A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Beagle
na de mekkora a gurulós bőröndöd? Nekem van egy (legkisebb) gurulósom + egy pici vállra akaszthatóm, + pelenkázótáska, + sejtbankos doboz. De szerintem ennyi elég is lesz és bele is fog férni minden. Persze a hazahozós cuccot majd páromnak külön összekészítem és azt csak akkor hozza majd.

Kép
Kép
nati80

ja és nekem még az a bajom, hogy a köntös amit kölcsönkaptam anyutól akkora , hogy a fél bőröndöt elfoglalja, pedig rövid szabású. + a törülköző elfoglalja a másik felét. Lehet nem viszek köntöst.

Kép
Kép
nati80

Én külön pakoltam a szülőszobás és gyermekágyas csomagom, főleg azért, mert mi van ha hirtelen egyedül kell mennem, akkor ne kelljen mindent cipelnem, a maradékot utánam hozza majd valaki. Nagyon sok cuccom van nekem is. A szülőszobára van 1 hátizsákom+őssejtes doboz+zacsiban Apának túlélő csomag. A gyermekágyra pici gurulós bőrönd+pelenkázósban babacuccok.

Jaja, Nati!
azt tudod, hogy a szülőszobai ágyon nincs párna?? ezt külön mondta a szülésznő, hogy ha akarok hozzak, mert ők nem tudnak adni. Szóval a szülőszobai cuccomhoz még egy kispárna is tartozik.

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!

Hangolka!
Rólam épp hogy teljesen lement a víz, tök vékony bokám lett megint, fura. :) És képzeld, ma reggel rááltam a mérlegre, és 10kg már leolvadt rólam a szülés óta. Mikor hazajöttünk a kórházból, -5kg volt, és most még 5. :)
Én tegnap voltam kicsit érzékeny, daddy egész nap nem volt itthon, és unatkoztam is, meg minden...de ma már nem érzem.

Beagle,
Jaja, megúsztam. Vm kellemetlenség van ott alul, de nem tudom mi az, és igazából nem is akarom tudni, napról napra jobb, majd elmúlik. Gondolom csak vm horzsolás, vagy pici vm lehet.
Hűha, szép nagy pocak! :)

Reni!
Szurkolok, h mostmár jöjjön a baby! :) Beszámoló lejjebb... :)

Ske!
Szurkolok, h akkor jöjjön a baby, mikor szeretnétek! :)

Nati!
Szerintem ez kórház függő, hívd fel őket!

Sonny!
Drukkolok!!!!

Klarissza!
Nagyon arik a gyerkőceid! :)

Tegnap már tűrhetőbb volt az esténk, kb csak 1 óra nyűglődés volt, aztán aludtunk. Éjjel és reggel már ébredt a lány kajcsira, eddig mindig nekem kellett ébreszteni. A sárgaság is múlik úgy látom, úh asszem egy kicsit megnyugodhatok. A szopi is egyre jobban megy, de van, h még mindig szenved sokat, mire rá tud cuppanni, előtte sokat rángatja a fejét, és idegeskedik. De már tényleg haladunk. Viszont még mindig annyira noszogatni kell, h egyen, mert állandóan bealszik, kicsit para, h nem eszik eleget, fogalmam sincs. Szal ez van velünk, most éppen szépen alszik. Ja, és kijöttek az arcán ilyen piros kiütések, elég csúnya. Confused Egy nappal előtte pici, piros sárga közepű patikkal kezdődött, de ma már nagyobb piros foltok is vannak. Előbbi sztem a babakiütés lehet, a midwife is mondta, h normális, de ezeket a nagyobbakat még nem látta, és sztem ez attól lehet, h ettem paradicsomot tegnap előtt, nem tudtam, h nem lehet...és a durva hasfájás is attól lehetett.

Babások! Nektek nincs olyan érzésetek, h nem tudtok jól lakni? Én egyszerűen nem tudom megtölteni a gyomrom, érzem, h még mindig üres, de már nem birok többet enni, nem kívánom. Remélem ez hamar helyre jön majd. A másik, h nektek volt olyan, h valahogy odalent nem tudjátok annyira koordinálni az izmokat? Folyó ügyeknél, mindkét esetben nem tudom annyira befeszíteni az izmokat, és elég izé így. Napról napra jobb, de pl az elején úgy pisiltem, h csak úgy elkezdett folyni, aztán kész. Nincs szivárgás szerencsére, de valahogy nem frankó.

Na most megyek, el kell intéznem pár dolgot, be kell mennem a központba, kicsit félek, mert nem érzem még magam százasnak, nincs sok erőm. Daddy marad itthon Lillával, csak még előtte megetetem egy 3/4óra múlva.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

én köntöst mindenképp viszek, bár elég erős rózsaszín színe van,de nekem csak olyanom van,nem fehér.
Kispárnára én is gondoltam, szerintem viszek azt is. Na újabb dolog ami még nem került bele :D

Szerintem nem gond a sok csomag. Amikor a szülőszobán voltam többször is láttam nagy csomagokat szétpakolva a vajúdóban.

Sensi:ügyesek vagytok. Már mész is ügyet intézni?! Remélem én is ilyen jól fogom viselni. EDA-ra nem írtál, hogy végül kértél e.
Vendég

Ske
Nekem nem mondták, de mivel dönthető a háttámla nem is biztos, hogy nekem kelleni fog párna. De ha hamarabb bent leszek, akkor lehet viszek egy kispárnát is vagy a szopipárnát. Sejtbankos dobozt, meg lehet magamnál fogom inkább tartani, mert ha párom valami miatt nem érne oda időben akkor ne legyen e miatt baj.
magának meg majd hoz kaját, de ha nem akkor vesz a lenti büfében, nem? Azt hiszem minden problémám megoldódik majd holnap, mert ha nem kell bent maradnom, akkor megkérdem a dokimat, hogy egyáltalán be kell e hamarabb feküdnöm. De az is lehet ha hamarabb befekszem, akkor előző éjjel rágyúrunk itthon a szülésmegindításra.

Tényleg valaki próbálta a különböző szülésmegindító trükköket?

Sensi
Nekem a védőnőm azt mondta, és ezt máshol is olvastam, hogy az általunk megevett kaja nem befolyásolja a hasfájást. max nagyon ritka esetben. Szerintem neked még nem kellene járkálnod semerre, inkább intézze el párod a dolgokat.

Kép
Kép
nati80

Beagle
Akkor szerinted nem fognak körberöhögni, ha egy nagy gurulóssal megyek be? És akkor abban persze mindenem benne lenne.
Mi néz ki jobban? Egy nagy rugulós cucc vagy több kicsio ide-oda aklasztom, húzom vonszolom csomag? Hát így leírva is inkább az egy nagy a jobb megoldás. Lehet még este átpakolászom a cuccaimat egy nagyba.

Kép
Kép
nati80

szerintem nem fognak röhögni. mondom én láttam, hogy a kismamák hogy szétpakoltak. Mentek tusolni,átöltöztek, cd volt az ágyon,kispárna, ásványvíz. stb...
Vendég

szülés megindító módszereket még nem próbáltam. A homepoátis bogyót szedem. Majd jövőhét végén, ha addig nem történik semmi. De a bábakoktélt asszem kihagyom.
Vendég

Sziasztok!

Nati:Bizti sima szülésed lessz :) Hát nálunk a kórházban hálóruha kötelező,hogy a sotén,hogy van azt sajna nem tudom.Érdeklőd meg szerintem.Mi próbáltunk szülés megindító trükköt,de nem jött be :oops: És ti?Én megcáfolnám a védőnőd által mondottakat,mert igenis hatással van a babóra amit eszel,ha pl.szeleset eszel akkor a baba hasfájós lessz.Ezt anyumtól tudom.Ezért szoptatás alatt oda kell figyelni,hogy mit eszik az ember.

sonny:Megy a drukk!!!!!

klarissza:Aranyosak a gyerkőcök :D Hogy vagytok?

beagle:Köszike a választ :D Én a Caulophyllum 15 CH-t szedem meg a Cimicifuga 9Ch-t.Akkor szerinted felváltva szedjem őket?Vagy mind a kettőből egynap?Meg holnap jön a hidegfront az is hozhat babaesőt :D Szép nagy pocid van :D

Sensi:Köszi a drukkot :D Örülök,hogy már jobbak a napjaitok.Bizti belejöttök nemsokára.Örülök,hogy a sárgaság is múlóban van.

Rólunk:CTG jó lett.Fájás kétszer volt,de csak 30-as.Jövőhéten megint megyek.Azt mondta a doki,hogy szerinte az még belefér :) Persze méhszájat nem nézett így nem tudom mi a helyzet nálunk.Az asszisztens mondta,hogy már kikéne lakoltatni a picurt :D Hát mi próbálkozunk,de nem nagyon akarja még a dolgot :) Jól érzi magát odabent :D

Kép
Kép
reni_24

Hát azt hiszem meggyőztem magamat és inkább átpakolom a cuccaimat egy nagyba és kész. és az is lehet mindent viszek egyszerre benne szülés elöttre és utánra is + sejtbankos dobozt is. És akkor nem kell majd számolgatnom, hogy akkor végülis hány csomaggal is jöttem?

Reni
Most írta Ske nekem, hogy itt a klinikán felvehetek akármit szülés után is. Ebből arra gondolok, akkor elötte végképp nem baj, ha nem hálóruciban császkálok egész nap.

Már csak egy bajom van, hogy lábujjközepes papucsom van csak, így zoknit nem nagyon tudok felvenni hozzá. na de ha amúgyis dög meleg van bent, akkor nem hinném, hogy hiányozni fog a zokni.

Kép
Kép
nati80

Reni
Mit jelent az, hogy 30-as fájás? Nekem még nem volt 1x sem ctg-n kimutatható méhtevékenység.

Kép
Kép
nati80

Csikar a hasam! :? Meg nyöszörög! :? Nem a gyomrom fáj, hanem lentebb.

Kép
Kép
nati80

Nati:Hát azt,hogy dolgozik a méhem készűl a szülésre :D A 30-as az nem vészes észre se lehet venni csak,hogy kicsit keményedik a pocak.Akkor te még nem mostanában fogsz szűlni :D Minden kórház más :)

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok! Nagyon sokat olvastam vissza! Gratulálok minden babához!

Eszter! Pakk ügyben... minden nap úgy alszok el, hogy holnap tényleg mindent bepakolok. Pedig már itt lenne az idő. Annyira nem érzem, hogy készülődne a baba kifelé, hogy gondoltam minek sietni :shock: De talán ma :D

Nati! Nekem nem igazán válnak be a természetes indító módszerek :-) Pedig reménykedtem már benne.

Sensi! Olvasom amit írsz a pisilésről. Szerintem teljesen normális, hogy még nem vagy a régi. Sőt, még jónak is mondható a helyzeted. Nekem sokan mondták, hogy még a hapci vagy köhögés is kellemetlenséget okoz náluk. Állítólag erős gát, megfelelő működés. Te jó vagy :-)

Mi tényleg ma voltunk az utolsó laboron. Ennyi véremet a 9 hónap alatt összesen vették, mint ma. Sajnos azért kellett, mert ha császárra kerül sor friss eredmények kellenek. Megméreckedtünk, elvileg 2800 körülire saccolható. Faros baba lévén ennek örülni kell :? Az meg majd kiderül, hogy lesz-e megfelelő fájástevékenység. A CTG-n soha semmi extra. Csak ugrál. Azért remélem nem akar túlórázni, mert már szeretnék túl lenni mindenen.

Vigyázzatok magatokra!
almi

Sziasztok megjöttem.

Háát híreim azok vannak. nem lett jó az nst így holnap megint mennem kell a nyírőbe és majd meglátjuk a továbbiakat de ha nem is fektet be azért vasárnap is mennem kell a dokihoz az uzsokiba.
Azért megemlítem neki hogy én bkv-zok nem kocsival járok mert így már 2 naponta kell járjak nst-re.
és ha ebből esetleg csaszi lesz már nem érdekel amennyire féltem tőle még az elején csak kint legyen egészségesen a lányom :cry: :cry:

sonny megy a drukkkk. :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Csak gyorsan reagálok egy-két dologra.

Alexa!
Hatalmas gratula, mielőbbi felépülést, sok-sok tejcsit nektek!
Ha hazamentek, kérünk képeket!

Pakk:
hát, kicsit megnyugodtam, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki még nem pakolt össze. :) Almi, amit írtál, ismerős, nálam is ez van. :lol: Jó, hogy jelentkeztél.

Ctg-méhtevékenység:
nálam Benivel még aznap reggel sem volt semmi, amikor este megindultak a fájások. Reggel vizsgált a doki, teljesen zárt méhszáj, és olyan egyenes ctg - mármint a méhtevékenységet illetően-, hogy "öröm" volt nézni. Mondta is, hogy egyhamar itt nem lesz baba. Aztán Beni mégis úgy döntött, hogy határidő van, tartani kell... :)

Evés-hasfájás:
szerintem ez is kifejezetten az a téma, amiről olyan homlokegyenest eltérő vélemények vannak, hogy az ember azt sem tudja, kinek higgyen. Nekem pl a védőnőm is azt mondta, hogy ne egyek K betűseket, meg puffasztó ételeket. Tejet se nagyon ittam. Olyan sokan figyeltek meg összefüggést a mama étkezése és a kicsi hasfájása között, hogy nem akartam megkockáztatni, hogy miattam kelljen szenvednie. :)
Amúgy egy másik topikban írta az egyik anyuka, hogy nagyon sok tejet ivott, és a gyerkőc kiütéses lett. Aztán a doki tanácsára felfüggesztette a tejivást, és gyönyörűen elmúltak a kiütések.

Klarissza!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök!!!! Köszönjük a képeket!

Mi jól vagyunk, csak tegnap apa sokáig dolgozott (hajnal 1-kor jött haza), én meg nem tudok addig aludni, amíg nincs itthon. Tök röhejes! :( Aztán 5:30-kor meg kelnem kellett, mert mentem 7-re vérvételre. Szóval kcisit fáradt vagyok. Megyek is, lefekszem egy kicsit, amíg még Beni is alszik.

Jaj, még egy kérdés: Alexa hajnalban vagy délután szült?????

beszteri

Sziasztok!

Gratulálok az újabb babusokhoz!

Minden este meg most már nap közben is egyre többet keményedik a hasam. Esténként 8 óra környékén 5 percenként keményedik és kb. 1-1,5 órát tart. Az első terhességemnél ilyet nem tapasztaltam.

A méhszájam 2111.
Nem tudom ki hogy van vele, de a terhesség már szabályosan terhes számomra. Mindent olyan lassan és nehezen tudok megcsinálni, persze már az alvókám se a régi. Na mindegy, csak pár hét és talán jobb lesz, vagy legalábbis más problémák merülnek fel.
Jövő héten sűrűsödnek a programok, kedden uh, doki, csütörtökön NST.

Naysa
naysa

Vera!
Sajnálom! az mit jelent pontosan, hogy nem lett jó az nst????
beszteri

nagyon kilengett a szívhang annak ellenére hogy csak kicsit mozgott. azaz tahycardia gyanús vagy mi. azt mondta a doki hogy ezt figyelni kell. szíve szerint naponta hívott volna be ezt láttam rajta de szerintem azt hiszi hogy kocsival járok így holnap felvilágosítom hogy én bkv-zok így lehet befektet inkább.

harivera
Budapest XXI. kerület

Eszter:Alexa délután szűlt :D Örülök,hogy jól vagytok.Én amúgy se tudok már nagyon aludni,ha párom melózik akkor meg pláne,hogy alig alszom.Nappal meg nem tudok elaludni :cry: Hát igen anyummal is ez volt,hogy délelőtt dokinál volt és semmi előjele nem volt,hogy szülés lessz.Erre este fél10 körűl elkezdődtek a fájások és másnap délelőtt már megis született a kishugom :D Olyan gyorsan alakulnak a dolgok,hogy nem lehet kiszámolni a dolgot. :)

Vera:Sajnálom,hogy rossz lett az nst :cry: Remélem minden rendben lessz!!!Megy a drukk!!!

naysa:Hát őszintén megmondom,hogy már én is úgy vagyok vele,hogy már terhes nekem is a terhesség.Már alig bírom magamat vonszolni :cry: Aludni se tudom már nagyon.Egésznap csak nyüglődök.Már jó lenne babázni :D

Kép
Kép
reni_24

Vera!
Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!!!!!!! Császár: tényleg ne félj tőle. NEm mondom, én se császárról álmodtam Benivel, de a lényeg tényleg az, hogy minden rendben legyen ezekkel a kis picurkákkal!

Naysa, Reni!
Én most meglepően jól viselem magam, kb. 2-3 hete sokkal terhesebbnek éreztem ezt az egészet, mint most. Bár lehet, hogy ez azért is van, mert én még nagyon nem állok készen a kishölgy fogadtatására... :)

Na, tényleg megyek aludni.

beszteri

Sonny, remélem minden simán megy!!! Szurkolok én is Neked!
A kérdésedre válaszom: szülés előtt úgy döntöttünk Kedvesemmel, hogy nem alszunk egy szobában Bendegúzzal. A lakás kialakítása olyan, hogy van két szoba, a mi hálónk és a babaszoba, mindkettő külön bejárattal, ugyanakkor a kettő között egy 150cm-es átjáró van. Direkt úgy rendeztük, hogy a fotelből rá lehessen látni a kiságyra, ha tévézünk vagy trécselünk, olvasunk, akkor lehet kuksizni a Babócát. Viszont... a gyakorlat azért picit közbe szólt. Tekintettel arra, hogy éjszakai kisbagoly Guszti, pluszba még hozzájön, hogy úgy néz ki hasfájós is lesz a Kicsikénk, hát nem tudjuk folyamatosan ott altatni a kiságyikójában.
Baromi dillemmánk, hogy hogyan is vigasztaljuk.
Volt, hogy másfél órán keresztül járkáltunk vele, ringatózás, énekelgetés, dúdolás, nyugiztatás... semmi vigasz, volt, hogy hagytam gőgicsélni, nyöszörögni. Negyed órán keresztül bírtam (szerintem csúcsteljesítmény a részemről), aztán simogattam még a kiságyban, s mikor fél óra múlva is vigasztalhatatlan volt, felvettem. És az egyedüli, ami megnyugtatja ilyenkor, az a mellkasunkra tétel, főleg Gyusziéra /azon szupi nagy, kényelmes helye van Bendegúznak, s nem kell osztoznia a hepe-hupákkal ;-) (cicikkel)/, ott klasszul elalszik 2-3 órákat... aztán leemeljük óvatosan, és van, hogy még alszik picit közöttünk a nagyágyban.
A kérdés, hogy ezzel nem rontjuk-e el, azaz nem járunk-e úgy, mint pl. nővéremék a kisfiúkkal, aki még 6 évesen is, félkókadtan, éjjel képes volt átvonszolni magát tesómék ágyába és kitessékelhetetlen volt belőle.
Ezt így én nem nagyon akarnám, viszont most meg tehetetlennek érezzük magunkat.
Van, aki azt mondja, hogy erőltessük meg magunkat hagyjuk sírni. Talán kipróbáljuk. De arra fel kell készülnöm akkor lelkileg.
Tegnap azt mondtam Gyussznak, hogy inkább legyen öles gyerek, de nincs szívem letenni.
Szóval óriási kétség ez az egész. :?

Akíráról egyelőre semmi hír... remélem rendben zajlik nála minden. Arra gondolok, hogy úgy volt nála oxitocinnal indítják meg a szülést, és a vajúdása lehet, hogy elhúzódik... Várom nagyon a jelentkezését :!:

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Ma front van??? Olyan sz@rul érzem magam, semmi erőm nincs. Egész nap fáj ez vagy az, keményedek és most tényleg tehernek érzem én is a pocakomat. Olyan mint egy nagy kő, alig tudok tőle mozogni. És megint nagyon fáj a derekam is.

Most raktam be a 4. menet mosást, hogy ha holnap már nem jövök haza akkor legyen tiszta ruhája páromnak. Még pakolászok a bőröndbe is.

Valaki közületek igényelte szülés előtt a TGYÁS-t? HOgy adjam le az eredeti kiskönyvemet, ha az kell a szüléshez? Főleg ha már nem tudom én intézni az igénylést, akkor nem hagyhatom itthon páromnak.

Vera
Sajnálom a rossz eredményt. Ha befektetnek majd gondolok rád. Viszont ha befekszünk remélem a lányok úgy döntenek hamarabb kijönnének.

Kép
Kép
nati80

Zsé
Szerintem most még nem lehet őket elrontani és a legroszabb ha hagyod sírni. Úgy azt gondolhatja cserben hagytad és nem számíthat rád. Próbáljátok meg a fürdetést mikor fáj a hasa. nagyon jó a szélre a fürdő.

Kép
Kép
nati80

Nati! Én nem igényeltem előre, de terveztem. Azért nem lett belőle semmi, mert nekem azt mondták, hogy a kiírt időpont előtt 28 nappal, vagy a szülés napjától lehet. Például nov. 1-től nekem nem lehetett. Viszont csak a házi dokinak kell írnia olyan rózsaszín papírt, mint a táppénzes, amin szerepel a szülés várható ideje. Plussz a formanyomtatvány. Ez megy a munkáltatóhoz. Én így tudom :shock:
almi

Ditta küldött képet Ágoston babáról:

Kép

beszteri

Vera!

Csak miattad néztem be ide! :lol: A Te lányod is nagy belépőre készül, éppúgy mint az enyém! Ugyanez volt a gond nálunk is, csak a szülőszobán kezdődött és NEM LETT SEMMI BAJ! Ha érdekel a szüléstörténet (és a többieké is a 2008 szeptemberiektől), akkor figyelmedbe ajánlom a http://2008szeptember.uw.hu oldalt, ahol az anyukák nevére kattintva szüléstörténetet, a babákéra kattintva pedig fényképeket találsz!
Szóval nálunk is ez volt és szülés után agyba-főbe vizsgálták Kamillámat, hogy nem túl gyors-e a szíve, előtte 180-200-zal tekert, de a neonatológus, akivel még azelőtt konzultált a dokim, mielőtt eldöntötte, hogy császár avagy sima szülés lesz, szóval Ő azt mondta, akkor van gáz, ha a gyors szívverés hirtelen lelassul és úgy vált vissza gyors tempóra! De amúgy azért nagyon figyeltek, a dokim még kardiológust is kerített késő este, aki megvizsgálta a pici lányt! Egyébként nekem azt mondták, hogy vagy azért teker így a szíve, mert én vagyok kiszáradva (végülis aznap elég keveset is ittam és egy infúziós sóoldat átmenetileg rendezte is a kislány szívverését) vagy pedig méhen belüli fertőződés az ok, ami viszont mint utólag kiderült, nem állt fenn! Így aztán ismeretlen eredetű tachycardya-nak megfelelő protokollban részesültem, kaptam infúzióban antibiotikumot (kb. 5 perc alatt lement), ami az esetleges fertőződéstől védi a babát... és szülés után, amikor kiderült, hogy makkegészséges a kislányom, a dokim azt mondta, hogy mjd 15 év múlva megkérdezzük a lányt, hogy miért csinálta ezt velünk :lol: ...szóval azóta sem tudni, miért vert olyan gyorsan a szíve! A többi, ha érdekel, olvasd el! Nyugodj meg, nem lesz baj!

Márti
borossné becz márta

Almi
Én meg úgy tudom a nődokitól kell kérni az igazolást, mert azon lesz rajta az is, hogy legalább 4x részt vettem terhesgondozáson.
Én azért akarom most megigényleni, mert így van esély arra, hogy még idén kapunk pénzt.

beszéltem dokimmal és a méhszáj állapotától függ, hogy maradok vagy sem, de nem kötelező hamarabb befeküdnöm, ha úgy érzem időben beérünk. na erre párom azt mondja (és igaza van!), hogy jobb ha pár nappal hamarabb bent vagyok, így majd csak neki kell rohannia hozzánk.

Ne nézzetek hülyének, de felsorolnám mit pakolok be és ha van még valami amit ti betennétek írjatok, vagy ha valamit kivennétek akkor is:
-törülköző (1kicsi, 1 nagy), 2 pár papucs, fürdős cuccok + smink (nekem az elengedhetetlen)
-köntös, hálóruci
-nappalra ruha
-wc-papír, zsepi, wc fertőtlenítő kendő és rá papírülőke
-olvasnivaló, mp3, telefon+töltő, iratok, pénz
-pelenka, popsitörlő, kiskesztyű, textilpelus
-sejtbankos doboz
-eldobható bugyi, betét hozzá, szülésre hálóing
-melltartóbetét
-homeopátiás cuccok, búzacsíraolaj

amit még kellene szerintem:
-sz.melltartó, de még az nincsen, így viszek hagyományosat
-műanyag étkészlet
-párna
-mellszívó

Na mit hagytam ki? Mi a felesleges?

Kép
Kép
nati80

Ditta
Ároston egyszerűen csodálatos kiskrapek! Milyen tüsi haja van!

Kép
Kép
nati80

Már írni sem tudok! Ágostont akartam, bocsi.

Kép
Kép
nati80

Nati!
-törülközőből min. 2 nagyot vigyél (egyik alulra, másik felülre) + 1 kicsi kézmosáshoz.
-nekem bevált a nedves wc-papír is beninél (persze pluszba azok mellé, amit írtál)
-mellszívó mellé esetleg tejtároló edény, ha odaadják a babának a kórházban (de én pl. első szülésnél semmit nem tudtam a kórházban fejni, lehet, nem lesz rá szükség)
-papucs :lol: (fürdéshez + másik)
-esetleg aranyér elleni kenőcs
Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Zsé!
Most mennem kell, de majd reagálok az együttalvásra is.

beszteri

Nati: én pl előre akartam igényelni, de hiába rohangáltam több ízben is a dokihoz, a cégemhez sajna úgy tűnik el lett cseszve, és sima betegszabira kerültem, ami nekem kevesebb pénz, kevesebb gyed lesz jövőre... talan utólag reklamalhatok...

Én felhivtam OEP-et és azt mondták, hogy simán ki kell írjon a dokid, mintha táppénzen lennél, csak rá kell írnia, hogy szülési szab+ talán szül. dátum (nálam ez utóbbi 2 elmaradt...), és azt kell bevinni a munkáltatóhoz, a többi az ő dolga.

A nődokis terhesgondozásos igazolás az anyaságihoz kell...

Pipal

Kép
pipal

Nati!

Összevetettem a listádat azzal, amit a szülésfelkészítőn adott a klinikai védőnő.
Amiket írtál azok mind jók. Amire még felhívták a figyelmünket az az evőeszköz, mert azt nem adnak a kajához.
Popsikrém is kell a babának, mert azt nem adnak, csak steril gézlapot és alkoholt.

Mellszívó van a klinikán gépi és kézi is. Avent és Medela. ki lehet próbálni őket és meg is lehet venni. Ennek ellenére én is a sajátom hozatom be, ha kell majd.

Ja, én mellbimbóápoló krémet is raktam be.

Fényképezőgép+pótelem!!!!

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!

Ágoston nagyon szép baba :lol: Most csak röviden.örülök hogy mindenki jol van.mennyi baba született már :lol: :lol: :lol:

róllunk: ma voltam ctg-n jo lett,semmi fájáf még.Bár nem is érzek semmit nincsenek josloim,csak a pocakom kemény.Jövöhéten kell ujra mennem.Mindenkinek van már josloi?

000kata

Ske
Nekem azt mondta a szülésznő popsikrémet azt adnak. De ha nem behozatom majd párommal.
Fényképezőt, kamerát párom hozza majd a szülésre.
Viszek még könyvet, teát, evőeszközt felírtam és a bögrét is.
És belefértem egy nagy gurulósba totál szülés elötti és utáni időszakra magamnak és Fanninak is.

Ha nem tudom itthon sterilizálni a mellszívót akkor ott megcsinálják?

Ja még egy kérdés: MI AZ A BÁBAKOKTÉL vagy mi?

Pipal
Holnap beszélek a dokimmal, hogy akkor most milyen papír is kell hozzá, + felhívom az OEP-t is, hogy mit vigyünk be. Én is pont azért nem akartam táppénzre menni, mert az csökkenti a GYED összegét.

Kép
Kép
nati80

Nati remélem neked legalább sikerül elintézni jól ezt a tgyás dolgot...
Bábakoktél: ha már nagyon szeretnéd elindítani a babádat kifele, akkor csinálhatsz magadnak ilyet. Én receptet nem tudok, de biztos van olyan aki igen. De elég sok rosszat hallottam róla, így én nem hiszem, hogy kipróbálnám (pl. nem egészséges a babának már nem tudom milyen szpból...), max. ha már a doki is indítana, akkor lehet, hogy előtte lévő este vm lightosat...

Kép
pipal

Pipal
Hát tuira nem fogom kipróbálni. Most olvastam a neten az összetételt: pálesz, ricinusolaj, gyümölcslé. na igya aki nagyon akarja. Én akkor inkább mellszívózok meg letámadom páromat és fel-le lépcsőzök az emeletről.

Kép
Kép
nati80

Nati
a kiskönyvet sehol nem kell leadni.

Zsé
nálunk is hasonló a helyzet. Nem vagyok hajlandó sírni hagyni. A sírás nagyon kifárasztja őket, kicsik még. Hülyeség hogy hadd sírjon a gyerek, persze egy 4-5-6 kg-os sírhat, de így 2700-2800 gr-al sztem nagyon elfáradnak még. És minket is hármasban talál a reggel az ágyban :D . Bízom benne hogy le lehet majd szoktatni róla 3-4 hónap múlva, mikor már nem a hasfájásról fog szólni az éjszaka.

Kép
katica_75

Kata!
Ne aggódj, nekem sincsenek. (És nem akarom állandóan ismételgetni magam, de Benivel nem is voltak. Az első menstruációs jellegű fájásaim akkor voltak, amikor beindult a folyamat, előtte semmi...)

Anita!
Írtam privit!

beszteri

"Lányok
Egy másik topikon nagyon bevált a horrorfejés, mint tejciszaporító. Ha valakit érdekel:
szopi UTÁN 7 percet fejni az egyik, majd 7 percet a másik mellet. Csere, ue. 5-5 perc, majd 3-3, majd 1-1. Ezt egy nap többször is lehet csinálni, és nem lényeg, hogy jön-e tej, vagy sem. Ettől függetlenül kell csinálni. És nagyon hatékony!!!" ezt találtam, hátha lesz akinek jól jön egy kis taktika...(én most tejszaporítósütit tesztelem,bár van tejem, azért gondoltam megpróbálom)

Kép
katica_75

tejszaporító süti?! az milyen? még nem hallottam róla.
beszteri

Beagle!
Bocsi, átsiklottam rajta. Persze, h kértem epiduralt, már könyörögtem érte, mikor reggel 7-re szabad lett egy szoba...kb már nem voltam képben a fájdalomtól, csak sírtam. (1kor mentünk be a kórházba) 8kor kaptam meg, és onnan még 13óra volt hátra, teljesen kizárt, h bírtam volna anélkül.

Nati!
Sajna büntit kaptam a bankszámlámra, mert levontak vm pénzt, és nem volt rajta elég. Be akartam fizetni a fizumat a kártyámra, de helyette szülni mentem. :P Úh ma intéztem el, és ezt csak személyesen lehet, de végül nem is tudtam pontot tenni a végére, mert abba a bankba kell mennem, ahol csináltam a bankszámlámat, és az ott van, ahol dolgoztam. De adtak egy számot, felhívhatom őket. Na meg persze már nagyon mehetnékem volt már, bár tudom, h nem bírom még, elég nehéz a mozgás, szét vagyok hullva, fáj a derekam, hátam, nem bírom tartani magam...de jó volt azért. Végül 3asban mentünk, és Lillus végig aludta, az uccsó 5percben kezdett sírni, már éhes volt....egy hajszállal hamarabb kellett volna vissza indulnunk.
Szerintem is az egy nagy cucc a jobb megoldás. Nekünk volt egy kis gurulós nekem, egy kézi tatyó Lillának, egy nagy nejlonszatyor 2 kispárnával, és még hozzá jöttek a kórházban kapott csomagok, meg megmaradt kaja, amit nem akartunk kidobni...autósülés Lillával, szal jöttünk, mint a málhás szamarak. :P
A bábakoktél az egy iszonyatos keverék, és ha megiszod, állítólag megindítja a szülést. Én nem ittam volna meg tuti. Pálinka, ricinus olaj, meg narancslé van benne. Meg lehet még valami, nemtom pontosan.

Ne is mondjátok a szopis diétát, rá kellett jönnöm, h szinte semmit nem ehetek, katasztrófa!!! :(

Reni!
Lehet ő is kivárja az időpontját, jó még neki bent. :)

Almi!
Drukkolok!!!

Vera!
Neked is drukkolok, remélem nem lesz semmi baj!

Alexa!
Nagy-nagy gratula nektek!

Zsé!
Mi szigorúak vagyunk az ágyban alvással kapcsolatban, de mivel már 2. éjjeltől kezdve oda szoktattuk, nincs is baj vele. Viszont ha hasfájás van, akkor mi is kézbe vesszük, és próbáljuk vigasztalni, igaz lehetetlen, de sztem kell neki ilyenkor a közelség, nem tudnám hasfájással otthagyni az ágyában. Viszont ha annak vége, és el tud aludni, mehet az ágyába, és durmol ezerrel. :) Néha olyan jó lenne ott közöttünk tudni, de nem merjük, nehogy elromoljon. Ha nem hasfájásról van szó, csak hisztiről, akkor sztem tényleg legyetek szigorúak, mert megéri.

Ditta!
Ágoston nagyon szép baba!

Ahogy feljebb írtam, végül 3asban mentünk el a központba, vettünk 1-2dolgot, meg bankoztam. Hát, nagyon rokkant vagyok még, de jó volt kimozdulni. Lillus is végig aludt, szal sztem tetszett neki, csak az uccsó 5percben kezdett sírni. Picit hamarabb kellett volna elindulni, mert átléptük az etetési időt picit. Végül 3.30kor evett kb 20 percet, ráaludt, aztán pelekázás, mert éreztem, h bekakilt...ekkor lepisilte magát, ruhacsere, ordítás. Ez után csak nem akart megnyugodni, tömte a kezét a szájába, úh gonoltam éhes...az volt, ráhúzott még egy bő fél órát. :) Aztán megint bekakilt, peluscsere, odaadtam daddynek egy kicsit még böfire, bealudt a vállán, és azóta alszik. De az esti kemény menetre már készülünk lélekben. Tegnap már klasszisokkal jobb volt a helyzet ugye mint tegnap előtt, csak reménykedem, h hat az infacol, és talán ma már nem is fog fájni a pocija, de legalábbis mégkevésbé.

Na most megyek, ledőlök én is még a 8as etetésig, addig tudok aludni másfél órát, nagyon kell, mert eléggé kivagyok.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Katica
Az ok, hogy nem kell ott hagyni a kiskönyvet, de be kell mutatni és mivel én kórházban leszek kb 90km-re ezektől a hivataloktól, így párom tudja csak bevinni bemutatni, de akkor rohanjon is vele vissza hozzám, mert az meg kell a kórházban?

Sensi
Nem semmi, hogy 6 napos babával már sétáltok! Én ezzel még nem vagyok tisztában, hogy mikor is vihetem ki majd.

Tejszaporító süti? Jól hangzik, majd én is felírom a receptet, ha kapunk!

Na és töltök fel képeket a pocakról.

Kép

Hihetetlen hogy mekkorát nőtt a hasam az elmúlt 2 hétben!

Kép
Kép
nati80

Remélem nem botránkoztok meg a kevés ruha miatt. :roll:

és egy sexis kép, de itt is a pocak a lényeg továbbra is :lol:

Kép

Kép
Kép
nati80

Nati!
Tök jók a képek! :)
beszteri

Beszteri
Köszi! Ezek szerint nem fogtok innen kitiltatni mert nem ide valók a képeim? :wink:
De az az igazság szerettünk volna ilyen jellegű képeket is a pocakról, mert ez megismételhetetlen és talán Fanni is örülni fog később mikor látja milyen volt anyu vele.

Kép
Kép
nati80

Akíra írt sms-t:

"Örömmel tudatom, hogy ma 11:30 perckor, 4100 grammal és 57 cm-rel megszülettem! Anyu is, én is jól vagyunk! Fanni, Orsi"

Gratulálok!!!!! :lol:

beszteri

Akíra
Gratulálok Fanni születéséhez! Sok tejcsit és gyors felépülést kivánok!

Kép
Kép
nati80

Akíra: Gratulálok a kisbabádhoz.

Talán ő a második aki 4 kiló fölött van, nem?

Sok-sok tejcit kívánok és sok örömöt.
naysa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?