A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

En meg mindig csak toletek tudom meg milyenirritalo micimaci :) (enot csak rajzfilmen es meseben szeretem, smemi jatek, semmi babaruha vagy egyeb babakelengye... egyelore asszem sikerult elkerulni, hogy betegeye ide a labat, eztan is igyekezni fogok :D)
nalam ugyanis teljesen le van hallkitva a gep, hogy ne pruntyogjok, ciripeljen, kattogjon, csengessen itt nekem :D

luna6

Na én nemrég értem haza, és hulla vagyok. Nem tudo mi baja a picurnak, de ma sem valami aktív... :evil:
ráadásul holnap sem tudok pihenni, mert suli és kb 6ra érek haza... na majd a hétvégén.. :lol:

Detti,
az én dokim is csinált már ilyet vizsgálat alatt/után, csak akkor még nem voltam terhes, és András is benn volt velem, hát vicces volt :oops: :D :D

Nanetto,
ez a papagáj qva jó fej :lol:

név:
mondtam Andrásnak, hogy lehet, hogy mégsem lesz jó a Dávid, inkább legyen Zétény, de az meg nem tetszik neki... :x :?
ja igen, a Dávidot nagyon szép névnek tartom, de valahogy nem tudom a magamévá tenni... :cry: ráadásul az osztálytársammal (gimis) szoktunk beszélni egy csomót... idegesít, hogy az ő nagy fejét látom, amikor a gyerekemre akarok gondolni... :twisted:
egy idő után biztos megszoknám, de rájöttem ez így nem jó... meg igazából még csak 3év telt el a gimiballagás óta :oops:
amúgy nekem a Bolivia simán elmegy névnek, sőt sztem király 8)
pont azért, mert extrém (meg talán mert a kislányomnak majd ha lesz, az Olíviát szeretném adni :D )
Amúgy nekem a Bolivár is tetszik, persze kitalálhatjátok, hogy Andrásnak meg egyáltalán nem...
Más az extrém nevekkel megbarátkozni, mert nem vagy velük napi kapcsolatban.. könnyebb..
na mindegy. Én kilőttem a Dávidot... :(

Foltivspicur,
jajj szegény kisegér.. biztos nem lesz baja :wink:
Vendég

Hat a hugom lestoppolta az Oliviat mar :) Nem mintha terhes lenne vagy lenne pasija kepben :D De o meg Livia. Igy aztan lesz egy Livia, egy Olivia es egy Bolivia a csaladban... mar ugyis mindegy, anyank kever mindenkit mindenkivel :D
(egyebkent a Bolivia nemcsak, hogy elmegy nevnek, hanem letezo keresztnev is persze nem otthon :) konkretan szemelyesen ugyan nem ismertem mast, de olyat igen akinek az anyukajat igy hovjak, es ok raadasul Ecuadoriak .... de azert leteznek tulkapasok nevek teruleten arrafele delen is, pl nekem a Berlin mint keresztnev mar tul van az extrem elfogadhaton :d vagy a Washington mint keresztnev. De mondjuk az Azsia az Africa, az India mind letezo keresztnevek... ahogy ugye Europa is elvileg, es szerintem ezek meg boven belefernek. De odahaza igyekeznek kezzellabbal tiltakozni az ilyen otletek eseten :D:D)

luna6

detti ird be lécci ha van időd kedved miből hány db-od van (kelengye) én még mindig el vagyok akadva ruhácskák terén! valahogy nem megy az összállítás mindenből van egy kicsi de hogy ez elég-e fogalmam sincs!

Geo ... szerintem ha tényleg ennyire tiltakoztál Dávid ellen akkor keressetek mást! mondogassátok a nevet és ha rúg a pici... Luna most biztos jó hülyének néz igaz? :-) nekünk az Eszti név hangos szólítására sokszor odaúszik a kezünkhöz a baby! de tény hogy mi irtó sokat foglalkozunk vele este mert jobbára meló után én már csak itt létezem és igy a párom is itt van velem!

jaj képzeljétek voltunk ezotérikus intézetbe egy terméket akartunk megnézni (Geo a szebb életért központban voltunk!!!) és képzeljétek azt mondta a pasi akivel dumáltunk egy víztisztítóról hogy érzi köztünk a mély harmóniát amit ritkán szokott :-) tökre jól esett persze lehet hogy csak úgy mondta de én tök sokszor szerelmbe esem iránta és tegnap is ... és olyan jó volt mert nekünk nincs tévénk ugye de tegnap kitaláltuk hogy korán van is meg nem is és dvd-ünk amúgy azt csak hétvégén szoktunk mert ugye korán kelünk a párom meg hajnalban dolgozik! és ilyen tiszta idilli volt minden gyertyafény lábmasszázs tenéyrmasszázs ma viszont tanfolyamon van és várhatok!!!! :-(
Vendég

Sziasztok

Geo örülök, hogy megérkezett a kupon :D :D
Aranyosak a rucik, amiket vettél.

Jenny ha napi 10x keményedik a has, akkor az koraszüléshez vezethet? Nem is tudtam. Volt ilyen nekem is, de azóta szedek napi 1 magneB6-ot és minden rendben van. Most már csak napi 2-3x fordulk elő, meg akkor, ha guggolok vagy hajolok.

Folti Engem is az őrületbe kerget ez a maci :lol: :lol: :lol: Úgy védem ki, hogy most már nem kapcsolom be a hangszórókat.

Tegnapelőtt vettünk szivacsot a babaágyba meg pelenkázó lapot. Olyan aranyos, pillangók táncikálnak rajta :D
Már én is kimostam minden babaruhát, beraktam a szekrénybe, most már tényleg a szoba van hátra és a kórházi csomag. Lassan azt is össze kéne állítani.
Bocs, hogy még mindig a szülés utáni betétnél tartok, de voltam ma a Müllerben és voltak ott Tenák, de mind inkontinencia betét volt. Akkor most az is jó, ha olyat veszek?

Ma felvettem egy farmert, ami terhesség előtt övvel hordtam, mert lötyögött csípőben, hát most nem lötyög. Annyira szétcsúszhattak már a csontjaim, hogy már össze sem ér.

Na megyek :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

ezt a rohadt micimackót én is utálom és képzeljétek láttam "élőben" a tescoban horror ár és ANNNYIRA GAGYI DE ANNYIRA!!!
AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
amúgy mi beengedtük mert majdnem minden csontra leárazott termék amit vettünk winnie the pooh-s a párom pedig gyűlöli dehát pénz beszél ugye.... :-)
Vendég

Csajok én már tényleg hülyülök. Jöttem, írtam, most megint jöttem és sehol nincs amit írtam. Ezek szerint vagy nem küldtem el, vagy nem is írtam, csak akartam?? Vagy most mi van?

Szóval voltam a pszichológusnál, szimpi volt, de úgy éreztem engem kicsit gyagyának tart, ami nem csoda, hiszen biztos furcsa volt neki, hogy be nem állt a szám. De örültem, hogy végre valakinek elmondhattam mindent. Illetve persze nem mindent, de próbáltam, ettől kicsit kesze-kusza lehettem. Mindegy, a jövő héten már a lánnyal együtt megyünk.

Lili nagyon boldog, hogy most előbb megyek érte, bár ma sírva jött ki, mondván, hogy fáj a torka. De azóta nem fáj neki :shock: Még nem mondtam neki, hogy most már mindig ebéd után megyek, inkább mindig csak a másnapot beszéljük meg. De jövő héten szerintem fixáljuk, mert így nincs meg benne még a biztonságérzet, ami lehet hogy még jobb lenne neki. Minden esetre most boldognak tűnik, hogy előbb jöhet haza. De sajnos szófogadóbb nem lett. :roll:

Én jövő héten hétfőn megyek 4D-re, már várom nagyon. Ti honnan tudjátok, hogy hogy fekszik a baba? Már aki tudja. Nekem olyan, mintha mindig máshol lenne mindene. Mintha forgolódna. Rugdos, hol itt hol ott, néha érzek egy könyököt, vagy sarkat, mert elég hegyes, de valahogy egyáltalán nem vagyok képben, hogy milye hol lehet. Minden esetre nekem elég eleven kis fiacskám van, ő nem igazán van nyugton soha. Éjszaka is, nappal is mocorog. Na jó, nem folyamatosan, de csak kis megszakításokkal. Viszont most megint nem fáj semmim szerencsére. Én csak viszketek, de azt nagyon. Már tiszta seb a lábam. Voltam ma bőrgyógyásznál is, kaptam fürdőkrémet, meg testápolót. Remélem beválik.

Kép
Kép
hari

Dehogy nezlek hulyenek :) Kiderult, mar, hogy tolem nagyon nem all messze az ezoteria meg a pszichologia es egyeb ilyen kevezbe ekzakt tudomanyok, de az valoban teny, hogy mindent nem erzek magamenak :) Es ez tenyleg pont az a tema, ez tolem mint Mako Jeruzsalemtol, hogy a gyerek majd megmondja, hogy ot hogy hivjak :) Es ha o olyat akarna amit nem is emlitesz neki? Sosem fog rugni? :D Vagy kenyszerpalyan van es abbol kell valogatnia mindenkepp amit mondasz neki? :D Na jo, viccelek persze, de ez tenyleg nalam nem lesz igy. Sot mi tobb irtam is, hogy nalunk az egyik nev egy nemreg elhunyt barat neve lesz... na ha azt hinnem, hogy a nevrol mindig az a brutal sztori fog eszembe jutni ami megesett, akkor valoszinuleg nem adnam. De semmi ilyen erzesem nincsen. De odaig en is elmegyek, hogy altalam eletben nem kedvelt emberekhez en is kotom a nevuket es akkor azt nem valasztom persze :)
Mindemellett viszont teljesen elfogadom, hogy ti igy tudakoljatok meg a gyerek nevet, hogy estenkent felolvastok neki :)

luna6

Luna mi mesét olvasunk fel neki! az Eszti és Norbi nevet mi 3 évvel ezelőtt találtuk ki együtt a párommal! kitaláltuk a neveket majd közölte a doki hogy várólista! vártunk 3 évet ... és most Eszti érkezik :-)
de ugye hallottam olvastma hogy az utónévkönyvet kell olvasni! abba jó sok név van biztos van ami tetszik neki :-) :-) nem a te kedvenceidet ... ! pont hogy ő válasszon végülis! elég misztifikált
mi grimm meséket olvasunk! jelenleg ... tegnap az aranyhajú lány volt! egyik mese rosszabb a másiknál de szépek benne a képek :-) :-)
Vendég

Pont Grimmet? Hat azok elegge verengzos mesek :D Tudod, amit tanultam az egyetemen annak resze volt ez is irodalombol, es a Grimm tesok egyaltalan nem gyerekeknek irtak azokat :D:D Persze en kedveltem oket gyerekkent :) A csajom inkabb a magyar nepmeseket szereti, ugy tunik nekem. Illetve azokat jobban.

Nahh szoval ezer erzed azt a mesekkel kapcsolatban, hogy rosszak :D

(joeg, nekem utonevkonyvem sincsen... es akkor mindjart ketto is kellett volna. szegeny gyerekem, kenytelen lesz o is cstalakozni a tesokhoz es altalam valasztott nevvel elni :) viccelek!!)

luna6

A maci engem nem zavar, mert nincs hangja a gépnek. A múltkor a másik gépet kapcsoltam be és egy pár másodpercig nem tudtam hova tenni, hogy mi ez a hang.

Geo, tényleg jók a rucik!!

Név: nálunk végre Andrisom is elfogadni látszik a Bence nevet. Bár szerintem csak azért, mert nem tudott jobbat kitalálni, de a végeredmény a lényeg, most már ő is így hívja.

Mivel senkinek nem kellettek a ruhák, így tegnap odaadtam annak a párnak, aki itt volt a kislányukkal. Ők meg azt mondták visszaadják a mi kiságyunkat. Mielőtt megtudtam, hogy babát várok, előtte 2 héttel adtuk nekik, de azt mondták nekik van még egy, úgyhogy simán áthozzák. Azért örülök neki, mert ugyan kaptunk volna, de jobban szeretem a saját dolgokat, mint a kölcsönt. Viszont nem kértem volna vissza, ha ők nem mondják maguktól. Kölcsön adni bármikor bármit odaadok, de kapni nem szeretem, mert akkor bennem van a para, hogy mi lesz, ha valami baja lesz. :?

Babakocsi ügyben is megadtam magam úgy néz ki. Annyira tanácstalan voltam, hogy a végén úgy döntöttem veszek egy profi napernyőt a meglévő háromkerekűre és ha fúj a szél nem megyek sehova :lol: Aztán végül is még mindig vehetek másikat, ha nagyon szenvednék vele. De így legalább "spórolok" kb. 30 ezret. Egyelőre. Inkább vettem Lilinek egy új biciklit. Mármint nekünk új, amúgy használt.

http://www.vatera.hu/scirocco_dasy_gyer ... 78139.html

Remélem tetszik majd neki. Most egy kissebb van neki és már kinőtte.

Ja és a régi babakocsihoz vettem még egy testvérfellépőt is, ha véletlenül Lilinek kedve támadna "utazni" :lol:

http://www.vatera.hu/testver_fellepo_go ... 85367.html

De ezt főleg csak az ára miatt mertem bevállalni, mert amúgy 10 ezer körül láttam csak. Annyit azért nem akartam adni érte.

Kép
Kép
hari

Luna, én Lilinek úgy szoktam néha mesét olvasni, hogy kicsit átvariálom a történetet. Szerencsére egyelőre nem veszi észre. De valahogy a feldarabolós, karóbahúzós, fejlevágós mesék nekem rettentő rémisztőnek tűnnek. Pedig tudom, hogy nekem is ezeket olvasta a nagyi, de akkor valahogy normálisnak tűnt. Pl. a hamupipőkének az a verziója, mikor a mostohatesók lábából levágnak, hogy beleférjen a lábuk a cipőbe, az egyenesen horrorisztikus most. Akkor ez volt a legtermészetesebb. :roll:

Kép
Kép
hari

Na megyünk aludni, illetve Lili megy aludni és csak asszisztálok hozzá :lol:
Szép estét nektek!

Kép
Kép
hari

En emlekszem egy olyan mesere, hogy a loncsos medve :) Akit aztan nyarsra huznak vagy beleesik vagymi, szal felnyarsalodik... hat nem semmi :) De a Grimmek azok konkretan tenyleg mind ilyenek, szinte kivetel nelkul :)

luna6

hát igen a legdurvább idáig a szalma a babszem és a parázs
a parázs beleesik a folyóőba ugye meghal a szalmát felperzseli a nap ugye meghal a babszem meg akkorát röhög hogy szétpukkad! na konkrétan mind a 3 főszereplő megmurdál! vazzee én akkorát röhögtem a mese végén hogy beszarász :-)
Vendég

az aranyhajú lány... na hát halljátok ... abba meg a banya van úgy lefestve hogy konkrétan ha kicsi lennék tuti jönne a rossz álom tiszta horror volt az egész ... hogy örökbe fogad egy kislányt de elkergeti ...:még jó hogy Eszti csak a hangunkat hallja ilyenkor :-)
Vendég

Sziasztok!
nálam tegnap eltört a mécses... :?
Egy órán át bőgtem itthon egyedül, majd felhívtam Andrást, aki hallotta a hangomon, és úgy megijedt, hogy valami baj van, hogy azonnal hazajött. Addigra én már picit bealudtam.
De arra felébredtem, hogy itthon van, és kérdezte hogy mi a baj, és akkor az egész bőgés kezdődött előlről...
szóval ezek stresszeltek:
- a baba se szerdán, se csütörtökön nem mutatott sokat magából/ról, és nagyon megijetem, azt hittem valami gond van. De este meghallgattuk a szívét, és semmi baja. valószínű, hogy azért volt elbújva, mert napok óta meg sem állok, és szinte csak este, alváskor pihenek.ez biztosan nem tett jót neki, gondolom hozzászokott ahhoz, hogy most sokat voltam itthon, na azt élvezte :D
-ma reggel nem tudtam bemenni a suliba, mert iszonatosan fájt a fejem, úgyhogy 7kor visszaaludtam. nemrég keltem, de még mindig nem jó. most megcsinálok egy beadandót, aztán megpróbálom magam összeszedni, hogy legalább a du-i órámra beérjek...
viszont most már sokkal többet mocizik a baba :)
-meg amiatt is tök szomorú lettem, hogy még mindig nincs megfelelő nevünk, tök elegem van már ebből, hogy vmit kitalálunk, aztn mégsem jó.. úgyhogy megbeszéltük Andrással, hogy a hétvégén szépen leülünk s keresünk neki nevet :P
-aztán a hitel is kiakasztott, hogy még mindig nem adtuk be a papírokat, akkor vajon mikor fogják elbírálni, egyáltalán megkapjuk e, és 2hónapot nem tudunk vári a pénzre, mert akkor hogyan költözünk be... :( (ebbe most már inkább nem is gondolok bele :? )
-meg az is sz@r, hogy elegem van abból, hogy annyi pénzem sincs, hogy kaját vegyek, nemhogy gatyát magamnak...
szóval jól kiakadtam, aminek köszönhetően most szétszakad a fejem, de most már hétvége, úgyhogy pihenek, és akkkor rendbe jön. ha nem isminden, de a fejem tuti...
na most visszaolvaslak titeket :wink:
Vendég

kúszó Micimackó:
én is láttam boltban, az egész nagy ócska. nem is szép...
de én amúgy szeretem Micimackót meg a barátait, mert a kisöcsém valami iszonyat nagy Micimackó fun 8)
viszont a Disney mesék az igazi kedvencek: Kishableány, Hófehérke és a hét törpe, Alíz csodaországban, stb.
ja, meg a Vadhattyúk, meg úúúú Gondos bocsok csodaországban :wink:

mese:
én a 77magyar népmesét szoktam olvasni neki 8)

jajj lányok, ma már megint olyanok a magzatmozgások, mint korábban. csak úgy hullámzik a hasam :D ez hiányzott.. :)
Vendég

Sziasztok!
Remélem, Geo, már megnyugodtál... azt hiszem eleve kis mimózák vagyunk már a nagy hasunk (már akinek), meg a hormonok miatt, nem beszélve a felfokozott fészek rendezgetési vágyról... örülj, h a férjed iylen komolyan vette, és hétfőn névvel jelentkezhetsz :)

Hari: én sem tudom, hogyan fekszik a baba, csak néha érzem, h konkrétan kifeszíti magát egész kifliformába a hasam felületére belülről..
olyankor úgy képzelem, hogy befelé vannak a végtagjai és a háta+feneke+feje külső felülete végig ráfeszül a hasamra... próbálom olyankor simizni :wink: amúgy ha itt-ott kalimpálást érzek, nem tudom, kéz-e vagy láb, de nagyon tudok örülni mindennek, ami jel őbelőle. Amúgy konkrét bioritmusa kezd kialakulni, este aktívan, délelőtt elég passzivan vagyogat, és ez pont olyan, mint én hajdan, mikor még fiatal és üde voltam... most állandóan passzív vagyok :D

A jövő héten remélem, látjuk pontosan is hogyan fekszik. Esti időpont kéne nekem, hogy virgonc legyen, majd próbálom így intézni.

Heni: a táblába írnám, mivel tegnap leadtam a név-kérvényt az anyakönyvvezetőnél, /mert sajnos a hivatalos listában nincs benne :( / - na, így mi már a fő nevén nem fogunk változtatni, és hát csak megkapjuk a hátralévő időben a jóváhagyást. Úgyhogy a kisasszony "fő"neve Szende lesz, 2. keresztneve Katinka. Férjemnek is, nekem is 2 keresztnevünk van - férjem valóban mindkettőt én jóformán csak a főnevemet használom - ez adott volt, h 2 keresztnevet adunk.

Nanetto: jó, a baba kezdő kelengyéjét hamarosan begépelem szívesen, mert csak kézzel van meg, de úgyis át akartam másolni.

detti_10

Es az anyakonyvvezeto nem vallata be ezek szerint, hogy sajat hataskoreben bejegyzi a nevet? Mert amugy megteheti... akkor o is jol titkolja ezt a lehetoseget :)
Nem rossz nev, bar nekem kicsit kettos hogy fiu e vagy lany... meg hat mi van ha egytalraesett, belevalo, csacsogo kiscsaj lesz? Persze mi lenne, akkor is ez lesz a neve :)
Ha belegondolok, kicsit ugy fog hangozni a neve, mintha a zende a csaladnev masodik tagja lenne (enyim pl kettagu) es a Katinka lenne a keresztneve. Mondjuk Horcath Szende Katinka vagy Balogh Szende Katinka... nekem igy egyelore (aztan ti majd persze megszokjatok meg a kornyezet is) olyan mintha csaladneve lenne.

luna6

Csövi!

Apuéktól írok és bevallom mérges vagyok rátok! Elmentek a pékbe- mikor nem tudok olvasni, akkor ennyit írtok... ???????!!!!!!!!! Marha jó, mikor fogom ezt visszaolvasni?

Addig jutottam, hogy egy pár hosszú bejegyzés...

Nyuszika: figyu, te hogy csinálod majd, hogy 2,5 évesen adod be a gyereket oviba? vagy bölibe? ki tudsz húzni fél évet? én is gondoltam rá, hogy szabi + munkanélkülire megyek, mert szeretném azért legalább 2012. decemberig otthon lenni, ha letelik a 2 év. gáz lenne ha 2012 nyarára otthon kell hagyjam a gyerekeket, de hát eddig jár ez a szar. mert azt kétlem, hogy bárki visszaemelné 3 évre a gyest.
bár a vágyam az a 3 gyerek lenne...

én már jó pár napja a kertet nyomom :) holnap már csak füvet kell nyírnom és minden jó. gereblyézés, kapálás, ültetés, gyerek gépparkjának a mosása, kaputelefon árok visszatemetve, sóder átgereblyézve... szerintem ma azért csak az izületeim fájnak (tegnap a hasam is) mert ma apa vese melegítője volt rajtam és tartotta a hasam... de földes zsákot, dézsát cipeltem... remélem, hogy a holnapot még kibírom és füvet tudok nyírni...
jövő héten jön anyu is, addigra is fullra akarok tenni mindent. de elvileg csak a homokozó és a friss sóder hiányzik...
ja és képzeljétek sehol nem kapok elöl kapcsos push up-os melltartót... :(

na jól van, majd jövök, remélem hamarosan kész a gépünk és jól át fogom olvasni, hogy kinek milyen a köldöke... :)

addig is tartalmas pocakosodást!

Kép
Kép
Kép
konkri

Nahát szerintem meg nem írtok eleget! Azt hittem, hogy egész este csak olvasgatni fogok, de már kész is vagyok :lol:

Képzeljétek elfogyott a pénzem és egy csomó vaterás licitem lejárt és persze én nyertem. Tiszta ciki. És persze ilyenkor aztán rögtön mindenki jelentkezik, hogy küldené a cuccot, utalhatom a pénzt. Sőt, ne is utaljam, hanem személyesen találkozzunk és akkor már holnap átvehetem!! :? Persze tudom, örülnöm kéne, hogy ilyen rendesek, de hogy van az, hogy hónap elején sokkal tovább tart lebonyolítani egy üzletet, mint ilyenkor hónap "végén". Legalább is nekem a vége anyagilag :roll: Most kérhettem Anyutól, szegényen láttam, hogy már kicsit elege van. De szerencsére amíg ott voltam náluk hívta őt valaki, aki jön hozzájuk vásárolni Apu műveiből, úgyhogy mondtam is neki, hogy én hoztam meg a szerencséjét, mert a pénz is olyan mint a haj, le kell vágni belőle, hogy jobban nőjön. És én a pénznyírást nagyon szívesen vállalom :lol:

Kép
Kép
hari

Konkri, azért kicsit most már lassítani kéne nem??? Egyrészt lelkiismeret furdalásom lesz, hogy én nem csinálok ilyeneket, pedig lehetne, másrészt azért tényleg vigyázz magadra!

Ma jó sokat vezettem, és megint kezd visszatérni az önbizalmam. Már ideje volt. Úgy élvezem, hogy itt a jóidő, nem csúszik az út és süt a nap. Persze mikor a szemembe, azt annyira nem élvezem.

Geo, még bőven van időd nevet választani, úgyhogy amiatt ne keseredj el. A mocorgásra is írnám, hogy nem kell vele foglalkozni, de én is biztos hiányolnám, ha nem mozogna állandóan. Az ember lánya már csak ilyen aggodalmas. De ez normális, ennél már csak akkor aggódsz majd többet, ha már megszületett :lol:

Kép
Kép
hari

Detti,
igen, most már megnyugodtam, András nagyon sokat segített ebben.
ráadásul végre egy db ruhácskát, meg takarót sem kell beszerezni, mert az is kész. még van 1-2cuccom liciten, de kéééész!!!!. jöhetnek a kórházi cuccok, stb. de még ez is jóóó sok minden..

Konkri,
már hiányoztál :lol:
amúgy nekem nem tűnik soknak az írásfelhozatal...
én meg elől gombos hálóinget nem találok sehol... :x

Hari,
örülök neki, hogy megint szeretsz vezetni, íy tovább :wink:
Vendég

Én ma elmentem a barátnőmért a 14.ker.be, majd az Arénában kötöttünk ki, ahol kajáltunk meg dumáltunk, mert már vagy két hete nem taliztunk. szegénynek most megy épp tönkre a kapcsolata, valószínű szét is fognak menni.
viszont olyat mesélt, hogy meg se tudtam szólalni...
Nekem András előtt (tehát 18 éves korom előtt :oops: ) összesen egy fiúm volt, vele 13 éves korom óta voltunk együtt. ő egy évvel járt felettem a gimiben. És most tudtam meg, hogy januárban meghalt az apukája. mert öngyilkos lett, az erdőben felakasztotta magát, és a másik fia (az exem öccse) találta meg... :? :cry:
hihetetlen, én anno nagyon sok időt töltöttem náluk, velük, szörnyű.. ilyenkor persze az ember belegondol abba, hogy a korábbi munkahelye(tesi-föci tanár), meg hogy leszázalékolták, a nagyszülőkkel való állandó harcok, valószínű egyik sem tett jót neki, de durva, hogy erre szánta magát... na mindegy erről ennyit..

valami vidámabb:
na ma már megint ugyanolyan aktív kis mozgásokat végez a babó, mint korábban, jó nagyokat rúg, meg sem áll, kitolja magát, táncol :oops:
nagyon imádom :D

viszont a hétvégém tuti kímélő lesz, hogy bírjam a jövő heti sulit..

na szép estét mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Bocsi,hogy eltűntem, de olyan sok volt a meló napközben, hogy nem ment.
Viszont mostantól vagyok. Szerintem sokat is...

A sors megoldotta, hogy itthon maradjak szülésig...
Tegnap sikeresen elszakítottam a boka szalagomat....
El akartam menni sétálni, mondván szép az idő... Lefele mindig lépcsőzni szokta, így most is így tettem. A második és az első emelt közötti fordulóban rosszul léptem és magam alá fordult a bokám, én meg üvöltve a földre huppantam. Életemben nem éreztem még ilyen fájdalmat. Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaagyon fájt. Szerencsére pont jött egy kollegám és hívattam vele mentőt. 20 percen belül ott voltak, feljött az egyik. Megnézte, mondta, hogy törésnek néz ki... Király, ha xarul tört, műtét... Rögtön az ugrott be, hogy akkor akár begipszelt lábban is szülhetek... brrrr...
Tolókocsival levittek, aztán be a János kórházba. Ott épp sérült dömping volt... várnom kellett. Aztán a doki inkább kijött megvizsgálni, mert bent még mindig nem volt hely. Mondta, hogy szalagszakadás az tuti, és röntgen majd megmutatja, hogy törött-e. Ha igen, akkor műtét és 4-5 nap kórház, majd 6 hét minimum...
Betoltak a röntgenbe. Kaptam sok ólmos mellényt, hogy Alex tuti ne kapjon belőle, majd 3 irányból felvétel. Az is elég vicces volt....
Aztán megint ki, várakozás, majd vissza, majd várakozás ÉS a legjobb hír: nincsen eltörve. Akkor szóltam Ádinak,hogy jöhetnek értem. Nem kell bent maradnom. Gyálról péntek délután bejutni Budára igen érdekes művelet volt, főleg úgy, hogy anyám tudta az utat, én meg akartam, hogy Ádi jöjjön... DE túlélték, odataláltak és értem jöttek :)Addigra a tologatós bácsi elvitt wc-re, innit venni, mindezt egy hordágyon... Az már tényleg vicces volt. Az, hogy közben mennyire bírt fájni a lábam és hogy mennyire béna avgyok, az már kevésbé.
Közben beszéltem Ildivel és mondta, hogy inkább nézesük meg Alexet. Nem fájt semmim, de én is úgy voltam vele, hogy sicher ist sicher :) Így először irány a Péterfy. Csináltak UH-t. Alex jól van, még mindig 2 héttel nagyobb a koránál és 1465gr-os... Más adatot nem írt fel a doki, de a lényeg az volt, hogy mindene és mindenem a helyén volt.

Hazajöttünk. Van kb 18 lépcsőfok, mire feljutunk a lakásba... hát, elég nehéz volt. Ádám combján támasztottam ki a jobb (sérült) lábamat, hogy a másikat fel tudjam emelni. Szóval amíg nem tudok járni, be vagyok zárva ide....

Felhívtam a főnökömet is, aki lecseszett, hogy mi a fenének nem használom a liftet... :D:D És hogy hogy van Alex.. Szeretem a munkahelyemet!! :D Szóval aggódotak. :) És mivel munkahelyi baleset, így 100%os táppénz jár. Ami megoldotta azt a kérdést, hogy hogy fogok szülésig itthon maradni. és megmarad 20 nap szabim is...

Viszont baromira kéne egy bot, vagy 2, vagy egy járókeret, mert nem tudok rendesen mozogni még a lakásban sem.

Szóval 4 fal között, bénán netezni fogok tudni egyedül.... szép lesz. És persze itt a tavasz és én úgy terveztem, hogy ma már állatkertbe megyünk Hannával..... :?

Legyen nagyon szép a szombatotok!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok, már megint elhavazódtam, pedig már nem is dolgozom... most kezdtem visszaolvasni a köldök témáig, eddig voltam képben. :)

Én is voltam nődokinál, Nekem ugyan szagot nem vizsgált, de elég kellemetlen volt a vizsgálta, fájt, és kiderült, hogy a külső méhszájam nyitva hát kiakadtam. De a doki megnyugtatott, hogy a belső zárva, és nincs rövidülés sem, de pihenjek többet, és szedjek több magnéziumot, meg vasat.

Mi megvettük a babakocsit, meg mindent a babakelengye listáról. :) (Végre, nagy nagy pipa) Giraffe Clubosat vettük meg, azt amit belinkeltem, a Nikica bababoltban Fehérváron, hát nagyon ajánlom, ha valakinek közel van (vagy ha nincs is annyira), mert nem drága (konkrétan minden fele, harmada annyi mint pl. a Brendon), és nagyon-nagyon kedvesek!! :)
Végül bézs színben vettük a kocsiszettet, mert a narancs nagyon erős szín volt élőben.

Geo szerintem a Dávid szép név, gyereknek, felnőttnek is, később sem lesz vele gondja, de ha Neked ellenérzésed van, azért nézegesd még az utónévkönyvet. :)

Folti Ha közben valakitől nem kaptál jobb tippet, itt tudsz képet kicsinyíteni: http://www.picresize.com/index.php?rm=c ... &effects=1

Tallin Szerintem Jenny félreértett valamit, mert ha óránként egy-két keményedés van ebben a korban már, az normális, valami elnevezése is van, de nem akarok hülyeséget írni (valami Hickston-Barre, vagy ilyesmi) és ez nem vezet koraszüléshez, csak készülget a szervezet, és kicsit többet kell pihenni, ha ez előfordul.
Tehát a napi 10 keményedés nem vetíti előre a koraszülést.

Geo A kiakadásban biztosan a hormonok is ludasak, néha Én is totál kiakadok hülyeségeken. Mondjuk a pénzügyi dolgok természetesen nem hülyeségek, szóval jogos, de hát kár stresszelni rajta, attól nem lesz gyorsabb az ügyintézés.
Én konkrétan a bevásárlás miatt voltam paff egy ideig, mert Férjem sosem ért rá, és már kezdtem félni, hogy nem lesz meg semmi időben...erre...csütörtökön mindent egyben megvettünk, már csak az ágy kell, de azt házhoz szállítják majd. :) Meg is nyugodtam.

Konkri Még nem tudom, hogy menni fog-e ez a 2,5 évesen oviba adás, több dologtól is függ: hogy lesz-e mini csoport, egyáltalán be lehet-e adni, mert ha nem, akkor valahogy át kell hordanunk a szomszéd településre bölcsibe (mert nálunk nincs), vagy majd minden reggel vonszolom magammal Veszprémbe, és munka után meg felveszem, és vonszolom haza...
Anyagi oldalát meg úgy tervezem, hogy a bennmaradt szabijaimmal ki tudok venni egyben 2,5 hónapot kb. a maradékot meg fizetés nélküliben venném ki, és arra valahogyan előre összespórolnánk a pénzt.
Ez a terv :)

Vok Jobbulást! Jujj, nem semmi sztori. De akkor ugye a minden rosszban van valami jó itt is bejött.... :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Vok,
hát ez elég rossz történet volt, de tényleg van benne kicsi jó, hogy otthon maradhatsz. Persze gondolom nem így gondoltad. Viszont jó, hogy Alex rendben van. Kis óriás!
Így legalább tényleg írhatsz sokat, mindig lesz itt valaki akihez szólhatunk! :lol:
Most is fáj, vagy most már azért jobb? Kaptál valami fájdalomcsillapítót amit szedhetsz?

Kép
Kép
hari

Luna: a Szende egy régi magyar lánynév, mi ismerünk is viselőjét, az igaz, hogy nem itthon, hanem Erdélyben... régóta ezt akartuk, és meglepve vettük észre, h a listán csak Szendile (szintén ómagyar) és Szendi van, utóbbi valószínűleg a Sandy-ból magyarosítva, brrr... sajnos nem bejegyezhető egyelőre, beszéltem az MTA Nyelvtudományi Intézetével, és ők is mondták, h mifene, hát nincs a listán, pedig olyan "ismerős" uezt mondták az anyakönyvi hivatalban is.
Attól nem félünk, h azt hiszik majd a vezetékneve, hiszen úgy fogjuk szólítani, h Szende, és ez biztosan feltűnik a környezetünknek :wink: ha meg lesz már jól felvágott nyelve, akkor mondja majd ő.

Nekem pl. a vezetéknevem is egy női keresztnév, ráadásul becézett formájú, így én pl. egész életemben korrigáltam, h ne úgy szólítsanak, mert az nekem pont olyan, mintha "Kovács"-ot vagy "Szabó"-t mondanának. Nagyon sokan mondják mégis újra meg újra, én meg mindig szólok, h nem ám az a keresztnevem. Amióta "né" is vagyok, végképp nem szokták tudni kiválasztani melyik az én igazi kereszetnevem, hiszen pl. Szépné Zsuzsi Zita Annabella névből az emberek (főleg nagyon okos helyeken, pl. hivatalok - remélem nem sértek senkit -) meggyőződéssel azt hiszik, hogy Zsuzsi a keresztnév. Hihi, persze az egész csak egy fiktív példa volt, nem ilyen hülye a nevem, sőt, kifejezetten hangzatos... :oops: mindig megdícsérik és azz nagyon jó érzés. (a Szépnét azt most különösen stílusosnak találtam ki, uis plusz 15 vagyok :oops: . Tegnap találkoztam egy barátnőmmel, aki még várandósan nem látott, és azt mondta, nem is látszik rajtam ennyi plusz és hogy milyen nagyon jól áll. Szerintem csak bókolt, de nekem bizony olyan volt, mintha hájjal kenegettek volna :D
azért a cukorterhelés eredményétől kicsit félek, nehogy baj legyen, sajnos van/volt hajlam a családban, anyai nagymamám vonalán ketten is... hétfőn megtudom

detti_10

Vok, Te szegény, ez a baleset nagyon komoly, de azért szerencsés is, hogy a picúrodnak semmi baja nem lett. Most aztán tudsz pihenni... a "semmi sem véletlen" elven (már aki hisz benne) megoldódott, hoyg ne kelljen sakkoznod a szülés előtti szabadnapokkal és még pénzednél is maradj. Biztos még humánusabb megoldás jobb lett volna, de mit tehetsz.. tényleg jó nagy a babád, jaj, ilyenkor majd kifúrja az oldalamat, hogy vajon a miénk mekkora, súlyt ezer éve nem mértek. Alig várom az Uh-t.

Viszont nem is írtam, mikor a cukortehelés volt, meg ez a szagos vizsgálat, amiről írtam, egyúttal a dokim megkereste a szívhangot. Azaz kereste volna, de akárhova tette a vizsgálófejet a hasamon, mindig az én pulzusomat csípte el. 102, 103, mutatta a készülék, már lilult sztem a fejem az idegességtől, s a dokim sem tűnt olyan nyugodtnak, ahogy keresgélt... huh, egyszercsak oldalra tette, és ott bekopogott (VÉGRE) egy 130-as szívverés. Még most is felment a pumpám, ahogy leírtam Nektek. Úgyhogy Szende egyelőre kis szendike baba, lapult oldalt a szivecskéjével, rám laza szívbajt hozva.

detti_10

Vok,
húúúhúúú... szegény! jobbulást kívánok a lábadnak!!!
rendes a főnököd :lol:

lknyuszika,
bakker nagyon irigyellek hogy már nektek is megvan a babakocsitok.. :wink:
Vendég

Helló lányok!
most jutott eszembe, hogy én ma "menza-nap"-ot tartok :D
paradicsomleves van betűtésztával, tudjátok, az az édes, bazsalikommentes sima parileves,
meg lekváros grízes tészta :D
ebben csak az nem stimmel, hogy András inkább az olaszos-bazsalikomos parilevest szereti sajttal, másodiknak meg tuti inkább vmi husit enne, de hát ez van. holnap elmegyünk valahová kajálni, majd ott azt ehet, amit akar :P

ti mentek vhová ebben a szép időben?
Vendég

En az iment begyujtottam a sutot, hogy akkor hajra sultcsirke... meg jo, hogy eztan szoktam befuiszerezni :) Szikrazott, sercegett es elszallt :D Ugyhogy se sultcsirke, sem a tervezett rizskoch mara nem lesz. Atrendeztem a gondolataimat es lesz helyette csirkeporkolt nokedlival. Ugyan tobb vele a maceram, de sok valasztasom nincsen :)

luna6

Sziasztok!

Lknyuszika, nem értettem félre a keményedéses dolgot, nekem így mondta az orvosom, hogy ha napi 10-nél többször érzem, menjek vissza, mert az már sok. Ettől kinyílhat a méhszáj, és az ugye nem azzal jár, hogy simán bennmarad a gyerek a 40. hétig. Persze ilyenkor rögtön nagy dózisú magnéziumot írnak fel, pihenni kell, esetleg teljes kényszerpihenő. Végső esetben összevarrják a méhszájat, hogy visszatartsák a babát.
Én nem azt mondom, hogy minden egyes keményedéskor parázni kell, de van egy egészséges határa.
Én az én orvosomra hallgatok, más meg a sajátjára. De ez így természetes. Ja és amire te gondolsz, azok a Braxton-Hicks féle összehúzódások.

Vok, sajnálom a balesetedet, pihenj sokat! Azért szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem tört el.
Örülök, hogy Alexszel is minden rendben van.
Konkri, tényleg óvatosan a tavaszi munkákkal! Én nem vagyok hajlandó ilyesmiket csinálni idén, max. megmetszem a szőlőt.

Detti, ne sértődj meg, de nekem a Szendéről a 7 törpe egyike jut eszembe…
Amúgy aranyos név.

Mi tegnap voltunk 4D-n, de nem voltunk túl szerencsések, Kiscsajunk mindent maga elé rakott, amit csak lehetett: kezeket, lábakat, köldökzsinórt. Nagyokat ásított, pedig megittam fél liter kólát előtte, meg megettem egy Tobleronét is, pedig nem szeretem.
A lényeg, hogy mindene megvan, működik neki szépen, rendesen a gyomra, szíve, veséje, megvan az összes ujja, nincs ajak- szájpadhasadék, és gyönyörű! Kis golyófejű, kalácsképű, dundi pofis piszeorrú drágaság. Ja és már 91 dekás, múlthéten mégcsak 80 volt.
Képet majd teszek, de most nem itthonról írok.
Szép napot nektek!

Kép
jenny29
Mór

[quote="jenny29"]S írta:jenny29ziasztok!

Lknyuszika, nem értettem félre a keményedéses dolgot, nekem így mondta az orvosom, hogy ha napi 10-nél többször érzem, menjek vissza, mert az már sok. Ettől kinyílhat a méhszáj, és az ugye nem azzal jár, hogy simán bennmarad a gyerek a 40. hétig. Persze ilyenkor rögtön nagy dózisú magnéziumot írnak fel, pihenni kell, esetleg teljes kényszerpihenő. Végső esetben összevarrják a méhszájat, hogy visszatartsák a babát.
Én nem azt mondom, hogy minden egyes keményedéskor parázni kell, de van egy egészséges határa.
Én az én orvosomra hallgatok, más meg a sajátjára. De ez így természetes. Ja és amire te gondolsz, azok a Braxton-Hicks féle összehúzódások.

Na, akkor majdnem eltaláltam. :) (még a közelében sem jártam, de a H meg a B stimmelt :D )

Amúgy igazad van, mert Nekem gyakoriak nagyon a keményedések, és ugye ki is nyílt a méhszáj, meg emelt dózist kapok magnéziumból, vasból, de a napi 10 nem számít soknak, csak ha pár percnél tovább tart. (Nekem sajnos tovább tart) Meg maga a keményedés még nem okoz koraszülést, csak ha sokáig tart, és nyílik a méhszáj, akkor okoz kockázati tényezőt, de nem feltétlen koraszülést, szerencsére. :)
Mondjuk tény, hogy nagyon-nagyon kell vigyázni, és pihenni, ha ilyesmi van.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Fuuh, ha a napi 10 sok lenne, en mar 16 het elott befekudtem volna tuti :) Akkor kezdodott valahogy, meg az amnio elott, az meg a 16. heten volt. Na attol meg aztan plane meg sokkal tobb volt, de ez 'normalis' is mondtak a dokik. Aztan azota jobb lett, meg egy ideje nekem is megemeltuk a magnezium adagot, nem a kemenyedes mennyisege miatt, hanem a dokim eleve ennyit szokott adni masoknak is ekkortol (csak velem korabban kezdte, mert asszem 20. het kornyeken szokta normal esetben inditani. de en kemenyedos alkat vagyok, elozo terhessegeket is igy csinaltam vegig, de akkor sem nyiltam ezektol sosem szerencsemre) mostanaban egesz normalis a dolog, napkozben alig alig neha, estenkent az agyba inkabb, de lehet mostanaban nem lepem at a napi 10 alkalmat. De persze ekem nem is tartanak ezek hosszu percekig. Legtobbszor szerintem egyig sem tart ki, mar amennyit erzek belole. EGyelore zart minden.

luna6

Sziasztok kismamik...
Remélem mindenki jól van.Én még csak most értem ide de nehéz napokon vagyok túl.
Március 14.-én Lali baba császármetszéssel a világra jött 690g és 30 cm.
Szerencsére az állapota stabil de még sok időt kell inkubátorban töltenie mire haza vihetem.még hosszú út áll előttünk de bízom benne az Isten is megsegít és az orvosok is nagyszerű munkát végeznek hogy minden rendben lesz.
Nektek kívánok további baba várással teli boldog időszakot és jó egészséget mind a babáknak mind a lehendő anyáknak.

Puszi:Bibó
bibócska

Bibocska, eloszor is naaagy gratula a legenylehez!! De nagyon varatlanul ert a dolog, meg ugy is, hogy ugye tudtuk, hogy benne van a pakliban. Vegulis miert kellett ilyen gyorsan kivenni? Nagyon jo hir, hogy most stabil, remeljuk igy is marad es a lehetosegekhez kepest hamar megerosodik a legeny!!

Ha ajanlhatok neked egy nagyon jo kis tarsasagot akik hasonlo cipoben jarnak, sok-sok tapasztalat gyult mar ott fel (meg minibabaruhacsomagot is szoktak adni az aproknak) akkor itt megtalalod oket, nagyon sokat segitenek egymasnak es talan neked is segitsegedre lehetnek, ha meskent nem is, olvasgatva oket biztos:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=98691613

luna6

Bibócska!
Nagyon nagyon drukkolok, hogy Lali baba jól fejlődjön!!!!!!!!! Kitartás nektek is, hiszen ez nem egyszerű senkinek! Jajjj...
Ha már úgy érzed, gyere és mesélj, hogy mi történt!

Eszter
Kép
Kép
vok

A sulya alapjan atgondolva lehet nem tudott mar megfeleloen fejlodni benn. Vegulis ha jol remlik Bibocska vagy 4 hettel legalabb elottem jart, szoval a kis Lali olyan 30 het korul szulethetett, es ahoz mintha aproka lenne. (remelem idekint viszont hamar meghizik :))

luna6

Jahh, Eszter, olvastam aztan csak nem irtam le, hogy sajnalom a szerencsedet :) Vagy hogy is irjam... ez nekem olyan minden rosszban van valami jo is sztori :) Persze tenyleg sajnalom a labadat, nagyon vacak dolog (plane miutan en is napok ota hicomat vagyok, bar en hozzad kepest biztos konnyebben jarok, kaptam kremet a labamra es talan meg javult is) de igy meg pihir lettel itelve ami jot is tesz no meg szerencses helyen alkottad a malort a tappenz vegett... osszesegeben persze jobb lett volna kihagyni. Mindenesetre mielobbi jobbulast a bokadnak!! Es meg nekem magyarazzak mar tobbszor szult baratnoim, hogy az nem is a terhessegtol van es meg ilyet nem is tapasztaltak, hogy az izuleteket befolyasolja... pedig emlekszem nagyon jol en mit ossze nem botladoztam az elozoben, nekem is a bokam volt a gyenge pont es allandoan kibicsaklott, de sosem rantottam meg annyira mint te, ezek szerint makom volt.

luna6

Geo!
Tuti megtalálod majd azt a nevet, ami jó lesz a kicsinek is, meg neked is :D Én hiszek abban, hogy az anyák érzik, hogy milyen nevet kell adni a gyereküknek. Ha más nem, meglátod, miután megszületett és azt mondod, hogy .... :D
Sajnálom a hitel mizériát. Eléggé macera.... de szerencsére gyorsan megadják. Drukkolok, hogy időben készen legyen minden :D
Mennyi van még a félévből?
Szupi cuccokat vettél :D:D

Nyuszika,
Nekem szerintem 15-20 keményedésem volt naponta Hannával igen korántól. 12dik héten nagyon begörcsöltem, ki is nyílt a méhszájam, de Hanna még így is kivárta a 40dik hetet és 22 órát vajúdtam vele. És emelt dózisú magnéziumon éltem :D:D Szóval nem minden esetben lesz koraszülés a sok keményedéstől. :) De jó, hogy a Te dokid ilyen figyelmes! :D Az aranyat ér! De azért nem kell ráparázni.
Örülök, hogy nálatok is minden rendben a csajjal :D Olyan jó tudni. Hanna is utálta az UH-kat... 33dik hétig még a nuniját se mutatta meg... :D:D Addig az apja bízott benne, hogy fiú.... :D:D

Detti!
Nemsokára ti is mentek :D:D Én úgy örülök, hogy feltalálták ezt a kütyüt és bele látunk a pocakba. Anyám még úgy szült ugye, hogy max szívhangot tudtak hallgatni... :D:D
Szende tényleg elég szokatlan név. Nem igen találkoztam vele eddig.

Hari!
Már fényévekkel jobb a lában. Hál a bokaszorítónak, meg a fáslinak. No meg a homeopátiás krémemnek, ami pont volt itthon...
Akkor nagyon bír fájni, ha lefele lóg, vagy véletlenül ránehezedek egy picit. Most igazán jól jönne, ha nem lennék 90 kiló... :?
Remélem szép lassan összeforrnak a szalagok. Meg kapok mankót és nem a gurulós székkel kell majd átszelnem a lakást. :D
Algopyrint lehet szedni. Abból eddig 1et kellett bevennem. Megpróbálom minimális mennyiséget beszedni.
Én Tesz-veszezek,de már én is jártam így... olyan kellemetlen. Főleg, ha utalni kell, mert akkor bemenni a bankba, rárakni pénzt, majd utalni... Én most a lábam miatt lecsúsztam egy 85/E kosaras szopis melltartóról.. :? remélem találok majd még jót :D nem olyan egyszerű ilyen méretben olcsót találni....
Miket vettél most?

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna!
A legizésebb az egészben az, hogy egész nap azon járt az agyam, hogyan lehetne úgy otthon maradni, hogy megkapjam közben a fizumat. :D:D:D Legközelebb inkább a lottó 5-ösre fogok így gondolni. :D:D:D Azzal is itthon maradtam volna szó nélkül :D:D:D
És lehet ám benne valami, mert most kezdett el puhulni a medence csontom.... Lehet, hogy normáls esetben simán lecsusszan a lábam, de nem fordul alám.
Remélem a krém hamar hat majd neked is! :)
Milyen lett a csirke? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Csirke oke, a galuska ment a vecebe. en nem ertem, utobbi idoben keptelen vagyok galuskat, levesbetetkent is alkotni. Szetfo es fozelek lesz...broaaa... a liszttel lehet a gond szerintem, korabban mindig ment hiba nelkul. (vagy elfelejtettem fozni :D:D)

Kerd es megadadtik...ezt allitjak az ezoteria tanai. Te kerted, hogy otthonmaradhass, hat istenem, kicsit maskep gondoltad a kivitelezest, de tulkepp a vagyad valora valt ezzel, megkaptad amit annyira szerettel volna :)
Itt amugy eppen felvaltva hol olmlik hol szakad az eso. En meg egy hete tiszta kovalygos vagyok. Nem vernyomas, az oke, szoktam ratekinteni... semmi nem is faj, csak egyszeruen mintha neha nem ebben a dimenzioban lennek, meg neha amolyan iszonyu almossagszeru... biztos valami vitamin hibazhat, most megint elkezdtem szedni (napi egy szem, hatalmas elkezdes :D) a vitaminomat, az segithet :) A heten egyszer el is szedultem ultomben, de azota csak ilyen teknosos almossagom van :) bar igazabol nem is vagyok almos... megis teknos... nem tudom :d:d

luna6

Luna!
Vas? Én akkor szoktam ilyen kóválygós és kómás lenni....

Nokedli:
Nem lehet, hogy kevés tojást raksz bele? Elvileg az tartja össze a lisztet....

Eszter
Kép
Kép
vok

Vegulis szedek vasat, a legutobbi vervetelnel doki nem mondta, hogy kene meg, lehet nem eleg, majdcsak kiderul, mert azt mondta ha igy marad menjek be. (konnyu mondani, minden nap mas pontjan vana videknek, meg csak nem is azonos varosban :D most is ket napig uldoztuk mire telefonon utol lehetett erni) Ettol meg lehet vas. Mikor legutobb (az oltas es az amni okorul) voltam ilyen, illetve ennel kovalygosabb, akkor mondta, hogy szedjek egy ideig terhesvitamint, hogy aztan attol e nem tudom de elmult. De aztan a nagy ehetnek miatt lealltunk, azt mondta nem kell ez tartosan. Na most bevettem, meglassuk mi lesz, aztan jovo heten ha kell beballagok a korhazas napjan a korhazba hozza :)

Szabalyosan ket tojas volt a nokedliban, mint ahogy mindig is szoktam csinalni :( Szal nem teljesen megy erzesre...allaga is jonak tunt, es megis moslekka fo, pedig persze nem hagyom fozni, egy adagot szaggattam ki, es utana rogton kezdtem is leszurni ezeket hogy johessen a kovetkezo adag, szal aztatva sem lettek. Nem ertem. Mondjuk emberem ki tudja mifele megfontolasbol extrafinom lisztet vett, lehet ez nem tett jot a dolognak, de multkor a normal lisztbol keszult levesgaluska hasonloan fozelekke fotte magat a szaggatas ide alatt :( Nemertem.... korabban meg mindig minden ugyanezekkel az aranyokkal hibatlan volt. (de kb azota nem, hogy nem az auchanban vettem a lisztet hanem a masik bolt sajat lisztjet, lehet semmi osszefugges a ketto kozott, de most hirtelen mast nem tudtam kitalalni :D)

luna6

Jenny: nem sértődök én, de valóban eszembe nem jutna a hét törpe :)- ahogy írtad, végig kellett gondolnom, h valóban van-e köztük?! s tényleg. Mi ismerünk a férjemmel Szendét, és ettől talán telejesen mást jelent számunkra. Egy bájos, magyar (és ez nekünk fontos), kedves nevet. De pl. Szemőke nevű rokonunk is van, és véleményem szerint szintén nagyon szép, uyganakkor elképzelhető, hogy sokan nem is hallottak róla.

De igazából mi eldöntöttük, tehát én nem felvetve írtam, h vajon jó lenne-e, hanem azt, hogy így fogják hívni a kislányunkat.

Juj, Bibócska, kívánom, hogy az Isten Veletek legyen, és szépen növessze meg a kisfiadat, hogy majd egészséges "nagyfiúként" hazavihesd. Úgy tudom, 2000 g felett szokták kiadni őket, ha az állapotuk is rendben van. Sok türelmet Neked a várakozásban és erőt, kitartást!

Vok. Nem tudom, valójában hányadik héttől, mert én még nem tapasztaltam semmit, de olvastam az izületek lazulásáról, rendkívüli hajlékonyságról a szülés előtt. Én egyelőre csak ultrabéna tudok lenni, kiejtek dolgokat a kezemből és hasonlók, de ez inkább esetlenség.

Sziasztok!

detti_10

Detti, pedig pont a torpe miatt hittem en is azt elso blikkre, hogy ez inkabb fiunev :)
Nekem amugy tenyleg tetszik a hagzasa. Az, hogy allando magyarazatatot fog igenyeleni azt meg meg lehet szokni, engem is 'uldoz' a nevem egy eleten at es ettol meg szeretem is :) de ahogy nalad a vezeteknevedre mindig rakerdeznek vagy rosszul alkalmazzak, itt ugyanez allhat elo. Hat ez is oroklodik majd a csaladban :)
(en ertettem, hogy te nem tolunk kerdezed, hogy pl mi mit szolunk a nevhez, de egy ilyen ritka es kulonleges nev eseten szerintem sokan ugyanugy el fogjak mondani, hogy mit gondolnak, ha kerdezed ha nem :) vele jar :D mert nem hetkoznapi... en amugy is 'extranev' manias vagyok.... csak fiunev vonalon kicsit sem kreativ :D)

luna6

Bibócska, én is csatlakoznék a többiekhez jókívánságilag.
Nagyon rossz lehet ez a várakozás, amíg hazahozhatod, de az jó, hogy stabil az állapota. Minél gyorsabb gyarapodást kívánok én is és amikor csak tudsz és van kedved gyere hozzánk. Azt tényleg elmesélhetnéd, hogy miért kellet császározni, persze csak ha te is el szeretnéd mondani.

Lányok, valakinek nincs meg a Szépség és a szörnyeteg DVD-n és nem akarná nekem lemásolni jó pénzért? Egyrészről nem is nagyon lehet sehol kapni, ahol meg igen, ott 6500!!!!!!! Ft. Annyit azért nem szeretnék adni érte. A lány meg nem hagy élni, hogy neki az kell. Apácskának már szóltam, hogy töltse le, de valahogy nem igazán áll neki és már unom, hogy állandóan unszolnom kell.

Ma mondjuk eleve elegem van mindenből. Áthúztam az ágyat, amibe nem is alszom jóformán, de ha Andris oldalát áthúzom, akkor az enyémet is át kell, mert ugye hülyén néz ki, ha más ágynemű vagy két oldalon. De össze is kellett volna porszívózni, viszont az egyik porszívónk az egy használat után eldugul és mindig tisztítani kéne, de most ugye éppen nincs kitisztítva, a másik meg el van ásva. A függönyöket sem tudom kimosni, mert olyan magasan van a karnis, hogy csak létráról lehet elérni, de egyrészt iszonyú tériszonyom van, másrészt meg még billeg is az a létra. Ablakot kb. ugyan ezért nem tudok pucolni, mert nem érem el a tetejét. A pici ruhákat is szeretném már kimosni, de ugye nincs szekrény, ahova betegyem. Mostam mondjuk 3 adag ruhát ma, de többet már nem lehetett, mert nem tudom hova teregetni. Valahogy egész végig úgy éreztem, hogy csinálnék egy csomó dolgot, de mindenben függök Andristól, aki miután délelőtt dolgozott, délután hazajött és aludt. A gyerek is engem nyaggatott, a munka se ment és közben még dühös is voltam, hogy én is rohadt fáradt vagyok, de én mégsem alhatok soha.
Most megint Lili szobájában alszom, mert egyre rosszabbak voltak az éjszakák és már nem csak felébredt, hanem sírt is. Úgyhogy most a földön alszom a szivacson. Nagyon kényelmes :roll: Viszont így csak 1x ébredt és csak be kellett takarni.

Kép
Kép
hari

Luna, a kaja is bosszúság, de mi van a sütővel? Most vehettek újat, vagy szerinted javítható? Mert az azért nagyobb gond lesz. És mi lett végül a galuska helyett?

Nálunk ma tojásleves volt, Lili rendelte, aztán lekváros kalács :lol: Magamnak csináltam meggylevest, csak hogy levesből legyen elég és most vacsira melegszendvicset ettünk. Amit Apa szokott csinálni, de ugye mivel aludt, így azt is nekem kellett. Jó, hogy nem nagy meló, csak már előre örültem, hogy ma elém lesz téve a kaja. Hát végül is így történt, csak magam raktam magam elé :lol:

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?