A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Fanni,
Fogalmam sincs miért gondoltalak fiatalabbnak! Nem tudom! :oops:

Lanyané,
Éjszaka nálam is alszanak a picurok, szerencsére! :wink: Tőlük tudnék aludni, én már a súly miatt nem tudok egyben olyan sokat aludni. Kb. 2 óránként vagyok fent, de utána vissza is alszok.

Gica,
Jó, hogy leírtad melyik Suttogóban van ikres napirend, mert azt én is tervezem megvenni.

Szanet,
Szerintem van ilyen, teljesen normális. Lehet hogy az idő miatt voltak nyűgösebbek. :roll:

Kamilla,
Gratulálok, sok boldogságot nektek!
Szép nagy babák lettek! Képeket remélem hamarosan kapunk! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!
Banika!Tonti!
Nagyon egyetértek veletek szülés ügyben!Én hálás vagyok a sorsnak hogy ikresként megadatott,hogy simán szülhessek!!Rettegtem a császártól,minden elismerésem aki kibírja!!Mondjuk nem sok választása van az embernek,ha arra kerül a sor!!Nem jutott eszembe,hogy fájdalom csillapítót kérjek,úgy gondoltam ennyire fájnia kell és ez "természetes"!!Biztos szerencsém is volt :D
Banika!
Örülök hogy minden oké veletek és pörögnek a srácok!! :D Akikről írtál(egy babás kismamák) csak annyit,hogy ők lesznek majd azok akikkel ha összetalálkozol szülés után,majd előadást tartanak,hogy hogyan bírod,mert ők biztos nem bírnák ki két gyerekkel!!!Meg különben az ő gyerekük rosszabb ám mint Neked a kettő stb.stb :)
Jó éjszakát!

bognartundi0727

Hali!

Én császáros voltam, és én is rettegtem tőle. De komolyan mondom, ennél simábban kevés dolog zajlott le az életemben. Nem kínlódtam jobban, mint a gátmetszésesek, a 3.napon már alig fájt, a sebemmel semmi probléma nem volt, már sokat halványult is. A spinális pedig nem fájt, beadta és annyi. Az egész volt talán 30 perc, de lehet, hogy sokat mondok. Utána aludtam egy jót, hónapok óta először, azalatt kiment a spinális. Ha nem lett volna az az egy hónapos bentlét a gyerekek miatt és az állandó aggódás, hogy meggyógyulnak e teljesen, akkor még jó élménynek is nevezném.

Én nem szeretem, ha valamim fáj. Egyből beveszek gyógyszert, minek szenvedjek. Még örülök is, hogy csaszi lett, még ha nem az a természetes, bár sztem ma már az is természetes, no meg amilyen kínlódásokat néztem végig a szülőszobán, hát... néha nekem is könny szökött a szemembe.

Minden tiszteletem azé, aki EPD nélkül kibírja, de komolyan!

Kép
Kép
labasv

Hali!

Kamilla, hatalmas ölelés Neked és a Csodababáknak, nem semmi súlyt cipeltél :wink: Sok tejet, jó egészséget!

Puszi!

Judit

Jaj, lányok én mit nem adtam volna egy kis fájdalomért...

jucicuki

Remélem senki nem ítél el azért, mert örülök, hogy nem szenvedtem... :oops:

Amúgy nemis lehetett volna másként, mert Lili szívem keresztben feküdt s bodáimnál és a nyaka köré tekerte 3x a köldökzsinórt.

Kép
Kép
labasv

Kamilla Gratulálok!!!!!!
Lányok tegnap este nagyon megilyedtem néztem a tévét a szopipárnára henyeledve egyszer csak úgy éreztem megfeszül a pocakom,feltápázkodtam és éreztem ahhogy az egész hasam kő kemény lett nagyon nyomott fura feszítő érzés volt,bedodtam gyorsan magnéziumot és hívtam bőgve apát aztán lefeküdtem,szegényre is ráhoztam a frászt kelenföld-óbuda 10perc alatt itthon volt a drágám,mondta hívjuk a dokit de én nem akartam szóval lehet buta a akérdés de csk ti tudtok segíteni,szóval ez lenne a haskeményedés mert akkor nekem még ilyen nem volt és nagyon megilyedtem,azt hiszem mostantól 2x annyi pihenés lesz mert nagyon megilyedtünk,főleg én a bőgő masina jól tudok ilyesztegetni :oops:
rebe kb én is 2-3 óránként felkelek,de van hogy a kismanók nem hagytak viszzaaludni :D
banika nekem is beszökött a kosz az ablaknál de már leszigeteltük apától függően ahogy összeszereli a másik ágyat dobok képet :D egy csomót már ott kuckózunk apával a kicsik szobájába :D :D
keresztlányunkért mi mentünk az oviba azt mondja-mekkora a hasad megzabállak :D :D :D 3éves a kiscsaj tündér és olyan dumája van :D :D

lanyané

Kamilla!
Gratulálok! :lol: :lol: :lol: De jó Nektek!

Én is nagyon szeretnék simán szülni,mert én meg ettől a gerincszurkálástól félek,de nagyon..... :oops: :oops: :oops:

Csajok!Mit jelent az,hogy Fekvés:I. med. végű???

binyek

Labasv!

Dehogy ítéllek el. Mindenkinek saját szíve-joga eldönteni normál esetben, hogy hogyan csinálja, sajnos a mienk sem volt az...
Persze egy szavam sincs, hiszen van két gyönyörű kislányom és Dorka életét mentették, csak szerettem volna tudni milyen is szülni...

Binyek!

A magzat ún. "medencevégű fekvése" azt jelenti, hogy a méhszájban nem a fej, hanem a magzat medencéje vagy a lábak találhatók. Ebben az esetben – bizonyos feltételek meglétekor – hüvelyi szülés is elképzelhető, de bármilyen kockázati tényező (pl. a szülés elhúzódása, téraránytalanság gyanúja, a kismama súlyos betegsége) meglétekor már császármetszés javallt.

Az I. nem tudom mit jelent, talán az "A" babát?

Judit

jucicuki

Kép A vérükben van :-)

Vajon honnan örökölték :lol: :lol: :lol: :roll:

jucicuki

Sziasztok ! Lanyané -szegénykém - ne hari de elnyomtam egy halvány mosolyt pedig sajnállak az ijedtséged miatt ! -szóval voltaképp nagyon szerencsés vagy hogy most tapasztaltad meg először a haskeményedést nekem a 15.héttől folyamatosan keményedett a pocakom... tényleg csak annyi a teendő vele hogy sok magnézium és ha érzed akkor pihi..... De ha csak napi pár keményedés van az ilyen idős terhesként már teljesen ok gyakorol a pocak a szülésre :)
Kamilla gratulálok a babákhoz :) !
Szanet -remélem javult a helyzet lehet hogy csak egy rendkívüli pocakfájás volt de igazából ilyen bármikor becsúszhat -még néha nálunk is vannak olyan napok amikor versenyt óbégatnak a jóég tudja miért...
Tonti múltkor kérdezted az albumot -sajna csak amolyan jóféle hagyományos fényképalbumunk van -viszont örömmel látom csemetéid is hogy beindultak látod igazából semmi jelentősége ki mikor kezd bármit is csinálni :) Kép Kép ..nálunk most ez megy nagyon :-)

Kép
Kép
panni7

Juci édesek a lányok -mindíg szívesen nézem őket :)

Kép
Kép
panni7

Lanyok, en senkit semmiert nem itelek el (maximum azt aki uti-vagja a gyereket! :? ) es a csaszar az mas teszta azt altalaban nem valasztja az ember hanem sajnos muszaly!!! Itt a baba/k egeszsege a lenyeg!!! DE nezzetek a Szuletesek sorozatot es meglatjatok mekkora kulonbseg amikor epidurallal szulnek es amikor fajdalomcsillapito nelkul az EPD-s szules nekem olyannak tunik hogy rohoges, unatkozas, varakozas majd kipottyan a gyerek :lol: a fajdalmas szules meg ugyan fajdalmas de izgi es olyan igazi. :wink: De errol mar nem irok tobbet nehogy megbantsak valakit!

Binyek: nem tudom de nem azt jelenti hogy az elso baba medencevegu vagyis popsival lefele van vagyis csucsul?

Lanyane: igen, ez egy osszehuzodas ami artalmatlan ha ritkan es nem folyamatosan jon, a szervezeted ezzel keszul a szulesre! Nem kell megijedni es nagyon szerencses vagy hogy nekem csak most kezdodik, en szinte a terhesseg elejetol ereztem es nagyok sokszor naponta.

Lanyok en irtam a nagyonbabanak hogy nem-e lehetne hogy a vonalzo napra pontosan mutassa a baba es a terhesseg korat tehat ev/ho/nap, terhessegnel het+nap de nem tortent semmi ha valaki egyetert velem legyszives szoljon az info@nagyonbaba.hu -ra, ha tobben irjuk ugyanezt talan komolyan vesznek minket.

KépKép
KépKép
tontica

Lanyene: Nem kell megijedni es nagyon szerencses vagy hogy nekem csak most kezdodik, en szinte a terhesseg elejetol ereztem es nagyok sokszor naponta.

Ezt jol elszurtam! Nem nekem hanem NEKED!!! :lol:

Jucicuki: nagyon edesek mar most gyakorolnak, keszulj fol hogy 3-4 eves korukban mar el se tudod majd oket szedni a gep elol mint en a nagyfiamat! :roll:

Panni: leanyaid fiaim almai! :lol: Nagyon szepek, annyira edesek ahogy elaludtak a hintaban!!! Hogy lehet igy aludni? :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Tonti rendben lezsírozzuk a dolgot a fiatalemberekkel.. :)
Elalvás pediglen úgy hogy addig sanyargatom őket amíg elájulnak.. :)

Kép
Kép
panni7

panni tontika köszi hogy megnyugtattatok :oops: gondoltam,hogy ez lehet az azért sem akartam a dokit zargatni este 10kor,elég hülyének nézett volna :oops: hogy milyen hisztis picsa vagyok :oops: :D
na akkor mostmár fogom tudni hogy nem kell bepánikolni.
hüvelyi szülés-császármetszés szerintem sem érdemes ezen "vitázni" mindenki ahhogy érzi és jobbnak látja illetve az orvos amit javasol hiszen ő tudja mi a jobb a kisbabóknak,mi pont multkor beszéltünk erről vele,mondta hogy mivel első babáim lesznek,meg meglátjuk hogy fekszenek majd jobb lenne a császár,én bólogattam mert nekem szimpatikusabb is a császár,mondta is hogy sok esetben ikresek ragaszkodnak a hüvelyihez nagyon utána meg a dokit szídják,hogy miért kékek zöldek a babák vagy esetleg el van a pici keze törve meg nem is mondja mik lehetnek még ,ami előfordulhat mert muszálj segíteni nekik,hogy kijöjjenek,na témát hanyagolom,amúgy minden tiszteletem azoknak akik végigélik a szülés fájdalmait(aztán lehet a végén én is megtudom :lol:

lanyané

Sziasztok!

Rég nem írtam, vizsgázgattam még, de szoktalak titeket olvasgatni.

GRATULÁLOK AZ ÚJDONSÜLT SZÜLŐKNEK A SZÉP NAGY BABÁKHOZ!!

Nagyon jók a képek, gyönyörűek a babák, tényleg öröm nézegetni!

Binyek: az I.( állású) azt jelenti,hogy a baba háta, amelyik medencevégű fekvésben van-vagyis a popója van lefelé- a bal oldalad felé néz.

Lanyané: Nekem szokott keményedni a hasam, főleg ha sokat mozgolódom, de nem fáj, inkább csak feszít. Amíg napi 10 alatt van, nincs gáz, gyakorló méhösszehúzódások ezek (mi is is 25 hetesek vagyunk, mint ti)

Tegnap este a fiú baba teljesen kinyomta a jobb oldalamat, furán nézett ki a hasam....ő nagyon-nagyon aktív. Tényleg jellemző az , hogy megszületésük után is olyan aktivitást mutatnak, mint a pocakban? Mert ha igen, szép hónapok (évek??) elé nézünk...
:D :shock:

Az EDA-ról annyit, hogy már láttam azzal és anélkül is szülni kismamákat, embere válogatja, ki hogy viseli. Van aki simán megszüli a babát fájd.csill. nélkül is, de van, hogy olyan hosszú a vajúdás, hogy már semmit sem ér a gysz....na meg az is számít, ki hogyan tűri a fájdalmat, szóval tökre változó, nem lehet általánosítani...akárcsak a császár-kontra-spontán szülésnél. A baba érdeke a döntő szerintem.

Húú, sokat írtam, bocsi :oops:

Szép napot mindenkinek! :)
riddencs

és ha ordítanak a manók, de nem tudjátok, h miért, akkor mit csináltok?
hagyjátok pőket sírni?

szanet

KAMILLA!!!!GRATULÁLOK!!!!!!JO EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK TEJCSIKÉT!!!!!!!!!!!!

Labasv!!!!Nekünk van mobil klímánk.Hát előnye csak az ,hogy 1 szobát letud hűteni .Hátrányai ::ki kell vágni a falat és kivezetni a szabadba a kifúvócsövet és nagyon hangos,Ugyhogy én a másikat ajánlom.(de a nagy melegben ki sem mozdultunk a szobábol :)
s.csilla

Szanett, én nem szoktam őket hagyni, felveszem amelyik sír, legalább addig, amíg megnyugszik, ha mindkettő sírna egyszerre (ilyen nálunk ritkán van :lol: ) akkor lepakolom őket a játszóra és közéjük fekszem, énekelek simogatom a hátukat. Nálunk nagyon bejön a Giling-galang szól a harang...erre tuti megnyugszanak.

Ill. egy nagyon bonyolult versike, amin mindig mosolyognak, a következő: Pi-pi-pi-pi pi pi pi így csipeget a pipi. Anyu hozta az oviból, Atit már nagyon idegesíti, de csajok imádják :shock: :roll:
Inhalálás, orrszívás közben is hat, így most egy nap kb. 77-szer mondom el :wink:

Judit

jucicuki

Szanet: valami bajuk biztosan van, talan hasfajosak. En sem hagyom Oket sirni, most mar nem nagyon csinaljak az egyuttorditast de regebben olyankor beraktam oket a babakocsiba, cumi a szajba es tologattam bent a szokaban. Egy valamihez ne szoktasd ra oket szerintem hogy cipelgeted oket mert a kettot egyutt nagyon nehez es tenyleg nagyon nehezek lesznek par honap mulva es mar egyet is alig birsz majd cipelni. :wink:
Ha nagyon sirnak es nem tudod miert szerintem vidd oket orvoshoz ha mast nem is tud csinalni legalabb megnyugtat Teged hogy semmi bajuk es nem azert sirnak mert betegek! A pocifajasra pedig vannak szerek amik nagyon jok.

KépKép
KépKép
tontica

Kamilla :P
Sok boldogságot nektek, gratulálok! Ilyen kicsi nőben ekkora 2 baba, szuper! Nem csoda, hogy ekkora volt a pocid :lol:

Tünci :P
Ez nagyon aranyos lehet! Köszi a "bíztatást"!

Rebe :P Lanyané :P
Én is 2 óránként kelek a súly miatt. Nem bírja az egyik oldalam tovább... és 7-8 óránál sem bírom összesen tovább... Nade ez legyen a legkevesebb, nem igaz? :wink:

Lanyané :P
Keményedés teljesen normális. A baj akkor van, ha 4-5 órán át tart és görcsölsz vagy vérzel is mellé. Amúgy hétköznapi dolog... de magnézium mindig legyen nálad!!!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Köszi a válaszokat! :lol: Hányadik hétig tudnak még befordulni,ha kell?

Annyira aranyosak ezek a fényképek! :wink:

Szanet!
Ez a sírás tényleg szörnyű lehet,ha nem tudsz rájönni,hogy mi bajuk lehet.... :(

binyek

Panni, az alvós valami nagyon édes!

Judit

jucicuki

Binyek: Nekem kb a 31.héten harántból fejvégűbe ment Lilien, aztán szülés előtt fél órával visszamászott... :?

Kép
Kép
labasv

Labasv!
Ezt az időzítést! :roll: Szegény Te!És legalább nagyon fel voltál készülve a spontánra?Ez szörnyű lehetett... :( :( :(

Én most itt tartok:
Óvatosan kell közlekedjek az utcán,nehogy valaki azt higyje,hogy egy partra vetett bálna vagyok és vissza akarjon dobni a vízbe.... :wink: Kép

binyek

Binyek :P
Jó sokat nőtt a múltkori kép óta, pedig azt sem rég tetted fel!
De a napokban majd én is dobok egy képet, hogy kicsit jobb kedvre derülj :wink:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Az az igazság, hogy én is sokszor felveszem őket, beszélgetek nekik, simogatom őket, maszírozom a pocijukat, de nem szokott hazsnálni. énekeltem is már, versikét is mondtam és az sem.

A pipiset majd kipróbálom :wink:

de mikor már nem bírom, m legtöbbször egyedül vagyok, akkor hagyom őket sírni a kisűágyban és az esetek 90%ban abbahagyják akkor egy 15 percen belül. persze én erre nem vagyok büszke és marha nagy bűntudatom van, h nem veszem fel őket ilyenkor, de másképpen nem hagyják abba.

persze először mindig próbálom kinyomozni, mi a baj, de komolyan van olyan, zh nem tudom.

hasfájás lehet. most mondott a védőnő hasfájásra vmi cseppet. majd kipróbálom.

ja és az is a baj, h se víz, se cumi nem kell nekik. egy dolog van, amitől tuti mindig megnyugodnának: a CICI. csak mikor már 4 órája egyfolytában szoptatok, és délután 1 óra van, és még nem ettem, akkor már nem bírom magamon cipelni őket :cry:

na azért nem iylen rémes az egész nap. de ha előjön az a sírás, akkor jajj anyának! :lol:

szanet

valami baj van avonalzómmal, m a lányok 1 hónaposak és 3 naposk :? pedig már csináltam kmásikat,mégis azt mutatja, h ma 1 hónaposak...én ezt nem értem

szanet

Szanet :P
Azt hiszem, hogy a babafalvás vonalzók kerekítenek! Hogy pontosan hogyan, azt nem tudom, de az 1+3-at még biztosan lefelé!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Szanet

ne legyen bűntudatod, ugyanis, én az első két hónapot csak így nevezem: maga a pokol. Pedig imádom őket, sőt segítségem is volt a férjem személyében. Volt, hogy az őrület határán álltunk a kialvatlanságtól, éhségtől. Le a kalappal előtted, hogy egyedül bírod. Ne keseredj el, csak az lebegjen a szemed előtt, hogy egyszer vége lesz ennek az időszaknak, és minden csodás lesz!

KépKép
lili73

Szanet: ne legyen buntudatod, nem lesz semmi bajuk egy kis sirastol, sajnos muszaly szokniuk, ikrekre nem jut annyi ido mint egy egykere. Az enyemek is sokat sirtak az elso par honapban es ahogy Lili en is utaltam. :roll:
Tedd azt amit jonak latsz, ami jo a babaknak es Neked is!
Szerintem nagyon jol csinalod es ugyi vagy! Kitartas!!!

Lili: olyan jo ez a kep a vonalzodon, rakjal nagyokat is!!! Te hogy birod?

Binyek: hu, mekkora poci!

Na, megyek aludni, hulla vagyok mint mindig!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Az utóbbi időban kissé elmaradtam :cry:

Gratulálok a megszületett babákhoz!
Kismamiknak kitartást.

Képeket megnéztem, gyönyörűek a gyerekek :lol: :lol: :lol: :lol:

Szanet
Hintátok nincsen? Vagy pihenőszék? Vagy hordozóban hintáztatni őket?
Szerintem, a nagyon propagált, igény szerinti szoptatást ikreknél nem lehet az anyuka feláldozása nélkül megvalósítani. Én legalábbis nem voltam erre képes.
Nem hinném, hogy a fiaimnak valami baja lenne, hogy 3, majd 4 óránként kaptak enni (tápszert is), közben cumiztak is (születésük óta bevetettem a cumi nevű titkos fegyvert).
És nagyon fontos, hogy TE jól érezd magad a bőrödben! Néha nem tudsz segítséget hívni? Bébiszitter? Családtag? Hogy valami olyasmit csinálj, ami neked esik jól... egy mozi, egy kis csavargás...stb.
Vendég

Kép amikor nem tudunk ezerrel figyelni....

Kép Fiaim

Kép mini banditák

Kép így is szoktunk enni
Vendég

Jó reggelt!

Képzeljétek mi történt velem tegnap óta. Ati ebédnél megjegyezte, hogy enne valami édességet, de csak ét tortabevonó volt itthon. Mivel délután a csajok jók voltak, gondoltam meglepem egy kis vacsival. Volt itthon fagyasztott pizza, amit már vagy négy napja nem tudtunk megenni a csajoktól, meg gondoltam összedobok egy kis Saher tortát (nem sütis, de ezt meg szokta enni) és készítek töltött tojást előételnek. Csajszik partnerek voltak, Babazene háromra szép csendben eljátszottak a járóban, aztán bealudtak. Már sült a torta és éppen készen lett a tojás, amikor hazaért az én szerelmetes uram, megnézte, mit csinálok, majd azt mondta, hogy jobban örült volna egy pizzának (ami ugye tervben volt, de nem raktam a torta mellé sülni). Majdnem mindent beleborítottam a kukába :twisted: Aztán végül nem folyt vér, de gondolhatjátok, mikor lepem meg legközelebb :lol: :wink:

Aztán egész éjszaka nem aludtam, mert Lilike kb. fél óránként nyöszörgött álmában, ilyenkor ágyból kiugrik és megtekinti a gyereket, hátha most van valami baja. Kettőkor orrot szívtunk, kapott egy kis tápot, aztán végre elaludt. Három húszkor arra ébredtem, hogy valami bődületes marhaságot álmondtam.
Valami színházi előadásra kellett mennünk, Operaház jellegű helyen volt, valamiért vissza kellett mennem a kocsihoz és Ati nem várt meg, így egyedül kellett bemennem. Büfifoltos melegítőben és kinyúlt toppban voltam, körülöttem mindenki csilliá-villi :oops: és akkor a lépcsőn lefelé menet három nő el akarta venni a gyerekemet, mert terhes is voltam. Na ez mit jelent :?: :roll:
Míg ezen gondolkodtam, közben megint jelzett a Lili is. Remélem a mai nap jobb lesz.

Szép napot Mindenkinek!

Judit

jucicuki

Tdanie!

Nagyon helyesek még mindig a fiúk!

Judit

jucicuki

Judit, csak az jutott eszembe erről felmosás közben, h eszményi férjnek se könnyű lenni. csak egyszer engedi el magát Ati, és viselkedik úgy, mint egy átlagos férj, és máris veszélyben a vacsora 8) 8) érted, mire gondolok, ugye?

álomfejtésben gagyi vagyok :? én vmi fejetlenséget álmodtam. vkinek (nekem) iszonyú hosszú nyakam volt és picike fejem v vmi... :lol: sztem fogjuk a fáradtságra

Kép
an°°di

Nem tudok visszaolvasni, Kamillát lestem meg, gratula Nekik! :D

Mi jól vagyunk, hagynak néha aludni is, azért első nap itthon nem tudom, ki sírt többet, ők, én, vagy a kutya :D

Kép
babyteve2

Az kimaradt, hogy mindenkinek minden jót az éppen aktuális projekthez! :D

Kép
babyteve2

Babyteve :P
Már otthon? Szuper!
Kérünk szépen képet... akár azt a picikét felnagyítva az avatorodból!
Jó egészséget nektek!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Andi!

Nem kell eszményi férjnek lenni, én sem vagyok eszményi feleség :oops: csak annyira készültem, hogy örömet okozzak és simán ledorongolt, kicsit rosszul esett, ennyi...

Már szép a világ :lol:

Megjártuk a kórházat, megkaptuk a külön bejáratú inhalálónkat és mivel Dorkának van közgyógy igazolványa, fizetni sem kellett érte.
Gyalog mentünk, mert szép idő volt, és a kocsink meg megadta magát, de ma meg holnap autókiállítás van :wink: megyünk nyálcsorgatni holnap, ha szép idő lesz :roll:

Judit

jucicuki

Na végre egy jó nap:

egykor lementünk sétálni és egészen 3ig lent voltunk. elején volt egy kis sírás, de aztán szunya végig :lol:

itthon kajcsi, aztán azóta alvás van :lol: :lol: :lol:
isteni ez a nap.

van azért néha segítségem, csak most anyukám sincs itthon sajna. majd holnap ön haza.meg a férjem is segít, ha éppen nem dolgozik....

Tdanie

pihenőszékem van. már kipróbáltam, de az sem jön be.

komolyan mondom ezeknek a manóknak csak a cicim okoz megnyugvást! őrület :shock:

de a séta ma bejött. eddig az sem vált be. remélem ezután nyugi lesz ha lemegyünk!

szanet

Sziasztok!

Ha nem veszitek tolakodásnak, szeretnék csatlakozni hozzátok. Lombikbébi beültetésünk volt márc 29-én, jelenleg 3 pocaklakó lakik odabent. :shock:
Sokként ért a hír minket a férjemmel, a dokik szerint 1 felszívódik az esetek 80%-ban , ha mégsem, sajnos döntenünk kell. Május 7-én megyünk újra uh-ra, akkor leszek a 8. hétben.

Egyelőre egy kérdésem lenne, volt-e már valaki hasonló helyzetben a kezdet-kezdetén????
Borzasztóan félek, mi lesz, ha a természet mégsem szelektál és nekünk kell döntenünk, ugyanis az biztos, hogy kettőnél többet nem vállalhatok(unk). Ez mind a gyerkők és a saját egészségem érdekében.

Aztán persze még tengernyi kérdésem is lenne a terhességről, szülésről, az első hónapokról , persze csak a következő uh után.

És megpróbálnék visszaolvasni is....

KépKép
tüccs

Tuccs: Isten hozott koztunk!!! Orulok hogy csatlakoztal!!!
Igen, volt egy ilyen eset, Szilvaqueen-nek is harom babaja volt es sajnos szelektalni kellett mert problemai voltak, verzett stb. most boldogan varja fiat es lanyat, azt hiszem a 32-ik hetben van, sajnos nem surun ir ide. Nem irigyellek, borzalmasan nehez lehet egy ilyen dontest meghozni! :( Hanyadik hetben vagy most?
Minket is ilyen sokkent ert a hir hogy ket babat varunk (nalunk spontan babak) es a doki "nyugtatott" hogy az esetek nagy szazalekaban az egyik baba folszivodik, hat szerencsere nalunk mindketto megmaradt! Most nagyon boldogok vagyunk igy!!! :D A kislanyod is lombikkal lett? Nagyon szep leanyzo!

Jucicuki: ah, en ilyeneken mar nem akadok ki, a sutieimbol pl. eddig csak en ettem mert Neki "furak" (magyarosak), most mar legalabb a fiam is megeszi oket!!! :D Az almod egyertelmuen azt jelenti hogy szeretnel kimozdulni, kioltozni, Magaddal is torodni kicsit! Tedd meg!!! En is azt kertem szulinapomra (majusban leszek 29 ) hogy vigyen el vacsizni es szorakozni!
:D

Bebiteve: udv itthon, otthon! :lol: Miert sirt a kutya? :roll: :lol: Nyugi, nyugi lesz ez meg igy se! :wink:

Tdanie: ezek a fiuk elbuvolnek mindig, annyira edesek es milyen ugyesek mar!

Andi, hat a Te almod rejtely szamomra! :lol:

Alexem megtanult elore is kozlekedni, nem maszik hanem ugral mint a beka es kuszik, a kezevel huzza Magat, irto edes!

Hello teso :D
Kép
Adj egy pacsit! Hat, ez nem jott ossze! :lol:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Gyere Anna vagjunk buta kepet:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tonti!

Édesek nagyon!!!!!!!!!!!!

Szia Tüccs!

Döntés miatt nem irigyellek!
Gyere gyakran!
Kell a pocakos utánpótlás, lassan mindenki babázik :wink:

Judit

jucicuki

Tüccs!
Üdv közöttünk!Jó helyre kerültél! :lol: :lol: Mi itt együtt már többet tudunk az ikres terhességről és az ikrek neveléséről,mint bármelyk szakmabeli... :wink:

Tonti!
Annyira édesek a bébijeid!Amikor épp rosszabb napom van és azt gondolom,hogy igazán nem is akarok 2 gyereket,akkor mindig visszakeresem a képeket,hogy visszajöjjön a kedvem. :)

Babyteve!
De jó,hogy már itthon vagytok!Várjuk a beszámolót! 8)

Szanet!
Ha a manóid csak a cicire nyugszanak meg,akkor ők CICIMANÓK lehetnek??? :lol: :lol: :lol:

Csajok!
Senki nem gondolkodott azon,hogy úgy adjon nevet,hogy ugyanannak a névnek a férfi és női párját?Pl:Péter-Petra,Martin-Martina,stb...
Tőlem tegnap kérdezték,hogy miért nem így adok nevet,de nem tudom eldönteni,hogy ez jó ötlet vagy kicseszés a gyerekekkel...Szerintetek??

binyek

Sziasztok

Tüccs
Üdv köztünk.Sajnos tanácsot nem tudok adni,mert nálunk is spontán ikrek,de az első sokk után én azért remegtem nehogy az egyikkel történjen valami.Kitartás.

Tonti,Tdanie
Imádnivalóak a gyerkőcök!

Binyek
Ha nálunk vegyespáros lett volna,én páros neveket kerestem volna nekik,de igazából egyet sem találtam ami tetszett volna.Illetve ami tetszett azt személyekhez kötöttem,így mindig kiesett vagy a fiú vagy a lány név.Aztán kiderült,hogy két pasi és pont.Hogy mennyire fogják szeretni vagy utálni a nevüket,nem tudom,de nálunk ez a két név volt ami mindkettőnknek bejött.

Babyteve
Üdv otthon,nagyon ügyik vagytok.Irigyellek és baromira be vagyok tojva a rám váró feladattól.De összeszedem ám magam és mi is ügyik leszünk majd.

Szanet
Az én szememben te egy hős vagy.Szinte alig van segítséged és mégis olyan ügyi vagy.Én kicsit félek ettől a séta kérdéstől(másfelől meg alig várom hogy mehessünk),mire az ember összecihelődik.De nem szeretnék itthon befordulni a négy fal között.

Lanyané
Szegénykém.Sajnálom,hogy ennyire megijedtél.Nekem szinte nem is keményedett a hasam,csak ha többet gyalogolok akkor vészes.Én a derékfájásnál parázom mindig,de az ha elkezdi,akkor folyamatos,nem "ritmikus" mint a fájásoknál.Szigetelés:akkor jön be a hungarica amikor nyitva van az ablak,mert mi tavaly kicseréltük.Állítólag jövő hétvégére végeznek és akkor végre rendet tudok tenni a tökik szobájában.

Na ez jó hosszú lett.
Vendég

szanet látod telik az idő és eggyre jobb lesz minden :wink: ahogy binyek írta :D :D :D cicimanóid vannak :D :D :D
babyteve sok erőt jók a manók :?:
üdv tüccs nyugodj meg minden a legnagyobb rendben lesz,vagy igy vagy úgy,ha jól emlékszem fanni volt hasonló helyzetben biztos majd ír.melyik intézetbe jártok :?:
tontica :D :D :D olyan jófejek a gyerekeid betojok :D :D :D és gyönyörűek :D :D :D pussssz nekik :D :D :D
binyek ha nem haragszol meg őszintén ,szerintem nem jó ötlet ez a hasonló név neked sem a babáknak sem,ez csak a többi embernek lehet esetleg mókás,de gondold el a játszin amúgy is keverik majd őket és még a nevük is szinte ugyan az :shock: de a ti babáitok ha nektek tetszik,a valentina meg a marcell gyönyörű nevek :wink:
huhhh csajok nekem a levegővétellel van nagy gondom fújtatok mint a kompresszor és úgy elfáradok,na mindegy gondolom ismeritek az érzést :D

lanyané

binyek
én azt lolvastam, nem szerencsés így adni neveket, mert ikreket amúgy is hajlamos mindenki összehasonlítani, és az egyediségüket érdemes teljesen különböző nevekkel erősíteni, mintsem hasonló nevekkel gyengíteni.

banika
szerintem csak akkor kellemetlen a séta-előkészület, ha öltöztetni kell őket. Nyáron semmi különös, csak beteszed őket a babakocsiba, és már indulhatsz is :lol: , csak előre össze kell pakolnod, fel kell öltöznöd ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen az indulás.

KépKép
lili73

Tonti,
tündériek vagytok!
Juditékról nem is beszélve, na meg persze Tdanie-ékről, meg a többiekről, ki ne hagyjak valakit!
Kép Kép

Tüccs,
nem irigyellek a helyzetedért, és teljesen megértelek.

KépKép
lili73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?