A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Anka:első ránézésre elég ufós tényleg :D bár nekünk is van ilyen fotonk, enyém kalózcsontvázfejes volt..dehát az ember legyen elfogult a gyermekével :P

Nyufó: a paradicsom,cukkini,cékla imádja a sok vizet. Főleg a gyökeres zöldségek:pl répa is-csak legyen kicsit laza,homokosabb talaj. Esetleg a paradicsom érésnél kell a napfény, meg a nyári záporok miatt egy-két szem szétrepedt a hideg esőtöl nálunk is..
a cékla meg külön is nagyon egészséges és ajánlott kismamiknak!majd vmikor felrakom a majonízes céklasalim receptjét, imádom köretként meg magába is enni!

Spumilla:kösszi a linket,tök jó témák vannak benne, és éppen hordozókendőt szeretnék majd beszerezni/jó az a nagyobb terhes pocak tartásához is, a derék kímélése céljából/ jah meg szopipárnát nagyon szeretnék de anyum mindig próbál lebeszélni, hogy jó arra egy sima nagypárna is.. :(
jah a képet ovis módszerrel nagyítottam fel, kicsibe kinyomtatva a képet egyenlő kockára osztva, egy nagy lapa átmásoltam kockánként, ez a sablon kerül az üveg alá, majd különböző kontúrral megfested a színezés már gyerekjáték!
A tükörbe ilyen csiga forma volt,én átrajzoltam rózsabimbónak és levelekkel díszítettem, a keret is kék volt a képen nem látszik,de átfestettem pirosra a vöröses rattanom miatt.
Majd lefotózom anyuéknál a saját szobámba lévő mesztelen gésát, az a büszkeségem, nővérem mindig el akarja kunyizni tőlem, de mondtam hogy majd nászajándéknak festek neki bármit majd. van ott szobamérleg annak az üveglapjára is egy nap-hold motívum került, imádtam az üvegfestést,csak most időm,se alapanyagom nincs hozzá, ráadásul nem olcsó hobby..

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Msi: majd meséld el mi volt az "ellenőrzés" alatt!Megy a drukk!
márén se bírom utolérni vásárláskor apát, mondta hogy nagyon belassultam,hát tényleg máshogy kap már az ember levegőt is..nekem is folyton a forgóm és kereszcsontom akar szétszakadni

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Csak egy gyors kérdésem van, ha nem baj: Ma a hidegfronttól (gondolom) délelőtt magasabb volt a vnyomásom (150/80). Most jobb, a szokásos 130/70. Kell szólnom az orvosnak, vagy csak akkor, ha ez redszeressé válik? Két hete is volt egy erős hidegfront, akkor is ez volt, persze jól megijedtem akkor is, most is. :(
Avrenim??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita:
Ha 3órán belül 2xmérve 140/90 et meghaladja az nem jó, akkor gyógyszerrel majd megfogják a vérnyomásodat. 20.héttől alakulhat ki a magasvérnyomás,tehát már bármikor előjöhet..a terhesség elött 130/70-nel ketyegtél?

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

monka

drukk neked,és vigyázz magadra,ne idegeskedj.ez a görcs erre az időre is lehet.

én a temetésen majd összeesetem,annyira legyengültem valamiért,gonolom az idő is meg leeshetett a vérnyomásom.

csillag

én is bizom abban h amilyen belül,olyan lesz kivül is.az enyém elég mocorgos nap közben,sőt már talán tudok rendszert is a mozgások között.

1:reggel mikor felébredek,wc,azátn lefekszem még egy pcicit és akkor jelez h itt van ő is és felébredt :)

2:de is sokszor jelez
3:du is 1-2 alkalommal
4:este olyan 8 ora tájban
5:olyan fél 11,innentől kezdve pedig alvás van :)

KépKép
bettike83

Avrenim, igen, az az átlagos vnyomásom, néha kevesebb. Most megint felette volt (148/76), de ha ez csak egy napig tart, akkor is kell gyszert szedni? Mert két hete csak egy napig volt ilyen emelkedett.. Olyan nehéz, nem akarok felelőtlen lenni, de egy rossz nap miatt 20 hétig gyógyszert szedni sem... :(

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Még kettő: azt mondták, a felső érték könnyebben ingadozik mindenféle külső hatásra, ha az alsó normál az kisebb baj. Az meg jó. A másik: ha nekem alapvetően nem alacsony, akkor ez végülis kis emelkedés. Ha valakinek általában 100/60, akkor nagyon sok a 140, de ez mindenképpen kezelésre szorul, akkor is ha az én átlagosomat csak kicsit haladja meg?

Fel kéne hívni a dokit, csak az a baj, az aszisztense veszi fel, ő meg nagyon hajlamos sötét képet festeni mindenről..

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

avrenim: én ilyen párnát vettem:
http://meska.hu/ProductView/index/68224
nagyon szeretem és tök jó nagy! nagyobb, mint amit gyárilag készítenek. Nem utolsó sorban nagyon szeretem a sk készítészeket ;)
nagyon jó a sablon-készitési ötleted! a gésáról meg csinálj képet, tuti gyönyöűűű :)
a mamami tényleg jó, az uj kerülteünkben már találtam is egy csoportot, ahova majd lehet belefolyni és csatlakozni :D kellenek a helyi barátok, bár megértem a 4falas hozzáállásod is. nekem attól függ, milyen napom van épp, van hogy szeretek bezárkózni de van hogy fecsegi a szomszédokkal :D (ikrek vagyok)

Rita: én sajnos nem tudom a választ a kérdésedre, de az"megnyugtató" hogy 5. babánál is vannak még kérdéseid :D:D

Krisztin: beleástam magam a mosódió kérdésbe :)
arra jutottam, hogy a mosódióhoz mindenképp kell mosószóda. ezt vizlágyitásra és kicsit fehéritésre használják. De ha igazán fehéret akarok mostni akkor kell vagy több mosószóda vagy valami fehéritő pl ilyen: http://www.mosodio.net/Mosodio-termekek/Hugo-folttisztito-so-400g.html
illetve ha illatot akarok akkor mosoparfüm vagy illóolaj.
jól értem? vagy ássak még tovább? :)
webáruházból ezt találtam a legakciósabbnak:
http://www.mosodio.net/Mosodio-termekek/Mosodiohej-akcio.html
ami ugye egy évre elegendó. ez tényleg jó ár szted vagy csak annak tűnik?
érdemes ilyen próba-zacskókkal bénázni vagy nyugodtan vágjak a közepébe? :) ha majd lesz egy pici időd, tudzs ezekre válaszolni? köszönöm!!

Kép
spumilla

Rita: igen a fölsőérték az idegi,külső körülményektől szokott ingadozni, így belefér még..hát 4gyermekkel nekem se lenne alacsonyabb a vérnyomim...az alsó érték emelkdeése nagyobb gond, a placentának se tesz jót így a babának se.írogassd minig és jegyezd fel mellékesen a körülményeket is pl. front napi 3 mérés legalább kell!remélem nem csuklóssal méred az semmit nem ér..
és csak ülve,nem állvam kezet nem lógatva, mandzsetta szívvonalban stb.

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Köszönöm Avrenim!! Ma már kb 10x mértem, kicsit berezeltem.. Felkaros van, nyugalomban mérem... Akkor ha megvárom a holnapot, még nem gáz, ugye? (nem a gyerekek tehetnek róla :), itt van a nagynénjük, tök csend van, béke... )

Spumi, bár ne lenne... :( Vagy legalábbis ne ilyen..) Olyan hülye stresszelős tudok lenni.
De egyébként pesze hogy vannak kérdéseim! :) Minden terhesség más, az utolsó "régen" volt, én meg gyagya vagyok, bizonytalan..

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

nem érdekes ha egyszer ugrott csak ki a vérnyomi, de 160nál már érdemes lenne telefonálni..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

sziasztok!

na túléltük:) kedvesek voltak, egy idősebbés egy középkorú hölgy jött...körbenéztek, kérdezgettek mit eszünk hogy ? mit iszunk hogy? játékok, alvóhely...Baló ugrált köbe-körbe közben:) odaadta a Tomasát is Marika néninek!!!!szeptember 13.-tól van beszoktatás..kedves bölcsisnéniknek tűntek de azért az idősebbnél érzem hogy nem lesz kecmec...meg kicsit úgy érzem hogy vagy megtanul pohárból inni és önállóan enni vagy éhen hal...de ezt azért majd tisztázom hogy csak figyelnek tán arra mennyit eszik magától....parázok azért...kapásból kikapta a cumit a bölcsisnéni a Baló szájából úgyhogy azt hiszem nem lesz sok pipázás odabent...de nem bánom, meg remélem hogy majd a sok pajtás mellet eszébe se jut a pipa...

azért baromira aggódom, de lesz 2 hetem megszokni a gondolatot hogy másra bízzam...megjobb ha BAló bent van mint itthon és érzi hogy nem tudok vele foglalkozni mert csak az ikrekre jut időm....

avranim
nagyon jó a tükör:) levegőm nekem ülve sincs sok a két gyerek már feltolta a szerveimet a tüdőmbe...jelenleg csak a jobb forgóm fáj, de Blanka balról nem hagy aludni...állandóan rugdos és kitalálta már hol kell rúgni hogy fájjon és megforduljak...pár napja úgy kitolja magát hogy guvad a szemem is:((pedig még van helyük:((((

monka
megy a drukk!!!!

KépKép

KépKép
msi22

Msi!

Most hogy Avrenim megnyugtatott, én is meg szeretnék nyugtatni valakit :).

Tavaly ugyanezt éltem át mint te, Petivel. A nagyok nem voltak bölcsisek, sőt, a két nagy egyszerre kezdte az ovit is, aztán Adél is úgy került be, hogy ott volt a bátyja, vegyes csoportban, soha nem kellett előtte beszoktatnom senkit.
Szóval nehéz napok ezek, főleg neked, teljesen megértelek. Ráadásul én nem is nagyon hittem benne, hogy ez jó lesz, kényszer volt, azt gondoltam, a bölcsi egy kényszermegoldás lehet csak, ilyenkor még nincs szükségük társaságra, csak a családra, blablabla, szóval nehéz eset voltam. :) Egy hétig volt nehéz, de nagyon lassan, türelmesen ment a beszoktatás. Első nap ott maradtam én is az udvaron, második nap egy kicsit elsétáltam, harmadik nap hosszabban... stb. Talán 3-4 napig sírt, nem tovább, és nagyon-nagyon-nagyon szeretett bölcsödébe járni. Sha nem hittem volna, és iszonyú hálás vagyok a bölcsis "néniknek" (fiatalabbak volta nálam jóval :D), hogy így leegyszerűsítették ezt az évet. Igaz, P csak hetente egyszer aludt bent, de tényleg kifejezetten jól érezte magát. Most meg várja az ovit. :) És nagyon önállólett, igaz, eleve ügyes volt, egyedül öltözött, evett, de mindenben ügyesedett, méginkább társas lény lett belőle, annyit beszél, hogy lelőni sem lehet, barátai vannak (voltak), szobatiszta lett, amit nagyon ügyesen támogattak bent is. szóval nekünk jó élmény volt. :)

Bátorság, Sorstárs!! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:47-kor.
szonce82

Monka megy a drukk-drukk, most vagy bent a dokinál, biztos minden rendben lesz!!!! Akkor nem is mész most dolozni pár napig remélem. Vigyázz magadra! Akkor a sárga fekete lett? A Casualplay nagyon jól nézett ki kár hogy nincs már. De ez volt a másik ami tetszett a háromból amit küldtél :lol: Nem csináltam képet Regiről, eszembe se jutott, csak bámultam hogy mit csinál, annyira aranyos volt, na majd legközelebb talán :lol: Na mire befejeztem az irományom, addigra már ki is jöttél, szóval írj amint tudsz, mi volt!!!

Avrenim a majoznézes céklasalit dobhatnád fel, kíváncsi vagyok te hogy csinálod! Nekem is van egy jó céklasali receptem, az heringes céklasaláta, az is jó. Főzöl minden nap ennyi meló mellett? Azért nem semmi hogy ilyen nehéz meló mellett még otthon is ennyit melózol, azért el kellene kezdened kímélni most már magad, nehogy gond legyen. A családi zűr megoldódott? Nem tesz jót egy kismamának a sok sírás ám, ne hagyd magad :cry: A szomszédok és a máshol való felismerésük utcán kívül detto, tök megértem, én is így vagyok. Van ilyen típus és olyan mint a párod, aki ismer mindenkit. De nem is csodálom hogy amennyi idegen emberrel találkozol nap mint nap, nem is vagy már kíváncsi másra :lol: Nagyon tetszik a tükör, ügyes vagy!!! A három nővér is klassz, tetszik ez az üvegfestés. A gésát is te csináltad? Várjuk a fotót :lol: :lol:

Rita mindenképp kérdezd meg a dokit. Van hogy a gyógyszerszedés a kisebbik rossz, a magas vérnyomás lehet hogy többet árt. Megy a drukk hogy rendeződjön, írd meg hogy mi volt!

Spumilla nekem is van ilyen párnám, jól lehet vele a végén is aludni, nagy pocival :lol:

Msi ne aggódj Baló miatt, a csoportszellem nagyon erős, azt fogja csinálni amit a többiek. Ez is tipikus, hogy amikor bekerül a gyerkőc a bölcsibe, pik-pak szobatiszta lesz, vagy megtanul önállóan enni, stb. Persze rosszat is fog hazavinni de sokat fog önállósodni, ami neked nagy segítség lesz!

KépKép

KépKép
nyufó8

rita: igazad van, ilyen kérdéseid ne legyenek :(
holnapra már bizti nem lesz semmi ilyen tüneted, lemegy ez a frontocska.. addig meg relax és dr avrenim tanácsai :) ;)
aranyos a csere-nyugtatásod :D

msi: jo kis hirtelen látogatás ért titeket ma :O
fura, de örülök hogy jól sült el. hát igen, itt nem lesz kecmec, rméljük aztán nem otthon fogja kiélni magát a gyerek, mert bent akkora a fegyelem

kis-csillag: bocsi, valahogy átugrottam a hozzászólásod a lap tetején. és csak most vettem észre hogy te is irtál. tök jó!! nézd meg azt a mamais oldalt, hátha találsz a környéken barátokat általa!

zsuzs: ugye nem depizünk? :) hol vagy?

nlzs: hazajöttetek már?

Kép
spumilla

Lányok, annyira aranyosak vagytok, köszönöm :D most egyenlőre a magne B6-ot szednem kell napi 3X2-öt és ha 2-3 nap alatt nem javul, akkor vissza kell mennem, mert akkor virus van állítólag :( mert nem csak görcsök vannak, hanem olyasmi érzés is, mintha belülről belemarkolnának körömmel a hasamba és nagyon erőssen tépnék :( na szóval most 2-3 nap pihi van, aztán ha nem jobb, akkor még antibiotikum pluszba, nehogy kinyiljon a méhszáj :( a görcs miatt nem aggodtam, inkább a tépésérzés miatt :( de ez CSODAFÓRUM és persze hogy el fog múlni :D amúgy a kis akrobatám megint nagyon eleven volt, de jobban mint máskor (legalább tuti vagyok benne, hogy a mozgását éreztem) :lol: alig tudta a doki megmérni, mert éppen ült (a feje a fejem felé, a feneke a fenekem felé) és esküszöm nektek, mintha játszott volna valamivel :lol: :lol: úgy ült ott, mint egy kisgyerek a játékok közt :lol: na hát mikor mérés jött, akkor meg szépen ellfordult és gyakorlatilag bukfencezni kezdett :lol: hát szétröhögtem magam (szegény doki már kicsit kivolt) :lol: a méretei szuperek, minden 17+4-re jön ki, de maradok az eredeti 17+1-nél :D bocsi az ömlengésért, de ez a kis manó sosem alszik és hát komolyan, mintha játszott volna (hozzáteszem ülni se láttam még) :D na kiváncsi leszek a jövő heti genetikán mit fog művelni :D lehet küldök be neki játékot :lol: a méretek Nyufónak BPD 39.8 mm, AC 118 mm, ATD 35 mm, FL 25.8 mm és HC 139 mm :D kb 215 gramm :D Most megyek pihenni, de holnap jelentkezem, addig is pocaksimis estét mindenkinek :wink: és nagyon köszönöm a csurikat :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

monka

akkor szedjed is és pihizz amennyit lehet :) ja és milyen szép nagy sulya van :)

olyan hihetetlen hogy már én is 21 hetes lettem,és a picikém olyan édes,mocorgós,de az apjának még mindig nem rug oda :D milyen boldog volt valamelyik nap,éreztem h a köldökömnél valamilye ott van a manónak,megutattam neki és azóta is ha poci közelben van,mindig tapogatja,hátha ott van ujra valahol,édes pofa :)

KépKép
bettike83

jó, hogy minden oké MONKA! mi mondtuk :) tessék pihenni. a széttépős érzés szarul hangzik, de biztos neked is a front szórakozik.
a játékos baba a pocakban nagyon nagyon aranyos!!!! cukin nézhetett ki :D a uh dokik meg le vannak ejte. türelmetlenek :D nem mind :)

Kép
spumilla

Monka akkor most pihenj sokat és reméljük 2-3 nap alatt túl is leszel rajta!!! Beírtam a méret :lol: Aranyos volt ahogy írtad hogy úgy ült ott mint a gyerkőc a játékai között :D :D :D

Nlzs gyere mesélj, milyen volt a nyaralás?

Spumilla igen, elvileg tegnap jöttek haza a nyaralásból Nlzs és kis családja, én is ma már többször gondoltam rá, hátha ír pár sort :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

spumilla
hát hirtelen volt az tuti de legalább nem stresszelem magma miatta napokig:)

rita
köszi a megnyugtatást...tudom én minden pozitívumát és tényleg örülök neki csak néha rám tör a para, de jó lesz ott neki...ma vagyunk elsőnek itthon úgy hogy apa melózik és túlórázik ma még nincs itthon, nincs mama és tata és hát látom hogy kínlódik, főleg mert esik még ki se tudtam vinni a kertbe:((( jó lesz a böli neki:)

KépKép

KépKép
msi22

Monka:jól van, jó kezek között vagy!Milyen antibiotikumot írt fel a doki,neve?
Nekem is van ilyen markoló érzés néha, sőt amióta elég intenzíven rúgdor, néha lefele a méhszájhoz és a hólyagom felé, nagyon kellemetlen érzés és utána izomlázszerü érzésem van van hogy egészen a combomig sugárzik/tisztára mint mensi elött,alatt/ szóval én is parázok, de ha lenne tágulás az kisebb vérzéssel járna... sajnos ezt se tom magamnak megállapítani, mert a méhszájseb miatt a nap végére összegyült cucc olyan barnás színű, lehetne vér is..remélem nem az,

Klemet kérdezném,hogy ő érzett a vmit,amikor a belső méhszája kinyílt. Gondolkozok egy hüvelyi Uh-ban hogy tényleg nehogy idő elött kitáguljak.

Nyufómivel minden hétvégén bent voltam a melóban,most kaptam két nap pihit,csak szerdán kell bemennem. már számolnám vissza a műszakjaimat...de sajnos még nem tom mennyi szabim van,októberben is 2hetet le kell húznom utána szabi aztán táppénz. Ezek a receptek mind gyorsan elkészíthetők, meg főzni,enni is imádok,meg a párom kedvére is szeretek tenni.
Majd felrakom a céklasalit is! Te hány naponta főzöl? sok készételt esztek? Amerikában tudom hogy sok mirelittet esznek meg étteremből rendelnek, és Angliában?

Spumilla: a dr.t elhagyhatjuk, sámánasszonyság :twisted: !

Nlzs:várjuk az élménybeszámolót!!

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Jah felmerült,hogy mit kéne vinni a kórházba:

Maminak:
-napi egy hálóing/felül gombolós/- legalább 3db
-fehérnemű:tundrabugyi vagy hálós egyszer használhatós
- szoptatós melltartó
- törölköző 2db: kézi a szülőszobára, és nagy méretű
- eü.betét: Tenna lady sötétkék,vagy márkátlan de éjszaki vastag nagy betét
- tusfürdő, intim mosakodó
-sampon
-dezodor, parfüm, smink stb.
- fogkefe, fogkrém
-fésű, hajszárító
- köntös
- papucs:tussoláshoz külön!!
-fertőtlenítő kendő/papír wc ülőke
- wc papír
- szalvéta
- evőeszközök
-műanyag tányér, bögre
- innivaló,apró rágcsa, szőlőcukor
- zacskó a szennyesnek

Babának:
-legalább 2db testilpelus
- rendes pelenka kb.10-15 db
-kis kiszerelésű popsitörlő, popsikenőcs /majd kapsz ajándékcsomagot,abban is an csak van,hogy 3.nap adják csak oda/
-előre kisterillizált legkisebb cumi-ha nem akarod hogy a kórházit használja,mart azt a fajtát fogja megszokni /műanyag sterill dobozban tárolva/
- egy játék,amivel örök barátságot köt majd
-babaruha nem kell,hazamenéskor ráér behozatni,tehát azért
legyen összekészítve
-babakesztyű/zokni ha karmolja nagyon az arcát
-itatós pohár,ha nem szeretnél cumisüveget használni

Szoptatáshoz:/egyéni/
- szoptatós párna
- bimbóvédő:a befelé forduló,vagy kicsi bimbójú anyáknak
- szoptatós tea/Lactóherb/
- Urticari urens CH5 homeopátiás bogyó
- Mathorlove tabletta -tejserkentő
- Garmastán kenőcs a kirepedt bimbókra /vény nélkül kapható/
- anyatej felfogó/ melltartóbetét
- f

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

mellszívó lemaradt csak elsőre fejőgép jutott eszembe :lol:

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

jah és érdemes berakni azt a ruhát,amiben majd hazamenni is szeretnétek a kórházból, nem biztos hogy apára rálehet bízni,hogy behozza a ruhát..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Úgy tűnik, gyógyszert kapok a vérnyomásra.. :( Olyan szomorú vagyok... Tegnap felhívtam a doki asszisztensét, beszélt a dokival és visszahívott, h ma menjek be receptért. :(

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

rita
ne szomorkodj, biztosan jól meggondolta a doki hogy hosszútávon a gyógyszer kevésbé káros mint a nem megfelelő vérnyomás...feleslegesen ők se kockáztatnak szerintem...

avranim
megerősítem, ha nem pakolod össze és írsz rá NAGY betűkkel hogy ez a hazamenő csomag tutira nem találja meg a férjed:) én alábecsültem Baló ruhaigényét és jó hogy fotografikus a memóriám így el tudtam mondani milyen rucit hol talál hányadik sorba a polcon ja és főleg hogy néz ki:)))nem mondott semmit neki hogy body:))))) köszi a listát már mentem is:)

monka
akkor pihenj sokat és szedd a bogyókat, minden rendben lesz:) milyen játékos babucid van:)))) nálunk Blanka ficánka őt nehéz volt befogni:)

KépKép

KépKép
msi22

Jó reggelt!

Monka hogy vagy mára????????????? Remélem javult a pocid! Csuriban vagyok nagyon, most már javulj, mert begörcsöl a kezem :lol: :lol: :lol:

Avrenim akkor még másfél hónapot ki kell húznod a melóhelyen, az komoly. Írtad hogy októberben két hetet mész és szeptemberben, akkor végig? Itt is úgy van hogy félkész és kész ételekből van két hosszú! sor hűtős és két hosszú sor mélyhűtős rész, és az emberek többségének a kosarában ezeket a szarokat látom csak. De én nagyon ellene vagyok, ráadásul szeretek főzni, szóval én főzök lelkesen. Apa is szereti a főztöm, akikre már főztem, elvileg jól cisnálom :lol: Több mindent nem tudok sajna itt megcsinálni alapanyag hiányában, ezeket szoktuk enni otthon amikor hazajutunk :lol: Regi se kapta soha ezeket az üveges bébiételeket, csak ha elmentünk otthonról, úton voltunk. Főztem neki is külön még az elején amikor nem ehette azt amit mi.

Rita furcsa a dokid :shock: bemondásra egyből gyógyszer??? Azért megnézhetne előtte :cry: Sajnálom.... de mondjuk tényleg sokszor jobb a gyógyszer, mint a probléma következményei...

KépKép

KépKép
nyufó8

jó reggelt :D

Bettike az lesz, nyalom a bogyókat és pihenek :D hát igen, már túl vagy a félidőn, olyan izgi már :D és apa is nemsokára kapja majd a rúgásokat :D de aranyos lehet ahogy ott várakozik és keresi :D
Spumi hát igen, eléggé fáj, mikor jön ez az érzés, de kifekszem és akkor jobb lesz :D bizony, nagyon édi volt,legszívesebben magamhoz öleltem volna :D hm, na igen, a doki már türelmetlen volt, de hát most mit tegyek (azt mondta neki, hogy na, maradj már nyugton) :( hát ez van, játszani akart és kész :lol:
Avrenim még csak a B6-ot szedem napi 3*2-öt, majd ha nem javul 2-3 nap múlva akkor kapok antibiotikumot,mert akkor vírusra gyanakszik....hát azért nem tudom, hogy ez így normális e :?: de a te barnázásod nem hangzik túl jól :( dokinak nem mondtad még? s az minden nap van? fejőgép :lol: :lol: :lol: :lol: köszi a listát :wink: ki is nyomtatom gyorsba
Msi úgy lesz, pihenek :wink: mondtam apának, hogy azért kíváncsi vagyok mivel játszott ott lent :lol: érdekes, hogy a kislányod jobban ficánkol :D de hát legalább látjuk, hogy jól érzik magukat :D :wink: és ez nagy öröm :D
Nyufó biza most pihi van :D nagyon zabálnivaló volt, kár hogy nem ölelhettem magamhoz :cry: úgy megszeretgettem volna :D de azért kíváncsi vagyok, mivel játszott ott lent (van ötletem) :lol: nagyon szépen fejlődik és már nagyon szuperek a méretei :D a doki szerint nem lesz "kis baba" :lol: köszönöm a csurit és az aggódást, azért már kiengedheted :wink: nehogy miattam begörcsöljön :D most kicsit jobb, de azért nem csinálok semmit csak ülök meg fekszek :D nagyon aranyos vagy :D neked mikor lesz legközelebb vizsgálatod?

Jajjjjjjjjjj, olyan izgatott vagyok, ma megyünk a szekérért, hát nem is bírom ki délutánig :lol: :lol: :lol:

Kép
monka1

Sziasztok!

jaj de elleptem a fórumot,bocsánat!még eszembe jutott a császárra készülő mamiknak,meg ikreseknek érdems beszerezni haskötőt, mert ha éllnak tartja a hasfalat és kevésbé húzódik a seb is. De csak függölegesen szabad hordani, és akkor is csak pár órákat mert ellustulhatnak az izmok,szövetek! Aztán úgy fog kinézni,mint a régi fűzős asszonyok,mikor megszabadultak a fűzőtöl,tiszta plöttyek az egész testük...

Monka:ezt a barnázást a doki előre mondtam,tényleg fokozódott terhességben,arra kell ügyelnem,hogy ne legyen baci a hüvelyváladékban,havi egyszer levetettem,de eddig semmi szerencsére.bár már bespájzoltam pHsegítő hüvelykúppal is,de nem merem használni ha nincs mire,meg ki tudja hogy hat a terhességre. De se strand,se fürdőkád se sex szóval próblom kikerlni a veszélyforrásokat...de egyre nehezem a melóhelyen is állva pisilni.. :oops: ez van..

Rita: azért tényleg fura ez a távgyógyászat,de ma már sokkal óvatosabbak az orvosok,és neki könyebb,meg a lelkiismerete is tiszta,hogy egyből felírja a Dopegytet, Cordaflexet..nem is jó ha nagyon ingadozik a vérnyomi..te meg birkózha a mellékhatásokkal:álmosság,fáradékonyság stb.

Nxufó: van az a Ramsei szakács,az csinált ilyen kamp

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

jaj bocsánat véletlen elküldtem az üzit..
Szóval Nyufó az a szakács csinált egy kampányt,nem tom hogy most Angliába,Amerikába azért hogy megtanítsa a nőket főzni.Szörnyű,hogy vannak gyerekek akik ezen a sok műkaján nőnek fel!és csodálkoznak,hogy miért néznek ki mindannyian hógolyónak!

jah nem is meséltem csajok,ez az augusztus nagyon sok dagi baba született: ketten 5kg=5000gr-osak is voltak!!hát nem voltak szép látványok...pedig én a duci babákat szeretem,nem a kisbéka kinézetű koraszülötteket. Egyiknek az anyja gyógyszerész volt és elejétől fogva nyomta az Elevitet végig a terhességben...hát ki tudja,lehet kettesével szedte :P nah ezé szedek én csak heti2x vitamint, vagy maximum minden másnap! Szerintem ez a sok gyümölcscukor hízlalhatta a babókat így fel, s terhesség végén csak gyarapodnak és ha végig magas a cukorszint az anyának,akkor lesz ilyen a gyerek. Volt előző munkahelyemen egy 6kg-os újszülött, méhészetben dolgozott a családja, kismami nyomta mindennap a mézet magába....
Már kezdtem menyugodni,hogy nálunk télen erre nem lesz gond,hogy sok a gyümölcsfogyasztás, amikor rájöttem hogy az ünnepek azért betehetnek nekünk is.. :?
jaj hát láttátok volna ahogy a csecsemős kollegina hozta az 5kg-os babát, a szülőszoban csak normál pelus volt,kettőt összeszerkesztett valahogy és úgy tudta csak bepelenkázni!!hát igen a legkisebb pelus talán 4500gr-ig jó csak a babónak..

nah ma drukkoljatok nekem, :wink: életem első halászléjét készítem: a halszeletek már állnak a sóban, bár párom nem eszi a halat, csak a levét, utál szálkázni, így rám fog maradni a halszeletek elpusztítása!Legfeljebb apumat áthívom,megvendégelem,ő imádja a halat, nlunk minden héten volt halászlé, márnagyon untam,azért se vettem rá magamat,hogy készítsek, karácskor meg mindenkinél ezt ettem,otthon m,ár nem akartam ezt enni. De most hüvös időben jót tesz egy kis meleg leveske :roll:

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Monka küld képet majd a szekérről!és mennyibe került?

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Avrenim oh, halászlére én is kapható vagyok, imádom :D apa olyat tud készíteni, hogy elhalok tőle, de tuti neked is siker lesz :wink: na hát nekem az idegen WC-re menés úgy néz ki, hogy: fertőtlenítő folyadék + törlőkendő + WC ülőke papír :lol: mert én nem bírok guggolva pisilni :lol: szóval nekem egy sima pisi is 10 percig tart :lol: sajnálom a sebet és a barnát, de azért ugye ez később meggyógyul? huuu, azok a nagy babák durvák lehettek :shock: at császáros volt? a szekérért 5 kor megyünk, aztán dobok fel képet, ha már összeraktam otthon, mert össze lesz csomagolva :) de hát úgy izgulok, mintha pl vennék magamnak egy új autót :lol: 140 eFt volt akcióba: mózes, hordozó, szűkítő, lábzsák, sportrész, esővédő, pelenkázó alátét kis táskával, meg ilyen apróságok hozzá, de az ülésekhez van autósbekötő is (nem kell külön venni) :D szóval jó üzlet volt és nagyon kézre áll nekem, könnyű kezelni, állítható rugózás, nagy kerekek, kézifék meg minden....nekem szuper lesz és a babónak is nagy hely van benne :D

Kép
monka1

sziasztok.
Jól vagyunk mi is néha benéztem de ezt az iramot sajna nem bírom, iszonyat sokat írtok én meg fojton lemaradásban vagyok de azért egy egy életjel erejéig jövök ha nem bánjátok. Olyan vagyok mint a talajvíz néha vagyok aztán felszíódok, bocs :oops:

avrenim listáját mint majdnem 3 gyerekes anya kiegészíteném egy nagyon fontos dologgal, ami persze nem vonatkozik minden kórházra de pl az Istvánra ahova csőstül jön a látogató sereg igen. szval sztem igencsak fontos a fertőtlenítős kézmosó amit otthon is használ az ember csak ez a fertőtlenítős forma, lehet dm-ben is kapni. ahova bemehetnek a látogatók a szobákba ami ráadásul rooming in és meg is fogják a babát szinte tutira üres a kézmosó ha egyáltalán van a kórteremben és hát azért mégse a koszos manccsal fogdossa mindenki a babócát és kell hozzá türcsi. Sztem az anyáknak sem árt amikor ki be járkálnak és fogdossák a kilincseket és olykor kezet kellene mosni de sajna sokszor nincs mivel.

Ja nekem nem volt elég a 3 napra a 15 pelus, egész csomagot vitem be a kisebbikből. Sajna az elején sokszor kifolyik meg hasonlók és sűrűn cseréltem. Olykor itthon elment 10 db is egy nap míg tanultam a dolgot és hát nincs két egyforma babóca s ugye.

Több gyerekesekhez lenne kérdésem. A mieink téli babák lesznek ami azt jelenti 4-6 hétig nem igen kéne kivinni őket pláne ha megint -18 fok lesz kinnt. Mit csináltok a kicsikkel? hat hétig bezárva az őrjítő, ráadásul az influ szezonban menni sem igazán lehet pl játszóházba nem? és akinek hozni vinni kell a nagyobbat? azzal mit fog kezdeni? én sokat agyalok rajta de nem tudom mi lenne a jó...asszem túlélésre kell játszani.

avrenim: én azt mondják inkább a sovik táborát erősítem, apa kifejezetten gebe a fiam mégis 4200gr volt, egy db elevitet nem szedte, az elején kirókáztam aztán meg azt mondta a dokim ne szedjem mert nagynak mutatja magát a baba. A lányommal szedtem végig az ucsó napig ő mégis 3120gr lett csak. Sztem nem elevit vagy hasonló függő, a vitamin nem fújja fel a babákat sztem, persze lehet irreális mennyiség de azt nem hiszem azért. :roll: A méztől mondjuk tuti nagy lesz a gyerek az nem kétség...meg acsoki és társai de azért a kiegyensúlyozott táplálkozástól sztem max akkor lesz nagy ha amúgy is olyan géneket örökölt mint nálunk a fiam, a nagyapja szép nagy ember vastag csontozattal.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:47-kor.
szonce82

Dr_nono nem baj, örülünk, hogy legalább néha benézel :D és akkor legalább azért írsz is rendesen :D igen, a fertőtlenítő dologgal én is így vagyok ahogy írod :D nekem pl az idegen WC-re menés úgy néz ki, hogy: fertőtlenítő folyadék + törlőkendő + WC ülőke papír Laughing mert én nem bírok guggolva pisilni Laughing szóval nekem egy sima pisi is 10 percig tart Laughing :lol: és hát a kézfertőtlenítő is mindig figyel a táskámban, amit csak ráfújok a kezemre pl busz után meg ilyenek :D így a kórházba is tuti viszek :D
Szonce PERSZE hogy kérjük a listát :D én ha nem akarok költeni, úgy csinálom, hogy csak annyit viszek, amennyit elkölthetek :D szóval gyere nyugodtan, de aznapra azért szerintem a börze tali előtt vagy után talizhatunk máshol is, csak le kéne beszélni, hogy kinek mikor jó :D és a piknik is tetszik :D a dokim nem nézett semmi mást, csak ahol fájt, de amúgy is kicsit idegbeteg volt, mert a babóm éppen játszott és nem nagyon tudta megmérni :( azon stresszeltem, hogy a picikém legyen jól és ahogy elnéztem túl jól is érezte magát :lol: Bezzeg a régi dokim megnézett mindig alaposan :(

Kép
monka1

Sziasztok!

Megint jöttem egy kicsit, most melóból írok :)
Aranyosak vagyotok, hogy hiányoltok, azért olvaslak titeket nagyjából csak írni nincs időm...

Szóval a baba azóta is mocorgott párszor, de nem mindennap érzem, gondolom meló közben nem is fogom még vagy csak nem veszem észre nem tudom, de este szoktam érezni ŐT :)

A lakásal haladgatunk, de annyi kavarodás volt vele, hogy ki csinálja aztán mégis apának kell :? Szóval kár volt várni heteket a szakemberre mert végül mégis apára maradt a feladat. De ő is szegénykém meló után már alig tud valamit csinálni, így marad a hétvége, de 2 nap alatt sem lehet csodát tenni.. már úgy bánom, hogy bele kezdtünk, egyszerű plafon csináltatásnak és festésnek tünt, de így megszívni mint mi, ez kevés embernek jön össze :?
Na mindegy, majdcsak kész lesz és akkor már jóóóó és szééép lesz csak legyen türelmem már kivárni...

Holnap megyek 18 hetes UH-ra és képzeljétek el, a főnövér akinél dolgozom elintézte nekem, hogy az osztályvezetőnél szülhetek, mert hogy én megérdemlem ezt mert milyen jól dolgozom, meg kórházi vagyok stb. :) úgyhogy holnap megyek hozzá is :)
csütörtökön meg védőnő- megint mázsálás.
Akartam feltenni pocak fotot,de nem sikerült, mert túl nagy volt a kép, levágni meg nem volt időm, de aki akarja nézze meg iwiw-en.
Ja és még teszek majd fel képeket iwiw-re, pár névadósat meg ilyesmit majd nézzétek meg.
Mert szombaton voltunk névadón is :) Jóó volt!

Na most megyek.. délután megyek babázni :lol: csak az esőben nem nagyon van kedvem menni, de hát haza úgyis haza kell jutnom melóból.

monka: te is érzed már a babát???
Puszii

nyufó: neked is külön puszii, és remélem jól vagytok!! :) Regivel is minden oké?

KépKép

KépKép
t.timi

Ez a János kórház listája:

Kép Kép
szonce82

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:48-kor.
szonce82

Szonce: köszönöm a listát!elmentettem.

Timi:várjuk a holnapi Uh beszámolót is!már 19hét körül érzed melóhelyen is, sőt tegnap vásárlás közben,állásnál is éreztem a mocorgását. Nincs már messze az se! Aranyos a főnővér hogy ilyet elintézett, bár annyit tudnod kell,hogy attól hogy vki még főorvos nem lehet a legeslegjobb szakember.De ha már a főorvos betege vagy és eü.dolgozó is,talán jobban odafigyelnek rád és a babád igényeire.../már ahhol ezen múlik/

dr.nono: köszönöm a kiegészítést! az biztos,hogy kórháza válogatja, de otthonra is érdemes beszerezni, meg pár arcmaszkot a gyanusabb rokonoknak...hugaim születésénél jött mindig egy bunkó iismerős a gyerekeivel és mellékesen megjegyezte,hogy mindannyian betegek...nahát valakinek ennyi esze legyen,hogy betegen megy babanézőbe!! :evil: a sógornőm is ismét terhes,nem is mennek vidékre anyósáékhoz családi banzájra,mert mindig van ott egy olyan csalástag,aki végigpuszil mindenkit és utána megjegyzi:jah hát beteg vagyok igazából..
Én nem is vagyok híve annak,hogy a rokonok bemenjenek a kórterembe,csak az apa,az is bőven elég pár órára, ha 3man vannak egy szobába akkor a másik két pasi előtt hogy lehet sZoptatni?De hiába beszélem rongyosra a számat az anyáknak, akkor is 5en biztos vannak egy embernél és ráülnek az ágyra, használják a betegek wc-jét stb.. de ehhez is csak ész kéne...múltkot is apukára rászoltam ne üljön már az anya ágyára,/farmerba volt/erre anyuka,hát nem BKV-val jár apa, mondtam nekik,hogy otthon se utcai ruhába fekszik be a frissen vetett ágyban, vagy igen?!? :x szóval csomó dolgon felkaphatnám a vizet,de már úgy vagyok vele,majd megtanulja a saját bőrén,ha a szóból nem ért, az ő gyerekét veszélyezteti...

nah elkalandoztam bocsánat..

jah a halászlé nagyon tutinak érzem,át is hívtam anyumat hogy kostólja meg meló után,majd küldök haza apumnak is :) összegyúrtam anyum és anyósom verzióját és tetszik az eredmény :wink: csak azt sajnálom hogy nem vettünk bele tegnap belsőséget, mert nagyon drága egy kis bögrényi 1800Ftba kerül :(

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

szonce:ki az a baba a képen? nagyon cuki! :D

jah már lapítok én is az ágyban mert megint húzódik,görcsölget, Monka tuti hogy ez a fránya frontok, nem szokott ennyit fájni nekem se a pocim

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

jah mellékesen minden ágy mellett van egy kisszék, arra tudnának ülni, mégis mindenki az anyák ágyában üldögél békésen..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:48-kor.
szonce82

Timi :D na épp gondoltam rá, hogy holnap mész végre :D izgi-izgi :D nagyon várjuk a képeket és a beszámolót :D én csak jövő hét szerdán megyek :( igen, a babót már én is érzem, egyre sűrűbben :D és tegnap is ott éreztem a mocorgást, ahol volt épp, mert ugye az UH-n láttam :D úgyhogy bizti vagyok benne :D de hát nemsokára már majd azt fogjuk kívánni, hogy bárcsak aludnál már picikém :lol: de azért megértelek, mert olyan jó érzés érezni ezt a kis drágát :D akkor holnap a neme is kiderül valószínűleg :D nagyon megy a drukk, csuriban a kezem :wink: a lakás miatt megértelek, elég fárasztó lehet mindkettőtöknek, de semmiképp se erőltesd magad miatta meg, mert mérges leszek :evil: és az új doki az jobb mint a másik? irigykedem, és tök jó, hogy extra figyelem jár neked és a picidnek :D ez nagyon helyes :wink: várlak mielőbb a hírekkel :D :D :D :D puszi :wink: :wink: :wink:
Szonce nagyon nagyon köszi :wink: már nyomtattam is Avrenimével együtt :D mert ha rajtam múlna, én az egész házat elvinném :lol: mint kirándulásokra :lol: nagyon édes a bölcső és hát a kis picúrod is annyira szép babóka:D :D én is alapítványi szobát kérek a Jánosban
Avrenim na örülök, hogy sikerült a halászlé, gyakorlatilag érzem az ízét a számban :D annyira jót nevettem, ahogy leírtad a látogatósat :lol: persze neked stressz, de akkora állatok vannak, hogy csak na (bocsánat) :D azért hihetetlen mekkora agyatlanok vannak a világon :cry: nagyon fáj a pocid? babó ilyenkor nem rúgdalózik? sajnálom, mert tényleg annyira rossz tud ez lenni :( és ilyenkor nem barnázik jobban?

Kép
monka1

avrenim: egyet értek, sztem kritikán aluli az ami pl az Istvánban van. 3ágyas szoba (ha nem több) az hat ember 3anya+ 3baba és mindenkinél min 1 ember de ugye a rokon hordában jár (onnan ismerszik meg) de minimum párban ha szólsz neki h ne jöjjön besértődik és sok helyen a rokon (pl nagyi) segít később ergo összeveszni sem túl jó velük..így aztán sakk matt...meg aztán az anyád nem baj ha bejön (már akinek) de az anyós nem biztos, de h mond meg a párodnak h az ő anyja ne jöjjön a tied meg igen...szval kész a családi balhé. És én csak és kizárólag az apát engedném be ahol meg nincs ott egyetlen egy embert választhatna az anya aki engedéllyel bemehet és ezt kérni kéne előre a nődokitól. v.hogy így oldanám meg. Azért jó ha bejön az akire szükséged van de ez a horda-járás a halálom. Pláne télen...influ szezon meg a takonykor ideje....francnak kell a macera. Azért nem egyszerű télen szülni....eddig tavaszi és nyári babáim voltak de mennyivel egyszerűbb volt. :roll: most azért tartok tőle h mi lesz....pláne ha még zárlat is lesz és a szülésre se jöhet be senki....na az klafa lesz....pedighát az anya is beviheti a nyavaját, legalább szülni ne egyedül kelljen.... :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

avrenim: az istvánban nem volt kisszék mikor szültem...csak az alapítványi szobában de oda meg csak az ucsó nap juthattam át sajna...így nálunk is oda ült apa az ágy szélére...itthon nem dehát mit tudott tenni ugye...érthető ám a személyzet oldala is de más egy kicsit a szülő nőhelyzete is belülről olyan más ám.

dr_nono

avrenim: ja még annyit, ide nem jön aki beteg én azt kivágom mint a pinty, carok az arcmaszkra meg hasonló má elnézést, annak aki beteg a keze is beteg dörgöli az orrát mittoménmi és akokr összefogdossa a lakást/babát...hogyisne...ebből sosem engedtem. Ha én 2 gyerekkel nem megyek betegen sehova pedighát ismerem milyem mkor kisbaba születik és akkor mennék megnézni nagy a kísértés de az embernek azé van esze....vagynem... :roll:

dr_nono

monka: nagyon aranyos vagy :)
Mindenképpen írok holnap, és én is nagyon remélem kiderül ki is lakik a pocakomban :)
Nagyon köszi a durkkot, rám fér!!! Jó sokat kérek :) :)
Nem erőltetem meg magam, minden apa csinál ezért is vagyok elkenődve, mert hiába vártunk mégis neki kell csinálni, mert nincs szakember, és ő is meló után már... na de mindegy, most mind ketten a holnapra vagyunk rá állva, apa is már nagyon nagyon kiváncsi kiderül-e a dolog holnap :)
Drukk drukk.. köszi!!! Holnap jelentkezem!! Puszi

KépKép

KépKép
t.timi

ÁÁÁÁÁÁÁÁ most sírom össze magam, elment az egész amit egy órája írok, nem is fogom tudni öszeszedni, mert annyit írtam és már nem emlékszem mit :cry: :cry: :cry: :cry:
Akkor újra :cry: :cry: :cry:

Monka szóval arra emlékszem hogy írtam hogy csuriban azért még a kezem, mert jó lenne ha megúsznád az antibogyót!!! Javult azért reggel óta? Hmmm, ja igen, a szekér, megértem hogy izgulsz, én is úgy vártam nyár elején az új babakocsit, rakd fel a képet, kíváncsi vagyok. Jaj de rossz annyit írtam és elment.... nem tudom mit, brühühü. Ja igen, hogy apát is valamelyik nap fülön rugta a pici :lol: Meg hogy nekem nem lesz már több UH, csak november 18-án az a plussz UH amin eldöntik majd hogy császár vagy rendes szülés a lepény miatt, úgyhogy én már azt várom. Egyébként már csak a szokásos, mint nálatok a védőnőnél, megmérik a vérnyomást, megkérdezik minden oké-e, a szívhangot megnézik a kézi kütyüvel és kész. Lehet még írtam valamit de nem jut az eszembe :cry:

Avrenim na akkor emlékből újra neked is, írtam hogy jó hogy ott vagy azért a tűzvonalban a kórházban, le tudod vetetni minden hónapban a váladékot, azért megnyugtató hogy minden oké!!! Jamie Oliver volt itt aki reformot akart az iskolai étkeztetésben, mert mint Amerikában itt is már a lakosság nagy része túlsúlyos, a gyerekek is és eszik a suliban a chipset meg az egészségtelen dolgokat, de megbukott, mert nem kellett a népnek az egészséges kaja. Gordon Ramsey nyomul Amerikában is jobban, lehet hogy ő csinálta amit te írsz, de hallod nem csodálom, mert itt is amikor vásárolok, nekem a kosaram alapanyagokkal van tele, míg sok nő kosarában csak ezek a félkész-kész szarok figyegnek, amik ráadásul szerintem elég rossz ízűek lehetnek, sosem volt még gusztusom kipróbálni, annál jobban szeretek enni hogy szart egyek :lol: Én Regivel végig zabáltam a sok édességet, minden nap szedtem terhesvitamint és 3128 g volt és 50 cm, szóval tuti nem ezektől lesznek a giga babák, szerintem hajlam kérdése. Most is különben ugyanazt csinálom, kíváncsi vagyok most mekkora lesz! Hallodd 5-6 kg-os babák, azért az nagyon durva :shock: ! Meg szerintem se olyan szépek ezek a nagyon zsíros babák! Hogy sikerült a halászlé? Majd próbáld meg bográcsban is ha van nektek, úgy lesz olyan íze amit azért a konyhában a gázon nem lehet kihozni! Most olvasom hogy jó lett a halászleved, dobd fel a receptek közé :lol: Egyébként én is így szoktam hogy több receptből rakom mindig össze a magam szájíze szerint a receptet, az a legjobb. Csak vissza kéne venned a tempóból ha fájogat a pocid, vigyázz magadra!!!!!

Nono jó hogy időnként azért bejössz. Mindig elolvasom amit írsz a másik fórumon, úgyhogy azért én képben vagyok hogy mi van veled :lol: Sajna a téli dologban nem tudok segyíteni, mert bár nekem Regi november végi, de itt télen is nap közben 8-12 fok van, ritkán van hidegebb és akkor se tartósan, szóval én simán tudok mászkálni a picivel is, nem kell a kemény mínuszokkal megküzdenem.

Szonce igen én kérdeztem hogy hol nőttél fel. Akkor nincs tesód hogy csak rád számíthatnak majd a szüleid? Hajlandóak leszenk idős korban költözni? Azért az idősebb emberek már nagyon tudnak kötődni az életükhöz, házukhoz, sokszor foggal-körömmel. Azért az nagy lépés lenne a részükről ha költöznének. Milyen sűrűn szoktatok így találkozni hogy azért nektek is ott van a távolság? Aranyos pici Ádám :lol:

T.timi neked is annyit írtam, brühhh. Írtam hogy örülök hogy időnként azért bejelentkezel. Meg hogy nagyon gáz hogy ezért vártatok heteket, hogy most apának kell megcsinálni :twisted: Már rég kész lehettetek volna :cry: Kitartás nektek ehhez és ha egyszer kész lesz utána örülni fogsz neki hogy túl vagytok rajta és rendben van! Meg már én is várom hogy kész legyetek a lakással hátha jösz sűrűbben. Mit írtam még???? áááááá. De rossz amikor olyan jól leírja az ember amit akart és utána újra kell írni és keresgélem hogy mit is írtam és nem lendületből jön. Ja igen, a dokit akartam kérdezni, hogy az új dokival se vagy elégedett, hogy nem nála szülsz? Az osztályvezetőt ismered, jó doki? A mocorgásról írtam hogy egyre sűrűbben fogod érezni és egyre erősebben, szóval idővel majd a melóhelyen is fogod érezni amikor boxmeccset vív bizonyos szerveiden :lol: :lol: Az UH genetikai? Majd gyere, írd meg hogy sikerült, méreteket, képet is tölthetnél fel. A pocak fotót is rakd fel!!! Az iwiwen mindenképp megnézem a képeket! Neked is nagyon-nagyon sok puszi és vigyázz magadra!!!!! És engem érdekelne mi volt a névadón, ha van kedved írd meg pár sorban :lol: Ja és velünk minden okéééé! Bocs hogy most ilyen össze-vissza a hozzászólásom, így másodszor már nehéz rendezetten leírni :roll: És a lényeg hogy csuriban a kezem hogy megmutassa a lába közét holnap és nagyon drukk hogy kislány legyen!!!

Nlzs ???????????????????????

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Nem voltam mostanában itt, remélem mindenki jól van!

Éppen betegeskedem, elkaptam valami bacit, fuldoklom a köhögéstől, antibiotikumot kell szednem.... szegény gyerekem.

Azt szeretném kérdezni, hogy mást is kínoz a gyomorsav, vagy én vagyok az egyetlen?? Nagyon szenvdek tőle, már ott tartok, hogy nem merek enni.

Kép
krisz0923

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?