A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Mamacka!
Akkor meglátjuk , hogy milyen infókat kapunk a védőnőinktől, és jól "kibeszéljük" ...... :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Rosszul írtam pyleon tágulat

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote]7 írta:23. Pyelon tágulat a vesén (2006.10.30.)
Tisztelt Doktorn ! Második babámat várom, 19 hetes várandós vagyok. Az ultrahangon kiderült, hogy a babám mindkét veséjén 6 mm-es pyelon tágulat van. Ez mit jelent és milyen probléma lehet ebb l? A baba méreteihez képest mekkora ez a tágulat? Segítségét el re is köszönöm. h.
Nem kell megijedni, mert ez gyakran elofordul. Majd a megszületést követoen is figyelni kell az alakulását.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Laynok!

Enmar megszoktam ennyi orvost.
Raadasul, a ferjem csaladja, ertsd (novere, annak ferje, ikertestvere, annak felesege, apja, anyja) mind fogorvosok, szajsebeszek, fogszabalyozok.

A tobbi orvos, anyosom testvere es gyerekei, illetve aposom rokonai.

Az en csaladomban jogaszok vannak.

Szoval nalunk a nagy csaladi ebed kozben is ez a tema, mert hat mindenki ejjel nappal dolgozik, ugyel stb... Nem is tudnanak masrol beszelni, mint az eseteikrol.

Raadasul a ferjem itthon is rendel maganba, igy nalunk a fertotlenito szag es a fogporszaga mar eszrevehetetlen.

Zoli kozolte, mikor meg alig tudott beszelni, hogy o is majd gyogyitja a betegeket, ha nagylesz, mint apa.
Mikor kerdeztuk, hogy milyet fogod gyogyitani?
Kozote, hogy a fogat es a labat. :lol: :lol: :lol: :lol:

Pedig vonat orult Zoli, de ha megkerdezzuk, hogy mi leszel ha nagy leszel? Mozdonyvezeto?
Kozli, hogy nem, gyogyitom a betegeket.

Magi
Vendég

Sógorom meg állatorvos nála minden étkezés felér egy boncolással... mindig kielemzi, hogy mi hol miért... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Magi!

Azt hiszem , akkor a fiad sem lesz kakukktojás a családban..... :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kritta
Örülök!
Gyrere csak! Nagyon jó szokott lenni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Na jó végülis a férjem is egyésszégügyis.....majdnem doki lett belőle, de otthagyta a sulit. Egyébként mentős volt, szakápoló....remélem, hogy jól írtam. azt hiszem ezt mondta.... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mamacka! Köszönöm :D
Annyira nem vagyok megijedve, de azért észben fogom tartanai :roll:
És hát sokat hallottam, olvastam hogy nem volt belőle semmi gond :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

ollem: azt hiszem olyen is van, hogy ha a szülés utén az anyakönyvi kivonattal bankban nyittok a babának bankszámlát, akkor az állam kapásból ad a számlára 40 ezer forintot, és onnatól kezdve ott gyűjthetitk ea pénz a gyereknek. Minden évebn valamennyi kamatot is ad rá a bank is meg az állam is. Azért 18 éves korára elég szép összeg gyűlhet itt össze, főleg ha mondjuk a rokonok is ide utalnak bizonyos alkalmakkor. A CIB banknál biztos van ilyen, mert kaptam erről tájékoztatót anno.
lei

Lei!
Ez tök jó!
Utána nézünk majd!!!
Köszike!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kritta,

Elképesztő, hogy néhány doki milyen pénzéhes....

Kiscsillag,

Szorítok, hogy minden rendben legyen.

Mary,

Én is 10-én megyek legközelebb UH-ra :) :)
Akkor nem Szőlővel mész együtt, hanem velem :)

Kép
emi29

mamcka! kiscsillag! Hát ez tényleg nem semmi! Minek ijesztegeti a doki fölöslegesen a kismamát? Akkor legalább azt is mondja oda, hogy az esetek többségben ez rendeződik, de azért oda kell rá figyelni többször. Na, ez is más lenne!

Ollem! Sajnálom, hogy mégsem mész hétfőn Uh-ra, de legalább lehet, hogy egy héttel később tényleg megmondja a nemét, hiszen addig is nő a baba!! Hamar eljön, főleg hogy közbe jön a télapó is, meg már lehet karácsonyra is készülődni!!

Lei! Jól állsz hozzá! Én is elhatároztam, hogy nem görcsölök rá. Egészségesek vagyunk, egyszer már összejött, most is jön ha akar. Aztán jött is a drága egyszerre!

Ja mamacka! el is felejtettem írni neked, hogy a múltkor majdnem leestem a székről annyira nevettem apósod tavaszi karácsonyfáján!!!! :D :D :D :roll: :roll: :roll:

Kép
gabo001

gabo: az e legjobb, hogy amikor menni kell ide kontroll uh-ra január 3-án valószínüleg ugyanez a doki lesz :twisted: :twisted:
Kiolvasom magam a témában, de tudom, nem lesz baj Vele :roll: :D És amúgy is 12 nap múlva megnézik majd Pesten is :D
Sajnos az a doki aki ma itt volt, állítólag ma nem volt jó kedve :twisted: :twisted: Teringettét :twisted:
Engem nem is ez zavart, hanem az, hogy az egész 10-12 perces UH-ból nekem mindössze a gyermek vesemedencei tágulatát mutatta meg :evil: :evil: , szerencsére apuka azért mindent láthatott! :twisted:

Kép
kis-csillag
Tököl

Összekínlódtam majdnem 1 oldalt a szakdolimból :shock:

Rozsomák,

Te miből írtad? mikor államvizsgázol?

Kép
kritta

Sziasztok!

Végre túl vagyok a vizsgámon, úgyhogy mostmár aktívabb leszek. :)
Én már megkaptam az AFP eredményemet, csak az orvost nem tudom elérni több napja... :x
Hozzászólni nem igazán tudok semmihez sem, mert a sok tanulás óta hiába olvasok el bármit, értem miről szól, csak nem fogom fel és nem emlékszem hogy miket olvastam... :roll: :oops:
Megpróbálok képet felrakni magamról nemsokára.(Ma nagyon kismamisan mentem vizsgázni, és úgy tűnik, hogy bejött :lol: )

Mariann
Kép

Kép
fmarian

AFP: végre alaposabban megnéztem a leletemet, és 1,43 lett nekünk a MOM :D

Kép
kis-csillag
Tököl

fmarian

Gratula!

Nekem januárban lesz 2 rettegett szigorlatom és én is, mint "kismama" szeretnék át/elmenni. :lol:

Kép
kritta

Emi!
Akkor "együtt" megyünk uh-ra 10.-én!!!
10.-ei uh-ra még valaki jelentkező?????

Gabo!
De legalább meséltek nekem hétfőn , hogy mi volt, hogy volt, és tényleg lehet, hogy 10.-én már tudni fogom a nemét is. De jó lenne......

Szőlő és Kisfruzsi!
Akkor kimaradok a 3.-ai uh-sokból!!! :(

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gabo
Azért nehogy tönkretedd magad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lei
Azt azt hiszem alapból minden gyerek megkapja ha nem saját számlán akkor valahogy máshogy... elvileg nekünk is van... vagy ezt is elbénáztuk??? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ollem
Mi 11.-én megyünk! :) Nálunk keddenként van vizsgálat...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kritta,
köszi. mától hivatalosan is irodavezető vagyok.(nem mintha érne bármit is...)
Sajna nem tudom felrakni a képet vmiért... a kismamist úgy értettem, hogy akinek eddig még nem volt nyilvánvaló, az most láthatta, hogy kismami vagyok. Domborodott a poci előre rendesen. :lol:

Nekünk 1,10 a MOM...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

[quote="klarka"]S írta:klarkazösszenet: nézd meg a honlapon a szülésznőket, vagy kérdezd meg a dokidat, hogy kit ajánl, és akkor a szülésznővel beszélj meg egy időpontot, ő vezet körbe aztán a szülészeten.

Értem .. :)
És ezért kell vmit adni a szülésznőnek?
Vagy bárkit szívesen körbevezetnek? Téged ki vezetett? Mivel én császáros leszek .. én nem választok szülésznőt - úgyis a doki "műt" .. tehát csak a körbevezetésre kellene egy kedves hölgy :)

Kép
szösszenet

Kép Így voltam vizsgázni ma... Kép ekkora a pocak jelenleg...

Kifogott rajtam egy picit a gép, de én vagyok az erősebb :D :D :D

Nem vagyok vmi fotogén, de azért ez még egy egész tűrhető kép... főleg, hogy egyedül csináltam... :shock: :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Sziasztok!

Segítsetek!

BIOPTRON lámpát lehet használni a terhesség alatt???????????

Tudja valaki?Ha igen légyszi mihamarbb válaszoljatok!

Köszi

KépKép
KépKép
nicci

én igen, mert apukám rám erőszakolta. én a kis füzetét átlapoztam és abban nem írták, hogy nem lehet. 3 napig használtam (bár nem nagyon hiszek benne). de abbahagytam, mert nem lett jobb
toncsi

toncsi80

Nicci - Én sajnos ebben a témában nem vagyok képben :(

Kis-Csillag
- Most volt időm visszaolvasni .. hihetetlen, hogy csak ennyit mutattak a babából :( Emberségből tartanék órákat az ilyen egészségügyi dolgozóknak .. :evil: :!:
De a 4D majd akkora élmény lesz, hogy hosszú sorokon át fogsz áradozni róla, és linkelgetnia fotókat :) :D Várjuk ;)

Kritta - Ez a dokis story elég meredek .. van ilyen? Mert ez azért igencsak túlzás! Valahol örülök, hogy mi megbeszéltük a fixet a dokimmal :roll: :roll: Nekem nem hiányoznak ezek a felesleges körök .. mikor adjam, hogy adjam, mennyit adjak .. A babámmal akarok szülés után foglalkozni, és semmi mással :lol: :D

Kép
szösszenet

Szöszi: már most be vagyok bizony indulva rá :)
És szerencsére csak 12 nap van addig :D

Kép
kis-csillag
Tököl

kiscsillag! akkor legalább ott (4D-n) a az doki majd megnyugtat! biztos minden rendben lesz, mire kibújik a pici!

Kép
gabo001

Mariann - Szépen alakul a pocid :)

Kép
szösszenet

Kritta, ez most a fordítói szakdolgozat, vagy még az angol szakos? A bölcsészkaron Yeats nőiről írtam, ez a szakfordítói elég genyó volt, ha akarod, szívesen odaadom majd, hátha tudsz vele kezdeni valamit. Most szombaton is bent vagyok, meg jövő héten is, fent a harmadikon

kis-csillag, hallgass a megérzéseidre, nem lesz semmi baj!
nekem is mondta a doki mikor egy hétig feküdnöm kellett, hogy ez lehet egy kezdődő vetélés eleje (három vetélés után ez nagyon pozitív feedback) de mi kakiltunk rá, és nem lett az.

Kép
rozsomak

Sziasztok!

Délután volt egy vizsgám, hulla vagyok, csak bekukk :)

kiscsillag, a vesetágulat tényleg gyakori, állítólag kisfiúknál méginkább... általában magától elmúlik, vagy olyan mértékűre csökken, hogy nem igényel teendőt.

nicci, szerintem lehet. Bár attól függ, a hasadat azért ne lámpázd vele, de tulképp semmi káros hatása nincs.

fmarian, szépen gömbölyödsz :)

Jó AFP-khez, eredményekhez grat mindenkinek!

Lépek, lassan vízszintbe helyezem magam.

Jóccakát!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Köszönöm a bíztatást :D Én is így érzem, de azért a kontrolloknak örülni fogok, hiszen ez több UH-t jelent és legalább "láthatom" csöppöt - Ergó: minden rosszban van valami jó is :roll:

Csüppke: igen, ezt valahol valamikor már én is hallottam, hogy főleg fiúknál sokkalta gyakoribb - csak nem tudom hol :? :D

De már nem kell olyan sokat várni, 6 munkanap! /A hétvége könnyű, mert akkor nem vagyok egyedül egész nap :wink: / :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Nicci- nekem van bioptrom lámpám, tulajdonképpen mindenre lehet használni, csatlakozom Csöpkéhez:a hasad kivételével. Sokkal jobb, mintha gyógyszert vennél be! Valami baj van?? Remélem nem komoly!!
Vendég

Sziasztok!

Végre eljutottam odáig, hogy tegyek fel pociképet. Majd csinálok egészalakosat is.. Kép

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Klarka, Mariann,

szépen gömbölyödtök :)

Kép
emi29

Kedves kismamák!

Nézzétek meg ezt az oldalt (ha még nem ismeritek) olyan édesek bennt a babók!!! :D

http://www.ehd.org/resources_bpd_illust ... anguage=38
Vendég

Zsibima ezt már én is feltettem szerintem zseniális... olyan jó nézegetni, hogy épp mekkorkák vagyunk!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Zsibima,Csöppke köszi!

A torkom fáj nagyon,és arra gondoltam a Bioptron lámpa használatát,remélem segít! :cry:
Már napok óta szenvedek és a sok homeopátiás vacak amit beszedtem semmit se ér! :cry:

KépKép
KépKép
nicci

[quote="nicci"]Z írta:niccisibima,Csöppke köszi!

A torkom fáj nagyon,és arra gondoltam a Bioptron lámpa használatát,remélem segít! :cry:
Már napok óta szenvedek és a sok homeopátiás vacak amit beszedtem semmit se ér! :cry:

Jó reggelt!

nicci, jobbulást!
Nekem a homeosok szoktak segíteni, a Coryzalia, Stodal szirup nagyon jók. Mézes tea, hagymatea, ha bírod.
De van olyan szer is, ami a közhiedelemben úgy él, hogy tilos, pedig szabad, asszem a Neo Citran is ilyen, de ebben nem vagyook biztos. A szoptatási tanácsadóknak van egy bazinagy angol könyve, amiben az összes gyógyszer fel van sorolva, mellette pedig hogy ténylegesen lehet e szedni szoptatás, terhesség alatt. Hívj fel egyet, biztos tud ajánlani valamit. (Mert ugye a betegtájékoztatókon alapból az van hogy nem szabad, így védik magukat. :? )

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Köszi Csöppke!

Már teljessen kivagyok készülve, :cry: semmit nem alszom napok óta! :cry: Mi van az orrcsöppekkel,lehet vagy nem lehet?

Most nézztem ki az ablakon és nálunk hatalmsa pelyhekben szakad a hó,nagyon szép! :lol:

KépKép
KépKép
nicci

Kép

Csöppke !Szerinted ennek belehet kötni külön is a mózes részét?

Kép

Van hozzá hordozó is,arról nincs képem de azt is lehet külön csatlakoztatni a vázhoz!

KépKép
KépKép
nicci

Csajok
Egy másik fórumon valakinek összeszedtem, hogy mit is jelent advent, a gyertyák a koszorúk... gondoltam érdekes lehet nektek is! :)

Hát íme!
Egy kicsit én is utánna néztem alaposabban... :)

A keresztény kultúrkörben a december 25-ét, Jézus születésének napját megelőző négy hét az adventi időszak.
Az advent szó jelentése eljövetel (a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „Úr eljövetele”).
Régebben egyes vidékeken nevezték ezt az időszakot „kisböjtnek” is. A lila szín is a bűnbánat szine... Az adventi idő alatti böjtölés szokása tulajdonképpen a húsvétot megelőző nagyböjtöt utánozza. (Húsvét előtt is van egy "rózsaszín Vasárnap amikor nem böjtölünk hanem örvendezünk :) )
Advent első vasárnapja, a keresztény egyházi év első napja, mindig november 27. és december 3. közé esik.

A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor.

Ami most jön azt én sem tudtam:
Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm. Egyben a katolikus szimbolika szerint egy-egy személyre (vagy közösségre) is utalnak:

* Ádám és Éva – mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást (hit)
* zsidó nép – akinek megígérte, hogy közülük származik a Messiás (remény)
* Szűz Mária – aki megszülte a fiút (öröm – rózsaszín gyertya)

* Keresztelő Szent János – aki hirdette Jézus eljövetelét, és készítette az utat az emberek szívéhez (szeretet)

Az első ilyen koszorút Johann Hinrich Wichern, az evangélikus szeretetszolgálat elindítója készítette. Az általa alapított szeretetotthonban fából készült koszorút készítettek, amelyre 23 gyertya került, ebből négy nagyobb a vasárnapokat, a 19 kisebb a hétköznapokat szimbolizálta. Manapság már csak négy gyertyát szokás a koszorúra tenni.

Az első Vasárnapnak én sem tudom a nevét... :azt hiszem nincs is neki
ez Advent első Vasárnapja
a második bronz Vasárnap
a harmadik ezüst Vasárnap ekkor gyújtjuk a rózsaszínt ez az örvendezés vasárnapja... előünnep
a negyedik az arany Vasárnap..

Három lila gyertya van, és egy rózsaszín, a rózsaszínnel szemköztlévővel kezdjük majd egy irányba elindulunk... templomban gyakran fehér szokott lenni mind a négy csak szalaggal jelölik.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Neocitránt én is úgy tudom, hogy lehet...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="nicci"]K írta:nicciöszi Csöppke!

Már teljessen kivagyok készülve, :cry: semmit nem alszom napok óta! :cry: Mi van az orrcsöppekkel,lehet vagy nem lehet?

Most nézztem ki az ablakon és nálunk hatalmsa pelyhekben szakad a hó,nagyon szép! :lol:

Nicci, hát az orrcseppekkel is óvatosan kell bánni. De azért lehet, ah jó tudom, csak nem huzamosabb ideig, és figyelni kell mert némelyiknek érösszehúzó hatása van.
De ahogy nézem a neten, teljesen orrcseppfüggő hogy lehet e vagy sem, van amelyiket kifejezetten tiltják, a többire hogy orvosi utasításra csak, de van olyan is amit szabad.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="nicci"]C írta:niccisöppke !Szerinted ennek belehet kötni külön is a mózes részét?

nicci, hát ez jó kérdés. Ha lehet akkior max úgy hogy árulnak hozzá valami plussz adaptert.
A Brendonban árulják ezt a kocsit, esetleg hívd fel őket, ők meg tudják mondani hogy beköthető e.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Nicci
Próbáld ki a sterimart.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jó reggelt mindenkinek!

Szépek a pocakok!!! :D

Lányok!

Tegnap este megint dolgoztunk a házunkon. Glettelés, járólapozás....már harmadik napja minden este csináljuk ezeket....
Tegnap mire bejöttünk ( fél 11 ) jól bedagadtak a lábaim bokánál.....
azzal mit lehet csinálni???
Pihizésen kívül???
Ma megint dolgozunk este...úgyhogy kell az energia!!! Egész nap meg pihizhetek!!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

rozsomak

Jövő héten megyek fel lesz már 2 vizsgám mosat megspórolom az utat. :)
Még addig pontosítunk.

Kép
kritta

Ollem
Csökkentsd a só bevitelt... polcold fel...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?