A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Majális: délelőtt kimennék Ádival, ha jól lesz (ezt sosem tudom előre, tehát emiatt biztosra ígérni nem tudom), de nagyon örülnénk Nektek! :-) Ha nagy is a zsufi, a Hősök terén jó a parkban a játszótér, van fagyis a közelben, úgyhogy ott is elleszünk.
Itten van a program:
http://onkormanyzat.mti.hu/Pages/News.aspx?ni=4955

Kép
Kép
irina

Irina szerintem vegyétek meg ami kell nyugodtan
ha elutasít is titeket az APEH, akkor fellebeztek 15 nap múlva, majd újra vártok hónapokig a válaszra :wink:
Idén nem valószínű, hogy be kell fizetnetek.
Most az adóbevallásokkal törődnek.
Nem is rossz a program, ámbár így túlzsúfolt lenne a délelőttünk :roll:
reggel 8-ra megyünk úszni és akkor után a majális, pihi nélkül :roll:
na majd meglássuk :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, csak írj egy sms-t, ha jöttök, az engem is motivál ;-) Szép időben 90%, h ott leszünk.
Köszi az APEH-tippet, már csak S-t kell meggyőznöm, pénzügyekben én vagyok a lazább. Sokkal, sokkal lazább, ha érted, mire gondolok. :lol:
Mától itthon vagyok Ádival, nincs bölcsiben, hadd gyógyuljon meg kicsit. Délután szerintem leviszem a Duna-partra, már rég látta.

Kép
Kép
irina

Irina oké :D majd küldök sms-t :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok, csak gyorsan beszámolok az anyák napjáról.

Haláli volt szerintem :wink:

Rugó pl. leginkább egy mentőautóval játszott a sarokban. Aztán mikor az éneklés ment körtáncban, akkor berángatott engem is :D
Amikor meg virágosztás az édesanyáknak, minden nőnek vitt, kivéve nekem. Csana-tulajdonod, gondozónők... :lol:
A virágot aztán ott akarta hagyni, de a gondozók a táskámba csempészték.

Szóval teljesen kaotikus volt :lol:

Rugó a csanában is a wc-be pisilt :wink: 8)

Az autóban elaludt hazafelé, hatkor keltettem. Sírt. Kapott kaját (4 fasírtgolyót, hét-nyolc darab kekszet meg szörpöt), most Mézga Gézát néz :roll:

Nem is piszkálom, olyan kis elesett volt szegény, mikor felkelt.

Gáborra sajnos ma nem számíthatunk. Határidős munkája van, csak éjjel végez a munkahelyén, mikor már nem járnak a buszok. Reggel viszont Egerbe kell mennie, szóval az autóért haza fog jönni, talán taxival :roll:

Ma meg szegény Szolnokon volt vonattal.

Szép estét, V.

Bocs, hogy másra nem reagáltam most.

Kép
vindolanda

Nem vagytok itt, de azért azt leírom, hogy:

1. szegény Ádi, tényleg lefogyott :( De így is gyönyörű :wink: :wink:

2. Tünde, kíváncsi vagyok.

Jön Rugó.

Kép
vindolanda

Halihó,

kicsit vásároltunk délután, vettem fazékkészletet ( anyuék adtak rá pénzt szülinapomra) virágokat, csipp csupp csodákat.
Jó volt egy kicsit csavarogni, bár Péterke kész életveszély , nem áll meg ha mondom neki, nem akarja megfogni a kezem, nincs hozzá szokva a városhoz gyalog, mindig toltuk eddig, most volt először gyalog.

Irina tuti fizethetitek részletben, nem hallottam még róla, hogy elutasitották volna a kérelmet.
Szuper lett Ádi új haja:-)

Móni mit sütöttél???

Heni
KépKép
heni81

A telefonommal készítettem két kis videót, ezeket elérhetővé is tettem.

Nem nagy szám, de azért megosztom Veletek.
[url]
http://www.youtube.com/watch?v=G-OZBAygEoM

[/url]
[url]
http://www.youtube.com/watch?v=YiwItaz0E6E

[/url]Amikor mi is körtáncoltunk, azt már nem vettem fel:)

Kép
vindolanda

Sziasztok

Jó hogy írtam tegnap h Petrus jol van ma estére tiszta láz és a pociját fájlalja :oops: :cry:

Fleur:Annyit tudok erről a törvényről hogy aki betölti a 3.életévét és ahova tartozik körzetileg ovihoz be kell íratni mini csoportba feltéve ha indít minit a körzetis mert nem mindenhol indítanak.
De hogy arra is vonatkozik aki nem jár bölcsibe azt nem tudom :roll:

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok! :)

3. életévét betörtött gyerek, tudtommal, be kell hogy férjen az oviba. Ha nem abba, amelyikbe az ember szeretné, akkor 1 másikba. Nem???

Ádi sovány, de nagyon helyes! :)

Megyek fejni.. Asszem, abba kéne lassan ezt is hagyni... :)

Május 17-én lesz a gyakorlati része az érettséginek. Köszi, ha gondoltok majd ránk! :)

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt :roll:

Itt skubizok már egy ideje, de sehol senki :roll:

Dóri, ügyes légy :!:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Ágica jobbulást Petrának+++++++++++++

Dori drukk az érettségihez+++++++++++
a 3 éves gyereket nem köteles felvenni.
Az 5 évest igen, mert az iskola előtt 1 év ovi a követelmény!
Ezt az ovodák is tudják és rohadtúl szelektálnak.
Esetleg "adományért" cserébe bejut a gyerek. De az sem garancia :?
Általában csak Budapesten és Pest megyében ilyen problémás bejutni a bölcsödékbe, ovodákba. De az igéretek ellenére nem tettek ellene semmit.
Csak meghozták azt a törvényt, hogy a holnaptól született gyerekekkel az anyukájuk 2 évet lehet otthon. Ami nem gond, de nincs hová rakni a gyereket illetve gondoskodtak róla, hogy ne is legyen hová visszamenni. Rengeteg munkahely megszűnt már és sorra szűnnek meg.
Majd arra keresek én is, hogy Pötikénk csanáját kifizessük :roll:

Heni hajtovány a neve.
Sajtos péksüti amit most megtöltöttem virslivel cicus kívánságára :D

Vindo édes lehetett Rugó :lol: :lol:
Tuti zavarban volt, azt se tudta hogy viselkedjen :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szóval én senki vagyok Vindo :roll: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Dóri, nem, sajnos erz csak a jövő év szeptembertől lesz így :(
Vendég

Jó reggelt!

Túl egy katasztrofális hajnalon :evil: most telihold van , lehet hatással van az is Áronra, nem sir, csak egyszerűen nem bir visszaaludni :? rengeteg teát iszik, ebből kifolyólag átázik.

Baj, hogy sokat iszik???

Dóri te még mindig fejsz??? :shock: :shock: :shock: na nekem már erre nem volna energiám :oops: tegnap is f10kor beájultam a tv előtt :( nem birok fenn lenni, sőt valami 3ig ott is aludtam :roll: állitólag apa hivott, vagyis próbált, de se kép se hang, nagyon sokszor vagyok igy ezzel :roll:

Ovi , én úgy tudom, hogy nem kötelező nekik első körben felveni a tesós gyereket, de a 2. évben már nem utasithatnak el. Sőt nem csak tesósat lehet elutasitani. Sógornőméket tavaly simán elutasitották Gödöllőn, idén már felvették. EZ miatt a nagymamával volt otthon a kisfiú.
Érdekes dolgok vannak.

Vindo jó , hogy oda értél az ünnepségre.

Heni
KépKép
heni81

Botrányos ami ebben az országban folyik :evil:

Szlovákiában, ha már szobatiszta mehet, mi 2.5 éves korunktól jártunk, meg most is úgy járnak :roll:

Heni
KépKép
heni81

Panndi hogy vagytok??????

Heni
KépKép
heni81

Heni megértem, hogy 2 évre csökkentették a gyest, mondjuk kicsit bánt, hogy Grétivel itthon tudtam lenni 3 évet és Pötinek ezt nem tudom megadni.De azt felháborítónak tartom, hogy nem teremtették meg a szükséges feltételeket, csak meghozták a törvényt és kész. Oldja meg a szülő. Nekem nincs kéznél nagyszülő akire bízhatnám a kicsit. Több mint 200 km-re laknak.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni új kormány van, lehet eltörlik :roll: meg sok mindent , bár én nem sok javulást várok, bár annó az Orbán kormánynak én speciell sokat köszönhetek :wink: aminek lehet a MO -i magyarok nem annyira örültek :roll:

Heni
KépKép
heni81

Megy még a Dóra, ettek már , ittak már, ha vége mehetünk ki, csak ebéd nincsen :roll: és nem is aggódom :wink:

Heni
KépKép
heni81

Itt vagyok megint :D

Összeszedtem a lakásban szanaszéjjel kallódó csekkeket, gondoltam, befizetem 45 ezer forintból, ennyi van itthon :roll: De összeadtam, és többre jön ki :roll:
Egy ideje elsiklottunk a csekkek felett :shock:

G. éjjel jött csak haza taxival, mi már akkor aludtunk. Én éjfélig voltam fönn, dolgozgattam 8)
Reggel, mire felkeltünk, G. el is ment Egerbe, este jön csak haza :roll:

Na, nyomulunk tovább délelőtt.

Rángat :arrow:

Kép
vindolanda

Heni vagy visszaállítják, vagy nem :roll:
Azt is megértem ha nem, valaki más meglépte helyettük ezt a nehéz lépcsőfokot.
De legalább segítsenek, építsenek óvodákat, bölcsödéket. Teremtsenek munkahelyeket.
Hozzák vissza a szülési kedvet.
Sajnos nagyon kevés fiatal vállal már egy gyermeknél többet.
Sőt. Nem egy 20-25 évestől hallottam, hogy elköttette magát. Mert már lehet és Ő erre a világra nem szül gyereket.

Itt sincs még kaja :D ráadásul indulunk venni Z.-nek pulcsit. Majd elalvás előtt eszik a sósból aztán mire megébred csinálok fasírtot :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csúszdaképek.
Heni, hidd el megéri rendelni Lengyelből :wink:

Kép Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo párod se sokat pihen :roll:
csekkek :? tegnap én is elkezdtem összeszedni. De csak jövőhéten tudom befizetni :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ja, nekünk itt a településen bölcsőde sincs :roll:

A szülési kedv visszahozása komoly mértékben még sehol sem sikerült. Általában ott emelkednek valamelyest a szülési mutatók, ahol sok a bevándorló (pl. Svédország). Vagy az amcsiknál sem túl alacsonyak ezek.

MOndjuk ezt a mostani világot én nem nagyon szeretem szidni, szerintem a középkor sokkal gázosabb volt, a gyerekek fele egy éves koráig halt meg, a másik fele meg 18 éves koráig. A nők meg úgy mentek szülni, hogy vagy túlélték, vagy nem. Meg azért nagymamám is szokott mesélni a világháborúról érdekes dolgokat. Szerintem ezek voltak a sz... periódusok, nem ez a mostani. Akkoriban mégis több gyerek született.

Kép
vindolanda

Ja, nekünk itt a településen bölcsőde sincs :roll:

A szülési kedv visszahozása komoly mértékben még sehol sem sikerült. Általában ott emelkednek valamelyest a szülési mutatók, ahol sok a bevándorló (pl. Svédország). Vagy az amcsiknál sem túl alacsonyak ezek.

MOndjuk ezt a mostani világot én nem nagyon szeretem szidni, szerintem a középkor sokkal gázosabb volt, a gyerekek fele egy éves koráig halt meg, a másik fele meg 18 éves koráig. A nők meg úgy mentek szülni, hogy vagy túlélték, vagy nem. Meg azért nagymamám is szokott mesélni a világháborúról érdekes dolgokat. Szerintem ezek voltak a sz... periódusok, nem ez a mostani. Akkoriban mégis több gyerek született.

Kép
vindolanda

Ez a második elküldés Rugó volt :oops: :oops: :oops:
Nem azért ment kétszer, mert olyan okosakat mondok vagy nyomatékosítani akarok :wink:

Kép
vindolanda

MIcsoda csúszda :D
És milyen csinos Gréta is :D :wink:

Rugó megkívánta az ebédet :arrow:

Kép
vindolanda

MOst a hús után levest akar enni.

Azt tudja mondani már, hogy levesz. :lol:

Kép
vindolanda

Na, végzett. De a postán meg ebédszünet lenne, mire odaérnénk. Majd délután megyünk ki :roll:

Habszivacsba szögeket ver egy műanyag-kalapáccsal.
Én meg kiteregettem éppen.

Kép
vindolanda

Kassziopeia soha nem jön ki a napozókövére, csak ott lebeg és napozik a vízen :roll:
Megkérdeztünk egy eladót a halas boltban, hogy rendben van-e így. Azt mondta, ne idegeskedjünk, ha ki akarna menni napozni, akkor kimenne :idea:
Ha észrevesz minket bemegy a víz alá rögtön. Csak akkor látjuk, ha lopakodunk.

Megmelegedett a levesem :arrow:

Kép
vindolanda

Megint eszik, csak most velem :roll:
Pókhasa lett.

Erről jut eszembe, Irina, Ádi is össze fogja kapni magát, ha meggyógyul. Remélem, sikerül az immunerősítés :!:

Ágica, erről a variálásról még nem is hallottam.
Itt egy csomó gyerek nem fér be az óvodába, nagyon sok a kitelepülő Db-ből, az óvodát meg hiába bővítgetik :roll:

Emese, van már fix hely, ahová költözni fogtok? Sikerül majd az osztozás - az mindig necces :roll: Tapasztalat :(
Jó lesz majd, meglátod.

Én még most is a régi házamban álmodom magamat, pedig 24 éves voltam, mikor eladtuk. Szóval nyolc éve :roll:
MOst már úgy álmodom magamat, hogy Rugó is ott van velem
:roll:

Megmelegedett a második fogás :arrow:

Kép
vindolanda

Remélem, sikerül majd ... :oops:

házamban = házamba :oops:

Kép
vindolanda

Megettem két jégkrémet :roll:

Kép
vindolanda

Egészségedre :lol: :lol:

Bennem meg előtört a kívánós kismama és vettem magamnak coca cola zérót :oops: :oops: Már a kocsiban kibontottam és innom kellett belőle :oops:

Vindo tudom, hogy sokkal jobb világ van, mint volt akár 30 éve.
Sok minden változott pozitív irányba. Írtam, hogy nincs is bajom a törvényváltoztatással, csak hozzanak mellé olyan törvényt is, hogy a gyermekem elhelyezése biztos legyen. Munkát találni fogok. Ismerem magam.
De sokaknak kéne segítség amit sajnos nem tudnak adni. Nem kötelessége az államnak, de lassan már a betegségből való kigyugyuláshoz is engedély kell. Nézd Virankáékat. Leveszik Báló vérét, de fagyasztják, mert ebben a hónapban már nem fér bele a keretbe a vizsgálat.
Régen nagy volt a csecsemőhalandóság, rövidebb volt az átlagéletkor. De sajnos az most is csökken. Mert nincs pénz azokra a szuper gyógyszerekre amik segíthetnek. Mert az orvosokat megbüntetik ha a drágább készítményt írják fel ami esetleg az adott betegnek hatásosabb lehetne.
Minden kornak megvan a maga előnye és hátránya :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nem is azért írtam, mert ami most van, az fáklyásmenet :wink: Bölcsőde nálunk ugye a faluban sincsen :wink:

Csak arra reagáltam, hogy azért nem vállalnak egyesek gyerekek, mert most milyen rossz a világ. Szóval nincs közöttünk nézeteltérés.

Kép
vindolanda

Halihó!

:D :D :D
Süt a nap..legyen jó a kedvünk!!!!

én dolgoztam most mosk, teregetek, aztán megyek vissza dolgozni.

Ma megyünk a lakásba méregetni, megbeszélni ezt azt, meg hogy esetleg hamarabb nem vihetnénk 1-2 cuccunkat.( pl téli ruhák..stb)

Na megoldottuk: anyuéktól elkérjük a mostani ágyat+ éjjeli szekrényt, amíg nem tudunk venni...

kanapé helyett meg anyóstól egy 2+1 darabos kanapé+fotelt...addifg amíg nem veszünk..így még tudunk gyüjtögetni...

cserébe kapok egy bicót!!!:-)

képek :-) Zsozsi, Gegi éééédddesek!

Ádónak jobbulást, tényleg lefogyott, de nagyon édes!!!!!! jó kis pasi! :-)

Gréti milyen nagy csajszi, nagyon szépséges!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kép
Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo hát persze, hogy nincs :lol:

Kaqk na látod, minden megoldódik :D
Emma gyönyörű nagylány :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Emma milyen kis csinos 8)
Kaqk, jó munkát :!:

Na, akkor még egyszer nekifutok. Szóval én sem vállalnék gyereket, ha totál bizonytalan lenne körülöttem minden. De nem azért, mert most jobb a helyzet, mint a két háború között volt, hanem azért, mert én talán már máshogyan gondolkodom, mint az akkor élt dédanyám.

Rugó most hisztis lett. Kilenc fél órát aludt az éjjel, kevés volt neki, aludni meg nem akar délután :?
De a bilibe profin pisil :D

Kép
vindolanda

Vindo, én is 3 gyermeket szeretnék, Pötikénk 1,5 hónap múlva érkezik. A harmadikat még nem tudjuk. Kéne valami biztos, erre a bizonytalanságra ami most van nem merjük bevállalni.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Rugó nagyon ügyes :lol: :lol: :lol:
Pisi nálunk is profi módon megy a bilibe, ellenben a kakival gondok vannak :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na, leült végre az ágyra. Hátha el is alszik :roll: :oops:

Én szeretnék mindenképpen még gyereket, de G. mostanában eléggé visszakozik. Régen mindegy volt neki. Azt mondja, hogy olyan jó, hogy Rugó már ekkora, és nem kell ébredni éjjel meg azon tépődni, hogy végigordítja-e kocsiban az utat Debrecenig :roll:

De majd rábeszélem. Pedig már meg is terveztem, mivel foglalatoskodok majd a gyed alatt :roll:

Kép
vindolanda

Ajjaj, jön már :?

Kép
vindolanda

Megmértem Rugót az ajtófélfánál, elérte a 90 cm-t.
Ma még nem volt rajta pelenka, és be sem pisilt :roll: Ha megyünk a postára meg az udvarra, azért kap egyet :wink:

Kép
vindolanda

A súlya viszont csak 11,3 kg. A sok betegség (vagy 4-5 egymás után) miatt ős is lefogyott, bár most kezd visszakerekedni :roll:

Kép
vindolanda

ős is = ő is

Elzárom magamat, megyünk lassan kifelé.

Kép
vindolanda

Helló, lányok!

Móni: Ahogy Cicus feszít a csúszdán, az mindent megért, ebben biztos vagyok! Csodaszép!

Kaqk: Milyen szépséges Emma! :-)

Fú, megijesztettetek, hogy Ádi sokat fogyott (nem mértem már vagy egy éve meg a súlyát, bevallom, majd este), de szerintem az is közrejátszik, hogy az új frizura slankítja és új nagy pólókat hord már (pont két méret között van).

Hm, nehéz kérdéseket boncolgattok, Vindo, Móni.
Gyerek: én S-en azt látom, hogy teljesen le van fáradva, úgyhogy muszáj hagyni, hogy regenerálódjon az új helyen és végre legyen ideje egy kicsit a munkán és az Ádival bölcsibe és orvoshoz rohangáláson kívül másra is. Én mondjuk kikiabálom vagy kiírom magamból, ami nyomaszt, Ő nem ez az alkat. És amióta felvettük a lakáshitelt, elég aggodalmas lett (amit nagyon megértek), és bár tudom, hogy szeretne még gyereket, soha nem említi a dolgot. Egyébként tényleg főleg anyagi kérdés a dolog, de azért az is számít, hogy van-e segítség. Mert szerintem merészebben vállanék be több gyereket úgy, hogy bármikor ugrasztható nagyszülők vannak a háttérben (nincsenek, tudjátok, miért nem, és nyilván, ha lejjebb adnék az elveinkből és megbocsánatám apósomnak, amiket tett és amikért ő sosem kért és nem is fog bocsánatot kérni, akkor nyilván lehetne néha nagyszülői támaszra lelnünk, de nekünk ilyen áron nem kell az egész). Van ismerősöm, aki háromgyerekes, de minden szakmai rendezvényen ott van, mert mindig van, aki a gyerekért menjen, hazavigye, megetesse, eljuttassa a célállomásra.
A bölcsitémában mélyen egyetértek Mónival. De bölcsik szerintem nemigen lesznek, max. vmi parasztvakítás. A csanákat is olcsósítani akarták v. akarják is talán, de nem látom még a nyomait sem.
Ma egy vadonatúj anyukával találkoztam a játszótéren (ált-ban nincs ott senki, ha megyünk), és nagyon meglepődött, amikor mondtam, hogy minket nem vettek fel a kerületi egyetlen bölcsibe.
Amúgy az alábbi cikket ajánlom a bölcsi-gyes-államháztartás témában, asszem, egy közgazdászcsaj írta:
http://velvet.hu/poronty/2010/03/30/gyes_bolcsi_tavmunka_meg_a_bilibe_logo_kez_esete/

Kép
Kép
irina

de jó.kimásoltam,mielőtt elküldtem :)

Sziasztok!

micsoda eszmefuttatások :) :)
oviba,mint előttem leírták 5 éves koruk után kötelezőek felvenni a gyereket.Nálunk is 170en jelentkeztek a 100 helyre.rengeteg kiköltöző,a másik településhez tartozó rész ami lehet hozzánk kerül .... s mint írtam 1* Mo. legnagyobb létszámú ovija :) nagynénémék Győr mellett örülnek ha va gyerek az oviban :? De Panndi is tudna mesélni náluk ha jól emlékszem még rosszabb a helyzet.
s ez nem megoldás,mint az sem,h. B. azért nem járhatot bölcsibe mert az a baja ami és nem vihetek neki kaját. Környéken van 2 ovi ahova vihetném ha ide nem lehetne kaját vinni.De az is benzin vagy vonatköltség azt senki nem fizeti ki helyettem :( Ők meg nem csinálnak Neki.ultragáz :( tuti nem Ő az egyetlen,nekünk anyagilag jobb lett volna ha vissza tudok menni dolgozni,mert valljuk be amit adnak CSp és gyes néven nem sok :( viszont élvezem,mert Mírának ezen időszaka kimaradt és olyan jó látni ahogy fejlődik :)

Ádi de jól néz ki ezzel a hajjal :) savós fülgyuszi :( de legalább tudjátok mi az oka ennek a sok betegségnek.Remélem most már egyenesbe jöttök és minden úgy alakul ahogy elterveztétek :)

Grétusnak de jó a csúszdája :) Móni,lemérnéd nekem így mekkora helyet foglal? kimérjem,tervezzek :) :) köszönöm előre is :) az mert mér ciki ha lepihensz? 8 hónapos várandós vagy ne akarjál már úgy pörögni,mint mikor pocakmentes életet élsz :)

Ágica!
prividet még nem kaptam meg,jó h. hívtalak :) nézd meg a kimenő,elküldött leveleidet,mert ha azok tele vannak akkor hiába írsz bárkinek pü-t nem kapja meg :) :) Petrusnak jobbulást :)

Vindo!
B. is 90centi :) :) de ügyes :) nemsokára pelusra sem kell költeni :)

B. még szerda este elkezdte sípolva vennia levegőt :( még jó h. tudtam mi ez és puffogtattam neki(mert az van ithon) Ma elmentünk dokihoz és megerősítette h. igazam van,adott Ventolint azzal puffogjunk(élvezi a kis malacka) szerinte 2 napm és elmúlik :) kíváncsi vok mi az amire ilyen allergiás reakciója van :( de majd kb. 2 hónap múlva megtudom :(
jah é s amin kiakadtam :( dumáltunk a sszisztenssel h. B. közgyógy igazolványa még nincs meg .Kiderült kell tőlük is egy papír :evil: olyan jó h. ezt anno mikor emelt csp-t intéztük nem mondták :( :( a héten "csak" 10ezret fizettem gyógyszertárban(na jó ebben a kullancs elleni oltás emlékeztető és C vitam is benne van,de akkor is) és mindent nem váltottam ki mert van amiből van itthon.Fiam azt is kaphatná közgyógyra :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: de úgy bedühödtem szerintem hétfőn/kedden megyek Polg. Hivatalba és mindent megigénylek amit lehet :)

4re megyek fodrászhoz :) :) :) alig várom :) :)

naposat

KépKép
viranka

Viranka, helló! :-)
Szegény Báló a sípolással, ügyes vagy, hogy tudtad, mi az (mit szoktál ilyenkor adni neki?)
A Ti helyzeteteket felháborítónak tartom (nem veszik fel, nincs külön főzés, vagy ha igen, az nem érné meg nektek más szempontból). :evil:

Ja, még egy kört a "van-e nagymama" témához: vanni van persze, tőlem mindig megkérdezik, hogy ugye milyen jó nekünk, hiszen együtt lakunk, mindig van, aki a gyerekre vigyázzon. Hát nekünk annyira jó volt, hogy eddig a csaknem 3 év alatt kb. 2 este voltunk el Sanyival úgy, hogy nem mi altattuk Ádit, és kb. 5-ször hétvégi napközbeni ügyintézésen vagy programon. Miért? Mert utána azt hallgatom, hogy itt fáj-ott fáj, milyen nehéz egy ekkora gyerek után rohangálni (effektíve ez zajlik, nagyszülők futnak a gy. után, ha az az udvaron belül is kismotorozik... hát úgy én se bírnám).
Plusz apu alig hall már a fülére, szívbeteg, így egyedül nem vigyázhat Ádira, anyu pedig hétközben kora este ér haza a mhelyéről, mert még nem nyugdíjas. Más esetekre meg l. a fent írtakat.
Annyira dühít, amikor azt mondják-gondolják az ismerősök, hogy nekünk könnyű és van módunk dolgozni is. Na persze, van, ráadásul egy folyton beteg gyerekkel, akit szintén nem bízhatunk a nagyszülőkre, főleg könnyű.

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?