A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Zsemlyécske! Sok szeretettel gratulálok Nektek, sok tejcsit és mihamarabbi felépülést! :D :D :D

Reni, azért úgy látom, Nálad is rendesen alakulgat valami.

Dalma, csini legyél ám! :wink: És akkor még drukkolok, hogy a szülinapi party-ig húzzátok ki egyben.

Csuri, örülök, hogy Anna viszonylag hamar kilábalt a nyavalyából. :D Drukkolunk a 4D-hez és várjuk a híreket!

Ske! Érdekes, mert nekem egyáltalán nem dagatak meg az ujjaim, sőt, szinte leesik rólam a gyűrű. :roll: Pedig emlékszem, Lilivel már a 7. hónap környékén le kellett vennem őket.

Eszter! Örülök, hogy Beni is jobban van már! :D Nálunk az utóbbi 2 hétben felváltva szinte az egész ovis csoport kidőlt, Lili szerencsére most megúszta. 8) Úgy tűnik, legalább van értelme a napi 2-szeri inhalálásnak. Ja, és szuperek a képek! 8) (Azért elgondolkoztam, hogy nézhetett az a néni jóllakottnak ezzel a pocival :roll: )

Pipal, Te meg tényleg pihenj akkor, ha még nem akarsz szülni! :wink:

Jobbulást az Apukáknak is!

Vera, remélem, jobban lett a füled.

Sensi, Neked is fel a fejjel, lassan most már tényleg mi jövünk! :D

Nálam a helyzet változatlan, keményedek rendesen, ritkábban fájogatok, de ennyi. Ma már jobban vagyok lelkileg, teszek-veszek, most épp görög mézes fánkot készülök sütni, már kelesztem a tésztát. Holnap dlutánra még meghívásunk van egy baráti párhoz, megígértették velem, hogy addig nem szülök meg. De a srác azt mondta, tőlük már mehetek a kórházba. :wink:

Tényleg, vajon Honey hazajött a kórházból????

Szép délutánt,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Na tessék, mire elküldtem itt is a jó hír! :lol:

Honey! Hatalmas gratuláció Nektek, sok boldogságot és jó egészséget! :D :D :D

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Én még itthon vagyok, egyben... :roll:
És csak ámulok, micsoda babaeső van!!! :)
Zsé, Honey, gratulálok a babákhoz!!!De jó Nektek!!
Nagyon kíváncsi vagyok, kinek milyen élmény volt, feltétlen írjátok majd meg!!S képeket-képeket!!
Nahát, hogy beindultak a babák!!
Jobbulást a betegeknek!!Annának, Hangolka-Apának, jaj és ki is volt még?Eszter kisfia?Remélem hamar túl lesznek rajta!!
Dalma, Kornélnak előre is boldog szülinapot!!
Vera, sajnálom a füledet, Balázssal nekem is volt ilyen gondom a 8.hónapban. Nekem hallójárat-gyulladásom volt, piszok rossz végigcsinálni utsó idősen... :(

Anyukám tegnap elvitte a gyerekeket, este elmentünk moziba, olyan fájások jöttek közben, h már majdnem szóltam az uramnak, menjünk ki a teremből...aztán mire vége lett, elmúltak. Már kezdem azt hinni, hogy saját magamnak blokkolom agyilag a dolgot, ha nem figyelek oda, jönnek, ha nincs más ami elterelné a figyelmem, semmi... :roll: Jövő vasárnapra vagyok kiírva, ha belegondolok, hogy akár még túl is hordhatom, szörnyen depis leszek. Holnap reggel megyek a kh-ba ctg-re meg vizsgálatra,hátha nekem is hoz valamit/valakit, mint Honey-nak! :)
Sensi, Te merre jársz??Hahó!!Gyere, depizhetsz itt is nyugodtan, hátha tudunk segíteni!!
Eszter, nagyon jók a képeitek, szép család vagytok! :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Téényleg. Honeynak ma volt a csaszii.

Hattalmas nagy gratulaaa nekik.

a fülem egyellőre úgy néz ki megúsztam vele.
éjszaka volt egy kicsi sex. már hetek óta nem engedtem magamhoz de most már igen mert akármikor jöhet és biza meg van az eredménye mert keményedek jó sokszor ma.

harivera
Budapest XXI. kerület

Honey! Gratulálok a kislányhoz! Sok egészséget, boldogságot Nektek![size=12]

Dalma!
Szorítok, h.a héten kitartsatok! Boldog szülinapot Kornélnak!

Eszter!
Akkor kb.egyformán viselik a betegséget a párjaink!

Mindenkinek köszi a drukkot és gyógykívánságot az uramnak! :)

Vera!
A férjem így betegen is bevállalna, én meg nem hagyom, amíg nem gyógyul meg! Had kaparja a falat szegény, ha már jópár hetet kibírt! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Nagyon nagy gratula Honeynak a kis Bettihez. Sok sok tejcsit kívánunk.
Vendég

áááá lányok ha beírom hogy piros miért lesz megint fekete.... :twisted:
Vendég

Pipal: Olyan jól megfogalmaztad a keményedést. Én is ezt érzem olyankor hogy a hasam nagyon ráfeszül a babára. Nekem is elég sokat van mostanában. Ha itt a gépnél ülök és felállok, akkor hosszú percekig.

Judit, úgy látom esélyes vagy következőnek. :D

Sensi: merre vagy, októberibe se írsz. csak nem?????

Nálunk minden rendben. Egy jóslófájáson vagyok túl, de azóta semmi. Én még novemberig szeretnék várni, de november 2-tól jöhet a baba.Egyelőre csak a seméremcsontom fáj,és virsli ujjaim vannak.
Vendég

Sziasztok!

Katinka:Hát lehet,hogy valami alakulóban van.Keményedek meg,hogy ha állok akkor eléggé belenyilal a hasam aljába és a derekamba is átsugárzik.Egyre cifrább a dolog :lol: Drukkolok,hogy addig még kibírd.Aztán mehetsz szűlni :D Biztos fincsi lett a süti :P :D

Judit:Szurkolok,hogy ne legyen túlhordás!!Most hogy vagy?Hát,ha te is úgy jársz mint Honey :D

Harivera:Remélem így is marad.Sex hát párom is eléggé szeretné,de mondtam neki,hogy vasárnapig tartson ki,mert ahogy most állnak a dolgok nem kockáztatok.Aztán hétfőn már jöhet :D

beagle:Örülök,hogy minden oké nálatok.

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok,

HONEY: gratulálok Betti babához, minden jót kívánok nektek!

Szóval akkor senkinek nincs véleménye arról, hogy jelent-e valamit a "mélyenfekvő koponya" a szülés várható idejére nézve? :roll:
Elég sokszor keményedik a hasam... de nem fájdalmas, csak kőkemény lesz.
Én most egyedül vagyok itthon, és elég nehezen viselem. :cry:

Judit
Kép
sonny

Honey,
Gratulálok Bettikéhez! Sok boldogságot kívánok!

Kép
Kép
dalminha

Sonny, én csak azért nem írtam rá semmit, mert fogalmam sincs, h ez mit jelent a szülésre nézve...bocsi!Hülyeséget nem akarok írni...Próbálj meg utána nézni a neten-írd be a google-ba, hátha...
Reni, köszi, megvagyok, bár már csak vonszolom magam...és nem merek benne bízni, h esetleg én leszek a következő, így próbálom elterelni a figyelmem.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Gratula Betti babának és Honeynak!
Vendég

Sziasztok!

Ske!
Remélem Ádám végül hallgatott rád, és nem fordult meg! Én is vizesedek, úh most normálisak az amúgy nagyon vékony zongorista ujjaim, a lábam pedig mégrosszabb. De már koránt sem annyira vészes a dolog mint 1-2 héttel ezelőtt...na akkor komolyan megijedtem, h toxémiás leszek, mert nagyon durván vizesedtem...azóta szerencsére lejjebb ment.

Csuri!
Remélem Anna jobban van már! Csodálom a gyerkőcöket, ők olyan gyorsan túllesznek mindenen, ők még inkább játszanak, minthogy elhagyják magukat, és ez tökjó! :)
MI volt a 4D-n?

Vera!
Hogy áll a füled? Szurkolok, h ne legyen vele gáz!

Eszter!
Jobbulást Beninek!!! Ha nincs egyéb más tünet, nem lehet, h ez a 3 napos láz?
Nagyon jók a képek, öröm rátok nézni! :)

Hangolka!
Szurkolok, h ti még várjatok, és jobbulást a férjednek!

Pipal!
Nekem is ilyen keményedéseim vannak, h ha kicsit megeröltetem magam (ez már lehet egy szimpla ágyból való kikelés is , vagy nyugdíjas séta :P ), nekem is olyan érzés, h ráfeszül a méh a babyre. Én is gondolkodtam sokat, h miért van ez így, és arra jutottam, h hát ez szó szerint méhösszehúzódás, és ilyenkor ugye hogy másképp tudna összehúzódni a méh, minthogy ráfeszül a babyre, főleg, h a vége felé már a magzatvíz is kevesebb. De mivel nem fáj, ez lehet akkor a braxton hix, mint gyakorló fájás vagy mi. Persze lehet, h csak hülyeséget beszélek. :)

Beagle!
Ne izgulj, beszélgess el a babyddel, h neki azért még nem kell kijönnie, úh maradjon a popóján, és élvezze a puha, meleg biztonságot! :)
Itt vagyok, itt vagyok, csak sűrű napom volt...mit nekem szülés, hahhh! :P Soha napján kiskedden. :D

Melcsi!
Na ez az, mostmár jöhetnének a csajok! Mi már nagyon toporgunk a sor elején Judittal, Katinkával, meg Dalmával, aztán jöhetnek is szépen sorban a többiek is... :)

Reni!
Köszi! :)
Hűha, te is gyanus vagy már nekem, hajrá, hajrá! :)

Honey!!!!
Hatalmas gratula Bettikéhez! Dejóó, hogy ti már együtt lehettek! Sok-sok boldogságot, tejcsit, és mihamarabbi hazamenetelt kívánok nektek! :)

Katinka!
Na akkor hajrá vasárnap! :) Nyamm, ez a fánk nagyon jól hangzik! Dobhatnál ide is párat! :)

Judit!
Köszi, h hiányoltál! Szerencsére már sokkal jobban vagyok, elmúlt a depi. :) Húúú, hát azért remélem nem járok így, mint te....rossz lehet csak várni, várni, miközben azért nálad már napok óta elkezdődött valami! De mosmtár tutira nagyon hamar kint lesz Blanka!!! Addig is sétálj sokat, meg egyél csípőset, málnalevelezz, és ugorj rá apára, ha még tudsz ilyet...(én már jóideje nem :?) Nyugi, nem fogod túlhordani!

Szerencsére elmúlt a depim, tegnap már jó kedvem lett délutánra, daddy is jókedvű volt, miután hazajött, úh ez is sokat segített. Hétvégén ő is rossz passzban volt, ilyenkor kiszaladnak a száján dolgok, és csak morog, ami engem ilyenkor már nagyon érzékenyen érint, és igazából ez nyomott bele nagyon a depibe, na meg, hogy csak várok, és várok, meg nem tudok már rendesen mozogni, meg fájok, mert széthullok alul, stb....na de mostmár tényleg csak egyre kevesebb van hátra, és ez már nem fog visszafordulni... :D
Az éjszakám borzalmas volt viszont, kb csak éjfélkor mentem el aludni, még olvastam egy fél órát, meg ki-be mászkáltam, pisi járat, fogmosás, vitaminok, homesos cuccok stb...aztán meg csak forgolódtam álmatlanul, fél3-kor még megnéztem az órát, és kb 3kor aludhattam el. 11-kor ébresztő volt, mert mennem kellett a midwifehoz. Minden rendben, a kiscsaj szépen, jó pozícióban fekszik, szívhangja jó (bár ezt csak kézi doplerrel mérik, amin még számos kijelző sincs, csak úgy hallomásra megy...szal ez kicsit para ahhoz képest, h ti meg hetente nst-re jártok meg minden). Mostmár tényleg illeszkedik be szépen, 3/5-öt kaptunk rá..Vérnyomim, pisim rendben. A strepto eredményemet elfelejtette elhozni a csaj, így nem tudta hozzácsatolni a papírjaimhoz...de elmondta, h be kell menni, ha elmegy a magzatvíz, vagy rendszeresen fájok, mert megkapom az antibigyót, és utána valszín haza sem engednek, pedig innentől még akár egy teljes nap is lehet a dolog, vagy mégtöbb. Jajj, ebbe bele sem akarok gondolni. :( Ezért bízom a sok málnalevélben és homeos cuccokban, h ha bármi kezdődik, onnantól majd szépen gyorsan kitágulok, és kint is lesz a kiscsaj mondjuk max fél napon belül. :) Dejó is lenne.

A midwife után elmentem a shopping centerbe pelusokat nézni. Tegnap ugyanis elhatároztam, h összevetem az eldobható, és mosható cuccokat, mert itt nagyon megy a kampányolás az utóbbiért, és én is egyre többet rágódok rajta, h ki kéne próbálni. Állítólag 500fontot lehet spórolni egy pelenkás korszakon a modhatóval. Hát nekem azért nem annyira durván jöttek ki a számok, de valszín nem is jól csináltam, mert nem számoltam eldobhatóból eleget. Na mind1, a lényeg a lényeg, h órákat tököltem vele, kerestem a neten ezerrel az opciókat, teszteket olvastam, árakat gyűjtöttem ki, majd kalkuláltam. És hát tényleg olcsóbbra jön ki, még így is, h nem hiszem, h reálisan számoltam...meg hát tetszik az ötlet nagyon. (csak nemtom majd gyakorlatban is ilyen jó lesz-e vagy csak nyűg, mert ezt akkor tényleg mosni kell, meg minden) Daddynek is felvetettem az ötletet, mikor hazaért, tetszett neki, mert amellett, h olcsóbb, a környezetet is védjük, rá meg néha rájön a zöld(ség). :) Volt már itthon egy newborn próba csomag, megmutattam neki milyen. Ma meg amikor elmentem a shopping centerbe, láttam is, h van 2-t 1,5áron akció, úh vettem hozzá 1-1 2db-os betétet egy külső nacival newborn és small méretben. Igazából a newborn szettet ki is hagyhatnánk, mert az 2-5kg-ig van, a small pedig 3-6kg-ig, szal fedik egymást, és felesleges is lenne arra a pár hétre az egész szett. A small vagy azonnal, vagy 1-2hét után jó lenne rá, addig meg van ez az 1-2darab newborn, meg van betankolva 3-4csomag eldobható huggies is, amivel kezdeni akarok, mert az elején lesz elég dolog, amibe bele kell jönni, nem kell még a pelus mosás is, szal alapból csak 1-2hét után kezdeném el.
A sok keresgélés után smart nappyre esett a választás, ebből egy szettben van 8db pelus betét, 3db külső vízálló naci, meg egy csomag ilyen kis papír betét, amit rá kell rakni a pelus betétre, így ha kaki van, akkor azon marad, és mehet is a wc-be, lehúzható. A small-ból kellene valszín 2 szett, ez 2x35 font, és később a medium-ból csak pár darab külső naci, mert ez a két méret ugyanazt a pelus betétet használja, így abból már nem kéne új. Ez így még lenne akkor max 30font. A legnagyobb large méretig meg nem hiszem, h eljutnánk, mert addigra már nem kell pelus, max éjjelre, azt meg kihúzzuk eldobhatóval. Szal kb 100fontból kijönne a pelenkás kor, na meg folyamatosan kell hozzá venni azt a papír betétet, de az meg elhanyagolható összeg, a 100-db-os 2,5font.

Huhh, bocsi, h ezt ilyen részletesen kitárgyaltam, szinte csak hangosan gondolkodtam...de azért várok véleményt, h mit gondoltok...Van vk, aki szintén elgondolkodott a mosható peluson? Bár otthon nem hiszem, h annyira elterjedt lenne még. Az októberieknél az egyik csak viszont használja, majd jól kifaggatom, h nem bánta-e meg. :)

és akkor a link a pelusról...így néz ki, indítsátok el a videot(csak mert anyukám is még az én időm beli áztatást, vasalást, hajtogatást, gumibugyizást képzelte el, de mondtam neki, h ez már egész más...csak bevágod a mosógépbe, és kész :))

http://www.mothercare.com/Mothercare-Sm ... 1&mcb=core

Na mindenkinek minden jót! Jövök majd híreket lesni! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

sonny:Én szerintem azt jelentheti,hogy a babó már beilleszkedett,de nem mernék rá megesküdni.Sajnálom,hogy egyedűl vagy otthon.Pihenj sokat!!Szedsz magnéziumot?Szerintem dokidtól kérdezd meg,hogy mit jelent.

Kép
Kép
reni_24

Sonny!
Szerintem az azt jelenti, hogy már teljesen, vagy majdnem be van illeszkedve a baby feje...ezt itt nálunk számokban is ráírják a papírra, most tartunk 3/5-nél, és 0/5 jelenti a teljes beilleszkedést, amikor már szül az ember. Szal sztem max 1-2hét, és te jössz! :) De ha már elkezdik, onnantól akár napok alatt is lejátszódhat a dolog.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Először is: Honey Gratulálok Bettikéhez!

Dalma!
Boldog szülinapot Kornélnak, és jó bulizást!

Judit!
Amilyen baba-eső van itt nálunk, nem hiszem, hogy túlhordanád a kislányod!!

Mi megjöttünk a 4D-ről! Nagyon figyelmes, és alapos doki volt. Azt mondta (hosszas vizsgálódás után), hogy nem lát semmilyen elváltozást, cisztát. A baba húgyhólyagja viszont most is kb. 3,5 cm átmérőjű volt, amit lehet, hogy a kedden vizsgáló orvos "félrenézett"..... Ami még érdekes, hogy most a becsült súlya 3700g. Lassan a szülés idejére egy 5 kilós babát fognak jósolni..
Szóval úgy tűnik, megnyugodhatunk, nincs semmi baj "Katalintesóval"!!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Lányok, köszi, hogy írtatok. Úgy látszik tényleg közeleg a szülés, mert nem szoktam ilyen érzékeny lenni. :?
A dokimat hétvégén nem szeretném ezzel zavarni, de remélem hétfőn már tudok vele beszélni.

Sensi: örülök, hogy jobban vagy! A pelus dologról én is elgondolkodtam korábban, de úgy döntöttem, hogy az eldobható mellett maradok, mert az sem vmi környezetkímélő, ha állandóan megy a mosógép. De a fő érv az volt, hogy nem tudom mennyi időt venne igénybe ez a dolog.

Reni: köszi neked is, hogy írtál! Magnéziumot nem szedek már, nekem a védőnőm azt mondta kb. egy hete, hogy már lassan hagyjam abba, hogy a méhem készüljön szépen a szülésre.

Judit
Kép
sonny

Judit:Én drukkolok,hogy te legyél a következő!!Kitartás nemsokára babázni fogsz. :)

Sensi:Hát tudod az igazság az,hogy a családomnak is már eléggé gyanus vagyok és már szinte várják,hogy azt mondjam menni kell :D :lol: Köszi a drukkot :lol: Mosható pelus én is elgondolkodtam rajta,de mivel eléggé lusta vagyok így maradok az eldobhatónál az valahogy kényelmesebb számomra :lol: :oops: Nagyon örülök,hogy elmúlt a depid.Maradjon is így!!Nemsokára már te is babázni fogsz :D Reméljük a homeos cuccok meg a málnalevél használni fog.

Csuri:Örülök,hogy minden rendben van a babóval!!A súlya akkor lessz tuti amikor megszületik :) Hogy vagy?

Dalma:Boldog szülinapot kívánok Kornélnak!!

sonny:Remélem tudtam segíteni.Hát igen már én se nagyon szedem,de azért 1-1 szemet bekapok,ha nagyon muszály én hétfőtől állok majd le vele.Akkor már jöhet a picur :D Nekem magnéziummal is eléggé készűl a méhem a szülésre :lol: Meddig vagy egyedűl otthon?

Kép
Kép
reni_24

Reni: Csak ma este... de mindig nehezen viselem, ha nincs velem a férjem. Szerencsére ő is így van vele, szóval nem arról van szó, hogy magamhoz akarnám láncolni. Még gimiben jöttünk össze, és pár hónapja jártunk még, amikor kiment Angliába érettségizni. 1 éven át csak 3 havonta találkoztunk, szóval szerintem ezért van ez a nagy ragaszkodás... :oops:

Amúgy a magnéziumos terved szerintem jó ;-) hétfőtől már a finisben leszel tényleg!

Judit
Kép
sonny

Honey hatalmas gratula Bettihez :) Sok tejcit és mihamarabbi felépülést! :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok lányok!

Íme, így állunk topic-babákkal:
KépKép

Csuri!
Nagyon örülök, hogy minden rendben találtak az uh-n!!!! :) És annak is, hogy Anna is jól van! :) Ez alapvetően akkor egy jó nap volt, nem?!

Sensi!
Örülök, hogy végre jelentkeztél, és hogy megint jó sokat írtál. :) (Én ebből látom, hogy tényleg túl vagy a depin!)
Szerencsére Beni teljesen jól van, reggel 36,5 volt a hője, és egész nap nem volt semmi baj. Szóval max. az 1napos láz lehetett... :)

Judit!
Igen, mi voltunk még, és szerencsére mára már semmi jele nem volt a láznak/hőemelkedésnek.
Sajnálom, hogy még egyben vagytok, drukkolok nektek. Te meg tényleg ne görcsölj rá, majd jön, ha jönni akar. :) Kitartást!

Katinka!
Örülök, hogy már jobban vagy lelkileg! :) Hmmm, mézes, az finom lehet.

Nálunk apa ma elment délután dolgozni (1-kor), hogy kb. 4 óra múlva itthon lesz. Na, ehelyett 1/4 9-re ért haza... :evil: Persze nem rajta múlt, de legszívesebben elsírtam volna magam. Még szerencse, hogy a húgom meg a barátja átjöttek, hogy ne legyünk Benivel egyedül. De olyan szépen elterveztük, hogy végre 4 napot együtt tölthetünk, erre már tegnap is 1,5 órát beszélt telefonon a főnökével, ma meg ugye jött ez. Annyira csalódott vagyok. :(

Szóval ne haragudjatok, most ennyire futotta. Elnézést mindenkitől, akinek nem reagáltam!!!!!! :oops:

További szép hétvégét!

beszteri

Reni!
Köszi, hogy szorítottál Te is! Jól vagyok, egyenlőre semmi jele annak, hogy a kisasszony ki szeretne bújni.... Viszont egy hete elkezdett a bőröm kirepedezni :( Annával semmi ilyen nem volt, erre most az utolsó hetekben széthullok (csak a köldököm körül), és borzasztóan viszket is. Ilyen az én formám!

BEszter!
Igen, ez egy jó nap volt! Sajnálom a hosszú hétvégét, biztos akalkulhatott volna jobban is!!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Kép Kép Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Hellóka!

Na ez aztán a Babaeső!!!!!!!!!!!!!!!Gratulálok Eagleszemnek,Zsének és Honeynak is.Mindenkinek jó egészséget kívánok!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsé végül is melyik kórházban szült?

Almi emlékszem rád.Hát hallod neked tényleg csak pocid van.Vissza kellett mennem NST re mert nem tudták mindkét babát befogni.Szóval jó sokáig időztem ott.Hát igen nem nehéz engem nem észre venni.Mindenki megbámul meg azt hiszik sokan hogy már holnap szülök a méretek miatt.És minden ok volt az NST-n?Kinél fogsz szülni?

Eszter:én is elküldöm privibe a telószámomat meg az email címemet.Beni jobban van már?

Ske:nekem is virsli ujjaim vannak sajna. :twisted: Fájnak is meg behajlítani is alig bírom és egyáltalán nem megy le róla.Most már a lábam is 3 napja vizes.

Vera:tök jó hogy megfordult azért mégis csak jobb ha így szülöd meg mint farosan nem?Nálunk a sex 0 kb 5 hónapja.Szegény férjemet nagyon sajnálom de egyszerűen nem vagyok rá képes.Alig bírok felkelni az ágyból is mikor wc re megyek kb 5 perc.De majd bepótoljuk!!!!!!! :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hangolka:mázlid van a férjeddel.Az enyém rögtön beteg lesz ha esetleg én beteg vagyok meg a gyerek.Olyan mintha Ő is a gyerekem lenne.Mérgelődök rajta de azért imádom Őt!!!!!!!Költözéssel mi a helyzet?

Sensi:na végre hogy vagy már és elmúlt a depid is.Kitartás már nincs sok hátra.Nekem jobb az eldobhatós pelenka bár tény hogy drágább is.De én így is annyit mosok mint egy mosómedve pláne ha majd megszületnek a babák.

Sonny:szerintem ha keményedik a pocakod akkor közeleg a szülés mert tőlem kérdezték az NST-n hogy vannak e fájásaim és hogy keményedik e már a pocim.De ez csak tipp!!!!!!

Na rólunk annyit hogy a babák jól vannak még mindíg csücsülnek így mondta is a dokim hogy császárra készüljek.Nem hiszitek el de 2500kg van mind a kettő.Szóval nem lesznek kicsik ők sem.Szerintem kb akkorák lesznek mint Kornéliusznak.Méreteik is egyformák szóval minden rendben.Megvannak a babaágyak majd ha lesz időm rakok fel képeket.Viszont lehet hogy kell mégis csak vennünk egy másik ágyneműt a kislányunknak mert a Lili nem nagyon akarja oda adni az övét.Imádja a párnájának a sarkát piszkálni.Szerintem így alszik el.Szóval ezek vannak nálunk.Nagyon várom már hogy láthassam őket bár kicsit szomorú is vagyok hogy nem sima szülés lesz.Ráadásul oda nem jöhet be velem a férjem sem.DE minden az a lényeg hogy minden ok legyen.

Bocsi hogy nem reagáltam mindenkire.

További szép hétvégét mindenkinek!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Kép
Kép
mesi01

BETTI APU, gondolom tőled vannak a fotók, gyönyörű kislány! ;-) Gratulálok hozzá mégegyszer!

Mesi: hát már tűkön ülök, de szerintem pár napom még biztos van... Örülök, hogy szépen fejlődnek a babák, a császár miatt meg ne szomorkodj, mert tényleg az a legfontosabb, hogy minden rendben legyen!
Neked is szép hétvégét!

Judit
Kép
sonny

Sensi!

Tök jól néz ki ez a pelenka, viszont a moshatóság mellett az sem utolsó szempont, hogy együtt lehet-e mosni más cucokkal. Feltételezem nem, miután magas hőfokon kell! Így pedig nem biztos, hogy jobban megéri, de én nem számoltam ilyen alaposan utána.
Jó, hogy visszatért a jobb hangulatod!
Most már jöhet a kiscsaj!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Honey!
Gyönyörű a kishölgy! :) :) :)

Mesi!
Küldtem e-mailt.

beszteri

Csuri!
Örülök, hogy nincs semmi gond! Össze-vissza ijeszgetnek ezek a dokik, mert nem látnak a szemüktől. Ejj! :?
Együtt lehet mosni őket más cuccokkal is...már állítólag 40fokon is okés lesz, de amúgy bírják 60fokig. Hát meglátjuk.

Eszter!
Örülök, hogy Beni jobban van már! Ne szomorkodj, hétvégén mostmár otthon lesz apa végig, nem???

Honey és Bettiapu!
Ez a kiscsaj egyszerűen gyönyörű, gratula hozzá mégegyszer! :)

Mesi!
Sajnálom, hogy úgy néz ki csaszi lesz belőle, de nézd a jó oldalát! Valószínűleg tudni fogod, hogy mikor jönnek pontosan, hip-hop kint is lesznek, nem fogsz órákig szenvedni, ők sem gyötrődnek meg annyira, és nem lesznek olyan kis gyűröttek, mint sok baby hüvelyi szülés után (azért az nekik is hatalmas sokk), aztán gyorsan felépülsz majd a műtétből is. Mondjam még??? :) És gratula a súlyukhoz is, ők is szép nagyok lesznek, tökjó, hogy itt nálunk az ikrekkel sem volt semmi gond, egyik pár sem jött/jön túl korán vagy túl kis súllyal!!! :)

Pelus: Köszi szépen mindenkinek a hozzászólásokat! Én még tovább olvasgattam teszteket, és azt vontam le belőle, h a legtöbb ember meg van vele elégedve, aki pedig nem, ott valszín az lehetett a baj, h nem mosták ki őket elégszer. Azt írják azok, akik mellette vannak, h ha volt is probléma, nem adták fel, és a 3-4. mosás után nagyon jók lettek, semmi gond...a negatívkodók meg dúltak fúltak, azt írták, h 2 napig szenvedtek vele, mindig kifolyt, aztán ráhagyták....szal valszín itt rontották el, és mivel 2 nap alatt tutira nem mosták ki 4x, így valszín ezért nem működött, és csak türelem kellett volna hozzá. Szal aki még erre adja a fejét, ne adjátok fel, jó lesz az, csak mossátok ki előtte 4x. :)
Éééés, aminek most nagyon megörültem, képzeljétek! Itt ugye kint nagyon megy a kampány, mert erősen a környezetvédelemre is fordítanak, nagyon hirdetik a mosható pelust. És ennek keretében, aki ezt választja, kitölt egy papírt, meg a házidokijával is aláíratja, h ő bizony ezt használja, elküldi a blokkokat, meg igazolást, h melyik körzetben lakik, az visszakap pénzt a pelus árából. A kampány főoldalán az van, h 30fontot adnak vissza belőle, de én külön rámentem a Barnet-i council ( a mi körzetünk ) weblapjára, és képzeljétek, nekünk 54fontot adnak vissza. :D Szal asszem el van döntve a téma, veszünk két szettet 70fontért, ma költöttem 20-at a különálló darabokra, így 36fontból megvan a 20belső pelus, 10 külső naci, ami már egy teljes berendezés. 36fontból itt 12csomag huggiest tudnék venni, amit úgy számoltam ki, hogy kb 1,5havi adag, úh ha nem is jön be a mosható szett, akkor ennyi idő után áttérünk, és nullán is vagyunk. Ennek most tökre megörültem! És megigérem, h ezzel abba is hagytam a pelus témát. :P Azért szóljatok légyszi, ha vk még bevállalja szintén, és cserélünk tapasztalatot! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

elöszőr is: Honey, hatalmas gratula a kislányotokhoz!

Sensi, jó, hogy visszatértél, főleg így, energiával teli, depit elfelejtve :D

Csuri, én is örülök, hogy nem láttak semmi gondot a 4D-n, tényleg meg tudják ijeszteni az embert...

Eszter, átérzem a helyzetet, apa nálunk szerdán este fél 10kor ért haza, én meg azt hittem azért dolgozott olyan sokáig, hogy ne kelljen mennie a hosszu hétvége alatt, és haladjon a ház, de csütörtökön is elment, elvileg fél napra, de este 6-ra ért haza :( :(
De most már itt van, és ez a lényeg :D és nálatok is!!!

Jah és ha még belefér a táblicskoba, esetleg ,hogy melyik baba hányadik héten érkezett?!

Sonny, én csüt megyek imrébe nst, lehet, hogy addigra te már vígan babázol ottan? sajna a kisnyanyi tornára azóta sem jutottam el, sőt most se fogok, pedig de jó lenne... Drukkolok neked!

Mesi, jó hogy jöttél, neked van mér időpontod a csaszira? Vagy hagyjék, hogy magától beinduljon és úgy? Jó nagyok a babák tényleg...

Reni, pihengess szépen, ahogy eddig tetted, szeritnem most már kihuzzátok, míg apa hazaér.

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok Lányok!

A fiúk még alszanak, engem meg kidobott az ágy. :)

Pipal!
Én is gondoltam a hétre, csak lusta voltam beképletezni... :oops: De ha már más is szólt, elszégyelltem magam és megcsináltam. :) :) :)

Most felteszem a másik táblát is, ami egyre karcsúbb. Szóval:

Pocaklakók:
KépKép
KépKép

Babák:
KépKép

beszteri

Na ez nem semmi 3 nap alatt 5 baba!Csajok,most belehúztunk!Nem hiába,ezek a hidegfrontok megteszik a hatásukat :wink: :D

Sensi-Dalma-Katinka: Most már tényleg ti jöttök!Szorítok :D :wink:

Kép

Kép
melcsi82

[b]Honey GRATULÁLUNK[/b]

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Csuri:Még jó,hogy szorítottam :D És örülök,hogy minden oké.A bőr kirepedezés ismerős nekem is most kezdett el meg eléggé kivan száradva nekem is a pocim meg a kezeim is kenem ezerrel,de nem sokat ér.Jóslóid sincsenek?Hát igen ebből látszik,hogy minden terhesség más.

Honey:Nagyon aranyos a kiscsaj :D

Mesi:Örülök,hogy nálatok is minden oké.Tényleg szép súlyuk van :D Sajnálom,hogy nem sima szülés lessz,de a lényeg tényleg az,hogy minden rendben legyen.

sonny:Hát együtt érzek veled az én párom se volt itthon tegnap egésznap ma reggel jött haza most meg alszik.És rám is rámtört az egyedűllét érzése eléggé depis voltam tegnap.Este volt a legrosszabb.Az csak jó,hogy ennyire fontosak vagytok egymásnak :D De már ma nem leszel egyedűl :D Hát igen hétfőn már akár jöhet is a babó :D

Pipal:Hiába pihenek nekem már az se használ,de persze apa már itthon van így akár mehetnénk is már :lol: De picurom úgynézki csak játszadozik velünk kis huncut :D :lol: Éjszaka is eléggé keményedtem meg görcsöltem és semmi.Most is keményedek reggel meg elég erős görcsöm volt.Ez így megy már kb.4 napja :shock: Kíváncsi leszek meddig bírjuk.És ti,hogy vagytok?

Kép
Kép
reni_24

Honey, Zsemlyécske: Nagy nagy gratula

000kata

Honey!
Szívből gratulálok! Jó egészséget Nektek!

Kép
ske

Syasztok!

Honey:Gratulálok,és jó egézségett kívánok mind kettőtöknek! :lol:
Nagyon szép kislány!

Kép
alexa116

[color=green]Honey!
Gratulálok Nektek! Sok-sok boldog pillanatot kíváno
k családodnak[/color]!

Kép
Kép
nati80

Csütörtök éjjel ért haza párom, olyan nagyon nagyon örültem már neki! Főleg hogy aznap éjjel nagyon rosszul aludtam. Keményedtem sokat és fájdogáltam. Természetesen azért, mert elfogyott a magnéziumom.
Hozott Fanninak egy nagyon édi és puha macit, ami kb 2x akkora most mint amekkora Fanni lesz.
És még hozott meki egy nyuszimotort, ami nem motor hanem autó. A Verdákból a Villám McQueen-t. hangot is kiad és marha jó minőségű, itthon még sehol sem láttunk ilyet. Mivel az egyik kedvenc mesénk, gondolta Fanni is szeretni fogja. Én meg már látom magam, ahogy futok a piros autó után a városban, mert a lány úgy fog vele pödörni majd.

Sensi
Én már 1x felvetettem a mosható pelus témát, ha emlékszel és én is ki szeretném próbálni, de én azt a fajtát szeretném venni ahol a külső és a belső egyben van, így nincs vele sok macera. És ha még jobban akarsz spórolni, nekem azt mondták a szakértők, hogy ecettel mossam, ne mosóporral. Állítólag szagtalanít és jobban fertőtlenít is.
És én biztos csak akkor kezdem el használni, ha eléri a napi max 4-6 pelus használatot, addig túl macera, mert sokat kell venni belőle vagy naponta kell mosni. Én az összeszokás után kezdeném használni, de majd meglátjuk.

Ma nem szül senki? Hogy lehet ez??? hajrá Lányok! Ma is jöjjön 1-2 baba!

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Hű, Nati, nagyon jó lehet a kisautó, és szerintem tényleg sokat fogsz utána szaladgálni. :lol: Nálunk Lili még mindig imádja hajtani az autóját, bár ez nálunk a beltéri és a kismotor pedig a kültéri jármű.

Reni, tényleg jól eljátszik veletek a kis Pocaklakó. :wink: Mindegy, azért Neked még van időd és minél többet tölt a pocakban, annél jobb Neki, nem?

Ej, ezek az Apukák, lelépnek itthonról. :P Az én férjem kivételesen nem dolgozik 4 napig, de újítja fel a garázst, így szinte egész nap kint van, mintha itthon sem lenne. :(

Eszter, szépen alakul az új tábla! Köszi! :D

Sensi, azért az írásaid mennyiségéből is látszik, hogy sokkal jobban vagy lelkileg. 8) Jól rápörögtél a mosható pelusra, mondjuk tök jó, hogy még támogatják is. Kívánom, hogy váljon be! Készülsz már a vasárnapra? :wink:

Mesi, örülök, hogy Ti is jól vagytok és szép nagyok az ikrek. :D A csaszit sajnálom, de a fő, hogy se neked, se a babuciknak ne lehessen baja.

Csuri! Szuper, hogy a 4D-n nem találtak semmit! :D Hihetetlen, hogy így ijesztgetnek minket ezek az ultrahangosok. :roll: Tegnap hívott egy barátnőm, a 21. héten jár a második babájával, nekik egy kis pontot találtak a szívben, ami elvileg nem gond, de azért figyeljenek rá oda a későbbiekben. Megnyugtató, nem? :?

Na, Judit, lett valami eredménye a kórházlátogatásnak? :wink:

Tegnap este nekem is kb. óránként voltak jóslófájásaim, hajnali 3-ig, aztán utána megszűntek. Most azon kezdtem el izgulni, hogy mivel mindig este indul be e pocakom, mi lesz, ha kialvatlanul kell mennem a kórházba vajúdni? :roll: Kicsit kemény menet lenne. Meg tök érdekes, ma éjjel óraátállítás is lesz.
A süti jól sikerült, bár kicsit túlkelt a tészta, de azért a család befalt belőle. Jól ki is fárasztottam magam, még vasaltam is, estére teljesen kipurcantam. Most is vár egy újabb adag vasalnivaló, aztán most már nagyon úgy tűnik, el tudunk menni délután a barátainkhoz.

További szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Honey, csodás a kislányotok!
Nati, végre otthon van apa! átéreztem a helyzeted, az én párom is kinnt dolgozott egy évig úgy, hogy kéthetente jött haza, de nagyon rossz volt, mi az esküvőnkre készültünk így külön...
Ari lehet a kis verda, tudsz képet feldobni róla?
Lányok, ezek a férfiak... mindenek készül a szobor a munkahelyén úgy látom, az enyém is bement pár órára tegnap a biztonság kedvéért.
Mi ma megjártuk a várost BUSSZAL!!! Kornél reggel óta buszozni akart, szerintem ezzel álmodott! Egyszer már ült rajta, gondoltuk még egyszer hadd buszozzon, ha annyira szeretne. Sétáltunk egy nagyot a belvárosban, piacoztunk is, majd hazabusziztunk. itthon nekiálltam vadast csinálni (isteni lett), most meg alig élek. Pocak nem is fáj, nem is keményedik, nem tom mi van.
Zs leírta nagyyvonalakban a történetet, szerintem átadja majd személyesen. Lényeg, hogy 2 perces fájásokkal 6 cm tágan került a műtőbe, ahol minden úgy alakult, ahogy szerették volna!
Köszönöm a köszöntéseket Kornél nevében! :)

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Zs, Honey! Nagyon sok boldogságot és tejcsit nektek!!!!!

Honey, gyönyörű a kislányod!!!!!!

Sensie, minden tiszteletem, hogy megpróbálod az eldobható pelust! Én nem lennék rá képes.... :? Pedig lehet jobb lenne....

Mi jól vagyunk. Nappal szokott nyilalgatni a hasam alja. Meg néha érzem, hogy a gyerek feje csinálhat valamit, mert mintha alul történne valami... Más nincs.
Kérdésem lenne. Maga a fájás meddig tart? Mármint pár mp vagy inkább elhúzódik? A 10 perces fájásnál a 10 perc a két fájás közötti idő, nem?

Hajrá mindenkinek!!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Gabi
Én úgy olvastam, hogy a 10 perces fájásoknál a 10 perc az első fájás kezdete és a második fájás kezdete között eltelt időt jelenti. A fájás egyébként sztem pár mp-től 1-2 percig terjedhet. Bár ez tényleg csak tipp.

Dalminha
Én azt hiszem beleőrülnék, ha külföldön dolgozna.
Képet majd akkor tudok feltenni a járgányról, ha már fel lesz matricázva, de az sztem csak akkor történik meg ha már felköltöztünk.

Tényleg nincs ma több baba?

Azt nem is írtam szerintem, hogy elkezdtem vizesedni és mikor párom hazajött meg is jegyezte, hogy egy ici-picit (ez kedveség volt, mert hát nagyon) megdagadt az orrom. Jót nevettünk rajta, de mondtam is neki, hogy remélem tudja mit jelent ez. Talán nemsokára szülünk?
Két napja folyamatos ehetnékem van, éjjel is arra ébredek, hogy korog a gyomrom. Ezt is olvastam valahol, hogy előrejelzi a szülés bekövetkezését.

Kép
Kép
nati80

Vera
Én csak olyan dolgot kívánokm most amit nem ehetek már hónapok óta nagyobb mennyiségben. vagyis péksüti, csoki, és most a mandarin.
Neked nem az első szülésed lesz. van benne valami, hogy előtte farkasétvágya van az embernek vagy hogy megdagad az orra, arca?

Vérnyomásom rendben van, de dagad a lábam, kézfejem és arcom is.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nati:Nekem kb egy hete dagadt az orrom és feldagadt az alsó ajkam, de szerintem egy hamar még nem szülök. Úgy tudom az utlsó hónapban végig megmaradhat a kissé eltorzult arc.

Kívánosságra visszatérve, nekem is előjött.Amilyen jól tartottam magam hízás ügyben az első 8 hnapban, annyira elrontom ezt az utolsót. :? Kicsit pórbálom is a kenyeret, tésztát visszafogni, csak nem megy.

Honey: Nagyon szép a kislányod. Még 1x gartulálok. Olyan mintha nem is újszülött lenne. :D

Eszter: Köszi, hogy így vezeted a táblát. Nagyon jó nyomon követni, hogy kinek mikor érkezett a babája. Várom már nagyon a szüléstörténeteket.

Reni: Még egy hetet maradhatna a babád. Jó lenne együtt szülni, bár én hozzád képest sehol se tartokmég,mert enyhe mensis görcsökön kívül (napi 3x kb 1 perc) nem érzek még semmit.

SEnsi: Jó hogy megint bőbeszédű lettél, és nem vagy depis. Már csak 7 napod van hátra. De jóóóóóóóóó Neked :)

Vera: Nálad elmúlt minden fájás? Mostanában nem írsz erről,pedig egy hete talán majdnem indultál is a kórházba, vagy nem emlékszem jól?

Mi jól vagyunk, csak a hátam fáj nagyon. Érdekes eddig a derekam fájt, most meg a hátam közepe.... Lehet nembírom cipelni a pocakot....és a gerincem fáj. kifejezetten rossz feküdnöm. Várom a végét nagyon nagyon.
Vendég

Gabi!
A 10 perces azt jelenti (ahogy Nati is írta), hogy 10 percenként jelentkeznek a fájások. Ezek eleinte rövidek (néhány mp-s), rendszertelenek, de jól felismerhetőek! Legalább is azt mondják, hogy elsőre szülők, jobban felismerik az igazi fájásokat... :)
Aztán a fájások egyre intenzívebbek, hosszabbak lesznek és persze gyakrabban jelentkeznek. (nekünk megvan még az a papír, amit a férjem írt tele -vezetve rajta a fájásokat :lol: -tényleg látható, ahogy rendszereződnek a fájások). A szülésznő azt mondta, hogy leggyakrabban öv-szerűen jelentkeznek a fájások (derékból indul, halad előre és lefelé). Persze nincs két egyforma vajúdás, de a nagy átlag így érzi...

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Irusc
Tehát akkor elméletileg az igazi fájásnak a derekamból kellene kiindulnia és halad előre, lefelé és mensis fájdalomként végződik?
Végül úgyis eljön az idő, hogy mindannyian megtapasztaljuk és meg tudjuk majd beszélni kinek milyen volt.

Anyu nekem tegnap azt bizonygatta, hogy jósló fájás 1 héttel szülés előtt jelentkezik. Mondtam neki, hogy ez nem egészen így van. Ok, hogy szült 3 gyereket, de attól még nem mindenkinél törvényszerű ez. Szerinte ez így van és kész. Inkább nem vitatkozok vele.

Rémes, hogy tegnap mennyire nem tudtam tartani a diétámat, annyit zabáltam, hogy szerintem 1,5x annyi szénhidrátot vittem be mint kellett volna. Nagyon mérges is vagyok magamra. ma szigorú leszek és mindent számolni fogok meg mérni. Ha nem tudom kimérni nem eszem meg. Nem akarok bajt okozni Fanninak.

tegnap este óta nincs baba? Hogy lehet ez? Mikor jön a következő hidegfront? Talán az megteszi hatását.

Kép
Kép
nati80

Hali!

Hát nem tudom. Remélem fel fogom ismerni a fájásokat. :)

A szám nekem is fel van püffedve. Drága férjem szokott is röhögni, hogy micsoda szopós szám lett.. :oops: :D

A farkaséhség nálam is toppon van egy hete. De ez tényleg durva. Állandóan ennék. Bár nekem mindegy mi az. És sajna hízom is... Bár büszke vagyok, mert most értem el a 0. kg-ot, vagyis most vagyok annyi, amivel a terhességet kezdtem.

A derekam helyett nekem is a hátam,gerincem fáj. És most, hogy ülök néha úgy belenyilalgat a hasamba. :(

Kép
Kép
gabi82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?