A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 januárban szülünk

Te Lafi, hoyg bírod ki, hogy ne zabáld meg?????

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hát elég nehezen :lol:

a fenti képet imádom, amikor éhes, eszi a kezem, ujjam, ruhám, mindegy neki, csak kaja legyen!Na ekkor tiszta apja!Ha már totál az enyém és csak a kukit kapta apjától, most már tutti, nem a postás gyereke, mert zaba téren veri az apját! :lol:
Vendég

Hát én még mindig bírom az egyben létet, de most irigyelek nagyon, én nem is tudom, hogy fogom kibírni, hogy ne nyomorgassam folyton... Tudom nem jó, ha a gyereket minden nyekergésre felkapjuk, de jó volna, ha folyton a közelemben lehetne... testközelben... végülis az állatok is sokáig vannak a kicsinyükkel és nyalogatják, meg ilyesmi... Én eddig elutasítottam a hordozókat, de most úgy érzem, hogy szívesen magamra kötözném majd... bezzeg a negrusok úgy dolgoznak velük a gyapot földön...

Kép
Kép
Kép
konkri

Védőnő,

az én védőnöm is van, de sajnos minek. Teljesen másnmilyennek képzeltem el. Olyannak, mint a sógornőmé. Mondjuk az igen ritka, mert szülésznő volt annak idején és elég sok jó dolgot mondott.
Azt hittem mindegyik kedves. De ez a nő nagyon laza.

Hasleszorító,

szerintetek melyiket érdemes venni. A bugyit vagy az övet?

Pandi, Norma,

köszönöm a leírást a magne ügyben. Én mondjuk bár ez lehet, hogy pszihés, de amikor nem szedtem akkor jobban keményedett a pocim. Meg hát úgy tudom, hogy idegerősítő hatású. Nyugtatót meg nem akartam volna szedni még homeósat sem. Te Pandi tudod, hogy miért.

Leafead,

ezt nagyon cukin leírtad. így is van. Ismerek olyan kismamikat akik szintén örünének egy ilyen ajándéknak. de mindent a maga idejében. Az a lényeg, hogy jól vagytok. És nagy a boldogság. :-)
Vigyázz a pocidra. És milyen hasleszorítot használsz? Övet? Mikor vetted meg. Kell hozzá valamilyen méret? Mert ugye szülés után nem igazán tudok majd rohangálni. És gondoltam mostanában meg is veszem.

Konkri,

az Anita márka az 7000 forint körl van. Most találtam egy kismama boltot újpesten. Most indulunk nemsokára. Ott 4200 forint. Felpróbálom és ha jó akkor megvesszük.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Persze, majd lefotozom és felteszem, de sztem min vasárnap estére leszek kész az elsővel :oops:
Lafi: tündéri a hapsi! A tejcinek 40 nap kell a teljes elapadáshoz,én javaslom, hogy tedd cicire. Ez mindkettőtöknek jó élmény és hátha beindul valami ha szivja! Van a szoptanit nevű készülék, keress rá a neten.
Pocok: no para, el fog férni, bármekkora is a feje :), majd érzed ugyan, hogy kissé passzentos, de hát ez a szülés :) :)

Kép
Kép
normajeane

Lafi,

nagon cuki a kis zabagéped. az még mindíg jobb , hogy sokat eszik mintha nem enne.

Konkri,

az első gyermeknél egyébbként ez még természetes is. meg mondják is, hogy a kisbabának kell a szeretgetés, babusgatás. Ez így van rendjén. Meg állítólag azt olvastam, hogy azok a gyerekek akiket sokat szeretgettek jobban fejlődik az agyuk.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Védőnő: nincsen szabad választási lehetőség Mo-on. Körzetek vannak és ahová szülöd a bébit, az oda tartozó védőnő a tiéd, ha tetszik ha nem. Tehát fontos, hogy nem a lakcimed számit hanem ahová hazaviszed a bébikét, mivel a védőnőnek kötelessége kijönni meghatározott időnként a bébi két éves koráig. Az más kérdés, hogy nlunk is van olyan aki kijön 1x aztán jónapot.

Kép
Kép
normajeane

Norma, az is 40 nap alatt apad el, ami csak előtej jött belőle???Mert én még csak ott tartottam, volt kicsit fehér is, de nem sok, inkább előtej volt....

Vikci, én övet vettem még a szülés előtt, a varatkiszedés óta hordom!
Megmértük a gyógyitárban a csípőméretem és ezalapján adott övet. És így jó is most.
Vendég

Konkri,
Szerintem ez természetes ,ha a családban amúgy első baba, akkor nem is lehet megállni, mert mindenki jön és felveszi ölelegeti stb. Nálunk az unokahúgom volt az első sokat volt kézben, de nem lett hisztis meg ilyenek. Igazi boldog baba volt :D persze kell egy határ de hogy az hol van nem tudom :lol: majd kitapasztaljuk.

Vikci,
Nekem övem van, nem bugyi állítható a nagysága.
Vendég

Én 4 hétig nem hagytam sirni Botost, kendőben rajtam volt ha nappal sirni akart. Az éjjelben kemény voltam, az első éjjel sirt két órát de a következőt már átaludta. Mondjuk ez sztem csupán mázli. Soha nem altattam, bárhol elalszik minden körités nélkül (perzse, cumi és maci kell!)

Kép
Kép
normajeane

Ime a 39 hetes pocakom:)
Kép :lol:

KépKép
pocok81

Pocok! Szép kis pockod van. Most az enyémet kicsit nagynak találom 33 hetesen. Rakok fel képet.
Íme,

Kép

Lafi,

ezek szerint a patikában is lehet kapni leszorítóst. És ha nem vagyok indiszkrét akkor mennyibe került?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vicky,köszi:)Szép pocakod van neked is:)Nem nagy,pont jó!
Nekem mindenki aztmondja már egy ideje,h jó nagy pocakom van,de szerencsére csak pocora hiztam:)
Ja,meg azt mondják h még nincs túl lent!Pedig szerintem már ment lejjebb.

KépKép
pocok81

na gondoltam csinálok egy képet én is, de az uram elvitte a gépet... hogy minek, azt ne kérdezzétek... :evil:

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát , én nem értek azzal egyet, hogy össze-vissza felvegyék meg ringassák az újszülöttet. Lehet durva a példa, de az állatoknál is 6 hétig nem tanácsos piszkálni a csemetét mert az anyja elutasithatja utána. Sztem az anya és az újszülött kapcsolata nagyon fontos és nem jó ha túl sokan belenyúlnak. Szóval én nem engedtem igazán, hogy az első 6 hétben mással legyen hosszabb fizikai kontaktusban.
Ringatni meg később sem engedtem, nem is tudja az mi. Sztem ha sir, a ringatás nem megoldás rá, hiszen konkrét oka van a sirásnak, azt kell orvosolni.
Anyukákkal való beszélgetéseim során nekem az jött le, hogy a ringatás nem is igazán a gyerek miatt volt/van, hanem anyukának esik jól. Mi mondjuk sokat kendőztünk, igy nekem is meg neki is ki volt elégitve a fizikai érintkezési igényünk.

Kép
Kép
normajeane

Pocakok nem nagyok! Pocok pocak tényleg nincsen még lent, de sztem bőven elég ha szülés előtt 1 nappal beilleszkedik, minek rohanni?

Kép
Kép
normajeane

szép pocakok!!!!!azért irigykedem kicsit, még lett volna 2 hetem...

mi sem ringatjuk, ha sír, hisz annak oka van, mivel nem mondja el, mi a baja, én próbálom kitalálni.
éjjel hagyom, hagy nyűglödj9n, nehogy hozzászojon,hogy felébredhet.
ma már 9-hajnali 2 aludt, aztán kaja, majd 6ig mgint aludt.
ez így mindenkinek jó.
Vendég

Jaj Lafi, én meg Téged irigyellek, hogy már megvan a Kis Trónörökös :wink:

Nagggyyyon lassan megy az idő, még így is, hogy karácsonyi készülődés is van.....

Kép
kona

Helló:)

Jajjj de gyönyörű ez a kölök Lafi.:) Olyan elégedett pofival néz a világba. :D :D :D Csudaszép.:)

Volt nst.:) Az elsőőőő. :lol: Ezt is megértük...
Görbuszom 20-30-40 között mozgott,nincs különösebb méhtevékenység. Hédi végig mozgott,majdnem kirúgra az oldalam.Elég feszes a hasam,a bőröm átlátszó...remélem előbb kibújik,mint én repednék... :? :roll: Dorkával sokkal nagyobb pocim volt és semmi csík vagy hasonló,simán elfért volna még +1kg rajta... Szülésznőm szerint Hédi nagyobb lesz és ezért feszül annyira...Majd meglátjuk.29én lesz a következő nst,27én doki...

A hasszorítom nekem Anitás,bugyis,oldalt szabályozható.Bár bugyira húzom fel,hátránya,hogy moshatom minden este....Kettőt pedig tuti nem veszek....

Pocok,Vikci
Szép pocik.:) Majd megkérem a drágám csináljon az enyémről is...

Kona
Lassan megy???Számomra meg csak úgy repülnek a napok.... :shock: 1 hete mondta a dokim,hogy 10 napot jó lenne kibírni...akkor már csak 3 van.... :lol: :lol: :lol:

Pesti kozmetikus...ejjj nekem is oda kéne járnom. :lol: :lol: Mi az a párszáz km????? :?: :lol: :lol: :lol:

Nagylányom extra nyafka ma...kiváncsi leszek miért.... :idea: Remélem nem az ünnepekkor jön elő nála vmi gond... :roll:
Vendég

Konkri,ne sasolj!!! :P :P :P :P :P
Vendég

Mutatok Nektek két képet... ma picit felvidítottak ezek a képek.

Még a búcsúztatón készültek, egymás után.
A jelenet: sztem a képekből levágni, hogy a szakálas pasival nem akartam nagyon pusziszkodni, s ezzel egyetértve a barátnőim a pusziszkodást követően jót nevettek...

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
konkri

Babaeső!!!!!
Ildi írt!!!!

Megszületett Tina,pont a nővére szülinapján. 2510gr.
Császár volt,altatták.

Konkri
:lol: :lol: :lol:
Vendég

Gratulálunk Ildinek, és jó egészséget a pici babának.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ildi,
Kép
Jó egészséget nektek és sok sok tejcit kívánok :D
Vendég

Ildi nagy grat!!!!!!!!!!!!!!!!4És annyira örülök, hogy 2.5 felett lesz Tina!Mondtam én neki!Éljen!!!!Szia Tina-baba!!!!
Vendég

Hali csajok! Eszméletlen hírem van, nem találtak nálunk semmit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! elméletileg nem hordozzuk a betegséget, így nincs esély az ismétlődésre! Annyira el voltam keseredve, mert erre nem számoltam, de Isten meghallgatta az imámat! Viszont a következő terhességnél nagyon oda fognak figyelni! jaj csajok én annyira boldog vagyok! mostmár mindent bele lesz! :lol:
Vendég

Baba,
Mondtam én hogy nem lesz ott semmi baj! Most már nyugi és hajrá kövi baba :wink:
Vendég

Sziasztok!

Mostanra lett bennem egy kis élet. Délelőtt elmentünk vásárolni, majd főztem, mosogattam és azt hittem leszakad a derekam. Pedig mára még be volt tervezve pár dolog...na mindegy, majd holnap.
Mutattam páromnak a hasamat, hogy szerinte nincs-e más formája és rávágta, hogy lóg! Tegnapról mára tényleg nagyon megváltozott....persze tudom, hogy ez még semmit nem jelent, de úgy szeretném ha esetleg január elején megszületnék :lol:
Lego, addig ti is bírjátok ki valahogy :lol:

Ildinek és a babának no meg az egész családnak sok egészséget kívánok!:) Remélem lesz tejecske:)

Baba: ezek szuper hírek! Mindent bele :wink:

Lafi: hát kész vagyok ettől a kiskrapektől. Az a kedvencem ahol eszi a kezed :)

Konkri: ki az a szakállas, akitől annyira nem akartál puszit? :) Őt nem szeretjük? :)

Na megyek punnyadok...holnap céges karácsony és hívtak, hogy menjek. Nem tudom, hogy bírom majd,de rápihenek, hátha segít :)

bingii

Ildi, gratulálok, sok boldogságpt a babához :!:

Baba: ez tök jó hír!!! És azonnal rá is állhattok??

Mi ma szétmászkáltuk az agyunkat, beszereztük a még elmaradott kari ajándékokat. Érdekes, h amikor mászkálunk nincs semmi bajom, nem úgy, mint éjszaka, amikor állandóan el vagyok zsibbadva, gémberedve, stb.

Konkri: Tök jók a képek :!: :lol: Tényleg lejön róla a jókedv!!

Lafi: de cuki a babád! Annyira ki van már simulva, meg minden!

Norma: én is annyira szeretnék következetes lenni a babával és éjszaka nem állandóan felkapkodni, de ez megtehető akkor is, ha egy szobába alszik velünk??!! Mert nálunk egyelőre ez lesz... :?

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok.
Mar jol vagyok,koszi a segitseget,kisse beijedtem.Hat nemtudom mikor ohajt kijonni a kicsi,inkabb ijesztget.Meg ugy sajgok,de semmi komoly.Voltam a volt munkahelyemen es hat nagyon felhuztam magam.1 es fel orat ha nem tobbet kellet varakoznom raadasul alva ,hogy leadhassam a papirokat,mivel osztottak a bereket es az emberkek nemvoltak haklandoak beengedni.Csak anyit kellet volna hogy beadom,beirjak kesz.Nem utazgathatok minden nap Komaromba,hogy sorakozzam.

Hat pocim ennyire van leszalva.A szuleim szomszedja mondta neki is igy volt.Azthitte megszul es meg ket hetig bentmaradt a picike.
Kép

Kép

Kép
marcsitita

Fú!! Gratula Ildi! Krisztián! Ha tudsz írjál !!

Marcsi: igen, ez már alakul, de valóban, semmit nem jelent

Lafi: sztem tedd mellre kaja előtt. Azért lenne jó ez a szoptanit, mert az közben adagolná a tápit, a baba nem veszi észre, hogy a lé nem a ciccből jön, szívja és kész és a szopi elvileg beinditja a tejcit. Mert ugye ha nem jön a lé akkor ideges lesz Hunor és nem fog szopizni, nem dolgozik feleslegesen.

Sagi: hát igen, a kérdés nagyon jó :). Boti külön szobás volt, nemes egyszerűséggel rácsuktuk az ajtót ha sírt néha. Zsombor viszont amig éjjel szopizik velünk lesz, illetve utána ugye Botival, tehát vagy minket zargat vagy a tesóját. Galád módon azt találtam ki, hogy a nappaliba kitoloncoljuk ha nagyon gáz lesz. Kegyetlennek tűnik elsőre, viszont az sokkal rosszabb ha nem tanul meg egyedül elaludni és altatni kell X éves koráig, mivel erre sem időm sem energiám nem lesz. Főként, hogy ha éjjel nem tud egyedül elaludni akkor nappal sem valószinű és Boti rovására is menne erősen ha nappal fél-egy órát azzal kéne tököljek, hogy a kicsi aludjon.
Kemény menet lesz sztem, de Botinál is annyira bejött, hogy minden erőmmel azon leszek, hogy Zsombi is ennyire megtanuljon mind elaludni egyedül mind pedig jól aludni. Állítólag ez alkat kérdése is, de sztem a nevelés sokat jelent, hogy mire próbálod meg rávenni.

Kép
Kép
normajeane

Nem tudom, Norma, most nem értek veled egyet. Én nem tudnám egyszerűen rácsukni egy kisbabára az ajtót, ha sír. Nálunk Bencével nem volt gon, az elején éjjel 2x kelt fel szopizni, utána már csak egyszer, aztán leszokott róla. Én nem csináltam nagy felhajtást éjszaka, még villanyt sem kapcsoltam, és ha végeztünk, csak betettem a kiságyba, nem ringattam, meg ilyesmi, mire kimentem pisilni, meg inni, addigra vissza is aludt. Tisztába csak akkor tettem éjszaka, ha nagyon muszály volt, és akkor is az előszobába kapcsoltam villanyt, az elég volt nekem. Megtettem mindent, hogy ne ébredjen fel teljesen. Nálunk bevált. Azóta sajna van némi gondunk, a felettünk lakó ugyanis baromi hangos, és általában este10 kor szokott nekiállni mosni, meg pakolászni, és Bence nagyon fél a sötétben ezek miatt a hangok miatt. Így aztán velünk alszik, ami mondjuk nem zavar, de nem tudom átszoktatni a kisszobába, pedig nem lenne egyedül, Danika is ott alszik. Majd talán 1-2 év múlva, akkor majd újra próbálkozom, most egyenlőre hagyom, nehogy azt higyje, hogy a pici miatt ki van taszítva.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok

Ildi gratulálok a kislányod megszületéséhez, jó egészséget és sok sok tejcit.

Blongyi, Lafi annyira édesek, zabálni valók a babáitok.

Kép
andi1975

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Ildi
Gratulálok a babához!!!! :D :D Sok-sok tejcsit,egészséget,örömet kívánok!!

Most indulok az utsó Uh-ra,szorítsatok!Majd jövök! :D

Pussz Mindenkinek!!

mazsolasyl

Jó reggelt.:)

Olyan butaságokat (nem akartam csúnyábbat írni... :? ) álmodtam egész éjjel,hogy tuti hatással lesz a napomra... A reggeli kávét is magamra öntöttem,Dorka is nyűgi még mindig... :(
De nem akarok panaszkodni,remélem nektek szép napotok lesz.:)
Asszem valamit rendezgetek még Hédi körül,az mindig felvidít.:)
Ovis karácsonyra kéne menni,de így semmi kedvem... :roll:

Vasárnap lehet megfűzöm apát,hogy tartsunk egy közös estét.Dorkát megpróbálom lepasszolni,úgy mennék moziba,vacsizni....következő 1-2 évben megint nem lesz rá lehetőségem.

Mazsi,hűűű,Neked is már csak 13 nap...olyan jól hangzik.:)

Norma,ki az a Krisztián???? :shock: :lol:

Bingii,oks,én bírom,szerintem simán egyben leszek még 20án is. :lol: Semmi extra tünetet nemérzek,na nem mintha kéne.... :wink:
Te pedig azt igérted,hogy pihizel,most meg ezt kell olvasnom?????

Konkrinak energia hegyek!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Vörösbegy
Jól vagytok????

Viki (Sleepin) is rég írt,remélem jól vannak.

Baba
NAgyon örülök a hírnek!!!Akkor mostantól élesben megy???? :oops:

Megyek,elkészítem a fincsi teám. :lol:
Vendég

Ildinek nagy gratuláció, jó egészséget, sok tejcsit, miegymást :D

Baba, ez igazán jó hír. Férjem (a biológus) egyik este már itt számolgatott, hogy tényleg úgy van-e, ahogy mondták nektek.....Gondolom ez a hír a legszebb karácsonyi ajándék. (Felvettelek msn-n...)

Mindenkinek szép napot :D

Kép
kona

Baba, ez nagyszerű karácsonyi ajándék!!!!!!!!hajrá kövi baba!!!!!!!!

Köszönjük a dícséreteket!!!

Norma, nem értem a mechanizmust, tegyem cicire, de hogy etessem közben????
Vendég

Sziasztok!

Ildiéknek jó egészséget kívánok!

Marcsi,
feltettem a CTG görbém, a két kép egyazon görbe :) Első részen apa nem ért még oda, görbe lapos, bent teljes nyugi, onnantól amikor odaért és elkezdtünk beszélgetni, Barni nekiállt hancúrozni, ott rendesen csúcsosodik a fájásgörbe. Nem lehet, hogy a te babád is sokat mozgott éppen?

Lafi, nekem még mindig az orra tetszik a legjobban :lol: :lol: Persze az egész baba édes :D

Én holnap akarok párocskámmal mozizni és egyre inkább úgy érzem 2 in 1-ben akarok maradni jan 10-ig :!:

Bocs, a dátumtól elég rosszul látni a görbét...

Kép Kép

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Szisztok csajok! Nem tudom, mi van velem de egész nap fázom. Nem vagyok lázas, meg ilyesmi, semmi más bajom nincs csak FÁZOM!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
csibe76

Na,megjöttem :D Méreteink:

BPD: 93 mm
FL: 72 mm
AC: 332 mm
AFI: 140 mm
Lepény helye:hátsó falon
Súly: 3197 g.

Baba
akkor most már mindent bele :oops: :lol: :D

Lego
Aha,már nagyon izgulok mikor kell menni :lol: Mióta hazaértem,fájdogál a pocim meg a derekam,de semmi komoly....megyek egy kicsit pihizni....Apa is jön haza,most szállt le a repcsi.... :lol: :D

mazsolasyl

Mazsi, szép méretek. Úgy belegondolok, mi egyidősek voltunk, én is ott tartanék, ha Hunor nem állt volna le a fejlődéssel....

Képzeljétek, 2680 gramm!!!!2 hét alatt hízott 200 grammot pont!!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Sagi,

én is szívesen megyek el vásárolgatni. Nálam meg ez a pisi dolog vág közbe éjjel is meg nappal is. Mindíg azt kell nézni, hogy hol van mosdó. Van, hogy elmegyek és már mennék is vissza. Bár én elfáradok a vásárlásban. Van, hogy a talpam majd szét ég úgy fáj.

Marcsi,

megint megmutatkozott, hogy mennyire nem gondolkodnak az emberek. És, hogy milyen bunkók. A pocid tényleg le van szállva.

lego,

néha én is tudok olyan hülyeségeket álmodni amik soha nem jutnának az eszembe magamtól. És tényleg képes rányomni a béllyegét az egész napomra, mint ahogyan neked is. Szerintem fáradt voltál alidtál volna mályen de a baba mocoroghatott és ezért az álmodás stádiumba kerültél. Legalábbis a könyvek így magyarázzák azt, hogy a kismamik sokat álmodnak. Mondjuk én magamon tapasztalom is.
Én is szeretnék elmenni moziba párommal, de felhomályosított, hogy hogyan bírnám ki pisi nélkül 2 órán át. így majd a szülinapomkor elmegyünk vacsizni az 27.-én lesz. De az is lehet, hogy a Titanik kiállítást célozzuk meg.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Köszi csajok! aranyosak vagytok! igen mostmár élesben megy :wink: :D remélem nyárra már nagy pocim lesz nekem is :roll: :D

kona
te vagy az erika? mármint msn-en? :oops: :D
Vendég

mazsi,

Hányadik héten vagy? Mert én nem tudom még hány UH-m lesz. Én most vagyok a 34. hét végénél. A 36. héten megyünk a dokihoz akkor lesz UH is, meg egy csomó minden.
Örülök, hogy minden okés veletek.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Cső Csajok!

Ildinek gratula, reméljük minden rendben lesz és talán karira haza is mehetnek... a gondolom Krisztián nevű apukához :)

Legus, köszi, ma már jó a kedvem. A hajam is laposra vasaltam, hogy ne legyen kalácsképem :wink:

Én még egyben akarok maradni!!!! olyan gyorsan megy az idő... :( 6 hete vagyok itthon, és mindjárt kari, aztán pár nap és szilveszter, aztán ha minden jól megy 39 héten befektetnek... most már nem lehetnek nagyszabású terveim :( terveink :( vagyis hát egy van mindenkinek, de mellette nem tudunk mondjuk pl. járólapozásba belefogni. :)
A védőnőt is fel kéne hívnom, hogy mikor jöhet, de hát nagyon nincs kedvem, meg időm se. Mikor akar ez jönni? Hát kinek van már ideje így a két ünnep között?

Baba nektek is nagy gratula! Remélem minél hamarabb lesz kisbaba!

Csajok, ugye teszünk fel kari hasi képet, akinek pedig már nincs, az kari baby képet :)

Legus én is kikívánkoznék a nagyvilágba, tegnap meg is próbáltam beevickélni a rossmannba, még jó, hogy az uram útközben felszedett... billegtem mint egy nagy zöld hóember :) én ha belém fér, akkor ma megpróbálok egy amerikai hot-dogot lenyomni, sok-sok sült hagymával - jól szét rúgjuk a ház oldalát :) ja és este 6kor nst!!! már úgy várom!

Csibe! egyél gyümölcsöt, ha nem szedsz vitamint. Én mióta szedem a gravidát azóta nem voltam beteg - kop-kop-kop.

Vörösbegyhez mindjárt bekukkantok, megnézem mi van Dórival, reméljük tényleg félrediagnosztizálták és könnyeben gyógyuló betegsége VOLT!

Húha, csajok nagyon kopnak ezek a napok! Már jó páran vagyunk, 10-20 maradék nap környékén.

Ja, ha előbb befektetnek a koriba - most már van egy kis fentartásom, mert nekem az éjszaka/fekvés, ami nagyon elkoptat. Akkor fáj a szemérem csontom, alig bírok felülni. Mi lesz velem, ha 3-4 napot fetrengenem kell majd? Mit csináljak majd? Asszem, hogy nappal majd óránként felpattanok (kicsit nagyzoltam) az ágyból. Viszont nem fogom bánni a befekvést se, mert én ott biztonságban érezném magam. Nem szeretnék otthon fosimosizni, mint szegény Marcsi... ott tudni fogják, hogy most fájás, vagy nem fájás... és ha fájás is, akkor is kéznél leszek - vagyis inkább ők.

Mazsy, nagyon szép kisbabád lesz ekkora méretekkel!

Kép
Kép
Kép
konkri

Vikci79! Na te jól kifogtad - névnap 23., karácsony 24. 25. 26., szülinap 27. ... ilyet még nem is tapasztaltam! Te mit kapsz ilyenkor ajándékba? Mármint mekkorát??? Jól kibántak veled :wink:

Amúgy én is 79es vagyok.

Kép
Kép
Kép
konkri

Benéztem Vörösbegyhez, a mai bejegyzése... és rámtörtek megint a fura érzéseim - hogy kisbabám lesz, és úgy érzem, hogy nem készültem még fel (lelkileg), és most mi lesz? én tökéletes jó anyuka akarok lenni, és nem csak gyakoralatban, hanem át is érezzem a dolgokat, de nekem még mindig olyan hihetetlen ez az egész. én anya leszek. és már nem csak egy fiatal, akinek a szerelmen, bulin, munkán, nyaraláson jár az esze, hanem akinek az esze első sorban egy másik emberen fog járni, akiért felelős. Úgy érzem h gyakoraltban tényleg mindenre felkészültem, már a kezdet kezdetén megvettem mindent, az utolsó heteket szinte nyugalomban töltjük, amit csak a karácsonyi feszültség tölt meg, de lélekben mégis olyan fura. Elképzeltem néha ezt-azt, de... anya leszek. egy felelős ember. ami ellen nem fogok tudni mit tenni, mert tudom, hogy ez ösztönből fog alakulni. de nem lehetne hogy az ösztön már most is működjön? nem kellett volna még pár évet sóvárogva vrnom ahhoz, hogy igazán felkészültem volna? miért van az, hogy én még nem várom, h Marcell kibújjon? miért szeretném, ha ez a pocakos korszak még vagy egy évig tartana? mi jól megvagyunk így! összeszoktunk! de úgy érzem, h keveset beszéltem hozzá, és ha gondolataimat megérzi, akkor pedig nem örülök annak, hogy a mostani gondolataimat érzi. néha rámtör a sírhatnék, h mennyire szeretem és mi már 3an egy boldog család vagyunk. néha erős embernek érzem őt, de mi ketten az apjával sokkal erősebbek vagyunk. és felelősek leszünk érte. örökre. és ő még picike. egy angyal érkezik hozzánk. mi megérdemeljük ezt? ezek után, hogy én azt érzem h nem készültem fel rá? de közben érzem, hogy ha itt lesz, akkor minden olyan természetes lesz, de ez mégis olyan hihetetlen, hogy tavaly még nem is volt Ő. sehol. még bennem se, és egyszercsak jön egy kis ember. akinek mi leszünk a legfontosabbak a világon.
Jaj kisfiam! Szeretnék jó anyukád lenni, és azt hinni - mert a hit erősít - hogy minden téren jó anyukád leszek. Nem azért aggódom, h mindent meg tudjak adni Neked, hanem azért, hogy a kapcsolatunk, ahogyan nevellek, ahogyan beszélek majd hozzád, ahogyan törődök veled az olyan legyen amire szükséged lesz, amire vágysz, amiért igazán szerethetsz. És nem magam miatt, hanem miattad. Én nem olyan anya szeretnék lenni, aki büszke magára, hogy jó anya, csak csendesen szeretettel lenni feléd, s ezáltal belőled jó embert nevelni. Nem kérem az Istent, hogy faragjon a fiamból igazgatót, vagy megasztárt, hanem ha egyszer meghalok azt lássam majd visszatekintve, hogy boldog életünk volt.

(arról már nem is beszélek, hogy mi lesz a Földdel 20-30 évmúlva..., hogyan fejlődik a tudomány, lesz a világ katasztrófa, látom e majd a boldog unokáimat?)

Kép
Kép
Kép
konkri

Csibe: félreértettél! nem kajálni nem adtam neki amig kért, hanem amikor már végig próbáltuk orvosolni a sírás lehetséges okait és egyik sem volt nyerő, utána csuktuk rá az ajtót. Boti is vagy fél éves koráig evett éjjel.

Krisztián sztem Ildi férjének a neve, nem?

Konkri: de tündér vagy! ne félj, nagyon szuper lesz. Csak oda kell Marcira figyelned és minden okés lesz. Öszönből kell nyomni aztán kialakul :)

Lafi: ha szerzel szoptanít-ot akkor tudod ezt a technikát alkalmazni, sajna a cumi meg a cici nem fér együtt be a szájukba, pedig az lenne a sima ügy

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!

Kicsit kivagyok ma..
Voltunk dokinál délelőtt és azt mondta több a magzatvíz meg nagyon nagy a baba( 4400 g :shock: :shock: ,80-as a flemur 105-ös a BPD,lehet 60 cm is lesz a baba :shock: ).És hogy veszélyes a sok magzatviz,mert elfolyáskor előre sodorhatja a köldökzsinort és annak veszélyes következménye lehet.Igy beküldött a kórházba,h feküdjek be,mert ott biztonságosabb.
Na jól beparáztam,mert még nem ugy készültem h megyek,meg h van "kis" veszély :(
Na bementünk,jól megvárattak,aztán megvizsgált egy doki(nem volt túl kellemes :shock: ),szerinte még ne feküdjek be,nem látja indokoltnak,mert tök zárt vagyok.
Uh hazajöttünk,de nem vk nyugodt,mert azért csak soka viz,meg nagy a baba.
Ja,meg dokim szerint valszinű a császár,mert nem fogom tudni megszülni :shock: :(

Ildi,gratulálok a Babához,jó egészséget és sok tejcit:)

KépKép
pocok81

Megjártam ismét a várost.:) Elmentem a "szuper" laboreredményemért....hgb-m a béka pi..segge alatt...Remélem nem csökken tovább. :? A fehérvérsejt magas,vörös meg alacsony...Szöööörnyűűűű. :evil: :evil: :evil:
És megrendeltem a szülinapi Dorkatortát.:) Bár párom még mindig bízik abban,hogy 26-át a szülőszobán töltjük. :lol:

Konkri
De édes vagy,amikor ilyeneken töröd a fejed!!!Hidd el MArcusnak ennél kedvesebb és jobb anyukája nem is lehet. :wink: :wink: Minden klasszul megy majd és 25-30 év múlva boldogan szaladgálsz az unokák után. :lol: :wink: :lol:

Norma
Lhet,hogy Krisztiánnak hívják.:) Én nem tudom.:) De mintha Móni párja lenne Krisztián,nem??? :shock:

Vikci
Tényleg jól egybeesnek az ünnepek Nálad. :shock: Ráadásul Viktória sincs máskor....ejha!
Rávettem azuram a vasárnap esti romantikázásra.:):) Hurrá,alig várom.:)

Blongyi
Merre vagy????Hogy vagytok????? :roll:

Pocok
"Lehet,hogy ma születek???" Úgy legyen. :D :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?