A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Szép napot!

Ma szinte ítéletidő volt itt felénk, jégeső, dörgés-villámlás, nagy szél, úgyhogy a mára tervezett nagy séta elmaradt, sajnos.
Remélem holnap kicsit enyhül az idő és végre egy normálisat sétálhatunk. Eddig még csak az udvaron levegőztünk, napi fél órákat, de már jobb lenne egy hosszút sétálni, mert szegényem mindig elaludt a babakocsiban, utána meg teljesen megkeveredett.

Meri!
Hát úgy látszik akkor a mi kis lányzóink valamiféle rokonlelkek! :D :lol:
Szóval jól sikerült az "első" együttöltött éjszaka.... :wink: :D , egyébként nem túl intim a téma, szerintem a szüléstörténetek ugyanolyan intimek, mégis "közzétesszük".
Viki után elég kellemetlen volt az első alkalom, de ha óvatos az ember, akkor igazából nem érezhet fájdalmat. Kíváncsi leszek most milyen lesz?! :wink:
Megmondom őszintén, azért nekem már közben hiányzik a testi kontaktus, mert az elmúlt két hétben szinte még ölelésre sem volt időnk :oops: :D
Mert ha Lilike elalszik, utána még el kell altatnom Vikit - mert ő sem alszik magától... - úgyhogy ezek után hulla fáradtan zuhanok az ágyba.

Nálunk a napirend a következőképpen szokott alakulni:
este 7-8 óra körül van fürdés, utána kb 1 óra a cicizés+altatás, majd úgy 3 óránként eszik éjjel, reggel 6-7 körül felébred és onnantól kezdve olyan éhes, mint egy sáska, akár óránként is képes lenne enni, de nem mindig adok neki, mert utána szinte kihányja, amit betömött :-).
Aztán 9-10 óra fele ájultan alszik el az ölemben, majd leteszem az ágyra és kb. 20 perc múlva már fel is ébred és enni akar - vagyis leginkább cicizni - aztán 10-11 körül elájul és onnantól kezdve órát lehet hozzá állítani, 3 óránként kel, szopizik és folytatja az alvást. Este olyan fél 7-fél 8 között felébred és akkor fürdés, stb. stb.
De amúgy nem panaszkodom rá, mert ok nélkül nem sír, csak ha éhes, vagy túlette magát, de akkor sem úgy ordít, hanem csak sírdogál és bánatos arcot vág.

Egyébként éjjel mellettem alszik, két gyereknél már sajnos fel kellett adnom az elveket :-), így könnyebb mindenkinek. Napközben néha az ágyában alszik, néha az én helyemen, mikor milyen kedve van. Ha nyugalmat akarok, akkor a helyemre teszem le, mert ott tutira alszik, az ágyában már nem 100 %.
Vikit még következetesen mindig az ágyában altattam, éjjel-nappal, ki is voltam készülve egy idő után idegileg az éjszakai fentléttől, de most nem akarok kiszúrni magammal.
És ennek ellenére Viki a mai napig átjárkál éjjel az ágyunkba, úgyhogy nesze neked jólneveltség :-) :-) Szerintem nem ezen múlik, hogy ott fog-e majd kikötni az ágyunkban a gyerkőc, vagy sem.
Lilike is nagyon szeret ölben aludni, meg összebújni. Ugyanolyan, mint Viki, ő is mindig szerette a biztonságot, a szeretgetést, simogatást. Lilinek az tetszik a legjobban, ha cicizés közben simogatom a kis fejét, attól teljesen elalél.

Viki!
Nagyon édesek a gyerkőceid! Látszik, hogy Peti nagyon szereti a kishúgát. :-)

Most megyek, mert ébredezik drágám és ilyenkor azonnal cici kell a szájába :lol: :lol:

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Viki, odáig vagyok ezektől a tesós képektől!!!!! :)

Jaj, csajok, nálunk is iszonyatos vihar van kora délutántól. :cry: :cry: :cry: Bia vagy cicizik vagy sír. Más nincs. Annyira sajnálom szegényt!!!! :cry: Kidőlt nálunk egy fa, meg vele egy utcányi villanyoszlop. Nincs áram. Illetve kunyeráltunk a szomszédtól egy hosszabbítón keresztül, hogy legalább fűtés meg némi világosság legyen. Bia a széltől nyűglődik, én meg a sötétségtől. :cry: :cry: :cry: Most épp megkértem apát, hogy legalább egy fél órát dajkálja, mert kivagyok. De azóta már itt is van....

meri

Meri!

Sajnálom :( Remélem Bia baba megnyugszik majd hamar!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Meri,
Tegnap nálunk is ezt ment, folyamatosan a kezünkben volt és mindenért sírt. A szél miatt volt az tuti, ezt nem bírják a babák. Azt mondták, ma még nagyobb vihar lesz mint tegnap :roll: :?
Vendég

Bealudtunk :lol:
Kép
Vendég

Pancsi után az Én Gyönyörűségem! Kép !!!!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Zsu, Martin tényleg gyönyörűség!!!!

Na nem kevésbé persze Dóra. ;) Én is alvósat hoztam:

Kép

Ezt meg a Mamáék nyuszija hozta. ;)
Kép Kép Kép
Nem tudom, mennyire látszik: egy függőágyat kapott a kisasszony! :D Jó dolga van! :lol:

meri

Sziasztok!

Írtatok a "napirendről". Úgy néz ki nálunk is kezd beállni a helyzet:
Reggel 6-8 körül felkelés, evés nyügősködés 9-10-ig, ekkor csak ölben tud elaludni (cumival :oops: ):
Kép
Kép

Viszont úgy néz ki hál istennek hat a Mecsek Baby tea, amit én iszok meg a gyerek helyett és valószínű átmegy annyi a tejbe, h. mostmár nincs sírás az evések után a poci miatt, és a kakis pelusok száma is elérte a napi 3-at.
Ha bealszik alszik 3-5 órákat is, este fürdés van 6-8 körül, majd szerencsére elalszik szopi után), hajnalban is csak 3-5 óránként kel fel enni és evés után szerencsére mindig visszaalszik. (Az elején annyira fájt a pocija, h. órákat üvöltött szegénykém).

Keksz téma:
Nálunk még 3 hét van a tilalomból és én császár után is félek egy kicsit, ugyanis nálunk már a terhesség kezdete óta tilalom van (igaz egyszer kétszer megszegtük :oops: ).

Vérzés:
Még nálam is van egy halvány barnás, enyhén sárgás folyás, de ez már nem sok, remélem nemsokára elmúlik, mert rajtam gazdagodnak meg az intimbetét gyártók.

Zsu!
Hogy csinálod azt, h. Martinka ilyen mosolygós arcot vág fürdetés után? Nálunk Márk a fürdetést, tisztába tevést, öltöztetést még mindig utálja, ráadásul ma rögtön egymás után kellett 2-szer tisztába tenni, mert hirtelenjében telerottyantotta a gyatyát 2-szer is, és egyszer mellé is sikeredett, úgyhogy átöltöztetés is volt.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Mennyi szép baba :lol: Hát lányok ezt jól összehoztuk :wink: :lol:
Vendég

ZSU!!!
Próbáljuk meg msn-en!!! Ha be van kapcsolva a gép, hagyd menni az msn-t is, hátha úgy összefutunk. ;)

meri

sziasztok!

Hát lányok én nem értem a fiamat, mert össze vissza eszik. háromkor evett 130-at azután rá 2 órára kitalálta, hogy még éhes hagytuk ordítani de megsajnáltam és még evett 70-et. Nem tudom mikor állunk majd be a 4 óránkénti evésre. Egyik nap már sikerült de azóta van, hogy 5 órát is alszik és akkor kétszer kér enni , mert megéhezik. Nme tudom mit csináljak. Mert ugye igény szerint kéne etetni, de nem tudom jól csinálom-e. Tudtok valami jó tanácsot adni? A könyv is azt írja, hogy ne hagyjuk sokáig szenvedni, mert nem fogja elfogadni a cicit.

Nálunk az alvás általában az ágyikójában történik meg. Nézelődik és azután bealszik. Vagy ugye ami mindíg előfordul az a cicin elalvás. Na persze letesszük és van, hogy felébred. Főleg ha fáj a pocija. Énis ki fogom próbálni a mecsek teát.

Gát,

Merivel egyetemben és is szinte rögtön tudtam ülni vele. Még a csecsemős nővérek meg is jegyezték, hogy milyen fitt kismami vagyok. Bár a 13 óra amit tudom még nem írtam le meglátszott biztosan. Járkálok ülök meg ilyenek. azt nem mondom, hogy nem fájt de nem volt elviselhetetlen. A vérezgetés nálam néha eláll néha kicsit pötyörtet.

Kekszi,

Agyalok rajta én is, hogy milyen lesz.
én is félek az elsőtől. Bár nekem edzenem kellene a gátizmaimat, mert úgy érzem, hogy nem érzem. Meg a vizeletvisszatartással is gondjaim vannak. Érzem, hogy kell és ha nem megyek el akkor csöp-csöpp. Elég kellemetlen de ez van. remélem ha megedzem magam akkor elmúlik.

Meri,

látom sikerült beszerezni a függő ágyat. Nagyon szupi.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Nagyon nagyon szép babák vannak a topikban! :D :wink:

Vikci!

Eszti is össze-vissza eszik, de én nem csinálok ebből gondot, ha sír kap és kész! :oops: Van, hogy 1,5 óra, van, hogy 3 óra telik el két kaja közt, de inkább 2 az átlagos. Ő is van, hogy 1x 120-at eszik, egyszer 30-50-et de gondolj csak bele, hogy te sem tudsz mindig egyformán enni :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vikcy!
Miért kéne 4 óránként ennie? Ha éhes, adj neki.

Én 2 hét múlva visszaadom a kölcsönmérleget. Andris elérte az 5 kg-ot. és úgyis ritkán mértem. Majd méricskélünk az oltások beadásánál.

A babák mind nagyon aranyosak!

Jó éjszakát!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Vikci, én is Vikivel meg Boeskével értek egyet! Akkor egyen, amikor éhes!!! Én saját bőrömön tapastaltam, mennyire gáz, ha külső szabályok szerint kell bizonyos időközönként enni. Ha bizonytalan vagy, egyszer próbáld ki magadon! ;)

Boeske, én is pont ezen gondolkozom, hogy lassan eladom a mérleget. :D Bár mi még csak 4 kilónál tartunk. :D (De én csak hetente egyszer mérem. A szopikat nem.)

Nagyon szupi ez a függőágy!!! Bizti nagyon kényelmes lehet! Ez az ágyunk fölött lóg, éjszakára csak az ágyat magát akasztottuk le. Így most lóg két kötél az ágy fölött. (Nem, nem akasztásra. :lol: ) Apának egész más ötletei támadtak. :oops: Még csak mi vagyunk túl a 6 héten???? 8)

meri

Vikci,
Szerintem nem kell egy 3 hetes babától elvárni, hogy 4 óránként egyen, hiszen még olyan pici. Persze ezt tanácsolják meg ezt írják a könyvekben, és van olyan baba akinek elég is ennyi, de minden baba más. Ha éhes hát hajrá szopi, neki még ez jelenti a világ közepét, és nem csak evés szempontjából :wink: Egyszer majd beáll magától a rendje ne aggódj, de ezt türelmesen érdemes kivárni.

Meri,
Más ötletek? :lol: :lol: :oops: :lol: Tényleg szupi ez a függőágy :wink:

Boeske,
Lassan mi is eltávolítjuk a mérleget.
Vendég

Dórának boldog 1 hónapos szülinapot!!! :wink: :lol: :lol:

meri

Meri,
Köszönjük :D ma van a párommal is a hónapfordulónk, jó napot választott a kiscsaj :D
Vendég

De jóóóó! ;)

meri

Nagyon gyönyörűek a babák! :)

Vikci
Még korai lenne négy óránként ennie, max 3 szerintem...

Én úgy csináltam, hogy azért igyekeztem két órát kihúzni, nem akartam túl sűrűn sem etetni, de persze nem hagytam ordítani órákat, csak amikor szopizott, nem engedtem, hogy bealudjon, maszíroztam a fejét és figyeltem, hogy jó sokat egyen.
Ő olyan három óránként kért általában... rendes gyereke volt! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Megjöttünk az első tanácsadásról! Eszti 3700 g és 51 cm, vagyis kerek 1 kg-t hízott 3 hét alatt és 4 cm-t nőtt! :D április 8.-án megyünk a 2 hós oltásra, és beadatom neki a rota vírus ellenit is, abból is megkapja akkor az elsőt!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, gratula az első tanácsadáshoz. ;)
Mi pont egy hét múlva megyünk a 2 hósra. Akkor kapja a Rotarix-ot is. Pontosan 17891Ft-ba került. A gyógyszerész meg is kérdezte, tudom-e, hogy mennyi az ára. :D
A lényeg hogy megvan!!!

meri

Sziasztok!

2 napig nem volt netünk emiatt a hülye vihar miatt, ma reggel állt helyre.

Gratula a hízáshoz és növéshez Esztinek! Jól teljesített :-)

Tegnap én is lemértem Lilikét, hát ha nem csal a mérleg - hagyományos analóg -, akkor 3730 gr, ami azt jelenti, hogy 580 gr-ot hízott a hazajövetelünk óta. Nem tudom, hogy ez sok-e vagy kevés, nekem soknak tűnik. Aztán ki tudja. Viki annak idején az első hónapban 1,20 kg-ot hízott.
Kb. 1,5 hét múlva mi is megyünk a védőbe, bár még nem küldték a "behívót".

Tudja valaki, hogy hogyan kell megkötni a Nandu kendőt??? Van esetleg leírása valamelyikőtöknek?

MAMACKA!
Szeretnék tőled rendelni egy olyan babahordozót, hol tudom ezt megtenni? Azt láttam a honlapodon, hogy milyen színeket lehet kapni, de nem tudom, hogy hol kell megrendelni.

Köszi!

Nagyon édesek a babák!!! :-) :-) :-)

Meri!
Jó ez a függőágy, biztos nagyon jól érezheti magát Bia benne!
Párodnak jól működő fantáziája van.... de azért a függőágy mégiscsak a gyereké!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Megyek, mert Lilike úgy sír, majdnem megszakad, most ébredt, indulunk pancsizni, aztán cici ezerrel!!! :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

http://szirkababa.blogspot.com/search?u ... results=50

Ez egy nagyon vidám blog egy kis Down szindrómás baba életéről.
Most találtam rá. Szirka kb annyi idős mint Áronunk.
Ajánlom figyelmetekbe!

Katuci
pl így! :)
Már nincs meg mind ami a honlapon van... fotózok és megmutatom melyikből lehet választani.
Melyik szín teszene? A kékek megvannak még...

Csak az a baj, hogy Óbudán vannak így pár nap múlva tudok képeket mutatni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Mamacka!

Köszi a gyors választ! Küldhetsz képeket, azt a pár napot kibírjuk azért :-)
Nekem valami olyan kéne, ami mintás, vagy pöttyös, vagy csíkos, tehát semmiképp sem egyszínű. A kékek is tetszenek, de mondjuk sárga, vagy narancs jobban tetszene, persze ha van.
Megnézném azért, hogy milyenek vannak még készen.

Köszi előre is!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Meri!

Köszi az oltás árát, nekünk is a Rotarixot írta a dr. nő .Állítólag van még egy fajta, abból 3x kellene kapnia.
Függőágy tényleg szupi, biztos jó benne Bia babának!
És örülök, hogy Nektek jól sikerült az első a szülés után! Én nagyon félek most, mert Peti után.............. :( :oops:

Katuci!

Lilike is szépen hízik! :) Azt olvastam, hogy heti min.150 g-ot híznak az első hetekben a babák. :wink: szóval bőven jók vagytok!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok

Nem tudja véletlenül valaki hogy a családit és az anyaságit mennyi idő után postázzák?

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Zsu! Mi jan. 28 körül adtuk le a paírokat, most febr. 28-án kaptam pénzt, de még nem tudtam kideríteni, hogy konkrétan mit. A családi szerintem tutira benne volt, de lehet, hogy az anyasági is.

meri

anyasági max 30 nap, ez kb 68.000 ft, családit meg vagy 3 hó múlva, elcsúszás van....kissé....
Vendég

Lafi, azt is tudod esetleg, hogy ezeket a pénzeket: tgyás meg családi előre kapom vagy utólag?

meri

mint a fizut, utólag....
Vendég

Köszi, Lafi!

meri

Sziasztok!

Meri!
A tgyás tul.képp hasonló, mint a táppénz. Szerintem utólag adják. A családi pótlékot minden hónap 3-án szokták utalni. Azt nem tudom, hogy utólagos vagy előleges, már nem emlékszem, hogy hogyan kezdték anno küldeni Viki után.

Szemokzsu!
Szerintem egyébként az hogy mikor kapod meg, az attól is függ, hogy hol laksz, meg hogy mennyit telefonálgatsz utána.
Nekem a táppénzem volt egy katasztrófa, 3 hónapig nem kaptam semmit, de nem az OEP hibájából, de azt most itt nem akarom részletezni. Elég bosszantó helyzet volt, munkáltatói részről volt hiba. De miután kezembe vettem a dolgokat, ment minden, mint a karikacsapás.
Most a tgyás-hoz kitöltettem a papírt a munkahelyemen, de én fogom beadni, sőt valószínűleg a férjem fog bemenni személyesen a legközelebbi OEP-hez, mert úgy sokkal olajozottabban mennek a dolgok. Én Győrhöz tartozom, de Sopronban is van iroda, és ott jelentősen kevesebb ügy folyik, szóval oda megyünk majd intézni. Állítólag fél óra alatt megy az ügyintézés, utána már csak a központi OEP-en múlik, hogy mikor utalnak.
De gondolom, hogy Pesten sokkal több ügy van, ott biztos lassabban mennek a dolgok.

Amúgy az egyszeri anyasági támogatást az igénylés beérkezésétől számított 5 napon belül el kéne bírálni és utalni kéne. Hogy ez mennyire valósul meg a gyakorlatban, azt nem tudom.

Remélem jók az infóim. :-)
Egyébként nem tudom, hogy máshol is ilyen bonyolult-e az ilyen járandóságok ügyintézése, de már az is egy katasztrófa, hogy mindenhová az eredeti anyakönyvi kivonat kell, nehogy egyszerre tudjon az ember intézkedni, mert ha postán küldözgeted a papírokat, akkor meg kell várni, mire visszaküldik, az tuti min. 2 hét.

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!
Nagyon rossz napunk volt :cry: Elmentünk csípőszűrésre, és rossz lett az eredmény. Kengyelt kell hordanunk, szegényt úgy veszíti ki, mint egy lapított békát :cry: :cry: Tudom, hogy kell meg ez nem a világ vége, de akkor is baromi szar látni, ahogy szenved tőle, és nem aludhatunk se hason, se oldalt(pedig csak így szoktunk) nem vehetjük le, nem hordhatunk rugit, nem tudom, hogy fogok szoptatni ,mert csak fekve tudok. Így nem aludhat az ágyában se, mert háton nem hagyom egyedül, nehogy baj legyen. Nagyon szomorú vagyok, annyira sajnálom szegényt, a szívem szakad meg :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok!

Meri!
Mi az anyaságit 1 hét múlva már meg is kaptuk, úgy utalták a számlámra. A többit még nem tudom, de jó lenne ha minél előbb küldenék már..

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Pandi!
:(

Meddig kell ezt hordani? Megértem az alvás problémátokat, a mi gyerkőcünk kizárólag csak hason tud aludni (ill. a babakocsiban háton is).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera,
Nem tudjuk, hetente viszem vissza, és egy hónap múlva lesz az ellenőrzö uh. Olyan rossz így látni szegényt :(
Vendég

Pandácska!

Nagyon sajnálom, kitartást Nektek és remélem mihamarabb lekerül Dóra babáról a szíj! :(
Volt valami előjele egyébként, a gyerekorvos nem mondott valamit előtte, hogy lehet baja van? Azért érdekel,mert mi 18-án megyünk Esztivel és kedden mondta a gyerekorvos, hogy redő asszimetriája van Esztinek és tornáztassam sokat a csípőjét. Félek nálunk is baj lesz :(

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki,
Nem mondott a doki semmit pedig nézte, a kórházba is volt uh és ott is minden rendben volt amikor megszületett :roll:
Vendég

Viki,
Itt írnak a redő asszimetriáról is.
Az anyaméhben az utolsó időszakban a babák egy része nehezen fér el, ezért nem tud annyit mozogni, amennyit szeretne. Ez is az oka lehet annak, ha nem fejlődik kellőképpen a csípője, esetleg csípőficam alakul ki. Erre utaló jel lehet, ha a baba combjain a redők száma egymástól eltérő, vagy a csípők egyik vagy mindkét oldalon viszonylag nehezen mozgathatók, azaz kötöttek. Előfordulnak „néma” esetek is, amikor a csípő fejletlenségét vagy ficamát szabad szemmel nem lehet megállapítani. Ezért, mi ortopédusok valamennyi baba szüleinek javasoljuk, hogy gyermeküket - még mielőtt betölti a hathetes kort - vigyék el ultrahangos szűrővizsgálatra is.
Vendég

Pandácska!

Köszönöm az infókat!
Hogy telt az éjszakátok, azért tudott aludni a kicsi lány?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Pandi!
Nagyon sajnálom a kis Dorkát! És mindenképp muszáj ezt a kengyelt hordania? Nincsen valami más megoldás (torna, stb)? Nem elég a terpeszpelenka? Vagy annyira súlyos a helyzet?
Csak azt nem értem, hogy ha volt csípő uh-ja a kórházban, akkor hogy-hogy nem látszott a probléma???
Lilinek is csináltak UH-t, negatív lett, mi 11-én megyünk a kötelező kontrollra, ott lesz manuális vizsgálat, meg UH is. Kíváncsi leszek. Mondjuk én úgy látom, hogy rendben van a csípője, szoktam tornáztatni, meg a nyakicáját is, mert Vikinek anno nem csípő gondja volt, hanem állandóan egyirányban feküdt, és megfeszült a nyaka, nem tudta elfordítani, így azt kellett tornáztatni.
A gyerekorvos nálunk is volt másnap, hogy hazajöttünk, ő is megnézte Lilike csípőjét, azt mondta kicsit laza, de ez még ennyi idősen nem mérvadó. Szerintem már nem laza. De inkább az szokott a baj lenni, ha kötött.
Remélem Dórika hamarosan elhagyhatja ezt a "kínzóeszközt"!

Ma gondolkodtam rajta, hogy még semmilyen támogatást nem igényeltem meg, mert eddig nem volt lelkierőm ilyenekkel foglalkozni, de azon gondolkodom, hogy az anyaságit, meg a családit mégiscsak levélben igénylem meg. Szerintetek a kettőt lehet együtt? Mivel mindegyiket az államkincstár adja.
Ti hogy igényeltétek?
És az orvosi igazolás a 4 terhesgondozásról az csak az anyaságihoz kell, vagy a tgyás-hoz is? Mivel hogy csak egy példányom van belőle. Ha leadom az egyik helyre, akkor hogy fogom leadni a másikra? Valaki tud nekem tanácsot adni ez ügyben?
Az anyaságival kéne kezdeni, mert azt legalább 5 napon belül küldik, és mégiscak 64000 Ft egyben. A tgyás-on meg úgyis el üldögélnek, ráadásul még a munkáltatóm nem küldte meg a kitöltött papírokat, ami ugye kéne hozzá....

Patival mi van? Be kellett végül mennie a kórházba?

Vikci!
Mi újság veletek? Ritkán jössz errefelé... :-) Bár nekem is alig van időm. Viki kitölti az összes szabadidőm, mert ugye Lilike általában alszik, ő vele szinte csak szoptatáskor "találkozom" :D .
Ráadásul a sulira is készülgetnem kell, meg még egy csomó munkával is megrohamoztak, úgyhogy kész vagyok... :shock: :D
Még az a szerencse, hogy picurkánk éjjel csukott szemmel eszik, és már folytatja is a szunyálást :-) Ha még éjjel fent is lenne, meg is őrülnék.

Ma pl. egy nagyot sétáltunk meg bevásároltunk délelőtt, végig aludta az egészet, majd utána még egy órát aludt itthon, azóta már egy-kétszer szopizott, de mindig visszaalszik. Tegnapelőtt pl. nagyon nyügi napja volt, alig akart aludni napközben, sokat sírt, valószínűleg fájt a pocija, mert olyan kis keservesen sírt szopizás után.
Mondjuk lemértem egyik nap, hogy 150-170 gr-okat eszik, de azt iszonyú sebességgel, szinte "megfekszi" :-) a gyomrát, utána meg szenved tőle szegényem.
De ma nagyon jó napunk van. Gondolom az idő is nagyon befolyásolta a héten a napjait, amikor szél volt, meg hideg, akkor nagyon kis hisztis volt a drágám. Viki is mindig a hidegfrontra volt érzékenyebb, most is észrevenni rajta, ha időváltozás van.

További szép estét mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Hát ez az, hogy állítólag semmiség, mégis a legdurvább eszköz kell. Viszem másik dokihoz jövőhéten, a gyerekdoki is ezt tanácsolta. Amúgy totál rendben van a gyerek, a dokinéni mindig nézte a csípőjét, és nem látszik rajta semmi. Az orthopédus nem is nézte meg, csak uh volt ,pedig megszokták vizsgálni is őket. Nem kellett volna ide az sztk-ba menni, hanem a kórházba. Jövőhéten egy nagyon jó dokihoz megyünk remélem, hogy ő mást fog mondani.

Viki,
Rosszul. Nem tudom, hogy én vagy Dorka sírtunk többet :( Nappal is csak kézben van, mert amúgy sír.
Vendég

Katuci,
Nekem ezeket a támogatásokat a párom intézte el személyesen, 3 óra alatt.
Vendég

sziasztok!

Panda, sajnálom a "gyerekkínzást". :( Meddig kell(ene) hordania?
És miért van az, hogy mindenhol másképp vizsgálják? Miért van az, hogy ha az ember nem fizet (mármint a helyszínen), akkor teljesen kiszolgáltatott: vagy kifog egy lalkiismeretes személyt vagy, ha nincs szerencséje, csak tessék-lássék ellátást kap????

Mi is 18-án megyünk, mint Vikiék... hát, izgulok...

Panda, jól emlékszem, hogy te is masszírozod-tornáztatod egyébként Dórát?

meri

Sziasztok!

Meri!

Én is izgulok, pláne, hogy mi is sztk rendelésre megyünk! Remélem nem egy "állat" dokit fogunk ki, hanem valami emberséges, jó szakembert! Hogyhogy ilyen későn mentek csak?

Pandácska!

Nagyon sajnállak Benneteket! :cry:

Katuci!

Petinek annak idején kötött volt a csípője, de csak tornáztatni kellett. Szerencséd van, hogy Lilike nem kel fel éjjel! Eszti általában hajnali 2-3 órakor gondolja úgy, hogy most van nappal! :? És akkor persze anya nem alszik, mert ha sírni hagyom, akkor ugye a Peti sem, és akkor másnap botrány a köbön. :? és persze csak akkor nem sír, ha kézben van, még a cici sem jó :shock:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Meri,
Jó kérdések ezek. Érdekes dolgokat olvastam most a neten, pl. hogy nincs olyan, hogy fejletlen csípő hiszen minden csecsemőnek fejletlen, 2-2,5 éves korára fejlődik ki. Akkor miért mondta azt a doki, hogy fejletlen a csípőnk? :roll: Ha meg csípőficam gyanús(amire azt mondta, hogy nem az) akkor hol vannak a jelei? Mert nincs asszimetrikus redőnk, tud terpeszteni, a fenekei is szimetrikusak, és nem kattog a csípője mozgásnál. Nem is vizsgálta meg :roll: Hát nagyon kiváncsi leszek, a másik doki mit fog mondani ezek után. Mellesleg azt is írták, hogy ilyen kengyelt csak akkor adnak ha a terpeszpelus nem jó, szóval nem rögtön adják ez a kinzóeszközt.
Vendég

Most csúnyát fogok írni, de hánynom kell ettől a rendszertől... :(

Azért most megyünk, mert ápr. 28-ra kaptunk időpontot, aztán kicsit távolabb sikerült szerezni ezt a közelebbi időpontot! :( E zis érdekes azért, nem? :(:(:(

meri

Meri!

én a kórházban megkérdeztem, hogy hány hetes korában vigyem csípőszűrésre a gyereket, erre az volt a gyerekorvos válasza hogy amikorra időpontot kapok :shock: :shock: :shock: azt hittem rosszul hallok (Petinél még 6 hetesen, 3 hósan ,és 6 hósan kellett vinni) :evil: a mi gyerekdokink meg azt mondta, hogy jó lenne egy hónapon belül megnézetni, erre akartunk időpontot kérni és majd 3 hós korára sikerült volna, akkor felhívtam egy ismerőst, tudna e tenni valamit értünk, akkor kaptuk április 7-ét, de ugye az is túl van a 6 héten,ami előírás lenne :evil: még egy-két telefon és akkor sikerült a márc 18., de ez is kizárólag csak protekcióval :evil: akinek nincs ismerőse, annak a gyereke nem ér annyit, vagy hogy a fenébe van ez :evil: :evil: :evil: :evil: kicsit szégyellem is magam, de a gyerekemért nem érdekel, mit kell kihasználnom :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Mi is 18-án megyunk csípő szűrésre. Hasi és koponya UH-ra pedig a 6. hét után kell időpontot kérnem a MÁV.ba.

Én nem tudom de nem érek ide sose. Most is párom tutjgatja Mátét.
Így tudtam visszaolvasni.

Pandi,

ez tényleg durva ami veletek történik. nagyonsajnálom Dorkát meg téged is. Az lesz a szép ha egy másik doki teljesen mást mond. Meg azt nem értem, hogy miért nem elég a torna. Kitartást kívánok nektek!

A következő hozzászólásomban lesz a szüléstörténet.

Párom ma intézte el a tajkártyát. remélem a többi dolog is simán fog menni.

Vera,

majd ezzel kapcsolatban is felhívlak holnap. Meg persze, hogy mi van veletek.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Viki,

ez értdekes én kaptam rögtön időpontot. Szerintem ez kórház függő is ahogy az ábra is mutatja. És egyébbként azért fontos még két hós kora előtt vinni, mert állítólag húzhatja is a lábát az oltás miatt ami ugye hamis diagnózist állíttat fel.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?