A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

folyt. kov.

Labasv: nagyon edesek a gyerekek es nagyon szepen fejlodnek, meglatod hamarosan porognek-forognak mindketten!
Szunya: en is ugy csinaltam ahogy Jucicuki, nem keltettem Oket es egy ido utan maguktol hagytak el az ejszakai eveszetet. Kitartas!

Bebiteve: nem lehet kellemes ez a mellgyuszi, most hogy vagy? Meggyogyitottak? :wink: :D Nem tudsz olyan babakocsit venni ami elfer a liftbe? En is azt tettem.

Tegnap megismertuk az uj bebiszitterunket, nagyon aranyos, kedves, szimpatikus, remelem bejon majd. Heti ketszer 3 orat lesz majd a gyerekekkel akkor is a jatszoteren. Ma egyutt megyunk, csutortokon mar egyedul megy. Egy roman fiatal kiscsaj, az anyosat mar regota ismerem.
A regi meg le van tojva! Nem is beszeltem Vele azota.
Na, megyunk a vasarba!

KépKép
KépKép
tontica

Hello!

Megjottunk a vasarbol, vettem egy rozsaszinu kis egyuttest, rovidnadrag, polo+ kendocske (Tundi! : :D ) es egy farmerruha, olyan edesek, nem tudom megallni hogy ne vasaroljak allandoan kisruhacskakat! :roll:
Otthon juliusban milyen ido szokott lenni? Vigyek azert hosszujjut meg husszu nadragot is, nem?
Kabatka?

KépKép
KépKép
tontica

Banika
szerintem nincs olyan, hogy kötelezően ENNYIT kell enni a gyereknek. Ez szerintem tök nagy baromság. Egyrészt nincs két egyforma gyerek, másrészt nem mindegy tápit v. cicit eszik a gyerek. A felnőtt se ugyanannyit eszik mindennap. :x
Szerintem csak annyi a lényeg, hogy 3óránként minimum egyenek és mérd őket hetente 1x. Ha megvan a súlygyarapodás, akkor semmi probléma.
Dórinál volt olyan, hogy egy nap két etetés között volt 30ml különbség. Ez pár hetesen volt, nem lett tőle semmi baja.

KépKép
tüccs

Tonti, lekopogom (kopp-kopp-kopp), meggyógyítottak a babák, már nincs olyan óriás csomó, nem is fáj, és nem is piros...
Babakocsi: azért ilyen nagy batárt vettünk, mert vidékre költözünk, ott meg aztán ez lesz a jó...(csak jóval előbbre volt tervezve a költözés, de így sikerült :twisted: )

Kép
babyteve2

Sziasztok!
Tüccs!
Én sem azért írtam ám így hogy ennyit "kell" ennie a babának,mert nyilván megtömni nem lehet és valóban változhat az étvágya.Viszont a kisebb súllyal született babák egy kicsit nagyobb odafigyelést igényelnek,mert aluszékonyabbak.Az én lányaim az első hetekben ha én nem macerálom őket akkor csak aludtak volna.Sokszor evés közben is aludtak :)Azért nem mindegy hogy egy kisbaba 3,8kgval születik vagy csak a felével. Gondolom a nagylányod rendes időre született szép súlyú baba volt :D :D
Tonti!
Olyan hamar megnőttek ám!!!Én sem nagyon bírom ki hogy ne vegyek nekik ruhát.Sokszor az már nem is számít hogy rajtam mi van :D Örülök hogy tetszik a kendő :D :D Anna is biztosan nagyon édi lesz benne!!Szerintem azért hozzál hosszú ruhát is júliusban,mert itt nem nagyon lehet kiszámítani.

bognartundi0727

Banika :P Tünci :P Tüccs :P

Szoptatós könyvől másolom:
A szoptatás terén nem feltétlenül a gyakoriság számít.
- Baba elégedettnek látszik-e szopás után?
- Önszántából fejezi-e be a szopást és úgy látszik-e, hogy jól lakott?
- Eláztatja-e napi 5-6 alkalommal a pelusát?
- Hízik-e?
- Puha és nedvességgel teli-e a bőre?
- Nedves és rózsaszín-e a szájürege?
Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolt, gyermeke elegendő tejet kap.

A cumisüvegből etetett csecsemők több súlyt szednek fel, mint az anyatejen élők - az első négy hónap alatt átlagosan 140-200 grammot hetente.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Az elégedettség szerinted,ha olyan mint a rongybaba?Totál beájul és 3 óra múlva éhes.Persze csakn éjjel,mert nappal ébresztenem kell.A kicsi meg majdem lenyelte az üveget is ma.Utána olyan büdöset böfögött a tápszertől,hogy majdnem elájultam.
A Marcus tegnap a fürdőlepedőre pisilt1,5 decit,ma konkrétan a falra és a saját fejére.Ezen még ő is meglepődött.Ezek szerint a katéter nem hagyott benne mély nyomot.Jobb is,mert júni 11-én megismétlik és utána jön az izotópos vizsgálat.
Vendég

Igen, Banika :P
Szerintem a "rongybaba" elégedett :lol:
Ez hihetetlen, hogy már büdik is és a fürdőlepedős pisi? :shock: :lol:
Atyám... és nekem is 2 fiam lesz ugyebár...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Vigyázz felük.Én is örömködtem ma,hogy jé áll a kukija.Aztán már jött is a pisi.
Vendég

nem felük,hanem velük
Vendég

Banika :P
Engem Anyósom már készített rá, hogy ez van a fiúknál, de én nem hittem el. Viszont ezek szerint igaz :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tündi
nem akartam én kioktatni senkit, csak elönt az agyvíz, mikor ilyet hallok, hogy "ennyit kell" enni és még a kórházi záróra is ezt írják rá. Nem Titeket akartalak bántani, inkább a kórházi rendszert, mert szörnyű, hogy nem adnak teljes körű felvilágosítást az anyának, aki meg nem néz utána a dolgoknak, ott meg a gyerek sínyli meg a dolgot.
Na szóval, szerintem lejött a mondandóm lényege, Banika meg ügyesen csinálja.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Kukisaink vannak!!!!!!! :D :D :D :D :D
Ugyhogy en is keszulok a szokokut effektusra :lol:

Lanyok, a ti pocitok mikor indult be igazan? Most vagyok 17+3.....

Tuccs, ti tudjatok mar, hogy 1 vagy 2 petejuek a bebik? Bocs, ha irtad mar, agyam szita :oops: :lol:

Teve, dejo, hogy jobban vagy!

Tonci, orulok, hogy bejott az uj szitter! Eljen kozep-kelet europa!!! ;)
Szerintem juliusban mar nagyon jo ido van otthon, de azert a babaknak kardi, vagy hasonlo biztos elfer.... Milyen 3 gyerkoccel repulni?

dragonfly

Dragonfly!
Gratula a kissrácokhoz!! Titkon én is fiút(kat) szeretnék...

Mi lombikosok vagyunk, szóval kétpetéjűek a kicsik.

KépKép
tüccs

Haaaaat, az nem olyan egyertelmu, mi is lombikosok vagyunk, es nezd, megiscsak egypetejuek a bebik :shock: :D
Bar nalunk az elso perctol mondta a uh-s, hogy egypetejuek, mert egy zsakban vannak...

dragonfly

Ja, es koszi a gratulaciot!!! :oops: :wink:

Akkor neked egy vegyesparost kell kivanni, vagypedig 2 kissracot! :D

dragonfly

Dragonfly: GRATULALOK!!! :D En azon imadkoztam hogy csak ket fiu ne legyen. 3 fiu kicsinalt volna. :lol: Baaaaaaaaaaar, lehet pont Anna fog kicsinalni amilyen kis orokmozgo fajta. :D

KépKép
KépKép
tontica

Amugy, nem tudom, most jon majd a megkovezes es lehet en is megbanom ha leirom de azt mondjak az igazi szerelmet az ismeri meg akinek fia van, hat ... szerintem ez igaz! :D IIIIIIIIIIIIIIIIImadom a fiaimat, a leanykammal egeszen mas, valahogy mashogy szeretem. Viszont az uram oda meg vissza van Annacskaert olyan szerelmetesen! :D

KépKép
KépKép
tontica

Alex elso talalkozasa a kenyerhellyal: :D
Kép
Kép
Anna csak fintorgott a kenyernek, pfuuuuuuuuuuj!

Copfos Anna: :D

Kép
Kép
Hat nem gyonyoru? :wink:

KépKép
KépKép
tontica

Dragonfly :P
Üdv. a fiús klubban :wink: Gratulálok!

Tüccs :P
Neked is drukk a 2 kisfiúhoz :wink:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tüccs
Kösz a bíztatást,igyekszem mindent megtenni.Ma délután másfél órás huza-vona után aludt el a drágám.Kicsi kaja,kicsi simi.Nem mertem túlzottan etetniímert féltem,hogy túleszi magát,de a végén kiderült,hogy tényleg csak éhes volt,mert most alszik mint a tej.
Bercus holnap jön haza. :lol: :lol: :lol:

Dragonfly
Szökőkút tuti lesz a két kukissal.Gratula hozzájuk.

Tonti
Szerintem is hozzál melegebb cuccot is,mert a tavalyi nyár kánikula volt,de volt már rá példa,hogy jóformán farmerban jártam szinte egész nyáron,olyan szar idő volt.
Nagyon szépek a gyerkőcök.
Vendég

De Tonti az:) de sztem Anna teljesen megváltozott, olyan kis kerek arcocskája lett!

édes!!

mi túl vagyunk a 4 hós oltáson. Gergő 6230 g, Fanni 6370 g, 62 és 63 cm-ek. és imádnivalók:)
Már iszunk almalevet, öszilevelt, pempőt csak jövő héten kezdjük.
eddig szeretik.

Lili, Labasv, Ti is már adtok neki mást is?

Zs.

zsuzska80
Szombathely

Tontica,
ez tényleg így van. Nálunk is én a fiúnkba vagyok szerelmes, apa meg a lányunkba :P, míg persze mindkettőt imádjuk :lol:

Fiús anyák,
én úgy oldottam meg, hogy egy aprócska törülközőt tettem mindig Barni kukijára mialatt pelenkáztam. Így ha jött a pisi, legalább a törcsi felfogta. Bevált, próbáljátok ki! Előtte nekem is minden alkalommal ruhát kellett cserélnem rajta :roll:

KépKép
lili73

Zsuzska,
én még nem adok nekik mást. Jövő héten megyünk oltásra, akkor rákérdezek a dokinéninél, hogy kezdjek-e almalevet adni nekik. Egyébként meg asszem én kivárom a 6 hónapot, de nem biztos...

KépKép
lili73

Lili
Nálunk is mindig van a pelenkázón egy használt textilpelus.Az úgyis úszik.
Vendég

Tüccs,Dragonfly!
Én meg azon parázok,hogy nehogy fiú legyen mindkettő,mert akkor öngyilkot iszok! :lol: :lol: :lol:
Az elején két lánynak néztek ki,aztán két fiúnak,most meg az egyik tuti fiú,a másik meg talán kislány! :wink:

Ha valamelyikőtöknek véletlen mégis lány lesz valamelyik,akkor szivesen cserélek!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

binyek

Sziasztok!

Banika: nem hiszem hogy tuleszik magukat, adjal csak Neki amennyit ker 3 orankent! Bercus holnap, mar!? De jo!!!! Egyutt lesz a csalad! Majd kerunk kepeket!

Zsuzska: milyen jo husiban vannak a gyerkocok! Hamarosan utolertek minket sullyban. :shock: :D Nagyon sirtak szegenykek az oltas miatt?
Itt nalunk 5 hosan kezdik a hozzatapit.

Lili: igy a jo, mindenkinek van egy szerelme! Nekem mondjuk nem is egy! :wink:

Binyek: akkor drukk a vegyesparoshoz, mikor mentek legkozelebb uh-ra?

A nagyfiamat ma elutotte egy biciklis fiu, szerencsere nem lett semmi baj csak lehorzsolta a konyoket. Jol megijedtunk! :?
Megint nem tudtam magamnak parancsolni es:
Kép
Majdnem teljesen ugyanolyanok, ugyanaz az anyag, ugyanaz a meret megis a fiu ruhacska 3 euroval dragabb. :shock:

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!
Dragonfly!
Gratula a fiú csapathoz!Biztos nagyon édesek lesznek :D :D
Banika!
Vigyázzatok magatokra holnap!!Holnap már minden duplán "megy" :D Engem a csajok megkíméltek a lepisiléstől :D :D
Binyek!
Nekem van cserébe lányom,bár már az előnevelt kategóriába tartozik :D :D Nem tudom hogy elhinnék-e hogy ikrek több mint 2 év korkülönbséggel :P
Tonti!
Örülök hogy nem lett baja a fiadnak!!!!Elhiszem hogy megijedtetek!!Anna nagyon édi copffal,Alex meg nagyon pasis lett :D Látom azért Alexnek ízlik a kenyér :D Nóra lányom szörnyen "kenyeres"!Amikor ezek a képek készültek Ő "lopta" le a kenyeret az asztalról :D Kép Kép

bognartundi0727

Jó reggelt!

Tündi! Nagyon édesek a lányok! Nagyon éhesek lehettek:)

Tonti! Azért még nem érünk utol :) mi majdnem 3 kiloval születtünk ám! Szépek a ruhák! Én is szoktam így vásárolni, de nem sok egyforma rucijuk van.

Lili! Milyen oltásra viszed őket? Mi majd szept. ben adatjuk be azokat az oltásokat amik ingyen lesznek.
nem sok idő van fél évig.....

Lanyane (Mariann)! Nagyon jók a képek, jó nagy a pocid!!

szép napot Mindenkinek!

zsuzska80
Szombathely

Tontica!
Két hét múlva megyünk,de már nem táplálok reményeket arra,hogy meglátjuk bújkáló gyermekem nemét...Ha meg még is,akkor pozitívan csalódom! :lol:

Tündi!
A két éves pont jó kategória!Olyankor már meg lehet őket zabálni... :wink:

binyek

Sziasztok!

Akinek még nem születtek meg a babók, ne figyúzzanak ide! :wink:

Babások: Nem érzitkek néha úgy, hogy "kicsit sok a jóból"?
:oops:
Úgy értem imádom a lányaimat, de annyival egyszerűbb lenne másképp. Vagy ha legalább ikerkocsival lehetne bármit csinálni!
Se boltba nem fér be, utcán sem lehet normálisan közlekedni, mert az emberek egy lépést nem tennének odébb, így nekem kell manőverezni köztük egy csatahajóval, nem fér be a liftbe normálisan, nem fér el a lakásban, bkv eleve kizárt, pedig nem mindenkinek van kocsija, vagy nem mindig megoldható, hogy azzal menjen az embertele van a város útpadkával, ha lejtőt csinálnak rá, ráparkol egy kocsi, vagy olyan szorosan fogják közre, hogy azért nem férek el. Így van, hogy fél kilómétert kell bumlizni, hogy át tudja menni a túloldalra, mert felénk tele van minden aluljáróval, de csak lépcsőn lehet közlekedni :shock: :evil:

Néha a séta fölér egy tortúrával... :cry:

Kép
Kép
labasv

Tontica!
Úgy látom, Alex ruhácskáján nagyobbak a gombok :wink: , biztos az került 3 euróval többe :lol:

Zsuzska,
Meningococcus ellen oltatok, a Pneumococcust meg mi is szeptemberre hagytuk, amikor már ingyenes lesz.

Labasv,
megértem, hogy bosszant a dolog, de kár bosszankodni, mert úgyse tudsz mit csinálni, fogadd el, hogy ez van, ez Budapest. :roll: Majd amikor nagyobbak lesznek, könnyebben tudsz velük közlekedni. :P

KépKép
lili73

Hát sajna marhára bosszant :? Főleg mikor gyorsan haza kéne érni valamiért, és a járdán parkolnak a kocsik és esélyem sincs elmenni mellettük, mire a kocsi tulajának áll följebb, hogy miért ilyen széles a kocsi. :x

Kép
Kép
labasv

jahh kicsit lemaradtam :D
labasv én már most ezeket a dolgokat nézem itt óbudán,és idegeskedek mondjuk befogom a pofám mert két kocsink van,van nagy lift is(mondjuk még nem próbálltam beállni a járgánnyal)én a kocsit kint fogom az ajtó előtt hagyni mert van rácsunk is de ahogy az autók beállnak katasztrófa néha még szimplán a nagy pocakkal sem férek el,ja és a kocsiban gyerekűlés is van :shock: ennyire hülye hisz ő is járt babakocsival,engem nem érdekel nyomtatok kis celiket majd,hogy"máskor úgy parkolj,hogy babakocsival is el lehessen férni"és jó kis pillanatragasztóval a szélvédőre rányomom szerintem soha többet nem felejti el :lol: tudom nagy genyóság de az is hogy nem figyel az embertársaira.
binyek tudod nekem az elején két fiút mondtak aztán tessék két puncanunca :D aminek nagyon örülök,kiváncsi vagyok mi lesz a végén neked a felállás,drukk egy csajszihoz is :wink:
zsuzska köszi :D
tünci komoly a kenyérevés :D :D :D
tontika jézusom,szegény monserrate bizti megilyedt,de a lényeg nincs baja.a ruhák nagyon szupik de ezt tényleg ki érti :shock:
ma este megyünk dokihoz kiváncsi vagyok hány grammosak a csajszik és remélem minden okes.

lanyané

Jo reggelt!

Gyerkoceim ma haromnegyed 9-kor keltek, remelem megtartjak e jo szokasukat! :wink: Most itt forognak-porognek a szonyegen.

Tundi: Nora azt mind megette? :shock: :lol: Az en nagyfiam is mindig uresen keri a kenyeret es amikor a boltba veszunk mar ott rogton adnom kell Neki egy darabot.

Labasv: megertelek! Bar itt eleg jol lehet kozlekedni, nem szokott gond lenni szerencsere. De neha biza egyenesen irigylem az egy gyermekeseket, hisz tudom milyen az, nem is ertem mit szenvedtem en egy gyerekkel, most jatszva megcsinalnam! :lol: Bizony sokminden konnyebb lenne de hat ez van, nekunk ez adatott es bar az eleje nehezebb biztos vagyok benne hogy a kesobbiekben megterul majd es egy boldog, nagy csalad leszunk! Engem az duhit hogy a 3 gyerekules nem fer el normalisan az autoban. :evil: Masfel eve vettuk a kocsit, ha tudtuk volna hogy nemsokara kicsi lesz ... :?

Lili: igen, biztosan a gombok, lehet aranybevonatuak. :lol: Mar 5 honaposak vagytok :shock: kerunk kepeket, biztos sokat valtoztak a gyerekek!

Mi holnap leszunk 8 honaposak. :D

KépKép
KépKép
tontica

Lanyane: a cetli szuper otlet!!!!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok

Zsuzska
Nálunk a pneumo nem kérdés,nem várhatunk vele szeptemberig,a Marci veséje miatt,és a Bercus kicsi súlya miatt.A Marcusnál minden fertőzés komoly gondokat okozhat amíg nem teszik rendbe a veséjét.Szegénynek antibiotikumot is kell szednie,nehogy vesemedence gyulladást kapjon.

A közlekedés mindenhol katasztrófa szerintem.Sokszor egy babakocsival is.

Labasv
Én még nem tudom azt írni,hogy néha elég,mert mi még csak ma hozzuk haza a kicsit.Még fel sem fogtuk igazán,hogy két gyerekünk van.

Szép napot!
Vendég

Tontica,
de jó neked, én még mindig kelek hozzájuk éjszaka, aztán hajnal ötkor is szopizni akar Barnim. Mondjuk, lehet, a fogacskái miatt igényli most gyakrabban, kettő is kibújt.
Kép Kép

KépKép
lili73

Lili: jaj de tunderek!!! :D Ahogy latom mindkettonek gondor hajacskaja van, ugye? Aliz nagyon hasonlit az anyukajara! :wink: Barnus milyen kis duci, Monserrate is ilyen volt most meg irto vekonyka. Nyugi, nalunk is az 5-ik honap utan kezdett rendezodni az ejszakai alvas! Kitartas!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok,

Labasv, probald meg esetleg, hogy egy egyes babakocsival mesz (esetleg vegyetek egy olcsot erre a celra) a masik babat pedig kendoben vagy kenguruban viszed..... en ezen gondolkoztam, hordozokendoket amugyis akarok, es lehet, hogy kolcsonkerek egy kismeretu egyes babakocsit, igy konnyebb lenne buszozni, ha kell........

Tundi, a lanyok imadnivalok most is! En is imadtam igy enni a friss kenyeret anno.....;)

Lili, nagyon edik a babaid! Jo neked, hogy van eleg tejed, en is nagyon izgulok, hogy sok legyen, mert szeretnek legalabb 1 evig szoptatni...
Lanyok, ez genetikatol is fugg? Ha anyunak meg a nagyinak is sok teje volt, az azt jelenti, hogy nekem is annyi lesz??????

Banika, dejo! Egyutt lesz a csalad :D mikor mentek?

dragonfly

Tontica :lol:
sokan azt mondják, mindketten apukájukra hasonlítanak. 8)
kicsit tényleg hullámos a hajuk :)
az én kis dagim most itt ül velem, mert nem hagyta aludni a hugicáját.

Dragonfly :D
nekem sincs elég tejem, kell tápszert is adnom. Én nem ragaszkodom hozzá, hogy egy éves korukig szoptassak, bár nagyon szeretek. :lol: Meglátjuk. Úgy tudom, főleg genetikailag meghatározott, de kicsit rá lehet segíteni teával, homeós gyogyóval, mandulával, rántott levessel :lol:

KépKép
lili73

Azt azért megnézem, amint egy 6 kilós gyereket valaki a nyakában visz, a másikat meg babakocsival fölteszi egy járműre :shock:

Tapasztalataim szerint vannak időszakok, amikor juszt se ülnek meg a kocsiban, és percenként hajolgatni kell hozzájuk, hogy éppen mi a probléma. Ezt úgy, hogy a másik rám van kötve...hááát.

Egyik nap a nagyimmal vittük le a lányokat. Lili annyira hisztizett a kocsiban, hogy úton hazafelé végig "cipeltette" magát. 20 perc után azt hittem, leszakad a hátam... :cry:

Na mindegy...Legalábba játszótér közel van. Oda nem kell majd kocsi, ha már mennek :D

Kép
Kép
labasv

küzdök a képfeltöltéssel!
menni fog!:-)
most elmegyek dolgozni,aztán i'll be back...(ha hagynak a lányok :?

Kép
bogyótanya

Kép Emese fintor Kép Adél

Kép
bogyótanya

Kép 1ütt Kép

Kép
bogyótanya

Kép

Kép
bogyótanya

Na,mostmár láthatjátok,tényleg van 2 lányom... :lol:

"néha sok a jóbol" hmm,szerintem minden ikres(ill. több gyerekes Mami) eljut időnként ide.Visznt,ha be is rágok rájuk,elgondolkodom rajta,hogy Ők még rosszabbul érzik ilyenkor magukat mint én és én tudok változtatni,amit meg is teszek.

Juci!
Köszi,azért örülök,h van ki emlékszik rám...:-)

Tonti!
Nagyon sajnálom a bébiszittyós sztorit,ez igazán bunkó dolog volt..
Gyönyörűek a gyerekeid!A ruhákkalén is így vagyok,magamnak szinte semmit,beszabadulok a mammutba és csak gyerek holmival jövök ki. :roll:
Mi voltunk a Férjemmel mulatozni,kb egy hónapja,ott alvós buli volt,anyum vigyázott a csajokra,nagyon nem akartam nélkülük eltölteni ilyen hosszú időt,de az uram nagyon igényelte.Reggel ahogy magához tért spuriztunk haza.Lányok nagyon jól viselték a kalandozást a nagyanyóval!A házzaságunknak nagyon jót tett.Azt hiszem ez sem egy elhanyagolandó dolog,először párt választ az ember,aztán jönnek a lurkók,hát kijár Neki is,hogy csak velem legyen!:-)

Sztem kell júliusban is legalább egy váltás hosszú ujjú ruci,mert 1 hónapba belefér,h kaki idő legyen egy pár napig.

PÓLYA:

nálunk is anyukám győzködött.Nem olyan hülyeség az.Ahogy a kismajmok 24 órát az anyjukon csüngenek,az újszülött is igényli,hogy sokat legyen a mamájával,aki védi óvja.Na most persze nem lehet egész nap ölelgetni.A pólya szépen körbeöleli és biztonságban érzi magát.Én estére megmelegítettem nekik a radiátoron úgy raktam bele Őket,nagyon lazára gomboltam(hiper szuper gumis-gombos volt)és nagyon szerették.Kb.1 hónapos korukig,ha már megnő a mozgásigény persze el kell hagyni a használatát.A dokink azt mondta,nem árt a csípőnek,stb,a titok az,hogy szabadon mozoghasson alatta.

HASKÖRMÉRET:

nem tom,de óriási volt.összesen 30 kilót híztam,úgy hogy a 7. héttől a 38. hétig hánytam,de ha visszaolvasol nagyon az elejére,látni fogod.Szülés utáni első mérésnél-15 kg,itthon egy hét alatt 8,majd 4 a maradék még rajtam van,a szoptatás alatti csokizásból,sőt... :oops:
Úgy mértem,h a csípőmhöz szorítottam a könyököm,kinyújtottam a karom,tenyerem ás még egy tenyérhossznyi volt a távolság a derekam és a hasam csúcsáig.De hosszú és husi babák is lettek hál'Istennek.

HÁLÓSBUGYI:

Én is vettem a brendonba magamnak,de az 5 db.-os ból 1 et használtam,mert baromi kényelmetlen volt és csúszkált benne a betét.A legjobb sztem,Xl-es pamut bugyi,jó magas derékkal,aztán majd kidobod.Nem most fogtok hódítani közvetlen szülés után meg pláne nem min.6 hétig... :shock:
Fűzőt,haskötőt minden még szülés elött állónak javaslok,mert nagyon jól esik,a pocaknak a szülés utáni napokban és a hasatok is hamarabb nyeri vissza eredeti formáját.

HASREPEDÉS-NÖVÉS:

nekem már 10.héten annira látszódott,h mindenki észre vette,az első csíkok úgy az 5. hónap tájékán jöttek aztán folyamatosan szülésig.Mondjuk és 5. hósan úgy néztem ki,mint aki minnyá szül.. :lol: :shock:

ETETÉS:

Nem szabad erőltetni,amennyit kíván,csak egyen 3 óránként,a megtömt gyerekekből lesznek a kövér felnőttek.Persze fontos afolyamatos ellenörzés,mérlegelés!
Nekünk maguktól aludták át a Tündérkék az etetést éjszaka,úgy 2hósan.De addig...mindennap bőgtem a kialvatlanságtól...szopi-mérlegelés-pótlás-hasfájás-hasmas...huh,de jó hogy túl vagyunk rajta!:-)
Én 4 hónaposan adtam nekik gyümilét,miután nem csak anyatejesek voltak,a vitaminra szükség van a megfelelő fejlődéshez!És nagyon szerették,most is nagyon kísérletező kedvűek,szeretik az ízeket.Mint mindenre,erre is igaz,MÉRTÉKLETESSÉG!

Na megyek pakolni,megyünk balcsira,most minden 2. 7végén lent leszünk mert imádják a csajok.

Hja!Építkezés,mi amióta ismerjük egymást a férjemmel,azóta építkezünk..most a 2. nál tartunk,az elsőt kiadtuk,de már tervezzük,h eladjuk az elsőt és építünk egy újat itt a környéken.Így én folyamatosan élem át,a be nem fejezett ház érzését! :lol: :lol:

Mindenkinek szép 7végét!

Leila

Kép
bogyótanya

Bogyotanya:

Gyonyoruek a lanyok, milyen nagyok es fejlettek, az enyemek meg mindig nem ulnek. :( Teljesen egyformak a csajszik, ugye?
Te dolgozol? Mit? Akkor nem csodallom hogy nincs idod irni! Mulatozas szuper jo lehetett, neha bizony az is kell es nagyon igazad van, apolni kell a szerelmes eletet ugyanis a szerelem az elso, a ferfi es a no szerelmebol szuletik a gyermek (jo esetben). Mi majd juliusban eljarunk ide-oda otthon, mar nagyon varom csak felek az uttol! :shock:

Polya: nekem nem volt, itt nagyon meleg volt amikor szulettek.

Has: en 20 kilot hiztam, szerencsere lement es csikok alig latszanak. Szerencses vagyok! :D

Etetes szempontjaban is egyetertek Veled, semmit nem szabad eroltetni, kesobb sem, bizony tobb a kover gyerek mint a sovany. A gyerekek tudjak mennyire van szukseguk, nagyfiam keveset eszik de surun.

Csinaltam videokat:
Alex kuszik:
http://s202.photobucket.com/albums/aa19 ... IP0039.flv
Anna allandoan elveszi a cumit Alextol:
http://s202.photobucket.com/albums/aa19 ... IP0044.flv

KépKép
KépKép
tontica

Bogyó, csodaszépek a csajok és amint látom, nagyon kis ügyik!

Eltűnsz aztán meg kész kisregénnyel jössz :wink: klassz lehetett a buli kettesben, szerintem is jár az Apukáknak ennyi. Mi szombaton megyünk Budapestre a sztepp fesztiválra, anyuék + hugom bevállalták a kölyköket, persze mire vége lesz, már tűkön fogok ülni, hogy húzhassunk haza. Pedig tesó mondta, hogy nyugodtan maradjunk ellesz a kanapén :lol:

100 nap múlva szülinapunk lesz. Olyan hihetetlen, most születtek a kis gengszterek!

Puszi!

Judit

Ui.: hétfőtől 20 alkalom hypoxi tréning :lol:

jucicuki

Sziasztok!
Bogyó!
Nagyon aranyosak a lányok :D
Lili!
Nagyon nagyot nőttetek az utolsó kép óta!!Nagyon szépek vagytok!
Tonti!
Boldog 8 hónapot :D Megnéztem a videokat!Olyan édesek!!!!Hamarosan szétpakolják a lakást!!! :D :D
Lanyané!
Voltál UH-n?Mi volt?
Banika!
Mi újság?Hogy megy 4esben?
Juci!
Jó szórakozást!!!

bognartundi0727

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?