A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Maggie: köszi! Hű, a forró (citromos) tea is mítosz? Nem mossa le a bacikat? Vagy lemossa, csak a hangszalagoknak nem jó?

Vindo: nekem tetszik ez a szinkronötlet. És figyeld, nőni fog az ázsiónk, ahogy megy le a hangmagasságunk, hiszen a férfiakéhoz fog közelíteni. Gendertudatos hangszálgyötrés.

Kép
Kép
irina

Maggie: köszi! Hű, a forró (citromos) tea is mítosz? Nem mossa le a bacikat? Vagy lemossa, csak a hangszalagoknak nem jó?

Vindo: nekem tetszik ez a szinkronötlet. És figyeld, nőni fog az ázsiónk, ahogy megy le a hangmagasságunk, hiszen a férfiakéhoz fog közelíteni. Gendertudatos hangszálgyötrés.

Kép
Kép
irina

Vagy blues-zenekarban nyomultok majd.

Bercó felébredt.
dmaggie

Na, még azt gyorsan leírom, hogy én meg ilyenkor a jéghideg (fagyasztott) meggyet szoktam kívánni. :oops: Tök jól elzsibbadt tőle mindenem. :oops: :oops:
dmaggie

Igazán nem tudom, hogy a tea lemossa-e a bacikat, én csak azt tanultam, hogy mit nem szabad ilyenkor fogyasztani. Balázs B. például el volt hűlve ezektől az ötletektől. Na, amikor meg a fokhagymás pirítóst említettük... :lol: :wink:
dmaggie

Gendertudatos betegség :lol:

Rugó közben elaludt. bebújtunk az ágyba Hupikék törpikéket nézni, kb. 4 perc alatt vége lett 8)
Megyek dolgozgatni :arrow:

Maggie, akkor meg is eszed, pedig tudod, hogy nem jó? Ejnye-ejnye :lol:

Nekem a forró kakaó, mézes tej és kávé a kedvenceim. Mind forró.

Kép
vindolanda

Ja, a forró kakaó még jó, hogy forró :roll: :idea:

Kép
vindolanda

Maggie, akkor elvesztettem a fonalat: hangszálaknak nyugalom és hideg. De a fájós toroknak (és ez a kettő gyakran jár együtt)?

Kép
Kép
irina

Mielőtt lemennénk motorozni.
Hangszalagoknak gyulladt állapotban tilos mindenféle forró, hideg, fűszeres, nagyon kemény (pl. pirítós). Mindehhez pedig a hangszalagok kímélése kívánatos.

Én akkor még nem tanultam ezt, amikor javában eszegettem a fagyasztott meggyet. Azóta már nem csinálok ilyet. :oops:
dmaggie

Maggie én fagyasztott málnát szeretek eszegetni :oops:
Egyszerűen nem bírok neki ellenállni 8)

Irina holnapra már érezni fogod a hatását. Az elején mindig felerősíti a tüneteket a homeopátia.

Vindo cica is elaludt, pedig menekült előle.
Aztán mégis :wink:

Össze kéne dobni a lakást. Ma jön az utolsó ablakos felmérni és fix árat mondani.
De nem sok kedvem van hozzá :?
A diétámról annyit, hogy ma nem bírtam ki és megettem 1 sport szeletet. Sokkal nyugodtabb lettem tőle. És már Pöti se olyan nyugtalan a pocakban :roll:

Csajok azt a szinkronizált Frankeisteint megnézném :lol:

Nálam a mostani kedvenc az a fekete tea citromkarikával és frissen facsart narancslével :lol:
Akkor is literszámra ittam mikor fájt a torkom :roll:

na csak el pakolászni :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok,

Életjel:)

Mi nagyon jól vagyunk, csak közben a gépet is újra kell telepíteni, és a laptommal meg szenvedek.

Amit láttam
Panndi, gratuláloooooook

Betegeknek jobbulást!

Szóval tényleg minden ok, Kristóf 4.500 g, iszonyat duci, Robi napközis nagyfiú, aki le tud már vetkőzni, annyira édes.
Kicsit sűrűek a napok két sráccal.
Remélem hamarosan jövök többször.

Puszillunk mindenkit.

Kép
Kép
nektarin

Csak gyorsan,mert kint vagyunk.

REKLÁM: :lol:

A nagynéném megkért,hogy: van neki saját kézzel készített nyuszis falvédője és egy nyuszija. Ha kell újra lefotózom,és nagyobba felteszem,netről szedtem le.

Ha valakinek kellene szóljon. Eladná nem horribilis összegért :) Nyuszóka 1500ft. Falvédő 3000ft.

Megadom az iwiwen is a linket,hogy ki készíti,és miket gyártott már.Vagy személyesen is meg lehet keresni különböző pachworkös (lehet nem jól írtam) dolgokért.

Képek:

Kép

Kép

Megyek lányok.. Vindo csak így tovább nem lázasodni!!! :wink:
varga tünde

Épp most lázasodott be :roll:
Úgy látszik, ilyenkor van a mélypont :wink:
Nem vészes a dolog, annyira nem magas, mint tegnap, csak kicsit nyűgi :?

Kép
vindolanda

38,1 a hője, tegnap meg 38,7 volt.

Szia Nektarin :D

Kép
vindolanda

Már el is múlt.
Úgy látszik, minden nap du. fél négykor belázasodik :roll:

Kép
vindolanda

Evett is, a mai napon szinte először. Pizzát meg nápolyit :roll:

Kép
vindolanda

Ma nem ordított annyira lázmérés közben.

Kép
vindolanda

Írtam odátra :arrow:
Vendég

Bencénél is volt ilyen,fél óra múlva nem volt láz,utána volt aztán megint.. Azt mondta a doki,hogy hőingadozással nem foglalkozunk. Nem kell láz Rugónak sem menjen el hesssss :wink:

Amúgy Bence csoportjában skarlát van :?
varga tünde

Maggie-m: nagyon köszi minden infót! Kímélném a torokizmaimat, ha Áditól lehetne, de ma nagyon sokszor kell rászólnom, hogy ne legyen teljes a káosz.

Nektarin, örülök, h jól vagytok!

Na én holnap megyek pihenni és rekreálódni a munkahelyemre. Nem tudom, hogy bírjátok otthon, anyukák. Engem a reggel fél 7 óta fent lévő Ádi (aludt azért közben egy kicsit) teljesen taccsra tett. Hihetetlen, mit parádézik, alapjáraton is, de gyógyulófélben... komolyan, úgy érzem, mintha 85 éves lennék és úgy kéne utána futkosnom.

Kép
Kép
irina

Vindo, Ádi hőmérséklete is szokott így ugrálni fel-le (1 fokokat), ha betegeskedik. Ha este nincs láz, az szerintem nagyon jó jel.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Szeli továbbra is teljesen jól van, aminek nagyon örülök!

Irina! Szelivel is nagyon nehéz, mikor beteg... :? Iszonyatosan anyás, és semmit nem tudok ilyenkor csinálni.
Amikor meg fáradt, elkezd nagyon rosszalkodni, olyankor jobb, ha mesét néz pihenésképp! :)

Tegnap délután nagyon sokat játszottunk, legóztunk, rajzoltunk, vágtam ki papírból figurákat, és árnyékot vetettünk a falra velük! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Jobbulást!!!

Vindo! Rugó hogy van most?

Csajok! Talán holnaptól jön a tavasz!? :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, nagyon kreatív vagy, ez remek!
Hát nálunk az a gond (ill. ez az ÉN gondom, nem Ádié annyira), hogy Ádót semmi nem köti le pár másodpercnél tovább. A bölcsiben is szokták ezt mondani. Szól, hogy "anya, játsszunk", leülök vele legózni, autózni, három másodperc múlva már ott sincs. Mesék egyáltalán nem érdeklik (pedig pl az Anna Petit is saját szavaimmal, még jobban leegyszerűsítve mondom neki). Nem hiperaktív ugyanakkor, nem rohangál jobbra-balra, csak éppen állandóan valami teljesen új dolgot keres, amiből ugye a lakásban nincs sok. Ma már kávészemeket adtam neki, azzal elvolt kb. 5 percig, majd beterítette velük a szőnyeget. Mondjuk a mondókák, zene, bármikor mehet.
Mesét, tévét sem tud hosszan nézni, csak ha tényleg nagyon beteg vagy fáradt. Háttérnek meg én nem szeretem használni, legfeljebb ha megnézem a híreket (de általában nem hagyja Ádi, úgyhogy kikapcsolom).
Kifogytam az ötletekből, szerintem az új helyen állandóan sétálni és mászkálni fogunk. Anyám szerint én dettó ilyen voltam, mit várok (lehet, hogy kicsinek igen, de kicsit később már magamban is nagyon elvoltam, a mai napig is imádok egyedül is lenni). Hát én imádom, hogy értelmes a fiam, meg felfedező alkat, de még meg kell találni hozzá a megfelelő közeget. Na és ő tényleg az a típus, akinek muszáj, hogy legyen testvére.
Csak borzasztó fárasztó ez így, néha úgy érzem, nem is egy gyerekem van, hanem négy. (Nyilván a négygyerekesek most a szívükhoz kaptak. ;-))

Fleur, Kispocc, hol vagytok?

Kép
Kép
irina

Tündi: remélem, messzire elkerül Titeket a skarlát.
Na, ahogy hallom, Ádi már a nagyszüleit is kezdi kiborítani. Határozottan gyógyul! :lol:

Kép
Kép
irina

sziasztok

életjel

folyik a betnulás..szerintem jó lesz...nem álom állás, de gyerek mellett jó és nem rossz pénz!

Emma reggel apával ment bölcsib, ügyesek voltak, holna mégkorábban megyek, így apa öltözteti.. :? meg fésüli ..remélem jól megy majd..én megy megyek érte,,örül nekem nagyon.iszonyat anyás...de remlem jöv héttől vihetem én ....kicsit borította a lelki világát h nem velem megy reggel...így kissé sírós, hisztis du-á , meg este is ébredt többször..remélem megoldódik, mert így nem tudunk pihenni.

sajna csak átfutni tudtam...

reagálni nem megy :-(

ja Panndi gratulálok!!!!!!!!!! :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Áááá csajok nem véletlen, ha nagy a csend körülöttünk. Ugye 7végén nem voltunk itthon. Szüleimnél sz-v-h. Nagyon jó volt, nagyon vártak minket. Apuék kitettek magukért.
Dani keddre megint rosszabbul lett. Hörög de rettenetesen. Bal szeme annyira váladékozik, h kinyitni alig tudja és kezdi a jobb is. És tiszta takony. Alvásból mindig úgy ébred, h az arca tiszta cucc...:( Ma voltunk dokinál. A tüdeje zörejes és kötőhártya gyulladás... :cry: :cry: :cry:
Szerintem hősként tűri, pedig biztos nem lehet kellemes. De szegény már közelítek a szeméhez vagy az orrához már teljes üvöltés :(
Még akkor is ha csak megtörlöm.

Lilla esti köhögő rohamos. Tegnap 2x hányt annyira köhögött. :(
És emellett vasárnaptól dilis megint. Anyukámék megrökönyödve nézték, h ilyen is tud lenni.
Ma délután már jobb volt, remélem holnapra elmúlik. Sajnos mikor rosszul érzi magát akkor többnyire ilyen hisztis. Elég ideg tépő amikor minden nem és még hajnali fél 3kor is vitatkozunk (azon, h fújja e az orrát vagy nem)
P ma azt az okosat mondta (mivel mondtam neki, h fárasztó egész nap küzdeni vele) h ne küzdjek. Mondott valamit. Igyekszem megfogadni. Most konkrétan átlépem mikor kezdi a hülyeséget és elkezdek mást csinálni.

KépKép
KépKép
fleur

Na, akkor én is jövök egy vidám hírrel - Rugónak felugrott a láza megint. nem tudom, hogy a fáradtság is benne volt-e, mert aztán meg elaludt, és 10 perc alatt lehűlt. Nem javul, így szerintem holnap este irány az orvos.
Hamarabb nem jó, mert de. nem lesz kocsim, délben kutatói, aztán Gábornak állásinterjú... Hatig van orvos, előtte beesünk, ha nem javul.

Készülnöm kellene valamit :arrow:

Fleur, jobbulást Nektek.

Kép
vindolanda

Sziasztok, ma sok volt az esemény, nem birtam jönni :?

viszont megcsináltam a joghurttortát, igaz még dermed, de jól néz ki 8) 8) 8) nagyon gyors, egyszerű és olcsó torta:-)

Holnap jönnek anyósék köszönteni , pénteken anyuék és barátnőm jön hvgére, majd megyünk együtt fel hétfőn Pestre, remélem jó idő lesz, szeretnénk elmenni a városligetbe, állatkertbe.

Még megpróbálom megcsinálni a somlóit is, remélem sikerül az is.

Heni
KépKép
heni81

Tényleg hihetetlenül sűrű nap volt, mindenütt annyi minden történt...

Fleur, szegény drágáim, nagyon sajnálom, hogy betegek a kicsijeid! Te egy hős vagy és a gyerekek is, hogy így bírjátok. Férjednek igaza van, próbáld hagyni. Gyógyuljatok meg mielőbb!!!

Olyan jól kezeled Lillát, én annyira el tudok keseredni az olyan napok után, mint mondjuk a mai.

Vindo: nagyon sajnálom! Gyógyuljon meg Rugó mielőbb!

Kaqk: de jó, örülök, hogy tetszik a betanítás, lehet, hogy nagyon meg is szereted!

Sense, Mesi, csodásak a gyerkőcök, de én is hiányoltalak Titeket a képről (bevillanó Mesi-kéz, -láb, ejnye no, ez nem elég!).

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Ui.: Hogy valami vidámmal zárjuk a mai napot: Ádó mutatja, hogyan megy el táskástul dolgozni. :-)

Kép

...éééééééééééés: Ádi főnővér 8)

Kép

Kép
Kép
irina

Itt vagyok :)

Ádi sokat nőtt, mekkora nagyfiú lett :D
Rugót soha nem tudom lefotózni már fényképezővel, annyira meg akarja szerezni. Pláne nem mosolyogva :roll:
A gitár tetszik még Ádinak?

Rólunk - az éjjel elég jól telt. Fél négykor voltunk fenn, kicsit meleg volt, lázcsillapítás. Annyira fáradt volt, hogy aludt is vissza magától utána két perccel. Fél kilenckor kelt, láztalan, mesét néz. Most nem is bánom, csak ne mozogjon 8)
Meglátjuk, a mai nap hogy alakul.
Egy kis kimozdulás rám is rám fér, jó lesz autózni majd a kutatóira :wink:

Visszaolvasok az előző lapra is :arrow:

Ui.: vett G. árnika-krémet, be is kentem vele magamat 8)

Kép
vindolanda

Heni, ügyes vagy :) Jó szórakozást majd, fotózzatok is :wink:

Kép
vindolanda

Jó reggelt,

Irina , de édes Ádi:-) tuti orvos lesz belőle:-)

Vindo nem sok ügyesség kellett hozzá, ezt te is simán bevállalhatod :wink: nagyon egyszerű, nem is értem miért nem csináltam eddig :roll: majd amoda beteszem a receptet.

Képzeljétek ma éjszaka nem aludt a saját ágyában reggel 5 ig :wink: egészen furcsa volt :roll:

Heni
KépKép
heni81

Hát, az lehet, de a családban senki nem szereti a tortákat meg a sütiket :wink: (a szűkebb családban). Rugó még sosem evett egy villával sem egyetlen tortából sem, én csoki-párti vagyok, G. meg sós rágcsa-szotyi-pisztácia-párti :roll:

Így aztán nincs meg a késztetés.

Engem viszont elöntött a takony. Rám ragasztotta a csodálatos baba :shock:

Kép
vindolanda

Eddig egyszer próbáltam sütni még korábban. Egy szerencse-kovászt kaptam egy ismerősöm lányától, és nem akartam neki csalódást okozni. Meg lehetett azért enni, de nem volt egy ötcsillagos süti 8)

Kép
vindolanda

Na ez érdekes Vindo, én még nem talákoztam olyan emberrel aki nem szereti a tortát :roll: én mindent szeretek:-) csokit, tortát, rágcsát :oops:

Heni
KépKép
heni81

A szülinapi tortáimat is mindig a bátyáim és a haverjai ették meg :roll: Egy idő után anya kuglófokat csinált, azok jobban fogytak még nekem is (mazsolával, mandulával stb.).

Hát, ez van :wink:

Kép
vindolanda

haverjai=haverjaik

Kép
vindolanda

Madártej party bizonytalan :? du/este kiderül lehet mennem kell pestre :?
írok majd

B. dokisat játszik :) gyöngy karkötőm nyakában és aza hallgatója :)

Ádi nagyon szép kispasi :) :arrow:

KépKép
viranka

Rugó ma reggelire a kakaója mellé evett három darab nápolyit is. Hátha jobban lesz :roll:

Kép
vindolanda

Helló Lányok!

Csak gyorsan bejelentkezek, hogy megvagyok ám!
Csak bent voltam a kórházban, gondoltam szokom egy kicsit a környezetet.
Na jóóó, nemvolt magzatmozgás 15-én egész nap, MRT-t sem tdtam írni, úgyhogy este bementünk és maradnom kellett. Persze a szülőszobán egyből CTG-re kapcsoltak, akkor már méltatlankodott a Kisasszony, és bepótolta az egész napi mozgás elmaradást, de még előre is dolgozott.
Bár hazahoztam bontatlan csomagolásban, lehet hogy nem sokára mehetek vissza, mert a nyákdugótól szerintem megszabadltam már (nem vagyok benne biztos, mert előző este magzavíz vizsgálat volt és mondták, hogy lehet vérzés vagy ilyesmi).

Majd később visszaolvasok, egyelőre megyek és elfekszem, mert kissé nyúzott vagyok.

Szép tavaszi napot Nektek!
chii

Szia Chii,

mikor nekem magzatvizet néztek, egyrészt majd összecsináltam magamat, mert még teljesen zárt voltam (40. héten pont), utána viszont tényleg vérezgettem, mikor kimentem a mosdóba, már rendesen szivárgott. De aztán meg a nyákdugó is megindult, jött is vagy két napig
:roll:

De én már a végén voltam. Sőt, túlhordtam.

Örülök, hogy nem lett komolyabb baj. Gondolom, idegesek voltatok :shock:
A lényeg, hogy a baba jól van.

Egyél sok csokit, attól szépen mozognak a babák :wink:

Kép
vindolanda

Chii, írok egy privát üzenetet :wink:

Kép
vindolanda

Helló!

SÜT A NAP!!!

Gyorsan gyógyuljatok betegeskedők! :)

Heni én sem hallottam még olyant aki nem szereti a tortát.. :roll: Megnézem én is.. Jól jön egy gyors és finom recept,soha nem lehet tudni.. :)
varga tünde

Megjött a tavasz 8) 8) 8) jaj csak maradjon is igy :D

Heni
KépKép
heni81

Sziazstok!

Mostanában folyton elrontom azt a szót. Na, még egyszer: sziasztok! :) Sikerült!

Panndi, nagyon várjuk, mi van veletek...

Chii, helló, mi még nem találkoztunk! Örülök, hogy Kisasszonnyal minden rendben! :) Mikorra várjátok?

Tortát nem szeretni?? Hmmmm... Asszem jól jönne nekem, ha így lenne...

Mit cináljak, ha Samu este lefekvéskor mindig köhög, és az orra is bedugul, de különben pedig semmi baja egész nap? Ez mitől lehet???

Szép napot és tavaszt midenkinek!

Kép
Kép
Kép
zdori

Holnap madártej party nálunk
kb 9-1/2 10től vagyunk fogadóképesek és 3-1/4 4ig tart a buli :)

Várunk mindenkit akinek jó :)

mennyi tejből csináljam?

Dóri!
plüssök vannak körülötte? ha igen mosd ki őket :) mert az atkák okozhatnak ilyet :(

KépKép
viranka

Jó estét!

Hát, végül is Rugónak javult az állapota. Mivel nem volt hajlandó abszolút lázcsillapítót bevenni ma (minden alkalom öklendezésbe és öltöztetésbe torkollott), le tudtuk mérni, milyen, ha nem kap ma gyógyszert.
És nem is ment 38 fok felé a láza 8) Akkor is csak kb. 15 percig volt fenn, aztán meg lement újra.
Így az orvost kihagytuk. Mire G. hazaért, hat óra volt, át kellett volna mennünk Derecskére az ügyeletre (valami közigazgatási hülyeség folytán oda tartozunk :shock: ). Debrecen 7 km, mindenki ott dolgozik, oda jár be naponta, Derecske kb. 15, oda nem megyünk soha, és nem is a szomszédban van.
Viszont Irina írta ezt a kúpot, és azt vettünk. Este kapott egyet a fenekébe, kicsit sírt mondjuk, de éjszakára már adni akartam neki valamit.
Ja. Éjszakára... Fél hétkor kimentem fürdeni, mert nagyon álmos volt Rugó. Mire végeztem, és vittem volna ki, G. ölében elaludt, olyan fáradt volt :shock:
Ruhástól be az ágyba, és most alszik. De vajon meddig?

Délben sikeresen eljutottam a megbeszélésre. G. elég jó állásajánlatot kapott du., most azon hezitál, holnap dönteni kell :roll: Több pénz kötöttebb munkaidőért :shock:

Dóri, a plüss állatokat tényleg nézd meg. Vagy a párnákat (pehely-e, akkor le lehet cserélni szivacsosra). De most biztos nagyot mondtam.
Én kb. 14 éves koromtól alhatok toll-dolgokon, korábban az asztmám miatt nem lehetett, lefulladtam.

Viranka, jó partyzást.

Chii, aztán tessék bemutatkozni rendesen :wink: Hány éves vagy, mit csinálsz civilben, milyen az élet Csókakőn :wink:

Itt is szép idő volt ma:)

Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Megérkeztem én is,sziasztok!

Jajjjjjj Fleur! Nagyon sajnálom,hogy betegek a gyerekek,szegény Dani,még olvasni is elég volt,gondolom mennyire rossz lehet szegény kicsi fiúnak!
És Lillához kitartás!!Talán tényleg jobb ha oda sem figyelsz rá,nagyon ritkán Berta is csinál jelenetet,szerencsére nem jellemző de mikor ilyen van én sem veszek róla tudomást és belátja,hogy felesleges mert nem hat meg vele.
Hozzáteszem ezt nem mindig könnyű ilyen lazán kezelni mert volt,hogy nagyon kiakadok rá és ilyenkor nehezebb elengedni a fülem mellett a butaságait.
Jobbulást a lurkóknak!

Vindó!Nektek is,örülök,hogy alakultok!!

Irina megzabálom Ádót! A főnővér szerkóban valami hihetetlen mennyire édes!!! 8) :lol: És remélem mielőbb sikerül intézni a hitelt!!!Nagyon drukkolok!!!Olvastam ám,hogy alakulnak a dolgaitok és Ádi visszatérő lázát is csak épp reagálni nem jöttem :roll:

Heni!Utólag is nagyon boldog névnapot!!Ne haragudj,hogy csak most....
És azt a receptet nagyon várjuk,szeretem a joghurtot!
Persze a cukorterhelést már megvárom és utána ha minden oké akkor bevállalom! 8)

Húúúúú MADÁRTEJJJJJJJJJJJJJ nyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!Én is,én is!!!

Chi!!
Üdv itt,még nem volt szerencsénk találkozni de olvastalak!
csókakői vagy??Akkor Fehérváron szülsz??
Az nincs is olyan messze tőlünk!
Drukkolok Neked!Jelentkezz be amikor csak teheted,ha írni nem is jövök olyan gyakran azért majd minden nap olvasom az eseményeket!

Na cuppanós mindenkinek!

juba0

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?