A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Nati!
Igen, és a válaszodban a kulcsszó az "elméletileg"!!! Szerintem nekem sem lesz ugyanolyan, mint az első...

A falánkság nálam is kezd brutális méreteket ölteni, de már csak kilenc nap.....
Most megyek a piacra.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!
Szép vasárnapot mindenkinek ;-)

Nati: örülök, hogy már együtt lehetsz a férjeddel. Kedves, hogy gondolt a babára, és ilyen jó kis ajándékokat hozott!

Katinka: néha én is kipurcanok, mert akárhogy is van, a babavárás vége terhesség, még ha édes is ;-) azért pihizz sokat. Én is gondolkodtam már azon, hogy hajnalban szülni nem a legjobb, mert az ember akkor nem alszik előtte egyáltalán. Ráadásul nekem az is eszembe jutott, hogy az éjszaka kellős közepén nem szívesen zavarnám a szülésznőt, sem az orvost. De ha menni kell hát menni kell :)

Dalmi: hogy vagy? Érdekes, hogy elmúltak a jóslóid. Szerinted lehet, hogy valakinek napokig nincsenek jóslófájásai, és egyszercsak beindul a szülés? Mert én most 1-2 napja nem érzek fájásokat.

Beagle: a hátfájásra nekem az bevált, hogy kicsit tornázok (persze csak olyan kismamásan :-) )

Écike: Mi van veletek? Eltűntél... remélem azért, mert Zolikával vagy már otthon! Szép vasárnapot Nektek is!

Vizesedés: így a végére én is elkezdtem vizesedni (levettem a gyűrűmet is :-( . Szerintetek az normális, hogy az egyik bokám vizesedik csak, de az szinte kétszer akkora mint a másik? Elég fura...

Judit
Kép
sonny

Honey
Gratulálok kislányodhoz. Nagyon ducinak néz ki:) nem is gondoltam volna, hogy g-mal ilyen aranyosan husisok már:)

Ehetnék
Hát szégyenlem, de én se tudom betartani a diétát, már pár kocka rendes csokit is ettem, sőt beiglit is egy csomót (bár ezt rendes kaja helyetté s mérem a cukrom hozzá).

Még nem írtam, de szerdán amikor voltam a dokimnál mi volt: megint írt neki üzenetet a diabetológusom azt hittem kiakad rá, de egyetértett vele: 38 hét után ajánlja a császárt:) ezért hétfőn újra megyek és beterjeszti az igazgató elé a kérést, így lehet, hogy 1,5 hét múlva szülés:)) Már nagyon sokszor fájok lenn+a derekam, vesém leszakad, az emésztésem szinte leállt, vasat nem is merek szedni, pedig nagyon kellene...

Mindenkinek szép napot kívánok!

Bea
kumpibogar

Sziasztok!

Minden nap elolvaslak titeket, de mindíg csak az éppen aktuálisan született babóhoz van energiám válaszolni! Többre soha nincs időm :?

De most alszik a lányzóm (jól megkavarta ez az óra átállítás) így van egy kis időm talán írni!

Látom eljutottunk a jóslófájás és normál fájás közti különbségek latolgatásához! Hát pár napja én is ezen aggódok, hogy ha elkezdődik azt honnan fogom tudni? És hát nekem miután császár lesz mennem is kell rögtön a kórházba, nem várhatom meg az 5 perces meg 2 perces fájásokat, szóval nekem hamar fel kell ismernem :roll: de hogy honnan fogom, azt nem tudom! Próbálok okulni abból amiket írtok, ugyhogy mindneki aki már élt át fájásokat írja lesz légyszives az érzést :lol:

Vizesedés, hát nálam is elkezdődött, a gyűrűmet nekem is le kellett venni :cry: Alig várom, hogy visszavehessem! :roll:

Ehetnék...hát mint egy kis zugevő esténként úgy érzem magam...csak megyek a nasis szekrényhez meg a hűtőhöz és pár falat ezt azt be kell, hogy kapjak minden este! :oops: Meg se merem már mérni magam!

Écike, már én is akartam kérdezni, hogy mi újság veletek? Nagyon eltűntél! Remélem nincs semmi baj! :roll:

Nekem Fanni 2 napja alig mozog! :shock: Már halálra aggódom néha magam! Ha mozog akkor is nem intenzíven, hanem csak épp hogy megmoccan, kicsit arrébb húzza a fenekét vagy a lábát...ennyi az össz mozgás! Elég ez szerintetek? :roll:

A másik meg tök fura érzésem van mostanában szeméremcsont tájékon... :roll: kis villámütés szerű fájdalmat érzek...mi lehet ez? Lehet, hogy valami idegnek nekinyomja a fejét odalent? Valakinek van ilyen rajtam kívül? :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra
Nekem is van már vagy egy hónapja ez a nyilallgatás a szeméremcsont környékén. vagy talán a hólyagnál? Nem is tudom, de a lényeg szerintem, hogy Fannikáink biztosan bólogatnak és akkor nyomnak valamit. :lol: :roll:
Nekem sem mozog valami hatalmas kilengésekkel, inkább csak fészkelődik, na de azért be tud lendülni sokszor és akkor mindent belead. Ez ilyenkor már teljesen normális. Mondom én aki agyon izgulja magát állandóan. :roll:

Krumplibogar
Én is be-be csaltam a diétámban a napokban, de meg is lett az eredménye, mert vizesedni kezdtem. Ma már szigorúan mérem és be fogom tartani Fanni miatt is még ha éhen is akarok pusztulni. na persze ez nem igaz, mert nem korog a gyomrom csak falánk vagyok.

Most voltunk vásárolni és persze miket vettünk? Milka szaloncukor, Mikulás csomag a gyerekeknek, csokis croissant párocskámnak, egyszóval csupa finomság amiből nem ehetek (MÉG!!!). Én meg vettem magamnak diabetikus nápolyit, ennyit már csak megérdemlek, gondoltam.

Kép
Kép
nati80

Zsemlyécske, Honey, Kornéliusz és Anikó hatalmas gratula drága kis babáitokhoz!!!!!!!!!

Mi még egyben! Sokszor van már nekem is jósló fájásom, most megint becsípődött a derekam ezért nem nagyon tudok mozogni a legnevetségesebb, hogy éjszaka csípődött be álmomba. :lol: :cry:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Katinka:Igen tényleg még van időm csak az a baj,hogy napról-napra nehezebb,mert már sehogyse jó.És eléggé nyűgös vagyok már.Neki bizti jó bent,de végülis ennyi idő is elég volt ahoz,hogy kifejlődjön mindene,mert ugye mostantól csak hízik :lol: Így nem lenne gond,ha megakarna már születni :D Hogy vagy?Jóslóid vannak még?

beagle:Hát szerintem még egyben leszünk egy darabig :D Így még beis előzhetsz :lol: Pihenj sokat!!

Nati:Az én anyukám azt mondta,hogy a jóslófájásoktól számítva 1-2 hét múlva szülés.De mások szerint is így van.De tényleg mindenkinél más.Párom munkatársa azt mondta,hogy neki egy 92 éves szülész mondta,hogy az első magzat mozgáshoz hozzá kell adni 4 hónapot és 2 hetet és akkorra várható a szülés.A csajnak két gyerkőce van és mind a kettőnél bevállt a számítás.De én azt mondom,hogy baba függő is,mert végülis ők tudják,hogy mikor kell nekik megszületni :D

sonny:Hát elég furi,hogy csak az egyik lábad vizesedik,de végülis elképzelhető,hogy van ilyen.Pihentesd sokat és polcold fel.

kumpibogar:De jó akkor nemsokára már te is babázni fogsz :D Sajnálom,hogy így fáj mindened kitartás már nemsok van hátra.

akíra:Biztos nincs semmi baj.Én úgy hallottam,hogy a szülés előtt már nem mocorognak annyit bár lehet,hogy ez baba függő is.CTG-re jársz?Az én picurom sem arról híres,hogy sokat mocorogna sokszor én is megilyedek,de aztán megbökdös meg rugdos kicsit és akkor megnyugszom :D Ő ilyen amióta érzem a mocorgását.Fanni aktívabb volt?Ilyen fájdalom nekem is van már kb.1 hete és,hát mit ne mondjak elég kellemetlen.Főleg,ha épp úton vagyok és fel jajdulok mindig nagyot néznek lehet azt hiszik,hogy mindjárt szülök :lol: Sajnos nekem sincs tippem,hogy ilyenkor mit csinálhat,de olyankor én érzek olyat is,hogy nyomja lefelé magát.Lehet,hogy csak ideget találnak el.

Mi jól vagyunk csak néha görcsölgetek meg nyilalgatok.Meg eléggé álomkóros vagyok megvisel ez az időjárás.És persze nyűgös is vagyok nagyon.

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Honey!
Én is gratulálok, nagyon szép kislány!! :)

Hát, azt hittem, tegnap este, hogy indulunk szülni, kb. 5-7 percenként keményedtem, meg amolyan sehogy se jó érzésem volt.....De a forró zuhany, meg az alvás elmulasztotta........ :roll:
Pedig úgy reménykedtem.........

Ma már korán reggel mentünk a kórházba nst-re, mert a dokim volt ügyeletben, nst okés, fájás nuku............ :roll: Gyors UH-t is csinált, flowmetriát, minden okés, BPD-t 95-nek mérte, kérdezte, hogy milyen súlyúak voltak a tesók. Mondom 3,65 és 3,70 kg...Azt mondta, ő is e körül várható......
Szóval mostmár nem parázok ezen, hogy "Ó, mekkora a hasad!", mert a doki szerint normál méretei lesznek! :)
Na, meg lassan már nem fogok az utcára sem mkimenni, mert mindig jönnek a szöveggel: még mindig egyben/még mindig itthon vagy?? Én ettől már falra mászok!

Nati!
Hát nálam is sokszor van elcsábulás "kaja-ügyben"! Bár én nem is hiszek abban, hogy valóban diabéteszem van, mert egyszer elérte a 7,8-at....azóta hetente 2x nézik, és mindig normál az érték.
Ja, és az a nyilallás is megvan ott lenn, főleg, amikor úgy mozdul, vagy helyezkedik a fejével.....

Sonny!
Én is vizesedek, igaz, csak a bokám, de nekem is a bal látványosan nagyobb, mint a jobb!

Na megyek,még vár egy kis lightos ablakpucolás! :)

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Voltunk ma börzén, hát, nem volt valami nagy szám, Lilinek sikerült pár jó kis cuccot azért beszerezni. Meg kiváltottam ott a Felicitas csomagot, na, attól sem voltam elájulva, de legalább tök édes rózsaszín szívecskés cumi van benne. Ja, és még hogy jártunk: volt ott lufikészítő bohóc, kicsit profibbnak tűnt ugyan az átlagnál, de nem gyanakodtunk. Lili Micimackót kért, csinált is egy tök jót, majd közölte, hogy akkor 1.000 Ft lesz. :shock: Persze elhoztuk, de eléggé leakadtunk rajta - ennyiért vettünk egy pulcsit meg egy szoknyát pl. :roll:

Éjjel megint óránként ébredtem jóslófájásokra, bár reggel nem is vagyok biztos benne, hogy tényleg vagy csak álmodtam az egészet. :oops: Mondjuk álmomban valóban megszültem ma, vagy legalábbis elkezdtem vajúdni. Egyébként tényleg nem bánnám, főleg, hogy akkor megúsznám a holnapi extra kórházmenetet, amire a múltkori doki visszarendelt (aki nem is a sajátom), pedig ugye szerdánként szoktam menni. Most próbálok is mindjárt egyet relaxálni és Natival megbeszélni a dolgot. :wink:

Ditta, azért látom, már Te is szívesen babáznál. :)

Diétázós Kismamik: én nagyon tisztelem a lelkierőtöket, nem tudom, én hogy bírnám/bírtam volna. :roll: Állandóan a spájzban kutatok valami ehetőért, lehetőleg édes legyen, próbálok inkább gyümölcsöt enni, de leginkább valami csokiféleség lesz belőle. :oops: És ez olyan 2 hete tört rám nagyjából.

További szép vasárnapot!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Ditta
Nekem valamelyik nap egy apuka feltette a kérdést, hogy mennyi van még hátra 1-2 hónap? Mondom 1-2 hét! Jó rám is csodálkozott. Mások is azt hiszik még van időm bőven. És erre jönnek a nagyokosok akik szerint hatalmas a hasam??? na akkor most mi is van? Nekem pont az a furi, hogy nincs olyan kerek csúcsos pocakom mint neked, hanem kicsi és sokszor ellaposodik. Na hogy Fanni olyankor hová megy???
Nekem is csak a terhelésnél lett 9,7 a cukrom, utána mindig normális volt, vagyis 6,2 volt a legmagasabb. 1x volt 7,7 de akkor beteg voltam így nem számít.

Reni
Nekem ezzel a számítással nézve Fanni jövő héten jönne, mert kb a 19. héten volt az, hogy konkrétan, egyértelműen éreztem a mozgását. Vagyis akkor 19+18=37. Szerdán töltöm a 37 hetet, tehát a körül kellene jönnie. Remélem akkor még nem teszi. Várja csak ki a 38 hetet is, akkor leszek nyugodt és akkor talán már fűtésünk is lesz, meg padlónk.

Honey
Gyönyörű a kislány!

Én a napokban minden délután mint egy óvodás beájulok és alszok. De este 9-10 körül úgy alszok el megint mintha nem aludtam volna délután. Szerintem kezdek energiát tartalékolni, mert hát ez a kajázás sem semmi.

Kép
Kép
nati80

Katinka
Akkor ez az evéskényszer tényleg tipikusan szülés előtt jön ki a kismamikon. Ezt azt hiszem el is lehet könyvelni, mert eddig mindenki írta. van olyan hogy éjjel fel kell kelnem, mert annyira korog a gyomrom, hogy nem tudok visszaaludni és ennem kell egy falat kekszet. Ennyi elég is és akkor el tudok már aludni. De azért én örülök, hogy diétáznom kellett, mert így nem híztam meg, sőt talán kevesebb leszek szülés után mint februárban.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

megkérdeztem a szülésznőt fájások ügyében múlt héten, hogy honnan fogom tudni, hogy menni kell. Azt mondta, hogy az igazi fájás rendszeresen ismétlődik, legalább fél percig tart és akkor kell indulni, ha már 15 percen belül jön a következő. Az hogy derékból indul vagy a pocak tetejétől és úgy halad végig a méhen, teljesen egyénfüggő.
Ha nem vagyok biztos, hogy igazi vagy jósló fájás-e, váltsak testhelyzetet (ha feküdtem sétáljak, ha sétáltam feküdjek) vagy zuhanyozzak egyet és ha elmúlik, akkor csak jósló volt.
Ja, és örülni kell a jóslóknak, mert rövidül a méhnyak és rövidebb lesz a szülés.

A dokim még azt mondta, hogy nehogy szedjem még a magnéziumot, mert így a jóslók megindulása után kb. két héttel szülünk, magnézium mellett meg ő fogja indítani a 42. héten.

Eszter

Kép
ske

ja még kérdztem a szülésznőt arról is, hogy mi van ha gyanús, hogy szivárog a magzatvíz, honnan tudhatom meg, hogy tényleg az-e, mert ugye nem mindig a méhszájnál reped a burok.

erre mondta, hogy ilyenkor rakjak be egy éjszakai betét és ha az 1 óra alatt megtelik, akkor az a magzatvíz.

Kép
ske

Sziasztok,

Megjöttünk az NST-ről, minden rendben, sőt, már néhány méhösszehúzódást is lejegyzett a gép! :-) Viszont, ami rossz hír, hogy sajnos POZ. lett a streptococcus eredményem :-( :roll: Most eléggé szomorú vagyok emiatt, de azért jó, hogy kiderült. És persze bízom abban, hogy nem lesz semmi baj... :roll:
Amúgy a vérképem teljesen tökéletes !!! :)

Nati: tarts ki, már nem sok van hátra, és újra eheted a finomságokat ;-) Bár elhiszem, hogy nehéz...

Klarissza: jó, hogy jöttél! A becsípődés nagyon tud fájni, nekem is volt már ilyen, és hát nem sokat lehet tenni ellene. Remélem hamar elmúlik...

Reni: hát én is ugyanúgy érzem magam, akárcsak te: álomkór, nyűgösség, görcsölgetés... biztos a hülye idő miatt.

Ditta: akkor ezzel a fura vizesedéssel nem vagyok egyedül... no de ezen is túl leszünk 1-2 héten belül ;-) Amúgy Noel babának is 95-ös BPD-t mértek, és a doki is hasonló súlyúnak gondolja. De majd meglátjuk ;-)

Katinka: fúú én ezektől a kedves „üzleti fogásoktól” ki tudok akadni... Nem értem, miért nem írják ki előre, hogy mennyibe fog kerülni! Amúgy képzeld, éjszaka én is szültem álmomban: császárral, és tök féltem a dokimtól, mert nem is indokolta meg miért kell a császár... Húúú félelmetes volt, fel is riadtam.

Judit
Kép
sonny

Reni nekem ezen számítás alapján már régen meg kellett volna szülnöm :lol: !!!

Ha viszont az igazi jósló fájásokra hagyatkozom és a + 2 hétre akkor November 5.-én szülök.

Ja én is álmodtam már a szülésről 3800 gr és 56 cm-es fiam született!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Nati:Hát nem tudom,de a csajszinak bejött kétszer is.Én ahogy kiszámoltam magamnak ezzel a módszerrel így én nov.5-én kellene,hogy szűljek és akkor már 38.hetesek leszünk.Majd meglátjuk mi lessz.Meg úgyis a babók döntik el,hogy mikor akarnak kijönni :D :lol:

ske:Köszönjük szépen az információt :D Most már legalább tudom,hogy mire kell odafigyelni :D Neked vannak már jóslóid?Lehet,hogy írtad már csak elfelejtettem :oops: Akkor van remény a rövid szülésre :D

sonny:Biztos,hogy emiatt a hülye idő miatt vagyunk ilyenek.És a héten jönnek-mennek majd a frontok :cry: Örülök,hogy minden rendben van.Sajnálom a streptot sajna nekem is van :cry: Biztos,hogy nem lessz semmi baj.És mit mondott rá a doki?Nem írt fel neked antibiotikumot?

Kép
Kép
reni_24

klarissza:Hát valakinek bejön valakinek nem :lol: Mindenesetre kíváncsi leszek,hogy nálam bejön-e :D Mert jóslóm nekem is pont azt a napot jelölte meg :lol:

Nekem álmomban a nyákdugóm ment el :D Meg megindult a szülés is,de felébredtem,mert megilyedtem álmomban,hogy párom nincs itthon.

Kép
Kép
reni_24

Ske
Akkor a fájásokról annyit, hogy ha helyzetet változtatok és elmúlik bármit is érezzek akkor az max jósló lehet. ha továbbra is fáj akkor figyelem a rendszerességet és megyek szülni. :lol:

Klarissza
Sajnálom hogy megint rossz a derekad, nem jó ez így szülés előtt.

Én is álmodtam már, hogy megszületett Fanni, de magáról a szülésről nem, vagyis álmomban sem emlékeztem arra hogy én szültem meg. :roll:

Sony
Kitartok, mert párom megmondta nem bontjuk fel a milka szaloncukor kollekciót, így nem tudok beleenni. Múlt évben is megvettük már novemberben és jól meg is ettük. És a fa alá venni kellett egy másik dobozzal.

Kép
Kép
nati80

Bocs az offolásért, de nézzetek be ide: http://picasaweb.google.com/visnyei.andi/Elad#
hátha találtok valamit a télre/késő őszre. Vannak hálózsákok, kabátok, mellénykék, kocsicipők, pulcsik, bodyk, sapkák, és még és még...
Ízelítőül egy Next kiskabát, sosem hordtuk, 1500 forintért.
Kép

Kép
an°°di

Judit, Sensi, mi újság?????

Kép
Kép
katinka31

Ditta: Én is így vagyok!Megkérdezik,hogy mikor szülünk,erre én: 3 hét múlva :D :D Erre ők: Jézusom még 3 hét :shock: :shock: :x :x mintha nekem olyan gyorsan telne :roll: és még így is 1 héttel előbb kiveszik Szonját,mint a várt időpont!

Ez a vége ez már tényleg terhesség!Habár most jobban viselem,mint a Hannánál!Nála ilyenkorra már többet híztam,gondolom azért!

Kajálás: Nem vagyok most annyira farkas éhes!Hannával sokkal falánkabb voltam! :roll: :oops: Ma megmértem magam!Már 16 kg! :roll: Nem érdekel :!: :!: Szépen lassan úgyis lemegy szülés után!

Depi: Mostanában rajtam is kijön néha!De inkább a hangulatom ingadozik!Egyszer minden ok,utána meg csak bámulok ki a fejemből!Férjem meg folyton aggódik!

Kép

Kép
melcsi82

Helló!

Látom nincs azóta új baba...
Ne haragudjatok, most nem tudok visszaolvasni, totál magam alatt vagyok. Extradepi van rajtam, ma többet bőgtem, mint nem.
Volt tegnap méhszájvizsgálat, kinyílt, de még hátul van, a doki nem akarta megpiszkálni, így azt nem tudom, mennyire nyílt ki. Mindenesetre puhul is. Mégsincs semmi.Tegnap este is 2 órán keresztül voltak 3-4 perces fájások, de amint lefeküdtem, elmúltak. Ma már nem is figyeltem őket. Immunis lettem. Hiányoznak a gyerekeim, akik anyunál vannak, mégsem tudnám őket rendesen ellátni fizikailag (sem), így hiába hoznám őket haza....(pláne h őszi szünet van és egész nap itthon lennének)nélkülük viszont félkarú vagyok.
Szóval elég, na!
A doki kitalálta, h mégis nov. 2 legyen a terminus, a rövid ciklusaim miatt, így ma töltöttem a 39.hetet...na de mit érek vele???????

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok Mindenki!!!

Előszőr is Óriási gratuláció az új kismamiknak:[color=red]:Kornéliusz, Anita, Honey, de jó nektek[/color]!!!!!

Picit eltüntem, de jól vagyok, egyben még, ez így jó, mert a férjem elutazott 4 napra, addig nem szűlhetek.Csütörtökön leszek 38, én azért nem bánnám, ha 39 hétig húznám!!!
Gabi én is farkaséhes vagyok!!! :shock:
Sonny, nekem is fél lábas a vizesedés, nálam a jobb :? .Én sajnos későn kaptam észbe, agyűrüm már nem jön le.

Akíra én is érzek néha olyan fura érzést odalent, de ezeket normálisnak tartom!Szűlni készülünk!!!

Reni,Beagle ha akorházban lesztek, keressétek Szappanos Klárát is, én is ott szűlök.Pénteken megyek 7.15 re vérvételre majd 7.45 re a 2. CTG.Ti nem lesztek ott????

Ditta csak óvatosan azzal az ablakkal!!!

Ske én is úgy tudom, hogy a magnéziumot nem ajánlják az utolsó hetekben!!Ilyenkor már nem kell védekeznünk az összehúzódások ellen:

Judit, te sosem vagy depis!!Most mégis???Nahát, szűlünk???Kitartás!!!

Pénteken volt az első Ctg, ültem ,nyomkodtam, mocorgott szépen Hanna baba, minden rendben volt.Méhszáj rendben, magzatvíz is.

Ne haragudjatok, hogy ritkán és viszonylag keveset írok,de nekem nem olyan kényelmes a számítógép előtt.Hanna baba tiltakozik nagyon!!!

Puszi mindenkinek!!
sclara

Judit, kitartás és fel a fejjel! Már bánom, hogy kicsit én is beléd beszéltem a szülést :oops: , aztán csak nem akar összejönni. És elhiszem, hogy hiányoznak a gyerekeid, én néha az egyetlen Lilivel is alig bírok lépést tartani, de nem szívesen viszem Anyuhoz, ha nem muszáj. Egyébként én sem vagyok a topon most, ugye a mai napot tűztem ki legideálisabbnak, de semmi. Azonkívül, hogy a belső combjaim a hajlatoknál úgy fájnak, hogy alig bírok menni. :roll:
Szóval valamikor csak ránk kerül már a sor! :?

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Csak jelentkezem, h semmi nem történik...a hétvége meg eltelt így, meg úgy...

Katinka!
Hát úgy látom nem jött be nekünk ez a vasárnap...pedig ma volt anyukám szülinapja, jó lett volna ma...

Judit!
Sajnálom a depit, de te már nagyon a végén járhatsz, kitartás!!!! Mostmár tényleg nemsokára veled lesz Blanka, és utána jön a többi gyerkőc is! Próbálj kicsit lazítani, beülni a kádba, megnézni egy filmet, forrócsokizni, fogd fel annak, h ebben a pár napban kicsit rápihensz a következőkre. :) Persze én beszélek, én sem vagyok a topon. :P Na de még mindig próbálom úgy felfogni, h mindig egy nappal kevesebb, és mostmár tényleg itt a vége mindjárt...többé kevésbé be is jön ez a technika. :)

Egyébként sokat keményedek, van, h eltart jó sokáig és jön 5percenként, de ezeket még jóslónak sem nevezném, mert nem fáj, csak kemény....úh csak várok, várok és várok tovább. És mostmár várjuk is meg legalább a holnap délutánt, mert az utolsó szülésfelkészítőre még el akarok menni. :)

Na most csak ennyi voltam, holnap majd jövök....

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok lányok!!!

Örülök hogy mindenki jol van,aszthittem szül valaki mire jövök :lol: mi jol vagyunk csak sok a savam és olyan rossz nemtudok aludni vagy arTi nemtudjátok hogy a magnéziumot meddig kell szedni???ra ébredek. :cry:

000kata

Sziasztok!

Látom, éjjel nem lett baba.....

Judit!
Sajnálom a depit! Néha nálam is ingadozó a hangulat, de most kifejezetten jó, hogy a szünetben még együtt lehetünk a gyerkőcökkel, és én elég jól ellátom még őket (igaz, ők már nem olyan picik) és valahogy mintha ők is éreznék, mert jól viselkednek, szépen elvannak ketten is. Kihasználjuk az utolsó napokat hármasban!
Bár ha még a héten se történik semmi, jó dilis hetem lesz..... :roll: Ma reggel kezdtem vércukorméréssel, délután 3-ra nst, kedd reggel vérvétel, szerda újra nst, csüt. belgyógyászat, péntek újra nst!! :shock: :shock:

Sclara!
Sajna az ablakpucolás sem hozott eredményt! Pedig volt utána porszívózás, felmosás, mindez emeletről le-fel......de semmi! :roll:

D.

Kép

Kép
ditta76

KAta!
A Mg-ot én már a 36. héttől nem szedem........nekem is sok a savam, de engem inkább este kínoz, amikor már érzem a torkomban azt az égető érzést.......én olyankor tejet kívánok, attól kicsit jobb.

Kép

Kép
ditta76

Ditta : köszönöm nekem is este jön inkább,akkor megprobálom és is a tejcit

000kata

Sziasztok!

Gyomorégésre nekem is a tej jön be! Persze reni van itthon mindíg, eszem is ha kell, de inkább mindig megpróbálok mást és csak végső esetben a renit! De nekem csak akkor jön be a tej ha jó hideg! :)

Magnéziumot én múlthéten hagytam abba, nehogy gátoljam vele a méhem működését :lol: Nem akarom én várakoztatni azt a kis csöppséget, jöjjön ha jönni akar! (bár nem mintha mutatná jelét annak, hogy jönni akar :lol: )

Én is számítottam rá, hogy jövök és minimum egy baba született, de hát nem :?

Viszont ha jól tudom holnapra meleg frontot mondanak, az pedig lehet babaindító is, ugyhogy ma mindenki aki szülni akar mosson ablakot, másszon hegyet, este szeretgesse meg apát és holnap várja a kettős frontot :lol:
De az igazi az a csütörtök, amikor kettős front lesz :wink:
Egyébként a holnapi napot én is kinéztem magamnak, már régóta! Valahogy olyan jól hangzik az október 28! :lol: Szóval kiváncsi leszek lesz-e új baba :) Bár persze a mai napnak sincs még vége, ugyhogy még bármi lehet! Akár 3 baba is születhet még ma! :wink: Hajrá lányok!

Judit, Sensi, elhiszem, hogy depi van! Én is bedepiztem múlthéten valamelyik nap! Csak nyugi! Már nagyon a végén vagytok! Nemsokára kint lesznek a lányok, és minden rendbe jön! Tudom milyen nehéz! Én Kyrát túlhordtam 8 nappal :shock: elhihetitek, hogy én milyen depi voltam! :evil: Most az az egy tartja bennem a lelket, hogy max. november 6! Annál később nem jöhet ki! Szóval próbáljatok meg minden mást csinálni, csak ne gondolni a szülésre! Menjetek el egy nagy sétára, az is lehet babaindító a gravitáció hatására! :) Drukkolok nektek!

Most megyek mosok meg főzök gyorsan valamit amíg Kyra alszik!

Majd még benézek hátha :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Sok-sok gratula a babákhoz.

Jó hamar elkezdtek kibújni a csemeték, de a fő, hogy egészségesek.

Nálam most kezdődik a nagyüzem, Uh, vérvétel, NST, dokijárás hetente.

Nagyon bálnásan mozgok, és nehézkes már sok minden, de szerintem sokan így vagyunk vele.

A babám rettentően sokat mozog, és a pocakom mindig eldeformálódik. A készülődéssel egész jól állok, a szobát már átrendeztük, kimostam, vasaltam a ruhácskákat, de még a kórházi cumomat nem készítettem össze.
Magnéziumot, hányadik hétig szokták szedni, 36 hétig? Nem vagyok sajna képben.

Naysa
naysa

Judit
Sajnálom a rossz hangulatodat. :cry: Remélem gyorsan elmúlik és mész szülni.

Kata
nekem a savra nagyon jó a korpovit keksz. Eszek 1-2 darabot éjszaka mikor érzem a savat és iszok rá vizet, de csak keveset. Mindig beválik. Igaz nincs sok íze, de még a diétámba is belefér ennyi.

Magnéziumot tegnap én is abbahagytam nehogy azért ne jöjjön majd Fanni, mert akadályoztam a méhtevékenységet. Pánik is elmúlt már, mert megvan a 180 biztosított napom is.

Kettős front
Hát remélem mi még kettesben maradunk, nem szeretnék most szülni. Most megint nagyon jól érzem magam, vizesedés is mintha lement volna egy picit, lehet az éjszakai 5x-i wc megtette hatását.

Kép
Kép
nati80

Az éjszaka picit megijedtem.Valószínű, mert nincs itthon a férjem és minden jelre nagyon figyelek, mert nem szeretném ha akkor jönne, amikor nincs itthon.
Anyú volt itt velem,izgult is rendesen.Nem akart abbamaradni a keményedés és nagyon lent fészkelődött a pici, meg fent is al ábaival,de úgy ahogy eddig még nem.Nevettem is picit, mert pont tegnap ajánlottam, hogy már ne szedjétek a magnéziumot, hát erre én éjjel benyomtam egy pezsgőtablettát egy Magne B6.tal :D
Csütörtökön töltjük a 38 hetet addig semmiképpen sem szeretném,ha jönne.Közben persze én is nagyon várom,de ha már ennyit kibírtuk, mégicsak az az ideális, ha a 40 hétre érkezik, vagy rosszúl tudom?

Ez a rettentő étvágy is zavar már :oops: Szegény anyúmmal is ingerült vagyok, de hiányzik a férjemuram nagyon, valószínű ezért is.Abban reménykedtem ma estére itthon lesz, de valószínű csak holnap este lesz belőle valami.
Amióta anyú itt van, mosogatni sem enged, ami nagyon jó, de idegesít is néha, mert nem szeretek tétlenkedni, nem szoktam ezt meg.Őt is megértem, mert hasznosnak akarja magát érezni és annyira rendben van minden, hogy csak szépítgetni lehet már a házat csak.Szegényre néha úgy rászólok, de éjjel is míg sétálgattam, olyanokat mond segítőszándékkal ami felhúz, példáúl, hogy "ugy-e van papucs a lábadon" :D
Hajrá lányok!!!Sensi te jössz!Ne aggódj, amúgy én azzal nyugtatom mindig magam, hogy minél többet maradnak bent annál szebbek,kerekebbek lesznek.Mondom is néha a kis drágámnak, hogy növessze még szépen a kis haját :lol:

Legyen szép napotok!!!
sclara

Sziasztok!

Mivel a tegnapi szülés elmaradt, mehettem ma a kórházba (vizelet leadás, NST stb.). Azonkívül, hogy a leadásnál egy órát kellettt várnom, csupa jó hírt kaptam :D : NST OK, áramlások is, hegvastagság: 6 mm, strepto szűrés (mégis az volt): negatív, és mire a dokihoz értem, megvolt a vizelet eredménye is, már nincs benne sok baci, szerintem a múltkor az lehetett a gond, h. a kórházi WC-ben adtam a mintát. Szerdán kell mennem újra, aztán megint hétfőn, ha addig nem szülünk. És tök jó volt látni, hogy 4-ére be vagyok írva a dokim naptárjába. 8)
Most kicsit újra türelmes lennék szülésügyileg, most van a férjem 4 napig oktatáson Budán reggel 8-tól este 6-ig, nem szertném, ha onnan kéne hazarohannia. Igaz, ha nincs dugó, bő félóra alatt hazaér, de nem örülnék, ha olyan lelkiállapotban kellene vezetnie. Majd meglássuk, a vak is azt mondta. :lol:

Naysa, Sclara, jó, hogy jelentkeztetek és minden OK Veletek! :D

Ditta, hátha azért mégsem kell ezt a sűrű hetet végigcsinálnod , főleg ha ilyen intenzíven házimunkázol. :wink:

Sensi, hát tényleg jól lemaradtunk a vasárnapról... :? Én most már úgy vagyok vele, hogy csak ne hordjam túl és nekiindulhassak természetes úton.

Judit, remélem, már jobban vagy lelkileg...

Katinka

Kép
Kép
katinka31

nati: köszönöm és azt hol lehet kapni?bármelyik boltba?

katinka: örülök,hogy minden rendben,mikor bújik ki végre?olyan izgi :lol:

Én csütörtökön megyek az első Nst re,vérvételre meg ultrahangra remélem minden rendben lesz,már várom :lol: Utánna meg hetente kell menni,elég rossz lesz mert 2 óra az út +2 vissza :cry:
Csajok mindenkitől vettek kenetet?

000kata

Hello mindenkinek!
Itt sincs semmi, kivéve, hogy néha keményedik, de lehet csak a baba az, ahogy nyomja ki magát.
Nati, a szülésznő szerint 15 perces fájásnál el kell indulni? Ez kicsit gyorsnak hangzik. Én 12 órát voltam itthon 10 percesekkel, utána is csak azért mentünk, mert NST időpontom volt. De mindez 2 éve volt. Pont ma 2 éve. Ugyanilyen idő volt... :) De nekem lehet azért volt ilyen lassú, mert hypoplasia uteri-ban "szenvedek" vagyis a méhem fejletlen. Utánaolvastam, mit jelent ez, de szerintük ezzel a tünettel majdnem lehetetlen a teherbeesés, pedig nálam mindkét gyermekem az első hónapban összejött, igaz volt előtte egy vetélésem. Na, mindegy, csak hangosan gondolkodtam, bocs.
A csütörtöki fronttól kicsit félek, mert nem lesz a dokim pént-szom-vas. Szóval vagy csütörtökig szülessen meg Panna, vagy csak jövő hétfőtől. (ezért tuti hétvégén fog)
Judit, átérzem a helyzetedet, nekem is baromira hiányzik Kornél, ha csak a pár órát töltök nélküle akkor is, napokat el sem tudok képzelni, pedig amíg kórházban leszünk... :?
Tényleg anyukák, a ti pici gyerekeitek (akik még nem nagyon értik a helyzetet) bemennek hozzátok a kórházba?
Sclara, örülök, hogy jelentkeztél!
Akíra, nálam a doki a protokollra hivatkozik, hogy nem lehet programozott császár... nálad nem volt ez kérdés?

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Dalmi: nagyon boldog szülinapot Kornélnak! :-) Nosztalgiázhatsz, milyen is volt két éve... ;-) Remélem, hogy Panna babád megvárja az időpontot, ami mindenkinek jó.

Sclara: én is türelmetlen vagyok néha már mindenkivel, utána meg olyan rosszul érzem magam, hiszen tényleg mindenki csak kedves és segítőkész akar lenni. De szerencsére nagyon megértőek, ez a vége már csak ilyen lesz. Kitartás! :wink: Amúgy a gyűrűt próbáltad már szappanos vízzel (vagy olajjal) levenni?

Naysa:
szerintem a magnéziumot lassan hagyd el, úgy jobban tud készülődni a méhed a nagy napra!

Sensi: örülök, hogy tényleg jobb formában vagy. Én ma mindent újra átnézek, van még néhány új babaruci, amit kivasalok, és én is azt teszem amit te: várok-és várok. A streptoval meg nem foglalkozom, a dokim nagyon megnyugtató volt.

Akíra:
az okt. 28. nekem is nagyon tetszik. Nov. 10.-re vagy kiírva Te is , hát majd drukkoljunk egymásnak ;-)

Judit
Kép
sonny

Kata
Ez egy sima korpás keksz amit bármelyik boltban megkapsz. Sárga a csomagolása, de ha megkérdezed az eladót tutira tudni fogja majd. Ha nem kapsz bármilyen teljeskiörlésű (Hobbyt's) vagy korpás keksz jó lesz.

Dalminha
Szerintem nekem azért kellene korábban indulnom, ha fájások vannak, mert csak autóznunk kell még 90 kilómétert a kórházig. De majd felhívom a szülésznőt, mert ha a doki nem fektet be korábban akkor jó lenne tudni mikor mi a teendő.

Sclara
Én is ingerültebb vagyok és megint iszonyat falánk. Ma káposztástésztát csináltam és hát az adagom számomra most nevetséges volt. meg tudtam volna enni a dupláját is.

Valamiért mostanában majd megveszek a kóláért, bár nem ihatok. És természetesen nem a light verzióért, hanem a cukrosért. Hogy mitől van ez? :roll:

Kép
Kép
nati80

Nati!
Mostanában én is kívánom a kólát, de nálam nagyon bejön a coca-cola zero, nem érzek különbséget a cukros meg ez között, és legalább nulla szénhidrátos!
Jaj, most megint rámjött az álomkór......ráadsául 10 perc, és indulhatok nst-re, kocsival, egyedül......Férjem nem tud elkísérni, anyum meg jön a gyerekekhez....

D.

Kép

Kép
ditta76

Nati, ezt nem tudtam, hogy ennyit kell autóznotok! :oops:
Sonny, köszi a köszöntést!

Kép
Kép
dalminha

Ditta
Most vettem éppen Coca-cola Zerot egy literrel, mert majd meghalok érte. legalább édes és eltelít, még van fél órám a következő étkezésig.

Fannikám nagyon beindult megint. Egész nap mocorgott, fészkelődött. Olyanokat szurkál lenn, hogy majd bepisilek. Apukája szerint had játszon szegény, unatkozhat ott fejjel lefelé szegényke. Mondtam is neki, hogy adjunk neki legot vagy babát? Végülis még beférne. :roll: :lol:
Jót nevettünk, de ha az ő valagát szrkálná így valaki nem tetszene neki az biztos. :roll:

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Judit:Sajnálom a depit :cry: De már biztos nincs sok hátra kitartás!!!Elhiszem,hogy hiányoznak a gyerkőceid,de nemsokára mindannyian együtt lesztek.A héten elég sok front lessz hátha segít.Szurkolok!!

sclara:Én is holnap megyek CTG-re de én az sztk-ba járok így sajna biztos,hogy nem fogunk találkozni.Örülök,hogy jelentkeztél.Nálam is volt már ilyen én is eléggé beijedtem bár nekem párom itthon volt,de aztán 2,5 óra múlva elismúlt.Szurkolok,hogy ha beindul akkor párod is otthon legyen.És a szülésznő mennyit kér?

Katinka:Szurkolok,hogy induljon be magától a szülés!!!

Sensi:Neked is szurkolok,hogy lassan elinduljon kifelé a kiscsaj!!Hogy vagy?

Kata:Hát igen neked elég kemény lessz,hogy hetente kell menni.

Dalma:Örülök,hogy jól vagytok.Szurkolok,hogy megvárja a dokidat!!

Rólunk:Ma eléggé keményedek meg görcsölök biztos a frontot érzem.Holnap megyek CTG-re.Már lassan kise mozdulok itthonról :cry: És kezdek befordulni.Tegnap kimentem párommal boltba és már az megviselt.Fájt mindenem meg olyanokat nyilalt alulra,hogy meg kellett állnom alig bírtam hazajönni :cry: Egyedűl már nem is merek elindulni itthonról.

Kép
Kép
reni_24

Dalma, nekem nem hivatkozott protokolra, azt mondta ilyenkor úgy szokták, hogy pár nappal a kiírt időpont elött megindítják oxitocinnal és utána veszik ki! Nekem nem mondta, hogy ez nem lenne helyes! :roll:
Korinak nagyon boldog szülinapot kívánunk :)

Sonny, tényleg, egy napra vagyunk kiírva :) Ugye milyen szépen hangzik az október 28? :lol: :wink: Drukkkolok akkor neked! Álomszép ajándék lenne Noeltől és Fannitól ha szótfogadnának :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!
Tegnap olvastam, hogy az első magzatmozgás +4 hónap+2 hét a szülés ideje. Az nekem vasárnap lenne!!!!!!
Rám is jött a para!!! Gyorsan szőnyegpucolás. Megágyaztam a picurnak. Letörölgettem, kiporszívóztam, kipurcantam.... :D
Párom már dilisnek néz, hogy lassan 2 naponta törölgetek...
Ja, ágyat is húztam!!! Meg gyorsan kimostam minden szennyest. Majd holnap vasalok.. :?

Dalmi, Kornélnak nagyon boldog szülinapot!!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Tud valaki valamit Écikéről? Olyan régen nem írt....

Sclara, babó bizti megvárja az apukáját!!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!
Olvasgatlak ám benneteket, csak itt van anyukám, és inkább vele vagyok, mint a gép előtt ücsörgök. :) (Természetesen, ha jön a jó hír valakitől, azonnal felteszem... :) )
Nálunk minden rendben, elkezdtük a mosást, vasalást, pakolást anyuval.
Mindenkit üdvözlök!

beszteri

Écikével tegnap váltottam egy e-mailt. Mindenkit üdvözöl!
Zolika már 2kg, sajnos képet nem tudott küldeni, mert a freemail nem engedte csatolni, de majd küld. Azért kell még a kórházban maradnia, mert evés után néha oxigénre van még szüksége.
Écikét megműtötték, kiderült, hogy nem gerincsérve van, hanem egy tumor volt a gerince mellett, és az nyomta az idegeket. Szövettan majd szerdán lesz. Amúgy az az optimizmus sugárzott a leveléből, mint ami Zolika születése után is jellemző volt rá.
Írtam neki, hogy sokan hiányoltátok, nagyon meghatódott.
És gratulál az újdonsült anyukáknak!

beszteri

Szépjóestétmindenkinek!!

Semmi baba???Az eltüntek azért gyanúsak....

Igen,Écikére én is sokat gondolok.Senki nincs akinek valami más elérhetősége megvan???

Reni, hogy érted, hogy a szűlésznőnek mennyit adok?Nekem nincs választott szűlésznőm,azért járok oda CTG-re mert a doki azt mondta.Még egyszer voltam,adtam egy 1000 csak úgy, de igazából annyira nem érdemelt meg semmit.

Holnap már itthon a kedvesem. :D úgy örülök!!!

Ma kikértem a házassági levelünket és közben érdeklődtem, hogy mik a köv. lépések.szegény férjem már előre sajnálom, annyi mindenért kell rohangálni.
Eszter blogján láttam, hogy kumpibogár nagyon profin összeállította hogy mit hol mikor kell kiváltani.Esetleg nem tud valaki egy kronológiai sorrendszerűt.Olyan jó lenne egy olyan lista, hogy a szűlés után mikor hova kell menni és milyen sorrendben.

Amúgy kezdek én is elég feszült lenni, jön is egy-két támadás, ami az igazsságérzetem piszkálja.
Mindegy, a lényeg, hogy ha a 40.héten jön akkor is már csak 18 nap.Az nem is olyan sok, nem?

Lányok, tudjátok, mi lepett meg nagyon?Olvastam az októberiek szűléstörténetét és lehet csak én szűrtem ki azt a párat, de mintha mindenki császárral szűlne...miért :?: :?:
sclara

Eszter, ha beszélsz Écikével mondd, hogy sokat gondolunk rá, és minden elismerésem az Övé!!!Közzé tehetnéd estleg az e-mail címét, így írhatna mindenki neki, biztosan az is erőt adna neki.
sclara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?