A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sensi
Örülök, hogy már jobb valamivel a kedved. Szerintem most neked kell jönnöd, ne izgulj, gyors és könnyű szülést kivánok!

Kép
Kép
nati80

Eagleszem, nagyon nagyon nagy gratula Mátyáshoz!!! Sok boldogságot és tejcsit kivánok nektek!

Kép
pipal

Sziasztok!

Anikó(Eagleszem) most írta, hogy ő már talpon van, Matyi viszont még megfigyelés alatt az inkubátorban. Köszöni mindenkinek a gratulációt és a jókívánságokat!

beszteri

Eszter: megnéztem a képeket, nagyon de nagyon jók lettek!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Eagleszem, hatalmas gratula!!!!! Sok tejcsit és egészséget!!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Sensi
Most olvastam a kismamás könyvemben néhány praktikát a szülés beindítására. De ezek természetesen csak akkor hatnak, ha a baba érett a megszületésre.

Gondolom ez nem csak téged fog érdekelni, így megírom mindenkinek:

1, Mellbimbó ingerlése mellszívó készülékkel. Oxitocint termel és beindulhat a szülés.
2, Sexuális együttlét, de ha már nem megy akkor önállóan kell megoldani, mert az is oxitocint termel.
3, nagy séta, hát ezt ajánlanám a legutolsó esetben, mert én sokat sétálok, de semmi hatása

Azt gondolom ki kellene próbálniuk a szülni akaróknak a mellszívóval való stimulálást. Ha beválik akkor én is fogom alkalmazni.

Kép
Kép
nati80

Fanni egyszerűn imádnivaló! Kis örökmozgó. Egész délután balettozott a pocakban, érzi apukája közeledtét biztos. Most meg csuklik a drágám.
Többi pocaklakó hogy viselkedik most? Lehet a front van rájuk ilyen hatással?

Kép
Kép
nati80

Zsemlyécske írta:
Örömmel tudatjuk, 16.25-kor megszületett kisfiuk Bendegúz!

Sok-sok boldogságot nekik!

Kép
Kép
dalminha

HIHETETLEN!!!!!

Zsemlyécske! Gratulálok Nektek!
Remélem minden az elképzeléseitek szerint alakult!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Ezt egyszeerűen nem hiszem! Micsoda babaeső!!!

Zsemlyécske! Gratulálok Nektek! Sok örömöt és tejcsit kivánok, mint mindenkinek!

Kép
Kép
nati80

Zsemlyécske! Nektek is minden szépet és jót!!!!

Hát ez egyre izgalmasabb!!! :lol: Ugyan nekem még van bőven időm, de most hirtelen rámtört, hogy jövő héten most már össze kéne pakolni a cuccaimat... :o

Front: lehet benne valami, mert Julcsika is nagyon aktív. Délután olvastam, amíg Beni aludt, és rátettem a pocakomra a könyvet, majdnem lerúgta... :lol:
Beninél sajnos továbbra is megvan a hőemelkedés, remélem, azért semmi komoly.

Szaszi!
Köszi, jó a fényképész. :lol:

Nati!
Nekem Benivel még a szülés előtti nap délelőttjén se volt látható méhtevékenység a CTG-n. Aztán este mégis beindult a folyamat. Kíváncsi vagyok, hogy most hogy lesz...

Mesi!
Részvétem apukád testvére miatt! Nem csodálom, hogy nem volt kedved írni. Ez mindig szörnyű, hát még milyen lehet, amikor az ember amúgy is ilyen érzékeny/mindenre fogékony állapotban van.

Sonny!
Akkor úgy látom, te is beértél a finisbe! :lol: Mindenképp értesíts minket, ha történik valami!!!!

Dalma!
A 2900g sztem is tökéletes! :) Én majd jövő pénteken megyek a dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy Julcsika mekkora lesz akkorra...

Eszter!
Tök jó, hogy szimpi volt a szülésznő, ez nagyon fontos sztem. És örülök, hogy minden rendben van.

Katica!
Sajnálom! Nálunk Beni anno az egész éjszakát végigordította. Aztán szerencsére nem lett rossz alvó baba, 1 hónaposan már végigaludta az éjszakákat. Persze azért rögtön végeszakadt a jó életünknek, amikor elkezdett jönni a foga, de aztán szerencsére január óta újra végigalussza az éjszakákat. Szal drukkolok, hogy Lénával is minden "rendben" legyen, és ti is tudjatok pihenni. Várunk jmég képeket!!!!! :lol:

Gabika!
Örülök, hogy nálatok is minden rendben!!!!

Vera!
Örülünk, hogy újra itt vagy köztünk! Nagyon ügyes a kiscsaj, hogy befordult! :lol:

Reni!
hogy vagy? TArtanak még a jósolgatások???

Honey!
Milyen volt a napod? Folytatódtak a fájások? És hogy sikerült az ebéd?

Judit!
Kíváncsi vagyok, hogy meddig húzzátok még 2in1. Majd jelentkezz!!!! :lol:

Kati!
Örülök, hogy jelentkeztél! Megkaptam a privit, válaszoltam is neked emilen. Megkaptad? Nagyon ügyesek vagytok, hogy egyben vagytok. Biztos nehéz lehetett a fekvés, de a lényeg, hogy minden rendben!!!!

Katinka!
Te is jelentkezz ám, ha bármi történik! Drukkolunk! :lol:

Csuri!
Ti hogy vagytok?????

beszteri

Mennyi ünnepi baba! :D
Zsemlyécske! Gratulálok Bendegúzhoz!
Egész megjön már az én kedvem is. :)

KépKép
dreika

Én is azért jöttem, hogy tudassam veletek Zsemlyécske kisfiának érkezését, de Dalma beelőzött!

Nagyon nagy gratula nektek! Sok boldogságot, gyors felépülést és sok tejcit kívánok!

Hihetetlen babaeső :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Nati!
Aranyos vagy! Köszi a tippeket! :)

Zséééé!
Micsoda hírek!!! Dejóó, hogy már veletek lehet Bendegúz! Biztosan nagyon boldogok vagytok, kivánok nektek minden szépet és jót, de első lépésben azt, h minél hamarabb otthon lehessetek, meg sok-sok tejcsit! :) Pussz nektek! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Hűű, milyen eseménydús nap! :D

Eagleszem, Zsemlyécske! Szívből gratulálok babáitokhoz! Jó egészséget, sok boldogságot Mindannyiotoknak!

Az én pocakomban is nagy a mozgolódás, már tegnap kezdődött. Gyanús, hogy megint fordulni szeretne a Kicsikém, de előbb megbeszéltük, hogy az egyikünknek sem lenne jó. :)
Remélem, egyetértünk és nem lesz semmiféle magánakció éjszaka. :)
Ma egész nap takarítottam, lehet ez a gond. Teljesen erőre kaptam ebben a jó kis hűvös időben.

Eszter!
megnézegettem a képeiteket és szuperek! sugárzik a boldogság Rólatok! :D

Nati!
Én is sajnáltam, hogy nem jött össze a találkozás tegnap. Sajnos nem értem oda sokkal hamarabb. Gondoltam, hogy már elmentél, mert nagyon tartották az időt a lányok.
Csütörtökön 8-ra megyek, szóval szerintem most össze fogunk futni.
A szülésznőm Zsoldosné Etelka lesz. Nem mondtam még, mert én is csak tegnap tudtam meg.
Örülök, hogy már sokkal jobb a kedved és ma már a pároddal lehetsz!

Drukkolok, hogy akik szeretnének már szülni, minél hamarabb a karjaikban tarthassák a babáikat.

Eszter

Kép
ske

Ske
8ra van időpontod ctg-re? Mert akkor tutira összefutunk. Tudod én 8,30-ra megyek. Most is ott voltam korábban és hamarabb be is hívott a lány. Olyan kedves ott a nő, nem? De a laborosok is nagyon kedvesek, ilyennel még nem is találkoztam edigi életem során.

Sensi
Kipróbálod valamelyik szülésindítót? Kiváncsi volnék a hatására.

Kép
Kép
nati80

Eagleszem, Zsemlyécske sok szeretettel gratulálok!

Eszter
nagyon jópofák a képek!Szép család vagytok! :D Hát igen nem könnyű belejönni a szülőségbe, de a második éjszakánk már jobban sikerült! :)

A fejőgép tényleg frankón megtudja "csavarni" a dolgokat odabent. Szülés után "remek" érzés volt, úgyhogy ez akár még jó is lehet indításra.

Kép
katica_75

Katica!
Szerintem nálunk az első éjszaka sikertelenségébe az is jócskán belejátszott, hogy Beni megérezte rajtam a tanácstalanságot, a félelmet. Ahogy hazaértünk, rádöbbentem, hogy istenem, még csak tisztába sem tudom tenni normálisan, és most meg már minden tőlem függ... De aztán megbirkóztunk vele. :lol: Ha lesznek még képek, tegyél fel! :)

Eszter!
Szorítok, hogy ne akarjon már forgolódni Ádám. De ha esetleg mégis, gondolj arra, hogy biztos annak is megvan az oka!
Köszi a dícséretet! :)

Akíra, Dalma!
Méreteket tudtok? Minden rendben van velük?

beszteri

Húha!

Két baba is a nemzeti ünnepen!! :)

Eagle, Zsé!!

Nagy gratula nektek a babákhoz!!!

akkor eddig van 3 fiúnk, meg egy csajszink?? :)

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Na, most én nagy betűvel és színessel akartam írni...ezek szerint nem jött össze............. :roll:

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Ja, mostmár tudom, hogy kell..........bocsi! :)

Kép

Kép
ditta76

Beszteri!

Nálunk is felütötte valami "kórság" a fejét, mert Anna lázasan ébredt, és napközben is csak rövid ideig volt láztalan. Szerencsére nagyon jól viseli, bár étvágya sincs...
A Ctg-n egyébként minden rendben volt, már tök jó erős méh-összehúzódások rajzolódtak ki, én viszont semmit nem éreztem ezekből.
Holnap pedig 4D!

Nagyon jók a képek! Bob the builder :D

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

aztaaa hattalmas nagy gratulaa zsemlyécskeee.

Jajj lányok. érzem be fog gyulladni a jobb fülem olyan furán kong vagy mit csinál. és sajna nekem a bal a sok műtéttől süket és ha ez is bedugul a gyulladás miatt akkor megint totál süket leszek egy ideig és az nagyon caaar. Olyan lesz mint ha ti totáll jó erősen befognátok mindkét fületeket

harivera
Budapest XXI. kerület

Eagleszem! Nektek is nagyon sok boldogságot kívánok a kisbabátokhoz!

Ditta, még két babát számolj hozzá, Kornéliusz ikrei egy fiú egy lány :wink:

Bendegúz méretei: 2670 gr, 54 cm Édes lehet nagyon!!!!!!! :) :) :)

Kép
Kép
dalminha

Csuri!
Nálunk is ugyanez van. Most csináltunk egy kis hűtőfürdőt, ideiglenesen hatott, de már megint kezd felmenni a láza. Más tünet viszont nincs. Nem tudom, mi lehet.
Majd írj, hogy mi volt a 4D-n, hogy ott is látták-e a cisztát!

Vera!
Sajnálom, biztos nagyon rossz lehet. Volt már máskor is ilyen? Meddig szokott tartani?

Babáink:
KépKép

beszteri

na, pont most szúrtam be a képet. köszi az adatokat! ha Beni elaludt, beteszem.
beszteri

Ja, és mindketten jól vannak! :)

Kép
Kép
dalminha

Eagleszem,Zsemlyécske!

Nagy-nagy gratula!sok boldogságot,jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Lányok!
Micsoda bébieső!a front meghozta hatását úgy látom :lol:
Mi reggel 8ra megyünk a kórházba,de előtte még benézek,hátha még van valakire hatással.remélem holnap már én is jó hírekkel tudok szolgálni nektek!

Jó éjszakát mindenkinek!

Honey

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Eszter!

Nagyon jók a fotók,sugárzik rólatok a boldogság!és nagyon csini kismama vagy!!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Eagleszem! Zsé! Nagy gratula nektek! Sok erőt és sok tejcsit és sok-sok vidámságot kívánok a babáitokhoz! :)

Nem bánnám, ha még sokan beelőznétek! :) Jobbulást a beteg gyerekeknek! Nekem az uram lett mára lázas beteg, remélem nem kapjuk el! Ő is hamar meggyógyulhatna, mert így nem tudom hogy engedik be a szülőszobára!

Csuri! Szorítok a holnapi 4D-s eredményhez!

KépKép
KépKép
hangolka

Zsemlyécske! Nagyon nagy gratula nektek is ! :lol: :lol:
Remélem minden úgy alakult ahogy szeretétek volna. :D
Vendég

HATALMAS GRATULA ZSEMLYECSKENEK ÉS A KICSI BENDEGÚZNAK!!!
Én is remélem, hogy minden úgy alakult, ahogy szerette volna...

Tényleg nagyon belendültünk :D De én szívesen magam elé engedek bárkit egyenlőre, majd 3hét múlva szeretnék csak követelőzve előzgetni :D :D

Vera, rossz lehet ez a fül dolog, remélem hamar elmúlik!

Eszter, Csuri: jobbulást a gyerkőcöknek, apáknak.... Nekem most, amikor voltam a házidokinál csütörtökön mondta, hogy vm vírus/járvány kezdődött éppen (gondolom nátha, influenza vagy vm hasonlo), és hogy kerüljem el a közösségeket (persze miután 3/4 órát vártam a váróban... :D) Lehet, hogy nálatok már az jár...

Én tegnapelőtt óta próbálok kicsit többet pihenni, mert mintha elkezdtem volna keményedni, bár még mindig nem tudom eldönteni, hogy ezek azok-e... (ha felállok, vagy tul gyorsan megyek akkor mintha a pocakom hirtelen ráfeszülne a babócára, nem tudom érthető-e...)
És nekem még annyi, de annyi mindent kell elinteznem, meg hát ugye a ház sem lakható még, uh inkább leállítottam magam, csak hát nehéz, mert közben kattog az agyam, hogy most épp mit kellene intezni...

Na ez volt az én reggeli monologom :D

Pipal

Kép
pipal

Vera!
Bocs, még nem javítottam a táblát, azt hiszem a Péterfyben szült Zsemlyécske. Legalábbis valami ilyesmit írt, amikor az orvosváltásról volt szó. Dalma, jól tudom????

Pipal!
Ilyen keményedések már néha nálam is vannak, főleg olyankor, amikor bevásárolni megyünk. (Ezt már nagyon rühellem. Szerencsére van olyan rendes a férjem, hogy általában elintézi egyedül.) Szóval te is pihenj sokat! :)

Csuri!
Mi újság a gyerkőccel???? Nálunk Beninek tegnap a hűtőfürdő után fél órával már 39 volt a láza, viszont elaludt, így nem ébresztettük fel, hogy adjunk neki Nurofent. Végigaludta az éjszakát, és most reggel tök jókedvűen, aktívan ébredt és nem is meleg (a hőjét ugyan nem mértük, de sztem felesleges is lenne szerencsére...). Remélem, nálatok is minden rendben!
Várjuk a 4D-s eredményt!!!!!!

Hangolka!
Jobbulást a férjednek! (Nem tudom, nálatok hogy van, de az én férjem nagyon rossz beteg... Lehet, hogy az egészségügyis múlt???)

Sensi!
Válaszoltam a privire, meg ment az msn-en is üzenet.

Honey!
Várjuk a híreket, és köszi a dícséretet!

És akkor itt a tábla, az adatokkal:
KépKép

beszteri

Sziasztok!

Remélem, jól telt az éjszaka Mindenkinek! Lénának is és az újszülött bébiknek és a mamáiknak is!

Mindenki gyógyuljon meg gyorsan, aki beteg, papák, gyerekek egyaránt! Remélem, nem kapja el egyikőtök sem a családjától.

Pipal!
Nekem is ilyenek a keményedések, ahogy Te is írtad. Éjjel is mikor járogatok ki WC-re és felállok az ágyból, mindig beáll a pocakom, olyan lesz mint a beton. Pihenj sokat!

Nati!
jaja, 8-ra megyek CTG-re, szóval most tuti találkozunk. Szerintem is nagyon rendes a CTG-s csaj, szeretek oda menni, mert olyan nyugodt és kedves mindig és jó ott pihenni 20-30 percet. :)
A laborosok is jófejek, főleg azt a vörös hajút csípem, aki régen a koraszülött osztályon volt.

Lányok! Nektek nem néznek ki úgy a kezeteken az ujjaitok, mint a virslik? De most komolyan, nagyon vicces! Az mondjuk kevésbé, hogy fájnak és nehezen hajlítom őket. Teljesen bedurrantak az izületeim, azt hiszem elfelejthetem a karikagyűrűm egy időre.

Most megyek, mert muszáj szereznem egy kakóscsigát a boltból!:)

Szép napot Nektek!

Eszter

Kép
ske

Szívből gratulálok Egleszemnek, és Zsemlyécskének. Kívánok nekik gyors felépülést, sok tejcsit, és mielőbbi hazatérést.

Kicsit izgulok, Egleszemmel egy napra vagyunk voltunk kiírva :shock:
Vendég

Eszter!
Kicsit makacs gyógyszerbevétel terén, de mázlim van, mert nem hagyja el magát a férjem, ha beteg! :) Sőt most teljesen bűntudata is van, h.inkább neki kellene engem dédelgetnie!

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka!
Nálunk sem az a rossz, hogy elhagyná magát, hanem hogy nem hagyja, hogy segítsek neki (teát főzzek, gyógyszert vigyek stb.). Engem ezzel tud teljesen kikészíteni... :) Bár ez valószínűleg még mindig jobb, mint ha elhagyná magát.
Mielőbbi gyógyulást neki! Ti meg bírjátok még ki egyben, amíg rendbejön! :)

beszteri

Hát itt aztán gyorsan pörögnek az események!

Eagleszem-Zsemlyécske Gratulálunk és sok egészséget kívánunk :D :D :D :D

Lányos anyukák!Huzzunk bele,mert átvették a fiúk a hatalmat :wink: :D

Kép

Kép
melcsi82

Zsemlyécske

Gratulálok a kisfiadhoz:)

Bea
kumpibogar

Sziasztok!

Beszteri!
Anna is jobban van most!!! Este többször felkelt inni, meg egy kis "dajkálásra", de reggelre már hőemelkedése sem volt (bár tegnap bevetettük a "brutál" nurofent mi is)!
Hangolka!
Jobbulást a férjednek! Talán Ő is ilyen hamar rendbejön!!!

Jövök este a hírekkel!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Zsemlyécske: Sok-sok boldogságot kívánok a kis Bendegúzhoz! Remélem hamar hazajöhettek! Minden jót Nektek!

November eleji kismamik, hogysmint? Én már nagyon várom a nagy napot, de azért nem siettetem a babát.

Judit
Kép
sonny

Vera!
Dehogynem, persze, majd megcsinálom. :) hogy van a füled?

Csuri!
Örülök, hogy Anna is jól van! :)

Anikó írta, hogy már kivitték Matyit szopizni, de ő még főképp alukál, úgyhogy nem jött össze. Szóval drukkoljatok nekik! :)

Judit!
Merre vagy??????

beszteri

Sziasztok!
Jobbulást a gyengélkedőknek, talán a fronttal együtt jött valami.
Melcsi, Én belehúznék szívesen, de Pannababa csak nem akar kijönni. Tegnap este mondjuk volt 3x 1 perces fájás, de megszűnt, és még a Szabadság szerelem c filmet is végignéztem gond nélkül. Kicsit beijedtem akkor, mert Peti nem volt otthon, Kornél meg még ott ugrabugrált körülöttem pizsiben.
Ma voltunk megvenni az ajándékát, mert hétfőn lesz 2 éves, de alig bírtam vonszolni magam az árkádban. Tegnap meg még simán mentünk játszótérre. Hát nem tudom mi lesz... vasárnapig még kihúznám, akkor lesz a nagy köszöntés, lufizás, tortázás. :)
Ma még megyek fodrászhoz, valahogy kinézzek a műtőben... :)
Beszteri, igen valószínű, hogy Zs a Péterfyben szült, oda váltottak. 16.25-kor született a picurka, ha beírod a táblába. Nagyon jók a képeitek, szuper ötlet ez a fotózkodás!
Sensi, el vagy tünedezve, remélem jól vagy, lelkileg is. Mert aggódom picit, úgy le tudsz törni, pedig nagy csoda vár rád. Először biztos nehéz lesz, de senkinek sem könnyű, hidd el! Nagyon ügyes mami leszel! Mint itt mindenki!!!!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!
Eszter: tényleg jók lettek a fotók, nagyon aranyos család vagytok ;-)

Dalmi:
jó fodrászkodást mára! Remélem jó időpontot választ magának Panna baba! :)

Hát, nekem tompán egész nap menszis fájdalmaim vannak... és hiába aludtam majdnem 9 órát, úgy érzem magam mintha semmit sem aludtam volna.
Kérdés: az UH-s papírra azt írták "KOPONYA MÉLYEN". Szerintetek ez jelent valamit?

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Húhha jól felgyorsultak itt az események :D

Eagleszemnek nagy gratula a babához!!Jó egészséget és sok tejcsit kívánok neki!!!!

Judit:Nekem is ilyen tüneteim vannak még most is.Mi is tegnap akartunk venni olyan tesztet,de mi sem kaptunk.Így,ha a hétvégén nem lessz esemény akkor kedden szólok a dokinak,hogy nézzen meg.Az én méhem is dolgozik ezerrel.Most az előbb is olyan görcsöm volt meg olyan volt mintha wc-nem kéne,de nem kellett.Nekem már 3.napja vannak ezek a tünetek.Hogy vagy?Írj,ha van valami drukkolok nagyon!!!

Katinka:Hát pihenek ezerrel meg szedem a magnéziumot is így remélem a héten még nem szülünk :) De a görcsök néha elég hevesek.Ez csak érintőleges front volt?? :shock: Húhha akkor lehet a vasárnapi betesz majd nekem :shock: Végülis az már annyira nem lessz gáz :D Szurkolok,hogy akkor beinduljon a dolog nálad!!

Eszter:Jobbulást kívánok Beninek!!!Igen tartanak még a jósolgatások hol erősebb hol gyengébb.Meg van amikor olyan nyomás érzésem van.Hát a hétvégét még kikéne valahogy bírni.Éjszaka alig tudtam aludni,mert rámtört valami furi érzés és eléggé nyugtalan voltam tőle.De aztán elmúlt.Vajon mi lehetett az azt nem tudom.

Sensi:Örülök,hogy már jobban vagy.Kitartás már nincs sok hátra!!

Zsemlyécskének is nagy gratuláció Bendegúzhoz!!!Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!!

Katica:Örülök,hogy a második napotok már jobb volt :D Maradjon is így.Léna hogy van?És te?

Harivera:Jobbulást neked!!Remélem azért nem gyulladt be a füled.

Honey:Szurkolok,hogy jöhess majd a jó hírrel!! :D

Csuri:Szorítok a 4D-hez!!Remélem minden rendben lessz.

Pipal:Szurkolok,hogy eltudd intézni a dolgokat mielőtt a babó megérkezik!!De azért pihenj sokat!!

ske:Hát nekem is valami ilyesmi panaszaim vannak mint neked.Hmm kakaóscsiga :P Azt mostanában én is nagyon kívánom :D

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!
Itt az újabb jó hír:

Honey üzeni, hogy megszületett Bettike, 3005g és 52cm. Jól vannak, és mindenkit puszilnak.

Este majd dobom a táblát az új adatokkal. :lol:

beszteri

Honey,
hatalmas gratula Bettihez!

KépKép
dreika

Honey:Hatalmas gratuláció Bettikéhez!!!Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok nektek!!Várjuk majd a beszámolót és persze a képeket!! :D

Vajon ki lessz a következő? :D :lol:

Kép
Kép
reni_24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?