Na,mostmár láthatjátok,tényleg van 2 lányom...
"néha sok a jóbol" hmm,szerintem minden ikres(ill. több gyerekes Mami) eljut időnként ide.Visznt,ha be is rágok rájuk,elgondolkodom rajta,hogy Ők még rosszabbul érzik ilyenkor magukat mint én és én tudok változtatni,amit meg is teszek.
Juci!
Köszi,azért örülök,h van ki emlékszik rám...
Tonti!
Nagyon sajnálom a bébiszittyós sztorit,ez igazán bunkó dolog volt..
Gyönyörűek a gyerekeid!A ruhákkalén is így vagyok,magamnak szinte semmit,beszabadulok a mammutba és csak gyerek holmival jövök ki.
Mi voltunk a Férjemmel mulatozni,kb egy hónapja,ott alvós buli volt,anyum vigyázott a csajokra,nagyon nem akartam nélkülük eltölteni ilyen hosszú időt,de az uram nagyon igényelte.Reggel ahogy magához tért spuriztunk haza.Lányok nagyon jól viselték a kalandozást a nagyanyóval!A házzaságunknak nagyon jót tett.Azt hiszem ez sem egy elhanyagolandó dolog,először párt választ az ember,aztán jönnek a lurkók,hát kijár Neki is,hogy csak velem legyen!:-)
Sztem kell júliusban is legalább egy váltás hosszú ujjú ruci,mert 1 hónapba belefér,h kaki idő legyen egy pár napig.
PÓLYA:
nálunk is anyukám győzködött.Nem olyan hülyeség az.Ahogy a kismajmok 24 órát az anyjukon csüngenek,az újszülött is igényli,hogy sokat legyen a mamájával,aki védi óvja.Na most persze nem lehet egész nap ölelgetni.A pólya szépen körbeöleli és biztonságban érzi magát.Én estére megmelegítettem nekik a radiátoron úgy raktam bele Őket,nagyon lazára gomboltam(hiper szuper gumis-gombos volt)és nagyon szerették.Kb.1 hónapos korukig,ha már megnő a mozgásigény persze el kell hagyni a használatát.A dokink azt mondta,nem árt a csípőnek,stb,a titok az,hogy szabadon mozoghasson alatta.
HASKÖRMÉRET:
nem tom,de óriási volt.összesen 30 kilót híztam,úgy hogy a 7. héttől a 38. hétig hánytam,de ha visszaolvasol nagyon az elejére,látni fogod.Szülés utáni első mérésnél-15 kg,itthon egy hét alatt 8,majd 4 a maradék még rajtam van,a szoptatás alatti csokizásból,sőt...
Úgy mértem,h a csípőmhöz szorítottam a könyököm,kinyújtottam a karom,tenyerem ás még egy tenyérhossznyi volt a távolság a derekam és a hasam csúcsáig.De hosszú és husi babák is lettek hál'Istennek.
HÁLÓSBUGYI:
Én is vettem a brendonba magamnak,de az 5 db.-os ból 1 et használtam,mert baromi kényelmetlen volt és csúszkált benne a betét.A legjobb sztem,Xl-es pamut bugyi,jó magas derékkal,aztán majd kidobod.Nem most fogtok hódítani közvetlen szülés után meg pláne nem min.6 hétig...
Fűzőt,haskötőt minden még szülés elött állónak javaslok,mert nagyon jól esik,a pocaknak a szülés utáni napokban és a hasatok is hamarabb nyeri vissza eredeti formáját.
HASREPEDÉS-NÖVÉS:
nekem már 10.héten annira látszódott,h mindenki észre vette,az első csíkok úgy az 5. hónap tájékán jöttek aztán folyamatosan szülésig.Mondjuk és 5. hósan úgy néztem ki,mint aki minnyá szül..
ETETÉS:
Nem szabad erőltetni,amennyit kíván,csak egyen 3 óránként,a megtömt gyerekekből lesznek a kövér felnőttek.Persze fontos afolyamatos ellenörzés,mérlegelés!
Nekünk maguktól aludták át a Tündérkék az etetést éjszaka,úgy 2hósan.De addig...mindennap bőgtem a kialvatlanságtól...szopi-mérlegelés-pótlás-hasfájás-hasmas...huh,de jó hogy túl vagyunk rajta!:-)
Én 4 hónaposan adtam nekik gyümilét,miután nem csak anyatejesek voltak,a vitaminra szükség van a megfelelő fejlődéshez!És nagyon szerették,most is nagyon kísérletező kedvűek,szeretik az ízeket.Mint mindenre,erre is igaz,MÉRTÉKLETESSÉG!
Na megyek pakolni,megyünk balcsira,most minden 2. 7végén lent leszünk mert imádják a csajok.
Hja!Építkezés,mi amióta ismerjük egymást a férjemmel,azóta építkezünk..most a 2. nál tartunk,az elsőt kiadtuk,de már tervezzük,h eladjuk az elsőt és építünk egy újat itt a környéken.Így én folyamatosan élem át,a be nem fejezett ház érzését!
Mindenkinek szép 7végét!
Leila