A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Adryn: Mint az apja :D! Egészalakos majd 3 hónap múlva!

Szép napot!
Vica
wicca

Na eszembe jutott! Megnéztem én is a januári első babót! Ahhoz képest, h koraszülött nagyon szép kis formás babóka és tényleg nem nagyon látszik rajta!! Remélem nálunk azért senki nem szül ilyen hamar és mindegyikünk kis picurkája kibírja legalább a 38. hétig! Én most megérzésre azt modnom, hogy tovább marad Bálint a pocakban ... de majd meglátjuk :D!!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok,

Pulcsi, sajnálom, h ilyen volt a terhességed eleje, és drukkolok, h mostantól problémamentes boldog babavárásod legyen!

Tessza, nagyon-nagyon szép a takaró, amit csináltál. Mennyi ideig tartott elkészíteni? Ügyes vagy!

Wicca, édes a babád! Nagyon jól sikerültek a képek!

Adryn, remélem, hogy nem fog nagyon fájni a füled a repüléstől. Én sajnos már repültem egyszer-kétszer náthásan, hát... Nekem a folyamatos ásítozás segített, hogy könnyebben kiegyenlítsen a fülem, de amit Katka írt, az a tipp is jól hangzik.
Szép órát vettél a párodnak!

Csibb, szép a pocid.

Édességek (főként csoki) téma: Samu sem evett csokit kb 2 éves koráig, viszont azóta nagy fan lett, imádja nagyon. Persze igyekszem nem túlzásokba esni, és inkább kekszet, aszalt gyümölcsöt, pudingot, túrókrémet, stb adni neki finomságként, de az is tény, hogy a bölcsiben, oviban is kapnak csokit a gyerekek, ami nehezen kerülhető el. Elég hülyén jönne ki, hogy a bölcsiscsoport összes tagja kaphat csokit, kivéve ő . Bár szerencsére eddig csak a viszonylag jó minőségű dolgokat adták ott is (pl. túrórudi, Kinder termékek). A lényeg: szerintem sem jó teljesen eltiltani ezektől a gyerekeket, meg bizonyos kor után, ha közösségbe megy, nem is tudjuk, és szerintem mértékkel fogyasztva azért az édesség nem akkora bűn (méreg)... Persze nyilván nem jó, ha azon él a gyerek...
Itt is, mint sok esetben, valami "aranyközépút" megtalálása lehet jó megoldás, hiszen a teljes tiltás is visszaüthet könnyen (tiltott gyümölcs szindróma), meg persze a túlzott engedékenység is nagyon veszélyes.
No, ezt jól megmondtam :) Biztos többen ennél szigorúbbak vagytok...
Én a fentiek miatt nem csináltam igazán ügyet abból, ha a nagyszülők édességgel kínálták a gyereket, bár az ebéd előtti nasit én is kértem, h inkább ne, meg persze a csoki 2 éves kor előtt nem szerepelt az engedélyezettek listáján. Ezeket szerencsére nálunk a nagyszülők betartották.

Jó éjt, lépek pihizni.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Marqueza,

írtam pü-t (dél-pesti kh).
És merre laksz? Közel a kórházhoz?
erpé

Wicca nagyon jók ezek az uh képek!! :D Tényleg kis aranyos pofija van.
És tényleg már ebben a korban milyen nagyok már, közel 1 kg-osak :)

Még az édesség témához annyit, hogy engem még az bosszant fel, amikor másik szülő ad az én gyerekemnek valami édességet úgy hogy meg se kérdezi tőlem, vagy csak utólag, mikor a gyerekem már megkapta vagy megkostólta. Sajnos ilyen is előszokott fordulni, főleg a játszótéren.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!
Én nem vagyok ügyeskezű, csak próbálkozom, meg próbálok fejlődni! Néha nincs türelmem szöszmötölni.Ls nem vagyok pontos-pl szabásban, ez nagy hibám. Elnagyolom :))
mellső méhlepény:
Azért kérdeztem, mert én igaz, régóta érzem, h mozog a pici, de nem erősen. Alig-alig. Hullámzások, rebegések, néhány fordulás, meg kb. érzem, mikor van ébren, de ennyi. "rúgásokat" ilyesmit, még soha nem éreztem:) és csak erre lettem volna kíváncsi, másnál hogy van ez. Kispapa meg egyátalán nem érzi :(
Én is belűlről, a pocimon kívűlről nem érződik.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Hm, ez furi, mert nekem is mellső méhlepényem van, s igaz, hogy egy héttel előtted járok, de nekem azért már eléggé határozottak a rúgások, 2-3 hete a párom is érzi, és most már szabad szemmel is jól látható.
De ezek nem olyan nagy időtávolságok, szerintem majd pillanatokon belül beindul a Te babád is, és nézhetsz :lol:

csibb, szép poci!:) Jól látom, Neked is kezd kifordulni a köldököd?

tessza, és a többi kreatív lány meg hűha!!! :shock: :shock: :shock:
:lol:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sajnos Pulcsi, ha elől van a lepény, akkor soká fogsz "igazi" rúgásokat érezni. Nekem hátul fönt van, és apu nem tudja eldönteni, h amit érez az, az-e. Persze, h az, csak ő igazi rúgásokat vár :lol: én is nagyon ritkán érzem kívülről, inkább belülről.
Amúgy mi csinász te ilyen korán??? :shock:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

hm, nemlajos. Lehet, h az is számít, h oké, h elől van, de fönt vagy lent :roll:
csibb: tényleg szép pocid van, köldök fordul :P
wicca: szép kis fickó, gratula :D még integetett is :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket. A foltvarrással először próbálkoztam, mikor a takarót készítettem. Férjemnek szánt első kari-ajándék volt. Talán egy-két hétig készült. Akkor még otthon laktam, és nálunk az volt a divat, hogy TV nézés közben kézimunkázunk. Tudok hímezni, meg kötni is, sőt a legizgisebb film se tud lekötni annyira, hogy ne essen jól, ha mozog közben a kezem. Mióta együtt lakunk férjemmel erről teljesen leálltam, mert őt zavarta a kötőtű csattogása. Na de most újra előveszem!

Az adventi naptárt Hugom készítette. Neki még nálam is jobb kézügyessége van, no meg irtó kreatív. Aranyműves is lett a szentem, most meg műkörmösként dolgozik. Sajna nem tudom milyen anyagból van, de olyan zsák szerű, kicsit durvább. Méterárú boltban biztos tudnak segíteni. Egyébként akartam még ajánlani a Nők Lapja Café Adventi oldalát. Nagyon jó kis ötletek vannak karácsonnyal kapcsolatban.

Édesség: Nálunk otthon nem volt szokás csokizni, nem is vagyok érte oda. Viszont anyu minden hétvégén sütött valami fincsi sütit, amit szigorúan csak ebéd, vacsi elfogyasztása után lehetett dézsmálni. Ez nálunk annyira bejött, hogy Hugom szinte alig eszik édességet. Én is csak most kattantam rá (de ez bizti Gabó csinálja velem). De pl. én a teát cukor nélkül iszom, és a gyereknek sem akarom cukrozni. Na persze már előre látom, hogy a nagyszülők biztosan adnak majd csokit, üdítőt…stb. Nem lesz könnyű eset. Viszont mivel én az úgymond klasszikus nagyszülők nélkül nőttem fel, és ugye a gyerkőcömnek is már csak egy nagyszülő párja van, így nem szeretném, ha nélkülük nőne fel. Amire viszont nagyon háklis vagyok, az a chips, mekis kaja, fornetti…és társai.

Wicca, nagyon édes kis pofija van Bálintnak! Hihetetlen, hogy már ennyire szépen kivehető minden részlet!

Kukli, ha már minden kárpit tiszta nálatok, és még benne vagy a lendületben elküldöm a címem. :lol: Csak kecsegtetésül: van vagy 50 nm padlószőnyeges felület. 8) Egyébként megértelek, mert az új kis pórszívóm hasonló sorsot kapott, olyan nincs, hogy egy nap ne használjam. Mondjuk a három kutya és a nap-nap után sárban caplató férjem után kell is!

Tencsi, a filc nagyon jó ötlet, főleg, hogy a motívum az egész lakásban visszaköszön.

Katka, úgy tűnik a pihenés beválik, úgyhogy továbbra is jobbulást!

Cigi: Férjem dohányzik, de kizárólag csak kint. Szerencsére anyósomék is csak lakáson kívül gyújtanak rá. Amúgy sem jó dolog a dohányzás (10 évig füstöltem, aztán győzött az asztmám), de az még borzasztóbb, ha az emberek ezt bent a mindennapos légterükben teszik. Láttam már elég durva dolgokat, hogy tud a füst, nikotin kiülni a bútorokra, tárgyakra, akár arra a gyerekjátékra is, amit a babó szopogatni fog.

Adryn, nagyon csini az óra. Hát ha nem látott gyulladást, akkor az biztos úgy van, de akkor mitől fáj a füled? Erre mondott valamit? Remélem a repülés nem fog fájni.

Csibb, nagyon szép a pocid!

És már régebben akartam írni, mert valaki hiányolta az előtejet magán, hát ne irigykedjen, mert nem túl kellemes érzés. Nem vagyok rendszeres melltartó viselő, így viszont muszáj, ha komfortosan akarom érezni magam. Ami azért sem egyszerű, mert már megint csak mérethiánnyal találkozom. Vagy csak én járok rossz helyen? A legjobban akkor akadtam ki, mikor a Triumf kifejezetten várandós melltartójánál közölték, hogy 90-es a legnagyobb méret. Hát kérem szépen, hol vásárolnak akkor a szilikon bébik? Valaki tud ebben segíteni? 95 C-D méretnél tartok.

Papillon, jobban vagy?

Na eleget írtam, köszi a türelmet.

Kép
Kép
tessza76

hehe, tessza, ha majd találsz ilyen melltartót jó áron, szólj nekem is!
Nekem még a körfogat csak-csak (90-nél járok), de a kosár...
A legutóbb DD-st próbáltam, és kettő kosárba fért be fél mellem :lol: :lol:
Na jó, az biztos el volt méretezve, tény, hogy a sima D már kicsi :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

köszi tessza, jobban vok, a savam kelt fel mindig éjszaka :? elég rossz, már a torkom is fáj nagyon, meg orrdugulás, férjem nem tud aludni a horkolásomtól :(
nekem még jók a régi melltartóim :D
na, a chipset gyereknek, attól én is tajtékzok :x de a 7végi süti sütés nálunk is hagyomány volt, vacsi utánra és olyan jó érzéssel emlékezek rá :oops: a teát meg kifejezetten utáltam, míg egyszer meg nem kóstoltam cukor nélkül :lol: azóta kedvenc. Pedig szeretem az édességet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára papillon 2008.12.02 08:29-kor.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nemlajos, tessza, ti aztán el vagytok látva mellügyileg :lol: bocsi :oops:
az én párom mondogatta megint a terhesség elején, hogy ezt a tünetét nagyon szereti a terhességnek, mikor kétszer akkora lesz :D igaz az enyimnek nem nehéz kétszer akkorára nőnie :roll: :lol:

Pulcsi szerintem ne aggódj, majd bizti beindul a te manód is, vagy lehet hogy ilyen kis nyugis, legalább nem rugja szét a pocakod :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Na igen, Nemlajos, Tessza, mellesleg elég jól el vagytok akkor eresztve :)! Mi lesz még ha majd megszültök :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: ????
Vica: Apa nálunk is szereti ezt a "mellékhatást"! Valamelyik nap reggel jól rá is csodálkozott, mondtam neki, hogy "működik a tömegvonzás, mi?!" , azért már nálam is tömegnek számít ami van :D:D!

Szép napot!
Vica
wicca

Nekem aránylag nagy vót és most csak formásabb lett, tán picit nagyobb. Remélem marad ekkora :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Köszi a válaszokat!
Minden reggel felkelek a férjemmel reggelizni, aztán ő elmegy dolgozni szegényke,én meg általában visszafekszem kicsit :oops:
Melltartó: Nekem az elején ugrott egy nagyot, és tök gáz, h mivel nem voltam túl jól, gondoltam én is, h nem keresgélek, megvesze a Trumph terhességi melltartóját,de én nem vagyok vele megelégedve, nem is tart, ráadásul 100% műszál :( Szoptatósból majd jobbat fogok.Abból csak tiszta pamutot, mondjuk Anitát. Aztán nálam a 4. hónap végefelé visszaállt a mellem!!! Majdnem újra beleférek a régi melltartókba. Nem is feszül, meg semmi. Remélem, a végefelé újra megindul, és lesz tejcike:)
Alap 75 C, amit eleve nagyon nehéz találni, mindenhol csak As, meg Bs melltartók vanank, most sztem 75 D lehet, ezt is ritkán lehet venni, de sztem most híztam hátra is, és így, jó lesz a 80 D is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Édességellenzőknek!
pont a nőklapján olvastam egy adventi naptár tök jó ötletet! Azt írta egy anyuka, hogy ő vesz egy kisdarabos legot-tudjátok, azt a kicsi papír dobozost, és annak a részecskéit osztja el a naptárban. És mindig izgi, hogy most melyik része jön a nagy egésznek. Néha tesz mellé csokit. Egy másik anyuka kislányának tesz bele hajgumit, kiscsatot, valaki pedig szép kavicsot, idézetet, verset, hogy a gyerek tanulja meg, nem csak a tárgyi dolog az "érték". Ezek szerintem nagyon jó 5letek. Én mondtam a férjemnek,hogy húsvétra, mikire a kisfiunknak csak egy szem csokit veszek majd, mert a nagyszülők úgyis annyit adnak, hogy a köv. szezonig kitart, nekünk felesleges annyit venni, rokonoktól, vengégektől úgyis mindig kapni fog, az szinte kikerülhetetlen.És így ne tömjük már mi is.

pulcsi

sziasztok :D
csak bekukk, utazós nap van :D és ragyog a nap és 12 fok van.. kell ennél több a jókedvhez ? :D

Tessza: doki azt mondta hogy gyulladás nincs gyógyszer nincs.. fogalma sincs mitől fájhat a fülem, lehet kisugárzik valahonnan :? na de honnan kérdem én: mire ő hát lehet fog, mondom semmi baja a fogaimnak.. akkor nem tudja.. na erről ennyit.. majd megyek kint is dokihoz ha nem múlik.

szépek a varrások, nekem türelmem nem lenne hozzá, én úgy vagyok vele legyen szépen kész a bótban...

mellesleg én 75 B-ről indultam, most 80 C-nél járok, szerencsére lehet még normális varrás nélküli szép melltartókat is kapni, nem kell feltétlenül azt a gagyi sportmelltartót hordanom :shock: , bár beruháztam már egy szopis melltartóra is.. brendonba vettem.. fúúúúúúúúúúúj.. utálom ahogy kinéz.. de hát mindent a babóért ;)

KépKép
KépKép
adryn

Tencsi Tényleg nincs már sok vissza, és már várom a téli szünetet, hogy karácsony után pihenhessek kicsit. Már úgyis csak 3 hónapunk van vissza.

Nemlajos A sztepper tényleg olyan, mintha lépcsőznél. Vagyis majdnem. Lehet, hogy szülés utánra hagyom :idea:

Marqueza Szerencsére délután vagyok egy 35 fős ötödikes csoporttal. Így délelőtt van időm mindent elintézni. Egyébként tesi szakos vagyok.

Tessza Jól emlékszel, úgy volt, hogy múlt héten megyek, de elmaradt, mert nem tudtuk volna dvd-re venni. Ezért megyek most csütörtökön. Ez már tuti. Már kíváncsi vagyok nagyon.

Wicca Bálintbaba is nagyon szép. Helyes kis pofija van. Nem baj, hogy szerelmes vagy a fiadba. Nekem mondta a nővérem, hogy készüljek fel rá, hogy szerelmes leszek a fiamba. És szerintem mindenki erre készüljön :roll: Persze csak a Szerelmünk után. :wink:

Nasi Én nem szeretnék majd édességet adni a fiamnak. Legalábbis csak mértékkel, nagyon keveset. Megpróbálom majd a nasit gyümölccsel megoldani. Abból is lehet finomakat csinálni. Cukros üdítőt sem nagyon szeretnék adni neki, viszont csak vizet sem. Szerintem majd teázni fogunk. Cukor helyett meg majd akácmézzel csinálom. Sokkal drágább, de egészségesebb is! Én is mindig azzal iszom.

Az anyós témához megint nem tudok hozzászólni, mert Géza szülei már nem élnek.

Voltam pénteken cukorterhelésen, hát szörnyű volt :? De túléltem. És 4.4 volt a cukrom úgy, hogy előtte este mézeskalácsot ettem.
Tényleg! Nincs valakinek nagyon jó, puha, finom mézeskalács receptje?

Kép

Kép
rszg

pulcsi: előző gyereknél mellső falon tapadt, most a hátsón a placenta. Mostani gyerek sokkal erőteljesebben rugdos, kívülről is láthatóan, de ezt inkább a vérmérsékletbeli különbségnek tudom be. Állítólag a mozgékonyabb gyerkőcök már a pociban is aktívabbak. Talán nálatok is ez a helyzet. :)

Tessza: a takaró remekmű!

Adryn: (ha még olvasod) Hátad, nyakad, vállad nem fáj? Az is ki tud sugározni a fülre...

Wica: jól sikerültek a fotók, már én is nagyon várom az uh-t, hátha megtudjuk a nemét.

Nassolás: valóban a közösségbe kerüléstől nehezedik a helyzet, addig többnyire a szülő irányít. Nálunk se volt gond addig, míg el nem érkezett a játszóteres korszak kezdete. A dolog úgy néz ki, hogy egy kedves anyuka előhúz egy kekszes zacskót, és a tér összes gyereke egy szempillantás alatt körülötte tolong. Ilyenkor nagyon gáz azt mondani a gyereknek, hogy te nem ehetsz, amíg a többiek tömik magukat. És hiába lengeted meg a magatokkal vitt banánt...Simán kibírnák a játszóteret a gyerkőcök evés nélkül, na jó, legfeljebb vmi gyümölcs.
Bölcsiben, oviban egymást érik a napközbeni szülinapozások, úgy érzem, lehetetlen ezzel harcba szállni. :roll:
Nálunk lehet édességet enni mértékkel, utána már magától megy fogat mosni. A tiltás szerintem itt sem vezet eredményre.
marqueza

Lányok, tegnap voltam orvosnál. Ti mennyit híztatok eddig? Én már tíz kilót és ezért diétáznom kell. Lecseszett a doki, hogy ez sok, mi lesz a végére stb... :oops: Pedig nem is ettem nagyon többet, mint egyébként csak jobban megmarad valszg. És hát bevallom, de az utóbbi napokban a zsíros kenyérért éltem-haltam. De ennek most lőttek. Napi két zsemlényi szénhidrátot ehetek és még a gyümölcs is limitálva van. :cry: :cry:

A másik, amin kiakadtam, hogy a doki benyögte, hogy 100 ezer lesz a szülés. :twisted: Vagy máshol is ennyi, csak le vagyok maradva? Akinek publikus, az esetleg megírná, hogy neki mennyit mondtak? Négy éve még 50-60 ezer volt az átlagtarifa. Bezzeg a mi fizunkat nem emelik ilyen ütemben. :shock:

marq
marqueza

Segítsetek léccci, a vonalzókat hogy tudom feltenni? Odáig jutottam, hogy mailben megkaptam a kódot...

Köszi előre is!
marqueza

Sziasztok!
Wicca tündéri kis manód van! Bálint gyönyörű baba! Micsoda klassz képek! Nagyon szép kis orra van!
Kata hogy vagy? Anyós nem semmi nálad sem. Nekem nem dohányzik Boti előtt. Elvonul. De sztem mert ismer. Ha meglátnám többet nem találkoznának. Szigorú vagyok, mint Nemlajos lesz.
Csibb édes a pocakod! Nagyon formás! Csak egy pocak, semmi más. Csini vagy! Elképzeltem ahogy Fanniék dióznak a fa alatt. Olyan cukik lehettek! :lol: Ki piknik! Ráadásul ők már megbeszélik gondolom a dolgokat, nagyon komolyan! :lol: Annyira várom már ezt én is. Boti már kezd együtt játszani a barátaival. Múltkor Somival bezárkóztak egy kiürített konyhaszekrénybe egy elemlámpával, és egy fénykarddal! Azt a vihogást! Mi kint dőltünk rajtuk.
Köszi mindenkinek a tanácsot. Tegnap bébirépa volt a nasi. Azt szoktam neki kifőzni. Mint aki sosem evett, tömte megint.
Tencsi elfelejtettem válaszolni, a fakopáncsban Botinak ezeket rendelem.
http://fakopancs.hu/fogantyus-majmos-puzzle-p-466.html
http://fakopancs.hu/sajt-fuzocske-p-72.html
http://fakopancs.hu/harom-rudas-golyovezeto-p-387.html
http://fakopancs.hu/oltoztetheto-mini-d ... p-102.html Még kap majd szánkót, azt ma nézzük meg, és építőkockákat. Túl vagy a cukron? Nekem olyan nehéz volt most. Bár megint émelygek néha. Sikerült tegnap is hánynom. Este mindent. Így tök éhesen aludtam el.
Vica de jó, hogy Bulcsú nyújtja a fogait. Nekem kb. 20 mp-ig. Volt mikor hagyta, sztem megint fogzik, mert éjjeleztünk is.
Szia Adry odahaza!!!!!!!! Repülés milyen volt? Na romantikázzatok! Romantikázzatok! Szép az óra! Gratula, én nem mertem volna így venni. Ügyes vagy! :wink:
Tessza én szívesen vennék inkább ilyen zsákot. Majd jövőre lehet csinálunk. De én is inkább nézem, mint csinálnám. :oops:
[quote]s írta:zilikon bébik? Valaki tud ebben segíteni? 95 C-D méretnél tartok.
Szval te szilikonbébi lettél. :lol: Bocsi!
Papillon jobbulást! Vigyázz magadra!
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

marqueza
A vonalzó linkjét illeszd be az aláírásnál a neved alá
[img]ettől-eddig[/img]
Remélem érthető volt. :roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

azt a kódot másold be a profilodon belül az aláírásokba.;)
nyakam mindig fáj, meg leginkább a csípőm szokott mostanában.. de az a jobb oldal a fülem pedig a bal... na mind1.. majdcsak túlélem
rágóból betankoltam az tuti :D

KépKép
KépKép
adryn

marq, én már túl is haladtam a 10 kg-on, egyelőre senki nem szólt érte, most már védőnőm sincs másfél hónapig, addigra meg... szóval... nem hiszem, hogy karácsonykor fogyni fogok :oops:
Egyébként is azt vettem észre, hogy a diéta kb egy hétig tartott nálam, most már olyan dafke van bennem, hogy az előbb legyűrtem egy fél bagettnyi (!!!) full extrás szendvicset, kefírrel :evil:
Úgyhogy most hörgök, és szerintem vissza is bújok az ágyba :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Adryn nekünk idén júni28.-án volt az esküvőnk:) És én már tiszta dili lettem a végére :D
Te hogy vagy?

pulcsi

én is majdnem 10nél tartok. Régen nem voltam nagy evős. Pl. soha nem ettem vacsit, stb.Amint várandós lettem, muszáj volt 2-3 óránként ennem, mert ha üres gyomorral hánytam, akkor vagy savat, vagy epét... meg szédültem. És korábban én alig ettem kenyeret, most meg azt kívántam.Szóval nem tudtam eltervezetten keveset enni.Kicsit félek, mennyi lesz a vége, de nem annyira érdekel. Nem tudom szabályozni, ha egyszer üri gyomrival nem vagyok jól. Majd szülés után lefogyozok.Kemény leszek :) Legalábbis ezt tervezem :D

pulcsi

Sziasztok,

Marqueza, ez nem semmi ár a szülésért. Én is a dél-pestiben szülök, de nekem múltkor nem árazta be a dokim a szülést (3 éve), most meg egyelőre nem került szóba. A magánrendelésén azért elég szép összegeket ott hagyok a terhesgondozás idején (most és 3 éve is), és legutóbb a szülésért is adtam neki. Pü-ben megírtam a dokim nevét egyébként.
A közösségbe kerülés és édességtiltás összeegyeztethetetlenségével (de gyönyörű egy szó ez :) ) nagyon egyetértek.

Hízás: én most nem tudom hol is tartok, legutóbb (kb 3 hete) + 7 kilónál jártam.

Kukli, ez a kép nagyon jó!!! És tök jó ajándékokat rendeltél a fakopáncstól, jó ötlet!

erpé

marq, én legutóbb rákérdeztem, annyit mondott, hogy 50-100 között szokott kapni, de ki mennyit gondol.
Hát én az alja felé gondolok, nem azért, mert sajnálom, csak mert fogy 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

én is plusz 7-nél járok...
Pulcsi: nemvok előre idegeskedő típus.. majd az előtte való éjszakán leszek ideges sztem.. :) de végülis csak egy igen igen az egész, nem? :lol: :lol:

na lépek lányok.. nem ígérem hogy ma még leszek mert este fél 8-kor landolok, de holnap jelentkezem. Pusszancs :D:D:D

ja.. és Kukli: előre is köszi :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Szép jó napot Lányok!

Csibb, nagyon szép a pocid!!!!!

Adryn, szuper jó órát vettél a férjednek, biztosan nagy siker lesz! Jó utat és remélem javul majd a fülfájásod!

Kukli, annyira jók ezek a kézségfejlesztők. Mieink is imádják őket! A fakopáncsnak meg nagyon jó termékei vannak. Nekünk memória játék és dominó van tőlük. Viki nagyon szuperül nyomja a papával. Tuti nagy sikere lesz Botinál is. Jaj, szánkó!!! Remélem lesz hó idén is, amilyen csodálatos karácsony volt tavaly. Az ajándékozás után este kimentünk a szép nagy hóba, villanyfénynél. Gyönyörű volt, imádták a gyerekek. Boti és kis barátja kép, eszméletlen édes! Tudnak alkotni a manók!

Wicca, milyen gyönyörű legénykéd van!!! Ügyes volt, hogy így megmutatta magát és naná, hogy normális, hogy bele vagy szerelmesedve. Alig várom, hogy mi is lássuk pocaklakónkat.

Rszg, tényleg nincs már sok vissza, alig várom, hogy én is otthon legyek újra, pihizhessek egy kicsit és a helyére kerüljön otthon minden. Én is most vadászok mézeskalács receptet, a mindmegettén találtam egy szimpit, meglátjuk milyen lesz. Eddig még nem sütöttem otthon.

Vica, mi a helyzet azóta anyóssal? Megnyugodtál?

Tessza, örülök, hogy tetszik a filces ötlet, egyszerű de nagyszerű!

Nemlajos, Tessza nem semmi méretet növesztettetek!! :wink: Remélem találtok kényelmes és tetszetős melltartót.

Adryn, a szoptatós elég fura, de nekem nagyon kényelmes volt, szerettem. Anno Brendonban vettem, kuponnal jóval olcsóbb volt. De már nincs meg, így újra be kell egyet szerezni.

Nem is tudom ki írta, hogy kisebb a melle és reméli, hogy azért lesz tejcije. Megnyugtatásként, nem a méret a lényeg, mert kismellű nőci is tudja szoptatni a gyerkőcét. Nekem sincs túl nagy, sőt és mégis volt.

Na túl vagyok én is a lötyin. Egész jól bírtam kaja nélkül. Dokihoz megy majd az eredményem. Szerencsére még 3000 a méhszájam, vizelet, vérnyomás rendben. Legközelebb 30-án megyek uh-ra és vizsgálatra is.

Lányok van nektek msn elérhetőségetek?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Kép
marqueza

NE IDE!!!
Fent láthatod, hogy segédletek (legördülő menü), ott a profil, és ott van egy olyan kis rubrika, hogy aláírás, oda bemásolod a kódot, és ment (vagy valami ilyesmi a lap alján, elküld, stb).
Na?:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

namlajos: a diéta nekem is kb 1 hétig ment. 1 hónapja voltam a dokinál, rámparancsolt, fogytam 3 kilót, erre kb 3 napja visszajött, és holnap megyek újra dokihoz. :x lefog cseszni, pedig eddig tök jól tartottam :shock: (jah: így 10 kiló :oops: )

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Áááááááááá, béna vagyok, köszi a segítséget, nem megy, majd a férjem... 8)

Adryn: nekem hasonló problémáim voltak a fülemmel, agyon vizsgáltak két éve, kiderült, a nyakam-vállam miatt. nem számít, h. másik oldal az izmok a nyaknál keresztezik egymást. De egy kis endorfin bomba mindig fájdalomcsillapító hatással bír. :D :D :D

Erpé: írtam püt. Nekem összesen 3x kell az orvosom magánrendelőjébe mennem, 6000 egy alkalom. Egyébként az sztk-ban vizsgál.
Jó lenne, ha a tb-re rá lehetne fizetni ezt a 100 ezret, és akkor már mehetnék magánklinikára is szülni szállodai körülmények közé. Mégsem lenne rossz az az eüi reform. :roll:

Rszg: nekem van egy német mézeskalácsreceptem, nagyon finom, de néhány nap kell a puhuláshoz.

Bocs a sok hszért, de mindig lemaradt valami...

Marq
marqueza

Marqueza megosztanád velünk is??? :D Engem legalábbis érdekelne!

Kép
Kép
Kép
tencsi

próbálkozom én is a vonalzóval..

pulcsi

Ügyes voltál!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Hé!
Most látom, hogy ezen a dilis vonalzón nem az van írva, hogy : "Szerelmünk", hanem hogy: "Szelermünk"!!!!!!!! :?: :?: :?:

pulcsi

Nekem is Apa rakta föl a vonalzót, bár most már eljutottam oda, hogy ha nem kell kicsinyíteni én is föl tudok rakni képet.

Kép
milky

marqueza : Nem értem a dokidat. :roll: Ha a cukrod rendben van, akkor nem igazán értem, hogy miért tesz Téged diétára? Figyelj oda még jobban, ha van kedved, hogy mit eszel, de terhesség alatt csak úgy diétázni.... Hát nekem ez furi....
Nem követendő példa, de én az első gyerekkel 22 kilót híztam.... És én sem faltam és csak jöttek rám a kilók....
Mire Zsófi 1 éves lett, addigra meg le is adtam az összes felesleget....

Testsúly: Én most felettébb jól állok. A mérleg összetörött alattam egy hete és fogalmam sincs a súlyomról... :lol: :lol: :lol: Legalább nem görcsölök rajta. Én most olyan 5-6 kilónál járok, de mivel ducin kezdtem, ezért ez sem fényes.....

Az én dokim nem mondd árat. Nála nincs tarifa. Persze, ha adok, akkor azt azért elfogadja....

Szoptatós melltartó: Nekem alapvetően B-s cicieim voltak, aztán első terhességnél C-s lett, szoptatásnál D-s-re ugrott és alapvetően maradt C-s. Szóval meg kellett válnom anno az összes gyönyörű B-s cicifixtől. Szóval arra azért számítsatok, hogy szülés után 3. napon bedurran a melletek. Olyan lesz, mint egy szexújság címlaplány fotója (ez komoly), utána puhábbá válik, de nagy marad. Akinek elve nagyobb a cicije az nyugodtan számolhat 1 méret ugrással és fél év hátfájással, mert nehéz lesz ám a cici....
Akinek meg helyes A-s marad, ő meg örüljön, mert legalább nem szakad le a háta és ugyan úgy tud szoptatni, mint a nagy cicis anyukák.

Katka

katka22

Mézeskalács recept nekem is jöhet. Eddig azért nem álltam neki, mert ki látott már olyan sütit, ami szépen beillatozza a lakást süléskor, aztán nézegetheted hetekig, míg megpuhul. De most díszként is akarom használni.

Marqueza, nem semmi összeg szülésért! :shock: Bár a veszprémi kórházban is ennyit kérnek azért, hogy választhass dokit. Csak azt szeretném tudni, hogy ezen felül ott a doki még zsebbe is kér? Nagyon tetszik a lányod neve!

Súly: hát én ma ugrottam le ijedtemben a mérlegről, pedig csütörtökön védőnő. Tudtam, hogy tegnap este nem kellett volna megennem az a négy szelet mákos bélest. :roll: Úgyhogy holnap gyümölcsnapot tartok, védőnőhöz meg éhgyomorra megyek. Tudja valaki, hogy mennyi a max. gyümölcs, amit gyüminapon lehet enni? Egyébként csak 5 kg plusznál járok, de eleve 20kg felesleggel indultam.

Ti szoktatok reggelente olyat érezni, mintha dupla méretű lenne a kezetek, és fájdalmas az ujjakat behajlítani? Ez vizesedés lehet?

Nemlajos, végül megalkudtam egy Triumph szoptatós melltartóval (kb. 3400,- volt), ami 95% pamut, viszont 6 csatt-sora van, és abba még hízhatok! Meg a Müllerben vettem egy 95D-s szintén szoptatósat (2300), de az most épp jó. Az Anita melltartók ennél drágábbak, meg nem tetszenek.

Kép
Kép
tessza76

Sziasztok,

már akartam írni, de mindig elfelejtettem: nem tudom, de többen is írtátok, hogy le fogjátok vetetni a köldökzsinórvért a gyerkőc születésénél. Ha valaki ezt a Sejtbanknál szeretné intézni, annak szívesen odaadom a 40ezer HUF-os kuponomat (dec.31-ig megkötött szerződés esetén 40ezer huf kedvezményt adnak és a kupon nem névre szóló, hanem sorszáma van).
Üdv:

erpé

Katka, épp ezen gondolkodtam, hogy mennyire marad meg a méret, mert nekem anno az egyetem alatt volt prolaktin problémám és akkor ugrott egy méretet feljebb. Aztán hiába rendeződött a hormonháztartásom, a melleim nem zsugorodtak úgy össze.

Kép
Kép
tessza76

tessza: ez vizesedés, én is ezzel küzdök :cry: elég rosssz

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Adryn: nekem Levivel az utolsó hetekben fájt annyira a fülem, hogy nem tudtam tőle aludni. Igazából nem tudtam eldönteni, hogy az állkapcsom fáj-e vagy a fülem, vagy mi. Voltam én is fülészeten, mondták, hogy nincs semmi, ne hisztizzek, az nem is fáj. Akkor éjjel hívtam fel a kórházat, hogy azonnal mondják meg hogy milyen fájdalomcsillapítót vehetek be, mert bár eléggé jól bírom a fájdalmakat, de már sírdogáltam és a hiszti szélén állok.
pár nap múlva megyszületett Levike :) Most még ugyan korai lenne, de épp ma kezdett el megint fájni a fülem, bár most még csak úgy mintha emlékeznék a fájdalomra.

A csokitéma: mi is próbáljuk kerülni a dolgot és amíg bölcsis nem lett a gyerek, csak vizet és tejet ivott, a nasi a jogurt, túrókrém és max keksz volt, meg persze gyümölcs. kindertejszelet volt még nagy sláger, most meg a túrórudi a menő. konkrét csokit tudtommal még csak max 2 kockát evett a gyerköc.
a bölcsiben viszont agyoncukrozott tea, (amit nem is hajlandó meginni,) gyümölcslevek,( ami még annyira nem gáz) és reményeim szerint nem kapnak ott sem túl sok csokit.

Nem tudom már ki írta a mézes teát. Én úgy tudom, hogy mézet nem szabad adni a gyereknek legalább 1 éves koráig.
Persze, ha engem félretájékoztattak ....

Kép

Kép
gabka77

Igen tessza, sajnos ez már a vizesedés. Nekem is ilyen sajnos a kezem reggelre, nem tudom mit lehet vele csinálni. A gyűrűt már nem is tudom hordani. Estére meg a lábam dagad be. Szuper!!! :(

Kép
milky

A Mülleres melltartókat akartam én is javasolni, mert bár nem szépek, nekem nagyon beválltak.
gabka77

Kukli jók ezek az ajándékok a fakopáncstól, azt hiszem én is megnézegetem Bulcsúnak. Jobb is lenne legalább nem kellene bemennem ajándékért a városba :)

Tencsi köszi, anyóssal azóta nem beszéltem, csak apósomon keresztül komunikáltunk :roll: Bezzeg tegnap képes volt felhívni a fiát (a páromat) hogy elpanaszkodjon neki, mintha nem lenne elég dolga, meg gondja a páromnak a munkahelyén is. Én direkt nem hívtam napközben, gondoltam nem idegesítem még ezzel is.
Szóval most nem nagyon van kedvem vele leülni megbeszélni, majd talán egy-két nap múlva :roll:

Ezt a Mülleres melltartót azt hiszem én is megfogom nézni, főleg ha azt mondjátok nem drága.

Fülfájósoknak jobbulást!!
Adryn nektek meg jó összebujást! :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?