A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ja, kérdezem, hogy hány centi..azt mondja, nem tudja mert össze van gömbölyödve, nem tudja megmérni... :shock:
torolve_20131003125716

Gurgula! Hát, ez valóban nagyon fura. Még jó, hogy du mész a dokidhoz. Sztem, tiszta lökött dokit fogtál ki....
Nekünk minden oldalról megnézték a babát és a doki nem beszélt félre, bár az is igaz, hogy senki sem merte zavarni, az asszisztensnöö sem szólhat vagy kérdezhet semmit, amíg egy vizsgálat tart.
molkata

Gurgula, szegény, őszinte együttérzésem. Nem is értem az ilyen orvosokat, hogy lehetnek ilyenek! Egyébként, amikor bent feküdtem a klinikán, ott volt egy anyuka, akinek a baba fejénél egyáltalán nem volt magzatvíz, és simán tudták kezelni, úgyhogy ne aggódj! És hátha a dokid meg másként látja. MIndenesete küldök egy vigasztaló, magzatvíz-helyrehozó ölelést, amit Brigitől loptam. Kép

Jovika, nagyon édik vagytok. MIntha kicsit kék lenne Berci feje, nem? Vagy rosszul látom? Az miért van?

Kép
nenoke

Gurgula
Ne idegeld magad! A tök..m tele az ilyen hülye dokikkal! Lehetne normális egy kismamával, nem? :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Aranyosak vagytok..

Most felhívtam az Istenhegyit egy S.O.S 4D-s UH-ra..elmondtam, hogy mi volt..stb..
Holnap negyed négyre kaptunk időpontot.
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Gurgula! ha kettőkor mentek a dokidhoz, akkor lehet, hogy ő tud mondani vmi normálisat. Ez a hülye meg mennnnyyyen a fenébe, de tényleg. Ne idegesítsd magad, mert rossz a bébnek. Nem hiszem egyébként, hogy csak oldalról lehet babát nézni egy uh-n. Szerintem lehet ösztönözni is, hogy megmozduljon, és mutassa magát, ha valaki nagyon akarja (mármint a dokker). Nem is értem az ilyen hozzáállást. Szerintem minden rendben van a babáddal.
Hülye dokik!!! :evil:

Kép
zsuzsi**

Gurgula!
Ne idegeskedj, semmit sem jelent! A terhesek 20-25% nál kicsit kevesebb, vagy kicsit több a magzatvíz. Barátnőmnek végig sokkal több volt, és egészséges lett a babája.
Istenhegyin is kicsit fura a doki, készülj fel! Nézegeti csak a babát, de alig lehet egy-két szót kihúzni belőle. Vagy ismered a pasit?

Kép
Kép
emma1976

Rita!
Azért valamennyire el tud fordulni Béb, mert az a része, ami feléd fordul (a beleid felé :) :), az csak a veséd irányából lehetne látható az UH-gal. Szal sztem Béb a vesédet nézte, ezért kintről Mr. Profi csak a hátát és az oldalát láthatta.
Pont akartam írni, hogy menj el SOS 4d-re! :D Azok jófejek, és jól diagnosztizálnak.
Addig meg arra gondolj sztem, hogy nem rossz, hanem átlag KÖRÜLI eredményt mondott a zsenidoki, ami csak egy lépésre van a jótól, de 15 lépésre a rossztól!
Vendég

Only 120 days to go. :shock: :o :?
Vendég

Igen, ebben bízom, hogy a saját dokim megnyugtató választ ad.
Biztosan meg is vizsgál.
Azt nem értem, hogy először azt mondta a doki, hogy minden oké, átlagos magzatvíz, aztán egy fél perc múlva..kissé kevesebb..
:roll:
Ennyire rosszul ítéli meg..ezzel csak engem riogat..
Azt mondta, lehet, hogy sok vízet nyelt a baba..(kösszépen de megnyugodtam)

Most ezt olvastam az UH-ról:
Célszerű, ha nagy tapasztalatú ultrahangos vizsgálja meg, mivel a magzatvíz megítélése erősen szubjektív...
torolve_20131003125716

Na Lányok, ma 13.20-ra megyünk a Praxisba!!!!!!!!!
Nagyon kedvesek voltak..és azt mondták, hogy a leletem alapján nem gondolják, hogy bármi próbléma lenne...
huuu, picit megnyugodtam
torolve_20131003125716

Erősen szubjektív... mint a mellékelt ábra is mutatja!

Reggel voltam védőbanyáknál (ketten nyomták, nemtom, miért). És hallottam a kisfiam szívét dobogni :D
De ő nem szerette, mindig elfordult a vételi körzetből, úgy szaladt utána a banya a mikrofonjával.
Vicces, hogy a köldökzsinórban futó érnek nagyobb hangja volt (banya elmondása szerint...), mint Főninek.
És tök szomorúak voltak, amikor mondtam, hogy el fogok költözni! Ez miért lehet?
Vendég

Bori, miért lehettek szomorúak?! Mert ilyen elbűvölő kismama nincs még a környéken!!! :wink: De jó Neked! Az én védőnőmnél olyan van cask, ami a 30. hét után mutat ki bármit. :cry:

Kép
nenoke

Bori. lehet, hogy pénzt kapnak egy-egy anyuciért??? hmmmm???

Kép
zsuzsi**

Gurgula,
NEm akarok beleszólni, de a Praxis ma, saját doki ma, holnap Istenhegy az nem sok egy kicsit?
A Praxis ugyanazt tudja, mint az Istenhegy...

Kép
Kép
emma1976

Nutella, hmmmmm, nyamnyam! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Ezt azért mertem leírni, mert nem annyira szereted őket, igaz...?
Nem akartam rosszindulatú lenni....

Kép
zsuzsi**

Nem-nem..
Ma Praxis.
Saját doki az kötelező, 1 hónapja voltam, Ő nem UH-z.
Istenhegyi lemondva.
torolve_20131003125716

Csatlakozom Emmához: Gurgula, saját doki ultrahangoz ma? Gondolom, ha egy helyen azt modnáj, hoyg OK, akkor lemondod többit, nem?

Kép
nenoke

Ja, a pénz...
De itt sokan vannak ám. Bár nem mindenki beszél magyarul... Utánam jött egy kínai (?) lány újszülöttel, egy szót nem beszélt magyarul. Szegény banya nagyon küzdött vele. Nagyon erőszakos volt a csaj!
Ehhez képest a boldog, táppénzes (=ráérős), egyetemett végzett kismami biztosan nyerő falat!?
Egyébként eddig csak hátrány volt, hogy jól vagyok, mert ezért mindenhol "leszarnak", és a komplikáltakkal foglalkoznak. Kivételt képez ez alól a vérvétel, ahol hiába jelenetezek, nem vesznek komolyan :( pedig ott tényleg az ájulás környékén tudok lenni.

Vizi kismami torna? Ma láttam egy Aqua Natal nevüt hírdetni. Tapasztalatok?
Vendég

A saját dokim nem UH-z, ő csak hüvelyit UH-t csinált, hasit már nem.

Sziasztok, most megyünk.
Jelentkezem utána!
torolve_20131003125716

Rituskám! nagyon várjuk, hogy mi van! Jelentkezz!

Kép
zsuzsi**

Kép

A sok nutella zabálás eredménye :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Rita,

Hol csinálták a genetikai UH-t?
Én a 12. hetin a kórházban voltam és nagyon lehangoló volt. /teljesen lekiismeretlennek éreztem, 2 perc volt az egész/ Nem is orvos, hanem asszisztensnő csinálta.
Remélem, a Praxis-ban minden OK lesz!

Kép
gabi
blur

Rita! megy a sok-sok drukk!!!!!

Na, most eszem egy kis nutellát! :lol: :lol: :lol:
molkata

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. :shock: :shock: :shock: szülés.hu

Nem szeretném már hogy apa bent legyen. Ezt valentin nap alkalmából közlöm is vele... :roll:
baba24

Sziasztok!

Izelitő a mai napomból:
Reggel 8-kor beértem a szakrendelőbe nőgyógyászatra. Már 4 emberke várakozott előttem. :?
Sebaj, gondoltam. Ugysem kell rohannom. Fél 9: semmi mozgás. 9-kor belibben a dokim. Rendelés megkezdődik. Várok türelmesen, közben egyre érkeznek a páciensek.
Már a második emberke jön ki. Huh, mindjárt én jövök. De a harmadikat nem akarja behivni. Várunk. Egyszercsak kivágódik az ajtó, kijön a doki utcai!!!! ruhában és közli hogy azonnal el kell mennie! Nézünk egymásra, és mielőtt bárki szólhatott volna, dr. Széchenyi eltűnik a semmibe.
Zúgolódás, mindenki néz, nem értik. Én sem! Nem idegeskedünk nagyon, hiszen 10 óra múlt, tutti jön a helyettes. Mozgás semmi, asszisztens lapul.
Fél 11-kor kijön, és teljes nyugalommal közli hogy ma már nem lesz rendelés!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Orditottam, majd elkapott a sirógörcs. Tehetetlenségemben otthagytam a francba az egészet.
Remek nap! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Annee! Jól indult a napod, te szegény. Ès mégis, hogy tehetik ezt meg? :?

Baba! Sztem, olyankor jól jöhet egy kis támasz. Még gondold meg.
molkata

Blur: nekem tök jó volt a 12. heti uh. Szonográfus csinálta, nem doki,és végig nagyon kedves volt és mosolygós. Eddig csak ezt tapasztaltam a Margitban. Nagyon kedvesek mindig. Azt hiszem, szerencsém van... :shock:

Kép
zsuzsi**

Annee, és őt választottad? Jaj, nem túl bíztató... Mármint van olyan, hogy el kell menni, de asszisztensbanya mér nem informál?
(lehet, hogy nagy baj van, és azért viharzott el a doki!)
Vendég

Lehet, hogy csak szülni ment, nem? De azé azt meg lehet mondani
:shock: :?

Kép
zsuzsi**

Annee!
Az nem lehet, hogy éppen szülése volt? Mármint az rád nézve nem is rossz :wink: Ha Te szülsz és így rohan... :roll:
Próbálom a jó oldalát megfogni...
Az asszisztensnő persze egy boszi... Szólhatott volna.
Most az a lényeg, hogy pihizz, sziesztázz, és olyat csinálj, amihez van kedved és boldoggá tesz. Tudom, hogy mit érzel.
mi itt vagyunk és felvidítunk :roll: :wink:
baba24

Szarvasbori!

Nem nagyon van választék a szakrendelőben. :? Szeretnék találni valami jó orvost, de nem tudom hogyan fogjak hozzá. Eddig nem voltam még a szakrendelőn kivül máshol. Hogy zajlik ez? Ha pl. én kiválasztok a Baross u.-ban egy dokit akkor mehetek hozzá nyugodtan? Vagy fizetni kell ott ha nem tartozom oda?
Jajj, annyira tudatlan vagyok! :? :? :? Bocsika érte.
Vendég

Gurgula nagyon várunk, hogy Te is mire jutsz már!!!

Molkata!
Bizti nagy segítség, de belegondolva, én nem szeretném mégsem. a vajúdáson legyen ott apa, de utánna... Hát nem is tudom... 8) Szerintem nem bírná. Őt kéne ápolgatni. szerintem ő majd kint izgul értünk :D
baba24

Molkata!
Bizti nagy segítség, de belegondolva, én nem szeretném mégsem. a vajúdáson legyen ott apa, de utánna... Hát nem is tudom... 8) Szerintem nem bírná. Őt kéne ápolgatni. szerintem ő majd kint izgul értünk :D
baba24

Molkata!
baba24

Bocsánat, de a net... :oops:
baba24

Baba! Sztem hagyd nyitva, és legyen egy jeletek. Valami kicsi, amit "halálodon" is ki tudsz préselni magadból. Ha jelzel, menjen, ha nem, maradjon. Ha a vajúdást végigcsinálja veled, akkor már máshogy fog hozzáállni a kitoláshoz! Azt mondják az apucik, hogy tök természetes volt nekik.
Én a többi embertől félek. Apa, mint egy testőr vigyázzon rám, és védjen meg az engem elnyomni akaróktól ;) 8)

Annee, én sajna nemtom, hogyan kell sztk-ban orvost választani! Nem csak annyi, hogy rendelési idejében odamész, és felkéred? Esetleg a védőbanyádat kérdezd meg, hogyan tudsz szelektálni!
Asszem a fizetést nem lehet megúszni! Én ezért választottam a magándokit. Ott legalább tiszta lapokkal játszunk...
Vendég

Erős a gyanum hogy én is ezt fogom tenni. :roll:
Vendég

Na sziasztok,

Köszi mindenkinek a drukkot, aranyosak vagytok! Sikerült!
Áprilisban folyt.köv.

Jovika: ment privi,
Örülök, hogy kisfiad jobban van. Neked meg egy kalappal holnap! Minden jó lesz! Sőt! Szuper!
Az otthoni cukorterhelésest hogy csináltad?
Nekem a 12.heti vércukrom 8.3 lett, amire azt mondták, hogy magas, mondjuk elég hülye is voltam, mert beszlopáltam előtte 1 l nestea-t. :oops: Szóval itthon minden héten 2x mérjük és 4.5 mindig, ezért az orvos csak majd küld el terhelésesre. Azért megnézném, hogy mi a helyzet.

Emma: ne izgulj, jó lesz az eredmény!

Gurgula: te se idegeskedj, szerintem az a doki - ha nevezhetjük annak - egy nemnormálishozzánemértőp@csvolt és nem is kell az ilyen szavának adni. Hol csinálták ez a profi UH-t?

Emma: Istenegyi 4D UH-n csak egy doki van? Az is hülye? Én pénteken megyek.

Annee: dokit szerintem bárkit választhatsz.

Andrea
Kép
kindernay

Annee, neked is megy a vigasztaló ölelés. Sajnos tanács nem, mert én is magándokihoz járok, pont az ilyenek elkerülése miatt.
Kép

Baba, én is úgy szeretném, mint Te: csak a vajúdáson legyen ott a papa. Én úgy vagyok vele, hogy ez évszázadok óta olyan női dolog, és szégyellem, hogy úgy lát. Az apjuk meg azt mondja, hoyg olvasta, hogy az apás szülések fele válással végződik. Mármint a házasság válással. Mondjuk szerintem amúgy is ez a statisztika Magyarországon, de mindegy, az a lényeg, hogy ugyanazt szeretnénk, csak más okokból. :oops:

Kép
nenoke

Andi, szerintem több doki van az Istenhegyin. Az én orvosom előre felkészített, hoyg akihez mentem, Gasztonyi Zoltán, nem beszédes, viszont nagyon alapos. Tényleg úgy kellett mindent kihúzni belőle, viszont nagyon sokáig és alaposan nézte, vagy legalábbis nekem úgy tűnt.

Kép
nenoke

Lányok nálunk is úgy volt, hogy maradunk annál, hogy párom csak a vajúdásnál, de már magától mondja, hogy szeretne részt venni, majd nem néz oda a véresebb részeknél. :oops:
Úgy vagyok vele, hogy legyen ahogy akarja.
A barátnőmnél, aki decemberben szült, a papa szintén a vajúdásnál szeretett volna jelen lenni, aztán már nem akart kimenni, hiába küldte ki a barátnőm, maradt. :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Köszi Nenoke, én is ebben bízom, hogy többen vannak, mondjuk én megszoktam a hallgatag dokikat, majd csak kihúzom belőle amit akarok. :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Nenoke: Köszke az ölelést. :) Magándoki meg van, de eddig halogattam hogy elmenjek hozzá. Eddig! Ezentúl csak Ő!!!

Apás szülés: Párom nem az az érzelgős tipus. Nem is kértem tőle soha hogy legyen ott a szülésnél. Nem is volt tervezve. Mikor Daniellát szültem, bejött velem a kórházba. Én bementem, ő kint várt. A szülésznő kiment hozzá, vitt neki egy zöld szerkót és ráparancsolt: "Ezt felveszi és bemehet a nejéhez!"
Be is jött, gondolta majd kimegy! Nem tudott ott hagyni. Végignézte ahogy megszületik a pici lány! Apa előbb sirt mint a kicsi! :D Előtte 6 évig nem láttam Apát sirni! Szülés után himes tojásként kezelt! Azt mondta sokkal jobban tisztel engem azok után hogy látta mindezt! :) :) :)
Vendég

Nálunk Apuci mindenképpen jön, leszögezte, hogy részese akar lenni. Én is nagyon szeretném. Ezt még akkor döntöttük el, amikor Kovács Pötty még gondolat sem volt, házasság sehol. Azért nekem megnyugtató... :)

Kép
zsuzsi**

Ma lencselevest főzök és megesszük a spenót maradékát.

Még mindig nem vagyok jól:( Kicsit mán idegesít!

Félek a cukortól, hogy magas lesz. Nem akarok cukros rendelésre járni. Szörnyű lehet.

Kép
zsuzsi**

Jaj, Baba24! Csak most olvasom a felviditó üzid: :roll:
Köszike, aranyos vagy! :D Bedobtam 1 doboz jégkrémet! Az megtette nyugtató hatását! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kinder
Nem vagyok benne biztos, hogy csak egy van. Akivel én találkoztam, 30 körüli, naggggyon választékosan öltözködött, túlmagabiztos szépfiú-típus. És bár viszonylag kedves volt, nekem nem jött be az, hogy nem magyarázza egyfolytában, mit látunk (mint az én dokim). Mikor már3x kérdeztem, hogy rendben van? mondta, szólna ha nem... de ne csak akkor szóljon.
Viszont jó nagy kivetítőn lehet nézegetni a kicsikét :D

Szülés
Vajúdásra tutti jön a férjem, azt nem döntjük el előre bent lesz-e a végén. Azt csak akkor fogjuk látni nekem mi jó, ő mit bír.

Kép
Kép
emma1976

Nálunk is úgy volt először, hogy bejön apa. De én már nem annyira szeretném.
Előttem van sajnos negatív példa, bizti azért is félek tőle. Mondjuk szerintem annyira a helyzet fogja hozni... Főleg ha be sem érünk a kórházba és Ő vezeti le a szülést a kocsiban :shock: :lol: :lol: :lol:

Na jó, vicceltem. :wink: de tényleg nem tudhatjuk. Olyan izgi :roll:
baba24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?