A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Irina! Előre is köszi az infót! :D Az NST-ről pedig természetesen kérünk beszámolót! Én csütörtökön megyek, akkor lesz az uccsó UH, majd írok adatokat.
Az 5 textilpelust a kórházi előadáson mondták, ezt kérik, mert nincs elég. Neked, büfiztetéshez, bármihez. Kell még napi 5 eldobható pelus, és popsitörlő, mert ezekből csak korlátozva tudnak adni.
Mást nem kértek előre.

Hajni! Oksi, bármi van, írj!!!!! Drukkolunk, nem lesz semmi baj, ez 1000%! :wink: A paráztatós szonográfusnak meg FEKETE PONT!!!! :twisted:

Banita! Le a kalappal előtted! Indulhatnál pocakos szépségversenyen is! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Banita! Nagyon csinos vagy, tenyleg!!!

Hajni! Tuti, hogy minden rendben!! Gondolunk Rad holnap!

Nekem itt mindent kell vinni a babanak, nem adnak semmit. Mondjuk, aki rendesen szul, es nincs problema, az nem sokkal a szules utan hazamegy, biztosan azert van igy. Csaszarmetszes utan kb. 3 napot kell bent lennem.

Hat, nekem szinte megallas nelkul, egyfolytaban kemenyedik a pocakom, es picit gorcsol is. Pedig jo lenne terv szerint haladni... :) Holnap megyek a vedonohoz, kivancsi vagyok, mit mond.
Vendég

Gremese, várni fogjuk a beszámolódat! ;-)
Asszem, akkor teszek be még kisrucit (csak apa nem igazodik ki a különböző kategóriák között: 1. vettük, ki vannak mosva 62-esek, 2. X-től kaptuk, ki vannak mosva, 56-osok, 3. Y-tól kaptuk, nincsenek kimosva. :lol:
Marad a Gremese-féle címkézés ;-)

Banita: az aztán a bombázó anyuka és kismama! Elismerésem!

Kép
Kép
irina

Emese, Irina, Banita!

Köszi az infót a rucikról. Lehet, hogy egy-egy rugit beteszek a gyerekeknek, ha netán nem tetszene a bőröcskéjüknek a kórházi. Ha nincs gond, akkor pedig csak hazajövetelhez vesszük fel.

Emese!
Az 5 textilpelust babánként kell vajon érteni? No, majd rákérdezek erre. A tisztába rakós pelust majd apa behozza. A kórház honlapján azt olvastam, hogy a tisztába rakós pelusból naponta 5 db-ot tud biztosítani a kórház. Persze lehet, hogy ez már elavult infó. :?

Banita!
Köszi a pólya-infót. Az az igazság, hogy a gyerekek dédijei már beszerezték, de kiváncsi voltam, hogy használta-e mostanában valaki, mert valahogy úgy túnt nekem, hogy kicsit elfeledett dolog. Majd megpróbálok visszaolvasni ezügyben...

Az esküvőn késézült képed előtt le a kalappal! Nagyon csinos vagy! :)

Gica

Kép
gica1

És milyen márkájú popsitörlőt visztek? Olyan sok van, melyik mellett tettétek le a voksotokat?
Hú, mennyi kérdés. Már tisztára izgatott vagyok...
Gica

Kép
gica1

MILÉNA és MILÉNA FÉRJE: NAGYON-NAGYON GRATULÁLUNK ZÉTI BABÁHOZ!!!!! :D :D JÓ EGÉSZSÉGET, ÉS SOK-SOK TEJCIT KÍVÁNUNK NEKTEK!!!!!!!! :D GYÖNYÖRŰ NAGY FIÚCSKA!!!!! :D :D

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Gica, azt hiszem, talán Johnsons a popsitörlő vagy Babylove, de nem biztos... szerintem mivel nem tudjuk előre, hogy melyikre hogy reagál a baba bőre, úgyis lutri...

Na, lányok, ide (Dél-Kelet Pest) megjött a vihar. Szakad az eső. Még jó, hogy eszünk ágában nem volt bemenni a belvárosba tüzijátékot nézni... Remélem, másutt jobb lesz a helyzet.

Kép
Kép
irina

tüzijáték = tűzijáték

Kép
Kép
irina

Na. lányok, itt is közeleg a vihar!

Ha nem jelentkeznék, akkor nincs áram, ha pedig esetleg akció lenne, üzenek Emesének!

Remélem a tüzijátékig elvonul a vihar, mert a kislányom minden évben erre a napra vár!!!

Kép
Kép
timi26

Hajni Ezt kérned sem kell :D Minden rendben lesz holnap, nyugi :D

Gica Én pamperst vettem. Nővérem azt mondta, hogy az első hónapokban inkább vegyünk minőségit, nehogy a popsija kipirosodjon (neki 3 gyermeke van)
Mi nem fogunk pólyát használni. Télen lehet, hogy elővenném, de így a nyár végén csak beleizzad a kicsi :D

Niki Lehet, hogy a kismanó nem szereti az előre kitűzött időpontokat :lol: és pár nappal korábban akar jönni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok csajok Itt nálunk akkora vihar van, pedig én 100 km messzebb vagyok Bp-től. Holnap megyek szülészfelkészítőre és szülésznő találkozóra úgyhogy majd mesélek.
Gratulálok Milénának és Falevélnek.
Halálhírről annyit hogy sajnos nálunk is megtörtént hogy az egyik csillag leesik és úgy jön a másik. Nekem a keresztapám hallt meg, tegnap. Beteg volt már régóta valószínűleg ez már megváltás volt neki.
Múlt hét csütörtökön sajnos elestem, vércukor mérés után egyszerűen beájultam, na meg nem kellett volna magas sarkúba flangálnom. MÁsnap véres volt a vizeletem. illetve előszőr nem tudtuk hogy honnan van vér. Na azonnal doki telefon, fel Bp-re Szt. Imrébe azonnal fogadtak, és kiderült hála a jó Istennek hogy a babámnak semmi baja, viszont olyan nagy mértékű már a felfázásom hogy véres a vizeletem tőle. A poén az hogy fogalmam sincs hol fázhattam fel 40 fokos melegbe, amikor mindig is vigyáztam a vesémre, meg egyáltalán nekem semmim nem fájt, nem csipet a pisi sem. Aranyos doki azt mondta hogy valószinűleg már annyira a babára koncentrálok, hogy a saját betegségemből eredő fájdalmakat már nem is érzékelem.
Mindegy az a lényeg hogy a Valter baba teljesen rendbe van.
Sziasztok, majd holnap még mesélek.

Kép
hajagosné szabó éva

Jelenleg ítéletidő tombol kint. Remélem, semmi bajuk az embereknek a parton.... :cry:

Kép
Kép
irina

Eva, eleg ijeszto lehetett, ami veled tortent! De hal istennek, hogy nincs semmi baj!

Na, most akkor kicsit hasonlo az idojarasunk! Itt is borongos, esore allo, csak 15 fok...Nem is volt iden nyar... :cry: :cry: :evil:

l.moni: Hat, valoszinu igazad van! Amikor 4 D-re mentunk, (mondanom se kell, alig vartuk) akkor is megmakacsolta magat, ugy elbujt, eloszor a mehlepeny moge, aztan a karjat tette az arca ele, hogy egy normalis kepet sem tudott a doki kesziteni az arcocskajarol...Persze, itt nem tudunk barmikor menni, mert Angliaban iszonyat draga..Ugyhogy a megbeszelt idopont akkor sem jott be. :? :)

Gica, en azt hiszem a pampers-t vettem, a sensitive valtozatban. Aztan majd meglatjuk.. A nagylanyom minden fajtat elviselt, remelem ez a picike sem lesz tul erzekeny...
Vendég

Éva, őszinte részvétem a keresztapád halála miatt!
A véres vizelet tényleg nem játék, vigyázz magadra!

Kép
Kép
irina

Timi26! Még jó, hogy nem pucoltam ablakot, mert embermagasságig felcsapott az eső. Nálunk zöld :shock: az ég, és olyan vihar volt itt, hogy az elképesztő.....
Ha mentek, nagyon vigyázzatok magatokra!!!! Bármi van, írj!

Gica! A fejenként 5 db textilpelus nem szentírás, vigyél be 5-6 db-ot, és majd meglátod, mennyire lesz szükséged. Ha még kell, a férjed majd beviszi.
Én sem fogok pólyát használni, ha nagyon nyüfike lesz, egyszerűen belecsavarom egy takaróba, hogy melegben és biztonságban érezze magát. :)
Amit a kórház honlapján olvastál, az is stimmel, ezért is kell pluszban vinni.

Popsitörlő: Én bármit használnék (na jó nem egészen), csak nem Johnson's termékeket. Csak rosszat hallottam róla (kiütést okoz, allergizál). Persze biztosan van olyan, akinek bejött. Én inkább mással kezdek, mégpedig a DM-ban kapható Babylove olajos törlőkendővel.

Minősítése: "NAGYON JÓ" babylove olajos törlőkendő Öko Test éves kiadvány 2005.

Ami aloés, meg kamillás, meg anyámkínja, én nem használnám, hiszen Picur még olyan védtelen, ki tudja, hogyan hatnak rá ezek a kencék. Az olaj meg nem ártalmas, e nélkül is használható a kis bőre kenegetésére. (Jaj már úgy kenegetném a kis husimusi kezecskéjét.... :D )

Éva! A felfázás tipikus kismama betegség. Igyál rengeteg folyadékot, ezzel nem szabad viccelni! Vigyázz magadra!

Kép
Kép
Kép
gremese

Cukika! Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok, és tetszik a társaság. :D
Ha bármi gondod adódna, szólj, és kollektív vuduzásba fogunk! Milénánál kicsit túllőttünk a célon, mert mikor bent kellett tartani Zétit, túl sokáig bent is maradt, de mikor ki kellett vuduzni, az nem váratott sokat magára.
Babókád pedig tényleg szép méretekkel rendelkezik! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Szóbeli gratulációmat írásban is megerősítem Miléna!!!!!

Nagyon gratulálok Zétihez, sok örömöt és tejcsit nektek!!!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Emese! Vuduzd nekem az augusztus 29-et legyszi!!! :D Annyit gorcsolget a hasam! Minden alkalommal, mikor kemenyedik, csinalok valamit: gyorsan teszek valamit a korhazi csomagba, maskor kiszedem a szemoldokom, a kovetkezonel teszek meg par bugyit a csomagba, aztan megint jon egy kis gorcs, akkor megegy body-t rakok a babynek a korhazba..... :D

Cukika! Udv itt, tok jo, hogy ilyen klasszul alakult a vegere minden!! :D
Vendég

MILÉNA, FALEVÉL GRATULÁLOK!!!

Emese na én mostam ablakot a hétvégén! :?
A párom meg autót mosott. Szóval duplán eljártuk az esőtáncot. Jó nagy vihar is lett. :D :D

Beke Andi: A SOTÉ-n a szülésfelkészítőn azt mondták az egyágyas szobák ingyenesek és sorrend szerint bárki megkaphatja aki igényli és van üres. Egészpontosan a Sote I-en van így.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Köszi mindenkinek a részvétet!
A Cukikát üdvözlöm, és gratulálok neki hogy ilyen ügyesek voltak mind a ketten.
Gremese az a poén hogy én legalábbis szerintem vigyáztam állandóan magamra és mégis felfáztam, de most szedem az antibiotikumot és akkor így remélem minden rendbe lesz.
Viszont most görcsölget egy picit a hasam és keményedik is. MÁsnak nem?
Ja elkezdtem a málnalevél teát. Nem szörnyű de a savam az szinte egyfolytába fennt van. A gátolaj masszázs is van már 3 napja, de az a párom munkafázisa. :D :D :D :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok Lányok!

Cukika: üdv a csapatban, írj gayakran, mi van Veled! Nem semmi, amin átmentetek a Picurral, de most már biztos minden rendben lesz! :wink:

Itt is tombol a vihar. Mármint Baján. Ha elszáll a net, hülyét kapok! :evil: És emiatt a hülye hidegfront miatt folyton keményedik a pocim, eléggé be vagyok rezelve! :cry: Remélem, Máté jól elbújt odabent, és nem szeretne még kijönni! Én kibírok bármit, csak Ő szépen növögessen még egy kicsit! :oops:

Alapítványi szoba: állítólag Pécsen is van ilyesmi, illetve oda teszik be a "puncsosokat". Egészségügyben tevékenykedőként talán van esélyem rá, ha épp üres. Meg fogom próbálni. Egy rákérdezést megér, nem?

A kórházi cuccos már teljesen komplett. Máténak raktam be 5 textilpelust, popsitörlőt, eldobható pelust, ruciból pedig 50-est és 56-ost is, ki tudja, mire lesz szükség (nem tudnánk hirtelen hazaugrani 200 km-re másikért).

Puszilok mindenkit, vigyázzatok Magatokra, eléggé betojtam ettől a vihartól jobb ha kikapcsolom a gépet! :shock:

GRANDA, HOL VAAAGY???!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Nem tudok éjszakai képeket csinálni, ez is elég vacak lett, csak meg akarom mutatni, hogy látom itthonról a tüzijátékot.

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Éva
Jobbulást, még jó, hogy csak az ijedelem volt nagy!

Gica
Mosószóda: sok-sok internetes lelőhelyen (www.bioszallito.hu, www.naturfutar.hu) és itt is lehet kapni:
"A mosószóda beszerezhető az Ökoszolgálat Alapítvány Zöld Bemutatótermében, a 1051 Budapest, Nádor u 34. fsz. 2. szám alatt. Telefonszám: 06-80-269-446 (ingyenes zöld szám), vagy 06/1/311-7855."

Popsitörlő

Nagyon bízom Vadvirág ajánlásaiban (a jó ég tudja, a sok gyerkőccel mit ki nem próbáltak már) és az ő véleménye alapján Pampers-t vettem

Banita
Nagyon csini vagy

Nyerkit

Te nem fogytál? Már csak 4 hét diéta :) De ahogy magam ismerem, a végén sajnálni fogom, hogy vége - ezen a téren - a rendszeres életmódnak

Egész délután az új lakásunkban ünnepeltem, takarítással... :D Én jól bírtam, de a kislányom olyan nyugodt, hogy a nap végén ébresztgetni kellett, hogy nyugodjak már meg, jól van :)

Kép
granda

Kiskolbi
Köszi, "jelen", de most el-eltűnögetek, mert a lakás finisben van, ahogy írtam. Linda nagyon fegyelmezett gyerek volt eddig is, szerintem min. szept. közepét kivárja a kibújással :)

Kép
granda

Gremese
Méghogy nem tudsz éjszakai képeket csinálni! Szerintem tök jó lett!

Kép
granda

Cukika, akkor nem kevés lélekerőre volt szükséged az első két trimeszterhez... de jó, hogy minden rendben lett!!! :)

Éva, a savam nekem is mostanában rengeteg, nincs mit tenni... az elefántlábaktól pedig eljutottunk a mamuttappancsokig (nem tudom, Silka szegény hogy áll a vizesedéssel). Viszont az utóbbit egyszerűbb borotválni, mint a normál állapotú lábat, mert puha. ;-)

Gremese, mecsoda éjszakai fotó, gratula! :wink:

Kép
Kép
irina

Irina! Mammuttappancs.... :lol:

Mosószóda: A Minimanó oldalán láttam:

http://www.minimano.hu/index.php?main=m ... op=details

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammcik!
Gica!
Textilpelus: én arra emlékszem amikor kórházban voltam 8 hetesen, hogy a császáros kismami a kórházban fekve szoptatta a Babáját, úgy hogy a kicsi feje alatt textilpelus volt, bukott is egyet a Baba, és lehetett cserélni, úgyhogy mindenképp több kell belőle.
Ez a János kórház listája egyébként: http://www.golyahaz.hu/kisokos-kismamaknak
Mosószóda:
http://www.zoldfelulet.hu/eletmod.php?a=8&id=31&indx=ok
itt írják hol szerezhető be, de látom már Granda is írta :lol:
Pólya: lehet, hogy kapunk egyet, de alapvetően mózeskosárba fogjuk hazahozni.
Köszi a pocidicséretet, Te mikor teszel fel szuper iker-kismami képet?
Jó lesz a melltartó, majd meglátod :lol:
Popsitörlő: én a DM-ben találtam illat-alkohol meg minden mentest, olyat vettem, Babylove a márkája és kb. 4-500ft volt. Lehet Emese is ezt mondta...

Banita! Nagyon csinos vagy!

Hajni! Megy a drukk!!!!

Éva! Sajnálom... És vigyázz magadra, a mezítlábaskodástól, vagy az éjszakai kitakart deréktól is felfázhatsz!

Niki! Pihenj amennyit csak tudsz, fogd vissza a gyeplőt! :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Emese! Aztaaa.... igazán szépen láthattátok a tüzijátékot, hangos volt ott? Itt Óbudán is hallottuk.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

CukikaÜdv közöttünk :lol: Jó, hogy mostmár minden rendben :D pár hét és már a karjaidban lesz Panka :D

Emese Mi volna ha tudnál éjszakai képet csinálni :?: :shock: Tök jó fotó :D

Granda Majd kérünk szépen fotókat, ha végre elkészültök :D azért óvatosan pakolássz, vigyázz magatokra :lol:

Éva Jobbulást neked :D
A keresztapád miatt pedig fogadd részvétem :(

Itt is volt vihar ami után én teljesen bealudtam. Olyan nagyon, hogy nem hallottam meg a telefoncsörgést sem. Anyukám hívott és sikerült teljesen beidegesednie miatta :? Apa lent volt a dolgozójában határidős munkát csinált, őt risztotta. hát neki is nehezen ment az ébresztés :oops: :D Végre igazán enyhült a levegő és igazán jót tudtam aludni :lol: Most meg kukorékolok :lol:

Kellemes, hűvös éjszakát mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Cukika! Üdv itt (én is átcsúszhatok októberre, elvileg szept.26-ra vagyok kiírva :lol: )! Nagyon örülök, hogy jól vagytok, nem semmi amin keresztül mentetek...

Bocsi egy kicsit szétszórt vagyok, most már tényleg búcsúzom!
Jóccakát Mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Gica! Nálunk is adnak a kórházban babaruhát. Én csak azért viszek, mert sok itt Dunában a szeptemberi kismami, ezért javasolta a védőnő.
Csak a sót ne borítsd ki!!! :wink:

A vihar ide is elért… Most lett vége. Még jó, hogy a tűzijáték végét megvárta...

Banita! Nagggyon csini vagy!!!

Éva! Jól megijedhettél! Gyógyulj meg minél hamarabb!!! Babucinak nem árt a felfázás? Mit mondott a doki?

Popsitörlő: Na, hát én vettem egy Johnson’s-t és egy Papmers Sensitive + kamilla és aloe… Akkor pont nem jókat vettem?! :roll: :oops:

Cukika! Üdv. itt köztünk!!! Nem semmi, amin átmentél. Le a kalappal!!! Most már biztosan minden rendben lesz!!! :D

Én is mostam ablakot ma… De csak a nagyszobait, most jól lemosta az eső is… :wink: De szerintem így is megérte.

Emese! Én is az ablakból néztem a tűzijátékot!!! Nálunk és szép volt! :lol: (és szupi a kép!)

Regina
KépKép
mazsola7

Jaj! Képzeljétek! Párom meg elutazott Szombathelyre, erre lefújták a koncertet, mert elázott a berendezés... És én most ezért alszom éjjel egyedül... :cry:
...bár nem vagyok egyedül... :wink: De azért csak hiányzik Apa!!! :(

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, hogy itthon vagyunk, még egyben. Minden jól sikerült, majd holnap jövök!

Jó éjszakát!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Köszi a bókokat, aranyosak vagytok :D !

Megnéztük a tűzijátékot, kikötött a hajónk 10 órakor, és rá kb. 2 percre (mire az autóhoz értünk) elkezdett esni az eső, jött a villámlás, vihar. Most lett vége, nem volt igazán lehűlés, de legalább friss a levegő.

Hajni!
Minden rendben lesz holnap :wink: !

Gremese!
Jó lett a kép :D ! Én is csináltam, de az enyém bénábbra sikeredett :? .

Mazsola!
Nem biztos, hogy allergiás lesz a baba a törlőkendőkre, amiket vettél, de legközelebb célszerű olyat választani, amiben minél kevesebb színezék, illatanyag stb. található. A legjobb az, amiben egyáltalán nincs. Tudod, ez az "ökotudatos topik" :lol: .

Cukika!
Üdv. közöttünk! Az a lényeg, hogy a kezdeti nehézségek után jól vagytok :wink: !

Éva!
Mielőbb gyógyulj meg :) !
A keresztapád miatt részvétem :cry: !

Gica!
Szeretni fogjátok a pólyát :) ! Én mondjuk csak éjszakára használtam.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Jó reggelt!

Anitja! Nemcsak a tüzijáték volt hangos, hanem a Red Bull Air Race is, és még azt is hallottuk, ahogy a Palik Laci kajabál a hangosbemondóba. A Dunáról nagyon felverődik a hang a hegyre. Három napon keresztül suhogtak a vadászgépek - hol a fejünk felett, hol csak hallottuk -, rendezvények éjszakába nyúlóan, ezáltal hallottuk a dübörgést.
Ha a Népstadionnál van koncert, azt is halljuk, pedig a II. kerület odébb van, de hát a víz jól vezeti a hangot.

Mazsola! Semmit nem csináltál rosszul, csak én úgy gondolom, hogy egy újszülöttet nem kell még ilyen anyagokkal "terhelni", a bőre, meg a kis szervezete még olyan védtelen.
Ezért fogok én gyogyótári fürdetőkrémet alkalmazni - amit az elején nem is kell, mert elég tiszta vízzel átlögybölni a babát.
És persze magamból is kiindultam, mert rájöttem, hogy nekem sem jönnek be az illatosított kencék. Pl. a bőrtápláló krémem is gyógyszertári kutyulmány, és a golyós dezodorom is szagtalan. És nagyon bejön. Én ugyanis számos dologra allergiás vagyok.

Timi26! Helyes! Örülök, hogy bejelentkeztél! :wink:

Köszönöm a fotó dícséreteket! :D

Én nem tudom mi van, de már a hidegfrontra sem keményedik a pocakom. :shock: Úgy látszik tényleg kihúzzuk a kiírt időpontig. :D Én örülnék.

Vajon Vadvirágék és Mmaricáék otthon vannak? Nagyon kíváncsi vagyok rájuk, a történetükre, és persze Milénáékra is, de ők még tuti bent vannak.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mazsola27 Nekem a doki azt mondta hogy a babának semmi baja nem lehet a felfázással kapcsolatosan és hogy ha 7 napig szedem az Augmentint akkor minden rendbe lesz. De hála most már minden héten járok a dokival és tudok majd vele kommunikálni.
Gremese Tök jó képet csináltál te ki fotóművész.
Csajok Köszi mindenkinek a részvétet. Remélem a héten minden lezajlik hogy minnél előbb én is túlesek rajta.

Kép
hajagosné szabó éva

Emese! Én se keményedek frontra. Lányaink még jól elvannak ott bent, úgy látszik! :D

Igazatok van, meg ezeket a törlőkendőket még régebben vettem, de a Johnson's-t nem gondoltam, hogy rossz lenne. Meg igazából én is kérdeztem Anyutól, hogy az nem baj, hogy kamillás (a Pampers), és ő beszélt rá, hogy dehogy! Legközelebb nem hallgatok rá... :evil: Pláne, hogy általában jók a megérzéseim. Mindegy, megyek és veszek olyan Babylove-ot én is, ezeket meg elhasználom majd, ha nagyobb lesz a pici.
A kórházi cuccomba egyébként vettem én is gyógyszertári illat- és színezékanyag-mentes tusfürdőt és testápolót. Babe a márkája, bár szerintem elég drága volt, de Szelináért mindent. :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola! Az jó, nekem a BABE-t és a SEBAMED-et ajánlotta a védőnőm. Tényleg nem olcsó, de illat- és színezékmentesek.
Én vettem Sudocremet is a kis fokhagymaseggére. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Na, én végeztem. :)

Minden ok, tényleg kissebb egy picit, de ref. értéken belül van.
Jelenleg olyan 2200 g a becs.súlya. ( BPD: 83mm, FL: 66 mm) :wink: Szval ha marad a végéig akkor olyan 3000- 3300 g körüli lesz.
De hétfőn újabb uh.
Méhlepény se olyan gáz, mint mondták. Keringés is megfelelő, de a doki szerint többet kellene pihennem, mert fekve jobb a keringés. :oops:
És a legjobb. Fejvégűűűűűű. Hihetetlen ez a csaj, hetente máshogy fekszik. :? :lol:
Így abban maradtunk, h hétfő uh és majd a 38. héten megbeszéljük, h épp hogy fekszik és mik a kilátások. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Hajni! Ezek nagyszerű hírek! :D Remélem, most megnyugodtál. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Nyerkit!
Úgy tűnik én kifogtam a legdrágább kórházat, mert a SOTE II.-re járok és itt bizony megkérik a kényelem árát. :twisted: Elég furcsa, hogy a két sote ennyire különbözik egymástól, és nem csak ebben. Itt például megvonták a támogatást a szűrővizsgálatokhoz, így pld streptokocchuszt sem néznek, csak ha fizetsz érte.

Cukika!
Üdv köztünk!

Törlőkendő ill. fürdető: Amikor Petyka született a kórházban Jonson's fürdetőt használtak és a babák min. felének kikezdte a bőrét!!!! Szerintem, ha jót akartok a kis porontynak, inkább csak gyógyszertári semleges dolgokat használjatok, bőven ráér még arra, hogy vegyi anyagokkal érintkezzen, úgy is van egy csomó dolog amitől nem tudjuk őket megvédeni. Ja, és önmaguktól is csodás baba szaguk van.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok,

Hajni,
látod, mondtuk mi, hogy nem lesz semmi baj! Ügyesek vagytok mind a ketten! Pihizz tényleg sokat és meglátod, hogy minden okés lesz! :wink:

Timi26,
örülök, hogy jelentkeztél, akkor minden rendben? Vagyis az még tegnap este volt! Ma is kérünk egy gyors jelentést! :wink:

Emese,
nagyon jó a kép a tüzijátékról! Mi is néztük a tv-ben, nagyon szép lehetett élöben! :wink:

Éva,
részvétem a keresztapád miatt! :cry:
Te edig vigyázz magadra, pihizz sokat és szedd a gyogyót! A keményedés most már normális, ne aggódj! :wink:

Mazsola,
a Johnson´s törlö pedig tényleg egy nagy sz@r szerintem, Ábel popója még kétévesen is teljesen tönkrement töle, úgyhogy soha többet nem is használunk ilyet. Mondjuk ajándékba kaptuk, így kipróbáltam, de elötte sem hallottam róla jót! Mi is vagy Pamperst használunk, vagy olyat, mint a Babylove, csak másik márkájú, ökoteszt nagyon jó minösítésüt. :wink: Ja, és szerintem jóval olcsóbb is, mint sok "márkás" de nem túl jó cucc.

Banita,
le a kalappal elötted, nagyon nagyon csinos vagy a képen! Hogy csinálod ezt?

Granda,
de jó, hogy már a finishben vagytok a lakással! Csak azért ne takarítsd agyon magad! :wink:
Majd kérünk képeket is!

Cukika,
üdv itt közöttünk, örülök, hogy mára minden rendben van veletek! Kitartás, már nincs sok hátra, addig is élvezd! :wink:

Jelentem a mammuttappancsok nálam is bejátszanak! :lol: :lol:
Ha benyomom a sípcsontomnál a bört, akkor kráter marad utánna... :shock:
Kezeim is olyanok már, meg zsibbad az ujjam meg minden. Szóval nekem sem jobb, mint neked, Irina! :wink:
Csajok, az mit jelenthet, hogy két napja hasmenésem van? Bármit eszek, nemsokára kijön belölem, közben meg olyan érzésem is van, hogy a babó nagyon nyomja a végbelemet is. :shock: Bocs a realisztikus leírásért :oops: . Lehrt, hogy ennyire fúrja magát lefelé? Vagy mi lehet ez? Nem tudja valaki?

Niki,
te is pihizz, hogy a babóka bennmaradjon, majd vuduzunk neked is! :wink:
Oszt ha elöbb jön, akkor mi van? Most mar semmi baj nem lehet! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Jó reggelt!

Kicsit bonyolult volt a tegnap este, de megoldottuk. Ugyanis Cegléden 22:30-kor volt a tüzijáték! Majdnem felrobbantam, hogy lehet ilyen későre rakni, amikor a legtöbben a kisgyerekük miatt ment volna ki. Rebekával még istenes volt, mert ő már nem nyűglődik esténként, ha álmos, egyszerűen elalszik. Szegény, mire kezdődött majdnem el is aludt. De a zajk aztán ébren tartotta. Nagyon élvezte. Nekem a gravitációval voltak kisebb gondjaim, ugyani ülőhely nuku, a hasam meg eléggé húzott lefelé. De túléltük szerencsére. Épphogy beültünk a kocsiba, megérkezett a vihar másik fele. Jól ki lett számolva.
Jó későn értünk haza, de a hormonjaim...már ki is takarítottam!

Gremese: tényleg tök jó lett a kép, jövőre bekéredzkedünk hozzátok tüzijátékot nézni! :D :D

Hajni: örülök, hogy minden rendben, legszívesebben agyonlőném az ilyen paráztatós dokikat!!! :evil:

Már én is nagyon kíváncsi vagyok Mmaricáék és Vadvirágék első napjaira, de hát türelelem, most a babák a legfontosabbak!

Most megyek, pihenek, majd még jövök!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Hajni! Nem semmi a kiscsaj, hogy ennyit forgolódik! :wink: Nem fáj olyankor? Örülök, hogy minden rendben :lol: , és a paráztatósnak tényleg egy nagy FEKETE PONT! :evil:

Motiot! Nekem a védőnő azt mondta, hogy hasmenés (és hányinger) lehet szülés előtt… úgyhogy… :wink: (Persze azt nem tudom, hogy mennyivel előtte... :roll: ).

Emese! Bementem a dm-be, és a Babylove-ból a kamilla és aloe kivonatos volt csak. Az is jó??? Másikat nem láttam. Vagy inkább vegyek a gyógyszertárban ezek után? :roll:
Motiot! Akkor a Johnson’s-t elteszem a szekrény mélyére… :evil:

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola!
Hát.... abban is van kamilla, meg aloé, de azt hiszem az ÖKO tesztesn azok is jó minősítást kaptak.
Ez sárga zacskós, és az van ráírva: Comfort Öltücher. (Múltkor nekem is vadászni kellett.)

Motiot!
Szerintem vagy szülni fogsz :wink: , vagy benyeltél valami vírust, és az most átmegy a szervezeteden.
Az ember lánya azért nem kap hasmenést, mert nyomja a baba. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok, Lányok!
Pár percig úgy tűnt itthon, hogy nincs netünk (amitől azonnal kétségbe szoktunk esni.... ;-)), de mégis van, hurrá!
Örülök, hogy mindenki jól van!

Hajni, ezek szuper hírek! Én is azon gondolkodtam, amin Mazsola, hogy nem nagyon rossz, amikor a picid forgolódik? Nekem a sima lábmozgatása is, ha bordaközeli, elég durva tud lenni. A kis édesek... ;-)

Motiot, hasmenés: nekem van egy kevés (nem olyan vészes), eddig a magnéziumra fogtam, de egy hete már azt sem szedem, és továbbra is van (igaz, nem durva). Most a gyümölcsökre kenem. Régebben azt olvastam, hogy a hasmenés a vajúdás előtt bukkanhat fel, de akkor én ezek szerint hónapok óta csak vajúdok... :lol: Egyébként tényleg lehet, hogy a baba helyzete is befolyásolja a dolgot, nekem a 3. trimeszterben erős bélgörcseim vannak (na, ezek szoktak fájni, jobban, mint eddig bármi más), lehet, hogy nyom valamit a kicsi. Szóval vigyázz, figyelj magadra, és ha nem múlik, doki, mert a tartós, igazi hasmenés komoly dolog.

Kép
Kép
irina

Bár most, hogy Irina írta, lehet, mégis hasmenés, ha nyom a baba? :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Na ez az első oldals kezdés már tényleg röhej...... :roll: :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mazsi
Az sem rossz :).

Gremese
:( baci meg gomba.

Én is megvettem végre a málnalevél teát, de még nem kezdtem el inni. Most már annyi dátumot láttam, hogy mikor kell elkezdeni, hogy inkább utána olvasok. A Weleda gátmasszázs olaj is megvan. Na azt elkezdtem használni :).

Zsu
De nem is baj. Ne is siessen az a kislegény annyira.

Sense
Szuper!!!
Sajnálom a nagynénéd :(
Szerintem a +15 egyáltalán nem sok. Majd meglátod szülés után :). Ha meg pár kiló marad azt könnyű lesz leadni, annyit ugrabugrálunk a picikhez.

Timi
Szerintem normális :)

Nálunk lelkesen ringatják a pocit, hogy felrázzák a kis drágákat :).

Niki
Húúha. Amúgy egész pontosan milyen az amikor bekeményedik a pocak?
Mert én csak sejtegetem, hogy nekem is ezt csinálja most egy pár napja.

Kórházi cucc:
Én is összepakoltam, amit csak lehetett és ne aggódjatok, nekem is sok lett. Egy kisbőrönd meg egy sport táska. És még kell elrakni majd bugyit, kaját, apának ruhát, papucsot és pár apróságot, amire jelenleg még szükség van és nem tudtam berakni. A vízről nem is beszélve.

Hajni
:( hogy faros. A mértek miatt ne aggódj, tudod, hogy mennyire nem pontosan tudják az adatokat megadni. Amúgy 2. baba és farosan is lehet természetes szülésed, ha úgy fekszik.
Mit jelent az, hogy a méhlepény meszesedik??? Én még ilyet nem is hallottam….
Nagyon csini a Lilla-lak :)

Miléna
Hajrááá kitartás!!!Jajj na végre!!! Gratulálok!!! Ügyes voltál, hogy így kitartottál.
Jajj de gyönyörűűű

Kiskolbi
:) :) ez jóóó.

Fogalmazásgátló:
Én tuti soha többet nem szedek.
1. Mert én rendesen felszedtem tőle és mindig kellett 1 másfél év mire visszaállt a súlyom.
2. Marha beteg voltam, szédülés, hányás, ami persze nem rögtön csak 1 év múlva jelentkezett mikor új gyógyszerre váltottam. (azt mondták besűrűsítette a vérem, ami a hallójárat egyensúlyozó rendszerében okozott galibát, ebből jött a szédülés a hányás meg a szédülésből) De volt fél év amikor kb 1000 orvos nézett meg.
3. És nem utolsósorban nekünk Lilla is olyan nehezen jött össze. Meg amúgy is a dokik azt mondták 5 év alatt 10% esélyünk van spontán babára szval, ha jön a második, hát jöjjön :).

Persze tudom a mi esetünk egyedi :). Csak az első időszakban szeretnénk védekezni, de akkor is máshogy. Krém vagy óvszer vagy valami ilyesmi.

Anitja
Na nekem pont ilyen van. Szerintem ezek már a jóslók. :)

Falevél, hát nagyon sokszor gratulálok nektek!

Éva
Részvétem

KépKép
KépKép
fleur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?