A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

de jó, hogy itt vagy, figyu most jut eszembe, mindenki a szülési szabit emlegeti, az a tgyás, ugye?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Megmondom őszintén, nem tom pontosan. Majd meg akarom kérdezni vmi könyvelőtől, h hogy lenne a legjobb anyagilag. 7 hónapig akarok dolgozni, utána táppénz v. szabadság lesz, nem tom. A Tgyás igényelhető szülés előtt egy hónappal már. Ha szakembertől többet tudok, majd írok.

Ná, priviben válaszoltam arra, amit kérdeztél.

KépKépKépKépKép
uxi

Lynia! A tgyás a szülési-szabadság. Van egy csomó elnevezés, még én is el vagyok egy kicsit veszve....

Most fogunk enni és a végén lesz fagyi is.... :P
molkata

olyan étel orgiát sorakoztattok fel állandóan, hogy kénytelen voltam én is főzőcskézni... :)
napok óta érlelődik bennem a korhely leves gondolata, de gurgula megadta a kegyelemdöfést.. :lol: :lol: így aztán azt dobtam össze anyósom háziérlelésű sav.káposztájából. kicsit csípősre is csináltam és mivel nem mostam át a kposztát, így brutál savanyú lett :D :D (megjegyzem 1 óra múlva már nem voltak székelési problémáim.. :oops: :lol: )
utána meg lesütöttem pár palacsintát, úgy kb 30db-t :D
nutellával, túróval, házi lekvárral és rote grütze-vel fogom fogyasztani... miután elpusztítom a tegnapi lasagne maradékait.. :twisted: :twisted:

holnap megyek afp-re és azt mondta az asszisztens, hogy a héten meglesz az eredmény is.. :o :roll:
ti még 2-3hetet vártok? vagy már ennyire lerövidült?

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke nálunk 1 hét alatt lett eredmény (szfehérváron)olyan 1-2hét alatt szokott meglenni.

Bridzsi

Kép
esztora

ez klassz.. az előző gyerekeimnél még 3hét volt az eredmény...
azért jó durva. mire kiderül bármi is már tök nagy a gyerek... :( bár ebből a szempontból olyan mind1, mert a 6héten már ver a szíve..

na jó nem fejtegetem tovább ezt a dilemmát, nem vezet sehova.. :?

további kellemes hétvégi estét! betoltam egy tonna palacsintát :lol: :lol: :wink:

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Tgyás=szülési szabadság, kivehető a szülés előtt 28nappal, de csak a baba születése utánn utalják!

AFP-re nekem is két hetet mondtak, de fel lehet hívni a labort, és ott álítólag megmondják. Én holnap hívom őket :P

Tegnap voltunk megvenni a lámpákat a lakásba! Hát nem volt egyszerű menet. Végül sikerült 8lámpára elköltenünk 40000ft-ot :roll:

Muszáj mennem, további szép estét!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Mifelénk 3 nap az AFP eredmény megérkezése. Felétek miért kell heteket várni?
pillangó7

mmm fagyi.....de ennék én is, épp egy szál répát majszolok

kata, köszi a választ, és öbbieknek is! a tgyásról szinte mindent tudok, de mindenki a szülési szabit emlegette, és ez megzavart, azt hittem, valami más is van!
munkatársam mondta, hogy régebben a terhesség alatti táppénz 100% volt, nem lenne rossz, ha most is így lenne

mütyürke, mi az a rote grütze?

de jó nektek, itt 2 hét az afp! hogy miért, azt nem tudom

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Rote grütze legalábbis amit én imádok: piros gyümölcs mártás.
málna,ribizli áfonya stb..ilyen kicsit zselészerű "anyaggal".
cseresznyés is finom.NÁLUNK MIÉRT NEM LEHET KAPNI???????????
mondjuk megcsinálni sem bonyolult.
én lágytojást ettem volna de kicsit túlfőztem.

Bridzsi

Kép
esztora

Emi!
A kiírás előtt max 28 nappal kezdheted el a tgyás-t. De ha jó a fizud (bruttó 120 felett), akkor minnél később kezdd el, mert jó fizu esetén a táppénz, és a tgyás több, mint a gyed lesz. A táppénz max 6 hónapig adható, szal ha túl korán kezded, hamar lejár. Érdemes szülés előtt a táppénzzel kiváltani. Igaz, a táppénzhez kell papír a dokidtól, hogy nem kéne dolgoznod (az enyém egy léci-re adta is!).
Plusz kérdezd meg a munkáltatót, hogy mennyi fizetett szabid van még idénre (sztem nem adják oda az egész évet, de ez nem biztos...), és mennyi a betegszabi ideje és összege, mikor vált át táppénzre. Az új szabályok szerint a táppénzes időszak előtt betegszabi van, amikor a munkáltatónak kell fizetnie a fizud 70%-át, és nem az oepnek. Hivatalosan fizetniük kéne, de gondolom itt is vannak már csiki-csukik...
Vendég

Uxi, írtam neked privit.

Afp-eredményre nekem 2 hetet kell várni, vércsoport-megállapítás + 1 hét. Utána ad a körzeti doki beutalót a genetikai uh-ra. Akkor már a 20. héten fogok járni. A magándokim már a 19. héten meg tudná csinálni az uh-t, úgyhogy mehetek korábban kunyerálni. Rosszul vok a bürokráciától!!!!!! :twisted:

Ezt a szabadság-dolgot én is meg fogom rágni alaposan, ha már ennyit fizettem nemtommilyen címen az államnak, hadd járjak már én is jól kicsit (anélkül, h anyagiasnak tűnnék :? )

Szia Mütyürke!

Én is holnap megyek AFP-re, nálunk Győrben azt szokták mondani, hogy a védőnőnél lesz 2 héten belül, de ha probléma van, akkor azt címre kiküldik 1 héten belül.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
times

nekem azt mondta a védőnő hogy bármikor eljöhetek táppénzre.2 hete szóltam a dokinak hogy nem "dolgoznék" tovább,irta is a kiskönyvbe hogy alhasi panaszok(ami nem volt) másnap intéztem a nővédelmibe igaz be kell mászkálni a papirért de nem gond.

Bridzsi

Kép
esztora

Nem tudom hogy láttátok-e már ezt az oldalt, de nagyon jó:
http://www.ehd.org/resources_bpd_illust ... anguage=38

Kép
Kép
times

Szépjóreggelt! :lol:

Nem bírtam magammal, és felhívtam a labort. AFP 0.8 :lol: A srácokkal is pont ennyi volt, kezdek picit megnyugodni :lol: Bár igazán nyugodt akkor leszek, ha már látni is fogom a jövő héten, de már csak kibírom addig valahogy :roll: :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Milyen sokan megyünk ma afp-re.
Én nem is kérdeztem, mikor lesz eredmény... uh-ra 27-én délelőtt kaptam időpontot, addigra biztos.Azt hiszem elég is lesz ott megtudni.

KépKépKépKépKép
uxi

Hello csajok,

zuhany kontra kád
Én sem mertem egyetlen egyszer sem beülni. Langyos vízben fázom, forróban meg féltem a kicsikét. Majd 7.-8. hónapban a nyári hőségben maximum beülök langyi vízbe, de addig nem vállalok még minimális kockázatot sem

AFP
Kedden vagy szerdán megyek. Abszolút mindegy mit eszel-iszol előtte? Vmi olyat írt vki, hogy füstölt hús pl. befolyásolhatja az eredményt, de ez olyan furán hangzik.....

Uram hazajött No-ból. Kivitték őket a síugró vb-re is. Annyira örvendeztünk egymásnak! Csak ez az örvendezés testi téren is nagyon intenzív volt, és kicsit beparáztam, hogy lehet, hogy ez már nem volt jó a bébinek.....

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok! Nagyon hülye vagyok, ha néha el vagyok keseredve a baba neme miatt? :oops: Valahogy még mindig nem sikerült megemésztenem, hogy fiam lesz.

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka most leszidlak!ne csináld magadnak feleslegesen a "problémát" dehogy vagy te elkeseredve megijedtél ez természetes.aztán ahogy a kezedben lesz már nem is emlékszel erre.
tegnap megnéztem az online akadémia pár filmjét én is parát kaptam hogy fogom ellátni ezt a kis lurkót.a köldökéről ne is beszéljünk.de hát körülöttünk sikerült mindenkinek, nem leszünk egyedül.
ez a jó a gyermekvárásban főleg az elsőben mindig "aggódhatunk v.min" eddig minden akadály simán ment nem ? :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

Dorka
Majd ha meglesz, akkora szerelem lesz köztetek, hogy csak nevetni fogsz azon, hogy így éreztél. Szerintem az is nagyon jó, hogy időben tudod, így kezdheted szoktatni magad :D

Kép
Kép
emma1976

Jó reggelt mindenkinek!!

Képzeljétek szombatra összeszedtem valami taknyos, tüsszentős, kicsitköhögős nyavalyát. :( Ma nem mentem dolgozni. Egész hétvégén fájtak a végtagjaim. De azt olvastam, hogy ha nincs láz, az nem árt a babának. Ugye ez így van?

Kép
zsuzsi**

Dorka: Ne izgulj! Annyira cukker kispasid lesz, hogy te leszel a legbüszkébb anya a világon!!!! 8)

Kép
zsuzsi**

AFP: én holnap megyek szerintem. Nekem nem kell időpontot kérni, de azért ma felhívom őket.

Egyébként meg nagyon örülök, hogy mindenkinek jó lett az eredmény!!!!!! :) :lol:

Kép
zsuzsi**

Kép

Szia csajok!

Egy kis vigyorgást kérek!

KépKép

KépKép
szivvi

:lol:

Kép
zsuzsi**

Kép

brigi73

Még van, tegyek fel? Vagy mindenki örüljön, ne búslakodjon!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Rendben szivvi: Kép
Kösz, lányok. Biztos úgy lesz, ahogy mondjátok. A szeretet már most megvan, csak még nem tudom az egészet elképzelni. Annyira lányban gondolkodtam mindig, hogy most ehhez sokáig tart hozzászokni.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka
Még van időd!! Szokj hozzá, hogy mire én is megtudom, hogy fijjam lesz, meg tudj vígasztalni!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok,

Babdorka: kérem a boldog mosolyt :!: :D
én is nehezen szoktam hozzá, de olyan, de olyan boldog vagyok! A kis fütykös!

Nekem a dokimhoz megy az AFP és a többi eredmény. Szerintetek felhívjam, ha megvan, vagy várjak míg megyek legközelebb?

Hétvégén meglátogatott a róka koma... :cry:

Andrea
Kép
kindernay

Zsuzsi, jobbuljál minél hamarabb!!! Sok C-vitamin és társai!

Rendben, Szivvi! Kép

Kindernay, íme: Kép Kép
Miben maradtál a dokiddal? Ő viszi majd az uh vizsgálatra, vagy megbeszélitek előtte? Szerintem nem érdemes az AFP miatt sokat izgulni a sok tévedés miatt. Ha kibírod, szerintem várj nyugodtan addig, míg mész legközelebb.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka,
semmiben. Elküldött AFP-re, meg mondta ha akarom kérjem ott a toxot, aztán ennyi. A kórházban meg azt mondták, hogy a dokinak küldik az eredményeket. Vizelet, AFP, toxo. Ennyi.
Nemtom. :?: :roll:

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!!

Dorka, ne legyél szomi..szép kis kukisod lesz!!
:P

Zsuzsi!
Minél hamarabb gyógyulj meg, pihizzél!

Szivvi!
Jó a kép, vitzes.. Kép

Én jól vagyok, úgy tűnik elkezdett növögetni a pocakom és hétvégén egészen határozottan éreztem a babucit. (szerintem ő volt) :lol:
Olyan kongó érzés, mintha egy vájlingban kongatnának.. :roll:

Szép hetet mindenkinek!

Szerdán Genetika UH!!!!
torolve_20131003125716

Sziasztok Lányok!

Örülök a jó hangulatnak, a jó eredményeknek és sok szorítás megy a mai afp-seknek!!!

Dorka! Hamar elmúlik, meglátod! Èn is mindig lányt képzeltem el magamnak, de nagyon örültem, akkor is, amikor megtudtam, hogy fiúcska.

Táppénz miért csak 6 hónapig lehet? Èn már több, mint fél éve táppénzen vagyok és azt mondták 1 évig lehet. A biztosítástól függ úgy tudom, hogy mennyi ideig dolgoztál elöötte.

Zsuzsi! Jobbulást!!!!

Brigi! Örülök nektek!!!
molkata

Dorka: képzeld el, hogy lesz egy pasi aki mindig imádni fog és te is őt akármilyen hülyeséget fog is elkövetni :lol:

Zsuzsi: jobbulást!

Andi: a 476-4458-as telefonszámon tudsz érdeklődni az AFP-ről, csak a taj számodat kell bemondani!

brigi73

Lányok köszi a drukkolást! Most már bizti hamar meggyógyulok.
Szerintetek ez befolyásolja az AFP-t (holnap megyek)?

Kép
zsuzsi**

Köszi Brigi, mindegy melyik kórházban vették le?

Andrea
Kép
kindernay

Ez a Shöpf Márei laborja és én úgy tudom, hogy az AFP-t ott nézik! Egy próbát megér :wink:

brigi73

Márei=Mérei :oops:

brigi73

Zsuzsi, ha nem javulna homeos bogyó:
ALLIUM CEPA 15 CH napi 2-3x 5 golyó (nyelv alá szopogatni)
tüsszőgés, orrfolyás, sebes orr.
Gyógyulást neked!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok lányok!

Mielőtt elfelejtem: Mit jelent az, hogy lepény a fundusban tapad? :oops: Akkor nem is gondoltam rá, hogy megkérdezzem, most meg nem tudom... Úgy elvakított a kis pöcsös :lol:

Hétvégén nálunk volt a párom egyik barátja, akinek persze megmutattam a videót, magyarázva minden kis részecskéjét az én kis angyalomnak, és megkért, hogy nézzük meg még egyszer... Lehet majd ők is kedvet kapnak... :wink: Vagy látta milyen lelkes vagyok, mekkora öröm ez nekem és hagyta, hadd magyarázzak még :lol: :lol: (inkább :wink: )

Úgy látom jókat ettetek amíg nem voltam itt... Mondjuk én is... Nagymamámnak születésnapja volt a hétvégén és "buliztunk"...

Éhes vagyok :roll:
baba24

Kösz, lányok, olyan jó, hogy vagytok nekem, így könnyebb lesz hozzászokni a kisfütyihez!

kétfiús anyuka
babdorka

Köszi Andi! Lehet, hogy kipróbálom.

Kép
zsuzsi**

Köszi Brigi, megpróbálom. Még van pár napom az eredményig. Igazából már csak a kíváncsiság vezérel, mert az Istenhegyin már megcsinálták. Meg a toxo miatt kicsit izgulok.

Andrea
Kép
kindernay

Babus: Egyél gyorsan valamit! :D

Kép
zsuzsi**

baba: fundus = fenék, fundus uteri = méhfenék
Tehát valszeg a méhfenéken tapad a lepény

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka, ahogy így elnézem, mindenkinek hozzá kell szokni a kis fügyishez. :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?