A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

anyu is mesélte, hogy nálam = mármint amikor anyu engem szült :wink:

Kép
Kép
irina

anyu is mesélte, hogy nálam = mármint amikor anyu engem szült :wink:

Kép
Kép
irina

Bocs a triplázásért, nem volt szándékos.

Kép
Kép
irina

Niki, Rania szövege :lol: :lol: :lol:
Az angol tengerpart nekem nagyon tetszik, mindig elképzelem, ahogy a viktoriánus regények hősnői zaklatott lelkiállapotban (mert Lord Henry-hez kell menniük mondjuk a szegény Charles helyett) nekiindulnak a fövenyen, a tenger meg mellettük csakod. 8)

Kép
Kép
irina

Irina, átküldöm Rugót, mert mikor nem figyeltem rá, már harmadjára pakolta tele a mosógépet :wink:
De már kiszedtem belőle a cuccot, mert nincs hová teregetni. Előszedte a mosószert is.

Szülés :?
Hát, érdekes sztorikat hall az ember :x

Angol tengerpart 8)

Tényleg, van egy Byron-film, de még nem láttam (Bright Star) :idea:

Festünk :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, nem is Byron, hanem Keats. De hülye vagyok :roll:

Kép
vindolanda

Irina, micsoda kepzeloerovel rendelkezel! :D szep az angol tengerpart, csak egy baja van, hogy Angliaban van :-)
Szepen itthon ragadtunk...epp elkeszultunk, mikor elkezdett szakadni az eso.. varunk egy kicsit.
Vendég

Vindo, sebaj, mindkettő érdekes alak. ;-)
Most már mindent kimostam szinte, de legközelebb tényleg elkérem Rugót. :-)

A szülésekből tényleg bármi lehet, én ezt csak utólag hittem el, előtte magam voltam a nagy Bizalom és Optimizmus, azóta már nem. De legalább pozitíve indultam neki a dolognak.
Ezekkel a bizgerélésekkel viszont nem tudok mit kezdeni, miért nem lehet normálisan szülni hagyni a nőket, azt nem tudom. A természeteshez közeli (nem a törzsi és nem az otthoni, amire gondolok) szüléseknél pl. nincs állandó méhszájméricskélés sem, mert ez annyi beavatkozás jelent a folyamatba és annyi fertőzésveszélyt is. Nincs méhszájpuhítgatás, feszegetés, burokrepesztés és még egy sor olyan dolog, amit ha nincs vészhelyzet, akkor nem kell alkalmazni.
Amúgy nem tudják, h a barátnőm babájának miért ment fel hirtelen nagyon magasra, majd utána miért esett le hirtelen a szívveréseinek a száma, de el tudom képzelni, hogy simán a stressztől. Nem akarom senkinek bebeszélni, de szent meggyőződésem, hogy számos teljesen normálisan lefolyó szülést komplettül meg lehet akasztani apró dolgokkal is (hát még nem aprókkal), az egész menete borul és a végén borítékolható a műtő.

Kép
Kép
irina

Niki, szerintem nálunk S lenne az, akinek az angol időjárás és táj úgy komplettül az ideálja :-) Nekem is nagyon tetszik, mint írtam, de a mediterrán részeket sem vetem meg.

Kép
Kép
irina

Ja, még egy jó dolog, aztán eldugulok: Ádi egyre inkább nem akarja a bilit használni, hanem a WC-t. Ott aztán kis meséket ad elő ("olvas") a kedvenc történeteiből összeszőve, de a főszereplőket egy traktorokat ábrázoló könyvből veszi (a kedvencem, amikor ilyeneket idéz a Szörny rt-ből, hogy "szimuláció megszakítva" meg "innen belátom a terepet") ;-). Mivel a WC szellőzője a fenti néni lichthofjába fut ki és minden le- és felhallatszik benne, jókat derülhet rajta. :lol:

Kép
Kép
irina

Szimuláció megszakítva :lol:

Ádi jól nyomja akkor:)

Az én kedvenc tájam az valami fenyvessel teli, havas, tavakkal teli tajgás rész - mondjuk Oroszországban vagy Finnországban.
De mivel G. meleg-párti, így kitűzött célként egy grenadai utazásban állapodtunk meg a Karib-térségben :roll: 8) :lol:

Kép
vindolanda

Vindo, szóval erre pályáztok:

Kép

Hát nem vagytok kispályások, az biztos :lol:

Kép
Kép
irina

Halihó!

Csak gyorsan bekukkantok, olvasni még nem sikerült. Én nem tudom, hogy mi van itt, a hosszú hétvégét áttinglitangliztam, nem haladtam semmit. Ma próbálom utolérni magam. :oops:
A múlt héten az egyik este megnéztük a szomszéd kislány fellépését, majd koktéloztunk.
Íme:

Kép

Majd igyekszem jönni, de előbb visszaolvasok.
dmaggie

Zétit és Zsoszit Isten éltesse!!!!!
dmaggie

Irina, köszi :D

A gmail-emben is grenadai háttér van beállítva :roll:
Csak átszállással lehet azonban odajutni repülővel. De nem tántorít el minket semmi :lol:

Sok fehér rumot készítenek arra.

Maggie, egy kis koktél rám is rám férne.
Milyen jól áll Bercónak a kék póló 8)

Hol koktéloztatok?

Kép
vindolanda

No, átfutottam a soraitokat.

Egyelőre Vindonak: A Belgában. :lol: Szerdán este akkora tömeg volt még a városban... Meg az idő is jó volt. A szomszédunkkal voltunk, akinek a kislányát megnéztük. Nekem fájt a fejem, szóval minden adott volt. Apa sörözött, mi többiek meg koktéloztunk. Még Gergő is, csak ő safe sex-et ivott. :wink: :lol: Erre cuppant rá Bercó is. Én meg Cosmo-t ittam. :oops:
dmaggie

Az a baj egyébként, hogy egyre kevesebbet fotózunk. :oops:

Emese, Te meg elmehetnél valami party-szervezőnek is! A gyerekeitek meg csodálatosak. Zsozsi jó magas lehet, csak lestem. Tisztára mint egy modell.

Irina, na ugye!!!! Éljen, éljen!!! Csak be kellett indulnia Ádinak, aztán megy minden a saját útján.

Regi, gyönyörűek vagytok!!!

Vindo, a Rugó-képek megint díjnyertesek. Tényleg csodálatos helyen él édesanyád. Lelke van annak a háznak. Szókincs: :lol: :lol:
dmaggie

Panndinak hova lett a felhasználóneve a hozzászólása mellől????????

Kép

Kép
regcsiken14

Hat, szerintem toroltette magat... :(
Vendég

Szerintem is...

Kép
Kép
irina

Maggie, nagyon szépek vagytok, és mindig örülök, ha Rólad is látok képet. :)

Kép
Kép
irina

Hát, akkor viszlát, Panndi! :(

Gondolom, ezt azért még olvasod, úgy hogy leírnám.
Gyarapodjon Zsófi és Fruzsi okosságban, szépségben és egészségben.
Ha valami jó dolog történik Veletek, akkor legalább írj már egy sms-t, hogy tudjunk neki örülni.
Alaszkáról úgy is mindig Te jutsz majd az eszembe, mert elküldtelek oda lakni :wink:
És ha úgy gondolod, akkor várunk vissza.
A gondoddal meg ne maradj egyedül, mert az nem jó.

Maggie, safe sex :lol:

A Belgába akkor voltam utoljára, mikor Krúdynak hívták és cigányzenekar játszott benne 8)

Fürdetés :arrow:

Kép
vindolanda

Tényleg szépek vagytok :D

Kép
vindolanda

Maggie, en is csatlakozom, nagyon jokepu fiaid vannak! :-) Neked meg olyan kedves arcod van! Biztos sok magantanulod lesz!! :-)
Vendég

Belgába = Belgában :oops:

Kép
vindolanda

Tényleg, életed párjának a gyomra rendbe jött???

Kép
vindolanda

Panndi, én csak remélem, hogy visszajössz közénk. Bármikor. Puszi Nektek!

Vindo, akkor össze kell jönnie Grenadának, nincs mese! :-)

Hát én a mai nap után teljesen kész vagyok, nem tudom, ki hogy van vele, de engem egy élénk 3 éves taccsra vág.

Kép
Kép
irina

Irina, hogy vigasztaljalak, elmesélem, mi R. legújabb szórakozása. Van egy batár nagy benzines fűnyírónk. Ráül a tetejére, és fel alá kell tologatni a kertben :roll: Majd rárakni tekerve egy nagyon hosszú (és persze nehéz) slagot is, miközben ott ül rajta:shock:
Szerencsére már csak 10 percig kell, de mikor kitalálta, akkor volt, hogy egy óráig tologattam :?

A kertes ház áldása :lol:

De nagyon örül neki
:roll:

Kép
vindolanda

Na, így kell oldalt kezdeni :roll: :lol:

Kép
vindolanda

Mondjuk, aki ilyen hülye, az meg is érdemli, hogy a gyerekét egy fűnyírón tologassa :roll:

Jön a kádból kifelé :arrow:

Kép
vindolanda

Irina, kepzelj el melle egy elenk 15 honapost is! :-) szegeny Alexnek ugy megharapta a nagy labujjat Rania...:-( nagyon sirt..
Jo ejt lanyok, be van keszitve a film a lejatszoba!
Vendég

Jó szórakozást, Niki :!:

Én is letöltöttem egy filmet, de dolgozni is kéne.
Ördögi kör :x

Kép
vindolanda

Vindo, hát lenyűgözve nézem is, ahogy az udvaron órákig játszotok Rugóval (a napon), ez nekem óriási teljesítmény.
Nem tudom, én a mai ebéd során éreztem úgy, hogy vagy én vagyok extrém lestrapált, vagy a gyerek van rosszul nevelve, de kb. 1 percet tudtam evéssel tölteni, mert mire bevittem a saját kajámat, Ádi már végzett a levessel (már amennyit abból evett), és így tovább az összes fogással, majd azonnal leugrott a székről, kért még 86 dolgot egy mondatban (inni, ezt a játékot, azt a kedvenc dobozát, amivel játszik), és már ahhoz is fáradt vagyok, hogy naponta 870-szer mondjam el, hogy várjon, majd ha ez meg az megvolt, akkor lesz ez is, az is. Mindig elmondom neki, mégsincs semmi foganatja. Konkrétan 2-kor már úgy éreztem, hogy szétdurran a fejem, ha nem történik valami.
Ádinak mindig is voltak és vannak faxnijai (én hívom így), most az üres gyógyszeresdobozokra van rákattanva, azokat hurcibálja mindenhová. De amikor már a 40. mondat szól arról, hogy ne dobd le a földre, ne vidd be a WC-be, mert utána kihozod, hiába mosunk kezet stb., stb. és ez csak egyetlen dolog az aznapi nyolcezer történés közül. Én ehhez fáradt/kevés/lelkesség nélküli vagyok. Akármikor, akárhány évesen. Engem ez kiborít, de ma különösen ezt éreztem. Szerencsére holnap városban rohangálós, ügyintézős napom lesz. Az meg se kottyan. :roll:

Kép
Kép
irina

Panndi! Nagyon sajnálom, hogy töröltetted magad a Babanetről, ez valószínűleg egy folyamat vége/része. Ha gondod van, írj bátran a privát topikba, segítünk, ahogyan tudunk. Remélem rendeződik hamarosan az életed, és újra köztünk leszel. Csupa jót kívánok Neked! +++

Kép
Kép
Kép
gremese

Niki, el sem tudom képzelni. Komolyan nem. Őszintén mondom, hogy lehet, hogy tényleg meg kéne gondolnom egy 2. gyereket, mert a vágy utána egy dolog, az energiák egy másik. Nagyon jó filmezést Neked!

Engem amúgy azért zavar a dolog, mert világéletemben híres voltam a környezetemben arról, hogy nagyon gyors vagyok a munkában, precíz és igencsak bírom a terhelést. Ez a fizikai munkára is igaz (pl. szőlőszedés), kivéve, ha nem nyáron 35 fokban kell csinálni. Ehhez képest folyamatosan elképedek a gyereknevelésen, holott csinálom már 3 éve. Nem értem magamat.

Vindo, nekem is dolgozni kell. Gondoljunk egymásra, hátha segít. ;-)

Kép
Kép
irina

Irina! Ilyenkor már az ovi kell nekik, mi kevesek vagyunk, bármennyire is igyekszünk. :) Ott ne félj, nem fog majd felpattanni az asztaltól bármikor, és úgy gondolom ezt a nevelést hozzák majd haza. Legalábbis remélem. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Ha érkezik kistesó, alkalmazkodni fogsz a helyzethez, soha nem látott energiáid szabadulnak fel, és segítenek. Persze a gőzkieresztés és a segítség elengedhetetlen, anélkül egyetlen pörgő-forgó anyuka sem bírja sokáig. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi, jahogy Te is ebben reménykedsz, hogy majd segít az ovi?! :lol: :lol: :lol:
Viccen kívül, nekem ez a 3 hónap tényleg nagyon sok volt, és nyilván az is mindig zavart, hogy rengeteg munkadolgom lett volna, aminek szó szerint a 90%-ra egyáltalán nem jutott idő. Meleg volt, fáradt voltam estére, amikor dolgozni kellett volna. Továbbra is úgy érzem, hogy a konkrét mhelyi munka megközelítőleg sem vesz ki belőlem annyit, mint itthon a gyerekezés, még utazással együtt sem (főleg most, amilyen jó dolgunk lett a beköltözéssel). Gőzkieresztésre sincs semmi mód, mert S és helyettem nem vigyázott senki a gyerekre, egyetlen délután pár óráját leszámítva (de erről már írtam eleget).
Húzós volt a szobatisztaság is nekem (idegileg), két hétig azt hittem, felrobbanok, ha nem történik valami (amikor Ádi még a pelust sem akarta levenni). Anyuéknál pihenni nem tudunk, mert ha ők figyelnek Ádira, mindig őket kell figyelni, hogy ne valami esztelenséget csináljanak (tényleg elképesztő hülyeségeket csinálnak sokszor, Ádi betrappol a kutyapisis-szaros cipőtalppal a nagyszobába, a szőnyegen játszik utána a kezével, amit a szájába vesz, mert talán még foga jön -- ennyi. És ilyesmiből van ezer. Ádi immunrendszere nem a legjobb, de ezt ugye minden rokon tudja, mégis fütyül rá. Na ja, a kórházban nem ők vannak vele. Már bocsánat a megjegyzésért. A nagypapa mindent megenged, amitől a hajam égnek áll, inkább fel sem sorolom. És mindig újak, h minden alkalommal helyben kelljen balhézni miatta.)
Volt néhány "kimenős" napom egy héten egyszer átlagban, de az mindig ügyintézéssel vagy munkával telt (ettől függetlenül jólesett és a holnapot is alig várom).
Két gyerekkel? MILYEN ENERGIÁKRÓL BESZÉLSZ, CSAJÉ? :-) Nekem már semennyi nincs.
Na, tényleg megyek, fürdöm lassan.
Mindenkinek jóéjt.

Kép
Kép
irina

Mesi, ez lemaradt: köszi! :-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Köszönjük a dicsiket! :)
Tényleg elég csoki Szeli! :) A Mamával sokat volt az élményfürdőben, ott barnult le ennyire! :) Szinte fekete a háta... :lol:

Mesi! Szülinapos képek csúúúcs! :)

Vindo! Jó lehetett a kirándulás! :)
Na, látod, hogy Rugó is szépen elkezd beszéni! :) Nem kell azt elsietni! ;) Most már megnyugodtál? :)

Zdori! :(

Tegnap 5-ig voltunk az élményfürdőben, Szeli most nem aludt kint, túl sok volt az inger. Barátnőmékkel voltunk, és Mama is velünk jött. Szuper volt! :)
Ma úgy volt, hogy itthon maradunk, de Apa rotálja a kertet, és a héten elszórja a fűmagokat! :D Meg a héten várjuk a homokozót is! :) Úgy örülök ezeknek. A ribizli bokrot viszont át kell telepíteni... :roll: Remélem, megmarad majd az új helyén!
Szelike még alszik, aztán majd megyünk ki a barátnőm szüleinek házához, ott fognak játszani a csajok. :)

Panndi! :( Sajnálom, hogy törölted magad... Remélem, visszajössz!!!

Éjszakai szobatisztasággal arra jutottam (egy barátnőmmel kiveséztük a témát), hogy mivel Szeli sokat iszik napközben is, és valamikor este is, hogy inkább kiviszem éjjel pisilni. Ekkor a mennyiséget, amit pisil éjjel nem csodálom, hogy nem tudja reggelig tartani. Olyan 1-2 óra felé mindig elkezd forgolódni, lehet, hogy azért, mert már érzi, hogy tele a hólyag, akkor viszem ki félálomban. Utána szépen vissza is tudunk aludni.

felébredt... :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Irina, Mesi!
Szeli rengeteget változott jó irányban a bölcsiben! :)
Tényleg hatással van rájuk a többi gyerek, meg hogy ott mindent együtt csinálnak, és ez tetszik nekik. Egyszerre ülnek mind az asztalhoz, együtt mennek az udvarra, együtt öltöznek, együtt alszanak, együtt pakolják vissza a játékokat... stb. Szeli sokkal készségesebb azóta. Neki biztos, hogy jót tett! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Regina, hát, még nem nyugodtam meg, de már kezdek :roll: :lol:
Az élményfürdő jó lehetett.
Az áttelepítéssel, lehet, meg kellene várni az esősebb időt :roll:

Irina, nyugi.
1. az embernek akkor is vannak vész-vésztartalékai, mikor a vésztartalékok már kifogytak - csak nem tudsz róluk. Egyelőre :lol:
2. nyáron azért lazítasz, amiért én is - mert tudod, hogy megteheted. Ha jön a szeptember, olyan kis ügyes leszel, mint korábban.
3. ha Ádi hirtelen úgy gondolná, hogy ő akkor hirtelen nem alszik többet nappal, azt is kibírnád, pedig az egy idegtépőbb állapot :wink:
4. és persze megbirkóznál egy másik gyerekkel is :P
5. ha megint rendszeresen dolgozni fogsz heti két-három nap, az jobb lesz.
6. az állandó itthonlétet én is nehezebben bírom, mint a szorgalmi időszakokat.

Én tegnap hősként küzdöttem, a filmnézés után még éjjel egyig dolgoztam :wink: G. meg csendesen szendergett a notebook mellett :roll:
Rugó épp reggelizik.

Pénteken kezdődik a tanítás a levelezősökkel. Sajnos a tömbösítéseimet leginkább reggel nyolcra tették, így marad a 6.20-as busz vagy három alkalommal. Jövő héten hétfő-kedd egyaránt hajnalozás, G. majd viszi Rugót a csanába. Mindegy, már nagyon várom :P

KÖrbe kéne nézni, hogy milyen a gyerek-bicikli kínálat Db-ben :roll:

Szép napot mindenkinek :!:

Kép
vindolanda

Jo reggelt!

Tegnap voltam beiratkozni, de sajnos nem sikerult egyelore... a nagy evvegi vizsgam ugyanis nem sikerult, amire szamitottam ugyan, de a tanarnom azt mondta, hogy ennek ellenere folytathatom a tanulmanyaimat. Erre tegnap a tanar, aki a kovetkezo szintet tanitja, azt mondta, hogy nem engedelyezi.. ma megprobalok valamit tenni, nagyon merges vagyok... kell beszelnem a tanarnommel, hogy gyozze meg valahogy ezt az uj tanart.
Vendég

Sziasztok!

Panndi nagyon sajnálom, hogy törölted magad a babanetről. Szívből kívánom, hogy rendeződjön zaklatott lelked és úgy alakuljon az életed ahogyan eltervezted. Ha úgy döntessz, hogy visszajössz közénk, boldogok leszünk. A picikétek elvesztése fájni fog mindig, de idővel tompul a fájdalom és teret ad a reménynek és egy új kis emberkének. Remélem még találkozunk.

Regi de jó nektek, alakul a kertetek :D
Szeli nagyon szép kiscsaj :D

Maggie koktélozás :lol:
szép család vagytok és te meg fogytál :D

Irina sikerülni fog minden 2 gyerekkel is, hidd el.
Én is valahogy összehozom 8)
Amúgy nyugi, pár nap és indul az ovi :lol:

Vindo nem semmi, fűnyíró tologatás :lol: :lol:

Rólunk: Gergőci olyan szinten kifáradt a hétvégén, hogy mikor vasárnap eljöttünk Mesiéktől (ahol nagyon jól éreztük mgunkat és a ház szuper :lol: ) elaludt a kocsiban és csak aludt és aludt és aludt. Egészen hajnali 4-ig amikor is egy kicsit elkezdett mozgolódni és én felébresztettem, hogy egyen végre. 7 után kicsivel jöttünk el Mesiéktől :roll:
Tegnap voltunk szülőin a csanában. Gomba lesz a jele csincinek, Ő választotta. Totál be van lelkesedve :D Valószínű beiratjuk angol órára is, hetente egyszer lesz. Hátha aztán később könnyebben tanul nyelvet :roll:

Csajok, ha valaki szeretne rendelni a tullitól játékokat az szóljon nekem, vannak levásárolható pontjaim amivel lehet csökkenteni a vásárlás értékét. Ha kell priviben elküldöm a felhasznló nevem és a jelszavam és onnantól kezdve csak a postacímet kell újat megadni. 5000 ft felett meg most ingyenes a házhozszállítás.

Niki de édes Alex :lol:
itt voltatok magyarhonban és nem jelentkeztetek :(
pedig olyan nagyon szívesen találkoztam volna veletek. Na meg egy vacsival is lógok még 8)

mennem kell. Pötinek eszébe jutott, hogy 3 órája evett. Zeng a ház :D
:arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Niki, vizsga :(
Hátha sikerül megoldani :roll: :)

Móni, Rugónak nincs jele a csanában :shock: Az itteni, úgy látszik, máshogyan működik :idea:

Rugó is járt angolra :lol: :lol: :lol: :roll: 8)

De aztán a tavaszi szemeszterben máshogyan alakult az órabeosztásom, és akkor lemaradt az órákról :lol:

Felöltöztetem, mert még pizsamában van.
Én meg hajszárítás után egy melltartóban rohangálok :roll:

Kép
vindolanda

A múltkor jutott eszembe Silka, ő is nagyon eltűnt :roll:
Meg Nikolett is ígérte, hogy jön, aztán itt várjuk hiába :wink:

Kép
vindolanda

Felöltöztettem, és ki is rohant az udvarra :? :arrow:

Kép
vindolanda

Na, délelőtt szomszédoltunk ( a szomszéd lány két hónapja itthon van a gerince miatt, oda járunk át), ebédeltünk.

Az jutott még eszembe, hogy Sense írta, hogy elutaznak majd Go-ba. Lehet, éppen nyaralnak :roll:

Elzárom magamat :arrow:

Kép
vindolanda

Voltam a suliban, senkit nem talaltam bent persze... emaileztem a tanarnomnek, hatha tud beszelni a tanarral az erdekemben..
Neki kene allnom a teendoimnek...sok sok mosnivalo, fozes var ram, plusz Alexecske leboritotta az osszes dvd-t a polcrol.. kb 200db.
Vendég

Ja, a dvd-k :roll:
R. kb. nyolc hónapos lehetett, mikor szisztematikusan elkezdte lepakolni a dvd-állványt. Nekünk annyi extra van hozzá, hogy a rengeteg dvd-cd miatt ezek számozott sorrendben voltak :twisted:

Aztán bedobozoltuk őket, és két hónapja szedtem elő újra. Már nem bántja :roll:

Hátha sikerül elintézni :!:

Hív :arrow:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?