A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szerintem ezen a súlyon ne aggódjatok!
Egy milivel arrébb teszi le az egeret és már sokkal többet mér a gép! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nemtudom hogy ő átmegy e de azt tudom hogy mindkét helyen dolgozik.
Egyébként a kismamik véleménye szerint jó a szülészet a klinikán van 1 ágyas és több ágyas szoba.
És ami fontos de ne legyen rá senkinek szüksége hogy van ujszülött intenzív így ha baj van a babát rögtön el tudják látni.
Egyébként a korház a természetes szülés híve.
Ha esetleg tudsz bővebb infót vagy szülésfelkészítő időpontokat akkor írd meg légyszives, mert lassan aktuális lesz.
Majd én is érdeklődöm.

Kép
geni

Megkeresem ígérem...

Azon vagyok...

most is épp azt kerestem a gépen, de vissztaérek anyum receptjeihez... a vásárban is akartam árulni így remélem időben meglesz... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:36-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:37-kor.

Kép
1bambi

Bambi, nálunk már a 12. hetin is takarta az arcát úgyhogy szerintem sem élvezik ők annyira ezt a dolgot mint mi...

Egyébként én is dolgozom, terveim szerint márciusig, ma szabin vagyok azért vagyok itthon.

Bocsi hogy én nem válaszoltam a kérdésre, de amihez nem tudok egyáltalán hozzászólni arra inkább nem reagálok, hülyeséget meg nem akarok írni... :oops: :roll:

Kép Kép
szõlõ

Geni, feltétlenül szólok ha megtudok valamit én is! Az egyébként jó hogy van csecsemőintenzív. Köszi az infókat! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Szia Bambi :)

Én csopvez vagyok egy multinál úgyhogy nagyon is helyhez kötött a munkám. Régen sose neteztem itt bent. Most is csak a szüneteimben jövök..
Én is márciusig tervezem a munkát, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Lehet, hogy egy-két hónap múlva már nem így fogom érezni.

A felezővel kapcsolatban: szerintem már nyugodtan mondhatod, hogy a felénél tartasz, ugysem valószínű, hogy 40+0-nál jön ki a baba.

Rozsomak,

Ügyi vagy :)

Kép
emi29

Baba méretek: a nővéremet az első babánál végig azzal riogatták, hogy hú de hosszú lesz, és milyen jó súlyban van. A szülés előtti UH-n mondták neki, hogy 55 cm és 4 kg felett lesz a baba. Ezzel szemben 49 cm-el és 3,1 kg-al született :) Ő meg jól felszerelkezett 56-os méretű babarucikkal, kisebbet alig vett :roll: :roll: Ennyit a méretekről...

Kép
emi29

Bambi - Én is azért nem reagáltam, mert nem nagyon tudtam ..
Viszont ha megmutatnád újra a képet (már nem tudom hol volt .. ezer oldal eltelt :D), akkor mondanák egy tippet. Mert most elég részletesen néztük Alízt, hátha látok valamit :D :D

Ez a méret-kérdés szerintem is lényegtelen ebben az időszakban ... főleg, hogy amit Mamacka is mond, pár mm-rel arrébb teszi az egeret, és már mást mutat .. :)
Én nem foglalkozom ezzel .. mondjuk a császárnál nem is annyira szempont, hogy mekkora a baba súlya :)

Viszont érdekelne, ti hogy álltok a terhesvitaminokkal?
Én az elejétől fogva naponta szedem .. viszont most, hogy túlvagyok a félidőn, már csak 2 naponta szedem be .. mégsem szeretnék óriásbébit :D
Ti mennyit szedtek? Érdemes variálni a dolgokat? :)

Kép
szösszenet

Megpróbálok én is felrakni képeket.
Ezek hétfőn készültek. :D Kép Kép

Kép
adri0422

Én már voltam pár uh-n. 6,8,12,16,18 héten. Legközelebb dec.18.-án megyünk 4D-re, akkor már 22+4 napos leszek. :lol: :lol: :lol:

Január első hetében pedig cukor terhelés. :shock:

Én két hete már csak két naponta szedem a Gravidát.

1Bambi!
Mi is a 20.at kezdjük. :lol: :lol: :lol:

Kép
adri0422

Mi nem voltunk túl sok UH-n:
A 8., 12., 16. és 20. héten voltunk, szépen szabályosan 4 hetente :lol:

Nekem is a cukor-terhelés a következő, amitől rettegek .. mert borzasztóan hangzik. És én ájulós és émelygős vagyok ... grrrr ... de Férjem szabadnapot vesz ki, és eljön velem - főnyeremény :)

Nah
Adri, akkor én is maradok a két naponta Garvidánál (most én is azt szedem) ;)
És cukik a képek! :)
Neked is király a betrepesztett alulról készített kép :lol: ha ezt a gyerkőc tudná :lol: :lol:

És nézegettem a 18 hetes fotóimat, és nem nőtt a hasam .. úgy látszik picit stagnálok. Ismerősök is mondták, hogy most 1-2 hete nem nőtt :) :roll: Gondolom majd beindul, és akkor vissza fogom sírni ezt a "könnyed" időszakot :lol:

Kép
szösszenet

Hát én bevallom töredelmesen, hogy a hányós korszakomban abba hagytam a vitaminokat és azóta se szedem. Viszont nagyon sok narancsot és kiwit eszek, mert a férjecském nagyon gondoskodó és mindig hoz nekem. :) (Mondjuk nem nagy kunszt, ezzel foglalkozik. :))

Bambi! Jól tudod, még nem mutatták meg magukat, de majd most!!!
Bevallom, én nem vagyok valami nagy uh guru. Például Szösszenet képén sem nagyon látom, hogy az most mér lány.

17 hetesen hány cm-nek kell lennie?

Kép

Kép
kamilla306

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:38-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:38-kor.

Kép
1bambi

[quote="1bambi"] írta:1bambiEgyszer kérdeztem Tőletek, hogy a Magne B6-ot pocikeményedésre szeditek? Annak is meg van a napi adagja vagy csak amikor úgy érzitek, hogy feszül?

Én arra szedem ..
A doki napi 3*1-et ír a kiskönyvembe .. de ebből max. 2-t veszek be.
Észrevettem, ha nagyon rohanós napom van, akkor hajlamosabb a pocim a feszülésre .. akkor esetleg bekapok 3-at is.
Kálciumra én is gondoltam .. csütörtökön megkérdem a dokitól, ajánlja-e .. és milyen formában/mennyit ..
Le kell jegyzeteljem a kérdéseimet addig .. mert már most a felére nem emlékszem :shock: :shock: :shock:

Kép
szösszenet

Írtam két fordítás zh-t, ez a gyerek jó angolos lesz :)

Barátnőm nem használta az angolt ,de a 7-8. hónapban volt egy angol idvez. csop-ja és mondta, h a gyerek végig rugdosott nem tetszett neki a másik nyelv,

Én júni végén államvizsgáznék,de szerintem fizikai képtelenség, de majd meglátjuk.

Most 11 vizsgával 2 szigorlattal nem látom rózsásnak a jövőt :lol:

Mondjuk én minden Karácsonykor tanulgatok :wink:

Kép
kritta

Bambi!
Ahhoz, hogy a Kálcium be tudjon épülni, magnéziumra is szükség van. Asszem. Valami ilyet olvastam, hogy a kettő együtt ér valamit.

Nekem Béres Ca van, de nagyon hanyagul szedem. :( Pedig kéne.

Kép

Kép
kamilla306

Köszi az adatokat!

Kép

Kép
kamilla306

Egy kép rólunk remlem apjár afog hasonlítani :lol:

Kép

Kép
kritta

Kérdés, ha minden ok a gravida mellé szedjek v.mit?

A pezsgő mg, ca az jó ?

Nálunk most Tomi hirtelen lányt akarna, de az én fiús természetemmel nem tudom mi lenne :o

Ja olyan vicces h még nem látszik rajtam és nem is sokan tudják :P

Köszi

Kép
kritta

bocs nem bírtam ki h ne rakjam fel így néztem ki tavaly szept.

térdtörés előtt :(

Imádom az állatokat még a rovarokat is Kép

Kép
kritta

Sziasztok,

én ugyanúgy naponta szedem a Gravidát mint eddig, de amióta a védőnő beszélt az Omega3-ról azóta azt is szedek Aloe-s kapszula formájában. (Annyira nem szeretem a halat)
Egyébként Kriszta, a Garvida bőven elég...
Ja és szerintem rád is hasonlíthatna a Baba. Nincs veled semmi baj :)

Adri,

aranyos a bébi :)

Szösszenet,

majd most kezd el csak igazán nőni a pocak :)

Kép
emi29

Szöszi, Emi, 1Bambi!

Köszi! Imádom nézegetni a képeket a babuciról. :lol: :lol: :lol:

Nekem a héten lett látványos a pocim, most már reggel is látszik, de rám is jött 2,5 kg. :roll:

Képzeljétek, mi már a baba szobát tervezgetjük. Egyenlőre tervezgetés, ötletelés, nézzük hol-mit-mennyiért lehet kapni, januárban kezdünk csak hozzá a vásárláshoz.
Már most teljesen be vagyok zsongva. :lol: :lol: :lol:

Kép
adri0422

Sziasztok!

mamacka :lol: :lol: Nem is emlékeztem hogy ekkora hasam volt :shock: :lol: Hol találtad? A tavasziaknál?

Súly: szerintem sem érdemes ezen agyalni, mert tényleg 1-2 mili rengeteget számít. Nálunk Dominót 16 hetesen 147 grammra, 20 hetesen 422-re, 25 hetesen 950 grammra, 32 hetesen 2200-re, 36 hetesen 3500ra becsülték, és 37 hetesen született 3750-nel. :D

Terhesvitamin: én 2-3 naponta szedek Gravidát. Amúgy sok zöldésget és mégtöbb gyümölcsöt eszem, íagy remélem nem szenved semmiben hiányt a kismanónk. :)

Képek egytől egyig nagyon jók, annyit tettetek fel, hogy nem győzöm külön külön megdícsérni őket. :)

Ja, még az UH-khoz akartam írni. Mi Dominóval is sokat voltunk, szerencsére a dokim alapos :D Voltunk 4,5,7,10,12,16,20,24,25,30,32,36 hetesen :lol: Most eddig voltunk 5,7,10,12 hetesen (12 hetesen kétszer).

Mennem kell, a Zuram éhes :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok lanyok!

elkeszult meg par lap a naptarbol:

Marcius:
Kép

Aprilis:
Kép

Majus:
Kép

Junius:
Kép

Magi
Vendég

Mamacka, feltettél még régebben képeket babahordozókról, nem tudom a pontos technikai elnevezését, se nem kenguru, se nem kendő, a kettő közti átmenet
rózsaszínű volt és bébit is meg kisgyereket is lehetett bele tenni
említetted, hogy te is varrsz ilyeneket, ha nem értettem félre
elküldenél nekem egypár képet, meg esetleg egy jó kis oldalt, ahol utána lehetne nézni?
meg hogy kb. mennyibe kerül, szívesen venném tőled

Kriszta, te is angolos fordító vagy? (csak a fordító zh alapján)
Nálunk pont a magyarra reagált furcsán a Bobek az elején (mikor megszületett), az ír apját jobban értette, mint engem. Kíváncsi leszek az új kismanó ezt hogyan fogja majd csinálni...

terhesvitaminnal nagyon el vagyok maradva, eddig nulla darab esett be a számba, viszont gyümölcs napi három legalább, és MagneB6 napi 3szor1 vagy 2, ha nagyon feszül, meg valami Omega3 kapszula, amit még kintről kaptam mamiknak

II. számú nőiről én sok szépet hallottam eddig azoktól az ismerőseimtől, akik ott szültek, állítólag nagyon profi minden

Kép
rozsomak

Úgy látszik én nemcsak a vonalzónál vagyok béna, de még képet sem tudok felrakni, pedig már egy ideje nagyon próbálkozom...

nagyon helyesek ezek a naptárképek, Magika
[/img]

Kép
rozsomak

főleg az elefántos

Kép
rozsomak

emi29

Köszi!

rozsomak

a melléklet feltöltésére klikkelsz és megkeresed a gépen, majd

küldöd

én primőrt nem szívesen eszem főleg salátát, mert attól a dísz-

madarak már többször kipurcantak annyi benne a szer : (

heti többször kéne halat enni, én a húst se kívánom csak a müzlit,

de a nugátkrémmel töltött párnácskát főleg :)

azt szeretném, ha a gyereknek kék szeme lenne, mint az apjának

az enyém barna pedig az őseimé nem, talán a postás :roll:

De az már tuti h göndör lesz!

Kép
kritta

Csöppke: az jó sok alkalom :wink: de ez annyira jó lenne alapesetben is, nem?? :lol:

Magika: nagyon jók a képek! Gratulka!
//Pocakod hogy van//

Kép
kis-csillag
Tököl

rozsomak

Angol nyelvtanár leszek fordító szakiránnyal, de a júniusi államvizsga ugrott

A tan.vez. aranyos nagyon szerinte megoldható szerintem nem, örülök, ha szakdog. be tudom fejezni 8) rozsomak a tiedhez gratula

Hova jársz?

Kép
kritta

FONTOS

febr. 1-től táppénzen leszek.

Mi a ... írjunk a gázártámogató papírra ? :(

Kép
kritta

bambi: háát a 15hetes UH-on már a fejlettsége alapján március végére jósolták a szülést.Ehhez képest április 3-ra vagyok kiírva. :lol: Én elhiszem,hogy felesleges a grammokkal törődni,de 18hetesen 359grammnak lenni azért mégiscsak jóval több mint amennyinek kellene. :) No de én nem bánom ám. 8) :lol:

Valaki említette hogy a kálcium felszívódásához magnézium kell.Ez nem egészen így van...A kálcium felszívódásához D vitaminra van szükség.D vitamint vény nélkül is lehet kapni.De van olyan kálcium készítmény is ami tartalmaz D vitamint is,ez a Calcivit nevezetű./ja lehet valakinek rémlek már,de akinek nem annak leírom,hogy csak azért kotyogtam bele ebbe a dologba,mert védőnő vagyok :wink: :D /

Kép

Kép
mezsó

én is angol nyelvtanár voltam, de nagyon nem szerettem, egy jó ideje fordítok, ahhoz meg a Kodolányin csinálom/tam meg a papirosos másoddiplomát, hogy profibb helyekről is kapjak munkát

így próbáltam a feltöltést, azt mondta, hiba történt

gázártámogatáshoz nemtok hozzászólni
ezek szerint most jól vagytok, ez jó hír

én mindig szerettem volna göndör hajú babát, nálunk a vörösnek több esélye van, de azt meg ha lehet, inkább kihagynám, mert a vörös hajú gyerekek elég hiperek, én meg baromi lusta vagyok - nem jönnénk ki...
plusz egy hiper gyerek már van a családban, még anyósom is azt mondta, hogy ne akarjak még egy olyat,aki az ő águkra ütött, mert az nagyon kemény lenne, úgyhogy reménykedünk, hogy lány lesz
de az is jó, ha fiú, csak kijöjjön időben, és egészséges legyen

na most meg én írtam monológot, úgyhogy most búcsúzom
mindenkinek boldog testnövelést

Kép
rozsomak

Rozsomak .. nem mindegy a kép formátuma.
Azt hiszem max. 80*80 pixeles lehet a kép!
Ha nem tudod áttenni megfelelő méretbe, írj privit - segítek :) ;)

Magika - Én is imádok naptárat készíteni ... minden évben meglepem vele a családot :) Nagyon szép, amit csináltál :) Én mindig az elmúlt év eseményeiből szemezgetek .. és évszaknak függően válogatok :) Olyan kedves ötlet ez .. :)
Ha Alíz kint lesz, biztos én is állandóan montázsokat gyártok róla :D :D

Kép
szösszenet

Rozsomák :) Azért nem kell leszólni a vörös hajúakat :)

Szerintem ilyen hajszínt nagyon sokan csak álmodnak maguknak :)

Ő a lányom, akinek hihetetlen alvásigénye van, eleven, de a hiperaktivitástól messze van :) A világ legszebb boszorkánya :)

ZSu

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

rozsomak

Jó reggelt mindenkinek !Én is Kodolanyira járok :)

Kép
kritta

Jó reggelt!

Hihi - én vagyok az első :D
De apuka meglepett azzal, hogy ma mégsem megy dolgozni :D

Tanulás: annyira örülök és boldog vagyok, hogy ennyi kismami esetében látom, hogy tanulnak, diplomáznak, szakdolgozatot írnak.. Alapesetben én is azok közé tartoznék, de mivel nekem feküdnöm kell, halasztanom kell ezt az évet, de én még első évfolyamos vagyok különben :D
"Ki mi lesz - ha nagy lesz?" :D

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Erika

Kép
kis-csillag
Tököl

WOW!

Kritta! Egy percccel megelőztél :wink: :wink: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Zsuzsófi, megkövetlek, gyönyörű a lányod, én a fiúktól félek, eddig még nem láttam nyugis vöröset, pedig a rokonságban csak ilyenek vannak

Kép
rozsomak

Sziasztok!

Zsuzsófi! Nagyon édes a lányod, és valóban elevennek tűnik, ahogy csillognak a szemei :)

Szerintem is jó dolog, hogy ennyien tanulunk, sok a törekvő kismama - bár nekem ehhez már anyagiak is kellenek, hiszen második diploma. Azért bízom benne, hogy hosszútávon ez megtérül. Én a Zeneakadémiára járok, és ameddig csak bírom, csinálni akarom. Valahogyan csak meg lehet oldani azt a második félévet is. Nagyon viccesen jön ki egyébként: a szorgalmi időszak máj. 16-ig tart, és én 18.-ára vagyok kiírva. :D

Magika, ez a naptár nagyon látványos, nagyon tetszenek a színek is rajta. Én nem szoktam ilyesmit készíteni, de most gondolkodóba estem.

Mostanában egyébként visszatértem a MagneB6-ra. Eredetileg 2-3-at szedtem belőle (ennyit javasolt az orvos), de úgy három hete már egyáltalán nem, mert nem kellett. Mostanában megint feszült egy kicsit a méhem, de szerencsére elmúlt tőle. Vajon ez így szakaszosan nő, azért van ez?
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek, megtört a csend, tegnap már az egész napot átrugdosta a babus, és olyan jó volt érezni!!

Látom mindenki szépen fejlődik...

Ruhaméret: szerintem ezen kár aggódni, vegyetek 56-ost, aztán ha egy picit kisebbnek születik, akkor Apuka vesz, amíg te a kórházban vagy még 4 db 50-es bodyt, és ettől még hordhatja az 56-os rugit.

Bocs, de nem tudok mindenre reagálni, mert ébren a család és megyünk reggelizni, sétálni...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Mezsó! én is védőnőként végeztem, de sosem dolgoztam benn! Te védőnőként dolgozol??

Lányok! Nálunk a 24. héttől napi 1 csepp Vigantolt szednek a kismamák. (D-vitamin) Majd a picúr is ezt kapja ugye, ha kibújt már!
Kérdezzétek meg a védőnőt, mert szerintem fölösleges akkor annyi mindent beszedni! (nekem pl. a Ca pezsgőtablettát a fogorvosom egyáltalán nem ajánlotta.)

Virág! Nekem is szokott néha feszülni, húzódni a méhem. Szerintem ez természetes, hiszen sokat kell nőnie!! Én napi kettő db Magne B6-ot szedek. Doki 3-at mondott, (még az elején) de nem érzem szükségét.
Vitamint már csak 2-3 naponta, plusz a vasat is csak akkor. (Centrum materna, Maltofer Fol)

Kép
gabo001

Pár képet felrakok h miket csináltam a munkahelyen :) 1195904573.2387.htm

Kép

tavaly ősszel készültek :wink:

Kép
kritta

1195904660.1362.htm

vár jelmezes tárlatvezetés

Kép
kritta

Kép

Kép
kritta

Sziasztok!
Magi, remélem, jobban vagy...szép lesz a naptár. Nálunk is naptárt kapnak a férjem szülei, együtt készítettük a sógornőmmel (beosztottuk, melyik hónap melyik unokáé, és amikor elkészült, elküldte Németo-ból. Most én folytatom). Mi hagyományosan, kézzel, igazi fotóval csináljuk, csak a naptár alapját vette meg.

Zsuzsófi, Kata édes, és micsoda hajkoronája van!

UH: becsapós ám, hiszen mégiscsak egy gép, amit ember kezel, sok múlik a tapasztalatán. Nekem az utolsó UH-n mind a két gyerekemet nagyon kicsinek mérték, rendesen meg is ijesztettek vele...Hiába nyugtatott az orvosom, amikor kitapogatta, és mondta, hogy biztosan van 3 kiló. A nagy végül 2940 gr lett, a kicsi 3100.
50 centivel született mind a kettő, picit lötyögnek ilyenkor az 56-os ruhák, de nem zavaró, és nagyon hamar (két-három hét alatt) belenőnek a babák. Szerintem fölösleges ötvenes kombit venni. Úgyis ott a pelus, az sokat felvesz, nem?
:lol:

1Bambi, igyekszem születéstörténetet feltenni, mármint a lányaimét, nem a sajátomat...Vagy az inkább szüléstörténet?
Annyi mindenesetre biztos, hogy nincs két egyforma szülés, nem lehet a másodiknál sem tudni előre, hogy milyen lesz, viszont nagyon érdemes szerintem olyan szülésfelkészítőre menni, ahol nemcsak az élettani dolgokat mondják el, hanem kiscsoportban a lelki oldalra is figyelnek. Sok helyen vannak már ilyen csoportok, többnyire nem kórházakban, hanem jógastúdiókban, egészségműhelyekben. Nekem pl. mind a két alkalommal nagy segítségemre volt a jóga, a légzés-lazítás-befelé figyelés szüléskor kell csak igazán....
Pl: www.jogaszules.info
vagy www.noitestcsodai.hu

Szép hétvégét mindnyájatoknak!

Üdv,
Nuska+
nuska1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?