Akkor még egy gyors szüléstörténet, mert éppen ráérek Nóra most aludt el.
A férjem kivánságára kivártuk a 29-ét Nórával

28-án este lefeküdtünk nagy nehezen, mert a kissebbik fiunk Máté nagyon nyugtalan volt és mind arról beszélt, hogy nem menjek a kórházba, mert itthon is ki tud bujni a baba. Mindenképpen velem akart aludni és ölelgetett simogatott, nagyon aranyos volt. Most igy utólag biztos vagyok benne, hogy megérezte a baba születését.
Ejjel fél 2-kor 5 perces fájásokra ébredtem, de nekem már olyan gyakran voltak erös jóslófájásaim, gondoltam, na akkor még egy picit alszunk és ha igy megy tovább irány a kórház. Egy óra mulva kb. 3-kor már bent is voltunk a kórházban. Nem azért mert olyan elviselhetetlenül fájt, hanem mert már elegem volt, hogy állandóan jönnek a jóslófájások és a baba nem akar már kijönni, ezért gondoltam bemegyünk, csináljanak már valamit, mert nem birok ki még egy napot sem. Bementünk , azonnal ráraktak a gépre 5 perces 130-as fájásaim voltam, amit egy ici picit éreztem is

Megvizsgáltak, hát 5 cm-re nyitva a méhszáj, aminek nagyon örültem, mert tudtam, hogy innen már nincs visszaut. Nagyon jól éreztük magunkat a férjemmel a szülöszobán, a fájások elviselhetök voltak, nevetgéltünk sétálgattunk, aztán reggel 7 körül még hazatelefonáltam anyukámnak, hogy ne vigye a gyerekeket ovodába. A bábasszony, mind mondogatta nekem, hogy ez neki nem tetszik, hogy nekem ilyen jó kedvem van, igy nem fog megszületni a baba. Bekötötték az oxitocint, de ettöl se lettek erösebb fájások. Megduplázták az adagot, mert még mindig jó kedvem volt

De még igy is kijártam a wc-re sétálgattam az oxitocinos állványyal a kezemben

Reggel 8-kor megérkezett az orvosom, gyorsan meg is vizsgált 8 cm a méhszáj, de csak délre lesz baba, mert a feje még nincs rendesen a szülöcsatornába beilleszkedve, hol jobbra találják a fejét, hol balra. Na, gondoltam, ha csak ilyen fájásokkal kell kibirjam délig akkor semmi gond.
Az orvosom el is szaladt a hordozhatos ultrahang készülékért, hogy nézze meg miért nem jön le a feje, arra gyanakodtak, hogy a köldökzsinor nem engedi.
Erre, mint egy villámcsapás, olyan erös fájdalmat éreztem, hogy azonnal fel akartam ugrani az ágyból, persze nem engedtek, en elkezdtem orditani, hogy de én akkor is felállok. Hát csajok igy visszagondolva nagyon csunyán csináltam. De ez az erös fájdalom tartott kb. egy percig és a végén nyomtam egy nagyot. Erre azért orditoztak, hogy miért nyomok, mikor még nem szabad. En orditottam vissza, hogy azért mert jön a baba. Erre gyorsan benéznek a lepedö alá ami rám volt teritve, elsikitja magát a szülésznö, hogy látja a fejét, azonnal szülünk. Az elsö erös fájás után azonnal jöttek a tolfájások és a harmadik nyomásra megszületett Nóra baba. Az egész szülésböl ami fájdalom volt az kb. 15-20 perc volt, de az annyira fájt, hogy életemben még ilyen erös fájdalmat nem éreztem, pedig már szültem kétszer.
Az orvosom el is nevezte Nórát Turbo Nórának, mert annyira váratlanul, gyorsan jött, hogy még ök sem hittek a szemüknek.
Ilyen gyorsan született meg Kiss Nóra 3650 gr-al és 50cm-vel reggel 8:25 perckor. Azonnal a hasamra tették még pulzált a köldökzsinor, csodáltuk apával egy fél órát, aztán elszakitottak töle, és elvitte apa fürdetni. Ekkor jött egy kis gond, már megint nem akart a méhlepény kijönni, igy egy gyors intézkedéssel átalakitották a szülöszobát mütövé és altatással kiszedték ügyesen. Nóra olyan gyorsan jött hogy csak 2 külsö varratott kaptam szerencsére.
Imádom a kisfiaimat is és mind a két szülésem nagy élmény volt, és minden gyerek egy egy csoda nekem, de azt kell mondjam, hogy ez a harmadik volt nekem a legnagyobb élmény és csoda az életemben. Talán azért mert tudom, hogy ö az utolsó gyerekünk és , hogy többet nem fogom átélni ezt a csodát, és persze azért is mert ö egy kislány a fiuk után

Minden vele töltött percet élvezek, nem stresszelem magam semmin, mert tudom, hogy soha többet nem lesz ilyen pici az én kislányom.
Altatásból amikor felébredtem, gyorsan irtam Editnek sms-t, erre jön a válasz, hogy éppen most indulnak ök is szülni. Nagyon örültem, hogy ök is már aznap tul lesznek a szülésen.
A folytatás rád vár Edit, várjuk a te élmény beszámolódat is.
Lehet ha egy picit hosszura sikerültem, ezért át sem olvasom amit irtam, ha unalmas ugorjátok át felét
Szép vasárnapot mindenkinek
Rékus és Nóra