A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Halihó!

Megjöttünk! Adventi koszorut készitettünk az oviba. Ez volt életem első koszorúja, de tuti lett :-D Majd rakok fel képet is vmikor :-)

Hát csajok nem tudom normális lehet e ez.... :roll: most megint van de nem tudom mi lesz ezzel a menszesz dologgal. Jo e ez igy vagy baj e?
Mindegy is majd csak lesz valami velem.

Cherryke: a nokiák jo telok. Nekem még samsung nem volt, de ugy néz ki beváli. :-)

Ceyla:hát nem lehet kellemes hogy néha kérdésekkel bombáznak. Majd csak eszükbe jut hogy most te babázol :-)

Na menek, nem sokára fürcsi van. Holnap meg megyünk a nagy tescoba bevásárolni. Már előre rosszul vagyok. :shock:

Jó éjt mindenkinek!

dinuci01

Sziasztok!

Hátam megint bekrepált. :cry: Sajna Lillát nem tudom így egyedül ellátni, apinak itthon kell lennie.
És megint nem tudom,tudok-e aludni??!!!!
Ma voltunk dokinéninél: azt mondta "nem fog elkeseredni ha Lilla a következő hónapban nem hízik 1 kilót" :oops:
Minden ok., megyünk csípőszűrésre, nekem nem tetszenek a hurkái, kicsit félek hogy kezelésre lesz szükségünk. :?
Oltás karácsony után közvetlen, rota oltás 34.000!!!!! :evil: :evil: :evil: De be akarjuk adatni...Az majd az oltások után két héttel.
Lilla 3-szor pisil, és 2-szer kakilt a vizsgálat alatt. :oops:
Ott volt a védőnéni is, na annak a ruhája bánta. :lol:

Ceyla!
Örülök hogy előkerültél, nagyon vártalak. Nálam már nincs vérzés,de volt hogy 2 napra abbamaradt aztán zumek!!! Tehát még várom hogy lesz-e? Bár most már egy hete nincs...

Cherryke!
Na ezt nem gondoltam volna, hogy a kenguru csak 5. hónaptól??!!!
Örülök hogy jól van Hunorka. :P

Dinuci!
Kitartást a vásárláshoz.

Katák, Emma ! Boldog névnapot!!! :D :D :D

Kri!
Fotó a lányokról????

És többiektől is jó lenne, Cherryke, Ceyla.....mindenki. Bocsi de szeretem látni milyen szépek a babák. :oops: :lol:

Kép
mók

Tegnap esti:

Kép

Barátunk ezt az előkét hozta Texasból :D

Kriszta
Kép
cherryke

Kedves Kismamik!

A hideg idojaras bekoszontevel biztosan sokan szandekoztok babakocsi labzsakot, takarot vasarolni. Szeretettel ajanlom figyelmetekbe webaruhazamat, ahol kulonlegesen egyedi, praktikus, es extra minosegu valasztekkal allunk rendelkezesetekre.

www.babymarket.webs.com

Kerlek, nezzetek be, es amennyiben kerdesetek van, batran forduljatok hozzam akar priviben itt, akar az oldalon megadott e-mail cimen.

Tovabbi kellemes babazast, babavarast!

Niki

littlebabymarket
Budapest

Sziasztok!

Katák,boldog névnapot kívánok utólag is,Emmának is.Velünk minden ok.Tegnap lejutottam a kozmetikushoz,megváltás volt végre!Holnap jönnek vendégek,így el vagyunk.Már elkezdtem a ház feldíszítését Karácsonyra,lassan megy,meg nincs is még annyira hangulatom,de így talán elkészülök.Majd még jövök.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok.

képzeljétek, az előbb tudtam úgy főzni majdnem 40 percet, hogy Andris ébren volt. Kivittem a konyhába a mózesben, meg ligő-lógókat, ogy nézegesse, és "beszélgettünk". Tök jól elvolt, mikor megunta abbahagytam. Palacsintát sütök Julinak, meg zellerkrémlevest (az épp még párolódik). Most meg próbál elaludni (rajtam :)), remélem sikerül, és akkor leteszem, és befejezem a vacsit.

Nagyon jó fiú ma, és már tegnap is az volt. Délelőtt voltunk sétálni a hóesésben.Andris nagyot aludt, Juli meg irtóra élvezte. Szerintem délután is megyünk, megnézzük hogyan díszítették fel az erkélyeket, kerteket.

Sissy, én is pont ma szedtem elő a karácsonyi dekorációt. Nekem már kezd karácsonyi hangulatom lenni.

Na elfáradtam az egykezes gépelésben, meg Andris is szundizik talán.
Edit

Kép
Kép
etus79

kri07:én is azéliát kaptam,de még nem kezdtem el szedni!mennyibe kerül amúgy?nem is tudom,hogy kiváltsam e!megijedtem!mi van ha csökken tényleg majd a tejem!!

cherryke-nagyon édi Hunorka!nagyobb az előke mint ő :lol:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Nekem eszembe sem jutott karácsony, amíg Ti nem írtatok róla...
Tényleg mindjárt itt van.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Megint csak gyorsan :-)

HOgy vagytok? Fáztok már Ti is? Itt állitolag 3 fok van de én hidegebbnek érzem. Megolt a vásárlás, el is ment egy csomo pénz de legalább már félig megvolt a karácsonyi vásárlás :-D ( de csak kaja szempontból) Ti hogy álltok ez ügyben?
Én még azzal vagyok nagy gndban hogy hol legyen a karifa :roll: ugye most hogy visszaköltöztünk nagy a helyhiány :-( Azon gondolkodtam fellogatom a mennyezetre :-D :-D (na jo ez csak vicc)

Mi a hétvégi programotok? Mi megint megyünk anyóshoz nagy örömömre ( :evil: ) mindegy ez van. Már megszoktam a hülyeségeit. Mit főztök majd: Én vasárnapra egyszerűen csak rizsesusit és gombalevest terveztem. Este holnap meg apával leszünk ketesben :-D :-D

Cherryike: pedig már itt lesz nemsoká :-D Na jo azért még 4 hét nyugi!! Hinorka édes nagyon!! :-)

Etus:akkor nem is lehet Andrisra panaszod :-) Énis igy vagyok Vivivel, mostanában nagyon jo a kiscsaj. Jah lehet kezd megjönni a karácsonyi hangulat, legalábbis a boltokban tuti az van :lol: Meghozta ma nekem is.

Mók: sajnálom a hátad :-( Nem lehet igy könnyű neked. Majd teszek énis képet de most rohanok, meg akarom nézni az árva anygalt :-D Mindjárt kezdődik.

Egyébként kinek hány kilos a babája saccra? Az enyém 4800gramm. Kezdek aggodni h egy kicsit dundi :roll: De olyan jol áll életemnek, nem szeretném aztse ha gebe lenne szegény.

dinuci01

Köszönöm a névnapi köszöntéseket!
Vendég

Sziasztok,

Rendes tőletek, hogy hiányoltatok! :D

Boldog névnapot a Katáknak, így utólag is!

Nekem még mindig van némi barnázás, de a 6-7. héten még rendesen volt néha piros vér is és a tisztasági betétet is átáztatta, remélem most már lassan abba marad, mert elég vacak volt a kórházban a vasam és bár szedem a vasat most is, nem hiszem, hogy sokat javult volna a vérképem.

A mi "napi rendünk": valamikor kelés olyan fél 9 és fél 11 körül, majd evés, játék nézelődés, ha megunta akkor séta a házban, ha elfárad alvás, majd mikor ébred megint evés. Ez váltogatja egymást egész nap. Kajálások között 2,5-4 órahossza van, de átlagban úgy 3 óra telik el, ezt én a kajálás végétől számítom a másik kajálás elejéig. Nekem bal ciciből úgy fél órát eszik, a jobból van hogy 10 perc alatt jóllakik, de a bal után mindig kell neki a jobb cici is, így ha a bal cici következik mindig maratoni a szoptatás. Este fél 8 után fürdetünk, majd nyügi van többnyire fél 11-11-ig de ezt követően alszik reggel 5-6 ig.

Iceberg,
Lehet nekem is csak azért mondta a doki a lehetséges mellékhatást, mert panaszkodtam az elején, hogy lassan indult meg a tejcsi, na nem mintha most olyan sok lenne, néha komolyan aggódok, hogy kevés, de Niki gyarapszik és ma úgy néz ki a mennyiség is meglesz.
Megnéztem a neten a gyógyszert amit neked felírtak. Ezt írja:
"Szoptatás
A tabletta nem befolyásolja az anyatej termelődését vagy minőségét. A készítményben lévő hatóanyag kis mennyiségben átjut az anyatejbe. Ennek eredményeképpen testsúlykilogrammonként, naponta 0,01-0,05 mikrogramm átjuthat a csecsemőbe, azonban kockázatra utaló jel nincs. Közölje orvosával, amennyiben a csecsemőjénél bármilyen olyan jelet vagy tünetet vesz észre, amelyről úgy gondolja, összefüggésben lehet az Azalia alkalmazásával."
Szóval a gyártó szerint nem befolyásolja a mennyiséget. Szerintem kérdezd meg az orvosod, hogy mi a tapasztalat.

Cherryke,
Hát én nem tudom ezt a kengurús dolgot... Mi mindenesetre használjuk, a gyártó szerint újszülött kortól lehet, de max 8 kg-ig, ha 5 hónaposan kezdem el használni és fél éves korára megduplázza születési súlyát, akkor max 2-3 hónapig tudom használni és ahhoz rohadt drága. Na persze nem egész nap abban van, hanem néha bele van téve egy fél órára.

Dinuci,
Ügyes vagy! Egyedül egy adventi koszorút! :D Nekünk is már gondolkodni kellene rajta. Kíváncsi vagyok hogy tetszik majd Nikinek a karácsonyfa. Múltkor begyújtottuk a kandallót, egy csomó ideig nézte a tüzet. :)
Melyik a nagy tesco? A budaörsi?
Saccra Niki túllépte az 5kg-ot, vagy nagyon a környékén van. Ruhában már nem mérünk 5 kg alatt, de nem dundi mert elég hosszú. Mindjárt teszek fel képet. Egyébként táptól könnyebb elhízni mint anyatejtől, bár az öcsém sem volt egy dundiság és a 3. hónaptól ő is tápot kapott.

Mók,
Sajnálom a hátadat, nem lehet kellemes! De legalább apa otthon van veled ;) Szerencsére nálunk férjem elég sokat itthon tud lenni, nagyon nagy segítség!
Aranyos lehetett Lilla a vizsgálaton, hát így jártak! :lol:
Mi is voltunk már minden vizsgálaton csípő UH, koponya-hasi UH, hallásvizsgálat, csak még manuális csípő vizsgálaton nem voltunk még, de az UH nem talált semmi különöset, a gyerekorvos szerint pedig szépek a hurkái, szerintem nem lesz gond. Nekem babaként volt csípőficamom, anyu mesélte, hogy nem volt szíve beletenni abba a cuccba amit adtak, mert üvöltöttem benne, helyette elvitt csontkovácshoz aki helyretette. A doki meg kérdezte anyámat, hogy látja, anyuka milyen szépen helyretette a baba csípőjét az a kengyel (vagy pólya vagy mi a franc volt...). :D
Mindjárt keresek valami jó képet Nikiről.

Etus,
40 perc? Ez igen! Niki ha jó hangulata van max 15 percig van el a járókában.

Úgy látszik 1 nap, csak 1 hozzászólásra futi... azt is vagy 2-3 órahosszáig írom.

Szilvi
KépKép
ceyla

Nikibaba:
Kép

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: lehetséges, hogy MI használhatjuk 5 hónapos kortól, hiszen Hunorka 36. hétre született és most 3,5 kg.

Na végre egy teljes hétvége, amikor apa is itthon van :) tegnap este mindjárt be is osztottuk az etetéseket :D Övé volt a késő esti, enyém az éjszakai és a hajnali, Övé a reggeli :D
Végre kipihentem kicsit magam.
Már a havat is eltoltam...
Ma megyünk nekem venni fehérneműket, pulóvert és olyan kabátot szeretnék, ami nem ázik át, nem fázok benne. A babakocsis séták miatt. Meg megyünk Dm-be is, és a papához.

Sorba növi ki a cuccokat. Lassan elkezdhetem vissza adogatni a ruhákat.
Tegnap át túrtam a babaruhákat és előszedtem a következő méretet. Van 20 db hosszú ujjú body, 12 db hosszú ujjú rugi, meg van ujjatlan is és rövidújjú is. 2 kantáros nadrág, 5 kisnarág. Kimostam őket, ma kivasalom és elteszem készenlétbe. A rugik pont télire valók. Plüssök.
A kis sapit is már 2 méretet kinőtt :D

Ja, nem is írtam. Dr néni azt mondta, szoktassam le az éjszakai evésről :D hát nem szoktatom le. Ha 5 évesen is fog éjjel enni, az sem érdekel. De ha azt nézzük, most 8 hetes, de még csak 4.

Pesten tud valaki homeopátiás gyerekorvost?

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke,
Lehet akkor valóban csak nektek mondta ezt a kengurús dolgot, bár biztosan van olyan doki aki ellenzi. Niki több súllyal született!
Szerintem is felesleges leszoktatni az éjszakai evésről. Niki magát szoktatta le, tegnap 23-kor evett utoljára és utána ma reggel fél 7-kor, egyre ritkább, hogy éjszaka ébredne, de mondjuk Ő már 5 kg körül van, biztosan van miből tartalékolnia. De az is lehet hogy olyan jó az alvókája mint a szüleinek. :lol:

Szilvi
KépKép
ceyla

sziasztok!

ceyla:nagyon aranyos Niki baba!!!köszönöm,hogy utána néztél aranyos vagy!!én is ünneplek újra tegnap óta,gondolom ez már be áll majd vagy nem tudom,de jó lenne!én is szedem a vasat,azt mondta a dokim amíg szoptatok addig kell szedni.

dinuci:szeretek adventi koszorút csinálni és nem is nehéz,már 3. kari óta én csinálom.nagyon szeretem a karácsonyt,írtad egyik nap a hangulatot már kezd bennem is előjönni!olyan jó készülni rá,meg szép minden kivilágítva.ja mi olyan 5400gr lehetünk kb!és vennünk is kell rucikat!:))
:)
cherryke:érdekes ez a dr néni!!!ilyen pici babát sztem nem kéne még leszoktatni az éjjeli evésről!hülyeséget mondott!majd át állnak a babák amikor nekik jó!Balázs meg most kevesebbeket eszik,de van amikor a 125 is lemegy.

én is kimerült vagyok fúú nagyon,de most már babakocsiban altatom Balázst,mert tartani nagyon nehéz
:roll: :D ,annyira igényli egyem meg,hogy fogjam és fogom is mert megnyugszik nálam AZONNAL és annyira édes mikor felemeli a kis fejét és néz rám utána mosolyog :D azt szoktam mondani neki,hogy szétpuszillak :lol:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla, nagyon szép Nikibaba :)
Akkor Niki már tulajdonképpen 4 óránként eszik, nem? Mert a szopit én például kaja elejétől a kövi kaja elejéig számítom, de néha még így is csak nehezen jön ki a 2,5-3 óra (sőt, van hogy csak 2).

Mi tegnap méreckedtünk és 4850 gramm Andris, Szóval ő is hízogat :)

40 perc nézelődés csak egyszer volt,és végig dumáltam hozzá, meg ringattam lábbal a mózest (ezt egy kicsit lehet), meg ment a szagelszívó :)

Itt úgy havazik, tök klassz, megyünk is ki délután szánkózni Julival.

Kedvem csak közepes, mert szegény Juli akkora délutáni alvás előtti hisztit vágott,hogy csak na. És semmi sem segített, pedig nagyon próbálkoztunk. Most alszik. Szegényt sajnálom, pedig alapjáraton olyan jól viseli az új helyzetet, csak néha ez a fránya elalvás... Pedig már olyan szépen elaludt egyedül. Na nem baj, majd csak lesz jobb.

Hát még én is vérezgetek rendesen, szóval örülök is hogy írtatok róla, mert már kezdtem izgulni, hogy jól van-e ez így.

Kengurut anno nekünk is 4 hós kortól mondták. Én akkor is kezdtem használni Julival. De ő sem volt egy kicsi bébi, szóval nem is sokat volt benne. Nekem bejön a babakocsi, csak akkor még nem tudtam vezetni (nem mintha most tudnék, csak van jogsim :)), és a buszos közlekedés miatt kellet a kengu. Most meg van 3 is, mert minden babás barátomtól kaptam egyet kölcsön :) Azért majd biztosan kipróbáljuk.

Na mindjárt kel Andris, úgyhogy megyek. Már nyöszög.
Edit

Kép
Kép
etus79

rota oltás 35ezerért? én most váltottam ki gyógyszertárban és "csak" 18ezer volt.
Vendég

Lina84!
Nekem azt mondták kettő kell, mert ugye 4 hét után meg kell ismételni,és darabja 17.000, lehet hogy félreértettem.

Cherryke!
Hunorka nagyon szép kisfiú.

Ceyla!
Köszi a képet, Niki hatalmas, és gyönyörű.

Kép
mók

Sziasztok,

Lina,
Móknak igaza van, vagy kettő vagy három oltás kell a rotából. Nekünk Rotarix-et írt fel a doktornő, abból kell kettő.

Edit,
nálunk is leesett az első hó. Brigivel délelőtt voltunk kint szánkózni, Bettit pedig felkötöttem kendőbe és szépen végigaludta. Eddig nem tetszett neki a kendő, de hozzá kell szoknia. :lol:
Nálunk is nehézkes a délutáni alvás. Van, hogy szépen bealszik, vagy hogy harcolunk és a végén előfordul, hogy kimarad. De talán jobb is, ha nem erőltetem, mert annak csak veszekedés a vége és mérges leszek.
Ma mentem volna fodrászhoz, de ebben a hóban nem indultam el a gyerekekkel. A mama vigyázott volna rájuk. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Cherryke,
és hogyan gondolta a doktornő, hogy leszoktatod az éjjeli evésről? Hagyjad sírni? Érdekes felfogás.

Ceyla,
édes Niki baba, és tényleg jó az alvókája. :lol:

Dinuci,
Bettina szerdán volt 5300 gramm és 57 cm. Kedden megyünk két hónapos oltásra, akkor is mérik majd. És kap két oltást + a rotát szegénykém.

Iceberg,
az azalia 7500 Ft volt, a doki szerint a másik amit szedni lehet kb 1000 Ft-tal drágább. Briginél depo injekciót kaptam, de azt nem akartam még egyszer. Három havi adag volt egy injekcióban. Inkább szedem a gyogyót. Már ha nem felejtem el. Egyik este a férjem megkérdezte, hogy ezt a gyogyót terhesség alatt is lehet szedni? De mondtam neki, hogy nem vagyok terhes. :lol: :lol: :lol: És kiszálltam az ágyból és bevettem az aznapit, mert megint elfejtettem volna. Már kb 3 napja nem hagytam ki egyet sem. :lol:

Cherryke,
azt hiszem pesten vannak tanfolyamok is a kendő megkötésére. Szerintem jobb mint a kenguru.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Brigi ma a papáéknál alszik, eljöttek érte, holnap mennek fürödni. Olyan csendes a ház nélküle.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

kri07:terhesség alatt miért is kellene :lol: :lol: ez jó!köszi az infót jó kis ára van!!! :shock:
én is injekciót akartam ami 5000ft és 5évre véd,de ellenezte a doki!azt mondta össze vissza jön meg tőle a mensi és mindig tisztogatni kell miatta,mert nagyon benne van a szervezetbe!

lina:én is úgy tudom 2 kell azaz 2x17ezerft!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Rota 2 vagy 3 részből van. 1 adag 18 ezer.

Babukám olyan jól viselte a tegnapi ide-oda hurcibálást. du 5kor kellett volna ennie, pont fent voltunk a papánál. Aludt, majd fél6kor elindultunk, akkor nyöszörgött, még dugóba is kerültünk. 6után értünk haza, akkor evett. Párom etette tegnap egész nap és még éjjel is. Mondta, most jól kihasználja, hogy itthon van :)
Ráadásul, ugye mi hétköznap külön szobába alszunk, hogy Ő tudjon pihenni. Az éjszakai etetés után, babut magam mellé szoktam venni, ha nehezen alszik el. A cumit kiköpi, aztán meg kell neki. Így ott van mellettem, a cumiját az egyik újjammal kitámasztom, nem tudja kiköpni és mindketten alszunk. Most, hogy párom velünk alszik, babu a kiságyba szorítódott. Csajok, semmi probléma nem volt vele. Etetés, büfi, és párom már rakta is a kiságyba. Volt, hogy még eldumálgatott, de hamar elaludt. Szerencsére nem szokta meg a nagyágyat.

Kriszta
Kép
cherryke

Kép

egy hónaposan :D

Sziasztok!

Mi is elvagyunk, eszik, játszik, alszik. Még néha van egy kis görcsölés,de ennyi. Kedden megyünk mi is 6 hetes kontrollra, akkor iratom fel a rotát én is. Lassan nekünk is kicsi lesz az 56-os méret és kezdem a következőket elő szedegetni. Amúgy meg egy édes kis pasi.

Ami a másik témát érinti, én valószinű majd elköttetem magam, de addig is gyógyszert iratok fel a dokival. Végül is nagy jelentősége nincs,mert mi egy lakásban vagyunk, de külön. Azért is nem jöttem eddig mert próbáltam emészteni azt amit nem igazán lehet. De itt vannak a gyerekek....... Hát röviden ennyi. Majd még benézek.

Kép
Kép
Kép
andinet74

Sziasztok!!

Cherryke: ezen kiakadtam h leszoktatni éjszakai evésről.... mégis hogy??? mert nekem Gergő tutira üvöltene ha nem kap, legalább egy picit!!!
Hunor édike

Ceyla: Niki nagyon szép baba!!!! Te 2 ciciből adsz neki ? mert én csináltam ezt 2 napi, majd cici+tápszert maradt h több termelődjön... (max 80 van 1 ciciben ha eleget pihenek, Gergő meg 100-120at megeszik

Sissy: Te már tornázol? tej nem kevesebb tőle?

Etus: nálam keveset van el Gergő, minta nem is nézelődne csak bambul...de nem látom h nézne konkrétan vmt

Súly: bakker, Gergő max 3700 :oops: akkor Hunorral Mi kullogunk a súly-lista alján :)

Dinuci: mindig csak csodálom h mennyi helyre mentek, én néha eglész nap bent vagyok, főleg ha nyügi... hogy csinálod?

Kri: tényleg van hó nálatok??? Itt a Mecsek déli oldalán semmi... még eső is alig...

Mók: hátad miatt nem irigyellek, javulás mikorra várható??

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Andinet: nagyon édes és ahogy olvasom jó baba Ádám :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kép - ez egy szerdai kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares: Gergő még csak most érte el a + 1 kg-ot???

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Először is Niki köszöni a dícséreteket. :D
Tegnap vettünk neki egy utazóágyat, hogyha majd megyünk a szüleimhez legyen miben aludnia, meg vettünk neki egy pihiszéket is, az előbb aludt is benne egy kicsit, már valószínű álmos lehetett amikor beletettük, mert egyébként csak kézben alszik el, meg a hajnali szopi után a mi ágyunkban.

Iceberg,
Valóban nagyon aranyosak amikor rámosolyognak az emberre. :D
Tegnap felbosszantottam magam, mert összemostam két babaholmit, nem gondoltam volna, hogy a pirosnak annyira megy a színe, hogy a szinfogó sem fogja meg. Mindkettő ruha új volt. Nagyon felbosszantott. Mondta a férjem, hogy ne dühöngjek, mert nézzem meg, Niki is milyen szomorú. Ránézek és éppen fülig ért a szája. :D Na mind ketten úgy elkezdtünk nevetni! Persze erre Niki mégjobban mosolygott. :D

Etus,
Én a szopi végétől számítom a másik szopi elejéig az időt. Niki csak a kórházban és itthon az első napokban kért gyakrabban cicit, utána nagyon hamar ráállt a napi 6-7 majd 5-6 és most az 5-szöri étkezésre.
Azért Andris pár héttel fiatalabb ám mint Niki, majd beáll nála is.
Nehéz ez a délutáni alvás! Emlékszem hogy utáltam gyermekként.
Erről jut eszembe, azt mondják, hogy az embernek 3 korszaka van:
1. Aludni kell de nem akar.
2. Aludni kéne de nincs idő.
3. Lehetne aludni, idő is van rá, de már nem tud.

Mók,
Valóban hatalmas Niki, már szerintem lassan 62 cm-t eléri, úgy látom a ruhákon, pedig most vettem neki egy 62-es télapó rucit, de lehet karácsonykor már nem tudom ráadni?? :shock:

Andinet,
Jól értem? Valami gond van köztetek a pároddal? Vagy lehet már írtad, csak én lemaradtam?

Kfmares,
Igen, 2 ciciből adok neki, mert a balból nem lakik jól, abban mindig kevesebb van. A jobb többnyire elég neki, most pl 130-at evett belőle, de még maradt benne utána, de a bal ciciben általában 50-60 gramm van nap közben, reggelre meg 80-90 gramm. Már gondoltam rá, hogy elkezdem fejegetni, mert így kevesebb ingerlést kap mint a jobb, hátha akkor elkezd több tejet adni és akkor tudok csak egy ciciből etetni, de mindig attól félek, hogy akkor meg legközelebb nem lesz benne elég tejcsi amikor rákerül a sor... na de azért majd meg fogom próbálni.
Ha a havi minimum 400 gramm hízás megvan, nem kell aggódni.
http://www.terhesseg.com/ujszulott/sulygyarapodas

Rota oltásról én is úgy tudom kettő vagy 3 kell, csak azt nem értem mi a különbség.

Nálunk is van hó! (Érd, Parkváros) Érdekes, hogy pár kilóméterrel arrébb olyan mintha nem is esett volna hó.
Tényleg amikor esett este, néztük Nikivel a hóesést, nagyon tetszett neki. :D

Tényleg arra én is kíváncsi vagyok hogyan befolyásolja a tejcsi mennyiségét másoknál a torna, mert rám is rám férne.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla, nekem a jobb ciciben van mindig kevesebb, és ez már Julinál is így volt. Ki tudja mitől?

Andi, Ádám nagyon szép baba. Sajnálom, hogy gondok vannak köztetek a pároddal.

Képzeljétek itt olyan nagy hó van, hogy ma elmentünk szánkózni. Juli apával szánkózott a dombon, én meg ma először magamra kötöttem Andrist a kendőben (tegnap este megtanultuk férjemmel videóról :). Jól elvolt benne, és olyan jó érzés:)

Most meg várjuk, hogy ébredjen, mert karácsonyi vásár van a szomszéd faluban, és meg szeretnénk nézni. Julit is ott szedjük össze, mert a barátaink háza melletti dombon szánkóztunk, és kikunyizta, hogy náluk aludjon délután. Olyan nagylány már :) Furi volt nélküle a délután, viszont legalább nyugiban feldíszítettük a lakást, meg megcsináltam az adventi koszorút (mondjuk elég minimál lett, de legalább van).

Na végre nyöszörög Andris, hátha kelünk, megyek.
EDit

Kép
Kép
etus79

Etus,
Igen, azt mondják sokaknál nem egyforma a két cici, de én azzal is beérném, ha sikerülne 1-1 ciciből jóllakatni, nem kellene mindig a bal után a jobb.
Így van ez, az ember alig várja, hogy a bébik elaludjanak, utána meg, na mikor kel már fel? :D
Most itt is esik megint a hó, vagy valami hószerű. A férjem kikönyörögte, hogy elmehessen a Corába vásárolni, csak azért, hogy hóban autózhasson.
:lol:

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!!

Mizu felétek? Itt szakad a hó ezerrel :-D Én meg isteni pogit sütök ha kell a recept akkor szoljatok. Nagyon fini lett az első sütés :-D

Mit főztetek? Arra is esik a hó?

Ezekszerint nem tul dagi a kis pocokom :-)

Ceyla: Niki baba gyönyörű, biztosan tetszeni fog neki a karifa :-) Már énis kiváncsi vagyok.A nagy tesco itt azt jelenti ( GYŐR) hogy egy van ami hipertesco a többi ilyen kistesco :-)

Iceberg: nem olyan nagy kunszt ez a koszorúdolog. Sztem. Eddig azthittel, de most hogy kész az elsőőő :-D

Kfmares: Gergő is nagyon szép!! :-) Ne aggodj majd hozzátok is megérkezik az első ho!! De sztem ez még amugyis elolvad. :roll: Egyébként sztem nem járunk el sokat. Én mennék de már nincs energiám. Csak én olyan vagyok ha azt mondom márpedig ezt ma véghez viszem akkor az ugyis lesz :-D

Andinet:csodaszép a baba!!!! :-D Gondok vannak köztetek? Nem mintha közöm lenne, de hidd el minden megoldodik. Most énis kicsit fasirtban vavgyok attilával, épp a gyereknevelés miatt.,

Ne haragudjatok, mennem kell elégnek a pogik, és nagyon fini kár lenne érte. :-) Akinek nem irtam üdv!!

Majd holnap jövök! Pusz

dinuci01

Kép Kép ( ez kicsit homályos most készült teloval :-)

dinuci01

Sziasztok!!

Mares:mi tegnap mértünk,3700 g-ok vagyunk.Még nem híztunk egy kilót,de én nem aggódom,és nem bánom.Annyit eszik,amennyi kell neki.Beletmni nem tudom,és nem is akarom!Hízik,kaka van,pisi is,és kb 4 óránként eszik,de van,hogy 5-6 óra is eltelik,ha alszik.
Tornázni hasazok,meg fenékre szoktam,de nem viszem túlzásba. :) Azt olvastam,hogy szopi előtt fél órával már ne tornázz,mert belemegy a tejbe,ami az izmok közül felszabadul (nem tudom,elfelejtettem,hogy mi :oops:

Édik a képek,szépek a Babák!!

Én is kidíszítettem a házat,égőkkel,meg díszekkel,Lilinek tetszett.És meggyújtottuk a gyertyát is együtt.

Andinet:sajnálom,h nem vagytok jól,de még megoldódhat,nem?

Kép Kép Kép

az utolsó Apa egyik kedvenc képe...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Szépek a babócák :)

Ma voltunk hasi és koponya uh-n. Minden rendben volt.

Sissy: akkor Lili sem egy nagy baba :)

Tegnap volt 3600gr és 53 cm. DE sajna az oltást nem kapjuk meg, mert nincs 4500 gr.

Én úgy útálom a havat. Remélem nem sok lesz az idén, tavaly nagyon sok volt.
Nem lesz időm lapátolni reggel és délelőtt.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke,
Már voltatok 2 hónapos viziten?
Nekünk azt mondták, csak betöltött 2 hónap után menjünk. Most szerdán van egészséges gyerek rendelés, Niki pedig csütörtökön lesz 2 hónapos, de a védőnő azt mondta, csak a jövőhéten menjünk.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: nem, szerdán du megyünk.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke, én a télben csak a havat szeretem :)

Sissy, Dinuci, szépek a csajok.

Én ma nagyon aktív voltam. Voltunk délelőtt, délután sétálni, közben boltban meg postán, takarítottam, mostam, főztem :) Ezt találtam ki álmosság ellen, mert a tegnap éjjelünk nem volt valami jó.

De ma olyan cuki volt Andris. Asszem először történt meg, hogy nem sírt este, és az egész fürdetési procedúrát élvezte, még az öltözködést is :)

Rékus, ma vagyunk egy hónaposak :)
Jó éjt mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Cherryke,
Nem tudok olvasni. :oops:
Azt olvastam, hogy: "DE sajna az oltást nem kaptuk meg"
Ezért csodálkoztam.

Szilvi
KépKép
ceyla

Fiam este 10:30kor evett és aludt 3:20ig. Akkor tisztába raktam és még aludt 20 percet, utána sírt a hamiért.
Most reggel óta megint alszik a pihenőszékbe, így ágyat húztam neki, és rendet raktam a szekrényébe és a pelenkázón.
Kiszortíroztam a gyógyszereimet is.
Ha babu így folytatja, messzebb rakhatjuk az ágyát.

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok

Nagyon cukik és szépek,formásak a babák!!!

Mi ma megyünk UH-ra 10-re,remélem nem lesznek túl sokan és haladni fog a sor!Máténál nem volt ilyen Uh vizsgálatra lehetőség!Pár év és mennyit változik minden!
Tavaly tényleg hatalmas hó volt nem győztem én is lapátolni és januárban is pedig akkor már terhes voltam csak még nem tudtam!
Mátékám imádja a havat,de sztem sok gyerek szereti!!
Hétvégén vettünk egy pár rucit Balázsnak 62 és 68-as méreteket.Én nagyon szeretek ráadni plüss nadrágot meg hosszú ujjú badyt,mert biztos kényelmes neki.Vettem is 1000ft volt db-ja a nadrágnak a bady-nak 500ft(ujjak),a rugi kicsit borsos volt 2200ft.

Holnap jön a védőnő!:(((

:roll: :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Cherryke: fiacskád kezd álom-gyerek lenni ha ilyen jó az alvókája :) igen, még csak 1 kg plusznál vagyunk... de ez is a tápszer hatása amit pótlásként kap sztem :)

Sissy: igen, én is így tudtam hogy picit lehet előtte, azt hittem tornára jársz... én már utálom a hasimat, nem olyan lapos mint régen ... :evil: de nagyon szépek vagytok a képen!!

Nálam Gergő még mindig 6szor eszik, sőt az éjszaka vm brutál volt, mert mindig vmért nyöszörgött, nem tudom mikor lesz így az hogy végre nem ott alszok vele egy szobában hanem apival az új hálóban .... :(

Akinél hó van, annak dejó!!! Ide csak az eső jutott el... tegnap meg verőfényes napsütés volt :) ma persze borús, megyek is járok egyet a törpével, ő imádja a levegőt :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares, a hatszor evés az szuper szerintem. Egy ekkora babának kell is annyiszor ennie. Mi még mindig minimum hétszer eszünk, hacsak este nincs buli, és nem kel többször a kis betyár, mint az utolsó két éjszaka.
Ja és milyen hasról van szó??? A képen nagyon csinos vagy.

Szerencsére napközben már nincs a folyamatos tátogás. Mondjuk meg is értem, mert ha néha mérem (most próbálok leszokni, hogy vissza tudjuk már adni a mérleget, mert sokba kerül), szóval ha mérem, akkor mindig minimum olyan 120-at eszik, de nálunk is volt már 170, ráadásul egy ciciből. Férjem kérdezte is, hogy te meg minek termelsz ennyit :)? Na majd eljön az az idő is, amikor meg alíg tudjuk összekaparni a betevőt.

Juli ma háromnegyeg 6-kor kelt :shock: , azután, hogy Andris fent volt 3-szor éjszaka. Szóval ma sem vagyok kipihentebb, mint tegnap. Most várom, hogy Andris keljen, már jó régóta alszik. Juli meg most aludt el, szóval az egyszerre alvásból tutira ma sem lesz semmi. Nembaj majd este alszok :lol:

Ja és képzeljétek, itt nem javasolják a rotát. Vagyis a védőnő azt mondta, hogy "minek?". Csüt megyünk az egy hós vizsgálatra, azért majd még a dokinénit is megkérdezem. Mondjuk itt Svájcaban általában semmi extrát nem szoktak javasolni (egyedül a meningokokkus- vagy hogy kell írni- de azt is csak 2 évesen, meg a kullancs, ezeket Juli meg is kapta).
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Mi egyelőre befejeztük a gyerek projekteket. Legalább is 5 éven belül nem tervezünk újat, így megszabadulnék a ruháktól.
Minden 250 forint, szerintem baráti ár! :)

Ami alatt nincs név, az meg van. Nézzétek meg, hátha. Ha valami érdekel kérlek priviben jelezz, vagy a kép alatti hozzászólásban, köszönöm!:)

http://picasaweb.google.com/bogicsi/Lan ... directlink

Kép

KépKépKép
bogyra

Sziasztok csajok!

Hát elvesztem már egy jó ideje de sajna annyi minden összejött hogy semmi időm.Sajnos a kisfiam minden második héten elkap valamit pedig eddig évente max. 2-szer volt beteg, most legutóbb vírusos influenzával, hasmenés és a többi volt itthon, de hála Alina mindent jól átvészelt eddig úgy néz ki egy stramm kis csaj.Visszaolvasi még nem tudtam így le vagyok maradva a témákban de megteszem és reagálok az aktuális témához.Rólunk annyi ma vagyunk 6 hetesek, Alina szopozik rendesen 4700 g és már 58 cm, én jövő héten megyek a dokihoz vissza de hála jól vagyok remélem ő sem mond mást.Alina jó baba eszik ,alszik és már csak néha van egy kis hasgörcs, csak az a baj hogy még mindig este 8-tól van fenn éjfélig ezen nem tudom hogy tudnék változtatni, mert így két gyerek mellet nehéz a napi programokat is intézni.

Remélem mindenki anyukák babák és tesók is jól vannak, a,mig nem olvasok vissza addig is minden jót mindenkinek!!

Tünde
btunde

Sziasztok,

ma voltunk védőben és Bettina megkapta a kötelezőt, a pneumococcus ellenit és a rotát. Szerencsére a rotát szépen lenyelte. Izgultam mert az infacolt nem szerette. A súlya 5600 gramm kb annyi mint a nővére volt ilyenkor. Szegénykém az első szurit még jól viselte, de a másodiknál már nagyon felháborodott. De a cici megnyugtatta. :lol:

Szerencsére nagyon nyugis baba, alig hallani a hangját. Este nehezen tud bealudni általában 10 után alszik el pedig 1/2 8 körül fürdetek, mert még utána a nagyot is el kell rendezni. Délelőtt 9 körül kel, a nagy viszont 1/2 8 körül így én is akkor kelek. Pedig olyan jó lenne egy kicsit tovább aludni. :lol: :lol: Majd pár év múlva. :cry: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép

morcos

Kép

kiságyban

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Csajok,

észrevette már valaki, hogy változna a baba szemszíne? Én most zöldesnek látom, de lehet, hogy csak beképzelem. Páromé, Brigié barna, enyém zöld.

Cherryke,
nálatok már zöldül? Emlékszem egyszer írtad, hogy mindkettőtöknek zöld és Hunorkának is zöldül.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri. Világosodik a szeme. De csak néhány fotón lehet észlelni, hogy zöld, meg ahogy a nap besüt az ablakon :) Nagyon szép babud van :)

Mostani kép. A játszószőnyegen is remekül alszik a macijával :D
Kép

Kriszta
Kép
cherryke

Kri, nagyon szépek a lányok!!

Hunorka is nagyon édes! És ugyanilyen cumink van. Na nem mintha Andris túl gyakran akarna rajta rágódni.

Na képzeljétek Andrisnál is elkezdődött a porszívózás. Már pár hete kicsit mintha be lenne dugulva az orra, de nem szörcsögött, úgyhogy azt gondoltuk csak a nyálkahártya van bedagadva. Erre tegnaptól már tökre szörcsizik is szegény. Szóval bevetettem a porszit, és hát jön a trutyi. És szegényemet úgy zavarja, ha szörcsizik, de a porszívótól meg kivan. Hátr remélem, csak egy kis nátha, mert más nincs. Csüt úgyis megyünk az egyhósra, majd ott megnézik.

Tünde, örülök, hogy jöttél. Sajnálom, hogy kisfiad sokat beteg. Juli is még mindig köhög, pedig ő még közösségbe sem jár.

Andrsi azért még nagyokat tud üvölteni, ha van valami, és hát azért előfordul (pocak, kaki, most a szörcsögés). De ha épp nincs semmi, akkor már egész jól elvan.
Na mindjárt vacsizunk, megyek.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Na kicsit nyugi van, baba, férj már alszik :-)

Rota: oké, biztos félreolvastam, azt hittem egy db annyi. sorry.

hordozókendő: én is vettem nandu kendőt, de nem sokat merem benne tartani a babát, mert még nem vagyok biztos benne, hogy jól kötözöm meg. Pont holnap lett volna tanfolyam, csak elmarad. Pestiek, akiket érdekel: jövő szerdán a XI. Bartók Béla úton lesz tanfolyam, illetve jövő hét elején, még nincs dátum, az Örstől nem messze a Mini Manóban. Ez amúgy Nandu kendővel ingyenes, a Bartók Bélán pedig asszem 1200 pénz az ára. Én mindenképp megyek jövő héten babástul. Jó lenne ha más is jönne :-)

szopi: mi 7szer, vagy 8szor eszünk egy nap - sajna ez elég sok, de őfelsége beszlopál napi 1 litert, hát mit lehet tenni. És még csak nem is dagi, csak nő hosszában mint a gomba. Már kinőttük a 68-as rucikat. Amúgy én a H&M-ben vásároltam be, iszonyú menő cuccok vannak. Én hosszú ujjú bodíkat vettem 1200ért, meg melegítőalsót szintén ennyiért. Pulcsink van egy csomó, azt örököltünk. Mi már nem hordunk rugdalózót, mert ami lábban már szűk, abban felül rögbijátékosnak néz ki, nagyon idétlen.

hétvégén majd én is igyekszem egy friss képet felrakni magunkról. Amúgy én már hetek óta elkezdtem a futást is :-) tegnap voltam a nőgyógyásznál és mindent rendben talált.

szex-kérdés: mi pár napja próbáltuk, de leálltunk mert nem esett jól.... hát majd még próbálkozunk.

tényleg, kata merre vagy?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?