint két hónap kitalálni, hogyan legyen az átrendezés, addig még biztosan megálmodod a legmegfelelőbbet. Mikor az új lakást terveztük, hogy milyen legyen, egy nagy kartonra felrajzoltam az alaprajzot, másik színből kivágtam az összes bútorunkat, és blu-tack-el pakoltam őket be az alaprajzba, így változtatható lett a helyük. Jó kis játék volt, és így jól kiderült, hogy mi hol fér el jól :D hátha van kedved ilyesmivel szórakozni :) közben olvasom, hogy érkeztek jó hírek is, ennek örülök nagyon! :D ha otthon lesz veled férjed, egy csomó mindent el tudtok majd intézni együtt, és addig már nem is kell sokat várni :) A zsebes tároló nagyon szép lett, szerencsés kisfiú Efehan, hogy ilyen ügyes anyukája van :D

Végre voltunk mi is mindenféle "hozzávalókat" beszerezni, úgyhogy ha minden jól megy, jövő héten végre nekiülhetek dekorációkkal meg ajándékokkal ügyeskedni. Ha nem leszek nagyon béna, akkor csinálok fotókat is :)

Andus, rám már most se jön fel a sídzsekim se :( de bevallom, sajnálom a pénzt erre a két hónapra kabátot venni, úgyhogy ha nagyon cidri lesz, férjem sportkabátját kérem majd el. Addig meg termopulcsi, sok réteggel alatta.

Andabella, szerencse, hogyha a családban van valaki, aki ilyen ügyes, hogy ilyesmiket tud készíteni :) fotó jöhet :)

Amy, férjednek nem semmi humora lehet :wink:

Julcsi/Isti, EZ NAGYON JÓ HÍR!!! Ezek szerint mi is jól drukkoltunk, és Julcsi, meg a kicsi fiú is nagyon ügyesek voltak! :D csak így tovább, vigyázzatok nagyon egymásra!!!

ZétiVera, nálam rengeteg a pozitív energia (felvillanyoz, hogy már csak háromszor kell majd bejönnöm melóba), úgyhogy küldök neked is, reméljük, hogy ha már eddig jól viselkedett a kis ÁronLívia, akkor nem így a célegyenes felé fordulva kezd el rosszalkodni! Azért amennyit csak tudsz, feküdj...

Gjéti, remélem, jobban leszel hamar!

Zsuzsi, bizonyám, ma reggel úgy indultam neki, hogy ez az utolsó alkalom, hogy melóból megyek majd jógára :D gondolom, neked se volt nehéz megszokni, hogy nem kell minden reggel rohanva készülődni, hogy időre ott legyél a munkában :) Cukor: ezek az eredmények teljesen jók. A különbség nem adódhat abból, hogy az otthoni mérő talán nem annyira pontos, mint a kórházi? Jó, hogy tettél fel képeket, szépen gömbölyödik a pocakod :)

Amy, az orrvérzés miatt ne aggódj, állítólag tök normális ilyenkor.

Tegnap mi is kimentünk este a hóban sétálni, és sok kutyus volt kint, jó volt nézni, ahogy szórták maguk körül a havat :D az egyiknek hógolyókat dobált a gazdája :) szerencsére a kertben meg is maradt a hópaplan, de az utcában elkotorták kora reggel.

Nyeh, egy napig nem jövök, aztán írok egy regényt :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Elif! Csodaszépet alkottál!:)
Várom a lelőhelyeket és a hozzávalók leírását, ha ráérsz:) köszi előre is!

A horoszkóppal kapcsolatban én bika vagyok, férjem bak, a babó meg szerintem halacska lesz:)

Szép napot!

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?