A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Ibm nekem mindíg volt egy két óra szünet a mozgásban...24 órát egyfolytában még sose mozgott. :(
Majd ha megyek a dokihoz megemlítem neki...de szerintem tenni ellene nem tud :(
Vendég

Keményedés néha néha van kb napi 3 és akkor menstruációs görcsel egybekötve ...de erre viszont emlékszem az előző terhességeimből...akkor is volt
Tényleg nem egyszerű a terhesség és hosszú...
Rossz pillanataimban úgy fogalmazok hogy sz@r nagyon :(
Van aki ezt tényleg felhőtlenül élvezi?
Jelentkezzen aki felhőtlenül élvezi..és részletezze pár mondatban..
Vendég

Dehát az nem baj,24 órán keresztül szegény nem dolgozhat!
Pihennie is kell,hogy nagyra nőjjön!
De azért kérdezz majd rá!
:wink:

Kép

Kép
ibm

A nővérem is mindig aztmondja,hogy élete legboldogabb 9 hónapja volt!
Mondjuk neki azon kívül,hogy nőtt a hasa semmi baja nem volt,8 hónapig dolgozott!
Hát nemtudom!
Tök jó,hogy már itt tartunk és ott van és mozog és minden nagyon jó,de azért jobb szeretném ha már kint lenne! :wink:
Na de eljön a mi időnk is,addig meg vígasztaljuk egymást!

Kép

Kép
ibm

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:20-kor.
pironya

Kicsit??????????????
Nem kicsit,naggggggyon!!!!!!!!
Nekem elég rossz a gerincem ép most írta emailt egy volt ortopéd dr. főnőkömnek,hogy mik az esélyeim ilyen gerincel!
Kíváncsian várom a válaszát!
Én ha egy mód van rá szeretnék elkerülni mindenféle beavatkozást,az eda-t pláne,de az is lehet,hogy könyörögni fogok érte!!!!! :lol:
Biztos szörnyű,de akkor talán már tudod,hogy mindjárt vége és ott lesz a babád!
Majd kiderül,de lesz para biztos!

Kép

Kép
ibm

Szülés:
Én szültem egyet vacuummal 20 óra alatt,egyet "simán" 10 óra alatt,egyet pedig császárral.A császár kivételével fájdalomcsillapítást NEM KAPTAM. (akkor nemigen kértek még ilyesmit)
Valahogy nem láttam benne a romantikát.... :roll: :roll: :roll:

Most hogy eltelt 7,5 év,még (már) szépnek látom.És azt gondolom,hogy gyönyörű szülésem lesz,mert annak kell lennie.
Nem tudom persze,hogy ezt miből gondolom... :roll: :roll:

Kép
orsitigris

Rettenetesen félek,de most még próbálok nem gondolni rá.
Meg,hát sokan kibírták már.
Különben én a menstruációs görcsöket is nehezen viseltem. :cry:
Majd lesz valahogy. :wink:

Kép
melike

Szerintem ezt a kérdést kihagyom...mármint hogy normális -e hogy 24 órát nem mozog végig :oops:
Ha baj van elöbb utóbb tuti,hogy kiderül... :?
Szülétől kicsit sem félek,igaz,hogy a császárosok könnyen beszélnek,de a hüvelyi szüléstől is nulla félelmem van...
(de az ugye már nem lehet :( )
Vendég

A menstruációs görcsöket én rosszabbul viselem sokkal mint a fájásokat...Szerintem a szülés jobb mint me menstruálni,mármint nem fáj eggyáltalán :)
Vendég

Bárány!

Neked könnyű volt a császár??? :shock: :shock:
Én inkább szülök kétszer simán,mint egyszer császárral! Én iszonyúan megszenvedtem... :(
(mondjuk volt alkalmam mindent kipróbálni...)

Kép
orsitigris

Orsi én is szültem így is úgy is,egyszer rendesen de azt inkább haggyuk...és kétszer császár...
De én a gerincembe kaptam érzéstelenítőt és onnantól kezdve akár stillfűrésszel le is vághatta volna a lábamat...nem éreztem semmit...jó volt.
Igaz az eggyiknél utánna lezajlottak a fájások(ritkán előfordul) és a friss vágás kicsit fájta ahogy egypercenként összeált kupacba...de kérhettem 40 percenként algopirynt az infúlzióba és úgy kibírható volt.Márnap viszont mind a kettő után rohangáltam és nem fájt semmi...
Vendég

biztonsági öv: nekem volt egy csúnya balesetem, felborultam a kocsimmal, én vezettem, és nem voltam bekötve. az égvilágon semmi bajom nem lett, saját magam szálltam ki az autóból - viszont ennek ellenére (vagy épp ezért) MINDIG bekötöm magam. igaz azóta nem vezetek, de elég menőkések vagyunk, többezer kilométert autózunk évente, ráadásul elég biztonságos autónk van. ráadásul ha légzsák van a kocsiban, ha nem vagy bekötve, a nyakadat is eltörheti... szóval én már csak ha a szomszéd faluba megyünk, akkor is bekötöm. az öcsém pár hónapja csak kávézni jött (volna) át hozzánk, 5 perc az út kocsival, belecsapódtak hátulról, és nekitolták az előtte lévő autónak. így nézett ki a kocsi belseje a baleset után:
[img]http://snowflake.freeblog.hu/files/Kép004.jpg[/img]
az öcsémnek semmi baja nem lett hál' Istennek, de mondhatjuk hogy hajszálon múlt... szóval nem indok, hogy csak ide-oda ugrok ilyen rövid távra nem kötöm be magam. :(

élvezni a terhességet: én nagyon imádom ezt az állapotot, mondogattam is hogy persze, szeretném hogy megszülessen, de nem sürgetem az időt, mert annyira jó így. persze biztos hogy sokat számít, hogy szinte semmi tünetem nincs, nincs rossz élményem, tapasztalatom, de még a családunkban sem fordult elő sosem ezzel kapcsolatban semmiféle tragédia, illetve anyukámnak volt egy vetélése, de akkor még a 8. hét körül volt, és rengeteget dolgozott fizikai munkát + sokat idegeskedett, szóval ott más volt. a szüléstől sem félek (még?), persze biztosan fájni fog, de mivel nekem menstruációs görcsöm sem volt soha életemben, nem tudom hogy milyen lesz amikor elkezdődnek a fájások. mondjuk az azért csak fel fog tűnni. :D egyszerűen úgy érzem hogy minden ami most történik és történni fog, az a világ legtermészetesebb és legörömtelibb dolga, és minden úgy fog menni, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. valahogy meg sem fordul a fejemben, hogy bármi baj lehet. illetve ez így hülyeség, mert azért van néha egy-két gyenge pillanatom, de szerencsére elég hamar el tudom hessegetni a rossz gondolatokat.

mia_snow

Nahát,nekem a másnaptól volt nagyon szar.... :( :(
A műtétet altatásban csinálták,(mondjuk így is éreztem valamit),de amikor másnap hajnali ötkor jött a nővér,hogy keljünk fel,azt hittem meghalok... :( :( :shock:
Oldalra sem bírtam fordulni....nagyon gáz... :( :(
Fogmosás fekve...haláli volt... 7 napra adtak haza,de a zoknimat még nem bírtam felhúzni... :(
Manapság pedig császár után is 3 nap a kórházi tartózkodás.72 óra után csak úgy "kipenderítik" a császáros anyucikat.Ha nem tetszik,mondják: nem kell gyereket szülni...
A szülésznő mesélte,hogy ugye 3 nap alatt van akinek még be sem indul a teje,pláne császár után,első szülő: szoptatni se tud (tisztelet a kivételnek),és a babáknak cukros vizet adnak,hogy ne veszítsenek a súlyukból.... :shock:

Kép
orsitigris

Mia olyan szépen írtad le,meg is hatódtam. :oops:

Különben én is nagyon-nagyon élvezem és teljesen "beépült" ez az állapot a mindennapjainkba.

Kép
melike

Orsi akkor ez teljesen máshogy van mindenhol!!
A lányommal 9 napot üdültünk a koriban császár után..de ez több mint 12 éve volt akkor még ez járta...csak a hugycsőkatéter volt ben 4 napig...de minek??
A fiammal viszont ahogy mondod 3 nap és kipenderítettek császár ide vagy oda...és érdekes mód a katéter is elég volt 2 napig...
Tejem eggyikkel sem volt de adtam egy 5-öst a nővéreknek,hogy tápszerrel etessék ne vízzel...és úgy lett
Vendég

Na hazaértem az autószerelőtől, de holnap újra kell mennem, nem volt jó az alkatrész hozzá. Úgyhogy volt egy felesleges köröm, de legalább elvittem leadni a MEP-hez a táppénzes papíromat, meg bementem a zöldségpiacra. Hát csajok, mondanom sem kell csorgott mindenért a nyálam...vettem gomolyasajtot, sült hekket, gombát, házi tésztát friss kenyeret. Most azt sem tudom melyiket egyem.

szülés és terhesség: én a nehézségek ellenére nagyon élvezem, hogy a pocakomban van a baba. Mi olyan régóta vártunk rá és annyira nehezen jött (lombik), hogy az öröm minden gondomat elnyomja. Imádom ahogy fészkelődik a pocimban. Az idő most nekem is belassult kicsit, fáradékonyabb lettem és sokat nyom itt is ott is, de nem bánom. A lényeg hogy egészséges legyen. Paráim vannak azért bőven nekem is, főleg, hogy annyi rosszat hallani.
A szüléstől pedig rendkívül félek én őszintén szólva inkább a császárra szavaznék, de nem hiszem hogy ez kívánságműsor.

Képzeljétek el, a védőnőm mondta tegnap, hogy kaptak az itteni kórházból papírt, hogy be kell feküdnöm rizikó terhes kivizsgálásra, mivel nekem az előzményben daganatos megbetegedés van, de szerencsére elintézte hogy ne kelljen, mivel én nem is ide járok Debrecenben van a dokim és ott is kívánok szülni. Azért olyan rossz volt belegondolni, hogy befektetnek, de megúsztam... :roll: :)

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Buci állítolag van olyan orvos aki kérésre császároz,de az enyém pl nagyon ellenzi az ilyesmit...aztán ki tudja...lehet,hogy lenne az a pénz :wink:
Tény hogy álltalában ez a könyebb kelemesebb megoldás de állitólag sok hátránya van a babára nézve is...
Vendég

hát majd meglátjuk, de lehet, hogy tényleg hagyni kell a dolgokat simán történni maguktól, aztán majd kialakul. Ha ki tud bújni szépen magától akkor OK, de én a hosszú órákig tartó szenvedéstől félek a legjobban.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Azt mondják minnél jobban fél valki a szüléstől annál nehezebben megy ...aki laza és nem fél annak meg könnyen...nem tudom,hogy ez igaz -e?
De ez még baromi soká van:)
Vendég

buci:én is így gondolom.Pár óra és utána minden oké,az teljesen jó.
De hosszú szenvedés nem kéne.. :?

Kép
melike

Bari - asszem azon kívül hogy halálra paráztatjuk magunkat igazán felhőtlen a terhességünk, hisz' semmi bajunk sincsen!!!! Még neked sincs, hiába is kutatsz a gondolataid között!! :lol: :lol:

Szóval viccet félre téve én tényleg élvezem és egyáltalán nem félek a szüléstől (inkább mindig attól tartottam hogy sose jutok el odáig :?). Ha közeledik az idő, biztos lesz egy kis para, de most úgy vagyok vele, hogy jöjjön aminek jönnie kell és én tuti bekészíttetem magamnak az EDÁ-t, hogy ha úgy alakul csak belém kelljen döfni! :lol: Sógornőm azt mondta, olyan volt mint a megváltás! Hiszek neki! :wink:
Vendég

Ja! És miért akarod hogy szegény gyerek 24 órán át folyamatosan mozogjon?? :shock: :lol: Baj akkor van, ha 24 órán át egyáltalán nem mozog! De ha neked nincs ilyen, akkor kérlek NE PARÁZZZ! :D :wink:
Vendég

Wera ez egy nagy szegénységi bizi a részemről két gyerekes anya létemre
De mi az az EDA? :oops:
Vendég

Hiába írunk neki bármit,mindig talál parázni valót!
Pedig annál rosszabb,minnél többet idegeskedik,nem?

Kép
melike

Gerinc érzéstelenítő.

Kép
melike

Sziasztok!

Én múlt héten voltam fogorvosnál. Akkor kicserélt egy tömést, előtte héten leszedte a fogkövet, és minden oké volt. Erre másnap óta a baloldalon lenne tök fáj az arcom, meg még a nyirokcsomók is, de nem konkrétan vmelyik fog. Próbálom borogatni, stb., de nem tudom, mi lehet ez.

Kezdek parázni miatta...

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Nekem spinális volt...de ez ezek szerint az epidurálás röviden :lol:
Vendég

bogi:Ó,de rossz lehet,hogy azt sem tudod mitől.Nem hinném,hogy a fogdokitól.

Kép
melike

D bogi szerintem bizos,hogy valamelyik fogad,pont fogorvos után történt akkor nem lehet más...
Vendég

Pont egyszerre írtunk Melike ráadásul mindketten mást...na szegény Bogi jól ki van segítve :D :D :D :D :D :D
Vendég

Jaja.
Döntse el a doki akkor.

Kép
melike

Mia! Naggggggyon irigyellek!
Én is nagyon-nagyon boldog vagyok,hogy itt tartunk,de azért már lehetne június!
Azért néha rámjön a para,hogy mi lesz ha történik vele valmai?
Aztán gyorsan elhesegetem,ha eddig nem történt,mostmár nem történhet!

Bárány!

Hát ezt nem hittem volna!
Te,aki mindentől parázik,pont a szüléstől nem?
Ez hihetetlen!

Nekem van olyan amikor úgy gondolom,hogy akár most is mennék szülni,akkor már annyira jó lesz,hogy még egy baromi nagy szenvedés és vége-ott lesz a kezünkben a babánk! :D
És ez annyira jó!
Kicsit keserves az út odáig,dehát ez van!
Sokan túlélték már,valahogy mi is kifogjuk bírni,majdcsak kiszedik valahogy,bennt nem maradhat! :lol:

Kép

Kép
ibm

Csajok,most lelépek pár órára.3 körül jövök.
Jónak lenni!

Kép
melike

Igen, de nem is azon az oldalon van, ahol tömést cserélt, és felül tömött, ez meg alul van. :)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!

Jól be indultatok tegnap óta! Azt hiszem meggyőztetek, nem veszek övterelőt, baromi drága, főleg pár alkalomért!!!

Mia - nagyon cuki ruhák!

Elan - tegnap én is tök para voltam. Itthon feküdtem, tévéztem teljes nyugiban és elkezdett keményedni a hasam, illetve feszíteni lent először bal oldalt, majd jobb oldalt. Tényleg el nem tudom képzelni, hogy ezt vajon a gyerkőc csinálja? Mármint kifeszíti a gerincét, vagy micsoda? Szóval elég rossz volt és nem tudtam vele mit kezdeni. Ilyenkor kell szedni a MagneB6-ot, mennyit kell?

Pironya - kérdezz rá lehet-e időpontra menni, én is úgy járok a védőnénihez!

Buci - nekem pár nappal ezelőtt volt hasonló érzésem, fájt a mellkasom, szorított, mintha valaki rá ült volna, szóval szar volt, alig kaptam levegőt. Szerintem ezt akkor nekem a gerinc kisugárzása okozta, mivel már korábban volt ilyen és eléggé gerincfájós vagyok.

Bárány - nekem sem mocorog állandóan és mindenki azt mondja, hogy nem szabad a babócákat és a kismámákat egymáshoz hasonlítani, minden gyerek és terhesség más és más, de ha meg akarsz nyugodni, tényleg beszéld meg a dokiddal, bár beavatkozni szerintem nem tud, max. megvizsgál és megnyugtat, hogy minden a legnagyobb rendben.

Pironya - szülés? Egyre gyakrabban jut eszembe. Én is derék és gerincfájós vagyok, ráadásul a dolgok mostani állása alapján még alul van a méhlepény szóval lehet hogy császi lesz, de én természetest szeretnék. A fájdalmat jól tűröm, bár tudom ilyet még nem éltem át, ez egy kicsit riaszt. Egyébként nekem iszonyú menstruációs görcseim voltak mindig, ilyenkor egy nap szabi, néha ügyelet és injekció, mert semmilyen gyógyszer nem használt. Mindig azt mondták ez majd sülés után változni fog! Remélem! ti tudtok erről valamit? Az EDA-val kapcsolatban írnál melyek a hátrányai? Igaz hogy feküdni kell utána órákig?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi nekem minden szüléssel változott valami...egyre és egyre erősebb menstruációs görcseim lettek :D

Ibm:látod van amitől meg ti féltek és én nem !!
Csak időben legyen és az előzőekhez hasonlóan 4 kilós legyen!!!

A baátnőmet gerincsérvel műtötték ami olyan előrehaladott stádiumban volt hogy részlegesen lebénult a lába...most a második babáját várja...ennyit a gerincről...jaj ne parázzatok már mindentől :wink: :D :D :D :D
Vendég

Azt hittem elmúlnak a görcsök, nem pedig erősödnek, szép kis kilátások!!!!!!!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:22-kor.
pironya

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:23-kor.
pironya

........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:23-kor.
pironya

Hozzám is akart ma jönni a védőnéni,de azt mondtam nem leszek itthon.Nekem még csak egy pecsétem van :oops: Egyszer voltam.
Nálatok már volt?Mármint otthon?
Azt mondta telefonon,hogy nem úszom meg el fog jönni..
Ja hova bújjak előle?? :D :D :D

Pironya a két kiló az szerintem maga a tökély.Csak így tovább.
Én az elején amíg nem figyeltem hetente híztam kettőt...
De azért mostanában is nasiztam egy kicsit :oops:
Vendég

Hozzánk nem jön a védőnő házhoz,csak ha megszületett a baba!
Ma pont a szülésről,szülés alatti fájdalomcsillapításról lesz szó a szülésfelkészítőn,holnap már okosabb leszek!
Húzok hajatszárítani!

Lehet,hogy már nem jövök csak este!

Jók legyetek és menjetek sétálni,én már voltam!
Király idő van!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Jó lehet az a szülésfelkészítő,mármint programnak is.
Jó lenne egy talit összehoznunk tavasszal nem?
Kár ,hogy messze lakunk egymástól :(
Vendég

Megjöttem.

bárány:érdekes,hogy azt írtad erősödtek a görcsök szülés után.Én is eddig csak olyat hallottam,hogy jobb lett.

Nálunk is csak a babához jön a védőnő.

ibm:olyan jó lehet ez a szülésfelkészítő!Hány alkalom,honnan tudtad,hogy van (doki,védőnő?),mennyi ideig tart egy alkalom,ingyenes?

Kép
melike

Én is ezt mondtam már régen,hogy mi soha nem fogunk találkozni?
Olyan furi... :cry:

Kép
melike

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:24-kor.
pironya

Én is szeretem,tök jó!
Egyik ismerősöm is babát vár és az ő védőnője szólt neki,hogy lesz és mivel nálunk nincs megkérdezte,hogy én mehetnék-e?
Szerencsére igent mondott,úgyhogy nagyon élvezem!
8 hétig tart,minden szerdán 17-19-ig,minden hétre van egy téma+amit kérdezünk!
Tényleg programnak is nagyon jó,meghát amúgy is érdekes!
Ingyenes!

A kórházakban is szokott lenni,de ott asszem rövidebb és inkább arról szól,hogy mi történik amíg ott vagy!
Majd holnap felteszem a témákat,most mennem kell!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Bárány, hozzám még nem jött a védőnő. Mindig csak nekem kell mennem hozzá. 3 hetente!!! :shock:
Amúgy nekem életem legszebb időszaka a kismamaság! :lol: Nagyon élvezem!!! Persze van egy kis hátfájás, mostmár lehajolni sem egyszerű, meg ilyenek, de nem gáz. Aztán ki tudja, hogy a következő kismamaságom is ilyen felhőtlen lesz-e? :roll: Remélem!
A szüléstől egyelőre nem félek, de a célegyenesben biztos meg leszek szeppenve. Úgy tervezem, hogy nem kérek EDA-t, de ez majd úgyis helyzettől függ.

Kép
sziszka82

Tőlem mindig (eddig 2szer voltam) megkérdezi, hogy megyek én vagy jöjjön ő hozzánk. Inkább én megyek, mert nem egyszerű olyan időpontot találni amikor a férjecském 100% itthon lesz. Egyébként a múltkor kérdeztem is, hogy mikor kell jönnöm és mondta, hogy nem kell csak ha akarok.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?