A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok!

Hallottuk a kicsi szívverését a védőnőnél és ez olyan nagyon jó érzés volt, így , hogy még nem nagyon érzem, hogy mozogna.

Azért azok a koraszülött képek kicsit sokkoltak! Persze megnyugtató is valahol.

Ha már a testsúlyoknál tartunk, mindenki nyugodjon meg, mert ezek szerint és vezetek: 82 kilóval lettem terhes és most vagyok 85.

Kép
szilvi 75

Adri
nekem a narancs szín nagyon tetszik kisfiúnak és megy hozzá a piros is...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]
írta:
mamackaMinden elismerésem... kérd meg a picit, hogy súgjon! :) :lol:

Mamacka,
bárcsak súgna...:roll: Csak az a baj, hogy én sem értem, akkor ő honnan tudhatná, hogy miről is van szó?! :shock: :lol: egyelőre probálom legalább elolvasgatni amit lehet( első 5 tétel mindenből) aztán ha mázlim van, pont belehúzok azokba. :lol: (Eddig bejött :D :D )

Csöppke,
kitartás, és egy kalappal neked is csütörtökre! :wink:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mamacka, ez a bébi tényleg nagyon pirinyó, és nekem is döbbenet, hogy már ekkora a pocakomban a mi kicsink is.

Én eddig 4 kilót híztam, a védőnő szerint teljesen renben van. Azért kicsit továbbra is izgulok, hogy mi lesz a végén, de majd csak sikerül leadni..

Egy hónapja született meg egy ismerősünk babája, akiről végig minden orvos azt mondta, hogy tuti kislány. 2 fiú után nagyon örültek a szülei. Aztán kibújt, és bizony ő is kisfiú lett.. Szóval én sem élem bele magam teljesen a lányzóba..
zsálya*

Szilvi75!

Én 80 kg-mal kezdtem a terhességet. Következő mérlegelésnél voltam 83 kg. Múlt héten 81-82 kg voltam. Még a héten nem mertem mérlegre állni, mert múlt hét végén pénteken és szombaton is bográcsoztunk: pörkölt pénteken, és babgulyás szombaton. Úgyhogy lehet, hogy visszament a 83 kg, vagy már több.... :oops:
Majd jövő hét hétfőn megtudom, akkor megyek megint védőnőhöz.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Adri, nekünk is piros :) A fekete nekem nem jön be, főleg nem nyári babának, szívja be a meleget... Ez a piros viszont gyönyörű szerintem :)

Ilyen:

Kép

Hordozót még nem tudom milyet veszünk, lehet abból is maradunk a pirosnál :) A sportrészünk is piros, ez tényleg olyan vidám unisex szín.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

mamacka, itt egy cikk az anyaméhből kinyúló kis magzatról:

http://urbanlegends.freeblog.hu/archives/2004/09/

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Tényleg kismamik! Olvasgat vki vmi jó könyvet a babavárásról? Nekem a barátnőm ajánlotta az Anya, beszélgess velem! és a Lelki köldökzsinór c. könyveket. Sajna az előbbit nem találom sehol :shock: , csak egy-egy darab van pár könyvesboltban. Az utóbbi viszont annyira nem érdekel... :oops: (pedig ugyanazt a témát dolgozza fel állítólag...) :roll:

Ti nem tudtok vmit, amit érdemes lenne olvasgatni hasonló témában?

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Sziasztok!

Megvolt ma a doktoros bekukucskálás :lol:
Meghallgattuk a szívecskéjét is, Istenem, de tündéri volt, és azóta megint el vagyok varázsolva :D
Kezembe kaptam a genetika eredményét, teljesen negatív, minden szempontból, már csak a csütörtök van hátra, az UH..
Viszont a vérnyomim megint 135 volt, kicsit aggaszt.. Ha most ennyi, mennyi lesz a végére.. Meg hogy néhány napja néha csíp a pipi, úgyhogy pénteken mennem kell védőnénihez pipivizsgálatra..

Súly: :lol: :lol: :lol: na.. lehet én vezetek gyarapodásban??
76-77-ről indítottam a terhességet a lombikal együtt, és ma mértük doktorbácsinál 85!!! Én is azt hittem hátrahőkölök.. Bár sajnos nem mindegyik mérleg mér ugyanúgy..

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!
Kis-csillag!
Gratulálok a jó eredményekhez, biztos nagyon boldog vagy!!!!
A vérnyomásod meg majd szépen helyreáll, ne izgulj!

Ollem!
Ezek szerint még fogyni is lehet terhesen? na ezt nem is tudtam, de ha ilyen jól jojózol a súlyoddal, a végén nem is hízol semmit:)

Kép
szilvi 75

Kis-Csillag, Szilvi

Gratulálok nektek. Én jövő héten megyek védőnénihez szívhangot hallgatni.

Kis-Csillag,
Mindig ilyen magas a vérnyomásod? Lehet, hogy csak izgultál nem? Elvégre amin keresztülmentél az utóbbi hónapokban.... hát csodálom, hogy ilyen jól bírtad...

Kép
emi29

Mamacka,

Elképesztő, hogy mire képes a tudomány. Engem azért az a 21 hetesen megszületett baba riaszt picit. Hihetetlen nagy szerencséje van, hogy életben tudott maradni.

Nicci,

jobbulást neked

Mariann,

neked pedig jó tanulást :)

Kép
emi29

Emi: lehet csak izgulandusz, mert a kórházban mértek 80/semmit is :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Szilvi75!
Lehet fogyni...de már nem hiszem, hogy lefelé fogok menni, inkább felfelé, de diétázni akkor sem fogok, ha kényszerítenek rá.... :lol:
Lemennek a plussz kilók, ha eljön az ideje.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hoztam pocis képet:

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Mariann
Én a Lelki köldökzsinórt olvastam, szerintem jó... történeteket ír le benne...
A súly meg csak akkor valós ha az első mérést is ugyanazon a mérlegen néztétek.

Emi
Persze, valahol riasztó hiszen olyankor még pociban a helye, de azért örömteli a végkifejlet! :)

Ígértem mézeses képeket...

kisfiú... volt egy kislány is de arról most nem találom a fotót...
Kép
Betlehem
Kép
Angyal... volt még óriási elefánt is de arról sem találom a fotót... :(
Kép

Mézeskalácsházikó... az üvegablakok is cukorból vannak betettem egy mécsest és szépen világított.
Kép Kép Kép Kép

...és a megajándékozottak...

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Csilla
Nagyon szép nagy a pocakod és olyan szép feszes...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kis-Csillag,
akkor nincs ok az aggodalomra:)

Csöppke,
Szépen gyarapodsz te is:)

Kép
emi29

Nagyon jók ezek a babakocsik! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi
Te kivel is varrattad a gatyód? ...és hova kellett menni érte?
Gondolom volt egy méretvétel, majd próba...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
hát igen, aki a képzőművészetin végzett...
Én már akkor hihetetlenül boldog vagyok, ha csillag forma segítségével szabályos csillagot tudok szaggatni. :) Ahhoz, hogy olyan kisangyalt tudjak készíteni amilyet te, még legalább 20 évig kellene gyakorolnom :lol:

Kép
emi29

Olyan fura, amióta szedem az Omega3 kapszulát, azóta olyan érzésem van, mintha minden este halat vacsoráznék :)

Kép
emi29

Mamacka,

Iparművészetit akartam írni képzőművészeti helyett. Bocs...

Kép
emi29

Emi
Biztos van olyan dolog amihez meg én nem konyítok, te meg a kisujjadból kirázod... így szép az élet... :) :) :)
A házikó viszont nem bonyolult!
...és amint előkerül a recept leírom a fehér máz trükkjét is, hogy sikerélményetek legyen...

Kép
Kép
Kép
mamacka

...apósom fája tavasz közeledtével így nézett ki :lol: :lol: :lol:
Kép
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

:lol: :lol: :lol: :lol:
Nem rossz. Kicsit mintha meg is roggyant volna :) :)
(Volt rá példa, hogy mi is csak február végén szedtük le a fát, de nálunk akkor is még tök jó állapotban volt.)

Kép
emi29

Mamacka - Én a XI. kerületben a Fehérvári útnál varrattam Elenornál .. már 4 nadrágot! Nagyon szeretem őket, kényelmesek .. csak ajánlani tudom :) ;)
http://gportal.hu/gindex.php?prt=202327

Majd rakok fel pocakfotót én is, mert csinált a drágám tegnap néhányat :)

Kép
szösszenet

Szöszi
És sokszor kellett menned? Nekem ez a legnagyobb problémám mert van egy csomagom is a kisfiam személyében...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nem - én egyszer voltam, akkor felpróbáltam a kész nacikat .. elmondtam, mit változtassunk, milyen anyagból kérem .. stb .. stb .. és hívott amikor készen volt. És akkor elmentem érte.
De nekem mázlim van, ugyanis 2 házzal lakik arrébb mint én :D
Amúgy van sok kész nacija, volt, hogy átmentem, és amellett amit megrendeltem, egyet azonnal meg is vettem, mert pont jó volt! :)

Kép
szösszenet

Sziasztok, jó reggelt!
Mi korán kelünk, mert együtt reggelizünk a férjemmel, aztán ő elmegy dolgozni, én meg élvezem a csendet, főzök, amíg a lányok alszanak. Csuda békességes érzés ám :) ...
Háton fekve aludni - úgy tudom, hogy a 30. hétig ajánlott. Utána már a baba súlya nyomhatja a hasi ütőeret, ami miatt nem javasolják. Addig, ha kényelmes, nyugodtan lehet. Nekem nem volt szopis párnám, a vége felé igazi párnákat raktam a két lábam közé alváskor, úgy feküdtem az oldalamra. Olyankor már kész művészet megfordulni éjjel...

Fmarian, Mamacka, Kritta, a Bajcsys tornáról a szülészetek-bajcsy topikban bővebben olvashattok, csak kicsit vissza kell lapozni. Ha jól emlékszem, orvosi javaslat kell hozzá, de (talán) TB-alapon ingyenes, hetente egyszer van. Én egyszer sem voltam ott, mivel a jóga nekem szimpatikusabb, mindhárom várandósság alatt ezt szerettem csinálni.

Emi, kedves vagy, örülök, hogy találtok használható dolgokat az írásaimban. Tudod, ebben a korban (nincs már két hetem sem a 36.szülinapomig) már könnyen bölcselkedik az ember lánya, főleg, ha eredetileg pedagógus... :lol: És van már két gyereke.

Mamacka, érdemes lenne melimamit is kipróbálnod, (melimami26), ő is szépen varr. Én itthon megmértem magamat, megbeszéltük e-mailben, mit szeretnék, ő megvarrta, és elhozta nekem az Örsre. Az Árkádban lehet olyan helyet találni, ahol fel tudod próbálni. Ez pedig Kőbányátől nincs messze, még két gyerekkel is könynen megközelíthető.
Amúgy a kiságyra tehető pelenkázó tényleg jó, mert nem foglal helyet egyáltalán, rengeteg féle mintával kapható, és nem is drága. Mi ezt (meg az ágyat is) a Mini Manó babacentrumban vettük, elég megfizethető áraik vannak, és nagyon nagy a választék. A Nagy Lajos király útján van. Sok mindent lehet kölcsönözni is, utazóágyat, légézésfigyelőt, övterelőt, stb. Jópofa kis üzlet.

Szép napot,
Nuska+ (20+4)
nuska1

Jó reggelt!

Csöppke: nagyon cuki a pocid, szépen gyarapodtok már Ti is :D
Emi: igen, csak hát az ember lánya mindig túlaggódja magát én meg amúgy is ilyen "paramama" vagyok mióta megfogant ez a Baby.. :roll:
Mamacka: nagyon szépek a sütik és nagyon guszták is :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Szokás szerint csak az utolsó oldalt olvastam vissza. Túl sokat írtok. Ráadásul hétvégén négy napig nem leszek netközelben, mert síelni megyünk. (Persze én nem fogok sielni.)

Mézeskalács házat én is szoktam csinálni. Olyan hangulatos!

Csöppke! Jó nagy a pocid!

Nálunk minden a legnagyobb rendben van. Úgy néz ki az egyik fiú, a másik meg talán fiú, de nem bizti. :)

Kép

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Mi ezt a kocsit néztük ki.
Tapasztalt anyukák írjatok véleményt a márkáról.
Peg Perego

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Nuska
Köszi
Tudnál feltenni fotót (fej nélkül :) ) ahol látszik a nadrág?

Kamilla
Szerintem a Peg Perego az egyik legjobb márka!
Én ajánlani tudom!
Nagyon aranyosak a babók! :)

Újabb képek a hordozóról, most kaptam a boldog tulajdonos mamájától...

A boldog tulajdonos Sebi
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én is ajánlgattam ezeket a kismamagatya varrókat... talán melimamit is... csak így rajtatok látva agatyát valahogy meggyőzőbb a dolog...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kamilla, tök jók a képek :) És a babák is nagyon édesek.

Én is Peg Perego babakocsit vettem. Nem modhatnám, hogy olcsó volt, viszont nagyon jókat hallottam róla, és rendelkezik azokkal a funkciókkal, amikre nekem szükségem van.

Mamacka,

Megkérdezhetem, hogy mennyi idős a baba?

Kép
emi29

Kamilla, dejók az uhu képek :D
Láttam már ezt a peg perego ikerkocsit, utcán is, boltban is közelről. Nekem nagyon bejön. A peg peregok eleve nagyon jó és megbízható kocsik, úgyhogy szerintem nagyon jó választás. Az egyik ismerősömnek most született a 18 hós bátyus mellé a hugi, ők jövőhéten veszik meg ezt a kocsit, mert még a nagyobb is igényelné a babakocsizást, és kettőt ugye nem tud tolni egyedül. Majd megkérdezem milyen tapasztalatai vannak. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="emi29"] írta:emi29n is Peg Perego babakocsit vettem. Nem modhatnám, hogy olcsó volt, viszont nagyon jókat hallottam róla, és rendelkezik azokkal a funkciókkal, amikre nekem szükségem van.

Emi, melyik peg peregot vettétek meg?

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

:shock: Kép Ismeri valaki ezt a kocsit?

Kép

KépKép
KépKép
nicci

ABC DESING 3 TEC,bár ez állítólag 2008-as,mégis érdekelne hogy hallot-e már valaki róla?!

KépKép
KépKép
nicci

Nekem személy szerint peg perego veneziám volt és én nem szerettem,de a hiba nyílván bennem van, mert aki megvette tőllem az is imádja! :lol: :lol: :lol:

Tényleg az egyik legjobb márkának tartják,úgyhogy Emi és Kamilla legyen hozzá szerencsétek! :wink:

KépKép
KépKép
nicci

Köszi a hozzászólásokat a kocsihoz. Szerintem meg is fogjuk akkor venni. Nekem az tetszett a legjobban, hogy nagy kerekei vannak és könnyebb vele terepen közlekedni. Nálunk ez nagyon fontos, mert földút van.

Figyu:
Ugye szerintetek is ez egy fütyi?:

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Egyébként hol van még olyan bolt Pesten, ahol viszonylag nagy a babakocsi választék? Én csak a Brendont ismerem.

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!

Hoztam pocakfotót :)
Ez most készült - két napja, tehát 20 hetes és néhány napos :)

Kép 21. hét

Most már rendszeresen járok a kismama jógára, és egyre jobban bírom! A mai órát élveztem eddig a legjobban :) Mindenkinek ajánlom, aki eddig nem volt csoportos foglalkozáson, hogy próbálja ki .. :)
Meg olyan jó nagy pocakos kismamikkal együtt tornázni! :D
Vannak , akik a 30. hét felett járnak, és nagyon jól bírják .. remélem én is ilyen leszek - és a derekam is velem lesz :D

Kép
szösszenet

Kamilla - Szerintem az egyértelműen fütyi :) Nekem is van 16 hetes 4D-s képem a gyerkőcről .. de ilyen domborulatai nem voltak :) :D Mi is láttunk valamit .. de ezek szerint azok csak a szeméremajkak voltak - de tény, hogy nem ilyen volt :)

Kép
szösszenet

Csini vagy Szöszi!

Most már én is csináltatok apával egy rendes fotót, mert csak ilyen béna tükörből fotózott van fej nélkül.

Kép

Kép
kamilla306

[quote="kamilla306"]C írta:kamilla306sini vagy Szöszi!
Most már én is csináltatok apával egy rendes fotót, mert csak ilyen béna tükörből fotózott van fej nélkül.

Köszi :D ;)
Várjuk a fotót! Sokkal jobb, ha Apuci fotóz, magunkat mindig bénán kapjuk le :D :D Én is próbáltam tükörből magamat, meg letettem a gépet és időzítővel .. de egyik idétlenebb, mint a másik :)
Ezekkel viszont ki vagyok békülve. Mi 2 hetente fotózunk .. az utolsó időszakban lehet sűrűbben fogunk ;)

Annyira cukik a 4D-s képeid a Picikről :D :D
Kíváncsi leszek, a másikuk nemére! De amit fotót mutattál még (a fütyis) az arról a Csöppségről van, aki megmutatta magát .. akiben szinte biztosak vagytok, ugye? :)

Kép
szösszenet

Mamacka,
nekem melimami egy itthoni szabadidőnadrágot varrt, abban vagyok a pocakfotós képemen (talán három hete tettem fel..., vissza kellene keresni, nem raknám fel még egyszer).
Eminek is Melimami varrt szoknyákat meg nadrágot is, ő is tett fel róluk képeket, csinosak.
Szösszenet, örülök, hogy tetszik a jóga!

Üdv,
Nuska+ (20+4)
nuska1

Hát igen. Mi őróla mondjuk, hogy tuti fiú, de most egy lány elbizonytalanított egy másik fórumon, mert azt írta, hogy ilyen korban még nem egyértelmű a különbség a női és a férfi nemiszerv között. A dudorból még lehet punci is.....(azért remélem nem lesz) :)

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla: szerintem ilyenkor már igenis egyértelmű és azt a kiálló pöcköt nem lehet eltéveszteni :D :D /szerintem/, hiszen van aki már a 16 héten megtudja mi a neme, s Te is ebben a korban vagy :wink:
Mit súg a megérzésed?

Kép
kis-csillag
Tököl

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?