A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Vagyok vagyok,csak el vagyok havazva:)))

Apa még a héten itthon van,de hétfőn be kellett ugrania melóba,meg tegnap délután nem volt.Holnap vendégek jönnek,ma meg én ruccantam ki nézelődni.Kihasználom az utolsó pár napot!Na meg próbálok pihenni:))

Amint lesz időm jövök és olvasok rendesen meg írok is!

Képeket megnéztem!Mindenkinek nagyon jókis karácsonyi képei lettek!Én is tettem fel!Blogomba is.

na mennem kell 8)

annus11

cicus
tényleg a legszebb ajándék :D

bei
igen mikrózni egyszer se lehet!!!vízfürdővel(forralsz vizetrezsón lábosban vagy bögrében mikrózva)és abba teszed bele a cumisüveget...vagy veszel cumisüveg melegítő készüléket
félrenyelés:igen előfordul főleg ha nagyon éhes és akkor mohó...de már megoldom és elveszem tőle az első pár korty után és várok míg lenyeli és megnyugszik...4db cumi van forgalomban 2 NUK és 2 NO NÉM...az aventeseket nem használom mert kínlódás vele az etetés

eper
nekem is kéne de már eldöntöttem hogy "szabira megyek"...megvár a takarítás....most ünnep van és pihenés idő :D jövő héten úgyis egyedül leszek én is mint te akkor majd el leszek vele...így is a babázás épp elég

hadedit
jobbulást nektek!szegény gyerekek így nem olyan jó az ünneplés...ezek szerint a kiskutyák megmaradtak?mind vagy elkelt 1-2?

cicóka
honnan találtátok a tanácsadót?mennyibe kerül hogy kijön?már ha szabad ilyet kérdezni

julcsi
nem tudom meddig lesz olyan de nekem pl az egész rendben van csak egy helyen olyan mint amit leírtál pont a vágás közepén és ott eléggé fáj is :( tegnap kellett volna dokihoz menni de nem bírtam rávenni magam :roll: itt voltak a vendégek is így nem voltam "orvoskész"állapotban...meg fáradt is voltam hozzá hogy nekiálljak a bundátlanításnak....így jövő kedden megyek és megkérdezem hogy így kell-e ennek kinéznie...arra is gyanakszom hogy benn maradt egy pici db mert a varratszedés pokoli volt és mindkét oldalról húzta és beleszakadt...úgyhogy középen ki is kellett "bontani"a bőröm alól pont ott ahol most fáj...de elég nagy gumó is van ott mintha egy kemény csomó lenne...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Látom a hasfájás mindenkinél fenn áll.

Orsi: mi is elkezdtük a Gripe Watert. Ti milyen gyakran adjátok Boginak? Szopás előtt vagy után?

Másik kérdésem az lenne, hogy ti adtok teát a babáknak?
Ha igen milyet, és hogyan? Pici cukorral? Nem veszi el az étvágyát?

Kamilla pár napja elég étvágytalan, és ma reggel ki is hányta amit szopott, miután megkapta a gripe watert.

Látom itt azért mennyiségeket esznek a babák. Kamilla eddig nem növelte az adagját, 80-90 milliket eszik.

Minden baba gyönyörűséges.

Kép
cedis

Sziasztok!

Ti hallottatok arról, hogy a babáknál van 3 növekedési ugrás, ami a szopás mennyiségének a hirtelen megnövekedésével jár?
kb. 2 hetesen van az első, utána 4-6 hetes korban majd 3 hónaposan.
Hát nálunk most bekövetkezett az első. Tegnap 70 grammokat evett a kiscsaj, éjszaka meg alkezdett 100-120-at szopizni.
Nagyon féltem, hogy nem lesz elég a tejem.
Azt mondták, hogy nem szabad mellé etetni mert akkor a tejelválasztás nem követi az igényt.

Ti tapasztaltatok ilyet?

Kép
eper74

Sziasztok!

Látom mindeki fáradt.Hát én is kész vagyok teljesen.Ma reggel a Domi 4-kor átjött hozzánk és közölte,hogy nem álmos.Próbáltam lefeküdni mellé hátha vissza alszik de akkor meg a Doroti kelt föl enni.5 kor meg kelt apa.ment dolgozni.Kicsit vissza birtam aludni de nagyon fáradt vagyok.Már a szemcsimet is egész nap használom mert nem látok ki a fejemből.
A Doroti baba ma nagyon édes.egész nap aludt szinte.Csak nehogy este legyen fönt mert akkor tuti kiborulok.

Cedis!
Én nem adok teát neki mert sokszor van cicin és van mikor csak az elejét szívja ki és kiköpi.
Nálunk a hasfájás is csak addig volt amíg ittam a laktoherbes teát.
Valaki írta hogy attól fájt a baba hasa és én is abba hagytam.úgy tűnik bevált.

Menion.
Sajna még megvan az összes kiskutya.És kezdenek minket kienni a haszonból amit hoznának.Nem pont karácsonykor vesz az ember ilyen drága kutyát.

hadedit82

béen
sajnálom a sok sírást...nem tudom mi lenne ha ennyit sírna az én babám...nekem már az is nagyon fárasztó ha éjszaka elidőzik a cumizással...akkor alig élek és örülök ha végre megeszi....de nem sír csak nyüszög ha eljön az evés ideje...a rokonok kérdezték is hogy mikor sír mert ők nem hallották éjszaka se

bogi
szépek vagytok együtt mindenkinek jutott egy gyerek :lol:

tkatinka
borzasztó volt olvasni! inkább passzolt volna le egy másik dokinak minthogy erővel kikényszeríti belőled a babát csak mert nincs idejekivárni...nem csoda hogy szétrepedt mindened szegényke :(...és hogy közben a másik gyerek is beteg volt na az már totál elképesztő lehetett...nagyon sajnálom!rossz lehetett hogy nem láthattad a nagyobbat

orsolymors
kiakasztó:shock: mandulagyulladással????és nem is mondtad nekik hogy menjenek a....én tutira elküldenék egy olyat aki így beállít!
nekem azt mondták hogy 2 hétig senki ne lássa utána meg az egészségesek...aztán volt olyan is aki azt mondta hogy 3 kilót érje el és utána....na már mindent teljesítettünk így már jöttek és mi is mentünk de nem betegek közé....és nem kézről-kézre

Kép
menion
Budapest

cedis
mennyiség az itt van bizony...mindenki óriási adagokat ír...nekünk 70-et kéne enni a doki szerint de annyi nem elég neki...na de ha nagyon éhes akkor is max 100-ig adok és azt se egy húzásra

a tea téma engem is érdekelne! én semmit nem adok neki csak anyatejet még vizet se....nem tudom miért is kéne a tea abban csersav meg ilyenek vannak nem? de mondjátok meg ha nem jól gondolom meg hát nem is olvastam utána mit és hogyan kéne adni tejen kívül kísérletezni meg félek....kamilla van itthon és az gondolom jó sok mindenre de totál tudatlan vagyok a témában

eper
én erről már írtam ide...igen van és pár nap múlva elvileg követi a te tested is az igényt és több tejed lesz...én azt olvastam 3-6hetesen és késöbb meg 3 és 6 hónaposan is lesz ilyen!én is azért nyomoztam mert nálunk is ilyeneket csinált a gyerek bár 120at nem bírt csak 100-at de az is sok volt hirtelen egyik napról a másikra

hadedit
jaj nagyon sajnálom!ha nagyobbak lesznek akkor meg azért nem tudjátok eladni...a miénknek továbbra is fáj a lába...úgy tűnik ez krónikus dolog és szegényt rossz nézni hogy olyan erős nagy állat menne mint az őrült de fáj a lába...igaz hogy ha sétálni kell kicsit "elfelejti"

van azért pénzük az embereknek...most megy a híradóban hogy nincs hely egy szállodában se szilveszterre.....
kinek mi a programja?mi maradunk itthon se kenya se zanzibár de a kanári szigetekre se fussa ahogy itt mondják a tv-ben hogy oda mennek sokan

Kép
menion
Budapest

a labor eredményeket ma kaptuk meg Lacinak kellett érte menni...minden eredmény jó így aztán a doki azt mondta nem is jön már hozzánk
majd mi megyünk az oltások miatt januárban lesz esedékes... :(

nagyon remélem hogy akkor majd autóval tudunk menni...mármint sajáttal

Kép
menion
Budapest

eper ne izgulj leköveti a cicid csak pár napig nyűgöseb míg megtermeli a kívánt mennyiséget a cicid.
Legalábbis Csannál nekünk így volt!

Cedis a 80-90 ml tök jó! Baba függő is a igény! Szabina 70-110 között eszik, de Csani ilyen időben 50-80 között evett és mindkettő jóllalkott ne izgulj!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

menion!
nekem az egész vágás alatt tök kemény belül. de amíg nem fáj jobban, nem megyek orvoshoz.
azért kíváncsi leszek, neked mit mondanak.

tea-téma:
a pocakfájásra vettünk édeskömény teát (mecsek baby)
tök jó, mert jönnek tőle a szelek, meg minden... csak az a baj, hogy Áron nem hajlandó meginni, én meg sajnálom kiönteni... szóval csinálja a pukikat, de nem a babának :oops:

katinka!
nálam is az egyik doki könyökével ismerkedett minden belső szervem hasfalon keresztül.
igaz, én úgy fogtam fel, hogy segíteni akarnak... mert addigra már piszkosul szenvedtem.
(mondhatni egy doki könyékig alulról, másik ugyanígy felülről bennem :shock: )

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

én attól félek hogy elromlott a kisasszony...eddig olyan szépen megvolt az ágyikójában evések között de most hogy ünnepek alatt a hordozóban volt és szinte egész nap emberek és érdekes dolgok vették körül ma már nem akart megmaradni a szobájában és sokat nyüglődött...most aludt el éppen mikor fürdeni kéne :roll:
nem lesz ez jó ha majd egyedül leszek nem tudom egész nap foglalkoztatni :roll:

elrontottuk :lol:

Kép
menion
Budapest

sziasztok!
Menion..neked nem felszívódó varrataid vannak??? :shock: Nekem nem is lesz varratszedés mert felszívódik.
Julcsi..nekem is kemény a hegem meg körülötte is. :? Nem emlékszem rá hogy az első csaszinál is ilyen volt e? De nekem nem fáj csak néha a jobb széle a hegnek, ott nem is olyan szép :roll:
Sajna nekem is rálóg a pocakom, így minden nap betadine-ozom, vagy a férjem...van hogy odateszek egy gézcsíkot.Ki se esik úgy lóg a pocakom :roll: :cry: szörnyűűű!

Beszéltünk róla mit lehet tenni nátha esetén..na hát Balázs be is taknyosodott.Kár volt a falra festeni az ördögöt. :? A nagyobbik is beteg megint, lázas és légcsőgyulladása van!kapott új gyógyszert!
Balázs orrából már sűrű , sárga váladék jön. :( Óránként kell szívni az orrát és így is nehezen szopizik.szegényke úgy megretten a hülye porszívótól, nem sír csak remeg a szája széle is. :cry:
Nagyon aggódom, mi jön még?
Most orcseppet kapott, de ez is antibiotikum.Ez nagyon nem tesz jót a kis 3 hetes immunrendszerének. :(

Megyek gyors aludni, végre mind a kettő alszik. :lol: Jó éjt!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Lekopogom, Bogi már alszik vagy 1 órája, ma könnyű esténk volt. Mondjuk annyit evett.... nem is csodálom, hogy beájult! :)
Cedis: én kb 4szer adom neki egy nap, egyszer éjszaka, nappal pedig kb minden 2. szopi előtt. Olyan erős szaga van, gondolom az íze is ilyen, ezért sajnálnám, ha szopi után kapná és az az íz maradna meg a szájában... :roll:
Mi teát csak az infacolos hasfájós időszakban adtunk, akkor is sima kamillát. Amióta nincs hasfájás, azóta nem kap teát.
Eper: legalább nő a babó! :) Ne aggódj, elvileg 24-48 óra alatt visszaáll.Bár nálunk mintha most lett volna a 4 hetes ugrás, és eltartott vagy 3 napig a cicifüggőség. :)
Menion: nálunk is volt ilyen, tök izgatott lett estére Bogi, amikor egész nap zűrben, emberek között volt itt lent. De szerencsére a következő csendes napon visszaállt. Szerintem nálatok is vissza fog.

A vendégekre én is kiakadtam, de amikor bejön és azt mondja:"Nem adok puszit, mert beteg vagyok" akkor mit csináljak? Legszívesebben én is mondtam volna, hogy akkor fordulj meg és menj haza, de én nem vagyok ilyen. Most viszont idegeskedek, hogy nehogy elkaptunk vmit. Szedem a c vitamint , talán a tejcsivel is átmegy valamennyi.

Ma voltunk tanácsadáson és 4550 g a súlyunk! A hazahozós súlyhoz képest 1130g-ot híztunk 1 hónap alatt! :) Meg is dícsértek. :)

Kép
orsolymors

űűűű kata akkor nagyon rossz a helyzet :cry: sárga váladék az már bacilust jelent....szegények! jobbulást nektek

nekem sajnos nem felszívódó...de ha még az életemben lesz császárom akkor tuti erre is odafigyelek majd!
már más is mondta nekem hogy neki felszívódó van és akkor azt hittem megőrülök mert nekem úgy fájt mikor kiszedte hogy nem sok híja volt hogy becsináljak...a papucsomban egy deci izzadtság volt mire lemásztam az ágyról úgy megkínlódtam és az egész szülés meg az utána lévő hasfájdalom egybevéve se volt olyan iszonyat mint a varratszedés
nem is hagyom szó nélkül majd a dokinál ha megyek hogy ezt jó lett volna kihagyni

Kép
menion
Budapest

orsi
nem semmi gyarapodás tyűha :-)
na remélem igazad lesz és megnyugszik mert parázok azon hogyha egyedül leszek Laci se lesz itthon akkor mi lesz
a vendégeket meg szerintem ezentúl kérdezd meg mielött jönnek hogy nem betegek-e mert ezek szerint nekik nem evidens hogy így nem lehet egy picihez jönni....
persze én se mutattam volna már akkor ajtót nekik de amúgy nem lehetne okuk megsértődni akkor se....
szellőztess ki jól és a c vitamin meg átmegy a babónak drukkolok hogy ne legyen bajotok!
nekem van pár db orr-száj maszkom a kórházból és lábzsákom is de nem kellett eddig nem kerültem ilyen helyzetbe...
meg kitettem a fürdőbe egy fertőtlenítős szappant is(kórházi bemosakodó)...a védőnő rá is kérdezett hogy:"ugyen nem mindig ezzel mosol kezet?" :shock: mondtam nem csak az ovis uncsihugi miatt van ott....le is száradna a kezem ha mindig azzal mosnám :lol:

Kép
menion
Budapest

hónapról hónapra leírja mit csinál a baba...pont mint a terhesnapló hetente:

http://www.informed.hu/eletmod/care/dev ... _hid=71797

Kép
menion
Budapest

Szép jó reggelt!

Növekedési ugrások: nálunk állandóan azok vannak. :) Balázs - a maga 3,5 kilójához - 100-150-eket eszik. De nő is. :) Két hét alatt 80 dekát hízott....

Tea: a kórházban orosz teát kaptak cukorral és citrommal ízesítve. :lol: Ezután nem nagyon akarja inni az én ízesítés nélküli babateámat... :) De muszáj, mert a gyógyszert valahogy csak be kell adnom.
Egyébként én akkor adok neki, ha csuklik, vagy ha gyógyszert kell kapnia. Tipikusan Herbária babamosolyt (az csak édeskömény, ami jó szélhajtó), mert a Mecsek Baby kamillát is tartalmazz és attól lágyabb lett a széklete.

Menion!
Nekem is szedtek varratot. Tényleg neked milyen irányú a vágásod? Hosszanti vagy lent keresztben, bikinivonalon?

Balázs hálistennek nagyon jól elvan. Hajnalban egy órát magyarázott a kiságyában, most pedig mellettem zsizseg a járókában. Azt vettünk neki karácsonyra, amit a legmagasabb szintre állítottunk, bele a játszószőnyeg - innen nagyon jól körbelát. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Menion....sajnálom a fájdalmat.Nekem a cső kiszedése volt ilyen szörnyű, csak szerencsére az gyorsabb volt!De akkor elakadt a lélegzetem is úgy fájt. :roll: :(
Igen, sajnos sok váladék jön Bazsiból és sárgás.De remélem sokáig nem kell adnom ezt az orrcseppet.Néha-néha anyatejet is cseppentek neki, állítólag az is jó.
Lányok, már rég hoztam képeket, ha megengeditek! :lol:

3 hetes kisfiam
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

hali!
nekem is a csőkiszedés volt borzalmas.
kérdeztem a dokit, hogy fájni fog-e. mondta, hogy nem. neki nem. előző nap is szedett ki, az sem fájt... :lol: mondtam neki, hogy én majd azért üvöltök, ha nem gond :oops:
a varratszedés viszont tényleg semmi nem volt. pedig rettegtem tőle. néztem csak a dokira, hogy én hogy a t*kömbe üljek fel a vizsgálóágyra? de mondta, hogy csak annyira, hogy hátradőlök. bugyi is maradhat. levágta a csomót, és már húzta is ki a másik csomónál fogva. már sajnálom, hogy nem kértem el emlékbe :)

van valaki, akinek bevérzett a szeme szülés közben? mennyi idő alatt múlt el?
az 1000 mg-os c-vitaminom már elfogyott és a rutascorbinból is már csak 1 levéllel van. a szemem viszont továbbra is katasztrófa... bár, a korábbiakhoz képest istenesen néz ki.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

katinkababa
nekem vízszintes és már nem is látszik leszámítva azt az egy pontot ahol fáj és egy csomó szerű gumót érzek...nem látom igazán ezért telefonnal lefotóztam és úgy néztem meg....nekem is nagy a hasam úgyhogy ha meg akarom nézni akkor tornáznom kell...
és te milyen gyógyszert kell adj a teával?nekünk nincs semmi a vigantol-on kívül azt meg egyszerűen a szájába csöppentem és utána gyorsan adok neki tejcsit ...bár nem hiszem hogy rossz íze lenne mert nem fintorog miatta
jó lehet az a kiságy az nagyon tetszhet neki hogy mindent láthat onnan :lol: idővel egyre jobban látnak én is figyelem hogy amikor valamit nagyon néz egészen bebandzsul :lol: cuki kis kancsi

lovászkata
jaj de szép a kis arcocskája :D nagyon szép a bőre...én várom már hogy jöjjenek a pattik ki a pofiján mert az szokott lenni...most csak nagyon pici valamik vannak a pofiján de nem piros csak olyan mintha libabőrös lenne a kis arca...lehet hogy nem lesz rajta mert én se vagyok olyan pattogós bőrű...
az anyatej sebgyógyító hatású is azt tudom...biztos segít a kis manónak gyógyulni

julcsi
a csőkiszedés nálam annyi volt hogy megemeltem a hasamat és kipottyant :lol: a varratszedés meg szerintem azért lett ilyen mert sokáig várt vele a doki...nem 5 napra hanem 10re szedte ki és addigra jól benőtt :(
jó fej hogy neki nem fáj :lol:
tesómnak vérzett be anno a szeme de rendesen...gyakorlatilag nem volt szemfehérje....én sírva is fakadtam olyan szörnyű volt látni....hetekig tartott míg felszívódott neki...vegyetek akkor még rutascorbint ha elfogy mert az jót tesz!a c vita is jó pláne hogy ilyen taknyos idők vannak azért is

Kép
menion
Budapest

olyan édi már 3 órája fent van és nem elég neki ha felültetjük azonnal követeli a foglalkozást...ha éneklek vagy mást csinálok akkor meg teljesen lemered és úgy figyel :D
már nagyon sokáig fent tudja tartani a fejét és akkor totálisan kancsal :D nagyon koncentrál hogy nézzen :lol:

Kép
menion
Budapest

kata
azt nézem itt a képen hogy 22 napos és így hogy a kezedben tartod látom az arányokat :shock: mennyivel nagyobb mint az én kicsinyem hűűű....
szokták mondogatni hogy picike na de gondoltam azért mert hogy egy csecsemő picike...
hát igen nincs sok hasonlítási alapom mert a többi baba akiket láttam azok is mind koraszülöttek voltak és így az enyém se tünik kissebbnek...

ezek szerint akkor pl hurcolni is sokkal nehezebb nektek főleg ha sokáig kell tartani kézben :roll:

na de leszünk mi is nagyok már szerintem több is mint 3,5 kg :D

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Volt itt a tanácsadó, nagyon jó volt. Kb 2 órán keresztül átbeszéltünk mindent, megnézte hogyan szoptatok ülve, fekve, hónalj tartásban és Barni hogyan szopizik. Csajok! azt mondta, hogy ne adjak pótlást, mert ha 90 g-ot is mérek egy etetésre akkor az elég. Mivel 1,5 órán keresztül nézte a szoptatást azt mondta, hogy van elég tejem. Úgy tűnik túletettük tápszerrel. :oops: Majd leírom részletesebben is, de a lényeg, higy mostantól csak cici van - nem szokta ezt javasolni olyan esetekben, amikor a pótlásról kell leállni, de a mi esetünkben ezt javasolja mert annyi tejcsi van. Szóval Katinkababa tied az igazság!

Menion: egyébként 7ezret kért, és továbbra is kapcsolatban maradunk éjjel-nappal hívhatom, és ő is jelentkezik. Úgy fogtam fel, hogy 1 doboz more milk ára. ja egyébként azt mondta, nem kellenek ilyenek, csak minél gyakrabban mellre kell tenni. _Ráadásul védőnő, így sok mást is meg tudtunk vele beszélni.

Orsi: köszi a tippet a hasfájásra, valószínűleg a probléma gyökere nálunk a túlevésben van, így most lehet, hogy ezt is kiküszöböljük.

tea: én nem adtam még neki, egyelőre nem is készülök. csuklásnál egy kis vizet vagy cicit.

varrat: nekem csövem nem is volt :shock: varratom sem felszívódó volt, de egyáltalán nem éreztem mikor kiszedték

pukik: az én fiam 3 napja olyanokat produkál, hogy nem lehet megmaradni mellette, tegnap mivel több napja nem kakilt lázmérővel segítettem neki, na tele is pakolta a kibontott pelust

ja és minden fotó nagyon jó itt is és a gmailen is, cépszégesek a babáink!

cicóka

menion!
köszi. akkor holnap lehet elugrok a patikába rutascorbin-utánpótlásért.
én úgy néztem ki, hogy alig lehetett rám ismerni. tiszta vörös pöttyös volt az arcom és nekem sem volt szemem fehérje (most már alig a fele véres mindkettőnek).
a doki, aki műtött, azt mondta, hogy legalább látszik, hogy én mindent megpróbáltam... a többi doki meg az összes viziten rajtam viccelődött :evil:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

julcsi
bevetetném ezekkel a vicces dokikkal azt a gyógyszert ami a szülési fájdalmakat produkálja....asszem minden nőgyogyival megetetném még a suli első évében :lol:
lehet hogy nem viccelődnének ilyen könnyen a másik kárára de nem is bagatelizálnák el azokat a dolgokat amikről nulla fogalmuk van...talán még egy manuális vizsgálatkor se lennének olyan durvák...

cicóka
az árát megérte ezek szerint :D én valakitől azt hallottam 20ezerért volt nála tanácsadó és nem is segített...lehet hogy nekem is segített volna amikor még volt némi tejem...na de mostmár mind1

Kép
menion
Budapest

na gyors bekukk!
Olvasgattam picit,de csak nagyvonalakban reagálok!

Császáros heg:nekem is 10 napra szedték ki a varratot,meg se éreztem,semmi gond nem volt.Milyen cső? :shock: Nekem csak katéter volt,de azt az őrzőben kiszedték :wink: Hegemmel nincs gond,rosszul hangzik amiket írtok,atya ég!De fogalmam nincs h normális e.Izusnál se volt gondom a sebbel!

Növekedési ugrás:igen igen,van több is!Nálunk karácsonykor volt pont egy.Niki 1,5-2 óránként szopizott,mindkét cicit!Most meg 1 cici elég,és simán megvan a 3 óra!Na meg éjjel több is!Folyik is rendesen a tejem :lol:

Tea:én nem adtam neki,nem is fogok,ott a tej,az elg.Persze ha vmi miatt kell,akkor kap.

Már lassan Niki is 4 kiló :shock: Atya ég!És 100 felett eszik ő is.Amúgy nagyon jó baba,eszik,alszik!

Na megyek is,már csak pár nap és megy apa dolgozni.Hétfőtől furi lesz az tuti!Egész decemberben itthon volt velünk :oops: :lol: Remélem Iza nem lesz nagyon nyűgös,amúgy is apás nagyon :wink:

annus11

mikor kell elkezdeni a bölcsödét intézni?
és mikortól megy a gyerek bölibe?
lehet mondjuk vinni félidőben is vagy csak év kezdéskor?

a kalkulátor szerint másfél éves koráig tudok otthon maradni vele addig adnak olyan összeget hogy fussa az otp-re aztán menni kell melózni....csak azt nem tudom a bölcsit akkor lehet-e kezdeni vagy csak év elejétől?

Kép
menion
Budapest

hú hát olvasgatom a témát a gyakorikérdések.hu-n és az jön le hogy egy utolsó szemét anya vagyok ha nem maradok 3 éves koráig itthon a gyerekkel :roll: :? :cry:
hogy mekkora taplók vannak...miért itélik el azt aki kiírja hogy nem akarná bölcsibe tenni a kicsijét de muszáj neki...litániákat írnak hogy miért szült gyereket meg ilyenek...
lehet hogy én vagyok nagyon szar anyagi helyzetben de nekem teljesen érthető hogy aki tehetné nem tenné idő elött bölcsibe a gyerekét csak az aki nem kap annyi gyedet gyest hogy otthon maradjon
ahogy én se...a gyes valami 25e lesz az mire jó? elötte a gyed majd jó ha a törlesztésemet fedezi és akkor még nem zabáltunk

Kép
menion
Budapest

menion!
nem nagyon vettem magamra, amit a dokik mondtak. élen járt az új ov. főorvos (pécsről jött az ősszel), de hát ő volt az egyetlen, aki nem ismert.
a régi ov. pedig feszt viccekkel szórakoztatott még a folyosón is, pedig mondtam, hogy fáj röhögni :D

annus!
a szobatársamat olyan doki császározta, aki nem használ csövet. ő sokkal könnyebben mozgott, viszont a tovább fájt neki a hasa, mint nekem. igaz, amíg bent volt a cső, örültem, ha felülni sikerült.
mondjuk az is különbség volt, hogy ő epidurált kapott, amivel jelentősen kisebbek a fájdalmak, mint altatás után... de hát én nem válogathattam... :?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

hahó!
blogon (alul [www]) fent van a születéstörténet!
de itt a link is:
születéstörténet

és BÚÉK!!!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Menion!

Bölcsi:Szerintem már most kezdj el érdeklődni!Egyrészt hova akarod vinni,feliratni a listára,mert hogy várólista az van rendesen!Illetve az adott bölcsiben megkérdezni h mikor lehet beadni.Van ahol csak szeptembertől,van ahol év közben is beveszik!Szóval első lépés a bölcsi keresés,érdeklődés,várólista,és drukk h bekerüljön akkorra amikorra szeretnéd :lol:
És ne foglalkozz azzal h ki mit mond!Én pl vinném Izust bölcsibe,de esélyünk sincs szerintem....De ő meg annyira társasági ember,szüksége van játszótársra....

Julcsi!
Elolvastalak! :wink: :lol: Hát nekem szuri volt,tehát nem altatás.

Na elég ramaty éjjelünk volt,Nikinek fájt vmi.Nem volt nagy sírás,csak szenvedett szegénykém.Szerintem túleszi magát ő isde ezzel mit kezdjek

Meg se merem mérni h hány kiló,remélem nincs még 4...2880al hoztuk haza :roll: :lol: Amúgy továbbra sincs vele gond.Eszik,alszik.Iza is jól elvan.De fogok én még panaszkodni 8) :lol:

annus11

Sziasztok!

Menion!
Akkor te a szerencsésebb koraszülők táborához tartozol. :) Én sajnos egy szép kis hosszanti vágással lettem gazdagabb. Elvileg koraszülésnél - ami életmentő műtét - a szakmai protokoll szerint ez a szabály.

Nekem sem volt csövem, mivel 3 és fél ujjnyira kinyílt a méhszáj, így ott távozhatott, aminek kellett.

Bölcsi: G. már beíratta, 2012. augusztus 1. napjától kezdhetjük a beszoktatást. Először is: nálunk szükség van a két keresetre, ráadásul én keresek jobban, kettő: szakmailag sem szeretnék teljesen leépülni. A gyerkőc ugyanis RÉSZE az életemnek. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Amíg téli szünet van a gyerkőcöknek,esélyem sincs jönni,különben is lefoglalják a gépet és a laptopot is egész nap :? ,kicsit várom már a 3.-át,hogy többet tudjak pihenni,ha csak Zsófival leszek. 8) Mindenesetre ezért jöttem ma :

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDANNYIÓTOKNAK!!! 8) 8) 8)
Szuper,hogy már mindenki túl van a szülésen és kezünkben tarthatjuk a babáinkat és most már mindenhol még jobban család a család! :)

Sok-sok puszi,babamosoly és babaszerelem 2011-ben is!!!

Cicus

Kép
cicus78

Szeretnék én is nagyon boldog új évet kívánni minden mamának,babának,papának és az egész családnak!

Utolsó napján ennek az évnek,szerencsemalackák ismét útra kélnek.Azt kívánom néked:térjenek be hozzád,s hozzanak jövőre is sok-sok boldog órát!BUÉK!

Anna,Iza és Niki

annus11

julcsi
jaj tényleg a röhögés az fájt nekem is :lol: na meg a köhögés...most jöttem rá hogy az ember akár egy hétig is meg tud lenni köhögés nélkül :lol:

annus
éjszaka megnéztem mik a lehetőségek a közelben és 2 bölcsi jön szóba...jövő héten elkezdem hivogatni őket hogy mi a helyzet...de éjszaka rámjött még a hasmars is a gondolattól hogy már most azt kell intézzem hogy "szabaduljak" meg a kincsemtől :cry:
na meg azon gondolkodok hogy ha ekkora a várólista akkor nekem ezév szeptemberében kellett volna jelentkezni hogy jövő szeptemberben felvegyék :shock:
de az biztos hogy nem viszem szeptembertől bölcsibe hisz akkor még csak 10-11hónapos lesz....

katinkababa
hát én úgytudom az már igen ritKA hogy függőlegesen vágnak persze ez a sürgősség miatt nem kívánság műsor...nem tudom akkor mennyivel gyorsabb de biztos van különbség ha sürgősnél úgy vágnak....nálam nem sürgetett az idő hisz így is 27órát feküdtem elötte és csak szivárgott a víz nem ömlött
akkor írd már meg hogy ment a beiratás ? ezek szerint nálatok nincs várólista...

Kép
menion
Budapest

és ha már itt tartunk én is szeretnék
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG EGÉSZSÉGBEN ANYAGIAKBAN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNNI!
LEGYEN A KÖVETKEZŐ ÉV MÉG SZEBB ÉS JOBB MINT EZ MÁR HA LEHETSÉGES
ÉS TELJESÜLJÖN MINDEN KÍVÁNSÁGOTOK!

B.U.É.K.!!!

Kép
menion
Budapest

Annus..nekem a hegem szélén volt egy olyan vastag szilkonos cső kilógatva mint a katéteres cső, csak ez a sebbe vol tbevarrva és a pociból vezette ki a váladékot, vért. Az első nap a katéterrel együtt szedték ki.Nem mindanhol raknak be ilyet, nálunk is csak annál aki ducibb. :roll: Én az vagyok :oops: .
Amúgy most már kezd szép lenni a heg, nem is váladékozik. :)

cicóka..de jó lehetett ez a tanácsadás, nekem is ilyen kéne. :) Szóval ő is a sűrű ciciztetést javasolja???És ne adj pótlást???
Mesélj, még miket mondott?
Én is többször cicire teszem Bazsit, de nem vettem észre hogy több lenne a tejem, már mikor tök leszívja a melleim és csak mérgelődik és éhes, néha adok neki pótlást én is. :roll: Szerintem Bazsi nekem 60-70-et eszik körülbelül. De sajnos a cicimben csak 50 ml van általában.Bár már nem mérem, mert csak idegesít hogy keveset szopik, és stresszelem magam. :(

Pocak fájás: Írtátok hogy adtok külömböző teákat.
Most vettem patikai édeskömény termést, és lehet azt kipróbálom, a védőnő szerint elég 4 szem mag és 1 dl forralt víz, majd 3 perc után leszűrni.de csak 2-3 teáskanálnyi kell egy ilyen picinek, többet nem szabad a védőnő szerit.
Én ezért nem veszek ilyen babamosoly és pocak tea féle filteres kutyulékot, mert csak önthetem ki a maradékot :? , és azt mondják az erős nekik még.
Rajta is van a dobozán hogy 3 hós kortól adható!
Maszírozni én is szoktam a pociját pelenkázáskor, nagyokat durrogtat is. :lol: Tornáztatom a lábát...de ez csak ideig-óráig jó.

Kellemes Szilveszterezést!(Gondolom a többség a Tv elött ünnepel, de ha valaki megy bulizni, annak jó bulizást!) :D
Részemről, örülök hogy ha a 9 órás Tv műsoron nem alszom el :roll: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Megengeditek hogy csatlakozzak? Kismackóm 3 hetes, és látom megy a téma a pocakfájásról.
Azt hiszem én überelek. Mi gyakorlatilag minden etetés után sírunk :( , majdnem össze is folyik minden, mert a 3 óránkénti időpont között alig alszik, feszeng, eltorzul az arca a fájdalomtól, ez megy éjjel-nappal. :cry:
Sajnos tápis a pici :( , már 3 fajtát kipróbáltunk, meg espumisan, meg mecsek tea, de semmi változás.
Szerintetek szólni kellene dokinak még ma, ha ennyit sír, vagy ez belefér a normálisba?
Most pl. az elmúlt 12 órában alig aludt, ideig-óráig elhallgat a kezünkben, de iszonyatosan fájhat a hasa. Remélem nem valami komoly baj, de legkésőbb hétfőn lépek ebben az ügyben, mert az egy dolog, hogy nem alszunk napok óta, de megszakad a szívem ezt non stop látni és hallani!
Mindenkinek boldog új évet, boldog babázást, és ha nem baj, rendszeres járnék hozzátok!! Üdv Brumimama
brumika
Budapest

Sziasztok! Megvagyunk mi is csak időm nincs nagyon még mindig jönni. Peti dolgozik reggel 8- este 8-ig én meg egyedül vagyok. Csak az első héten volt itthon Peti, aztán meló. Bár nem minden nap dolgozik, de Rékával mégis csak én foglalkozok többet és ha éppen alszik hát azt sem tudom hol kezdjem a dolgom. Az éjjel megvolt nálunk is az első hasfájós éjszaka. 3 Órán kerezstül ordított én meg sírtam vele együtt a végén. :(

Brumika! Próbáltátok a meleg pelust a pocira tenni.? Textil pelus kell vasalni és rátenni pocijára. Valameddig használ. Bár ettől nem biztos, hogy elmúlik. Azért biztos nem normális, hogy ennyit sír. Szegénykém mennyire lehet már fáradt? És ti? Mindenképp menjetek dokihoz. Széklete van? Böfizik rendesen kaja után? Jajj remélem hamarosan megoldódik a probléma. Írj, hogy mi a helyzet veletek.

Julcsi! Elolvastam a történeted. Te is megszenvedtél valahogy. De ha a zsinór elég hosszú és feje ís úgy van ahogy kell lennie, akkor lehet hogy tök gyorsan meglett volna Áron. Azért örülök, hogy időbe észbe kaptak és császároztak! :)

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!!!!!

Kép
bei

Sziasztok!

Látom mindenkinél a hasfájás a fő probléma.Hát tegnap én ettem halászlevet de már délelőtt megbántam.Reggel elkezdett sirdogálni és délutánik szenvedtünk,mire elaludt.Úgyhogy az én lányom nem szereti a halászlevet.Ma már light-osakat ettem.Remélem nem lesz gond.

Üdv köztünk brumimama!
Várjuk a részleteket mindenről!
Még az év utolsó napján is köszönthetünk új anyukát!

A bölcsi témába én nem tudok beleszólni.mert mi itthon vagyunk az év minden napján a méhek miatt.mama meg dadus meg van bőven családon belül.Mi csak oviba megyünk.De nem irigylem azt akinek be KELL adnia.Biztos nem unalomból kell a bölcsi,hanem a kényszer miatt.

Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!
Legyen az évetek sírásban szegény,de büfiben és pukiban gazdag!

Találkozunk jövőre!
Sok sok puszi mindenkinek!!!!

hadedit82

Sziasztok!

Nagyon Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! Kép Réka

Kép
eper74

Sziasztok Lányok!

Először is szeretném megköszönni Annusnak, hogy tolmácsolta Norbika születését!
Másodsorba pedig szeretném mindenkinek megköszönni, a gratulációkat. Röviden rólunk: Hasfájósak vagyunk, mint Brumimamáék. Eszünk, de állandó jelleggel bealszik Norbika a cicimem. Büfizni nem mindig sikerül, van, hogy fél óráig semmi, aztán mikor letenném az ágyába hirtelen büfi és félrenyelés és köhögés....Állandóan fáj a hasa ,bántják a görcsök a szelek. Rettenetesek a napok, nagyon sajnálom a drágámat. Ráadásul én sem vagyok százas. Sikerült a kórházban belém könyökölniük császár közben és elrepedt a bordám. Nagyon nehéz a babával, mindenféle emelgetés, de még feküdni sem nagyon megy. A kórházban tényleg sok a tahó nővér ezt a vélemény én is osztom Béennel, (Hetényi). Rosszul tették cicire, mikor még lógott belőlem az infúzió és feketére rágta az én drágám, ömlött a vér a mellemből napokig. Most kezd gyógyulni. Megszenvedünk. Mivel sokat sír, nem is igen hízik. Picit sárgák is voltunk ahogy hazajöttünk. 3700-al született, de még ma is csak 3620-ak vagyunk. Nem tudom mi legyen a pocakjával. Minden nap egy rettegés.
Na mennem kell. Puszi csajok és mindenkinek EGÉSZSÉGBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!

Kép
Kép
zsanimanó

zsanimanó!
lesz ez még jobb is!

én lekopogom... de úgy tűnik, az infacol minimálisan segít a bajunkon. bár, az előbb is majd egy órát a kezemben volt, mire elaludt nagy nehezen. állandóan tekergőzik, huzogatja a lábikáját... látszik, hogy fáj neki. van, hogy álmában olyan keservesen sír, hogy rohanok felvenni... és a szívem majd megszakad, hogy nem tudok rajta segíteni.

nálunk sajnos az a baj, hogy nem tudunk büfizni... és nem értem, hogy miért nem megy :( ez mellé pedig olyan gyorsan és mohón eszik, hogy rossz hallgatni. délelőtt is 10-15 perc alatt betápolt 130at a ciciről... aztán meg jött orrán-száján vissza a tejcsi :shock:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Először is Brumika: üdv köztünk és örülök, hogy csatlakoznál. Szívesen látunk itt mindenkit! :) A hasfájást sajnálom, mi 3 és fél hetes korától a Gripe Water-t használjuk és azóta rendeződött a helyzet, azt olvastam róla, hogy a legtöbb babának segít. De ha ennyire gáz a helyzet, én is orvoshoz fordulnék a helyetekben.
Mi még annyit változtattunk az utóbbi időben, hogy szopi közben többször böfiztetek. Az első mohó lendület után mindenképp, mert hallom, hogy megy le a levegő, meg utána is, ha levegőt nyel. A böfi nálunk is nehezen jön, de addig paskolom a kis hátát, amíg legalább egy kicsi ki nem jön.
Zsani: jobbulást! Nem semmi, hogy milyen kórházi sztorik vannak... :(

Bölcsi témában én úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy baj, hogy be kell adni 1,5-2 évesen. Nálunk nagyon jó a bölcsi, csomó anyuka azt mondja, hogy sokkal jobban fejlődik és szocializálódik a gyereke, amióta bölcsis. Persze tudom, hogy megismételhetetlen az első 3 év, de sok baba van, aki igényli a társaságot, más babákat, sztem van akinek kifejezetten jót tesz.

Csajok!
MINDENKINEK KÍVÁNUNK SIKEREKBEN, EGÉSZSÉGBEN, BOLDOGSÁGBAN ÉS MINDEN FÖLDI JÓBAN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ÉVET! :)

Kép
orsolymors

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG UJ ÉVET KIVÁNOK!

t katinka

Sziasztok!

Először is Nagyon Boldog (hasfájásmentes) Új Évet Mindenkinek!!!!!!!

Brumika!
Üdv. közöttünk! A mi babánk is 3 hetes és mi is rengeteget szenvedünk vele. Mi már szinte mindent kipróbáltunk, így maradt a doki...úgyhogy most sajnos gyógyszerrel viseli el a pocifájást a mi kis picurkánk.
Ha ilyen sokat sír, szerintem szóljatok a gyerekorvosnak.
De mindenek előtt egy hasznos link:
http://www.lll.hu/node/5

Eper!
Réka baba gyönyörű, mint minden kisbabó a fórumon!!!! Gratulálok nektek! :)

Zsanimanó!
Szörnyű, hogy elrepedt a bordád! Egyébként valószínűleg pont váltottuk egymást a kórházban.
Én megfogadtam, hogy ha szülök kistesót, ő biztos, hogy nem a Hetényiben fog születni. Sosem felejtem el a sok rosszat, ami ott történt. Sajnálom, hogy ti is pocifájósak vagytok. Ki a gyerekorvosotok?

Rólunk annyi, hogy még mindig kísérletező fázisban vagyunk. A második gyógyszert írta fel a doki. Ilyen kevert, kanalas orvosság, van benne görcsoldó és egy minimális nyugtató is..:( Muszáj, mert egyszerűen annyira szenved a kis drágánk, hogy az ordítástól néha bereked és úgy sír, hogy néha azt hiszem nem kap levegőt...szörnyű!!!!
De ha kapja a gyogyit, akkor 3 óránként ébred, kéri a cicit (azt viszont nagyon türelmetlenül). Mohón elkezd enni, ezért sokszor próbálom büfiztetni,nem sok sikerrel. Aztán belassul, kb. negyed óráig szopizik, aztán büfiztetés közben bealszik. Leteszem az ágyába és alszik. Ha nincs gyógyszer (mert kipróbáltuk azt is...hátha nem kell már...)akkor sír nagyon, láthatóan görcsöl, befeszül szegény. És persze csak akkor alszik ha elfárad a sírásban. Várom, hogy elteljen ez a hét és kipróbáljuk a Gripe Water-t, amit Orsi is ír...hátha. :)
Puszi mindenkinek!!!
Zsófi baba és Nóri
Kép

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Eladó egy kitűnő állapotban lévő (kislányom karácsonyra kapta,de nem szereti) Chipolino Zoo (rózsaszín) utazójáróka. :)

Keress priviben ha érdekel!!!!

Kép

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Brumika..Igen a Gripe Water gyógyvíz nagyon jó, egy hét mulva én is azt veszek majd.De addig,..próbálkozom mással.
Tegnap hallottam hogy az megnyugtatja őket, ha a hordozóba teszed és hajszárítóval kicsit mozgatva melegíted a pociját. :D

Boldog, baba- és gyermekmosolyban gazdag Új évet mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Julcsi..nekem azt mondták hogy ha nem jön a büfi akkor az alkarodra fektetve a fejét a tenyeredbe fogva döntsd le vízszintes helyzetbe majd ezzel a mozdulattal vissza függőlegesbe a válladra 1 perc mulva megint le a karodon vizszintbe majd vissza...így talán kijön az a fánya büfi..nekünk bevált! :wink: :D

Kép
Kép
lovaszkata

lovaszkata!
köszi... kipróbálom ezt a "hintáztatást"
de hétfőn jön a védőnő, és azt mondta, megnézzük, hogy mi a baj a szopival és a büfivel egyaránt.
(azt javasolta, ha cicire rakom, feküdjek félig hanyatt, baba pedig majdnem hason feküdjön rajtam, mert így nyomom a pocakját, és ezért nem tud olyan mohón enni)

egyébként már másodszor jött be, hogy kaja után ülve alszunk el. ráültetem a jobb combomra és a mellkasát ráborítom a bal alkaromra (majdnem, mint fürdetésnél, amikor hason van). így kicsit összenyomódik a gyomra, és jön ki kevés levegő.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?