A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Jó reggelt mindenkinek!
az első 4D-n (kb.19 hetesen) nálunk is a lepénybe temette az arcát, és elbújt. Csak azt mutatta meg, hogy mi van a lábai között. Most meg ilyen jó gyerek volt.
Minden elismerésem azoknak, akik még dolgoznak. Én néha besétálok a munkahelyemre látogatóba, és az elég is. Már lassan két hónapja nem dolgozom, de nem is nagyon vágyok vissza.
na megyek pakolni, meg takarítani, vasárnap indulunk Horvátországba. :D :D :D
tedorka

Nagyon szépek a 4D-s képek!!! :D Már én is mennék újra!

Lemonsong: hol voltatok, ahol olyan alaposan átnézték? Lehet, hogy nem bírom ki a két hetet, amíg mehetek a genetikaira. Elmennék valahova, ahol a mozizáson kívül biztosan jól meg is nézik.

Új csatlakozóknak üdv! :)

briell

Nagyon irigylem azokat, akik még nyaralnak :( pláne a tengerpartot, ahol még fürödni is lehetne. Én még csak egyszer voltam életemben tengerparton, Sartiban. Azóta is visszavágyom oda...
Majd a gyerek(ek)kel :wink:

briell

Sziasztok!

Én is új vagyok, és eddig csak olvastalak benneteket! Próbálok bekapcsolódni hozzátok...

Eléggé pörög a topik, ami jó, csak nehezen lehet követni. Engem most intett a doki pihenésre, mert megrövidült a méhnyakam. Szabin vagyok, de remélem még vissza tudok menni dolgozni később.

Kérdés: Odavoltunk a hétvégén nyaralni. Kisasszony beboxolt kettőt lefelé, és határozottan éreztem, valami kifolyt. Később láttam, hogy színtelen, szagtalan. Párszor volt még ilyen uténa is. Volt nektek ilyen vízszerű folyásotok néha? Vett a doki kenetet, aminek megjött az eredménye, és teljesen negatív! Laktobacillus is van benne, tehát teljesen normális!!! Kedden vizsgálja meg újra a méhnyakamat, hogy a megrövidülés hogyan áll. Remélem rendben lesz. Sokat pihenek, nem sokat vagyok fennt.

Előre is köszi a válaszokat, és a segítséget.

Kép
kicsi80

Sziasztok, hát elég régen voltam itt, így elég nehéz vissza olvasni titeket.
Magunkról.
Holnap töltöm a 26. hetemet már nagyon kis virgonc a pocaklakó, jövőhéten megyek dokihoz, remélem minden rendben lesz.
Voltam már a terheléses vércukron, hát a mostani nagyon pocsék volt. Jobb volt amikor a Joelnél kellett meginnom, most maradt cukor az aljában amit el kellett szopogatnom. :? :? :?
Eddig minden eredményem jó.
Már híztam eddig 2 kilót, remélem többet nem nagyon fogok, mert a Joel után is maradt rajtam 10 kiló felesleg amit majd jövőre próbálok ledolgozni. Amit nagyon remélem sikerülni is fog.

kicsi
Előfordul, hogy van egy kis folyás, de ha minden eredményed jó és a doki is ezt megerősíti akkor szerintem nincs baj. Nekem is volt már de nem mondta a dokim, hogy baj lenne.

manocskak

Briell, az Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, Hajdú Krisztinánál. Asszem ő talán a legjobb hírű ultrahangos most az országban, és tényleg nagyon alapos (plusz nekem a stílusa is bejön, és bármit kérdeztem, eddig mindenre tudott válaszolni, ami ritka tulajdonság orvosoknál. :lol:) De a többi orvos is nagyon jó ott, voltam már korábban Bátorfi dr-nál, ő is teljesen meggyőző. És az ottani uh-gép baromi jó felbontású, még 2d-ben is mindet látok rajta én is. 12e az uh, szerintem nagyon jó befektetés a magamfajta aggódósoknak. :lol: Plusz természetsen adják a szokásos körítést is, képek meg dvd, az nekem kevésbé volt fontos, de a család szívesen nézegeti. :lol:

Kicsi: üdv a fórumon! Nekem a 12. hét óta meg van rövidülve méhnyakam, de engem nem kényszerpihentetnek egyelőre, csak folyamatosan nézik, hogy nem nyílik-e tovább. Egyelőre tartja magát szerencsére! A több folyás pedig úgy tudom normális terhesség alatt.

/
lemonsong

Akkor még egy kérdés: oda mennyivel előtte kell bejelentkezni? És ultrahangra lehet kérni konkrétan, hogy melyik orvoshoz akarsz menni, vagy hogy megy ez? Köszi.

briell

Nem tudom pontosan, hogy mennyivel előtte kell bejelentkezni, szerintem ha szólsz, hogy aggódsz valami konkrét dolog miatt vagy nagyon sürgős lenne, akkor adnak a lehető legközelebbre időpontot amit valaki más lemondott (nekem legalábbis megoldották 2 hónapja, hogy csütörtökön telefonáltam és pénteken mehettem). Én most, hogy nem sürgetett semmi, két héttel előre jelentkeztem be. És meg lehet választani, hogy kihez akarsz kerülni. De gondolom a kettő kombinációja (hamar is legyen meg pont annál az orvosnál is) az nehezebb tészta, mert eléggé be vannak táblázva, de érdemes rákérdezni.

/
lemonsong

sziasztok
kicsi üdv köztünk.folyásra én tegnap kaptam a dokimtól kúpot nincs sok szerintem normális és ő sem mondta hogybaj lenne de aztmondta azért kezeljük,de biztos tudjaő a doki.
egyébként minden oké babóca szépen fejlődik és a méhszáj is zárt teljesen normális :D
4d-vel megpróbálkoztunk de nem volt hajlandó megmutatni az arcát mind két kezével eltakartamajd legközelebb hátha "kedvesebb" lessz.teszek fel egy képet azon a kiskukit mutatja
:lol: Kép
bpd:6,07cm
hc:21,39cm
ac:18,47cm
fl:4,42cm
súly:634gr
és a méretek alapján tegnap volt pont 24 hetes vagyis 1 héttel kisebb mint a múltkor :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

briell: A Hajdú doktornő itt is megtalálható, és itt az uh olcsóbb is, és talán nem is kell olyan sokat várni:

http://www.ultrahang.com/

Csak arra figyelj, hogy direkt hozzá kérd magad! Ő pénteken és szombaton rendel ott! Egyébként nagyon nagyon alapos, és a legtöbb problémás esetet hozzá küldik! Nála szültem első kislánykánkat, csak sajna már nem vállal szüléseket!

Kata
labkat

Sziasztok,
hű én is jó rég jártam erre. Üdvözlök mindenkit. Beléptünk a 25. hétbe, lassan aktális lesz nálunk is a 4D és szívesen mennék Hajdú doktornőhöz.
Kata,
itt a praxis rendelőben ez a 4d a babamozinak felel meg, tehát adnak képet, dvd-t és az árfekvésben is 10-12 ezer körül mozog mint máshol? Honlapon elég gyér az info.

Amúgy nálunk minden oké. kicsilány szépen növekszik, vele együtt én is:-) És szerencsés vagyok mert hanyattfekvésből állásba fel c. derékfájáson kívűl nincs bajom, még dolgozom és azt hiszem most élem az ún. euforikus mindenen vigyorgós, pityergős állapot szélsőséges formáját.
Vendég

Sziasztok!

Hajdu doktornőt én is csak dícsérni tudom :)
Briell, lehet már van is időpontod? Én kétszer voltam a drnőnél és elég gyorsan kaptam időontot,..és már nyaralni is volt,...így minden esélyed megvan, hogy te is hamar sorrakerülj :wink:

Kicsi, a folyás ilyenkor teljesen normális,...hát ha még van egy negatív keneted akkor meg pláne. És egy minimális inkontinencia is előfordulhat főleg ha hólyagon rúgnak :wink:

Írígykedés tőlem is azoknak akik mennek még nyaralni akárhová!

No, én még a dolgozók csapatát gyarapítom és nem tudom még meddig (többtényezős), de ma itthonról nyomom, mert dokinál voltam,....az egyik fülem csak orvosilag tisztítható (érdekes csak azóta van vele tízévente gondom mióta felnőtt vagyok) a másik OK, de kaptam bele ABs vattát holnapig, mert gyulladt. Szóval, ezért voltam süket :?
A holnapi munkanap ténye annyira nem dob fel :roll:

N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok, üdv. az újaknak!

Köszi mindenkinek a képet, nagyoooon jóóók! Gratulálok az eredményekhez is!

Én nagyon olvasó módban vagyok, nem győzlek követni Titeket :oops:
Valaki kérdezte, meddig dolgozom... ami biztos, a jövő hét vége, utána már csak néha járok be, de ez is heti rendszerességgel lesz, ami így is nagy könnyebbség lesz, hogy nem kell minden reggel 6kor kelnem.

Jövök a táblázattal, akinek van új adata, illetve a most csatlakozottaknak a hiányzó adatát örömmel fogadom :)

Üdv. Gabi

Kép

Kép
Vendég

gio'ia: Nos, mi a Praxisban voltunk 15-én Hajdú doktornőnél. Ő jobbára a sima fekete-fehér uh-al vizsgálódott, de átkapcsolt a vége felé 4D-be is. Kaptunk a két babáról összesen 5 4D-s fekete-fehér fotót, és egy Dvd-t és 12000Huf-ot fizettünk.

natasa: én is az inkontinenciára is gondoltam. Nekem szerintem van, mert naponta két tb-t is elhasználok. Most a folyásom színe is normalizálódott, úh remélem nincs már semmi fertőzés, és negatív lesz a legutoljára levett kenet eredménye!

m&g: köszi a táblicskut!

Egyébként őszinte részvétem a dolgozó kismamáknak. Én alig bírom vonszolni magamat egy ilyen melegebb napon, nem hogy még be is kelljen járnom dolgozni. Bár anno, első terhességemnél emléxem, még volt hogy futottam is pocakkal a vonatra :D Bár ott se dolgoztam tovább mint 5 hónap - mármint 5 hónapos terhes voltam, de már régebb óta dolgoztam ott :D

Kata
labkat

Köszi a válszokat csajok!!!!!!!!!

Kedden megyek, akkor megnézi újra a méhnyakamat, de megnyugtattatok :wink: Ha minden rendben lesz, szeretnék visszamenni dolgozni :roll:

m&g (Gabi): Nekünk ő csak az első picink, nem a második. Ha jól láttam, 2. van írva. 29 éves vagyok, és Szegeden szülök, mert itt élek. Köszönöm, hogy engem is beleírtál a táblicskuba :lol:

Kép
kicsi80

Kicsi, jól megtréfált engem is az avatarod, mert azt hittem első babab lehet a képen. Akkor te vagy az babaként?

Labkat, az első várandóságom alatt szinte az elejétől itthon voltam, most dolgozom és azt kell mondjam, hogy ennek is látom előnyét. Most szeretem a munkám, a kollegákat, korán reggel megyek, mikor még nincs meleg és egész nap normális hőmérsékleten ülök. A folyamatos ülés néha rossz, de ez legyen a legrosszabb. A hazaút az egyedüli gáz, mert akkor már meleg van és 25 percet metrózom az autómig :roll:
Ha itthon lennék tuti le nem állnék, folyton takarítanék (3 évvel ezelőtt azt tettem) és többet is ennék :lol: ...meg egész nap egyedül lennék. De, eljön ennek is az ideje,...csak jó lenne ha én választhatnám meg, hogy mikor,...ha nem hosszabbítanak szerződést (sajnos nálunk sokan határozott idejű szerződéssel dolgoznak,...én is) akkor szept végétől nincs melóm és így novembertől (az új törvények szerint) TB-m se :twisted:

Gabi, majd a legközelebbi frissítéshez: 34 éves vagyok :roll:

N.

Kép Kép
natasa1975

Bocsi.... :oops: Nem akartam senkit megtéveszteni... Ez csak egy kép, ami tetszik....

Én is szeretek dolgozni, és szeretnék is menni, ha lehet... Én is szerződéssel vagyok, de ez még két évig szól, annyival megnyujtva, amennyit itthon maradok a picivel... Tehát nagyon toleráns a főnököm...

Kép
kicsi80

natasa októbertől nekem sincs mert lejár a gyesem remélem sikerül elintéznünk a tb-t.
én el sem tudnám képzelni hogy dolgozzak elég az itthoni teendő.
én 3 éve pont tanfolyamra jártam terhesség alatt vagy suli vagy gyaksi de meg is volt az eredménye be kellett feküdnöm 1 hétre 27 hetesen és rengeteg magnéziumot szedtem.
a fiam már megint nem alszik nemtudom mért csinálja.este meg megint tiszta hiszti lessz.

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, az én lányomnál is volt ez a "nem alszom" buli. Érdekes az oviban egyedül alszik el, ohne tiltakozás és 2.5 órát alszik itthon meg max 1-et. Már felmerült bennem az, hogy nincs rá szüksége (mert vannak ilyen gyerekek), de akkor du ő is olyan kis zakkant lesz :?

Kicsi, tényleg toleráns főnid van. Én multinál dolgozom,...1-1 éves szerződésekkel és a döntések sem itthon születnek. Ráadásul egy GYES-en levő anyuka helyére mentem, aki most visszajött,...és OK ez így, csak ha nem esem teherbe akkor tuti máshogy alakul. Na nem mintha megbántam volna, sőt! Csak kevesebb lenne az idegeskedés ha adnának még két hónapot nekem 8)

N.

Kép Kép
natasa1975

képzeljétek nem is írtam a páromnak már a fülére is átterjedt a herpesz ma ment vissza írtak neki gyógyszert reméljük az már használni fog :? olyan fáradtak a lábaim :( ti használtok rá valami krémet vagy másnak nincs ilyen gndja?nekem estére már nagyon kész van.
na jó pihit hétvégére mindenkinek.a nyaralóknak pedig jó nyaralást.

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,
én mikor fáj a lábam egy kis Chicco krémet használok. Enyhén mentolos. Gel antifatica gambe - ez van ráírva és kifejezetten kismamiknak van, tehát bizonyára nincs benne olyan anyag ami ártana.
Ez a herpesz borzasztó lehet. Szegény férjed. Hol szedte össze? Vagy ezt bárhol össze lehet? Rád nézve veszélyes?

Döbbenten olvasom, hogy a határozott idejű szerződések korát éljük :(Nem lehet így könnyű, azaz nyilván ha apának jó a fizuja akkor túlélhető, nálunk nem lenne az, mert eléggé elulfizetett hivatása van sajna (bár annál szebb). Én állami cégnél dolgozom, ahol az a mázli hogy még empatikusak a családot alapítani készülőkkel és segítik is őket, elengednek szó nélkül bármikor ha nem érzem jól magam, vagy dokihoz kell mennem
Vendég

Kicsi,
nekem is van folyás, sokkal nagyobb mennyiségben mint kismamiság előtt, de nekem a dokim is azt mondta hogy ez normális, megnövekszik a mennyiség. Én kúpot csak akkor tennék fel ha a tenyésztés kimutatja hogy baci van, ami veszélyes a babóra.
Jaj és úgy szeretem Szegedet, odajártam suliba. Bármikor visszatérnék azokra az évekre:-)
Vendég

Hali!!!

Kicsi,nekem is van folyás-viszketés hetek óta,kipróbáltunk nem egy féle cuccot és minden csak egy ideig használ,aztán jön egy jó meleg izzadós nap és újra....dokim és szülésznő barátnőm szerint nincs mit tenni,neki is végig volt,szerencsére "csak " gombás.Viszont szerintem azért érdemes kezelni,mert ha megnyílik véletlenül a méhszáj,bejuthat.Más kérdés,hogy ha folyton előjön újra érdemes-e?Egy újabb idegesítő eldöntendő kérdés:Ártasz,vagy használsz????

Anita,ez tök durva(herpesz)szegény férjed!!És nem fertőzött meg vele benneteket?Nekem is gyakran fáj a lábam,én polcolom nappal is,ha tehetem.De egy jó kis hűsítő kerém nekem sem ártana.

Gio'ia,hová lett a vonalzód???

Milla,de jó neked,most kicsit irigy vagyok...

Natasa,mennyi idős is a lányod???A vonalzó nem mutatja...

Képzeljétek megyünk este a Kárpátia koncertre,Dénes is már várja,mert hát lesz sok ember,meg sok magyar zászló,meg hangos zene....rocker szülők rocker kölke :lol: ebben reménykedtem,hogy nappal sokat alszik és így bírja kb.10-ig.Mert reggelente visszaállt néhány napja a fél 7-es kelésre és ezért tiszta zakkant,de ma délután aludt 2 órát...juhéjjjj

Kép Kép
meli1118

Meli, juhé a délutáni alváshoz :) És jó koncertezést nektek! Kárpátiát én nem ismerem, de a párom bizonyára.

Hát ha a folyás a gombáktól van akko én is kezelném,..vagy ha baci akkor is, de ha csak simán folyás akkor azt minek?! Életemben egyszer volt gombás fertőzésem,...hát az azért más volt,...nekem nagyon kellemetlen :?

Meli, Szonja lányom 3 éves és 6 hónapos. Tudom, hogy a vonalzóm nem mutatja, de nincs kedvem lecserélni :roll:

Anita én Scholl spray-t használok nagy néha fáradt lábakra. az is mentolos vagy ahoz hasonló. Csak én nem szeretem a mentol szagát így nem szoktam gyakran élni vele. Inkább lefekszem és égnek emelem a lábaim :lol: ...ok a felpolcolás közelebb áll az igazsághoz.

Szép estét!
N.

Kép Kép
natasa1975

Meli,...mégis megtettem. Most már informatívabb a vonalzóm.

N.

Kép Kép
natasa1975

Meli,
jó szórakozást Nektek! Merre van most Kárpátia koncert?Jelentem vonalzót elkészítettem
Vendég

Meli koncert jól sikerült? Hogy viselte a pici?

Gio én is Szegeden jártam suliban 8)

Anita jobbulást a férjednek! Lehet tudni, mi miatt jelentkezett, és esetlegesen rátok milyen óvintézkedések vonatkoznak most?

Kicsi csatlakozom Gio-hoz, az én dokim szerint is teljesen normális, hogy fokozottabban váladékozunk, egész addig, amíg a váladék állaga és színe nem utal valamilyen bacira, addig nincs gond.

Lányok :!: Egyre jobban parázok... ahogy belegondoltam, hogy 3 hónap múlva már vígan szülőszobán lehetek, kicsit beparáztam, hiszen még nem vettünk semmit, még egyenlőre listám sincs :oops: Jó lenne mostmár a dokival is a részletekről beszélgetni, és nem ártana a szülésznővel sem, hogy egyáltalán mi a szokás erre, ill. miben van választási lehetőségem.
Kezdek izgulni...

SZép napot mindenkinek, én dolgozom, hiszen munkanap :cry: és bízom benne, délutánra itt a front, és hül a levegő, tegnap már nagyon melegünk volt.

Üdv. Gabi

[/b]
Vendég

Sziasztok!

Hát a tegnapi napunk......no comment.Zitától elkaphattuk a vírust,mert apával felváltva rohangáltunk wc-re.Nekem mellette igen kemény gyomorgörcseim voltak.Ketteske nem nagyon élvezte,mert vagy 31 keményedésem is volt.Felakartam hívni a dokit,hogy most bemnejek megnézi a babát vagy mi,de szabin van és kivan kapcsolva a telefonja.NA akkor a védőnő.Egész napos pihenést javasolt,sok Vitamin B6-ot (hogy legalább a hányást megelőzzük) Pipolphen és No-Spa a görcsökre.Este pedig ha nem múlik,akkor kórház,hogy ránézzenek a babóra.Hát nem múlt,de én be nem mentem a kórházba,azért,hogy bunkók legyenek.Ketteske nagyon mocorgott így gondoltam nagy baj nem lehet.
Kedden lesz a tanácsadás,majd mondom a dokinak,hogy csak nézzen már rá a méhszájra,nem-e a sok görcs hatott rá.

Mára hála az égnek sokkal jobb,de még mindig csak egy fél pirítos ment le.

Kicsi80!
Üdv itt köztünk,épp kérdezni akartam,hogy Csongrád megyén belül hol vagy?De aztán áttam,hogy Szeged :D

Anita!
Tényleg!Rátok ez nem veszélyes?Mégiscsak fertőző "kórság"
Vendég

Olga jobbulást mindenkinek, sok-sok folyadék és diéta... próbálj minél többet pihenni, ha jól érzed magad, akkor ketteske is jól érzi magát.
Bízom benne, a mai napotok sokkal-sokkal jobb lesz :!:

Üdv. Gabi
Vendég

Sprite, vigyázz magadra! De ne aggódj, egy napos görcsölés, főleg ha hasmenésből indul ki, nem nagyon szokta bántani a méhszájat!

Néha rám is rámtör az idegesség, hogy semmi nincs meg a gyereknek és a szobája is egy kupleráj egyelőre, de arra koncentrálok, hogy ellent kell állni a vásárlási ingernek. :lol: Azt tűztem ki, hogy amit szeptember végéig nem kapunk, azt októberben beszerezzük. Nekem már legalább listám van, mármint nem általános kelengyelista, hanem amit már én raktam össze, hogy nekünk egyénileg mi kell, meg annak is utánanéztem, hogy ár-érték arányban milyen márka/típus legyen és az hol a legolcsóbb. Így is egy szolid 150ezres végösszege lett, szóval azért ha valaki kölcsön vagy ajándékba ad bármit, annál nem fog érdekelni, hogy milyen típus. :lol: :lol:

Még mindig nem vettem egy kismamaruhát sem, most jöttem rá, hogy ez a lehűlés ugyan kellemes lesz, de mégis miben fogok járni? Már csak a gumis nyári szoknyák jók rám. Igaz nem egyből -10fok lesz, de lassan ideje lenne egy-két nadrágnak is. :lol:

Na, nekiállok dolgozni. Nagyon nehéz volt összeszedni magam és bejönni, ráadásul teljesen baleknak éreztem magam, alig lézengtek emberek a BKV-n, úgy tűnt, csak én dolgozok ma. :(

/
lemonsong

Lemonsong üdv a dolgozók táborában!

Nekem pedig fordítva van, alig várom, hogy hűvösebb legyen, mert már a felsőjeim igen szűkek, venni csak egyet vettem a nyáron, ami kismamis. A melegebb felsőjeim már bővebbek, csak nacit kellene vennem. Van még olyanom, ami őszies, és jó, de már be kellene szerezni a kismama nadrágot, főleg, hogy még járok dolgozni :(

Üdv. Gabi
Vendég

Hali!!!

Melyik pici hogy viselte a koncertet,Gabi???A pocakpici nagyon jól,sokat mocorgott és főleg a kedvenc dalaimnál.Itt volt Kátán a koncert egyébként!Dénes kapott apámtól egy pólót,meg apjától magyar zászlót,azzal szaladgált.És nagyon jól érezte magát,aztán fél 11-kor kiborult és ordított,hogy ő még maradni akar,de nem állt már a lábán,így apa hazaszállítmányozta....És 11-kor aludt el,de már 7-kor magyarázott.....

Olga,Normaflore mindenkinek!!!!!!Az helyreteszi a bélflórát....

Köszi mindenkinek a vonalzókat :lol:

Kép Kép
meli1118

Nekem a felsőim még jók, mert eleve nagy cicim van, igaz kicsit máshogy oszlik el rajtam az anyag, inkább hasban dinnyésedik, mint mellben. :lol: Úgyhogy felsőt egyáltalán nem fogok venni szerintem, legfeljebb nem lesz túl elegáns ahogy elől feljebb végződik a pulóvel mint hátul! :lol:

/
lemonsong

Sziasztok! Rengeteget írtatok, jó sokat olvashattam vissza. Először is, üdv az újonnan csatlakozóknak!

Nagyon jók a képek, gratula mindegyikhez, és a jó eredményekhez is. Én szerdán megyek legközelebb dokihoz, akkor kapom meg a terheléses vércukorra és az egyebekre a beutalókat. Hát engem ismételten rendesen meg fognak csapolni, mert időszerű az újabb toxoplasma vizsgálat is, és azt hiszem ellenanyag vizsgálat is lesz. Szerintetek a 26. héten csinálnak uh-t? Azt olvastam, vagy a 26. vagy a 28. héten van uh. Nekem legutóbb a 18. heti genetikai volt, az már nagyon régen volt. Jó lenne tudni, hogy minden rendben, és az én babócám is megközelíti-e már az 1 kg-s súlyt. Hihetetlen, kb. két hete voltunk 4D-n, akkor 571g volt. Kata, én azt gondolnám, hogy az ikres anyukákat gyakrabban megvizsgálják, és több uh van, de olvasni sehol sem olvastam, hogy több lenne. Úgyhogy passz, nem tudom Neked is mikor néznek újra a picikre. A második fiúcska neve megvan már?

Anita, ez a herpesz nagyon rosszul hangzik, vigyázz magatokra, bár gondolom ezt mondani sem kell.

Meli, jó lehetett a koncert, és aranyos lehet a pici fiatok, hogy már így várta, és élvezi ő is.

Gabi én is egyre gyakrabban gondolok arra, hogy hamarosan szülünk. De én nagyon várom. Vásárolni tegnap kezdtem el, de még csak apróságokat (orrszívó, sterilizáló folyadék, fésű, hajkefe, manikűrkészlet, cumisüveg, és egy hálózsák), de már ez is úgy feldobott engem is, és a férjem is. Egyedül voltam, de mikor otthon mutogattam miket vettem, totál belelkesedett és közölte, hogy alig várja hogy a fiacskája végre kint legyen, tuti kis cuki lesz, és milyen aranyos a hálózsák, már alig várja, hogy abban lássa. Azt hiszem legközelebb ő is elkísér, és veszünk olyan ruhadarabokat, amiket nem valószínű hogy kapni fogunk. Ja, a hálózsák elég jó áron volt: a vastag fajta (paplant nem akarok használni) 2780 Ft volt. Azt furcsállottam, hogy a plüss anyagú vékony szintén ennyibe került. Ebből még fogunk venni, de a ruhákat a férjemmel közösen akarjuk megvenni, ezt az egy darabot nem tudtam otthagyni. Ja, és a minimanóban voltam.
Szóval még mi sem állunk sehol a vásárolgatással.

Olga, éppen gondoltam rá, hogy vigyázni kell magadra, nehogy a kicsilánytól elkapd a vírust, erre már azt olvasom, hogy megtörtént. Szerintem is igyál rengeteget, hogy a kiszáradást elkerüld, meg a picinek is kell a folyadék. Én a helyedbe bemennék a kórházba, inkább elviselem a bunkózást, minthogy baj legyen, és ne derüljön ki. De én persze mindent hajlamos vagyok túlaggódni....

Lányok, azt hiszem a MagneB6 engem meghajt. Nem nagyon, nem kell folyton a wc-re járni, csak a szokásos alkalmakkor, akkor viszont…. Hat másra is így? Ennek ellenére szeditek? Az orvosi tájékoztatón az van, hogy az a gáz, ha kóros lesz, ez még nem az, nem? Tegnap kihagytam a szedését, hogy kiderüljön az okozza-e, és hát igen.
Vendég

Sziasztok!

Hú.... Olyan sokan írtatok, hogy nem tudok mindenkinek egyenként reagálni....
Teljenen negatív a kenetem. Gombára és bacira is. Nem ajánlott a doki semmilyen kúpot, és eszem ágában sincs ilyesmit oktalanul használni. Pusztán furcsa volta a nagy mennyiségű folyás, minden átmenet nélkül. Ráadásul egy hete el is ájultam szélgörcstől (ez nálam normális évente két-háromszor) és nem tudtam, annak lehet-e hatása.
Tehát a doki is megnyugtatott, pihenek, magne-B6-ot szedek. Csökkent, szinte el is múlt a folyás, és kemyényedés is csak estére jön elő.

Munkahely: Hát tudnék mit mesélni. Remélem Zoé nem siet kifelé, meert ha januárban jönne, sokkal több lenne a T-GYÁS-om. Tehát a cél, kihúzni jan-ig...

Mindenkinek kellemes további napot!!!!!!!

Kép
kicsi80

O'hara, nekem kimondottan jól jön a magne b6 áldásos mellékhatása, mert így legalább két-három naponta eljutok vécére. :lol: Mielőtt szedtem, azt hittem néha, hogy soha többet nem jön ki amit bepakolok, elég ijesztő volt, mert soha nem volt korábban ilyen problémám. Szerintem a hasmenés csak akkor tekinthető kórosnak, ha egész nap a wc-n ülsz tőle, ha csak egyszer, a bevétele után hajt meg, az nem, de legjobb megkérdezni az orvostól, mert úgy meg lehet, hogy nincs sok értelme szedni. De adj neki egy kis időt, a szervezet hozzá tud szokni, szedtem már olyan gyógyszert, amire az volt írva, hogy az első napokban okozhat hasmenést (okozott is, de később elmúlt), de ha még egy hét múlva is szaladsz tőle, akkor szerintem próbálj valami mást.

/
lemonsong

O'hara: Rám nincs ilyen hatással... Nem tapasztaltam még és nem tudok segíteni :oops:

Anita: A herpesz tényleg brutál lehet...

Olga: vigyázz magatokra....

Vásárlás: Még én sem kezdtem el, de nem is akarom.... Októberig remélem kibirom.... :wink:

Kép
kicsi80

Lemonsong: Nem lehet kellemes ez a szorulás.... Nekem is volt hasonló, de gyorsan rendeződött....

Megyek pakolászni, mert van mit....

Ciao

Kép
kicsi80

GAbi,
én is csatlakozom. Még csak nézelődök gyermekcucc ügyben. Egy-két édes darabot adott a barátnőm, de amúgy még semmit nem vásároltunk. Annyi történik hogy a neten nézegetjük a babakocsikat:-) Már úgy vásárolgatnék amúgy de még visszatartom magam egy kicsikét.:-)

Hú ez a szorulás nagyon kellemetlen lehet. És akinek van annak előtte is volt vagy csak most a kismamiság alatt jött ki? Nekem szerencsére nincs, napi 2x is el tudok menni. A gyümölcsös, zöldséges ételek nem segítenek nektek? [/i]
Vendég

Nekem csak terhesség alatt van szorulás, előtte soha semmi ilyesmi bajom nem volt. És én aztán kénytelen vagyok tök úgy étkezni, ahogy az elkerülése érdekében tanácsolják (sok zöldség, gyümölcs rost, folyadék) de nem használ semmit.

/
lemonsong

hát akkor hogy ez mitől függ, rejtély. Nyilván jól átrendeződnek a beleink is odabent. Nekem pl. elég rövid a derekam, tehát úgy érzem, hogy a gyomrom és egyéb belszerveim már a tüdőmet verdesik:)
Vendég

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van. Jó, hogy kicsit hűvösebb van, de a kis pocakomban élő apróságnak nem a kedvence. Akkorákat rúg belém, aztán ráfeszít a hasfalamra. Ja, és keményedek is ma, gondolom az is az idő miatt.
Ruhákkal kapcsolatban én is inkább a hidegebbet várom, mert van egy csomó nadrágom, meg felsőm, amiket tudnék hordani, nyárra meg nem vettem annyi mindent. Ez persze most derült csak ki igazán, mikor pakolni kell a nyaralásra. Nem baj, csak tenger legyen, a többi nem érdekel.
Szorulás engem is megkörnyékezett, korábban ilyen problémám nem volt, még akkor sem, amikor leszoktam a dohányzásról...Úgy védekezek ellene, hogy reggel reggeli előtt bevágok egy tál müzlit, amiben mindenféle zab meg búza meg nemtudommik vannak. És naponta legalább fél kiló gyümölcsöt megeszek. Szerencsém van, mert szőlőn és dinnyén szerintem ellennék egész életemben, csak nagyon sűrűn kell vásárolni, mert akármennyit veszek, azt tuti meg is eszem.
Na megyek pakolászni! Mindenkinek szép napot, még benézek ma, aztán holnaptól nem vagyok
tedorka

Jaj, és persze elfelejtettem, mert olyan lyukas az agyam:
Üdv az újaknak!!! Gyertek minél többet!
tedorka

Sziasztok lányok!
Hűű, elég régen írtam, de annyi minden történés volt az utóbbi pár héten, hogy sehogy sem tudtam géphez ülni. Sok mindenről lemaradtam és nem tudtam mindent visszaolvasni, de én szintén üdvözlöm az újonnan csatlakozókat! Látom, azért elég sokan dolgoznak még, de én azon a véleményen vagyok, hogy pihenjetek sokat, mert lassan a finisben vagyunk és aztán nem lesz megállás! :D Mi sem vásároltunk még semmit a babónak, majd október környékén tervezzük. Képzeljétek a párommal még nászútra sem jutottunk el nemhogy nyaralni az együtt töltött évek alatt, de jövőhéten indulunk a Balcsira és a szeptembert ott töltjük kettesben!!! :D Annyira várom már!!!!!!
Ami a keményedéseket illeti, nekem Hál Istennek nem jellemzőek, vagy nem igazán érzem őket, csak este szokott hasogatni a pocakom, ha nem pihenek eleget, és pörgök egész nap, ami elég jellemző rám.... :) A kisördögünk igen aktív és van hogy egész nap tornázik, sőt még hajnalaban is sportol, a hólyagom nagy bánatára. Engem nem zavar, én akkor vagyok nyugodt és boldog ha érzem őt.
Ja még a 4D-s témához akartam írni, hogy én is az Istenhergyi Klinikán voltam a 12. és a 19. héten is ultrahangon + vérvételen és cak dícsérni tudom őket. Engem Bátorfi doki vizsgált. Nagyon alapos, figyelmes, segítőkész volt, nem nagyzolta, vagy kapkodta el a vizsgálatokat.Szóval csak ajánlani tudom őket mindenkinek. Szerintem még egy 4D-re elmegyek majd hozzá, mert kíváncsi vagyok, hogy most milyen a mi kis ördögünk! Remélem megmutatja az arcát, mert eddig előszeretettel takargatta.. :)
Mégegyszer üdv mindenkinek és pihenésben,egészségben, boldogsában gazdag hétvégét kívánok Nektek!!!! :lol: Megyek, mert különben nem lesz ebéd... :P
Vendég

tedorka: nekem is nagyon rugdosnak és feszengenek most az ikrek. Lehet van valami front! Akartam kérdezni, hogy te egyébként még dolgozol, vagy már táppénzen vagy?
Jó pakolászást és nyaralást!

Én épp ma kaptam meg azt a pár pici (50-56-os) rugit postán, amit egy ikres kismamitól vettem meg! Nagyon édes kis csöpp darabok. Jövő hétvégén vissza hozzuk a mi ruháinkat is, és azokat is, amiket a barátnőmék már nem használnak, és kölcsön adnak, no meg a mi kiságyunkat. A héten valamikor a kölcsön kiságyat is áthozzuk! Már olyan izgatott vagyok! Lehet hogy már csak 13-16 hét van csak hátra... Bár nem akarom siettetni őket, hogy minél érettebbek legyenek a szopizásra!

Kata
labkat

Nekem már a terhesség előtt is voltak szorulásos gondjaim, már vagy 10 éve szedek emésztéssegítőt, de amit terhesség alatt használtam, azt most nem lehet és hát a másik fajtának is be kellett állni. Így én az elejét eléggé megszenvedtem, volt glicerines kúp, meg egyéb finomság. Pedig nehezen tudom elképzelni, hogy nálam több gyümölcsöt is meg lehet enni, ráadásul csokoládét, kakaót meg ilyeneket már idejét sem tudom mikor ettem.

Pöttömkénk egymás után két éjszakát átaludt este 10-11től reggel hatig. Nagyon jó gyerkőc, remélem megtartja ezt a szokását.

Nekünk a vásárlással szerencsénk van, mert annyi mindenünk van így két gyerkőc után, hogy feltétlenül szükséges dolog nem is hiányozna, maximum kislányruhákat kell vennünk, ha esetleg mégsincs kukac a pocakban, ha meg van, akkor még azt sem nagyon.

tücsökbogár

Sziasztok!
Lemonsong, én is az AEK-ba tartozom lakhelyileg, de a dokim ott nincs. Egyébként sok jót hallottam az AEK-ról,de mikor odamentem UH-ra, kb. 4 percet voltam bent, azért az kevés egy 18. heti Uh-hoz.
Utána mentünik el mi is az Istenhegyi-be, na az már igen!
Ruhákat már én is kaptam, de azért 1-2 saját kell szerintem.

M&g, tök aranyos a tábli, de Roni kisfiú. :D
Ez az Áron-ból lett.
Egyébként 34 éves, Bp-i vagyok, első babás.
Köszönöm szépen.
Mindenkinek további "sima ügy" várandósságot, lányok!!!!
Vendég

Sziasztok!

Vásárlás,...ma vettem 5 csomag Neogranormon popsitörlőt leárazva, cirka 300 ft/db. No, mielőtt hátasd dobnátok,....nem Gumimacinak hanem nekünk,....lányommal is használom még utazáskor meg aztán nálam is van a táskában egy kisebb kiszerelés kéztörlésre ha kell :wink:

Én már vettem pár babaruhát,...mindig mikor mentem barátnőnek ajándékot venni (elég sok bébi van most körülöttünk) vettem a pocaklakómnak is :wink:
Kiságyunk már van,...majd apa összeszereli decemberben. Orrszivónk is van, igaz Szonjánál is akkor vettük meg mikor kellett,...kb egy évesen. Olló, kizárt. Fertőtlenítem az én bőrvágóm,...azzal nem bénázok. Vettem egy overált a Vaterán,...10 db pelenkát. Az az igazság, hogy én mindennek ellen tudok állni csak a ruháknak nem :oops: Mást az se bánnám ha apa venne meg mikor itt a baba pl Szonjával, mert tuti élvezné ezt a feladatot :) Persze, első gyereknél kicsit más volt, de akkor is a ruhák voltak a gyengéim,...pedig nem is volt sok ruhája.

Amennyiben a hasmenés nem csak lazább székletet jelent hanem tényleg hasmarsot akkor én egy másik készítményt próbálnék ki. Lehet nem a vitamin vagy Mg okozza hanem valamelyik vivőanyag, amitől tabletta lesz a tabletta. Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét :wink:

Leborulok a sors előtt, mert én pont most nem vagyok szorulásos,...igaz nagyon vaskészítményt sem eszem (csak néha a Krauterblut szirupot), és figyelek mit eszem,...mármint hogy naponta legyen benne jó sok rostos. És a gyomorsavamnak is úgy látszik a várandóságok tesznek jót, mert ilyenkor nem kínoz. Szóval kopp-kopp és hurrá!

Nézzen rám csúnyán aki gondolja, de én nagyon örülök a lehülésnek! A nyarat nem szeretem :? De sztem fogunk még az idén izzadni.

N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!
Labkat, már július 1. óta nem dolgozom...és milyen nagyon élvezem. Eleinte aggódtam, hogy milyen lesz, hogy nem kell minden reggel bemenni, hogy majd biztos ülök a tévé előtt és csak butulok, de egyáltalán nem.
Ráadásul most már rávettem magam, hogy ha hazajöttem a nyaralásból, elmegyek terhestornára végre. Nem tunyulunk. Nekem is fájnak a lábaim, meg a csípőm. Főleg egy-egy túlpörgött nap után este, és ami furcsa, másnap reggel is. Idő kell, amíg bemelegszenek az ízületeim és akkor utána lehet megint pörögni. Lehet, hogy a hízás miatt a combjaim nem bírják a terhelést...
Most hogy így belegondolok, lehet,hogy annyira nem hosszúak az ÁEK-ben az uh-k, de engem mindig a Hajdú dr-nő nézett meg, végignézte a gyerek minden szervét, kezét lábát stb. ha neki ez két percbe belefér, akkor én bízom a szaktudásában annyira, hogy elhiggyem neki. Ráadásul oda egyedül szoktam menni, úgyhogy a férjem se marad le túl sokról.
tedorka

natasa: én se szeretem a nyarat... ezt a forró nyarat legalábbis ami mostanság van. A régi jó kis max 30fokos nyarakat szerettem!

Kata
labkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?