A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Helló Csajok!

Hát ezek az utolsó munkanapok már nagyon nem hiányoznak, de azt a pár napot már kibírjuk, ugye csajok :lol:

Hugic: részemről is üdv!! Az nem semmi, hogy jan. végéig akartál dolgozni, nekem ez a dec. 20-ig is épp elég lesz azt hiszem, de persze én sem szállok ki teljesen, otthonról fogok ténykedni.

Andus: pihi ezerrel!!!

Háfi: sajnálom, hogy a férjed sem úszta meg, de megy a drukk, hogy minél előbb találjon valamit!

Nicko: nem lehet semmi az a sok hó, itt nálunk továbbra is legfeljebb eső esik.

Nekem is gyöngyös szopipárnám van, amikor fájt a hátam, azzal körbetekertem magam, és úgy csücsörésztem az ágyban, és sokkal jobb lett tőle!! :wink:

Nilabali: Szuper, hogy nálatok minden rendben!!

Elif: szépen fejlődik a kisfiad :lol:

Dina, Iricc, Yve meg a többiek, akik mostanában nem voltak: remélem minden oké felétek!

A januári találka nekem jó jan. elején, csak ne 2-án és ne 6-án, mert akkor vizsgám van.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Ma nagyon jót aludtam, Bencus hagyott aludni :lol: 8) , csak reggel 7-kor kezdett el kopogtatni az oldalamon! :)

Mist: Örülök, hogy minden ok Veletek! :)

Hugic: Nekem mikrogyöngyös szopipárnám van, barátnőim ezt ajánlották!

Ladmon: Örülök, hogy sikerült végre előcsalogatni Eszti babát! :lol:

Nicko: Hát nálunk csak az eső esik megint! :?
Remélem valahogy el tudtok menni 4d-re, vigyázzatok nagyon az úton!

Zümis: Hát ez a védőnő tiszta bolond! :?
zsu83

Julcsi:baba neve elárulnám, ha tudnám:) A múlt hétig Bianka volt, de akkor apa bekattant és azt mondta, még keresgéljünk:)
Tali január első hetében? CSak ne 8-a legyen, mert akkor nekem doki van és még nem tudom pontosan hánytól. (ha szabad így igényt jelezni)

Kangu: alvás nekem is hasonló. épp most néztem, hogy már okt. 6án azt írtam a füzetembe, hogy nem alszom végig az éjszakát és ez azót nem változott:(

Zsu: SZerencse, hogy nem történt komolyabb baj. Tényleg sok a hülye ember. Én bevallom, máár otthon érzem magam a legjobban. Pihi, teszek-veszek és nem kell sok majmot elviselnem.
Az jó, hogy sírtál... a feszültség inkább jöjjön ki, mint hogy emésztsd magad.

Rita: próbálj sokat pihenni és biztos, hogy nem lesz semmi gond! A dokid azóta mondott vmit? Nekünk is hasonló helyzet néz ki a páromnál... éjjel arra keltem, hogy ott emészti magát az ágyban, hogy ő most akkor csődöt mond, mint családfenntartó. Annyira sajnáltam szegényt:(

Andus: jesszus, ahogy a többiek is írták még olvasni is fájt! Nagyon vigyázz magadra és próbáld lohasztani a tökeidet, hogy mire szülsz minden rendben legyen;)

Verus: gyönyörű a pofija:)

Corcussal egyet kell értenem az ügyetlenkedés bárhol utolérhet minket. Mondjuk én eddig is balasetveszélyes voltam, ezért most inkább túl óvatoskodok mindent, minthogy egyszer baj legyen...

Ladmon: a 4d-s téma ismerős:) Én is harcolok folyamatosan, nem is a 4d, inkább csak az uh miatt. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én egyre nehezebbben viselem a "felelősséget", hogy magam döntsem el, hogy igen az a fájdalom, görcs, furcsa érzés még normális.. egy másik meg nem. Meg, ma ennyit mozog a baba, de tegnap sokkal többet mozgott, akkor most mi van??? Tudom paranoia nálam:)

Julcsi: hogy megy a pihenés a szuper szopipárnáddal?

Nicko: havat ide is légysziiii...

Elif:gyönyörűek a koszorúk!

Hugic: Üdv közöttünk!!! Ne aggódj a babód méretei miatt. Nekünk a kiscsaj 30 hét 4 naposan volt 1668 gramm. Ami miatt én is aggódni kezdtem egy kicsit. Amúgy a doki azt mondta, hogy ez +/- 200 gramm simán előfordulhat. De biztos minden rendben van veletek is.

Sokan írtátok a CTG-t, nekem is azt mondta a doki, hogy jan. 8-ra kérjek időpontot. Húúú, olyan közel van már, úgy várom.

Légzésfigyelő: mi kaptunk kölcsön. Én is azt hallottam, hogy igazából nem szükséges ez mindenkinek, de engem megnyugtat! Viszont abban tényleg igaza volt, nem is tudom melyikünk írta, hogy ennek akkor van értelme, ha tudod mit kell tenni, valós riasztásnál. (ja egy ilyen tanfolyam itt is van hirdetve a babaneten, hát nem olcsó)

Lányok babakád téma..hogyan, hol fogtok fürdetni? Hol lehet viszonylag elfogadható áron kádat és állványt venni. Mi egyenlőre ezt a verziót gondoltuk ki a fürdetéshez.

Jesszus, mennyit írtam. Szóljatok rám, hogy fogjam vissza magam :D

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!

Hugic: üdv itt!

Panna: remélem a görcs nem jelentkezett többet, és minden rendben van!

Háfi: sajnálom, h ilyen „ajándékot” kaptatok karácsonyra :( . Remélem sikerül hamar új helyet találni! Veled minden rendben? Nem volt azóta vérzés?

Erika: eltűnt Sanyika? Szép neveket választottatok!

Nicko: küldd a felhőket ide, de úgy, h mire ideérnek ne eső jöjjön belőlük :D !
Nincs, aki megtisztítsa ilyenkor az utakat?

Abencze, Kangu, Ladmon: jó, h minden rendben nálatok!

Zümis: grat az ajándékhoz! Ezek a védőnők nagyon furik, pont az enyém nem zaklat a diétával, amikor én vagyok a csapat legsúlyosabb egyénisége :D és ráadásul már 10 kg hízásnál tartok. Én kiakadtam, amikor megláttam a mért súlyomat, még ő vígasztalt, h nem is látszik rajtam, meg milyen jól nézek ki :shock: .

Esténként én is érzem, h parázok mindentől (szülés, anyaság).

Légzésfigyelő: én szeretnék, de nálam ez szakmai ártalom.
Lányok csak akkor ajánlom, h használjátok, ha azt is tudjátok, mit kell tenni, ha riaszt (ne kerüljön rá sor!). A védőnő megkérdezésén túl esetleg egy újraélesztő tanfolyamot is el lehet végezni, a Madarász u-i KH-ban vagy a Tiva med eü. kft szervezésében.
Na ennyit a szakbarbár énemtől.
Mérleget nem tervezem használni.

A dolgozó lányoknak kitartást kívánok!
kreiszi

Beszállok én is a baba súlya miatt parázók közé. Én attól félek, nem elég nagy, pedig az UH-on pont megfelelőnek mérték, de mi van, ha felfelé tévedtek :? .

Nem is írtam nektek, h Kismazsolám mostanában próbálkozik a hasfalamon keresztül kitörni :D . Olyan cuki!
kreiszi

bjuti: nálunk ugyanúgy a babakád és állvány játszik, mert zuhanykabinunk van. Mi az Elefáni bababoltban szereztük be mindkettőt, szerintem ott volt a legolcsóbb (na meg persze onnan van a babakocsi és így 10% kedvezményt is kaptunk mindenre) A lényeg, hogy a kád+állvány 6000 Ft volt (a -10% nélkül), ami szerintem tök jó ár. (Sima, semmi extra)

zümis: ezeknél a védőnéniknél komolyan mondom, hogy elmentek otthonról! Az enyém anno azt mondta, hogy a 12 kg, ami normálisnak tartható átlagosan, de te még ettől is távol állsz!!

kreiszi:
És mi van, ha lefelé tévedtek? :D
Azért boldog vagyok, hogy végre valaki már rajtam kívül is megdöngette a 10 kg-t! Vagy asszem talán Elif is már túl van rajta... Nagyon helyes! A 20 a sok, nem a 10! (És én suttyomban már nem is fogom az uccsó hónapot hízásba beszámolni, mert az mondják, az már sokszor csak víz... Hihihi...)

Na megyek, aztán lefotózom magam, hogy ne csak az albérlőt rakjam fel a közösbe, hanem az albérletet is!

ladmon

bjuti: megnéztem, hazugság: 6.200 volt

ladmon

Sziasztok!

Olvasom,hogy babaméretekről beszéltek,megsúgom azzért,hogy énis aggódom emiatt-pedig én alapon nem vagyok aggódós és idáig minden rendben is ment-de a legutóbbi uh-on azt mondta nekem is a doki,hogy 1héttel kiseebb a mi Balázsunk,mint lennie kellene a számított korához-de nővérem(3fia van)mondta,hogy ezzel nem kell foglalkozni,mert mindig mást mondanak és a kicsike idekint nőjön inkább szép nagyra,mert könnyebb lesz neki is és nekem is a szülés,ha nem lesz óriásméretű.Ezért igyekszem magam megnyugtatni,de nem mindig sikerül.

háfi.sajnálom a férjedet,ez nagy szomorúság lehet nektek és a válság miatt milyen sokan kerülnek az utcára most,de drukkolunk,hogy mihamrabb legyen új munkája!!!!!!!

a hízás témához is hozzászólnék.én nem izgatom magam igazán a gyarapodáson és a dokim és a védőnőm sem mondott semmit sem,pedig nem kevés amit híztam már,de mindenki azt mondja,hogy nem vészes a dolog és,hogy milyen helyes pocikám van...meg különben is,most az a fontos,hog a babóca és én is jól érezzem magam, a kilók lerakásán pedig aggódom majd,ha itt az ideje,de azért odafigyelek és a nasizást szinte a nullára csökkentettem-ebben segít a gyomorsavam és a gyomorégés,mert az édeset nem szereti agyomrom.

Megint sokat írtam...........itt szörnyű ronda idő van-esti szürkület és orkán szél,pedig el kell mennem a postára és a boltba is,ezért most már tényleg lelövöm magam,sziasztok,mindenkinek szép napot!

Kép
nilabali

A fürdetést a mosógépre helyezett kiskádban tervezzük :D , de még lehet csináltatok megfelelő magasságú állványt.
kreiszi

Hízás témában, engem sem az alakom miatt zavar a hízás. A teherbe esésem előtt fogyóztam, kb. olyan súlyról kezdtem, mint amennyi most vagyok. A kilóim száma horribilis, legyen elég annyi, h 42-es :oops: BMI-vel rendelkeztem, amit letornáztam 39-re, (most persze ismét 42) és ez a súlyosan elhízott kategória :oops: .

ladmon: paraagyam ezt a variációt eszembe sem juttatta :D .
kreiszi

Orsi: Pedig a Bianka is nagyon szép név, de még van időtök eldönteni! :)
Hát már én se szívesen kocsikázom, mert mi hiába vigyázunk az úton, ha vannak ilyen bolond emberek az úton! :(
Drukkolok a férjednek, hogy minden rendben legyen a munkahelyén!
Nálunk is állvány + kád van, a Brendonba vettük, pontosabban a férjem, nem bírt magával, és hazaállított vele, az árát inkább nem mondom! :?

Kreiszi: Neked a legnormálisabb a védőnőd! :)
Most néztem meg Alex baba legújabb fotóját, nagyon aranyos! :D

Ladmon: várjuk a képeket! :)

Nilabali: Akkor jól öltözz fel, nálunk is borús az idő, a szelet egyenlőre megúsztuk!
zsu83

Én is átléptem a 10 kg hízást!!!!

A baba testsúlya miatt nem kell szerintem parázni, tök bizonytalan ez a becslés, szerintem inkább az lenne a rosszabb, ha a méretei lennének mondjuk 3 héttel kisebbek...

Kép
cserkészkolbász

Zsu: köszi Alex nevében :D . Ez volt az egyetlen kép, amit hagyott magáról csinálni. Olyan szégyenlős, lehet, h kislány :?: vagy zsivány kispasi :D .
kreiszi

Kreiszi, inkább zsivány kispasi, mint Bencus! :lol:
zsu83

Zsu: zsivány, szerintem is :wink: .

Raktam fel mai pocakfotót is. Na erre a pocira még van aki azt mondja, h alig látszik :shock: . Na lépek, céges karibulira megyek :D .
kreiszi

Kreiszi, az vak aki nem látja a pocid, szépen kerekedik! :wink: :lol:
Jó bulizást neked, illetve nektek! :wink: :lol:
zsu83

Lányok köszi a kádtippeket :D A férjem, révén nagy mérnök közölte velem, hogy fel ne merjem tenni a kádat a mosógépre, mert hát az egy elektromos készülék (pedig én pont erre készültem eddig), meg aztán mi van ha leejtjük onnan a kicsit. Nem akartam mondani neki, hogy a kádállvány sem lesz alacsonyabb
:D

Kreiszi: a tanfolyamokról, amiket említettél, hallottál vmit. Ára, mikor indul, kik tarják stb.?

A kilókkal NEM ÉR FOGLALKOZNI!!! Majd ráérünk utána :wink:

Orsi

Kép
bjuti

Ladmon: épp most néztem az elefáni honlapját. Nagyon tetszik, megvan a hétvégi program :wink:
Ha nem vagyok pofátlan ti melyik kádat vettétek. Annyi félét hirdet, hogy nem is bírtam eligazodni!

Orsi

Kép
bjuti

háfi: sajnálom a munkadolgot... :(, ez most a lehető legrosszabbkor jött, én is félek egy ilyen helyzettől.

hugic: nálunk is mikrogyöngyös a szopipárna, szintén a szopipárna.hu-soktól, és én ki is faggattam őket, hogy mi a különbség, gyakorlatilag a tönkölynek inkább csak hátránya derült ki, mint előnye, mert nagyon nehéz (tényleg nagyon), és ha véletlenül ráfolyik valami, hááááttt... a mikrogyöngy sokkal praktikusabb, de utántöltést ez is igényel, nálunk már lassan kell is, viszont hobbiboltban árulnak mikrogyöngyöt zacsiban, szóval könnyen megoldható.

Testsúly... hmmm :D, én inkább meg sem szólalok, csak annyi hogy a 10 + az már régen volt, de nem érdekel amíg Efehan jól van és szépen növekszik, ez a lényeg. Ráérünk később fogyózni...
Baba súlyára meg nekem egyszer sem mondtak tippet, merthogy az annyira csak tipp lenne...

A nagy érdeklődésre tekintettel :D teszek fel képet a bútorokról, szerzeményekről mindjárt. A zsebes is végre felkerülhetett a helyére, olyan jó. :) A plüssök meg már várják a kis gazdájukat. :wink:

Kép
Kép
elif

Hú mennyit írtatok :D

Babakád: nekem egy kollégám nagyon ajánlotta a fürdetővödröt - nektek mi a véleményetek róla? Van valakinek tapasztalata? Alapból én úgy terveztem, hogy kiskád bele a fürdőkádba, nem akarok még egy állványt berakni a gyerekszobába, mert akkor már tényleg zsúfolt lesz...

Súly: én is túl vagyok már a tíz kilón, tegnap már a nődokim is letolt a súlyom miatt, és beírta a kiskönyvembe, hoyg diétáznom kell. Egyelőre a vacsizást helyettesítem gyümölccsel vagy joghurttal minden nap, meglátjuk, mi lesz belőle. Anyu és férjem is nyugtatgat, hogy ránézésre nem vagyok elfolyva, úgyhogy ne parázzak. Mert a doki ugye a toxémiával riogat, de annak elvileg az lenne az első jele, hoyg magas a vérnyomásom, meg vizesedek, nem? :shock: vérnyomásom: 122/75, ez tudomásom szerint pont szuper, és egyáltalán nem vizesedek.

Elefánit én is nagyon bírom, bár elsőre kicsit sokkolt, hogy milyen zsúfolt a sok babakocsi miatt, de elég nagy a választék mindenből, és normálisak az áraik (plusz a babakocsi nekünk is onnan van, ezért még 10% engedményt kapunk minden másra).

KépKép

KépKép
stelly

bjuti: konkrétan mi úgy vettünk kádat, hogy adjátok a legolcsóbbat! :)
Amikor egy pillanatra elbizonytalanodtunk egy formatervezettebb tekintetében még az eladó srác beszélt le róla, mondván, abban nehezebb alányúlni a babának! És még ennek az alap kádnak is van leeresztője, meg két kisebb rekesze.
Semmi puccparádé! (Legalább e tekintetben.... :) ) A kádtartó meg csak egy összecsukható tartó, nincs rajta tárolórekesz stb.

ladmon

Sziasztok!

Kád ügyben annyit, hogy mi vettünk egy szimplát, ez is 3000 Ft körül volt a Mini Manóban. Az állvány kérdést pedig úgy oldjuk meg, hogy apa meg nagyapa karácsonykor készít a kádra egy remélhetőleg elég stabil lapot, amit egyszerűen ráhelyezünk, és erre megy rá majd a pici kádja.

Zümis: Este majd küldöm, amit ígértem magyarázattal együtt.

Nos úgy néz ki, hogy én is maradok itthon, a háziorvos kiírt véglegesen terhesállományba (pedig különösebb bajom nincs). De azért holnap elnézek az iskolába a Szalagavatóra! Ráadásul közel tíz év alatt, amióta ott dolgozom, felgyülemlett egy csomó kacatom, azokkal is kell kezdenem valamit. :wink:

Lehet hogy estére lesz babakocsink, a párom ma megy érte. Ha olyan, mint amit kinéztünk magunknak egy üzletben, akkor ez a gond is megoldódik, és nem is fizetünk érte csillagászati árat. 8)

Crocus
Kép

Kép
crocus

stelly: most látom csak soraidat.
Én úgy láttam, hogy a vödör csak később jó, csecsemőfürdire nem alkalmas. Ohne tapasztalat persze, csak okoskodás!
Nekünk nincs kádunk, ezért kell az állvány (a mosógépen meg nem érném fel... :D )

Én csak jövő héten megyek védőnőhöz, most már tényleg kíváncsi leszek a mérlegelésre... Érdekes módon a dokim soha meg nem kérdezte, mi a pálya ezen a téren!

ladmon

Kád a kádban project lesz nálunk is, hogy milyen lesz a kiskád azt még nem tudom, de semmiképp nem lesz túlbonyolítva. Stelly: a fürdetővödör nekem is tetszik, de mindenképpen csak későbbtől, ahogy landmon is írta.

Ja igen, Julcsi: ha nem változik a helyzet, akkor úgy néz ki január elején én is mehetek talizni... :)

Kép
Kép
elif

Elif: Nagyon szép a bútor! :lol:

Eszter: A fürdetővödörről én is sok jót hallottam, majd ha Bencus nagyobb lesz, mindenképpen beszerzek egyet!

Crocus: Drukkolok babakocsi ügybe! :wink: :D
zsu83

A mi frissen szerzett kádunk sima, nam formatervezett, a nagykádra tehető az állvány váz, és rá a kád, ami leeresztős, így nem kell a vízzel együtt emelgetni. A mosógépet én sem érném fel, a wc viszont alacsony, görnyedni sem szeretnék. Édesapa így is fog görnyedni, de hát a mi méreteinket nem lehet összehangolni. Vödröt láttam éles bevetésben, újszülött pancsizott benne, nekem nagyon tetszett, az a hátránya, hogy mindenképpen 2 személyes amíg nagyobb nem lesz a baba, nálunk meg nem biztos, h mindig itthon lesz Édesapa a fürdetésre.

Szopipárna: Nekem is onnan van, már most imádom, pedig még tudnék aludni nélküle, mégis velem van. Mikrogyöngy töltetű, ami már 2x is kiborult a földre csapoláskor. Ez szörnyű!!! De van tőlük oldaltfektető párnám is a babának, ami viszont tönköly, mert az olvastam, a tönkölynek gyógyító ereje van, ha azon fekszik vki. Az a hátránya, h nem érheti nedvesség, mert berohadnak a szemek, és ezért esetleges bukás esetére mi teszünk rá alátétet.
És ma rendeltem még tőlük cserehuzetot a párnára, és egy 3 részes ágynemű készletet.

Alig merem leírni, h én eddig 4.5+-nál tartok :oops:

Nicko,azért ez már hóból is sok, el tudtatok menni babamoziba? Amyék meg, ha jól emlékszem ma indultak arra felé. Remélem, nem lesz semmi gond!

Lassan táblázatba kéne foglalni, kinek melyik nap nem alkalmas a januári talihoz, hogy lássuk, melyik lenne a legideálisabb nap... :wink:

Háfi: Nagyon drukkolok, h sikerüljön mihamarabb munkába állni egy szuper helyen a férjednek!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!
Este visszaolvasok, csak bejelentkeztem :) Voltunk UH-n, 30+5 és 1700 gr. Hálistennek a lepény teljesen jó helyen van, a heg is elég vastag (még), bár a doki azt mondta, hogy még csak most jön a java... :shock:
Na, Bogi követel vissza, éjjel jövök, addigis reszkessetek! :lol: :lol:

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Szia Mindenki!

Hugic! Üdv itten!

Légzésfigyelő: Nekem nem volt egyikkel se, nem is lesz most se, ha ingyér dobnák utánam se használnám, mert csak ideges lennék tőle, nézegetném műkszik e...stb. Ha gond van a babóval, amit csak akkor lehet tudni, ha már megszületett, és kell neki, akkor veszünk természetesen, de előre szerintem felesleges! :)

Kád: nekünk is úgy lesz, hogy nagykádra két stabil deszka, arra rá a kiskád....apa nálunk is mérnök, mejd megoldja :)

Név: valaki kérdezte, van e már fix nevünk, hátmég nincs....Lányom letett a Bonifácról, miután az angyalkáktól kért egy nagy kutyust nyakörvel, és azt fogja Bonifácnak hívni :) Ma megvettem a nagykutyát, nagyon édes...:) akkora mint az egész hasam legalább, legalábbis beteríti, zsemleszínű, és gyűrtkutyi kölyökváltozatban...csinálok holnap képet, és felrakom olyan édes. Mint egy Bonifác :)
Kicsifiamnak már meghozták a "sztárvorzos legót", amit internyeten rendeltem....ő meg azt kívánt :) fele kariajándék így meg is van már :) még a little pet shop cuccokkal vagyok elmaradva :) Meg a 3. pöttöm ajándékával :)Na meg apával.....

Könyv: Ígértem a talin, hogy megírom melyik az a verseskönyv gyűjtemény, amit nagyon imádtak/imádnak a gyerekeim. És szerintem a legjobb válogatás a legjobb kivitelben! Ime:
Ha majd hatéves leszek ( Sziget kiadó) Andrisnak 1 éves korától már meséltem..., és kivülről fújja valamennyit :) Kép: Kép

na megyek vacsit adni a kis éhes bandának! Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Szia Mindenki!!!!!!

Sok szeretettel üdvözöllek Hugic, tök jó h még mindig gyarapodik a kismamák száma ebben a Topicban.

Látom vannnak jó hirek, rossz hirek vegyesen és aggódások!

Lkverus ugy sajnálom a párodat tudom milyen érzés mert nekünk is s közel multban, novemberben kellett apának munkát váltani és pár napig nem dolgozott olyan kis depresszios volt de hamar lett másik remélem nektek is igy lesz. Kitartás és sok sok pozitív gondolat!:-)

Látom sokan aggodnak a kilók miatt én is nagyon aggódom mert az elején már kikötötte a védőnő h csal 6-8 kilót hízhatok de szerencsére 5 kilónál járok! De sajna én plusszal kezdtem!

Andus hát szörnyű ez a kis baleset veled még olvasva is fájt, remélem már jobban vagy vigyázz magadra.

Zsu remélem a kis Bencus jol vannak a pocidban? Hát vannak szörnyen vezető emberek vigyázzatok magatokra.

Elif nagyon szépek a képek a babaszoba kellékekről:-)
Én is tettem fel képet a baba automobilunkról:-))

Hát ez az alvás probléma szörnyű szinte már nem szeretem ha közeleg az este mert az éjszaka nagyon nyügös sokat forgolódom és a gyomorégés:-((((((((
Már kettesével eszem a Nilacidot!

Nekünk nem lesz légzésfigyelő csak ha valami baj lesz a babával , sem mérlegünk, mert szerintem ez csak plussz aggódásnak teszi ki az anyukákat. Mi is a kád és állvány mellett döntöttünk de még az hiányzik.
Nektek mi a véleményetek a kókuszpólyáról?

Sziasztok Mónika
Kép
pmonika

Zsuzsi: Hogy csinálod a trükközést a kilókkal!? :lol: :wink:

Jázmin: Örülök, hogy minden ok volt az uh-n! :D

Ikverus: Ezt a könyvet be fogom szerezni! :)
zsu83

Sziasztok lányok!

Tegnap este megint nagyon begörcsölt a hasam.... :( Már komolyan megijedtem, hogy beindul a szülés... De szerencsére minden rendben. Most jöttem meg az orvostól és minden eredmény nagyon jó. Vérnyomás, vizelet...stb. Babóca is szépen fejlődik és szerencsére továbbra sem akar óriásbébi lenni. :) Most kb. 1800 g. Megcsinálták az első CTG-t is, az is teljesen rendben van. Kaptam 4d-s képet megint, hát teljesen elérzékenyültem, amikor megláttam. :) A fájdalomra meg azt mondta a doki, hogy már nagyon ékelődik be alul feje, nagyon nyom és valószínűleg emiatt van a fájdalom. A hazaúttal kapcsolatban meg azt mondta, hogy elméletileg nincs akadálya, de azért előtte való nap menjek be vizsgálatra. Szóval minden a legnagyobb rendben!!! :)
A CTG egyébként egy külön élmény! Rámkapcsolták a gépet és aztán magamra hagytak egy fél órára és addig végig Hannácska szívdobogását hallgattam. Hát igazán különleges volt!!!

Háfi: sajnálom a történteket! Azért nagy piszokság, hogy mostanra időzítették! :evil: Remélem hamarosan rendeződik ez a helyzet és talál a párod másik állást!

Zsufi, Elif: örülök, hogy nektek is jó a január eleji tali. Mint pont 2-a és 6-a között leszünk Pesten, előtte a szüleimnél vidéken. Remélem a többieknek is jó abban a pár napban! :)

Stelly: a toxémiának a fő tünetei: magas vérnyomás (amit 135 felett kell érteni), fehérje a vizeletben, vizesedés és a 4. ami csak ultrahanggal állapítható meg, hogy a méhlepényt ellátó erek megfelelően működnek-e. Amíg a vérnyomás rendben van és normális a fehérjemennyiség, addig minden rendben van. Biztos csak így akar rávenni, hogy diétázz! Egyébként Én már plussz 12 kilónál tartok, de most emiatt én sem izgatom magam.... :?

Panna
pandusika

Pmonika: Köszi, Bencus szerencsére jól van! Szerintem ő meg se érezte az egészet! Nekem se esett bajom az ijedtségen kívül! :(
Nagyon szuper járgánya van Dórinak! :lol:
zsu83

Panna: ijesztő lehetett ez a görcs :( , de örülök hogy minden rendben van! :) Én is kiváncsi vagyok az első ctg-re nagyon!
Ugye raksz fel uh képet a közösbe!? :wink:
zsu83

Megjöttem én is így estére... Eddig sütit csináltam, és nagyon
fáradt vagyok, a matektanár meg megint kiakasztott.
Tudom, h direkt csinálja, mert pikkel rám, de eljutottam arra a szintre,
h nem bírom visszafogni magam, és visszaszólok... :evil: :roll:

Lányok, én még nem vettem szopipárnát, de lehet h nem is fogok... Még nem tudom.
Lassan pakolgatunk is, bár hétvégén a szülinapom miatt nem költözünk... Majd talán a jövő héten. Remélem. :)

Elif felfogása a jó! Az a fontos, h a kicsik rendesen fejlődjenek!
Majd ha akkorák lesznek úgyis futhatunk utánuk eleget, hamar lemennek azok a pluszkilók! :D

Kép

Kép
gjéti

31. hét :shock:

Kép

Kép
gjéti

Zsu: szeretném feltenni a képet, csak még nem tudom, hogy hogyan... :( Scanner-ünk nincs, ha lefotozóm, akkor meg nem nagyon lehet látni... :( De azért holnap még megkísérlem ezt a variációt!
Neked, hogy alakul a január eleje? :)

Panna
pandusika

húúúú de pörög ez a topic lányok :) nagyon tetszik :)

Még egyszer mindenkinek köszönöm a bíztatást babasúlyban, karácsony után megyek uh-ra, addig türelmesen ki kell várnom mennyit gyarapodik a kismanó és majd jól beszámolok nektek :)

Kád: állvánnyal szeretném venni, és a fürdőkád mellé állítani (a kádba képtelenség behajolni), de anyukám azt mondja nem lesz jó, mert akkor a fürdőt is nagyon be kell fűteni a fürdetéshez, csináljam csak a szobában. Na de ki viszi be a kádat? Az én Drága Jó Kispapám a munka hőse - veszek neki karira valami plecsnit már - és olyan későn jár haza, hogy éjszaka nem lehet gyereket fürdetni :roll: huhh erre majd ki kell találni valamit (persze nem jókedvéből jár ilyen későn, mi is féltjük a fránya mhelyet!, pedig a baba mennyivel fontosabb most, de ha nem lenne miből eltartani magunkat az is fejfájás.... :twisted: )

Mérlegelés: na akkor én vezetek! 16 kg :oops: nagyon szégyellem magam, de képtelen vagyok ellenállni az ételnek és a nassolnivalónak is. Mindemellé soha egy szót sem szólt sem a védőnőm, sem a nőgyógyászom! A háziorvosom egyenesen dícsért a múltkor, hogy én micsoda csini kismama vagyok és hogy hátulról nem is látszik rajtam, hogy pocakos vagyok. Sztem elfogult! 59 kg-ról indultam, a 16-ból 10-et az első harmadban kaptam magamra, nem tudom mennyit befolyásolt ebben, hogy a dohányzást egyik napról a másikra azonnal leraktam, amint éreztem, hogy babát várok! A riogatós időszakban dobtam le vagy 3 kg-ot, de az már vissza is jött :roll: bár kívánom, hogy soha de soha ne riogassanak többet álpozitív eredményekkel!!!!! Akkor inkább jöjjenek a kilók!

Légzésfigyelő: eldöntöttem, megveszem és megyek majd januárban a Madarász utcai kh-ba is, csak ki kell nézni az időpontot, valaki esetleg szeretne csatlakozni? Jobb lenne, mint egyedül :)

Megjött ma a bútor és a matrac, szombaton lehet kalapálni, alig várom. Aztán januárban folytatom a bevásárlást. Mert nekünk még babakocsink sincs. Ahogy elnézem igencsak lemaradtam itt a nagy dolgozásban a velem egykorú kismamiktól. Na de januárban majd jól bepótolok mindent :)

KépKép
hugic

Sziasztok!

Voltam a munkahelyemen összepakolni. Továbbra sem hiányzik, bár mindenki nagyon aranyos voltés örültek, hogy jól vagyok. :)

Huhh, reagálok majd mindenkire, nagyon sokat írtatok.

A talival kapcsolatban mindenki le tudná írni, hogy mikor nem jó?
2-6 között valamikor, 5 és 6 nem jó, igaz?
Írjatok, és szervezek.

Jó éjt Lányok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Látom a babák súlyával jó kis lavinát indítottam el! Ezért bocs mindenkitől! Így előkerült a "kismamamasúly" is! Heuréka! :D

Szopipárna: köszönöm mindenkinek a hsz-t, már rendelem is a mikrogyöngyöset!

Bocs, hogy ilyen sokat írtam! Valahogy folynak belőlem a gondolatok. Legközelebb rövidebbre veszem.

Nyugodalmas, lehetőleg ébredés nélküli szép éjszakát minden Kismaminak :)

Magdi

KépKép
hugic

Zsu: nincs trükk, csak egy csepp megszorítás, konkrétan a diéta, ami jelenleg 225gr szénhidrát. No édesség (ezt bírom a legnehezebben, istenem, somlói, somlói hmmmmm), főtt kajákból nincs zabálás, rengeteg gyümi, sok saláta, és gondosan megválasztott kenyérféle. Ja és cukor helyett stevia. De szinte szeretem ezt, és szívesen diétázom. Holnap viszont a hajnali kórházlátogatásom alkalmával közölni fogom a vérszívó nénivel, hogy most voltam szúratni utoljára. Végeztem a rámsütött cukorbeteg státusszal! Na persze a diátát tartom a végéig, de utána....SOMLÓI!!!!

Magdi: Cseppet se érezd bajnak, ha sokat írsz, mindenki szereti olvasni a másikat, ahogy szerintem Te sem zsörtölődsz, ha mi sokat írunk, nem? :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Pandus: Vigyázz Magadra nagyon!!! Biztos csak jóslófájás, csak azért persze megijeszti az embert. Egyébként az én tapasztalatomból kiindulva: jobb, ha inkább elmegy az ember potyára az orvoshoz, minthogy valami baj legyen. :roll:
Szerintem nekem is volt ma valami ilyesmi... Nem volt fájdalommentes, de kibírható volt a dolog.

Kismamasúly:
Jelentem, én is egyike vagyok a tíz kilón túli társaságnak... :) De egyébként nem tudom, a szakemberek miért gondolják, hogy ebbe annyira bele kell szólniuk. A szülésznő vezesse le a szülést, már bocs. :?
Gerendai Zsuzsi pedig azért hízott ilyen keveset, mert diétáztatják. Szegény, szerintem egy téves eredmény alapján... (Talin beszélgettünk erről.)

Hugic: Én szívesen megyek Veled januárban a madarászba. :) Itt lakom nem messze, nekem igazán praktikus. Kinézem az időpontot is, ha azzal segítek Neked. :) Én már itthon lustulok (kivéve a cikkeket, amiket meg kell írnom és a vizsgákat, amiket le kell tennem...)

Zsufi: Még otthonról is dolgozni fogsz? :? Mondd, hogy bírod? Suli, meló? Most én mondom Neked, hogy csodálom az energiáidat... :)

Gjéti: El is felejtettem... Jobb a helyzet Nálatok?
Csak találgatás, de nem lehet, hogy Apának nehéz feldolgozni az új helyzetet? Hisz még olyan fiatal. Nem lehet, hogy akármennyire várja Olit, egy picit féltékeny? (És ezt vetítette ki másra?) Bocs, lehet, hogy hülyeség az egész, de nekem ez jutott hirtelen eszembe... :oops:

Bjuti:
Nálatok is esélyes, hogy Apa elveszíti a munkahelyét?? :(
Ja, Biankára emlékszem már... Lefújva? :( Pedig szép!

Nicko: Nagy a hó Nálatok???

Crocus: Azért Te is vérezgettél, nem? Az elég ok, hogy kiírjanak, nem? Vigyázz Magadra, jobbulást Neked is.

Védőnő ránézett ma a hasamra, és közölte, hogy jó nagy... :shock: Majd csinálok új képet, tényleg durván nő.... És ne hizzunk, hahaha.
A Drágámnak holnap lesz a születésnapja, és az ajándék egy utolsó 4d. Kiváncsi vagyok, mekkora a Bogyesz. :roll: Apájából kiindulva... :shock: :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Bocs, szófosásom volt... Nagyon termeltetek ma, muszáj volt reagálnom. :lol:

Mostmár tényleg megyek alukálni Apával és szopipárnával... :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Megjöttem a karivacsiról. Hát elég lapos volt, kb a fele banda jött el :( . Azért igyekeztem jól érezni magam.

újraélesztő tanfolyam ügyben az alábbi linkeket is ajánlom:
http://www.leghajo.hu/kurzusok.html
http://www.tiva-med.hu/ujraelesztes.htm
http://www.bolcsohalal.hu/

Bocsi, most többet nem írok, megyek aludni.
Jó éjt mindenkinek!
kreiszi

Üdv mindenkinek!

Pár hetes bejelentkezés után áttértem csak olvasóba...
Akkor én is súlyról írtam és a magasvérnyomásról. Nekem a dokim azt mondta hogy 9 kg az elfogadott, egyszer le is pufikázott, pont amikor a vérnyomásom is rakoncátlankodott, ami roppant jól esett. A védőnöm azt mondta hogy hülyeség. Én is túl vagyok a 10-en sőt a 12-ön is. Nekem ebből kb. 80 % a hasam, úgyhogy óriási bendőm van. Voltam munkahelyi bulin, ahova csinibe mentem és mint a púposnak a púpját nekem mindenki a hasamat simogatta. Füge baba nagyon élvezte :D
Mindenki el volt "szörnyülve" hogy hatalmas a pocim, de hogy csak az, és máshova nem is híztam. Ez ténleg így van, viszont mostmár elég cipelni. Na szóval nekem is azt mondták, hogy a súllyal ráérünk foglalkozni szülés után. Őszíntén gratula annak aki kevesett hízott - irigykedem :oops: - de az se keseredjen el aki 10 felett van. Mindenkinek jó babavárást és jó egészséget és bocsi a bekotnyeleskedésért.
pusza Bogi
budabo

Jó reggelt mindenkinek (napsugarasat azért nem kívánok, mert nem sok esélyét látom mára :) )!

A párom este hazacipelte a babakocsit, majd megszakadt szegény, mivel csomagolástól-mindenestül elég macerás volt hazahozni (a boltból a vasútig, a monori állomástól meg 20 perc séta). :(
Viszont rögtön vacsi után összeszereltük, majd apa szép csendesen kidőlt. :)
Az alábbi linken megnézhetitek, nekünk nagyon tetszik, és nem is volt drága:
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=2306

Crocus
Kép

Kép
crocus

Szép reggelt mindenkinek!

Hugic-Julcsi: : a Madarász utcai oktatásról lehet vhol olvasni, vagy lehet vmit tudni róla? Én tegnap csak a Tiva félét találtam meg. Az vasárnap van és 4500 Ft/fő.
De szívesen megnézném a kórházat is, mert nekem is jobb lenne nem egyedül menni. Az nem gond, ha vki nem ott fog szülni? Mert akkor mehetünk együtt:)
A léghajósat is néztem, de az nagyon rdága. Nem tom, hogy átadott ismeretben lehet-e számottevő különbség?

Én kilók tekintetében még alulról közelítem a 10-et :oops:, de az sem érdekelne, ha 20 lennék, csak a baba jól legyen!!

Orsi

Kép
bjuti

Julcsi: Nekem január 3-a és 6-a között bármikor jó lenne, de a legjobb lenne 3-a vagy 4-e. 6-án már jövünk vissza, szóval az már semmiképpen sem jó. Olyan gyorsan el fog telni az a pár nap, amikor otthon leszünk... :(

Képzeljétek Apa megkapta februárra az 1 hónap szabadságot!!! :D :D :D El sem hittem, amikor meghallottam! Csak azt mondta neki a főorvos, hogy drukkoljunk, hogy ne januárban jöjjön a baba, mert akkor nem tudják elengedni, olyan emberhiány van... :? Közben meg hálálkodok, hogy az egészségügyet nem érinti ez a gazdasági válság és még egy ilyen hosszú szabadság is megoldható! :) Ugyanakkor meg bosszankodom, mert elképesztően sokat kell dolgoznia, most is szinte egész hétvégén ügyeletben lesz.... Szóval már nagyon várom a karácsonyi és a februári szabadságot, mert eléggé kezd kifáradni szegénykém...

Annak ellenére, hogy a méhszájam teljesen zárt, Apa fekvésre ítélt, mondván a sok iskolai ülés és sétálás nem túl jó, ha a baba feje már ennyire nyom. Azt mondta, hogy ne menjek többet iskolába sem (bár már csak jövő héten mentem volna) és itthon is inkább feküdjek, mint üljek. Hát megpróbálok szót fogadni, de azért a boltba majd még letotyogok... Annyi mozgás nem fog ártani és olyan szép havas a táj. És persze az ajándékokat is meg kellene venni, bár már megvan, hogy kinek mit és így hamar be lehet majd szerezni.
Mi az elkövetkező két hétre tervezzük a nagy bevásárlást a Babának (bútor, babakocsi, kád, stb....), de még így sok marad majd januárra.

Panna
pandusika

Julcsi (és mindenki akit érdekel), közben én már utána is néztem a tanfolyamnak :)

A Madarász utcai kh-ban minden kedden van, 15:45-re kell ott lenni és 16:00-kor kezdődik. 2.000,- / koponya. Gondolkodom, hogy a páromat is elrángassam-e, mert én pánikolós vagyok és talán jó lenne ha ő is tudná mit kell tenni ha riaszt - ne adj isten, de akkor csak januárban mehetek (mondjuk előbb sajnos nem is nagyon tudok, mert ugye jövő héten még munka, utána már nem jönnék Pestre ha nem muszály). Ha kísérőt hoz vki, akkor az is 2.000,- (még jó, hogy a pocaklakót nem számolják fel :))

Szal Julcsi ha neked jó a január, akkor lehet január 6 / 13 / 20 utána már sztem nekem nem nagyon lesz erőm bedöcögni a nagyvárosba.
Mi legyen?
Lányok akar még valaki csatlakozni?

Julcsi: ilyenkor irígylem, aki a kh közelében lakik (jobb esetben minden közelében), nekem a kh ahol szülni szeretnék is negyven perc autóval. De hát nem tudtam lemondani a fránya vidéki házról! :D

KépKép
hugic

Orsi,
bocs későn vettem észre a hsz-at, természetesen az invitálás a tanfolyamra neked is szól, mint MINDENKINEK aki szeretne akár csatlakozni, akár csak érdekli. Legalább olcsóbb mint a Tiva (ami egyébként micsoda?) :D :D :D

KépKép
hugic

Sziasztok!

Madarász utcai Kh gyerekkórház nem? És ott elvileg nincs szülészet :) Amúgy mi ottan laktunk tavaly vagy 3 hónapot, mikor Andriskámat elkezdték kivizsgálni :( Ismerjük az intenzívet, meg a sebészetet, meg a belgyógyról is pár dokit :) Van nagyon hülye orvos, is de a többség lelkiismeretes, gyerekszerető !egy nővérkével volt egy kis afférunk, de alapvetően nagyon szerettük őket :) Ha valakinek sebészi problemje van, csak forduljon hozzám, van egy nagyon jó doki, csak hozzá érdemes menni :)

Kilókkal ne foglalkozzatok!!!!!! Úgyis lemegy! fogtok eleget futkosni a gyerek után! És ki tudja kivel mi történik még, nem árt ha van tartalék :) Én pl olyan voltam az epekő után mint egy giliszta, és tök gyenge is voltam. Ágival 10 kg-t híztam csak hasra, le is ment egyből...de nem is volt rajtam semmi....és a szopiztatás miatt is kell ám enni!!!!!!!!
Szóval nem most kell balerinának lenni...na meg nem is kényelmes a gyereknek egy csontos anyuka :)
Aztán majd torna ilyesmik...úgyis kell a kipacs az anyukának :)
Szóval elhízni nem kell, de szerintem ott senki se tart közülünk...megnézném én azt avédőnénit, vagy szülésznőt milyen lesz kismamaként, aki piszkál a súlyok miatt! !!! Azért mondják csak, mert féltékenyek :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?