A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Sziasztok :!:

Mindenkinek Nagyon Boldog Uj Evet kivanunk :!: :!: :!:

Noel & Nenu

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Sziasztok!

Tettem fel képeket Norbikáról az iwiwre. Háziné Herczeg Zsanett néven megtaláltok! Puszi és BUÉK!

Kép
Kép
zsanimanó

Sziasztok Lányok,

visszaolvasnom reménytelen!!! de igyekszem fölvenni a fonalat!!

Azt láttam,hogy mindenki küzd valamivel!! Majdcsak túl leszünk rajta!! Nálunk Lukács lett nagyon beteg, 39 fokos láz és kiütések. Petra délutánonként nem alszik, a fáradtságtól pedig annyira elapadt a tejem,hogy a fagyasztóból kellett neki adni...előtte pedig nem győztem fejni. Remélem rendeződik a dolog. Mi is használjuk az infacolt! Valamennyit segít. Volt olyan nap,hogy du 2-től majdnem éjfélig Petrus ébren volt és olyankor le sem lehet tenni,mert üvölt és lilul és nem vesz még levegőt sem!!!! Borzasztó!! egyik fiú sem csinálta ezt. Kerestem már, hogy hol van benne az elem, de nem találtam, pedig tuti,hogy dupla duracell van benne.
Na,de mindenki gondoljon arra,hogy gyorsan túl leszünk rajta.... csak előbb hasfájás után, jön a fogzás :-)))))

Puszi Nektek és B.U.É.K!!!!! Azt hiszem, mindannyiunknak igazán boldog éve lesz, hiszen van egy pici gyönyörűségünk!!!!

Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

brumika
üdv köztünk!remélem azóta jobb a helyzet mert elég rosszul hangzik amit írtál...én nem várnék hétfőig se ha ez így megy hívd fel a védőnőt vagy az ügyeletet...nekem azt mondta a védőnőm hogy bármikor hívhatom ünnepek alatt mert épp ő az ügyeletes vagyis akkor gondolom nálatok is van valaki ügyeletben bár nem tudom hol laktok de nekünk a gyerekügyelet a XIII.kerben van amit telefonon lehet hívni és lehet hogy azon keresztül is meg tudnád beszélni szakemberrel hogy mit csináljatok és akkor nem kell menni se sehová
az én babóm éppen nagyokat pukizik itt mellettem de emiatt is olyan nyögéseket és erölködéseke kell csinálnia hogy ezek után titeket borzasztóan sajnállak!ez borzalmas lehet!
ami még eszembe jutott az az hogy talán tejet kéne adni neki mert a tápot nem bírja...dokinak szólj és receptre írva a gyüjtőből kaptok!

bei
a szívem szorult bele mikor azt írtad te is vele sírtál :(
lehet hogy rossz egyedül a gyerekkel de én ma azt mondom vannak ennek előnyei is :wink:

julcsi
nagyon megsiratott a szüléstörténeted!nagyon sajnálom hogy így megszenvedtél ezért a kicsinyért!de legalább nem lett baj!és mindketten egészségesek vagytok!belegondolni is rossz mi lehetett volna ha nem császároznak meg időben :(

zsanimano
elképesztő :shock: hogy könyököltek bele császár közben a bordádba???mit akartak a bordáid közelében???én is elég durvának éreztem mikor kotorásztak bennem mint egy nagy bőröndben na de a bordámat meg se közelítették...jó magasan volt a méhem és mikor azt "takarították"pontosan éreztem hol végződik...a lengőbordák felett volt jóval na de attól nem reped meg egy borda :roll: iszonyat hogy bánnak egy emberi testel én tudom hogy sokat bír ki a szervezet na de azért nem kell direkt durván is bánni vele :evil:

büfi:
asszem az a lényege a dolognak nálunk hogy nem nyel sok levegőt így hiába akarok kicsikarni belőle büfit...amikor látványosan habzsolva eszik és hallom is hogy levegőt is nyel akkor sikerül is büfögni...persze továbbra is apa a büfiztetésben az ász!nem tudom mit csinál amit én nem de neki sokkal többször büfizik mint nekem!

béen
sajnálom hogy ti is ennyit szenvedtek!olyan szerencsésnek érzem magamat hogy nálunk ez nincs!!!remélem nem is lesz!!!

Kép
menion
Budapest

nahát megbolondult a vonalzóm :) Nem sok időm van visszaolvasn i de igyekszem.
Rólunk annyi hogy betegek vagyunk, Nagyfiam köhög lázas szutyis, én is az lettem de szörnyen, se íz se szag már napok óta, picurka is kezd szutyizni. Se éjjelem se nappalom. Mennem is kell. pápá

tyche

mkriszta
hűha na ne idegesíts ilyen fogzás dolgokkal :? nem akarom tudni :roll:

na kinek hogy telt a szilveszter?
nekem nem volt valami fényes :? tesóm fél éjfélkor kitette a kutyám szűrét (a sajátját nem!)
addig még elég jól elvoltunk náluk kicsit ittam is így már elbírtam a gyerekek folyamatos sikongatásait a tesóm agyonkávézott túlpörgött állapotát és a kis pocok is elfáradt már annyira hogy belealudjon a disco hangulatba
de annyira felk..rta az agyamat azzal hogy 6 év alatt most először kellett volna neki "vigyáznia"a kutyákra és ezt csinálja....augusztus 20.-án direkt megkértem hogy most szilveszterkor ő vigyázzon rájuk mert lehet hogy épp kórházban leszek és különben is úgy gondolom hogy 6-ból 1x kibírható lenne
ezek után persze fogtam magam és visszamentem gyerekestül a mi lakásunkba és kénytelen voltam a kutyákat (az exsógorét is)a nappaliba vinni az antik bútorok közé mert a garázsban a Laci meg a gyerek cuccai vannak amit szétszednének...
drága párom meg éjfélkor átjött végigállta a himnuszt nyomott egy puszit majd visszament és tett egy megjegyzést hogy minek kell csinálni a feszkót...
azt hiszem lesz mit mérlegelnem az új évben!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!

Nekünk is nehéz napjaink vannak, egyrészt a hasfájás, másrészt a tápi elhagyás miatt. Remélem jó úton járunk, tegnap csak reggel és este kapott tápit, közte egyfolytában rajtam lógott, napközben 2szer 1 órát aludt, ma meg még nem kapott pótlást csak cicit. Reggel kíváncsiságból megmértem szopi előtt egy ciciből evett 80g-ot, eddig ezt kettőből tudtam odaadni neki, remélem ez jó jel. Sajnos a melleimen továbbra sem érzem, hogy mikor mennyi van benne, kivétel reggel - most 6 órát aludtunk egyhuzamban - akkor visszakeményedik. Tejleadó reflexem nincs :cry: de a tanácsadó azt mondta az nem baj.
Tegnapelőtt este 3,5 órán keresztül szoptattam, tegnap meg 10 perceket aludt az ölemben, azokon kívül folyton valamelyik mellem a szájában volt. Hátha ez sem hozza meg a kereslet-kínálat szerinti mennyiséget akkor semmi.

Brumika: üdv köztünk, remélem a doki tud segíteni a problémátokon.

Julcsi: elolvastam, ba...us nem semmi, ami veled történt!!!! Még jó, hogy végül mindketten jól vagytok.

Zsani: a te sztorid sem semmi, de miért is könyököltek beléd a császárnál? Én nem éreztem semmit, persze egy kis kotorászást, meg nyomást, de az totál elviselhető volt, de éreztem a melleim alatt közvetlenül, hogy oda tettek műszereket.

Kriszta: Lukácsnak jobbulást és gyógypuszikat!

Tyche: ti is gyógyuljatok meg mielőbb.

[/b]

cicóka

Lovászkata: nos azt mondta ne adjunk pótlást, mert szerinte van elég tejem, ha 70-80-90 got tudok neki adni egy evésre, egy kicsit szaporítani kell, de ehhez folyton mellen kell lenni. Készüljek fel, hogy pár napig csak szoptatok és nem csinálok mást.
A pótlás kérdése már első este megdőlt mert olyan veszettül ordított, hogy éhes. Ekkor felhívtam a csajt, azt mondta adjunk neki 60-at, de két részletben, közben tegyük cicire hátha... Hát nem, még a 60 után is visított így kapott még 30-at, de az már szinte mind vissza is jött, ebben totál elfáradt és elaludt. Tegnap este hasonló volt a szitu, bár szerintem az ordítás inkább a hasfájás miatt volt, de férjem szerint éhes is volt, és már a melleimet sem éreztem. Szóval kapott megint 60-at több részletben és éjfél előtt pár perccel az apja térdé hason feküdve elaludt 5.45-ig, akkor is csak fordulni akart, mert hason tettük le, utána fél 7kor 10 perc szopi és 9-ig aludt.

A tápit azt mondta ne adjuk üvegből, így antibios adagoló fecskendővel bénáztunk már tegnap este, ami kicsit xar, mert ha nagyon nyomod akkor alig bírja nyelni, ha meg lassan, akkor üvölt.

Azt mondta a csaj a cumisüveget messzire dobjuk el, a gyerekben már simán rögzült, hogy cici után úgyis jön valami,a miből dől. Egyébként sem tudnak ők semmit sem tenni, hiszen ha fekve belenyomsz valamit a szájába, amiből folyik, nem tud mit tenni, lenyeli.

Valószínű Barni a tápiből nyakalt többet mint kellett volna, de a mai történések szerint úgy látom a ciciből és be tud húzni, akkorát zabbantott, hogy visszafelé jött a tejcsi is.

Ő nem javasolja, hogy a pocifájásra adjak bármit - na ez az, amit nem tartok be, próbáljuk másképpen megnyugtatni, üljünk be vele melegvizes kádba, vagy menjünk ki a hidegre, vagy szimplán vetkezzünk le és a bőrkontaktus majd megnyugtatja. Eddig ezek nem jöttek be nálunk, vagy csak nagyon rövid időre. Szóval megy tovább az Infacol és hétfőn veszek Gripe watert.

cicóka

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek! :D Nagyon köszönöm a fogadtatást, a sok tanácsot!!! Remélem nem leszünk "hasfájós babás topik" :oops:
Végül nem hívtam dokit, mert mintha picikét jobb lenne a helyzet, nem görcsölve, visítva sír, nyugodtabb, kakija is rendben, étvágya az van, 100-akat eszik napi 6-szor. De persze nyűgös és sokat van fenn!
Ti a nem alvástól mindig türelmesek tudtok maradni??? :oops:
A védőnő és gyerekdoki, rá akart beszélni a szigorú 3 óránkénti etetésre, de mivel tápszeres és evés után bő egy óra, mire lenyugszik, és pont mire felkelteném addigra alszik mélyen, egyszerűen kivárom a 4 órát, akkor magától is ébred.
Szerintetek ez az igény szerinti jó, vagy tényleg bármi áron keltenem kellene??? :roll:
Nektek a levegőztetésre mit mond a védőnő? A miénk 1 hónapos koráig sem a látogatókat, sem a kinti sétát nem engedi, szóval szigor van nála rendesen :shock:
Csinálok ám majd vonalzót is, de most a hsz-t akartam elküldeni.
Gyönyörű évet nekünk mindannyian!!! :D
brumika
Budapest

na ezt a vonalzókészítést még gyakorolni kell :oops: :oops:
brumika
Budapest

Talán most sikerült a vonalzóm!
Pocakfájás mentes nyugodalmas új év estét!!!! :wink:

Kép
brumika
Budapest

akit érdekel:
http://videokereso.info/video/o1v2pE-pUbs/watch.html
http://videokereso.info/video/M8_SxyuEjjg/watch.html
ezt találtam a babamasszázsról szóló videók helyett de ez is nagyon hasznos a hozzátáplálás témában!

http://videokereso.info/video/-3-8PVW3aw4/watch.html
és a tápikról...

Kép
menion
Budapest

Szép estét!

Gyerekek alszanak anyának szabadidő :) hurráá!
Zsani jelöltelek iwiw-en ha nem baj, és egyforma cumijuk van a babócáinknak :)

Hasfájás témához még annyit, hogy nekünk a védőnő azt tanácsolta, hogy ha van kaki, puki, böfi, és még mindig nagyon sír és feszeng a baba akkor érdemes lenne elmenni gasztroenterológiára, mert nem biztos hogy a pocakkal van a baj, lehet pl. a gyomra is.

tyche

ja és némelyik képen olyan Norbika mintha az én fiamat látnám, nagyon fura :)

tyche

cicóka
nagyon szupi eredmények!kitartás!ügyesek vagytok hogy ennyire bírjátok türelemmel....

brumika
szerintem nem kell egy hónapot várni feltéve ha rendes időre született a babód...tényleg meséld már el ezeket is!hogy szültél és mennyi időre stb.
nekem másfél hónappal elöbb jött és látogatókra 2 hetet mondott a doki is a kórháziak is!!! levegőztetésre meg azt hogy ha nem lesz mínusz fok akkor mehetünk....addig meg ablakból beöltözve 5-10perc
ma kitettem a hőmérő az ablakon kívülre hogy ha melegebb lesz akkor irány surány :lol:
evéssel meg sztem ha nincs pici súlya és szépen gyarapszik akkor nem kell ébreszteni azér hogy egyen...mi nálunk is erősen tartatták a 3 órát és a gyerek be is állt rá óramű pontosan de mostanában amióta megugrott a kaja adagja van hogy nagyon beeszik és akkor "kiakad" az óramű nyilván nem is tudna enni így ilyenkor 4-5órát is alszik...én ha éhes adok neki szóval akkor csak az időponton tudok variálni...de megtehetem hiszen már 3720g úgyhogy nem lehet mondani hogy nem gyarapszik :lol:

babamasszázsra visszatérve ki csinálja köztetek? és aki csinálja honnan tudja? tanfolyamról? mennyi egy ilyen?

Kép
menion
Budapest

Jó reggelt :)

Brumika üdv köztünk :) sajnálom hogy igy szenvedtek :cry: próbáltad a GRIPE WATERT az nagyon jó :wink: hátha segitene :wink:
Szerintem nem baj ha nem költöd 3 óránként szigoruan ugyis ha éhes felkel :wink: meg pihenni is kell a kis babóknak :wink:

Cicóka örülök hogy rendeződik a cicis ügy :)

Rólunk a tegnap egész délután sirdogállt Kincső fájt a pocija :cry: az infacolt használjuk remélem hogy be fog vállni. :roll: Tegnap elkezdtem ablakon keresztül levegőztetni be is aludt rögtön :) vagy 4 órát ugy költöttem fel fürdetni :wink: A fürdést nem szereti nagyon sir :( de ugy nyugtatom hogy az arcunk összesimul igy nem sír :wink: elég nehéz igy fáj a hátam is de annyira ordit szegénykém :cry:

A beteg gyerkőcöknek mennek a gyógypuszik :wink: nálunk is van taknyolás meg torokfájás :cry:

N a most megyek eszek valamit amig csend van :wink:

t katinka

Nagyon boldog, szerencsében sikerben, babamosolyban gazdag, poci és fogzási fájdalomban szegény új éve kívánok!

Sajnos nincs időm mostanában jönni még olvasni sem, hasfájás miatt csak kézben van Kamilla. Gripe water bevált, de attól meg étvágytalan, illetve erre gyanakszom, így ma már nem adom, kísérletezek. Tegnap is 50 grammokat evett.

Cicóka: örülök, hogy rendeződik a szopi, nálunk kell a pótlás, és már nem is nagyon fogadja el a cicit.

Menion: szép nagy már Anna baba akkor.

Kriszta: remélem hamar meggyógyultok, és a tejcsi is visszajön majd meglátod, csak ne aggódj.

t katinka: látom nálatok is a hasfájás a napirend, remélem lassan kifelé megyünk belőle mindannyian

Mennem is kell.

Kép
cedis

Sziasztok!

Hasfájós babákat sajnálom...Miis használjuk az infacolt,igaz nagy sírás nem volt soha,de néha nehezen jött a büfi,meg erölködött sokat.Azért ha olyat eszek akkor Niki is nyugtalan,feszeng.Szóval erre figyelnem kell.meg hajlamos túlenni magát ő is.Tegnap már 3870g volt...2880gal hoztuk haza,és ennek még nincs 4 hete :shock:

menion!
Sajna nem tom a masszázst,sose csináltam,de nagyon dícsérik!Kérdezd meg a védőnőt,szoktak lenni ilyen "tanfolyamok",meg sok védőnő tudja is és megmutatják!

Brumika!
Üdv itt!Remélem megoldódik nálatok is a hasfájás!Én sose keltettem egyik gyerkőcöt se 3 óránként.Szerintem ha nem nagyon sárga,és nincs kis súlya,akkor ez nem indokolt!
Levegőzni már voltunk kinn,ma is megyünk,mert nincs nagy hideg.Vendégek:mi 2 hetesen már családi karácsonyon voltunk:)))

Eper,Béenn!
Szépek a lányok nagyon!

Zsani!
Huu,ez de durva...remélem h hamar rendbe jössz!

Kriszta!
Jobbulást Lukácsnak!Na akkor jól bírhatja a kisasszony! :shock:

annus11

ahoi!
töltöttem fel fotókat a guglira :)

csajok
!
lefotóztam/feltöltöttem a sebemet is. eléggé pirosnak tűnik.
még sosem volt műtétem... ez belefér a "normál" gyógyulásba??? jövő héten megyek a kórházba, megnézni a legfrissebb unokahugit (Kéra babát), és lehet megmutatom magam egy orvosnak... de azért jó lenne elkerülni.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

annus
éjszaka találtam videókat róla elég egyszerű ahogy látom de azért jó lenne szakszerűen csinálni...a tanfolyamok 5 alkalmasak de odáig még nem jutottam hogy kinyomozzam itt a közelemben hol van ilyen...

http://www.youtube.com/watch?v=Cce9EA44 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=X_HMtwl3 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=kIHNzOQy ... re=related

Kép
menion
Budapest

óóó julcsi nem csoda ha fáj basszus ez jó gyulladt....nekem szinte nem is látszik csak egy pici helyen ilyen piros meg duzzadt mint neked az egész
szerintem kéne kenned valami gyulladás csökkentővel meg van az a bionic lámpa az nagyon jó lenne rá
azt én sokszor használtam már sebekre és sok más dologra nagyon gyorsan gyógyul tőle

Kép
menion
Budapest

julcsi
tettem fel 2 képet az enyémről bár mobillal bénáztam így elég homályos de nézd meg aztán leveszem a gmailról...(ne csúfoskodjon ott)

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Brumika: Üdv köztünk! Remélem a hasfájásra találsz megoldást, borzalmas lehet neki is meg nektek is.

Cicóka: Örülök, hogy hasznos volt a tanácsadó. Megkérdezhetem, hogy a mellbimbód, hogy bírja ezt a rengeteg szoptatást? Ill. Miért mondta a tanácsadó, hogy hasfájásra ne adj semmit?

A gyerekorvosom azt mondta, hogy éjszaka nem kell kelteni a babát szopiztatni, de persze ha sárga akkor lehet, hogy kell!

Annus: Már hiányoltalak! Én még nem vittem ki Rékát, bár Ő még csak ma két hetes, de látogató eddig mindennap volt.

Mi jól vagyunk! Réka szépen szopizik és közte alszik vagy nézelődik. Eddig csak háromszor fájt a pocija az Infacol hatott.
Állandó félelmem, hogy legyen elég tejem, eddig mindig egy ciciből szopiztattam egy alkalommal, a következőnél a másikból, de mi lesz ha nem lesz elég egy cici és kiszopizza a másikat is? Lesz elég tejem a következő szoptatásig?

Megnézem a képeket:)

Titokbaba hol vagy?

Kép
eper74

Zsani!
Megnéztelek benneteket, Norbi is gyönyörű bébi!!!

Mkriszta!
Úgy tűnik a dec. 11-es csajok ilyenek...:) Gondolok itt a lilulásra ordítás közben, stb.
Ne mond ezt a fogzást!!!! Egyelőre legyünk túl a hasproblémákon. :D

Julcsi!
Ez a szüléstörténet nem semmi. Sajnálom, hogy ennyit szenvedtél! A sebed szerintem nem vészes. Még gyógyul, de az a tuti, ha megmutatod egy orvosnak, nehogy baj legyen.

Menion!
Mi a hálószobában szilvesztereztünk hármasan. És mondhatom, hogy lassan 30 évem egyik eddigi buliját sem élveztem ennyire mint ezt. :)
Sajnálom, hogy neked nem sikerült jól. :( Lacitól nem szép, amit írtál. Virtuális ejnye-bejnye neki!!!!

Cicóka!
Drukkolok, hogy beálljon a kereslet-kínálatotok. :)
Egyébként nem ázik ki a cicibimbód a sok szoptatástól? Vigyázz, nehogy sebes legyen.

Brumika!
Örülök, hogy kicsit jobb nálatok a helyzet. Én nem ébreszteném 3 óránként, úgy tudom, hogy az ő igényére kell bízni. És nem utolsó sorban, amit írtál, hogy pont akkor alszik a legmélyebben.
Levegőztetésről annyi, hogy -5Cfok alatt nem szabad kimenni. Nekünk a védőnő azt javasolt, hogy ne "páljunk" be a lakásba. Nálunk tegnap -2 volt, tettünk egy kis sétát lent. Ma nem ment fagypont alá a hőmérséklet, úgyhogy "kilovagoltunk" a Tisza partra és tettünk egy 15 perces sétát. Azóta durmol, nagyon jót tesz neki a friss levegő.
A látogatókkal viszont mi is várunk még egy-két hetet.
Édes a vonalzód! :)

Cedis!
Jó olvasni, hogy nektek is használt a Gripe Water. Biztosan attól nincs étvágya?

Annus!
Köszi a bókot. Szépen gyarapszik Niki is, akkor. :)

Mi azt hiszem kezdünk hozzá szokni a kisasszony heppjeihez. :)
A gyógyszer sokat segít, de már várom nagyon a G.W. hatást! :) Az esték már egész jól telnek, tartja magát a 3 óránkénti szopizáshoz. Eddig nem tettem minden éjjeli szoptatásnál tisztába, de rájöttünk, hogy kényes a kishölgy a tisztaságra is, úgyhogy most mindig csere van. Délelőtt is egész elviselhető, bár néha azért van ordítás, ha fáj szegénynek. Olyankor nem tudunk mit tenni, hiába minden praktika. Kb. 15-20 percig (mialatt végig hassimi, stb.) sír nagyon, aztán elmúlik neki, megnyugszik és elalszik a vállamon. Beteszem az ágyába és alszik a köv. szopiig.
A késő délután kicsit necces, akkor van kicsit több nyűglődés. A fürdés előtti alvásnál itt van velünk a nappaliban, hogy ne pihenje túl magát estére. 7-8 körül fürcsi ordítással, utána esti kaja, alvás és vissza értünk oda ahol elkezdtem.
Borzasztó sok türelem kell hozzá és nekünk szülőknek egymáshoz is!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Ja, és a súlyunk 3590 g.
3100 grammal jöttünk haza.

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Brumika: a kisfiad Barna vagy Barnabás?

cicóka

Sziasztok!

Na a nyűgös délelőtt után egész jó a délután, jókat alszik a kicsim. :D
39.hétre érkezett, császárral, 3200 g volt, most már 3610 g lett.
A szoptatás elmaradása sajnos önhibámon kívüli helyzet, de ezt egy nyitott fórumra inkább nem írom le :oops: Mindig belegondolok abba, hogy egy-egy fórumot hányan olvassák az országban a tudtunk nélkül...na de lehet, hogy én vagyok kissé túlzottan hárklis erre, csakis a kicsi fiam "vett rá" arra, hogy írjak, hogy itt közös ötleteléssel neki segítsek. Jó kis közöség vagytok egyébként!!!

Nem is értem a védőnőnket, szerencsére kedden jön, kifaggatom miért is tiltotta meg a kimenetelt :evil: , ma pl.12 óra körül, olyan jó idő volt!! Azért bőszen szellőztetek, addig nappalizunk és mire visszamelegszik a szoba friss és meleg levegőbe érkezünk!!! :D

Nem írtatok ötleteteket, hogy bírjátok a kialvatlanságot. Én néha relax CD-t teszek be, amit a kisfiam is szeret! :D
Sokszor viszont nehezen uralom a kialvatlanság miatti levertségem :oops: :( .

Nyugis estét mindenkinek!!!

Kép
brumika
Budapest

Cicóka! Barna, de nagyon tetszik a Barnabás név is :D

Kép
brumika
Budapest

menion!
szép a heged :) ami külön van fotózva, ott volt/van kicsit begyulladva? a nagy piros folt alatt nekem is olyan maga a seb.
holnap jön a védőnő... majd megmutatom neki, hogy mi legyen velem.

ja, ma már bő 15 percet levegőztünk. sztem még a jövő héten lakásban maradunk (gyerekorvos azt mondta, akkor menjünk csak sétálni, ha 20-25 percet elértük ezzel a néhánynaponta 5perces emeléssel, de hőmérsékelt-korlát nincs. akár -10ben is, ha száraz, napos hideg van), aztán uzsgyi! akkor már úgyis jönnek az orvososdi dolgok (tanácsadó, ortopédia, uh... amjd nekem a co)

ja, és 3200vel jöttünk haza, ma fürdés előtt 3680 (2 hét alatt!!!), múlt héthez képest +200 gramm
az én beles nagyfiam :D :lol: 8)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

béen
hát igen ejnye bejnye hogy mást ne mondjak még emésztem a dolgot... :?

brumika
van egy közös gmail címünk a fotókkal és oda be tudsz nézni és írni is anélkül hogy az egész világháló lássa...priviben megkapod a címet...
kialvatlanság:hát főleg hajnali 3tól bírom nehezen nekem mindig a délelött volt a gyenge pontom mert éjszaka simán fent vagyok akár 1-2ig is de aztán ha nem alhatok akkor kész vagyok...ezért nálunk apa az aki reggel fél6-6-kor etet és most hogy szabin volt még a 9-es etetés is az "övé"...amúgy nap közben nem pihizek nem tudok olyankor mindig van valami ha próbálkozok így már nem teszem....
szóval ha nincs pihi akkor már néha ideges vagyok és türelmetlen de ezt főleg csak én érzem ...nagyon várom hogy eljussunk az átalvós éjszakákig és ezzel ámítom magam hogy na majd akkor pihizek de persze tuti hogy akkor is éjjel közepéig kukorékolok és reggel aludnék...pl most is 11van és még a tejeket is be kell pakolni a frigóba ami legalább egy órás pepecselés

julcsi
igen az a kicsi réz gyulladt és fájdalmas de pár napja az is sokkal jobb már...én kedden megyek dokihoz majd megnézi és kikérdezem én is szuper a súly ügyik vagytok!

mi ma kimentünk 20 percet voltunk kint de az út feléig ordított szóval ideges voltam mert mondták hogy ha kimegyünk akkor tegyek cumit a szájába hogy az orrán vegye a levegőt...na remélem nem lesz belőle baj!aztán kivettem és kézben azonnal csönd lett! vittem így egy db-ig aztán vissza a kocsiba és hazáig nem zendített rá
viszont híre hamva nincs a "hidegbe bealvós"dolognak sőt azóta is folyamatosan fel-fel ordít vagy kajával vagy kézben tartva van csak csöndben :shock: most is bal kezemben tartom míg írok a másikkal
nem tudom mi lett vele...fél9 óta megevett 190ml tejet rottyantott egy hatalmasat és büfi is volt....mi lehet a baj????kezemben meg alszik mint egy mormota...na de nem tarthatom reggelig :roll:

Kép
menion
Budapest

Szép jó reggelt!

Képzeljétek, rájöttem, hogy az én pici fiam nem is olyan pici. Véletlenül ráadtam egy 62-es rucit, és hitetlenkedve jöttem rá, hogy jó méretben. Nem is csoda - közel 4 kiló. (Nem egész három hete még 2600 gramm volt.

Időközben azt is megtanultuk vele kapcsolatban, hogy egy esetben ordít -de akkor nagyon - ha éhes. :) Szerencsére ő nem hasfájós - akkorákat pukizik, hogy az egy felnőttnek becsületére válna.

Kialvatlanság: vannak mélypontok. :( Olyankor még Gáborral is morgok. Aztán rájövök, hogy nincs mese, nem mondhatom, hogy én nem ezt a lovat akartam. Mondjuk nálunk minden etetés az enyém, merthogy hálistennek Balázs még mindig szopizik. (tegnap kellett neki mindössze 30 milli tápszert adni - a közel 650 gramm tejcsi mellé....)

Séta: itt sajnos napok óta -5 fok alatt van, úgyhogy csak a szobában szellőzünk és várjuk a hétvégi enyhülést. Cumi: Balázs egyáltalán nem cumizik... :shock: Egyébként ilyet nem is hallottam.

Bölcsi: Menion! Nekem a párom volt bent, megbeszélte, mikortól menne Balázs, ott hagyott egy születési anykönyvi kivonat-másolatot, kitöltött egy jelentkezési lapot. Azt mondta az intézményt vezető hölgy, hogy tavasszal kapunk róla egy határozatot, s ha bármi változás van részünkről - nem menne, nem akkortól menne - akkor azt jelezni kell. Egyébként ez egy nagyon szupi, módszertani bölcsöde, szerintem a legjobb a városban.

Kata
Lilypie First Birthday tickers
katinkababa
Eger

Menion!
dettó flúgos az én férjecském is.a szilveszter nekem is szar volt.azt hiszi a világ összes gondjáról csakis én tehetek.
Domi még mindíg köhög és már tényleg minden létezőt megcsináltam és megvettem amit lehet de ő itt is engem hibáztat.
szeintem buliba akart menni de a Doroti miadt nem ment,nehogy leszólják a haverok hogy itthon hagy egyedül.itthon meg tök bunkó volt.még boldog új évet sem köszöntünk egymásnak.
ma meg elment dolgozni.
tegnap itt voltak anyuék és ő játszotta a bunkó férjet.semmit nem segített én meg főztem anyu babázott.bezzeg délután jöttek az ő annyáék és akkor meg elkezdett mosogatni,hogy nekem nincs rá időm meg amúgy is ennyit segíthet.de mikor elmentek megint átment bunkóba.
komoly gondjai vannak agyilag,de ha ma hazajön azért elbeszélgetek vele.vagy normálisan viselkedik vagy én is átmegyek bunkóba.
bocs de már nagyon tele voltam.úgyhogy teljesen együtt érzek veled,.

olvasok tovább.

hadedit82

Csajok!

Nem tudom mi történt, de éjjel Zsófi 4 óránként szopizott!!! :)
Olyan jót aludtam!
Egyébként arra jöttem rá, hogy nem jöttem rá semmire vele kapcsolatban! :)
Mert a mi kis törpe-terroristánk :) állandóan változtatja a viselkedését. Mire rájövünk valamire, hogy mit miért csinál, addigra azt elhagyja és jön egy újabb rejtvény! :D
Most pl. amellett, hogy remekül aludt szopizás után, mikor befejezi az evést, akkor vannak harcok a kis pocakjában. Ordít úgy 5-10 percet és kidől. Eddig ez nem volt, általában beájult a cicimen.
Mi tegnap kezdtük el méregetni, hogy mennyit eszik egy-egy szopizásnál.
1 nap 8-9x eszik, egy-egy alkalommal 80milit átlagban. Szóval nem éhezik a drágám! :D

Sajnálom a pasis témákat, szerencsére nekem nincs részem ebben.
Pedig ilyenkor nagyon érzékeny az ember lánya. Ha lehet még jobban oda kellene figyelniük a srácoknak, hogy mit és hogyan mondanak. Ráadásul gondolom ők is akarták azt a gyereket, így hát a kellemes dolgok mellett a nehéz dolgokban is osztozni kellene.
Én lassan kezdem megszokni a max. 6 óra alvást (azt is ugye megszakítva). De az elején nagyon nehéz volt...elég erős önkontroll kellett, hogy ne legyek türelmetlen Zsoltival. És szerintem ez oda-vissza igaz.

Szép napot mindenkinek!

Ja és tettem fel új képeket a gmail-re. Megnéztem mindenkit. Olyan jó látni, hogy már minden albumban babás képek vannak, és minden baba csodaszép!!!!!! :)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ti a baba TAJ kártyáját ajánlottan kaptátok vagy sima postai küldeményként, és kb. mennyi idő múlva?

Kép
eper74

Eper!

Azt hiszem ajánlottan jött,csak nekem a szolnoki címemre.2 héten belül megérkezett.Niki 5én született,kb 1 0napra rá jött a levél!

Na mindjárt olvasok vissza!

Niki tegnap délután 5től este 10ig szaporított :lol: Folytona cicin lógott!Meg is mértem,ma reggel 150mlt evett...és szombaton már 3870g volt :shock:

Ma már egyedül vagyok én is a gyerkőcökkel,épp mindkettő alszik :wink: És már csak 2 óra és itthon lesz az uram!

annus11

Béenn!

Szupi h kezd kialakulni a rend!Csak így tovább :wink: Hasfájás meg monnyon le 8)

Eper!

No para!!Mondtam én h beindul a tejed szépen,így is lett!És ha nem elég neki 1 cici,akkor megeszi mindkettőt.No para! :wink: Nálam látod tegnap este ahogy szaporított,mindkét cicit kiszívta,és volt h 1 óra múlva megint...Amúgy éjjel nekem is elég az 1 cici,aztán délután va hogy a másikból is adok neki picit,változó nagyon h épp mennyire éhes.De ilyenkor a második ciciben még marad sok,és legközelebb azzal kezdek!Majd akkor parázz ha 2 cici SE elég neki!!!(leszámítva azokat az időket amikor szaporít magának) :wink:

Ja és Niki tegnap 10től azért aludt hajnali 4ig!Kár h közben Izához át kellett mennem...na de majd alszom a sírban,vagy ott se,amilye izgő mozgó vagyok :lol: :lol:

Brumika!
Kialvatlanság...hát nincs rá tippem,mint az alvás :lol: Mivel nekem itt van Iza is,így esélytelen a dolog.Én is morgós vagyok ha nem alszom eleget,meg kell a reggeli kis tejes KVm,anélkül sehov,addig jobb ha nem szól hozzám senki!

Mi kimentünk tegnap fél órára!Alig várom a hétvégét,szép időt mondanak!

Na nekem egy szavam nem lehet az uramra,igaz h vannak rossz pillanatai,de tényleg sokat segít!Néha beszólogatunk egymásnak,majd jót röhögünk oszt kész :wink: :lol:

annus11

Megtekintettem a képeket is!Most meg olvadozom itt a székben :lol:

annus11

Most olvastam a neten, hogy a Papverines görcsoldóra (amit Zsófi kap a hasfájására) rá tud szokni a gyerek. ÁÁÁÁÁÁ!!!! :shock:
Tud valaki erről valamit?

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Béenn!
Én erről soha nem hallottam...mármint a görcsoldóról!Nyilván mindenre rá lehet szokni,de passz!

annus11

Üdv mindenkinek az új évben is!

Ahogy látom, új év, új lendület.... ...győzök olvasni :)
Nálunk csendes volt a szilveszter, délután filmet néztünk, amikor elkezdtek durrogtatni, beengedtük a kutyát is, onnantól négyesben voltunk. :) Szerencsére a kutyánk nem fél a durrogástól, csak látszik rajta, hogy zavarja a bazi nagy zaj, így inkább beengedtük.
A filmnézéses csendélet:
Kép
Bogi éjfél előtt 5 perccel ébredt, a Himnusz alatt hallgattuk a sírását is a bébiőrön keresztül, aztán felmentünk hozzá boldog új évet kívánni. :) Na meg persze enni. :) Aztán olyan 1 körül már aludtunk is.
Bocs, megjött a védőnő, jövök, ha elment.

Kép
orsolymors

Bocs rosszul írtam, Papaverin-es görcsoldó. Van benne pici nyugtató és amiatt...hát remélem beválik majd a G.W. és el lehet hagyni ezt a sz@rt.... :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Helló Mindenki!

Eper: ajánlottan jött, csak nálunk a kocsog postás nem szólt fel, hanem simán bedobta az értesítőt. A gyerek nevére küldik, Barni 1-jén született 21-én kaptuk meg.

Brumika: az én kisfiam is Barna :lol: akkor druszák a srácok!

Béeen: nem hallottam erről, na de én mostanában azt érzem, hogy semmit sem tudok erről az egészről. ha nem olvasnálak benneteket, már hatszor összeszartam volna magam, hogy jól csinálom-e :oops:

Bölcsi téma: hát igen, nekem is vissza kell mennem 1,5 év múlva, hacsak addig apa cége nem lesz benne a top10-ben. Nálunk a terv az, hogy még fél évig a nagyiékkal lesz, ők már nyugdíjasok lesznek akkora és szívesen vállalják - eddig. Aztán jöhet a közösség, de utána meg úgy is akarunk még egy gyereket, csak a kettő között jó lenne dolgozni 1 évet, akár már terhesen is egy részét, pénz miatt nem mindegy.

Menion, Edit: sorry a szilveszter miatt és a pasik miatt, remélem jobb lesz ha beszéltek velük.
Nálunk olyan mint Annuséknál, eddig minden okés, néha mi is beszólunk egymásnak, mert a kialvatlanság azért rajta is előjön, aztán meg röhögünk, vagy sírunk az egészen, csók-puszi, és minden ok.

Kialvatlanság: hát nem tudom, egyelőre úgy érzem jól bírom a gyűrődést, de az éjszakai kelések szörnyűek, mindig attól tartok, hogy elejtem a gyereket. Engem inkább a bizonytalanságaim zavarnak, eddig mindig olyan határozott voltam mindenben, most... eh katasztrófa.

Tápszer-elvonó hír: haladunk, de tegnap akkorákat aludt, hogy már attól tartottam, hogy úgy legyengítettem a gyereket, hogy sírni se tud, ha éhes. Ébresztgettem, de az se használt. Aztán ma megkaptam fél éjfélkor tettük le, aztán fél egykor már hívott, utána fél háromkor, majd negyed hatkor, és 8.50-től gyakorlatilag két rövidebb szünettel negyed kettőig a mellem lógott. Fél kettőkor bealudt. Ma még nem kapott tápit, tegnap is csak 80-90-et este, előtte 110-et. Ma volt a védőnő, meséltem neki, hogy mibe vagyunk azt mondta csak így tovább eltarthat akár 3 hétig is :shock: . Kérdeztétek a melleimet, hát igen seb még nincs rajta, de az egyik bimbóm alja kissé bordós-lilás már. Barnit még a jó technikára is szoktatni kell, valószínű, hogy ez emiatt van. Néha kicsit kellemetlen, ha szopik, akkor leveszem és újra mellre teszem mindaddig, amíg nem komfortos nekem is. Így is szokja a jó technikát. EGyébként meg sima gyógyszertári lanolint használok, azzal kenegetem, ez olyan sűrű ragacsos mint a méz, és nem kell lemosni. Arra jó, hogy nem engedi felázni a mellett, mert egyfajta védőréteget képez, lemosni is elég nehéz.

Orsi: jó fotó :wink:

cicóka

Na, megint itt.

Menion, Edit: sajnálom a szilveszteri pasis gondot, remélem a gyenge kezdés után csak jobb jöhet ebben az új évben pasi ügyben.
A kialvatlanság nálam nem olyan durva, mint ahogy arra számítottam. Néha vannak szétakadós napok, nálam a hajnali szopinál szokott lenni a mélypont, újév napján pl. amikor már tényleg nem tudtam miért sír Bogi, megkérdeztem a gyermekemet, hogy "Mi a szent szar bajod van már?", igen, sajnos így szó szerint és nem vagyok rá büszke. Aztán persze azonnal meg is bántam és megsajnáltam szegénykémet, hogy ilyen hülye anyja van, kicsit pityeregtem és minden rendben volt. Nálam így jön ki. :oops: Apával szerencsére nem ugrunk össze szinte soha. (Mondjuk gondolom ez sem rajtam múlik. :) )
Béen: ez a görcsoldós dolog nem hangzik túl jól. Remélem nektek is beválik a GW.
Cicóka: nagyon-nagyon örülök, hogy így haladsz a szopival. Nagyon ügyes vagy, komolyan! Sok-sok türelem és kitartás, és meglesz az eredmény! Nem semmi, amit csinálsz, nagyon jó anyuka vagy, ne légy bizonytalan! :)
Nálunk minden oké, ma már 2 olyan fosi volt, hogy ruhatárat kellett cserélni. :)
Ja, képzeljétek, megjött! :( Azt hittem még kihúzom pár hónapot vagy legalább hetet, de nekem mindig is óramű pontosságú volt, most is 29-én hasfájás, derékfájás, és 31-én megjött. De legalább tudom, hogy működöm! :)
A szexszel mindenki megvárja a 6 hetet? :oops: :roll: :shock:

Kép
orsolymors

Cicóka!
Csak ügyesen. :)

Orsi!
"Részvétem" a miki miatt. Egyszer már nekem is görcsölgetett úgy a hasam, de hálistennek vaklárma volt.
Egyébként megvártuk. :oops: :oops:

Kialvatlanságot illetően én is rosszabbra számítottam, bár reggelenként elég morgós tudok lenni. Viszont eddig erős voltam - és nem sírtam el magam... :)

Lenne egy körkérdésem: mikor kezdtek el mozogni, sportolni valamit... Én már nagyon szenvedek ettől a tespedéstől.... Korábban renszeresen futottam, úgyhogy most nagyon lassú, 5-10 perces kocogásra gondoltam, izomlázmentesen, jó sportmelltartóban.

Szilveszter: hármasban, ébredés éjfél előtt 5 perccel, majd tisztába tétel, s a himnusz alatt szopizás... :) :) :) Azt hiszem, rendhagyó volt a buli. :)

Kata
katinkababa
Eger

Orsi, Katinkababa: köszi a biztatást, nagyon jól esik tőletek. És jó hogy ti is megerősítetek ebben, mert már volt olyan pillanat, hogy feladom, és még csak ez az 5. nap, amikor próbálkozunk.

Orsi: hasonló mondatom már nekem is volt, odaadtam az apjának és azt mondtam: csinálj vele, amit akarsz. De szerencsére a párom nagyon jól érzi, mikor vagyok a határon és akkor önként jelentkezik szolgálatra engem meg pihenni küld.

Szilveszter: du 3tól 9-ig szoptattam 10perc szopi, 10 perc alvás az ölemben. 9kor aztán lementem sétálni az udvarra, kicsit jobb lett, apa pedig babázott -próbáltuk húzni az etetést, de Barni visított, hogy éhes, így akkor részletekben kapott tápszert, de benyelt 110 ml-t, utána kibukott egy csomót, majd megfájdult a hasa. Ide-oda hordoztuk, testhelyzetet váltottunk...stb, végül éjfél előtt 5 perccel beájult hason az apja térdén. Gyorsan letettük, majd koccintottunk kölyökpezsgővel, aztán alvás, alvás annak ellenére, hogy kinn ment a durrogtatás, mi azonnal elaludtunk :wink:

Szex: mi még várunk, de már nagyon hiányzik :oops:
Lehet, hogy már nekem is megjött :?: a szülés után nem véreztem túlságosan aztán az szépen abbamaradt, másfél napig csak tisztasági betét kellett, aztán újból véreztem, de az már mensiszerű volt. Most annak is vége. Na majd kiderül a következő hónapban, csak jó volna tudni, hogy ez a második hányadika körül kezdődött :idea:

Sport: na az nekem is hiányzik, főleg mert szeptember közepe óta nem csináltam semmit, akkor kellett lefeküdnöm 2 hétre, de utána se mertem tornázni, a végén meg már nem is nagyon tudtam a pocimtól. Maradt rajtam 10 kiló, mivel vizes sem voltam tényleg csak a gyerek súlya+ a többi velejáró ment el. Sz@r mert semmi nem jön rám, egy kismami naci jó aztán slussz. Jó lenne egy kis mozgással a súlyomat is megmozgatni, ha lehetne, mert ugye diéta az szóba sem jöhet.

A tejcsi miatt nekem folyton azt hajtják, hogy egyek és tömnek, már-már a fülemen jön ki, na meg a combomra rakódik. Tényleg többet kell enni, vagy elég az, amit kívánok?

cicóka

Cicóka!

Akkor egy cipőben járunk... Azt leszámítva, hogy a kismama gatyáimban már borzasztóan éreztem magam, így vettem egy farit... :oops: :cry:

Ez egy dolog, a másik viszont az, hogy a mozgáshiánytól kezdek befordulni...

A saját meglátásom: tejcsi nem a sok kajától lesz, hanem a sok folyadéktól. Napi 2 üveg ásványvíz az alap, és emellé jön a többi (laktoherb, normál tea, tejcsi és 1 doboz alkoholmentes sör). Lassan egyébként olcsóbb ruházni, mint itatni... :lol: :lol:

Kata
katinkababa
Eger

Katinkababa: én is készülök valami rucit venni. Most ugye a tejcsi projekt miatt nehezen tudok kimozdulni, de talán holnap hazafelé jövet. Megyünk ugyanis a koriba a kardiológushoz, mert születéskor hallottak nála egy kis szívzörejt. a gyerekorvosunk két hete már nem hallott semmit, de az ellenőrzésre visszamegyünk. Szóval du már nem megy a férjem sem dolgozni, így nem rohanunk, gondoltam beugrok az eurocenterbe vagy a shop stop-ba.

a mozgáshiánytól már én is zombi vagyok, a hétvégén a férjem elment futni, olyan irigy voltam

inni iszom, azzal nincs gond, már korábban is sokat ittam: általában 2 ásványvizes üveget töltök meg almalé+víz vagy narancslé+víz "fröccssel". esténként sör, reggel tejcsi, a teákat a tanácsadó hatására abbahagytam, de ma ittam már egy bögre baby love-ot, van vagy 3 féle, ha már itt van megiszom - ma így döntöttem

cicóka

Kép
menion
Budapest

Mindenkinek nagyon boldog új évet!!!

Eltűntem, de a Karácsony, és a két gyerek nem sok időt engedett.

Mindenkinek csodálatosan szép babája van!!! A képeket megnéztem.

Menion, Edit:
Én is tudnék sajnos mesélni. Nálunk már augusztus óta elkezdődött a minden héten sörözni menés, buli, koncert stb... Ugye decemberben 1 hétig egyedül voltam a két gyerekkel. És már beszélgetni sem tudtunk. Amikor átment CS-zni (számteches játék) a szomszéd haverjához, írtam neki egy emailt. Valamit hatott, mert reggel 5 helyett már hajnal 2-kor itthon volt. És ekkor bekeményítettem. Elmentem a barátnőimmel csajos estét tartani. Kicsinek megvolt a kaja, a nagy már elég nagy, és közöltem, hogy lássa meg milyen, ha egyedül marad két gyerekkel. De lássa kivel van dolga, nem napokra hagyom egyedül, csak egy (pontosabban fél) estére. 10-kor elmentem és hajnal 4-re értem haza. Nekem is jót tett, és az uram azóta pofában lapos, minden tisztelete az enyém, és szó nélkül segít! Megértem a problémátokat.

Szilveszterkor egy házi buliban voltunk. Bátony fent az emelten olyan jót aludt a dübörgő zenében, hogy megállapítottam, látszik, hogy második gyerek, akinek tűrnie kell mindent :D. A nagy a szüleimnél volt, úgyhogy csak egy gyerekre kellett felügyelni. Nekem 2.25-ig tartott a buli, apjuknak reggel 5-ig.

Nekem is sokszor van az az érzésem, hogy megjön. Olyan menstruációs fájdalmaim vannak olykor, hogy csak na!

Visszaolvaslak titeket, és megpróbálok gyakrabban jönni.

Puszi

titokbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?