A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

JUDY kislánya BARBARA:

Kép Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Végre ideértem. Nálunk elég nagy felfordulás volt a napokban. Viki lányom hányás-hasmenés vírust kapott, a vasárnapot éjféltől estig végighányta, és folyamatosan fosi is volt, már attól féltünk, hogy kiszárad, de szerencsére elmúlt hétfőre a hányás, de a hasmenés még mindig tart. Szegény nem is tudja koordinálni a dolgot, pelusban van egész nap. Már azt mondta, hogy hát anya, most olyan lettem, mint Lilike.
Anyukám már 3. napja itt van nálunk, hogy én tudjam rendezni a kicsit. Ráadásul tegnap begyulladt a mellem, 39 fokos lázam volt, de fejtem és szoptattam egyfolytában, úgyhogy reggelre lement. De cudarul voltam, alig éltem, éppen csak szoptatni, meg pelenkázni keltem fel.
Gyerekek elkülönítve egymástól, olyan rossz így, hogy a nagyobbikat nem tudom igazán ápolni, pedig látom, hogy szüksége lenne rám, de félek, nehogy én is elkapjam, meg még Lilike is.

Egyébként Lilike nagyon jó kisbaba, eszik-alszik-kakil-pisil, ez a program :D
Most már 3 órákat alszik, ugyan éjjel még 2-szer felkel enni, de egyébként tartja elég jól az időket. Rendkívül jó evő, tejem is rengeteg van, éjjelente sokszor arra ébredek, hogy folyik a tejci.
Vikivel is nagyon sok tejem volt, de vele úgy emlékszem, hogy soha nem folyt. Maximum 2 csepp volt a melltartóbetéten. De most rendszeresen átázik, akár eldobható, akár mosható.

NAGY GRATULA JUDYNAK!!!! SOK ÖRÖMÖT A KIS LÁNYZÓHOZ!!!

Vikci!
Hát nem irigyellek a sebes ciciért. Nekem első nap véraláfutásosra szívta Lilike, de aztán kentem mellbimbó krémmel, úgyhogy rendbe jött. És nekem is volt rajta egy pici repedés, de szerencsére elmúlt.
Egyébként teljesen lemaradtam, hogy neked végülis kellett indítani a szülést, vagy jött a babuci magától? (bocs, de nem tudtam követni mindig az eseményeket :oops: )

Én is lógok még egy szüléstörténettel, már majdnem teljesen kész, de most itt ez a betegség téma visszavetett mindenben.

Most fogom először kivinni Lilit a levegőre egy 10-15 percre, nálunk most 18 fok van! Remélem aztán a héten még lesz jó idő és többször ki tudom vinni. Már vasárnap terveztem egy kis levegőzést, de sajna Vikike miatt elmaradt. De ma muszáj lesz, csütörtökön már 2 hetesek leszünk és még nem voltunk levegőn. Vikivel annak idején 10 naposan már kint voltunk, igaz ő nyáron született, de most is nagyon szuper idő van.

Még jelentkezem, ha helyrerázódtunk!

Egyébként mindenkinek nagyon édes a babája, meg ezek a ruhaköltemények...!!! :D :D

Én is teszek fel képet.

Kata

Kép Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci!

Vikinek jobbulást, remélem hamar meggyógyul! Sajnálom, hogy Te is lázas voltál, még jó, hogy anyud tudott segíteni!

Lilike nagyon édes!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jaj, de drágák ezek a kis pindurkák!!!!!!

Viki, a 3. kép a kedvencem!!! Annyira édes, ahogy Peti bámulja Eszti-babát!!!! :)

meri

Sziasztok!

Katuci,

indítva lettem. Majd leírom.

Kezd a cicim helyre jönni. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Itt van a szüléstörténet, végre sikerült leírnom:-)

14-én hajnalban arra ébredtem, hogy fáj az alhasam és nagyon kell pisilnem. Ez még 4-szer, 5-ször előfordult, úgy 3 óra alatt, közben volt csak hasfájás is, pisilés nélkül. Nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, azt hittem a szokásos jósló fájások, csak biztos nyomódik a hólyagom. El is aludtam, reggel minden oké volt. Elmentünk ASK-ra, már bő egy ujjnyi volt a méhszáj és fel is volt puhulva. Ott volt a szülésznőm is, Vilma, akinek mondtam, hogy nem nagyon szeretnék a hétvégén is jönni, megbeszéltük, hogy addig szugerálom a kiscsajszit, hogy kibújjon. És jókat nevettünk.
Fél 10-kor hazaértünk Sopronból, aztán elmentem autóval a boltba. Megvettem, amit kell, 10-kor beültem az autóba. 10:01-kor pedig jött egy fájás. Vártam egy picit, nem tudtam elindulni. Aztán indítottam a kocsit és mentem a szüleimhez, mert a lányomra ők vigyáztak. Éppen nem voltak otthon, így ott megvártam őket. El is hittem, meg nem is, hogy igazi fájásom volt. 15 perc múlva jött a következő, és 11-ig így tovább. 11-től már 15 majd 10 percenként jöttek a fájások. Egy órától már 5 perceseket mértem, még ekkor sem hittem igazán, hogy ebből lesz valami.
Párom közben elment gyorsan elintézni egy-két dolgot, de már fél 12-kor szóltam neki, hogy siessen haza, mert azt hiszem, szülni megyünk. Fél 2-kor haza is ért, felhívtam ekkor Vilmát, a szülésznőmet, hogy 5 perces fájásaim vannak, elinduljunk-e. Vilma azt tanácsolta, hogy menjünk. De úgy döntöttem, hogy még 2-ig várunk, mert attól tartottam, hogy csak vaklárma lesz (hogy miért, azt nem tudom????). De egyre erősödtek a fájások, és egyre sűrűbben lettek, így hát 2-kor elindultunk.
Sopron 38 km tőlünk, így hát szaporán kellett nyomni a gázt, 30 perc alatt oda is értünk. Nem volt kellemes fájásokkal ülni az autóban, pedig kényelmes az ülés, de most úgy éreztem, ez életem leghosszabb és legkényelmetlenebb utazása.
Gyorsan kerestünk parkoló helyet, szerencsére pont a bejárattal szemben volt is egy üres. Ekkor már 3 perces fájásaim voltak, így többszöri lendülettel jutottunk el a bejáratig. Ott gyorsan liftbe szálltunk, ott is jöttek a fájások, aztán bementünk a szülőszobába. Már minden elő volt készítve, Vilma tudta, hogy ebből szülés lesz, de ekkorra már én is teljesen biztos voltam benne, hogy ennek ma baba lesz a vége.
14:35 perckor vettek fel a szülőszobára, megvizsgáltak, 3 ujjnyira voltam tágulva, szóval nagyon előrehaladtak a dolgok. Nagyon erős fájásaim voltak, úgy éreztem, ki sem bírom őket.
(Az első szülésemnél oxytocin mellett sem voltak ilyen erős fájásaim.) Rám tették a ctg gépet, szívhang tökéletes volt, szuper jó fájásokat mutatott. Közben adagolták a homeopátiás bogyókat, amik még jobban erősítették a fájásokat. Zolika volt a felelőse, ő tekerte nekem és öntötte a számba a golyócskákat.
Közben megérkezett az orvosom is, éppen befejezte a terhes gondozást, szóval jól időzítettünk, aztán mondta, hogy fél 4-kor burkot repeszt. Ezt már nem kellett megvárni, 3:20-kor jött egy olyan "mindjárt nyomnom kell" érzetű fájás, Zolika szólt Vilmának, hogy Kata úgy érzi, nyomnia kell, de "csak" megrepedt a burok, folyt a magzatvíz. Gyönyörű tiszta volt.
Aztán úgy 3/4 4-kor - bár pontosan nem tudom, eléggé összefolynak az események - úgy éreztem, hogy most azonnal nyomnom kell, ha nem nyomhatok, ott őrülök meg. Vilma jött, mosolyogva biztatott, hogy nyugodtan nyomjak, mert már jön Lilike fejecskéje. Hát elsőre nem tudtam valami jó nyomást előadni, mert annyira erősek voltak a tolófájások, hogy egész testemben elkezdtem remegni és zokognom kellett egy kicsit.
Aztán drága férjem megpuszilt, megsimogatott és mondta, hogy semmi baj, vegyek nagy levegőt és nyomjak. Vilma is biztatott, mondta, hogy összpontosítsak és nagy levegő, majd csukott szemmel, szájjal, ha lehet hang nélkül - ez nem annyira sikerült - nyomjak nagyot. Közben mindig azt mondtam, hogy én ezt nem bírom tovább, meg hogy "Vilma, segíts!", majd magamra parancsoltam, összeszedtem minden energiámat, vettem szép nagy levegőt és nyomtam. Majd 4 nyomás után , 16:03-kor elemi erővel kibújt az én kis drágaságom, és erős hangon felsírt.
(Az erőlködéstől úgy éreztem szétpattan az arcom, másnapra tiszta pötty voltam, bevérzett a szemem, a szemem alatt az arcom, a homlokom, meg a vállam, mellkasom egy része. )
Annyira boldog voltam, elkezdtem sírni, Zoli is sírt, úgy örültünk, hogy azt el sem lehet mondani. Csak azt mondogattam, hogy had fogjam meg, had fogjam meg. Rám is tették az én kis csöppömet, megöleltem, megpusziltam és próbáltam cicire tenni, de nagyon sírt és így nem akarta megtalálni, de mondták, hogy nem baj, később biztos rátalál.
Közben eltelt egy kis idő, Vilma szólt, hogy leállt az áramlás a köldökzsinórban, Zoli elvághatta. Párom fotózott szülés közben, és nagyon-nagyon boldog volt.
Ekkor már csak a lepényre kellett várni, kaptam homeós bogyót, így elég gyorsan levált a lepény. Zoli közben kiment felhívni a fél rokonságot, mire bejött már a lepényt el is vitték. Meg is lepődött, hogy ez ilyen hamar ment :-)
Egy centis gátmetszéssel megúsztam a dolgot, de mivel Lilike ilyen rohamtempóban jött, sajnos 3 irányba repedt a méhnyakam. Elég hosszadalmas volt, mire mindenhol jól "megvarrtak", kellemetlenebbnek tűnt akkor, mint maga a szülés.
Mikor Lilikét fürdették, öltöztették, Zoli végig ott volt, majd pólyában hozta és fogta az ölében, beszélgetett hozzá, hogy itt van apuci, gyönyörű vagy, akkor azt mondta, hogy olyan csókos szája van, mint nekem :-) Egyébként szerintem tiszta apja, de a szája valóban az enyém.
Aztán végre eljött a pillanat, hogy letehettem a lábam, elég nagy megkönnyebbülést éreztem akkor, mondtam is a szülésznőnek, hogy most legalább 6 hétig ki sem akarom nyitni a lábaimat :-) :-)
Ekkor Zolim odaadta ezt a kis csöppséget és 1 órán keresztül szopizott, mindkét ciciből. Ez volt aztán az igazi boldogság, földöntúli öröm. Ott voltunk hármasban, magunkra hagytak minket, hogy az első közös pillanatokat zavartalanul élhessük át. Simogattam a kis csöppségem arcocskáját, egymás szemébe néztünk, közben Zoli fogta a kezem, simogatott, annyira boldogok voltunk, csodálatos volt.
Mire letelt a két órás megfigyelés, Viki is megérkezett a szüleimmel, beengedték hozzánk, annyira örült, hogy végre láthatja a kistestvérét. Látszott rajta, hogy nagyon aggódott értem, megsimogatott, megpuszilt, kérdezte, hogy fáj-e még, és hogy jól vagyok-e. Nagyon édes volt. Szegény látta, amikor elkezdtem vajúdni és meg volt rémülve, hogy mi fog történni velem. Aztán kitoltak, a folyosón találkoztam a szüleimmel, elbúcsúzkodtam Vikikétől, Zolitól és betoltak a szobámba.
A szülésznőm azt mondta az ügyeletes nővérkének, hogy hoztam egy kismamát, aki "jött, látott és szült", és ez annyira jól esett, olyan büszke voltam magamra, hogy minden olyan jól sikerült, ahogy szerettem volna.

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Szép történet :wink: Én is piros pötyis lettem, de tudod a piros pöttyös az igazi :lol:

Judy,
Nagyon édes Barbi baba :D
Vendég

Vikci,
Majd gyere és mesélj, hogy mennek a napjaitok... Mennyit eszik Máté? Éjszakák milyenek? Hasfájás van? Kép?

Viki,
Nagyon szépek a gyerekeid :wink:

Kismamák? Gikta, Csujzi, Christell, Mezsó, Pati, Lituka, Ibm??

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Pandácska!

Gyönyörű Dóra baba! :) Kedvencem az első kép, olyan szépen, békésen alszik! :D

Katuci!

Én Petinél lettem piros pöttyös :wink: de a végeredmény a lényeg! Akkor nekem is ezt mondták, hogy jött, látott, és szült, mert utoljára mentem be és elsőként jöttem ki a szülőszobáról :wink:

Tényleg, hol vannak a topik kismamái????????????? és hogy vagytok lányok? Gyertek és meséljetek!

Vikci!

én is várom a képeket és a beszámolót, de persze csak, ha lesz rá időd, hogy megírd, első a babuci természetesen :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Mi napok óta csak levegőzünk ezért tűntünk el, de holnap majd jól megmondom anyunak hogy üljön le a gép elé és olvasson vissza és írjon hogy mi van velünk, mert holnap ahogy hallom úgy is rossz idő lesz és nem nagyon fogunk tudni kirándulni menni....Addig is pár kép:

Apja és lánya ;)

Kép

Zsófi a város felett:
Kép

Enyém a vár tiétek a lekvár :p
Kép
zsofiapu

upsz....
most ezek miért ilyen nagyok?????
bocsi!!!
:oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
zsofiapu

Jó reggelt!

Zsófiapu!

Jók a képek! :wink: és nem baj, hogy nagyok! :)

Nem tudja valaki véletlenül, hogy mennyibe kerül a Rota vírus elleni oltás, és hányszor kell beadatni? Az Esztinek beadatnán, mert Petivel lemaradtunk róla, asszem 6 hós korig lehet ????????????????????? Meri, asszem Te írtad, hogy már recepted is van, mennyi volt? Hány oltás kell?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

na tessék, mire leírtam a kérdést lement a Mokkában a riport :lol: :lol: :lol: :lol: szóval 18000 ft darabja és 2x vagy 3x kell oltani 6 hós korig :shock: basszus, az vagy 60 000 :shock: :shock: :shock: :shock: ezt azért meg kell dumálni apával is. és mostanában sem szülinapom, sem névnapom nem lesz, hogy mindenkitől csak pénzt kérjek :?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Én vagyok,csak nem nagyon tudok mit írni!
Csak ámulok és bámulok,hogy milyen szépek ezek a babák!
Tényleg mind egy tünemény!

Katuci! Nagyon szép a szüléstörténeted,hasonlót szeretnék magamnak is!

Viki! Tegnap pont erről beszélt a védőnő,nemtudom mennyire megbízható az infó,de elmondása szerint 16 hetes koráig 2 oltás és 45000/oltás!
Kíváncsi vagyok,hogy tényleg így van e?

Nagyon irigyellek ám,gyönyörűek a gyerekeid és annyira aranyos Peti ahogy szeretgeti Esztert!
Tényleg büszke lehetsz rájuk!

Nálunk minden oké,Áron baba szépen növöget,sokat dolgozik a nap folyamán!
Édi!
8-án megyeünk meglessük megint 4d-n majd hozok fotókat!

Szép napot mindenkinek!

Úgy látom ma is szuper idő lesz!

Kép

Kép
ibm

Most olvastam vissza Viki,akkor mégsem 90000!
Még jó hogy mindenki jól van informálva!

Kép

Kép
ibm

A rota tényleg 18 ezer, és 3 oltásból áll. Mi még gondolkodunk rajta, mert nálunk nincs tesó, így kevés az esély hogy elkapja.

Ibm,
Várjuk a 4D-s képeket :wink:
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvasgattam egy picit, de nagyon sokat írtatok...

Kata!
Nagyon szép a történeted, nem ér megkönnyeztetni a kismamikat. :wink:, így is nagyon érzékenyek vagyunk a hormonoktól.
Jobbulást nektek, reméljük mihamarabb lezajlik minden.

Judy!

Hatalmas Gratula nektek a kismanóhoz és sok tejcsit! Majd gyere ha már van egy kis szusszanatnyi időd.

Meri!
Levegőztetéshez (amikor kint 16 fok körül volt):
body, rugi, bundazsák, és vastag takaró és sapka.
Kb így néztünk ki tegnap, tegnap előtt:
Kép
Kép

Ekkora a szánk ha fáj a poci:

Kép

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Meri:Nagyon megköszönném ha elküldenéd akkor az anyagot a cd-ről!!!!KÖSZI ELŐRE IS!!!!

Vikci:Várjuk a képeket, és a válaszodat is a multkori kérdéseimre!!!PUSZIKA

Lányok, közülletek volt valaki ezen a SIDS szűrésen?Mi most voltunk a Heim Pálba kényszerből, de nagyon ajánlom olyanoknak akik tudni szeretnék hogy hajlamos-e a baba bealudni.Mi sem mentünk volna magunktól, de most hogy voltunk nagyon örülök neki, és megnyugodtunk, mert ő szerencsére nem hajlamos rá!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok, Lafihoz lenne kérdésem:

Téged nem ütött ki a gyógyszer?
Dopegytet kaptam, most úgy tűnik, 2X1 szépen levitte normálisra a vérnyomásom, de tsizta zombi vagyok testileg-lelkileg tőle.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

Köszönöm a nyasztatást jól esik meg kell is. Mert nem nagyon van energiám. vagy csak lusta vagyok? :-)
Nem tudom nektek , hogy van ennyi energiátok, hogy írjatok. Na elkezdtem írni és az én kicsikém máris sír. Most itt van apucija is aki talán meg tudja nyugtatni.

Mátéka jól eszik. Volt olyan, hog y két részletben egy órán belül megevett 160-at. Na utána aludt is szépen 4 - 8órát. A pocikája néha fáj ha megakad a kaki. De van, hogy akkorákat nyom, hogy belepirulunk Bécivel. :-)

Zsófiapu,

nagyon jók a képek.

Zsu,

mi is volt az amire nem válaszoltam? Bocsika.

Judynak hatalmas gratulációm!

Néhány kép:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Egy nagy fityiszt nektek!
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.6671.jpg[/img]

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Na ez nem sikerült.

Még egy képet teszek fel. Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Mpatr, de igen, sőőőt a pulzusom az egekben volt, 140 :shock: !!!!bár én csak feleket szedtem be egy napra....
Vendég

Panda, 18 ezer és két oltás vagy 12 ezer és 3 oltás....

viszont már pest megyében van a rotavírus....nincs tesó, de van unokatesó...
Vendég

Viki, igen, mi beadatjuk az oltást. Pici gyerekek között ez a vírus a leggyakoribb. Másrészt nálunk tripla élvezet, mert amíg Bia nem megy gyerekek közé, addig is hozzám jönnek tanítványok, anyósom is, és sógornőm is gyerekekkel dolgozik. Ha usziba akartok menni, talán akkor is érdemes. Mi kétszer kapunk: 2 és 3 hónaposan. Összesen 34E Ft. Nem szuri, nyelni kell. Reméljük, Bius nem köpi vissza! ;) :)

meri

Zsu, én küldeném, ha adnál egy címet, ahova küldhetem. Egyébként azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy nem sok, és lehet, hogy akár msn-en vagy valahogy így is átmenne. Beszéljük meg priviben, és addig megnézem, mekkora.

Vikci, kérek úúúúúj vonalzót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Édesek a babák nagyon!!!

meri

Meri, nyugi, visszaköp valamennyit, de a doki azt mondta a lényeg, hoy legalább a fele lemenjen, emiatt folyamatosan tartani kell a száját csukva, meg fogni kell és nem lerakni, ekkor alig alig büfizik vissza valamit, a lényeg, hogy előtte egyen és lehetőleg jóval előtte, de ne legyen közel a következő kaja sem!

és igen, aki babaúszásra akarja vinni, annak érdemes ezt beadatni...
Vendég

Vikci,
Nagyon szép Máté, ha lehet ilyet fiúra mondani, vagy inkább helyes :wink:

Pati,
Hogy vagytok a zombiságon kívül? Már bármikor itt lehet a nagy pillanat. Hogy érzed, van valami jel?

Vera,
Tüneményesen alszik a kisfiad, olyan békés :D Látom, azért ordítani is tud :wink:

Zsu,
Milyen ez a szűrés? Miért voltatok?

Ma elmentünk a Brendonba, és vettünk egy hintát Dorkának. Nem jött meg a pihiszék amit rendeltem, így lemondtam, nem akarok rá hetekig várni. Pihiszéket akartunk venni, de megtetszett ez a hinta. Összeszereltük, tök jó :D zenél, rezeg, hintáztat stb.

Kép
Vendég

Pandácska jelek :roll: :roll: :lol:
csak azok vannak.
Most már bármelyik pillanatban jöhet, nagyon várom. Dehát ha valaki, Te ismered ezt az érzést.
A zombiság miatt lefeleztem a Dopegytet, úgy tűnik, ezzel szépen uralható a vérnyomim és visszajött az életkedvem is.
Csak a szokásos, mpatr-os türelmetlensééééééééééééég!!!!! :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Halihó!

Mindenhol ilyen nyomott az időjárás, vagy csak nálunk??? borzalmas.... olyan lehangoló.

Jelentem, én is elkaptam a hasmenést, az egész délelőttöm a wc-re futkosással telt :oops: :shock: :)
Már csak azon izgulok, hogy kis pindurom el ne kapja, bár azt olvastam, hogy az anyatej véd a fertőző hasmenés vírusok ellen, szóval bízom benne, hogy ő kimarad a sorból. Még apán nem jelentkeztek a tünetek, remélem ő nem betegszik le, valakinek ugyebár pénzt is kéne keresni :D :D :D

Viki már tök jól van, tegnap reggel mintha kicserélték volna, egy csapásra múltak el a tünetei.
Amúgy nagy rá az esély, hogy rota, itt állítólag az óvodákban, sulikban sorra küldik haza a gyerekeket hányás-hasmenés tünetekkel, szóval nem csak Pest megyét érte el.

Pati!
Most már nem sok van hátra! Ez a legizgalmasabb rész...:-) Csak várni, várni és várni... :lol: :lol: :lol:
Nekem a 38. héttől voltak jelek, de így is két napot ráhúztam. Utólag azonban úgy gondolom, hogy pont így volt jó minden, ahogy történt :-)

Lilike ma nagyon nyügi volt reggel, óránként cicire kéredzkedett, aminek az lett a végeredménye, hogy kb. 1 dl tej jött vissza orrán-száján, majd utána kiterülve elaludt az ölemben.
Annyira mohó, még akkor is enne, amikor tele a pocija, és olyankor "hisztizik" a cicivel a szájában, de azért tömi ezerrel. Akkor már tudom, hogy ez most átverés volt, nuku éhség, csak inkább cicizhetnék volt a háttérben. És ilyenkor jön az óriás böfi.

Szerintetek meddig jön ilyen barnás-véres váladék a köldökből? Múlt hét pénteken esett le a csonkja, azóta semmi nem jött belőle, de ma rá volt neki reggel vastagon száradva, és úgy megrémültem, mert azt hittem vérzik a köldöke. Aztán kitöröltem neki, azóta nem volt semmi. Ez normális? Már nem emlékszem, hogy Vikinél hogy volt.

Pandi!
Nagyon édes ez a hinta, én is a pihenőszék meg ilyen hinta között vacilálok. Nem tudom melyiket vegyük.
Mondjuk a pihenőszék átalakítható gyerek hintaszékké, a Fisher Price-os. Lehet, hogy te is azt rendelted.
De most már hamarosan időszerű lesz, mert a babahordozóban szokott üldögelni a kis drágám, és az is nagyon tetszik neki, csak hamar megunja, mert ugye se nem zenél, se nem mozog :-)

Vikci!
Tündéri a kisfiatok! Nagyon édes. Igazi kis vasgyúró! :-)

Vera!
Hát nálunk is szokott ekkora száj lenni, ha éhes a drágám, akkor szinte lilára tudja magát ordítani. :-)
Tetszett az a kép, amin ilyen rózsaszínes sapiban van, nem is gondoltam, hogy fiúknak is ilyen jól tud állni ez a szín. :wink:

Most mennem kell, már ébredezik pindurkám.

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata!

A Sapi fehér csak a színek becsapósak a képen!
Jobbulást neked! CSonkról: egyszer nálunk is jött egy kevés véres váladék a leesett köldökcsonk után, de nem sok. Szerintem ez természetes.

Pati!
Már neked is csak napok kérdése a dolog. Majd várjuk a születéstörténetet. Ügyes légy, drukkolunk neked.

Vikci!
Olyan édes a kiskrapeked!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera, pedig szentül meg voltam győződve, hogy rózsaszín :oops: :)
Mindegy, mert ha fehér, akkor is nagyon jól áll. Nem nagyon szoktak kisfiúra adni fehéret, pedig szerintem kifejezetten aranyosak tudnak lenni benne. A te kisfiadod nagyon jól mutat :-)
Amúgy már kezdek jobban lenni, bízom benne, hogy egy fél nap alatt átment rajtam ez a vírus, ha egyáltalán az volt?!?
Már az is lehet, hogy a fáradtság, meg az idegeskedés Viki miatt váltotta ki.
És pont ma az anyukám túrós csuszát csinált nekem, valahogy rá voltam kattanva, és erre nem ehettem belőle egy falatot sem... :cry: :D Na mindegy, ami késik, nem múlik :wink:

Egyébként kevés kaját eszek meg szívesen, de ezt ma megettem volna. Inkább iszom egész nap, olyan vagyok, mint egy gödény.
Ti mértétek magatokat a szülés óta? Én még a kórházban álltam mérlegre, ott 5,5 kg ment le, de azóta nem láttam mérleget, a mienk ugyanis még egy pár hónapja elromlott (mondjuk a terhesség alatt nem bántam, mert legalább nem azon álldogáltam egész nap... :D :D ).

Hétvégére kértem kölcsön egy csecsemő mérleget, kíváncsi vagyok, Lilike mennyit hízott ebben a két hétben. Direkt nem vettem mérleget, mert állandóan méregetném szegényt, és azon paráznék, hogy ha 10 gr-mal kevesebbet eszik, akkor éhes marad :-) :-)
Vikinél 2 hónapig béreltem egy mérleget, aztán miután állandóan felidegeltem magam, hogy nem volt egyenletes a megevett adag tejci, fogtam és visszavittem. Így is hízott, mintha tömték volna :-) Bízom benne, hogy ez Lilinél sem lesz másképp.

A kismamáink hol vannak??????? Teljesen eltűnt mindenki. Bár gondolom, hogy valamelyik másik topikban írogatnak, ahol szintén kismamák vannak.
De azért jelentkezhetnének!!!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Lituka olvasóban van..:D
ráadásul most a gépem sem jó..
de mindenkinek nagy gratula..olyan szépek a babák..:D
Vendég

Katuci!

Az Esztinek is volt ilyen a köldökével, nekünk múlt hét csütörtökön esett le, és este fürdetéskor jött belőle a váladék. Vagyis azt hittem, hogy az, de asszem inkább a fertőtlenítőszer volt, amit a fürdővíz feloldott kicsit (olyan bordó színű, vérnek látszó valami) :oops: Kitörölgettem neki szaliciles alkoholos fültisztítóval, és végig mosolygott, egy hangja nem volt, így tuti nem vér volt, mert ha vérezne, akkor sírt volna, hogy csípi, nem? Még neki másnap reggel olyan volt, de azóta tök szép tiszta és száraz. Lehet nektek is ez van?

Vikci!

Nagyon édes a kicsi fiad! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Köszönöm a kismanóm nevében a bókókat.
Éjszaka ez a kis ördögfióka 3X kéreckedett cicire.1-4-ig fennt volt. Nem volt elég neki semmi. meg nem is volt annyi tejem még vettünk is le a fagyasztóból és cumiból etettük meg. . Azután hagytuk had sírjon egy picit, hogy kifáradjon. Mindezek után aludt 6 órán át.
Ezek voltak éjjel. Nektek milyenek az éjszakák?

Nekünk még a köldökcsonk nem esett le. :-( Pedig már ideje lenne.

Még azt is szerettem volna kérdezni, hogy aki hasszorítót használ medig érdemes feltenni?

Vérezgetéssel ki , hogy áll? Gondolom szopi után erősebb, de vajon mikorra múlik el.

Pandi,

megnéztem az új videódat nagyon ari.

Katuci,

remélem hamarosan teljesen meggyógyulsz. Jóbulást. Én is annyit iszom, mint egy gödény. :-) Napi 4 liter minimum.

Meri,

igen látom, hog yle vagyok maradva. Megpróbálok tenni ellene. Okszi? :oops:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Lafi, köszi. :) Biának nincs olyan, hogy nincs közel az előző meg a következő kaja. :lol: :lol: :lol: De komolyra fordítva, értem, köszi a tanácsot!!! ;)

meri

Panda, fektethető a hinta??? Mert én is nagyon szeretnék hintát, és olyat vadászok, ami fektethető. Mondjuk, én most azt a hintaágyas-függőágyas csodát néztem ki. Az ágyunk fölött pont fel lehetne lógatni. :lol: :lol: :lol:
Kép

meri

Kata, ismét azt kell mondanom: mintha csak Biáról írtál volna!!! (Lehet, nem véletlen, hogy előzőleg a Lilianna néven gondolkoztam... ? ;) ) Ugyanilyen nyűgi nap volt, és ugyanezt csinálja a kajával is. :lol:

meri

Vikci, köszi a vonalzót!!! :lol: Nálam már nincs vérzés: sajna nem tudom pontosan felidézni, de már a 6 hetes kontrollon sem volt, valamikor előtte maradt abba (ha a szülés utánira gondolsz). Ilyen barnás folyás még elő-előfordul, arra azt mondta a dokinénim, hogy hajrá E-vitamin! Hasszorítót meg csak a kórházban, meg talán utána egy hétig használtam.

meri

Bocsi, hogy egyesével írok, de sosem tudom, be tudom-e fejezni, meg így könnyebben követem. :)

Bia egyre nagyobb, egyre édesebb, egyre jobban imádjuk!!! :lol: Reggelente nagyon szeretem őt nézni, olyan édes kis grimaszokat vág. :D Ja, és negyedik napja kel 6 és 7 között!!! :lol:
Arról is be kell számolnom, hogy ma magától aludt el a kiságyában (tehát nem elaltattuk kézben, majd letettük, hanem ébren tettük le, nézelődödtt, majd elaludt)!!! Ez nálunk nagy szó!!!

Nálatok hogy alszanak a babák?
Azt látom, hogy cumit sem csak mi használunk. :wink:
A kendőről még mindig csak jót tudok mondani!!! Továbbra is csak ajánlgatom: nekünk nagyon bevált, főleg a nyűgösködésre!

meri

Sziasztok!

Vikci!

Én egyáltalán nem használtam hasszorítót. A vérzésről annyi, hogy ami nekem van most, az már nem igazán vérzés, hanem olyan barnás folyásszerű valami, és ugye csak 3 hetes a kiscsaj. Szerintem ez is változó, alkatfüggő lehet, hogy kinek meddig milyen. Az éjszakák, hát az a nagy igazság, hogy mivel Peti miatt nem hagyhatom nagyon üvölteni az Esztit, így ő mellettem alszik, és akkor viszonylag csönd van :oops: :oops: :oops: :oops: mondjuk ma éjjel nem volt, de nem ez az általános.

Meri!

Eszti is kézben elalvós! :wink: és a Peti is az volt, ezt mi csak így tudjuk csinálni :lol: :lol: :lol:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jaj, és egy jó hír, végre, így 3 hét után, tudok újra ülni :D :D :D :D Ti meddig nem tudtatok ülni (mármint akinek volt gátmetszése) ?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok,

Nagyon rég nem jelentkeztem már :oops:
Összefolytak a napok rendesen, rendesen elúsztam az idővel, a pici mellett nem igen tudtam semmi egyébbel foglalkozni, pedig lassan ideje lenne már.

Vikci, nekünk pont két hetesen esett le a köldökcsonk, szerintem ez is, mint sok minden más nagyon változó a babáknál

Viki, nagyon aranyosak a képek a gyerekekről :))

Minden csöppség tündéri, jó nézegetni őket !

Katuci, nagyon szép a szüléstörténet : ) ,jobbulást kívánok

Én kicsit aggódok, néha nagyon úgy tűnik nem elég a tejci, ill. inkább úgy fogalmaznék sok kicsi adja össze az elegendő mennyiséget, egyszerre nem szopizik ki eleget drágaságunk...
(születéskor 2970g, 4 hetesen 3220g ) a védőnő szerint a lényeg, hogy hetente min. 150g-ot hízzunk

Hogyan álltok az éjszakai alvással, ill. milyen etetési "rend" alakult ki? Kb mennyit esznek- gyarapodnak a csöppségek ?
Nálunk néhány napja éjszaka kb. 10, 12 körül alszik el és 4 ill. 6 körül ébredünk. Napközben aluszékonyabb, de próbálom az éjszakai alvás felé terelgetni : ) Este sokszor nyűgös, sírós, néha egyértelműen a pocakja fáj, néha nyűgösködik... sajnos még nem mindig tudom eldönteni pontosan, hogy mi az oka a sírásnak
Nagyon érdeklődő, hihetetlenül figyeli a különböző hangokat,szereti ha egész nap beszélek, beszélünk hozzá, nekem úgy tűnik szépen alakul a látása, hisz a pupillája már szűkülget rendesen, nem csak úgy néz, hanem rendesen fókuszál : ) két hetesen már az oldalára fordult, egy ideje pedig egész kitornássza magát a rácsig, onnan viszont nem tud visszafordulni _ ilyenkor jön a nyüszögés, ha hason fekszik akkor próbálja magát előre tolni ( lassan ugyan de halad) elképesztő milyen erő van benne, csak ámulunk a férjemmel

Mindenkinek jó babázást ill. kellemes várakozást, és drukk a finshben lévőknek

Andi

Kép
Kép
zsofiapu

A csudába, férjem gépét kapcsoltam be így "Zsófiapu" neve alatt írtam, puff, most lebuktam : )))

Andi

Kép
Kép
zsofiapu

Alvás: Nálunk Dóra elalszik egyedül a kiságyba ha beteszem, néha panaszkodik egy kicsit, de már csak nagyon ritkán. Napközben meg este is az ágyában alszik meg a babakocsiban, ha az udvaron vagyunk. Este kb. három szopi van, akkor kiveszem eszik és beteszem az ágyába, durmol tovább :D Ha elalszik a kezemben, akkor is beteszem az ágyába. Az első két hétben velünk aludt, de én nem tudtam mellette aludni folyamatosan figyeltem őt, ha pislogott akkor is felébredtem.

Vérzés: Már csak egy picuri van szerencsére.

Meri,
Nem fektethető le teljesen, de valamennyire igen 3 fokozatban, és újszölött kortól ajánlják. Ha altatni akarsz benne akkor ez nem jó szerintem, mert annyi időre én nem hagynám a hintába. Jó ez a függőágy :wink:

Viki,
Nekem volt, de nem is éreztem azóta se, nem zavart semmiben. Én az aranyerem miatt nem tudtam ülni. Tegnap megnéztem tükörrel magam és nem is látszik már a gátmetszésből semmi, mintha nem is vágtak volna, tök szép lett. Meglepődtem, azt hittem ott lesz valami heg féle.
Vendég

Hízás: 6-án 3620g volt 27-én pedig 4590g, szóval a gyarapodással nincsen gondunk(kopkopkop) 970g 3 hét alatt :D doki szerint nagyon tápláló a tejcim és ügyesen szopizik a kiscsaj, hát látszik is rajta :D Egy szopi alatt 100-130g megy a pociba, de ha nem annyira éhes akkor van, hogy csak 70.
Vendég

Viki, ez a gátsebes téma is eléggé egyéni: nekem nem hotték el a szobatársaim, hogy volt gátmetszésem. Mert éreztem ugyan a sebet, de kezdettől fogva tudtam ülni.

Andi! Bia 3100-zal született, és 4 hetesen 3310 g volt!!! 6 hetsen viszont 3850, most meg már több mint 4100. Úgyhogy nyugalom és kitartás!!!!!

Panda, én is azt hittem, hogy vmi komolyan látszódó heg lesz a gm. helyén. :lol: De aztán én is megnéztem. :oops:
Jó ez a hinta: nem altatni szeretném, csak hintázni!

Alvás nálunk: esti fürdés után (9 körül van) szopi - apa hasán elalvás - saját ágyikó - ébredés általában 5 és 7 között - utána szopi a nagyágyban - ott alvás még kb. 3 órát. Aztán átöltözés "rendes" ruciba - szopi - nézelődés - alvás a nagyágyon/pihiszékben/kiságyban/kendőben hangulattól és a nyűgösség fokától függően. Séta: alvás a babkocsiban - utána szopi - ez után már általában inkább nézelődés és játék van, de van, hogy alvás. Aztán a késő délutáni szopi és a fürdés között már ritkán van alvás. Nálunk kb. így néz ki a dolog.

Hűűű, tegnap volt egy kellemes esténk-éjszakánk apával. :oops: Szülés óta először, mert apa megfázása miatt meg spirál felhelyezése után még picit várni kellett. Meg kell mondanom, én bizony féltem egy picit (csak azért írom, hátha más is lesz így vele ;) ), nem tudtam, mennyire gyötört meg a szülés ott belül, meg hogy nem fog-e vmi fájni, nem lesz-e túl érzékeny vagy pont az ellenkezője. ;) Hát, jelentem, remekül sikerült az Első. :wink: :oops: 8) :lol: (Akinek túl intim a téma, azoktól bocsi. :oops: )

meri

Meri,
Hintáztatásra teljesen jó ez a hinta. Én is félek az elsőtől :roll:
Vendég

Meri!

Akkor szerencsés voltál a gátsebbel. :wink: Nekem sokáig fájt Petinél is,most is. és Peti után a sex is nagyon gáz volt elég sokáig, most is félek már tőle előre, pedig még odébb van pár héttel :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Várandósság