A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

bogyra-köszi szépen, biztos örülne egy ilyen útnak :lol: A gyümölcs nappal kapcsolatban köszi a tanácsot, megpróbálok ebédre enni :D
Mostanában ha háton fekszek, pihenek vagy alszok elzsibbad a jobb kezem, ez vajon mitől lehet? :?

Kép
Kép
bogaracska

Ja, nem is a jobb, hanem a bal :shock:

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Icu, ha ma van a névnapod, akkor boldog névnapot Neked! Hogy vagy? Jobban vagy már?

Bogi, megyek hozzátok, ha nálatok hűvösebb van. Én alig kóvályogtam haza a piacról. Mondjuk hozzátartozik, hogy nagyon keveset aludtam, szerintem az is közrejátszik :cry:

Adrienn, már a kiságy is megvan? :shock: Én pont hajnalban törtem a fejem, és próbáltam kiszámolni, hogy mikor kellene megrendelni, ha november végén akarjuk összeszerelni :? Meg lassan elkezdem írni a bevásárló-listát is.

Bogi, azt hiszem, én is elpityeredtem volna a helyetekben. Tényleg nagyon nehéz lehet a barátnődnek nap mint nap szembesülni vele... Nagyon erős lánynak tűnik így...

Bogaracska, én is 5,5 kilónál tartok már :twisted: Pedig tényleg alig eszem már valamit. Ma reggel kihagytam a kenyeret, müzlit ettem, de minden nap nem tudnék azon élni. Gyümölcsnap meg oké, ha az ember nem terhes. Úgy megcsinálnám. De terhesen??? :shock: Nagyon szép lett a szoba!

Milyen kórházi klikkek alakulnak ki :lol: Mi egyenlőre Macianyuval vagyunk párban, bár lehet, hogy Kriszti és Bogi is csatlakozik hozzánk. Bár arra kevés az esély, hogy Bogival egyszerre szüljünk, de Krisztivel és Macianyuval még van esély :wink:

Twist, még meg sem született Dorottya, és máris újra terhes akarsz lenni? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

twist: igen Kistarcsán szülök, már az elejétől így gondoltam, illetve esetleg szóba jött még Vác is, de a kistarcsai kórház szülészetes képei meggyőztek + Vácról szinte semmit nem tudok. Gondozásra nem oda járok, hanem a Rókus kórházba, 2 perc a munkhelyemtől, így aztán kézenfekvő megoldának tűnt elsőre, csak azt nem tudom, h a vége felé, főleg ha már decembertől otthon mardok, akkor hova fogok menni. Hogy van ez? Lehet menetközben váltani? Mert ha az utolsó hónapban is menni kell valami vizsgálatra, és már otthon leszek, akkor sokkal egyszerűbb lenne vagy Veresen a Misszióba mennem (úgy tudom terhesgondozás ott is van, csak szülni enm lehet), vagy ha muszáj akkor még mindig jobb Kistarcsára mennem, mint fel Pestre

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

hékás- én is pont így vagyok, nem érzem, hogy olyan sokat ennék, és mégis gyarapodok :? Bár a védőnő azt mondta ez sajnos a hormonoktól is függ, lehet ha diétázom, akkor is hízni fogok :(

Kép
Kép
bogaracska

Brigi: Csak azért van ám már meg a kiságy, mert ez még a páromé volt. Fent volt a padláson, festés után lehoztuk és összeszereltük. Egy egyszerű fa kiságy, egész jó állapotban van. Bár gondolkozunk rajta, hogy azért majd lefestjük. Matracot kell még bele venni, meg a többit, kistakarót, párnát, lepedőt, ilyesmi. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Bogaracska, én azon törtem a fejem, hogy nem-e attól hízom esetleg, mert még mindig szedem az Elevitet... De úgy vagyok vele, hogy az éhezéssel többet ártok a gyereknek, mint amennyit használok, így ha a joghurtok és gyümölcsök ellenére jönnek a kilók, hát jöjjenek. A lelkiismeretem halál nyugodt. Legfeljebb nem lesz elég 1 fogyókúra, hanem 2-3-ra is szükségem lesz jövőre. Túlélem...

Adrienn, mi megvettük a rácsvédőt, kipárnát, kispaplant, kaptunk kölcsön baldachint, és egyiket sem használtuk :lol: A rácsvédőt leszedtük, amikor hazajöttünk a kórházból, mert a kanapén ülve nem tudtunk gyönyörködni benne :oops: a bébipaplan nehéz volt, kapott helyette takarót. A párnát meg nem ajánlják újszülöttnek, szóval pelenkát raktunk be helyette :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nicsak!
Borzasztóan sajnálom :cry: :cry: Léleksimi

Brigi!
Néztem a napokban a táblázatban, hogy mennyien voltunk az elején.... Sokan lemorzsolódtak sajna, de látom te szemmel tartod az eltünedező emberkéket is :lol: :lol:

Bogaracska!
Nehogy tarts heti 3-4 gyüminapot! Te hány kilóról indultál?

Irígy vagyok a kórházi klikkek miatt :D :? :D Most vagy felköltözök Pestre, vagy ti költözzetek Szegedre a szülés ideje alatt, mert ez így nem ér :D :D

Bogyra!
Megyek, megnézem a lapodat, nagyon kiváncsi lettem.

Gyors panaszkodás: képzeljétek péntek óta próbálom elérni telefonon a dokimat. Nagyon sokszor kerestem, de nem veszi fel és vissza sem hív. A ti dokiaitok is elérhetetlenek?

Másik: tegnap előtt összevesztünk a párommal. Annyira makacs és olyan csúnyán beszólt nekem. Fú, majdnem kirúgtam :evil: :evil: Persze még tegnap is állt a bál ennek örömére délutánra olyan méhösszehúzódásaim lettek, hogy azt hittem bepisilek "bocs". Végül kibékültünk meg minden, de az ilyet úgy utálom, miért nem tud legalább ilyenkor egy kicsit normális lenni a párom?
Bocs a panaszkodásért :?

Kima
Kép
Kép
kima75

kima-nálunk is vannak hasonló háborúk, és engem is az bosszant, hogy legalább most lehetne egy kicsit megértőbb, de persze az ő álláspontja meg az, hogy a terheség miatt vagyok most "hülyébb". Egyébként 60 kg-ról indultam, aztán lehet 80-ig meg sem állok :x

Kép
Kép
bogaracska

Milyen kórházi klikkek? :D A Szote II-n szül vki, jártok majd szülésfelkészítőre, meg tornára? Azt hiszem szeptemberben indul :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Adrienne: ez aztán a felkészültség, mondhatom. Gratulálok! ezek után a ruhavásárlás szórakozás lesz :wink:

Bogaracska: Klasszul nézhet ki a gyerekszoba! A gyümölcsnapokat nehogy betartsd! Mi a te védőnőd? Fittnesz bajnok????Miért félsz a terheléses vércukor méréstől?

Kima: mi is szoktunk veszekedni, de én azt vettem észre magamon, hogy amióta terhes vagyok, sokkal nyugodtabban veszem az ilyen akadályokat. Pedig én igen harcias vagyok, de most valahogy visszafogom magam. ÉS szerintem emiatt nem is fajulnak el nagyon a viták :lol: Illetve nálunk még az a jó, hogy a mosolyszünet sose tart tovább, mint 15-20 perc, vagy 1 éjszaka, ha elalvás előtt állt be 8)

Tegnap azt hallottam, hogy azok a nők, akiknek a menstruációjukat jól viselik így lesznek a terhességgel is, és könnyebben szülnek. Na, az első része nekem eddig bevált, a másodikhoz meg reménykedem. Nálatok hogy van ez?

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

haboruk: nagyon-nagyon nagy szerencsem van...parom idegei kotelbol + iszonyu turelmes + mindketten utalunk vitatkozni = talan ha 2szer vitaztunk az 5 ev alatt...(remelem igy is marad) :wink:

kilok: Bogaracska, ne keseredj el, en mar +10-11nel tartok...egy mazlim van, hogy az egyik legjobb baratom szemlyi edzo es a parom is ezen a teruleten dolgozik :roll:
Mar beigertek a "durva" szemmeltartast es edzest, ha kikerul Maszatkapitany :lol: :lol: egyszer mar sikerult nekik :wink: :lol:

Uxi: kuldtem privit a kerdesedre.

klikkek: hasonloan irigy... :oops: :roll:
Vendég

Bogaracska: a festes csodaszep!!
Vendég

bogaracska: nagyon aranyos a kép. Mi még nem álltunk neki a gyerekszoba rendbetételének. Nem is tudom mikor fogunk, a párom szerint az elején úgyis velünk alszik egy szobában

szerencsemák: lehet benne valmi igazság, mindig jól viseltem a mensit, és eddig a baba sem okozott sinte semmilyen megterhelést (leszámítva az elején a pár hét émelygést, de azérta többieket olvasva az enyém igazán semmiség volt)
Már csak a szülésnek kell ilyen jól sikerülnie

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Kima, tegnap estére elfáradtam, apa elvállalta Marcit, és pár embernél megnéztem, mikor írt utoljára. De tényleg sokan lemorzsolódtak már... Na majd akkor jönnek még páran szerintem, amikor leállnak a munkával, és a babára koncentrálnak - november körül.

Sajnálom a mosolyszünetet. Tény, hogy ilyenkor érzékenyebbek vagyunk, de ezt igenis figyelembe kellene venniük, nem??? Nekem mázlim van, mert nem szoktunk veszekedni, és nem szokott beszólni sem a párom. Annyira idilli, hogy néha azt hiszem, hogy csak képzelődöm :oops:

Szcsm, én könnyen viselem a menstruációkat is, és az előző terhességem és szülésem is könnyű volt. Reméljük ez tényleg így van, és most is pikk-pakk lezavarom :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Bogaracska: én még nem tudom, mi is az a szülésfelkészítő :shock:

Gondolom délelőtt van, munkaidőben. Milyen gyakran van, és mit kell ott csinálni, mennyi ideig tart? Hehe, nagyon tájékozott vagyok...

Én Henya75-tel leszek elméletileg párban, de ha sietek, vagy bogaracska túl lassú, akkor akár vele (leginkább ha mindkettő fennáll :)). Sajnos nicsak lett volna a 3. akivel a kiírt időpontunk között csak 3 nap volt :cry:

Klári

Kép
claracroft

Sajnos rám nem igaz ez a mensi dolog: sosem voltak különösebb problémáim tőle, max egy kicsit ingerlékenyebb voltam. A terhesség nálam kiverte a biztosítékot, persze attól függ, mit ntekintünk "nehezen viselésnek". Én nem vagyoko hányós-rosszullevős, de lelkileg a padlón vagyok általában, pedig nagyon örülök a kicsinek, vártam rá/vágytam rá. :roll:

Klári

Kép
claracroft

Brigi: igen, gondoltam, hogy kispárna még nem kell majd neki, inkább egy pelus a feje alá. Tesómék is azt raktak a kislányuk feje alá, mikor tavaly megszületett. :) De textil pelusom sincs, úgyhogy azt is venni kell. Tényleg azt is lehet bababoltban venni?

kima: az én dokimat sem egyszerű utolérni, mert nem kaptam tőle mobilszámot, csak a vezetékes telefonját tudom, azt meg gondolom csak rendelési időben lehet hívni. Egy héten pedig csak 2-szer rendel hétfőn és csütörtökön. Parázok is egy kicsit, hogy mi van, ha valami történik /persze remélem nem :) / és akkor hogyan fogom elérni. Pedig maszek doki, évek óta oda járok és meg is fogadtam. Szerintetek a köv. alkalommal kérdezzek rá, hogy mi van ha gond van hogyan tudom elérni?

szcsm: milyen felkészültségre gondolsz? :)

Én is irigylem a klikkeket, jó nektek! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Most regisztráltam, szóval új vagyok, de nagyon örülök, hogy sikerült velem egyidős kismamákat találnom.

Kíváncsi lennék a véleményetekre. 17 hetes terhes vagyok, de alig van pocakom. Olyan vagyok, mintha kicsit el lennék hízva. Szerintetek ez normális?

Athena
athena

Orvos téma: Nekem orvosom sincs. Ahhoz járok aki éppen ott van, ahogy esik úgy puffan alapon. :) Hét ez sem a legjobb, nincs is kit felhívjak, de mondjuk én előveszem a tankönyvet! : :)

Babaszoba: épp az imént találtam ki, hogy csak karácsony után veszünk gyerekágyat, vagy az is lehet, hogy majd csak a szülés után. Nálunk ugyanis mózeskosárban lesz a gyermek, amíg belefér. Levente fél évig volt kosárba, addig csak porosodott az ágya. Nem tudom a védőnő mit szól hozzá, de remélem ismer már annyira, hogy minden rendben lesz és nem nyom fel a gyermekvédelmiseknél, hogy nem várjuk a gyereket rendesen! :) Ágyneműje se lesz egyelőre. Kap csecse babatakarót, illetve megörökli Leviét, olyan szép :) Illetve már meg volt Levinek minden mikor láttam a brendonban, egy első látásra szerelem takarót baromi drágán. Ki is vitt a férjem, hogy megvegyük az új gyereknek... és le szarozta... közölte randa és csúf. :P :P :twisted:

Textil pelusból vagy 30-at használtunk, amíg szopizott. Az is aranyárban van amúgy, de én szlovákiából hoztam tekercsbe és anyu megvarrogatta őket. Majd beáztatom őket és azt is megörökli. :)

KépKépKép
bogyra

Adrienne: a kifestett szobákra és az előkészített kiságyra gondoltam :lol:

Mensi/terhesség párhuzam eddig bíztatóan hangzik, legalábbis, ha a fizikai vetületét nézzük! Clara, gondolom Nálad a hormonok dolgoznak ezerrel. Nekem ez a 3. hónap után elmúlt, kívánom, hogy Te is hamarosan túl legyél rajta!

Athena: Üdv itt! a pocakod teljesen normális, a kolleganőmön (aki most 25 hetes terhes) a 18. hétig semmi nem látszott. És az ügyfelek is még csak 1 hete kérdezgetik tőle, hogy babát vár-e :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

Üdv köztünk Athena :)

Szerintem semmi gond azzal, ha nincs nagy hasad. Mikor 20 éves voltam, jártam egy suliba, és volt egy csoporttársam, azt mondta, hogy 6 hónapos terhes. Mindenki azt hitte hantázik, egyáltalán nem hittük el, hogy terhes, nem hogy 6 hónapos. Rá két hétre óriási pocakja lett, nem hittünk a szemünknek :)

Klári

Kép
claracroft

Bogaracska, szuper lett a falatok!
Mi is lakásfelújítás előtt állunk, sajnos nem csak festés, hanem hőközponti, ajtó-ablakcsere, parkettezés, stb.stb... De mondom a páromnak, hogy de jó lenne valami figurákat festeni a gyerekszoba falára!!! Hátha :)
Twist, de jó, h írod, hogy ilyen hamar érezted a mozgást, mert már megijedtem, h elszámolta a doki!!!
Mesélem nagymamámnak, hogy éreztem a babát, erre felkiált, hogy "te akkor már félidős terhes vagy!" Mondom, hogy lehetetlen, meg a doki szerint is csak 3 és fél hónapos voltam akkor (15 hetesen, 16.-ik héten). Ráadásul kézzel csak a 18.-adik héten éreztem a pöckölést, igaz, ez egyből nagyon erős volt. De a neten is azt írják, hogy akkor már lehet érezni. Pár napig rendesen attól izgultam, hogy fejletlen babám van, meg hogy hamarabb fogok szülni, pedig decembert végig szeretném dolgozni... Aztán elhatároztam, h semmi sem ijeszthet meg! És minden rendben lesz. Fő a pozitív energiával való feltöltődés:) .
Veszekedés: régebb nagyon harcias voltam, de mióta tudom, hogy baba lapul a hasamban, semmiért sem fogom felidegesíteni magam, és holt nyugodt maradok"... lehet, hogy ez a másik félnek bosszantó, de egyből megérti és igazat ad nekem. Merthogy ő mondogatja állandóan, hogy mindent csináljak nyugodtan és semmin se húzzam fel magam. Ez egész jól megy eddig :) Beleértve az aggódásokat, hogy vajon jól van-e a baba... igyekszem megnyugtatni magam, hogy minden OK kell legyen.

Párom tegnap estére lebetegedett (hülés+torokfájás a légkonditól), külön aludtunk, még meg sem puszilt, hiába mondtam neki, hogy a kismamák erősek...

Nicsak, kívánok mihamarabbi vigasztalódást, felerősödést, hogy újra bízni tudjatok. Szívből kívánom, hogy a következő várandósságod felkészülten érjen és sok sok boldogságot hozzon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nilszi 2009.08.18 12:14-kor.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

bogyra: nekem sincs választott orvosom és szülész orvost sem akarok választottat, nekem megfelel az ügyeletes. Márcsak azért is mert nincsolyan ismerősöm, akit ismerek és akinek számítana a vélemény abban, hogy ki jó orvos Kistarcsán. A kül. fórumokon meg valaki ezt dícéri van aki azt. És persze olyan is van aki mindenkit szid.
Egy-két "tapasztalt" kolléganőm (végülis 20-25 éve már szült egy gyereket) szerint állati felelőtlen vagyok... Szerintem meg ez enm felelőtlenség, ígyis-úgyis orvos kezei közé fogok kerülni. Persze biztosan vannak olyanok, akiknek fontos, és akiket megnyugtat, h az általuk választott és ismert orvos vezesse a szülést. Mivel én nem ismerek se jó se rossz orvosokat, így nincs mind gondolkozni igazából.

Athena: Üdv köztünk! Szerintem ne aggdj a pocid miatt, én 18+2 hetes vagyok és nekem sem sokminden látszik, csak nem tudom, h hol a gyerek, mert amúgy nem vagyok vastag. DE ha a vizsgálatokon minden rendben, akkor szerintem nem kell ilyenek miatt aggódni.
Ja bocs 19+2 hetes vagyok Olyan gyorsan repül az idő, hogy követni sem tudom :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mérnökasszony 2009.08.18 12:50-kor.

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

szcsm: jaaaa, már értem. :D

Athena: szia, üdv. köztünk! szerintem is normális, ha nincs még nagyon pocid. majd megnől! :)

Na csajok én most lépek védőnőhöz! Ha megjöttem jelentkezem! Sziasztok!

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Athena, üdv köztünk! Első baba?

Adrienn, textilpelust lehet bababoltban venni, én az Elefániban ruháztam be belőle. De még a Tescoban is lehet kapni, bár az picit vékonyabb, de szerintem a célra tökéletes :wink: Mi is pár darabot vettünk először, de aztán annyira bukós volt Marci, hogy nem győztem mosni, vasalni. Úgyhogy most van vagy 30 db, azt nem kell vennem :lol:

Bogi, elég sok babakönyv is írja, hogy ha van kosár, felesleges a kiságy eleinte. A védőnőnek meg nem mindegy??? Ha nem tetszik neki, ne menjen családlátogatásra :wink:

Nilszi, anyuék is ezzel húztak. Már a plafonon voltam, ahogy az egész család elkezdte, hogy akkor már félidős vagyok, mert akkor mozdul meg a gyerek. :twisted: Én meg azt hiszem, 13 hetes voltam akkor... Azért két hónap sokat számít ám :wink: Párodnak jobbulást!

Mérnökasszony, szerintem mindenki maga dönti el, hogy fogad-e orvost. A kórházban úgyis az a doki van, akit amúgy is felfogadhatnál, nem? És mivel úgyis csak a végére jön be, max közben egy-kétszer megvizsgál ő is, nem csak a szülésznő... Ne is foglalkozz mások "jótanácsaival", csináld a megérzésed alapján

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nekünk lesz olyan hagyományos régi mózeskosarunk, még az enyém volt :)
És kiságyat mi sem veszünk, mert abból pedig megvan a férjemé :)
Csak új szivacs kell bele. A férjem kókuszmatracot akar bele venni, úgy láttuk, hogy olyan 6-8000 Ft. Tapasztaltabbak: mi a véleményetek a baba matracáról? Érdemes arra ennyi pénzt fordítani? Van egyáltalán jelentőságe? Nekünk az biztos, hogy nagyon bevált, de azért egy babánál más, szerintem.

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Hát mi csak a kókuszt használtuk, de szeretjük nagyon. Mincsi is olyat fog kapni. Tesóméknak szivacs van, és hát attól nem vagyok elájulva. A kókusz mosható, kiszellőzik, nem büdösödik, pedig amit szegény kapott már ez alatt a 14 hónap alatt...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Athena Üdvözöllek és egyben megnyugtatlak, nekem is alig látszik 17 hetesen!
Mérnökasszony Szerintem az orvosválasztásnak csak akkor van igazán értelme, ha a szülésnél van alami komplikáció, egyébként nem csinál semmivel többet, mint egy ügyeletes! De ha sajnos gond van, akkor az ügyeletes nem csak veled foglalkozik, hanem a többi kismamával is és lehet, hogy emiatt hátrányt szenvedsz. Pl azt is olvastam, hogy a kismama hiába szeretett volna EDA-t de nem volt orvosa, aki beadja. Én csak emiatt, választok majd orvost, ráadásul az ismeri az eddigi előmenetelt is, ismeri a vizsgálataim eredményét így egyes esetekben felelősségteljesebben dönthet. Persze tudom, hogy ez anyagi kérdés is, ez nálam is probléma, de nem merem megkockáztatni, hogy ne válasszak orvost, mert mi van ha nem lesz probléma mentes a szülés? Persze erre az orvosválasztás sem garancia, lehet hogy rosszul választok, de legalább tudom, hogy az a doki csak velem foglalkozik!

Nóra

Kép
fikuszka

Athena, üdv itt!
Szerintem is normális, én az első gyereknél 19 hetesen jelentettem be a munkahelyemen, és nem hitték el. :oops: Azt mondták, max olyan a hasam, mint egy jóllakott napközisé. :P

Mérnökasszony, nekünk mindkét gyereknek kókuszmatrac van. Nagyon bevált, nem süpped bele a fejük, nem izzadnak bele, és ha kiömlik egy kis víz, átfolyik rajta és nem lesz vizes. Nagyon tudom ajánlani a Novetex márkájút.

Doki: én is csak azért választottam,mert körzetileg nem Kistarcsához tartozunk, hanem Váchoz, így kellett valami ürügy, hogy ott szülhessek. A váci kórházról én nem hallottam túl jókat, úgyhogy inkább nem mentem oda.

Viszont nem tudom, CTG-re ha nem muszáj, nem mennék majd Kistarcsára, a 9. hónapban nem szívesen vezetnék 50 km-t oda viossza autópályán. Remélem lehet majd itt helyben menni.

KépKépKépKépKép
uxi

Na megjöttem az orvostól.

Szilvánusz, Brigi:

Köszönöm az infót, szerencsére nálam nem volt ilyesmi. :D Voltam a dokimnál, és az van, hogy csak húzódnak a szalagok. Azt mondta még, hogy kicsit masszívabb a méhem azért is lehet, és valószínű eltart még egy darabig. Írt fel gyógyszert, és minden este meg kell innom egy fél pohár vörösbort is(ez lazító hatású), +egy hét fekvés. De a baba jól van :D :D , meg is rúgta mikor nézte a méhszájat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Most nem látta a nemét, de 1-jén úgyis kiderül tutira, úgyhogy ez nem aggaszt.

Fikuszka:

Szerencsére elkerült a felfázás. :D :D

Icu
Kép
Kép
icu03

Bogaracska:

Nekem is nagyon tetszik a festés a falon. Ügyes kezek csinálták. :D :D

Icu
Kép
Kép
icu03

Brigi:

Köszönöm szépen a névnapi köszöntést, ma tartom :D

Ja, és képzeljétek azt mondta még az orvosom, hogy elég nagy baba, úgyhogy most kicsit csökkentem a vitamin adagomat, mert nem szeretném hogy óriásbaba legyen. Bár ha az apjára üt, nem tudom kivédeni. :shock: :roll: Hogy fogom kitolni szegényt :?: :?: :shock:

Icu
Kép
Kép
icu03

Icu: örülök a jó híreidnek! Boldog Névnapot! Egy technikai kérdés: doki bácsi lent(bent) matatott, és úgy rúgta meg a Babó? (bocs, a kíváncsiság... :oops: )

Választott orvos: én eredetileg nem akartam választani, de amikor az első UH-n aki megvizsgált közölte, hoyg még nem vagy már nem látja az embriót, kicsit beparáztam, hogy mi lesz, ha a jövőben is ilyen idiótákhoz kerülök. Olyan dokit kerestem, aki nem magánrendelésre járat (ezért is nem mentem Szt Imrébe, mert arról azt olvastam, hogy szinte mindenki magánban nyomja a terhesgondozást) Úgyhogy eddig elégedett vagyok, mert 1 nagyon klassz dokibácsihoz járok, és még nem kellett a zsebembe nyúlni. Mondjuk én szülés után fogok borítékot adni...

Kép
szerencsemák

Icu: akkor én is boldog névnapot kívánok! Jó lehetett ez a megrúgás a vizsgálaton! :)
uxi: Én sem szeretnék CTGre Kistarcsára járni! De azt megcsinálhato, hogy most ide pestre a Rókusba járok terhesgondozásra, aztán ha otthon maradok a végén mondjuk 1 hónapot, akkor megyek Veresegyházra, és aztán ha jön a bbó akkor meg futás Kistarcsára? MI körzetileg is Kistarcsához tartozunk. Szerintetek, ha mondjuk pont egyedül leszek otthon, mikor jönnek a fájások és mentőt kell hívni, akkor emiatt ugye mindenképpen Kistarcsára visznek?

Bocs a hülye kérdésekért, de tényleg nem vagyok tisztában ilyenekkel!

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

JA és van még egy kérdésem: az hogy nyitott vagy zárt a méhszáj azt mindenkinél vizsgálják? VAgy majd csak később? És hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat? Ez UH-val történik? VAgy valami más?

Tényleg nagyon tájékozatlan vagyok :oops:

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Orvos és szülésznő választásról az én véleményem (szigorúan szakmai és a másik oldalról megközelítve :)

- Nagyon jó, ha valakit olyan tagok vesznek körül akiket ismer, és akikben megbízik a szülés körül

- Nem vagyok abban biztos, hogy szakmailag úgy kapom a legjobb ellátást, ha két ügyelet között a gyerekének szülinapjáról vonszoltatják be az orvost.

- Arról viszont teljesen meg vagyok győzve, hogy ebben az esetben mindent megtesznek a gyors szülés lefolyásáért

- Ha életmentő műtétre van szükség, akkor az ügyeletes orvos sem fog habozni egy percet sem, akár két kesztyűben, bemosakodás nélkül is megcsinálja az éjjel közepén! Neki ezen múlik a karrierje!

- Ha nem életmentő dologról van szó, de a szülés 10-ik órájában kiderül, hogy úgysem fog megszületni simán és császár kell, nah ebben az esetben addig húzzák-halasztják a dolgot amíg csak lehet, hogy a választott orvosnak ne éjjel, hanem csak reggel kelljen bejönni... ez barátok közt is legalább 1, de max még 12 óra szenvedés a nagy semmiért. ebben az esetben az ügyeletesen, nem adhatna át így a reggeli műszaknak, teát minden bizonnyal a lehető legkorábbi időpontban megcsászározzák az embert.

én Leventével arra ügyeltem, hogy egy orvos csinálja a terhesgondozást, kvázi választott orvosként, mert az tényleg fontos, hogy egy ember lássa folyamatában a dolgot. De az elején tisztáztam is vele, hogy én nagyon szeretnék vele szülni, de csak és kizárólag a munkaidejében. természetesen, ha nem szültem volna meg 16:00-ra, akkor velem maradt volna, ha már látszik a dolog vége... Nah jó a baba fejvége, nevezzük nevén a gyereket! :) :)

KépKépKép
bogyra

Lányok, mindenkinek köszönöm a kedves és biztató szavakat. Kicsit kezdek megnyugodni, tegnap jól kibőgtem magam, ma már csak 2-3 óránként tör rám, de igyekszem tartani magam.
Az esetet nem írom le részletesen, mert elég horror volt, és most erre nincs szükségetek! A lényeg annyi volt, hogy kinyílt a méhszájam + volt egy fertőzésem. Önmagában mindkét problémát lehetett volna orvosolni, de a kettő együtt sok volt. Tanulságot nem nagyon tudok levonni az esetből... illetve csak annyit, hogy a legkisebb probléma esetén is azonnal orvoshoz menni! Ha én nem a kórházban vagyok éppen, nagyobb lett volna a baj, mert igazán én is majdnem rámentem... a végén már az volt a lényeg, hogy én túléljem.
Viszont a kórházi tapasztalatokból okulhattok, azt leírom. Akinek választott orvosa van. és nem tudja elérni (nem hívja vissza, nem veszi fel a telefont, stb.), és ragaszkodik saját orvoshoz, az váltson! Együtt feküdtem 3 kismamával, mindhárman túlhordták már a babát, magas vérnyomás miatt feküdtek bent, és egy hete kergették az orvost, aki ugyan minden nap bejárt a kórházba, de nem ment fel hozzájuk, nem vette fel a telefont, sms-re sem reagált, és a kórházi személyzet is hiába szólt nekik!
Olyan is volt, hogy az orvos előre kérte a szülésre a pénzt... aztán nem ment be, az ügyeletes vezette le a szülést. Szóval vannak érdekes történések.
A SOTE II-ről: profi orvosok, kicsit ugyan mogorvák, de bajban előbújik belőlük az ember. A szülőszoba teljesen rendben, a szülésznők készségesek és kedvesek. A nővérkék kedvesek, jönnek-mennek, segítenek mindenben. A kórház nem 5 csillagos, elég sok a kisebbség is. A kaja ehetetlen. Minennek ellenére a személyzet miatt viselhető minden.
Az én orvosomról: hát mindenkinek ilyet kívánok. Fél órán belül bent volt a kórházban (vasárnap reggel!), kedves volt, vigasztaló, mindent elmagyarázott és el nem mozdult mellőlem. Nélküle sokkal rosszabb lett volna.
Mi most támogatjuk egymást a párommal, és eldöntöttük, hogy csakazértis lesz nekünk babánk. Két hét múlva megyek kontrollra, és megbeszéljük az orvosommal a továbbiakat. A dokim is azt mondta, ne adjuk fel, szülünk mi még együtt! Felkészülünk, és mindent bele...
nicsak

Athena:

Üdv itt köztünk, ahogy azt már a többiek is írták.
A pocid hamar növésnek fog indulni emiatt ne aggódj.

Icu
Kép
Kép
icu03

mérnökasszony: nekem most volt először méhszáj vizsgálat, tapintással történt.

Bogyra: azt hiszem, az összes pontoddal egyetértek. A barátnőm egyébként az ikreit (császárral) választott orvos nélkül szülte, illetve miután programozott csaszi volt, asszem, tudta, ki lesz, aki műti - no de a lényeg, hogy minden rendben volt. Annyi megjegyzés, ha nekem az első UH-s doki jönne be szülést levezetni, lehet hogy átrohannék egy másik kórházba :lol: :lol:
Egyébként pont gondolkoztam, hogy ha szeretném hogy a dokim jöjjön, akkor vajon én hívom, vagy a kórház? Erre mondjuk az én esetemben lehet, hogy Szilvánusz fog tudni válaszolni...

Kép
szerencsemák

Nicsak: köszi, hogy megírtad. Megríkattál. Kitartást a továbbiakban, és ha úton lesz a bébi, akkor nekünk is számolj majd be róla!!!!

Kép
szerencsemák

Nicsak: köszönjük, hogy írtál. Sok erőt és kitartást!

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Szcsm, Mérnökasszony:

Köszi nektek is a köszöntést :D :lol:

A baba akkor rúgott amikor lent vizsgált, hogy nyitott-e a méhszáj :lol: :lol: Még az orvos is elmosolyodott.

Mérnökasszony, a mentők általában a legközelebbi kórházba visznek. Ezt onnan tudom, hogy sógornőm most szült 3 hete, és már egy héttel hamarabb befektették, hogy ha jön a baba nehogy másik kórházba vigyék.Van egy 20 és 50 km-rre, a távolabbihoz tartozik. Bár ez vidéken volt, nem tudom errefelé ez hogy szokás.
Méhszájat alulról szoktak vizsgálni, felnyúl a doki és érzi, nekem még mindig 3000.

Nicsak:
Csatlakozom a többiekhez, köszi hogy leírtad mi volt, és visszavárunk még ha jön a kis jövevény.

Icu
Kép
Kép
icu03

huh én elég gyakran jövök alig birom most visszaolvasni.

nicsak sajnálom:(

bogyra: ez jóó köszi:)(mármint az info akerületi pénzről)

fikuszka: meglett a vizelet, semmi baci! fehérje negatív, normál tartományban van minden kivéve az Fvs:12, a normál az az 5.Múltkor rendben volt.Dokival még nem beszéltem nemtom miez.

clara: neked most honnan jött ez hogy kinyílik a méhszáj?csak úgy elkezdtél aggódni? egyébként a belső méhszájat nekem a 18. héten uh-n látta és mondta hogy zárt.

Én is kiváncsi lennék mitől nyíli ki, és mi a jele?
Jövő héten megyek dokihoz, lehet mostmár megvizsgál kézzel.brrr
kriszti1976

Helló csajok!

Megvolt a genetikai uh-m. Szerencsére minden rendben volt. Nem jellemző módon marha sokat kellett várnom, mert éppen szülés volt. Viszont ez idő alatt láttam jó néhány apróságot, nagyon nagyon tündériek voltak.

Nicsak: nagyon örülök, hogy írtál, és azt lehet tudni, hogy milyen fertőzésed volt és minderre hogyan derül fény? Volt valami tüneted? Hajrá optimizmus, csak így tovább, máshogy nem is lehet! :)
Icu: Boldog névnapot és örülök, hogy semmi komoly.
Bogaracska: nagyon szép a szoba, nem semmi, hogy így előrehaladtatok már. Nálunk még sehol semmi, csak a sz@r füstöl, ahogy a jó magyar mondaná.
Adrienne: jó hogy megint itt vagy és tényleg sokan eltűntek sajna.
Bogyra: vicces, mert én meg október 8-án utazom Londonba.
Szcsm: Lesz szülésznőd? Mert ha igen őt kell majd hívnod, ha nem, akkor sztem a dokit vagy ha őt nem éred el, akkor a kórházat. Igen, szuper doktorbácsid van, erről ma is megbizonyosodtam. Olyan emberséges, ritka példány :)

Na most ennyire futotta, mert ébren van a porontyom, majd este még benézek.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Nicsak, köszi, hogy írtál. Nagyon szerencsés, hogy (legalábbis úgy tűnik) ilyen jól tartod magad, remélem így is marad. Megkérdezhetem, hogy ki (volt) a választott orvosod?

Az én dokim lehet hogy akkor megy szabira, mikor szülök, ezt már tudom két hónapja, de még nem tudta megmondani biztosra. Azt mondta, ha maradok, akkor Ő választ egy dokit helyetteséül, akiben megbízik.

Szerintetek ha a helyettesénél szülök (nem ügyeletesnél), akkor a szülésre szánjam ugyanazt az összeget, amit a saját dokimnak adnék, vagy kevesebbet? És ha ügyeletesnél szül az ember, mennyit tesz a borítékba? Persze gondolom számít az is, mennyire bánnak jól velem, de mégis foglalkoztat a dolog. Arra is gondoltam már, ha tényleg pont akkor van szabin, nekem az sem lényeg, hogy a SOTÉBA menjek, a Bajcsy közelebb van, és mostanság dícsérik is, jó a szülészete. Életemben nem jártam még ott. Vagy ezt nem is tehetem meg, mert eddig sotés voltam? Ezek a kérdések nem tisztázódtak bennem még.

Klári

Kép
claracroft

Szilvánusz:

Most nézem hogy félidős vagy, gratula hozzá :lol: :lol:
Köszi a köszöntést.

Klári:

Szerintem a Bajcsy nagyon jó kórház. Tényleg mindenki nagyon isteníti, és ha minden orvos olyan ott mint akik eddig vizsgáltak akkor nem aggódok.

Icu
Kép
Kép
icu03

Kriszti: Hát, az egész úgy kezdődött, hogy mi a párommal elég hosszú ideig le voltunk tiltva az együttlétekről. Mostanában kezdünk újra rátalálni, bár mostanság szerintem megint nem merném, legalábbis a dokilátogatásig biztos nem. Azért utána mindig aggódva figyelem, nem kezdek-e vérezni, stb. A múltkor együttlét után nem tudom milyen indíttatásból tisztálkodáskor/után kicsit felnyúltam, és nagyon közel éreztem, mintha a méhszájam lenne, nagyon puha volt, és szétterülő, alig dudorodott ki, és mintha a széle sebes lett volna. Persze pánik, mentem be a páromhoz, hogy márpedig most azonnal nézze meg ő is, ő viszont egyáltalán nem érzett semmit, utána újra megpróbáltam, és én sem értem el. Vagy tényleg nem azt éreztem, vagy ennyire sokat számít, hogy az ember milyen pózban van. De amíg a doki nem nézi meg, én már nyugodt nem leszek. Eldöntöttem, hogy soha többet nem csinálok ilyet, nem kell ez az ijedtség. Aznap éjjel kicsit voltam csak ijedt, megnyugtatott a párom, illetve magam is, másnap viszont teljesen belemerültem ezekbe a gondolatokba.

Persze alapból nem nyúlkálok, félek, hogy bármi rosszat teszek, de úgy gondoltam együttlétkor ha nem is az ujjam, más... :oops: Asszem inkább nem magyarázom tovább, nem akarok egészen más témákhoz nyúlni :)

Klári

Kép
claracroft

ICU: BOLDOG NÉVNAPOT!

Klári

Kép
claracroft

Nah ha már itt tartunk a rossz álmok és félelmek témánál. A férjem most emlékeztetett rá, hogy amikor Levivel terhes voltam megálmodtam, hogy a harmadik gyerekünk szülésébe belehalok... :oops: :shock: :roll:

Ezt én elfelejtettem, de most hogy figyelmeztetett rá...kezdek aggódni. Lehet nem masszőrhöz kéne járnom, hanem iszap pakolásra???

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?