A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:32-kor.
kisbogacs

Kriszti köszike megkaptam.Hivom a barátnömet és oda adom neki a számot és elmondom neki ,amit üzenztél.
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm!!!!!

Kép
andi0716

Na Anna kinyomta a hosszabítót, és nem indult újra a modem..
Kisbogács:
Várom aprivit én is ! :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Hú, mennyi infó megint! :D
Katuska: Utazásnál mindenképpen befigyel majd az eldobhatós, annyira azért nem vagyok vakmerő, hogy a kocsi hátsóülésn bűvészkedjek a mosható cserélésével pl. egy nagyobb adag kaki után :roll: Úgy néztem eldobhatósból is van bio, de hogy ez miben merül ki még nem tudom... :oops: Gyakorló anyukák amúgy a lila tescóst nagyon dícsérik a környezetemben, na meg a huggiest, de az magasabb árkategória.
Katuska egy fontos kérdés, mivel nagy varrodás vagy :wink: Hol van Pesten olyan textil üzlet, ahol nagyon szép és jó minőségű anyagokat lehetne venni babaágyneműhöz? Más véleménye is jöhet, ha képben vagytok ezügyben, mert nekem lövésem sincs... :oops: Köszi! :wink:

kisbogacs: Már épp kérdezni akartam, hogy merre vagy. Sajnálom, ami történt, de örülök, hogy minden megoldódott :D

jandrea: Nagyon édes Bianka! Szép nagy baba! :D

Vicky: Csudaszép a szoba! :wink:

Krisz: Tetszik az ágynemű, és jó mert unisex, ha esetleg a második jerkőc lányka lesz :D

Kata: Irigylem az energiád, és puding vagyok :oops: Apa teljesen be van már indulva a hordozóra, ma már hívott, hogy mit tudok róla, mert ugye ma szoliban van... Szédületes! :lol: Majd hívj légyszí, és egyeztetünk! :wink:

mágnes: Jobbulást Annának!

Képzeljétek megvan a szülésznőm! nagyon szimpi, amiket hallottam róla, és a hangja fiatalos -gondolom ő is az- (látni még nem láttam :oops: ).

Szúrkálás: Hát nem is tudom, valami néha nekem is van, de az érzésre kicsit olyan, mintha meg akarna jönni, de nem olyan erős. Hamar elmúlik, csak pár másodperc. Ez normális?
Ma hajnalban volt egy új nagyon car érzés, amikor éppen fordultam a jobb oldalamra, és olyan volt, mintha valami elszakadt volna a pacakomban (a jobb oldalon), nagyon éles nyilalás, aztán elmúlt, de hirtelen megijedtem, hogy mi a jó ég lehetett. Remélem csak Milán talpalt bele valamibe... Mondjuk amekkora lábfeje van könnyen lehet :lol:

Ma megyek védőnénihez, ez az új nem igazán jön be, de túlélem vahogy... :roll:

Holnap meg cukros lötyi... Képzeljétek Apa szolidalit velem, ma nem eszik semmi csoki, cukor, fagyi félét, és holnap nem eszik semmit addig, amíg én sem ehetek. A lelkem még azt is be akarta vállalni, hogy lenyom ő is egy olyan lötyit (tudjátok nálunk a vizsgálatra nekem kell megvenni, és megkutyulni a cuccost). Persze mondtam, hogy nem kell, de micsoda gesztus, nem? :lol: Annyira imádom Őt! :D

Milán teljesen beindult, egyfolytában mozog, szépen dörömböl szinte egész nap. Apáját is jól megütögeti, és naponta belesimul a kezébe, szóval nagy a szerelem :wink:

biga.csiga

Csöre!

Nem lenne egyszerűbb új vizsgálatot kérni, mint diétázni? Én bizta kisírnám magamnak :oops: Mondjuk én nagyon beles vagyok mostanában, egy diéta kőkemény megpróbáltatás lenne...

Szép nagy Kispocok :wink: Aranyos a doki, de szerintem nektek az lett volna meglepő, ha nem lenne majd hosszú a lányka :lol:

biga.csiga

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:32-kor.
kisbogacs

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:33-kor.
kisbogacs

Kisbogacs!

Apa tűzoltó, szóval nekem alapból egy HŐS, bár én elfogult vagyok! :oops: Majd megmondom neki, amit írtál, bizta oda meg vissza lesz :wink:

Köszi a nyilalásos dolgot, megnyugodtam! :D De ha már ilyen jól informált vagy, megosztod velem, hogy mely fájdalomtól kell megijedni? Csak, hogy akkor ijedjek, amikor kell... :roll:

biga.csiga

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:34-kor.
kisbogacs

Kisbogacs, megértem, hogy a vásárolgatás miatt csalódott vagy, én is az lennék. De majd behozod a lemaradásodat, ha megszületik. Úgyis olyan gyorsan kinőnek mindent.
Nem semmi, amit a különféle érzésekről begyűjtöttél, én máris elkezdtem aggódni, hogy fogom megkülönböztetni a jóslót az igazitól. Na jó, nem igaziból aggódni, csak kicsit.

Andi, nem semmi történet, bele sem merek gondolni, terhesen elveszteni az embernek a párját… borzasztó! A kérdésben sajnos nem tudok segíteni.

Biga.csiga, férjed tényleg egy hős.

Kép
petne

Ti hogy álltok sex ügyben?
Csak azért kérdezem, mert mindenhol azt írják, hogy a középső harmadban megnő a kismamák étvágya. Na már most, itt vagyok már a 3. harmadban, de nem vettem észre, hogy az étvágyam felülemelkedett volna. Sőt. Sokszor olyan fáradtnak érzem magam, hogy mire oda jutnánk már alszom is.
Mi lesz itt szülés után??? :?

Kép
Kép
cs_erika

Krisz78! bizony messze van a 17.kerület...attól függ mitől. Én ott lakom...hozzám közel van:)

Kisbogács! igen ez így van. a szülés megindulásán már nem lehet enyhíteni, nem múlik el egy kis pihenésre:)

A 2-4kg-os pelusból bőven elég egy csomag ahogy Csöre is írta. AZ újszülött pelusnak más a haskiképzése a köldökcsonk miatt, mint a mini pelenkának. Ezért elég belőle tényleg egy csomag.

Biga.Cisga! a Dm-ben van ökopelenka de a minősége egy nagy kalap...
Nagyon szép anyagokat tudsz venni a Király utcánál lévő textil boltban a körúton. Gyönyörű szépek vannak és a végeket mindig leakciózzák! Divattervezők szoktak ott vásárolni, csak nem ugrik be a neve.
Amúgy meg érdemes benézni a "megbolondultunk" nevű üzletekbe, ebből több is van a városban. AZt hiszem fent vannak a neten. Amúgy gyerekmintás cuccot tényleg nehéz venni, de a mgbolondultunkban szokott lenni ráadásul 300FT/m áron!

Mágnes! szegény kicsi Anna! reméljük gyorsan elmúlik!

Kata! ha jól emlékszem Te vettél oylan macifüles kezeslábast a tescóban? tegnap Máté kapott egyet pirosban. Meg kell zabálni benne oylan édes! Ma abban mentünk vásárolni, a buszon mindenki őt csodálta miylen jópofa:) bár lehet ördögszarvas is jó lett volna neki:)
katuska79

Bigacsiga: megyek újabb terhelésre jövő csütörtökön... aztán meglátjuk, a nőgyógyászom elküldött. A diétások természetesen hallani sem akarnak róla. A diéta tényleg nem gáz, a 150-et nem tartom, inkább 180-200, de nem eszem édességet (ez nem nagy törtés), meg számolgatok egy kicsit.... számoltam én a zsírgrammokat is pár éve, annál azért jobbat az infók cukor témában :) de majd a jövő héten okosabb leszek :)
Enyém Apus nem ilyen hős, mint a te párod, nagyon rendes pasi lehet :wink:

Krisztinek igaza van, azok az éles fájdalmak a szalagokkal hozhatók kapcsolatba... annyi, hogy nekem jósló fájások már vannak, elég régóta, igaz, elég enyhék.

Csöre
csöre74

Petne! ha használsz hálózsákot akkor tényleg nem szükséges a takaró csak egy plédecske!
katuska79

Biga.csiga:Apa kétségtelenül egy hős nálatok!!! :D Az én uram szegény olyan éhes volt, mikor mi mentünk cukorterhelésre, hogy mondtam neki 10-kor, reggelizzen már valamit, mert leszédül a székről mellőlem :wink: De imádom!!!! Mit tegyek, ha az evés a gyengéje :lol: És a mázlista, hogy ez egyáltalán nem látszik rajta, bár kis pocak itt a babavárás alatt szolidaritásból neki is felkúszott :lol:

Ercsi: inkább csak az a probléma, hogy mire oda junánk, elalszom...ezért jó a hétvége, mikor nem kell órára kelni Apának sem :oops: Meg éppen nem nőtt az igényem, de azért nem panaszkodom :oops: :lol: :wink:

Katuska: igen, én (is) vettem olyan macifülest :D Még ketten-hárman írták, hogy szintén, de nem emlékszem, kinek van még :oops: Máté tündéri lehetett benne :D

KépKép

KépKép
kata8110

Hé, Csajok!

Elugrok leadni a TP-es papíromat és 2 oldalt írtok? :lol:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:34-kor.
kisbogacs

Gyorsan átfutottam azt a nagy mennyiséget, amit alig egy nap alatt írtatok.
Néhány reagálás:
Katuska: a IV. kerülettől van messze a tietek. Kipróbáltuk az új M0-t, ami gyors is lett volna, ha nem rontjuk el a kisorolást. :-) Legközelebb már menni fog.
Magdolnasz: csak a tesi tanárokat írják ki automatikusan táppénzre. Nekem nem is volt ilyen alternatíva. De, ha nem bírom, akkor nem érdekel, maradok itthon. Amúgy könnyítenek rajtam a kollegák, nem kell ügyelnem, meg nem lettem osztályfőnök.
szurkálás: állva nekem is jobb. Ülni alig tudok. Nekem fent nyom vagy élesen nyilal. Éjjel nagyon megijedtem ettől. Na meg a legújabb. Vádligörcs. Nektek a magnéziumot doki mondta. Nekem még a vason kívül nem írt mást. vagy recept nélkül veszitek? Milyet?
télikabát: én is bajban leszek. Kis fekete szövetkabátom most épp feszes. Úgyhogy a novemberi fizetésből is lesz mire költeni.

krisz78

Kriszti: leveleztem a lánnyal, akit írtam, tényleg jöttek neki új holmik és téged is meg fog keresni, ha gondolod emailben. Dobsz pü-ben email címet? Mert van neki sok új bébi cucc, szépen meg szokta szerkesztenia fényképes kollekciót :D

KépKép

KépKép
kata8110

Krisz: ó, a vádligörcsről én is tudnék mesélni! :( Van,hogy a vádlim, van,hogy egész lent a bokámnál, de olyan érzés, mintha szilánkokra törné a csontot,főleg hajnalban, olyan 5 óra tájt szoktam kellemesen erre ébredni néha :( MagneB6 -- nekem bevált, recept nélkül kapható.

KépKép

KépKép
kata8110

Bocs, megint idepofátlankodom az önreklámmal :D

Kicsit bővült az oldalunk, nézelődjetek ha van kedvetek és légyszi a hasznos menüpontba írjátok meg saját vagy általatok hasznosnak gondolt cikkeiteket! Szerkesszük együtt. Szeretném ha legalább a 10-es cikkszámot elérnénk. Mindenki legyen aktív! :) Köszi előre is a segítőknek!

http://kismami.net/

Pár esetleg számotokra aktuális hirdetés is felkerült az oldalra, böngésszétek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:35-kor.
kisbogacs

Sziasztok!

Ha megengeditek, hogy közétek is tartozzam, akkor szivesen csatlakozom. Én mostanig a decemberi topikban voltam, vagyok, de nincs kizárva, hogy átcsúszom januárra a szüléssel (korábbi tapasztalatokat figyelembe véve).
És látom vannak itt kerülebeliek. :D Katuska79! Én is 17 kerületi vagyok. A Kaszáló lakótelepen lakom, és ahogy elnézem a fiaink egyidősek! :D

Mindenkinek problémamentes babavárást kívánok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kép
hanna30

Enikő! Üdv itt!

Kép
hanna30

hanna:
én igen, itt vettük a légzésfigyelőt, kádat, járókát, és még sok mást :)

Enikő: szió itt is :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Akkor jó hely lehet. :)
Köszi az infót!

Kép
hanna30

hanna:
jó hely, csak készülj fel, hogy zsúfolt :) Minden esetre lehet, hogy éppen ennek köszönhető, hogy baráti árai vannak.. ja és vannak édes rucik is :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Rucit már nem vehetek! :oops:
Már vannak eladó fiú rucijaim. :wink:
Már csak pár dolog hiányzik.

Kép
hanna30

Szia Enikő!

Krisz: engem azonnal ki akart írni az orvosom májusban, amikor kiderült, hogy babát várok. Csak nem akartam a nyári szünetet is betegállományban tölteni, így csak szept. 1-től vett fel. Pedig nem tesit tanítok :) Több kollégám is így volt, ezért csodálkozom, hogy Téged nem. Azért nagy pocakkal nem veszélytelen rohangáló, betegeskedő gyerekek között...
magdolnasz

Enikő,üdv köztünk!

Mágnes, Hanna: ha ez ilyen jó hely... :oops: Nem,ruhát már én sem vehetek, max nagyobbakat, ami később kell :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Magdolnasz:
Hát, jó tudni. Azt gondoltam, ha nincs panasz, nincs betegállomány se. De a háziorvos se mondott semmit, pedig tudja, hogy dolgozom. Az állásomat meg most kezdék hirdetni.

Hanna:
Milyen jó kis boltot találtál!!! Baráti árak, lehet, hogy meglátogatom. Te már ennyi mindent vettél, hogy árulsz is??? Nekem még sok minden van a listámon, de az őszi szünetben belehúzok.
Ti vettetek ilyeneket, hogy: cumisüveg sterilizáló? Én akarok, de egy csomóan meg le akarnak beszélni, hogy minek. Pedig a mikrós nem is nagy összeg, meg nekem praktikusnak tűnik. Vagy: légzésfigyelő? Azt mindenképp akarok, megnyugtatna. De van olyan, ami bébiőr is? Az Angelcare márka megbízható?

krisz78

Kata: Köszi, a Magne B6-ot akkor kipóbálom.

krisz78

Kata! :lol:

Krisz! Igen, elég sok mindent vettem, meg kaptunk is. Ezért van amit inkább tovább adok, mert nincs rá szükségünk már. Igazi, dögös pasis rucik. :wink:

Kép
hanna30

Ja, a görcsökre Csajok! Magnézium mellé Calcium!!!!!

Kép
hanna30

Hanna: tudom, hogy elvben hasznos a Ca a Mg-al, én csak simán szedem -- annak is megvan a hatása, olyan relaxált a méhizomzat, hogy csak na...Kivéve, ha nem rohangálok, mint pók a falon, mert akkor, mint tegnap elég fájósra bekeményedett :(
De egyébként simán remekül vagyok napi egy Magne B6-al.
De Ca-ot, magamtól függeltenül, támogatom :wink:
Aztán vigyázz a kis kertésznacimra,amit kinéztem, túl ne adj rajta :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Lányok... kitettem a lábam :lol:

Na:
Krisz: a sterilizáló szerintem is felesleges, egy jó kis fazék/lábas, amibe beléfér a cumisüveg, aztán ennyi, abban ki lehet forralni, nem kerül semmibe, és a baba után is tudod használni.
Légzésfigyelő: az Angelcare-nek van olyan, ami mindkét funkciót tudja (légzés és bébicsősz), 30.000 körül van, és nincs tapasztalatom, mennyire jó, dícsérik.

Enikő: üdv itt :)

Vádligörcs: nincsen, viszont a combom belül majd' szétszakad :( azt hittem, a harmadiknál megúszom :(

Lányok, én azt hittem, ha fejreáll a baba, fent fog kotorni, nem lent, erre folyamatosan továbbra is köldök alatt akciózik :shock: kíváncsi lennék, hogy csinálja :lol:

Csöre
csöre74

Jé, Csöre, nevesítettétek Kispockot a vonalzón!!! :D :D :D Csodaszép nevet választottatok!Bizti ő is olyan kifliben fekszik, mint Martin, hogy fejjel lefelé, de a kis kábacskákat odakanyarította az arcához, így a fenekével bököd fent :D

Krisz: én is Angelcare-t tervezek, most a (z egyik) kedvenc bababoltomban akciós, 22 ezer.

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Martin rucija félrerakva. :wink:
A vádli görcsre nagyon jó a CA. :)

Csöre! A fazekat támogatom én is. Jóanyáinknak is elég volt.
Combszétszakadást sajnálom. Nekem is fáj a csontom, de ez úgy látszik, hetente előjön. Gratula a nagylányhoz ám! És természetesen a beforduláshoz. :wink:

Kép
hanna30

Kata: melyikben akciós? 30 000 fölött láttam eddig.

Nem tudjátok annak a honlapnak a címét, ahonnan azokat az édi ajtóra rakható betűket és figurákat rendelte valaki. Nem találom, és nem tudom, ki írta, hogy vett olyanokat.

krisz78

Enikő üdv itt

Krisz, cumisüvegsterilizáló, szerintem tök fölösleges pénzkidobás. A lábas tényleg megoldható. Ami minket illet, nem fogom nagyon forszírozni a cumisüveget, kivéve ha valami miatt nem vagyok otthon és más etet. Akkor persze kaphatja abból az at-et. De a vizet én első pillanattól kezdve pohárból fogom adni. Barátnőméknél ez nagyon jól bejött. Persze több a macera vele mint a cumisüveges itatással, viszont nem lesz probléma a pohárból való itatás megtanítása. :D

Én úgy tudom, hogy van olyan bébiőr ami légzésfigyelő is egyszerre, csak azt nem tudom, hogy hol.
Azt viszont még nem döntöttem el, hogy veszek-e légzésfigyelőt.

Csöre, én nem tudom, hogy nálunk megfordult-e, de nálam mozog mindenütt. Sőt ma először kaptam egy jót a bordáimba is. Lehet, hogy a lába volt. Nem tudom, hétfőn megyek UH-ra, akkor minden ki fog derülni.

Mg, amikor dolgozom reggel simán megiszom egy pezsgőtablettát, mert már reklamál a méhem. Ma itthon voltam, nem vettem be, de nem is igazán volt rá szűkség.

Én nem vettem még semmit, kivéve egy mellszívót, és a pelenkázót a Vateráról. Szinte mindent megkapok a barátnőméktől. A babakocsi, gyerekülés már nálunk van. Még nyáron elhoztam tisztítani. A többit pedig novemberben. Akkor lesz időm mosni, vasalni, átnézni a dolgokat.
Amit tuti vennem kell, pelenkázószivacs, gyerekkád. A gyerekkádat meg már ki is néztem a outletben. Ott 3000 Ft, azért 7000-ért nem venném meg.(ez amelyikbe simán beteszed a gyereket, és van ami megtartja.

Kata, hogy bírod munka nélkül? Nekem is már csak a jövőhét. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Kata! Csatlakozom Krisz kérdéséhez.

Erika! Igazad van. Csodaszépen isznak pohárból. Mi a kórházban sem adtunk a babáknak soha cumisüveget.

Kép
hanna30

Ercsi, mit mondja,hogy nehezen???? :lol: Most nagyon élvezem az újdonság varázsát, de fel sem fogom, hogy ez még vagy 2 évig így lesz!

Krisz: http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... th=139_140
Igaz,ez az ár csak a légzésfigyelőé, de nézd meg,elég sokféle van! Meg minden más is nagyon jó árban!!!
Ja,a betűk: azt Picuranyu meg én vettük egyelőre, egy anyuka gyártja hobbiból.
elérhetősége: sipike@externet.hu
Mindjárt kikutatom a linket a képekhez!

KépKép

KépKép
kata8110

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: köszi, jé észrevetted :)
20-ért csak olyat láttam, ami csak légzésfigyelős

Hanna: neked is köszi

cumisüveg, cumi: lesz egy a biztonság kedvéért, de nem szándékozom használni egyiket sem... a fiam nem is hagyta :)

Csöre
csöre74

Kata! Köszi!!!!!

Kép
hanna30

Csöre! Nekem is van egy cumim. A Várandós csomagban volt. Kék szivecske van rajta. :) Tudom... mákom van... sok a rózsaszín cumi a csomagban.

Kép
hanna30

Csöre: ott a pont, ez is maga a légzésfigyelő, a kombinált drágább....jajj,de nem tudom, hogy melyik kell :roll: Az Angelcare márka nagyjából körvonalazódik, de egyébként... :oops:

Cumisüveg: nekünk tommee tippee van,végszükségre,cumi egy daab sincs még -- én nagyjából arra használtam, hogy mindkét kezemben ráztam egyet-egyet :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Cumi van a csomagban. :wink: Arra a célra jó lesz.

Még én sem tudom, melyik légzésfigyelő lesz.

Kép
hanna30

Betűket a teszveszen is árul egy csaj, szerintem ugyanazokat, amiket kerestek.

Angelcare: Nekünk 2 in 1 van, légzésfigyelő és bébiőr egyben, mellesleg a Hanna által belinkelt bababoltban vettük.
nagyon szuper, én csak dícsérni tudom! Az Angelcare sima bébiőre is szuper, olyanunk is van, mivel Beni megkapja a 2 in 1-t, Annának pedig vettünk újat :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?