A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Remélem 1x csak sikerült módosítanom a bemásolt vonalzót, egyszerűen nem írja át, mindig visszaáll a másikra........ááááááááááááá meghülyülök már, de így marad akkor, mert már nagyon idegesít a dolog. elnézést

Kép
kaandi

Szép hetet!

Bjuti:
Örülök, hogy jelentkeztél, de elég rémesek a sztorik... :( :evil: Néha nagyon durvák tudnak lenni az emberek. Mintha fel sem tűnne nekik, hogy azért ez másmilyen állapot. Nálam is volt olyan, hogy a mertóaluljáróban a csja majdnem fellökött, és káromkodott, hogy milyen lassan megyek. Azt mondjuk nem tudom, hova sietett annyira, mert a metró nem jött még vagy két percig... :x
A kisasszony viszont szép nagy. Elárulod a nevét? :D

Kaandi: Remélem a pajzsmirigydolog nem fog már túl sok gondot okozni... :roll:
Hol lehet germknödelt venni? Jó lenne Karácsonyra...

Yve:
örülök a jó hírnek! Kérj egy laptopot a férjedtől :), azt lehet fekve is... Én azt szoktam most használni fekve, és tök jó pihentető. Mondjuk nekem sincs, kölcsönkaptam Apumtól.

Pandus: Rajtam nem múlik, hogy január legelső napjaiban legyen a találka, így akkor Te is tudnál jönni. :) Akkor pedig már a családi vendégeskedéseknek elméletileg vége, és talán a város is kicsit csöndesebb.

Lányok, nem szokott rémálmotok lenni a Babával kapcsolatban? Képzeljtek, nekem ma éjjelre kettő is kijutott. :( Rémes volt (főleg a második), inkább nem mesélem el Nektek, de jó pár óra volt, míg túljutottam rajtuk... Ez persze biztos természetes, a szorongás miatt, de akkor is... :? :(

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsufi: Jössz ma???

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, én is remélem, a 7en megyek a dokihoz aztán majd meglátjuk. De tul.képpen szinten van, tehát nem okozhat problémát.!

Szerintetek a profilban hogyan lehet átállítani, hogy érzékelje a változtatást?????? nagyon idegesít, nem akarja a változást, mindig visszaugrik az eredeti állapotára, ráadásul nem találok módosító lehetőséget!! ??????

Én is keresgettem már sok helyen, most éppen nálunk a tescoban sikerült beszereznem, de állítólag nagyobb spar üzletekben is szokott lenni. Nem lett igazán jó, kicsit mintha nyers maradt volna a tészta itt- ott.

andi

Kép
kaandi

bjuti:Én csalódtam a 4dben....igaz most nem az volt a legfontossabb,de ha kifizetem érte ugyanazt az árat akkor kicsit kevésnek tartom a kb 3-4percet érte.Kép csak olyan van mintha rendes uh-n lerttem volna.A dvd-n meg 1 kép sincs!!Lehet ,hogy én vártam sokat??!!

Kérdésem lenne ha tud valaki válaszoljon légyszi!:A gyermekek útán járó adokedvezményhez kértem igazolást,hogy mikor töltöttük a 91ik napot,de mivel a párom veszi igénybe ,igy az Ő munkáltatójánál adtuk le igaz kicsit későn igy nem adták meg visszamenőleg azaz augusztustól járna.Nemtudja valaki,hogy itt is érvényes -e az ,hogy 6hónapig visszamenőleg kötelessek a különbözetet megani?!
Mert most ott tartunk ,hogy 3 havit nemadtak meg csak a novemberit.
Rem érthető voltam....

Kép
zümis

Helló Csajok!

Sajna nincs sok időm mostanában olvasgatni + írni, mert még mindig meló, meg suli ...

Azt láttam, hogy a tali jól sikerült, remélem a januári összejön, és akkor én is megismerkedhetek néhányótokkal. :)

Julcsi: készülök menni, remélem ma oda is fogok érni!!

Szép hetet mindenkinek, majd azért igyekszem jönni!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zümis: Az utófájásoktól én is nagyon félek. Nekem is a harmadik gyerek, de már a másodikkal is csillagokat láttam szoptatás közben. Akkor kérdeztem az orvost, lehet-e vele valamit tenni, azt mondta, hogy ez teljesen természetes fájdalom, viseljem el 1-2 hétig. Na, köszi. Az azért vicces, hogy míg másnak a melle fáj, én a hasfájástól szenvedek....

Adóigazolás: Én ennek utánanéztem még az elején, a 91 napos igazolás mint olyan megszünt. Ha most megnézed a törvényt, az adójóváírás a terhesség megállapításától jár a magzat után (azaz az első orvoslátogatásról szóló pecsétes papír) de csak az anyának. Ha az apuka akarja igénybevenni, akkor úgy rémlik, hogy a baba után csak a születést követően jár. Az előző kettő után viszont az apuka ugyanattól az időponttól tudja igénybevenni, mint az anyuka (azaz a 3.-ról szóló igazolás birtokában) Mindenesetre megint utána kéne nézni, de az tuti, hogy a 91 napos igazolás kikerült a törvényből.... :wink: A férjed munkáltatóját meg küldjétek a fenébe, ilyen nincs, hogy utólag nem csinál semmit. Ha máskor nem, akkor az adóbevallás készitésekor számoljon vele :evil:

Kép
kangu

Kaandi: a januárra "tervezett" megszületett baba képeit a "2009 januári kismamák" topicban a 153. oldalon a Nov. 29. szombat 12:18-as bejegyzésnél található honlapcímre kattintva találod meg. Érdemes megnézni, milyen szép érett baba :D

Kép
kangu

Lányok, a gyomorégésem már odáig fajult, hogy az ágyban ülve alszom. A Renie se nagyon akar használni. A köhögésről, nátháról meg ne is beszéljünk :? Alig alszom, olyan vagyok már, mint egy zombi...Viszont erőt vettem magamon, és felhívtam a nőgyógyászomat a kötelező uh. miatt. Szerdán délelőtt vár. Most valahogy semmi kedvem az efféle macerálós programokhoz :?

Kép
kangu

Én is benéztem pár percre lányok, aztán megyek vissza tanulni... :?
Olival minden rendben, a pocim nagyon jól viselkedik. :D
17-én megyek megint Uh-ra, meg a szokásos dokilátogatásra...

Mindenki vigyázzon magukra! :lol:

Kép

Kép
gjéti

Ajaj, ezt azt a családi-adókedvezményes dolgot most sehol nem találom.. :?

Kép
kangu

Sziasztok!

Képzeljétek, éjszaka megszületett a párom ikertestvérének a kisfia! :) December 25-re volt kiírva és mindenki azt gondolta, hogy császár lesz belőle, ugyanis a baba faros volt. Tegnap este 7-kor beszéltem az anyósommal, aki azt mondta, hogy semmi változás, a baba még mindig faros, a hasa nem ereszkedett le és nincs semmilyen panasza. Erre este beindult a szülés és természetes úton, nem farosan éjszaka 2-kor már meg is született a kisbaba... :D Gyorsan meggondolta magát... :)

Közben felhívott a párom, hogy ma 6-kor indul a szülésfelkészítő, ami tornából és beszélgetésből és bejelentett rá. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, bár a német tudásom még egy picit hiányos, úgyhogy nem biztos, hogy mindent érteni fogok.... :? Ja és itt szerencsére fedezi a betegbiztosítás... :)

Amy: a karácsonyi vásár nagyon szép, de hihetetlen nagy a tömeg. Mi most hétvégén voltunk másodjára, de most sem voltak kevesebben, mint az első hétvégén. Nekem a karácsonyi vásár gyerekeknek szóló része tetszett különösen és azok a finom illatok.... :) De sajnos elég drága minden... A főtéren a "kívánós" karikát ne hadjátok ki! :) Én mindig szoktam valamit kívánni, ha ott vagyok...

Julcsi: örülök, hogy neked jó a január első hete! Remélem sokan el tudnak majd jönni! :)

Panna
pandusika

Sziasztok!

Megvolt a dokilátogatás, szerencsére a méhszájam zárt, most egy nagy kő esett le a szívemről! A keményedésekre pedig magnézium, és sok-sok pihenés! Január 7.-én megyünk az első ctg-re. Hát a doki is mondta, hogy nem lesz kis baba Bencus!
Ma beszereztük a maradék ajándékokat is, meg voltam a C&A-ba venni egy alkalmi kismama nacit, mert szombaton szalagavatóra megyünk.

És ma nagyon megijedtem, férjemmel mentünk a főúton kocsival, lakott terület, nem is nagyon mentünk gyorsan, és egy hülye pi..a kivágott elénk a kocsijával, alig tudtunk megállni, jó ha volt fél centi a két kocsi között! Szerencsére a biztonsági öv nem húzta meg a pocimat! Nem is tudtam szóhoz jutni amikor megálltunk, csak sírtam!

Zümis: Örülök, hogy minden ok a babával! Várjuk a képeket!
Üzenem a gépednek, hogy ne rosszalkodjon!

Yve: Örülök, hogy nem változott a méhszájad! Ügyesek vagytok, továbbra is nagyon vigyázzatok Magatokra, és mennek a pozitív energiák!

Orsi: Ok, mindenképpen teszek fel, már nagyon várom!
Hát ezek a sztorik nagyon durvák, szegénykém! És még a fiatalokra mondják, hogy nem tudnak viselkedni, közben az öregek még rosszabbak!
A bevásárlóközpontokba nekem is vigyázni kell a kocsikkal, mert valahogy mindig a hasamba akarják tolni az okos emberek!

Julcsi: Eddig nekem szerencsére csak szép álmaim voltak Bencusról! Hát a rémálmok nagyon meg tudják gyötörni az embert, én is utána fél napig azon szoktam agyalni, hogy milyen álmom volt! De főleg akkor szokott rémálmom lenni, ha valamitől szorongok!

Kangu: A Salvus vizet próbáltad gyomorégés ellen, nekem nagyon bejött, azóta nem is kell rá gyógyszer!

Gjéti: Örülök, hogy jól vagytok!

Panna: Gratulálok a párod ikertesójának, meg persze az anyukának is! Gyors szülése volt nagyon!
Majd mesélj nekünk a szülésfelkészítőről!
zsu83

Panna, gratula a férjed ikertesójáéknak!
Mesélj a kicsiről! :)

Kép

Kép
gjéti

kaandi: germknödelt? komolyan? ott is ilyen lekvár van benne meg mák hozzá? én szoktam még csinálni vaniliaszoszt is :oops:
az aláiráshoz illeszted be a vonalzod? probáld meg igy:
Kép

bjuti:ez hihetetlen milyen emberek vannak. tudod azt szokták mondani nagy az isten állatkertje. mi is vtunk ma bevásárolni és egy majom olasz a pocakomnak tolta a kocsiját. nem mondtam semmit mert ugysem értette vna, de azt hiszem a nézésem mindent elárult.
:twisted:

kangu: jobbulást neked!

pandusika: irtad h nem tudod még mit kell vinni magaddal a korházba. sztem nálatok németben sem más a helyzet mint itt nűlunk. gondolom nem sok mindent.

nagyon rosszul aludtam az éjjel, fájt a fejem, szegény férjemet levonszoltam magammal az 1,40m-es kanapéra h tudjak kicsit tv-t nézni. kalandos volt meg kell mondjam az alvásunk.
ma nálunk munkaszüneti nap volt, a férjem itthon volt. pizzáscsigát csináltam, fuuuu nagyon jo volt.

Kép
Kép
nicko

kaandi: ojaj azt hiszem ez nem nálam kellett vna megjelenjen és igy nem is látos mit kell de leirom: az elejére:[img]utána%20ezt%20a%20linket:http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/1-31-2-2009_02_06-Botika.jpg%20és%20a%20végére[/img]
és ezt mind szoköz nélkül

Kép
Kép
nicko

Nicko, jöhet a recept. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Nicko: Imádom a pizzás csigát! :lol:
zsu83

Hát csajok a hétvégén volt nagy ijedség. Apa 5 perc alatt ért be velem a dél pesti ügyeletre. Szombaton elmentünk a hugomékhoz beszélgetni majd el mentem a wc-re és mikor megtöröltem akkor látam hogy vérzek én ugy megijedtem.
Holnap megyek a dokihoz majd meglátjuk hogy mit mondd.
Az ügyeleten megvizsgáltak és azt mondták hogy a méhszájon vagy benne el patant egy ér és az vérzik. De a méhszáj zárt és a babó is nagyon rugdós ugy hogy egyenlöre rendben. Kiváncsi vagyok hogy a doki mit fog mondani.
Szigorú pihenés javasoltak./ és a nemi élet kerülését :oops: /
Egyenlöre ennyi majd holnap jövök az új hirekkel.
Pusz Rita

Kép
háfi

Sziasztok,

Probalom betartani es kicsit surubben jonni, hogy ne kelljen olyan sokat egyszerre visszaolvasnom, mert akkor csak elfelejtek mindent.

Zsuzsi - asszem neked akartam irni, hogy igen az en ferjem is januar 27-en szuletett, de o '71-es. Picit fiatalabb mint a te parod, nem sokkal. :wink: Megneztem a tatai kepeket is - jo magas ferjed van! :D

Elif - neked pedig arrol akartam irni, hogy en is ugy tudom, ha a ferj kulfoldi allampolgar akkor nem kell kulon engedely a nem nyilvantartasban levo nevhez. En ezt az itteni magyar kovetseg honlapjan neztem meg, mert szeretnem ha a babank kapna magyar szuletesi anyakonyi kivonatot is. Arrol viszont nem irtak semmit, hogy kellene friss hazassagi anyakonyvi kivonat is, de majd erre rakerdezek. A mi polgari eskuvonk itt volt, pont jovo csutortokon negy eve :lol: (ami egyben az elso randink kilencedik evforduloja is lesz :lol: ), de van magyar hazassagi anyakonyvi kivonatunk is, mert az kellett a nevvaltoztatashoz az utlevelben.

Gjeti - olyan jo neked, hogy mar most tudsz babazni! Ha jol emlekszem te kisfiut josoltal nekunk a pocifotom alapjan. Erdekes modon a vedono is fiut tippelt, amikor a baba szivhangjat hallgatta. Allitolag tapasztalatbol tudja, hogy milyen babapulzust produkalnak a fiu es a lanybabak! :shock: Errol most hallottam eloszor. Na majd meglatjuk igazatok van-e, de valahogy nekem is fius megerzesem van. Ja es itt a baba szivhangjat minden alkalommal meghallgattuk eddig a 16. het ota.

Yve - orulok, hogy nem romlott a dolog. Remeljuk nem is fog, de nehogy ezen felbuzdulva hanyagold a pihenest. Tenyleg szerezz egy laptopot es ha a doki fekvest rendelt, akkor fekudni kell.

Orsi - hat elkepedve olvastam, hogy milyen bunko emberek vannak. :twisted: Hogy eppen teged szurnak ki :evil: . Az ilyesmi engem is nagyon el tud szomoritani, de szerencsere es soha nem tomegkozlekedem - nem is emlekszem mikor ultem utoljara buszon... :shock:

Julcsi - en meg nem almodtam rosszat a picirol, de idonkent vannak nagyon hulye felelmeim - mi lesz ha baj lesz vele, mi lesz ha gond lesz a szulesnel... stb. Olyan rossz erzes es nagyon igyekszem elhessegetni oket, amilyen gyorsan csak tudom. Ilyenkor ha junior elkezd mocorogni odabent az mindig segit szerencsere. :D

Kaandi - nem lehet, hogy csak nem mented el a valtoztatast a profilodban? (Elkuld gomb alul.)

Panna - nagy gratula az unokaocsihez! Fenykeped van rola? Meretei? Neve?

Zsu - orulok, hogy nalatok is minden rendben volt a dokinal. En holnap reggel megyek es szerda este lesz a korhazlatogatasunk. Na arra mar nagyon kivancsi vagyok. :D

Niko - mi az a pizzas csiga? :roll:

Hafi - huha, tok ijeszto lehetett. De jo, hogy a baba mozog es vele nincs baj. Remelem veled sem lesz. Pihenj sokat!

Huha - jo sokat irtam. :oops: Na ilyen az ha surubben jovok. Majd a vegen meg jol ramuntok. :roll:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sokat irtam, de azt megis sikerult kihagyni, hogy a hetvegen en is elkezdtem vegre vasarolni a babanak. Vettem nehany kisruhat es ... megrendeletem a picur jarmuvet!!! :lol: Ebay-rol, de vadi uj. Ma kaptam uzit, hogy mar el is postaztak dhl-lel. Mar alig varom, hogy ideerjen. :lol:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Amy: most lett biztos, hogy hétvégén megyünk Debrecenbe, a párom földid, és megyünk meglátogatni a nagymamáját, és a nagybátyjáékat. Mamája már nagyon idős, és nagyon úgy tűnik, most látjuk majd utoljára szegényt. Vasárnap megyünk, és hétfő délutánig leszünk, ha meg tudjuk valahogy szervezni, találkozhaznánk.(És akkor én már négyőtöket ismerném személyesen :wink: )

Zsu:arra gondolj, hogy milyen jó, hogy nem lett a kocsiban semmi bajotok, ne arra, hogy mi történhetett volna. Valaki nagyon vigyáz a kis családotokra. de azért szuper, hogy a méhszáj rendben, vigyázz rá a továbbiakban is. És hogyhogy már ctg januárban? Az akkor már időszerű? Az neked a 35.hét környéke? Nekem erről még nem mondott a doktornő semmit, pedig én is jan. első hetén megyek legközelebb hozzá.

Háfi, ez nem kis ijedség! És ez akkor teljesen ártalmatlan dolog? Próbálj megnyugodni, mindenesetre egy élesben végrehajtott főpróbának nem volt rossz, Apa a nagy pillanatban is jó időt fog veletek futni! :D

Orsi, sajnos ezek a rossz élmények bárhol lecsaphatnak az emberre, szomorú, h már az embertársainktól is bármikor ki lehetünk téve veszélynek, inzultusnak.

Hajni: Nem a párom magas, (persze azért 186 cm), hanem én vagyok ilyen apróka, és így egymás mellett jól mutatunk.. :lol:

A januári talihoz mondom, h valószínűleg az első hét pénteken és szombaton lesz nekünk az utolsó szülésfelkészítő tanf-i nap.De ennek még utána nézek...

Álom: Én még 1x se álmodtam a babával, pedig annyira szeretném. Na nem a rémálmokat irigylem tőletek!

Panna: Gratula a bébihez, várjuk a részleteket, és a beszámolót is a szülés felkészítőről is!

Yve: ha a laptop nem megy, vesd be a férjedet a kapcsolattartáshoz, mint Julcsi, és te csak diktálnál az ágyikóból, ő meg olvasna és írna helyetted szorgalmasan :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Napsugaras jó reggelt mindenkinek!

Zümis : A 4D UH-on a DVD-re csak a filmet teszik rá, a képeket CD-re szokták. De egy program segítségével lehet a filmről képeket készíteni, néha jobbakat, mint amit ők csináltak.

Háfi: Én is hasonlóan jártam, mint te, így tudom milyen szar érzés lehetett, de szerencsére nekem is csak pihenést javasoltak, meg MagneB6-ot. Én szerdán megyek újra a háziorvoshoz, szeretnék még visszamenni dolgozni dec. 20-ig.

A pihenésbe azért ma szeretnék beiktatni egy kis vásárlást, annyira megtetszett az a babakocsi, amit Zsu kinézett a KIKA-ba, hogy lehet mi is olyat veszünk. :wink:

Crocus
Kép

Kép
crocus

Sziasztok!

A 7végén nagyon megijedtem, mert rettentően elkezdett fájni alul a hasam, meg a hüvely meg minden.... gondoltam biztos terhelődik, meg nyúlnak ott a dolgok, pihiztem..jönni-menni alig bírtam.:( Tegnap végre eljutottam dokihoz! Olyan jó volt, mert rettentően megnyugtatott!!!! Méhszáj zárva, babával minden oké, feje befordult lefelé, és nagyon lenn van, biztos azért nyom ennyire...súly:1733g, szívműködés tökéletes.Doki mondta, ilyen fájós nyugodtan lehet 3. terhességnél :)
Jógázhatok, meg akár úszhatok is. :) Már nem is izgat hogy fáj, és megin sokkal bátrabb lettem... Mível van kis folyásom, írt fel egy 3 dbos hüvelykúpot...hát még nem tudom használjam e. Annyira nem vagyok oda az ily gyógyszerekért.
Képet teszek fel a kis pofiról, bár elég nehéz volt róla csinálni, mert takarta magát, meg nagyon mocorgott(ahogy szokott)... Megincsak megbizonyosodtunk róla, hogy fiúcska, kaptam is egy nagy zacsis képet ennek örömére :) Azt is felteszem, olyan poén :)

Na jó hosszú lettem, és már jó éhes is vagyok! :) igyekszem végigolvasni titeketm, aztán reagálok...:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok, bejelentkezek aztán megyek az ágyba.
Tegnap este történt velem egy kis baleset. Léptem ki a fürdőkédból, és valahogy megcsúsztam, rázuhantam a kád szélére.
Szerencsére nem a hasammal, hanem egy nagy spárgát csinálva, egyik lábam bent, másik kint, és iszonyatosan odavertem a nunimat.
Üvöltöttem a fájdalomtól, a párom rohant be, szegényt jól megíjesztettem, épp mesélt a gyereknek.
3 perc alatt tízszeresére dagadt a nunim egyik oldala, és iszonyúan fájt. Felhívtam a barátnőmet, aki itt a kórházban dolgozik a szülészeten, és bevitt, mert nagyon aggódtam a baba miatt.
Pont íz én dokim volt ügyeletben, megviszgált, mondta, hogy szerencsére nincs eltörve a szeméremcsont, csak az ütéstől egy óriási vérömleny keletkezett, megnézte UH-al a babát, minden rendben van vele hálistennek. A barátnőm elvitt szívhangot is hallgatni, hogy megnyugodjak.
A doki bent akart tartani legalább egy nap megfigyelésen, de nem maradtam bent. SZáva itthon van, köhög... meg amúgy is, szóval mondtam, hogy nem.
2 nap fekvést javasolt, és jegelnem kell, meg szorítókötést alkalmazni, ami elég érdekes ott lent.
Ma reggelre totál fekete lett, kőkemény, és úgy nézek ki, mint akinek hat töke van. ( már bocsánat)
Számíthatok rá, hogy minimum 2-3 hét mire ez felszívódik, elég érdekes lesz, ülni sem tudok, egy csomó dolgom lett volna, de így nem is tudok menni sehová.
Lányeg, hogy a babónak nem lett semmi baja, iszonyúan megíjedtem, kezem-lábam remegett.
Na, megyek vissza feküdni, és bocsi,de más szavakkal nem tudtam körülírni, hogy melyik testrészem lett balesetes.
Ennyi eszem van, mérges vagyok magamra, mert nagyon el voltam gondolkodva, nem figyeltem.....

Sziasztok, jók legyetek.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok Kismamik!

Elnézést az OFF-ért!

Korábban talán nálatok is hirdettem az eladó Fisher Price zenélő, 2 irányba mozgó hintánkat. Akkor nem sikerült eladnom, mert az árát soknak találták az érdeklődők.

Most újra hirdetem KEDVEZMÉNYES áron! A bolti ára elég húzos, sajnos (39 000 Ft).

Én ezt most mindössze 15 000 Ft-ért kínálom!

Amennyiben érdekel a hinta, írj privit!

Minden jót a továbbiakhoz minden kedves kismamának!

KELLEMES ÜNNEPEKET!

Kép

fatima

nem enged képet felrakni a közoldalra a rendszer.....mejd még próbálkozok :(
addig is megmutatom a pofikát: Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Hali, na jó rég nem voltam, pörögnek itt az események - elfoglaltabb vagyok, mint amíg dolgoztam :lol: :lol: :lol:

Erika, nagyon titokzatos ez a kisbaba! Remélem, a veséjével nem komoly a gáz! (amúgy nem azt írta valaki, hogy ez főleg fiúknál jellemző?)

Zsuzsi, ugyanez volt nekem is az érzésem, mintha tök rég ismernénk egymást! Fotókat teljes felbontásban töltöttem fel a picasa-ra, úgyhogy ha ott jobb klikk és save as... akkor már le is töltötted :D

Hajni, úgy tűnik, nagy szerencséd van az anyósoddal, ez au adventi csomagocskás táska nagyon kedves dolog tőle!

Ladmon, az én UH leletemen is az volt, hogy II. fokban érett méhlepény, úgyhogy nagyon remélem, hogy ez nem jelent rosszat!!! Nekem az UH-s néni azt mondta, minden OK! Gratula, 2200 gramm az szép :D

Bjuti, sajna a tapló emberekkel nekem is volt pár kalandom :( nem csodálom, hoyg kiakadtál, nagyon bunkó volt a néni...

Nálam nagyjából az első jó tapasztalat: tegnap nagymamimmal villamosoztunk (jól nézhettünk ki - én a hatalmas hasammal billegtem, ő meg alig lát, meg fájnak a lábai, azért jár nehezen), és a 4-6 villamoson két punk fiatal, sörösdobozzal a kezében amint meglátott minket, felpattantak, hogy üljünk le!!! :shock: na kábé tőlük vártam volna utoljára, hogy foglalkoznak ilyesmivel!

Kaandi, igen, Kodo én is :D (a profilban a változtatást nem tudom, miért nem érzékeli, nekem műxik normálisan...)

Képzeljétek, apa vett nekünk fotelt szopizáshoz, és már össze is állította a gyerekszoba sarkában :D állati kényelmes, van hozzá lábtartó is, úgyhogy ma délután ott tervezem, hogy olvasgatok majd :D

Julcsi, rémálom volt nálam is, de szerencsére akkora ökörség volt, hogy mire felébredtem, már csak nevetni tudtam a saját lükeségemen!

Panna, gratula a családnak a kis csemetéhez!

Zsu, örülök, hogy minden rendben veletek!

Háfi, remélem, minden OK veletek, pihenj, amennyit csak tudsz, és próbálj meg nem idegeskedni! Gondolunk rád!

Andus, jó hallani rólad, s pont azt írtam volna, hogy remélem, tudsz pihenni is azért a nagy karácsonyi rohanás közepette, erre látom, hogy milyen baleseted volt - hát elég rémisztő lehetett!!! Azért remélem, hamar meggyógyul, mert ez elég rettenetes érzés lehet! :(

Verus, tündéri a kicsi pofi :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stelly 2008.12.09 12:18-kor.

KépKép

KépKép
stelly

Andus! Most olvasom, mi történt veled! Te jó ég! Nagyon tudom neked javasolni az Arnica montana 9 Ch vagy 15ch bogyót, napi 3X golyót elszopogatni!!!!! homeós, nagyon jó, segít az ilyen sérüléseknél!!!! ill. ha aloe növénykéd van otthon, nyomd ki a levét a levélből egy gézre, vagy vattára, és azzal borogass! csodákra képes! :):)
Amúgy én is ilyen kelekótya figyelmetlen vagyok, tegnap majdnam hátraszaltóztam a kissámliról amikor felpaokltam a korikat a szekrény legmagasabb polcára :( Apa ha nincs mögöttem, szerintem totál összetöröm magam...aztán jól le is szídott :(

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

crocus!légyszi küld el priviben a progit.

lkverus:Nagyon jó a kép!!Olyan szépen látszik a pofija.
Te is vigyázz magadra!!

andus70:jóbbulást neked!ahogy olvasatam a soraidat átéreztem a fájdalmadat,más sem írhatta volna szebben le.
Nagyon vigyázz magadra!!

Zsu :Örülök,hogy minden rendben van!!

kangu!Nekem még adtak igazolást és még most is úgy olvastam,hogy a 91ik naptól érvényesithető.Csak azt nemtalálom,hogy visszamenőleg a munkáltató köteles -e kifizetni.
Most megnézem a Mák-nak az oldalát hátha segit.
De köszi a segitséget.

Kép
zümis

Gerendai Zsuzsi: Ezt nem hiszem el.... Mi csütörtökön indulunk Németországba, csak valamikor a jövő hét elején leszünk itthon kedd-szerda körül... :cry: :cry: :cry: Pedig annyira jó lett volna.....................

Háfi: elhiszem, hogy megijedtél.... de az mindenképp jó hír, hogy zárt a méhszáj, és babóca aktív.... Remélem a dokid is mindent rendben talál....

Andus: ez szörnyen hangzik... elhiszem, hogy megijedtél a baba miatt, és el tudom képzelni, hogy mennyire nagyon fáj.... Pihenj sokat, és reméljük, hogy minél hamarabb rendbe jön.....

Verus: gyönyörű ez a pofi!!!! :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Mára kialudtam a tegnapi ijedséget, tényleg az a szerencse, hogy nem lett bajunk! Az apósom mesélte, hogy ő is hasonlóképpen járt a múlthéten! Úgy látszik karácsony közeledtével megszaporodnak az örült autósok! :x Lányok, ti is vigyázzatok Magatokra nagyon az utakon!

Háfi: Hú, ez nagyon ijesztő lehetett! Örülök, hogy a méhszájaddal, és a babával minden rendben! Neked is mennek a pozitív energiák!

Hajni: Előre is gratulálok a házassági évfordulótokhoz! :lol:

Zsuzsi: Nekem most ő is adott időpontot személyesen, be is írta a naptárjába, akkor már 36 hetes leszek! Meg mondta, hogy akkor leveszi a kenetet is, tenyésztésre!
Nem tudom neked miért nem mondta! :roll:
Hányadikán mész hozzá?

Crocus: Nagyon vigyázz Magatokra!
Örülök, hogy így tetszik a babakocsi! :lol:

Ikverus: örülök, hogy nálatok is minden ok, de azért pihizzél is!
Olyan aranyos a kisfiad! :lol:

Andus: Jaj szegénykém, hát ez tényleg nem lehet kellemes! :cry: De a lényeg, hogy nem lett nagyobb bajotok a babával! Most aztán tessék pihenni!
Ez a baleset lehet hogy jelzés volt számodra, hogy vissza kéne venni a tempóból! :roll:

Eszter: Hát tényleg meglepő lehetett, hogy pont ők adták át a helyüket! Most én is pozitívan csalódtam bennük! :)

Elif: ugye minden ok? :)

Nilabali, B79andi: Rólatok is rég hallottunk?
zsu83

Andus - au au au! :( Ezt meg olvasni is fajt! Meg szerencse, hogy nem a pocidra estel. Remelem hamar rendbejossz.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok!

Elif: nagyon szépek a koszorúk!

Erika: sajnálom a tágulatot, reméljük nagyobb nem lesz!
Milyen titokzatos a babód, h nem akarja megmutatni a lába közét.
Igazi meglepit akar nektek!

Hajni: jó, h jelentkeztél! Nagyon rendes az anyósod!

Andus: örülök, h a babával minden rendben, de azért ez az esés nagyon durva. Ahogy olvastalak, szinte én is éreztem a fájdalmat. Szerencse, h nem a hasadat ütötted meg és, h nincs törésed. A nagyid hogy van?

Zsu: a te dédid hogy van? Jó, h nem lett semmi baj! Sajna az utak is hemzsegnek a barmoktól!

Zümis: jó, h a baba rendben van.

Yve: akkor csak így tovább a pihenést!

Bjuti: nem csodálom, h elsírtad magad. Sajna, egyre bunkóbbak az emberek.

Panna: gratula párod tesójáéknak, majd írj részleteket a kisfiúról!

Háfi: a nagy ijedtség után remélem, a doki mindent rendben talál nálatok!

Amy: vigyázzatok magatokra a hosszú úton!

A beteg gyerkőknek és Kangunak gyógyulást kívánok!

Képzeljétek, 10 kilót híztam eddig összesen :shock: , pedig, csak hasra ment.

Megnéztem a képeket, nagyon édik a babók!

Nagyon jók a taliról a képek, remélem, a januárira el tudok menni, szívesen megismernék mindenkit!

Vitamin téma: én Gravidát szedek kb. a 14-15. héttől, naponta, (előtte csak a Vasvitált szedtem), de úgy tervezem, h a szoptatás alatt is fogom szedni.

Mellszívó: nekem is az a tapasztalatom, h az Avent szinte mindenkinek bevált. Én is ilyet terveztem venni, de kaptam egy Pesztonkát, ezért csak akkor veszek, ha ez nem lesz hatásos.

Képzeljétek, nekem tegnap este jutott eszembe, h elfelejtettük egymást mikulásra megajándékozni :oops: .

Szombaton mi is nagybevásároltunk Kismazsolának. Lassan kész lesz a szobája is, majd akkor teszek fel képeket.
kreiszi

Elif, úgy van a Margitban, hogy minden hónap első hétfőjén, azaz legközelebb január 5-én szülésfelkészítő és szülőszobalátogatás, beszélgetés a szülésről du. 16.00-tól az A épület 1.emeleti ebédlőjében, lehet vinni apukát, nagymamát, akit gondolsz. Nem kell előre jelentkezni, csak oda kell menni. Én erre január 5-én tutira benevezek, ha addigra "szabadlábra helyeznek", akkor ott összefuthatunk :D a felkészítés másik fele, azaz újszülöttellátás, gyermekorvossal beszélgetés, ilyesmi pedig minden hónap harmadik hétfőjén van, szintén 16.00 kezdéssel, ugyanott, szintén nem kell előre jelentkezni. Tehát ez még decemberben is hátravan, jövő hétfőn lesz, januárban pedig 19-én. Én ebből is januárban megyek (optimista vagyok, hogy akkor még fogok tudni ennyit mozogni).

KépKép

KépKép
stelly

OFF
A barom autósokra visszatérve, a kamionosokkal is vigyázzatok, főleg a bolgár és román rendszámúakkal. Hihetetlen őrült módjára mennek, állandóan karamboloznak (mostanában többször került dugóba a férjem, mert az M5-ön összemennek a kamionok és a múltkori dokivizitről is azért késtünk, mert nem lehetett a városba jutni szintén emiatt). Ja, és az öcsémet az M0-on majdnem lesodort az útról egy kamionos, festéknyomot is hagyott az autóján, de olyan gyorsan eltűnt, h még azt sem látta, h milyen rendszáma volt, örült, h nem ment neki a szalagkorlátnak és egyenesben tudta tartani az autót.

ON
Eszter: na, ez tényleg meglepetés, h pont ezek a fiatalok adták át a helyet.
kreiszi

Pfffffffffff csajok vigyázzatok jobban magatokra!!!! Nehogy gipszben vigyék a fél társaságot a szülőszobára!!
Andus: jobbulást, valóban még olvasni is rossz volt, nemhogy átélni!!

Stelly: ezt én is olvastam (márhogy inkább a fiúknál jellemző ez a dolog), nagyon érdekes, de mostmár csak szülésnél derül ki a dolog....

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok Csajok!

Épp most olvastam, hogy kivel milyen dolgok történnek, őrület. Egyébként én is érzem magamon, hogy olyan sete-suta vagyok most már. Mindenki próbáljon vigyázni magára, amennyire csak tud!!

Andus: jobbulást, tényleg még olvasni is fájt, amit írtál.

Háfi: remélem, hogy nálad is mindent rendben talál a doki!!!

Úgy látszik lassan már mindenféle nyavalya ránk tör, de hát valószínűleg ez is velejárója a törpevárásnak. :)

És igen, lassan kezdődik a CTG-s időszak. Nálam pont január 1-én kezdődik a 36. hét, úgyhogy akkor már menni kell. :)

Mostanában olyan furcsa érzések törnek rám, egyrészt már várom, hogy a törpi megszülessen, másrészt viszont azon parázok, hogy nehogy túl korán szülessen meg, meg nehogy valami gond legyen.

Már legszívesebben csak otthon lennék, de még annyi minden dolgom van addig, amíg tényleg otthon lehetek majd, és már csak a törpire kell koncentrálnom. Szóval eléggé zavaros az agyam mostanában :?

Julcsi: írtam privit.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Kreiszi: Köszönöm hogy kérdezted, hát szegénykém ugyanúgy van, csak mostanába még a lábai is elkezdtek dagadni! :( Tegnap beszéltem a keresztanyámmal, és azt mondta, hogy az étvágya óriási, csak szegénykén már nem látszik meg, 30 kiló csak! :cry:
Én 9 kilót híztam eddig, de rajtam se látszik sehol, csak a hasamon! :)
Várjuk a képeket a babaszobáról! :D
Még szerencse, hogy nem semmi baja az öcsédnek! Hát igen a másik az M0-ás, de nem szeretem, pedig mi is sokat megyünk rajta, és tele van kamionokkal, előznek össze-vissza, szörnyű! :evil:
zsu83

háfi, andus: nagyon vigyázatok magatokra!!!!sokat soakt pihenni!!

hajni: leirom a pizzáscsiga receptet, egyszerü é snagyon finom. izre olyan mint egy pizza, formára pici csiga.
miért is jo az ha a babának van magyar szül. anyakönyki kivonata?

ikverus: örülök h minden rendben van. nagyon édi a pici!!

most telefonáltak h megjött a gyerekszoba butor. nem tudom mikor tudjuk elhozni. de már nagyon kiváncsi vok.
anyukám megint csak egy angyal. tegnap mondtam neki kétségbeesetten h a 36. héttöl a korházba kell menni már vizsgálatra minden héten és h nem tudom h fogom egyedül nagy hassal levezetni mert már most is ugy utálok vezetni. azt mondta majd ö jön elööbb, nemcsak amikor itt a baba és ha kell itt marad jo sokáig. mondtam neki jo is lesz mert ha jönnek a fájások nem annyira szeretnék egyedül lenni itt a pampán. egyszerüen imádom

Kép
Kép
nicko

Nicko, nagyon aranyos anyukádtól, hogyha odamegy előbb, és biztos, hogy neked is sokkal jobb lesz, ha nem leszel egymagad az utolsó napokban! :)

KépKép

KépKép
stelly

Nicko: Azt hiszem én is kipróbálom a pizzás csiga receptet! :)
Nagyon rendes anyukád van tényleg! :lol:
zsu83

fennt van a recept!!

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Köszi Kangu, megnéztem a januári babáknál a kicsi Alexet, gyönyörű tényleg, milyen fejlett, hányadik héten is született meg végül? 33 v 34??
Nicko neked is köszi, igazából fogalmam sincs, hogy most éppen miért is fogadta el a változtatást, úgy tűnik, hogy sikerült...:)))) mert tul.képpen tegnap is bemásoltam az elkészült vonalzó kódját, de nem sikerült, na most kicsit kitörölgettem a tanácsodra ezt azt belőle, valaki figyelmeztetett az elküldre is, aztán kész:)))) bár az elküldre is rányomtam tegnap véletlenül mégsem lett ok. Na mindegy téma lezárva, nem zaklatlak benneteket ilyen piti dolgokkal!

Igen, u.olyan fincsi szilvalekvár van betöltve, de csak ennyi, maga a gomboc, aztán vettem mákot, na meg csináltam van.szósz helyett --- vanília pudingot, folyékonyabb változatban. Csak egy kicsit nem tom miért, de valahogy nyersebb maradt a tészta itt-ott, a 30-35 perc gőzölés ellenére. Lehet, hogy be kellett volna kenni előtte valamivel, nem írta a leírása....

AtyaÚristen, Andus, ez valami iszonyat lehetett, borzalmas volt tényleg olvasni is. Lehet, hogy azért tudjuk átélni annyira, mert valahogy ez a kádból kilépés úgy ott lebeg a fejünk felett. Már nálam is volt majdnem hasonló, valahogy sikerült elkapnom a törölköző szárítót, szerencsére. Meg egyébként is együttérzés stb... Jobbulást!!!!!!!!! No meg persze Háfinak is megy a poz.energia!!

Én ma voltam a szokásos 4 hetente talizunk a dokibácsival, szívhang, recept, vérnyomásmérés, semmi különös, jövő7en úgy is be kell ugranom a tenyésztéses kontroll miatt. Még 3 nap és VÉGE a kúpkúrámnak. Iszonyat, lányok én már alíg bírom felnyomni magamnak, próbáltam fekve, hát még mondhatom rosszabb, mint gugolva. De nagyon remélem, hogy a legközelebbi eredményem negatív lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

puszi mindenkinek

Kép
kaandi

Nicko: Köszönjük! :D

Kaandi: Örülök, hogy nálatok is minden ok! :)
zsu83

Stelly és amúgy levlistáztál anno, jól emlékszem??? Én akkor még Hideg Andi néven futottam.....:)))))

Van valakinek esetleg véleménye a légzésfigyelőt illetően? Márka, ár stb.... ki mit ajánlott vagy fog használni, már ha igen.?

Az adókedvezményt figyelembe vehetitek majd az adóelszámolásnál is, de különben korrigálhat a munkáltató is visszamenőleg is, gondolom nincs kedve szórakozni vele.....( de csak 3 gyerek esetében)

Kép
kaandi

Zümis: Ha hazajöttünk a vásárlásból, úgy este felé küldök privit, ugyanis a férjem tudja hogyan kell. Ha viszont hulla leszek lehet hogy csak holnap küldöm.

Andus:Én már egy ideje nagyon óvatos vagyok a fürdőszobába, csak az a baj, hogy a figyelmetlenség és az ügyetlenkedés máshol is utolérhet bennünket. Szóval mindenki csak lassan és megfontoltan csináljon mindent, és tolja le azokat az embereket akik sürgetni akarják! Amúgy én kb. napjában 3-4 szer ejtek ki valamit a kezemből, és a kezem tele van apró bibikkel. A hétvégén a forró tepsit már a férjem vette ki a sütőből, nehogy magamra ejtsem az egészet. :roll:

Crocus
Kép

Kép
crocus

Kaandi: Mi Angel Care légzésfigyelőt vettünk Bencusnak, 22990 Ft volt a Brendonba, és kaptunk hozzá egy pelenkatároló kukát!

Crocus: Úgy látszik mindenkit utolér az ügyetlenkedés is, én is néha annyit bénázom! A férjem mindig jön este segíteni, amikor kiszállok a kádból, mert már én is volt amikor megcsúsztam, és a szerencsén múlott, hogy nem estem el! :(
zsu83

Látom itt aztán történnek a dolgok!!
Csak tényleg óvatosan!
Nálam még csak az az új játék fut a férjemmel (vigyázzatok, nagyooon perverz!!) :D , hogy hétvégente főzés közben félóránként megjelenik a konyhában és összeszedegeti, amik a földön vannak. Amúgy is kétbalkéz voltam, de mostanában főként nem vagyok kibékülve a gravitációval!
Amúgy addig jó, amíg nem a poci sérül!!

kaandi: Én sok helyen azt olvastam, hogy a légzésfigyelő csak akkor ér valamit, ha megtanultok mellé újjáéleszteni is. Különben meg hiába... Ráadásul csak bizonyos esetekben van rá szükség, így ha mi ebbe a kategóriába kerülnénk, bérelni fogunk. Asszem kb. 2.000 Ft havonta.

A szülésfelkészítésről muszáj még nektek beszámolnom, mert engem már elzavargásztak (mivel a januári elmarad), és nálunk olyan kötelezően ajánlott (amúgy ingyenes). Az első alkalom szülőszobalátogatás volt - nekem szivacs, mert nem ebben a kórházban szülök valószínűleg. A második alkalommal meg végignézhettem a szülés mindkét alternatíváját videón, premier plánban. Gondoltam ezek után rá is kérdezek, mi van akkor, ha nekem egyik megoldási mód sem tetszik... (Én meg sem akartam nézni, de a védőnő átvágott, hogy ááá, csak diafilmeket mutatnak a szülésről... ja persze....)
Na mindegy, lesz még egy 3. alkalom, ami két órás és titok lengi körül, miről is fog szólni. Valószínűleg nem a szülésemhez fog kedvet csinálni.... :(

stelly: nagyban megnyugtatott a méhlepényed állapota. Esetleg valaki nem szállna be a cs:2000-es buliba is? Mert akkor nyugodnék meg végleg.... Amúgy a méhszáj mitől nyílik ki? Magától, vagy meg kell hozzá erőltetned magad? Mert ez a 2-es szám a méhnyak megrövidülést jelzi még csak, de azt sem értem, miért.... Szóval a para miatt nem szobabicajozom többet....

Nem tudok szűkszavú lenni, de most vonulok intézkedni, mert persze apucit kölcsönös lezsarolások árán befűztem egy másik 4D-re (tudom, tudom, megőrültem... Deeee: a genesisben el lehet számoltatni egészségpénztárra!!!) Szóval happy-hawaii, holnap megyünk Pestre!!

Mindenki figyeljen oda a testi épségére, mert kellemetlen lenne begipszelt nunikkal szülni!!

ladmon

Most már próbálom eltanulni tőletek, hogyan kell rövidke helyzetjelentéssel megjelenni, mert abszurd, hogy az enyémek valahogy mindig beterítik a fél oldalt! :)

ladmon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?