A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Hello Csajok, na hát ez a szeles idő megkavart minket egy kicsit, Zsófi ma 5 kor kelt 6 helyett..jó jó, ez még nem tragédia, de azóta se nagyon alszik... mondjuk nem is ordít, csak nyekereg, azért cumival még elviselhető, úgy kevesebb nyünnyögés hallatszik ki :wink: így 9ig még tudtam kómázni egy kicsit, amig nyünnyögött félkómában a kiságyban...

A leves tutira jó, én krumplilevest eszek hetente min 3 szor, sok répával. A tojásleves nekem nem szimpi :roll: csukott szemmel meg nem szeretek zabikolni :wink: :lol:

Tegnap Zsófi lefordult a cicimről mert nem tartottam a fejét rendesen, és képzeljétek el spriccelt vagy 3 likból a cicim össze-vissza :lol: úgy meglepődtem hogy elfelejtettem rászorítani a pelust és jól eláztattam Zsófit :) na ilyet sem láttam még, muris volt :)

Lorcika 110-et simán szopizhat egy ciciből, nekem most ultramód bedurrant, és 110 es szopi után még 60-at lefejtem egy óra múlva.
Én is úgy csinálom ahogy Gabi is mondta, mindig egy órával cicizés után fejem a kiszíttat, persze nem mindig, sokszor nincs rá időm vagy csak lusti vagyok :oops:

Riella drága, örülök hogy jól alakulnak a dolgok :) Egy kicsit az az érzésem hogy mindannyian egy kicsit mintha bipolárisak lennénk :wink: :lol: Kivéve Nikit persze :wink: Doo, kár hogy már megírtad a szakdolidat, ebből a témából kiváló dolgozatot lehetne készíteni. Én is egyik nap tök depi vagyok, a másik nap meg überhappy :)

A talcsi nagyon jó, össze kéne hozni még a nyárra!!! Mi lenne ha megpróbálnánk kijelölni egy hétvégét augusztusban? Csak hogy előre tudjunk tervezni, és mindenki el tudjon jönni.

Niki, nagyon manó Emma :) Olyan kis törékeny, de látszik rajta hogy gyarapodott szépen mert már a karja is husis:) Kék szeme lesz?

Márti, hát ha nincs jobb dolgod :wink: Még egy harmadik diploma gyerek mellett, nem mondom :shock: Remélem jól alakul a buszozás.

Úgy tűnik lassan megtanulunk tovább élni a gyermekeinkkel most már, mindenki egyre bevállalósabb :)

Bringa, ne hagyj minket kétségek közt, mikor lesz a szóbelid? Csak hogy tudjunk szurkolni. Esetleg már túl is vagy rajta???

Bogyra, minden OK? Csak annyit írj legalább hogy minden OK.

És Horpika, és Horilda, és Anido és a többiek? És hová tűnt Damon Hill? :lol: Bocs, ma asszem a jobbik napom van :) na eldugulok...

Csá
pici76

Pici: En csak azon lepodtem meg, hoyg egy cicibol kijott ennyi mennyiseg!!! :shock: Ez azt jelentene, hogy novekszik a mennyiseg!! Hurraaa! Jo lenne, de en mar nem bizom el magam...
En is spriccelni akarok, mint te! :D En ha szoptatas utan fejek, maximum 10 mili jon...vagy meg annyi se. :?

Nekem ma is almokoros a babam!!! Neha aggodok miert alszik ennyit! Eszik alszik eszik alszik. MOndjuk ez megy delelott es kora delutan, es estefele szokta kezdeni a nyuglodest. Meg en ugye most tartom magam a fel 9- es furdeteshez es utana a kajahoz...igy van amikor elotte ehes...de csak cici cumizast kap..meg amennyit abbol kisziv, amig el nem jott az ido a teli cicire! Na szoval ertitek. :) Gonosz vagyok? :shock: :oops: De ha furdes utan bekajal tok jot alszik! :) Khmmm..na meg en is! :wink: Onzo dog! :D :D

Kép

Kép
lorcika

sziasztok
jó, hogy erről a mennyiségekről írtok. én pont azon agyalok, hogy vajon Marcika 10 hetesen mennyit ehet egy alkalommal..mert pénteken dokihoz kell vinnem Vikit, és ki tudja megjárom-e a 3 óra alatt, míg anyuval lesz Marci. Ezért gyorsan nekiálltam fejni, reggel egyik ciciből kifejtem 150ml-t. Ez fért bele a medelás zacsiba, de gondolom ehhez még kéne produkálnom, nem?? Mennyit szerintetek?

(utálok fejni, sem időm, sem kedvem igazán. :x )
Vendég

hallo,

Nyári taliban én is benne vagyok és tényleg jó lenne kijelölni rá már most egy hétvégét... na meg persze a helyben is jó lenne megegyezni :)

Stella, te aztán vagány mami vagy :lol: fel a buszra és gyerünk! tetszik ez a hozzáállás 8)

lorci, nálunk alapból úgy engedtek el a kórházból, hogy lekértek 1 időpontot az UH-hoz és a kezembe nyomták a beutalót. :roll: szóval mi már voltunk és minden OK. Ahány kórház, annyi szokás...

Csajok, én sem fejek, mert 1. lusta vagyok, 2. nincs mibe tennem. Utána kellene járnom, hogy mibe lehet még jól tárolni, mert nem vagyok hajlandó az Aventes tárolócuccra több 10ezret kidobni.

Dóri, ez a medelás zacsi mennyibe kerül és hol lehet beszerezni? Nagyon tudományosan úgy lehetne belőni, hogy mennyit ehet Marci: testsúlykilogrammonként 150 g a napi adagja a babáknak, pl. 5,5 (kilo) x 150g = 825g és ezt visszaosztod a napi étkezések számával, mondjuk 6-tal, az kb. 140g egy alkalommal. Ezzel olyan nagyot nem tévedhetsz :lol: szerintem.

Legi

Kép
leglesscat

Legi, ez a számítás a tej mennyiségét illetően reális lehet.
Én ahogy kiszámoltam, valahogy így is van.

A tejcit én nem zacskóba teszem el, hanem vettem (Aventes) tárolódobozokat.
http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/via_elemei/image010.jpg

Ez szerintem azért praktikusabb, mint a zacsi, mert azt utána eldobod, a dobozokat viszont tudod később is használni, amikor már pépeset eszik.

Dóra, talán egy picit fejjél még le, biztos ami biztos. Így Te is nyugodtabb leszel.

Kép
niki30

Hali!

Megvagyunk, csak volt pár nehéz nap. Noelkémen megjelentek a hasifájás tünetei, igen intenzíven. És leginkább éjszaka. Espumisant kap, meg biciklizek a lábával, meg maszírozom a hasiját. És néha a popsit is, így meg tud szabadulni a felesleges gázoktól. Változott az evése is. Eddig 3 óránként kért tejet, most 2-2,5 óránként is képes megéhezni. Bár ma ritkábban kért, lehet, eddig a meleg miatt kért többet. Mert vizet nem iszik, kiköpi. Csakúgy mint a cumit:) Édes kis jószág, nagyon vidám, mikor nem fáj a hasa, és nem éhes:):) Na megyek, mert lassan megint jelez.

UI: Látom, tojásleves a menő:):)

Márti

Kép
horpika

köszi a hsz-kat kajálás ügyben. még reggel fejek, uuutálom. :?

Marcika ma este megtalálta az öklét és a hüvelykujját szopizásra! :shock: :shock: :D :D :D :D :lol: :lol: ott cummog a szokásos esti üvöltés helyett. :D és a balt kizárólag. lehet, hogy ő lesz a család balkezese. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Lanyok, nalunk minden este marmint a 6-fel 7-es eves utan a furcsiig sir, van hogy visit, tegnap meg olben sem volt el - ilyen meg nem volt.
Most azert cumival elvan, de nem ertem miert van ez, most mar mindig igy lesz??? Ja a delelott ugyanez.
Furdetes pedig tovabbra sem szimpi neki, pedig direkt nem eheztetem ki.

Mostanaban pedig szopi kozben is sir, es utana is, van hogy kell fel-egy ora, hogy megnyugodjon.
Pedig van eleg tejem. :oops:

Szerintetek mi lehet a baj????????????????

Mert en olyat meg nem hallottam, hogy az evestol ne nyugodott volna meg egy baba, legalabb egy kis idore.

Lehet hogy tuleszi magat? Pedig 100-akat eszik altalaban, annyi meg kell egy masfel honapos babanak, nem?????????

Jajj ezek a dilemmak..........gondolom nektek sem konyebb...
Valami otlet?????????????

KépKép
horilda

Szeretnem a segitsegeteket kerni a vonalzom ugyeben.

Nem emlekszik a parom, hogyan allitotta be anno, en meg egyaltalan nem tudom. :oops: :oops: :oops:

KépKép
horilda

Sziasztok,

Hat nalunk is a delutan nyugike volt. Ilyenkor en sem tudom hogy ehes-e vagy mi van. Este meg minidg sir..szerintem a hasa faj, ugyhogy holnap veszek espumisant! SIrt sirt, evett..de kozben is sirt...a bal cicimmel nem tudom mi van, annal mindig sir. Kozben meg nyomott nagyon szegenykem....de nem jott semmi! :( Aztan elaludt nagy nehezen. Fel sem keltettuk furdetni..ma nem volt furcsi.l Most felalomban megint evett egy kicisket...de gyanitom ma nem fog osszejonni az 5-6 ora alvas! :? Na nem baj, csak tudjon almaban kakilni legalabb szegenykem. Ugy sajnalom iylenkor..es nem tudom mit csinaljak vele mar!!
Ahogy latom most legtobbunk babaja kicsit nyugosebb..miert van ez?? Es nekem is delutan 2-2es fel orankent evett!!! Osszevissza vannak megint a dolgok! :( Remelem azert egyszer beall majd a rend.... :shock: :oops:

Na megyek lezuhanyzok, aztan en is ledolok...szerintem nemsokara kel...fel kell toltodnom addig, mert most ures vagyok teljesen!!! :(

Jo ejszakat!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Horilda nekem is sírt már evés közben de elmúlt. Fürdetésnél nem sír csak mikor kiveszem a vízből. nem tudom mitől lehet. Nekem meg délelőtt nyűgös és nem tudok vele mit csinálni csak akkor nyugodt ha leviszem. És nem tudom miért mert délután és este elvan.
Vonalzó: kattincs rá mondjuk az enyémre és ott van a várandósoké is meg a megszülteké is. Ott lehet megcsinálni.
Csajok már kérdeztem de senki nem reagált rá. Volt már nektek hogy bejelzett a légzésfigyelő? Mindenki használ? Ez már a mániám lesz. Nem értem miért jelez be látom hogy veszi a levegőt és már kiborulok tőlle. Bár nem vettük hanem kölcsönöztük és 1 lapos és nem lehet állítani. Help!!!

KépKép
rena10

Szerintem a széltől nyűgösek ma a babák.
Ma nem volt egy könnyű napunk, én is kimerültem.
Talán az első nap, hogy ezt érzem.
Elfáradtam. Ő is csak sírt, de olyan keservesen, mint még soha.
Bukott is kétszer....:( brrühüüü.
Ma nyugi Niki sincsa toppon, nyugi!

Kép
niki30

Rena, mi is kaptunk kölcsön légzésfigyelőt és nekünk is beriasztott. Ki is kapcsoltuk a fenébe. Lehet, hogy nincs jól beállítva az érzékenység? Nálunk az lehetett, h. Emma olyan kis súlyú volt, h. nem mindig érzékelte a légzését.
Balázs mekkora baba?
Állítsatok az érzékenységén, hátha az segít!

Kép
niki30

Horilda, nekem is sír néha evés közben, van, hogy eltol magától. Szerintem ez is el fog múlni, mikor véget ér a hasfájós időszak. Ma nagyon jól elaludt fürdés után, remélem, ez így marad, és az éjjeli két etetésnél sem fog nagyon nyügi lenni!

Kép
horpika

Sziasztok,

JO ejszakank volt fel 4-ig aludt Lurko. MOst meg meg aludnia kene, de hallom sir! :( Kicsit ilyenkor szoktam hagyni.,mert sokszor azert sir, mert rajott mar anya nem ringatja...hmm meg kell tanulnia egyedul alukalni a kisagyban. Sokszor mire bemennek mar vissza is alszik. Ugyanis az elobb felvettem es elaludt rajtam, szoval tudom csak trukkozik!!! :wink: :D

Nekunk is van legzesfigyelonk, votl mar parszor, hogy beriasztot...de azert egesz jol mukodik. Nem tudom akkor miert riaszt be. Lehet etnyleg kihagy a lelegzete...de persze mindig lelegzett ha odamentem es megraztam picit szegenyket! :D
(Na mar nem is sir! :))
En azert hasznalom mindig es tenyleg csak pl.1 heten egyszer vagy ketszer ha beriaszt, szoval elenyeszo.

Na megyek, mert megiscsak sir!! :( :( Megnezem mi a gond a kis komisszal...tuti csak trukk lesz! :D

Kép

Kép
lorcika

Rena!

Mi hasznaljuk a legzesfigyelot, nekunk bevalt.

Egyszer volt olyan, hogy egy nap sokszor bejelzett, de azert mert kivettem a matracot, szoval igazgattam az agyat, es elmozdult.
Parom megigazitotta, es azota nincs ra panasz.

Ja es asszem van a hatuljan valami, ahol az erzekenyseget lehet beallitani, nalunk 12-ig van, es nekunk a 4-esen van.
Legalabbis a mienk ilyen.
Lehet, hogy a Tietek tul erzekenyre van allitva?

KépKép
horilda

sziasztok

megjártuk a szüleimet. Stella tündér volt, meg se nyikkant a buszon, végig aludt, sőt anyukám kijött elénk és a buszmegállóból indultunk vásárolni és Stella azt is nyugodtan tűrte, hogy boltról boltra tologatjuk, útközben megnézegetik ismerősök. Néha kinyitotta a szemét de ennyi. Szóval semmi nyűg nem volt. És én azért merek vele így menni mert valahol olvastam hogy ilyenkor a legellenállóbbak, és ilyenkor még nem nyűgösködnek. Később sokkal nehezebb lesz velük utazni. És négy órát azért kibír már egy 6 hetes baba kaja nélkül, főleg délelőtt, amikor még nincs annyira meleg. A lényeg a lényeg, megvan az esküvői kosztüm, cipő, a csokrot is megrendeltem. már csak apát meg Stellát kell majd felöltöztetni:-)) Ja meg az én hajamat rendbe tenni. Kérdés: hullik valakinek a haja? Mert az én hajam nagyon megdúsult a terhesség alatt és azt hallottam, hogy szülés után majd kihullik, de nem. És nagyon melegít a hajkoronám!!! Most megtépessem, vagy hamarosan elkezd majd hullani és kopasz leszek??

Tök jó ma nincs nagy meleg, úgyhogy nagy csavargás van betervezve. Mindjárt indulunk is. Menni kell tanácsadásra, mérlegelés lesz:-)) Meg felíratom a drága nem kötelező védőoltásokat. Para vagyok, inkább beadatom, főleg miután elolvastam, hogy milyen betegségek ellen van...

Szép napot mindenkinek!!!

Nekünk is van légzésfigyelőnk, én már nem használom, mert mindig elfelejtettem kikapcsolni mikor kivettem manót az ágyból és így egy párszor jól felébresztettem apát, aki nem vélte ezt mulatságosnak. De szerintem is az érzékenységen kell állítani.

Márti
stella2007

Sziasztok!

Most csak gyorsban jövök.

Márti, örülök, hogy ilyen jól sikerült az utatok.

(Nekem borzasztóan hullik a hajam. UUUtálom!)

Megjártuk a szemészetet, átmosták Emma könnycsatornáját. Nagyon sírt, de lányok én is. Borzasztó volt. Kicsit megviselt. Pedig azt hittem én jól tűröm az ilyeneket.
De persze ki viseli jól, ha "kínozzák" a csemetéjét.
És még mennyi minden van hátra...jujjjujjj.

Na most megyek, lepihenek, h. fitt legyek ha ébred. A beavatkozás óta beájult...pedig már úgy megszorongatnám. Édes drága bogaram. :cry: :cry:

Sziasztok!
Jó ez a hüsi, mi?

Kép
niki30

horilda!!!

az idegrendszer érési folyamata miatt csinálja.egyszerűen felpörög,nincs türelme cicizni,de semmi se jó neki akkor.este gyakoribb.nálunk volt ez eddig,de megoldottuk nehezen.fürdés előtt eszik,igy nem spanolja fel magát fürdésnél.utánalévő etetés pedig akkor van,mikor még nem ébred meg teljesen,félig alszik,igy kimarad a balhé.általában este 8tol hajnal 3ig nyomta.mára minden ok.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

leglesscat!

az aventos tároló 10db 1200 ft.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

én is azt hittem a poci fáj,minden szarral nyomtam.de már nem adok semmit és jobb neki igy.kérdezzétek a védőnőt erről az idegrendszeri érési folyamatről.

pusszancs.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Nekem is felvisít néha Zsófi a cicimen, olyankor én úgy látom húzza a görcs a pociját, pár másodperc alatt elmúlik, és keresi újra a cicit.
Nem lehet ez a gond?

Én is a szélre gyanakszom egyébként, mert tegnap nekünk is teljesen felborult a napirendünk, össze-vissza evett a manó...
mondjuk ebben én is ludas vagyok, mert hát ugye én meg össze-vissza adtam neki.. :oops:

Niki, elhiszem hogy sírtál, nagyon szar érzés lehet, nekem még nincs semmilyen tapasztalatom e téren.. nem is nagyon vágyom rá... de még mennyi ilyen lesz... :roll:

Márti, akkor haladnak a dolgok, mármint esküvő ügyben :) Olyan büszke tud lenni az ember lánya ha a gyerek jól viselkedik a nagyközönség előtt nem? :)

Nekem még nem hullik a hajam, de úgy hallottam kb a 3. hónapra ürülnek ki a hormonok, akkor kezd el brutál módra hullani... Niki, remélem neked addigra már el is múlik :wink:

Légzésfigyelőnk nincs, sőt már a bébiőrt sem használjuk, ott alszunk a gyerkeszobában, és a hallásom olyan hogy a kertből is hallom ha bent a nappaliban gügyög a gyerek :wink: :lol:

Zsófinak most épp azt a felhúzhatós játékot húzkodom, amit már a pocakomban is hallgatott, nagyon rá van kattanva... Vajon, tényleg emlékszik rá? :?

Lorci, nagyon kiismerted már Ricsimicsit :wink: na majd biztos fejleszt új trükköket, ahogy rájön a régieket már nem veszi be az anyja :wink: :lol:
pici76

Ja és mis is csökkentettük az Espumisan adagját, és semmi sem változott, most már csak naponta 1-2 szer adok neki, de lehet hogy teljesen el is fogom hagyni...

Én jégkockatartó zacskóba fagyasztok, már van vagy száz tejcikockám a fagyasztóba :lol: Olcsó, és így csak annyit kell kiengedni amennyi épp kell majd. Egy másik topikban olvastam, ott mindenki így csinálja..
pici76

Sziasztok,

Huu ma nyugos, nem alvos nap van. Es persze trukkozik, meg a cumi ha kiesik a szajabol drama van!!!! :) ELmentunk setalni, jo razos ut..elaludt, hazajottunk, atraktam a kisagyba, mert a hatan fekve kb. 10 perc utan felebred, erre ahogy atraktam felebredt. Azota nyufizett, megetettem..nalam is ez a cici tepes van most mar mindket mellemen,meg siras...tenyleg lehet ez az idegrendszeri dolog?? A szajremeges az, azt tudom. Na mindegy most tapot is adtam neki, mert no milk today! :( :( Elvileg alszik, de az elobb is felebredt, azt hittem bufike...de ahoyg felvettem mar aludt is rajtam. Sajnos ha megint sir..nem veszem fel! :( :( Meg kell tanulnia...tegnap ota csak anyan alszik..amit imadok...de nem tudok semmit csinalni, meg tenyleg szeretnem ha a kisagyban aludna.

Jajj Niki en mar a BCG oltasnal sirtam, a vervetelnel meg kimentem a korterembol, ferjem volt bent. :(

Stella orulok, hogy minden meg van az eskuvohoz. :) Nagyon jo ez a keszulodes, tok izgi! :)

Nekem meg nem hullik a hajam, csak gaz ugy ahogy van! :D :D Sot a kormom is meg mindig szepen novekszik...csupan a borom vetekszik egy rinoceroszeval...az alkalmankenti kiutesekrol ne is beszeljunk. Egyszer vakarja meg az ember es kesz..onnantol kezdve, mint a ruhes!!!!!!!! :( Nem tudom mitol van ez!

Lanyok miylen a mellgyulladas? Mert amikor etetem Ricsiket a bal cicimbol, amiben ugye eleve alig van, az elejen faj..marmint nem a mellbimbo, hanem az egesz mellem! :( De lazam nincs vagy valami.
MOndjuk szopizas kozben ismindig nyomkodom, masszirozom a szajaba...neha utana marhara faj a sok nyigazastol! :( Lehet valamit ott nagyon megnyomkodok?? :shock: :oops:

Na megyek vasalni,amig alszik a cunceger. Lehet tenyleg a szeltol is nyugosek a babak?? De most remelem alszik Ricsmics vagy 2 orat, mert eddig reggel ota max. 1 orat aludt osszevissz. Es este ugyis kezdodik a nyugosseg...napirend ma sincs! :(

Kép

Kép
lorcika

itt volt a védőnéni, megkérdeztem a cicin hisztizés okát, azt mondta, hogy az 5-6. hét tájékán változik a mama hormonháztartása, van aki ilyenkor kezd menstruálni (akár szoptat akár nem ) és ezt a babák megérezhetik. Ha nincs mesi, akkor is változik a mama hormonháztartása ciklikusan, és azt mondta 4 hetente előfordulhat ez a cicin hőbölgés, és 4-5 napig tarthat

na ez most nekem is új volt... :shock:

Mondjuk nekem még mindig úgy tűnik, Zsófi inkább a hasfájás miatt nyüszít fel inkább, de szal ez is lehet az oka
pici76

Sziasztok!

Képzeljétek ma már sokkal érettebben neveltem gyermekeimet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap levizsgáztam,álmomban nem hittem volna,de a matek kivételével mindenből 4re!A szóbeli feleletek mind 5re sikeredtek,de az írásbelivel együtt értékelve csak négyest kaphattam!sőt!oklevelet kaptam a kiemelekedő teljesítményemért!
:lol: :lol: :lol:
Nagyon-nagyon boldog vagyok!
Most csak ennyit,gyorsan vissza olvaslak titeket,aztán ha még Lili is úgy akarja és a mésik terroristám sem jön haza addig és nem foglalja el a gépet,jövök!

Keblemre viláááááááááááááááág!

Kép
bringababa

Írtam egy litániát és elszállt :twisted: :evil: :twisted:

Kép
bringababa

Lorcika!

A mellgyulladas az eleg durva - szemelyes tapasztalat.
En alig birtam mozogni, azt a feloli karomat egyaltalan, a babat felemelni nem tudtam, lehajolni sem stb.

Irto gyenge voltam a laz miatt, hidegrazas.

Szoval ha az van, nem kerdes, hogy az e az.

Amugy nekem is szinte mindig faj a szopi elejen a mellem, foleg az amlyikben tobb van, mert fesziti, kiszopizza, es mar jobb is, ez normalis.

Jajj lanyok nincs szeklete a picurnak, es irto nyugos, most letettem a kisagyba, mert persze setalni nem tudom, mert negyed orankent elkezd csopogni az eso, aaaaaaaaaaaaa........ :twisted:

KépKép
horilda

Bringa: Gratulalok neked!! :) Nagyon ugyes vagy!!! Oklevel, meg minden!!!! Nacceruuuuu!!! :)

Na megyek keltem cuncgeret, mert mar vagy 4 oraja durmol. A 60 gr taptol beajult total!!! :shock:

Kép

Kép
lorcika

Ilda: AZt mondta nekem a vedono, hogy kis kamilla teat itassak a babaval, ha nem jon a szeklet. Probald ki..hatha. Nalunk is altalaban este van,eegsz napos nyuglodes utan....kiveve ma, ma mar volt parszor..szerintem hasmenese volt szegenykemnek..nem tom mit ettem!! :?

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Csak gyorsan,légzésfigyelő nekünk is van,kölcsön,eddig kétszer riasztott ,bébim aludt,nem volt gáz,néha elfelejtem rátenni a töltőre olyankor sípol,de nagyon hasznos.

Bringa nagy gratula,extra ügyi vagy,büszke vagyok rád!

Niki elhiszem hogy sírtál,én most készülök Martinnal a Heim Pálba,szerintem én is fogok,nagyon szörcsög,nem tudom mitől,a védőnő legyint a doki legyint,a háziorvosom aki egyben tüdő gyógyász azt mondta ad egy beutalót,hogy kiderüljön mi van,mert sok minden lehet a szörcsögés oka,de járjak a végére,mivel anyu is asztmás én is kezdek az lenni,ki tudja mit örökölt,tiszta hülye vagyok már ez ügyben....nagyon hősként viseli hogy szívom az orrát,meg fújom aqua maris sprayvel,de igy is ugyan az,nagyon harákol.Úgy sajnálom szegény sokszor alig kap levegőt mikor eszik.

Most mennem kell etetni,puszi

KépKép
riella77

ÉJJEN BRINGA!!!!

Olyan ügyes vagy, nagyon büszkék vagyunk rád!!! Mert EZ NEM SEMMI!

Legi

Kép
leglesscat

Riella: Remelem semmi komoly Martinnal ez a szorcsoges. Ricsike is szokott szorcsogni, de nem veszes egyenlore..gondolom normalis.

Ajaj megint sir, nem szereti ha arra ebred, hogy le van teve a kisagyba!!! :(

Lanyok ti nem vagyotk rokkantak?? Nekem a terd izuleteimnek annyi!! Faj ha felallok, leulok. MOst lattam az RTL klubbon, hogy ez vegulis normalis valahol terhesseg utan, es akar 1 evig is eltarthat!!!! :shock:

Na jo felveszem ezt a kis pottom manot.De megint csak trukk van!! :? :D

Kép

Kép
lorcika

lorci!

ha nem jön a kaki,a kamillát erősebbre csináld,és több kristálycukorral,mert a igy van kakiltatós hatása.de minden peluscserénél tornázhatsz 3 percet,akkor meg jó nagy pukik jönnek!!! :lol: én már mostam csempét éjszaka!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1182968786.94.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

nektek mennyit hizott a pici 1 hó alatt???nekem másfél kilót.kicsit nem sok ez??????kis dundikrumpli!!!!!!!!!!! :oops:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

pici!!!régen én is ugy csináltam,és tök jó volt,még a kész főzelékeibe is belekevertem egy olyan golyót.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Bringa gratulálok!

Kép
niki30

Gabi, Emma fél kilót hízott. Na jó, mi nem vagyunk mérvadóak, tudod ő kis súllyal jött a világra.

Lányok én most kezdtem el hízni. Nagyon brutál. Kezdek annyi lenni, mint a 6. hónapban. :(

Gondolom Brendon nem mindig ilyen nyugodt. :wink:

Lorci, nekünk azt mondta a doki, h. a szörcsögés is születési sajátosság. Na de meddig?
Ma meg a szemészeten mondták, h. a szörcsögés azért van nálunk, mert a könnycsatornája el volt dugulva.
És még gondolom ezer ok lehet....

Kép
niki30

Sziasztok!

Lányok köszi a hozzászólást légzésfigyelő ügyben.
mi vasárnap múltunk 5 hetesek és már 9 és fél centit nőt. 49 született és most 58,5. A súlya 3400 grammal született 3240 jöttünk haza és most 4380 gramm. Nő mint a gomba. Már 120 és 150 között eszik. Éjszaka alszik de nappal kész botrány, néz mindent vinni kell mindenhová konyha, fürdő mert ha egyedül hagyom kiabál. A kakival mi is szoktunk szenvedni ha nagyon nem megy akkor hőmérőzöm. Kúpot nem akarok mert hozzá lehet szokni. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

rena, akkor Te is sorstárs vagy napközbeni hurcolászás ügyben! :roll: :? szép nagyot nőtt Balázs baba! 9.5 centi?! hűha! :shock: :D nekünk nincs légzésfigyelőnk, ezért nem válaszoltam. fürcsi után enyém is sír - sztem fázik. látom is, ahogy icipici libabőrök vannak rajta. de ma nem sírt! hurrá!:lol: idétlen idők óta nem volt ilye - és asszem összesen csak kétszer ezen kívül. persze, az öltöztetés végére így is elfogy a türelme :?

Niki, szegény Emma :cry: az a szar h az ember az eszével tudja h az ő érdeke, de egy jó nagy szar dolgon kell átesnie hozzá :? :cry:

pici, az nem baj h nem steril a jégkockás zacsi? nekem uzsi zacsim van, abba bele tudnám rakni fagyi után a tejcit. mármint azt a keveset, amit lefagyasztottam eddig :oops: :roll: uis én eddig csak ezeket a kóbor, elfolyó tejeket fagyiztam.

Dóri, 150 milcsi?! én is max 20at szívtam le, amikor vmiért nekiálltam, de nagyon többet nem is tudtam volna. eccer előfordult 50 is. lehet h Viktóriámat csak az erős hitemmel táplálom h van tejem?! :roll: :lol: de azért nem úgy néz ki a bébi, mintha éhezne.:lol: ennyire nem látványos a hízása, mint brendonnak, de azért gyarapszik a kincsem.

gabi, jó h írtad ezt az idegrendszeri érést! nem számoltam h hány napig tart a dolog, de én nem a hasfájásra gondolok, mert annak egyéb jelét nem látom és csak mostanában kezdte ezt a sírósdit, eleinte semmi ilyen nem volt.

márti, ügyik vagytok! hajam nem hullik. lehet h csak még?! hamarosan betöltjük majd a 3 hónapot - oszt meglátjuk. mintha lassabban nőne viszont - tegnap voltam fodrinál és közösen konstatáltuk h mintha nem is nőtt volna annyit, mint szokott. végülis sokkal költségkímélőbb lennék, ha nem 4, hanem csak 5 v 6 hetente járnék fodrászhoz! :lol:
hm, ez a hobbi jogászkodás tényleg vmi kivételes passzió :lol:

bringa, nagy-nagy gratula! büszke lehetsz magadra! no meg mi is Rád! :wink:

a leves nem a folyadék tartalma miatt jó? mert akkor végülis mindegy h leves v ásványvíz, nem? legfeljebb változatosabb. ma azért én is megittam( :!: ) két bögre húslevest levét. azért kellett inni, mert Viktória persze nem aludt ebédidőben - később se túl sokat - úgyh egyik kezemben gyerek, másikban bögre és ültem a számítógép előtt - olvastalak Benneteket :roll: :lol: :lol:

és a lényeg: szívesen felajánlom a találka idejére szüleim kertjét helyszínül, ha megfelel. Majkon van (Oroszlány közelében). elég nagy kert tűzrakóhellyel - akár szalonnát is lehet sütni. mi grillezni szoktunk kint. a ház két szintes - mindkét szinten terasszal. melegvíz van. nem luxushotel, design bútorok sincsenek, de mi szívesen járunk ki (ma is voltam Viktóriával). a közelben erdő, tó tisztással (tollasozáshoz tökéletes!) és van egy remeteség, templommal, ha vki kulturalódásra vágyna.
Vendég

csajok, S.O.S. ! Viktória székletében tűpöttynyi vért találtam :cry: :cry: :cry: volt ilyen vkinek? 3 nappal ezelőtt volt először - utána semmi és most reggel megint. reméltem h tévedek, de úgy tűnik, nem. mielőtt felhívom a dokit, szeretnék infot gyűjteni, ha tudtok erről vmit. esetleg pici, bogyra, rá tudtok kérdezni a doki nénitektől? minenkinek előre is köszi. ja, még abban reménykedtem h talán sebes a mellem és abból volna, de nem... :roll:
Vendég

Doo én úgy tudom előfordúlhat. A 2007 babái-mamái topikban már nem is egy kismama járt így esetleg írjál oda. De ha jól emlékszek nem volt gond nálluk se, talán megreped egy hajszálér vagy ilyesmi. De orvoshoz mindenképp vinni kell valaki kér tenyésztést valaki nem. De tuti semmi komoly.

KépKép
rena10

Sziasztok Lányok! Egy társtopikból vagyok.

Doo!
Itt olvashatsz a csecsemőkori pontszerű vérzésről. Hátha segít valamit.
Remélem minden rendben lesz!

http://209.85.129.104/search?q=cache:PT ... =firefox-a

Koda

Kép

Kép
koda

Koda

Kép

Kép
koda

Koda, köszi, aranyos vagy! az elsőre én is rátaláltam, a második viszont praktikus, személyes tapasztalat. hm, az a baj h én is bizonytalan vagyok h beindítsak-e vmi hercehurcát v hagyjam a fenébe... :roll: én is úgy érzem h nincs semmi gáz, de azért felelőtlen sem szeretnék lenni babám kárára :oops:
Rena, Neked is köszi!
Vendég

Sziasztok,

Ismet jo ejszakank volt! En ugy orulok!! :) Persze probalom megtomni a pindurt este..bar ez nem mindi sikerul, de o csak tudja, hoyg este van,mert egyedulilyenkor alszik egyhuzamban 6-7 orat! :) :)

Nekunk Ricsike 1 honaposan 1 kilpoval volt tobb, szerintem ez normalis, nem? De kerekedik a pici ,meg kis kopasz csirke! Nezelodik most mar rengeteget, kapaszkodik a laoncomba, ruhamba! Imadnivalo! :)
Ma megyunk delutan ortopediara, meg a gyerekorvoshoz is be kell ugranom tapot felirtani. Jo lesz,mert gozom nincs merre van itt az ortopedia...csak sejteseim vannak, meg azt se tudom mennyien lesznek, kell-e sokat varni, szoval kalandtura lesz mar latom! :)

Rena, Gabi: Nagyon szepek a babak!
Nekunk szereti a furcsit, amikor kivettuk tegnap sirt...bar lehet, hogy fazott! Igy elhallgatva titeket lanyok, megallapitom, hogy Ricsike nem siros baba...de azert gyorsan le is kopogom!! :wink: Remelem iylen marad a kicsike. Tud persze sirni, ha ehes vagy a hasacskaja faj...hajajjj akkor zeng a haz. De ha minden oke, akkor el van..max. nyusszog ha unja a banant, unja nezni mar a kis figurakat a kisagyban. :)

Doo: Nem olvastam el a cikkeket, de en is ugy tudom, hogy hajszaler repedes lehet. PLane ha friss ver.

Niki: Ricsike is kis darth vader :D neha horog, meg horkol, meg rofog....hat remelem ez normalis. :shock:

Na osszepakkantok, amig szunyal!
Pusz nektek.

Kép

Kép
lorcika

sziasztok

no megjártuk tegnap a védőnőt, megvolt a mérlegelés: 5 kg, és 57 cm. Holnap leszünk 6 hetesek. ugye mi 3530 grammal születtünk és 52 cm-rel, a kórházban 100 grammot veszítettünk a súlyunkból. Most megdícsért minket a védőnő, de a múltkor egy másik beszólt, hogy 3 hét alatt sok a 700 gramm hízás. De az én védőnőm azt mondta, hogy nem sok, hogy az elején nagyon megindulnak a babák, ami később lelassul. Ha nem hasfájós a baba, akkor nincs gond. ugyanis állítólag a gyors hízás megterheli az emésztést. de olvastam már ennek a cáfolatát is. Szóval nem lehet tudni.

Itt ül mellettem a hordozóban a kicsi és kurjongat, nagyon édes, de tudom, hogy nemsokára megunja, hogy alig lát pár dolgot. szerintem le is megyek vele egy kicsit a levegőre. délután ugyis megyek a nődokihoz 6 hetes kontrollra. utánna nem is megyek hozzá egy darabig. Sőt semmilyen orvoshoz, elég volt a terhesség alatt...

Bringa! Hatalmas gratula!!! nagyon ügyes voltál! Főleg ebben az új érettségi rendszerben, amit még nem is sikerült teljesen megfejtenem... Talán mire a lányom odaér...

Márti
stella2007

Bringa drága, millió gratula!!! Nagyon büszke lehetsz magadra, óóóólyan ügyi vagy :) Hát nem semmi, egy szülés közben összehozni egy érettségit :)
Gabi, Brendon nagyon komolyan néz ki :) ez az a szerkó amit anyudtól kaptál? Mintha pár hónapja mutattad volna a szerkót, (akkor még gyerek nem volt benne :wink: ) Úgy néz ki mint egy olimpikon :D

Jézusom Rena te mivel eteted Balázst? :lol: Nem semmi hogy gyarapodik :) Zsófi most pont egy kilóval több mint amikor hazahoztuk, azaz egy hónap alatt 1 kilót hízott ő is, hosszát nem mértük, de már vegyesen hordja a nagyob 56os és a kisebb 62-es méreteket. Mondjuk szemmel láthatóan nőtt hosszra is, és a bodyk némelyike durván feszül a pocakján :oops: :shock: Dédipapája mindig megjegyzi, hogy ebben ráüt a gyerek :wink: :lol: mármint hogy feszülnek a pocakján a rucik :)
Stella, szerintem a 700 gramm tök normális 3 hét alatt az első hónapokban, nekem azt mondták, 200 gramm hetente az átlag az első hónapokban.

Doo, látom kaptál segítséget, majd ha jön ma anyós azért megkérdezem, ő ajánlaná -e a kivizsgálást, ha jól olvastam nem először fordult elő ma.
A jégkockatartó nem steril, de én a tejgyűjtőt sem sterilizálom, a mellszívót sem, csak egy héten egyszer, és a cumiját is meg a kanalát is, szóval ez a sterilizálás dolog szerintem egy kicsit túl van misztifikálva...
Heti egyszer is azért sterilizálok, mert kaptam a munkatársaimtól egy sterilizálót, és ne álljon már ott csak úgy :wink: egyébként forró folyóvízben mosok el mindent oszt kész. Nekem a védőnőm is azt mondta felesleges. A gyerek már most annyi szöszt meg mindnet megeszik, hogy nem látom értelmét hogy steril cumit stb kapjon.

Zsófi is szörcsög néha, mert mohó és felmegy a tej az orrába, sőt egyszer már folyt is onnan ki :shock: és utána tüsszög szegény, de reggelente én is néha darth vaderes hangokra kelek, ahogy dolgozik a kakin és nyög, meg hörög, mint pl ma

Lorci, neked nincs az az érzésed hogy olyanok mint egy kis majom gyerek? :lol: Zsófi is úgy kapaszkodik néha belém, főleg amikor megyünk fel az emeletre, hogy meg kell zabálni, sőt most az a legújabb, hogy az egyik kezét átveti a nyakamon és ölel :) olyan édi, persze tudom ez még nem tudatos ölelés, de nekem pont olyan jól esik mintha az lenne :)
Remélem a mellgyuszi elkerül :shock:

Szerintem is a folyadék tartalma miatt jó a leves, de annyiban jobb a tiszta víznél, hogy azért van benne "anyag" . úgyhogy megyek is csinálok egy zöldséglevest...

Doo, Majk nagyon jól hangzik, én szívesen mennék! Többiek? Pestiek szervezzenek kisbuszt :)
pici76

Csajok, tudja valaki Bogyra számát? Mi lehet vele?
pici76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?