A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

zazzy: vicces volt.. mert mondtam a csajnak hogy kis csokrot szeretnék. erre közölte hogy a méretemhez kell igazítania... magasságom miatt nem csinálhat S-es méretűt.. mondom akkor milyen lesz? XXL-es??? :shock: persze hogy az üzlet beszél belőle... hülye nem vagyok.. holnap megyek megnézni a prototípust :lol: kíváncsi leszek mit alkot és pláne hogy mekkorát..

Bea: ja ja.. dán a drágám.. én is láttam azt a filmet.. jót is nevettem.. sosem volt Dániának Edward nevű hercege, és a palota sem a dán királyi palota ;)

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Ezt írtam reggel, csak közben elment a net :evil: Nem volt egész nap.

"Jó reggelt!

[color=blue]Adryn
Jó lehetett az a reptéri találkozás :)

Én is a Nestlé vizet iszom, és az a magas vérnyomásosoknak is jó!

Hozzám ma jön a védőnő. Tegnap felhívott. És a cukrom is rendben van, megvan az eredmény. Azt is hozza. Remélem azért nem akar túl sokáig maradni, mert nekem dolgom van. :roll:

Bea Nem semmi amit művelnek! Ilyet már nemrég a tévében is hallottam. Felháborító!!!

Edina Üdv köztünk!

Nemlajos Nagyon ügyi voltál. Kérünk mindenről képet!

Gabka Vigyázz magardra. És Papillon Te is!!! Pihenj!

Juji Én felteszem a képeket, Neked meg semmi reakció?! Hogy van ez? :roll:

Este 8-ra megyek leskelődni. Remélem ma már nem jön közbe semmi.

Szép napot. Ha lesz időm, írok!"[/color]

Kép

Kép
rszg

rszg: :lol: :lol: :lol: tök jó ez a colour blue Adry zöldben .... :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, , viszont neked van saját dán herceged :wink: .. amúgy nekem nagyon tetszett a film, igaz rég is volt, amikor én elejétől végéig végig kucorogtam egy filmet az ágyban, kivéve a sorozatok, meg a vetélkedők :lol:

Rszg , ezt is tv-be raknám szívem szerint, ha engem helyettesítene valaki :wink: , jó kuksizást, majd kérünk fotót

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ja lányok egy kérdés: szokott-e olyan lenni nektek(nekem ez most kezdődött 24. héttől), hogy iszonyat gyengeség tör rátok, többnyire este és úgy érzitek, alig éltek, mintha elfogyott volna az összes energiátok? bocs, de máshogy, nem tudom kifejezni :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: rám inkább úgy tör ez a fáradtságérzés hogy egyszerűen ragad le a szemem.. meg azt is szoktam érezni hogy néha simán feljövök a 4-re (nincs lift) néha meg már a 2.-on úgy érzem hogy ez lehetetlenség hogy én még 2 emeleten felhurcoljam magam... de ezek mind természetes dolgok Bea, ne aggódj ;).. ja.. szoktam hülyeségeket küldeni mail-ben .. ha zavar csak szólj és nem küldök többet... :D

KépKép
KépKép
adryn

Lenne egy kérdésem a már szült kismamikhoz.
Van ugye a tejbelövellés, amikor megindul a tejci, a szülés utáni 3.-4. napon. De addig mit eszik a babó?
Bocs, ha nagyon hülye kérdés :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jaj tényleg, már írni is akartam, jót nevetek rajtuk :lol: :lol: küldd csak nyugodtan, jó volt az a meglepi vacsi is, amikor úgy tűnt a hapsi a macskát akarja legyilkolászni:)

Én ettől a gyengeségtől néha úgy kiakadok, de az jó, amikor átmegy :)

na elteszem magam holnapra, jó éjt

Bea, Maja

Kép
bea1978

pulcsi, előtej az már a szülés után egyből termelődik, addig azt eszi a baba. Nem sok de elég nekik, és minél előbb kezdi el az anya szoptatni a babát annál hamarabb indul be a rendes tej. Az előtej amúgy nagyon hasznos a babának, sok benne a vitamin, az emésztésének is jót tesz... stb
Szóval ne aggódj nem marad éhes :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Bea, nagyon sajnálom, hogy nem jártatok egyenlőre sikerrel. Miért pont most szűnik meg a vízuma apjuknak? Munkahely...stb. nem támogatja, hogy itt maradhasson? Jól értem, hogy már az apaságit sem tudjátok elintézni, mert lejár a vízuma?

Adryn, nagyon izgulok már, csak egy napot kell aludni, és itt az esküvőd! :D Készíts képet a prototípus csokorról is, had lássunk még egy szeletnyi előkészületet.
Nekem ez a kedvenc csokrom:
Kép

Aztán végül anyósom ilyet csinált nekem:
Kép

Papillon, örülök, hogy nem olyan vészes a helyzet. Vigyázz magadra, és bár uncsi tudom, de pihenj!

Rszg, remélem sikerült eljutni a mozizásra, és kapunk képeket is!

Katka, nézegettem a Prakita decemberi számát, és nagyon jó ötletet láttam, amit a csajokkal is meg tudsz csinálni. Láttam szalagra, ill. cérnára fűzve kockacukrot, meg olyan pihe-puha habcukrot, amit a filmeken az amcsik tábortűznél szoktak sütögetni. Az utóbbira az írja, hogy mivel ragacsos, ezért hagyni kell egy kicsit szikkadni, de ha már a cukormáznak nagy sikere volt, ennek is bizti az lenne. A másik ötlet, ami tetszett, hogy narancs héjból süti-kiszúróval csillag, harang...stb. mintákat szaggatni, sorba felfűzni, majd kiszárítani. Majd próbálok képeket is feltölteni.
Én is megpróbáltam készíteni díszt -térbeli csillagot-, de első nekifutásra nem jártam sikerrel. Ma szerzek kartonpapírt, meg ragasztót, és újra neki veselkedem. A kép alapján nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz. :evil:

Tegnap voltam védőnőnél, és a mérlegelés alapján négy hét alatt nem híztam. Az otthoni mérleg szerint +2 kg, úgyhogy no comment. És így hogy két napja pihenek, csökkent a vizesedésem is. De lassan tényleg meg kell csinálni a takarítást. :? Ja és kaptam a védőnőtől gravidás tokot, merthogy volt egy továbbképzésen, és ott szerezte be, így most egy ideig tud mit osztogatni. Szerencsére nem ő megy el, úgyhogy Gabóval még kihúzom vele. Jövő héten megyek terhelésesre. Kiváltottam a cukrot, brutál mennyiség. :evil:

Kép
Kép
tessza76

köszi, vica:)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Cukor dísz:
Kép

Narancs-füzér:
Kép

Kép
Kép
tessza76

Tessza, tök ügyes az anyósod!
Nekem ilyen volt:
Nagyon tetszett, igaz kicsit kisebb volt, mint terveztem, és egy rózsa kapásból a legelején kiesett belőle:) De olcsó volt:) és direkt kértem bele ilyen gyönykütyüket, ezek nagyon tetszettek.
Jó ebben a hideg depis időben vmi szép nyári dologra gondolni :( pl . esküvő...:) Kép [/img]

pulcsi

Pulcsi, nagyon szép volt a csokrod. A virágok kiesése nálam is bejátszott, de azért anyósom nem hivatásos virágkötő, "csak" kertépítő. A kiesett virágokat meg visszadugdostuk. Viszont nekem november végi esküvőm volt. :wink:

Gyöngy: Mikor meghallotta a fodrászom, hogy én gyöngy kiegészítőket szeretnék, teljesen kiakadt, merthogy a babona szerint, ahány gyöngy, annyi könnyet jelent az mennyasszonynak. Hát eddig ez nem vált be.

Kép
Kép
tessza76

Szép napot!

Rszg, milyen volt a mozizás?

Tessza, nagyon jópofa ötleteket adtál sokunknak! Nekem az a narancshéjas dolog nagyon tetszik, ki is próbálom este. Köszönjük a képeket is. Örülök, hogy a védőnőd megmarad. Hogyhogy neked kellett kiváltani a cukrot?

Pulcsi, Vica már meg is válaszolta a tejcis dolgot, az első napokban nagyon kevéssel is beérik, de minél előbb és minél többször teszed majd mellre, annál hamarabb indul be a gépezet!

Nagyon szépek a csokrok lányok! Nekem Tessza kedvenc csokrához hasonló volt, kicsi tömör csokor, zöld levelekkel körbe. Iszonyat drága volt, nem is akartam elhozni de hát akkor meg mi lett volna nálam? Amúgy szép volt, nagyon tetszett, de többe került mint amennyiben megegyeztünk.

Adryn, én is nagyon izgatott vagyok a te holnapi napod miatt!!! A mikurucis képektől simán eltekintünk, de amúgy a többi jöhet. Anyukádék ott lesznek?

Bea, szívből kívánom, hogy nagyon hamar pont kerüljön az ügyetek végére és úgy ahogy az nektek a legjobb. Bár tudnék segíteni vhogy!

Ma lesz a manóknak a bölcsiben egy kis Mikulás ünnepség, kiváncsi vagyok mit mesélnek majd róla. Délután majd elmegyünk az Árkádba is, bár szerintem millióan lesznek, de apának lesz ott egy megbeszélése és elmegyünk érte. Aztán mamáék is jönnek haza, elmentek egy pár napra pihizni Zalakarosra.
Viki ma reggel kitalálta, hogy ő márpedig egy nyári trikóban fog bölcsibe menni. Volt sírás-rívás, kiabálás, aztán meg tudtunk egyezni, hogy a trikóra ráhúzza kedvenc tündéres pólóját és egy polár ruhácskát. Asszem nagyon hamar eljön nálunk az az idő amikor nem én fogom kikészíteni a ruháit..... :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Ja és nagyon úgy néz ki, hogy a Dávid név lesz a befutó, mert pont tegnap vettem észre, hogy december 30-án megyünk uh-ra és vizsgálatra is és aznap van Dávid!!!! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok,

Tessza: Köszönöm a tippeket. Nagyon hasznosak. Ki fogjuk próbálni.

Bea: Tényleg nagyon sajnálom a helyzetedet. Szívesen segítenénk. Egyszerűen nem fair Veletek szemben ez az egész...

Pulcsi: A babát legjobb közvetlenül szülés után már megszoptatni (persze, ha nincs komplikáció) és utána rendszeresen. Az elején még csak nagyon kevés jön, de ez a kolosztrum nagyon fontos a baba immunrendszerének. A pocakja meg tele van magzatvízzel, szóval az első 2-3 nap még nem éhes..., de aztán utána... :) :) :)

Nekünk tegnap volt a cégnél Mikulás. Olyan 20 gyerek van a cégben, szóval nagyon bennsőséges, személyes a dolog. Minden gyerekről tud mindent a Mikulás.... Lányok nagyon aranyosak voltak. Mondtak verset is , meg éneket is. Nálunk rendszeresen vannak családos programok (évente 2-3), szóval ismerjük egymás családját és tényleg olyan öröm látni, ahogy a gyerekek cseperednek. :) :) :)
Viszont nagyon elfáradtam estére és már majdnem 10 óra volt mire letettem a lányokat aludni. Nekem ilyenkor úgy fáj hátul a keresztcsontom, hogy mozdulni csak komoly fájdalmakkal bírok.

Ma elég depis vagyok. Pocaklakó apukájától egyre távolodom. Nem tudom elképzelni, hogy együtt éljünk. Szörnyű leírni, de tehernek érzem a jelenlét. Nem is láttam több, mint 1 hete....
Így viszont nagyon egyedül vagyok. Borzasztóan fáradtnak érzem magam. Nem nagyon látok kiutat a problémáimra.... Nehéz döntéseket kell meghoznom tök egyedül. Nem tudom melyik a jó út. Persze, valahogy biztos lesz....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Jaj, kimaradt.....

Adryn: Remélem holnap minden olyan lesz, ahogy elterveztétek. Biztos gyönyörű leszel és olyan jó, hogy szeretitek egymást. Sok-sok boldogságot Nektek! És ezt most nem csak úgy írom, hanem tiszta szívemből kívánom. Aztán majd küldjed a fotókat! :)

Katka

katka22

Katka: nagyon bátor vagy, hogy így vállaltad a harmadikat (persze nem tudom, akkor még együtt voltatok-e) Ha valamiben tudunk segíteni, szólj, én konkrétan pesti vagyok, most hirtelen nem ugrik be, Te is itteni vagy-e, de az sem gond, van kocsi, ha vinni-hozni kell vmit, megoldjuk. Lelkieket meg egyebet öntsd ki itt, ez a fórum erre is szolgál, próbáljuk megoldani együtt a gondjaidat. Sajnos az éteren át több nem megy, de szeretném, hogy ne érezd magad egyedül a problémákkal! Valszeg most ez egy nehezebb periódus az életedben, de egyszer ezen is túl leszel. :!: :wink:

Pulcsi: tejről már az előttem szólók elmondták a lényeget, tényleg fontos, hogy rögtön az elejétől gyakran mellre kerüljön, mondjuk az én lányom nagyon aluszékony volt az első 1-2 napban, nem akart szopni csak aludt, aztán varázsütésre felébredt és rögtön kivörösödött fejjel ordítva követelte a cicit, persze addigra hatalmasak és kőkemények lettek a melleim, így nehezen vette a szájába, szóval a szoptatás nem annyira egyszerű, mint első ránézésre tűnik. :shock: Mindenkinek msától van, van akinek enni kell hozzá, van akinek inkább inni, van akinek rengeteget aludni, van akinek spriccel, van akinek épphogy elég, van, aki semmit nem tesz érte és ömlik, van aki mindent elkövet és mégsem elég szóval ahányan vagyunk, annyiféle verzió létezik. :P
De a lényeg, hogy az a belövellés előtti picike mennyiség elég a babának és akkor még annyira nem is éhesek.

Bea: nem értem, hogy egy csomó külföldit pl kínaiakat (semmi bajom velük) tömegesen engednek az országba, akkor a ti esetetekkel szemben értetlenül állok.

Tencsi: tegnap az oviban is járt a mikulás, és már megint az édességtéma: közel kb 80 dkg-nyi ilyen-olyan c sokit hozott fejenként, min 30 félét. :evil: Ha nem lennék ilyen lusta, ide is feltenném szemléltetésnek a termetes mikuzsákot. :twisted: :twisted: Naggggyon túlzásba vitte az ovis Miki, ennyit az egészséges táplálkozásról+fogak védelméről stb.stb.

marq
Kép
Kép
marqueza

Bea: az esti rosszullétek uolyanok, mint nálad, néhány napja kezdődtek. Te szedsz vmit? Én vérszegény vagyok, a vashiány szokott ilyen tüneteket okozni, szedem a béres cseppet+maltofer napi 2 és most ismét elkezdtem szedni a magne+b6-ot, szerintem az jót fog tenni. És persze többet kellene pihenni... :roll:

Adryn: minden sikerüljön jól holnap, és kívánom, hogy együtt öregedjetek meg! :D

marq
Kép
Kép
marqueza

A tegnapi mozizás nem sikerült túl jól, mert a fejéből nem láttunk semmit. Nem mutatott belőle semmit. Úgyhogy a képeket sem kértem. A lényeg, hogy meglestük és minden rendben van :)

Adryn Remélem nagyon-nagyon jól fog sikerülni a holnapi napotok!!! Már most is sok boldogságot, jó mulatást !

Kép

Kép
rszg

Húúú Marq, azért ez durva, legalább egy kis gyümit is raktak volna bele. Ez a durva, hogy az ilyen helyeken is fullra ezt tömik beléjük, hát csoda hogy ennyire oda vannak érte?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Pulcsi, a többiek már válaszoltak, és igen, szerencsére a gyerkőc úgy van kitalálva, hogy az első néhány napban (általában) nem igényli a bőséges enni-innivaló anyatejet. Okosan rendezte ezt a természet. Marqueza nagyon jól leírta: igazából nehéz előzetesen bármit mondani, annyi féle eset létezik a szoptatásra, van akinek borzasztóan könnyen megy, mások meg nagyon megkínlódnak vele és mégsem lesz olyan, ahogy elképzelték.
Egyébként nálam a 3. nap vége felé lövellt be a tejcsi, Samu addigra már eléggé megéhezett (csecsemősök mondták is, hogy nem nagyon láttak még ennyi idős gyereket így követelni a kajcsit), és mivel elég szerencsétlen alakú mellbimbóm van, bénáztunk is rendesen, nem tudta bekapni szegény, így ő nem nagyon tudott előtejet szopizni. De ez tényleg nagyon ritka, körülöttem mindenki másnak ment. A megváltást a bimbókiemelő-bimbóvédő kütyü hozta, azzal profin ment a szopi. De ezt sajnos már csak a 3. nap próbáltuk ki, az egyik csecsemősnek jutott eszébe (szerencsére). Ja, és a második-harmadik nap kapott cukros vizet kispohárból a csecsemősöktől, de ezt is csak azért, mert ő tényleg éhes volt, más gyerkőc nem nagyon kapott ilyet. A lényeg: nem fogják hagyni a kórházban, hogy a gyereknek rossz legyen. Arra kell figyelni, hogy ne cumisüvegből és lehetőleg ne tápszert adjanak neki. A harmadik nap este már a lefejt anyatejet adták neki nálunk.

Adryn, nagyon sok szép és boldog pillanatot kívánok nektek holnapra, és persze a további közös életetekben is! Tényleg, anyukád is ott lesz veletek?
Hú, nagyon szépek ezek a mennyasszonyi csokrok, amiket mutattatok!

Tencsi, Samuéknál is ma jön a télapó a bölcsibe. Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy miket mesél majd. A munkahelyemen is lesz vasárnap ünnepség, de az inkább ovisoknak szól (tavaly voltunk), lesz bábszínház, meg egy csomó kézműves foglalkozás, ezt az idén kihagyjuk, majd jövőre.

Katka, jó lehetett a családias munkahelyi télapózás. Már én is várom, hogy Samu verseket-énekeket mondjon. Próbálkozik, de azért ez még sokat fog alakulni. Az én munkahelyem sajnos nagyobb, személytelenebb, ott pl. tavaly csak néhány gyerek mondott a Mikulásnak dalt, mondókát, ha mindenkire sok került volna, ott ülünk estig...
Nagyon sajnálom, hogy depis hangulatban vagy, és hogy úgy érzed, egyre távolodsz a pocaklakód apukájától. Ez tényleg szomorú és nehéz felismerés lehet... A párod mit mond? Ő mit szeretne?

Már megint kisregény lett, eldugulok...

erpé

Rszg, sajnálom, hogy Máté nem mutattta meg a buksiját és tényleg az a lényeg, hogy minden okés volt vele.

Erpé, mi jövő héten megyünk az Egyetem Télapó ünnepségére és ott lesz bábszínház, szerintem még kicsik vagyunk hozzá, de legfeljebb eljövünk, ha nem bírják. Ezt is kipróbáljuk.
Nálunk a cégnél semmilyen műsor nem volt, csak kaptak egy-egy Miku csomagot és egy zacsi gyümit. A központunk Dunaújvárosban van, ott tartottak rendes ünnepélyt.
Viki nagyon szépen énekli a Hull a pelyhest ha éneklem én is, egyedül meg költ belőle vmi érdekeset, de aranyosat.

Katka, nagyon sajnálom, hogy most megint rosszabb hangulatban vagy, nem is tudom mit írjak. Mi mindig meghallgatunk és amiben tudunk segítünk. Kívánom, hogy nagyon hamar megtaláld azt a megoldást ami mindannyiotoknak a legjobb.

Adryn, csodaszép holnapi napot kívánunk és várjuk majd a beszámolót!

Remélem Nemlajos már büszke tulajdonosa egy szuper kis konyhabútornak.

Kép
Kép
Kép
tencsi

sziasztok :)

hajügyileg van valakinek 5lete? ma megyünk fodrászhoz.. és itt elég kiszámíthatatlan az idő.. nem akarom hogy hülyén nézzen ki, elég neki ha egy kis párát kap.. alapból göndör félhosszú hajam van.. lehet fel kéne polcoltatnom valahogy? jáj.. de stresszes egy menyasszony élete :lol: :lol: :lol:

Köszi a csokrokat :D gyönyörűek! Nekem körcsokrom lesz, fehér (nagy kedvencem) és nagyonhalványbarackszínű zöldszélű rózsákból, közötte néhány zöldség, és persze körülötte is sok. Gyöngyökön én is gondolkodtam de aztán úgy döntöttem hogy nem bántom vele szegény virágokat :D majd jön a fotó.. kérek szépen frizus tippeket :shock:

KépKép
KépKép
adryn

nekem tök göndör hajam van, nekem fent félig fel volt tűzve, alul bongyorodott. nem ártott neki semmisem, igaz, jó idő volt. 4 napig úgy maradt utána :) Utána is csak hajat mostam, azért nem :)
Szépek a polcolt frizik is, az a lényeg, ne érezd magad idegenül benne.
Teljesen feltűzött, félig feltűzött, teljesen kiengedett-ezek a variációk elsőre

pulcsi

Nem tudok visszaolvasni:(
Jó hírek: konyhabútor megrendelve, költözés lebeszélve jan. 3-ra (remélhetőleg semmi nem jön közbe), vasárnap Szolnokon megnézem a bababútort, és kiderült, hogy anyu vérnyomásmérője nem jó, mert a szomszédnál 120/60-at mértünk, rögtön azután, hogy az anyuén 160/90-et...:)
Rohantam, vasárnap leszek!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Adryn ha ilyen hajad van akkor én vagy behullámosítanám, így nem kellene aggódni, hogy esetleg begöndörödik :D vagy ha egyenesen szeretnéd akkor meg úgy feltűzni, hogy jó szorosan álljon a hajad, esélye ne legyen göndörödni :wink:
Az enyim ilyen volt anno 5 éve
Kép
Be volt hullámosítva, és fel volt tűzve, meg egy-két tincs lelógott. :)

Ma sikerült bemennem a városba, megkértem anyósomat, hogy addig sétáljon Bulcsúval. A veszekedésünkről nem beszélgettünk én nem hoztam szóba meg ő sem, úgy hogy szerintem elfelejtük :roll:
Sikerült vennem a páromnak ajándékot évfordulóra (én is karórát vettem) meg egy-két ajándékot a gyerekeknek még beszereztem. Úgy hogy most kaja után gyors lefekszem pihizni.

Katka sajnálom hogy így érzel a kismanó apukája iránt. Csak kitartás!!!!

Nálunk az oviban tegnap volt a Mikulás és hát persze nálunk is kizárólag csoki volt a csomagban :x de én ezen nem lepődtem meg, mert tavaly is ugyanez volt, de azért bosszantó.

Rszg nagyon szégyenlős Máté hogy nem mutatta az arcát, azt legalább láttátok, hogy tényleg fiú-e? :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Adryn, nekem is az jutott eszembe, mint Vicának. A barátnőmnek ilyen volt, göndör és feltűzött:
Kép

Nekem meg csak feltűzött:
Kép

Vica, mondanám hogy sajnálom, hogy nem sikerült megbeszélni a dolgokat anyósoddal, de néha a duma sem segít. Talán az idő megoldja. Nagyon csinos mennyasszony voltál!

Hát megerőltethetnék magukat a "nevelő" intézményekben, és tényleg lehetne csoki helyett gyümölcs is! Ennyi a prevencióról, meg hogy idejében kell a lurkókat jó irányba terelni.

Katka, sajnálom a rossz kedved. Csatlakozom hozzád, nekem is olyan napom van, hogy a macska sem ül jó helyen. Okosat viszont nem tudok mondani. Talán az a legtisztább, hogy hagyod menni fiad apját, aztán mikor nem várnád, rád köszönt a boldogság.

Nemlajos, gratula a bútorhoz, a normális vérnyomáshoz, és a mozgalmas újévi kezdethez.

Kép
Kép
tessza76

sziasztok!
igyekeztem visszaolvasni, úgyhogy most elég hosszú hsz lesz, aki álmos, és nem akar aludni, ugorjon :)

kismama fehérneműt természetesen pl itt is lehet venni jó áron: http://bebibolt.hu/bababolt
a nyugatihoz közel van.
na és persze az elefániban is (a kosztolányinál és a kálvin térnél). utóbbi bolt nekem nem jön be igazán. hely ott sincs sok, és az eladók a bolt előtt dohányoznak...
a babyfun sem az az illatosított hely az biztos, meg lepukkant a környék is, de nekem mégis szimpatikusabb sokkal. hát kinek-kinek ízlése szerint. a kisruhák is elég jó árban vannak, bodyt pl 570 ft-ért vettem ott tegnap :)

Pulcsi, nekem is mellső fali a méhlepény. igaz elsőre is ott volt. most mégis kevésbé erősen érzem pocaklányom rúgásait. szerintem is kisbaba-függő is, vagyis hogy melyikük milyen személyiség, mennyire mozgékony stb. nincs ezzel semmi baj, naponta többször kell érezni, és kész :)
és az apjának is alig-alig mutatja meg magát, biztos, hogy 10-ből 9-szer mindent abbahagy, ha ő odateszi a kezét :lol:
a mellszívó szerintem nagyon hasznos, és jó ha van veled a kórházban. a mellünk uis 2-3. napon bedurran, nagy lesz és kemény, és jó ha azzal meglazítod kicsit, hogy a pici jobban be tudja kapni. elvileg magadnak is masszírozhatod, segíthetnek a csecsemősök, és a legtöbb helyen van az osztályon, én ezekre mégsem adnék, mert könnyen pofára esik az ember. a nővérke esetleg morcos éppen, nem segít, vagy nagyon fáj amit csinál, a kórházi nem működik/foglalt/fertőtleníteni kell, stb... és hát otthonra is jó, ha van. ezek az én tapasztalataim :)

Gabka, mézet tényleg nem szabad adni 1 éves korig. az is az allergének közé tartozik...

Adryn, nekem nem fáj ugyan, de kb a 12-13. héttől dugul a bal fülem. előző terhességnél ugyanez volt, jártam fül-orr-gégészeten is, közölték orrsövény-ferdülésem van, műtessem meg. de persze csak terhesen jön elő ez a "tünet".
zavaró, viszont túlélhető :)

Nemlajos, szuper a kiságy!
a melltartó pedig tart szerintem. erős, széles pántja van.

Rszg, nagyon csini kismami vagy! és milyen szépek a mikulás-zacsik!!

Tessza, tessék abbahagyni a horrorok olvasását! ez egy nagyon-nagyon ritka dolog, én még nem is hallottam róla, pedig olvastam egyet s mást.
kórházba fogjátok tudni, mikor kell menni. ha melegvíz (fürdő, zuhany) hatására nem múlnak el a rendszeres fájások, akkor az már bizony a vajúdás :)
a magzatvizet is meg lehet ismerni, ha az megy el.
az, hogy valakinek bezáródik a méhszája-lassul a szülés kórházba beéréskor, egyáltalán nem ritka, sőt. mégiscsak zargatva vagy, nem vagy nyugodt helyen, a szervezetünk ezt érezheti veszélynek, és így reagál. aztán ha megnyugszik az ember lánya, újból beindul a dolog :) és ez sokszor nem tudatos ám.

Zazzy, a babakocsiban altatás egyáltalán nem baj. a kicsi mózesben, bölcsőben, hordozóban, nagyágyon, bárhol elalszik. figyeljenek rá, az a fontos.
védőnő: nekem a régi nagyon aranyos volt. sok vizet nem zavart, bár szülés után nagy segítség volt, mikor először kijött. a mostani (elköltöztünk) elég khm érdekes.... de nem gond, mert csengőnk nincs, viszont magas a kerítés, és van 2 (idegenekre) harapós kutyánk :twisted:

Edina, üdv itt és gratula a babához! a Soma nekem is nagyon tetszik mint név! :)

Milky, az is szép amit te néztél kiságy! drukkolok hogy a tiéd legyen :)

Bea, édes ez a baba!
drukkolok, hogy sikerüljön a fellebbezés! ragadjatok meg minden létező fórumot-lehetőséget, hátha úgy sikerül! nektek is drukkolok!

Erpé, gratula a jó vérvétel- eredményekhez!

Gabka, örülök hogy nem lett semmi baj!! hát igen, ilyenkor már sokkal figyelmetlenebb az ember. megjegyzem, sok autós szürke-sötét autóval sem teszi fel a világítást, alig lehet meglátni...
mi tegnap majdnem elütöttünk egy idősebb alkeszt, aki úgy tolta át a biciklijét a főúton, hogy szét se nézett... csikorogva, az ABS segítségével álltunk csak meg, pedig 50-el mentünk... és aztán meg hiába ordítottunk rá mit csinál, szerinte így kell közlekedni... nahogyne... á nem is idegesítem magam.

Papillon, neked is grat a cukoreredményhez!

vizesedés: ha csak a bokátok dagad be estére, mint pl nekem, az nem baj. tegnap rákérdeztem a dokinál. kicsivel többet kell pihenni, már aki megteheti. reggelre ha elmúlik, akkor ez nem is a vizesedés.
nekem is volt többször "magas" vérnyomásom, 130-133/80-85. félóra múlva mindig megmérték újra, és akkor sokkal lejjebb ment. fehérköpeny-szindróma.
a toxémia esélyét pedig egészséges étkezéssel nagyban le lehet csökkenteni, de ezt nem reklámozzák. sok teljes kiőrlésű gabonaféle, zöldségek-gyümölcsök, fehér kenyeret-cukrot amennyire lehet kiiktatni. mindjárt megírom mit is ír a kedvenc könyvem ezzel kapcsolatban pontosan (Útmutató szüléshez).

Moncsi, milyen volt az 4D?

lányok, gyönyörű csokorképeket tettetek fel :)
szerintem egyébként nem szabad megmondani a virágosnak, hogy esküvői lesz, mert úgy kapásból a duplájába (v sokkal többe) kerül... igaz nekem határozott elképzelésem volt mindkétszer. kiválasztottam a virágokat, díszítést, és kész :)

Marquea, 100e-t sok helyen elkérnek a dokik. pl az István kh-ban ez elég általános "tarifa". nekem már nagyon visszatetsző, ha egy doki így megmondja, főleg ha nem is kérdezed. persze ezt mindenki maga tudja, mások vagyunk abban is, hogyan reagálunk le egy ilyet.

Kép
Kép
mamacsibe

CSINI POCID VAN, HUGICÁM! :lol: :lol: :lol:

De hiszen telefonon már megdícsértem! Vagy ezt még azelőtt írtad? :?
Sajnálom, hogy Máté elbújt, de nemsokára KIbújik, akkor majd lehet gyönyörködni a pofikájában.

Sikerült szőnyeget venni?

A többieket is olvasom ám, csak nem akarok beleszólni a beszélgetésbe.
Vendég

Katka, sajnálom hogy így érzed a babád apukájával kapcsolatban :(
sok erőt és kitartást neked!

Vica, csinos menyasszony voltál!!!

Tessza, te is :)

Adryn, frizura szerintem függhet- a ruhától is- ugye ha vállnélküli vagy spagettipántos ruhád van, akkor csinosabb a leeresztett haj, van-e fátylad- egyéb hajdíszed stb.
Sok boldogságot nektek!!

toxémia megelőzéséhez étrend: kerülni a tartósítószereket, szénsavas-cukros üdítőitalokat. "Biztosítsuk a megfelelő fehérje-bevitelt, együnk naponta 50-75 g-ot a következő ételek közül: tejtermékek, hüvelyesek, olajos magvak vagy húsok. Igyunk annyit, amennyi jólesik, és ízlés szerint sózzuk az ételeket. Együnk sötétzöld leveles zöldségeket: spenótot, kelkáposztát, mángoldot; sárga zöldségeket: répát, sütőtököt, édesburgonyát, mivel ezekben nagyon magas azon vitaminok aránya, amelyekre a várandósság alatt leginkább szükség van. "

Kép
Kép
mamacsibe

Pulcsi, a többiek jól leírták, mi az előtej lényege :) annyival egészíteném ki, hogy a picik kb cseresznye nagyságú gyomorral születnek, fokozatosan tágul nekik. nem is férne beléjük az elején annál a pár cseppnél több :)

És akkor rólunk is: jártam a dokimnál, minden rendben, picilányom a korának megfelelően nő. Jövő héten megyek a nagy uh-ra a kórházba (28 hetes, 28-32. hetek között kell menni valamikor). Jó lett volna a 4D, de másra is tudjuk költeni azt a pénzt... és majd megnézzük milyen lesz, ha kibújt.
A buksija van fölfelé még mindig. Remélem megfordul, mert ha nem, akkor műtét. A dokim vállalná a faros szülést is, de nem így császár után...
a barátnőmnek a 41. héten, 1 nappal a műtét előtt fordult be a babája, szóval van remény :) és a doki szerint is be fog fordulni, ámen :)

na most már lelőttem magam, szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
mamacsibe

Marq: Dióhéjban a sztori: A férjemmel 5 éve ment tönkre a kapcsolat. 4 évig próbáltuk helyrehozni, de nem sikerült. Tavaly szeptemberben elköltözött. Tavasszal összejöttem egy másik pasekkal, ahol kiderült, hogy 2-3 hónap alatt, hogy nem működik a dolog. Éppen szakítani akartam, amikor pozitív lett a tesztem (tuti fogamzásgátlás mellett). Ő igazából nem akarta a gyereket, de én úgy döntöttem, hogy megtartom és egyedül is vállalom. Megpróbáltunk együtt élni, de sajnos nem nagyon működött és olyan 1 hónapja megkértem, hogy menjen el, hátha a távolság segít. De bennem csak azt hozta meg, hogy tulajdonképpen könnyebb egyedül..... És ő meg közben rájött, hogy kell neki a gyerek. Röviden ennyi a lényeg, persze még tarkítva van sok mindennel....
És így egyedül vagyok és ez bizony időnként nagyon megrémít...

Köszönöm a kedves bíztató szavakat! Jól estek, nagyon!

Katka

katka22

Csak gyors bekukk :)

Szép estét mindenkinek.

Tessza, ez így van.
Köszönöm csajok, bocsi, hogy így kipakoltam, mindenkinek megvan a maga keresztje :oops:

Nagyon szép menyasszonyok,. miért nem tesztek föl több fotót, olyan jó nézegetni :D

Adryn, legyen nagyon szép és emlékezetes napod a nagy napon. Sok Boldogságot kívánok neketek!

Édesek lehettek a kis mikulás várók.

Marqueza, ugyanezek a tüneteim, azt mondta a védőnő, nem általános, akkor nyilván gyenge a szervezetem :evil: , én is most kezdtem el szedni Martofert, a többi eddig is ment, remélem segít.

Képzeljétek el, elnéztem az időpontot és egy héttel korábban mentem a védőnőhöz :oops:

Katka, sajnálom a te helyzeted sem könnyű, kitartást neked!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!
Túléltem a terhelést, de nem volt egyszerű.Ráadásul nem kétszer szúrtak, hanem 3szor.Állították, hogy így szabályos :evil: hülyeség!Az a lényeg, hogy 2 óra múlva újra jó legyen!Hétfőn megyek eredményért, de a saját mérőmmel, ujjból jó lett :wink:

Tapasztalt anyukák!
Azt szeretném kérdezni, hogy normális, hogy már ilyenkor ennyire folyjon az ember teje? :shock: Este brutális.Reggelre nagyon durva a pizsamám, vagy éjszaka arra ébredek, hogy valami hidegben hempergek :shock: elég pocsék.És csak a jobb.Ez mostmár végig így lesz??? :roll: Segítség!!!!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy:
Igeb, van akinek már ilyenkor ilyen sok van. Azért ennek örüljél, mert akkor biztos sok tejcsid lesz a manódnak. Lehet venni ilyen eldobható párnácskákat (nem jut eszembe a neve), amiket be tudsz tenni a melltartóba és azok felszívják, így elkerülheted, hogy mindent összetejezz. Egyébként erre mindenki számíthat a szülés utáni hónapokban. A baba boltokban lehet kapni, de az ilyen Tesco jellegű nagy hipermartketeknek is van a baba osztályán.

Bea:
Nehogy már bocsánatot kérjél. Örülünk, hogy megosztottad velünk ezt a nagy terhet. Persze nem tudjuk megoldani, de legalább meg tudunk hallgatni és mondjad csak bátran...

Csajok, nekem ma egész nap fáj hátul a keresztcsontom (legalábbi azt hiszem, hogy az), komoly fájdalommal tudok csak mozogni. Néha este szokott lenni, ha elfáradok, de ma egész nap, pedig feküdtem is 2 órát, hátha jobb lesz.... Mi lesz, ha így marad? még 3 hónap.... Másnak nincs ilyen?

Katka

katka22

Sziasztok!
Bocsi de se visszaolvasni, se visszanézni nincs időm.
Csak azért jöttem, hogy
Drága Adryn! Legyen a holnapi nap eddigi legszebb napja életednek! Alakuljon minden úgy ahogy szeretnéd, és érezzétek magatokat csodálatosan! Sok boldogságot!
Tekla
kuklika
Budapest VIII. kerület

Zazzy csak csatlakozni tudok Katkához, így bizti sok tejed lesz :D és használd azt a melltartóbetétet, az majd felfogja a tejcit.

Katka nekem is fájt múltkor egy-két napig, de nagyon, én is alig tudtam mozogni, főleg felegyenesedni. De én tudom hogy egyik reggel rosszul ültem egy darabig és attól fájdult meg. Rajtam az egyik barátnőm segített aki gyógytornász, de csak annyit tudott tenni (telefonon :) ), hogy megállapította, hogy nem komoly baj és egy mozdulatot "mutatott" amitől egy kicsit jobb lett.
Neked fokozatosan kezdett el fájni vagy hirtelen mozdulat okozta? Én egyébként egy kicsit bekentem Fastum géllel, de sokat nem mertem, hátha nem szabad. De ha jól emlékszem Rszg írta, hogy ő megkérdezte és szabad kenni terhesség alatt. Meg vettem egy gyógynövényes krémet a gyógyszertárban, Rozmaring Emulgél a neve, ami használható terhesség alatt. Esetleg azt próbáld ki, igaz valaki erre is azt mondta, hogy ezzel is vigyázni kell, mert vérbőséget okozhat.

Adryn érezd jól magad holnap és felejthetetlen nászéjszakát kívánok!!! :oops: :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,

Zazzy, igen a melltartóbetét jó megoldás. Van eldobható és mosható is. Elhiszem, hogy zavar a dolog, nekem is volt olyan ismerősöm, aki viszonylag korán megküzdött ezzel. Egyébként DM-ben és Rossmann-ban is lehet kapni eldobható melltartóbetétet, nekem a DM saját márkája bejött, és nem is drága.

Katka, én is eléggé derékfájós vagyok (keresztcsont környéke), estére nekem is meg szokott fájdulni. Richtofit sportkrém és pihenés, ami nekem ilyenkor használ. És sajnos nekem is volt olyan, hogy napokig fájt, ez elég borzasztó, remélem, h hamarosan elmúlik.

Mamacsibe, örülök, hogy jól vagy, és a babóval is minden OK. Befordulni meg még tényleg van ideje. Mi van a költözési tervekkel? Egyszer írtad, hogy valószínűleg a kiscsaj megszületése után nem sokkal elköltöztök (arra már nem emlékszem, hogy hova és miért).

Vizesedés: estére nekem is be szokott dagadni a bokám, de egyelőre ennyi. Remélem, h még legalább két hónapig így is marad, uccsó hónap meg már nem érdekes :) Akár vizes is lehetek... :)

Megyek kicsit pihenni.
Jó éjt!

erpé

zazzy: Leesett, mi az a pcos. A terheléses vizsgálatot meg szerintem azért végzik többször, mert az a terhesség során bármikor kialakulhat. Nekem mázlim van, nálunk a zsemle+tej van a lötyi helyett. 8)
A tejjel tutira nem lesznek gondjaid. :D Már most irigyellek. Belőlem soha nem dőlt a lé, én az a mindenpraktikátbekellvetni-fajta vagyok. :shock:

Katka:köszönöm, hogy elmesélted a sztorit. Nagyon bátor nő vagy!!!
nekem is fáj időnként a keresztcsontom, de engem a héten a doki megnyugtatott, hogy ez tök normális, mert a baba feje pont arra nyomódik. A lényeg, hogy görcseid ne legyenek.

Vica: szép menyasszony voltál! :P

Jó éjszakát!

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok,

Csak Adryn-nak üzenem, hogy: Legyen nagyon nagyon szép napotok holnap! Sok boldogságot csak utána kívánnék, nem babonából hanem csak úgy :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Kép :)

Kép
milky

Sziasztok!

Adryn, nagyon sok örömet és harmóniát kívánok nektek az elkövetkezendő évtizedekre. Legyen olyan a mai napotok, amilyennek szeretnétek! És egy kis virtuális rizs-szórást is képzelj el, hogy Niconak legyen egyszer egy hugicája vagy öcsikéje!

Zazzy, én már vagy három hete küzdök a csöpögéssel, igaz azért nem ömlik. Viszont így nekem sok is a betét, amit erre lehet kapni. Azt találtam ki, hogy kozmetikai vattát használok, ami korong alakú. Ebből is van olyan (Rossmannban), ami majdnem akkora mint a hivatalos melltartó-betét, csak nem olyan vastag. Szorítok, hogy a cukros eredményed az sztk szerint is jó legyen! Egyébként mi számit már rossz eredménynek?

Mamacsibe, örülök, hogy minden rendben veletek! A picinek meg még bőven van ideje befordulni. Egyébként milyen gyakori a faros szülés, ha egyébként más probléma nincs se a gyerkőccel, se az anyával? Létezik az, hogy manuálisan beforgatják a gyereket? Vagy ez egyből császárt eredményez?

Vizesedés: Mindig olvasgatom róla, hogy a klasszikus tünet, hogy estére dagad be a boka. Hát nekem folyamatosan dagadt, a kezeim meg kifejezetten reggel dupla akkorák, mint normál esetben. De pl. a főnököm is "megnyugtatott", hogy lesz ez még durvább is a kilencedik hónapban.

Kép
Kép
tessza76

Jó reggelt!

Adryn neked küldtem az előző képeslapot, rajtam kívül szerintem csak Te vagy ébren hajnalban! :lol:

KÍVÁNOM, HOGY LEGYEN OLYAN SZÉP A NAPOD AMILYENNEK SZERETNÉD!!!!!

Kép
milky

Mégsem vagyok itt egyedül. Szia Tessza! Te mit csinálsz kora reggel??

Én már 4-től csak forgolodom......

Kép
milky

Jó reggelt!

Bulcsúhoz órát lehet igazítani, nem számít neki hogy hétvége van akkor is 6 óránál tovább nem alszik :(

Úgy látszik nagyon együttéreztem tegnap Katkával derékfájás ügyben, mert este óta nekem is fáj :cry:

Köszönöm az esküvős képre a dícséreteket :oops: :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Úgy látom be lettem előzve én is korán kelésben :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Jó reggelt sorstársak! :lol: Párom megy suliba, és én vagyok az, aki megerősíti az ébresztő-órát. No meg a kávét is elkészítem neki.

Milky, a forgolódást ismerem. Szinte megijednék, ha egyszer arra ébrednék, hogy már vagy 5-6 órája nem vagyok tudatomnál, mert olyan mélyen aludtam.

Vica, jobbulást a derekadnak, aztán használd azt a "megmutatott" mozdulatot!

Kép
Kép
tessza76

Kép

Kép
Kép
tessza76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?