A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Lili
Nagyon édesek a manók.
A sétától azért parázom kicsit,mert elsőn lakunk.A babakocsi nem fog elférni a lakásban(fel se bírnám cipelni),lent kell hagynunk.Szóval:anya felöltözik,gyerekcucc összepakol,gyerekek rendberakva,berak a hordozóba,serpa anya lecipeli őket,átrak a babakocsiba és már indulhatunk is.de majd belejövünk,mert megőrüknék itthon.

Lanyané
Én speci úgy veszem a levegőt,mint a dartvéder.(már hónapok óta)
Vendég

Lili
"megőrülnék"
Már írni sem tudok
Vendég

Lányok
Apuka megkérdezte,hogy rá nem mosnék?Mert állandóan csak gyerekruhát meg pelenkát lát a szárogatón.Neki meg úgy kell vadásznia az alsónadrágokat.Mondtam neki,hogy még csak most kezdtem átmosni a babarucikat.És ez csak rosszabb lesz ha már használatba kerülnek.Lehet,hogy én sem vagyok eszményi feleség? :lol:
Vendég

Most olvastam az ikresek.hu-n,hogy sajnos Lucáéknál a másik baba is beteg,ezért be kell fejezni a terhességet.

Luca
Nagyon sajnálom ami veletek történik,őszinte részvétem.Ennyi rossz után már csak vmi jó jöhet.
Vendég

lili cukik a gyerkőcök jó kis vidámak :D
szia banika mikor írtam nem is láttam,hogy te is írtál :D akkor te is kilehetsz a fujtatástól a lábamról ne is beszéljünk,de azt is tudod,te hány kilót híztál :?:
mosó masa lettél :D :?: majd ha bent leszek szülni pár napig édes drága anyucikám meg a párom kimos mindent :D
párocskád már most elnyomva érzi magát :D
szegény luca kitartást neki :cry:

lanyané

Lanyané

Én +18 kg-nál járok.Baromi soknak tűnik,de nem látom magamon hogy ennyi lenne.A védőnőm is azt mondta,ha nem látná a mérleget,akkor nem hinné el.Ez van.Én nem diétázom,amit megkívánok azt megeszem.Ez korábban is így volt.Igen mosómasa lettem,mert ilyen hülye maximalista vagyok.Az úgy jó ahogy én csinálom.Ha megszületnek a fiúk,akkor ebből úgyis engednem kell,mert megbolondulok másképp ha nem fogadok el segítséget.
Amúgy a lábam nekem már január óta ilyen.Neked rosszabb,mert még most jön a meleg.Egyébként akkor rossz nagyon ha sokat ülök.Mozgásnál nem annyira veszélyes,mert akkor legalább kering a vérem.Próbálj inni amennyit bírsz.Nekem ezt mondták.
Vendég

Megnéztem a kiskönyvem,26 hetesen tartottam +11 kg-nál.utána lelassult.De én mostanság a komplett hűtőt meg tudnám enni.
Nem tudom ez mennyire normális :?:
Vendég

Lili, édesek vagytok!

Luca :cry: :cry: :cry:

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Tüccs!
Üdv itt!
Sajnálom, hogy ilyen döntési helyzetbe kerültetek! Ne haragudj, ha hülye kérdés, de miért nem lehet mind a 3at megtartani? Tudom, hogy nehezebb, meg veszélyeztetettebb, meg minden, de azért valószínű minden rendben menne, nem?

Szanet!
Ne aggódj azon, hogy ennyit sírnak! Minden egyes nappal csak jobb lesz, hidd el! És tök jó, hogy szopiznak, így sokkal lassabban fog elfogyni a tejed. Szóval örülj, hogy cicimanók :D

Babyteve!
Tök jó, hogy be tudtál kukkantani! Hogy vagytok? Ha van időd, mesélj! :)

Kamilla!
Hatalmas gratu! Nem kicsi gyerkőcök! Megérte az a kényszerpihenő, igaz? :)

Most itt vagyok az ikrekkel anyukáméknál. Kingus másik nagyszülőknél, Apa otthon. Sokak tanácsára elkezdtül leszoktatni őket az éjszakai felkelésről...Andris egész jól halad, éjjel fél3as kelés után (fenékveregetéssel egy idő után vissza lehet altatni) 6kor kelt. Hanga sajna többször...A 11es kelés még jó volt, de aztán 3/4 3tól fél4ig bőgött, 1/4 5kor is egy jót, aztán 5kor már megszoptattam, beájult fél7ig...Azt hgiszem, még lesznek nehéz éjszakák, de jó lenne úgy hazamenni, hogy már nincs éjjeli kelés...Szerencsére anyukám bevállalta Andrist, ő küszködik vele, nekem csak Hangával kell megbirkóznom...

Kép
Kép
maminti81

Sziasztok!

Luca, ez borzalmas, annyira sajnalom!!! :cry: :cry: :cry:

Maminti: de rendes szuleid vannak hogy segitenek!!! :D Nagyon ugyi vagy, csak igy tovabb, meglatod par nap es egesz ejjel durmolnak majd!!! :wink:

Lili: nagyon aranyosak a gyerkocok!!! :D Meg sok-sok kepet, en imadom nezegetni az osszes kismanot!!!

Andi, Te meg rakjal videot a gyerkocokrol hogyan masznak!!! :wink:

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Maminti
A doki nem javasolta mind3 baba megtartását, nagyon nagy rizikó rám és rájuk is nézve. Azt tudni kell, hogy 172cm vagyok és 50kg, igencsak vékony alkat. A másik érv, pedig hogy szeretnék egészséges babákat, én úgy gondolom mindhárman megsínylenék odabent , beteg gyermek pedig az egész családot tönkretenné.

Jelenleg a 7. hétben járok, sajnos reggel volt egy kis barnás vérzés, ezért elrohantunk a kórházba. Az uh szerint azonban minden rendben a babákkal, az ügyeletes semmi szokatlant nem látott. A barnázás szerencsére abbamaradt, de fekszem azóta is itthon. Kicsit fáj a derekam és mintha meg akarna jönni érzés van a hasamban, hát be vagyok tojva rendesen.
Lennék már 1 hónappal később...

Nézegettem a képeket, tündériek a babák!!

Szép vasárnapot mindenkinek!

KépKép
tüccs

banika én is most a 11-12.kg.-nál járok,hát van seggem sendesen a legtöbb a poci :oops:
íme a mai
Kép

lanyané

Lanyané
Neked is olyan jó kis púpos segged van genetikailag,mint nekem. :lol: Szerintem teljesen jó.A pocid valóban nem kicsi,de nekem is kb ennyi idősen indult meg hirtelen,aztán lelassult.Vagy csak hozzászoktam és nem érzem nagynak.De ma is találkoztam pár ismerőssel,aki azt kérdezte,hogy mikor lesz a bébi.Amikor közlöm velük,hogy a 35. hétben vagyunk és kettő,akkor elég hülyén néznek.A lényeg a lényeg:A BABÁK RENDBEN LEGYENEK ÉS FEJLŐDJENEK!A KILÓK MEG LE VANNAK TOJVA(AKÁRMENNYI IS).Ha megszültünk,nem hiszem hogy lesz időnk gondolkodni rajtu.Ha jól emlékszem te írtad,hogy majd x idő után ugyanolyan bomba csaj leszel,mint korábban.Így kell ezt felfogni.Minden anyuka bomba csaj,ha az akar lenni.Én nem gondolom,hogy ez kilókban mérhető dolog lenne.Amíg jól érzem magam a bőrömben és ez látszik kifelé,addig nincs gáz.Én voltam 45 kg a válásomkor és úgy néztem ki,mint aki halni készül.
Ezen felbuzdulva most bevacsizunk egy kis baconba tekert csirkamájat petrezselymes krumplival. :lol: JaDélután már kétszer fagyiztunk.(és nem 2x1 gombócot ettem)Olyan fincsi volt. :lol: :lol: :lol:
Vendég

banika így van így kell jól tettétek :D fagyiiiiiiiiiit én is :lol: eddíg míg a doki nem szólt pont így voltam én is csak a párocskám azt hiszi komolynak kell venni a diétát,és már nem az van hogy egyél cicukám hanem a 2.palacsintánál kerekedik a szeme,tudom csak vigyázni akr ránk,de a francba egész életembe fogyózok hogy azért csini legyek erre most is :cry:

lanyané

Szegénykém!
Engem tömnek ha kell ha nem.Én képtelen vagyok a fogyókúrára.Bár ha durva lenne a helyzet biztos összeszedném magam.Egyszer olvastam vhol a terhességem elején,hogy ha nem azon jár állandóan az ember esze,hogy mennyit hízik stb,akkor nem is fog elhízni.Állítólag a bűntudat jobban hízlal,mint maga a bevitt kalória.Az én dokimat nem a kilók érdeklik,hanem az hogy én hogy érzem magam.Amíg a vérnyomásom rendben van,addig nincs gáz.Ha felmenne,vagy a cukrommal lett volna vmi,akkor én is jobban figyelnék.Bár bevallom őszintén számomra kínszenvedés lenne bármilyen diéta.
Vendég

annyira elszomorodtam ma. :cry:
a gyerekek megint esznek egész nap.reggel 7-től még csak szoptattam.meg hallgattam ahogyan üvöltenek. :evil:
a férjem meg aludt 11.30ig, aztán ment délutánra.erre fölkelt és azzal rukkolt elő, h nem tápláló a tejem, és irassak tápszert, mert különben itt ülhetek minden nap, és csak szoptatok. már nem ez volt az első eset, h a nem tápláló dumával jött, mivel a hülye kolleganői ezzel tömik a fejét. de a gyerekek híznak nagyon sokat. nem hiszem, h bármi baj lenne a tejemmel. és amúgyis sztem ilyen nincs, h nem tápláló.
és persze jó gorombán válaszoltam neki, aztán még veszekedtünk is.
de miért kell még neki is idegesítenie, mikor amúgy is nagyon nehéz nekem 2 gyerekkel?
már én is gondolkoztam amúgy tápszeren, de nem látom értelmét.
csak olyan rossz, hogy még a férjem is azt mondja adjak nekik tápszert.....legalább ő támogatná, h szoptatni akarok.....mert szerintem mégis az anyatej a legjobb.majd ha 4 hónaposak lesznek adok nekik már kajcsit, gyümilevet.

jajj, bocs, h megint panaszkodni jöttem, de nektek legalább elmondhatom

szanet

szanet szegénykém nyugodj meg,tudom nem lehet könnyű,pont ma olvastam a szoptatásról,pl azt is ,hogy ha a pici-picik súja gyarapszik akkor a tejcsivel semmi gond illetve,hogyha állandóan cicizne-nének és az anyuci nem bírja nem igazán jó ha tápiznak mellé,inkább azt írják édeskömény teát adjunk legfeljebb nekik 3százalék cukorral(ezt nem értem lehet már cukrot adni?)ettől megnyugszik a poci is.tudom én még csak az elméletet próbálgatom,de hátha segíteni tudnak majd a rutinos anyukák,kitartás :arrow: küldök egy kis energit :arrow: :wink:

lanyané

Szanet,
csak tarts ki, nem tudsz mást csinálni. Minek kéne tápszer, ha van elég tejed? Hogy kell érteni azt, hogy állandóan esznek? Tandem szopiztatsz, nem? Befejezik a szopást, és már sírnak is, hogy éhesek? Vagy azért eltelik valamennyi idő? Nem nagyon tudsz mit tenni. Viszont egyél és igyál rendesen. Az a legfontosabb! Kéne neked egy állandó segítség. Egyedül ezt nem lehet hosszú távon csinálni, mert válás lesz a vége.

KépKép
lili73

Sziasztok!
Próbáltam vissza olvasni,mert nem voltam már pár napja.Húzós volt a hétvégém,mert a férjemnek becsípődött a dereka,úgyhogy nem is tudott felkelni 3 napig.Tök jó a két 22 hónapos lányom mellé még volt egy 39 éves fiam :wink:
Lanyané,Binyek,Banika!
Szép pocisok vagytok :D :D Banika ugyan nem raktál képet,de Téged láttalak élőben :D :D
Tonti,Panni,Lili,Tdanie!
Tündériek a babák!!!
Tüccs!
Szia!Hát nem irigyellek hogy ilyen döntés előtt állsz,de maximálisan megértelek.... :oops: Nekem van egy ismerősöm ahol 3 baba van kb.a nagylányoddal egy idősek.Mondjuk náluk mind a 4 nagyszülő aktívan besegít,úgyhogy szerintem könnyebb dolga van mind nekem volt 0 segítséggel.Nagyon aranyos a kislányod,majd tegyél képet!!!
Maminti!
Remélem sikerül megszüntetni az éjszakai műszakot!!!!Ez a leggyilkosabb,mert az ember egy idő után már tiszta zombivá lesz!!!
Szanet!
Szerintem sincs olyan anyatej ami nem tápláló!!Próbálj meg beszélni szoptatási tanácsadóval,vagy a védőnőddel,hogy mit javasol!!!ÍElhiszem,hogy nincs egyszerű dolgod :cry: :cry:
Juci!
Néztem a képeiteket :D :D Dorka nagyon ügyesen ül :D :D :D
Luca!
:cry: :cry: :cry: :cry:

bognartundi0727

Szanet: hu, szegenykem, a ferjed meg tipikus ferfi modjara viselkedik, bocsass meg Neki nem tudja mit mond! :lol: Sajnos ezt az idoszakot sok kapcsolat megsinyli de ha tulelitek erosebb lesz a szerelmetek mint valaha!!! Szopival kapcsolatban en nem tudok Neked tanacsot adni, talan Andit kerdezd, O volt olyan ugyes hogy a babai azt hiszem 5 honapig csak szoptak. Tenyleg kellene Neked segitseg, ne csinald ezt igy egyedul! Szerezz valakit!!!
Mi is annyit tudtunk most elerni hogy heti ketszer jon a lany du. es elviszi a gyerekeket setalni, ez is valami! :D

Tundi: szegeny Urad, jol maszirozd meg!!! A ferfiak minden ilyen "aprosagba" bele akarnak halni! :lol:

Juci: EN IS MEG AKAROM NEZNI A FOTOKAT! :cry: :D

KépKép
KépKép
tontica

Szanet!
Nem tudsz a védőnővel beszélni?Hátha tud valami hasznosat mondani.Elvégre azért vannak,hogy segítsenek...

Én is mindig eldöntöm,hogy holnaptól csak lightosan eszek,de aztán mindig megkívánok valamit.... :wink: és az a valami sose egy répa vagy egy alma.... :lol: :lol: :lol: Én már nem is mérem magam,nem érdekel.Ha nem lesz gond a mai cukorterheléssemmel,akkor eszek,ahogy jól esik.Majd az ikrek leszedik rólam szülés után!!! :lol:

Tüccs!
Tényleg próbálj minél többet pihenni most az elején!Én is vérezgettem a 6.-8. hét között,de "kifeküdtem",most meg már kutyabajunk! :wink:

binyek

Szanet, mennyi tejed van egyszerre? fejd le egyszer mindkét melled üresre (van már fejőgéped?), és nézd meg. nagy a melled?

Tünci, igenis van olyan, h nem elég tápláló vkinek a teje. én ismerek si egy lányt, akinek muszáj volt tápszert adni a szopi mellé, mert sírt egész nap a kisfia.

Dorka ül? :shock: Petra is :wink: Kép

Kép
an°°di

Szanet,
tudtommal akkor nem elég tápláló a tej, ha nem eszik elég táplálót az anyuka. Azért is írtam, az egyik legfontosabb, hogy egyél rendesen (táplálót és sokat).

KépKép
lili73

Bocs, Lili, de ekkora marhaságot rég hallottam. ez kb olyan, mint a korán fekvő kismama gyerekei korán fekvők lesznek :? Nem bántásból, de kitől hallottad ezt? :shock:

Kép
an°°di

sziasztok!

Sajnálom Luca nagyon. ez hatalmas veszteség. :(:(

Szanet. lehet mégis tápszer kell, de azárt hátha alakul még a dolog, én nagyon drukkolok.

Nagyon édes mindenki babója!!! nagyon nagyon.

és a pocakok is jók. Lanyané nagyon kis formás a pocid, és jó nagy (sztem). Te hány éves vagy? Olyan kis fiatalka :)

Kamilláék már otthon. Kép a babát szeretnék babásainál van.

Fanni kicsit köhög. van valami házi praktika?
köszike előre is.

Szép délutánt!

Zs.

zsuzska80
Szombathely

Sziasztok!
Andi!
Én nagyon sok kiadványban olvastam,hogy ez nem igaz,hogy az anyatej nem elég tápláló.Ez egy tévhit amit régen állítottak,de azóta már rájöttek,hogy ez nem igaz,amennyiben az anyukának kielégítő a táplálkozása(Úgy ahogy Lili írta).Az lehet hogy a baba a nem annyira tápláló előtejből lakik jól és azért éhes.

Szanet!
Szerintem ezt az oldalt látogasd meg!!!Itt még telefonon is lehet kérni segítséget!!!!
http://www.lll.hu/telefon

bognartundi0727

Tünci, nem akarok olyanon vitatkozni, amire élő példát tudnék hozni. hagyjuk. csak segíteni akartam. de nem vagyok én szoptatós-liga tag. bocs, h belepofáztam :? :roll:
ha megkérdezhetem, Te mennyi ideig szoptattál?

Szanet, sok sikert.

Kép
an°°di

Andi,
ezt aztán nem mondhatnám kedves hsz.-nak.

hirtelenjében pl. itt van egy idézet a LLL oldaláról.

"Ez a felelősség folytatódik a szoptatás alatt. Megfelelő étkezéssel az anya képes a csecsemő összes tápanyagszükségletét kielégíteni. A kutatások bebizonyították, hogy a jól táplált anyák teje folyamatosan jó minőségű, és hogy a gyakori szoptatás garantálja a bőséges tejelválasztást."

De attól még tényleg lehetek jó nagy marha.

KépKép
lili73

Andi!
5 hónapos korukig szoptattam a lányokat!Nekem inkább a mennyiséggel volt bajom.Nekem is mondtak tuti recepteket amitől majd több tejem lesz,mert "mindenkinél működött",nálam mégsem!Szerintem ez nem vita és "belepofázás",biztos vagyok benne ha valaki leírja a véleményét azt a segítő szándék vezérli!! :oops:

bognartundi0727

Lili,
1. nem mondtam, h marha vagy
2. nem mondtam, h kedves vagyok
3. az lll-ről nem tudok mit mondani, mert szerencsére soha nem kellett hozzájuk fordulnom.
4. hát akkor ennyit a segítségnyújtásról. tudom, a pokolba vezető út is...
inkább maradok csöndben
arrow:

Kép
an°°di

Andi,
én komolyan gondolom, hogy lehetek marha, ugyanis nem biztos, hogy mindent jól tudok. Elfogadom, azt is, ha tévedek. Valóban inkább csak a stíluson csodálkozom. De aláírom: nem kell mindenkinek feltétlenül kedvesnek lennie.
Amúgy meg, ha nem eszel táplálót szoptatás alatt, nem nagyon bírod a strapát, tejtől függetlenül.

KépKép
lili73

Tünci, akkor még utoljára:
valóban segítő szándék vezérelt, bár amúgy is fölöslegesnek tűnik, h írok, mivel Szanet egy kérdésemre sem válaszolt eddig. nem gond, vagytok elegen, akik segíthetnek neki. remélem, sikerülni fog.
:arrow:

Kép
an°°di

Na, na, na lányok, mi van itt :shock:

Front van :?: :wink:

Mi jó nagyokat sétáltunk ma a szép időben, délelőtt látogatást tettünk a rendelőben, mert kontrollunk volt. Mindkét csaj tüdeje tiszta, jövő héttől mehetünk Dévényre is újra.

Délután meg elsétáltunk Ati elég melóba meg haza, ugyanis autónk megmurdelt :twisted: 12 kilcsi tuti van a lábamban :lol:

Andi, Dorci a bébitornázóba kapaszkodva ül, de még gyengék a hátizmai, hamar elfárad.

Tonti, kattints a www-mre és feljutsz a honlapra, ott meg tudod nézni összes képet, tegnap frisstettünk.

Szép estét!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Sajnálom,hogy ennyire egymás torkának estetek.Szegény Szanetnek csak tanácsra,illetve bíztatásra lett volna szüksége.Ehelyett még a végén lelkiismeretfurdalása lesz.

Szanet
Sajnos án tanácsot adni nem tudok,de stemély szerint büszke vagyok rád amiért nem adod fel a cicizést.Próbálj meg a védőnővel beszélni.Én is azt tenném.

Nálunk ma az apám élettársa bemondta,hogy nekem már minden nap ajándék.Erre a sógornőm beszólt neki,hogy nem halni készülök,csak gyerekeket fogunk szülni és jó lenne ha befejeznék már ezt a paráztatást,hogy az ikrek csak koraszüköttek lehetnek.Hát kellenek nekem ellenségek?

Tünci
Sajnálom apukát.(Persze téged is)nem lehetett könnyű ez a hétvége.Mi jól vagyunk.Szerdán megyek dokibácsihoz.Jövő hét kedd megint Pécs,szerda itthon uh,talán nst is.Csütörtök terhesgondozó.Kicsit sűrű,de majd megoldjuk.
Vendég

Bocs az elírásokért.Talán meg kellene tanulnom újra írni? :?:
Vendég

Juci: nincs az alairasodban a webcimed, fejbol meg nem tudom! :roll:

Andi: nagyon ugyi Petra ahogy ul!

KépKép
KépKép
tontica

Tonti
Simán kattints a házikóra a vonalzó alatt,vagy a Juci profiljánál megvan a webcím
Vendég

Hű, te jó ég csajok, rengeteget írtatok! :shock:

Panni,
Hogy mennyire aranyosak a képeken a csajok, a bealvós nagyon tuti! :lol:

Riddencs,
Jó, hogy jelentkeztél! Hogy sikerültek a vizsgáid? Olyan nekem is szokott lenni, hogy az egyik oldalam teljesen eldeformálódik, és kinyomja az egyik lányom valamilyét, vicessen néz ki olyankor! :D

Binyek,
Nekem azt mondta a dokim, hogy általában még a 34. hét környékéig van esély a befordulásnak, de persze kivételek vannak utána is! Szép nagy már a pocid, sokat nőtt az előző képhez képest! :wink:
Véleményem szerint nem jó, ha ennyire azonosak a nevek. Szerintem kell valami kis különbség, hiszen önálló egyénként, személyiségként kell őket is kezelni!

Szanet,
Szerintem ne legyen bűntudatod, ha nem mindig veszed fel őket! Sajnos tudod, hogy a férfiak meg egész másképpen reagálják le a dolgokat. Próbáld meg nem a szívedre venni, és átvészelni ezt az időszakot! Kitartás, biztos hogy nagyon nehéz!

Tdanie,
Jaj de édesek a kölkök! A szemeik… :D

Tüccs,
Üdv itt! :D Nem irigyellek a helyzet, és a döntés miatt. :oops: Itt a fórumon Numato is ilyen helyzetben volt, 3 pocaklakó indult el nekik is a lombik után, aztán náluk a természet oldotta meg, és az egyik pici felszívódott. Kitartás neked!
Amúgy kicsi barnázás nekem a 10-ik hétig volt! Pihizz sokat!

Tonti,
A kalapos képek egyszerűen csúcsszuperek! :D Nagyon aranyosak!

Lili,
Szépek vagytok! :wink:

Lanyané,
Nagyon csini és szép vagy! Irigykedem! :P

Hű, lányok mi volt ma itt, eléggé parázslott a hangulat! :shock: :roll:

Kép
rebe
Dunaharaszti

jujj, tényleg nem akartam én vitát kiváltani, csak olyan feldúlt voltam :oops:

remélem megoldódik a dolog. holnap azért lemegyek dokinénihez és kérek tanácsot!

és nagyon köszönöm a segítséget!olyan aranyosak vagytok.
jó, hogy rátaláltam erre az oldalra.

szanet

Banika: koszi, de hule vagyok, hat persze az a www!!! :lol:

Jucicuki: megneztem irto edesek a Lanyok, annyira szepek es naprol napra ugyesednek! Orulok hogy meggyogyultak!!! Mar 8 honaposak vagytok? :shock:

Tuccs: en is vereztem az elejen es megis megmaradtak! :D

Jocakat!

KépKép
KépKép
tontica

Tonti!

Augusztus 31-én születtek :shock:
Hihetetlen nem?

Judit

Egyébként a vonalzó nem annyira pontos...

jucicuki

Szanet
Valamit tenned kell, mert így rövid időn belül teljesen ki fogsz merülni...
Valami segítség?

Egyébként ettől a mai, divatos, "szoptatni mindenáron" propagandától rosszul vagyok... van, akinek megy, van akinek nem... és nem ezen múlik, hogy jó anya-e az illető...
Az én fiaim kezdettől fogva szopnak, lefejt anyatejet, tápszert kapnak... (most meg már nagyon sok mást is esznek)... reggel és este még anyatejet kapnak...
Betegek még nem voltak... és jó kedvű kisbanditák...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tüccs
Üdv itt.
Elég sok olyan párral találkoztam, akik hasonló helyzetben voltak... pozitív és negatív tapasztalatok is vannak... nehéz döntés...
(ilyen dologban tapasztalt orvoshoz kell fordulni...)

Binyek
Én nem adnék hasonló nevet... az emberek hajlamosak így is az ikreket hasonlítgatni, nem x-ként és y-ként emlegetni, hanem IKREK-ként... holott ők is önálló személyiségek...

Nagyon szépek a babák :lol:
Már nem is olyan babák... néhány hét és jönnek sorban a szülinapok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Rég voltam...levegőt venni sincs időm.
Betöltöttük a 4 hót. Próbálom adni nekik az almát simán reszelve a doki tanácsára... Nem jött be
:?
Köpködik ki, és olyan pofit vágnak hozzá :D :D :D
De ha leszűröm azt isszák rendesen :lol:

A korababásoktól kérdezném: Mikor kezdtek forogni a babók? Nekem csak akkor fordulnak oldalra, ha nem akarnak még lefeküdni és hisztiznek. De akkor is csak ritkán. Tudom, hogy minden baba máshogy fejlődik...stb...stb... de olvastam másik topicban, hogy 8 hetes babák vígan forgolódnak(állítólag)
Mi kb.2,5 hósak lennénk ha időre jönnek.

Kép
Kép
labasv

Én egy percig sem tudtam szoptatni, és engemis próbáltak "megtörni", hogy ettől nagyon-nagyon rosszul érezzem magam, de nem igazán érdekelt. Összesen kb.az első két hóban 20 milit ha sikerült összehoznom, azt megkapták. De aztán már annyi sem lett, pedig mindent próbáltam. Ha nem, nem. Evvan.

Szanet: Én is egyedül vagyok a csajokkal. Ha van itt valaki segítség, hogy eltudjak menni ezt-azt intézni, abban sincs köszönet. Mikor visszaérek: gyerekek nincsenek megetetve, úszik a lakás a játékoktól és pelusoktól, én hulla vagyok, szatyrokkal megrakva, még pisilni sem tudok elmenni, se enni se 2 percet ülni, mert jön az otthoni műszak. És miközben rohangálok a 2 gyerek közt mint pók a falon, a "segítség" 26ezer tök hülye és fölösleges kérdéssel zaklat és okoskodik a gyerekekkel kapcsolatban. Ilyenkor fáradtabb vagyok, mintha nem segítettek volna... :?

Kép
Kép
labasv

Labasv
nálunk csak Aliz fordul hátáról az oldalára, de neki is épp ma sikerült először. Barnabásnál még csak a hason fejkiemelésnél tartunk...(36 hétre születtek)

KépKép
lili73

Lányok,
senki nem akar itt senkit rábeszélni a szoptatásra. Ha Szanet tápszerezne, valszeg pont ugyanilyen fáradt lenne. Gondolom nem azzal van a baja, hogy szoptatni kell, hanem azzal, hogy nincs egy perce se másra, csak az etetésre. Én legalábbis így értelmeztem a szavait.

KépKép
lili73

Akkor nem vagyunk lemaradva. Mi 33-ra születtünk.

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!
Labasv!
Nem csodálom,hogy a reszelt almát nem eszik meg :lol: Az én lányaim fuldoklottak tőle és olyan iramban próbálták kiköpdösni ahogy csak bírták :D :D :D
A lányok kb.5-6 hónapos koruktól kezdtek forgolódni.Biztos vannak extrán fejlődő babák,de sok olyan sztorit is hallottam amitől égnek állt a hajam :roll: Szerintem semmiről nem vagytok lekésve!!!
Banika!
Nagyon igaza van a sógornődnek :D :D :D :D Osztom a véleményét,bár nekem nem jött össze,de itt a topikban nagyon jó példák vannak az utóbbi időben,hogy az összes baba időre születik!!! :D :D Csak így tovább :D :D :D

bognartundi0727

Lili!
Én is ezt gondolom!!Ha valaki nem tud szoptatni főleg ikreket nincs abban semmi!!!!Annyira erőltetni ezt nem is lehet,mert a babáknak jól kell lakni és ha még kis súllyal is születtek nem lehet olyan sokat "kísérletezni".Szerintem úgyis mindenki megtesz minden tőle telhetőt a babái érdekében!!Szerintem sem azon volt a hangsúly hogy mit esznek a babák,hanem hogy mindig éhesek.
Labasv!
Nem irigyellek!!Elég nehéz dolgod van :cry: Nekem is csak a férjem segített,de még így sem volt egyszerű.... :cry:
Kitartás!!!!

bognartundi0727

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?