A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Luca,Piroska,Tímea,Viola,Zsuzsa??????

Kép
Kép
csibe83

Vazzeg! Tudtam, hogy ez lesz! :lol: :lol: :lol:
Akkor mehetünk sorba:
Borbála lesz a kislányotok, kedves Bond? :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

csibe83! :)

Egyik sem. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: Olvass vissza hendegabi kérdéséhez és a válaszhoz! :wink:

Kép
Kép
200907?

kicsidodi! :)

Nem. :lol: :lol:

(Siess, csibe83!!!!!!) :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.12 15:17-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Örülök, hogy néhány óra találgatás után Mocsynak sikerült kitalálnia a feladványt, és végre megtudtuk, hogy 007 is kislányt vár! Ezúton is gratulálok!

Csibe, Manó! Örülök, hogy az uh-kon mindent rendben találtak, ne aggódjatok, minden ok lesz!
Manó! Mi indokolja a császárt?

Én tegnap lefekvés előtt bevettem egy algopyrint, és jól meg is izzasztott, és mára picit jobban is lettem. Bár még mindig tiszta nátha vagyok, de talán jobb a közérzetem (vagy csak kezdek hozzászokni).
007! Vettem hársfateát, már ittam is.
Étvágyam is talán egy picit jobb, mint tegnap.

Boo! Vigyázz magadra! Ha a lakáson belül meg tudjátok oldani, akkor aludjatok külön, nehogy elkapd Te is.

Kép
katy76

katy76! :)

Örülök, hogy jobban vagy és köszönöm! :wink: :D :D :D :D :D :D

Izzasztó hatással bír még a befizetetlen csekkek nézegetése, miközben a családi jövőbeni kilátásait latolgatod... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :( De ezt a módszert nem ajánlom, inkább maradj a meleg fürdőnél (ha bírod), a hársfateánál és a jóvastagonbeöltözvebefekszemazágybaésszétizzadomazagyam-nál. :wink:

Erőt adó husilevest esetleg tud csinálni valaki? Ha már vagy egy kis étvágyad is...

Kép
Kép
200907?

007

Szamóca?
nem mint gyümölcs hanem mint név...
Vendég

sillia! :)

A piacon vevő vagyok rá. De csak ott. :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

help!

névnapomra kaptam ezt a virágot apától. (Éva vagyok), de bárhová teszem bármit teszek vele barnulnak a levelei. Próbáltam bővebben locsolni, szárazabban tartani napos helyre tenni sötétebb helyre tenni, leveleit spriccelgetni, minden hiába. Úgy döntöttem, mostmár ott marad ahol van, de nem tudom hogyan gondozhatnám még.
Valakinek 5let? Kép a virág

tényleg 007

Virág?
Vendég

Csilla v. Tímea?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nem kérdezted meg a nevét Apától? Vagy nem volt rajta a csomagolásán? Ha minden kötél szakad, akkor fogd meg és vidd le egy virágboltba, hogy mondjanak valamit róla.

Az egyikre már mondtam, hogy nem. :wink: :lol: :lol: :lol: 8) 8)

Kép
Kép
200907?

Almával telibe talált???
vagy már ennyire álmos és fáradt vagyok???

Kép
Kép
csibe83

csibe83! :)

Igen, te már nagyon álmos és fáradt vagy! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Szóval Csilla???????

KépKép

KépKép
kicsidodi

akkor dodi csillája??
vagy jobb,ha nem töröm tovább az agyam és megvárom amíg valaki kitalálja :lol: :lol:

Kép
Kép
csibe83

szóval Alma???
Vendég

a virág földjébe volt tűzve egy táblácska, azon a latin neve, már nem emlékszem mi volt, de akkor mindent elolvastam róla. És be is tartottam, félárnyék, párásítás, stb.
mégis halódik. Persze ez már régi tapasztalatom, ha a cserepes növények mind megmaradnának, miből élnének a virágboltosok???
Vendég

Szerintem flamingóvirág, amemmyire ki tudom venni a képen. Ha tényleg az, akkor a hűvös (kb 18-20 fok), félárnyékos helyet kedveli. Öntözni: heti egyszer és csak alulról! (ne a tövét, hanem a tálkáját.)

Kép
Kép]
hendegabi

Sillia!
Én évekkel ezelőtt vettem az Anyukámnak ilyen növényt, a nevét én sem tudom, de neki meseszép, és mindig tele van virággal. Nagyon szereti a napfényt (Anyu D-i fekvésű szobában tartja az ablak alatt), és heti egyszer ad neki vizet.

Kép
katy76

jah, a gyerekszoba... Saját tapasztalatom szerint olyan 12 éves kor körül válik öntisztulóvá, aztán 15-16 évesen ismét poros és rumlis. Mert ez a csakazértis és a csakazértsem korszak. Fiúknál nem tudom hogyan működik a dolog, de ezt sem lehet általánosítani, mert pl. én sokkal rendetlenebb vagyok mint apa :oops:
Vendég

ezaz!
flamingóvirág!
öööö... de akkor most félárnyékos vagy déli fekvésű napos helyen?? :shock:
Vendég

Ééééééééééssssssss kicsidodi nyert! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bár, nem ígértem semmi jutalmat, ő most mégis kérhet bármit. (Csak AZT nem! :wink: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) ) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Akkor ezek szerint körbe kell még tolnom párszor az elektrofántot. :roll: :roll: :roll: :? :P :P :P (Gy.k.: elektrofánt = elektromos elefánt = porszívó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Jelentem a nagyszobával is végeztem. Most jönnek a lakás egyéb részei. Ez már haladósabb lesz:
- megvan a megfejtés, nem kell annyit lesegetnem a gépet
- nincs bennük annyi cucc
- nem fűtjük őket, tehát hidegek, mint állat... :roll: :?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Megjött a brendonból amit rendeltem, és egyből fel is szereltem az ágyikót, hogy megmutassam, nekem nagyon tetszik. Már csak a baba hiányzik belőle:)
Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Yuuuupiiiiiiiiiiii! 8) 8) 8) 8)
Akkor ez most az első keresztneve, vagy amit apa választott?

Bond! Egy képet kérek rólad :mrgreen: ! Szemből! Az arcodról! :mrgreen: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

dodi

előre szólt Bond, hogy AZT nem :lol:
Vendég

Sillia:
Virág: lényeg, hogy ne tűző napra tedd, a fény nem árthat.
De ha beírod keresőbe, biztos találsz róla valamit!

Kép
Kép]
hendegabi

gabi

csodaszép!!
én bajban leszek mert akár játékot akár ruhácskát akár egy kiságydíszitést képzelek el, csak kislányosban tudok gondolkodni :(
Vendég

Éljen kisdodi!
És éljen Csilla!

:D :D :D :D

Most megyek vissza a fánkomhoz.
Megnézem, mekkorát kelt, aztán ott kínozhatom magam a tűzhely előtt, amíg kisül :cry:

Kép
Kép]
hendegabi

Óóóó, hát én nem tudhatom mi az az "AZT" :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na, megyek kicsit, jön a Jóbarátok! :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na jóóó, inkább kérek egy képet Manról, és igérd meg, hogy ha megszületik Csilla, róla is teszel fel :roll: !!!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

dodi
ha jól emlékszem, Manócska nem engedi publikálni a képét :)
Vendég

sillia dehogy nem, fiúban is vannak szépek, nekem a fiamnál kék takarója volt, ágyneművel, és a baldachin is kék volt, de mostmár vannak sokkal szebbek.

200907 szerintem a Csilla nagyon szép. Nekem apa még mindig variál a névvel. Mert a Boglárka továbbra is nagyon tetszik neki.

És egy mai pocak kép ha már a kezemben volt a gép
Kép

Kép

gabi1

gabi1! :)

Nagyon csini az ágyikó (is)! :wink: A baba már meg van bele, csak még nem ott alszik. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kisidodi! :)

Ez az, ami Apa választott. Hogy az első neve lesz-e vagy sem, majd kiderül. Mostani helyzet szerint ez lesz az első és az enyémet kapja másodiknak.

"Óóóó, hát én nem tudhatom mi az az "AZT" !"
Ennél már csak az jobb szöveg, hogy: lefekszem vele, de nem nyúlok hozzá. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hendegabi! :)

A te kínzatásodnak is megvan az ő gyümölcse: kűdhecc nekem belőlük. :wink: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Jelentem befejeztem a takarítást. :D Az angol királynő még mindig nem jöhet, de legalább most már az ÁNTSZ sem pecsételheti le a lakást. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kiírtottam az ööszes portigrist ( :oops: :oops: :evil: :evil: :oops: :oops: :oops: ), de azért még van mit csinálni. A többit elrakom holnapra, nehogy Apa azt higyje a végén, hogy rossz névtábla áll az ajtón az övé mellett. :roll: :roll: :wink: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

És íme a kért kép Manóról :wink: :

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Csilláról is lesz majd természetesen, de csak miután megszületett. Babonából addig semmit nem teszek fel. :roll: :oops: :oops:)

Kép
Kép
200907?

Most mennem kell. Elvileg már legalább egy órája hurkát eszem anyáméknál... :roll: :oops: :oops: :oops: 8) 8) 8)

Még elindulás előtt rátok nézek, aztán nagy valószínűséggel már csak fürdetés előtt vagy után jövök. :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ok, és majd túl hordom 4 hónapot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és bekerülök a rekordok könyvébe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

gabi1

Gratula Dodi!
Nagyon szép a Csilla, nekünk ez a második befutónk lányneveknél. Remélem egyszer majd nekem is lesz egy Csillám, de ez jelen állás szerint, max. harmadszorra lehetséges:)

Kép
gumilany

Egy kis segítséget kérek!
Lányom pillangó akarna lenni farsangon, de nálunk szokás, hogy a középsősök, nagycsoportosok verset mondanak, ami a jelmezükhöz illik!
Tehát várok aranyos, rövid pillangós, lepkés verset....
(nem éjjeli pillangó lesz, hanem közönséges, tarka...)

Kép
Kép]
hendegabi

Kép

Íme a fánkok!
Még egy ilyen tállal van, úgyhogy szóljatok, ha nem elég! :D

Lekvárt elfelejtettem küldeni hozzá! :oops:

Kép
Kép]
hendegabi

Kép
Vendég

Sziasztok!
Én mindeddig abban a tudatban voltam h biztonságban vagyok,és a választott dokimnál fogok majd szülni...
Ma volt nálunk a védőnő,és megkérdezte h honnan szedem én ezt,mert nem lehet megfogadni a dokit!! :shock: :shock: :shock:
Mondtam a páromnak,h akkor majd ha jönnek a fájások azonnak dobjon a kocsiba és meg se álljunk Bécsig!!! :P
Mire odaérünk pont idő lesz! :lol:
Kész vagyok!
Most akkor mi az igazság???

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Tímea!

Nem értem, nem vállal szüléseket? Vagy az az idő nem jó neki?
És miért Bécs :oops: ! Húúú, de nem vágom :roll: !
Nekem a doki múltkor kérdezte, mikor is szülök, mondom júli 24. elvileg, aszongya az jó, mert ő júli első két hetében szabin van :shock: ! Na, fasza, nekem a cukor miatt simán jöhet előbb, de nem parázok, mert úgyis mindig más vizsgál, meg beszélget velem, szóval most már sztereoban kb. 5 orvos kérdezgeti anyut, mi újság velem :lol: ! Tehát mire eljutok a szülésig, már senki sem lesz ismeretlen, szóval szülhetek a kórház bármelyik szülészénél :lol: :lol: !

007!

Köszi a képet, hasonlóra számítottam, nem csalódtam a kisbondban :wink: !

Ja, még anyuról akartam annyit, hogy ő sztem azért lett ilyen normális anya, mert az ő anyja igazi minden lében kétkanál :lol: ! Én imádom a mamit is, de nem kellett vele felnőnöm :roll: ! Tipikusan olyanok vagyunk, mint a Szívek szállodájából a három csaj! Csak a mami nem arisztokrata, hanem egy vidéki "munkásasszony", de a jelleme szögre mint a filmbeli nagyié. Anyu pedig egy az egyben Lorelai csak két diplomával...
Szóval anyu tudatosan nem akarta elkövetni azokat a hibákat, és lám, sikerül neki :D ! nagyon remélem, hogy tudok majd olyan jó anya lenni, mint ő, mert bizony elég magasan van a mérce :roll: ! Ha mást nem lesz a gyereknek egy tűrhető anyja, meg egy csodás nagyija, az se olyan gáz :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na arról van szó h állítólag a törvény szerint nem lehet orvost fogadni,hanem annál kell szülnöd aki éppen akkor ott van!!!
A védőnő mondta.Én úgy tudtam h lehet!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

hendegabi! :)

A fánkért cserébe:

Kis pillangó, picike
Kis pillangó, picike,
Ne légy mohó, szállj ide!
Tarka-barka szárnyadon
Gyönyörködöm én nagyon.

Pillangó-dal

Reggeli harmat
Kelti a lepkét,
Virág a réten
Tárja a kelyhét.

Látja a lepke,
Billen a szárnya,
Virágkehelyben
reggeli várja!

(Gryllus Vilmos)

Tarka szárnyú pillangó icipici lepke
Légy hamar szófogadó szállj le a kezemre
Hipp ide hopp oda, száll a pillangó tova
Messze, messze, messze
A pillangót elkaptam, itt van a kezemben.
(Megkérdezik kinek milyen színű a pillangója, és utána elengedik.)

A három pillangó
Volt egyszer három pillangó: egy sárga, egy piros meg egy fehér. Vígan játszadoztak a verőfényes mezőn, virágról virágra szálldostak, táncoltak, repdestek jókedvükben.
De hirtelen beborult az ég, közeledett a vihar.
- Repüljünk haza - mondta a sárga pillangó, s ijedten pergette szárnyát.
- Minél gyorsabban - mondta a piros is, a fehér is, s elindultak gyors szárnyalással.
Éppen jókor értek haza, mert a zápor már megeredt, s egyre vizesebb lett a szárnyuk. De a ház ajtaját nem tudták kinyitni, s az eső mind jobban s jobban szakadt.
- Menjünk a sárga tulipánhoz - mondta a sárga pillangó -, az majd bebocsát.
S a szakadó esőben elvergődtek a tulipánhoz, és könyörögni kezdtek neki:
- Kis Tuli, nyisd ki a kelyhed, hadd húzódjunk meg az eső elől.
De a tulipán így felelt:
- A sárgának meg a pirosnak szívesen kinyitom, de a fehérnek nem.
Erre a sárga meg a piros pillangó összenézett, majd így felelt a szívtelen tulipánnak:
- Ha fehér testvérkénket nem bocsátod be, mi is kint maradunk!
A tulipán csak ingatta a fejét, s kelyhét nem nyitotta ki. Az eső pedig mind sűrűbben szakadt.
- Menjünk a liliomhoz - mondta a fehér pillangó.
Ázva-fázva elvergődtek a liliomhoz, s szépen kérlelni kezdték:
- Kis Lili, nyisd ki a kelyhed, hadd húzódjunk meg az eső elől.
De a liliom így felelt:
- A fehéret örömest befogadom, de a sárgát és a pirosat nem.
Erre a fehér pillangó így felelt:
- Ha a testvérkéimet nem fogadod be, én is kint maradok. Inkább ázzunk együtt, mintsem elhagyjuk egymást.
A szívtelen liliom csak ingatta a fejét, s kelyhét nem nyitotta ki.
Továbbvergődtek hárman csuromvizesen a szakadó esőben. Hímporuk már elázott, csápjuk kókadozott, szárnyuk össze-összetapadt, még a lelkük is átázott. Csetlettek-botlottak fűszálról fűszálra, s egy-egy lapu alatt húzták meg magukat, de a szél oda is besüvöltött, s bebecsapott az eső.
Süss fel, nap, süss fel, nap,
szárogasd meg szárnyamat,
nyisd ki a virágokat!
- könyörgött a három didergő pillangó.
A nap meghallotta a sűrű felhők mögül a pillangók esdeklő kérését, s annyira megilletődött, hogy a felhőket elűzte, meleg fényt árasztott a mezőre, s a pillangók szárnyát egykettőre megszárította.
S a három pillangó újra táncolt, repdesett vígan, míg csak le nem áldozott a nap. Akkor aztán szépen hazaszálltak, kis házukat kinyitották, lefeküdtek s elaludtak.

Én semmi pillangósat nem tudok fejből. A Google a mondóka és pillangó szavakra egy csomó találatot hozott fel, ezekből másoltam ide párat. Nézz szét te is, illetve:

http://www.mondoka.lap.hu

:wink:

Kép
Kép
200907?

Timi!

Már bocsánat, nem bántásiból írom, de azt hittem nálam naívabb lény nem létezik a földön! :lol: Magyarországon a törvény meg a valóság két teljesen különböző dolog. Persze nem írtok szerződést a dokival, hanem a zsebébe csúsztatod a lét...gondolom mindenki így csinálja majd... Egyedül egy kórházról hallottam eddig, ahol tényleg megszabták, hogy csakis az ügyeletes dokinál lehet szülni és nagyon beégtem ha te pont ott fogsz szülni, mert most nem ugrik be melyik az, de tuti vidéki. :lol:

Sillia!

Szerintem mindenképp adjátok azt a nevet amit a lányod kitalált :lol: De komolyan, ha nem tartjátok nagyon gáznak, ha amolyan elmegy is, mert ez már fél siker, és ha tényleg az lesz a neve, szerintem ő is másként áll hozzá, meg hozzátok, hogy belefolyhatott a dolgokba. :wink:

007!

Nem mondod komolyan, hogy rajtam kívül a fórumon senki nem tudja ki fia borja vagy? :shock: :lol: Most akkor érezzem magam megtisztelve? 8) :lol:

Kép
Kép
tabati

boo! :)

"A fiad tiszta anyja főleg a szeme "
Ugyeeeeeeeeeee????????????? :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

gabi1! :)

"Gabi
Nagyon édes az ágyikó olyan cuki kis rózsaszín... imádom
Szép a poci! Ne tagadd le, hogy a 8. hónapban vagy és csak azért jársz közénk, mert szar a márciusi topic "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"majd túl hordom 4 hónapot és bekerülök a rekordok könyvébe "
Nem akarlak elkeseríteni, de nem fogsz. :roll: Talán a National Geographic-on volt egy sztori, ami egy -asszem :oops: - 70 vagy 80 éves néniről szólt, aki fiatal korában nem tudta megszülni a gyerekét. A baba meghalt, de neki nem lett baja mégsem, mert a baba gyakorlatilag "megkövült". És már ilyen idős korában derült ki, hogy mi történt akkor, mert most kezdett el fájni a hasa, háta vagy mittudoménmármilye.
Szerintem te se bánod, ha kimaradsz. :wink: :roll: :roll: :roll: :roll:

gumilany! :)

Hogy-hogy csak harmadjára lehet Csilla? Ha jól emlékszem, akkor nektek még nincs babátok, most pedig nem ikreket vársz... :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :?: :?:

Szívem szerint nem ezt a képet szerettem volna felrakni, de nem akartam csalódást okozni neked... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

tímea83! :)

"Na arról van szó h állítólag a törvény szerint nem lehet orvost fogadni,hanem annál kell szülnöd aki éppen akkor ott van!!!
A védőnő mondta.Én úgy tudtam h lehet!"

Nem tudom, hogy a törvény hogy rendelkezik, de a gyakorlatben ez úgy néz ki, hogy megkéred a dokid, hogy éppen legyen ott, amikor szülsz... :roll: :roll: :? :? :? :?

tabati! :)

NEM, nem mondom... :wink: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007!

Válaszolok én, Gumilány helyett, nehogy álmatlanul forgolódj emiatt :twisted: :D :
Szóval a Csilla a második befutó lánynevük, most pedig Botondot várnak. Szóval Boti lesz az egyeske, a favorit lánynév a ketteske, és max. a harmadik lehetne Csilla... :roll:
Ééééérted? :lol:
Jóéjt!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?