A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Nico - koszi majd megnezem a receptet. :D
A magyar szuletesi anyakonyvi kivonat azert kell, mert mi szeretnenk ha a babanak lenne brit es magyar allampolgarsaga is es az ugy konnyebb ha egybol magyarul is anyakonyvezik.

Az ugyetlenseg nalam is megvan - tobb poharat tortem el az elmult nehany honapban, mint az utobbi 5 evben! :shock:

Legzesfigyelo - ha nem lesz komplikacio a babaval en nem tervezem, hogy veszunk. De ha valami gond lesz akkor meg elovesszuk a dolgot es megbeszeljuk dokkikkal stb. De nalunk alapertelmezesben nem lesz.

En is voltam ma dokinal csak rutinvizsgalaton. Nezett vernyomast, baba szivhangot, feherjet es cukrot a pisiben, de minden rendben van. Megallapitotta, hogy tenyleg nagyot nott a pocim az utobbi nehany hetben. Holnap korhaztura azutan legkozelebb jovo kedden korhaz UH-gal.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Én sem tervezek légzésfigyelőt, az előző kettőnél sem volt. Persze ha esetleg koraszülött lenne, akkor elgondolkoznék a dolgon....

Kép
kangu

Ladmon: nekem a 17. héttől C2000, a 21. héttől C 1000 a méhnyakam, most meg már csak jóindulattal lehet 1 ujjnyinak nevezni, mégsem nyíltam ki (eddig legalábbis). Úgyhogy ne aggódj!!

Kép
cserkészkolbász

Kaandi, igen, levlistáztam, de megmondom őszintén, nem nagyon emlékszem már nevekre onnan. :( sry
de azért jópofa, milyen kicsi a világ :D

Ladmon, a C:2000 azt jelenti, hogy teljesen zárt a méhszájad, a méhnyak rövidült meg 3 ujjnyiról 2 ujjnyira, de ahogy én tudom, ez így a vége felé már viszonylag normális, nekem is ennyi volt már 3 hete is. Ne parázz ezen, sokaknak rövidül már középidő táján is.

Nálunk lesz légzésfigyelő, mert ismerős olcsón odaadta nekünk az övéket, úgyhogy úgy voltam vele, inkább legyen, mint ne.

KépKép

KépKép
stelly

Köszönjük a sok-sok gratulációt! A kisbabáról sajnos még nincsen fényképünk, s mivel Budapesten született nem is láthatjuk még egy pár hétig... :( Annyit tudunk, hogy 3450 g és szép dús haja van... :) Ja, és Mihály lett a neve...

Jaj lányok, engem tegnap annyira beparáztattak, hogy már nem kéne december végén - január elején hazautazni... De hát nekem csak ülnöm kell az autóban, úgy csak nem lesz baj.... Nem tudom most, hogy mi legyen... :( Csütörtökön megyek az orvoshoz és majd megbeszélem vele.... Annyira szerettem volna még egy picit hazamenni, mielőtt a baba megszületik... Képzeljétek nekem már most a héten csinálnak CTG-t is....

Tegnap voltam a szülésfelkészítőn... Egyenlőre tornáztunk, meditáltunk és mindenki röviden bemutatkozott. Összesen 6 alkalomból áll, mindegyiknek megvan a témája és minden alkalommal van torna is. Legközelebb filmet is fogunk nézni 2 szülésről is. Az utolsó két alkalom pedig papás lesz. Az még most sem derült ki számomra, hogy mit kell magammal vinnem a kórházba, de biztos lesz szó erről is...

Andi: ebbe még belegondolni is nagyon rossz.... :? Ma reggel Én is majdnem elestem, megbotlottam, az volt a szerencsém, hogy ott velem az egyik csoporttársam, akibe hirtelen bele tudtam kapaszkodni...

Amy: és ha esetleg wc-re kell majd menned, a Karstadt-ba menjetek be, ott volt az az aranyos néni, aki kinyitotta nekem a rokkantwc-t.... :)

Légzésfigyelő- Én mindenképpen szerettem volna használni, de mi szerencsére kaptunk egyet ajándékba, úgyhogy nem kellett külön megvenni. Vettünk egy profi bébiőrt is, hogy ha lefektetem a babát aludni, akkor nyugodtan tudjak a másik szobába tenni-venni, mert így meghallom, ha felébred. Valahogy Én sokkal nyugodtabb vagyok, hogy ezek meglesznek....

Panna
pandusika

Hát ha nem velem történik el sem hisszem. Elmentem a dokihoz 1 óra várakozás után kijött és közölte hogy szülni megy aki akkarja az várja meg de nem tudja mikor jön vissza. Hát én haza jöttem és igy nem lettem okosabb de este fel fogom hivni hogy mi legyen. :twisted:
Vigyázatok magatokra nagyon....
De igy jutott idöm a védö nénire aki meghalgatta a babo szivhangját és minden a legnagyobb rendben. A szombati vizsgálat után az ügyeletes doki azt irta a papiromra hogy C:3000.
Ez jelent valamit?? Nekem még mindig kinai ezek a röviditések.
Nagyon jól eset a törödésetek nagyon köszike.. :)
Puszi Rita

Kép
háfi

Erika: Jó az új vonalzód!!! :wink:

Panna: mi a hétvégén voltunk anyósoméknál, ami 200 km kocsival, de nekem már ez sem esett jól, alig vártam, hogy hazaérjünk. Karácsonyra mi már nem indulunk el sehova, otthon leszünk. :)

Légzésfigyelőt még nem tudom, még nem döntöttük el. Lehet, hogy anyu tud szerezni, akkor biztos lesz ...

Háfi: ne hagyd magad, azért mindenképp próbálj beszélni az orvossal!!!

Hajni: tök jó, hogy mostanában te is bejelentkezel!!

Dina: mi van veletek, teljesen eltüntél. Remélem minden oké a nagylányokkal és Csengével is!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsufi: csináltam újat, a Sanyikás vonalzó a legelején még vicces volt, mostmár inkább béna... :lol:

Háfi: a méhnyakad 3 ujjnyi hosszú, és a belső, középső valamint külső méhszáj is zárt. Ez a lehető legjobb.

Kép
cserkészkolbász

Nagyon köszi a felvilágositást.
Megprobálom a dokit hivni....

Kép
háfi

Ladmon: De jó, majd hozzál képeket! :lol:

Hajni: Örülök, hogy minden ok volt a dokinál! :)

Pandusika: Mégegyszer gratulálok a kisfiúhoz! :lol:
Elhiszem hogy hazavágysz már nagyon, beszélj az orvosoddal, biztos nem lesz ellene kifogása! Kényelmesen helyezkedj el az autóba és akkor biztos nem lesz gond!

Háfi: Ne is hagy annyiba a dolgot, járj az orvosod nyakára!
zsu83

Sziasztok!
Nem maradok sokáig, itthon áll a bál, apuci megbolondult...
Találkoztam egy volt osztálytársammal (véletlenül), ő meg hazakísért,
és közben beszélgettünk... Drágaságom nem szokott ilyenekért
féltékeny lenni, most nem tudom mi baja van... :roll:
Bevonult a szobájába, és ott durcizik. Én már voltam anyósommal
vásárolni, meg a nagyobb öcsi is elkísért minket, apa bezzeg nem... :?

Oli és én jól vagyunk, szóval nincs gond. :)

Kép

Kép
gjéti

Olyan jo - mar meg is jott a babakocsi, amit a hetvegen vettunk az ebay-en! :lol: Tenyleg teljesen uj es hatalmas doboza van! Kibontottuk megneztuk, de egyenlore meg vissza lett pakolva a dobozba, amig a pici szobaja nincs keszen. Azert ugy orulok neki. :D

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

pandusika: szerintem is majd a doki mond valami okosat és kész. De én eltántoríthatatlan lennék, ha egyszer haza szeretnék jönni!! (Megjegyzem engem rendszerint attól is óvnak, hogy egyedül leugorjak a mameszomhoz távolsági busszal - 100 km-re innen)

stelly:
akkor mi nagyon egy értékeken futunk, sikerült is paramentessé tennetek cserkészkolbásszal!

hajnski:
a babakocsi szerintem a legjobb az egészben (na persze a babán kívül... :D ) Olyan bódogság, amikor az megvan!!

zsu: új trükkel próbálkozom: Esztikével nem közlöm reggel, hogy hova megyünk, így hátha nem veszi észre és belevigyorog a radarba! Ha ez sem jön be, akkor fotómodell sem lesz... (mondjuk a súlyából ez amúgy is sejthető volt!) :)

Na mindenkinek fennakadásmentes, pisinélküli jóéccakát!!

ladmon

Gjéti: Biztos rossz napja van a párodnak, ne aggódj majd megbékül! :)

Hajni: Majd ha kiveszitek a dobozból, azért dobjál róla fel képet! :wink: :)

Ladmon: Hátha bejön ez a trükk, én drukkolok nagyon! :lol:
zsu83

Oh, hogyan is reagáljak mindenkire...:wink:

Zsu: Ijesztő lehetett ez a kocsis jelenet... :shock: AZ al lényeg, hogy lényeg, hogy végül nem történt semmi baj. A férjem szerint is meg vannak ilyentájt őrülve az autósok. :evil:

Hajni: Én is kiváncsi vagyok ám a babakocsira... :D

Ladmon: Sok szerencsét az új próbálkozáshoz. Kisasszonnyal beszéld meg, hogy mutassa szépn meg magát. :)

Verus: Legújabb jövevény gyönyörű. :lol: Tudod, hogy ez a mániám: van már neve múlt hét óta? :D

Andus: Jaj, jaj, jaj!!! :shock: Vigyázz nagyon Magadra és jobbulást!!!!

Háfi, Crocus: Nektek is jobbulást!!! A bevérzésre van valami gyógymód a pihenésen kívül???

Erika:
Láttam ám a neveket, igazán gyönyörűek!!! :wink: :)

Pandus: Mi nagyon örülnénk, ha találkozhatnánk Veled, de csak akkor gyere, ha képesnek érzed Magad ilyen nagy utazásra. :)

Nem is mondtam Nektek, nekem szopipárnát hozott a Mikulás. :) Szopipárna.hu-ról, szép kék macis. :lol: :lol: :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: örülök, hogy tetszenek a nevek !! :D

Kép
cserkészkolbász

Lányok!
ugy tele vok belső feszültséggel, mindjárt robbanok azt hiszem. sztem kezdek pánikolni mi fog történni szülésnél, mi hogy lesz. pedig tudom nem szabad, de csak megnyugszom ha vtunk ezen a szülésfelkészitön és tudom mit kell csinálni.

1 m havat mondanak ide nem messze tölünk, remélem mi nem kapunk annyit. most már 99% h fehér marad minden karácsonyig szerintem. jön sok vendég hozzánk, anyukámék karira jönnek már, a többiek mássnapján.10-en leszünk plusz 4 kutya. nagyon boldog vok

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!
Most néhány napig nem voltam, bár suttyomban néha olvasgattalak titeket egy kicsit. Az ok, hogy párom szabin van itthon, volt vásárlás, orvoslátogatás, pihenés bőven...

Hétfőn voltunk dokimnál. A méhszáj állapota változatlan, szóval a doki szerint nem volt komoly a görcs, és így sok pihenés és semmi emelgetés mellett magnéziummal mehet tovább az élet. :)
Babóca nagyon édes volt, mért értékek alapján kb. 1 héttel nagyobb a koránál, elkaptuk ahogy ásít, eszméletlen... azóta is előttem van :D. Viszont volt nagy ijedelem is részemről, mert a doki talált nálunk is "vesetágulatot" (ő ezt így nem mondta ki), szóval valami asszimetriát az üregrendszerben, erre másnapra beutalt, és be is mentünk Hajdú Krisztina doktornőhöz megnézetni megint a MÁV-ba. Szerencsére ő megint megnyugtatott, mint a 20. héten. :) Nincsen semmi baj, csak a "pisikinyomó izomzat" még kicsit gyenge, és így egy kis folyadék visszafolyik a vesékbe ürítéskor, de ezt szinte biztosan kinövi majd a baba. A "tágulat" méretére meg már önmagában azt mondta ez nem probléma, így ez Erika rátok is vonatkozik :), mert az én dokim 6-8 mm-nek mérte, tegnap meg 5,4 mm volt (és másik oldalon :D, ami valszeg adminisztrációs hiba a dokik szerint).
Mostmár megnyugodtunk és nagy az öröm, ráadásul kiderült, hogy az egyik unokatesóm mindkét oldalon vesetágulattal született és probléma nélkül kinőtte (és ő lány, úgyhogy nem csak fiúkra jellemző ezek szerint).

A nagy izgalomra hétfőn megvettük a bababútort is, apóca már össze is rakta és rengeteget gyönyörködök benne. Végül nem biztos, hogy a legjobb választás volt ár-érték arány tekintetében, de ez most kellett... :) (Ja és meglett a helyük is, probléma megoldva.)

Tegnap este csináltam 30 hetes pocakfotót és feltettem, de lehet majd kicserélem mert elég hülye fényviszonyok voltak már így este.

Megpróbálok reagálni is egy-két dologra, de biztos nem sikerül mindenre:

Andus: szegényem, nagyon kijár neked is mostanában. Annyira félek én is mindig a fürdőszobában, nehogy valami ilyesmi történjen, de ilyet talán még el sem tudtam képzelni eddig. Remélem hamarosan javul a helyzet, és örülök, hogy manóval minden ok.

Bjuti: elképesztő milyen undorító emberek léteknek. Mióta apukám meghalt, aki világ életében mindenkinek csak segített még sokkal jobban feldühítenek az ilyen helyzetek, egy kanál vízben megfolytanám az ilyen b.rmokat... :evil:

Verus: nagyon édes a pofitok, jól sikerült a kép! Örülök, hogy nem volt ok az ijedelemre és rendben vagytok, ezzel a tudattal tényleg könnyebben viseli az ember a fájdalmakat is.

Stelly: köszi az infókat a felkészítőről, a január 5-be lehet, hogy benevezek és akkor tényleg találkozhatunk, a másikat meg meglátjuk. :)

Háfi, Crocus: nagyon vigyázzatok magatokra! sok-sok pihenés és rendben lesz minden!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2008.12.10 10:36-kor.

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Új vagyok a topicban, és én is februárra várom a kisfiamat. Remélem, nem bánjátok ha csatlakozom.

Andit már ismerem a Kistarcsás topicból. Csak lassan és óvatosan! Remélem, hogy már javulsz!

A balesetek nagyon könnyen megtörténnek, íme az én sztorim:
Mikor volt a nagy havazás, mentünk haza a párommal, és kiszálltam a kocsiból, az autófelhajtóról szerettem volna átlépni a járdára és nem vettem észre, hogy jégfoltra léptem :( Repült a kezemből a friss borsó főzelék és persze én magam is, de vigyáztam hogy ne a pocimra essek, így szépen letérdeltem és a csuklómat is kitettem támasztéknak. Persze a párom azonnal kiugrott a kocsiból, jobban megijedt mint én. Hál'istennek semmi komoly bajom nem lett, csak a a térdemet ütöttem meg nagyon, hamarosan teljesen begyógyul.

Nekünk most jött meg a bababútor, talán szombaton összekalapáljuk a Kispapával :) babakocsi fronton majd januárban tervezem a vásárlást.

Kérdésem lenne: akinek már volt dolga légzésfigyelővel: mennyire érdemes megvenni? Mivel nem túl olcsó, de a használttól félek, így ha veszek mindenképpen újat. Csak nem vagyok benne biztos hogy érdemes-e, mivel sokan ellene beszélnek.
Előre is köszönöm a tippeket :)

KépKép
hugic

Panna, amit olvastam az utazásról, az az, hogy elvileg ha komplikációmentes a várandósság, akkor lehet (mondjuk 36.hét után már ne menj többezer km-re onnan, ahol szülni szeretnél), annyit tanácsolnak az okosok, hogy óránként tíz percre álljatok meg, hogy át tudd mozgatni a tagjaidat, meg a vérkeringésedet rendbe rakd. Ha meg nem esik jól az utazás, azt úgyis érzed szerintem.
Mondjuk én személy szerint megmondtam a férjemnek, hogy nem utazom 200 km-t anyósékhoz karácsonykor már, ezért ők jönnek hozzánk ünnepelni, de azért ebben van némi dac is amiatt, hogy nem lehetek szenteste a saját anyukámmal...

Gjéti, örülök, hogy jól vagytok! :) apucinak meg üzenem, hogy ha rosszban törnéd a buksidat, nem valószínű, hogy az ajtóig kísértetnéd magadat :wink: illetve hogy mostmár azért eléggé látszik rajtad kívülről is, hogy "foglalt" vagy, még mondanod sem kell feltétlenül :lol:

Most nézem csak tényleg, hogy Sanyika átváltozott :lol: :lol: azért jobb ez így :D

KépKép

KépKép
stelly

hugic: Légy üdvözölve itt közöttünk! :) Gratula a kislegényhez!
Légzésfigyelő téren megoszlanak itt a vélemények ahogy látom... Még mi sem döntöttünk mi legyen, két dologgal vagyok így az egyik ez, a másik a babamérleg, amit szeretnék, de azért nem olyan olcsó, mint amennyire nem szükséges... :roll: Arra gondoltam, hogy a rokonoknak megpendítem a dolgot, aztán ha karácsonyra kapunk akkor lesz, egyébként nem, csak ha majd a szükség úgy hozza.
Babakocsit mi is januárra halasztottuk úgy néz ki.

Nicko: nyugalom, próbálj egy kicsit relaxálni, a környezet az végképp megvan hozzá :), egy kis gyertyagyújtás, meleg ital iszogatás nekem szokott segíteni. Szüléstől meg ne félj, úysem olyan lesz, mint most elképzeled, és amúgy sem tehetsz most semmit ami megváltoztathatná a jövőt... nyugi. :) És persze egyébkét is szuper lesz minden.

Kép
Kép
elif

Hugic, örömmel fogadjuk az újonnan csatlakozókat :D légzésfigyelőhöz nem nagyon szólnék hozzá, mert elsőbabás vagyok, ezért valószínűleg mindent túlaggódok :lol:

Elif, gratula a bababútorhoz! Fotót teszel majd fel róla? :) szépen növekszik Efehan bérleménye :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Ma éjjel olyan rosszul aludtam, Bence is rugdosott egész éjjel, bezzeg most alszik a kisember, nekem meg leesik a fejem mindjárt az álmosságtól! :?

Julcsi: Nagyon jó ajándékot kaptál, én is úgy szeretem azt a párnát! :D

Nicko: Próbálj meg relaxálni, nekem is vannak ilyen gondolataim, ilyenkor becsukom a szemem, és elképzelem, hogy minden ok lesz velünk! :D

Elif: Örülök, hogy minden ok Veletek! Raksz fel képet a bútorról? :wink: Nagyot nőtt a pocid, én továbbra is inkább szélesedek! :?

Hugic: Üdvözlünk a csapatba! :lol:
zsu83

Sziasztok, tegnap írtam pá sort de az előnézet után szerintem elfelejtettem az elküld gombra is rányomni... no comment
Hugic, üdv!
Andus, nagyon vigyázz magatokra és tessék pihenni, amennyit csak lehet! Ez Verusra és Háfira is kiemeltem vonatkozik ám! :)
Babamérleg, légzésfigyelő: nekünk egyik sem volt és nem is hiányzott. Babamérleget lehet kölcsönözni sok helyen, úgyis csak egy-két hónapig használja az ember, viszont parás kismamik kerüljék, mert minden evés után csak magad stresszeled, hogy jajj, nem evett eleget (a könyv szerint) mi lesz most...a védőnőnél úgyis van méreckedés 2 hetente és ha egy baba éhes azt világosan jelzi...szóval mi most sem veszünk mérleget az tuti. Légzésfigyelőt kaptunk anno kölcsön, de össze se raktam és adtam is vissza, egyszer kipróbáltam az udvaron a bébiőr funkciót, de csak össze-vissza sípolt...Én azt olvastam, hogy Mo-on szerencsére extrém kevés baba hal meg bölcsőhalálban évente ( < 10), ők is inkább a rossz körülményű családokban. Indokolt beszerezni korás babáknál, akiknél nem biztos, hogy minden automatizmus jól kifejlődött. Ettől függetlenül nagyon sokan megveszik biztos ami biztos alapon, bár tényleg elég húzós az áruk.
Én hétfőn voltam dokinéninél, minden rendben, fiatalúr kb. 1450 g, teljesen a korának megfelelő méretű.
Képzeljétek, az egyik szomszédunk, ahol 3 kislány van, dúla és kísér szüléseket, többek közt 2 napja a saját tesójáét, aki 3 fiú után a 4.-et várta. Nagy volt a meglepetés és az öröm, amikor a fiúnak mondott babának nunija lett :D szóval tényleg csak az a biztos, ha már kint van :wink:

Kép
Kép
abencze

Sziasztok, gyors állapotjelentés...

Kicsit talán lejjebb ment a duzzanat, már nem 6 tököm van, csak 5.. bocsi.... :lol:
Szép fekete vagyok ott alul, tegnap apának megmutattam, látnotok kellett volna azt a fájdalmas ábrázatot, ami kiült az arcára, csak annyit tudott kisziszegni, hogy húúúúúú, basszus..... :shock:
Egy nagy párnán csücsülök, így elég elviselhető, bár vízszintesben kevésbé fáj, de a hátam nem bírja már a fekvést.
Köszi szépen mindenkinek az együttérzést!!!

Hugic, örülök, hogy jöttél, üdv köztünk !!! :lol:

Légzésfigyelővel kapcsolatban.. én Szávának egy ismerőstöl vettem használtan, azóta már kétszer kölcsön volt adva, most vissza fogom kérni, egyik barátnőm használja.
Szóval a miénk már van vagy 10 éves, de remélem még megbízható, egyébként amúgy is le kell időnként tesztelni. Kiveszi az ember a gyereket az ágyból, és meg kell szólaljon egy rövid időn belül.. Amúgy szerintem nagy baja nem lehet, ha a vezetékek és az érzékelő jó.
Babamérleget én nem vennék, Szávánál is csak egy rövig ideig használtuk, igazából csak a gyerekorvos meg a védőnő kérdezgeti, hogy mennyit eszik a baba... Az ember úgy is látja, hogy eleget eszik a babó, mert akkor nyugodt, és alszik, ha meg keveset evett, úgyis állandóan üvölt, hogy enne.. szóval szerintem tök fölösleges pénzkidobás.
Akkor már célszerűbb bérelni egyet, de úgyis maxi az első hónapban fogjátok használni, utána elő sem veszitek.. Talán egy digitális konyhai mérleg is megfelel ennek a célnak :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hugic: Üdv a csapatban. :) Újabb kislegény, nem baj, a csajoknak lesz miből válogatni... :D Első Baba? Mi veszünk légzésfigyelőt, egy orvos barátom tanácsára főként. Én hiszek neki, és magamat is jobban megnyugtatom vele. (Főleg, hogy a npokban volt bölcsőhalálos rémálmom... :( Akkor döntöttem el végül.) Asszem 23 ezer keörül már lehet kapni. A Madarász kórházban pedig azt hiszem minden héten van egy 2-3 órás tanfolyam a használatáról. Csak hogy tudjam, mit kell tenni, ha baj lenne. Ennek még utánanézünk és elmegyünk Apával.
Első Baba?

Ja, és mi őssejtet is fogunk elrakatni, úgy néz ki. Sok vita van erről is, de folynak a kutatások, és minden valószínűség szerint pár éven belül még több mindenre fel lehet majd használni. (Ezt is átbeszéltem orvos barátommal, akinek négy lánya van, és az utolsónál ő is rakatott el.) Isten ne adja, hogy szükség legyen rá, de mivel van megtakarított pénzünk (amit most a kölcsönünkre vétek lenne a gazdasági helyzet miatt befizetni), úgy vagyunk vele, hogy inkább erre költünk sokat, mint a babakocsira. Amúgy van részletfizetési konstrukció és vissza lehet igényelni az adóalapból egy részét, így 200 ezer alatt már megúszható. Ami továbbra is nagyon sok pénz, de mi úgy vagyunk vele, hogy erre áldozunk.

Elif: épp gondolkodtam, hogy merre járhatsz... Lehet, hogy akkor januárban tudunk találkozni is? :D Örülök a jó híreidnek, kérünk képet a babaszobáról. :)

Zsu:
Reméljük Bencus kint nem folytatja az éjszakai bulizást... :? A Sedatif PC-t továbbra is ajnálom, nekem szokott segíteni a visszaalvásnál.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok Lányok!
Jó régen nem voltam,de azért most visszaolvastam kicsit,de mivel az agyam szita ezért név szerint nem hiszem,hogy sikerül reagálnom dolgokra!

Elsőként,mindenki nagyon vigyázzon magára,a fürdőszobás baleset nagyon csúnyán hangzik,akaratlanul is összerándultam "odalent",amikor olvastam-mondom a nevek nem ugranak be-de nagyon gyors gyógyulást kívánok.

Olvastam,hogy Julcsi is jobban van-őszintén örülök és drukkolok hogy minden rendben legyen veled és a babóval is.Elif:neked is örülök és jó,hogy mindent rendben találtak veletek is.

Láttam a fényképeket a találkozóról és nagyon tetszik,képzelem a pincér mekkorát nézhetett-gondolom még sosem látott ennyi csini kismamit egy rakáson-irigykedem is biztosan jól éreztétek magatokat.

Aztán,olvasom,hogy mindenkinek megvannak a túrái éjjelenként a wc-re és különféle hasonlatokat is olvastam fordulás és alvás ügyben;"örömmel "jelentem,hogy csatlakozom a klubhoz,a rekord tegnapelőtt dőlt meg 9-szer voltam pisikélni és 2 lábgörcsöm volt-mondhatomigazán "dögös"kinézetem volt reggel,amikor a párom mondta is,hogy mintha nem is én lennék,de mielőtt folytathatta volna inkább mondtam neki hogy 2xis gondolja mega folytatást vagy inkább váltsunk témát..az utóbbi történt.Engem a kedvesem "keljfeljancsihoz"szokott hasonlítani,amikor hanyattfekvésből megpróbálok felkelni az ágyból,máskor meg csak kis söröshordójának becézget-dehát férfiból van-ezért megbocsátom neki.

Mindig regényt írok,aztán eltűnök egy időre.jóleset,hogy olvastam hiányoltatok,aranyosak vagytok.Mindenkinél mr majdenem kész a gyerekszoba,mi még neki sem álltunk,de babaholmiból mindenünk megvan és gyerekülés és babakocsi és kenguru is kipipálva.
Most megyünk majd kórházlátogatásra,nálunka heti terhesgondozáson mindent renden találtak,erős szívhangot,zárt méhszájat,teljesen negatív vizeletet minden téren,és csak 1kg hízást,ami nagyon szuper,most járok9kg-nál,ami nem kevés de nem is annyira vészes,mint gonoltam,hogy jönni fognak a kilók majd.Kisbalász nagyot nőtt,és nagyon mozgékony,főleg este 11után mutatja be apukájának,hogy mennyire ügye és apja szerint lélegzetellálító dolgokat művel,ami az ő kisfiáról ugye nem is meglepő,már most az ő fiacskája a legstrammabb legény a világon.....

Na lelövöm magam,csak még annyit,hogy nekem valahogy idén semmi karácsonyi hangulatom nincsen-valószínű azért mert a gondolataim a bébi kkörül forognak,ti hogy vagytok ezzel?

Ja, és alégzésfigelőhöz kapcsolódva-én is úgy gondolom,hogy elég drága mulatság és akkora haszna talán nincsen.Mostmár tényleg megyek és még a végén üdvözlöm az újakat és mindenkinek szép napot kívánok! :oops: (ne haragudjatok a litániáért és met nem tudtam név szerint reagálni.... :oops:

Kép
nilabali

Elif: én azért nem is aggódok különösebben, mert mondta is az ultrahangos hölgy, hogy 10 mm alatt nem kóros, de mivel látható, ezért rá kell írnia a leletre. Gondolom ha lenne miért izgulni, nem bagatellizálná így el.

Üdv, Hugic!!! :)
Mist: mi újság veled? Már csak másfél hét munka!! :lol:

Ja, nem is írtam, hogy a mi babánk méretei is nagyobbak 1 héttel a számított koránál... korábban meg mindig 3-4 nappal kisebb volt. Ez esetleg azt is jelentheti, hogy korábban jön?

Kép
cserkészkolbász

Köszi, Nilabali! :oops: Örülök, hogy Kisbalázs szuperül fejlődik!
Nekem drága Férjem csak annyit szokott mondani, hogy hömpölyödjek már arrébb... :lol: :lol: :lol: Hát nem kedves??? De szerencsére úgy tudja mondani, hogy nem haragszom meg rá. :)

Tényleg, Erika, Mist és Zsufi: hogy bírjátok az utolsó napokat???

Erika: Szerintem nem feltétlenül azt jelenti... Azt is jelentheti, hogy nem lesz kicsi rejtélyes nemű gyermeked. :)

Az utóbbiakat nagyon ajánlották figyelmembe (szoptatás, La Leche Liga): www.lll.hu/fuzetek Én mindenképp elolvasgatom őket.

Már csak 60 nap van hátra és itt van Bogyeszunk!!!! :lol:

Szép napot lányok, baleset nélkül! 8)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: első baba

És annyira félek, hogy túl pici a kisbabám, ahogy írjátok itt a súlyokat. nov. 24-én voltam utoljára uh-on, akkor voltam 27 hetes és 5 napos és 1.154 gramm volt a becsült súly. Ehhez képest abencze babája is már 1450 gramm ahogy olvasom. Annyira rá tudok ezekre a dolgokra parázni.... :( ezért nem is veszek babamérleget, mert egész nap csak azon rágodnék, hogy miért nem gyarapodik.

Krio intézettel kellene már egy időpontot összehozni, mert engem is nagyon érdekel az őssejt téma. Ahogy elnéztem ők a legolcsóbbak, mert én nem szeretném 20 évre tároltatni, egyelőre 10 évben gondolkodunk a Kispapával. Csak hát még dolgozom és nincs időm semmit elintézni. Még sosem voltam pl. szülésfelkészítőn sem. Szal jaunuárban ahogy elnézem igen sok dolgot kell pótolnom.[/u]

KépKép
hugic

Hugic: ezek csak becsült súlyok, csomószor olvastam hogy valakinek 4000 g fölé becsülték a babája súlyát, születéskor pedig csak 3500 g körül volt. Úgyhogy szerintem erre sem kell sokat adni.

Julcsi: nem akarok nyavalyogni, de valahogy már nagyon unom!!

Kép
cserkészkolbász

Ma reggel sajnos begörcsölt a hasam.... :( Lefeküdtem és aztán egy fél óra múlva elmúlt... Apa már nem volt itthon, telefonon nem tudtam elérni, nem tudtam, hogy mit csináljak, ezért felhívtam a nőgyógyászomat, hogy most mi legyen és ez mi miatt lehetett. Azt mondta, hogy ha nem jelentkezik többször, akkor nem kell izgulni, ha igen, akkor menjek be azonnal. Egyébként ha nem jön vissza, ráérek holnap is elmenni hozzá, de addig is igyak sok kalciumot. Szerencsére azóta nem jött elő többször, sokat fekszem és a baba folyamatosan toporzékol, szóval Ő is jól van... Remélem csak az a bizonyos jóslófájás és nem nekem is a méhszájammal van valami. :?

Elif: örülök, hogy nálatok is minden rendben! Nagyon szépen gömbölyödik már a pocakod! :-)

Hugic: Üdv közöttünk! :) Én légzésfigyelőt mindenképpen szeretnék használni, engem nagyon megnyugtat a tudat, hogy jelez, ha valami baj van, amit Én nembiztos, hogy magamtól észrevennék. A nővérem is nagyon sokáig használta és nagyon elégedett volt vele. Már apa is kiokított, hogy mit kell tennem, ha baj van, de ebbe még belegondolni sem merek. De miért beszélnek ellene? :?:

Stelly: a párom is azt mondta, hogy majd útközben sokszor megállunk és ha valami nem ok, azt majd úgyis érezni fogom. Csak hát 800 km kb az út és nem lenne jó egyáltalán, ha a baba Ausztriában gondolná úgy, hogy megszületik.... Az azért megnyugtató, hogy mégiscsak lesz velem egy orvos... :)

Hugic: a baba súlya miatt ne izgulj, ha valami baj lenne, azt a doki úgyis jelezné. Másrészt, ha a többi mérete is arányos, akkor lehet, hogy csak kisebb a számított koránál vagyis nem akkor fogant, amikor gondolják. Nekem is kisebb a baba, a számított koránál kb, egy héttel, de az orvos szerint minden rendben van. Egyébként ezek a mérések meg egyáltalán nem pontosak. Nekem egy szülésznő barátnőm mesélte, hogy a babát a szülés előtt kb. 3700 g-ra becsülték, aztán végül 4500 g-os lett, amit már lehet hogy jobb lett volna császározni. Ez pedig 800 g-os eltérés.... :? És egyébként is azt mondják, hogy 2-300 g-os eltéréssel mindig lehet számolni.

Végre megint havazik!!! :D

Panna
pandusika

Ja, és ebben a terhességi korban ez teljesen ideális súlynak tekinthető, szóval nincs okod aggodalomra!!! :D

Panna
pandusika

Mindenkinek köszönöm a bíztatást a baba súlyát illetően.
Alig várom, hogy hazaérjek, mert nagyon kényelmetlen a mh-emen ülni. Egész nap mocorog a babó, mert nem kényelmes neki ahogy ülök :( De már nem jövök sokáig.
Végül sztem lesz légzésfigyelő. Néhányan azt kifogásolják, hogy esetleg fölöslegesen riaszt (mondjuk inkább, mint egyáltalán nem). A legrosszabb amit hallottam: állítólag, ha nem vagy jól képezve a teendőkről - ne adj isten ilyen esetre - akkor nem fogsz tudni mit csinálni. Én meg mivel nem értek hozzá, ezért nem akarok nyilatkozni, csak nehéz megtalálni az arany középutat, hogy megvegyem a szükséges holmikat, de manapság már annyira sok fölösleges dolog van amit "megvetetnek" a kismamákkal. Egyik kedvencem a zenélős bili..... na jó, ez persze nem légzésfigyelő kategória!!!

Pandusika: de jó nektek, hogy havazik. Én felvenném a bakimat meg a pufidzsekimet (ha már úgyis pufóka vagyok :)) és mennék bandukolni a havazásban! Imádom!!!!

KépKép
hugic

A zenélős bili nálunk bevált :D Ami viszont nem, az a biztonsági körömolló. Az annyira biztonsági, hogy képtelenség vele körmöt vágni. :D

Megvolt a 32. heti kötelező uh. Minden ok. A baba súlyát nem tudom, az orvosom ilyenkor már nem szívesen tippelget, olyan nagy a hibaszázalék. Mindenesetre megnyugtatott, hogy nem lesz óriásbébi. Én ennek örülök, meg is kell szülnöm, úgyhogy ráér megnőni idekint. :D Méhszájat nem nézett, legközelebb január 10-e körül kell mennem újabb zaklatásra (ctg).

Kép
kangu

Sziasztok!

Hugic: köszöntelek én is közöttünk, az én babácskám is kisebb kb 1 héttel, de van még nekik idejük nőddögélni, meg az sem a legideálisabb, ha hatalmas születéskor (bocs Zsu, Bencus ettől még gond nélkül fog kibújni, biztos vagyok benne :wink: ), szóval ne aggódj!

Légzésfigy: Nekünk van, ismerőstől vettük 5000-ért, és ma megkértem a védő nénit, ugyan képezzen már ki, mit kell csinálnom, ha jelez, és kb 10 perc alatt meg is tanított, nem egy ördöngősség :lol: Bébiőr is ugyanígy van, de mérleget nem engedek a lakásba a saját nyugalmunk érdekében.

Ma elhoztuk a babakádat, és az állványát, amit a vaterán vettem!
Nagyon izgi, h már itt a kád is, ettől még valóságosabb, h tényleg lesz egy kislányunk :P

Amy: Majd valamikor biztosan sort kerítünk a debreceni talira is, ne aggódj, és kívánom, hogy utazzatok jól, érezzétek magatokat szuperül odakint, és vigyázzatok egymásra.

Andus: tényleg fájt még olvasni is, nagyon sajnálom, remélem, Apa azóta már gyógyítgatja :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Amy: Nagyon vigyázzatok Magatokra és álljatok meg gyakran pihenni!

Andus: Jó hallani, hogy javulgatsz, még ha lassan is. :)

Kangu: Gratulálok a jó eredményekhez! A zenélő bili komolyan bevált? :shock: Jobb így belepisilni? :lol:

Zsuzsi: Nagyon jó ötlet. Eszembe sem jutott, hogy védőnénit ilyesmire lehetne használni... :lol: Lehet, hogy januárban megkérem én is.... :D

Hugic: Nem is tudom, hogy bírod... Nekem a 8 órás ülés már három héttel ezelőtt is nehezemre esett. Bogyesz (és a drága cisztám) aztán gondoskodtak is róla, hogy gyorsan itthon maradjak... :) :? De a Babó annyival jobban van itthon, és ez a lényeg... Ja, és a munka nem hiányzik egy cseppet sem!
Te meddig tervezed a melót még?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hát lányok nincsen jó hirem apa ma megkapta a felmondási papirját. Tehát Jan.20-al nem tartanak igényt a munkájára.Igy Feb.20ig állományba van de nem kell mennie dolgozni, ma volt az utolsó munkanapja.Végkielégités ügyben ki van otthon??
Tudtam beszélni a doki bácsival aki azt mondta hogy ha nem vérzek akkor ráérek kedden találkozni vele délután mert délelött a 30 hetes uh-ra megyek. Pihenést irt elö és magneB6 kell szednem.
Más egyenlöre nincs Legyetek jók.
U.I. Üdvözlöm a friss gyatlakozokat. Mindenkinek nagyon örülünk.
Rita

Kép
háfi

Háfi: :( :( :( :( :( Nagyon sajnálom!!!!
Nem értek a végkielégítéshez, de jogász vagyok, és ha ez segít, utánanézek a jogszabályban... Vagy lennének konkrét kérdéseid???
Annak viszont örülök, hogy jól vagy! Csak óvatosan.

Nagyon sok erőt kívánok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hugic, minél többen vagyunk annál jobb. :D

Apa még ma is bolond egy kicsit, de most már úgy vagyok vele, h az ő baja... De tegnap este úgy csináltam mintha aludnék, és vagy 10 percig simogatta az arcom meg a hasam, és puszilgatott, szóval
annyira nem haragudhat... :D Szerintem más baja van különben... :roll:

Elif örülök, h minden rendben van. :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Jaj, ma olyan jó napom volt! Eljött hozzánk egy babanetes ismerősöm, elhozta a kisfiát, 3 éves lesz februárba, teljesen levett a lábamról! Olyan édes kisfiú! :lol:

Babamérleget mi se veszünk, nem akarok minden etetés után mérlegelni, és paráztatni magam!

Abencze: Örülök, hogy minden ok Veletek!
:shock: , kisfiúnak várták és kislány lett! :shock:

Andus: Örülök, hogy valamit már javulgattál!

Julcsi: Mi is 23ezerért vettük a légzésfigyelőt, Angel Care!
Ősejtet mi is vetetünk le, jövőhéten kötjük velük a szerződést! Sokat gondolkodtunk rajta, és arra jutottunk, hogy ha bármi lenne, még mindig ott az őssejt ami segíthet! De reméljük nem lesz rá szükség!
Ja, és alvásra a szert holnap be is szerzem, mert olyan vagyok mint egy zombi! :?

Nilabali: Örülök, hogy írtál, és hogy minden ok veletek! Akkor súlygyarapodásba ugyanott tartunk! :wink:

Erika: Bence kereken 2 héttel nagyobb a koránál, a szülésznő szerint jöhet előbb is, viszont a doki azt mondta, hogy lehet simán nagyobb is mint az átlag! :roll:

Panna: Pihenj sokat, és mennek neked is a pozitív energiák!
Minden rendben lesz, ne izgulj!

Kangu: Örülök, hogy minden ok Veletek! :)

Zsuzsi: A doktornő is megnyugtatott, hogy megtudom majd szülni, mert aggodalmaskodtam, hogy nagy baba lesz!

Háfi: Nagyon sajnálom! :cry: Fene ezt a válságot! :evil:
zsu83

Sziasztok!

Egy ideje nem tudtam jönni, de köszi az érdeklődést, vágom a centit :lol: . Erika, Zsufi! Kitartás!!!

A baleseteseknek jobbulást, vigyázzunk magunkra, még csak most jön a jeges utak időszaka!

Tegnap voltunk dokinál, Babóka befordult :D :D :D . Súlya 1880 g, a méretei a korának megfelelőek, kivéve a fejét, ami 2 héttel nagyobb :shock: . Szóval megcsodáltuk a szép nagy, okos buksiját :lol: .

Légzésfigyelőt mi nem veszünk, ahogy magamat ismerem, folyton azon görcsölnék, hogy nem romlott-e el a gép. Mérlegünket anno kölcsönöztük, amíg a férjem egyik nap be nem pipult, és vissza nem vitte a boltba, mondván, hogy ezzel befejeztem a napi méregetést és idegeskedést :oops: . Szóval most az sem lesz. Azt, hogy mennyit evett egyébként sem mértem, mivel a 1,5-2 óránkénti szoptatás kívánatos mennyiségére úgysem voltak sehol referencia adatok....

Háfi! Sajnálom, ami a férjeddel történt, a végkielégítést úgy tudom - ha van a cégnél - a kollektív szerződés határozza meg.

Kép
mist

julcsi: sajnos nehezen bírom már, pedig január végéig terveztem a bejárást, de most már látom, hogy nem fog menni. Főleg, hogy messzire költözött a cég novemberben :( 1,5-2 óra utazás (csak be), azt hiszem már nem nekem való, aztán meg ott ülni, amit nagyon nem bír a Kismanóm, mert nem kényelmes neki, bár sokx próbálom nyújtóztatni magam. Aztán meg a hazamenetel este és kész vagyok. Így jövő héttől már csak hébe-hóba járok be, főként itthonról fogok dolgozni, így egyeztünk meg a főnökömmel (nem mintha az itthoni szék kényelmesebb lenne, de a pénzre is szükség van :shock: ).

KépKép
hugic

kangu: na jó, átgondolom a zenélős bilit :wink: Te vagy az első, akitől pozitívumot hallok róla :)

gerendai zsuzsi köszönöm a bíztatást! Akkor hajrá kisbabák, gyarapodjatok szépen a pocakban, aztán meg itthon a sok finom tejcsitől :)

Háfi: :( sajnos én sem értek hozzá, de reméljük a legjobbakat. Milyen területen dolgozik a férjed? Kívánom, hogy mielőbb tudjátok pótolni a munkát! Nagyon drukkolok!

Szopipárnával kapcsolatos kérdésem: van valakinek tapasztalata, hgy melyik jobb? A mikrogyöngyös, vagy a tönköly töltetes? Én nem ismerem és szeretném megrendelni, mert nagyon sok jót hallottam róla és anyukámék ezt szeretnék nekem karira adni (jó ez a karácsony, szinte csak babás csomagok lesznek a fa alatt
:D )

Mindenkinek szép álmokat! Remélem mindenki ébredés nélkül és kényelmesen durmolja át az éjszakát! :P

KépKép
hugic

Komolyan jó a zenélős bili, mert amint van "eredmény", egyből jön a jutalomdal. Nekünk a "hull a pelyhest" zenélte. Egyetlen hátránya az volt, hogy nem volt kikapcsológombja, úgyhogy amig ki nem öntöttük és szárazra nem töröltük az érzékelőket, addig folyamatosan dalolászott :D . Jelenleg is használatban van, annyi módosítással, hogy leragasztottuk az érzékelőket, hogy ne zenéljen. De le fogom szedni a borítást, amint a kisebbiket elkezdem bilire szoktatni :D

Kép
kangu

nicko: Néha nekem is eszembe jut, hogyan lesz ez az egész szülésesdi, és akkor érzem a parafaktor emelkedését! De ilyenkor arra gondolok, amit egy kolléganőm mondott egyszer: "A szülés az csak egy sz@r nap az ember életében!" Engem mindig megnyugtat!!
:)

hugic: Juhéjj! Végre nem én vagyok az uccsó csatlakozó!! Munka ügyben nem irigyellek (sőt olyan fizikai reakciókat produkálok az ilyen hírektől, mint amikor horrort nézek DVD-n...)!

Julcsi, hugic:
nekem is szopipárna.hu-ról van a szopipárnám. Most is tök jó akciójuk van, és rendeltem ágyneműt tőlük, mert fut mellé egy kapucnis törcsi ajándékba!
Amúgy nekem sima mikrogyöngyös töltetűm van és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Főként azért, mert ők ugye túltöltik és ki kell belőle venni egy adag golyót az elején. Na én vagy 6x szedtem szét, mire a megfelelő kényelmességűre kopasztottam a belsejét, de most tuti. Amúgy a tönkölynek számomra olyan furi volt a tapintása.

A tegnapi nap csúcs volt! Összehasonlíthatatlan volt a pénteki és a tegnapi 4D-s szolgáltatás. A genesisben voltunk és az a tündér nő addig küzdött a gyerekkel, amíg csak megmutatta magát!!! Majdnem egy órán át próbálkoztunk, mert mint kiderült a mellső fali lepény miatt nem a legjobban fotózható, de csak kidugta az orrát belőle a végére. Szóval bevállt a trükk!!
:)
Viszont tegnapra kicsit megcsappant a súlya: már csak 1850 grammos, szóval kivonulok az óriásbébi csapatból. És hugic, ennyit a súlybecslésről: a dokim pénteken még 2200-ra becsülte, tegnap meg csak 1850-re! Remélem, hogy ez utóbbi jár közelebb az igazsághoz, mert én is kicsit aggódom nagybaba szülésen!!
Majd rakok fel képet egyszercsak!

ladmon

Abencze, ez elég jól hangzik :D mondjuk nagyon meglepődnék, hogyha Adri babának kukaca nőne a szülőszobán, mert azért nem egy rózsaszín cuccot vettünk... :roll:

Hugic, a súly miatt ne aggódj, ha gáz lenne, úgyis mondanák egyből az ultrahangon, meg elküldenének mindenféle további vizsgálatokra! Amúgy a súlyt meg a baba méreteiből becslik, tehát nem valami pontos. Ja és amúgy meg örülhetsz neki, ha nem nagyon nagy - hátha könnyebben szülsz majd :wink:

Panna, azért beszélnek sokan a légzésfigyelő ellen, mert egy téves riasztás esetleg nagyobb riadalmat okozhat, mint szükséges, illetve, hogy ha nem tudod, mit kell csinálni, ha ne adj' isten valami baj lenne, akkor tök hiába van ott a figyelő... én mondjuk használni fogom, de ezt szerintem mindenki maga érzi, hogy ő nyugodtabb. Én is azt hiszem, a védőnőt fogom megkérni, hogy segítsen, mit kell csinálni, ha baj van.

Háfi, nagyon sajnálom, ami történt a férjeddel! :( ráadásul így az ünnepek környékén nem egyszerű elkezdeni állást keresni. Remélem, azért hamar talál magának új helyet, szorítok nektek!

Mist, nálunk is minden méret egy héttel nagyobb a koránál, kivéve a kobakot, ami kettővel :lol: nagyon okosak lesznek ezek a manócskák :lol:

Kitartás a még dolgozóknak, már nincs sok hátra!!!

KépKép

KépKép
stelly

Szülésről nekem anyu épp az ellenkezőjét mondta - hogy nem sz@r nap, hanem hogy amikor odafektetik rád a pici csomagot, és megszaglásszátok egymást, akkor elfelejted az előtte levő órák kínlódását, olyan boldog leszel.

Ladmon, gratula a 4D-hez, várjuk a képeket! :)

KépKép

KépKép
stelly

jaj lányok, annyi hó esett az éjjel h senki nem ment még a szomszédbol sem dolgozni. a férjem is itthon va, mondjuk ennek örülök, nem kell idegeskednem h miként ér a városba.
viszont ma kell mennünk babamozira, hááááááát mondják még a havat, nem tudom hogyan fogunk odajutni :?
pedig már annyira vártam, szomoru vok.

hugic: nekem ilyen gyöngyök vannak benne és én anno azért választottam ezt mert azt olvastam h ezek visszanyerik formájukat, mikor nem fekszik az ember rajta, tehát nem kell töltögetni egy idö után. viszont a tönköly nem. én nagyon meg vok elégedve.

háfi: sajna férjednek, ez tényleg nem jo hír. de szurkolok egy uj munkahelyhez.

örülök h mindenkinél minden rendben van, csak nöljenek a pocaklakok!
nálunk lesz figyelö babyphone-nal együtt, a tesomtol örököljük. engem megnyugtata a tudat ha van, és ha még fizetni sem kell érte akkor miért ne. mérleget viszont mi sem veszünk. akkor mehetek a védönöhöz leméni amikor csak akarok.

szép napot

Kép
Kép
nicko

háfi!nagyon sajnálom ami történt de reméljük mihamarabb minden jórafordul.Szoritok értetek.

Légzésfigyelönk nekünk sem lesz,mérleg meg az anyit emlegetett ok miatt nemlesz!!

Hétfön vizsgázom és kedden doki látogatás.meg kell mutatni az eddig szerzett leleteket is.

Nem is írtam ,hogy hétfőn voltam védőbanyánál és a 7.5kg os súlygyarapodásomra diétát rendel el!!!!!!!!!!!!Nagybetükkel be is írta a kiskönyve!!Szerinten nemnormális Ő sem!!Vagy most minden védőnőnek ez van kiadva???

Hozzánk korábban jött a jézuska.... megkaptam a kari ajándékot.....
mivel a számitógépünk döglödik(bocsi)igy apa elöre hozta az ajándékot és megkaptam a laptopot.
annyira boldog vagyok.
viszont mostmár nemtudtok levakarni sem!!

Most viszont teszek veszek kicsit mert megyek még vezetni...

Üdv.

Kép
zümis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?