A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » "Akik első babájukat várják"

elöbb infózok aztán vissza olvasok!
tegnap megint voltam szülésfelkészítőn... a téma A MAGZATOT VIZSGÁLÓ ELJÁRÁSOK volt
hát nagy újdonságokat nem tudtam meg hiszen ezt is az elejétől kezdték ismertetni az első nőgyógy uh-tól kezdve...nem mondom el itt mindenki túl van rajtuk...
ami érdekes volt ctg:35-36.héttől heti 1x majd 2x és legvégén 2 naponta itt a magzati frekvenciát és a méhtevékenységet figyelik 20-30 percen át (de ezt tudjuk csak azért leírom h pontosan hogy szól a magyarországi protokoll) és vigyen mindenki koffein és/vagy cukor tartalmú kaját piát magával :!: cola csoki szőlő cukor...
flowmetria nem kötelező ezt akkor nézik ha indokolt...érdekes nekem nézte autómatikusan a dokim igaz az fizetős doki...itt pl az uh is limitálva van mert összesen panasz mentes terhesség esetén 3x van :shock: egyszer a 12.héten majd 18-20.héten a genetikai és a végén a 37-39.héten...ezen felűli vizsgálatok ezek szerint bónuszok :? ha minden rendben van
amnioscópia nyitott méhszájnál azon keresztül lámpával bekukkolnak és a magzatvíz színét nézik...ha opálos vagy tiszta akkor jó ha zöldes vagy barnás akkor az a szülést sürgető jel...a meconiumos víz mellett már nem sokáig halogatják a szülést...
ami új infó volt nekem az ellenanyag vizsg.arra rá kellett kérdeznem mert nem szólt róla a fáma...szóval 3x szoktak nézni de aki pozitívos annak elég 2x is az első trimeszter körül és a végén a középső nem fontos :!: de ha elmarad az utolsó mert pl hamarabb jön a baba akkor ügyeletben is meg tudják csinálni sürgősben szóval ez se nagy baj...

Kép
menion
Budapest

jaj lányok baj van drukkoljatok...
itt ülök az ügyeletben és azt hittem bepisitem de ez nem az
rózsaszín és olyan 2 tenyérnyi vattát tettem be jobb híján most orvos sincs sehol itt hagytak reggel totál egyedül
hívtam dokit jöjjön nézzen meg majd most nem tudom mi lesz

Kép
menion
Budapest

Menion! megy a drukk..........

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nomi77

Menion, gondolok Rád. Nagyon drukkolok.
Csak nyugalom, biztos nem lesz semmi baj.

KépKép

Kép
szandriii

Sziasztok :!:

Menion
szorítok nagyon, remélem nem lesz semmi baj+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :!: :roll:

Egy nem kellemes éjszakán vgyok túl :shock: azt hittem nem kapok levegőt, kétszer is a bal oldalam feküdtem és a bordáimat úgy nyomta Cipike azt hittem megfulladok, kb egy 10 perc múlva elmúlt, gondolom akkor elment onnan :roll: nagyon rossz volt :!:
Volot itt az előbb a védő nénim és mondta, h lejebb ment a pocim, de így a jó :!: :wink:
reggelre egy kicsit dagadtam, tegnap chipset ettem, meg sós stanglit, meg is lett az eredménye :roll: kérte a védő nénim, h most itt a vége felé ne egyek sósan ill. fűszeresen :!:

Ti hogy vgytok :?:
nekem egyébként ez a novemberi 18 fok annyira nem esik jól úgy érzem :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

menion!Szegénykém :( ez szörnyű h egyedül hagytak.
Drukkolok h minden rendben legyen apicivel és veled!

Szandri!Én is egyet értek veled a textil pelenkával kapcsolatban.
Emlékszem mikor a kisebbik testvéremnél Anyám használt textil pelenkát és legtöbbször Én voltam az aki mosta...nagyon macerás.

Vivi!Kedves a párodtól h be segít és főz meg a picire is vigyáz.

Nomi!Bocsi,nem fejeztem ki magam először mikor megírtam.

dean!Megértelek és nagyon sajnálom a történteket.
Mi bármikor szívesen várunk téged,persze ha van kedved és erőd.

Suzy!Nagyon örülök h minden rendben van Cipikével.Grat!
Kedves Apósodtól hogy még ebédelni is elvit.

Orsi!Köszi!
Kívánom a legjobbakat nektek és hogy valóra váljon amit szeretnétek a jövőben.

Vasalás:hát...Én sem szeretek vasalni...utálok. :roll:
De a babaruhákat szeretem vasalni :lol: olyan cukik.

Már nagyon várom a Megasztárt.Ti szoktátok nézni :?:
Jó idő van ma is...süt a nap.
Most befelyezem el fáradtam a derekam is fáj egy kicsit...megyek lepihenek.

TI is pihenjetek!

Szép napot mindenkinek!

Kép
erika12

Meg van vkinek Menion száma :?: jajj, nagyon szorítok neki, remélem megnézte már vki szegényt :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Menion!!!!!
Gondolok Rátok.......meglátod semmi baj nem lesz.....drukkkkkkkkkkkkk...drukkkkkkkkkkkkkkkkkk!

Suzy!
Hmm...Drága, készülj igy a vége fele már semmi nem lesz jó sehogyan......emlékszel Én a végén már alig aludtam éjszaka....nappal meg pörögtem...huhhhh!

Képzeljétek...már 1 hete teljesen elmúlt a barnázásom is....erre ma reggel pisilek és otál friss vér jött....lehet már a rendes mensi???? Vagy??????
Help me..... :P
Most olvasgatok utána, de lehet valamelyikőtök már tudja a választ! :wink: :wink: :P :?

Deann!
Mindenképpen fejj le a cicidből egy picikét és a tus alatti masszázs tuti segit! Ha feszül és forró, menj orvoshoz inkább!
:!: :?

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Suzy!Sajnálom hogy nem telt jól az éjszakád.
Az jó hír h a védőnőd mondta h lejebb ment a pocid. :wink:

Nem tudom miért de a pocakom most olyan kemény és nehéznek érzem...Ádámka kevesebbet mocorog mint ez előtt :( ,lehet h lusta :?: :roll: .

Kép
erika12

Suzy!Sajnos nekem nincs meg menion száma,remélem minden rendben lesz.
Gondolok rá.

Kép
erika12

Suzy!
Sajna nem tudom.....és a táblázatba se irta be.... :cry: :(

Jaj, tűkön ülök...... :oops: :cry:

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Erika!
Szerintem már nagyon nincs helye... :? és lehet magától is jönni fog a hétvégén :) ....jön a hidegfront, hátha szerencsétek lesz!!!!
Szoritok!
:D :wink:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
hmmm....igen, a nővérem is ugyanezt mondta, h a vége a legnehezebb :roll: ezek az éjszakák :shock: sok pisilés, nyom mindenem...de ki kell bírnom és hősiesen kell viselnem, ahogy Te is tetted :wink: kicsi vgyok, nagy a pocak :roll: :wink:
Sajnos nem tudok semmi okosságot mondani, de hülyeséget meg nem akarok írni :!: :roll: dokid esetleg :?:

Erika
lehet, h elindul vmi :?: :roll: front is van, sztem pihizzél :!:

Adri
kellett volna kapnod tejapasztó tablettát Én úgy tudom, sztem hívd fel a klinikát...hétvége jön, nehogy baj legyen :!: :roll:

Nincs a tábliba a száma, megnézem a decemberi topikban, hátha vki tud róla vmit már azóta :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

jaj,en is nagyon izgulok Menionert :(

Igen,ezeket az ejszakakat en is kihagynam. Az este kezdett fajni a derekam,meg volt egy kisebb (vagy nagyobb :?: ) gorcs,azt hittem,valami beindult....de semmi :(

Orsi! ha ez a havi,akkor te nagyon "gyors" vagy :)

nomi77

Hát nekem is elég sz*r éjszakám volt, de nekem nem a babus miatt. Tegnap hazajött a férjem és meséli elég idegesen, h felhívta a nagyfőnök titkárnője, h ma 4re menjen fel Bpre hozzá :shock:

Kirúgni nem fogják, azt máshogyan tálalják, de egy áthelyezés elég valószínűnek látszik. Már rohadtul elegem van ebből. Először Szfvár, aztán tavaly októberben Pécs (hozzá teszem a jelenlegi lakásba szeptember 11én költöztünk át, hatalmas kaukció, egyebek), most meg megint...
Meghülyülök. És akkor megint ez a bizonytalanság, vajon hová teszik? Debrecen, Bp, Szfvár a legvalószínűbbek. Mondjuk Szfv, Bp nem is lenne olyan rossz, mert közelebb lennék anyukámhoz, de Debrecen... Én nem tom mihez kezdünk. :( Ráadásul ez úgy néz ki a cégnél, h pénteken szólnak, h hétfőn itt és itt kezdesz, szal oda menj.

Na mindegy. Ma eldől a sorsunk megint :( :cry: 4 után.
Hát valahogy ezen pörögtem egész éjjel félúton valahol éberség és álom között. Ráadásul már jó korán lefeküdtünk, mert Imi fáradt volt nagyon, kimerült szegénykém. De Babóca aranyos volt, mert adott egy rövid kis műsort az apukájának:). Mocorgott, rugdosott, Imi meg leste, mert bizony már kintről is látszik, ha bepörög az apróság :) Ez jó volt. Aztán egyszer csak azt vettem észre, h a férjem már alszik... Szegénykém.

És Suzy, ezt a baromi meleget én sem szeretem :(. Kikészít. Ma meg még hisztis is vagyok mindezek mellé.
Banyek, november van, nem április :evil:

KépKép

Kép
szandriii

Suzy!
Utánanéztem....ez még tuti nem rendes mensi.... :!:
Lehet kicsit visszatért a vérzés...nem sok...csak pecsételget....úgy néz ki még tisztulok! :?

KépKép
Kép Kép
schorsi

szandri
sajnálom a problémátokat, elhiszem, h emiatt nem tudtál aludni, reméljük a legjobbakat, szorítok, minden a legnagyobb rendben legyen és ne keljen költözni :!:
a front sok mindent kihoz az emberből :!: :roll:
várlak a hírekkel addog is próbálj meg megnyugodni a babó miatt :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Orsi
akkor tisztulás :!: tejcsid van :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy!
Igen, persze van! :)
Csak mivel nem barnás volt, hanem élénkebb szinű.......gondoltam mifene..... :?

KépKép
Kép Kép
schorsi

:? :cry:
Jaj, mivanmáááá Menionnal....és a Babóval?????!!!!!!!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztok Lányok!

Milyen hírekre kell hazaérnem!!! Jaj mi lehet Menionnal! Én is megnéztem a decemberi topicot, és ott sem adta meg a számát! :? :?

Megtaláltam a számát iwiw-en! Írtam neki! Most várom a választ! Remélem Ír hamar!!!

evita10
Budapest IX. kerület

sziasztok lányok,

a decemberi topikból néztem be hozzátok, mi is menionért izgulunk!!!

jevita10: én is az iwiw-en keresgéltem és küldtem üzenetet, de nem biztos,hogy ő az.

Dobhatnátok egy üzenetet a decemberi topikba, ha megtudtok valamit!!!!

Előre is nagyon köszi!!!!

Kriszta és a decemberi babavárók

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Jaj nagyon izgulok érte!!!!

Velünk minden oké! Éjszaka nekem is szörnyű! Jobban mondva reggelre, mert addigra már úgy fáj a forgóm, meg a vállam az oldalt alvástól... :shock: :shock: Szörnyű!! Mi lesz később? Meg amikor már nagyobb lesz a súly???

Tegnap jól sikerült a szülinap! Mindenkinek ízlett a torta! Úgy örültem neki! :lol: Babóka ott sem mozdult meg! Úgy látszik nagyon fél az igen hangoktól! :wink: Ahogy hazaértünk, és csak Laci és én voltunk, minden oké volt! Anyunak meséltem, azt mondja , na ő is olyan beszari, mint az anyja! :lol: :lol: Meg,hogy csak egy kislány lehet ilyen félénk! :lol: :lol:

Gabi
Szerintem babaruhákat, majd én is szeretni fogom vasalni! :lol:

Suzy
Sajnálom a rossz éjszakádat! Már nincs sok hátra! Örülök,hogy minden rendben volt a ctg-én és Cipike jól van! :lol: :lol: :lol:

Orsi
Milyen jó,hogy kaptatok járókát, és etetőszéket is! :lol:
Várjuk a képeket is! Szurkolok,hogy minél hamarabb teljesüljön a vágyatok, és sikerüljön a kertes ház! És hol szeretnétek? Pest? Sopron?

Erika
Reméljük beindul nálatok hétvégén a dolog, és megszületik Ádámka!

Szandri
Megértem,hogy nem tudtál aludni! Remélem azért jó hír lesz, és könnyen tudtok ahhoz alkalmazkodni, ami rátok vár! Kitartás!

evita10
Budapest IX. kerület

Írt Menion!!!Ezt írta!

Jaj,de jó,hogy írsz! Most ctg van, de folyik valami nem tudják mi, de csak a víz lehet szerintem! Semmi papír nincs nálam! Kaptam ABt és tüdőérlelőt, semmi görcs, fájdalom nincs.
A párja most úton van oda már! Megkérte,hogy írjam meg a decemberi topikba! Máris írom!
Ír majd, amint tud valamit!

evita10
Budapest IX. kerület

Suzy!hát ...nem tom már nagyon várom h kibujjon Ádámka,remélem lesz valami a hétvégén.Most már pihenek a méteres tortával végesztünk.

Orsi!Köszi!Már jó lenne a hétvégén beindulna valami.

Szandri!Sajnálom a helyzetet.Kívánom a legjobbakat és szorítok h minden rendben legye és h ne legyen költözés megint!!!+++++++++++
Várunk a hírekkel.

Izgulok nagyon h mi van mennionékkal :cry: ...remélem nincs semmi baj velük.Szorítok!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++

Kép
erika12

Evita!Ügyes vagy!Várjuk nagyon meniont a hírekkel.
Örülök h Ti jól vagytok.Sajnálom az éjszakádat.
Örülök h jól sikerült a szülinap és a torta ízlet mindenkinek...ügyi vagy :wink:

Kép
erika12

Jaj nagyon szorítok Menionéknak!
Jó lenne,ha nem a magzatvíz lenne :roll: ,de szerintem nagy esély van rá :cry: :cry: :cry:

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi!
Sztem is...mi más folyna....! :?

Nagyon sajnálom....na, de pozitivan álljunk a dologhoz....egészséges és gyönyörű Manóka vmiért siet erre a világra....nagyon meg szeretne ismerkedni Anyával és Apával!
Mi pedig szoritunk nagyon-nagyon erősen, hogy minden a legnagyobb rendben legyen...... :oops: :) :wink:

Hajrá Menion!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Evita
köszi az sms-t...valahogy éreztem, h te tudni fogod a számát :!: :wink:

Drága Menion nagyon szorítok Én is+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
de akkor milyen víz folyik, ha nem a magzatvíz :?: ezt nem is értem, h nem tudják mi az :roll: :roll: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Evita: nagyon köszönjük az infót! Valószínűleg én nem neki írtam, gyanús is volt, mert az iwiw-en nem volt fotó annál, akinek elküldtem az üzenetet :shock:

Várjuk a fejleményeket!!!

Én sem értem,hogy hogy nem tudják, hogy magzatvíz e, nálam amikor felmerült a gyanú, rögtön megnézték tesztcsíkkal!!!!!

üdv: Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Jaj!!!! :shock: :shock: :shock: Nem túl jó hírek!

Nagyon drukk Menion, h ne legyen semmi gond!

Köszönjük Evita az infókat!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Suzy
köszi a bizalmat! Igyekeztem! :wink:
Nekem is fura,hogy mi az,hogy nem tudják! Sajnos nagyon más nem lehet,csak a magzatvíz, de minden rendben lesz velük!

Orsi
Annyira szeretem,ahogy írsz! Ha valami lesz nálam (ami biztos nem lesz :lol: ) légyszi írj nekem ilyen megnyugtató, kedves sms-t! :wink:

Amint van újabb info, írom azonnal!

Menion megy a druk++++++++

evita10
Budapest IX. kerület

Nálam annó azért eltelt 2nap a vérzés és a magzatvíz folyás között... Jó lett volna, ha Menion Babája is kivárja ezt az időt akkor hat a tüdőérlelő... (Jól tudom, h 48óra kell az érlelőnek legalább, mert több részletbe adják be?)

De nem lehet semmi baj! Kórházban van, jó kezekben.

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Evita! Koszi,ugyi vagy koszi! Es varom az ujabb hireket! De minden rendben lesz. Emlekeztek,mikor az ismerosomnel tortent hasonlo (32. heten). Mennyit idegeskedtem,es vegul is minden rendben zajlott.

Szoval Menion!!!!! En is szoritok Nektek!

nomi77

Oananal szombat este folyt el a magzatviz,es csak csutortokon csaszaroztak.... Igaz,idokozben szinte vegig monitoron volt.....

nomi77

Csajok!

Engem 5-kor öntött el a magzatvíz és 8-kor már a műtőben voltam.De nekem egyszerre nagy mennyiség jött ki :roll: Ha "csak" szivárog nem tudom mi van.
Úgy tudom,ha a magzatvíz elfolyik 24 órán belül meg kell születnie a babának :roll:

Istenem bele se merek gondolni mi lesz velük,ha ez már az????Mi 34+6-al 13 napot voltunk koraszülött osztályon................. :cry: :cry: :cry:

Menion!Ezer millió drukk!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Én is úgy tudom,hogy,ha elment a magzatvíz 24 óra! És nekem ez nem úgy tűnik,mintha szivárogna hisz úgy érezte,hogy bepisilt!

Menion megy a druk++++++++++++! Mindannyian csak rátok gondolunk!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Én is úgy értelmeztem, h a magzatvíz folyt el szerinte :!: :roll:

Menion: giga-mega drukk megy értetek+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Menion!Sokat gondolok/gondolunk rád és a picire.MEgy a drukk!++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
erika12

Jaj Lányok én már megőrülök az idegességtől!!!! :shock: :?

evita10
Budapest IX. kerület

Jaj már azt hittem híreket hoztál!!!!!!!!!!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Én is izgulok, sajnálom szegényt, de bízzunk együtt a legjobbakban :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Menion új üzenete:
" Csak folyik a víz,de nincs méhösszehúzódás, így reméljük bent marad legalább reggelig, de du-ig lenne jó, és akkor császár! Szép a ctg! Így a gépen maradok tuti! A dokim holnap épp ügyel. Nagyon fáj a derekam és ma még nem ettem, éhes vagyok, de más nincs! Mindenképp inkubátor lesz, kérdés a tüdeje. Ha lassan szivárog a víz, akkor napokig is húzhatjuk, azt mondták. Jó lenne mert akkor még kapnék tüdő érlelőt!"

Hát ezt írta! Reméljük minél tovább bent tudják tartani Anna babát!!!

Megy a drukk Menion!!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Evita
köszi az infót :!:
nagyon szorítok, h bent maradjon minél tovább és tudják adni a tüdő érlelőt :!: szegénykém :roll:
szorítsunk együtt Csajok+++++++++++++++++++++++++++++++mindenem keresztben drága Menionért és a kicsi Anna babáért :!:
Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Menion én is szorítok értetek!!!++++++++++++++++++++

andicsiga

MENION!
KépNagyon szurkolunk,hogy minél tovább bent maradjon a kis lány!

Kép
cukigabi
Budapest

Én is a decemberiektől vagyok,köszönjük a híreket!És drukkolunk Menionnak mi is,de minden oké lesz!

annus11

Evita!Köszi az infót!
Szorítunk nagyon-nagyon h még bent maradjon a pici!!!+++++++++++++++++++++és hogy minden rendben legyen veletek!!!

Kép
erika12

Sziasztok!Laci vagyok,menion férje.Szilvi üzeni:megkaptam a 2.AB-t,fájások nincsenek,fájásmérőt nem tettek rám,csak ctg van,de az szép,140 végig,reméljük,reggelig nem lesz semmi,mert akkor már lesz az orvosom,és addig is kapok tüdőérlelőt még.tökegyedül vagyok a szülőszobán,villanyoltás van.az a rózsaszín a nyákdugó volt,folyamatosan szivárog,de azt mondták,h ujra is termelődik,ezért akár több napig is eltarthat.azt mondták,h valószínűleg a náthafertőzés miatt indult be a szülés.köszönöm mindenkinek az aggódást és a drukkokat :)

Kép
menion
Budapest

Sziasztok Lányok!

Uhh, micsoda hírekre szaladtam be... ilyen gyorsan még nem olvastam végig, amiket írtatok... :oops:

Először is Menionnak részemről is megy a nagy-nagy-nagy extra drukk, hogy minél tovább bent maradjon a babó és Menion is jól legyen. Hajrá Menion!!!!!!!!

Evitának is köszi az utánajárást és Lacinak, Menion férjének, hogy megírta az infókat.

Holnap még jelentkezem.
Addig is vigyázzatok magatokra, pocakokra, babákra!

Nagy ölelést!

KépKép
manama

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?