A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2014-ben babát szeretnénk

Nora, sztem nem untatsz senkit, mindegyonnk kuzd vmivel :)

A horol: volt 3. napi hormonpaneled? es 21. napi? az alacsony testho osszefuggesben van a pajzsmirigy mukodessel ami pedig a vetelessel.. ha ezt meg nem vizsgaltak volna csodalkozom a dokin.. de mivel nem emlitetted, gondolom nem.
Azt nem tudom melyik mit jelent( marmint alacsony testho tul ill alulmukodest e vagy forditva) de a TSH szint befolyasolja a terhesseget, ezert is szoktak nezni asszem mar egesz koran, nehogy veteles legyen a vege. Azt tudomhogy ha magas a TSH erteke akkor alulmukodes van es ez okozhat vetelest. Ugye amikor aldott allapotba kerulunk akkor es az ertek emelkedik mivel ketto helyett kell termelni ezert lehet nem tudja kovetni a pmirigy igy alulmukodik. Na vmi ilyesmi:) ha ket kulon koru babat vesztettel el, sztem siman elkepzelheto ez a verzio.. hiszen egyik esetben tobb volt a tartalekod, mint a masik esetben..
Nezesd meg ezt a hormont!
20140211131327

Jaj, mar mennyire de lapteto! :) kar hogy nem jelent semmit :)

eeees hasznalnak a tuk a fulemben, juhej :)
20140211131327

Nálam tuti nem volt peteérés,legalábbis a teszten a csík egyik nap sem volt elég erős...
Most először tapasztaltam,pedig már jóóó ideje tesztelek minden ciklusban,mivel kenem magam (Women's C.),ezért tudnom kell a peteérés napját,most a legerősebbtől kenem magam,bár szerintem az se volt az...

ja,még valami: ma töröltem némi vért.... 22.napomon!!! :( :(

Eszti

Kép
incifinci2

Inci, sajnalom :(  de nem lehet hogy esetleg nem jo napon teszteltel ?
en is voltam igy egyszer h. nem mutatta, de volt tojcsim a mensim meg erre 14 nappal megjott uh minden okes volt..
sztem van hogy nem jok,v  nem mukodnek a tesztek. Lehet hig volt a pisi, nem?

20140211131327

Eszti sajnálom. 

Reginand azért még bejöhet a laptető.

Jövő héten megyek vérvételre, akkor nézetem a tsh-mat. Érdekes, meg lett emelve a gyógyszerem és amikor a mensim megjött, legerősebb napomon nem görcsölt a hasam. Elötte mindig az erős napon fetrengeni tudtam volna a görcsöktől. Gyógszer nélkül nem nagyon bírtam olyankor. Derekam sem fájt, nem éreztem úgy, hogy le akar szakadni. És még egy pozitívum, végre nincs annyi pattanás az arcomon, mintha tini lennék.
csepp24

csepp :) ez jo, nem ?:)

a legutolso mensim, az inszem utani, eleg eros volt, marmint hozzam kepest, de erdekes modon en sem vettem be gyogyszer, azert gorcsolt, de nem annyira..

Meg remenykedem, igen ! :)
20140211131327

Reginand: nálam (sajnos) nem tud túl híg lenni a pisi :D
Eddig 14-15.,vagy 15.-16.napokon volt peteérésem,ezért most 13.napon teszteltem először.

Így néztek ki a tesztek 13.-16.napig:

Ha épp előtte lett volna,akkor nem lenne ennyire halvány a 13.napi sem,mert nálam apránként erősödött,és halványult el mindig. :?
Soha nem jött még meg ennyire korán,28 naposak a ciklusaim,+/-1 nap.

Persze most szedek-iszom ezt-azt,talán befolyásolták,de már a hasam is fáj,tényleg szeretne megjönni,pedig még van hátra 6 nap...
Mához két hétre megyek endokrinológiára a rossz hormonleleteimmel,de mivel soká' kaptam időpontot,gondolom újra csináltatják majd...

Eszti

Kép
incifinci2

Az egyik teszt mintha kisse erosebb lenne, nem? fentrol a 2. lehet hig volt a pisi :)
20140211131327

Igen,a második volt a legerősebb,de mint látod,az se lett pozitív :(
rögtön utána meg ennyire lecsökkent :?

na mindegy,új hónap,még újabb lehetségek! :D :D

Most van mivel szórakozzak,kaptam dvd felvevőt,és gyűjtöm a kedvenceimet :D :D

Eszti

Kép
incifinci2

Latom, de nekem is volt ilyen es tuti h. akkor nem sokaig volt magas az LH vagy gyenge volt a pisi.. mert a mensim meg idoben megjott. Lehet nalad is ez volt . 
Hajra optimizmus :)
:) JO szorakozast hozza !! :)
20140211131327

Eszti! A második tényleg bíztató. Nem tudom, ezek milyen tesztek, de nekem a vaterás szinte sohasem volt erős pozitív. Sem az ovu, sem a terhességi teszt, miközben más tesztek szép, erős csíkokat mutattak. A hődet méred? Az még adhat támpontot.

Hormonok: néztek pajzsmirigy-hormonokat az első vetélés után, akkor a TSH 2,4 volt. A dokim nem foglalkozott vele. Nézettem még TSH-t, a második terhesség 10. hetében. Kellően alacsony lett: 1,4 (igaz, valószínűleg akkor már nem élt a baba, csak mi ezt még nem tudtuk). A dokim ehhez az értékhez sem szólt hozzá. A második vetélés óta még semmilyen hormonvizsgálaton nem voltam, mert egyelőre még csak genetikai problémákra szűrűnk (pl. teljes körű kromoszóma-vizsgálat). Sajnos az előző ciklusom követhetetlen volt (középidős pecsételés, elhúzódó ciklus), meg hát, jöttek az ünnepek, így lecsúsztam a 3. napi vérvételről. Remélem, ez a ciklus már jobban fog alakulni és most elkapom a 3. és a 21.  napokat.

Férjemmel elutazunk, de mire hazaérünk, már itt lesz a postaládában a kromószóma-vizsgálat eredménye, meg valószínűleg a menstruációm is meg fog jönni, úgyhogy hónap végétől teljes erőbedobással megyünk tovább :)

Nóri
nora1988

Hmm tenyleg jonnak nez ki a tsh..tuti szolt volna a doki ha nagyon eltero.

Drukkolok hogy jo hireket kapjatok ! :)
20140211131327

Azt akartam kérdezni Tőletek, hogy van, aki szed barátcserje kapszulát, vagy iszik cickafark/palástfű teát? Van ezekről tapasztalatotok? Én a barátcserjével szemezek, de nagyon szélsőséges véleményeket hallok róla. Elsősorban a PMS miatt gondolkoztam rajta, de tök bizonytalan vagyok...

Nóri
nora1988

Reginand! Köszönöm :) Beszámolok mindenképp majd! ;)

Nóri
nora1988

hat en szedtem baratcserjet, nem jott be..
utana ittam teat is, de azt inkabb nem..
cickafarkat mensikor szoktam a gorcsokra es jol tisztit.
palastfuvet meg ritkan szoktam de azt a masodik feleben :)

20140211131327

Reginand: az viszont jó hír,hogy lejjebb ment az LH-m,mert elég magas volt (a hormonegyensúly tanácsadó szerint azt jelezte a múltkori 5 napi pozitív LH-tesztem,hogy nem bírt megrepedni a tüsző,ezért nyomatta az LH-t,hogy végre megrepedjen...)
Szóval nálam már az is jó hír,hogy sikerült lejjebb vinni :D

Bogyók-teák:

A hormonegyensúly tanácsadóval egyeztetve a vérvételes leleteimet, (elvileg) szedek most

napi 1600 mg barátcserjét,kenek 2X Women's krémet,vasat C-vitaminnal,napi 5000 NE D-vitamint, iszom 3 pohár kecskeruta teát (inzulin miatt). (Azért elvileg,mert néha ezt-azt elfelejtek,teám meg elfogyott)

Mindezek következménye: köv. ciklusban kevesebb ideig volt barnázás,és annak a ciklusnak a peteérésétől kezdve fájdogálnak a cicik,gondolom dolgoznak a hormonjaim...,most picit talán duzzadtabb is. Egyelőre még nem jött meg rendesen,tegnapi vérzés nem folytatódott,pedig 2X is vért töröltem a WC-n... Nem barnásat,igazi vért!

Kérnék sok-sok imát,hogy ne jöjjön meg ténylegesen még 5 napig,mert megyek az endó-dokihoz,és elég ciki lenne így indítani,hogy az eddig tökéletes ciklusomat sikeresen felborítottam ezekkel....

Simán lehetnek reverz tünetek,azaz most átmenetileg rosszabb,de összesen 3-4 hónapon belül viszont szépen minden rendeződne...

cickafark-palástfű: én azt javaslom,hogy hozzáértő állítsa be az adagot,ill. hogy mettől-meddig igyatok ilyesmit,mert nagyon sok mindent el lehet szúrni velük,ha az ember nem ért hozzá :? :(
Nem nagyon ajánlom emiatt,kivéve,ha doki,vagy más pontosan beállítja! :)

Eszti

Kép
incifinci2

Úúú, lányok mennyit írtatok!

Nóra, ne haragudj, még nem is írtam neked semmit. Üdv a kis csapatunkban! Sajnálom, ami veletek történt, remélem nemsokára mr lesz minek örülni!

Lányok, ugye vékony volt a méhnyálkahártyám. A doki felírt kétféle gyógyszert, vagyis az egyik tapasz. Mindkettő öszrogénes. n viszont nem akartam rögtön hormonbombát adni magamnak, ezért úgy döntöttem inkább E-vitaminnal próbálkozom előbb. Már szedem december óta. Jól tudom, hogy az segíthet? Ha jövő hónapban megyek dokihoz, az eredményének már látszódnia kell? Mert ha nincs eredmény, akkor már nem érdekel, hogy hormon-nem hormon, de első nekifutaásra sosem szerettem a drasztikus megoldásokat.

Kitartás, várom a soksok csíkot! :)

Kép
samimi

Eszti igazad van ezekkel a bogyokkal en ezert nem is nagyon iszom, csa ritkan a palastfuvet: ugy minden 2.-3. ciklusban 1-2 napot csak :)
a cickafarkat pedig csak mensikor, de azert mert jo gorcsoldasra.

Samimi, ezt nem tudom, allitolag igen, jo. de ugyis nemsokara kiderul:)

ja, nekem megjon ma asszem, remelem mar nagyon este csak! nem akarok holnap menni..
ha 5-6 korul jon meg akkor ez a 0. nap, es akkor hetfon megyek be..
meg nem erzem mindig a szokasos fajdalmakat, csak reggelre leesett a hom :(  bar eleg korai lenne, dehat inszem utan ez normalis.
reginand1pont0

Samimi! Köszönöm a szavaidat! :)

E-vitamin: én ugyan nem nézettem a méhnyálkahártya vastagságát, de az első teherbeeséssem úgy történt, hogy januártól szedni kezdtam az E-vitamint hajhullás ellen (!!!), erre nem megfogant a baba márciusban? Ráadásul tök észrevétlenül. Nem mondom, hogy csakis az E-vitaminnak köszönhető, de gyanítom, mivel előtte csak megszakítást alkalmaztunk, mégsem estem teherbe.

Aztán a dokim is ajánlotta, hogy a vetélés után szedjem, hogy jobban regenerálódjon a méhem. Így is tettem, majd augusztusban ismét teherbe estem, az E-vitamint folyamatosan szedtem végig a terhesség alatt. A műtét után szedtem még egy darabig, aztán most már nem alkalmazom, mert igazából nincs rá okom. Nem akarom vastagítani a nyálkahártyát és mivel a kontroll UH-on is minden a lehető legnagyobb rendben volt, szüneteltetem.

Az E-vitamin egyébként a beágyazódást segíti, de sajnos - ahogy az én példám is mutatja - vetélés ellen nem véd :(

Eszti! A teákkal nagyon hadilábon állok, de amit írtál, az még inkább megerősített. Nekem sohasem volt erős a PMS, de az első vetélés után már ez a probléma is gyötör. Egy hét múlva kellene megjönnie, de már legalább egy hete érzem a mellfájdalmat, ami napról-napra erősödik. A fejem is gyakran fáj ilyenkor, tele leszek pattanásokkal... Ezért gondolkoztam a barátcserjén.

Amúgy én a terhességeim alatt Gravidát szedtem. A következő terhesség során nem tervezek ilyen vitaminbombát magamhoz venni, inkább ráállítom az agyam a tudatosságra, most is igyekszem odafigyelni, hogy mit, mikor és mennyit eszek. Plusz mozgok is. A folsav az alap, azt most is szedem, ahogy a C, és D-vitaminokat is.

Nóri
nora1988

nora: Lehet, hogy átsiklottam valami felett, de nálad néztek már terheléses cukrot és inzulint? Csak mert a vetélés hátterében állhat ez is. Érdemes szerintem rászánni az időt, hogyha ez a baj, többet ne fordulhasson elő.

Én most C és 3000 NE D vitamint szedek, Szelént, Cinket és Krómot. Ezeket a dokim javasolta, állítólag jó a pcos-eseknek. Meg persze én a Merckformin xr-t szedem 1000 mg-osból 2-t naponta. Kecskerutát én is ittam annó, de szerintem nálam nem sokat ért. Mondjuk én úgy tudtam, hogy naponta egy csészével kell inni.
vicky79
Budapest III. kerület

A D vitamin tényleg nagyon fontos, azt mindenki szedje! Én 2000 NE-t szedek naponta. Meg halolajat, szelént, folsavat. Meg persze Euthyroxot meg Meforalt a nyavalyáimra :D

Kép
samimi

Samimi, hat illo lesz beszereznem. Milyen fajtat vettel ?

en multivitamint szedek sima walmarkos, van benne jod, ezert, meg pluszben E vitamin meg Q10
folsav. Persze E vit, es folsav van meg a multivitaminban is.
hat nem tudom nekem meg semmilyen hatasa nincs, nem torten beagyazodas , semmi..
Ertetek mar ilyet? szamomra tok hihetetlen hogy semmi bajom, allitolag, a paromnak sem, jut eszembe ha normazospremia volt a papiron akkor az normal, ugye? szoval termeszetes uton is letre kene jonnie.. es semmi...
20140211131327

Vicky: még az is rajta volt - emlékeim szerint- a kecskeruta tea zacskóján,hogy a durvább esetekben akár egész nap lehet folyadéknak inni!

Mondjuk nekem a napi 3 csészével is alig ment ,most meg egy ideje elfogyott,de ma már lesz remélem!

Eszti

Kép
incifinci2

Reginand! Mióta próbálkoztok?
Nekünk a barátainknak tényleg semmi bajuk nem volt az ég világon, fitalok (a lány most lett 26, kb. 22 volt mikor elkezdtek próbálkozni), egészségesen éltek. Mindenfajta kivizsgáláson voltak már, azon az anti-izén is ami kb egymillióból egyszer van, hogy a nő olyan anyagot bocsát ki magából, ami ha a férfi spermái olyanok akkor megöli őket... na ezt jól leírtam, nem tudom pontosan mi ez, de egyszer már volt róla szó. Szóval tényleg mindenen végigmentek, semmi baj, és mégsem jött... Aztán három év múlva hopp - egyszer csak sikerült. Most fél éves a kislányuk :)
D-vitamin: Eurovitet szedek. Lehet, hogy van más is, de amikor hazaesem félévente egyszer, bemegyek a legközelebbi patikába és feltankolok - és abban ezt lehet kapni. Télen amúgy jó lenne 2x2000 NE-t szedni, szerintem elkezdem. 
It képzeljétek el az összes patikában úgy néznek rám mint az ufóra ha D vitamint szeretnék venni... mindig visszakérdezik, hogy gyereknek? Mondom nem, magamnak... Hát, hogy olyan nem létezik...
Dehogynem, csak le vagytok maradva! :)

Kép
samimi

Ja, erről még csak annyit, hogy régen az ajánlott mennyiség ennek a sokada volt. 1-2 éve jöttek rá, hogy minimum ennyit kellene szedni... és tényleg, egyre több nőgyógyász is ajánlja, de nem csak nekünk kell, akik babát szeretnének, hanem mindenkinek! Mi másfél éve szedjük Bé-vel, és azóta semmi megfázás, torok - tüdőgyulladás., influenza... minden elkerült bennünket. Az én gyomorbajom volt az egyetlen az elmúlt másfél évben. De azt inkább a stressznek tudom be :)

Kép
samimi

Samimi, ugy 2012 szeptember ota. sztem eleg regota, de en nem 26 vagyok :( inkabb 36..
ilyen vizsgalaton nem voltunk:( erdemes lenne elmenni, de vegulis mindegy mert az inszem az ugyis kikuszoboli ezt..
nem tudom, mar teleszurattam a fuleimet is h. ne gorcsoljek, dehat egyszeruen nem tudok erre gondolni amikor mar itt az ido (mensire) es keresem a tuneteket..
Ma meg nem jott meg.. ertitek ezt?? hogy lehet ilyen a termeszet hoyg majd ejjel nem alszom, tokre szemetseg, nem?!

En is lattam azt a reklamot, gondoltam is veszek, de mire jo amugy?:)

20140211131327

Szoval akkor veszek :D
20140211131327

http://www.vitaminvadasz.hu/ismertetes/d-vitamin.html

Én most kaptam egy zongorát. Másra se tudok gondolni, csak hogy milyen kottákat töltsek le. Melyik régi darabjaimat tanuljam újra stb... Iszonyatosan jó figyelemelterelő. :)

Kép
samimi

en meg ezt nem talaltam meg ami elterelne a figyelmem :D
20140211131327

Én gyöngyöt fűzök figyelem elterelés gyanánt.
vicky79
Budapest III. kerület

Én horgolok,varrok mostanában,de nem tereli el a figyelmemet,bármi közben képes vagyok ilyesmire gondolni :D

Zongorakottáim vannak,de a zongora most nem itt van,ahol mi "lakunk", szóval most nem férek hozzá :D Mondjuk van furulya is,ha kedvet kapnék :)
Filmeket nézünk még szabadidőben férjjel,vagy bringázunk :)

Eszti

Kép
incifinci2

Vicky! Nem voltam, csak tervben van, nagyon szeretnék mielőbb túlesni rajta.

Október 8-án műtöttek, aztán ráment egy hónapom az önsajnálatra és a folyamatos sírásra. Decemberben sem jutottam el a vizsgálatra, igaz nem is törtem magam, de elhatározatm, hogy a január-február csak erről fog szólni :) A genetikai tanácsadáson baromira nem ilyen irányba kezdtek el vizsgálni, úgyhogy vagy kezembe veszem az irányítást, vagy kivárok, aztán egyszer majd csak sikerül :) Nyilván nem az utóbbit fogom választani. Persze jó ez a tancsáadás, mert nagyon sok mindent megtudtam. Pl. hogy okozhat vetélést a trombózishajlam és nem elég engem szűrni, a férjet is kell, mert az ő hajlama is okozhat vérrögösödést azokban az aprócska és ultravékony erecskékben, amik kifejlődni akarnának a babában. Aztán azt is megtudtuk, hogy érdemes kromoszóma-állományt nézni, meg spermát vizsgálni, mert hiába történik meg a megtermékenyítés, ha a sperma degeneratív, vagy fertőzött. Én meg közben mérem a hőmet, aggódok az alig emelkedő hőm miatt, meg nézegetem a naptármat, mikor tudom magamat górcső alá venni endokrinológiai szempontból is. Közben meg sokat tanulok, pl. Tőletek is, mert sok új infó a birtokomba jutott, amióta itt vagyok, úgyhogy most kifejezetten úgy érzem, hogy jó helyre kerültem (bocsi, az érzelgősségért, de mostanában ez rám tör és nem szabadulok tőle egy könnyen... :))

Én is Eurovitet szedek mind a D, mind az E-vitaminból (bár, E-vitamint most nem). Meg folsavat. Hallottam a halolajról is. Az mire jó pontosan a teherbeesés szempontjából?

Nóri
nora1988

Megvettem az ovu tesztet. Leírás alapján vasárnap kell kezdenem a tesztelést. Köszönöm az infokat ezzel kapcsolatban. 

Vitaminokhoz nem tudok mit hozzáfűzni. Csak tátom a számat, hogy ki mennyi mindent szed. Én "csak" elevitet és magnéziumot. Terhes vitaminok között csak ebben nincs jód, amit nekem nem szabad a pajzsmirigyem miatt.

Figyelem elterelés talán a torna, igyekszem csinálni, de néha előfordul, hogy túl lusta vagyok már este. Pedig heti 5x szeretném csinálni. Valami miatt az utolsót mindig kihagyom. Talán péntekre már úgy érzem, hogy kipurcanok.
csepp24

20 percig csak olvastalak és olvastalak titeket... Ennyit írni! Én elvileg a 27. napomon vagyok. Hetek kérdése, és megjön a menzim :) Csak ezzel az a baj, hogy rettegek, hogy nehogy szombaton jöjjön meg. Mert akkor hétfőn már menni kéne Debrecenbe. De hogy szombaton az égvilágon senki nem fogja felvenni a telefont, az is tuti... De semmi pánik, holnap vizsgázok! :) A teákat én sem merem inni, pedig kínálnak os az oviban a többiek, cickafarkat iszik az egyik csaj, de a keserűségre hivatkozva kibújok alóla,  nehogy valamit félre vigyen (még jobban) bennem. nora, szorítok a genetikai eredményért, nemrég én is átéltem, csak nálunk az volt a kérdés, hogy elvégezhetik-e egyáltalán a beavatkozást, ami után megtudjuk, hogy lehetséges-e egyáltalán saját gyermekünk mesterséges nemzése... jó kereken írtam le :) Én bele lendültem két nap erejéig az esküvő szervezésbe, de leaálltam és várok még egy hetet, hogy eldöntsük az esküvőnk jellegét. vagy 60 fős bulis, vagy hivatalba felsétálós :) Nekem a terheléses cukrom jó lett, de az inzulinrezisztenciát nem nézték, csak a kezdő inzulin van felírva és a záró vércukor

"Ember: küzdj és bìzva bìzzál!" (Vagy, ha nem, legalább engem hagyjál!)
helenka

IR t mikor neznek? ha kieroszakolom? lehetseges h. nalam is ilyen problema van?
mibol lehet gyanakodni?
a fene a dokikba ha mindent nekem kell kerni
mi vagyok en orvos? ha lett volna annyi eszem nyilvan annak tanulok, nem?
20140211131327

A nőgyógyász küld laborba. Mondod, hogy küldjön és elvileg kéne neki :) És csak megyek a kórházba, bejelentkezek nőgyogyi szakrendelésre, oda megyek, és onnan az asszisztensek küldenek is fel a Laborba. Megyek, megycsinálják és a Labor adta ki az eredményt. -Ellentétben a hormonos vérvétellel, aminek az eredményét visszaküldik a nőgyógyászatra, amit onnan megszerezni egy órás művelet, mert orvosi pecsét is kell hozzá...-

helenka

reginand: Nekem az endós doki csináltatta annak idején, de szerintem az a legegyszerűbb és leggyorsabb, ha magánban megcsináltatod. Csak ez nem a legolcsóbb megoldás.
vicky79
Budapest III. kerület

Vick, vloltam endos dokinal maganban, elmondtam mi a problema, nincs gyerek elmeletileg minden okes a parommal, es velem?
hat nem kuldott sehova.- azt mondta jok az eredmenyek
akkro mondanom kellett volna h. en ezt akarom? beszaras, bocs kijott..
20140211131327

reginand: Ahormonok utalhatnak inzulin rezisztenciára, szerintem nálad jók lehettek. Azért én elmennék, hátha azóta változott a helyzet. Lehet találni olyan intézményt, ahová bejelentkezel és csak terheléses cukrot és inzulint kérsz. Azzal meg lehet menni dokihoz, ha nem jó.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok,a dokik (meddőségisek) nem nézetnek IR-t maguktól,talán 3 vetélés után...,ne is várjátok!
Én most ősszel csináltattam itt: http://www.laboratoriumkft.hu/vizsgalat ... s/inzulin/
6640 ft a 3 pontos vizsgálat,ez a legjobb ár,amit találtam!

Sajnos nekem is elég rossz lett az eredmény :( doki 29-én kimondja...

22.nap óta van 1-1 csepp vér,átléptem a 25.napra,jó lenne még 2-3 napig kihúzni...

Eszti

Kép
incifinci2

Nekem mindkétszer csak 2 pontos volt, nálam az is kimutatta az ir-t. Bár ha elmegyek megcsináltatni, akkor azon a 2000 ft-on már nem múlik, akkor csináltatok 3 pontosat. Valamikor be is fogom iktatni a dolgot szerintem.
vicky79
Budapest III. kerület

Csak azt nem tudom, hogy most akkor hol lehet csináltatni terheléses inzulin vizsgálatot. A körútira azt írja, hogy eltérhet az ár a listától, a Podmaniczky-n meg nem írja, hogy csinálnának. Eszti: te csináltattál már náluk ilyen vv-t?
vicky79
Budapest III. kerület

Ezek szerint én vagyok a szerencsésenn. A Kaális doki ìrta fel a vizsgálatot, amit szó nélkül csináltak meg ingyen a helyi kórházban...

helenka

Nálunk is én diagnosztizáltam magam, én csak simán éhhomit nézettem és a HOMA indexem annyira magas volt, hogy egyértelmá volt. Utána azonnal endodokit váltottam, de én ez alapján találtam a mostani dokimat, hogy kerestem specialistát, aki ezzel (IR, PCO, PM alulműködés) foglalkozik. Egy fórumon ajánlották egyébként. :)
Én itt kint mindig magánlaborba megyek, mert az állami kórház, ahova mehetnék ugyan mert van rá szerződése a munkahelyemnek, olyan, hogy kb 1 napba telik mire végre egy endodoki hajlandó leküldeni egy vérvételre ahol ugyanúgy fizetnem kell, mint a katonatiszt... talán 2000 Ft-nyi a különbség (hormonok, cukor, inzulin) a magán és az állami között, és van egy magánlabor 3 percre a munkahelyemtől, reggel ott kezdek, 5 perc alatt vége és nem kések el a munkából. Az állami az kocsival fél óra, és hatalmas dugók vannak, szóval ha oda megyek, akkor ki kell vennem szabit az egész napos procedúra miatt...

Kép
samimi

hmm, utananezek. Hetfon megyek, lehet rakerdezek a dokira. Nagyon hulyenek fog nezni?
Amit oktoberben csinaltak hormont a bmcben jo lett szinten.
20140211131327

Csepp megneztem a honlapot, ha nem pesten mert mondjukk hozzam kozelebb van egy masik jelolt varos, ott is elvegzik penzert ezt a vizsgalatot?
20140211131327

Reginand az antitest vérvételre gondolsz pajzsmirigynél? Nekem elég volt csak az orvosnak mondani és tb-re megnézték. Vagyis én csak tsh-m értéke miatt mentem és ő kérte az antitestekre egy újabb vérvételt. De ha nálad nem kérte eddig, akkor szerintem említsd meg neki és megnézik.
Nem kellett fizetnem semmit érte. Annyi az egész, hogy endokrinológusnak kell kérnie. Nekem Pest nagyon messze van 150 km, vidéki kórházban nézték meg.
csepp24

Vicky: igen,én ott csináltattam novemberben IR-vizsgálatot,amit linkeltem.
Vinni kell,vagy megvenni előtte a "cukrot",ott bekeverik forró (!!!) vízbe,persze sokak tanácsára vittem citromot bele :)
Simán odamentem,megmondtam mi kell,én még mást is nézettem. Kifizettem,soron kívül mehettem már az első szúrásra is,össz. 4 volt,mert a kezdő cukrot ujjbökéssel nézték,utána a laborban levették.

Nekem azt javasolta a többi IR-es lány,hogy minél több pontos vizsgálat legyen,konkrétan az 5 pontosat javasolták,de a 3 pontos is szépen kihozza,ha nincs meg a megfelelő harangalak...

Ez volt az akkori eredményem:

Éhgyomri glucose 4,7 mmol/l (3,8-6,0)
60 perces glucose 5,8 mmol/L
120 perces glucose 5,4 mmol/L (4,1-7,8)

Inzulin     0 perc 7,2 mIU/L (2,6-24,9)
Inzulin   60 perc 53,3 mIU/L
Inzulin 120 perc 63,8 mIU/L

Inzulin rezisztencia (HOMA index): 1,50
Normális:<2 Valószínű:> 2.5 (felnőtt) Valószínű:>3.2 (gyerek és serdülő) Diabetes:>5.0

A 3 pontos miatt szépen látszik,hogy az éhgyomri ötszörösénél is jóval feljebb megy az inzulin,és sajnos utána még feljebb,nem csökken vissza... :?
A cukrom úgy tudom jó.

Eszti

Kép
incifinci2

Eszti, koszi :)

Csepp, ez erdekes, amikor voltam endosnal maganban,o mondta jo a tsh, de odairta ha legkozelebb elmegyek nodokij
hoz essetleg nezessen antitpot.. ezrt fizettem 8ezret, de ha kell miert nem irta meg o?? nem is ertem.. delegfeljebb elmegyek egy ilyen fizetosre, neztem az is csak 2000 aztan megcsinaltom es bevizsgaltatom..
20140211131327

Nekem még mindig nem jött meg a több napos vérezgetés ellenére,ami jó hír abból a szempontból,hogy mégsem lesz 22-23 napos a ciklusom :)
Most már 26.napon jön meg leghamarabb,az meg már rendben van,ugye?

Barnázás nem volt egyáltalán,22.naptól időnként vért törlök a papírral,most már mindig,de mennyiség még nincs.
Persze örülnék,ha nem jönne meg végül egyáltalán,de az előjeleket tekintve erre elég csekély az esély :D :D

Eszti

Kép
incifinci2

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?