A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Különben itt gyönyörűen süt a nap, langyoska az idő, egy hét után végre elállt az eső is. Mintha tavasz lenne. :D

Kép
muzsuzska

Szép laptető! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Sziasztok!

Én ma rosszabbul vagyok,mint eddig. :( Görcsölök,piri ömlik. Megint fáj a torkom, most már a légcsövem is és köhögök.
A doktornő múltkor írt ki antibiotikumot, amit nem akartam beszedni, reméltem, hogy meggyógyulok nélküle is,de sajnos nem. Ma elkezdtem szedni, nincs más megoldás. :(

Kép
flóra 11

Helló Zsuzsi! :D

Kép
flóra 11

Hali....

Sebesvonat érkezett!!!...:)

Inas bevágott megint fél üveg sütőtököt,majd ivott rá 160!!!! mili tejcsit és elájult... :wink: :wink: :wink:
Azt hiszem egy ideig nem lesz éhes...:D

Tesz-veszeltem,licitáltam egy tök jó hálós tárolóra...:D...

http://www.tesz-vesz.hu/item536086947_o ... t_ert.html

Na milyen????

Kép

Kép[/
tancsu

Ja és van még egy licitem,megmutatom azt is...:)

http://www.tesz-vesz.hu/item534539317_i ... l_nma.html

Egy ugyanilyet pedig már meg is nyertem,csak majd utalnom kell a pénzt is...:D

Ebbe kerülnek majd Gergő játékai,felfüggesztve a plafonra,az álló tároló,amit elsőre linkeltem,az meg lenne a koszos ruháinak,mivel azt nem keverem a sajátuk közé...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Reggelire sütöttem tükörtojást,beletettem friss zsemlébe,sonka,sajt,stb...isteni fini volt...:D:D:D

Látom sehol senki,lépek,majd még bekukk...:)

Cupp...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Megyek valamit főzni a családnak.

Kép
flóra 11

Megjöttem én is.

KépKép
benó

Ti meg elmentetek. :cry:

KépKép
benó

Sajnálom Ildikó, hogy rosszabbul vagy! :evil: :evil: :evil:
Királyfit megtanítottam darálthúsos-olaszos spagetit és töltött paprikát csinálni. :D
Megbeszéltük, hogy úgyis csak egymásra számíthatunk ezért pár dolgot megtanul főzni, ha esetleg kórházba kell rostokolnom. Tehát készülünk a májusra........

Kép
muzsuzska

Én vagyok!!!!!!!! :D

Kép
muzsuzska

Tancsu, a sütőtökkel vigyázzatok, mert meg fogja hajtani, hátha még tejcsi is megy rá..........

Kép
muzsuzska

A spagettit már fel is faltuk. :roll:

Kép
muzsuzska

Mindegy, mesélek én is, aztán reagálok.
Voltam anyuéknál (nyaralnak vagy mi), minden ok, elhoztam tőlük egy kis kakaót, hogy azt ne kelljen venni :lol:, ez volt a díja a házellenőrzésnek :lol: :lol:, most fosok, jól zártam-e be az ajtót, utána elmentem a Plusba, elköltöttem 2 hozzávalóra 300 Ft-ot kb., ügyes vagyok?, és előreengedtek a sorban. :shock: :lol:
Most reggelizem :oops:, eddig nem voltak éhesek a gyerekek, a süti a sütőben, ennyi.

Timi, jó sűrű napjaitok vannak, de ez a jó, nem? :lol: :lol: :lol: Örülünk, hogy jól vagytok. :D :D :D :D

Tancsu is csak úgy ragyog, klassz, hogy jó kedved van végre, az állapotod milyen? Gergő jó sokat eszik, királyság. :D :D Tök jókra licitáltál, nekünk is ilyen szennyestárolónk van, sőt, a gyerekeknek is (majdnem) pont ilyet vettünk az Ikeában a múltkor játékoknak is és szennyesnek is, de figyelj, mert lehet venni néha a százasban is 350 Ft-ért kb. Pl. most nálunk pont lehet venni annyiért. :wink:

Flóra-Ildó, azt hittem, te nem férfi vagy és amit felírnak, beveszed. :lol: :lol: :lol: Vedd be szépen, hátha használ. :D

Zsuzsi, nálunk is (anyuéknál éreztem úgy) tök tavasz van, nagyon jó. És az is, hogy fogytál. :D :D :D

KépKép
benó

Ó, ilyen sokáig szüttyögtem az írással, Zsuzsi! :shock: :? :D Helló! :D

KépKép
benó

Ügyes a Királyfi, engem is megtaníthatnál, de úgyse menne, bocs, nem a tanításodban nem bízom. :wink:

KépKép
benó

Egyébként nem mondod, hogy már kész is a töltött káposzta is? :shock: :shock: :shock:

KépKép
benó

Mariska, minden ok?

KépKép
benó

Én próbáltalak taníítgatni, de becsuktad füleidet!!!!!!!!! :evil:

Kép
muzsuzska

Szóval megint lemaradtam rólatok.
Akkor menjek mosogatni? :x Tényleg azt akarjátok? :cry:
:lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Kész, de a töltött paprika!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

Kép
muzsuzska

Helló!
:D Mikor volt az? :roll:
Töltött káposztáról vagy mi is? paprikáról eddig szó se esett. :lol:
Na, mondd a töltött káposztát, ebben nem kötözködöm, ígérem, mert csak sejtésem van róla, hogy kell bele paprika vagy káposzta, meg valami töltelék..... :roll:

KépKép
benó

De ez nagyon gyors volt, nem? :shock: Hogy a fenébe csináltátok? Vagy ez ilyen gyorsan kész van? :shock: Vagy varázsoltatok? :shock:

KépKép
benó

Megnézem a sütit meg egy kicsit mosogatok (10 p), de aztán jövök vissza.

KépKép
benó

Megyünk pihikélni, bár nem vagyok álmos. :D

Kép
muzsuzska

Nagyon jó illata van a sütinek, fel is jött rendesen, 3/4-ig elmosogattam, meg is fájdult a hátam, itt vagyok. :D

KépKép
benó

Oké. :D

KépKép
benó

Akkor én meg olvasok (valahogy, mert egyetlen pozíció sem megfelelő) egy fél órát.

KépKép
benó

Ezt csinálom ebédre:

Túróval töltött cannelloni

Hozzávalók:

500g tehéntúró, 2 tojás, 3 ek cukor, 1 ek étkezési keményitő, 1 ek citromlé, 1 tasak vaniliacukor, 100g mazsola, 250g cannelloni (22-26db) (egy doboz magyar cannelloni-ban 25 van), 40g vaj, 400g konzerv meggy, 2 ek mandulalevélke
A bevonathoz: 500g joghurt, 150ml tej, 2 ek. méz

Elkészítés:

Az első hat cuccot összekeverjük géppel, majd hozzáadjuk a mazsolát.
A cannellonikat előfőzés nélkül megtöltjük masszával, majd a vajjal kikent jénaiba belerakjuk. A meggyet egyenletesen a cannelloni tetejére rakjuk.
A bevonatot elkészitjük úgy, hogy a 3 összetevőt összekeverjük és a tésztára tesszük. Az egészet megszórjuk mandulával. (persze mással is lehet)
A tálat a sütő középső rácsára tesszük és kb.50 percig sütjük a már előmelegitett sütőben a 2-3-as fokozaton (kb.160fokon).

Kép
flóra 11

Helló! Mi az a cannelloni?

KépKép
benó

Feküdtem fél órát + olvastam, és marhára megfájdult a hátam. Oldalt meg rossz olvasni, nem? :roll: Na, majd kipróbálom.
Ha már úgyis fáj a hátam, megyek, mosogatok tovább.

KépKép
benó

Zsuzsi, az jó, hogy megindult a fogyás.Akkor most folytathatod. :wink:

Kép
flóra 11

Ha itt vagy, nem megyek mosogatni.
Hogy vagy, jobban?
Bevetted a gyógyszert?
Mi az a cucc, amit sütsz? Valami tészta? Már elkezdted?

KépKép
benó

A cannelloni egy olasz tészta. Rudak. Száraz állapotban kaphtó az üzletben, egy csomagban 24 darab van. Ezeket kell tölteni,lerakni a tepsibe,leönteni szósszalés megsütni. A töltelék leht húsos,zöldséges vagy édes.

Kép
flóra 11

Igen, már benn van a sütőben. Hál' Istennek,mert nincs kedvem főzni. De muszáj.

Kép
flóra 11

Oké, köszi. Átrakom a receptedet. :D

KépKép
benó

Délelőtt pihiztem,F. csinált egy liter teát,ezt benyakaltam. Bevettem a gyógyszert is, most kicsit jobban vagyok. De reggel nagyon fájt a légcsövemés a torkom is és szakad fel, ha köhögök.

Kép
flóra 11

Ja, látod,mindig elfelejtem, hogy oda is be kell rakni. :D Szépen gyűlnek ott is a receptek,igaz? :wink:

Kép
flóra 11

Aha, gyűlnek. :D Átraktam. :D
Akkor egy picit legalább pihentél. :wink:
Én mondjuk 1-kor elmegyek mosogatni, tűzhelyet takarítani.

KépKép
benó

Reggelire pedig bedobtam egy rakás fokhagymát és hagymát. Ez természetes antibiotikum. :lol:

Kép
flóra 11

Azért szeretem oda átrakni, mert könnyebben megtalálni, mint itt. :D

KépKép
benó

Rendicsek. Én meg hímezgetek. Anyunak egy képet. Napraforgó van rajta, ez a kedvence.

Kép
flóra 11

Az fini. :D

KépKép
benó

Igen,igazad is van.És ott jó helyen van.

Kép
flóra 11

HELLÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
martik77

Én nem tudok hímezni (csak hímezni-hámozni :lol:), de azt tervezem, hogy februártól úgyis itthon vagyok, kreatívkodom valamit. :wink:

KépKép
benó

Na, mi van veled, Mariska? :D :D :D

KépKép
benó

Ma jött egy e-mail,hogy végre hivatalossá tették a versenyt. Ehhez az kellett,hogy egy hivatalos személy delegálja magát a versenyen. Eddig nem volt,akieljöjjön,pedig már hívtunk Magyarországról,Lengyelbőlmeg Osztrákból is ilyen személyt, de nem akartakjönni,más elfoglaltságuk volt. Most végül Magyarországon valakit kineveztek erre a hétvégére, ő eljön. Tehát a versenyen elért eredmények bekerülhetnek majd a nyilvántartásba, mert hivatalos lesz minden. :wink:

Kép
flóra 11

Szegény tesóm is totál függő lett, percenként írkál (az iwiw-re). :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?