A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Doo, megkérdeztem anyóst. Azt mondta, hogy tejérzékenység lehet, ha ittál esetleg tejet és átment az anyatejcibe, de ha jól emlékszem azt mondtad te semmi tejcit nem iszol..
Banánmagtól lehet a hozzátáp elején, (nem is tudtam hogy van magja... :shock: ) de gondolom ez sem vonatkozik még rátok..Rotavírustól lehet még, de az lázzal jár, és azt nem írtad.

Szal a legvalószínűbb hogy hajszálér elpattanás ... nem erőlködik nagyon a kakinál?
Azt mondta ha Zsófikáról lenne szó, ő megvizsgáltatná, főleg ha többször előfordul..
pici76

Sziasztok!

Kedvesek vagytok, hogy ennyit gondoltokrám és bocs hogy nem jövök gyakrabban. Az elmúlt héten ami időt a számítógép előtt töltöttem, azt az esküvői album összeállítására "pazaroltam". Végre megkaptuk a képeket...az összeset. Utazunk a nagyszülőkhöz, akik nem voltak itt az esküvőn,úgyhogy nekik már meg tudjuk mutatni!!!
HURRÁ! pont a háromhónapos évfordulónkra már sikerült is a képeket beszerezni! :D

A hetünk tragikus volt. Éjszakánk sosincs.. én már kezdek hozzászokni, de a párom nehezen bírja. Éjszaka nem tud aludni az üvöltéstől nappal dolgozik, tanul, vizsgázik!
Délutánonként próbál aludni valamennyit, meg általában este 9-12 között tud hunyni. Miután mindketten fent vagyunk egész éjjel teljesen elviselhetetlenné váltunk egymás számára... nahszal nehéz időnk járnak most felénk! Ami időt pihenéssel tölthetnénk, azt mások beosztják...

A minap történt, hogy a "fogadott hugom" aki két évvel ezelőtt beköltözött a lakásombaés akkor egy hétre elkérte a vadiúj kanapémat, hogy egy hét múlva vesznek ágyat addig hagy maradjon ott. persze én hülye mondtam igen. Illetve ez nemis így volt egészen, ugyanis nem engem kérdezett meg, hanem apukámat... nah mindegy az ágy két éve használódik. Erre hétfőn idetelefonál délután 4-kor, hogy köszöni az ágyat (jah ezt nem mondta) és kedden hozzák. Mondtam neki oké, de akkor hozzák mindakét ágyat (egy amit ők használtak, egy meg a gergőé volt) ésamik itt van ágy + asztal azt vigyék el apu lakásába. Nah szal egy bútor körforgás kellett. Kedden sehol senki telefonálok, hogy nekem fél négykor el kell vinnem a gyereket pszichológushoz, addig jó volna lerendezni... erre pontban fél négykor beállítanak (erre számítva beszerveztem apámat pszihójáratra) és közli a benga állat bunkó hugom hapsija hogy meghozták az ágyakat de semmit nem visznek. Nha mondom az nem pálya.... erre felpakolták a kocsira az asztalt + a kanapé egyik felét.... és elhúztak

Én itt maradtam a lakásban , azaz 62 nm-en számszerint négy ággyal + egy kanapé kerettel + egyéb butoraink+ 3 fő.....

Elkezdtem intézkedni: felhívtam apámat, hogy nagyon gyorsan szóljon rá a kiscsjra hogy innen takarítsák el a bútorokat, mert különben hívok egy sos fuvarozót és kifizettem velük....
Erre a hugomszerűförmedvény közli apámmal hogy én egy bunkó köcsög vagyok, amiért nem köszöntem meg hogy elhozták az ágyat és stb stb...

Gondolkódóba estem mit is kellett volna megjköszönjek:
1. hogy használhatták az ágyamat két évig...köszönömszépen
2. hogy a több mázsás bútor darabokat lebaszarintották a lépcsőházba gondolván majd karomon a gyermekkel fél kézzel berángatok őket a lakásba mint herkules...köszönöm szépen
3. hogy apasija úgy beszélt velem hogy a tejem egyből elapadt.... köszönöm szépen

És most következik a fullextra: fuvaros elintézve, feleslegessé vált bútorokat elvitték. Becibáltuk emberrel az ágyamat az egyik került a gergő szobájába a másik kis fotelágy meg az erkélyre, hogy tudjak a levegőn aludni a kisdeddel.... ám de a bútor úgy nézett ki mint egy okádás.... apunak amúgy vanvizesporszippantója, amiről persze ők is tudnak.... ehhez képest a két éves hányás, leevés, összegenyózás (már bocs) és stb rajta vol,t az ágyon....
telefon apunak, hozza a gépet, mert gergőt nem tudom lefektetni csak a földre.... (gergő hetek óta nagyinál van és arra az egy napra szeretett volna hazajönni velünk aludni... de sajna nem tudott ez még majd plussz két év pszichó lesz), szóval úgy hajnali kettőig ágyakat pucoltunk. És még folytathatnám a szitkozódást, de nem teszem a lényeg hogy ebben a történetben is én voltam a hülye.
A lány apja szerint én tukmáltam rá az ágyamat és én vagyok az aki mindent ott hagy maga után ha költözik Gndolom ezzel a válásomra céloz, amikor kizártak a saját lakásomból és semmimet nem tudtam elhozni... mókás. De Boglár bosszút áll, ugyania hétvégén megy a lakásomra egy emberke aki fogja leszereli a konyhabútort (nem hagyok magam után semmit alapon) és sajnos a fürdőszobabbútort is csapokkal zuhannyal mindennel együtt (ez is az enyém), bele kerül 15 ezer forintba, és nem tudunk a bútorokkal mit kezdeni, max eladjuk a vaterán... de Zsolti szerint még így is megéri és cirkuszra minidg van pénz! :D

Jah és a vadiúj 3 hónapot használt (mármint általam) ágyamon koptatta a macskájuk a körmét...... ezzel mindent elárultam ugye???

Jah emelett másnap vizsgáznom kellett volna... érdekes módon nem sikerült, majd jövő hétenújra tábla ez a kisebbik baj... de a férjemnek sem sikerült a másnapi vizsgája.....

Nah de történtek jó dolgok is velünk azért.. Levi gyönyörűen fejlődik, csak nem tudom hogy tartja ilyen jólé magát amikor folyton éjszakázik! :D Így egészségügyiesként azt mondom irigylésre méltó teljesítmény tőle. Múlt héten volt egy háromnapos kaka szünet, amit én túl lihegetem egy kis laevolac-kal, nah ettől lett szar még az én bokámon is! :D De megkönnyebült szegénykém. A 15 perces cicistopp még tart, holnap méreckedünk, majd meglátjuk hogy alakul így a súlya. Bár ha nem is cicizik 15 perc után, de folyadékot még igényel, úgyhogy vizet kap pár csepp citrommal és cukorral.

Holnap megyünk a kocsinkért, bár az sem volt egyszerű, de most nem részletezem elég lesz ennyit olvasnotok, de olyan jól esett hogy leírtam.....

Nem is nagyonolvastam a napokban, de majd hétvégén pótolom..
Mindenkinek szép napokat és jól evő, mélyen alvó babókat kívánok!

KépKépKép
bogyra

sziasztok!!!
pici!igen,ez anyutól kapott szerkó,de a bady még túl nagy.

bogyra!!!szia!!!rég olvastalak.ne hagyd magad,én sem szoktam.tök jó napom van,megkönnyebbültem,kiadtam a mérgem,akinek járt,megmondtam a magamét.basszus annyit bosszantanak,hoy éhenhalnak a végén a babáim.merthogy már KÉT TEJTESÓNK IS VAN!!!!!bizony.fejés az életem,néha úgy érzem magam mint egy boci,csak a tejem kérik... :lol: :lol: :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Bogyra, na végre, már aggódtunk, akkor szokás szerint pörög nálatok az élet.
Háát az éjszaka nem alvás nagyon durva, szerencsére nálunk nem jellemző, de én már azon a néhény napon is kész vagyok amikor esetleg egyszer kelnem kell :oops:
Miért nem alszik Levi baba? Hasfájós? Vagy csak szórakozásra vágyik éjjel is? Nem tudjátok elszeparálni apát, hogy legalább ő tudjon a vizsgák előtt aludni? Kisebb az összezördülés esélye ha legalább az egyik fél pihent(ebb)

Gabi, most úgy elképzeltem egy napod. De tényleg a szoptatás/fejésen kívül tudsz mást is csinálni???
És nem repednek szét a cicijeid??? Én most leálltam a fejéssel teljesen, mert így is néha kőtömb már a mellem, ha Zsófi meg kicsit tovább alszik dölálé, nem győzök padlót felmosni reggelente , mert úúúútálok cicitartóban aludni (így aztán hanyagolom is) és ahogy megyek ki reggel a mosdóba csöpögök végig mindent... :oops: :roll:
pici76

Sziasztok !

Bogyra végre itt,már nagyon hiányoztál,de amit írtál azok után nem csodálkozom,hogy nem jöttél,ez giga brutál amit a nőtestvérnek titulált házisárkány veled művelt,brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....én biztos felrobbanok ha egy ilyne történik velem.

Nekünk 2890 g volt a kórházból eltávózós súlyunk most 5100 g és 6 cm-t nőtt babuci,nagyon látványos és már olyan nagy,van egy kispárna abban szoktuk altatni ringatni,mikor hazahoztuk elveszett benne,most meg lelóg róla.

Ma megyünk szörcsögés ügyben a Heim Pálba a főorvoshoz kaptam beutalót,nagyon kiváncsi leszek mit mond rá,ha azt mondja normális,akkor megnyugszom és elfogadom hogy szörcsög,de legalább akkor egy szakorvos nyugtatott meg és nem a védőnő legyintett rá.
A múltkor a váróban ott volt egy anyuka egy 2 éves fiú meg egy 8 hónapos kislány volt vele,neki is legyintettek és a kisfiú asztmás a kislányt most vitte tüdő tágításra,na köszönöm.
Mindegy én a végére járok az ügynek,majd leírom mit mondott.

Képzeljétek mióta itt volt egy nővér kuncsaftom és azt mondta ne adjak kamilla teát a babának,mert roncsolja a bélbolyhokat,és az is okozhat görcsöt,nem fáj babuci hasa olyan nagyon.
Én is úgy tudtam hogy attól tud kakilni a pici cukor meg még rátesz,aztán nem tudtam hogy miért van egy mazsola nagyságra összekucorodva a baba a görcstől,hát a bifidusz meg a kamilla már sok volt neki.
Most Óbudai baba vizet iszik,tök érdekes mert sem a jana sem a szentkirályi vizet nem issza meg csak ezt,felforralva...és a tápszer mellett minden nap kakil,nincs feszes has,nincs görcs,alszik egész nap és éjszaka is.Hosszú volt az út mire kitaláltuk,hogy ez a jó de ugy néz ki igy beválik.
Lekopogom.
Most megyek mert össze kell raknom a kórházba az utazó pakkot.
Puszika

KépKép
riella77

Helló!

Bogyra úgy sajnállak, nem semmi a sztorid, hallod!
Jó kis hugicád van.
Jó, hogy megírtad, kiírtad magadból!

Tegnap kiszippantott orrszívó porszívóval Emma nóziját, tök simán tűrte. Ez nem is olyan drasztikus, mint gondoltam. Végülis nem a porszívó erejével szív, hanem a saját erejével. Tök jó.
Ma reggel is pl. sírt, elkezdtem neki szívni, és abbahagyta. Biztos ezt a monoton porszívó hangot szereti. Érdekes.
Éjjel másfél órán át próbáltam őt altatni, úgyhogy most kicsit fáradt vagyok.:(

Ma utazunk a szüleimhez. Biztos mondtam már:) De ettől úgy fel vagyok dobódva. Majd mindenki a csodájára jár:) Úgy várom.

Szép napot!

Kép
niki30

Szep jo reggelt!!

Szia Bogyra orulok, hoyg elokerultel!! Brutal amit irtal, nem csoda ha kiakadtal, en az ilyentol total ki tudok keszulni...mar egy csepp tejem sem lenne, ha velem ilyen lett volna!!! :shock:
Az nem jo, ha Levike nem alszik ejjel. Tenyleg miert nem? Ez nagyon kemeny lehet!! :(
Mar irni se merem, de Ricsike most ejjel 10-tol reggel 6-ig aludt!!!!! :shock: :) 5-kor ebredeztem es mar kezdtem aggodni mi van, de a legzesfigyelo be van kapcsolva es jelez ha barmi van. Nekunk bevalt. Aztan vissza szunditottam es 6-kor hallottam a sirasat. Edes kis pofa!!! Tegnap strapas napja volt, mert elmentem ugye dokihoz (semmi gond a csipojevel!! :)), aztan tesomhoz, aztan anyukamekhoz tesommal, aztan vissza tesomhoz, aztan haza!! Kozben o parszor sirt jo hosszan a kocsiban, de hat nem tudtam leallni megnezni mi van vele..szoval kicsit kimerito napja volt, szeirntem azert is aludt most 8 orat!! Edes draga amikor hazaerkeztunk 9 korul, lefurdettuk, kaja...es az a megnyugodott arc, hogy itthon vagyunk, megfurodve, kisimulva.....nyugodtan aludhatott a kis edes manokam! :)

Gabi:Nem vagy semmi, tenyleg van masra idod a szoptatason kivul :) En most nem fejtem egy oraval a szoptatas utan, mert cuncoka meg racuppant egy kicsit a cicire. Az er? :) Azzal is stimulalom, nem? Reggelre amugy a 8 ora pihi utan en is azt hittem menten szetdurran mind a ket cicim. Bar ilyenek lennenek 3 orankent!!! :wink:

Riella remelem nem lesz semmi a kis darth vadereddel! :) De jo, hogy elmesz dokihoz, a fene se tudja mi jo, mi nem, ezeknel a piciknel!! :)

Na megyek en is kicist osszerendezkedek. Hetvegen rokon jarat lesz.....anyos es tarsai...mar elore ALIG VAROM!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Jaa! Mindenki azt mondja Ricsike anyosra hasonlit!!!!! :twisted: :roll: :idea: :shock: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Lorci, hát irigyellek az éjszakátok miatt! Nagyon ügyes ez a kifffiúú!
Biztos nagyon kifáradt szegényke, anya jól megtúráztatta:)
Jajj, tök el tudom képzelni, az esti szopi szituját, édes drága. Otthon, édes otthon. Hát persze, ők is érzik, hogy végre hazaértek a nyugiba.:)

Most pakolászom én is.

Kép
niki30

CSAJOK!
A TESCO-BAN A RUHÁZATI TERMÉKEKRE 70% OS KEDVEZMÉNY VAN!

(Cherokee)

Kép
niki30

sziasztok

nem nagyon van időm másra,de fejés közben simán beletanulok a félkezes dolgokba...na,a fiam visiiiiit............

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Szasztok,

Niki kösz az ötletet! Vennem kéne magamnak is néhány polót, mert a cicijeim alig férnek el a régiekben...a gombosok durván pattanásig feszülnek :evil:
meg Zsófinak is néhány 62es bodyt, mert az 56osokat nem tudom már jóformán összekapcsolni rajta :shock: Na akkor du meg is nézem.

Riella, remélem nem lesz semmi gond szörcsögés ügyben, várjuk az eredményt.

Lorci, Ricsi nagyon gyorsan tanul, emlékszel pár hete még hogy ki voltál akadva az éjszakai kelések miatt? :wink: Most meg tessék, nagyfiad már átalussza zsinórban az éjszakákat :)
Anyósra hasonlít??? Nem baj majd kinövi :lol:
Nálunk mindenkire hasonlít a gyerek mindenki szerint csak rám nem... de ezt már megszoktam :wink:

Niki, jó hétvégét neked, mutogasd büszkén Emmácskát, én is imádom amikor elolvadnak tőle, mert hát végülis, én csináltam :wink: :lol: na jó alapanyagot adot hozzá apa is , de csak én nevelgettem, formálgattam 9 hónapig :) még azóta sem bírtam egyébként felfogni, hogy én ilyet is tudok, mármint hogy bennem fejlődött ki, és lélegzik, meg mozog szal él :roll: :)

Gabi, úgy tűnik nagyon bejön neked ez a szoptatás+fejés téma, új hobbit találtál? :wink: :lol: kívánom neked sokáig tudd élvezni! :)
pici76

Niki: KOszi, hogy szoltal, vennem kell par cuccot, mert dagadok!!!!! :shock: Hat nem tudom, de a terhesseg alatt olyan jol tartottam a sulyom..most meg eszem egesz nap!!! :shock: :oops: :roll: A merleg kozelebe nem merek menni......fenyegetoen nez ram...es tudom sokkot kapnek attol amit mutatna!!! DE MEG NEM AKAROK FOGYOKURAZNIIIIII NINCS KEDVEM HOZZAAAAAA!!!! Persze tudom meg nem is ajanlott...de hat azzal tisztaba vagyok, hogy lehetne kicsit kevesebbet is nassolni mondjuk!!! :oops: :oops:
Na nem baj.....meg egy kicsit tomom magam, aztan belekezdek fogyoba, az mar meg sem lehet, hogy Ricsikenek Debella de Frasz legyen az anyukaja!!!!!! :!: :!: :idea:

NIki jo hetveget anyudeknal, tenyleg nagyon jo, amikor gyonyorkodnek a babukban.

Pici En is igy vagyok, hogy fel sem fogtam meg, hogyan tudtunk mi ilyen kis gyonyoruseget krealni!!! :) Megkerdezzuk neha egymast ferjemmel, hogy akkor most van egy kisfiunk?? Hihetetlen!!!! :) Annyira jo erzes!! :)

Lanyok nektek mennyit alszik napkozben a babotok? Az enyem delelott altalaban komaban van! Aztan delutan kicist nyugosebb, akkor font van, meg reggel nezelodik. De amugy nagyon sokat alszik!! Neha aggodom (van olyan amiert nem aggodom???), bar anyumek szerint nem baj, igy fejlodik az idegrendszere, meg mindene!
De osszvissz egy nap olyan 4 orat van font szeirntem...osszeadva!! Ugy ertem a szopin kivul.
Majd most mar szamolom.

Gabi: Es ez hogy megy ismerosoknek szolsz, akiknek babajuk van es nincs tejuk, hogy te szivesen szoptatnad? Vagy hirdetest adsz fel? :wink: :) Minden esetre nagyon jo dolog es nagy segitseget nyujtasz azoknak az anyukakanak, akiknek szuksege van ra! SZinte akkor te sokkal tobb gyereknek vagy az anyukaja...adsz magadbol nekik!! :) Szep! :)

Na megyek benyomom a tojaslevesem! :) Fejtem is jelentem! Kb. 5-10 milit...ennyi jott!! :(
A picur is ebred ahogy hallom!

Kép

Kép
lorcika

Szivi Lányok!:)

Ti is nassoltok. Én is. És hízom, nem fogyok.
Na jó, ezen mondjuk nem csodálkozom.
Most annyi vagyok, mint a 6. hónapban. Brühühü.

Kép
niki30

Csajok a remény hal meg utoljára...én fogyok, igyekszem többet enni, de most már annyi vagyok mint a terhesség előtt, (59-60) háát a gének :wink: persze az alakom nem a régi mert hát a csípőm szétcsúszott és a hasam is távol áll a feszestől, de én egyszerűen érzem ahogy a szopizás viszi az energiámat, pedig 10 percnél soha nem tart tovább...
pici76

Nyugi Niki, emlekszem en a kepeidre, tok jol nezel ki biztos vagyok benne.

Lemennek majd azok a kilok! :D

Csajok, Ti meg mindig fejtek???

En mar nem kb. 2 hete, babo most 7 hetes.
Mindig megkonnyebbulnek a ciciim szopi utan.
Viszont ket napja nem erzem, hogy feszulnenek, de tejem van, most is 110-et kiszopott, es meg lattam a bimbovedoben hogy van benne, csak nem kert tobbet, elkapta a fejet.

Ugye nem apad el a tejem? Normalis hogy nem feszulnek?
Nekem jo, csak nehogy elapadjon. Remelem nem gond hogy mar nem fejek... :oops:
Gondoltam ha mar nem faj, a baba pedig kiszopizza, ok.
Ettol meg fog termelodni, ugye??????????????? :shock:

KépKép
horilda

Niki, Pici ti tuti jol neztetek ki terhesen is....szerintem most sem lehet gond! :)

Ilda: Szerintem beallt nalad a kereslet-kinalat, orulj neki. Annyit termelsz,amennyi a kicsinek kell. Ez tok jo.
En azert fejek, hogy legyen meg tobb, az egyikben ugyanis nincs tul sok. Bar azert ugy tunik eleg a picurnak, mert megint kidolt.
Allandoan alszik ez a gyerek. Annyit fog fejlodni, hogy 2 honap alvas utan felkel es felmondja az ABC-t!!!! :D :D :D

Kép

Kép
lorcika

Ilda, sztem sem gáz h nem feszül. enyém is csak akkor, ha hosszabb kihagyás van, pl éjszaka után. de már én sem tudok semmit. azt sem h van-e elég tejem, de sztem igen. viszont amiket írtok h ki mennyit nőtt, az elbitonytalanít... :shock: :roll: mi nem nőttünk ennyire sokat sem súlyban, sem hosszban - de így is mindenki azt mondja h nagy baba és széepn fejlődik. remélem, így is van - én is így látom.

pici, köszi h rákérdeztél!
dokink szabin, de azért felhívtam h mi loegyen. aszondja, hétfőig várjunk, nem kell elrohannom a helyetteshez, de akkor viszont telefonozzak neki. ha ismétlődik, megvizsgáltatja, ha nem, akkor meg jó. addig meg teljesen tejmenetes diéta. szal semmi - még tejcsoki sem!! :roll: :shock: :cry: azt mondjuk marha sokat tudtam/tudok enni! :evil: :cry:

bogyra, sztem marha szar, ha a lurkó nem alszik éjjel - de nem hiszem h tudni lehet h ennek mi az oka :roll: van, akinek ilyet osztanak, van akinek olyat... :wink:
nekem pl bömbiset :roll:
de basszus csajok már azon gondolkodtam h lehet h mégis fáj a hasa, csak én nem veszem észre?! nem igaz már h mennyit képes ríni! sztem mással nem erőlködik, csal a sírással, ha az is számít ilyen hajszálrepedés-ügyileg. mert annyit kakil, mint a fene - napjában 4-5 pelusa biztos tele van :shock: szal székrekedése az nincs. a homeopátiás könyvemben találtam h van egy olyan fajta kólika, ami karba vételre, ringatásra javul. hát, rá ez némiképpen igaz. de nem értem h ennek pontosan mi köze volna a hasfájáshoz. :shock: de azért megkérdeztem a dokit h akkor adhatok-e neki ilyen chamomillat és mondta h nyugodtan. erre ma még mintha rosszabb lenne :roll: :shock: :cry: :evil: de most meg nem tudtam elérni h ez vajon így műxik-e h van egy átmeneti rosszabbodás v se. :roll:
Vendég

lorcika:

Ez nagyon jó!!! :D :D :D :D

ilda:Én állandóan azon agyalok,hogy fejni kéne, de úgy utálom. vannak napok, amikor kicsit kevésnek érzem a tejem, de akkor mindig mindkettőt odaadom, és sűrűbban szoizik. Általában ez beválik.

niki: tuti, hogy nagyon hamar le fognak menni rólad a kilók, valahogy olyan "fajtának" képzellek, akinek ezzel nem lesz gondja.

bogyra: Hát sajnos az ember nem tudja megválogatni a családját. Ezt sokszor megszenvedem én is.... nagyon sajnálom, hogy nem alszik éjjel a babód. Kitartás.

pici: te egy szerencsés alkat vagy!!! irigyellek ám ezerrel, és úgy nézek ki, mint egy bálna, pedig már a szülés előtthöz képest, csak 2 kiló van még rajtam, de az a gond, hogy így is 74 kg vagyok, a 166 centimhez. Elhatároztam, hogy amint 5-6 hónapos lesz (ha egyáltalán tudok addig szoptatni) írány a fitnessterem. Én egyedül nem tudok tornázni, kell a húzóerő.

gabi baba: van egy ismerősöm, aki szintén ilyen kis "tejcsárda" volt, és ő tök sok lóvét kapott. Remélem azért egy picit te is tudsz profitálni. Ha már a pelus megvan belőle az is jó. Úgyis elég kemény Munka a fejés...

Bence: 2005.12.01
Csenge: 2007.05.24
famo

Koszi Lanyok a megnyugtatast!
En is remelem, hogy minden ok, csak sokszor nincs etvagyam, meg mindig akkor sir, mikor enni akarnek, pedig tok fontos az etkezes a tej miatt.

Most a pici Elinank megint nyugi picit, mint estenkent altalaban, de delutan jot aludt, ugyhogy azert orulok.

Ti is sokszor turelmetlenek vagytok a parotokkal? En sajnos igen, remelem helyre all majd a minden.

KépKép
horilda

Ilda en is turelmetlenebb vagyok a ferjemmel, mint eddig....csomo minden idegesit, de azt hiszem EZ IS normalis valahol!! :shock: :? :oops: Remelem en is, hogy ez rendezodik!! :o

Olvastunk par dolgot errol a bolcsohalalrol..csak arra jo, hogy az embert jol felidegesitsek!! Mert ugye azt tanacsolja mindenki, hogy haton kell altatni a babat. De Ricsike mindig hason alszik. A gyerekdoki szerinte nem baj, akkor ha kemeny az agy...mert ugye ha bukik is, jobb ha hason van. Ilyenkor kicist aggodok, mert most is hason fekszik, de hat utal haton aludni, rogton felebred!!! Nem olvasok tobb ilyen cikket!! :roll: Kulonben is a legzesfigyelo be van kapcsolva! Remelem nem tortenik semmi semmikor!!

Jo ejt mindenkinek es nyugis ejszakat kivanok. Remelem nekunk is az lesz ma is, most este nagyon nyugos votl, hasfajos! :( Nem sikerult kaki...talan almaban fog.

Na megyek fejek, aztan szunya.
Puszi.

Kép

Kép
lorcika

lorcika,
sztem ne aggodj a hason altatas miatt! minden kornak megvan a maga "divatja" - meggyőződésem h ez a háton altatás is ilyen. a mi generációnk tudtommal nagy többségében hason altatva nőtt fel, mert akkor az volt a szokás. és lám, itt vagyunk! :wink:

no, vszeg én is fordítva vagyok bekötve (ezt tőlem örökölhette a lányom :shock: :lol: ): én pont h nyugisabb lettem a párommal a szülés után. biztosan hormonok miatt is, meg azért, mert láttam rajta h mennyire igyekszik segíteni, munkában is, itthon is helytállni. viszont én meg anyuval vagyok marha türelmetlen (megjegyzem, sajna korábban így volt), pedig annyit segít, úgyh marhára szégyellem magam emiatt... :roll: :cry: :cry: de mégsem vagyok képes erőt venni magamon :roll: :oops: :oops:

nekem is fájnak a térdeim és a talpam is ég minden reggel - mintha nap nap után teljesítménytúrázni járnék! :shock: :evil:
Vendég

sziasztok

a védőnőn keresztül találtam a mamikat,és persze én sem adm ingyen.utáááálok fejni,fáj,meg minden,de jó a lelkemnek.meghát,igen....a pelust fedezi...meg ami kell,popsitörlő,ez-az.

hogy szétreped-e a mellem?szerintem az a kézzel fejéstől tud csak.elvégre a szopitól sem reped.ha meg igen,ez van.azért remélem nem fog.

kilók.én tök tehén lettem.10kiló maradt rajtam,undoritó,de még nem jött el a fogyókúra ideje,odébb van,majd ha már nincs szopi,a tejcsi fontosabb.apa meg igy is imád,legalábbis ezt mondja,na de merne mást,kapna is a fejére!!!!! :lol:

lorci!!!nem ér nemn fejni.annyira utálatos,de csináld csak,nehogymár csak éééénnn!!!! :evil: :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Doo, én is sajnos anyukámmal vagyok a legpokrócabb, volt hogy már sírtam is utána, annyira utáltam magam. Most igyekszem jóvá tenni, mert megint itt van, és csináltattam neki fényképeket az unokáról mert a digitálisakat nem tudja előhivatni. Meg Zsófikás kulcstartót :oops: :lol: Nagyon gagyi, de neki tettszik :roll:

Engem is hason altattak, és jelentem túléltem. Nekünk nincs légzésfigyelőnk , és nem is akartam soha, a bölcsőhalál a koraszülött, kis súlyú egyéb hátrányos helyzetből induló szegény kis bambik esetében fordul elő, és még ott is annyira ritka, ezzel az erővel minden más miatt is aggódhatnék...tudom tudom, Lorcika te paramami vagy :wink:

Gabi, ma én is fejtem :wink: én bevallom picit élvezem ahogy fröcsköl a cicim, :oops: jó látni :oops: beteges? amúgy nem szeretem csinálni, de néha azért megnézem van-e még spriccen :lol:

Niki, sikerült venned valamit a Tescoba? Én vettem két toppot és a bömbinek is sikerült bodyt és rugit is vennem, kösz még egyszer a tippet.
pici76

Niki, kíváncsi vagyok hogy telt a hétvégétek Tatabányán. fene se gondolná h vki ide örömmel jön :oops: :shock: :wink:
Vendég

pici, a digitálisakat is elő lehet hívatni. legalábbis én mindig azt csinálom. van erre egy törzshelyem, de legutóbb DM-be vittem és nagyon jó minőségben hívták elő. ráadásul asszem kb harmad áron, mint a másik helyen. ez a kulcstartó sztem jó ötlet!
Vendég

Sziasztok!

Pici annyira irigyellek hogy így álsz a dolgokhoz. Én nagyon paragép vagyok aggódok mindíg mint Lorcika. Én is hason aludtam és én is élek. Viszont a bölcsőhalál miatt aggódok én is. Úgye nekünk jelzett a figyelő többször is de tévesen. Bár ki tudja milyen csak kölcsönöztük. Most állandóan nézem és alig bírok aludni. Pedig ott van mellettem. Sokan külön szobába teszik figyelő nélkül mégsem aggódnak. Irígykedek.

KépKép
rena10

Sziasztok,

Jo nap volt ma. Elementunk venni par polot, meg szabadido nadragot nekem, mert mar botranyos, amiben itthon is vagyok!!! Aztan elmentunk szuleimhez. Cunceger szinte vegig aludt, bar szuleimnel font volt egy jo darabig, nezelodott, enekeltunk neki, meg jatszottunk vele, imadtak!! :)
Aztan hazajottunk, kaja, furcsi..megint kaja :D es most alvas van! :)

OKe Gabi fejek fejek :wink: ....bar neha ugy erzem felesleges azert az 5-10 miligrammert, ami jon!! :( Nem baj hatha novelem igy is azert az adagot.

Rena ne aggodj! Nekem iylen para rohamaim vannak, de aztan elmulnak. Nalunk kulon szobaban alszik a cumpedli, de van legzesfigyelonk, ami bevalt. Persze nem tudom mi lenne ha riasztana (volt mar ra pelda, de semmi nem votl hala az egnek), de ne adj isten ha baj lenne...nem tudom mit kene csinalni....de ne legyen!!!! :(
Ha veletek alszik, akkor azert vagy olyan eber, hogy eszrevedd ha baj van, nem? Anyai oszton megerzi!! A legzesfigyelonel minden jolvan beallitva? Megneztetek?
Olyan lehet hogy riaszt es megis baj van??? Ugye nem?

Doo: Tok jo, hogy te jol megvagy a ferjeddel! :) Bar en is vegulis..de azert tobbet tud most valamiert idegesiteni, mint eddig!!! :shock:

Na azt hiszem megyek lanyok aludni lassan.
Jo ejt nektek.

Kép

Kép
lorcika

Lorcika ezt a tipusú figyelőt nem lehet állítani sajnos és csak egylapos. Nekem mániám hogy a figyelő nézi a gyereket én meg nézem a figyelőt. Én se tudom elképzelni hogy élesbe riasszon - de akkor kéne észnél lenni. Jó lenne már túllenei ezen az időszakon.
Senkinek nem lesz semmi baja. Miért lenne?! Kár hogy nem tudok mindíg így hozzáálni.
Na megyek aludni.
KépKép
rena10

famo!!!!!nehogy megsértődj,de pont igy ne szoptass.jól szivja ki az egyiket,és inkább pihizz 5 percet és ugyanazt add vissza,minthogy a másikat.pont azért,mert igy lesz benne több,érzi a cicid,hogy több kell.ha odaadod a másikat,az olyan,mintha elég lett volna annyi.jó tanács

attól,hogy már nem akar robbanni a cici,attól minden ok,ez csak az első hónapban robbanna általában,tehát nem gáz.ha pedig valaki nem fej,attól sem lesz kevesebb.azért néha-néha megnyugtató,ha van a fagyóban egy picike.

lorci!hú,basszus,gázos téma,senkinél ne legyen semmi,de jó tudni!!!!!!ha a légzésfigyuszkoló visit,baba meg nem vesz levegőt,valószinű már addigra a szinén is látszik,akkor újraélesztés sos!!!de nem állat módon.féj hátrahajt,orra és szája egyszerre bekap,picit fúj,a mellkasát pedig cicije magasságában hüvelykujjal nyomni.jó bénán irtam le.hiába a légzésfigyu,ha nem tud valaki hirtelen cselekedni,olvass utána!!!!!PARAOSZLATÓ!!!!20-28 másodpercnyi légzéskimaradás teljesen normális,és a felületes légzés is,de ez a szar mindkét esetben riaszt,én mindig felkapom,szegény meg megilyed.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

folytatom.sajnos a légzésleállás a bölcsőhalálnál nem tünet,hanem következmény.a keringésösszeomlás következménye,ami nem tudják mitől van,ilyenkor nem lehet már segiteni.
a másik oka az,amikor teljes sötétségben,melegben mélyen alszik,visszaálmodhatja magát az anyaméhbe,és ezért nem vesz levegőt.álltalában ekkor viszont nem kell tenni semmit,mert a légzésfigyelő visitására a baba felébred,megmentve őt a megfulladástól.komoly téma,de nem kell félni tőle,mondom én. :oops:

na leirtam amit tudok,pusszancs mindenkinek.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi: Koszi, amiket irtal. Mar en is megneztem az ujraelesztest, persze azt azert jol is kell csinalni es panikban az ember nem tudom tudja-e! Minden esetre ne jusson oda senki babaja sem!!! 1-2 hetesen riasztott parszor, en is megraztam, de nem votl semmi. Most mar egy ideje elvileg minden oke...gyorsan lekopogom.
Hmm...CSAK ezt a 6 honapot kene atveszelni??? :shock: Ez az ami kicist paraztato, hogy hosszu ez az ido es az emberben csak ott van valahol, hogy nehogy baj legyen!
De nem lesz semmi baj! Bizni kell, hogy lelegeznek ezek a mutyurok rendesen!!

MOst ment el ferjem csaladjanak egy resze. Huu eleg is volt ennyi nyuzsges mara! :)

En most mar abszolut valtott mellbol szoptatok, ha meg nem eleg akkor jon a tap. De hatha majd novekszik a mennyiseg., meg mindig nem adtam fel,hogy feltoltodhetek jobban! :) Ahogy mar irtam tesomnak 6. het korul indult be a tej, mint allat!!! :)
Na elokeszitem az ebedet, amig szunyal a cunci. Bar mindjart etetes. Neki legalabb van kajaja...nem ugy, mint nekunk!!! :shock: :oops: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Rena nehogy azt hidd én semmin nem parázok ám... de ez a légzésfigyelő nekem egy kicsit túl van misztifikálva. Mondjuk mi a gyerek mellett alszunk, és mindig ég egy kis éjjeli fény, (mi így is úgy is alszunk mind a bunda, és így csak fel kell ülnöm az ágyon és látom a nyuszit. néha én is megnézem ha felébedek éjszaka hogy minden rendben van-e, nekem az eszközzel magáva van bajom...
sokan modják hogy tévesen riaszt, én meg nem akarok idegroncs lenni...

Nekem 4 éves koromban volt lázgörcsöm, és ha nem a tesómmal alszom egy szobában, aki azt hitte hogy sírok, (pedig fuldokoltam) és szól anyuméknak, megmurdeltem volna, mert szájzárat kaptam és nem vettem levegőt... szal rohanás kórházba, száj szétfeszít, már szürke voltam... ennyit az első hat hónapról.. bocs ha most megijesztettelek benneteket, de csak azt akarom mondani, hogy mindig van és lesz valami ami miatt idegeskedni kell, most már így jártunk, jobb ha megszokjuk :roll:
pici76

Sziasztok!

Gabi baba: köszönöm a tanácsot, majd próbálom így is, de mostanában elég egy cici. Egyébként te hány óránként szoptatsz?
Képzeljétek, egy ismerősöm (igazi mintaanya típus, legalábbis szerinte :) ) ilyen idősen már csak 4 óránként szoptatott. Én örülök, ha a 3 órát tartani tudjuk...

Nekem elég érdekesen tud viselkedni a babám. Mostanában 1 napig totál mintagyerek, eszik alszik, azátn másnap meg rengeteget fent van (sír), mintha túl sokat aludt volna előzőleg...És ez megy már vagy egy hete. persze abból sem csinálok túl nagy ügyet ha sírdogál, mert ha felveszem, akkor mindig csend lesz, márpedig szerintem akkor nincs komoly gond. Szóval ha van rá idő ringatgatom, ha nincs akkor sír.

Komolyan mondom annyira más a második babóval. ezerszer lazább vagyok, és annyival jobb így. Most tudom igazán élvezni a babázást, és nem aggódok azon, ha esetleg egy egy nap nehezebb, meg nem várom annyira hogy felnőjön. Emlékszem Bencénél alig vártam, hogy véget érjen a nap, meg hogy a férjem hazajöjjön. Szerintem nagyon nehéz időszak az első kisbabával eltöltött első 2-3 hónap.

Írni is akartam, hogy tök jó volt, amikor mindenki leírta a saját rossz érzéseit, mert végre ez egy olyan társaság, ahol nem csak az: "Én kis ....-om egy tündér, meg olyan jó dolog anyának lenni..." dumák mennek.

Ma jó éjt mára mindenkinek...
Sziasztok

Bence: 2005.12.01
Csenge: 2007.05.24
famo

Sziasztok,

Famo elhiszem, hogy masodik babanal mar sokkal lazabban veszed a dolgokat. Ezt hallom mindekitol, akinek masodik babaja van. Az elejen az ember szerintem azt se tudja mit hogy csinaljon, jol csinalja-e...masodiknal azert mar tudja valamennyire mire szamithat,nem? :)
En egyenlore elvezem a babazast. :) Ricsike tunderbogar, rengeteget alszik....egy almoszuszek, felebred kajara, aztan nagyon rovid idon belul visszaszunnyad! :) (Na most ugy hangzok, mint akikrol Famo irt, hogy mas topikokban csak a tunder kisbabakrol irnak!! :lol: ). De eddig en tenyleg elvezem. :)
Az biztos is, hogy nagyon jo, hogy itt mindenki leirja az igaz erzeseit es nem csapja be sajat magat sem azzal, hogy minden hiper-szuper!! Mert ugye egyaltalan nem az van mindig, hogy a babak edes kis manokak, akik azt teszik, amit mi szeretnenk! :) Az en babam cukoreger...de neki is vannak rossz napjai..es hat akkor nehez ugy! De tok jo, hogy mi itt mindent ki tudunk irni magunkbol es megbeszelni a dolgokat! EN mar nagyon sok jo tanacsot kaptam itt toletek lanyok, amik nagyon hasznosak voltak. Szoval maradjunk is sokaig itt, aztan majd elmegyunk egymas gyerekenek a ballagasara is!!! :wink: :D

Pici durva amit irtal, hogy mi volt veled kis korodban!! :( Szerencse, hogy tesod felebredt!!! Tenyleg rengeteg mindenen lehet sajnos aggodni meg nekunk!! :(

Kép

Kép
lorcika

Hali!

Jó hogy mindenki megvan:) Nekem nincs légzésfigyelőm. Én tudom magamról, hogy csak paráztatna. Mint a mérleg. Hálistennek eszik, alszik, pelus mindig pisis. Sajna viszont a kaki nehéz ügy neki. Nagyon tud szenvedni vele, és ilyenkor én is szenvedek kicsit. Ahogy nyomja, és nem jön :( De hát ezen az időszakon is túlleszünk egyszer. Famonak igaza van, elsőgyerekesként nagyon várom, hogy az első 3 hón túllegyünk már:) Ma pl csak úgy nyugodott meg, hogy a hasamon aludt délután. Nagyon édes volt:)

márti

Kép
horpika

Par kep a mai naprol, parom nagyszuleinel voltunk, papaja szulinapjat unnepelni - 75.

Mindenki megszeretgette a picurt, kezebe fogta stb.

Most irto nehezen alszik el, meg nem sikerult neki, lehet hogy sok volt a mau delutan neki?
Csak mert 130-at evett, szoval ehes nem lehet.

Ti hany orakor furdettek? Es az elott mennyivel eszik? Mert nalunk az estek mostanaban eleg gazosak.

Eddig 9 korul furdettuk, elotte 6-fel 7-kor evett, ,a mar fel 8-kor furdettuk, mert 4-kor evett, de nem igen tud elaludni.

En ettol vagyok kesz, hogy ha borul a megszokott napirend, akkor hogy furdessunk?
Nalatok ilyen gond???

Kép Kép Kép

KépKép
horilda

Meg egy kep keresztlanyunk Dorka, kezeben Elinaval:

Kép

KépKép
horilda

Ilda: Irto jol neztek ki! Szep kis csalad vagytok! :)
Mi fel 9-kor furdetunk es utana van etetes...igy altalaban fel 10-10 korul elalszik Ricsike (bar ma nem esett komaba, mint maskor...meg kicsit nyuszmog a kisagyaban). Szoval ezt a fel 9-et mi probaljuk tartani, most mar egy jo hete sikerul!! Aztan napkozben nem mindig ugyanuyg jonnek ki az etetesek, mostanaban nappal elalszik, aztan felsir fel - 1 ora mulva...kicsit felveszem, megint elalszik....leteszem, felsir kicsivel kesobb...szoval igy telik a nap! :)

Horpika orulok, hogy irtal! :) Nem tudom lanyok eszrevettetek-e de olyan hamar eltelik minden nap, nem? Azt se tudom elhinni, hogy ma mar julius 1. van!!! Hihetetlen!! EL fog rohanni ez az elso 3 honap szerintem!! :)

Na megyek szunyalni.
Jo ejt nektek.

Kép

Kép
lorcika

ilda,
elina olyan mint egy kis néger baba! :lol: keresztlány is jól skerült kicsaj!
én 7kor fürdetek és ált. 9kor már alszik - persze ma nem, csak háromnegyed 10kor :roll: de enyém szopival alszik el- na jó, úgy értem, cumizik rajtam, én meg olvasom közben az édentől keletre-t :wink: és előtte 6 körül is szopizik. de én nem vagyok mérvadó asszem, mert enyém sokszor szopizik. ahogy lorcika mondaná: élő cumi vagyok :) azért asszem ezt egy második v többedik gyerekkel tényleg nem lehet megcsinálni :oops: :roll:

csajok, én még mindig nem tudom h mit neveznek anyai ösztönnek, meg az anyaság módosult tudatállapotának, mert sztem nekem ilyenem nincs :shock: :roll: :oops: hacsak az nem számít h a két hónapos oltás előtt kicsit görcsölt a gyomrom, mintha vizsgázni mennék, meg mostanában szinte mindig felébredek vmivel előbb, mint ahogy Viktória sírni kezd. és ez akkor is működik, amikor - többnyire - nem mellettem alszik, hanem a szobájában.

légzésfigyelő ügyben pici és horpika véleményét osztom.

én meg már pont azon parázok h hamarosan töltjük a 3. hónapot (bő egy hét) és én még nem tapasztalok jelentős pozitív irányú változásokat, nagy könnyebbséget :shock: :roll: remélem, nem maradunk így! :roll:

ma egyedül mentem sétáltatni: lányom a ligetet kivörösödött fejjel végig üvöltötte a kendőben, aztán mire kiértünk az úthoz elaludt, de akkortól már csak a ház körül mertem vele körözni. :oops: :evil: :?

ma hívott anyósom h beszéljek a kismamás netdoktorral telefonon h megnyugodjak a vérpötty ügyében. ami ugye csütörtökön volt és akkor el is mondtam neki - erre ma sikerült felhívnia h mi van :shock: :evil: mondtam neki h már nyugodt vagyok és van gyerekdokink, inkább azzal beszélném meg, főleg h eddig egyéb informátraim (koda, pici, web) is uazokat javasolták, mint ő. erre aszongya h nem tudta h van házi gyerekorvosunk :shock: :shock: no comment. egyébként rendes, de kevés hozzá hasonlóan felületes és felszínes embert ismerek. :roll:
Vendég

sziasztok!

Fürdetés: mi 20 -20:30 körül szoktuk és utána kaja, így evés után max egy óra múlva alszik. Ezt mindíg így csináljuk és már meg is szokta, altatni se kel.
Nekem nagyon jó baba csak az evés kicsit érdekes. Elkezd enni /120 grammot szokott/ és kábé a felénél kiköpi a cumit, tekereg, köszörög aztán visszakéri és így megy kortyonként de megeszi. Néha húzogatja a lábát és pukizik de nem tudom mitől van. Szerintetek? A hasa fájna? A sab simplexet adom neki. Elég kiborító. A bölcsőhalálról pedig én szerencsére még nem is hallottam csak könyvből rólla, tehát nagyon ritka. Egy ismerősöm szerint azért felkapott mgint a téma mert jó biznisz -mindenki veszi a légzésfigyelőt és hát nem olcsó. Lehet van igaza.Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok!

Nem tűntem ám el, csak Érden voltam anyuméknál, meg egy hétig aztán itt volt a barátnőm! Most már jobban ráfogok érni!
Most dobok két képet, manóról meg rólam, du-tán teszek fel majd többet is, aztán jövök és visszaolvasok!
Remélem mindenki jólvan!

Puszi

Melinda

Kép Kép

És ilyen lett a hajam!

Kép

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Először is örülök, hogy mindenki jól van!

Ilda, nagyon szépek vagytok!
Az nem kifejezés, h. Dorka is jól sikerült. Nagyon szép kislány.

Rena, ti is milyen édesek vagytok ezen az összebújós képen.
Ahogy szoptattam, pont a ti képeteken állt a képernyő és feküdtem ugye, mint Te is, szal veled szemeztem:)

Mi tegnap jöttünk haza a nagymamától. Iszonyú jól sikerült.
Emmácska nagyon jó kislány volt.
Mondjuk pénteken szinte semmi sem aludt itthon egész nap.
Aztán a kocsiban elszenderült, de nem aludt valami mélyen.
Képzeljétek, két és fél óra alatt sikerült lejutni Tatabányára, akkora dugóban indultunk el sajnos. Elcsesztük.
Még jó, hogy volt nálam lefejt tejci.
Az első éjszaka idegenben nem volt túl nyugodt...:(

Szombaton egész nap levegőn voltunk a kertben, szinte az egész napot végigaludta. Aztán utána már az éjszaka is jó volt.

Sok helyen jártunk, sok emberrel találkoztunk, Emma pedig tökre élvezte. Szoktatjuk.

Vasárnap jöttünk vissza, de hazafelé megnéztük egyik barátomék kislányát, aki 3 hetes. Ne tudjátok meg, sztereoban üvöltöttek az ágyon:) Videó és kép is készült, olyan cukik voltak. Majd együtt szoptatás következett. Vicces:)

Most megyek, mert nyűgösködik.

Kép
niki30

Sziasztok,

Rena, Eliza nagyon cukik a kepek, majd en is probalok felnyomatni valamit firsset! :)
Cunceger megint fel 5-ig aludt.Nalunk a furdetes utan szopizik es be is alszik...es onnantol kezdve tudja, hogy este van, lehuzza a maga 6-7 oracskajat! Szerintem furcsinel tudja, hogy ez mar este es szunya..mert hiaba alszik napkozben is rengeteget, ejjel nem kel fel 3 orankent egyedul! :) Es szinte minidg egybol elalszik a cicin, ahoyg bekajalt, tehat nincs az, hogy meg utana nyuglodik! :)

Doo:En is elo cumi voltam, mindig ha sirt vagy valami a cicimre tettem, de aztan amikor mar fajt, akkor ezt abbahagytam, meg ugye valahogy ra akarjuk szoktatni, hoyg ha mar almos akkor egyedul is el tudjon aludni a kisagyban. Egyenlore ez meg ugy megy, hogy felkomaban van...ha letesszuk es felebred, kicsit sir, de nem vesszuk fel, csak simogatjuk, esetleg cumi...es elalszik. Persze van amikor ez nem sikerul, akkor felveszem, szinte egybol bealszik es akkor le is teszem rogton. Szoval en szeretnem ha ezek a dolgok mennenek....szepen lassan csak kialakul.

Niki: Elhiszem, hogy nagyon jol ereztetek magatokat. Gondolom mindenki imadta Emmacskat! :)

Mi 2-3 het mulva megyunk egy ismerosunkhoz Mosonmagyarovarra, majd akkor kiderul az ott alvas hoyg fog menni! Azt hallottam, hogy ha tervezunk mashol alvast, akkor elotte par nappal mar nem art a babat az utazoagyban altatni. Meglatjuk! Kicsit aggodok, mert most mar o megszokta a kisagyat es nem akarom felbolygatni, de hat csak menni fog.

Na megyek,mert ebredezik!

Kép

Kép
lorcika

Nem tudok valamiert kepet feltolteni! :( Majd este ha apjuk megjon!

Kép

Kép
lorcika

Pénteken ezt alakította a kislányom.
Mit szóltok?
Talán egy fotópályázatot is megnyerhetnénk vele.

Kép

Kép
niki30

Niki: Nem semmi!!!!!!!!!!!! :shock: :D Na nalunk meg ilyen nem volt, csak hata kozepeig ero! :D Kakamatyi!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Képet akartam feltöltenni nem ment.
Voltunk dokinál,azt mondta lágyak a porcok majd kinövi addig meg hallgassam hogy szörcsög ez igy jó!
Na mindegy de legalább egy szakember mondta,hogy nincs nagy baja,már sokszor azt hiszem én parázom túl a dolgot.
Lányok én úgy sírtam mikor kijöttünk a rendelőből,annyi fogyatékos ,süket és hasonló súlyosan beteg gyerek vett ott körül,és ránéztem az én babámra aki majd ki csattan,úristen mit keresek én itt,egy kis szörcsögés miatt,mikor azo a szülők már szinte a fél életüket a rendelőben töltik a beteg kisgyerekeikkel.tele fájdalommal a szemük,,mégis kifelé erősek a gyerekben tartani kell a lelket,hogy elviselje a kínokat.
Tudjátok ahogy az én babám is küzdött ott a kórházban,én úgy érzem ezek a kis emberek a legnagyobb hősök,mi felnőttek eltörpülünk mellettük,hiszen ők maga tehetetlenek,nem tudnak szólni,hogy köszi ezt a szurit nem kérem,csak kapják és pont.
Jut eszembe az enyém most csütörtökön kapja a két hónapos oltást,már felkészültem,germicid-c láz ügyben,bár a védőnő esküszik hogy nem lesz lázas,én meg nyugtával dicsérném a napot.

Elisa,Rena nagyon édik a babók!
Niki Emma sztár fotója isteni,én hasonlót tudnék csak az enyém zöldben nyomja a tápszer miatt...de nagy kakából élmény a kimosakodás,és látványos...és üdítő.

Most megyek ébred a picur,még megpróbálok jönni délután,puszika

KépKép
riella77

Niki, tuti nyerő kép :lol: :lol: :lol: Zsófi is csak a háta közepéig tud kakálni, de előre???? Hát ezt meg hogy csináltátok??? :lol:

Ilda, nagyon édes Elina a képen. Mi fél 7 és 8 között fürdetünk, attól függ, hogy jön ki a kajcsi, és utána szocializálódik Zsófi, és csak a 11 -éjféli cicizés után kummant be, amit nem bánok, mert mi csak akkor fekszünk le amúgy is, így nem kell kelnem :) aztán reggel 5-6 ig nyomja a szundit :) 6 órát, attól függően mikor alszik el.

Csajok láttam többetek képein is, hogy rövidújjúba meg rövid naciba van a gyerek. Hát nem tom mi nem vagyunk tán normálisak, de én még rövid ujjút sem nagyon tudok ráadni, mert jég hideg lesz a keze rögtön... mintha fázna.. mondjuk itt bent nálunk max 25-26 fok van, ki meg nem viszem 35 fokba ha nem muszáj..Szal a rövid cuccokat nem nagyon sikerült eddig kihasználnunk... de amiket látok, hogy gyerkőcök egyszál rövidujjú bodyban nyomják... hát nálunk ilyen nincs..

Rena, ilyet Zsófi is csinál néha, hogy tekereg cicizés közben, meg lerántja magát a ciciről, de mindig hallom is ilyenkor hogy vagy az emésztése indul be morog a pocakja durván, vagy húzkodja a lábát, mint amikor a pocija fáj... Nálunk is pár másodpercig tart csak, aztán eszik tovább. Próbáld ki hogy kevesebb SAB Simplexet adsz, már csak azért mert mi is elkezdtük ezerrel tölteni bele az Espumisant, aztán anyós mondta nagyon durva mindig a 25 csepp, és most naponta 1-2 szer adok neki max, és sokkal kevesebbet fáj a pocija. Lehet hogy már sok volt neki ez az állandó pukkantgatás az Espumisantól... Csak egy ötlet...

Lorci, olyan jó olvasni, hogy egyre kiegyensúlyozottabb vagy, tényleg lassan felveheted a versenyt NIki nyugimamival :wink: :)

Doo, szerintem teljesen normális vagy, nem kell mindenkinek elcsöpögnie, mindenki a maga módján szereti a gyerekét.
pici76

Én is úgy gondolom 3 hónap után jobb lesz, de zért ert végre mehetek a gyerekkel úszni meg tornázni meg jógázni :) már ha bírja... :roll: a gyerek.., remélem fogja bírni

már most is észreveszem, hogy ha api itthon van és vannak programjaink, sokkal kevésbé visel meg az állandó készenlét, amikor 10 perc alatt 3szor kakál be, vagy bömbizik vagy bármi egyéb ami néha az agyamra megy amikor egyedül vagyok és egész nap mást se csinálok csak gyerekezek..

Ja és akartam kérdezni, Doo, nem lehet hogy Viki nagyon beleizzad a kendőbe azért ordít? Ma le kellett fürdetnünk a cicát, miután fél órát töltött a hordozóba, mert szarrá izzadta magát... pedig ment a légkondi a kocsiba.
pici76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?