A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 májusi babák

Jó reggelt!

Hibernia:esetleg próbáld meg hogy délután ha jó idő van kinyitod az ablakot és a friss levegőn könnyebb elaludni,akár ülve is olyan jót lehet szundizni.Babaágy:én elvileg fogok venni a matracra ilyen vízlepergető huzatot,vagy gumilepedő és arra fogom a lepedőt rátenni így ha baleset történne akkor a szivacs megussza szárazon! :lol: Hiába ott a pelus hallottam már ilyen balesetekről,és nem feltétlenül a pisi miatt.Mutattak képeket,ne tudjátok meg hogy össze tudják magukat kenni,mert ugye míg pici addig nagyon hígat kakilnak.
Baldachin:igazából csak esztétikusabb tőle a babaágy,haszna nem sok van.Csak hát a mama legeltetheti rajta a szemét és gyönyörködhet! :lol: :D Babakocsi:szuperül néz ki!Van hozzá mózeskosár?Vagy vízszintesig dönthető?A színe tényleg klassz!

Ercsikati:na de jó,akkor gondolom már látjátok a fényt az alagút végén! :D Várjuk ám nagyon a képeket!Azért ne erőltesd túl magad.Esetleg te is próbálkozz meg egy kellemes délutáni alvással.Néha sokkal jobb tud lenni mint az esti alvás.

Törpilla:köszike a dicséretet.Te se hajtsd túl magad.Lehet amiatt se alusztok jól lányok!Szerintem ha elrontjátok a festést akkor le lehet festeni megint az alapszínre.Unokatesómék csináltak ilyet.Először ceruzával megrajzolták a falon a mintát utána kifestették és a végén áthúzták a körvonalat.Így kisebb a baleset esélye.

Én tegnap rendet raktam párommal a beépített szekrénybe(volt lom dögivel),aztán meg főzőcskéztünk egyet.Párom káposztás bablevest csinált(ettem egy kis tányérral,finom lett),magamnak meg töltött káposztát csináltam szabolcsi módra!Imádom!Függőséget okoz! Ma megyünk párommal kezelésre,javul a pofija már a nagyobb izmokat önállóan képes megmozdítani,de ha beszél akkor sajna ebből még semmi nem látszik,csak ha kényszeríti az izmait.Viszont azt mondták hogy ez is nagy haladás.Szóval ki a kicsit nem becsüli alapon írtóra örülök hogy legalább már ennyi sikerült!

Na megyek gyártok reggelit magamnak meg férjuramnak! :D :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Nagyon jók a képek!Jó ez a szín.
Már a nagyja kész.Nemsokára végeztek,és jöhet a babó :lol:

Kép

KépKép
torpilla

Törpilla!
A szín igazából olyan, mint amilyen az utolsó képeken van, csak tudod ahogyan a fény éri, teljesen mást mutat! A lámpát én raktam össze egyedül, mondjuk nem volt egy nagy meló! :) A bordűr csíkkal szenvedtek szegények egy jó darabig, de aztán annyira "jól" sikerült, mintha egy csíkból lenne az egész! Közben meg 1,5 tekercsből, amiből tökre sokat úgy illesztgettek össze!! :) És nekem is tetszik, és tényleg látjuk már a végét! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati: Hát jól pörögsz... :) De van is eredménye... :) Szép lesz a szoba nagyon.

Csöpplány, Törpilla: Köszi a kocsidicséretet... :D Mi is elvagyunk vele, bár remélem nem fog kifakulni nagyon, ha ilyen sötét... Maga a sportkocsi rész dönthető amúgy kb vízszintesig, illetve amíg kisebb a babó az autósülést kell felpattintani a kocsira és akkor feléd nézve is tud feküdni. Mi csak 3 hónapos korától használjuk ezt a kocsit majd, nem visszük haza most... :?

Törpilla: És ha nem sablonoztok, hanem az adott figurát kivetítitek írásvetítőn a falra és azt rajzoljátok körbe? Azt nem lehet elrontani, Apukám ilyeneket csinál(t) és emlékszem, volt, hogy még én segítettem neki, pedig elég béna vagyok kézügyességileg...

Csöpplány: Ilyen gumis izére gondolok én is... Csak nem tudom, az mennyire légáteresztő, nem növeli-e a fulladás-veszélyt, ilyesmi...
Töltött káposzta - ne is mondd... :) Még konzervben is megenném most, de az sincs... :? Párodnak szurkolunk.

hibernia

Sziasztok!!

Ma voltam védőnőnél..elértem a 15 kiló pluszt..hát kaptam :oops:
De igazából akárhogy nézem dolgozom, tanulok, sajna inkább ülök egész nap és a szellemei leterheltségre is kell a tápanyag..na sebaj..majd leadoms zülés után :D
Kikaptam továbbá azért, hogy még miért dolgozom...
Kikaptam azért mert faros a gyerek és döntsem el én hogyan akarok szülni és hassak a gyerekre
Kikapatam továbbá azért mert még nincs gyerekágy..
Szóval jól kezdődik a hetem... :D
Elmehet a francba is a vérnyomásommal sem volt így épp probléma :D :D Sebaj...mostmár lassan szülünk és végre békénhagynak..ráadásul már csak ez a hét és jövőhéten dolgozom és végre én is otthon leszek..azért őszintén bevallom már várom hoyg otthon legyek....

Hibernia, nagyon jó a babakocsi!! De jó hogy már tologathatod :D

Ercsikati..a szoba nagyon pofás lesz :D :D Szépen haladtok!!!!

Mi összetettük hétvégén a nappali bútort..hát azért mi is elfáradtunk de mostmár tényleg jön a BABASZOBA :D :D :D

Alvás: ne is mondjátok egyre jobban szenvedek én is és kezdek attól félni, hogy nem a pocakom miatt mozgok nehezen hanem a +15 kiló miatt.... és még elvileg 2 hónap alatt még nem kicsit fogunk nőni...sebaj én bizakodom :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

http://babaszafari.hu/spd/unas_382774/E ... os_babakoc

Íme a mi babakocsink..bár az árán személy szerint kicsit fennakadtam... de családilag megoldódott a helyzet, és beszáltaka nagyszülők is a babakelengyébe mint ajándék...aranyosak! :D

Gumis lepedőt mi most vettünk IKEÁBAN, 100% pamut, tök jó áron!
Ja és ajánlom mindenkinek az ikea family kártyát, ingyen kiválthatod és egy csomó praktikus dolgot nagyon jó áron vásárolhatsz meg!!

Mi kókuszmatracounk, egy 10-es lesz, de nálunk más szóba sem jött.

Ágyneműben én is szettet néztem..belezúgtam egy édes zsiráfosba :D Előbb utóbb csak lesz haszna a takarónak is :D

Csöplány: Örülök a párodnak... mrmint a javulásának csak így tovább :D

Törpilla, tőled is várjuk majd a szobáról a képeket..meg mindenkitől akinek van...tényleg Mayday, nem nálatok van szabadkezű festés a szobában? Azzal már végeztetek?

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu: Hogy ez a védőnő... :twisted: Mi az hogy miért dolgozol még? Meg hogy faros a gyerek, csinálj valamit... ez bolond, ne is törődj vele...
Viszont most eszembe juttattad, hogy nem tudom, ki lesz a végső védőnőm... :oops: Mikor 12 hetesen próbáltam bejelentkezni az otthoni lakásunk szerinti tehénhez, közölte, hogy mivel nem lakom még ott ahová a lakcímkártyám szól, mehetek a fenébe... Ekkor csináltatnom kellett egy ideiglenes lakcímkártyát anyuékhoz, pedig ugye ott sem lakom és az ottani védőnő felvett, eddig mikor otthon voltam, hozzá jártam (mondjuk 3x láttam)... Most ugye - mint mondtam annak a p¤¤nak annó - visszaköltözöm a lakásunkba, vagyis hozzá fogok tartozni... ott fogunk lakni a babóval. Viszont én borzasztóra nem akarok hozzá tartozni... :cry: 12 hetesen elküldött, most tőle kérdezgessek??? Én ezt megtagadom, komolyan. :lol:

Tök jó ez a kocsi - hát igen, ennek van mélykocsi része is... Az tök jó... Mondjuk mi végül azért mertük ezt bevállalni, mert úgyis csak 3 hónapos korától használjuk ezt a kocsit, otthon állítólag kapunk egy újszülött kocsit kölcsönbe. Viszont a kókuszmatrac szemétség. :( Otthon 9-10000 ft, itt 80 euro... :( Basszus, az 21 ezer ft... Csak az a baj, hogy a sima matracok is drágák, ha nem kókuszt veszünk, az is lesz 10-11 ezer... Nem tudom, miért mérik ezt aranyáron. Már úgy értem a mindenféle matracot... Ehhez képest minden hulla olcsó babaügyileg, a kocsit 110 euróért vettük, egy matrac meg 80?? Nem értem a logikát.

Viszont mutatok vicceset:
Ezt linkelted te: http://babaszafari.hu/
És hoppá: babyfarm.ie
Vajon ugyanaz a cég? Mondjuk kétlem...

hibernia

hibernia

Sziasztok!

Alvás: azt hittem csak én szenvedek alvástalanságtól. A hétvégén max 2-3 órákat tudtam aludni! :evil: Vagy fájt a hasam, vagy csak aktívnak éreztem magam vagy a Krisz rendezett vad partyt a pocimban. Így vagy úgy fent voltam és baromi friss vagyok. Ezek szerint sok sorstársam akad.....

Hétvégén mi is összeraktuk a babaszobát, de még így sincs készen. De már látjuk az alagút végét. Ágyat összeraktuk rendben van, komódjába bele is tettük a babás dolgokat, amit eddig megvettünk. És így le is tudtuk csekkolni, hogy mi hiányzik még a listából. Még egy polcos szekrény kell felfúrni a falra és pár Mici Macis gumírozott dekorációs képet még fel kellen tenni és azt hiszem készen is vagyunk.

Nem rég jöttem a szemészetről, a doki a cukrom végett küldött el. Szerencsére minden a legnagyobb rendben találtak és szülhetek természetes módon is. Régen szeműveges voltam, de két éve megműtettem, szóval gyenge alappal rendelkezem, ezért volt kérdéses ez.

KépKép
charlott

Ercsikati:nagyon jó lett a szoba,még igy is hogy csak félig van kész.Nagyon csajos!

Hibernia:én úgy tudom hogy nincs vele semmi gáz,ha kemény szivacsmatracot veszel,abba nem tud belesüppedni!

Zsu:úgy érzékelem nagyon kötekedős hangulatban lehetett a védőnőd.Semmi se volt jó neki.Miért baj az hogy még nincsen meg a babaágy??Alapból elvileg a 29. héten adja oda a listát,és elvárja hogy rögtön mindent vegyél meg?????ki győzné anyagilag?Én pont ezért kezdtem el már januárba megvenni a dolgokat hogy ne gyűljön össze annyi a végére.Na ez meg hogy faros a gyerek,végképp nem értem hogy neked mi közöd ehhez.Meg hát hogyan lehet ezt befolyásolni??Forgasd meg a babát vagy hogy? :lol: Nem hinném hogy a beszélgetés meghatná a bébit.A melót mondjuk nem értem hogy bírod,minden elismerésem.De amíg nem érzed hogy problémát jelentene akkor nem értem hogy miért akkora baj.Az ember lánya úgyis tudja mikor van az elég,mikortól nem bírja már.A szettben lévő takarónak lesz haszna idővel,mikor már nagyobb a gyerkőc.Csak aki nem akar most ennyit kiadni egy szettre annak bőven elég egy sima fejvédő.

KépKép
Kép
csöpplány

Zsu: a védőnők mindig találnak valamit amibe bele lehet kötni, erre már rájöttem. Több ismerősömtől is hasonlókat hallottam.
Én már úgy megyek minden egyes talira, hogy számítok valamibe bele fog szólni, kritizálni fog.
(első tali: macska probléma, második tali: szívhang probléma, harmadik tali: túlsúlyos vagyok) :roll: :twisted: :lol:

A babakocsitok fantasztikus! Több funkciós, ma már csak ilyet szabad venni. :-)

KépKép
charlott

Hú, totál lemaradtam... Olyan szép idő volt hétvégén, és talán most tudtuk először igazán kiélvezni a kertes házat... (Október végén, amikor költöztünk, már kezdett hideg lenni.) Szombaton megérkezett a hintaágyam, alig bírtam kiszállni belőle, annyira élveztem! :) Este pokrócokkal meg mécsesekkel felszerelkezve ki is ültünk romantikázni... Tegnap meg grillezni akartunk, de mire eljutottunk odáig, csöpörögni kezdett az eső. Beraktam a husit a sütőbe, naná, hogy végül nem esett... :)

Néztem a gmailt, mennyi új kép! Csinik vagytok! Na, meg a lányszoba is. Nem lehetett egyszerű azt a bordűrt egyenesen felragasztani. Tök jó lett! Ja, és a babakocsik is. Azt az Espirot én is néztem, csak az én igényeimhez kicsinek találtam a bevásárló hálóját. Meg hát ugye, mi most nem is veszünk... És az esküvői képek... Annyira aranyosak vagytok! Nagyon jól néztél ki! Nekem legjobban a boleró tetszik, amit vettél!

Szoptatós fotel... Egy barátnőm nagyon ajánlja, mert nem csak könnyebben tudsz kiszállni belőle, hanem ringatni is tudod magatokat, és az megnyugtatja a babát, könnyebben elalszik. És van hozzá lábtartó. Viszont elég drága szerintem. (Amiket én találtam.) A férjemet sehogy sem tudtam rávenni. :( Végül egy ikeás antik pácos hintaszéket szereztem a húgoméktól. (Volt egy szekrényünk, ami nekik kellett, nálunk pedig már nem fért el, cseréltünk...) Pont van egy antik pácos sámlim, az lesz a lábtartó.

Zsu, cuki a vonalzód! A védőnőd pedig bal lábbal kelt fel. Vagy megjött neki, vagy klimaxol (nem tudom, hány éves lehet), vagy hiányzik neki a szex... :lol:

Hazajöttek a szomszédomék a kórházból! A picit még nem láttam, de vele már beszélgettem. Nem is tudom, valaki írta, hogy Tatabányán fog szülni, de nincs fogadott orvosa még. Ő azt javasolta, hogy válassz orvost, mert különben nem nagyon foglalkoznak veled, és minden vizsgálatot más végez, ami nem túl kellemes.

Lányok, őszintén. Csak én voltam olyan kíváncsi, hogy rátok kerestem a wiw-en? :roll:

KépKép

KépKép
barbazso

Köszönöm a lányok a biztatást :D Éns em tudok mit kezdeni ezzel a reggeli találkozással..ráírom a hétfő reggeli időpontra :D
Köszi charlott, mi is odavagyunk a kocsiért :D

csöplány..szívem szerint én is hamarabb kezdtem volna a beszerzést de így jött kia lépés sajna a lakásfelújítás miatt..így is épp minden okés lesz mire Gabi megérkezik..igaz bele sem szakadunka a dologba, szép ráérősen csináljuk a dolgokat :oops:

Hibernia, ha esetleg nagyon vágysz kókuszmatracra miért nem veszitek meg itthon? Vagy vetetitek meg itthon? Úgyis itthon szülsz, nem? Aztán mikor visszamentek viszitek magatokkal.
Amúgy a védőnős probléma..látod..sehogy sem egyszerű..és sajna nehéz jót kifogni..bár nekem egyéb panaszom nincs rá, minthogy mindenbe beleköt :D

Charlott..de jó hogy így haladtok a babaszobával, így már tényleg mindjárt itt a vége...én abban bízom, hogy azért áprilisban szépen be fogjuk tudni renndezni a szobát :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Szió barbazso, pont egyszerre írtunk, köszike a dícséretet :D

Amúgy iwiwen már én is filóztam, hogy megnézlek Titeket de még nem jutottal el hozzá..de ami késik.. :lol:

Ja még hétvégére visszakanyarodva mi is kirándultunk, ahoyg azt már beharangoztam :) és teraszon ettünk, oda sütött a nap, friss szellő meg minden...húú már nem is emlékeztem milyen mikor meleg van :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Aztaaaa, mennyit írtatok. Hirtelen reagálni sem tudok mindenkire.

Ja, a pocakbevágás... Én nem szoktam bevágni, de van egy kétévesem. :D Az szerintem rosszabb... :D

Én tudnék aludni, de Kende még ébred. A derekam továbbra is kitartóan fáj. Sokszor már elbőgöm magam, hogy nem bírom tovább. Remélem elmúlik, mert ha végig így lesz, kérni fogom kéthavi altatásomat... :D:D

Anita

Kép

Kép
anita1984

Tök jó, hogy mindenki így haladt a hétvégén. :)

A szoptatós fotellel nem tudom, mi legyen, nálunk a férjem akar (he-he) én meg azt mondom, meglátjuk, kell-e...

Zsu: Hát a gépen nem lehet szállítani ekkora izét, mint egy matrac (gondolom nem lehet összehajtogatni egy bőröndbe, végül is 140x70 cm), egy babához egy babakocsit lehet vinni és kész. Asszem még az autósülés sem megengedett... :? Kiszállíttatni meg elég drága, ugyanott vagyunk árban kb. Úgyhogy vagy marad a sima szivacs vagy beruházunk. :roll:

Nekem ma kéne mennem a kórházba tornára, de szerintem kihagyom... :oops: Olyan macera odajutni meg vissza meg elmegy az egész délutánom... Most győzködöm magam, de örülnék, ha elkezdene fújni a szél meg esni az eső, hogy végképp legyen indokom... :lol: Annyi dolgom van még itthon, takarítani kell, pakolni, mosni, listát írni, mi kell még... :roll:

hibernia

Sziasztok!

Nem nagyon tudtam netezni tegnap, mert Sándor napoztunk a nagyszüleimnél. Jó volt, bár a diétázásom miatt nem nagyon tudtam finomságokat enni, na de majd, ha megszülök végre! Már készül a lista, hogy ki és miket főz majd nekem :lol: :lol: :lol:
Most meg megint a diabetológián voltam egész délelőtt. Egyenlőre semmi változás szerencsére.

Charlott, téged a diétás doki küldött szemészetre? Tök jó, hogy rendben volt minden. Engem még senki nem küldött, pedig szerintem kéne, főleg úgy, hogy én szemüveges is vagyok... na majd rákérdezek jövő héten.
Néztem a gmail fotókat, nagyon jó pocid van neked is már! :D

Csöpplány, nagyon jók az esküvői fotók! Tök csini voltál ám! :D

Zsu, jó lett a vonalzód! Nagyon tetszik! És a bébi milyen édesen mosolyog rajta!

Ercsikati, nektek szuper lesz a szoba! Nagyon szép a fal színe, és a kiságy is tetszik nagyon! Végül is már lassan kész is.

Nem is tudom, hogy kinek miket akartam már írni még.... pedig rendesen elolvastam mindent.

Ja igen, Kismaminak is tök jók a fotói, édes a kisfiad! És a pocid jó nagy már.

A babakocsikat is megnéztem, nagyon szuperek!
Az Espirot mi is néztük még régebben, ez a tengerkék nagyon szép színű.

KépKép

KépKép
nadina01

Helló Hibernia!
Milyen tornára kéne menned? Ott van sima kismama torna a kórházban? Az tök jó, bár, ha messze van tőled, akkor az tényleg nem túl jó.
Szerintem jó lesz a sima matrac is, sőt nekem pl. a védőnőm azt mondta, hogy a babáknak néha túl kemény a kókuszos matrac és emiatt nem tudnak jól aludni, olyankor meg a baba alá tesz egy plédet, vagy a takarót. Viszont akkor meg már tök mindegy, hogy kókusz a matrac, mert a funkcióját, hogy átereszti az oxigént úgyis elveszíti...

Anita, mitől fájhat így a derekad? Nem lehet, hogy valami ideg becsípődik? Mert hát még 2 hónap hátra van... szegény mi lesz így veled... Kendét szoktad emelgetni? Ő hány kiló már?
Nekem a hátam fájt iszonyúan, de mióta járok jógázni valamivel jobb, de volt már hogy nekem is a könnyem folyt egy-két mozdulatra :?

KépKép

KépKép
nadina01

Nadia: igen, az a doki küldött, aki a cukorszintemet ellenőrzi. Kérdezz rá, jobb ha az ember megvizsgáltatja magát, főleg, ha hajlama van erre a betegségre.

Gondolkodom a pihenőszéken illetve hintaszéken a baba számára.
http://www.babyaruhaz.hu/baby-termek.ph ... t=213&tr=1
Ezen az oldalon találtam is tipusokat, de nem tudom, hogy ennyiért megéri-e bevásárolni? Ti hogyan, hol fogjátok etetni a kisbabat?

KépKép
charlott

Még a hasbeütésre akartam írni, hogy nemrég láttam a reggeli műsorban egy riportot, terhességről volt szó. Egy nőgyógyász úgy magyarázta a baba helyzetét a pocakban, hogy úgy kell elképzelni, mint, amikor vesz az ember egy halat az állatkereskedésben és zacskóba viszi haza :lol: A pasi be is mutatta :lol: egy zacskóban volt egy aranyhal, elkezdte rázni, meg forgatni és nyomkodni és a hal szinte egy helyben maradt :lol: (a riporter meg szakadt a röhögéstől, én is itthon, de szemléltetésnek tényleg jó volt) Szóval én azóta nem parázom nagyon, ha beverem magam.

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina: Hát ez egy ilyen 2 órás bemutató, miket lehet csinálni hogy ne fájjon a hátad / derekad stb. De azt sem tudom mibe kéne menni, mi is tornáznánk-e vagy csak néznénk... Ráadásul semmi kedvem odafelé kb 20 percet, visszafelé meg fél órát várni a buszra. (Ahol pad sincs, szóval ácsoroghatok...)

hibernia

Zsu ez a védőnő tényleg kiborító.
A súllyal ne is foglalkoz,majd lemegy szülés után.
Ha megyek a védőnőhöz én mindig a súlyméréstől félek a legjobban,de az utolsó két alkalommal,pont annyit híztam amennyit ilyenkor kell.
Ez a kiságyas dolog meg hülyeség.Az én védőnőm azt mondta hogy a 30.hét előtt ne nagyon vegyünk semmit a babónak.
Jó hát mi is elkezdtük venni a dolgokat,mert anyagilag szerintem senkinem bírná egyszerre.
A dolgozásról meg annyit,hogy úgy is érzed mikor lesz elég.Én például még úgy dolgoznék,de nem lehet 3 szakba(már régóta nem dolgozom és már annyira hiányzik)főleg a társaság :cry:

Hibernia azért akarom fehér alapra rajzoltatni a figurákat,mert szerintem sokkal jobban néz ki maga a szoba is ha van benne egy kis fehér a kék melett,meg jobban visszaadja a formát is,minha kékre rajzolna.
Én meg nem rajzolnék még úgyse a falra hogy diavetítőről,mert az biztos elég gázos lenne.Inkább vele rajzoltatom meg ő nagyon jól tud rajzolni(a tesójáéknál rajzolt hófehérkét,arielt,Jázmint,bambit meg ficánkát sablon nélkül,de olyan szuper lett hogy el sem lehet mondani.
Majd ha megyünk át hozzájuk akkor le fogom fényképezni és felrakom hogy lássátok tényleg nagyon jó :lol:
A szobáról is csinálok képet csak fel kéne az elemet tölteni,ma vagy holnap rakok fel,úgyis pocakképet is akarok csinálni mert már nőtt a hasi sokat :oops: :o
Hát én néztem a 3 részes ágynemű garnitúrát,7000 forint,aztán mondta a sogornőm hogy neki van sárga és ne vegyek mert odaadja,meg a baldahint is szóval az se kell venni :lol:
Én a gumis lepedőt(560 ft-ért vettem) mindenkinek ajánlom én is vettem,szerintem jó mert ha valami történikpisi vagy kaka akkor mi lesz a matraccal?Nem?
Viszont lepedőt hol vegyek?Vettem egyet a bababoltba 1500 ft volt és abból kell legalább 3.Szerintem drága volt,ha tudtok olyan helyet ahol olcsóbb akkor osszátok velem meg köszi.Meg ágynemű huzatot kell venni?Mert ha kifolyik valami tartalom,akkor mi van?

Kép

KépKép
torpilla

Charlott, én még idáig nem jutottam, hogy hol fogom etetni :lol: Viszont a pihenőszék tetszik, de mi egyenlőre nem veszünk szerintem, mert elég drága és nem tudom, hogy hasznos-e. Elvileg az újszülött csak vízszintesben lehet, amíg nem erősödik meg a gerince. Aztán majd meglátjuk. Talán később. De ezek nagyon jók, amiket küldtél, tudnék válogatni...

KépKép

KépKép
nadina01

Majd innen szeretnék rendelni ilyen ágynemű szettet, amiben van rácsvédő is meg baldahin:
http://www.babafelszereles.hu/yourishop ... rendez=nev
Olyan szépek. Én a rózsaszín macisra gondoltam, de van több fajta is.

Hibernia, akkor ez a torna bemutató lehet tényleg nem ér meg 1 óra utazást. Főleg, hogy még leülni se tudsz.

KépKép

KépKép
nadina01

Hello Csajok!!!

Húú,micsoda pörgés van itt!! :D Csak egy gyorsra jöttem,most érkeztünk meg az uh-ról,Az én drága fiam kb 1 héttel előbbre jár méretileg a koránál.Amúgy minden ok (kopp-kopp).

Fekvés: Kpf
BFD:84mm
THQ:76mm
FL:59mm
Lepény: hátsó falon
Magzatvíz: norm
Szívműködés:norm.,4 üregű szív
Magzatmozgás:élénk
Gyomor,hólyag:telítődik
Gerinc:végig köv,ép
Vesék norm. helyzetűek és szerk.
Hasfal:zárt
Végtagok vizual.

Még jövök,legyetek jók!! :D :D :D

Kép
mayday

Barbazso:tök jó hogy tudtál romantikázni.Én a fürdőkádba szoktam ilyet csinálni.Mécses,illóolaj,hangulatfény,egy kád meleg víz(nem túl meleg,vízhőmérővel ellenőrzött :lol: ).Imádom! :lol: Köszönöm a dicséretet.Nekem is a boleró tetszik a legjobban.De majd lefotózom a pólót is mert itt a boleró miatt nem látszik.Egy lenge nyári ujjatlan felső.Engem is érdekelte iwiwen csak valahogy még nem jutottam el odáig :oops:

Zsu:már én is alig várom hogy áprilisban minden a helyén legyen.Ha minden igaz akkor pénteken vesszük meg a babaágyat meg a matracot is.De majd csak akkor rakom össze ha a cicámat elvitték mert félő hogy belemászik esetleg még abba élesítené a karmát(van neki 3 kaparófája de mindig olyanba élesíti amiben nem szabad/ágy,szék,fal,ajtófélfa/...Hülye egy macska :lol: ).

Anita:kéthavi altatás :lol: :lol: Ez jó! :lol: :lol: :lol: Igen neked nehezebb a dolgod,hogy van egyeske.Ő még nem nagyon tudja gondolom megérteni hogy most nem nagyon tudod felvenni.Volt már olyan hogy megrúgta a hasadat?Hallottam olyanról akinél ez nagy problémát okozott :?

Hibernia:ilyen nekem is van hogy el kellene mennem valahova de semmi kedvem és várom a lehető legjobb indokot ami miatt tuti nem tudok menni! :lol:
Na ezt elküldöm mert az előző irományom elszált :evil: :evil: :evil: :evil:

Folyt. köv.

KépKép
Kép
csöpplány

Nadina:köszi a dicséretet.Azon már én is gondolkoztam hogy hogy lesz a szülés utáni főzőcskézés.De hálisten párom szeret főzni,valszeg rá fog maradni eme kiváltság :lol: Meg anyu is itt lakik közel maximum őt megkérem,vagy majd meglátjuk hogy hogy leszek.Ez a szemléltetés marha jó lehetett!

Charlott:pihenőszék:sokan dicsérik.Azt mondják hogy nagyon sok baba szereti és jókat tud benne aludni.Ráadásul hordozhatod bárhova.biztos jót aludna benne kint a friss levegőn.Etetni is könnyű benne,de ha jól tudom akkor kb fél éves koráig jó,utána már nem annyira kényelmes nekik,kilógnak belőle.Vannak olyan babák akik meg abszolút nem maradnak meg benne.
Hintaszék:ezt is nagyon dicsérik,állítólag lenyugtatja a babákat,ha jön a foguk vagy fáj a pocijuk akkor is.Viszont nem biztos hogy ebben is megmarad a babád.Meg hallottam olyat is hogy "függővé" vált a baba tőle,folyton ringatni kellett annyira hozzászokott.Hát hogy ebből mi igaz mi nem fene se tudja.
Szerintem várjál vele és ha van lehetőséged kipróbálni akkor nézd meg hogy a te babád szereti-e.
Én etetőszéket vettem.Állítható magasságú és dönthető támlájú.3 hónapos kortól ajánlják de ha a hát és ülőrész találkozásához egy párnát teszek akkor tök vízszintest tudok belőle csinálni.

törpilla:gumis lepedő alatt gumilepedőt vagy gumis szélű lepedőt értessz?Én gumilepedőt mindenképp szeretnék,pont a balesetek elkerülése végett,így védve van a matrac,a gumis lepedőt meg csak lemosod.Sima lepedő:én is ekörül láttam sőt még drágábban.Gondolkodtam azon is hogy nem olyat veszek ami pont jó a babaágyra hanem olyat ami az ifjusági ágyra is jó lesz.Így most csak begyűröm a matrac alá és nem is látszik.Egy baba meg úgyse használja annyira el hogy tönkremenjen.Meg talán így olcsóbban kijön a lepedő is.

Folyt köv.....

KépKép
Kép
csöpplány

Törpilla:ágynemű-huzat:én nem veszek mivel a takarót meg a párnát majd úgyis csak nagyobb korban fogjuk tudni kihasználni.Én hálózsákot vettem,abban fog aludni a baba így ha baleset történik csak kimosom a hálózsákot és kész.

Mayday:gratula a méretekhez.Becsült súlyt nem mondtak?kiváncsi vagyok mekkora már! :lol: :D

Na....bocsánat ha sok lettem...Végeztem! :lol: :lol: Csinálok még pocakfotót és azt is feldobom gmail-re.

KépKép
Kép
csöpplány

csöpplány:képzeld megfordult a pici !olyan izgatott vagyok készülök a sima szülésre

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Etetés: Mi is dönthető (Peg Perego) etetőszéket kaptunk kölcsön, amibe be is lehet csatolni a babát, hogy ne essen ki.

Zenélő pihenőszék: Lőjetek le! Azt is kapok! :) Már kezdem szégyellni magam. :oops: Mázli ez a sok baba a környezetemben! :)

A kókusz matrac tényleg kemény. Kipróbáltam a földön, és hát.... nem irigylem szegény babákat. Őszintén félek tőle, hogy kényelmetlen lesz neki!

Hazajött a férjem, majd folytatom. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Kismami:ezek a babák nagyon okosak,tudják mikor mit kell csinálni! :D Gratulálok,éljen a természetes szülés!!! :D

Barbazso:nekem is peg perego etetőszék van,egészen pontosan Peg Perego Prima Pappa Rocker típusú.Ez is csatos amit külön fontosnak tartottam hogy ha nagyobb lesz akkor se essen ki belőle.És nagyon masszív is.Tök jó hogy ennyi mindent kapsz.Az én rokonaim nem vitték túlzásba a dolgot,csak alap dolgokat vettek a babának.Se hintaszék,se játszószőnyeg,semmi extra.Pedig nekem is annyira jól jönnének ezek most! :D Mondjuk aputól kapok játszószőnyeget.Ennyire kemény a kókuszmatrac? :? n meg se néztem még közelebbről.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!!

Bocsi,hogy betolakodok,barátnőm kért meg.de eladó egy Momert babamérleg.7000 ft-ot gondolt érte.
Van még kislánynak való vadi új babacucca is(takaró,bady,rugi)
Teljesen új játszószőnyeg.Nem használták,mert 2-t kaptak.Ha valakit érdekel,többit priviben megbeszéljük.Képet tudok küldeni.
Alkuképes minden!!!

További szép napot kívánok mindenkinek.
csucsu99
Budapest

Kismami, gratulálok a baba megforduláshoz!!! :D :D :D Ez szuper! Amúgy a doki nézte uh-n és onnan tudod? Éreztél valamit, amikor megfordulhatott?
Mayday, gratula a méretekhez!
Barbazso, tényleg nagyon szerencsés vagy, hogy ennyi mindent kapsz a családtól. Sajna én sem kapok szinte semmit. Pedig azért jól jönne, de nálunk se a családban se a baráti körben nincs még baba.

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, hálózsák nekünk is van, lehet, hogy így tényleg nem lesz szükség még takaróra is... főleg, hogy nyári baba lesz. Nem tudom, igazából hány fokban kell aludnia a babának? Feltéve persze, ha nem lesz kánikula, mert hűteni nem tudjuk a szobáját, légkondi híján. Bár este azért nyáron is lehet hűvösebb.

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina:az életmentő tanfolyamom elmondták ezt is.Elvileg a babának a 21-23 fokos szoba a legmegfelelőbb.De mondták hogy attól senki se lesz rossz szülő ha 20 vagy 24 fok van a szobába.Viszont ne legyen meleg,és ne is legyen túl párás.Egyik sem jó.Légkondit abszolút nem javasolják.Gondolj bele hogy néhány felnőtt se bírja a légkondit és megfázik tőle,akkor egy csöpp baba? :? Kérdeztük hogy akkor a nyári melegben mivel enyhíthetünk a nagy melegen.Azt mondták ventillátort lehet használni de csakis úgy hogy a szele ne érje közvetlenül a babát,mert attól is meghülhet.
Szerintem be fogom szkennelni a papírt amit kaptunk a tanfolyamon,nagyon hasznos szerintem.Leírja a csecsemőhalál kockázati tényezőit.Holnap anyunál beszkennelem és délután feldobom g-mail-re

KépKép
Kép
csöpplány

Képzeljétek el az egyik ismerősöm akivel hastáncolni jártam tegnap este megszült,kislány lett Csenge lett a neve és mind a ketten jól vannak :)

kismami gratula hogy megfordult a pici babód.Örülhetsz hogy sima úton fogsz szülni.Én is szeretnék ennek örülni,de sajna még nem tom mi lesz mert lehet hogy a sérv miatt nem engedik a természetes szülést,és ez nagyon elszomorít :cry:

Csöpplány először is ne heragudj a kép miatt,ráérsz felrakni g-mail-ra.Gumi lepedőt értettem,ami nem ereszti át a vizet:oops: :lol:
Akkor mi is veszünk hálózsákot,de lehet azt is kapunk :P :lol:

Na megyek,mert nem jó ülni,rosszul fekszik a babó és nyomja az oldalam nagyon rossz,fáj.Ha lefekszek lehet hogy elmozdul.
Jóéjt mindenkinek

Kép

KépKép
torpilla

Torpilla:ugyan már,ne kérj bocsánatot.Szívesen teszem! :D Jaaa értem!!! :lol: Azt hittem hogy arra a lepedőre gondolsz ami körbe gumírozott és nem tudja maga alatt elhúzni a baba.Én két hálózsákot vettem.Egy rövid ujjút meg egy hosszú ujjút.Mindkettő vékony anyagú,mint egy kis ruha.
Mindig ellentétes oldalra fordulj mint ami fáj,akkor a gravitáció lefelé húzza a babát és valószínű jobba lesz.Nekem a vesém miatt folyton bal oldalon kell feküdnöm.Már kezdem megszokni :?

Na megyek én is pancsizni.

KépKép
Kép
csöpplány

nadina01: igen az orvos szerint akkor fordulhatott meg amikor egész éjszaka nem tudtam aludni mert szédültem és nagyon mozgolódott a baba szinte egész éjszaka :D szóval most izgulhatok

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

csöpplány: lassan nekiállok beszerezni a homeós cuccokat meg a málnalevél teát barátnőmmel megyünk szülési felkészítőre meg kórházi látogatásra ő jön velem szülni

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

törpilla:köszönöm a gratulációt azért szurkolok neked nemigazán tudok mit kezdeni a gondolattal hogy nekem kel kisegíteni a kislányomat félek császár után nem tudom mire számítsak szóval bújom a könyveket videókat

a méreteink 34 hetesnek felelnek meg de az időpontomat nem változtatta meg a doki
1851 g
BPD:83 mm
HC:304 mm
OFD:104 mm
AC:306 mm
FL: 66 mm
Koponya végű fekvés
Lepényí mellső falon
Magzatvíz normális Jó szívműködés
Flowmetria:negatív

ennyi van a papíromon

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Jó reggelt!

Kismami: már a 34. héten vagy, a baba mérete alapján? Egy hónappal megelőzől minket!!! :shock: Gratula a jó eredményekhez! :-)
Kirsz is mozgolódik amióta melegek az éjszakák, sokszor aludni sem tudok emiatt. De ha ez forgás jele, akkor most bajban vagyok, mert ő már fejfekvésű volt, lehet, hogy visszahelyezte magát??

Sokat gondolkodtam ezen a hintás-etetős széken és egyre jobban tetszik és hasznosnak is gondolom. Eddig a Tesz veszen találtam a legolcsóbbat 24 000 Ft-ért. Megéri ennyiért?
Kép

KépKép
charlott

Sziasztok!
Egy gyors uff-ra jöttem! Felkerült a függöny és bemutatóba a szőnyeg is! Feldobtam g-mail-re!
Most csak ennyi, bocsi, mert a tegnapi semmittevést most be kell "hoznom"! :D:D

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok
Jó reggelt mindenkinek :lol:
Kismami jó korán felkeltél,nemhagyott a babó aludni?!A szülés felkészítő nagyon jó volt én is voltam olyanon,csak a szülőszoba látogatás maradt el,mert akkor volt a látogatási tilalom,a H1N1 miatt a korházban :cry: De elvileg lesz most tavasszal is,ha még nem maradtam le róla
Hát én nagyon szeretnék természetes úton szülni,de elég húzós,az ismerősöm azt mondta hogy sérvvel biztos hogy császár lesz sőt altatásos.
Csöpplány köszi a tanácsot,nem tudom hogy mit csinált épp a babó,de ennyire még soha nem fájt,még levegőt is alíg tudtam venni.De aztán elmúlt,persze éreztem hogy mozgott közbe :lol:

Kép

KépKép
torpilla

Ercsikati nagyon jó lett a szoba!Az a függöny meg aztán mégjobb :lol: :P
Olyat varratok magamnak :lol: Nekem nagyon bejön :lol: :P

Kép

KépKép
torpilla

Hát én néztem az OBI-ban autós függönyt 2600 ft volt métere,de nem vettem meg,majd megnézem a piacon,ott legalább lehet alkudni.Én drágáltam ennyiért.

Charlott nem tudom hogy az új ára mennyi az ilyen hintaszéknek.
fogalmam sincs hogy megéri-e,a csajok biztos tudják.

Kép

KépKép
torpilla

Törpilla!
Csatolok Neked egy linket, itt találsz mindent amit a csajsz készít! Szerintem nem drága, mert mi csak a függöny folyóméterét láttuk - Micimackós - 2.900,-Ft-ért! Ehhez képest van egy egyedi függönyünk. Ha érdekel, bár látni fogod hogy milyen klassz dolgokat készít - akkor szólj és dobom a mail-címét, meg írni kell majd neki az én nevemet, mert rám kell hivatkozni majd! :) Remélem találsz számodra megfelelőt benne! :)

http://picasaweb.google.com/lucaagi

Kép

KépKép
ercsikati

És hova kellene menni ha kész van a fügöny?Mert Pestre nem megyek fel érte árba ugyanott vagyok akkor.Azt hiszem.

Kép

KépKép
torpilla

Elküldi postán! A postaköltséggel együtt is olcsóbban jöttem ki, mintha megvettem volna a függönyt! Szóval nagyon rugalmas a csajszi! Csak nem találtál máris valamit? :lol: :lol:

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Ercsikati, csúcs lett a szoba :D Azthiszem Kendrának egy szava sem lesz a lakberendezőkre :D

Kismamai, nagyon örülök, hogy befordult a lányod, ez igazán jó hír!! :D Az furi, hogy nem módosította a szülés várható idejét miközben lehet 2 héttel idősebb... de hát nemsokára úgy is kiderül mikor is jönnek a babók..izgi nagyon :D

Én ma megyek nőgyógyászhoz, bár UH-t nem csinál, de legalább jól kifaggatom :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Az a kék autós függöny nagyon jól néz ki nagyon tetszik.De mielőtt küldenéd az email címét még megmutatom a páromnak hogy neki megfelel-e,mert nem választhatok egyedül.Sajna
Aztán majd írok hogy mi van.Olyan 3,5-4 méter kéne ez kb mennyi árba?Írd meg privin ha nem akarod itt.

Kép

KépKép
torpilla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?