A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Megjöttünk a dr nénitől bekukkantott kismanóhoz nagyon aranyos volt egyfolytában ásítozott meg a köldökzsínórral babrált :lol: már 5 cm-es a talpa :lol: nagyon ari volt. viszont a kenetben találtak valami bacit amire írt fel hüvelykúlpot de azt mondta hogy majd szülésnél fogok kapni pluszba antibiotikumos infúziót. vickybabe: a 7.8-ra nem mondott ismétlést? nekem most a 7.2-re is mondta a 6 hét múlva esedékes ismétlést :roll: hiába orvosra válogatja úgy néz ki. Csöre: gyógyulgasssál :wink: picuranyu: micsoda hatalmas pocakod van :lol: hú lányok a szex téma nálunk sincs terítéken. :oops: és úgy néz ki hogy most már nem is nagyon lesz. Szóval akkor nem csak nálunk ez a helyzet :wink:
erzsebet0312

Sziasztok,

A 7,8-ra nekem azt mondta a dokim, hogy határérték, úgyhogy nincs teendő. Az ismétlés szóba sem jött, de a diéta sem. Őszintén szólva én örülök ennek, meghalnék, ha most még ezt kellene figyelnem meg számolgatni. Kicsit jobban figyelek, hétvégén pl. nem sütöttem meg a tervezett aranygaluskát, kevesebb kenyeret eszem, és jócskán visszafogom az édességet.

Erzsébet, édes lehetett Kis Buborékod, ahogy a köldökzsinórral játszott. Megdöbbentő, hogy a kicsi talpacskája már 5 centi. Az elég sok, főleg úgy, hogy mikor megszületnek is olyan csöpp lábuk van. Remélem, mi is valami hasonlót fogunk látni holnap a Genesisben. Már úgy várom. Napok óta vágom a vonalzót.

Kép
petne

Petne: de jó mentek 4D-re? biztos szupi lesz :lol: imádnivalóak ezek a pindurkák :D
erzsebet0312

erzsébet:gratulálok az uh-hoz! Bizti édes lehetett a kismanótok! Sajnálom a bacikat. :(

petne:sok sikert a holnapi uh-hoz!

Én is holnap megyek uh-ra, de sajna megint a bunkó dokihoz, így esélyem sincs látni babót és tuti megint nem fogja megmondani, még ha látja is, a nemét. Remélem azért a gyomrával minden ok lesz, nekem csak az a fontos.

Kép
moffli82

Picuranyu,tényleg nagyon belendültél ami a pociméretet illeti

Csöre,gyógyulj meg mihamarabb

Én a felfázástól rettegtem,mert nekem rendszeresen volt benne részem és ilyenkor erős gyógyszereket kell szednem,és annyira fájdalmas hogy a lábamat nem tudom kitenni a lakásból.De a babavárás alatt szerencsére elkerült.Pedig a várandósság alatt gyengül az immunrendszer.

Hanna,hát te sem panaszkodhatsz

Kata,látom GENESISfüggő lettél.Ha ottjártok csütörtökön,kint a recepciónál vannak 4D-s fotók az asztalon,és van közöttük egy olyan amelyik egy kínai babáról készült,azt kérjétek el megnézni

Tegnap este amikor lefeküdtem aludni,Tomi olyan hihetetlen fészkelődést rendezett vagy 10 percen keresztül,csak lestem

Tényleg jó sokan vagyunk a táblában

liuska

Erzsébet,már ekkora a kis tappancsa?Jaj de édi,ezekkel már lehet rúgni,nyomni nagyokat

Petne,ti is mentek holnap 4D-re?Akkor nézzétek meg ti is azt a fényképet amiről az előbb írtam Katának,olyan cuki

liuska

katuska79: én is így voltam vele mikor megrendeltem. Ha másra nem is, de játszáshoz teltejesen megfelelnek. :) De olyan jó állapotban vannak, hogy meg sem lehet mondani, hogy használtak. :)

krisz78: na, ilyenkor örülök, hogy anyósom elkerül minket. :?

moffli82: szerintem is nőtt. :)
Amúgy habos rózsaszínben egy kispasi tényleg cuki lenne. :lol: :lol: :lol:

erzsebet0312: 5 cm a talpa? :shock: Emlékszem mikor Kristóf 55 mm volt. :lol: :lol: :lol:

Kókuszmatrac: mi sima matracot rendeltünk. Szerintem egy ilyen kicsi gyerkőc alatt nem tud úgy besüppedni, hogy az alátámasztás ne legyen jó.
Meg az is elgondolkodtatott, hogy valaki (ki is?) azt írta, hogy hidegnek találta.
Bogarakról meg ne is beszéljünk, bár nem tudom volt-e közük hozzá.
Vendég

Sziaszok!

Ezer éve nem jártam felétek sajnos.......volt egy kis gond.
Allergiás asztmám volt gyerekkoromban amit kinőttem elvileg 15-16 évesen, képzeljétek most visszajött!
Majd megfulladtam alig kaptam levegőt, borzasztó pánik jött rám........hogy nehogy a babának baja legyen. Úgyhogy kivizsgálás...stb, most kaptam rá gyógyszert amit "roham" esetén használok. A tüdőgyógyász szerint sajnos gyakori hogy terhességnél ez visszajön és meg is marad :( . Na szóval volt gond.........de alakul. Most az allergiával kűzdök nem is tudom mitől jött elő.....de rémes.........

Egyébként jól vaggyunk, picúr szépen növöget, 1 kilós a súlya, múlt héten voltunk vele 4 D-n, nagyon kis jóképű:-).
Igyekszem visszaolvasni!!

Jó éjt Nektek!!
Peni

KépKép
peni

Moffli,én tényleg nem értem a dokidat.Létezik hogy direkt nem mondja meg a babátok nemét?

Peni,nem raksz fel képet a 4D-s felvételről?

liuska

peni:sajnálom az allergiás-asztmát! Remélem most már nem kapsz rohamot, ha mégis, használ a pipa! Én is kezdek félni, hogy visszajön, pedig 3 éve nem kínoz. Nem merek köhögni, mert alig tudom abbahagyni. És most már minden éjjel azt veszem észre, hogy fáj a mellkasom, mintha tüdőgyulladásom lenne. És emlékszem ,anno is így kezdődött. Az ödéma, vérnyomi mellé már csak ez hiányzik. :(

Kép
moffli82

jó reggelt :)
Hú de sokat írtatok, miután kikapcsoltam :D sajna írni sem volt erőm tegnap :( estére lettem jobban, amikor a legmagasabb volt a hőm (de még mindig nem láz szerencsére), viszont éjszaka viszonylag jül aludtam... kezdek rájönni, hogy a hasfalam attól fájhat, hogy köhögök meg orrot fújok ezerrel... (izomláz)
Köszi a biztatásokat :)
Peni: sajnálom az asztmát :(, remélem, jobb...
Moffli: nekem is fáj a mellkasom... gondolod, hogy az asztma? :? mindegy, kaptam beutalót, ha meggyógyultam, elmegyek a tüdőgondozóba... nagy öröm :?
Matrac: nekünk kókusz van, nem bogaras, könnyen tisztítható, nagyon bevált... de hogy mennyivel jobb, vagy rosszabb mint a szivacs, azt nem tudnám megmondani... mindenesetre 8 éves, de még olyan, mintha új lenne
Picuranyu: gratula a pocakhoz... hallod, leköröztél :wink:
Erzsébet: gratula a babóhoz :) de aranyos lehetett :) a bacikat sajnálom :(
Viki: de jól haladtok a babaszobával :) tényleg kérünk képet :wink: és köszi a táblát :)
Krisz: igazad van, te neveled a babát, minden a te (és a párod) döntése... persze meg lehet őket hallgatni, és okosan bólogatni, aztán elmondani, hogy milyen igaza van, de....
Moffli: ha senki sem látja, a fiúcska is elvan rózsaszínben :wink: engem sosem zavart... aztán 3 évesen beszólt :lol: :lol:
Diéta: na ezt végképp ki lehet bírni... csak az a gáz, hogy múlt hétfő óta lement rólam 2-3 kiló :( az eddigi 7-ből, tudom, lényeg, hogy Kispocok közben meg nő rendesen :roll: azért remélem, hogy itt most beáll, és nem megy lentebb

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Én január 14-re vagyok kiírva, a volt MÁV-ban fogok szülni. Az előző oldalon találtam egy táblázatot, e szerint még ketten fogtok ott.
Jó egészséget mindenkinek addig!!!
magdolnasz

A cukorra szerettem volna írni. Nekem a 120 perces 7,74 lett, ezért az orvosom szénhidrát diétát javasolt és ismételni kell a terheléses mérést. Látom, ez nem mindenkinél van így. Lehet, hogy túl aggodalmas a dokim??? Bár a diétát nem bánom, mert eléggé megszaladt a súlyom :(
magdolnasz

Szia Magdolna, üdv itt, jelentem 3-an fogunk a MÁV-ban szülni :) csak Hanna ÁEK-nek írta :wink: és neki van igaza :)
Cukor: 7,8 az OGTT határértéke (cukros lötyi), a 7.74 közel van, de nem vészes... erre nem szoktak diétát előírni. De ha úgy érzed, hogy jobban nőtt a súlyod, és szükséges, akkor hajrá... 150 gr alá ne menjen a CH naponta. És mindig legyen kaja a pocakban :wink: (3 óránként kaja)

Csöre
csöre74

Szia Csöre!
Köszi az infót! Annyira nem én kapálóztam a diétáért, az orvosom közölte, hogy ezt kell csinálnom. :( De tényleg nem baj, ha alányom nem bálnaként ismeri meg az anyját :)
Te mikorra vagy kiírva?
magdolnasz

január 8-ra :) de szerintem lehet belőle december is, magamat ismerve :) (az első kettő sem bírta ki a 40 hetet) és szintén kislányt várok :)
Hát, nekem 9 lett a terhelés, most diétázok ezerrel (lásd fentebb), és azon aggódom, hogy nem bálnát, hanem fogpiszkálót fog látni a lányom :( egyik sem igazán jó :(

Csöre
csöre74

Magdolnasz: megkérdezhetem kihez jársz? ha gondolod elküldheted pü-ben is. Igen ebbeb a kórházban már a 7.2 se túl jó eredmény láss engem harmadszorra kér a dr nőm ismétlést de persze a baba érdekében :lol: moffli: köszike :D Liuska: ne is mond olyan jó volt látni az édest ahogy nyitogatta a száját :D ja és már 880 g :D Csöre: jajj nagyon cuki volt és a dr nőm nagyon rendes mindent megmért rajta. Ti mikor mentek? picuranyu: ne is mond emlékszem mikor még csak pár milliméteres volt :D hogy megy az idő? lassan szülünk nem? :D
erzsebet0312

Próbálom visszaolvasni a korábbi hozzászólásokat, csak rengeteg van :)
Nehéz eldönteni, hogy mi a jó, de bízom benne, hogy az orvosok pontosan tudják, mivel nem ártanak a babának. Bár amikor mi születtünk, nem volt ilyen sok vizsgálat, meg elevit és társai és nem hiszem, hogy több lett volna abeteg mama-baba.
Remélem, jobban vagy már!
magdolnasz

Erzsébet: én 2 hetente hétfőn járok UH-ra a MÁV-ba :) a cukor miatt (nehogy elefántbébim szülessen :)) legközelebb 27-én esedékes, kora reggel. A kórházban voltál UH-on? Mert ott olyan nagyon hajdejó tapasztalatom nem volt :( 5 perc, alig látsz valamit (persze rutinos kismami az ágy végébe fekszik, hogy rálásson a monitorra, kicsit kitekeredve :wink: ) és a BPD, THQ és FL adatokon kívül annyit vetett oda, hogy mvf (mintha nem tudnám)

Csöre
csöre74

Szia Erzsébet!

Pü-ben ment a név. De nem járok be a kórházba, mert szerencsére az orvosom itt helyben is rendel, nem kell Pestre mászkálom.
magdolnasz

Sziasztok,jó reggelt!

Hú, de jó sokat írtatok!!
Peni: remélem, minden rendben van, már hiányoltalak, hogy rég nem voltál :wink:

Moffli: bunkó doki -- :evil: :evil: :evil: Miért fáj neki megmondani a nemét? Vagy megmutatni??

Csöre:gyógyulj!!!

Erzsébet: de édes lehetett a kis Buborék :D Martinkánk is a köldökzsinórt markolássza folyton, vagy az öklét tömi a szájába :lol: Martinnak is 5 centi volt a talpa 26 hetesen :wink:

Liuska: jahh,igen, függő vagyok :lol: De ez végülis összességében a második 4D,az első kissé kényszermegoldás volt, mostanra terveztem először a Genesist. Csak így alakult :wink:

Picuranyu: ejjjha, nem semmi pocak, nagyon szép!! :D

Magdolnasz: üdv itt,köztünk!!! Gratula a babához!

KépKép

KépKép
kata8110

Szia Kata!

Megértem a "függőséged", ha nem lenne ennyire drága, én havonta mennék 4d-re! Olyan jó látni, hogy már ilyen picin is kész emberke!
13, majd 23 hetesen voltam 4d-n. Nóránk hason aludt az elején, majd némi rázogatás után megfordult és végig a fejét fogta :)
magdolnasz

Sziasztok!

Moffli, positívan próbálj az orvoshoz állni. A múltkor hátha csak szar napja volt, most viszont kedves lesz, megmutatja Neked is Picurt, és a nemét is megmondja végre. Csak optimistán!

Liuska, én is így vagyok a felfázással. Le kell kopognom, de eddig megúsztam, pedig előtte elég gyakran előjött. Bár nekem homeos bogyók szoktak segíteni már az elején elkapni. Azért most inkább megúsznám én is.
OK, ha a nagy izgalomban nem felejtem el a kis kínait, megnézem.

Peni, jobbulást neked, és reménykedjünk, hogy a terhesség végével ismét örökre elfelejtheted az asztmát.

Lányok, nem tudom, hogy az asztma pontosan mivel jár, de nekem is fájt pár napig a mellkasom, amikor meg voltam fázva. Szerintem nekem a köhögéstől, mert hogy erőlködtem, és én azt képzelem, hogy ez egyfajta „izomláz” szerűség lehetett. Ti nem erőltetitek valahogy a rekeszizmokat a rohamok alatt?

Magdolnasz, üdv köztünk.

Erzsébet, de érdekes, hogy azt mondod, repül az idő. Nekem olyan érzésem van, mintha évek teltek volna el azóta, hogy pozitívat teszteltem. Sok minden történt azóta, és már türelmetlen is vagyok, talán ezért megy olyan lassan az idő… persze csak ebben ám! A többiben rohan.

Picuranyu, látod, mindenki szerint nagy a pocid.

Lányok, akik voltatok a Genesisben, segítsetek. Az alapárban benne vannak a DVD-re mentett álló képek is, vagy azt külön kérésre és plussz pénzért csinálják csak?

Kép
petne

Csöre 12 és 18 hetes uh-on ott voltam de hát ja futószalag sztori :cry: nekünk is kb 5 percig se nézték keze lába megvan jó mehet. 18 hetesen mondjuk a szivét is nézték de nagyon gyorsan ment mindez amikor az ember már úgy várja és amikor ott van 5 perc az egész. Ezért jó a magánrendelés ha rendes a dokid :wink: Kata: 5cm? meg is néztem a centin hatalmas tappancs :lol: Martinka is édes lehetett :lol:
erzsebet0312

Magdolna: igazad van, hallgass a dokira :wink: ő ismeri a teljes történeted :) a sok hízás viszont neked lehet rossz, nem a babának (mennyi az a sok? nagyon? nem lehet, hogy víz?)
4D: én egyszer voltam, a 19-ik héten, de mi egyáltalán nem terveztük :) a genetikai UH része az Istenhegyin :) nem bántam meg, így tudjuk, milyen szép :D
Kata: igyekszem :) szerintem túljutottam a nehezén, vagyis a legrosszabbon

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Kata: tényleg régen voltam, de igyekszem jönni, mostmár nem is dolgozom úgyhogy jobban rá fogok érni, bekapcsolódni:-).

Moffli: téged is ilyen gondok gyötörnek?? Rémes......nekem nem volt ilyen asztmás rohamom 10 éve....
Most meg sajnos egymás után jönnek. Kaptam egy új inhalátort amit roham esetén használhatok ami jól működik de úgy utálom használni rettegek, hogy rosszat teszek a babának, persze az hogy oxigénhiányos állapotba kerüljünk mindketten a legrosszabb, ahhoz képest egy ilyen gyógyszer nem lehet olyan rossz.........
MOndtam az orvosnak (ha nem látná talán) hogy kisbabát várok úgy adjon gyógyszert. AZt mondta, hogy a tavalyi év folyamán nagyon sok asztma gyógyszer használatát engedélyezték terhesség és szoptatás idején mert nem voltak a mamák ellátva gyógyszerrel. Tehát ami még tavaly tilos volt idén nyugodtan szedhető.............na nem azért mert változott az összetétele vagy csináltak vizsgálatokat.....hanem csupán azért mert nem volt gyógyszer és valamit engedni kellett, de nincsenek klinikai vizsgálatok arról, hogy ez vajon befolyásolja-e a terhesség normál lefolyását...... :roll: . No komment!!!

Szóval szugerálom magam hogy ne kelljen gyógyszerhez nyúlni de sajnos nem mindig jön össze:-(
Milyen pipát használsz Moffli?

A múlt héten a 4D uh-n mi is láttuk babácskánkat és az ő talpa is 5,2 cm volt a 26 hét elején:-) Látom többeteknek is 5 cm-es a baba talpa:-). Ilyenkor még biztos egyméretűek a babák:-).

Megyek kicsit összeszedem a lakást:-)
Szép napot Nektek!!

KépKép
peni

Petne: amúgy néha már én is türelmetlen vagyok már úgy a karomban tartanám de már nem sok van :lol: Magdolnasz: őt nem ismerem de biztos rendes lehet :wink:
erzsebet0312

Halihó!
Képzeljétek ,a decemberi fórumunkban megszülettek az első babák!

petne: rekeszizom.. Amikor rámjön egy aszthmás roham, én megtaláltam azt a pózt, amivel a legkevésbé terhelem a rekkeszizmomat, így egészen jól kibírom...

magdolnasz: üdv itt köztünk :)

Na rohanok, Anna oltást kap mag, utána elviszem nagy sétára, hadd örüljön a lelke kicsit :) Már szóltam neki mi vár rá,de egyenlőre nem érdekli..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Peni: én bricanylt használok szükség esetén... azt hiszem, itt a babaneten is azt írták, hogy nyugodtan lehet használni (a rendelő rovatban), és hogy még a méhet is lazítja... (ráfér: egy köhögésrohamtól nagyon tudok keményedni) ennek ellenére csak ha nagyon muszáj, akkor használom... nekem ugyanakkor volt rohamom kb, mint Mágnesnek: amikor az a hülye meleg szél volt szeptemberben... azóta kímél, de most megint fáj a mellkas, igaz, lehet a fertőzés miatt is.
Ez azért durva, amit írsz a gyógyszerekről :evil: bár az is igaz, ki az a kismama, aki a saját gyerekén kísérletezik... de azért tényleg nem megnyugtató

Csöre
csöre74

csöre: havi 2 kiló jött fel, de amióta figyelek, hogyan eszem (három hete) és egy hete szénhidrátozom, azóta egy dekát sem híztam, így büszke vagyok magamra. :) Szerintem azért ez erősen alkati kérdés is, hogy ki mennyit hízik, nekem alapból elég egy finom ételre gondolnom és híztam 2 kilót :)
Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtattást!!

erzsébet: rendes, rendes, de ami a legfontosabb, hogy nagyon érti a szakmáját. Bízom benne.
magdolnasz

Most nézem, elég sűrűn melléütök, elnézést a hibákért!
magdolnasz

Magdolna: az nem vészes, bár kicsit valóban soknak tűnhet, de az sem mindegy, mennyire voltál sovány előtte... de tényleg nagyon alkati, és a diéta sem egyenlő a koplalással :)
én amióta diétázok, fogytam :( és alapból is inkább átlagos vagyok, úgyhogy azt hiszem, lesz témám a diétásokkal a jövő héten. Jelenleg +4-5 kilónál vagyok a kiinduló súlyomtól, napi 5-szöri étkezés, a szénhidrátot tartom a lista szerint, a többit meg nyomatom ezerrel (husi pl.) hogy ne fogyjak (tovább).

Csöre
csöre74

Petne: az asztma a légutak folyamatos (bár intenzitásában változó) gyulladásos állapota, ami egyes dolgokra (időjárás változás, por, cigifüst, stb...) erősen reagál: fulladást okoz (a hörgők nyálkahártyájának duzzanata, emiatti szűkülése miatt) ez a mellkasban fájdalmat, nyomást okoz, a levegő kifújása problémát okoz, csökken a vér oxigén ellátása is. Nyilván ha megfázol, és "lemegy" a hörgőkre, akkor hasonlót érzel, a különbség az, hogy ez alkalmi, jó esetben hamar meggyógyulsz, míg az asztma állandó betegség, jelenleg tünetileg kezelhető, de nem gyógyítható.
Az asztma - nekem legalábbis - csak a nagyon a nagyon rossz időszakokban jár köhögéssel, tehát a rekeszizmot nem terheli. A fájdalom inkább abból fakad, hogy szorul a mellkas, nehéz a légzés... de nyilván a tünetek változatosak, lehet, hogy valaki sokat köhög :roll:

Csöre
csöre74

Mágnes, drukkok Anna oltásához. Biztos nem lehet könnyű, de talán nem haragszik majd rád.

Csöre, gyógyulgass, most ez a legfontosabb.

Én is 5 centis lábacskákat akarok látni ma :)

Kép
petne

Petne: drukk az 5 centis lábacskához :wink:

Csöre
csöre74

csajok, bénázik velem a babanet :( vannak bejegyzések, amik valamiért csak később jelennek meg :( nem, az nem lehet, hogy én vagyok figyelmetlen :roll:

Csöre
csöre74

Szia Magdolnasz!Szentendréről bejárni a MÁV kórházba az tényleg messze van

Petne,úgy emlékszem hogy 10.500 az alapár és plusz 1500,ha képeket is szeretnél egy dvd-re.

liuska

Mi is szeretnénk menni 4D-re hamarosan mennyivel előre kell bejelentkezni? Mágnes: megszülettek ??? decembrei babák? húha :roll: nem semmi
erzsebet0312

Hú nem semmi, hogy már vannak decemberiek! Kicsit korán van még...

Mágnes! mi majd november 3-án megyünk a dokinénihez de képzeld nálunk nem kapja meg minden két év alatti!!!!!!! Hamarabbra meg már nincs időpont annyira tele vannak. Azért rohadt jó....végül is papíron igen csórók vagyunk mert apa munkanélküli segély nélkül én meg gyeden. Akkor azt hiszem rászorulónak számítunk. Ráadásul nem is én fogom vinni mert nekem aznap mennem kell pécsre bíróságra....valszeg felrendelem a nagymamát aznapra.

Lehetséges, hogy amióta szedem a ferro folgammát azóta nem vagyok valami jól? Olyan, mintha elhagyna minden erőm. Délelőtt úgy volt kérek egy széket a boltban mert úgy éreztem mindjárt beülök Máté mellé a babakocsiba. Bár lehet csak a nagy meleg tette, mert előtte az OTP-ben meg a postán is hőség volt. De szerintem nálam túlságosan is alacsony a vércukor mert megettem egy csomag mentos cukrot és jobban lettem:)
katuska79

Mágnes: megszületett az első baba akinek decemberben kellett volna? Hogy-hogy? Minden rendben vele? Remélem igen :wink: . Mesélj róla azért valamit, mármint a körülményekről.

Látom ez az asztma téma nem csak engem érint........a fene vigye, azt hittem kinöttem (azt is mondták a dokik) aztán most tessék.........Van esély hogy elmaradnak a rohamok a várandósság után mit gondoltok??

KépKép
peni

Katuska: a vas annak idején engem is kiütött :? minden bajom volt tőle... szerencsére csak Mesivel kellett szedni

Peni: én 4 éve lettem asztmás, egy hörgőgyuszi maradt vissza :? kinőni nem fogom :( nem hiszem, hogy megmaradnak a rohamok, gondolom függ az egészségi állapotodtól is... ha ebbe egyszer beleesik az ember, akkor visszajöhet bármikor :( nekem is vannak jobb meg rosszabb időszakok (rosszabb pl. amikor piros a légszennyezettségi térkép :?)

Mágnes: néztem a topikot a decemberi babákról, nem semmi, amit végigcsinált anyájuk :shock: le a kalappal, és egész nagy legénykék :)

Csöre
csöre74

Csöre: 4 éve? Én gyerekkorban, 2 évesen......aztán tartott 16 éves koromig.....azóta nem volt rohamom, egyszser sem 3 héttel ezelőttig....azóta több is. Én azt hittem ennek már vége...hiszen 15 éve nem volt semmi gondom.
A tüdőgyógyász szerint a terhesség ezt előhozhatja és nem ritka, hogy meg is marad.......szép kilátás.......
Gyakran piros a léegszenyezettségi térkép? Sok gondod van vele? Szedsz rá valamit?

KépKép
peni

Erzsébet, én már nagyon régen (kb. 1 hónapja bejelentkeztem), de ha jól emlékszem, valaki (talán Kata) azt írta, hogy már másnapra kaptak időpontot.

Decemberi babák? Akkor ha jól számolok legalább másfél hónappal korábban jöttek. Liuska, jól vannak, tudsz többet róluk?

Kép
petne

Petne: nézd meg a 2008 decemberi topikot a babákról, a történetük eleje pár oldallal az utolsó lap előtt kezdődik

Peni: bricanylt, ha rohamom van
szerencsére nem gyakran piros a légszennyezettségi térkép, bár idén tavasszal bőven volt benne részünk :(
itt tudod követni: http://www.idokep.hu/?oldal=legszenny most piros :( ilyenkor a pici babákat sem nagyon szabad kivinni, úgyhogy lányok, aki nem szokta nézegetni, annak hasznos lehet, bár durva légszennyezettségnél úgyis riadó van

Csöre
csöre74

Köszi Csöre már nézem is.........

KépKép
peni

Megkuksiztam a "decemberi" ikreket. Azért jó tudni, hogy a 30. héten már egészséges picurkákat lehet szülni, még ha sokáig bent is kell maradniuk a kórházban a babáknak.

Kép
petne

Sziasztok!

Szépen eltűntem, de minden ok, csak határidőm volt a suliba, két napon keresztül gépeltem, utána meg nem volt ingerenciám netezni :?
Jó sokat írtatok, így csak néhány dologra reagálok (már ami megmaradt a fejemben :oops: )
Szülés, reakciók: hááát, én már most megkönnyeztem, úgy írtatok róla. A pozitív teszt az nálam is ilyen elbőgöm magam, de közben nevetek, és nem tudok betelni a csodával érzés. Asszem valami hasonlót fogok érezni amikor meglátom ŐT!
szex: Katuska detto :roll:
megasztár: Nagyon halovány, teljesen meglepődöm, amikor vki hamis hang nélük végig énekli a két percet... :shock: Nekünk Szabó Eszter volt a favoritunk az összeset alapul véve (és azóta már kétszeres anyuka :D ). Magdi nekem néha kicsit ordibál... :roll:
Gratula a jó erdeményekhez mindnekinek legyen az uh vagy cukor! :wink:
Üdv magdolna! Csöre jobbulást!!!
Képzeljétek holnap délelőtt megyünk 4D-re a Genesisbe. Már alig várjuk Apácskával!! :lol:

Tegnap babáztam egy hét hónapos vasgyúrúval, aki már 74-es rucikat hord! :D Simán kétlábra áll, hogy félkézzel kapaszkodik, és ha megfogod a kezét, már sétálni akar. Amúgy pedig ezerrel vigyorog mindenkire! Csoda egy kiskrapek! :lol:
Már jó lenne Milánnal is babázni! De most beérem a napi aktív fociedzéssel, amit odabent tart! Sőt mostanában reggelente ő ébreszt, hogy a jobb és baloldalamon is érzem őt, bizta nyújtózkodik :lol:

Hanna: óriási méretek, grat hozzá! Kicsit off: Egy kérdés meg is fordult a fejemben, nálad hogyan számolják a heteket, mert nálam ugye 40 hét utsó mensitől, ami azt jelenti, hogy elvileg már két hetes terhes voltam, amikor még csak összehoztuk Milánt! (Gondolom legtöbbünknél ez az alap szitu.) :roll:

Köszi a macsek dícséretet! Majd esetleg dobok még képet, ha nem gond :oops: Képzeljétek megint bealudt a babazenére a macskamanci, szóval nála működik a dolog :lol:

Jók legyetek!

biga.csiga

biga.csiga! Milyen babazene? Bár a macskám magától is bealszik :) hátha nekem segít.
magdolnasz

szijjasztok!

magdolnasz:üdv. itt a fórumon!Sajnálom a szénhidrát-diétát, de bizti segíteni fog!

petne:sajna ennyi tapasztalat után már nem tudok pozitívan gondolkodni, és most is beigazolódott.

petne:nekem még nem olyan súlyosak a tünetek, de tudom, hogy ezekből a köhögésekből asztma lesz. Most nincs pipám, mert ami volt, annak már lejárt a szavija, azóta meg nem voltam dokinál. Viszont sajna a porra vagyok allergiás, és most, a fűtési szezonban a száraz levegő+por+terhesség bizti elő fogja hozni. így lassan én is kérek valami pipácskát. Nekem nem a köhögőstől fáj a mellkasom. Éjjel megébredek, és ahogy veszem a levegőt, érzem, hogy fáj, és olyan, mintha tonna súly lenne rajta. Viszont reggel, mikor kiszellőztetek, elmúlik.
Sok sikert az uh-hoz!

DEcemberi babák, most????Remélem jól vannak! El is olvasom.

Voltam Uh-on, és most még rosszabb kedvvel jöttem ki. 2,5 órát vártam, mire bekerültem. Előtte mindenki min. negyed órát, 20 percet voltak benn. Végre sorra kerültem, erre fél perc alatt lerendezett. Szó szerint fél perc!!!Letűrtem a nadrágomat. bekente a hasim, rátette a fejet, és már végzett is. Tényleg csak azt nézte meg, hogy látni-e a gyomrát, semmi mást. :evil: Szerencsére minden ok a gyomrával. Jövő 7en úgyis hívom a 4d-s uh-ot, remélem nov.7-re ad időpontot. Igaz szombati nap, de apa csak akkor van itthon, és amikor 15 hetesen voltunk, megígérte, hogy megoldjuk a szombatot.

Kép
moffli82

Van az Álom szép babazene 2., ezt egy zeneszerző anyuka írta, de most a Pocaklakó címűt hallgatom, amin ismert klasszikusok vannak pl.: Bach, Mozart, Csajkovszkij, Vivaldi, Ravel szerzeményei stb... Ez most jobban bejön, mert isemrős dallamok vannak rajta: pl: Für Elise, Hattyúk tava, Bolero, Kis éji zene :D Összesen 17 szám.
Engem mondjuk nem kell altatni, a macsek meg még csak 1 éves múlt, szóval néha nagyon bepörög még, olyankor jó lenyugtatni :roll:

biga.csiga

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?