A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Luna: ha rajtam múlna a festés, akkor én megcsinálnám csak a festékből :) - meg itt talán még páran...
viszont az tény, hogy nem az anyag, hanem a munka kerül sokba... és innen nézve számomra sok, mert én ennyit nem adnék érte, ha tudom mennyi a festék... de másfelől meg valóban ilyen 6 jegyű árakkal számolnak a szakmunkások és ez is függ a régiótól...
ha ezen sír akkor miért nem keres másik festőt?
mondjuk vidékit és nem budait...

Kép
Kép
Kép
konkri

Nem az a kerdes Konrki, hogy te mit csinalnal, hanem hogy mennyi egy brigad ilyen munkaja :) A sracnak eszebe nincs odamenni es levezenyelni, csak sir a szaja, hogy aposa nem csinalja meg (a varos vegerol) meg nem hajlando iranyitani egy felujitast megfeleloen (marmint a sracnak megfeleloen) es ri a szaja, hogy milyen brutal draga Magyarorszag, hogy milyen megbizhatatlanok ott az meberek es az epitoipar (soha eleteben nem elt ott, csak megjegyzem mert erdemes tudni) :D:D es az aktualis siralma, hogy jooooeeeeeg, ennyibe kerulne es ez ultrabrutal draga :)

luna6

Konkri aztaaaaaaaaaaaaaa, nagyon szép lett a babaszoba :shock: Komolyan te varrtad a pelustartót is meg a fejvédőt is? Nemsemmi. Nagyon szép lett minden :D
Áruld el a titkot, hogy a falra te festetted a mintákat, vagy matrica? Nagyon tetszik, én is szeretné valami ilyesmit az ágya fölé.
Nagyon ügyi vagy :D

Luna örülök, hogy jobban vagy már, ijesztő lehetett ott ülni a sürgősségin és nem tudni, hogy mi van :shock:

Mi is megjártuk a sürgősségit, mentőt mindent a férjemmel 1,5 hete, mert vesegörcse volt. :( :( :(

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Konkri, köszi, hogy hiányoltál :D

Heni, tényleg hol vagy????? Remélem minden rendben van.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!

Csilla, édi a babád, jaj, ilyenkor majd kiugrok a bőrömből, hogy végre mi is, de sajnos e hétre nem kaptunk időpontot, így majd csak a jövő héten megyünk. Vhogy kibírjuk.
Csilla, azt írod, hogy felcsigáztalak, mi lehet a nevem: hát megküldöm priviben :D így az iwiw-en is jelölhetünk, ha gondolod. Ezt persze szívesen/köszönettel fenntartom másoknak is, akinek van kedve iwiw jelöléshez...

Hari: Tőled is várjuk a képeket, kiváncsi vagyok. Mérete nagyon jól hangzik, bár nem értek ám hozzá, csak ahogy olvasgatom, h melyikőtöké mekkora.

Mi is "gyarapodtunk" a hétvégén:
1., beruháztam én is a Tummy Tub-ra, állványostól volt 12.900.-Ft, én nem találtam olcsóbban sehol, újat. Sajnos rózsaszínű állvány nem volt, de a kék is nagyon szép, és kissámlinak, fellépőnek is lehet használni majd ha nem lesz rajta a dézsa, 2 magasságban, az is nagyon jópofa. Én most főleg az állványtól voltam oda, hogy milyen kis pofás, de remélem, fürdetni is merünk majd benne :D
2., ajándékba kaptam a családtól egy szoptatószéket! A Kikkást, mert előre szóltam, h nehogy másutt vegynek, mert mi mindenhol jóval drágábban láttunk csak és nekem az tetszik. (A Kikás 48.000.-Ft) ilyen fajta http://www.teszvesz.hu/item906481179_ki ... toval.html, csak az enyém ugye új és a szövete drapp. A Kikában elég jópofa amúgy, hogy majd az anyakönyvi kivonattal vissza kell menni, és az addig náluk vásárolt babatermékek árának 10%-ról adnak egy bizonylatot, és a születés után vásárolt cuccból azt a 10%-ot visszavonják. O.K., h pénzt nem adnak vissza, de ha több minden van, ami onnan tetszik, érdemes lehet kalkulálni. Végülis van most egy 4800.-Ft-os utalványunk is így.

detti_10

Konkri: nagyon klasz a sok bébi cucc! És tényleg sok ötlet van a babaszobátokban, ügyes vagy!

Tallin, én is hiányoltalak, jó, hoyg írtál; és Heniről is jó lenne hallani.

Na, most lett meg a cukorterhelésem eredménye, sajnos nem dícsértek meg :( mennem is kell szakemberhez. 75 g-os terheléssel, 120 perces lett 7,8-as, ami állítólag az alsó határ, de már benne van, úgyhogy minimum diétára fognak, de lehet, még komolyabb lesz, majd elválik. Sajnos bennem volt a félsz, mert családi vonalon hajlam a hendikep, nagymamám ágán 2 diabéteszes is volt. Eddig nekem sosem mértek magasat, de igaz, 2-3. trimeszteres terhes sem voltam még.

detti_10

Sziasztok,
ne haragudjatok, szokasomhoz huen megint eltuntem egy jo idore, de egyszeruen nincs idom irni.
Probalom kihasznalni az utolso idoszakot, amikor meg van erom bizonyos dolgokra otthon. A hetvegen teljesen rendbe tettuk a padlastteret, ahova szerintem az elkovetkezendo ket hetben menekulni fogunk az elso szinti tapetazasi munkalatok elol. Most ket het teljes felfordulas var, de utana ket hetre hazamegyunk. Mar nagyon varom, a baratokat, a csaladot (remelem, nem lesz semmi csaladi osszeutkozes).
A heten megyek ket uh-ra is, remelem, penteken mar en is 4d-s kepekkel szolgalhatok.
Udv mindenkinek, es bocs, hogy nem tudok visszaolvasni
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Na persze visszaolvasni nem tudtam, mert Apa rámszólt,hogy a gyerekkel is kéne foglalkozni, nem csak babanetezni állandóan :roll:
Aztán elmentünk megnézni Lilivel a zeneovit. Kevesen voltak, de azért Lilinek tetszett, csak nekem is csinálnom kellett vele és én elfáradtam. Ő persze nem. Holnap meg megyünk bukfenctornára. Azt szerencsére nem kell csinálnom. Legalább is múlt héten nem kellett. Egyedül nem hajlandó bemenni egyikre sem, de remélem idővel talán majd igen. Jobb lenne kint megvárni egy jó könyvet olvasva. De legalább kicsit mozog. Igazából valami olyan kéne, ahol táncolnak, de olyat egyelőre nem találtam sajnos. Legalább is itt a környéken nem. De még nézelődök.

Konkri, nagyon jó lett a szoba!! :lol: Majd én is teszek fel képet, hogy legyen ellenpélda. Na jó, inkább nem, mert még elszörnyedtek. Természetesen még mindig ott áll a sarokban az íróasztal és a nagy asztal, ahol majdan a gyerekágy fog. Vagy nem fog. :?

Kép
Kép
hari

Hát hozzám végérvényesen visszatalált a migrén.. :twisted:
egész nap feküdtem, mint egy darab fa, a fejem meg majd szét szakadt. bevettem egy algopyrint, de semmi, úgyhogy legközelebb tuti nem veszek be semmit. Dávid persze le merném fogadni, hogy az egészből semmit sem vett észre, sőt ő élvezte, hogy egész nap csak fekvés volt, órákon át nem tudtam tőle aludni, úgy bugizott. meg se érezte, hogy a gazdatest meg haldoklik… :? :D
kb 1-2 órája bírtam csak kikelni az ágyból, most is csak nagyon lassan, és első utam a wc.re vezetett, ahol nyomtam egy rókát. most picit jobb, gondoltam megnézem miket írtatok.
de ha megint annyi migrénem lesz, mint amennyi az első trimeszterben volt, akkor nem tudom mi lesz a sulival.. most kicsit aggódok… ja, és az egész megint úgy indult, hogy épp word-ben írtam egy fordítást, aztán egyszercsak elment a látásom…
most elolvaslak titeket, habár lehet nem lesz rá erőm..
Vendég

Sziasztok!!!

Bibócska: Gratulálok a topic első babájának születéséhez. Most még pici baba, de biztosan olyan szívós és kitartó kislegény, mint az anyukája. Sok-sok boldogságot, erőt, kitartást kívánok nektek a továbbiakban, és ezerrel szorítok, hogy minden rendben legyen, hogy a lehető leghamarabb otthon lehessetek.

Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyien hiányoltok/-tatok! Ez igazán jól esik!

Az az igazság, hogy csak azért nem írtam ide, mert jó hírem nincs, panaszkodni meg nem szeretek. Pontosabban... nem szeretem kiteregetni a problémáinkat... és nem szeretem azt sem, ha valaki szomorúnak lát. Kívülről próbálom leplezni, még ha belülről teljesen az ellentéte is zajlik bennem.

Nem, nem a babával van gond. Mi jól vagyunk. Vagyis remélem, hogy Gergő csak keveset érez abból, amit én.

Páromnak megszűnt a munkaviszonya. Megbízási szerződéssel dolgozik ugyanott tovább, de ez nem számít munkaviszonynak, és korlátozott a munkaidő is. Tehát negyed annyi pénzt nem hoz haza, mint eddig. Az én helyzetemet ismeritek. A számlánkat zárolták, és ez így együtt nagyon a padlóra küldött bennünket. A számlahitelt azóta rendeztük egy másik hitelből, plusz még annyi maradt, hogy a rezsit kifizessük. Sosem éltünk nagylábon, de ez most hatalmas érvágás nekünk.

Tudjátok, mikor már az embernek semmi olyan kaja nem jut az eszébe, amit tényleg minimális pénzből ki lehet hozni, na akkor már nagy a baj. Sosem főztem kulináris ételeket, mindig próbáltam a kevésből megoldani a főzést is, meg a háztartást is, de ez már egyre rosszabb. Mikor el kell tudnod dönteni, hogy tejet vegyél, vagy kenyeret. Illetve, hogy épp csak annyi apró csörög a pénztárcád mélyén, hogy talán egy fél kiló kenyérre futja.
Ráadásul az esküvő előtt szerettem volna elmenni legalább egy fodrászhoz, vágatni-festetni, de úgy néz ki ez már túl nagy luxus jelen helyzetünkben. Meg aztán a fodrászra költött pénzt, inkább a gyerekekre költöm.

A szép és jó dolgokról, higyjétek el szívesebben írok. Az örömöt szívesebben osztom meg másokkal. A problémáinkkal nem akartalak benneteket sokkolni.

Remélem, hamarosan jóra fordulnak a dolgaink, bár én már kezdek feladni minden reményt.

Írtatok a linea negra elnevezésű csíkról. Hát nekem bizony van. A szeméremcsonttól indulva a köldökön át egészen a bordámig. Valahol azt olvastam, hogy akinek kreolosabb a bőre (tehát több pigmentje van) azoknak jobban kirajzolódik, látványosabb.

Terhességi csíkjaim újabbak nincsenek. A régiek közül néhány kisebb van a hasam alján, a combom belső részén, az oldalamon oldalanként egy-egy nagyobb, szélesebb és a legtöbb a fenekemen. Na és a melleimen is akad néhány. Ez van! Valamikor nagyon zavart, hogy így nézek ki, de mostanra már elfogadtam, hiszen csíkokkal vagy csík nélkül is ugyanaz az ember vagyok!

Legyetek jók! Szép estét mindenkinek!!!
Vendég

Vok,
sztem azalatt az egy év alatt, mióta Pomázon lakunk, egyszer sem voltunk sétálni…
a tésztalopáson jót nevettem

Linea negra:
ha a tükörben jó sokat nézem, talán látok vmit..

Csilla,
nagyon jók a képek!!

stria:
hát, anyának is kb annyi van, mint Lunának, sztem én sem úszom meg… majd kiderül..

Nanetto,
köszi az infót a dvd-ről, még gondolkodom mi legyen..
bakker, azért jó, hogy a jóslófájások nem mentek át élesbe. és ennyi? van akinél ez normális és kész? fhúúú nagyon durva…

Konkri,
nagyon jó cuccaitok vannak!
A szoba pedig állati!!

Luna,
próbáltam utánanézni, hogy nekünk mennyiért festik ki a 120m2-es lakást, de valahogy sehol sem találom a megfelelő adatot…

Konkri,
apukám, meg nagyapám is József

Detti,
engem is jelölhetsz iwiw-en, ha van kedved, Polgár Georgina (Pomáz) vagyok.

Hari,
tök jó hogy ilyen klasz elfoglaltságokat keresel Lilinek!
Vendég

A házimunka is kicsit a fejemre nőtt az utóbbi napokban, utol kell érni magam valahogy. Ami persze nem olyan egyszerű, mert egyre hamarabb elfáradok.

Ennek ellenére próbálok sűrűbben jönni, talán a legelső, legnagyobb sokkon már tűltettem magam. Még nem vagyok teljesen jól, de majd igyekszem nem csak szomorú dolgokat írni.
Vendég

Sziasztok!

Geo, jobbulást, bízzál benne, hogy csak ijesztget a migrén, és nem akar végérvényesen visszatérni.

Heni, jajj, hát ez nagyon nem túl rózsás helyzet, ismerős, mert Én is voltam már hasonló helyzetben, de szerencsére már elmúlt, és most már jobb. (Bár azért a hitel miatt Nálunk is mindig lebeg a véres kard.)
Mi azóta szoktunk rá az eszelős spórolásra, de olyan szinten, hogy most jelenleg normális jövedelmünk van, mindkettőnknek, de csak annyit költünk, mintha lenne mondjuk havi 80-90 ezrünk, a többit meg mindig rakjuk el, mert nem szeretnénk még egyszer olyan helyzetben lenni. (Így van egy kis tartalékunk, ebből mennek a baba költségei, meg ha bármi beütne, oda tudunk nyúlni)

Na, ebből azt akarom ám kihozni, hogy biztos Nálatok is csak átmeneti lesz ez a rossz állapot, és előbb-utóbb normalizálódik az anyagi helyzetetek, Párod biztos tud találni másik munkahelyet, ahol rendesen fizetnek, és előbb-utóbb majd a hitel is fogy.
Aztán pár év, és majd Te is csak egy rossz időszakként fogsz visszatekinteni, és büszke leszel magatokra, hogy ezt is túléltétek, kibírtátok.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszika: Köszönöm a biztató szavakat! Remélem felragyog még a nap a mi fejünk felett is!

Nemsokára indulok az oviba. Versmondó-verseny lesz. Más ovikból is jönnek gyerekek versengeni. Majd utána megint színházi előadás. Nagyon szeretem ezeket az eseményeket, főleg azért is, mert megengedik a szülőknek, hogy aki csak teheti részt vehet rajta.

A múltkor elmentünk Bogival a Tescóba. A bejáratnál nem tudta eldönteni, hogy a pörgős bejárón, vagy pedig ahol a kocsit kell betolni ott jöjjön be. Közben a biztonsági ember benn összegyűjtötte a bevásárlókosarakat, és vitte volna kifele a bejárathoz, de persze megállt és várt, mert persze az én kicsi lányom ott téblábolt. Majd megkérdeztem Bogit, hogy eldöntötted végre melyik bejáraton jössz? Majd bejött, és felnézett a biztonságira, majd rám és ezt mondta: Anya a bácsi elengedett, hogy be tudjak jönni? Mondom neki: Igen, azért várt. Erre Bogi (cseppet sem halkan): Anya, ez jó bácsi... nem bunkó!!!

Na hadd ne mondjam, hogy aki a közelünkben volt, senki sem tudta megállni nevetés nélkül. A biztonsági is nevetett és azt mondta neki, hogy ejj, de kis cserfes lány vagy te!

Én bezzeg behúztam "fülem-farkam" és pironkodtam. A másik oldalról viszont azt gondoltam, hogy na ez a lány is megállja majd a helyét az életben!

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!

Talinn, engem nem a Brendonból küldtek el (az a kedvenc áruházam), hanem egy másikból, ami eddig sem volt szimpatikus. Ott nálunk nem lehet átvenni. :shock:
A vesegörcsöt ne is említsd, mi 2 éve jártuk meg, de párom azóta se hajlandó többet inni, max. teát. Én viszem mindig utána a vizet, hogy igyon. :twisted:

Hőhullámaim nincsenek, viszont a nehézlégzés az megvan, na meg a legújabb :oops: eresztenek a lökhárítóim :lol: Nektek nem??? Geo még régebben írtad a pólódon a pöttyöt, na nálam reggelre az egy 20Ft-os nagyságú lett...

Konkri, szép a szoba nagyon. Én nem fogok a kisszobában aludni, max. benézek jópárszor éjszaka.
Ti mindannyian a bébivel alszotok majd?

Heni, jó, hogy újra itt vagy. :wink:

Tegnap bejelentkeztem másik 4d-re. 6000 Ft-tal olcsóbb, mint az eredeti. :shock: Ma meg lemondom a drágábbat. :twisted:
Ja és hétfőn megyünk szülésfelkészítőre!!! 8) 8 alkalomból áll, bármikor lehet csatlakozni és lesz kórházlátogatás is. Még jó, hogy nem vártam tovább, mert 8 hét az már nagyon a vége felé közelít. :shock:
foltivspicur

Sziasztok!
Heni szerintem bármikor ha kedved lenne kiönteni a szívedet, gyere és igenis írd a rossz dolgokat is, mert ha másban nem is biztos, vígasztalással mégis a segítségedre lehetünk . Engem érdekel az is, ha bajban vagy, most is könny futott a szemembe... ugyanakkor arra is gondoltam, hogy milyen jó, hogy a kislányod örömet visz az életedbe, és nemsokára lesz egy kisfiad is, hányan álmodnak erről a csodáról és nem adatik meg nekik.
Hidd el, jobbra fordulnak a dolgok; kell, hogy jöjjön segítség! Lehet, hogy nem holnap vagy holnap után, de előbb-utóbb biztosan.

detti_10

Linea nigrám már régóta van, egész korán megjelent, és felmegy szinte a 2 mellem közé. Nagyon vékony, de tk. szabályos vonal. Az persze, h nem szőrből van, hanem ugyanaz az anyag "tehet róla", amely a mellbimbókat sötétíti, ill. a barna pöttyöket, anyajegyeket szaporítja, sötétíti a terhesség alatt: a melanin. Valamiért (az okát nem tudom, pedig érdelne) felfokozódik a terhesség alatt a termelődése.

detti_10

Bibo
Ment privi

Heni
Nagyon elkeserito, amit irsz, es sajnalom, hogy nem tudok segiteni. Mi anno pont ezert jottunk el Magyarorszagrol, mert valami olyasmi volt kilatasban nalunk is, mint ami nalatok most a helyzet. Na jo, talan ennyire aggasztonak azert nem latszott, de nekem nem jelentett perspektivat a "torlesztem a garzont egy eleten at es szulok oda meg egy picurkot" felallas. Harmadikra mar gondolni sem mertem. Nem tudom, mivel biztassalak, mert mostanaban ugye allast talalni, raadasul esetleg meg normalisat is, szinte lehetetlenseg. Azt meg, hogy a ferjednek pont ilyenkor szunt meg a munkaviszonya, amikor jon a masodik poronty, egyszeruen felhaboritonak tartom. De ugye melyik munkaadot erdekli ez a reszletkerdes?! :twisted:

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Jó reggelt!

Folti: mindannyian? : hát nálunk úgy van, hogy eddig Marcell velünk hált, de most itt az ideje lekapcsolni, ezért készült a kombinált fiú szoba. Viszont tudom azt, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, így én is ott fogok aludni, majd ha lehet akkor visszaszökök apához. a 2. ok, hogy tudom magamról az első után, hogy engem az fárasztott ki az éjszakában, hogy konkrétan ki kell szállni az ágyból- 3 órás etetésnél is úgy éreztem, mint aki most csukta vissza a szemét. ezért ha nagyon fos leszek, akkor tuti, hogy hajnali etetésnél már én nem fogom visszatenni a bébit az ágyba és velem alszik - én szeretek fekve szoptatni, így sokszor volt rá példa, hogy belealudtunk a szopiba... szerencsére a mellbimbóm is bírja a sok nyálat.

Heni: nagyon sajnálom a dolgaitokat- és ha segít csak beszélni is róla, akkor írj.

Geo: szorítok, hogy a migréned, csak a stressz miatt jött elő.

Kép
Kép
Kép
konkri

szia Heni! jaj nagyon sajnálom amit irtál de igenis PANASZKODJ én is mindig azt csinálom! mostanság! bár persze másnemű problémával mégis nekem az a "baj" ugye!!!! ...

Intelligens lányként ismertelek meg - a párod meg biztos nagyon szeret és MUSZÁJ kilábalni ebből a helyzetből! és ki is fogsz! pozitiv gondolkodás! bocsi tudom most nehéz de hát igenis a jó dolgokra kell gondolkodni! ... amúgy nagyon rossz volt nekem is olvasni a soraidat de sokat gondolok rád!!!!! ... és igenis mesélj!!!!!
Vendég

Heni!
Kitartást!!!!!! Nagyon átérzem a dolgot! Nekünk is volt ilyenünk, nem is olyan rég. Most épp túlélünk... És GYERE és mesélj! Mert segít! Bár kajátok nem lesz, de talán kicsit könnyebb lesz a lelkednek.

Geo!
Hogy van ma buksid??? Annyira szar lehet! Én egy sima fejfájástól is ki tudok fáradni....
Nem sétáltatok? :D Akkor mindegy. :D:D Kutyukkal mi lesz? Mennek veletek?

Hari!
:D:D Annyira örülök, hogy jól van a "kicsi" babád :D:D

Csilla!
Nagyon jók a képek :D:D

Nanetto!
Mi az ami nem úgy alakul a melóhelyen?

Konkri!
Sajna én nem tudom, hogy hol lehet megtalálni a programokat. De legközelebb, ha majd kapok maileket, akkor kinyitom és hátha van benne valami. :) Mindig kapok, pedig sehova se iratkoztam fel. Hol a Fidesz, hol az MSZP, hol a Polgári szövetség ír....

Nagyon tuti lett a szoba!!!!! :D:D Nálunk soha nincsen olyan rend... :D

Nagyon sok cuccotok van :D:D Hannának szerintem sosem volt ennyi kicsinek :D:D

Nem vagy semmi a kerti munkával sem... Én most már ugye semmit se csinálok.. pedig elterveztem hogy egy kicsit rendbe dobjuk a dolgot. :D

Luna!
És meg akarod csináltatni a pocidat?

Eszter
Kép
Kép
vok

Ehh, megint bedoglott a gep tegnap... na de hat miert megint, mikor meg sem lett csinalva?! :D Most megint megy.

Eszter, eszem agaban nincsen emiatt kes ala fekudni :) Legalabbis most teljesen testidegen tolem az otlet. Igazabol a szules utan ugyan joval, de visszament a hasam a formajara, persze iszonyuan latszik ez akkor is, de nem ereszkedett meg, szoval nincsen vagy eddig nem volt olyan tipikus kotenyhasam. Es amugy sem vagyok egy strandolos tipus (a sors vicces jateka, hogy pont nekem dobott tenger melleti eletet a rulett :D mi tobb engem valasztott ki a borvidekre is, aki eleteben nem ivott meg portoit sem :DD) igy hat engem ez annnyira nem zavar.
Illetve szules utan persze egy darabig randabb - de mindenkinek az lesz, sokan szerintem varjak, hogy na kijon a bebi es simul a has, nekem a masodik utan az elso napokban felidos terhes meretu, behutott husleves konzisztencuiaju hasam volt :D:D asszem meg sokaig - de aztan majd idovel ez megint konszolidalodik, es nekem jo ez igy :)
Elrettenve szoktam nezni estenkent egy sorozatot, ahol gyomorgyurut tetenek be emberek a fogyas vegett - amugy ez jo dolog ahogy latom - es sokan lefogynak utana 60-70-meg 100 kilokat, es iszonyu hogy neznek ki utana, na azt ugye egeszsegugyi okokbol is meg kell operaltatni. Es ezt a reszet is mutatjak a filmben, hat en mindig csodalkozom a nepeken, mert ez man nem a eletmentes kategoria persze egeszsegugyi oka van, de akkor elgondolkodom, hogy van aki kepes eleve nem lathato dolgok miatt szepeszeti mutetbe belemenni.... fuuuh, en a gondolatat sem tudom most elkepzelni, hogy csak hogy szeeep sima legyen a hasam azert szike es muto :) (mondom ezt ugy, hogy nekem mindket fulem plasztikazva vagyon, de akkor meg kis torpe voltam es nem tudtam mire vallalkozom :D valamint nekem a hasam utolag tenyleg nem log le a terdemig, mint van akinek igen)

Na de hogy kicsit se beszeljek melle, en nem azon szoktam szornyulkodni, hogy masok megcsinaltatjak, arra illetve a vegeredmenyre max irigykedem :) A szornyulkodes nekem a mentalis feldolgozasaban van egy operacionak es felepulesnek es komplikacioknak :) Igazabol meg csak nem is ugy, hogy szeretnem magamnak a vegeredmenyt de nem merem atugrani az akadalyt, hanem engem az akadaly annyira visszatart - most - hogy nem erdekel magamon a vegeredmeny sem, mert a jelen alapot is elfogadhatobb mint egy muto felsejlo kepe :D

Picur: en sosem aludtam egyutt egy szobaban egyik gyerekemmel sem (csusztatok, az elsovel kiprobaltuk 1-2 nap vagy tan 1 het rejeig, mar olyan reg volt nem emlekszem) mindig irany a kulon szoba, most sem lesz ez maskepp. Bar eppene most delelott ajanlotta fel egy ismeros, hogy az altaluk nem hasznalt mozest odaadjak, de nem tudom labas mozes e, meg egyelore azt sem akarnam en e azt valahol is hasznalni, mindenesetre alapbol kulon szobaban alvasra keszulok, ejszaka mindenkeppen... aztan majd csak figyeljetek jol ram, hogy valtoztatok e az elveimen, mert ugy szok lenni, hogy eloszor embernek elvei vannak aztan jon 1-2-3 gyerek es lecsereli oket :) Bar leginkabb napkozbeni alvasnal tudom elkepzelni, hogy mozest hasznaljak, de akkor sem igazan tudom meg minek, ha itt a babaagy :)

luna6

Na, most végre van termés! :lol: Ide mertem ülni, mert Apa alszik reggel óta. Dolgozni sem ment. Ő már csak ilyen.

Heni, sajnálom, hogy most ilyen rossz nálatok a helyzet. De a többieket ismételvén én is remélem, hogy hamarosan jobbra fordulnak a dolgok. Sose voltam ilyen helyzetben, mert Anyuékra mindig számíthatok, de azért el tudom képzelni milyen érzés lehet. Nem is tudom mit tennék, azon kívül, hogy várnám a változást.

Nálunk megint a párkapcsolati válság van soron. Mostanában kicsit sűrűbben jönnek az uram beköpései és már nagyon nehezen viselem. Tegnap olyan dolgokat gondoltam magamban, hogy még én is elszégyelltem magam. Szabály szerűen hányingerem volt az egésztől és olyan de olyan tehetetlennek érzem magam. Mostanra már nem érdekel az egész, most a "leszarom" rész van :lol:
Valószinűleg én is érzékenyebb vagyok, mint kéne, de alapvetően egy görény tud lenni néha.

Heni, ilyenkor jobban örülnék, ha üres lenne a pénztárcám :roll: Persze könnyen dumálok így, hogy nem üres.

Geo,
mi van a fejeddel? Lehet, hogy a hideget érezted meg. Nagyon sajnálom, hogy visszatért a migréned, legalább amíg pocakos vagy addig elkerülhetne. Pihenj amennyit tudsz és ne rágódj most a sulin, az csak erősíti a görcsöt, ha aggódsz.

Picur,
de jó, hogy találtál olcsóbb UH-t! Meg a szülésfelkészítő is biztos jó lesz, majd azért mesélj!
Hiába második baba, azért ha a szülésre gondolok, akkor kicsit összeugrik a gyomrom. Főleg az a nagy dilemmám, hogy honnan fogom tudni, mikor kell bemennem a kórházba. Lilinél beindították, tudtam, hogy melyik nap hányra kell mennem. De magamtól hogy fogok rájönni. Bár úgy hallottam sok nőnek ment már a világon, úgyhogy gondolom én is rá fogok jönni, csak hát akkor leszek nyugodt, ha már bent fekszem :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, nem tudom segitek e vele...

de ha megondulnak a rendszeres fajasaid azt tudni fogod :) Az mas mint a joslo, tenyleg rendszeresen csinalja :)
Masreszt nekem a masodik ugyan nem fajt kicsit sem, de valalmi ejfel kornyeken megprobaltam lecsapni egy szunyogot, amihez hirtelen felultem az agyban, egy pukkanas volt a hasamban es fooooolyt a viz :) Nos ez is elegge egyertelmu jelzes :) (a nyakdugo pl nem, az csak mutatja, hogy na lassan itt az ido, de jellemzoen amiatt nem kell azonnal utra kelni)
Vannak persze olyan kevesek, akiknek az enyhe fajasoktol szamitva irto hamar a bebi akar kijonni, de ha az elsod nem ilyen volt, akkor azert jo az eselyed, hogy idoben felismered, hogy ez fajas es nem kesed le a szulest :)

luna6

Luna,
nem is attól tartok, hogy lekésem, hanem pont azt látom magam előtt, hogy már sokadszor küldenek majd haza a csomagjaimmal, hogy "drága Anyuka, maga még nem szül". Annyira kínos lenne :lol:

Kép
Kép
hari

Na de hat ugy ugysem mesz be, hogy nem szulsz, nem? Ha rendszeresek a fajasok (azert en kivartam otthon az elsovel vagy 2 orat legalabb, hogy kitarto e es nem joslo... es nekem ugy remlik maskeppen faj akkor mar) akkor csak nem kuldenek haza :) Elfolyt magzatvizzel meg plane nem :)
Amugy meg dehogy ciki :) Lattak ok mar karon varjut, nem te lennel az elso, eszukbe sem jutna barmit is gondolni rolad szerintem, ez a dolguk vegulis, hogy megallapitsak mi a szitu :D

luna6

tegnap megnéztem egy szülésről egy filmet! ahhhhh végigbőgtem meg minden! de nézni azt a fájdalmat! csajok el sem tudom képzelni! 2 nőt mutattak! de egyik jobban üvöltött mint a másik! na ettől teljesen kész voltam! :-) na és az egyiknél a tolófájásnál már erő sem volt! ráadásul a pasi is ott szerencsétlenkedett (férj) ... viszont Istvánba szült és az a szülész volt ott akihez megyek! azt mondja a csajnak! ne kiabáljon toljon! :-) :-) :-)
jaj jaj jaj! ... nem tudom! valahogy már jár ezeken a dolgokon az agyam rendesen!!!! pedig még 10 hét! vagyis 9,5 hét! jesszum pepi!!!!! ...

VOK munkahelyi dolgok: hát úgy volt bedolgozhatom a cégbe! korlátlan munkaidővel ráadásul a pasim is be tudott volna bőven segiteni! na most május 1-től felvettek a helyemre egy lányt a főnök csókosa! kb úgy örült mint majom a farkának!!!! és hát eléggé hátbaütés! igy viszont nem kell bedolgozni! fuccs az ezzel járó pénzecskének is! ami persze most nagy kiesés de leszámítva ezt az a GÁZ hogy ugye ha otthonról tudok bedolgozni akkor nem vagyok időhöz kötve igy viszont azt akarják hogy mihamarabb jöjjek vissza 4 órába! ... viszont ilyet hogy igérjek???? ez gyerek szoptatás függő stb. stb. és most eléggé lestresszelt! fosok a csajt helyemről nem rúgják ki - ez történt 2 barátnőmmel is amúgy - szóval amit biztosnak hittem múlt hét pénteken egyszerűen felboritották!!!!! és persze a pénz azért kéne mert ugye minimálon voltam és hát a 180 nap után kapok majd 52-öt ehhez számoltuk a havi 40-et amit kaptunk volna meg pótlékot (10 ezer) és akkor tényleg minden gondunk picit jobb lett volna de így... nem is a 40 rugó hanem hogy a munkahelyemet érzem tétnek! főleg hogy csókos jött ide értitek??? ahhhh
Vendég

Nanetto, en a ket szules alatt osszesen egy felet sem uvoltottem, ugyhogy ez nem torvenyszeru. En sokszor nagyon elcsodalkozom ezeken a filmeken, mert neha olyanok, mintha valami horrordolog, uvoltoznek, sikitoznak, hisztiznek... mar bocs... es persze eloben is hallottam ilyet szules kozben a kozelbol, es azt is tudom, hogy mindenkinek mas a fajdalomturokeje, de megis azt mondom, nem torvenyszeru hogy az ember vegiguvoltse :) Amugy az uvoltes tenylegnem is nagyon segit... kb azt mutatja, hogy minden egyes fajastol szenved a mama, es nem hagyja hogy az atjarja, hanem ellenall. Ettol szokott 'nem haladni' a tagulasi szak. Tenyleg kiveszi az erot az emberbol, ezert mondjak, hogy ne kiabaljon hanem nyomjon :)

Nanetto, de hisz gyed mellett nem is dolgozhatnal be semmi modon. Vagy akkor a ferjed nevere ment volna? Mert akkor meg amugyis tok mindegy, hogy a te helyedre vettek fel valakit. Vagy nem akartal gyedet csak gyest igenyelni? jah, most latom gyedet akartal... na de amellett nem is tudnanak neked hivatalosan semmit sem fizetni.

luna6

Sziasztok!

Detti, tudom, hogy nem kérdésként írtad a Szende nevet, és remélem tudod, hogy nem akartalak megbántani. Szép név, ritka, és biztos illik majd a kislányhoz.

Geo, sajnálom a migrént, most is front volt, én is szédelegtem, meg kómáztam egész nap. Nekem abszolút nem fáj a fejem, sajnálom, hogy neked megint ennyire durva a dolog.
Pocakfotót mi a 14. héttől rendszeresen készítünk itthon, heti gyakorisággal. Már tök sok van.

Luna, ejha, tényleg brutálak a hasadon a csíkok. Ezekszerint ez tényleg genetikai. Remélem hamarosan megtalálják a tüneteid okát. Az tök jó, hogy a szemeddel nincs gáz.
Barna dolgok problémáira nekem nagyon bejött az Actimel, meg a lenmag a joghurtba trükk.
Ja és gyomorgyűrű: Sógornőmnek volt, le is fogyott nagyon sokat, mert neki doki javasolta, olyan kövér volt. A bőre főleg a karján, hasán lötyög, de annyira nem vészes. Sokkal egészségesebb, mint volt, főleg a szíve ketyeg jobban és már nem okoz gondot neki a mászkálás. Ő nem csináltatott bőrfelvarrós műtétet, elég volt neki, hogy jobban érzi magát. Bőrét nem mutogatja, és full egészségesek a belső szervei, és ez volt a lényege.

Vok, sajnálom a családi balhékat, az nálunk is van elég, drága jó anyukámnak köszönhetően. Nehéz ügy, én tudom. :)

Csilla, igen, a B.B.-nél voltunk 4D-n, tök aranyos volt, körülugrált minket. Én nagyon bírom a pasit, ezért is megyünk utána Siófokra. Te kire váltottál Fehérváron? Priviben is elküldheted, ha nem publikus, ja és persze ha elárulod. Látom te is szereted az orosz neveket. Nekünk Natasánk lesz, és ha a második is kiscsaj lesz, ő pedig szintén Léna. Már 2 éve kitaláltuk ezeket, sztem mindkettő tök szép és ritka név. Nagyon édesek a képek!!!

Nanetto, hú, ijesztő lehetett a jóslófájás, de jó, hogy nem lett belőle komolyabb. Pihenj sokat!

Nyuszika, én is 8 kilónál tartok, és ahhoz képest, hogy a védőnőm azt mondta, ő 10-et enged, ez sok. De ha többet hízom, megnyúz???Vagy mi? Sztem én simán fogok 15-öt is hízni, de szerencsére eddig csak a hasamon látszik. A fejem még nem torzul.

Hari, szép méretei vannak a babádnak! Mi is átlagon felüliek vagyunk az orvos szerint, 91 dkg volt Nati 25+5 hetesen. Egy grafikon szerint ha így haladunk, akár 4 kg is lehet belőle a 40. hétre……

Konkri, nagyon szép a szoba, tök ügyes vagy!!!! Nekem fel sem tűnt, hogy az egyik ágy egy matrac. Klassz a berendezés, a falak, a színek. Banyek, ha én így tudnék varrni…

Talinn, nekem is van hőhullámom. A hétvégén úgy izzadtam a bevásárló körúton, hogy ihaj!
Az éjszakák meg…Nyitott ablak, paplan a lábamnál és csak a szopipárnát ölelem.

Bibócska, sok erőt, kitartást Lalikához!!! Biztos minden rendben lesz!

Heni, fel a fejjel, biztos megoldódnak a problémák! Tudod, egyszer fent, egyszer lent. A lényeg, hogy szeretitek egymást!

Kép
jenny29
Mór

Henibaby,
jó hogy jelentkeztél, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok, bízni kell, és reméljük megoldódik :wink:

Foltivspicur,
nekem most egy ideje szünetel az eresztés :oops:

lányok,
köszööm a bíztatást, reméljük nem jön több migrén :x ma is még olyan vagyok mint egy múmia... :shock:
igazából csak attól félek, hogy nem tudok emiatt tanulni és befejezni a sulit... ha pedig Dávid megszületett... nem is tudom mi lesz ha épp nem látok, ő pedig ott van velem... még szerencse hogy András mobilis a munkájában...

Vok,
a kutyusok jönnek velünk, hát szegényeket nagyon sajnálom, de hát ez van... majd megllátjuk mi lesz.. :roll:

Hari,
sztem is kezdünk megint egyre ingerlékenyebbek lenni... :roll: mármint én biztosan. főleg h a fejem is fáj.. :x
neked nem akar visszatérni a migréned? mert most azt olvastam valahol, hogy a migrénesek szenvednek az első trimeszterben, teljesen jól vannak a második trimeszterben, a harmadikban pedig visszatérnnek az első trimeszter cuccai.... tehát vmi kiírtja belőlünk a migrént a 2.ban, de az a vmi a 3.ra elfogy, és vége a tündérmesének, megint migrénes leszel.. :cry:

én most kaptam egy linket, gondoltam megmutatom nektek is
http://elenorkismamaruha.gportal.hu/
Vendég

Sziasztok

Detti sajnálom, hogy olyan magas lett a cukrod, de azt írtad, hogy ez az alsó határ, akkor szerintem tuti elég lesz a diéta és nem kell egyéb kezelésre gondolni. Én drukkolok neked :D

Heni sajnálom, hogy ilyen gondjaitok vannak, de én is arra bíztatlak, hogy mesélj. Kinek mondanád el, ha nem nekünk? Egyébként mi sem vagyunk könnyű helyzetben a férjemmel, elég magas a törlesztő részletünk, de muszáj volt bevállalni ahhoz, hogy ne éljünk még most is albérletben havi 50+rezsiért, és azért, hogy lehessenek gyerekeink.

Gemini mi is erősen gondolkozunk azon, hogy külföldön próbáljunk szerencsét. A férjemnek jó szakmája van, viszonylag keresett külföldön is. Ha azt vesszük, akkor az enyémmel is könnyen elhelyezkedhetek. Na mindegy. Ez még a jövő zenéje. De gartulálok a bátorságotokhoz és örülök, hogy nektek bejött :D

Folti a vízivással mi is így vagyunk, én is állandóan viszem a férjem után az üveget, meg a poharát csak, hogy igyon. Mondta, hogy már a gondolattól, hogy innia kell, rosszul van, de inkább ez, mint még egy ilyen görcs. Nem kívánom senkinek :( Annyira rossz volt látni, hogy nem tudok rajta segíteni, neki meg borzasztóan fáj :( Na nem lovalom bele magam.
Neked már van pólópöttyöd? :lol: :lol: Nekem még nincs. Az a linea negra sincs. Nekem csak szőrből van :oops: Lehet, hogy azért, mert elég világos, szinte fehér bőröm van és ezen nem jön annyira elő.

Na ha már itt vagyok elmesélem, hogy rakottkarfiolt főzök. Már alig várom, hogy kész legyen, jó sok tejföllel :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára talinn 2010.03.24 22:03-kor.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Kép

Kép

Kép

Kép
jenny29
Mór

Tallin, milyen egyvesegorcs? Marmint ugye szerencsere nem te elted at igy latvanyra... na meg ferjed elmondasara. Szerintem nekem meg sosem fajt, nem is tudom milyen az, hogy ismeri fel? (honnan tudom pl, hogy a derekam faj es nem a vesem? oke, ha mar veszettul gorcsol es nem csak faj, akkor gondolom ebbol, de addig?)

luna6

üvöltés:
hát én még nem szültem, de nem nagyon tervezek üvölteni (András attól van beszarva, hogy szégyent hozok a fejére, hogy majd előjön belőlem a kocsis legény.. :oops: :x :D :D ).
nem akarom, hogy megijedjen a kisfiam, és visszamásszon 8) :lol:
meg amit Luna is írt, hogy az agyadnak sem jó...
azt' ki tudja mi lesz. a lényeg, hogy nem tervezem :wink:

fhúúúú!!!! Dávid ma is nagyon aktív!!!!! szereti, ha pihenek, olyanokat művel, hogy csodálkozom hogy nem szakajtja ki a hasamat :roll: :P
Vendég

Ja és Geo, nézd csak mit vettünk:
Kép
Kép

Kép
jenny29
Mór

Talinn,
ment a jelölés!
nagyon szép menyasszony voltál :lol:

Jenny,
nagyon édesek a fotók!! :D
Vendég

Jenny, ez de micsoda kis pofas kocsi, nagyon klassz! Ezt a markat targyaltatok itt ki reszleteiben mar tobbszor is? Es hany kilo? (mondjuk azt latom, hogy nem bevasarlokocsinak terveztek, ettol fuggetlenul nagyon jol mutat)

luna6

fhúúú Jenny, na ez naggyon szééép ez a kocsi!!!! végülis hol vettétek?
Vendég

Brendonban vettük Budaörsön. Alig volt belőle pár darab, ebből a színből ez volt az utolsó. Néztük a Cognac színűt is (szürke-narancs), de hiába volt az is 2008-as gyártás, sokkal szarabbul lehetett rápattintani a tartozékokat, bután dőlt az ülés, nehéz volt állítgatni, és a bevásárló háló még kisebb volt, mint ezen.
Hát tényleg nem bevásárló kocsi, de nagyon belezúgtam.
A vázat nem tudom hány kg önállóan, de ülőrésszel együtt 15 kg a súlya.
Nekünk van a házban tároló helyiség, szóval lerakom majd a vázat és csak a mózest vagy hordozót cipelem fel.

Geo, ha látatlanban szeretnétek vásárolni, tudok egy webshopot, ami jóval olcsóbb a Brendonnál. Csak mi előbb ki akartuk próbálni, meg szétszedegetni.

http://profi-design.unas.hu/spd/unas_888608/ABC_Design_6Tec_babakocsi_2009

Kép
jenny29
Mór

Szep kocsi :) Nekem neheeez lenne es meg a csomagtarto is minimum tele lenne vele, de tetszik :)
(majd hamar kitapasztaljatok, hogy nem am olyan konnyu tortenet babaulesben vagy mozesben cipeleszni egy bebit :) annak tunik, de valahogy egeszen mas emlekeim vannak errol :) persze lehet, hogy bena volt az ulesunk, nekem nemigen kellett kocsiba csak evente parszor, es lehet, hogy az ujjak profibbak, de egy mondjuk csak 5 kilos gyerek meg egy harom- negy kilos hordozo felkezben emeletre mar klassz kondizast eredmenyez :) Lehet egyszerubb lesz a bebit olben felvinni es mindent lennhagyni)

luna6

Hát lehet, majd meglátom, hogy lesz. Amúgy erős vagyok ám, Konkri tudja, ő is kapálással edződött anno. :wink:

Ja és a kerekek levehetősek, Mazdánk van, abba simán belefér, belepróbáltuk.
Ha meg nem jön be, és évek múltán el kell adnunk, remélem a márka és minőség miatt nem bukunk rajta sokat.

Kép
jenny29
Mór

Jenny,
köszi szépen a linket, megnéztem, tök jó!
Viszont én mi is úgy vagyunk, ahogy ti, hogy szeretnénk előtte letapizni a cuccot, és utána megvenni. :wink:
a weblapot mindenesetre elmentettem :D

Luna,
bébihordóban valóban bazi nehéz cipelni, de ezért van hozzá a babakocsi(mármint a váz) :wink:
Vendég

huhhhhhhhhhhhh wááááááááá írtam egy csomót mindenkihez, aztán lefagyott a gép... újra kellett indítani, így eltűnt minden

de azt hiszem, sikerül a járgányunkról képet beszúrni!!!!!!!

Kép
foltivspicur

Úgy felhúztam magam, hogy csináltam ebédet magamnak, meg ahelyett, hogy nektek siránkoztam volna, hogy lusta vagyok, mint egy disznó, inkább kitakarítottam a csaj egereket, a pasikat meg a hordozójukba tettem (néha ez sem egyszerű), és jöhet az ő helyük frissítése is!!! Kaptak új kisházat, azt is beizzítom nekik.

Jenny, nagyon édes a babátok. Tök szép a kocsi, mi is néztük, csak én túl kicsinek találom a kerekeit. :roll:

Talinn, bejelöltelek. :wink: A pöttyök úgy vettem észre, hogy akkor jelentkeznek, ha hozzábújok a páromhoz, vagy megérzem a szagát. Olvastam, hogy ha sír a baba, akkor is megindulhat a tejcsi, gondolom ez is érzelmi alapon van. :roll: Mindenesetre jó lesz beszerezni egy tejgyűjtő kagylót. :lol:

Geo, az én kiscsajom is nagyon aktív!!! Ma reggel párom lejátszotta nekem az alienből azt a részt, amikor a szörny kimászik a pasiból... Még jó, hogy nem este. :lol:
foltivspicur

Geoo, tudom, hogy azert van hozza, de Jennyi ep azt irta, hogy o majd a hordozoban hordja fel a gyereket az emeletre :9 Ezert irtam, hogy lehet jobban jar ha a hordozo is lennmarad es a gyereket olben viszi :)

luna6

Újra itt vagyok!

Nagyon szuper volt a versmondó verseny az oviban! Na és utána a színház, egyszerűen fergeteges! Nagyon vicces, humoros előadás volt, sokat nevettünk rajta. Legalább feledtette néhány órára a gondokat.:) Az én lelkemnek mindenképpen jót tett! :)

Ahogy elkezdtek az ovisok visongani, meg hangosan ujjongani, ne tudjátok meg Gergő mit művelt a pocakomban. Pár perc után már nem tudtam, hogyan üljek, mert akkorákat rugdosott, meg mocorgott, hogy szinte fájt. Aztán azon gondolkoztam, hogy a gyerekzsivajtól vajon megijedt, vagy pedig épp ellenkezőleg tetszett neki :?

Az oviból hazajövet elmentünk a védőnőhöz. Gyorsan megbeszéltünk mindent, csináltunk egy mérlegelést. +12 kiló a versenysúlyom.

Folti, Jenny: Mindkét babakocsi állatira tetszik! Ha a kettő közül kellene választanom, én bizony tanácstalan lennék.

Folti ha nem szeretnék szülésfelkészítőre menni, csak a kórház/klinika látogatás érdekel, akkor az megoldható külön is?

Hari: Én is attól tartok, hogy mi van, ha nem fogom tudni mikor kell elindulni? Nálam is beindított szülés volt, ráadásul, már két nappal előtte befektettek. De ahogy Luna is írta, csak észre veszem, ha itt az idő. :)
Vendég

Luna,
köszi :oops: picit figyelmetlen vagyok :oops: :oops:

Henibaby,
sztem tetszett neki, de ezt csak onnan gondolom, hogy az én Dávidom ha fél, akkor megdermed :oops: :)

Lányok,
most nem tudom mit csináljak...utánanéztem a babakocsi témának, és hááát, tanácstalan vagyok...
Min. májusig akartuk húzni a járgányvásárlást, de a nagy templomegere miatt már arról is volt szó, hogy csak Dávid születése után tudunk majd venni.
Viszont most látom, hogy mindenhol modellváltás miatt most bazi nagy árengedmények vannak, persze mind csak addig, amíg a készlet tart duma..
szóval most nagyon jó áron tudnánk venni, vagy halogatjuk, és később nem biztos hogy lesz ilyen lehetőség, viszont 2hónap múlva se lesz rá több pénzünk... :x :?
szerintetek?ti mit csinálnátok? :roll:
Vendég

Hali gali!

Na próbálom összeszedni mit akarok írni:

tejgyűjtőkagyló: én nem próbáltam anno, most se tervezem... én nem tudom hogy működhet, de ha pl az én tejem elkezd ömleni, akkor oda nem ez a kis izé kell :) így én maradok a betétnél, vagy jobb híján zsepi...
nekem inkább időre indult a tejfolyás vagy másik: előre hajoltam és durr, vagy csak sima piszkálásra...

viszont most gondolkodok rajta, hogy lehet hogy ti az idő előtti folyásra gondoltok... :) mármint a szülés előttire...

szülés közbeni kiabálás: hát (nem tudom ki nézte Talinn vagy Nanetto- kettőjüket mindig keverem) szóval számomra ez tök furi...
én is kiabálás "ellenes" vagyok- de nem tom cruise okoból... én a szülés előtt mindig attól féltem, hogy csak a méhszájam ne szakadjon és azt ne kelljen varrni... ezért én megfogadtam, amit mondott a szülésznő: nagy levegő be és lassan kifúj! fújva, nem üvöltve, mert a kiabálással nyomás is párosul, ami ha idő előtt történik- na akkor szakadhat a méhszáj...
szerintem (nem tudom ki osztja még a véleményem) a tágulási szakaszban történő fájások nem olyan gázosok, az a fájdalmas, mikor te már úgy érzed hogy jönne-jönne, nyomnál már, de még nem szabad és tartsd vissza picit, mert még egy picit kell tágítani- mondjuk nekem doki felnyúl és a buksin picit eligazgatta a méhszájam, picit tágított. aztán szóltam, hogy most már tényleg nem bírom tartani és szerencsére jöhetett is Marcu... na nekem ez a kitolás 2 nyomásból állt. és megnyugtatok mindenkit, hogy erő nélkül is ki lehet tolni, mert a szitu így volt: férjem bal oldalon a fejem/hátamnál, doki a jobb oldalon, szülésznő meg a gyereknél lent: és akkor szóltak, hogy nagy levegő be és "kakilunk nyomás". ember tolta a hátam, doki passzírozta a hasam, szülésznő meg húzta/fogta... én szinte alig erőlködtem...

de nagy agykontrolos banda vagytok! most lehet kontrolálni! én szinte minden nap beszéltem a gyerekkel, imátkoztam, babonás kívánságoztam... hogy gyerek, ugye könnyen kijössz! ugye nem fog annyira fájni mint ahogy mesélik... szóval lélekben pont arra készültem, ami volt.
a fájásaim nekem hamar jöttek és azonnal 2-3 percesek voltak, ami nem azt jelentette, hogy ennyi szünet volt közte, hanem a két fájás ennyi időnként jött. a fájás viszont kb 1 perces volt. és nem beszéltem mint egy kocsis, mert a beszéd is megterhelő lett volna. én a fájások közt egy fajta kábulatba estem, félig alvás, félig pihegés, félig készülés... egy szó se hangzott el... bár nem erőt gyűjtöttem ilyenkor, hanem vártam... és ott akkor úgy is csak arra gondolsz, hogy ennek egyszer vége lesz. az meg se fordult a fejemben, hogy nem bírom és csináljanak valamit... ha fáj akkor fáj... de ahogy Luna is írja, nem ellenállni kell a fájdalomnak, hanem engedd át magadon... a köztes időt pedig "élvezd" és töltsd el úgy ahogy jól esik- lazulj, bambulj, hunyd be a szemed. mellesleg nem mondom kétszer, hogy a fájások közti idő sem jelenti azt, hogy csitti fitti vagy :), csak nem fáj úúúúúgy- mert azért valljuk be, hogy a szünetek közt is egy 10 cm-es labdacs igyekszik kifele... :) de nyugi, higyjétek el, hogy ezekben a pillanatokban a szervezetetek felkészül arra, hogy sikerüljön! (persze van akinek x okok miatt segíteni kell, így vagy úgy- de én most a sima szülésekről beszélek) szerintem nem szabad félni! és bár tényleg ez az ismeretlen dolog félelmetes, de próbáljatok mégis beleszokni a gondolatba.
én felkészültem rá anno, a sok történetből, hogy fájni fog, kurvára fog fájni... a legrosszabbat vártam... de még sem volt olyan rossz. főleg hogy tudja az ember hogy egyszer vége! és milyen vége lesz! csodás!
tőlem mindig azt kérdezték, hogy félek e a szüléstől és azt mondtam, hogy nem... aztán azért féltem, hogy miért nem félek... hogy milyen jó lenne, ha jönnének előre gyakorló fájások és lenne róla fogalmam, hogy milyen is... áhh... erre tényleg csak lélekben lehet készülni. készüljetek fel menstruációs fájdalmakra, csak akkorára, hogy majd beszartok... (sajna mi elég rég menstruáltunk, hogy felidézzük :) )
bár lehet hogy én azon kevesek közé tartozom, akiknek a szülés a nagy flash közé tartozik, én hiszem azt, hogy ha jól ráedzi magát az ember, akkor nem lesz annyira borzasztó, mint képzeli.
és ne csak a fájdalmat lássátok a szülésben! egy vese görcsre vagy vakbél fájdalomra se tudunk felkészülni és az tényleg szar lehet és bizonytalan a vége, de itt tudod, hogy mi lesz a vége! csajok! nagy levegő, szúúúú-száááá-szúúúú-szááá! nem lesz semmi baj! erre készüljetek! fájni fog, de ésszel minden könnyebb!

visszatérve Hari aggodalmaira: én már bent voltam a kórházba (főorvos-protekció, kéznél legyek...) majd jöttek a fájások. 2-3 perc... szerncsémre a szülésznő pont éjszakás volt... gondoltam ez még tuti csak gyakorló/jósló fájás, de mivel aludni nem tudtam, így neki indultam, hogy megkeresem a szülésznőt, ha ráér, akkor nézzen meg. na a ctg gyenge fájásokat mutatott, szinte semmit 20-30 (bár délelőtt meg a semmi fájdalomra mutatott 70-80-at), csak az arcomról tudta az Évi, hogy most fáj... de fél óra alatt a beton zárt méhszájam 2 női újnyira tágult... szóval ha én itthonról indultam volna, hát lehet hogy a kocsiban szülök meg... és burok repesztésem volt. szóval én is úgy indultam le a szülészetre, hogy á ez úgy se az és az Évi is azt gondolta első blikkre, hogy semmi, de fél óra után kiderült, hogy szülünk, amire én 5 ször rákérdeztem, hogy biztos e, nem ám csak beleélem magam :) majd mikor közösen azt mondták, hogy itt reggel 6-8 ra bébi lesz, megint rákérdeztem, hogy biztos e, ne kábítson, mert én ennyire fogok készülni fájdalom ügyileg (jó volt tudni, hogy x időt kell bírnom)- s aztán nem is 6-8 lett, hanem fél5! 4,5 óra alatt az első fájástól számítva megvolt!!!!!!
(magán véleményem szerint ehhez segített azért az oxitocin is- szerintem nem árt tudni, hogy az adott kórházba mennyire adagolják... szerintem ahol sok gyors első szülésről hallani, ott sanszos, hogy tolják a kismamákba, de én ezt nem is bántam...)

én attól féltem míg itthon voltam, hogy mi van, ha éjjel elfolyik a vizem és menni kell és a matrac tiszta szmötyi... és én így hagyom itthon a lakást :) . így a 8. hónapot egy törölközővel a lábamközt/alatt aludtam végig :)

na nagy a pofám így egy szülés után, aztán lehet, hogy most élem majd meg a poklok poklát... :)

ami szenvedés volt számomra és jó volt, hogy emberem ott volt, hogy rá voltam kötve a ctg-re, meg az infúzióra is, állnom kellett, de kapaszkodni nem tudtam semmibe, így jobb híjján ember tartott hátulról... most ha megyek majd be a szülésznőhöz, akkor meg fogom ezt beszélni vele, hogy ezen hogy lehet segíteni. mert amúgy jó volt ez az állva vajúdás, mert azért így a gravitáció is hatott a gyerekre... fekve rosszabb lett volna, főleg hogy akkorra a szemérem csontom szülés nélkül is fájt és minden fekvő pozicíóban történő mozdulat kín szenvedés volt.

na azt hiszem nyomok egy küldést gombot :)

Vok a te szülésed is meghallgatnám... az a 22 óra nekem ultra brutál...

Kép
Kép
Kép
konkri

Na most megint elfelejtettem, hogy kit jelöltem, de azt hiszem Talinn az- ha nem akkor Nanetto :) miért keverlek kettőtöket :)

És Jenny-t is jelöltem... látom te is szőke lettél "azóta" :)

És engem is jelölhet bárki: Konrád Krisztina vagyok... ja Bicske... nem nagy titok :)

A minap gondoltam Heni táblájára... láthatnánk?

babakocsik: szuperek!
ha jól sejtem Folti a tietek Lumnia (vagy mi) Futura. volt hozzá hordozó is? én úgy láttam. nekem is tetszett, de azt hiszem én úgy láttam, hogy nem átfordíthatós a karja és én mindenkép olyat akartam, ami vagy így úgy tehető fel, vagy átfordítós. de a színei, mintái nagyon tetszettek.

Hordozó: igaza van Lunának- míg egy hordozó üresen lóbálva tök jó... de gyerekkel... atya ég... és akkor már nem mindegy az se hogy fogod. én szinte alig vittem, mindig ember cipelte. ezért is akartam én is olyat, hogy simán csak a hordozót is rá lehessen pattintani a vázra... de váz nélkül ide-oda cipelni + pelus táska... (hát nyelv lógás)

ráadásul enyém gyerek magas, így hiába szavatos a hordozó 12-13 kilóig, nekünk már 7 hósan kellett a rendes autós ülés és hordozóka ment a szekrény mélyére...

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?