A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Andi,
köszi a tippet!

Adri,
te még mindig nagyon karcsú vagy :)

Kép
emi29

Én tegnap voltam a Genesisben és nem 12ezret, csak 10500-at kellett fizetni. Pedig kaptam DVD-t meg egy CD-t tele képekkel + 1 nyomtatott fotót. És ikres felár sem volt, pedig 1,5 órát voltunk ott.

Kép

Kép
kamilla306

[quote="kamilla306"] írta:kamilla306n tegnap voltam a Genesisben és nem 12ezret, csak 10500-at kellett fizetni. Pedig kaptam DVD-t meg egy CD-t tele képekkel + 1 nyomtatott fotót. És ikres felár sem volt, pedig 1,5 órát voltunk ott.

Igen, most hogy mondod .. mi is 10500-at fizettünk .. megnéztem a kis költség-füzetemben :lol:
DVD-vel, CD-vel :)
És nagyon kedvesek voltak velünk is :)
Mi januárban tervezzük menni (ha kibírjuk addig :P )

Kép
szösszenet

Szösszenet!

Nem hiszem, hogy sokszor fogjuk betenni a babakocsit az autóba, de remélem, hogy akkora lesz, hogy azért "vészhelyzet" esetén beférjen egy Chevrolet Aveo-ba. Ilyen kocsim van nekem. Férjemnek meg Chrysler Voyager 7 személyes. CSak nem lesz gond a méretekkel.
Előző autóm egy Chevrolet Spark volt, azt cseréltem le Aveora két hónapja. A Spark csomitartójába tuti nem fért volna el.... :lol: :lol: :lol:
Elhiszem, hogy félted a pocakodat ill. Alízt a tömegközlekedésen. Az emberek nem figyelnek oda csak mindig tolakodnak , lökdösődnek.
Pár hete voltam én is egy koncerten, hát bizony féltettem a Picuromat...a végén mindenki úgy megindult kifelé....még jó, hogy ott volt a párom, ő ment elől és én szorítva a kezét utána szinte rásimulva... :lol:

Gabo!

Én eddig maradok a babahordozónál ami kocsiba való, de ki tudja, hogy még lehet, hogy változik a véleményem, ahogyan okosodok a témában....
Nekem is új ez a dolog... :lol:

Felsoa!

Fájós derékra a legjobb a férjem, mert úgyis ha kocsival megyünk valahová , akkor együtt megyünk, és a férjem fogja vinni a babahordozót is...
Ha meg a városba megyünk valahova akkor babakocsival megyünk majd. De végülis majd kialakulnak ám a szokások. :D

Adri!

Milyen vékony vagy még mindig.... :shock: de azért már látszik a pocak!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi!

Nekem ilyen van Csak GO PLUSZ.
Nagyon szuper. Csak nekem sem birja a hatam.
Szerintme aki hajlamos a hatfajasra, semmi sem jo.

Szoval azert is jo, mert van benne egy muanyag merevites, amit ki lehet venni belole.
Ez egyenesen tartja a baba hatat. Kesobb meg mikor mar nem fontos, ki lehet venni.
Ami meg jo, hogy lehet ra patentolni nyalfogot. Igy nem leszel nyalas vagy bufis es konnyen moshato.

Amennyit hasznaltam en es a ferjem azalatt nagyon szupi volt.

Magi
Vendég

Sziasztok,

Szösszenet, az ergos honlapon megtalálod az újszülötthöz való hordozóbetétet. Akikkel eddig beszélgettem a hordozós fórumon, általában kicsit nagyobb gyereket hordoztak, újszülötthordásról -én legalábbis tőlük- nem tudok. Nézz át, kérdezd meg, nagyon kedvesek a lányok, biztosan szívesen segítenek :) (életmód-hordozókendő topik) Amúgy én vakon megbíznék az Ergoban újszülötthordozásban is (bár lenne nekem is egy, aki hordozásmániás, általában nem elégszik meg egyféle hordozóeszközzel :lol: )

Emi, Chicco kengurut nem ismerem. A képről azt látom (de csupán a kép alapján), hogy a baba lábát nem tartja teljesen terpesztartásban. A tartóeszköznek (kengurunak pl. vagy kendőnek, ergonak, mindegy) a baba lábánál térdhajlattól térdhajlatig kellene érnie, és csípőben is úgy tartani, hogy a combja merőleges legyen a csípőjére. Nem tudom, ez érthető-e így, hordozós körökben békaláb-tartásnak hívják. Előre arccal kifelé pedig _én_ továbbra sem tartom jónak a hordozást.
Próbálok majd olyan képet keresni, ahol jól látszik a békalábtartás, addig is itt egy link:
http://www.babakozelben.hu/hordozok/galeria.htm

Autós hordozás: azt hallottam egy ortopéd orovostól, hogy a babának az a jó, ha nincsen naphosszat egyfajta pozícióban. Tehát nem ül csak az autós hordozóban, hanem fekszik egyenesen is (kiságyban pl, vagy babakocsiban), és ha ébren van, akkor pedig a földön, hogy nézelődhessen, később forgolódhasson. Kendőben is lehet váltogatni a helyzeteket. Tehát jó az autós hordozó, de ha sokat viszitek benne autóban, akkor otthon nem árt betenni kiságyba, babakocsiba, hogy legyen vízszintesben is. (Hallottam már olyan anyukáról, aki mindenhova iylen autós hordozóban cipelte a gyerekét, pl. maga után a konyhába is, szinte egész nap abban ült szegény. Ez biztosan nem jó.)

Üdv,
Nuska+ (20+4)
nuska1

Szösszenet,
kerestem neked képet, Ergoban újszülöttről:
Kép

Itt szerintem az újszülött betét is jól látszik.

És a helyes lábtartásról (békaláb) Ez hátra kötött gyerek, elöl befelé ugyanígy kellene álljon:

Kép

Amúgy kendőben is lehet egészségtelenül hordozni, és másban pedig teljesen jól, ez a használótól is nagyban függ. És nyilván a lábtartás a fekvő pozíciókra, pl. mamacka babazsákjára nem igaz, az úgy kényelmes a babának, ahogy mamacka fotóinkn láttátok, kendőben is hasonlóan fekszik a baba (bár én sosem hordtam fektetve őket, nekünk a függőleges tartás jött be).

Szebbnél szebbek a babakocsik, amiket választottatok, én csak gyönyörködöm bennük...Ha lecserélném az enyémet, vszleg én is PP-t vennék használtan. De nem fogom, marad a gyönyörködés (meg a kendő :lol: )

Ja, képzeljétek: tegnap egészségnap volt a kerületben a babás családoknak, kitöltöttem egy anyatejes totót, és nyertünk egy orrszívót (az már van), meg egy ingyen 3D UH-t! (amúgy szinte minden ott lévő kismama nyert valamit, ügyesek voltak a szervező védőnők)

Üdv,
Nuska+ (20+5)
nuska1

Nuska, Magi,

köszi a véleményeket :)
Valamiért nekem az Ergo nem jön be, azonban ettől még lehet, hogy tök jó. Én is két hordozó eszközt szeretnék. Az egyik a Mamacka féle lenne, a másik pedig Chicco. Meglátjuk.... Lehet, hogy a végén mégis Ergo lesz belőle...

Kép
emi29

Nuska,

gratula a nyereményekhez. Mikor váltod be az UH-s kupont?

Kép
emi29

Emi,
Ilyen kenguru?
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm
Ebben háton is vihető később, ha már nagy lesz, Chiccoban nem.
Félre ne érts, semmire sem akarlak rábeszélni, hordozni mindenképpen jó!!! Állíts le, ha elég belőlem...

Üdv,
Nuska+
nuska1

Emi,
Uh-s kupot majd akkor váltom be, ha nagyobb lesz a baba, jobban látszanak a kezei-lábai. Elvinném a nagyobbik lánykámat, mozizzon ő is. A kicsi a 27. héten már mosolygott az UH-n, talán akkortájt.
Még nem tudom, amjd eldöntjük a férjemmel.
Szép napot, megyek reggeliztetni:)
Nuska+
nuska1

Sziasztok lanyok!

Autos hordozora otlet:
Nekem Nania van Auchanba lehet kapni.
A fiamnal is az volt, mert nagyon praktikus es olcso.
Na es nagyon jominosegu!
Valamelyik evben amerikaban biztonsagi dijat is nyert.

Szoval a hordozonak van muanyag kerekes vaza.
Az egezs egyutt 5 kg korul van.
A kerekei eleg nagyok igy jol gurul.
Nagyon picire osszecsukhato, marmint ossze sem kell csukni, csak a V alakbol lesz egy egyenes.
Az aucanban most 21990-ert lattam.
Van hozza szukito es labzsak is.

Igy nez ki:

Kép

Igy meg a fiammal:

Kép

Kenguru:
Nekem ez van:

Kép

Mi fekve soha nem hasznaltuk, de felenk forditva igen.
A labanal a kenguru terdig er, mig kicsi, utana mar nem, de akkor mar nem fontos es kenyelmetlen lenne neki.
Ez a kepen is latszodna, de sajna le kellett kicsinyiteni, hogy betegye ide.

Nos most ennyi.

Magi
Vendég

Sziasztok kismamik :D :D

csak bejelentkezem,hogy minden ok velünk.Sajnos a napokban nagy a hajtás,a gépet is csak hetente 1x kapcsolom be.Gyártom a karácsonyi díszeket,és sok a megrendelés.De 15-e után ujra itt leszek gyakrabban.
Sajnos nem tudtam mindent visszaolvasni,csak az utolsó 3 oldalt.Rengeteget írtatok.

Nagyon jók a képek.Az uh képeket percekig vizsgáltam.A pocifotók is jók,nagyon csinik vagytok.
És a mézeskalács,az csúcs.Lehet,hogy idén én is megpróbálkozom egy házikóval.
Mamacka,ha nem esik nehezedre,írd le nekem priviben a receptet.

Látom,többeteken már kitört a vásárlási láz.Én eddig még semmit nem vettem,se magamnak,se a babának.Úgy döntöttem,hogy majd ünnepek után veszem a nyakamba a várost....

Szép napot mindenkinek,gömbölyödjetek :D :D

Kép
szibi

Nuska!

Persze nem egész nap kell az autóshordozó. Heti 1 vagy két alkalommal használnám összesen 4 óra hosszat. Otthon meg lesz neki kiságya, meg gondoltam (bár még tudatlan vagyok az ilyen témában, majd a másodiknál jobban megy) hogy lesz járókája a nappaliban, mert a konyha nappali amerikai stílusú, és általában ott tesz-vesz az ember, úgyhogy nyugodtan amíg mami dolgozik a konyhában, addig ő pedig a járókában lesz....persze majd úgyis kialakul. Lehet, hogy nem tetszik majd neki a járóka.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nuska,

Dehogy állítalak le! Ne viccelj én teljesen tapasztalatlan vagyok, úgyhogy nagyon érdekel mindenki véleménye. (Főleg azoké, akiknek van már gyermekük)
Tudom, hogy a háton hordás nem erőlteti annyira a gerincet, de nekem az sem jön be. Én látni szeretném a babámat...

Én is a 28. hét környékén szeretnék menni legközelebb 4D-s UH-ra. Ezek szerint, ha jó kedve lesz, akkor már mosolyogni is fog:)

Kép
emi29

Magi,

aranyos ez az autós hordozó. Olyan mint egy kis babakocsi :)

Kép
emi29

Sziasztok!

Én most csak tájékozódom tőletek vásárlás ügyben, még semmit nem vettünk a babának. Bár több időm van, mint az áprilisiaknak. Az össz kismama holmi eddig az két nadrág, amit magamnak vettem - lassan föl kell venni őket, mert már csak két téli nadrágom van, ami kényelmesen rám jön.
Vendég

Sziasztok!

Húú, alig győztem visszaolvasni az elmúlt napokat!

Gabo: a 15. héten nekem is azt mondták, hogy a méhlepényem nagyon rossz helyen tapad és hogy nagyon vigyázzak, ne hajolgassak, ne emeljek, ne nyújtózkodjak! Nagyon megijesztettek, mert azt mondták teljesen fedi a méhszájat és ha nem megy feljesbb, végig feküdnöm kell. Közben viszont nekem semmi panaszom nem volt és hát annyira nagyon nem is kíméltem magam, mert szerintem azt nem lehet betartani, hogy pl. ne hajoljak le...
Aztán most a 18. heti uh-on mondták, hogy már teljsen jó helyen van! :-) Szóval én az egészből nem éreztem semmit! Amúgy a doki szerint az esetek 95%-ában feljebb vándorol a lepény...

adri: a genesis karácsony előtt tényleg csak 9000? Mert akkor asszem bejelentkezünk... Ez lesz a karácsonyi ajándékunk egymásnak... :-)

Babakocsi, kiságy, hordozó, stb. mi még nem kezdtül el a vásárlást, majd talán január vége fele! Eddig csak odáig jutottunk, hogy átalakítottuk a lakást és kialakítottuk a "baba sarok" helyét! Nem volt egyszerű, mert a 35 négyzetméteres lakásunk kettőnknek is kicsit szűkös, de azért megoldottuk...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Virág!

Remélem hogy a Bajcsy-ban tudok szülni. egyébként gyulai vagyok,de mivel mind a 2 helyen tartózkodom, remélem össze jön a pesti szülés.
Majd kocsival lehoznak a kórházból,mert inkább kibírom az utat,de 1 szobában nem fogunk 3-an szorongani anyósoméknál.

Meg azért biztos elesett leszek 1 ideig és inkább anyukám segítsen. :?

Van bent 1 öreg spánielük, mindenhol szőrőzik a konyhában eszik,
ami nekem nem tetszik. A kisbabának gondot okozhat szerintetek?

Császárral valószínűleg itt maradok. :(

Kép
kritta

Az létezik h a X. és XVII. ker-ben nincs 4D UH?

Kép
kritta

Sziasztok Mamik
Nagyon sokat írtatok megint!
...és továbbra is nagyon csinik vagytok! :)

A receptet felteszem időben igérem,... egyenlőre még úgyis korai...

Babakocsi
A P. P. ben láttam hármas ikreset is legutóbb a Baumaxban... olyan aranyosak voltak mint egy kisvonat.

Autósülés
A Römer és a Concord a legbiztonságosabb a töréstesztek alapján, de én pl nagyon megvoltam elégedve a Gracoval. Szerintem ez sokkal kényelmesebb a babának... nagyobb is és nagyon praktiuks a napfényteteje (mi elég sokáig használtuk... de ez függ attól is, hogy amikor már épp kinőné milyen időjárás van... bundazsákban értelemszerűen hamarabb lesz szűkös)... most én Bugaboo-Graco adaptert keresek pont azért, hogy ne kelljen új hordozót venni, de csak Amerikából hoznak be és nagyon drága (16000 csak az adapter :( ) ... még átgondolom.
Én úgy hallottam a Nannia nem túl kényelmes és törésteszteken sem villogot (persze az is kérdés ki csinálja atesztet) Amúgy pedig nekem nagyon tetszene... most elgondolkodtam a dolgon...

Gabo
A P. P.-nek beköthetős a mózese.
Nekem tetszik, de az biztos, hogy nem lehet sokáig kihasználni és sokkal több helyet is foglal. Szerintem nemtudod fél éves korig használni... akkor már szeret nézelődni...

Hordozó
Szerintem az Ergo újszülöttkori hordozási módja egy cseppet sem jobb mint a Baby Björn... (sőt az a szűkítő olyan furin nagy)én most a hordozófotózáskor nagyon belelkesültem, hogy Áronnál csk én voltam béna és türelmetle... és kistesó értékelni fogja az újszülött pózt.
A Chicco-ról nincsenek tapasztalataim, de nekem túl darabos... ahogy ott fekszik a gyerek a sínben... nemtudom mennyire lehet kényelmes a mamának... olyan furin néz ki...

Szöszi
Sokan úgy gondolják, tanácsolják, hogy nem jó az autósülés a babának... nem tudom ebben mennyi lehet a műbalhé... mi Áronnál szinte végig ezt használtuk, mert nagyon praktikus volt, hogy csak belepattintottuk a babakocsiba. Engem is beparáztattak, hogy nem jó ezért vettünk egy olyan kocsit amiben hasalhatott (ABC Design... nagyon nemszerettem...hamar eladtam, alig lehetett kormányozni és dög nehéz volt) Az biztos, hogy arra jó volt, hogy szeretett hason fekve nézelődni... de ezt majd a mózesben is megteheti...
Azokhoz a kocsikhoz amelyek majdnem vízszintre dönthetők, lehet venni egy szivacs betétet amely kiegyenesíti és máris lehet hasaltatni is akár...

Nuska
Nagyon irigykedek a nyereményedre! :wink: és várjuk az eredményt! :)
A képeket majd megnézem...
Engem úgysem tréning érdekelne hanem valami utcai... a két évvel ezelőtti gatyám leesik rólam...

Emi
A baba az első képeken... ahol nem is látszik... csak pár hetes... ahol látszik az arca talán két hónapos lehet.

Kép
Kép
Kép
mamacka

kritta
A tápszeres kórház felejtős... ezzel rengeteget ártanak a kicsiknek sok esetben ezért hiusul meg a szoptatás...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Zorróné!

Én asszem a múlt héten jelentkeztem be és azt mondták, hogy 9000 ft lesz. De úgy emlékszem az oldalán is így hirdeti, hogy karácsonyi akció 9000 Ft dec.31.-ig. :wink:

Kép
adri0422

Árontól elkaptunk apával valami hasmenéses nyavaját.. olyan vacak... már vagy egy hete nagyon görcsöl a hasam... apa már túl van rajta Áron is... de én kínlódok...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szerintem a Genesis nagyon jó!
Igaz én nem próbáltam egyiket se, de ha megnézitek a fotókat a 4D topikban a Genesisnek nagyon szépek a képei.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ollem
Én is azt akartam írni mint Csöppke, hogy azt is meg kell nézni, hogy hogy fér el a kocsi csomagtartójában...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ezt a babakocsit néztem ki hosszas keresgélés után: Peg Perego Pramette P3 Complete Toffee. Van hozzá mózes (travel systemes, ez gondolom az, hogy beköthető autóba nem??), hordozó...stb is.
Újszülött kortól 15 kg-ig ajánlják. Kép

Kép
gabo001

ez egy másik kép róla Kép

Kép
gabo001

Azt jelenti, hogy a hordozót bele tudod kötni...

Szerintem ez jó...bár én ha mózeses lehet Plikót vennék mert az később praktikus, hogy kicsi könnyű és könnyen tudsz vele közlekedni...

P. P. közül nekem a Venezia tetszik legjobban mert vízszintesig dönthető és a baba tud benne hason nézelődni! Azt nagyon szeretik!!!

Ilyesmi a kiegyenlítő:
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Lanyok!

Babakocsi es hordozo!

En a fiamnal vettem egy nagy terep kocsit, mert videken a kiskerekuvel nem megoldhato a kozlekedes. Ehez volt mozes is.
Igy ha setaltunk, vagy kozelbe autoztunk, akkor mozesoztunk, mert az autoba kotheto, de nagyon nem biztonsagos.

Nekem akkor bebe comfort everestem volt, haromkereku.
Jo volt nagyon.

A hordozo meg ez a nania volt. Zoli meg egy evesen is kenyelmesen fekudt benne, csak a laba logott le. Nem volt kenyelmetlen, nagyon szerette.

Ezt vittem ha bkv-val mentem, mert nagyon konnyu es kicsi, vagy ha elszaladtunk valahova.

Kesobb, mikor a nania mar kicsi lett, akkor jott a quinie Zapp.

Most is peg perego mozeses nagykereku kocsit vettem.
Vettem egy uj naniat.
Es megtartottam a zappot.

A nanianak a torestesztje mind a hordozonak es a gyerekulesnek biztonsagos az ujsagok szerint. En csak itt olvastam es csak miutan megvettem.
Amugy ugyan olyan, mint a bebe comfort hordozo, mert nekem a kocsihoz az is volt. Ugyan az a felepitese.
Muanyag boritason hungarocel es egy vastag parnazott huzat.
A fejnel oldalt meg jobban ki is domborodik, igy oldalutkozesnel is tart.

Termeszetesen ha nagy karambol van, akkor lehet az akar milyen jo ules nem vedi meg.

Nagyjabol ennyi.

Magi
Vendég

mamacka! Ez is vizszintesig dönthető. És megnéztem, ugyanúgy mint a Pliko esernyőre csukható, és a méretek is szinte azonosak. Úgyhogy nem értem miért jobb a Pliko.

Kép
gabo001

Persze Mamacka!
Azért megnézzük a méreteket is, hátha néha elvisszük a babakocsit az autóval, de ez tuti, hogy ritka mutatvány lesz!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gabo
Akkor nem jobb... kevertem egy másikkal... a súlya is olyan?
Szerintem a P. P.-k jók nagyon nem lehet mellényúlni csak azt kell megnézni, hogy mik az igények.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka - És ilyen kiegyenlítőt honnan lehet szerezni? Mert akkor nekem megoldott minden "gondom" :lol: Autósüléses babakocsim van .. és akkor hasalhatna is a baba :) :)

Nuska - Köszi a sok sok infot! Szerintem mi egy Ergo mellett fogunk dönteni, mert mindenhol csak jókat olvastam róla :) És ahogy nézem, nagy az igény rá .. tehát ha vigyázok rá, akkor később el tudom adni ;) :P De pl. a Brendonban láttam BabyBjörn-öket - nekem az is nagyon szimpatikus .. valaki írta is, hogy azok is jók! :) Azon még gondolkozom - van idő :) ÉS ez a Chicco sem tűnik rossznak! :)
A hordozókendő nálunk kizárt .. mert főleg a Férjemben gondolkozom hordozás terén, én valószínűleg nem fogom tudni :(

Kép
szösszenet

Ma vagyunk 21 hetesek :) Ismét egy újabb betöltött hét :) :)

Kép
szösszenet

Szösszenet!

GRATULÁLOK A 21 HÉTHEZ!!!!
MÁR KEVESEBB VAN HÁTRA , MINT AMENNYI ELMÚLT.... :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösz
A Baby Björnt én ajánlgatom nekünk nagyon bevált... eddig csak a Kikában lehetett kapni... úgy látszik Brendon is lecsapott rá...
Nekünk a Kenguruval egy gondunk volt, de ez igaz mindre, hogy Áronnak nagyon lilult a lába ahogy lógott... lehet ez nem igaz minden babára de elég rémítő volt... tiszta lila lett narancsos nagy foltokkal ékítve... :( Még az ilyen kicsiknek nem túl jó a keringésük... ezért reménykedek nagyon, hogy kistesó bírja majd a fekve hordozást a Babooval...

amúgy írtam a másik topikban, hogy lenne igény rá ha valaki eladná az Ergo-t! :wink:

A kiegyenlítőt ha jól tudom a Brendonban lehet de ebben Zsuzsófi tud segíteni neki volt... ha jól emlékszem...

Ezt használtan hírdetik a babaszobán, ezer pénzért de hordozóhoz... szerintem csak elírás, de nincs vele tapasztalatom, de nemtudom elképzelni, hogy hordozóhoz, hogy lehet használni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Baby Björn képek:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszke,

Gratula :) Hihetetlen milyen gyorsan telnek a hetek :)

Kép
emi29

Gratula a 21 héthez!

Kép
Kép
Kép
mamacka

A Baby björn sem rossz. Kezdek teljesen összezavarodni :( :(

Kép
emi29

[quote="emi29"]A írta:emi29 Baby björn sem rossz. Kezdek teljesen összezavarodni :( :(

Igen .. én is kezdek összezavarodni ..
Főleg, hogy Ergot még nem láttam boltban .. én nem akarom netről rendelni, mert látni szeretném, mielőtt megveszem! :?
És se a Brendonban .. sehol nem látok Ergo hordozókat ... :(
BabyBjörnt viszont látok sokfélét, és tetszik .. nekem jobban, mint a Chicco!

Mamacka - Köszi a sok képet :) Nagyon cukik :) Mondjuk olyan én mindent váltogatva szeretnék használni .. az autós hordozót, a kengurut, a babakocsit, és persze itthon meg lesz neki kis összecsukható járókája, amit közel lesz hozzám :) és abban hason nézelődhet .. Szóval talán az ilyen váltott használat az ideális, nem? Mert hosszútávon az sem jó, ha lóg rajtam .. ha a hordozóban fekszik nem vízszintesen .. stb .. stb .. kell a változatosság neki - ez az én konzekvenciám :D

Kép
szösszenet

Nah .. látszik az irományomon, hogy épp' plakátot tervezek, és máshol jár az agyam .. ezt a zagyvaságot - ezer hiba :oops: bocsi :oops: :roll:

Kép
szösszenet

Emi
A Baby Björnt viszont elég rövid ideig lehet használni, hamar kinövi!!!
Elvileg 10 kiló de Áronnál már akkor nem ért össze... és cipelni is nehéz... amint ülni tud szerintem a Baby Bag jobb mindkettőtöknek...

Kép
Kép
Kép
mamacka

A Chiccot én nem ajánlom!
A Baby Björn a legjobb a kenguruk közül meg az Ergo.
A Baby Bag pedig nagyon praktikus és a csípőtartás is remekül megvan... mi nagyon jól ki tudtuk használni... persze így úgy néz ki, hogy hazabeszélek, de csak azt ajánlom ami nekünk bevált. Azért is kezdtem el ezeket varrni... de emelett még ezt a két kengurut tartom jónak én azt szeretném ha olyan hordozót tudna mindenki választani ami a saját igényeinek megfelel... ezért próbálok segíteni...

Akit érdekelnek a hordozóim jöjjön ki a karácsonyi vásárra az Iparművészeti múzeumba dec 7-9-ig, ott személyesen is megnézheti, megfoghatja... és még választhat a mintákból mielőtt elfogynának, nem hiszem, hogy szülés előtt nekiállok újakat varrni.. szinte minden mintából csak egy db van.
Ha nem vesztek hordozót akkor is érdemes ellátogatni mert nagyon szép szokott lenni a vásár és sok különleges, egyedi iparművész munkát lehet venni az alkotóktól. Ruhaneműk, kerámia-üvegtárgyak ékszerek játékok, könyvek... stb

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi
Igen a kenguruval pl az a gond, hogy nem tesz jót ha sokáig lóg a lábuk a rosz keringés miatt... ezért érdemes váltogatni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

A Baby Björn drágább változata sokkal jobb a mama hátának... olyan a kiképzése, hogy derékban is terhel eloszlatja a súlyt...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szösszenet az Ergot csak Győr mellett árulják (bécsből hozzák be, ha esetleg amúgy is mentek ott olcsóbban be lehet szerezni).

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok mamik!
most jöttünk a tizennyolc hetes UH-ról, és nagyon büszke vagyok magamra, mert megígértem apunak, hogy nem fogom megkérdeznia a nemét, pedig iszonyú kíváncsi vagyok, és meg tudtam állni - ez nem jellemző rám, azért remélem a doki egyszer benyögi magától szülésig...

én is váltva fogom hordani, először mamacka tatyijában, aztán kenguruban, és ha már ülni tud, megint mamacka tatyijában, a szüleim meg megkapják a régi babakocsit, mert nekik az kényelmesebb

én már alig várom, hogy mehessek a vásárba, mamacka!!! hánytól hányig tart majd?

Kép
rozsomak

szóval hogy is volt ez a mítosz az AFP-vel? ha alacsony, akkor fiú vagy lány? emlékszem, erről már volt szó, de nem tudtam visszakeresni

Kép
rozsomak

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?