A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

A 3 kiló miért kicsi Andi?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Emese minden oldalt te kezdesz!!! :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

JA! De nem szándékos! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

ÉS az enyém volt az 5000. hozzászólás.... :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Andi, szerintem se aggódj, én nem értem el a 3 kg-t, amikor megszülettem, 51 cm voltam (és ma 180 cm vagyok;-), teljesen normális csecsemő voltam (nem koraszülött, a 39. hétre jöttem meg). Az augusztusi Kismama magazinban szerepel egy baba, 2720 gr-os, 50 cm-es, gyönyörű kislány.

Kép
Kép
irina

Nem is kislány: KISFIÚ!

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mammikák!
Csodálatosak a babaszobák, a felújítások, és a kalapos Marica kép is fantasztikus! :lol:

Granda!Nálunk ma volt a védőnő, a formaságok után egy jót beszélgettünk a világ dolgairól, azt hiszem együtt tudunk majd működni, azt tudtátok, hogy a gyermek 6 éves koráig van védőnő?
Tényleg nem ad semmi támogatást Újpest? Akkor ott nem is érdeklődök, majd itt Óbudán (milyen jó is két helyen bejelentve lenni :lol:
Egyébként a védőnő mesélte, hogy Esztergomban ez a szülési támogatás fél millió forint :shock: , és az a kikötés, hogy a gyermek nem költözhet el 18 éves koráig a városból.
Párna: én a szopipárnát még kiegészítettem 2db meditációs párnával (az is tönkölyhéjjal van töltve, imádom én is őket, tényleg jók, csak zörög :lol: )

Emese! Most olvastam, hogy a neved jelentése ( http://www.szuleteshete.hu/index.php?id=51 ): Anyácska, Szoptató :lol: Hát Te már helyben vagy! :lol:

Lányok! Nem tudja valaki annak az oldalnak a címét, ahol a vezetéknévhez ajánl keresztneveket? Talán Granda? Te adtad meg annak idején? (el kezdtünk Apával variálni, most, hogy ilyen szép vezetékneve lesz a Drágánknak)

Motiot! Hát tényleg csak a Baba hiányzik nálatok, annyira készen vagytok :lol: Végülis mi iskészen állunk, de én mindennap találok újabb beszerezni valót :oops:

Vadvirág! Hihetetlen milyen nagy Lányod van, és milyen csinos!!!

Miléna!!!! Kitartás!!!!! Már a célban vagytok Zétivel!!!!!!!!!!!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Drága Andi!
ha ezek után a méretek után mégegyszer azt mered mondani, hogy kicsi, meg le van maradva, akkor IRGUMBURGUM!!!!
Nyugodj meg, ez egy teljesen tökéletes súly és méret! Petykáé is az volt, most sem lesz másképp!!!
Ha megnyugtat, akkor az én Ábel fiam a 39. hétre született 2950 grammal és 48 centivel :shock: :shock: , most sem egy vasgyúró, de átlagnál magasabb erös és egészséges kislegény, soha, de soha nem voltak gondjaink ezzel a súllyal, senki, se orvos, se védönö soha nem mondta, hogy ez kevés lenne.
Ja és most sem várok nagyobbat, mivel az elsö sem volt az. Én azt hittem, hogy te ennél jóval kisebb súlyú babára gondolsz, de ez így teljesen egészséges!
Én anno 2100 grammal és 42 centivel születtem, minden gond nélkül és mégis itt vagyok!! Fel a fejjel!!!
Ez nem kicsi baba egyáltalán!!! :wink: :wink:
Minden jó lesz meglátod.

pussz

Miléna hajrááááá!!!!

KépKép
KépKép
motiot

Csajok!

Most meg KELL igérnetek, hogy ha megszültök akkor után leirjátok a születéstörténetet. Annyira szivesen venném, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül :wink: :wink: :lol:

BEA&ERA
Vendég

Bocsi lányok elírtam!!!! Petyka folyton rajtam ló!
Pontosan 2030g volt. Azért ez már mindjárt más igaz. :?

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Era, becsszóra megírom! ;-)

Egy kis ajánló, aki készül a szoptatásra:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kiadvany (tök jó, fotógaléria is van, tele jó tanácsokkal: hogy tartsuk a mellet, hogy ne stb.)
http://www.lll.hu/main

Kép
Kép
irina

Andi:
ne viccelj máááááá.
3010 g nem kicsi. Én is azt hittem iylen 2 kg körüli volt Petyka.
Nekem Marci 3250 g és 49 cm volt. És bevallom, h remélem Lilla is ekörül lesz.( mármint, h nem lesz nagyobb.) A Bpd meg semmit nem jelent, nekem Marcinál a 32. héten 84 mm volt, szülés napján 99.5 mm ( erre saccolt a gép 4860 g-os bébit. ) Szval az, h 83 nem jelent semmit, attól még lehet nagyobb is akár, csak nem óriás fejjel.

Vadvirág:
nagyon szép a kisnagylányod. :)

Miléna:
drukkkkkkkk

Motiot:
nagyon szép a babaszoba. Nagyon szépen festesz, irigy vagyok. :oops: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, pls, áruld el, honnan vannak a remek állatos képek marci szobájában! Saját alkotások?

Kép
Kép
irina

Irina:
írtam tegnap, h matrica. :lol: :lol: :lol:
Bricoban vettem őket. 1 ív került 5499 ft-ba. Nekünk 2 ív van a falon. Csak lehúzos és felragasztod, nagyon egyszerű, nem gyűrődik, nekem a kicsiket Marci ragasztotta. :wink:

Andi:
ne keseredj el, majd megnő kint. 8)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Vagyok ám, csak barátnőztem, itt volt a messzi barátnőm a két kislányával, imádnivalóak!!!

Jaj, Andi, hogyan tudnánk megnyugtatni!! Ez a para nam tesz ám jót a bébidnek!!!
Próbálj meg nem idegeskedni a súlya miatt, egyél sok vitaminban gazdag gyümit, meg kaját! Jó esetben van még 4 heted, ezalatt még sokat hízhat a bébid! De NE idegeskedj!!!

Anitja: igen, elvileg a gyermek 6 éves koráig kellene tartani a kapcsolatot a védőnővel, de minél nagyobb, annál ritkábban fogjátok látni. Utána meg az iskolai védőnő veszi át a szerepet. Bár elvileg az oviban is van védőnői szolgálat, de a csemetém ott még nem találkozott vele: (a mi védőnőnk van abban az oviban, ahová Rebeka jár)

Gremese: az nem biztos, hogy mindjárt szülök, bár a következő 3 hétben igen sok esély van rá... :D
Szerintem csak jól megszenvedtet a bébink, mielőtt világra jön, lehet, hogy azért, mert az elején nem repdestem a boldogságtól... :oops:
De most már annál inkább várom!!!

Sikerült intéznem egy uh-t a helyi kórházban, holnap megyünk, akkor talán kiderül valami a szüléssel kapcsolatban (császár, vagy nem császár)

Kép
Kép
timi26

Andi: a BPD Rebekánál is kisebbet mutatott mindig, aztán kiderült, hogy azért mert hosszúkás fejű lett. Végül 35 centis fejkörmérettel született!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Hát itthon is vagyok.

Nem fogjátok elhinni de ma az osztrákoknál holiday van és semmi nem volt nyitva.
Tök szomorú vagyok. Egy csomó mindent akartam venni a törpének meg apának is.

Szóval jó nagy üres pakkal jöttem haza.

És tetőzte a dühömet, hogy már Tatabányát elhagytuk és az autópálya teljesen beállt. Balaset volt. Egy autó felborúlt 2-en meghaltak az egyiköjük a helyszínen a másik a mentő helikpoterben és 3 súlyos sérült is van.
Az autópálya azért állt mert ott szállt le a helikopter.
kb 15 km-es sor állt addig amíg az összetört autót elértük.
Ezt az út szakaszt 1 óra alatt tettük meg. Ja a baleset az 13 órakkor volt és mi 15 órakkor értünk oda.
Szörnyű volt látni az összetört autót és az össze cuccuk szanaszét volt az autópályán.
A takarítók azt szedték össze.

Na de lényeg a lényeg haza értünk épségben.
Most úgy néz ki, hogy jövőhéten szerdán vagy csütörtökön megyünk újra mert az autópálya matricánk érvényes még és azt hiszem idén már csak max decemberbe megyünk de azt az utat már törpivel tesszük meg.

Most lépek megyek pihizek meg eszem valamit.

Miléna : megy a drukkk ++++++++++++.

Később jövök még.
20200310173350

Jaj, Hajni, köszi, akkor felületesen olvastam, bocs! :oops:

Kép
Kép
irina

Andi! Azzal sincs baj! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Andi! Mármint nincs nagy baj. Az tényleg picike súly, de nézz rá a nagyfiadra, ott a bizonyíték, hogy behozzák a lemaradást. A tápszer, inkubátor, testi kontaktus és egyebek ügyében beszélj a dokiddal, vagy a kórházzal, hogy ha kis súllyal fog születni, mi az eljárás. Ne stresszeld magad, az tényleg nem jó a babának.
Szerintem tájékozódj, így legalább fel tudsz készülni, nem ér semmi váratlanul.
Fel a fejjel!!!!! :wink:

KTimi! Hú... Hát én felrobbantam volna :evil: . Így megjárni.... De az a lényeg, hogy itthon vagytok, most pihizz, és majd télen Picurral bepótoltok mindent! :)

Era! Azt hiszem megírhatom a többiek nevében is, hogy prezentálni fogjuk a születéstörténeteket. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Andi,
így már azért más, de akkor sem olyan vészes a dolog, ne aggódj sokat rajta, hanem inkább bíztasd a picit, hogy nöjön! A para tényleg csak árt inkább! Kint meg úgyis megnönek! :wink:

Jajj KTimi!
Hogy én milyen buta vagyok! Úgy látszik a terhes´seg elvette az eszemet! Hát mondhattam volna én is neked, hogy ne mam menjetek, mert az osztrákoknál ünnep van! Nálunk helyileg ugyan nincs, de más tartományokban is van, na meg Ausztriában. De valahogy nem is gondoltam rá.
Pihizz azért és ne idegeskedj, majd jövö héten bevásárolsz! :wink:

Timi,
ez jó, 3 héten belül lesz valami! :lol: :lol: :lol:
Remélem azért Viktorka tényleg nem orrolt meg rád és hamar kibújik! :wink:

Én most jövök a dokitól, csak kézzel nézett, méhszáj zárt, tele vagyok jóslófájásokkal, babó feje feszt beékelödve, úgyhogy most már csak várni kell, na meg gyarapodnia.
Megdícsért, hogy minden eredményem jó, vérnyomi is, cukor is, súly is. Úgyhogy most már kórházlátogatás lesz idöpontegyeztetéssel él jöhet Áron baba! :wink: Na persze még azért nem! :wink:

Na léptem, mert apa elküldött sörért! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
motiot

Era!

Persze, én már írnám a pozitív szüléstörténetemet! :P

Ma tudomásul vettem, hogy a lábdagadás már nem fog elmúlni vizesruhás borogatással. :cry:

Szolnokon az önkormányzat nem ad semmiféle anyagi támogatást, megkérdeztem.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anitja
Nem csatoltam ilyen vezetéknév+keresztneves oldalt, de nekünk még régen az iskolában a következőket tanították:
Akkor cseng jól egy név, ha magas hangrendű vezetéknévhez mély hangrendű keresztnév társul és fordítva. Kerülni kell a mássalhangzó torlódást is (egyik ismerősöm Kiss Sándor)... El kell gondolkodni azon, hogy egy életen át hordozza a nevét, minimum érdekes a 60 éves, Györgyike nevű kolléganőm :)
Nálunk a férjem dupla neve miatt szempont volt a rövidség is, valamint a nemzetközi porondon is kiejthető név.

Cikkek még a témában:
http://www.unnep.eu/index.php?option=co ... &Itemid=36

http://szammisztika.uw.hu/modules.php?name=Numerology

Kép
granda

Kösz a bíztatást lányok!
Jövő héten ismét kell mennem UH-ra, majd akkor megkeresem a kórházi védőnőt, hogy mit lehet tenni azért, hogy ne szakítsák el azonnal a szülés után. Nem hiszem, hogy egy inkubátor nagyobb védelmet adna egy egészséges gyereknek, mint az anyja testmelege. Petyka is csak annyit volt inkubátorban, amíg eggyütt lehettünk volna hármasban, akkor meg mi értelme?

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Andi: Rebekát is inkubátorba tették, mondván, hogy császáros! Aznap csak egyszer hozták ki, másnap is csak déltől lehetett velem. Nagyon rossz volt, de remélem most nem így lesz!

Olyan jó, már majdnem mindenkinek kiírja a "nagy pocakos" szöveget!

Kép
Kép
timi26

Andi
Ne legyél rögtön ilyen borúlátó. Lényeg, hogy minden rendben van.
Sajnálom, hogy Petyka beteg lett. Gyógypuszi neki.
Máá bocs ez neked a kicsi???Én 2900 grammal születtem és nem aggódtak értem. Tényleg nyugi van!!

Timi
Húha, csak nem beindulnak nálad a dolgok?? Persze te úgyis mondtad, hogy már szeretnéd, ha megszületne :)

Granda
Ez jó, most jönne a kérdés, hogy a férjed kit akar..inkább nem :) :).
Jézzzusss akkor neketek még bonyolultabb.

Irina
Akkor majd kérünk képet erről a remek kombinációról :).

Én ma voltam a cégnél és annyira jó, mindent elintéznek. Csak ki kell tölteni egy rakás papírt és ha megvan a bébi
születési anyakönyvi kivonata és TAJ kártyája azt be kell vinni nekik és mindent intéznek. Szóval
klassz.

Vadvirág
Nagyon dögös lányod van :)

Motiot
Te igazi művész vagy. Akkor te nagyon készen állsz :) mi még itt nem tartunk :)

Gremese
Ahogy leírtad rám is rámtört a röhögőgörcs, a lelki szemeim előtt voltál, ahogy a lábaid előtt hever
5 kg paradicsom.
Tudjuk, hogy erre hajtottál :) :) mármint az 5000.-re :)

K.Timi :(

KépKép
KépKép
fleur

Mmarica hol vagy??? Miléna után, vagy mellett te vagy a legesélyesebb a szülésre!!! Életjelet kérünk...vagy örömhírt!!! :D :D :D

Andi: a másik topikban (aug.) hazaengedték a pici babást. Azerintem olvasgass át egy kicsit, biztosan meg fogsz nyugodni.

Kép
Kép
timi26

Na, kezdődik a telefonálgatás a rokonoktól: "egyben vagytok még?" Az a röhej, hogy mindenkivel mag van beszélve, hogy a férjem rögtön szól mindenkinek, ha van valami! Nem értem miért kell ilyenekkel idegesíteni... :shock: :x

Kép
Kép
timi26

Fleur!
Ha 2900g lenne én sem paráznék. Te még biztos az előző számot láttad, amit elírtam. Petyka 2030g volt. Ami azt illeti én már 2400g-nak is örülnék.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Kösz TIMI megnézem.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Oké, Fleur, csicsás kórházi összeállításomról csináltatok majd a férjemmel egy képet :-) Legalább biztosan erős vizuális benyomás leszek a baba számára. :lol:

Kép
Kép
irina

Timi26, és ez még semmi ahhoz képest, amilyen kérdezgetés a következő hetekben lesz (a baba előtt azért, mert "hol van már?", utána meg azért, hogy "mikor lehet már megnézni?") ;-)
Türelem, tornaterem!!!

Andi, drukkolunk a picinek, hogy a következő hónapban még sokat nőjön! ERRE gondolj!!!

Kép
Kép
irina

Irina: fel vagyok rá készülve. Még van egy kedvenc beszólásom: "azt hittem már van baba!!!" Válaszom: " a baba már rég megvan, csak még nincs kint!"

Andi: továbbra is: NE parázz!!!

Kép
Kép
timi26

Halihó!

Csak egy képet szeretnék feldobni, ma készült :wink:

34+5 hetes pocak
Kép

hétvégén a vadasparkban:
Kép

pussz

KépKép
KépKép
motiot

nna, akkor most mégegyszer:

Kép

Kép

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok Mammikák!
Andi! Egy régebbi kismama újságban olvastam egy szüléstörténetet ami nagyon meghatott: a Mama a Babát császárral szülte, a Babával és a Mamával is gondok voltak, alig lehettek együtt a kórházban. De amint hazaértek és volt egy nyugodt pillanatuk a meztelen mellkasára tette a meztelen Babát, mintha most született volna meg, és hosszú ideig így voltak szeretetben, pótolva az elmulasztott meghittséget. Tökéletesen harmóniába tudtak így kerülni, és én biztos vagyok abban, hogy bepótoltak minden elmúlasztott percet.
Nem kell azt a mércét mindig olyan magasra tenni. Ma mondta nekem Apa, hogy biztosan "ötösre" fogok vizsgázni szülésből, mire én azt mondtam, hogy egy "kettesnek" is örülni fogok, vagyis, ha mindketten életben maradunk.
Tudjátok én sokszor amikor nehéz helyzetbe kerülök, arra gondolok, hogy lehetne rosszabb is, így végül örülök, hogy ennyivel megúsztam.
Mellesleg én is szeretnék természetes módon szülni, mégis ha Babám nem fordul meg császár lesz (Jánosba első babát nem engednek ki farral). Tényleg! Motiot! Te miért is akarsz császárral szülni, ha ilyen szépen befordult a Babókád?
Holnap megyek a Jánosba, nagyon izgulok, hogy nekem is szépen beforduljon, de szerintem még nem tette... na majd holnap meglátjuk!
Addig is puszi, és jó éjszakát Nektek Kismamik!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

bocsika, elég sz@r minöségü, de csak így tette fel a babanet :twisted:

KépKép
KépKép
motiot

Anita,
azért, mert az elsö szülésem is császár volt, nem annak indult, de 17 óra szenvedés után végül megcsászároztak. Elég csúnya vége lehetett volna a dolognak, ha nem ragaszkodom a föorvosasszonyhoz, hogy nézzen meg még egyszer. Végül ö döntött így és jól, mert gondok voltak a köldökzsinórral, nem tudom, hogy mi lett volna,ha csak úgy kipréselik belölem Ábelt, de nem is gondolk rá, lényeg, hogy így alakult.
Most pedig azért, mert a dokim szerint jobb lenne így, ha már az elsö is csaszi volt, én pedig parázok ezerrel, hogy annyi mindenen múlhat egy egész élet, vagyis az egész család élete, hogy nem akarom ezt mégegyszer megélni. Aztán harmadik érvnek meg ott van, hogy nem tudom kire bízni a fiamat, a szülésre meg csak nem vihetem be magammal. Szeretném, ha apa végig velem lenne, hiszen az úgy szép és jó, de ha normál szülnék, akkor apának Ábelre kéne vigyáznia addig. Ha hétvégén történne, akkor természetesen valahogy meg lehetne oldani, de hát erre mi a garancia? Sajnos az egész család 1000 km-re van tölünk és most épp úgy alakult, hogy senki sem tud eljönni pont akkor. Vagyis nincs is pont akkor, mert elvileg már akár 2 hét múlva bekövetkezhet, de lehet, hogy egy hónap múlva, vagy késöbb, ezt így meg nem lehete összeegyeztetni.
Hát ezért.
Nagyon sajnálom, mert igazán megpróbáltam volna rendesen, hiszen nem félek a fájdalomtól, de most sajnos más tényezöket is figyelembe kell vennünk.. :cry:

De nektek mindannyiótoknak nagyon nagyon szurkolok, hogy egy gyönyörü élményben lehessen részetek!

KépKép
KépKép
motiot

A nővérem nevében írok, ma megszületett Karolina Minka 57 cm-rel és 3.94 kg-mal. Íme egy kép a gyönyörűségről. :) Marica köszöni szépen, jól van.

Kép

Kép

Kép
mmarica

Marica!!!!!!!!!!!!!
Hatalmas gratula ehhez a gyönyörüséghez!!! Sok sok tejcsit és jó egészséget kívánunk!!!!!!!!

Na lányok, hát beindult!!!!! Juhéjjjj!!!!

KépKép
KépKép
motiot

Most kb úgy örülök, mintha én szültem volna!! :D :D :D

És micsoda méretek!!!!!

KépKép
KépKép
motiot

Jól ellevelezgetek itt magamban :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
motiot

Juhhéj!!!!!!!!!!!! Beindult a babaesőőőőő!!!!!!!!!
Gratulálok a kis gyönyörűséghez, sok tejcit mindkettőtöknek!!!!!

Hát csajok! Én 5 percig néztem, ki ez a baba..... Nem fogtam fel, hogy a mi kalapos Maricánké. :oops: :D

Király! Sálálááláláláááááááá!!!!!!!!! :D :D :D

Fú.... Én úgy örülök! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Mmarica! Nem illik ilyen "sutyiban" kipottyantani. Nem is szóltál...... :wink:
Jaj, de jó! :D
Kérünk infót rólatok, és ha kipihentétek magatokat, Erával együtt várjuk a születéstörténetet!
Sok puszi!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

De jóóóó!!

Marica!Nagyon-nagyon gratulálok és sok-sok boldogságot és persze tejcsit kívánok Karolinához!
Igazán gyönyörű baba!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Azt hiszem ráéreztem a dolgokra!

Hatalmas GRATULA!!! GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!!!!!

Kép
Kép
timi26

Gremese: Mmarica hétfőn szólt, hogy a héten esedékes a dolog! Azért is furcsállottam, hogy még ma nem írt!
Először nekem sem esett le, hogy ki ez a baba! De annyira örülök!!!!!!! :D :D :D :D
Nem is fogok tudni aludni éjszaka!

Kép
Kép
timi26

Jaj Lányok! Hát ez egy csodaszép Baba!!!
Marica Drága! Gratulálok!!!!!!!!!!! Izgatottan várunk Titeket haza!!!!

Motiot! Sajnálom, akkor tényleg így érzed magad a legnagyobb biztonságban, és akkor mindenképp így a jó neked és a Babádnak is (mindkettőnek :lol: )!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Timi26! Tényleg, hétfőn írta, hogy puhult a méhszáj, és lehet, a héten szül.
Jesszus, most egyre inkább érzem, hogy mi is bármikor szülhetünk. Neki 19 napja volt hátra, jó nagy a baba, több mint két héttel hamarabb jött.

Hajni! Tessék holnap táblát dobni! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Már épp lefeküdni készültem de gondoltam benézek hátha történt valami . És igen !

Marica : Nagy gratula nektek és sok-sok tejcit. Gyönyőrűűűűűűű és milyen hajas baba. Mégegyszer gratulálunk. SOK PUSZI NEKTEK !!!!!

Kép .
Egy nagy csokor virág nektek !

Várjuk mielöbbi infókat rólatok.
20200310173350

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?