A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Mindenhol ilyen laza a védőnő csak a amienk ilyen kis erőszakos???

Pironya:én a 18-at ideálisnak tartom akkor is ha volt súlyfelesleged,de persze csakis úgy csináld ahogy neked a legjobb..

Sziszka tök jó,hogy ilyen optimistán és jól éled meg a terhességed,tartsd meg ezt a jó szokásod..
Én is próbálom ösztönözni magam,átformálni az agyam...hát több kevesebb sikerrel.. :oops:
Lehet,hogy többet kéne emberek között lennem mert mióta terhes vagyok szinte sehova nem megyek
Tisztára mint valami 70éves nyanya...
Vendég

Én ma akartam menni a védőnőhöz,erre tegnap hívott,hogy kijönne...Itt ült maj egy órát... :roll:
Elhozta a beutalómat a vérvételre...pénteken szúrnak... :roll:

Most legalább nem megyek kb.1 hónapig. :roll:

Kép
orsitigris

Az EDA és a spinál nem ugyanaz... mindkettőt gerincbe adják, de van a kettő közütt különbség...

Magzatmozgás
Nyugi... ilyenkor még nem olyan erőteljesen mozognak... majd a 28-30. hét környékén...

Terhesség-szülés
Én természetes dolognak élem meg... még akkor is, ha szarul vagyok... :oops:
Petit nagyon könnyen szültem, az a jó, hogy olyan orvosom van, aki partner abban, hogy amíg nincs vészhelyzet, úgy menjen minden, ahogy szeretnénk...
Akinek van rá lehetősége, az a függőleges helyzetű (ülés, guggolás) szülést próbálja ki!!!

Védőnő
Én nem járok hozzá... időnként ő jelenik meg nálunk...
Pecsétem meg van... lesz...

Harry Potter-t olvasok....
Vendég

Gigi:minket olvassál ne a harry pottert :D

Nekem 2-szer a spinált alkalmazták nagyon jó volt nem éreztem semmit akkor sem amikor beszúrta...most is ezt kívánom magamnak

Eggyet nem értek:eggyiknél sem emlékszem csak kb 10 percre a műtétből...utána teljes képkiesés..a következő kép már az intenzív osztály...szerintem leütöttek gumikalapáccsal.
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:18-kor.
pironya

Bárány
A mindenféle fórum helyett, ahol a rémtörténetek keringenek, inkább te is olvasd Harry Potter-t... :wink:
Vendég

Gigi - én is azt olvasom. Tegnap jött meg a rendelés. Kíváncsi vagyok rá nagyon, mert a párom szerint (ő már angolul olvasta) nem rossz, főleg az utolsó 60 oldal.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Na,tessék! Akinek itt kéne lenni az Harry Potter-t olvas,akinek meg olvasni kéne inkább az folyton itt aggódik... Ilyet. :o :lol: :lol:

Utálom a Harry Potter-t. :x

Kép
melike

[quote="melike"]
írta:
melike

Én még a filmet sem bírtam végignézni...bezzeg a kölkök 10-szer is látták minden részét
Vendég

Kép
Vendég

[quote="bárány"] írta:bárány
[quote="melike"]
írta:
melike

Én még a filmet sem bírtam végignézni...bezzeg a kölkök 10-szer is látták minden részét

Én a könyveket többször is olvastam... a filmeket is többször láttam...
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:19-kor.
pironya

Aha,alakul Gigi!

Kép
melike

Elmenten az eredményemért. Majd jövök.

Kép
melike

Alakul a görög dinnye :wink:
Vendég

Mi is nagy rajongók vagyunk, bár szerintem a könyvek sokkal jobbak, mint a filmek.

Gigi - hűha!!!!!!! Szép nagy pocak! Ja, egyébként megírnád a micimackós függöny beszerzési helyét?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Szülés: én nagyon várom! Az első sem volt túl nehéz, persze fájt bitangul és varrni kellett, de nem maradt rossz élmény.

A 2. fiam , irtó gyorsan jött, (bár 1 hét késéssel...) szülősámli, gátvédelem, ha szabad ilyet mondani, "klassz" volt, nagyon szeretke rá visszagondolni.

Homeopátiás szereken kívül, semmiféle fájdalomcsillapítás.

Tegnap voltunk a Szt. Imrében előadáson, pont a fájdalom csillapításról volt szó, de csak megerősített abban, h még véletlenül sem szeretnék epidurált... brrrr... még a hideg is ráz a gondolattól.
Maga az előadás érdekes volt, részletesen elmondták, hogyan, miként hat, stb, mikor lehet, mikor nem. Szóval nem bántuk meg, h elmentünk, csak én nem kérek belőle.

Ha vkit érdekel a téma, a legközelebbi ilyen előadás, ami a fájdalomcsill.-ról szól, április 15-én lesz.

Kép
zmimi

Manka
Mi a Quellétől rendeltük...
Vendég

Vendég

Gigab., micsoda poci! :wink:

én is teszek képet a szerzeményeimről, bár nem veszek túl sokmindent, mert dömping maradt a srácokról...de azért néha nem tudok ellenállni...

Kép

Kép
zmimi

Megvan az eredmény.
Azt hiszem nincs gáz,de valami nem tuti.
Gigi:fehérvérsejt 10.8 normál:4.0-10.0
vörösvérsejt 3.9 normál:4.0-5.2

Ez most nagyon gáz vagy mi lesz? Kis felkiáltó jel van mellette.

Kép
melike

Köszi a linkeket Gigi, de újat akarunk venni, ezeket a licitálós, hirdetéses oldalakat én is megtaláltam.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok Kismamik!

Küldöm az igért pocakfotót Ma készült 23 hetesen 3 naposan! Kép
Vendég

Bocsi 22 hetesen 3 naposan!
Vendég

Babuli: szép pocakfotó!

Hát csajok elbújhatok mellettetek, az én pocim még nincs ekkora, pedig azt hittem nagy.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kép

Ha már ilyen hasfelrakós nap van....
Amúgy most az enyém szerintem nem változott...
Vendég

Imb, inkább este szokott keményedni, gondolom akkor jön ki rajta az egésznapos ülés és a stressz. De ma már sokkal jobb volt, csak olyan 15 percre keményedett be (rossz hirt kaptam), tegnap másfél órán át olyan volt, mint a kő. A MagneB6 adagomat már nincs hova emelni, a plafonon van: 3x2. A Pipolphenből esténként kell bevennem egyet.

Bárány, nem tudom, hogy 12 óra alatt van-e 10 mozgásom.... van, hogy 2-3 órán át semmi, és utána fél órán át megállás nélkül nyomja. Ez most 1 mozgásnak számít vagy soknak? :) Jó kis matekozás, mi? Különben én is nagyon irigylem a problémamentes, boldog kismamákat. Én általában az vagyok, de azért sokat aggódom, és tényleg csigalassúsággal vánszorognak a hetek.

Toxoplazmózis: rajtam már a bölcsőben is az 5 macskánk valamelyike feküdt, ráadásul egész gyerekkoromban hurcolgattam haza sokat a környék beteg macskáit, és mégsem estem még át a toxoplazmózison. Most is van két macskám, mióta babát várok, nem simogatom őket. De a szőrükkel persze azért találkozom itt-ott. Viszont a védőnő azt mondta, hogy ha eddig megúsztam, nem valószínű, hogy most kapom el, nem vagyok rá hajlamos. De holnap megismétlik ezt a vizsgálatot is (plusz megyek terheléses vércukor tesztre)

Pironya, én nem félek a szüléstől. Egyrészt még távoli, másrész rengeteg félnivaló van még addig :D A szemem miatt amúgy is csak EDA-val szülhetek, ha egyáltalán hagynak majd természetesen...

Biztonsági öv: az én párom el sem indul, amig be nem kapcsolom, és én maximálisan egyetértek. Övterelőt nem veszünk, max. majd ráülök az alsó részére.

Mankagabi, ha csak néha és rövid időre keményedik az nem baj, "edz" a méh. Szerintem eleinte próbáld meg a 3x1 MagneB6-ot, de inkább a dokidat kérdezd erről a legközelebbi találkozón.

Védőnő: nekem egy tündéri jutott. Én járok hozzá havonta, de áprilisban már ő jön (de csak azért mert kímélni akar, ilyen rendes). Kicsit azért én is félek az első látogatástól, az tuti, hogy egész nap takarítok majd előtte :D

Gigi, én olvastam, még amikor megjelent, angolul :) Nekem nagyon tetszett, kivéve az epilógust; kiolvastad már?

Tyű, pocakfelrakós lányok, Ti aztán nem panaszkodhattok! Nekem hozzátok képest tök kicsi pocakom van :( Pedig én gigászinak éreztem, remélem nem jelent rosszat. Mondjuk a baba korának megfelelő méretű, szóval talán nem. Amúgy eddig 8 kilót híztam, szóval azért lehetne már nekem is jókora, de úgy látszik, nekem a fenekemre ment... :roll:

Kép
elan

Bárány! Neked is nagyon csini a pocakod és kb egyforma a mérete az enyémmel! :D
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Nagyon szépek a pocakok csajok!

Bárány! Jó nagyot nőtt,tök szép!

Én is úgy mennék terhestornára de még nem találtam olyat,meghát a dr. azt mondta,hogy inkább a légzés meg relax,monjuk az érdekel igazán!
Jó volt tegnap a szülésfelkészítő,mindenki merezgette a szemeit az elhangzottakon!
Szülést beszéltük át!
Leírom akkor,hogy mikről tart előadást:
1. Terhesség alatti vizsgálatok,szülés utáni járandóságok
2. Kelengye
3. Szülés, szülés alatti fájdalomcsillapítás
4. Szoptatás,csecsemő táplálása 1 éves korig
5. Újszülött ellátátsa,védőoltások,lázcsillapítás
6. Csecsemő mozgás és értelmi fejlődése
7. Könyvajánló,kérdések,témák átbeszélése
8. Gyermekágyas időszak

Tök jó!

Mai menü: csirkepöri nokedlival,ha minden igaz!

Ma kell mennem a házidr.-hez a táppénzespapírral aztán fel is adom a tb-nek és írtam nekik megint egy szép levelet!
Az első levél után utaltak másfél havit és most megint 2 hónapnál tartunk!
Nem is értem hogy gondolják!!!

Kép

Kép
ibm

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:19-kor.
pironya

Elan nekem is így van :D Előforduk,hogy 2-3 óra szünet azután egyszerre 10-15 rugkapálás...
Megbeszéltem magammal ,kóros vagy nem változtatni úgy sem tudok ezen és valszeg a doki sem..
Nem örökmozgó nem mozog 24-ből 24-et és kész.... :shock:

ELAN:tegnap olvastam,hogy a haskeményedés teljesen NORMÁLIS és akkor is ha még menstruációs görcs is kiséri....
Majdnem,hogy az a nem normális na nincs!!!!
Mert ezt a tevékenységet a méh üres állapotban is végzi csak akkor nem lehet érezni...
Sajnos már nem emlékszem hol olvastam tehát nem tudom megmutatni :(
A lényeg,hogy a stressz és a fáradság is befolyásolja!!
Akkor kell orvoshoz fordulni ha egymás után egyfolytában jönnek a fájdalmas összehúzódások 4-5-ször egy órán belül!!
Egyébként több is lehet naponta és akár 15-60másodpercig is tarthat! :(
Vendég

Ibm akkor ez egy császárosra is tartozik nem???
Nekem is kéne valahova járnom mert így itthon becsavarodok!!
Vendég

Persze! Tök érdekes dolgokat lehet megtudni!

Amúgy köszi amit írtál,megnyugtattál haskeményedés ügyileg!

Kép

Kép
ibm

Jó reggelt!

Hát lányok, le a kalappal!!! Nagyon csinik vagytok!!! Gyönyörű pocakok!!! :shock: :lol:
Tegnap voltam dokinál, és szerencsére a szokásosat hallottam: "Tökéletes!" :lol: :lol: :lol:
A vérvételes leletemen meg két csillagozott van. Az egyik a WBC, ez több, és a MONO, ez kevesebb mint a normál. De gondolom nem akkora gáz, mert akkor szólt volna a doki is.

Szép napot!

Kép
sziszka82

Jó reggelt!

Tényleg gyönyörű pocakok!

bárány:te nem tudsz sehova "csavarogni"?Vagy nincs kedved,időd?
Én mióta itthon vagyok 5-ből 3 nap megyek valahova.Ha már ki van takarítva,meg van főzve nem tudok itthon ülni.
Sétálgatok,vásárolgatok.Apa nincs elájulva tőle,de ameddig bírom,miért ne?!

Kép
melike

Melike: időm is van egy csomó barátnőm is van,de valahogy beguboztam....még orvoshoz sem mertek elmenni csak ha a férjem kisér..
Nem is érti mi van velem a világ csavargója voltam...
Biztos a hormonok belőlem ezt hozzák ki :oops:

Nekem egy csillagom sincs a vérképen :oops: :oops:

Ibm:remélem mindenkit sikerült megnyugtatni akinek ilyen gondja van...ésörülök,hogy téged is.. :D
Vendég

Én mikor elmentem táppénzre állandóan úton voltam!
Apa múltkor azon röhögött,hogy az elején mikor hazajött melóból vagy a ház előtt állt a kocsi,mert akkor jöttem vagy ithon sem voltam!
Mostmeg ugyanúgy bennt áll ahogy este leteszem! :lol:
Mire felkelek,kicsit összerámolok,elintézem a napi dolgokat még ha főzni is kell,egy kis BABANET és már itthon is van!
Persze időnként azért megyek barinőzni,de annyi mindent lehetne itthon csinálni,amihez persze nincs kedvem!
Úgyvagyok vele,hogy mostmár csak festés után,duplán nem dolgozom feleslegesen!

Kép

Kép
ibm

Bárány - én a 24. heti babanetes várandós naptárban olvastam a méhösszehúzódásokról. Rajtam kívül másnak is jön a várandós naptár?

Csajok, nekem még a Picúron kívül nincs gyerekem, így addig alszok reggelente ameddig jólesik, aztán egy kis főzés, pihi, babanet és már itt is van az este. Persze nekem feküdnöm kell jó sokat, így nem erőltetem a kimozdulást, csak ha dokihoz kell menni, vagy ha valamit nagyon el kell intézni.

Most megyek pakolászok kicsit és jöhet a pótreggeli, most jöttem meg a boltból.

Festés mindenkinél lesz?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ja és persze nem tudom letenni a Harry Pottert, szóval ma sem fogom túlzásba vinni a házi munkát. :oops: :oops: :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Nálunk nem lesz festés :oops:
Majd megvárom amig lemegy a falrajzos korszak és utánna :D
Vendég

Sziasztok kismamik!
Tegnap voltam cukorterhelésen.
Jo szar volt de kibirtam.Meg teljes vérképet is néztek.
4 hét mulva megint teljes vérkép.
Franc kivan már ezekkel a vérvételekkel.
Nagyon utálom.

Bárány!Gigi!Babuli!
Joooo nagy pocakotok van!
Mindenkié nött!
Majd ma rakok én is pocak képet,csak még nincs hozzá energiám. :roll:
Tiszta nyomi vagyok ma!
Vendég

Moni:én is 4-szer voltam teljes vérképen,toxoplazmán,cukorterhelésen,2szer külön ellenanyagon a O - vérem miatt...
Tényleg szétszúrkálnak minket...de nekem a nagyobb bajom ezzel,hogy oda kell menni...és vagy be a klinikára vagy vácra mert itt keszin nincs már csak várólistára..na arra én meg nem várok 2 hetet
Vendég

Nekem eddig ez lesz a 3. vérvétel 21.-én. Én ezt a vigyünk vizelet mintát dolgot utálom nagyon, mert nekem még a védőnénihez is vinnem kell.

Nálunk lesz festés, pontosabban csak a gyerekszobát, a folyosót, konyhát és WC-t érinti. A többi még szép, két éve volt kifestve, de ezeket meg kell csinálni, mert vannak sérülések, falfurkálás képek miatt... stb. Egyébként mi magunk fogjuk csinálni, eddig is magunk oldottuk meg, pontosabban a párom, munka után.

Bárány - ha náluk is ilyen korú gyerekek lennének én sem állnék neki, igazad van!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Na, asszem engem is elért a kórság: torokfájás, nátha, hőemelkedés. Ma munka után fekvés + anyutól rendeltem gyógyító húslevest.

Babácskám szépen rugizik. :)) Kis vasgyúró lány létére, már állva is érzem a rugikat.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Pironya!
Tudnék aludni, de sajnos még dolgozom emiatt korán kelek és ha van egy kis időm akkor mindig megnézem, hogy este még mi történt Veletek!

További szép napot Minden Kismaminak!
Vendég

Sziasztok!!!
BOLDOG VALENTIN NAPOT KÍVÁNOK MINANNYIÓTOKNAK!!!

Visszaolvastam az elmúlt 2 napot, de már elfelejtettem, mikre akartam reagálni. :oops:
Mi most a céges papirokkal voltunk elfoglalva, holnap határidő! :shock:

Kedden este voltam dokinál, méhszáj zárt, méh felső része 2 ujjnyival a köldök felett, és MINDEN RENDBEN!!!
Délután megyünk UH-ra is, már nagyon várom! Úgy csípem, hogy a dokim 2-3 hetente összehoz nekünk egy "bekukkantást"!!

A terhességet az utóbbi 2-3 hétben kezdtem nagyon élvezni, tudjátok én sokáig hánytam, de mostmár nagyon jó minden. Tudok aludni, élvezem, ahogy rugdos, semmi nagy zabálásom nincs, egyszóval OKÉ. :D :D
A szüléstől pedig nem félek, bízok a dokimban, magamban és a babában, hogy minden oké lesz! :wink:

Ma éjjel megszületett az egyik barátunk kislánya, délután megyünk be a kórházba, már nagyon kíváncsi vagyok rá!

almaani
Kép
almaani

Minannyiótoknak=mindannyiótoknak :oops:

almaani
Kép
almaani

Bárány: tényleg eddig már 4-szer voltál vérképen?? Hogyhogy?
Én eddig egyszer, pedig ugyanott tartunk. Sőt, nekem cukorterhelés is csak 10 nap múlva lesz. :roll:

almaani
Kép
almaani

Bogi - jobbulást!!!!!!!!!

Almaani - jó ilyen híreket olvasni, örülök, hogy minden rendben! :lol: :lol: :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?