A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szóval a dvd-k nagy része kiírt volt, meg programok voltak rajtuk. G. írt ehhez egy katalogizáló programot, amelyben lehetett keresni címek-fájlok alapján (kiadta, hányas cd-n van), meg az egyes dvd-k tartalmát is megadta.
Kb. másfél éve nincs energiánk vezetni a rendszert :?

Kép
vindolanda

Ja, nalunk is Rania nemreg hagyta abba pakolaszni oket, most Alex kezdte el..:-) S. olyan preciz, aszerint rakta, hogy vigjatek, drama, akcio stb... hat mondanom se kell, en most csak ugy visszadobaltam oket... orulni fog! :-) pedig csinalt a polchoz egy vekony deszkabol takarot, de ugyebar Alex eros fiucska, leszedte :-)
Vendég

Ezek a férfiak nagyon szeretnek katalogizálni :lol: Egy-egy könyvtáros veszett el bennük :roll:

Kép
vindolanda

Mondjuk, G. mostanában már a kiírásokat is teljesen elhanyagolta. A múlt hétre minden gépünk plusz wincseszterünk betelt. Csütörtökön éjjel tíz órától kettőig írtam ki a dvd-ket :roll:
MOst van egy kis hely.
De a 2 giga feletti filmek még mindig itt pihennek (Avatar, Sunshine stb.).

Szóval amilyen kis precíz volt régen, mostanra ez a visszájára fordult :roll:

Kép
vindolanda

Vindo! A ribizli helyén fű lesz, Apa a héten elszórja a magokat (végre), mindenképp most tesszük át. Majd locsolom, ha nem marad meg, szerzek másikat... ;) Jobbat nem tudok... :roll:

Niki! +++++++++ Remélem, sikerül elintézni!

Képzeljétek, barátnőméknél volt egy kis kétkerekű bicikli oldalkerekekkel (vagy minek hívják?), és Szelinek sikerült vele mennie. Eddig csak a boltokban próbálgatta, de nem ment. Úgyhogy most már tényleg azt kap születésnapjára! :)
Meg megígértem neki, hogy sütök emeletes tortát... :roll: Remélem, sikerülni fog!

Most rotálják az egész kertet, kivágtak két öreg sárgabarackfát is, meg két csúnya bokrot. Elég nagy zaj van kint meg por... De naggggyon várom már, hogy a puha füvön tudjon Szeli szaladgálni :!:
Ha kinő a fű, és még jó idő lesz, lehet, hogy szervezek egy babanetes talit ide! Már ha eljöttök idáig! ;)
A héten elvileg megjön a homokozó is, bár még nem szóltak, hogy melyik nap hozza a futár... :?

Kép

Kép
regcsiken14

A ferfiak katalogizalasa is csak azt mutatja, hogy mennyi szabad idejuk van!! :-)
Regi, klassz lesz az udvar!
Moni, aranyos vagy, en is nagyon szerettem volna talalkozni veletek, de 5 gyerekkel es anyossal most lehetetlenseg volt ilyen turakat szervezni...meg helyileg is nagy tortura volt utnak indulni..
A vacsit meg behajtom rajtad, ne felj! :-)
Vendég

Hátsó kertrész:

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Regina, szép lesz, az már biztos :D
A lyukas részeket meg - ahol nem nőtt ki a fű - még októberben is lehet pótolni. Nekünk tavaly novemberre jött ki szépen a fű - igaz, akkor enyhe és csapadékos volt az ősz :roll:

Niki, akkor csapatostul jöttetek :P

Mi közben elpakoltuk a spájzot Rugóval. Ha nem hordtam ki a kerti tárolóba vagy 100 üveget meg 10 kiló papírt, akkor semennyit sem :x
Rugó persze segített :roll:

MOst elkapott egy egész kenyeret, tömi befelé :roll:

Kép
vindolanda

Ja, persze ezek Gábor borászkodós üvegei voltak :evil:
Kb. fél éve várok tőle egy spájz-pakolásra :roll:
Vagyis vártam :wink:

Kép
vindolanda

Most örvendezik a munkahelyéről skype-on keresztül, hogy milyen ügyesek vagyunk :wink: :roll: :lol:

Kép
vindolanda

Vindo! Köszi a tanácsot! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Három éve küzdünk a fűvel :roll: :?

Hülye homokos talajunk van árnyék nélkül :roll:

Kép
vindolanda

Helló, lányok!

Köszi mindenkinek a kedvességet (puszi érte!), majd igyekszem összekapni magam irdatlanul. ;-)
Tény, hogy 3 hónapig -- egy hetet leszámítva, amikor S is itthon volt, ill. az ügyintézős napjaimat -- voltam vele itthon, ez nekem sok volt.

Nikikém, Te sem unatkozol soha, hallod ;-) Szorítok, hogy mehessen tovább a féléved, reméljük, normálisan áll hozzá az a tanár a témához.

Regi, nagyon szép az udvarotok!

Vindo, Niki, a műsoros dvd-k nálunk is téma szerint vannak rendezve (a könyvek is), a mindenféle film-adat-izé dvd-k, meg számozva eltéve, rajta, hogy mi van benne, plusz vezetve gépen. Amikor a winchesterem tönkrement, a katalógus fele is odaveszett, újra írhattam be. Az előbbieket mind én csinálom, de ez egy filmmániásnak nem akkora nehézség. ;-)

Voltam ma Ádi ovijában, nagyon tetszett az óvónéni, késő 40-es vagy kora 50-es, komoly és kedves. Ádi jele a lombos fa lesz, mint kiderült, az apjáé is az volt, de nem is tudtam róla. :-)
Aztán kiötlöttem, mi legyen a szülinapi ajándéka, végül is egy szép festett kicsi fagitárt vettem, mert teljesen rá van kattanva a gitárokra. Ez igazi kisgitár, hangolható, póthúrokkal, szerintem nagyon be fog jönni neki, mert van 2 műanyagja, de azokat nem veszi komolyan. :lol: Meg kap egy verdás kistáskát (ez lesz az ovis hátizsákja) meg könyvet.
Ja, Ádinak sem volt jele a csanában.

Kép
Kép
irina

Ja, Vindo, ügyes voltál nagyon a spájzrendrakással. Nekem még mindig nincsenek benne polcok. :oops: Meg kéne venni az ikeában.

Viranka, apukád hogy van???

Kép
Kép
irina

Na, még annyit akartam, hogy hála a jó égnek, visszajön a magas derekú és bő szárú nadrág a divatba. 8) Más jó hírt nem tudok mondani, továbbra is a vékonyság a trendi.

Kép
Kép
irina

Panndi!
Sajnálom, hogy nem jössz.... :(

Irina!
A magas derekú nadrág nekem is bejön. :wink:

Niki!
Hátha sikerül a suli!

Vindo!
Fűnyírós Rugó! :lol:

Jelentem ovisok lettünk! :) Egy kerületi oviban indítanak új csoportot, így sikerült. Nincs túl közel, de jónak tűnik. Nekivágunk, remélem jó lesz. Szept 2-án kezdünk!

Kép
gica1

Jó reggelt!

Gica! Hajrá ovi! :)

Ma itthon leszünk. Sütök fánkot a dolgozó embereknek! ;)
Szelike épp gyurmázik.

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Az éjszakát most jól megnyomtam, aztán meg nem tudtam aludni, így kicsit fáradtka vagyok :roll:

Gica, és mi lesz a jelük a gyerekeknek?
Remélem, minden jól megy majd.

Regi, jó fánk-sütést :!:

Irina, hát, nekünk vannak ám polcok, de csak azért, mert amíg nem volt konyhaszekrényünk, fémpolcokon tároltunk mindent. Aztán azok kerültek a spájzba :wink:

Nadrág - a bővülő nekem is jobban áll, görbe a lábam :lol:
De a csípőfazont bírom :roll:

Rugó G. régi elektromos gitárjával nyomul. Persze hangosító nélkül. Néha az egész családot odaülteti - egyikünk gitározik (én nem tudok), ő a hangolóval ütögeti az állványt, a harmadik énekel. Citerázni is szokott a lelkem - na, abban is nagy vagyok.
Furulyázni viszont profin tudok, de azt nem tudja hallgatni :roll:
Kiveszi a kezemből és befefúj :P Már le is takarja az ujjaival egyik-másik lyukat, szóval rájött a működésére.

Vissza reggelizni :arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Gica, ez szuper hír, nagyon örülök az ovinak! :-)

Kép
Kép
irina

Tényleg, lányok, Heni hol van?

Kép
vindolanda

Először lángost kell sütnöm... :roll: És később a fánkot...
Lángost még nem sütöttem.

Kép

Kép
regcsiken14

Hú, akkor esznek a munkások :roll:

Szelinának biztos ízleni fog a lángos.

Rugó fokhagyma nélkül szereti, egyszer egy 3/4 lángost vágott be 8)

Összeszedem a száraz ruhát :arrow:

Kép
vindolanda

Boldog szülinapot Mirának és Raniának!!!!

Ildike melyik nap született?

Kép
Kép
Kép
gremese

Zétinek, Zsozsikának
Mírának és Raniának bolog, boldog születésnapot kívánok!!!!!

Panndi, gyere vissza, hiányoznál, pedig én aztán riták jövök :shock:

Még jövök

Kép
Kép
nektarin

Mírának és Raniának boldog szülinapot! :)

Nagyon ízlett a lángos a fiúknak. :) Szelike egyelőre nem kért... :roll:
Fánkot már szerintem nem sütök (eleve béna ötletnek tartottam a kettőt egymás után... :?), jól belaktak! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Igen, Mírát és Raniát Isten éltesse sokáig!!!

Na, az ilyen köröket nem szeretem, mint a ma délelőtti volt: először is jött a kéregető nő. Én minden kéregetővel udvarias vagyok először, de a szimpla "köszönöm, most nem tudok adni" már nem válik be, mindig tovább forszírozzák a dolgot. Akkor szoktam mondani, hogy van családom/gyerekem, rájuk költöm a pénzem. Ma erre az volt a válasz, hogy "de nekem meg 7 gyerekem van". :shock:
Egyébként is a gyerekesektől koldulást nagyon elítélem.
Hazafelé pedig egy egyébként tüneményes külsejű nagyon idős néni figyelmeztetett, hogy egy pólóban a gyerek meg fog fázni. Hát nem tudom, ezzel is van gondom. Kíváncsi vagyok, hogy minden útjába eső kismamának elmondja ezt (körbenéztem, és erre aztán rengeteg gyerekes van, egy kivétellel az összes gyerek egy szál pólóban volt)?
Nem tudom, én annyira nem bírom, hogy csak azért, mert gyerekkel vagyok, mindenki beszólhat, megnevelhet, kérhet, meg kell állni, hogy a gyereket csodálják/produkáltassák...

Kép
Kép
irina

Amúgy az az érdekes, hogy S-en, aki nálam kb. 100%-kal nyugodtabb alkat, ugyanazt látom, ami rajtam látszik, amikor egész napos itthonlétem után hazajön: ideges, minden szóra ugrik. Pedig ő csak heti 1-szer van itthon Ádival. Úgyhogy ez nem alkat kérdése csak talán. :?

Kép
Kép
irina

Mírának és Raniának Boldog Szülinapot!

Panndi.. :(

Mi is voltunk ovis szülőin. Dominak jele a körte lesz. Szept. 20 tól kezdik a beszoktatást. Első nap fél aztán egy óra stb. Kb. két hét vagy több gyerekfüggő ,hogy mikorra lesz teljesen ott.

Lángos fini.. :)

Én ma gyorsan hekket sütöttem meg rizst hozzá egy kis levest még azt ez volt a kaja mára. Holnap jönnek ovcsinénik látogatóba Domihoz.Ma voltam önkormányzatnál,tegnap barackot tettem el,lekvárt,kompótot és aszaltam is.Tök fáradt vagyok,nem aludtam jól (telihold)..

Nálunk is számozva voltak eleinte a cd,aztán már nem is írja ki párom,megnézzük a filmeket és törli.Mondjuk nem is bánom,mert így is van bőven mit rakosgatni :?

Heni nektek is weber fajta festék van a házatokon?Színkód esetleg megtudod adni?

Jövő7en jönnek szigetelni,most nézegetem a színmintákat,annyira nem jutok dűlőre..Ilyen picibe nézegetni,vajon milyen lesz nagyban? Holnapra muszáj kitalálni,mert elviszik a mintákat...

Niki szorítok a suli miatt.. :)
varga tünde

Tündi, a körte az jó jel! 8)
Ez szokványos dolog, h az óvónénik családlátogatnak? Nekünk még nem mondták, de jó tudni róla...
Én mondjuk a védőnői szolgálatnak nem látom semmi hasznát. Sorin ugyan egy tündéri védőnőnk volt (látványra és kedvességben is), és voltak jó ötletei, de alapvetően kb. 20 évvel korábban tartott, pedig max. 40 éves volt (tehát 3-4 óránként etetni, semmi igény szerinti szopi, semmi egy ágyban alvás -- ezt mondjuk meg is úsztuk, ilyenek). Szóval 1 évig járt lelkesen, utána nem, mert "nem talált otthon". Ja, mert sosem telefonált előtte, és mivel dolgozni kezdtem, nyilván nem mindig voltunk otthon.
Az itteni meg egyszer jött el, akkor is csak az ajtóban állt meg (S volt itthon) és megkérdezte azokat az adatokat, amiket fél héttel előtte az orvosi váróban is elmondtam neki.
Tehát lényegében a csecsemőgondozásban tudnak segíteni, de ahhoz meg a legújabb dolgokat is ismerni kéne.

Kép
Kép
irina

Irina! Én is meglepődtem Beninél nem volt ilyen. A mostani kicsikhez a kapott óvónénieink mindenkihez kimennek,ma voltak a nagy részénél holnap a maradék. Amúgy mi a középsős csopiba kerültünk 5 társunkkkal egyetembe,mert nagyon sokan vannak a másikba a kicsibe 30 felett ha jól emlékszem és nálunk is hasonló a létszám.Elég sokan lesznek az tény,nem is tudják,hogy fektetésnél hogyan fognak elférni.Biztos lesznek hiányzók,de akkor is jó sok.Mit fognak nézni? fogalmam sincs,majd holnap megírom.. :)
varga tünde

Védőnéni D. terén kettő volt. Első: máriai ő előtte le a kalappal! Ő egy negyvenes éveiben járó hölgyike,nagyon ari volt és segítőkész.Neki az a nézőpontja,hogy igény szerinti szopi,ahogy a baba igényli.Nála volt,hogy jó párszor meglepődtem két gyerekes anyukaként!B. nem tudtam sokáig szoptatni sajnos sok minden közre játszott.Ez bánt,mert ha a máriai lett volna mellettem,akkor nem így alakult volna.Rengetegszer voltam betojva kevés nem a tej,bármikor felhívhattuk jött akár este akár reggel segített.Elején heti 2szer,párom szerint minek?de volt értelme!:) ha látta fáradt vagy lelkesített,meg ha kevés volt a segítség elhintette párom előtt,hogy mennyi minden amin átmegyek mint kismama és mikkel lehetne segíteni,úgy finomkássan,amin jót kuncogtam,mert tudtam miért mondja,apa vette a lapot és akkor segített másképp állt a dolgokhoz.Ez nagy dolog,mert most pl. egy itteni kismamához ha ilyen kimnt volna akkor nem így jött volna rá,na érted mi a jó a b.nak meg m.nak.Apa nem vette jó néven,hogy jött,de mindig sokkal jobb volt mikor elment és ő ezt tökre tudatossan csinálta.Volt,hogy kismamához esténként kiment fejni segíteni,hogy legyen a b.nak tej,és ezt nem egyszer kétszer.Szóval nekem ő sokat segített!Így sikerült sokáig szoptatnom Domit.Amikor haza jöttünk ide,akkor az ittenit 1szer láttam mikor kijött,nekünk kellett menni.B.nél is kb. ha 3volt?Vannak akik így veszik a dolgot és vannak akik úgy.Talán ezért is van,hogy mikor kétségbe van esve anyuka nem tudja kihez szaladjon,pedig pont hozzájuk kellene nem?És haladjon a korral ez tökre fontos sz.tem is.
varga tünde

Raniának és Mírának boldog születésnapot!!!

Akartam írni még régen, hogy ahol nyaraltunk, volt egy Rania apartman 8)

Védőnő - az enyém rendes, de a látogatásait nem szerettem :roll: De gondolom kötelessége, ő meg olyan lelkiismeretes. Meg mi két hetente jártunk mérlegelni is :lol:

Tünde, Domi biztos ügyes lesz.
Jó sokan vannak a gyerekek...
Tessék pihenni is:)

Rugó odaállt a mosógép mellé, bepisilt, és berakta a ruháit a mosógépbe :? Kis Mosó Masa, a szomszédban is összeszedi a szennyest:)

Irina, mindenkit ki tud készíteni egy gyerekkel töltött nap - vérmérséklettől függetlenül.
G. még nem vigyázott egész nap Rugóra. De szerintem úgy nézne ki a lakás, mintha napalmmal végigbombázták volna :roll:
Így aztán, lehet, jobb is így.
Pár órára már vigyázott rá (max. 5-6), da egy napig takarítottam utána :lol:

De majd október elsején meglátjuk:)

Most mennem kell :arrow:

Kép
vindolanda

Most pihentem Beni mellett, Ő el is aludt. olyan nyomott az idő. :?

Na ügyes legalább nem neked kell bepakolni a pisis göncöt. :)
varga tünde

Tündi, azért az ilyen védőnéni, mint akiről írsz, ritka, mint a fehér holló. Hogy bármikor segítsen szoptatási dolgokban, az csodaszámba megy (vagy Le Leche ligás ;-)).

Vindo, én mostanában kicsit azon húzom fel az orrom, hogy S-nak ugye rosszul esik, ha bevallom, hogy még messze vagyunk a házimunka és gyereknevelés fele-fele megosztásától (ami egyébként tény), és ő ezen kicsit megsértődik, de én ne legyek megsértődve, amikor azért ha itthon van, ha nem, a házimunka dandárját el kell végeznem. A múltkor éreztem a dacot abban, hogy ragaszkodott, hogy maga vasalja ki az ingét, amit fel akart venni (nem mintha eddig tiltakoztam volna ellene, de végül is szívesen megcsináltam neki -- a baj az, hogy helyettem a dolgokat és az én ruháimat soha nem csinálja meg senki).
És S már csodaszámba megy, mert itthon van a gyerekkel, be tud vásárolni 3 főre, kimossa a csapokat. Aminek én persze örülök, de ettől ez még mindig az összes házimunka max. 15%-a...
Szóval én attól is lehervadok, hogy azért Ádi mellett meg kell csinálni a házimunkát és Ádi pont olyan típusú gyerek, aki mellett ezt iszonyú nehéz, mert mindenféle módon bojkottálja (hiszti, szólongatás, útban levés stb.). Na, erre szokták azt mondani, hogy mártírszöveg, holott én csak kevesebb házimunkát akarok végezni, nem siránkozni.

Kép
Kép
irina

itthon van a gyerekkel = ha kell, nem állandóan 8)

Kép
Kép
irina

Három óra közös játék után leült Hupikék törpikéket nézni 8)

Na, akkor két kép:

Egy régi spirálozót szerel két kalapáccsal.
Kép

Ez itt az én munkasarkom, az e-pont. Rugó is itt dolgozik, de neki két billentyűzet is kell a munkához. Hozza, hogy szereljem be :roll:
Kép

:arrow:

Kép
vindolanda

Vindo: NAPALM :lol:

Tündi: ha őszinte akarok lenni, igazi segítséget én még védőnőtől nem kaptam (amiket elmondott, azért azok lényegében elég ismert dolgok voltak), azt inkább Tőletek meg könyvekből, nagy ritkán a babás magazinokból. Majd egyszer csinálok egy listát a hülyeségekből (bár most van ilyesmi bejegyzés épp a porontyon), de nálam a top 3 baromság ez volt (amit mindenki, így a védőnő is hangoztatott, közben meg...):
1. a babán mindig egy plusz réteg ruha legyen, mint rajtunk
2. az ideális alvási hőmérséklet max. 22 fok, de inkább 20 vagy 18
3. aludjon hason akkor is, ha utál (ez a hasfájósság miatt volt ötlet, nem a bölcsőhalál miatt, mert ott meg ugye mindenki mindent mond, de főleg, hogy hason NE).

Merthogy mindig az adott gyerek számít, tök mindegy, ki mit mond. Nálunk a helyzet ez volt
1. Ádi mindig is sokkal izzadósabb volt, mint mi, bekövetkezett a túlöltöztetés. Plusz meleg időben a plusz 1 réteg nem értelmezhető, na de milyen melegtől. Gy. orvos szerint 26 foktól már nem kell betakarni éjjelre sem a gyereket. Már amelyiket és már ahol marad folyamatosan éjjel a 26 fok.
2. Keservesen levittem 22 fokra a hőmérsékletet a mindig nyári klímájú tetőtérben télen, eredmény: gyerek megfázott és folyton légúti baja volt, én majd megfagytam mellette szoptatáskor, mert évtizedek óta a 25-26 fokhoz voltunk szokva. Mint kiderült, a gyerek is azt szereti.
3. Hason alvás: utálta, alvásig el sem jutott, annyira utálta. Oka ismeretlen, a hipotónia miatt elvileg nem zavarhatta. Talán 1,5 évesen aludt el először hason.

Na tényleg megyek dolgozni.

Kép
Kép
irina

Bazé, már meg is unta, itt rohangál.

Irina, értem én :roll:
De szerintem a 15% magyar viszonylatban jónak mondható, és hátha javul még a helyzet :roll:

Én már lassan ott tartok, hogy kimegyünk mindjárt Rugóval, és elpakoljuk a kerti tárolót :roll:

Egy ideig vasaltam az ingeit Gábornak esténként, aztán feladtam. Egyrészt este dolgozok általában, aztán a lakást is én pakolom el este, készítsem elő Rugónak a cuccait másnapra, ha munkanap van, és még vasaljak is. Szóval abbahagytam. Ő megpróbálta, kétszer megégette a kezét, és azóta vasalatlanban jár :lol:
Ez most mind a kettőnknek jó megoldás.

Igaz, ezek nem olyan pucc fehér ingek, csak olyan vászon, ezekben jár nyáron. De azért vasalatlan :lol:

Mondjuk egy fogasra rárakom, mikor leszedem a szárítóról, és ott lóg.

Kép
vindolanda

Vindo, nagyon szép Rugó és az e-pont se semmi.

Oké, majd csinálok pólókat rajta 15% felirattal S-nak. :lol:

Vasalatlan ing: Vekerdy Tamás pszichológus írta egyszer, hogy ő megtanult vasalni (az egyenjogúság jegyében), de inkább vasalást nem igénylő ingeket vesz. 8) Én egy olyat vettem, kitaláljátok: bármilyen kímélőn mosom és bármilyen vállfán szárítom, azt bizony akkor is vasalni kell, pedig nem vagyok rá kényes, hogy úgy fessen az ing vasalás után, mint egy arisztokratán.
A vicc az, hogy a vasalás az egyetlen házimunka, amit szeretnék, de mivel mellőzhető jórészt meg időm sincs rá, nemigen csinálom.

Kép
Kép
irina

Vindo, nincs mese, a vasalatlan ruhákat kell behoznunk a divatba, és globálisan: minden ruhára kiterjeszteni. :lol:

Kép
Kép
irina

Irina, a másodiknál már rutinosabb leszel :wink:

Mi is melegben alszunk - nyáron azért, mert meleg a ház, télen meg azért, mert jól befűtünk.

Nekem a legnagyobb hülyeségeket anyai-anyósi fronton mondták :roll:

A védőnő egyszer viszont segített, mert annyira zizi voltam szülés után, hogy mikor elkezdődött nálam a tejtermelés, és úgy néztem ki hirtelen, mint Samantha Fox, eszembe sem jutott a mellszívó :roll:
Aztán G. vett este egyet a látogatása után, és rendben is voltunk.

Kép
vindolanda

A vasalás nekem ott fejeződött be, hogy:
- R. mihelyst elkezdett mászni, életcélja lett, hogy a vasalóállványt ölelgesse, és minél közelebbi kapcsolatba kerüljön a forró vasalóval. Erről egyszerűen nem tudtam leszoktatni. A mai napig nem bírja idegekkel, ha vasalok.
- kimaradt a napközbeni alvás. Éjszaka nem fogok vasalni :!:

Hát igen, valamit újítani kellene az anyagokkal :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, igen, a rokonokat ki is hagytam. Az a totális agybaj. Sajnos, lehetne másként is. Én arra fogtam, hogy 30 év alatt rengeteget változott a tudomány (a pszichológia is) és ebből kifolyólag csecsemőgondozásban a régiek kevés releváns dolgot tudnak mondani. Én kisgyerek-nevelésügyben számítottam volna jó ötletekre, de megtudtam, hogy én sose hisztiztem, a tesóm meg csillapíthatatlanul, így ötlet nem volt.

Samantha Fox, ha-ha ;-)
Tejszívó: na ezt sosem feledem el, vettem egy (elektromos) Pesztonkát, brutálisan fájt és kb. 3 csepp tejet tudott leszívni. Aztán vettem egy Avent kézit (azt már használtan), de mire beüzemeltem volna, rájöttem, hogyan lehet kézzel baromi jól fejni. Azért megtartottam, hátha legközelebb kellhet. De ha belegondolok, hogy egy sor dologgal ezt kell csinálni, mindenből 50-félét venni, mire megvan az Igazi, hát ezt hány magyar család engedheti meg magának???

Kép
Kép
irina

Én még anyósom kis gyermeknevelési tanácsadó könyvét is megkaptam, amit anno a védőnőtől kapott, és mindig kérdezgette, hogy miért nem etetem már meg azt a gyereket három hónapos korában, mikor oda van írva a könyvbe???

MOndjuk, tőlem mindenki úgy táplálja a gyerekét, ahogy szeretné, csak a döntésemet tartsák tiszteletben.

Ja, anya meg pokrócba csavarva tartotta Rugót, hogy meg ne fázzon - nem ám plusz réteg ruha.

Aztán küzdöttünk a pólyával is. Tényleg mindenki döntse el, hogy használja-e vagy nem. Nekünk nem volt, de ezért is mit kaptam :roll:

Amúgy tényleg komoly mellméretem volt, 75 C :shock:
52 kilósan :roll:

Most már jó, visszamentem A-ra, azzal vagyok kibékülve :D

Tényleg, emlékszem még olvasó üzemmódomból, hogy neked nagyon ment a kézi fejés. Le is írtad, hogy hogy kell, de nekem nem jött össze :lol:

Egy chicco kézi izékénk volt, azzal szívogattuk a felesleget :roll:

Kép
vindolanda

Mírának és Raniának sok boldog születésnapo :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo, a C az tényleg komoly kosárméret ;-), nekem is az lett, meg nagyjából maradt is, de ez inkább a rajtam ragadt kilóknak köszönhető.
Anyósod egy időutazásra invitált, milyen kedves ;-)
Nálunk anyu mániája egy ideig a pólya volt, de mindig hárítottam azzal, hogy a kórházban sem pólyázták igazából őket (angolpólyaszerűség volt, de az is inkább kis kabátka és alul szabadon mozoghattak a lábacskák).

Móni, Veletek mi újság?

Kép
Kép
irina

Jól vagyunk, köszi :D
Csinálják a kövesutat a sarkon és minden nap ki kell menni megnézni, hogy haladnak a munkások. Na meg azok az elbüvölő nagy gépek :lol:
Pötike nem is pöti :roll: 5770 gramm :D
Most épp alszik a teraszon, holnap megyünk uh-ra. Loponya és hasi, de még ma este be kell valahogy szereznem a beutalót hozzá.

Látom jó kis témát boncolgattok :lol:
Ez örök és kifogyhatatlan :lol:

Ó de örülnék ha csak 75 C volna a mellméretem :roll:

Vindo Rugó a kis műszaki zseni :D

Irina van akinek a párja még ennyit se segít
a 15 %-os poló :lol: , jó ötlet

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina! Vindo! :lol:
Jó kis eszmefuttatás! :)
Tényleg mindenki nagyon okos, ha gyerekkel megy az ember az utcán... Én csak mosolygok egyet, magamban meg "ez hülye", és megyek is tovább... :lol:
Persze ez az elején még nem így volt, mert sok mindenben bizonytalan voltam... :( Az biztos, hogy nem egy egyszerű dolog a babagondozás-gyereknevelés, ha az embernek még nincsenek tapasztalatai... 8)

Akkor Zsolti kap egy 1%-os pólót! ;) :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi ha van tapasztalatod akkor is mindig van valami új dolog ami felfordítja a "rendet" :lol: ezt tapasztalom mostanság :lol:
ügyi voltál a lángossal. de szivesen ettem volna belőle :D

Gergőci még alszik :shock: , nem volt 1 óra mikor kidőlt :roll:

Heni merre vagy? Na meg Fleur is eltűnt :roll: pedig hazaértek már Egerből ha jól emlékszem :roll:

Nektarin akkor gyere :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Regina, 1%-os póló :lol: :lol: :lol:

Móni, ez szép súly ám :wink:
Rugó fél évesen volt ennyi kb. :roll:
A köves úton jobb lesz majd menni babakocsival meg mocival is :D
[size=9]

Azért tűntem el, mert váratlanul beállított két kislány a harmadik és a negyedik szomszédból (még sosem voltak itt), olyan 10 év körüliek, és két órán keresztül játszottunk kinn, benn, galériában stb.

A végén már ott tartottak, hogy ugye itt is aludhatnak :lol:
Mondtam, hogy igen, de előbb szóljanak olyan egy héttel korábban.

Rugó jól elvolt velük, csak úgy kapták a puszikat :P

Irina, akkor belefutottatok ti is a pólya-problémába

:lol:

G. is jött közben, megyek is.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?