A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gremese, köszi, édes vagy! Remek lenne összefutni a kórházban egymással, de ugye nem akarom egyikőnk babáját se késleltetni/siettetni... :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok :D

Manófalvi Nekem az orvos azt mondta, hogy megvan kicsit rövidülve a méhnyak illetve felvan puhulva és kb 1 cm-re ki van nyilva a méhszáj. Erre írta a 2100-as értéket.

Lányok igazatok van! A félelmemmel bevonzhatom a rosszat. Megpróbálok nem gondolni a majdani látogatókra csak a babóra. :lol: :lol: Illetve beprogramozom mgamnak, hogy minden rendben lesz. :lol:

Vadvirág Nagyon nagy már a pocid és nagyon csinos vagy :lol:

U.Era Örülök, hogy jól vagytok. Nemsokára már ti is hazamehettek a korházból mint az ikrek :lol: Nincs most új fénykép? Gondolom egy-két nap alatt is sokat nő Beatrice :lol:

Milénánál a hidegfront nem indított el semmit?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszönjük szépen a pocak dícséreteket is, aranyosak vagytok!!! :):)

Era!
Persze szülhetnék természetes úton is (ahogy az összes gyerkőcöt) csak ezennel nem szeretnénk sem mi, sem pedig az orvosunk kockáztatni - az előző ikerszülésemnél igencsak balszerencsésen alakultak a dolgok, de ezzel Téged most nem szeretnélek terhelni...

Csakis pozitív dolgokra gondolj, kitartás, nagyon ügyesek vagytok!!! :):)

Motiot!
:):) Csigalassúságú hatalmas óriáspók, kb. 15 percenkénti pisilés és nehézkes bugyi felvétel... :):) Ettől eltekintve minden pontosan olyan mint bármelyik problémamentes boldog várandósság. :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Köszi a sok jó kívánságot.Kitartásom nem volt sok de mit tehettem volna.........................................................................................
Nektek már leereszkedett a pocitok?Mert nekem már azt mondják nagyon lent van.
Azt szeretném még megtudni, hogy kinek hogy mozog a babája, mert az enyém nem túl mozgékony, kb
3* érzem egy nap.

Kép
d.gréta

Kicsit meglepő, hogy milyen emberek vannak :shock:
http://homar.blog.hu/2007/08/07/a_magza ... i_a_balato

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok,
az én babám sem kapkodja el a mozgást, nem rúg túl sokat, remélem ilyen kis nyugodtka marad ha megszületik is.
Olvastam, hogy a szűz babák nyugodtak, maguknak valók.
Nem kell nekem hiperaktiv gyerek!!!!!!Elég ha én az vagyok.
Heni

Heni
KépKép
heni81

Szia, Heni, rá kell, hogy cáfoljak a Szűz babák nyugodtságára, legalábbis ami magzatként illeti őket... :-) Amúgy persze egyáltalán nem tuti, hogy a mi babónk Szűz lesz, könnyen lehet, hogy egy kis Oroszlán püfölget engem belülről.
Bocs, ha már írtam, de NST-re nagyon ajánlom a szőlőcukrot, elég ott helyben elszopogatni, a baba teljesen ugrabugra lesz tőle.

Kép
Kép
irina

Emese! Végülis iszod a csalánteát? Használ a vizesedésre valamennyit???

Regina
KépKép
mazsola7

Köszi az újabb Rebeka dícséreteket, és a nevében is a köszöntéseket. Nagymami is kezd lenyugodni, látja, hogy milyen ügyes a kiscsaj.

Gréta: nekem változó a magzatmozgás. Általában estére indul be a bébi, meg reggel jelez, hogy jól van. De van mikor napközben is aktív. Azt hiszem már kérdeztem, hogy mekkora a kicsi lányod?

Vadvirág: ez hihetetlen. Gyönyörűek vagytok mindnyájan!!!

I.móni: ez már pofátlanság! Velünk épp a fordítottja törént. Bementöóünk a repülőmúzeumba mama, Rebus meg én. Hármunknak a jegy 2100 Ft lett volna, a családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek) meg 1800 Ft. Végül is sikerült kikönyörögnünk a családi jegyet a pocaklakóra hivatkozva! :lol: :wink:
De ez azért mégis csak durva. Egyes emberek már azt sem tudják mennyit kérjenek a szolgáltatásaikért!!! Főleg a Balatonon. Nekünk is vannak rokonaink Keszthelyen, de akárhányszor a főszezonban akartunk menni, a sok külföldi vendégre hivatkoztak. Hát akkor egyék meg a vendégeiket!

Kép
Kép
timi26

Mazsola! Én már eljutottam oda, hogy a lábam felvett egy alap vizesedéi állapotot, amire a napközbeni jövés-menés, láblógatás még rárak egy-két lapáttal. A csalántea csak addig hatásos, amíg ki nem pisilem, amit bevittem. Amúgy azt csinálom, hogy este jól bekajálok gyümölcsből (barack, szőlő, s.dinnye, vagy ami éppen van), és reggelre a sok pisijárat miatt (3-5 db), 1 kilóval is könnyebb vagyok.
Az ujjaim is alapban dundik. :?
De nem gond, annyira nem zavar, sőt, a hugom azt mondta, ez kell majd a tejtermeléshez, és szülés után az összes vizesedés aránylag hamar elmúlik.
Már a vizitorna sem viszi le, pedig ott nagyon rámegyünk a nyirokkeringésre is, serkentve az elválasztást.
Az oktató annyak örül, ha óra alatt megyünk ki pisilni, mert akkor jól működnek a dolgok. Szoktunk is kimenni. :wink:
Csak az zavar, hogy a dokim szóvá teszi ezt a hülye kiló-dolgot, pedig nem látja rajtam, hogy a terhesség nem csak a gyerekből, a placentából és a magzatvízből áll, ami kb. 6 kiló és kész? Van vértöbblet, megnőtt cicik, vízvisszatartás - nem is kevés -, zsírréteg itt-ott.......
17-én megyek NST-re, az lesz az első. Addigra kell vinnem pisi és véreredményt is, a vérnél megint néznek vércukor-értéket is úgy, hogy a vérvétel előtt 1 órával meg kell ennem 1 zsömit, és 2 dl tejterméket. Először is így csinálják.
Lesz szterptokókusz kenetlevétel, meg gondolom méhszájvizsgálat, és szerintem vérnyomi, meg súly is.
Na, ez utóbbi miatt valószínűleg megint csinálok egy természetes vízhajtást. :?

Magzatmozgás: Az én kicsi lányom nem viszi túlzásba, fájdalmat még nem okozott nekem, nem rúgkapál, csak cukin nyújtózkodik, finoman jelez, hogy itt van. Púposkodik, de általában szunyál. :)
A szonográfus is, és a szülésznő is azt mondta, ha ilyen, akkor nyugodt baba lesz. A 4D napján reggel megittam a szokásos hosszú kávémat, a vizsgálat előtt meg mégegyet. Azt hiszitek hatott rá? Csak édesdeden mosolyogva szuszókált, néha kinyitotta a száját, mosolygott egyet. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

serkentve az elválasztást=kiválasztást :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Elfelejtettem a Helyszínelőket!!! :cry:
Micsoda gyönyörű tortát kapott Rebeka! És ez a görszerkó, nagyon vagány! :lol:

Anitja! De jó! Akkor megvan, hogy hol szülsz! :lol:

Hát nekünk meg nem lesz még berendezve a kisszoba a hétvégére… Párom nagyon nehezen áll neki a dolgoknak. :( Ez van. Ha nyaggatom, abból megint veszekedés lesz. Inkább kivárom. Meg tegnap nagyon kis rendi volt, ő pucolta ki mindkét szobában a szőnyegeket, nagyon precízen dolgozott! :D

Lábdagadás: Enyhe, csak a lábfejemen.

Látogatás: Nálunk (ahogy már írtam) nem lehet bemenni még a folyosókra sem, úgyhogy nincs min paráznom, szerencsére. Bár a nagynéném megsértődött, mikor közöltem, hogy ha lehet, ne jöjjenek be a kórházba olyan sokszor, mert 100%-ban Szelinára akarok koncentrálni, meg pihenni (persze vele együtt), nem pedig kimászkálni a folyosó végére, és tologatni a Babócámat...
Az unokatestvérem nagyon megszívta, mert részletekben mentünk látogatni, elég szétesett a család, így a külön csoportok, mint külön mentek… Szegény, nagyon fáradt volt… Szóval csak ezt akarom elkerülni.

Heni! Ez tuti hülyeség, hogy első szülők 10 órát vajúdnak… Minek ijesztget az is??? FEKETE PONT NEKI!!! :evil:
Nálunk 10 órát nagyon nem is hagynak. 8 óra után beadják az EDA-t (persze ha adottak a feltételek, és kéri a kismama). Egyébként anyukám is másfél óra alatt megszült engem (első szülés)… és még sorolhatnánk az ellenpéldákat...
Gyomorégés: Nekem csak pár hétig volt, de akkor én is a Rennie-t zabáltam. Szerintem nem lesz bajod tőle!!!
Horoszkóp: Nem akarlak elkeseríteni, de a párom kisfia Szűz jegyű, és elég hiperaktív, igazi rosszaság, de nagyon nagy szíve van!

Vadvirág! Tetszik ez az óriáspók hasonlat! És tényleg csini vagy! :)

Emese! Nekem is ezt mondta a védőnő, hogy szülés után elmúlik a vizesedés. Igazából nem zavar annyira, és örülök, hogy csak most jött elő. Innentől több pihenés, és lábfelpolcolás. :roll:
Nyugi! Az én dokim is megszólt a kilók miatt, de annyira nem akadt ki rajta. Mintha csak megszokásból mondta volna az "adat" láttán. Szerintem csak azért szólnak, hogy nagyon ne szálljunk el vele…

Magzatmozgás: Elég aktív a Drágám, de nem okoz nekem se fájdalmat. Eddig egyszer rúgott csak meg. Inkább hullámzik, meg kidugja a popóját oldalt. :D

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola, Heni: ezek az első szülős ijesztgetések tényleg durvák. Mindenkinek más a szervezete, van aki be sem ér, van aki sokáig vajúdik. De ez nem csak az első szülésre érvényes. Az én anyukám a bátyámat 1,5 óra alatt szülte meg a magzatvíz elfolyása után, velem 2 órát vajúdott (szegény apukám vissza sem ért, elszaladt a testvéréhez), a húgommal 24 órát szenvedett, pedig 2,7 kg volt, az öcsémmel meg majdnem belehaltak. (jaj ettől nem kell megijedni, ez 22 éve történt, nem vették észre, hogy belekakilt a magzatvízbe). Szóval úgyis minden szülés és mindenkinél más, nem kell a protokollt bevenni!
Nekem már 2 hónapja mondogatják az okos helybéliek, hogy napokon belül megszülök, én meg csak jókat mosolygok. Akkor szülök, amikor eljön az ideje (mondjuk a jövő héten!!! :D )

Hogy én mekkora baromságokat tudok írni... :oops:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Mammikák!
Era! Én újpesti vagyok (ott vagyok bejelentve) és annak idején újpesti dokit is választottam, DE Újpesten megszünt a szülészet, az orvosok szanaszét szerződtek, amerre tudtak. Az én dokimnak meg még mindig nincs szerződése kórházzal, úgy volt, hogy a MÁV-al lesz, de tegnap mondta, hogy csak decemberre készül el :shock: Muszáj volt váltanom, és akkor viszont a tartózkodási hely (Óbuda) szerinti kórházat választottuk ami a János, ráadásul van ott egy szülésznő, aki járt hozzám jógázni, vagyis ismerős, és nagyon kedves, és megbízok benne :lol:

Vadvirág! Csodálatos a pocakod, a szembe-képen még talán a Babáidat is szépen látni, gyönyörűek vagytok mind!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gréta! Nálunk is változó, van, hogy egyik nap kevesebbet, másik nap többet fickándozik a kis Poronty, viszont tegnap nagyon taposta a Drága a méhszájamat (faros Babóka) na az fájt néha...

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!! :D

Ma voltam a korhazban letargyalni a csaszarmetszest. Haaaat, kijeloltek az idopontot, AUGUSZTUS 29. a nagy nap!!!!!!!!!!! :D Ez egy hettel van a kiiras datuma elott.

Na, most elkezdek visszaolvasni...

Niki
Vendég

Sziasztok

U Era
Nyugi, nemsokára Ti is mentek haza ezzel a tündérfalattal! Olyan szépen fejlődik és ezt szerintem senki nem udvariasságból írta...

Vadvirág
Ismételt gratuláció és csodálat! Szépek a képek :D :D

K Timi

Gratula a babóhoz, olyan kis egyéniségek már most! :)

Timi 26
Hát ezt a görkorit pont így képzeltem! Egyszerűen tökéletes az összkép egy ilyen szép kislánnyal :D

Irina

Szőlőcukor az NST-n jó lenne, de hát a cukrosoknak az is tilos :? Vajúdáskor sem szopogathatom majd, de az infúziót csak nyomják belém :lol:

Niki

HURRRRRÁ!!!!! Nagyon várjuk a nagy nap után mielőbb a képeket! Állítsd rá a párod (tudná kezelni magyarul?) a Babanetre a császár után!

Heni
Mindent meghallgatni, semmit sem raktározni! Az ilyen "okoskodók" beszólásai alapján meg lehetne határozni a kismama prototípusát: pl. 173 cm magas, 14 kg-t szed fel, eljár a vizsgálatokra és a kiírt időpont előtt 2 nappal szül... Hát én ebbe mindjárt nem férek bele. Úgyhogy olyan sincs, hogy első szülők vajúdási időtartama. A tesóm 4 óra alatt végzett a kapun belépéstől a gyerek fürdetéséig... :D

Mazsola
Egy kis vigasz

Kép

Kép
granda

Granda! Haat, nem tudom, hogy boldogulna a dragam a magyar instrukciokkal, de a nagylanyomon keresztul a leheto legrovidebb idon belul kuldok kepeket!!! :wink:
Vendég

Sziasztok Lányok!
Megvagyunk ám még mi is, de mostanában ritkábban ültem a gép elé, és mire elolvastalak titeket, már nem bírtam írogatni. :oops:

Üdvözlet az újaknak! :)

Örülök, hogy az egyre nagyobb pocakok ellenére mindenki jól bírja magát.
A gyerekek szobája - hasonlóan Mazsoláékhoz - elég lassan alakul nálunk is. Még mindig van rajta alakítgatni való, bár az ágyak már állnak, úgyhogy azért nem olyan rossz a helyzet. :)

Úgy érzékelem, hogy ez a kórházi látogatósdi dolog sokmindenkit foglalkoztat. Én sem nagyon szeretném, ha a saját és a szobatársak rokonai folyamatosan ott lézengenének. Dehát remélem, hogy normális szobatársakat fogunk ki.

Irina! Gremese!

Tök jó, hogy szeditek az infókat a Péterfyről. Így legalább van némi fogalmam a dolgokról. Ti választottok szülésznőt? Ha igen, kit?

Képzeljétek a héten már mi is voltunk magzati szívhangvizsgálaton . Szerencsére mindek oké volt a gyerkőcökkel.
Én azt tudtam meg, hogy van 3 kisebb és szépen felújitott szülőszoba, ami egymás mellett van és 1 nagyobb, ami kicsit szocreálabb. Megnézni persze nem néztem meg őket, de hallottam, hogy az egyikban éppen szültek. Hááát, kicsit beijedtem, pedig nem volt semmi vész, csakhát az ember olyan közel érzi most már magát ehhez az izgalmas és csodálatos dologhoz.

Alvás:
Már nekem is egyre nehezebben megy, elhúz a pocakom, és a jobb oldali csípőcsontom mindig begörcsöl...

Hátonfekvés:
Nagyon régóta nem megy már.

Vizesedés:
Lábam, kezem nekem is vizesedik. Még jó, hogy nyár van és a lábujjközes strandpapucsaim feljönnek rám. Télen vehetnék új csizmát magamnak, és azt sem tudom, hogy húznám fel... :?

Vadvirág!
Szép nagy a poci. :) Mi is alakulunk, de azért mi valamivel kisebbek vagyunk. :)
Babák fejjel lefelé, lehet, hogy természetes szülés lesz, de majd meglátjuk. Ami a gyereknek jobb.

Anitja!
Még tartol jógát? Én is járok ám. :) Bár lehet, hogy jövő héten már nem bírom elvonszolni magunkat. Egyre nehezebben mozgok...

Bocs, hogy csak ennyit írtam, majd igyekszem aktívabb lenni.

Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Granda, igen, sajnálom, hogy a szőlőcukor így kiesik az NST-n és vajúdáskor... :cry: Marad a baba ébresztgetése ...?

Jaj, Niki, ez olyan izgalmas, hogy megvan az időpont!!! ;-)

Kép
Kép
irina

Gica, a péterfys szülésznőket nekem eddig mindenki dicsérte. Nekem Maczó Heni lesz a szülésznőm, fiatal, nagyon kedves és figyelmes (ezt onnan veszem, hogy kétszer voltunk már NST-n, a legutóbbin tegnap, és az összes kérdésünkre lelkesen válaszolt). Ha érdekel, privátban elküldöm a telefonszámát. Plusz van egy péterfys topik itt a babaneten, ott is érdemes kérdezősködni (meg ha van fogadott dokid, ő is biztos tud Neked ajánlani szülésznőt):
https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=3300

Kép
Kép
irina

Niki! Marha jó!!!!!! Aug. 29. ezt megjegyeztem! Azonnal kérünk majd infót rólatok, no meg képeket! Jesszus! Beindul a babaesőőőőőőőő...... :D :D :D

Gica! Én dokit választottam a Péterfyben, szülésznőt nem. Mindegyik szülésznő tapasztalt, és nagyon jók, így bárkihez kerülök, jó kezekben leszek.
Én a 4 szülőszobából 3-at láttam. Van egy rózsaszín, meg egy kék. A függönyök színe miatt. És képek is vannak a falon, nagyon barátságos. A harmadik, a legnagyobb szülőszoba pedig egyáltalán nem szocreál! Én szívem szerint ott szülnék. Van labda,
meg bordásfal, számítógépszék, amin hintázni lehet, magnó.

Első gyerekesek 10 órát vajúdnak: Ez egy baromság. Nem lehet általánosítani! Minden ember más! Hányszor olvasunk olyan történeteket, hogy a 10 perces fájások után nagyon rövid időn belül már 4 ujjnyi volt a méhszáj, és a szülésznő csak biluxolt a szemeivel, hogy az nem lehet, itt mindjárt szülünk. :shock:
Nem lehet előre megmondani, ki mennyit vajúdik. Kinek mennyire lesz gyors a szülése.
Ez majd élesben kiderül.
Én minden esetre abban hiszek, ha pozitívan állok hozzá, és nagyon figyelek babcira, hogy neki maximálisan segíteni tudjak, akkor minden gördülékenyen fog menni.
Ha előre parázok a fájdalomtól, meg a szüléstől, akkor tuti ott fogok besz.rni!

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda!!! Ez jóóó! Köszi!!! :lol:

Mennyi ideig tart a szülés?!
Ezt olvassátok: http://abbcenter.com/index.php?t=baba&id=11041&cim=1

Regina
KépKép
mazsola7

Emese! Az sms-t azonnal kuldom, amint tudom, a friss kepeket meg a nagylanyom kuldi, amint hazaer. Nagyon izgi, hogy igy tudom a konkret datumot. Azert remelem a baby turelmes lesz addig, mert szinte allandoan kemenyedek, es ejszaka sokat gorcsol is a hasam. Bar ma azt mondta a doki, hogy ez normalis ilyenkor. De a nagylanyommal nem emlekszem, hogy lett volna ilyen. :?

Egyebkent, Emese, szerintem tenyleg ne parazz a szulestol! En a szuloagyon is ugy kepzellek el, hogy a vicces szojatekaiddal az egesz team-et elszorakoztatod a fajasok kozepette!! :lol:
Vendég

Niki! Én egyáltalán nem parázok a szüléstől, sőt!
Abban igazad van, ahogy magunkat ismerem, hogy ha a helyzet engedi, nagyon sokat fogunk viccelődni, meg nevetni, ha meg munka lesz, akkor teljes erőbedobással fogunk dolgozni! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Az augusztusiakinál Sabine ír a helyes szoptatásról, érdemes megnézni!!!

Lányok, segítsetek már nekem megfejteni, hogy én most első szülő nőnek számítok (már ha sikerül simán), vagy másodszor???
Úton-útfélen olvasom, hogy első szülő nőknél ez és ez...a másodszor szülőknél meg ez+az. De én most nem tudom eldönteni melyikhez tartozom.
Rebekánál nem vajúdtam, nem voltak jóslóim, nem ment le a pocim, gyakorlatilag csak kivették a babát belőlem!
??????

Kép
Kép
timi26

Timi!! :D Ez jo kerdes... Szerintem mindenkepp masodszor szulonek szamitasz. Akar vegigcsinaltad a procedurat, akar nem, a tested, a belso szerveid mar vegigmentek egyszer a varandossagon es a szulesen.
Ja, es BOLDOG SZULINAPOT REBEKANAK!!!!!!!!!!
Vendég

Jó estét mindenkinek!

nna, Manó alszik apa focimeccsen van, nekem meg van egy kis idöm.. :wink:
Bár nem túl sok, mert azért ma is elfáradtam, készen lett a polc a pelenkázó fölött, felfúrva a lámpa, egyben a babakocsi meg a hordozó, pelusok tiszták, már csak vasalni kell, meg a többi babaruha van hátra és készen is volnánk! :wink:
Szóval megyek lassan pihizni én is.

Vadvirág: :D :D :D
Akkor sem semmi ez a nagy pocak!

Niki,
az olllyan jó, ha már tudod az idöpontodat! Olyan izgi! Most már csak tényleg azt kéne megbeszélned kicsi lányoddal ( vagy fiaddal :lol: :lol: ), hogy addig maradjon is bent. Tényleg, mi van akkor, ha elöbb beindul a dolog magától? Gonodolom akkor irány a kórház és császár, ugye? Végül is akkor tök mindegy. Addig vagy így vagy úgy kibújuik a tökmag!! :wink:
Most már lassan tényleg beindulunk!

Gica,
örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagytok! Pihizz sokat, aztán már úgysem hagynak... :wink:

Vajúdás: hát ez tényleg változó, nekem összesen 17 óra volt, de ami igazán fájdalmas, hogy majd besz@rtam, az kb 9-10. Oszt mégsem hozott semmit sajna, mert császár lett belöle. De megérte így is, mert tudom, milyen az és én mondom, annak ellenére, hogy minden fájdalomcsillapító nélkül szenvedtem végig, gyönyörü volt!!! Senki ne féljen emiatt, mindenki ki fogja bírni, hiszen a kis szemünk fénye születik!!! A szomszéd csajszi pl. mind a két gyerköcét 5 órán belül pottyantotta ki, az elsö fájástól számítva. :shock: Tehát ez tényleg nem mérvadó!

Na asszem most jött el az ideje egy csokipudingnak :lol: :lol: meg egy kis tévézésnek! Nagyon sajog már a hátam, de azért szerintem még benézek késöbb!!

Mindenkinek szép estét! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Üdv mindenkinek!

Még mindig Miléna férje vagyok :D

A helyzet változatlan, kéreti magát a kis lurkó, még picit maradni akar.
Komolyan mondom, ez a várakozás fáraszt ki bennünket a legjobban.

Miléna lába viszont dagadni kezdett, az Ő szavaival élve "kezd Michellin-babás lenni". Mondom neki, rakja föl a lábát, hogy pihentesse, erre Ő felrakja a vendégszékre, ami alacsonyabb, mint az ágya :idea:
Szabálytalan időközönként előjönnek fájások, némelyik erősebb, de ezek még nem azok a bizonyosak (gondolom én) :oops:

Miléna egyébként mindenkit puszil, amint van valami (vagy "valaki"), jelzünk, megy az infó!

Minden jót mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Jó reggelt!

Miléna férje: úgy látszik Zétike mégiscsak kivárja a sorát! Kitartás, nemsokára a kezetekben tartjátok! Milénának sok-sok puszi és ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!

Niki: de jó neked, te már tudod, mikor jön a nagy nap! Addig is növeszd még odabent a lánykádat!

Jön ma egy takarítónéni, segít az ablakokat megpucolni, mert már nem merem bevállalni, előbb meg nem lett volna értelme nekifogni. Mondjuk nem a legjobb időt választottam hozzá, de amikor megbeszéltük a franc tudta, hogy esős lesz a hétvége!!! Na nem baj!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Lányok!

Mégis úgy tűnik, hogy helyzet van! :shock:

Éjszaka már Miléna teljes pocakjában érezte a fájást, nemcsak alul, ahogy eddig. Szóval a nővérke szerint is ez már jele a kezdetnek!
Lehet, hogy a vihar is odatett.

Na, amint van valami, jelzek!

Üdv!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Kedves "Miléna férje"!

Becsülendő, hogy ezekben az izgalmas percekben is gondoltok ránk, Babanetesekre, MINDENKI nagyon drukkol!!!

Egy kis szerencsecsillag:
Kép

Kép
granda

Milénáék! Én ma úgy keltem, hogy ez az eső már biztos kicsalogatja Zétit!!!!! Elkezdtem nagyon drukkolni Értetek, remélem segít a vudu a hidegfronto felül. :wink:
Hajrá Miléna!!!! Zéti ne tökölj már annyit!!!!!! Nagyon vár mindenki!!!!!
Kérjük az infókat rólatok! (Juj, de izgi!!!!) :D

Én nem vagyok jól. Tegnap hasmenésem volt, már viccelődtem is Apának, hogy ez a szülés jele, de éreztem, hogy ez olyan betegséges. Fáj a torkom, folyik az orrom... :? Szóval most nem jó.
Nyomatom a gyümiket, a folyadékot, meg a C-vitamint, és figyelem, hogy ne legyen lázam.
Éjszaka minden pisijárat után mézet szopgattam.
Jaj, nem szeretek beteg lenni...... :cry:

Kép
Kép
Kép
gremese

HAJRÁ, MILÉNA ÉS ZÉTI, HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! :wink:

Gremese, nagyon gyors gyógyulást Neked!!!

Kép
Kép
irina

sziasztok!

Végigolvastam az elmaradásom :D és végra időm is van írni
Készülnek a bébi bútoraink, ma már haza lesznek hozva, és jöv.héten egy-két kisebb beavatkozás után már teljesen készen lesznek :D majd küldök fotót, hogy milyet is készített drága férjuram, igaz kicsit sokat kellett várnom rá

Keményedés nekem kb egy hete elég sokat keményedik napközben a pocim. A védőnő szerint ez mostmár normális, jósló jellegű. De a jóslófájás az fájna, nem? Nekem meg csak keményedik, aztán kb fél-egy perc múlva elmúlik. De eddig szinte nem is keményedett, max. este egy picit.
A babónk is ezen a héten elég sokat mocorgott. Mármint magához képest. Hasonlóan Emese bébijéhez, nekem is csak nyújtózkodni, hol itt, hol ott púposodni szokott. De a héten elég sokszor hullámzott a pocim, és elég erősen nyomta magát ki. Még jó, hogy nem rugdal, az még durvább lehet.
Szerintetek ez a keményedés jelent vmit? Vagy szedjek magnéziumot? De azt ilyenkor még lehet, mert azt hallottam a terhesség vége felé nem ajánlják. Nehogy a végén benn maradjon a bébi :shock:

hétfőn megyek Uh-re, majd jelentkezek az adatokkal, bár csak sima UH lesz

Timi26 egyszer valahol azt hallottam, hogy 7 év után számít vki újra első szülő nőnek, már ami a testét illeti, mert 7 év után felejti el a szervezet, és akkor olyan, mintha először lenne terhes. De lehet, hogy ez hülyeség.

Kép
bfagi

Jó reggelt,

micsoda hírek!!! Én is úgy keltem, hogy jönnöm kell,mert tuti lesz valami!

Hajrá Miléna!!!!!! Zétike, gyere kis hamar!!!!!!!!
Infot kérünk, ha lesz vlami! :wink:

Emese, neked meg mihamarabbi gyógyulást, többet nem is tehetsz, mint amit írtál, de azért figyeld a lázadat! Meglátod, hamar kihevered! Én is voltam egyébként beeg Ábellel, mielött szültem :wink:

pussz mindenkinek!

KépKép
KépKép
motiot

Üdv!

Ahh, még mindig maradni akar! :cry:
Tudom, a pici majd tudja, ha jönnie kell, de előtte szólhatna, hogy ne kiáltsunk farkast! :wink:

Ismét csillapodtak a fájások, riadó lefújva.

Ígérem, legközelebb csak akkor írok, ha tényleg megyünk szülni, feleslegesen nem izgatom itt a jó népet. 8)

Szép napot mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Húú Milénáék, ez tényleg nagyon izgi! Ahhoz képest, hogy erősen koraszülés-gyanús volt a helyzetetek, majd úgy kell ezt az urat kirobbantani a kuckójából. :)
Nálunk semmi új, várom a pénteket az első ctg-vel, remélem, uh-t is csinál a doki, érdekelne Gergő becsült súlya. Múltkor, a 32. héten annyit mondott a doki, hogy valószínűleg nem lesz olyan nagy, mint a tesói.
Tegnapelőtt óta a délutánjaim, estéim már igen nyűgösen telnek. 2 napja éreztem először a jóslófájásokat, igen erősen, bár rendszertelenül. A hasam még nem szállt le, azt mondják, többedszer szülőknél ez hamarabb megtörténik, akár már hetekkel szülés előtt. Én szeretnék már aug. utolsó hetében, vagy szept. legelején túlesni rajta, több okból is, de úgyis A PASI diktál. :)

Sokan kérdezik ismeretlenek és ismerősök, félek-e a szüléstől. Magától a fájdalmaktól egyáltalán nem, de attól igen, nehogy baj legyen, akár a legkisebb is. Alexánál attól paráztam, hogy ne legyen császár, mert irtózom tőle, most csak az foglalkoztat, hogy épségben-egészségben tartsam ŐT a karjaimban, hogy alul, vagy felül (simán, v. császárral) érkezik, az másodlagos.

Hallottátok, hogy most igen hamar hazaküldik a mamákat+babákat a szülészetekről? Kinek mi erről a véleménye? (Bocs, ha már volt téma, nem mindig van időm visszaolvasni)

Szép napot, jó közérzetet kívánok mindenkinek, MILÉNÁÉKNAK HAJRÁ!

puszi
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Ja, és egy-két újabb fotó rólunk, már ha nem bánjátok... :)

Kép Áki és Alexa, a két szerető testvér :)

Kép

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

és még egy, pocakom a 33. héten :)

Kép

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Zsuzsóci

Nyerkit meg én (és még sok-sok ismeretlen) csütörtökön voltunk a SOTE-n szülésre-anyaságra felkészítő tanfolyamon, ott a doki véleménye is az volt, hogy problémamentes esetben (a szülések döntő hányadában) akár 12 óra után haza lehetne engedni a bébiket a mamákkal.
A benntartást a szoptatásra, babával való foglalkozásra felkészítés indokolja.

Kép
granda

Azt is mondta a doki, hogy ma már a császárosokat is kb. 3 nap után hazaengedik és inkább varratszedésre visszarendelik őket, mert hát ugye a babának is otthon a legjobb...

Kép
granda

Na hello!

Jelentem ablakok ragyognak, függönyök illatosak, én meg hulla vagyok! Ez a övetkező esőig így is marad, ami órákon belül ideér. De nem baj, a lelkiismerem tiszta. Most már tényleg jöhet a bébi!

Milénának továbbra is megy a drukk, akármi is történjék! Kitartááááááááás!!!!!!!!!!!!!

Bfagi: a keményedések is jóslónak számítanak, még ha nem is fáj.
7 év? Akkor én még beleférek!

Gremese: jobbulást! Sok gyógycukorkát, mézes teát, és pihenést!

Zsuzsóci: nagyon jók a képek, aranyosak a gyerekeid és a pocis kép is jó!
Konkrétan én a hamar hazaengedést díjazom, ugyanis kórházfóbiám van, szeretnék minél hamarabb hazajönni!!!

Képzeljétek, anyukám jár ilyen parafenomén féléhez (én nem hiszek benne, azért hívom így), azt mondta neki, hogy aug.15-és20.-a között fogok szülni. Erre mondtam anyukámnak, hogy persze, esélyes a dolog, hiszen akkor már benne leszünk " a korban". Na most ha tényleg akkor szülök, akkor fogja verni a mellét, hogy ő ugye megmondta! Kíváncsi leszek!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Lányok!

Most egy kicsit önző leszek és csak magunkról írok:

Ma reggel voltam a kórházban és a kislányom már elérte az 1200 gr.-ot ennyi volt az össz. jó hír amit kaptam. mert a dokihoz küldtek egyből aki mondta, hogy rosszabbodott az állapota, mert hajnalban elfelejtett levegőt venni, meg kellett egy picit piszkálni, hogy észhez térjen, ezért most oxigént adnak neki + diaphillint ( nem tom így írják-e ). Egyébként most a pocója rendben van. Háááát mindig van valami, ami elkeserít.

Kérünk pozitív energiát + woodoo-t továbbra is!

Puszi Mindenkinek!

Beatrice + Era

Miléna: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mindenkinek köszönöm aki szurkol és szorít értünk!
Vendég

Era, tudom, könnyen beszélek, de ne keseredj el!!! Jó kezekben van a kislányod, és biztos lehetsz benne, hogy csak remek állapotban adják ki Nektek! Nagyon felnézek Rátok, hogy így bírjátok ezt az egészet csinálni, az pedig természetes, hogy aggódsz!
Szóval POZITÍV GONDOLATOK, és itt mindenki ezerrel gondol a kis Beatricére!!! :D

Kép
Kép
irina

Lányok, ezt nézzétek meg, annyira aranyos!!!

http://www.indavideo.hu/video/Bence_-_elso_hetek

Kép
Kép
timi26

Era: nyugi, minden rendben lesz!!! Beatricenek megy a pozitív energia!!!++++++++++++
Kitartás, hamarosan otthon lesztek mindhárman!!!

Kép
Kép
timi26

Era!
Én is teljesen átérzem amin keresztül mentek és tudom hogy elképesztően nehéz időszak ez mindannyiotoknak, pokoli elviselhetetlen lehet az állandó bizonytalanság és néha-néha már úgy tűnhet hogy ez egy lehetetlen küldetés, de ennek ellenére csak is pozitív gondolatok és további kitartás!

Nagyon-nagyon ügyesek és erősek vagytok, végül minden rendben lesz!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Hát itt marha nagy vihar van. Esik, mintha dézsából öntenék, dörög, villámlik, meg minden. Ennyit a tiszta ablakokról... :(

Kép
Kép
timi26

Hol vagytok?
Remélem mindenki jól van! Aki szülni ment az feltétlen szóljon! :D

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!
Csajok! Én olyan rosszul aludtam éjjel, mint még a terhesség alatt sose. Össze-vissza forgolódtam, de ugyebár csak úgy tudtam, hogy dobáltam magam ide-oda. Teljesen lefáradtam reggelre… :evil:

Miléna, Zéti! Hajrá-hajrá!!! :lol:

Emese! Jobbulást!!! Ne legyél beteg! Gyorsan meggyógyulni! :wink:

Jóslófájás: A védőnőm azt mondta, hogy olyasmi, mint a menstruációs görcs. Én még nem éreztem. Bár ma mintha lett volna valami feszülésféle, de alig éreztem.

Az én Picúrom is jó sokat mozgott ma. Nem szokott ennyit.

Bfagi! Valami ilyesmit én is hallottam, hogy x éven belül még emlékszik a szervezet a szülésre, de én mintha 4 évre emlékeznék... :roll:

Zsuzsóci! Szép a családod! :D

Era! Megy az energia! +++++++++++ Minden rendben lesz!!! :)

Regina
KépKép
mazsola7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?