A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

magika, hogy vagy? Görcsölés?

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

kisfruzsi,ollem: felétek jó korán kezdik a kórházlátogatást,szülésre felkészíítő tanfolyamot... :shock: vagy nálunk túl későn??? :roll: Mifelénk ha jól vagyok informálva betöltött 32-33 hetes kor után vannak ilyenek...múltkor olvastam a terhesgondozó faliújságján.Mondjuk hála engem nagyon nem kell készítgetni,mert ugye most szabadultam az eü-i fősuliról,és szülésre felkészítést is tanultunk... :D De azért eljárnék rá sokkal korábban is!Meg azért a kecskeméti kórház szülészetéről konkrétan még semmit nem hallottam,a szülőszobájukat is megnézném de nagyon! 8)

Kép

Kép
mezsó

CSopke!

Koszi!
Nekem is kezdodnek a vizsgak.

Most ha fekszem jo, ha felulok vagy felkelek elkezd megint fajni.
Ugyhogy fekszem es nem mozgok, csak a billentyut potyogom.

Hogy megvannak a kepek elkezdtem naptarat kesziteni.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Magika! Szerintem nem ártana megnézni doktorral :?
Nagyon szép már a pocakod és a képek is nagyszerűek, fiad nagyon apukára hasonlít :D
Remélem rendben lesz a pocid, pihenj sokat!

Kép
kis-csillag
Tököl

Magi,

szerintem is keresd fel inkább az orvosodat. Jobb félni, mint megijjedni... Jobbulást!!!!!
A naptár nagyon jó ötlet. Karira kapják a rokonok?

Bambi,

tényleg jók a képek. Gratula :)

Mary,

Szépen alakulsz. Szerintem szemből is lehet látni, hogy babát vársz nem csak oldalról.

Kép
emi29

Megérkeztem. Annyira kiütött az utazás! 8)

Azért örülök h nem Pesten kell kkvégéi kihordanom a picit.

Már megnyugodtam de. még eléggé sírdogáltam és meg beszéltük telefonon.

mezsó
Jó ötlet a zárt topik,mert ki tudja ki olvassa az intim dolgainkat

Kép
kritta

[quote="ollem"]S írta:ollemzerintetek korai, hogy az én picim már rúgásokat produkál a pocimban, és eléggé érzem őket....egyszer kétszer volt nagyobb, aztán meg több kicsi is.....
Már két hete érzem, hogy mocorog odabent, de egyre erősebb...
Anyukám meg mindig mondja, hogy még nem mozdulhat meg.....
De ha egyszer én érzem, és most is érzem..... :D

Mary,
A babák a 9. héttől kezdenek el mozogni. Csak akkor még olyan kicsik, hogy az anyukák nem érzik. Azok a kismamák, akik nem az első babájukat várják, már akár a 16. héten is érezhetik a rúgásokat. Miért ne érezhetnéd te is?
Úgyhogy én elhiszem. (Biztos, egy erős fiúcska van benned :) )

Kép
emi29

Kriszta,

Azért szerintem ezt beszéljétek meg személyesen is... Ha tudod, hogy benned hol a hiba, azon próbálj meg változtatni. A picinek mindkettőtökre szüksége van ezt a párodban is tudatosítanod kell...

Kép
emi29

Köszi Emi és mindenki aki írt :lol:

Ma megkérdezte, h árt-e a gyereknek a veszekedés mondtam, h persze mert most fejlődnek ki a szervei.

Próbálom vele megértetni, ha nekem jó a babának is :wink:

Kép
kritta

A hypo belélegzése árt szerintetek?

Apósom most mosott fel vele, én soha nem használtam ,mert szerintem veszélyes. :oops:

Kép
kritta

Kritta: annyi még szerintem nem! :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

köszi kis-csillag

Én nem bírom ki január végéig h újra menjek uh-ra, ha nem magánhoz akarok menni mit kellene kitalálni szerintetek h adjank beautalót?

Növöget a hasam,de nem érzek semmit és bár múlt héten ok volt az uh én inkább gyakrabban mennék :P

A 3d az jó?

Kép
kritta

Kriszta,

de hiszen mostanában voltál UH-n. (Vagy nem?)
Egyébként, ha nagyon nem bírod ki, akkor be mehetsz azzal az ügyeletre, hogy görcsölsz. Akkor biztosan megnéznek utrahanggal.
De szerintem ne aggódj. Most már egyre kisebb a valószínűsége, hogy probléma merüljön fel.

Szerintem a 3D-s UH is teljesen jó.
A 12. heti UH után engem is 6 héttel később rendelt vissza a dokim. Én, úgy bírtam ki azt a 6 hetet, hogy a 16. héten elmentem egy 4D-s UH-ra. :wink:
Nagy élmény volt. Legközelebb 4D-s UH-ra a 26-28. hét környékén megyek.

Kép
emi29

Kriszta, az hogy a 13. héten nem érzel még semmit, teljesen normális! :) Mindenki szívesen menne szerintem gyakrabban UH-ra de azért azt sem szabad ám túlzásba vinni ha nem muszáj.

Kép Kép
szõlõ

Mamacka, Mary, szépen növögettek már ti is! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Kritta: megértelek, nekem jövő csütörtökön lesz UH de már nem bírok magammal, pedig 5-én volt utoljára amikor kórházban voltam..

Kép
kis-csillag
Tököl

Ercsi, ne irigykedj, ti így is asszem 2-vel már többször voltatok UH-n mint mi :D :wink: Mi legutóbb a 12 hetesen láttuk Mazsit.

Kép Kép
szõlõ

Lanyok!

Beszeltem az orvosommal.

Ha bemegyek, akkor is csak ott kell maradnom par napig es kesz.
Azert meg nem megyek be, csak ha kell.

Ha holnap sem lesz jobb, akkor termeszetesen elmegyunk az orvosom maganrendelesere, mert holnap rendel.

Magi
Vendég

Szőlő! Szerintem se aggódj a mozgás miatt! Én is csak néha - néha érzem még. Van nap amikor többször, de van (pl. ma) amikor alig - alig. Szerintem már az is nagyon jó, hogy így a 16 . hét közepén érezzük Őt! Valaki (pláne első babánál) csak sokkal később. (20. hét körül) Persze én is aggódtam ma azért :D :D !

Emi! Mi akkor hasonlóképpen gondolkozunk! Nekem is a 13. heti UH. után távolinak tűnt a 18. heti, ezért ikattuk be mi is a 16. hétre a 4D-t! Azért nekem 5 hét olyan sok!!! Főleg most, amikor olyan sokat fejlődnek. Legközelebb mi is a 28. hét körül tervezzük a 4D-t.

Kép
gabo001

Gabo, megpróbálok nem aggódni :) És természetesen minimális sikerrel megy, de már csak másfél hét az UH, remélem akkor megnyugszom :)

Csajok, véletlen nem fog szülni valamelyikőtök a II. sz. női klinikán?

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok gratulálok mindenkinek!
magika jobbulást!Képzeljétek éjjel egykor feküdtünk le a hasamra tettem a kezem és éreztem egy keményebb kidudorodást.Megsimiztem mire eltünt majd előkerült a másik oldalon.Onnan is eltünt aztán vissza a jobb oldalra.Utánna semmi.Hiszitek v sem de szerintem ez ő volt.Nem lehet bélmozgás mert az nem dudorodik ki és nem kemény.Előtte majdnem halálra röhögtük magunkat valamin,szerintem ez arra volt a válasz h hagyjuk abba.Szegénynek újra el kellet helyezkedni kényelmesen a sok nevetés miatt.És már így is biztos fáradt volt mert du. nem tudtam pihenni. :D
Vendég

Mamacka,

www.egyedibaba.fw.hu szerintem erre gondoltál, amikor az újszülötthöz hasoló babát kerestél. Nem olcsó mulatság...nekem nem kimondottan tetszenek, szerintem játéknak egy Waldorf-baba sokkal szebb.

Kisfiúkhoz, kislányokhoz, pocakban és idekint, nagy GRATULA! Látod, Szösszenet, hogy nem kell hinni a jóslatoknak? :lol:
Holnaptól én is visszaszámolok...
Ha egyszer lesz időm, írok nektek rövid születéstörténeteket.

Üdv,
Nuska+ (19+6)
nuska1

[quote="nuska1"]S írta:nuska1zösszenet, hogy nem kell hinni a jóslatoknak? :lol:

:lol: :lol: Bizony .. bíztam benne, hogy én leszek az abszolut kivétel, hiszen minden lehető babona szerint kisfiúnak kellett volna lennie odabent, aztán mégis Alíz lett :D :D Örömködés van :)
Én is holnap olvasok .. meg rakok fel képet .. meg egyebek.
Kaptam priviket is .. úgyhogy hozok táblát is!
(csak időm legyen, mert mostanában rohanásban élek .. minden gyerkőcöm témazárót írt a héten, meg fognak velük íratni jövő héten .. így extra óráim vannak ..)

Kép
szösszenet

[quote="zorroné"]S írta:zorronézösszenet: én úgy tudom, hogy a Szent Imrében császárnál is ott lehetnek az apukák... :)

Oh, hát ez nagyon jó hír :)

[quote="nicci"]S írta:niccizöszke:GRatula a kislányhoz! :lol: Egyébként megkaptad a privimet?

Köszi a gratulációt :)
Most néztem .. nem kaptam tőled privit :( dobd át még egyszer! :)

[quote="kamilla306"]A írta:kamilla306 Szent Imrében úgy van, hogy van a császáros műtő, ami két részből áll és közte van egy üvegajtó. A Hátsórészben folyik a műtét, oda Apa nem mehet be, de az első részbe igen, és amint kint van a baba, oda hozzák ki és ott teszik rendbe. Aztán anya, apa és a baba utána együtt tölthetnek valamennyi időt nemtom hol. Múlt héten voltam bent, nagyon képben vagyok! Szóval Apa nem marad le semmiről, max nem foghatja Anya kezét, de azt lehet, hogy amúgy se tudná, mert infúzió van bekötve. Asszem.

Oh, nagyon köszi ezeket az infokat ..
Nagyon megnyugtató amit írsz .. jajj de örülök :)
Nekem nagyon fontos a Férjem jelenléte .. én megőrülnék, ha nem látnánk együtt először a babát :)

Kép
szösszenet

Magi,
nagyon szorítok, hogy magától elmúljanak a görcsök, ill. remélem, hogy már el is múltak :)
Gabo,
Szerintem is így a legtutibb. Azért tök jó, hogy van arra lehetőség, hogy ne csak a kötelező UH-kon lássuk a babánkat.
Nuska,
Hát ilyen babákkal én sem szívesen játszanék...
Gitka,
Én elhiszem neked :) :) :)

Kép
emi29

Miközben olvastam vissza a tegnapi hozzászólásokat, azon merengtem, hogy pár héttel ezelőtt még a fő téma a rosszullét volt.
Annyira jó, hogy azon az időszakon túl vagyunk és jó azt olvasni, hogy hellyel-közzel szinte mindenki ereje teljében van, tele vagyunk energiával és azt várjuk, hogy mindenkinél kiderüljön, hogy kék, vagy rózsaszin rugival kell-e felszerelkeznie. :) :) :)
Most még jobban örülök annak, hogy most várok kisbabát, hiszen így a felkészülés az ünnepekre is ezerszer kellemesebbnek ígérkezik. :lol: :lol:

Kép
emi29

Jó reggelt!

Emi ezen én is pont a héten gondolkodtam hogy azért karácsonykor várandósnak lenni csodálatos dolog! :)

Képzeljétek éjszaka leáztatott minket a felsőszomszéd.... Arra keltünk fel mintha a parkettára öntöttek volna egy pohár vizet, percekig halvány fogalmunk nem volt róla mi történt aztán vettük csak észre hogy az egyik fal tiszta víz.... Természetesen az ahol a legtöbb elektromos cucc van, tévé, PC, fali lámpa, úgyhogy ki is húztunk mindent gyorsan, szerintem napokig vissza se dugjuk (most laptopról pötyögök), ma meg ithonról el se merek menni nehogy rosszabb legyen a helyzet, remélem a felsőszomszéd se megy dolgozni hanem várja a szerelőket...

Kép Kép
szõlõ

Szőlő,

Hűha, az szép...
Gondolom ilyenkor fizet a biztosító.
Nézd a jó oldalát a dolognak. Legalább ma nem kell dolgoznod :)

Kép
emi29

Igen, biztosan fizet, de így karácsony előtt pont ez kell... Meg egyébként nincs még egy éve hogy teljesen felújítottuk a lakást, most reggelre a konyha is tiszta folt :cry: :cry:

Azért Janival megállapítottuk hogy ha egy "kis" vízre ilyen hirtelen ki tudunk ugrani az ágyból, akkor azzal sem lesz gond ha Mazsihoz kell majd felkelni. Szerinte ez csak egy teszt volt, na én ennél azért kicsit pesszimistább vagyok :D

Kép Kép
szõlõ

Szőlő: akkor képzelem mennyire volt nyugodt az éjszakátok :shock:

Ma éjjel rosszat álmodtam.. Megint.. :shock:
OLvastam valakitől, hogy álmodta, hogy szülni vitték ilyen korán, neki üzeném :wink: Nem vagy egyedül.. Velem is megesett egy hete.. :lol: :lol:
/Csak nem emlékszek ki mondta :( :? /

Mi is tervezünk 4D-t, de majd januárban csak..
Nekem eddig szerencsém volt, sokszor voltunk UH-n, de ez csak a gyakori vérzések miatt.. Viszont, ha nem lesz több ilyen probléma /amiért sokat könyörgök, esedezek, s ezért fekszek inkább kitartóan/ akkor a jövő heti UH után nekünk is csak a 30-32. héten megyünk, s az olyan távoli.. Betehettek volna egyet még a 2 közé :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Kiscsillag, én voltam :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Nekem minden hónap elején eddig volt uh. Állítólag, már később csak szívhangot néznek, és nem mindig lesz uh. De eddig volt mindig. Azt hiszem eddig négyszer voltam, ha jól számolom.
Ti hányszor voltatok már???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, én háromszor. 5, 9 és 13 hetesen.

Kép Kép
szõlõ

Kedves kismamák!

Remélem emlékeztek még rám, sajnos vetélés miatt csak októberig lehettem veletek. Jelentem jól vagyok, első menzesznél tartok.

Valaki feldobta, hogy zárt topikba menjetek. Kérlek benneteket ne tegyétek!!! Nekem (és bátran állíthatom hogy rajtam kívül még több elvetélt társamnak) az ad erőt, hogy benneteket olvasgatunk mindennap! Olyan jó látni, ahogy "nőttök", nézni a baba képeket, olyan nekem mintha személyesen ismerném mindegyikőtöket.
Nektek szeretném először elmondani, ha sikerül babásodnom. :D

Annyiszor megkönnyeztem a hozzászólásotokat, szüléstörténeteket, és nem szeretném, ha már nem tudnám mindennap elolvasni a hozzászólásaitokat. De ha mégis elmentek, akkor vegyetek be engem is! :D

Örülök, hogy nagyon jó a hangulat a topikban, pozitívak vagytok ez nagyon fontos!

Mindenkinek boldog babavárást, egészséget kívánok!
(kicsit drukkoljatok nekem, hogy sikerüljön újra...)
Vendég

Zsibima,

hogyne emlékeznénk rád :) :)
Köszönjük a jókívánságokat és persze szoírtunk neked is, hogy minél hamarabb összejöjjön a baba :)

Kép
emi29

Szőlő: akkor elnézést a feledékeny formámért :shock: :lol:
Mostanság rettentően kijött rajtam ez a "feledékenység" :lol:

Mary: le sem merem írni, 9szer voltam eddig összesen, de ebből a 12 hetes volt ami előre lefoglalt időpontos volt :P :D , az első pár az meddőségis volt, a többi pedig sürgősségi.. :oops:

Zsibima: kívánok Neked minél több sikert és boldogságot, és hogy álmod hamar valóra váljon!

Kép
kis-csillag
Tököl

Mary,

Én eddig 4-szer voltam (8, 12, 16 és 18 hetesen) A 16. heti volt a 4D-s. Viszont kiscsillagtól eltérően nekem a 22. héten is lesz UH. A dokim azt mondta, hogy ő minden alkalommal csinál.... és mivel a 22. héten megyek hozzá legközelebb (akkor kapom meg a beutalót a terheléses vércukor mérésre), így lesz UH akkor is.

Kép
emi29

Zsibima, bár mi nem ismerjük egymást de én is nagyon szorítok neked hogy újból babát várhass. :wink:

Kép Kép
szõlõ

Huh Kis-csillag az tényleg jó sok. :) :)
Bár gondolom te is beérted volna kevesebbel, ha nem lett volna ennyi kellemetlenség az elején.

Kép
emi29

Emi: szerencsés vagy :wink: az én dokim meg sajna nem UH-zik :D

Kép
kis-csillag
Tököl

[quote="kis-csillag"]S írta:kis-csillagzőlő: akkor elnézést a feledékeny formámért :shock: :lol:
Mostanság rettentően kijött rajtam ez a "feledékenység" :lol:

Jaj ne viccelj, semmi baj :D

Francba a konyha is ázik ááááá :x

Kép Kép
szõlõ

Kis-Csillag,

Most lehet, hogy ez bután hangzik, de nekem a szívhang is bőven elég ahhoz, hogy megnyugodjak, hogy a babámmal minden rendben van. Persze nagyon jó látni is, de most nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy a kis szívecskéje rendesen működjön. Azt láttam már, hogy rendesen fejlődik és minden szerve megvan. Mondjuk 10 hetet biztosan nem bírnék ki UH nélkül..

Kép
emi29

Emi: igen :D én már gondolkodom hogy veszek egy fonendoszkópot :lol: :lol: ha magunk is meghallgathatnánk /mert később már meg lehet/ nagyon izgi lenne :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Emi, nekem már az is elég lenne hogy érzem hogy rugdos :D

Kép Kép
szõlõ

Hogy ti milyen korán keltek? :D :D :lol:

Szőlő - Hát a beázásért nem irigyellek .. remélem orvosolják a problémát! Hajrá-Hajrá!

Kis-Csillag
- Hamarosan egyfolytában jelezni fogja, hoyg ő jól van, ne aggódj :D nem elsz szükség fonendoszkópra :lol:
Alíz pl. a vezetést élvezi a legjobban .. akkor megállás nélkül rugdos :D :D Valószínűleg azért, mert hangosan szól a zene, és anyu énekel :lol: :lol:
Most hétvégén megyünk először úgy koncertre, hogy érzem a mozgását .. nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog ragálni Apuci zenéjére! Remélem nagy lesz a pogó odabent :D :lol: :lol: és ő is élvezni fogja, mint Én :D

Emi - Igen, nekem is határozottan kellemes így pocakosan a készülődés :D :)

ZSibima
- Folyamatosan szorítunk neked,hogy jó hírekkel érkezhess!
Zárt topik? Én ilyet nem is olvastam .. kell az nekünk? :lol: Nem hiszem :D

Szaladnom kell tanítani .. most már délelőtt is ... kivagyok :shock: ... majd jövök!

Kép
szösszenet

Szöszi: köszi a bíztatást - már nagyon várom, hogy rugdosódjon, lehet a vége felé már megbánom, amikor átrendezi a bordáimat, de most annyira szükségem lenne rá :D
Már próbáltam zenével én is, de még semmi, vagy lehet nem elég hangos ezek szerint?? :D
Kellemes konertezést és kívánom hogy nagyokat pogózzon odabent a Kis Alíz :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Zsibima: én voltam aki felvetette a zárt topik lehetőségét...természetesen téged is várlak oda szeretettel.Ha beregisztrálsz,akkor tagja lehetsz te is a csapatnak és olvashatsz tovább minket.

szösszenet: igazán sajnálom,hogy ennyire nem tetszik neked a zárt topik ötlete...csak egy ötlet volt.Mert oda legalább csak a csapattagok léphetnek be.Mi akik ismerjük egymást,és más nem.De ha nem tetszik hát nem tetszik.

Ollem: én 7,11,14,15,18,19 hetesen voltam UH-on.No de nekem szerencsém van,mert a magándokim is UH-oz. :wink: A 15hetes UH pedig fizetős volt.Legközelebb 23 hetesen lesz egy UH,mert akkor megyek megint nődokihoz. :D

szőlő:sajnálom a beázást. :cry: párodnak van humora... :roll: hogy ez csak egy teszt volt :wink:

Kép

Kép
mezsó

Kedves Lanyok,

Van egy Angliabol erkezo babaruha csomagom, 50 db, nagyreszben meg az arcedula is rajta van, de a tobbi is csak par honapot hasznalt nagyon szep KISLANYNAK VALO ruhak 0 - 1 eves korig.
300 ft / db ert adom, de csak egyben azaz 15 000 ft + ajandek bontatlan, meg foliazott JohnsonJohnson hintopor + furdeto + 3 szappan, 2 Snoopys cumisuveg. (vadonat uj ) + 2 db gyogyszertari babakrem, bontatlan.
A csomagrol irok reszleteket, kuldok kepet, ha kell. Akit erdekel a bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon. ( ne a babanetre ! )

Szep napot es jo babavarast kivanok :

Bogyo
bogyogyorgyi

Sziasztok

Megjöttem az Afp-ről. Nagyon ügyes volt a nőci egyáltalán nem is éreztem, igaz én már amúgy is szokva vagyok, de a végén közölte, hogy valószínű eldurrantotta a vénám :shock: ... de nem... :)

Éjjel én is álmodtam a kicsivel... egy hétköznapi nap volt, valahova indultunk és öltöztettük őket... apától kértem a kicsi lábzsákot...
Olyan fiúcska forma volt! :)

Zsibima
Remélem nemsokára te is egy pocakkal büszkélkedhetsz...

Én korainak tartanám a zárt topikot, ugyanis nem is ismerjük egymást így akár olyan is a zárt topikba kerülhet aki ellen épp létre akarjuk hozni...

Szőlő
Sajnálom a beázást! Mi is rendszeresen eláztattuk az alattunklakót... elfelejtettük, hogy folyik a víz a kádba... és ugyebár ez panel, pillanatok alatt lefolyik...

A mozgás miatt ne izgulj egyáltalán nem kell még érezned! Én Áronnál igaz korán éreztem, ennél a kicsinél viszont csak azért mert tudtam mit kell érezni, de ez a csöpp nem olyan intenzív... ha ő lenne az első nem is érezném... nem rúgásokat érzek ugyanis hanem azt ahogy fordul... olyan furin súrlódik.. de ezt csak azért tudom megérezni mert van tapasztalatom... Áron sokkal egyértelműbb volt, pedig mindkettőnél melsőfali a lepényem. Néha pici rúgásszerű is van, de nem jellemző.

Magika
Nagyon szép ajándék lesz ez a naptár! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Engem nem zavar, ha mások is olvasnak. Végülis mi van olyan, ami csak a topiktagokra vonatkozik?

Kép

Kép
kamilla306

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?